Do roka a do dne

Autor

Dnes je osmadvacátý říjen, kdy budou mít všichni plná ústa naší státnosti. Uslyšíme, jak důležitý je pro nás příklon na Západ (a samozřejmě je zapotřebí přijmout euro), řeknou nám, že kritika vlády je jasný znak proruského kolaborantství, vysvětlí nám, jak to ten Masaryk vlastně myslel, tak jako za první republiky pořád varovali před návratem Habsburků, tak budou dnes varovat před návratem komunismu, budou vykřikovat že naše sametová revoluce ještě neskončila… Prostě všichni budou okázale demonstrovat, že stojí na té správné straně, která je založena na pravidlech (kromě Iráku a Afghánistánu), straně evropských a transatlantických hodnot, straně grýndýlu a LGBTNSDAP… a proletáři všem zemí (kromě Petra Pavla a Evy Pavlové samozřejmě) si mají vylízat Síkel.

Ale to už známe. Dělají to každý rok, jen je to čím dál trapnější, protože ta hrdá, suverénní a samostatná republika si bez dovolení Brusele nemůže postavit ani vlastní jaderné elektrárny… Fiala to nedávno meldoval jako skvělý úspěch – podařilo se mu přesvědčit naše páníčky, že teda můžeme…

Na druhou stranu, nechci se přidat ani k plačkám. Nechci dnes psát o tom, jak je tady všechno v háji, jak nás všichni ti Bilderbergové, Římské kluby, Black Rocky, Klausové Švábové a Sorosové vykořisťují, jak tady mají všechno pod palcem, protože mají zdroje – peníze, lidi a čas. Nebudu psát o tom, že mají v rukou liberální mééédia, politické neziskovky, různé Cempery a Demagogy, mají Jourovou a její plíživou cenzuru sociálních sítí, mají na to miliardy, mají korespondenční volbu a třímají veškerou moc v rukou. Mají poslaneckou sněmovnu, senát, prezidenta i ústavní soud.

Nechci psát o tom, že na nás chystají vyvlastnění 2.0 pomocí grýndýlových zákonů. Nebudu psát o emisních povolenkách pro domácnosti ani o krachujícím průmyslu, který se dílem stěhuje do USA a dílem do Číny, jen tady v Evropě spolehlivě nezůstává. Nebudu psát o drahém másle a Tomáši Prouzovi, jehož drzost je tak vysoká, že nám bohorovně sdělil, že markety mají na másle dvouprocentní marži a tupí novináři mu to sežrali jako fakt. Nebudu psát o odstavených pecích, o zkáze oceláren Liberty, nebudu zmiňovat drahé pivo, nepovedenou digitalizaci ani zpackaný státní rozpočet.

Dnes nebudeme lamentovat nad osudem.

Pojďme si dnes spolu svatosvatě slíbit, že do roka a do dne si naši zemi vezmeme zpátky. Pojďme si slíbit, že vyslyšíme naše poslední dva skutečné prezidenty a uděláme z toho tady liberálům občanskou neposlušnost i novou sametovou revoluci. Pojďme si alespoň virtuálně podat ruku na to, že se na to teď nevykašleme, že použijeme všechno to, co jsme se za poslední tři roky naučili a půjdeme si pro takové vítězství, že korespondenční hlasy z USA a Kanady na to budou jen závistivě koukat.

Vždyť už nejsme sami. Slováci nám ukázali cestu, Maďaři nám ukázali cestu. Máme spojence v Německu, ve Francii i Itálii. Máme spojence v Rakousku i Holandsku. Máme spojence ve státní správě, mezi policisty, hasiči, starosty, ba dokonce i ve velkém byznysu. Naši političtí soupeři už jsou jen směšní. Ani tu strategickou komunikaci neumějí. Zůstala jim poslední schopnost – udržet se u koryt. Už je neposlouchají ani vlastní marketéři. Zdiskreditovali se tolikrát, že to začíná docházet i mladým prvovoličům.

Pojďme si říct, že pokud to do roka nevyhrajeme, tak si stejně nepodržíme nic z toho, co považujeme za své. Pokud nevyhrajeme, tak nám všechny ty grýndýly, povolenky a další buzerace prostě zavedou. Tak si prostě plivněme do dlaní, přestaňme lamentovat, že nevidíme žádné světlo na konci tunelu a prostě pojďme šlápnout do kroku a využijme vší moudrosti, kterou nám daly poslední tři roky chyb a nezdarů. A i kdybychom měli prohrát, ať si alespoň můžeme říct, že jsme se na to nevykašlali, ale udělali jsme všechno, co jsme mohli. S takovou prohrou se dá žít.

Pojďme si slíbit, že za rok a den bude Fiala minulostí i s celou SPOLUkoalicí. Pojďme si slíbit, že Rakušan bude mít ještě víc vyvalené bulvy z výsledků voleb. Pojďme si slíbit, že ANO nebude mít možnost složit vládu s Modroptáky kolem Blažka, i kdyby mocinky chtělo. Pojďme si slíbit, že za rok tady bude etablovaná vlastenecká síla, ze které se liberálové podělají, kdykoliv si dupne. Pojďme si slíbit, že už nikdy nepřipustíme milion propadlých hlasů z našich řad.

Do roka a do dne bude naše republika opět v našich rukou. Minimálně tak, jako je Maďarsko v rukou Maďarů a Slovenskou v rukou Slováků. Za rok si vyhrneme rukávy a uklidíme si tu spoušť po všech Fialech, Stanjurech i Leyenových. Postaráme se, aby se vyrábělo podle potřeb zákazníků a ne evropských byrokratů. Postaráme se, aby politika plnila vůli voličů, nikoliv soudců nebo sorosovských neziskovek. Utneme všechny hlavy mediální hydře a postaráme se, aby sloužila lidem a ne skupinám, které ji ovládají. Postavíme do latě ČEZ i obchodní řetězce. Budeme dál energetickou velmocí, budeme mít dobré vztahy se všemi a ve světě se neztratíme. Ukončíme ten lokajský předklon, přestaneme zaujímat postoje, ale prostě se postavíme rovně a hrdě.

Každé lidské rozhodnutí se dá jiným lidských rozhodnutím změnit. Pojďme si slíbit, že zesílíme tak, abychom to mohli udělat.

Když přišly povodně nebo tornádo, žasl jsem, co všechno se dalo opravit a jak rychle to šlo. Byl jsem překvapen, jaká síla se v tomto národě ukrývá. Pětikoalice s Fialou v čele, to je jen jiný druh přírodní katastrofy. Až odtáhne, tak si prostě postavíme lepší zemi, která bude pro zaměstnance i podnikatele, zdravotnictví tu bude pro bohaté i chudé a důchody budou pro všechny, kteří pracovali.

Slibme si, že za rok se staneme první zemí světa, kde se budou nůžky bohatství mezi lidmi každý rok svírat a nikoliv rozevírat. Slibme si, že do roka a do dne začneme stavět Vlast s velkým V, kterou bude stát za to bránit, protože v ní bude co bránit.

Slibme si, že nebudeme malověrní, že se nenecháme odradit překážkami a za rok bude mít dnešní svátek úplně jiný náboj, protože to bude naše vítězství.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle příslušnou částku, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (369 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k článku.

Průměrný počet slepic: 4.1 (40 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Tak to byl nejlepší motivační projev za poslední hodně dlouhou dobu, normálně mi to nalilo krev do žil (asi dneska neusnu) :-) .  Od doby "za kovidu" se průběžně  snažím něco dělat, ale vpodstatě nic nemělo valný efekt. Na druhou stranu jsem alespoň získal reálnou představu, co je možné a co ne. Jako jednotlivec nemůžu nic moc změnit, můžu pouze ovlivnit svoje nejbližší okolí (šířením informací) a je potřeba počítat s tím, že výsledek je z celorepublikového hlediska dost zanedbatelný. Když ale to samé udělají všichni, tak už to může být někde vidět. Samozřejmě to nelze pojmout jako šíření víry po vzoru Svědků Jehovových, protože to je pak kontraproduktivní :-) . Větší společenské změny můžou vynutit jen větší celky (spolky, organizace), které se dokážou se státem soudit, vyžadovat od něj informace a hlídat ho na každém kroku. Má smysl je finančně podporovat, aby byly co nejsilnější. No a do třetice zbývá pak už jen za rok volit moudře, ale to doufám, že strategii tady důkladně rozebereme, zvolíme a pak jí v co největším počtu vhodně použijeme. Nic víc udělat nemůžeme, ale toto by mělo bohatě stačit..............Howgh
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (100 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Výborně. Nevzdavejme se.

Teď si položme i otázky: kudy tedy vede cesta? Znáte někdo odpověď?

Víte, proč všechna veliká média jsou ovlivněna propagandou? Proč nám podsouvají, že EU je jediný náš bezpečný domov, klimaalarmismus zodpovědný životní styl a tak dále? Víte, proč se všechny velké divné změny dějí po celém světě na jednou? Jeví se to tak, že to není Fialova vláda, která ty problémy tvoří. Kdyby nebyla ona, byl by to někdo jiný.

Divné věcí, woke priority, ale i rozhádanost a neúčinnost opozice, mají na svědomí zdánlivě jak mnohé vlády, média, tak i sociální sítě, které námi manipulují. Jsou schopni hovořit hlasem holubičím, mluvit o velkých ideálech, ale v reálu produkovat zvracenosti, morální rozklad společnosti, ekonomickou likvidaci, kriminalitu i války.

Kdo je ten velký Satan, který za tím stojí? Jak jej dešifrovat, pojmenovat, aby byl více čitelný a my věděli, jak se mu bránit?

Já se zatím snažím jít do protisměru: hledat cesty, jak lidi spojovat. Jak snižovat mravní úpadek. Pomáháme na povodních, celý život dělám spolkové aktivity, angažuje se i v Církvi (tě poctivě konzervativní časti), vyhýbám se věcem produkujícím nezilidskou nenávist (je to jejich metoda) a rozhlížím se, jak se s někým v konstruktivní cestě spojit... a nevidím doho moc, jen malé krůčky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)

Vy se neptáte  jen ...kdo za to může... Ale i kdo to napraví.... No řekl bych, právě muži jako Vy. Ale je jich tu po čertech málo. Řekl bych, že zrovna ve Vidlakově jich je dost, ale v porovnání s tím, proti komu stojíme, to je opravdu ale opravdu málo. 

Je důležité nezapomenout, že tento svět je jen zkušebna toho, jak budeme reagovat. Testují nás, jestli vydržíme to či ono a jestli už je čas začít s další etapou. Protože oni vždy chtějí vědět, jak to dopadne a proto musí vytvořit vzorky v dostatečném počtu. Když hledáte bacily, tak si uděláte v několika Petriho miskách vzorky a pak jeden kontrolní. No a oni dělají všude po světě to samé. Můžeme jen odhadovat, kde je kontrolní vzorek, ale tipnul bych si, že někde, kde se neválčilo prakticky nikdy, jen malé bojůvky, takže tam asi nikdo nemá vlastně žádného úhlavního nepřítele. Je tam klid a řád. Je tam všechno, od Židů, muslimů, křesťanů.. až..atd ,ale od všech jen pár, aby to nezaneřádil kontrolní vzorek.

Podívejte se kolem sebe, jen Vám zkouším ukázat, co jsem kdysi dělal jako výkonný ředitel. Když jsem hledal chybu, nemohl jsem ji hledat u každého jednotlivě, musel bych jít člověk od člověka, musel bych to dělat pořád a pořád. Účetní, když hledá chybu v číslech, dívá se snad na každé číslo jednotlivě? Když hledá kontrolor v provozu chybu, bere si taky jen vzorek.

Takže já Vám teď říkám, rozhlédněte se, Rakousko migrace jako kráva, Německo tuplem, Francie prakticky neexistuje, Polsko napůl ale tam bych problém nehledal, protože oni žijí křesťanskými hodnotami, ne zcela jistě, ale hledejte zemi v anglosaském módu. Česko a Slovensko. Jediné dvě země, které jsou kontrolními vzorky těch velkých hráčů a každá z našich vlád má jiný úkol. Fialova ničí důchodce a rodiny a Ficova ničí obyvatelé v produktivním věku. Obě vlády mají své noty a my jsme jen figurky, které se v tom komihají. Ale když jim někdo kontrolní vzorky zaneřádí Ukrajinci, tak co myslíte, byl to úmysl v úmyslu cizích úmyslů.

Protože jsem se naučil hledat chyby a nikdy jsem se ještě nespletl, tak si myslím, že tady se jim chyba stala. Oni si totiž nechali pod svicnem zaneřádit kontrolní vzorky myšlenkama. A to je to, co se Vidlák snaží dělat, on pobuřuje a zaneřaďuje jim vzorky myšlenkami o míru, lásce, spolupráci atd, to samé Kateřina Konečná, I Rajchl, vlastně i Okamura ale tam si spíš myslím, že se jen snaží vlichotit, ale i kdyby, dělá totéž.

Prostě, pokud se jen na chvíli zastavíte, podívejte se okolo, do okolních zemí a řekněte si, co tu ještě nemáme? LGBT horko těžko, ano snaží se, ale tady jim to nejde, Drag Queen těžko, matky by se zbláznily, i ty v Praze. Hmyz, možná pár idiotů, co neví, co by roupama jedli, asi ty roupy, že. Ale není tady válka. Co když chtějí zkusit vyvolat válku v kontrolním vzorku. Takže covid očkovaní versus neočkovaní a vida, to by šlo. Takže tenhle kontrolní vzorek reaguje na válku, co takhle někde zabít pár Čechů, co by asi udělali Češi, nic. Co jich zabít víc, nic. Co takhle povinná branná výchova ve škole nebo rovnou na vojnu, a ejhle ženský. Takže pánové, náš kontrolní vzorek jsou ženský. Dokud budou bojovat za svoje děti, tak bude klid, ale až se začnou poflakovat po nákupních centrech s taškami od Gucciho, tak je zle. Takže která to tu doma má a ejhle, moc ne. Ale v Americe každá druhá, Anglie určitě,v chalifatu Francie nevím, ani  v chalifatu  Germany to nebude žádná sláva. Takže proč Čechy, protože my reagujeme jen na něco a jen někdy a proto jsme ideální kontrolní vzorek

Jen bysme měli zjistit, já to lehce nakousnu, ale Vy jste chytří, přijdete na to sami. Proč my a Slováci zatím nesedime v Mercedesech a naše ženský nenosí kabelky od Gucciho, protože tady jde nejhůř ze všech zemí na světě nasrat lidi. VK by mohl vyprávět, jak na nás SASové štípou a štípali dříví. No nebudu tu vypisovat dějiny.

Já vím, kdo to dělá, vím i proč, vím i za jakou protihodnotu a vím i co to stálo životů a kolik za to dotyčné existence zaplatí, i když tady jen odhaduji. Moji dva bratři se mi smějí, protože se zaobiram rád těmi, co nemají často co do úst, jak říkají. Ale právě proto, jsou tito mým kontrolním vzorkem, který si sestavuji pomocí mé ženy. A ta to tu má moc ráda a já teď taky. 

Jen přemýšlejte o těch vzorcích, určitě najdete další a uvidíte, jak hluboko vede králičí nora. Já vás pak provedu okolo, abyste do ní mohli juknout. Já už tady totiž balím fidlátka a poletím k trůnu za tím, co z něj před pár dny sestoupil kvůli pár takovým, kteří prodávají kříže jako Jidáš Ježíše.

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

ještě nikdy jsem se nespletl, myslíte vážně ? To se povede jen někomu, kdo nic nedělá.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Nejdokonalejší „státní“ převrat, jak převzít veškerou moc nad výkonným orgánem EU

Ursula von der Leyenová převzala plnou kontrolu nad výkonným orgánem EU. Nebyla zvolena obyvateli zemí EU a byla to – přesto – ona, kdo vybral ostatní evropské komisaře.

Je to nejdokonalejší státní převrat uskutečněný pod rouškou demokracie. Všechny země EU drží na uzdě předsedkyně Evropské komise, která si přisvojuje roli předsedkyně EU a všech evropských států tím, že pěstuje vazby na klientelu a tajné dohody mezi vysokými úředníky a soukromými lobbisty.

Když von der Leyenová minulý měsíc představila složení a strukturu nové Evropské komise, i obecně probruselská mainstreamová média byla nucena přiznat, že to, čeho dosáhla, nebylo nic menšího než převrat,“ poznamenává UnHerd .

Umístěním loajálních stoupenců do strategických rolí, marginalizací jejích kritiků a vytvořením složité sítě překrývajících se závislostí a úkolů, které brání jakémukoli jednotlivci získat nepatřičný vliv, připravila předsedkyně komise půdu pro bezprecedentní nadnárodní převzetí moci, které dále centralizuje autoritu v Bruselu – zejména v rukou samotné von der Leyenové,“ pokračuje sloupkař z UnHerd....„Dnes je pro Evropu špatný den. Potvrzení Von der Leyenové jako předsedkyně Komise je prohlášením bankrotu EU. Rozpadající se finance, zelená plánovaná ekonomika a deindustrializace, svévolná opatření proti suverenitě jednotlivých členských států, miliardové škody z pochybných obchodů s vakcínami a nevyřešená obvinění z korupce, to jsou výsledky prvního funkčního období von der Leyenové. Toto fatální rozhodnutí znovu jasně ukazuje, že EU potřebuje naléhavou a zásadní reformu,“ trvá na svém...

Le Monde uvádí, že „činí určitá rozhodnutí bez konzultace s členskými státy“, že „vynakládá hodně úsilí, aby potěšila Washington i když zájmy komunity a Ameriky nejsou vždy v souladu“... (část článku) Zpracoval: Prvni Zpravy

https://cz24.news/ona-to-dokazala-nejdokonalejsi-statni-prevrat-jak-prevzit-veskerou-moc-nad-vykonnym-organem-eu/

https://www.agoravox.fr/tribune-libre/article/sous-von-der-leyen-c-est-un-257337#google_vignette

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (93 hlasů)

byl zvolen v demokratických volbách

Průměrný počet slepic: 4.6 (51 hlas)

.. do té doby Němci popravovali obyčejnou řeznickou širočinou. 

K setnutí hlavy sekerou je nutný řemeslný fortel, zatímco gilotinu dokáže obsluhovat prakticky každé sadistické hovado. Adolf Hitler věděl, že na to, co chystá, by mu pruský a bavorský mistr popravčí nestačili.

Průměrný počet slepic: 4.1 (30 hlasů)

pokrok proti sekeře to ale byl 🙂

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

.. u nás se naopak prakticky nepopravovalo, jen opravdu odpudivé existence, neschopné nápravy.. Zejména T.G.M. odmítal trest smrti..

Výjimkou byl ale Alois Wünsch, který patřil k nejúspěšnějším německým agentům, kteří pracovali pro nacistické Německo, který byl dopaden, a byl honem, ještě 30. září 1938, oběšen v Domečku na Hradčanech. Jednalo se o poslední popravu tzv. "první československé republiky".

https://www.youtube.com/watch?v=DRnV83EzzIw

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

nechytili válečného zločince, stíhaného v ČSR i Polsku, Oskara Schindlera. Nemusel by být jeden hloupý román a film.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se mnou můžete počítat, slibuji ! Mám rád svou zem a mám rád tuto komunitu...vše záleží na nás, nikdo to za nás neudělá...ano jsem skeptik, ale ne tak velký, abych nezdvihl korouhev Posla....co Vy na to Freude, Jaroslave 126, iw23, berrnarde, včelko, Starý kocoure, Richarde cz , Jane, Milane, a další a další...???

Průměrný počet slepic: 4.7 (75 hlasů)

omlouvám se, ale je Vás samozřejmě více, že Menhiro ??!!!  

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)

mám obavu, že si těžko můžeme slíbit, že se do roka něco stane nebo něco změní. My co se tady u Tebe scházíme toužíme po změně, jsme ochotní se zapojit do úsilí, které by snad nějaké změny mohlo přinést. Každý z nás má nějakou představu co by se mělo změnit. Aby se téhle zemi vrátila naděje musí se toho změnit opravdu moc. Ale většina z nás se asi shodne na tom, s čím je zapotřebí začít. Nejprve se musíme zbavit současné Fialovy vlády. To je ta klíčová změna, která stojí před námi, bez ní se nepohneme z místa. Čím dříve se nám to podaří, tím lépe.

Průměrný počet slepic: 4.7 (78 hlasů)

nezdvihnout korouhev Vidláka ? Proč nějakého naivy (slušně) ??

Průměrný počet slepic: 4.4 (38 hlasů)

máte pravdu, korouhev Vidláka...

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)

ale to je vcelku jedno. Posla jsem si dnes vlastně pořádně přečetl a došla mi ta záležitost s koncem. Už jsem ho několikrát viděl. I když jsem starý chlap, klidně půjdu. Stále mám přes 100 kg a tudíž velkou sílu i setrvačnost v pohybu. Říká se tomu kinetická energie..., prostě hloupá fyzika z šesté třídy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

- PODVODY! KŘIVÁRNA.“ Trump chce zrušit korespondenční volbu.

Podle republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa je nemožné zajistit čistý průběh nadcházejících prezidentských voleb v USA, jelikož dle něj v systému umožňujícím korespondenční hlasování poštou může docházet k podvodům. Stejně tak dle exprezidenta manipulování s hlasy umožňuje i chybějící povinnost, aby američtí voliči vždy prokazovali svou identitu…. změny ve prospěch větší transparentnosti volebního systému odmítá část politiků, jelikož by pak „nebyli schopní podvádět“. „Kdo by volil pro někoho, kdo podporuje, aby v ženských sportech hráli muži?“ naznačil.

...Trump prohlásil, že se o volbách bavil s podnikatelem a vynálezcem Elonem Muskem a probírali spolu, zdali jde uspořádat volby, u nichž by byla jistota, že nemohou být zmanipulované. „Musk mi řekl, že pokud nemáme čistě papírové hlasovací lístky, tak volby nikdy nemůžou být čisté,“ zdůraznil americký exprezident, co se od známého inovátora dozvěděl.

To je velké prohlášení. Měli bychom přejít na papírové hlasovací lístky tak, jak to udělala Francie, která v minulosti hlasování poštou také umožňovala, ale pak s ním skončila, když se jim to tam ‚podělalo‘,“ navázal s poukazem na Francii, jež neumožňuje poštovní korespondenční hlasování poté, co tuto možnost zrušila kvůli podvodům v roce 1975.

Zdůraznil, že u sčítání voleb proběhlých bez poštovního korespondenčního hlasování by se nejenže ušetřilo při sčítání hlasů, ale výsledky by byly jasné již do několika hodin. „Teď tu máme sofistikované sčítací stroje, které zabírají neskutečný prostor, a pak nám říkají: ‚Budeme potřebovat dva týdny na to, abychom věděli, kdo sakra vůbec vyhrál volby.‘“ Dle Trumpa to „není náhoda“. „Můj názor je, že je za tím křivárna,“ mínil...

https://cz24.news/korespondencni-hlasovani-postou-znamena-podvody-krivarna-trump-chce-zrusit-korespondencni-volbu-s-muskem-resili-ferovy-zpusob-hlasovani-video/

zdroj PL

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (107 hlasů)
Trvalý odkaz

Při příležitosti oslavy našeho národního svátku, naší vlasti, SLIBUJI!

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

Věřit něčemu se většinou vyplácí. Čerta starýho záleží na tom, jestli ten či onen věří v Boha, vědecký pokrok nebo třebas na placatou Zemi, kterou vesmírem nosí čtyři sloni na krunýři obří želvy. Víra, ať už jakákoliv, popohání k motivaci. Je docela prdel, že to píšu já, jako ateista. Ale budiž.

Zatím nevíme, jak vše dopadne. Volby jsou až za rok. Anglosasové se nechtějí vzdát své šance rozebrat Rusko na náhradní součástky. Mám tušení, že to asi nedopadne dobře. Richardovy informace z prepperství jsem si sice prostudoval, ale zkorigoval je na plnou nádrž u auta, pytlíky s těstovinami a rýží a hromadou trvanlivých konzerv. To víte - válka zde v středoevropském prostoru už nějakou  dobu nebyla. Pamětníci už téměř vymřeli. Až nebe začnou křižovat rakety  s jadernými hlavicemi, zalezu do sklepa a budu doufat, že za chvíli bude po mně...

Zdánlivě pesimismus.

Přesto věřím, že mezi lidmi aspoň na nějakou dobu zavládne rozum a přestanou se navzájem zabíjet.

Tak to vidíte: ateista, který chce věřit. Velmi smutný pohled.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (54 hlasů)

In reply to by Jaroslav136

Trvalý odkaz

není podstatné zda věříme, či ne, ale zda něco uděláme, Vidlák dělá a zatím nejvíc z nás všech...z blogera se stal asistentem europoslance, neuvěřitelné...rád bych si s ním vypil (ale ne portské, to mi nic neříká, mám radši moravské bílé či červené, nejraději Merlot...) 

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

In reply to by Jaroslav136

Trvalý odkaz

pytlíky s těstovinami a rýží a hromadou trvanlivých konzerv

Také mám něco v zásobě, ale dá se to žrát až v době největší nouze. Kde jsou Čínské vepřové konzervy z našeho mládí. Otevřel jsem vepřovou a hovězí a ....obsah se podobá lanšmídu, samý tuk a občas z toho čumí i žíly. Pes si čuch a odešel a slepice říkaly "nic moc" ale neuhynuly. Tak že napřed prověřit zdroj a kvalitu a potom nakoupit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)

s kolínky si tu a tam udělám šunkafleky. Rýže se také postupně mění, kupuji ji v pětikilových pytlích a slepice říkají "ňam", když jim tam odpoledne přinesu žrádlo. Na masové konzervy jsem - pravda - ještě nesáhl. Raději si vařím z čerstvého masa.

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

.. a hlavně je musíte mít na čem uvařit, stejně jako rýži. Doporučuji papiňák. 

Dobrá zpráva je, že živočišných bílkovin až tak moc nepotřebujete, Vidlák už to kdesi psal, jedno vajíčko pokryje celodenní spotřebu důležitých látek pro dospělý organismus. Sardinky a tuňák také vydrží dlouho. Počítejte zhruba s 0,3-0,5 gramu bílkovin na kilogram váhy člověka. Hlavně nesyslit nic, co běžně nekonzumujete.

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

psal myslím v jedné knize, také mě to zaujalo, ale zatím jsem to neprověřil. Já si ale pamatuji, že spíš psal, že se na tom dá nouzově přežít. Podle tohoto: https://www.kaloricketabulky.cz/potraviny/vejce-slepici to vypadá, že by třeba na pokrytí bílkovin bylo potřeba vajec alespoň 5.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

ale trefil jste to přesně, Rade. Včera se mi nechtělo nic vařit a tak jsem si k obědu usmahl pět míchaných vajíček. Samozřejmě s pocitem provinilosti... Pokaždé, když jdu odpoledne krmit slepice a sbírám vajíčka do ošatky, tak mě jedna z těch potvor sleduje. A jakmile zjistí, že vajíčka odnáším, začne řvát jak protržená.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

a nakousl jste zajímavé téma. Z hmoty vajíčka se vyvine kuře (nebo jedno volské oko) a ono z toho žije po dobu inkubace a ještě zhruba týden než se naučí žrát, tak že obrovský obsah živin. Do té doby zobe, ale spíše jen ochutnává. Dokonce se stává že v prvním jejich trusu se objevuje zelená – tráva která pochází už od kvočny. Vím že nazvat někoho slepicí je urážlivé, ale až se my jako lidstvo budeme chovat jako ony bude mír na světě, ale jen pokud přijmeme dost kruté přírodní zákony. Občas hejno pročistí liška nebo kuna a tak začíná obnova a celé (mocenské) sestavení se utváří na novo a vždy k lepšímu a s mladými kusy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

jen devět pipin. Takže vajíčka jsou neoplozená. A kvočnu raději ani nezmiňujte! Sedm týdnů v létě jsem se trápil s jednou z těch pipin, která si usmyslela, že bude kvočnou. Škubala si peří a cpala jej do snáškového hnízda. Byla tak agresivní, že jsem na ní nemohl ani sáhnout. Vyhnal jsem ji vždy už jenom klackem. Vyběhla celá naježená a zaútočila na keř, který zrovna v té době měl modré květy. Já vím, jsou to hormony a nedá se s tím nic moc udělat. Dočetl jsem se o cca dvou metodách, jak to zkrátit, ale nepoužil ani jednu - nechal jsem to proběhnout přirozenou cestou. Dnes je z ní jen zase jedna z těch snáškových pipin.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

To že slepičí pipiny chtějí potomky, je v pořádku, to je v souladu s přírodou. Horší je že lidské pipiny už nechtějí potomky, to je proti přírodě, a proti všemu, na čem je založeno fungování lidské společnosti. Společnost kde pipiny nechtějí děti neodvratně spěje k zániku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Dnes mít potomstvo bez reálné možnosti si pořídit byt, práce vždy nejistá a utahování šroubů co se týče živobytí je stále narůstající. Jistě už i vy vídáte mladé rodiny s pejskem. Je levnější, dá se koupit a prodat, nekafrá vám do toho sociálka, školní povinnosti žádné a že sousedovic fenka má hezčí obojek a vedlejší psík kabátek je nezajímá.

Z pohledu lidstva je to ale průšvih a mám dokonce dojem že úmyslný. Spějí k tomu všechny okolnosti co se týká nás a Evropy. Já jsem z generace co po nocích dělala děti pro Husáka a s tou dobou se to nedá srovnat. Tehdejší „sociální jistoty“ už nikdo nevrátí a bez toho bude v Evropě Turkistán a asi to je tak plánováno. Příčinou je „morální bída“ vnucená nám Západem a tohle budeme, ale jen za podpory normální vlády překonávat dlouho….pokud vůbec.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

chce to jen zapojit ruce a pomoc rodiny. Slepý kamarád si postavil, tak může každý. No a nesmí chtít to bydlení na Václaváku 

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

která nemá ani tisíc obyvatel. Poslední statistika, kterou jsem viděl, počítala s 998 obyvateli v celkem pěti částech. Nemáme tu ruský nebo norský plyn, ba ani ten americký břidlicový, jen flašky s PB. Mám dvě třiatřicítky  a pokaždé je náhradní plná. Doma je sporák na tuhá paliva, který člověka zahřeje, ale lze na něm i vařit. Barák je spíš vertikální, takže možná ideální na ústřední vytápění bez čerpadel, ale když jsem si přečetl před nějakou delší dobou, co Eurosojuz plánuje s kotli na tuhá paliva, totiž vnucené TP každé dva roky, zůstal jsem v šedé zóně se sporákem. Nad vesnicí je vodojem v tom klasickém tvaru - sloup a koule. Pokud jednou dojde elektřina, přestane téct voda. Necelý kilometr odtud je ale pramen spodní vody, a zdarma.

To vše, co jsem popsal výše lze shrnout pod diverzfikaci zdrojů. Ale to Vy, jako prepper znáte.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

28.10. nám. Republiky (před Obecním domem) 13:00-16:00 Vlastenecké setkání ČR1 26.9.2024

28.10. Václavské náměstí spodní část od ul. Vodičkova, Jindřišská, po ul. Na Příkopě a 28. října, Můstek 16:00-19:00 Připomenutí vzniku Československé republiky 28.10.1918, a dnes – Je mi tě líto, republiko … Iniciativa NE základnám ČR, z.s. 11.10.2024

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

krásný kreslený vtip, a asi už dost starý.

Na koho to pasuje?

Že by po nich šel nějaký bloger?

A víte že má celou armádu odhodlaných lidí?

Průměrný počet slepic: 4.6 (60 hlasů)
Trvalý odkaz

Jenže – za svůj dlouhý život jsem jich četl několik.
A fungovaly tehdy (a jen tehdy) když platilo, že „…nuzota z lidí lotry činí a vlky z lesů žene hlad!“
Takže čekám, až ty vlky z lesa „něco“ vyžene. Nemusí to být zrovna hlad, opravdu nejsme podvyživený národ. Ale nějaká „černá labuť“. Nějaký „mrtvý student Šmíd“, nebo „projev soudruha Štěpána v areálu ČKD Praha 23.11.1989“ případně jiná hrubá chyba tzv. liberálů.
Musíme být připraveni. Zakleknuti do bloků. Nebude čas pro sáhodlouhé uvažování.

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

Věci se začínají měnit až příliš rychle. Možná máte intuici, Kocoure.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

Nějaký „mrtvý student Šmíd“, ... Alias Růžička byl podvod inscenovaný STB aby se to rozjelo.

Fáma o smrti Martina Šmída ZDE

Ale klídek, oni nás stejně navedou tam kde nás budou chtít.

Jste si vědomi že proti nám jde celý svět? Nebo my proti němu?

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

mrtvého Šmída hotel Džbán v Karlově Studánce. Můžeš si tam s ním dát pivo.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

 O nic víc nešlo. Pyrotechnici tomu říkají "počinková náložka" neboli roznětka

A ano, ovce navedou. Ale mluvte, prosím za sebe. Já u toho byl a nebyl jsem už hloupý cucák, měl jsem přes čtyřicet.

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Jo, je fajn si slíbit, že to všechno změníme. Je to určitě první nezbytný krok. Ale my přeci potřebujeme zvítězit! A na to je nezbytná strategie, plán a hlavně síla, která je schopna ho uskutečnit. Máme několik variant. Parlamentní změna (není tu však politická síla, která by ji vedla), občanská válka (nejsme však v 15. stol.) nebo požádat o zahraniční pomoc směrem na východ (to už máme vyzkoušeno s negativním výsledkem). Takže jak 100hoven?

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Pro začatek bych navrhoval vytvoření neformálního mozkového trustu zde v diskusi, který by Vámi zmíněné otázky  řešil (něco jako kdysi původní Pátečníci).  Nešlo by o nic světoborného, jen se začít postupně víc zabývat otázkami typu "jak z toho ven ?"  místo teoretických otázek typu "dokázal by Izrael porazit Írán ?" Mám totiž pocit, že na nás záměrně hrnou informace z druhého konce světa, abychom se jimi zabývali a už neměli kapacitu na to co je opravdu důležité (jak zachránit tuto zemi před  postupující totalitou). Věřím, že pokud budeme chrlit nápady a názory na tyto témata a neztratíme ze zřetele co je důležité, tak cestu určitě najdeme. Protože kde je vůle, je i cesta. A slibem to pak teprve všechno jen začíná.

P.S. - sakra, zapomněl jsem napsat Howgh :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Na pražském Vítkově, proč právě tu? Vlastizrádní zaprodanci budou mít pietu! Formální projevy, samozvaných státníků budou mít úroveň,  asi tak do výše kotníků. S povděkem kvituji, že socha Jana Žižky tu špínu pod sebou shlédné z velké výšky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

hyn sa hukáže! Zbaví se však Češi vládní pakáže? Prý na každou svini už se vaří voda. Jenže, nějak dlouho to trvá, což je myslím škoda.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

berrnarde, to není tak zlé.

Příbuzní jednoho nemocného bohatého Žida se obracejí na lékaře:
"Povězte mi, pane doktore, je nějaká naděje?"
- Ne, je to jen běžné nachlazení.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

a v 68 běží v 19°° ČT -jako jediný zdroj informací...

I když v případě Babiše to asi moc nefunguje- ale to je pro mě málo. Nějak se ovšem začít musí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

jste se těch lidí ptal ? lidem je to u sikele

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

ale jen kvůli absenci stupidních reklam. I já často na ni přepínám, byť nerad.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)