Mírová agónie...

Autor

Tak nám Rusko aktualizovalo svou jadernou doktrínu. Ve zkratce řečeno, pokud na Rusko poletí nějaká větší salva raket, může dojít k jadernému protiútoku a to nejen na zemi, která rakety odpálila, ale i na země, které jí v tom pomáhaly. Třeba tím, že ty rakety dodaly. Nebo je naváděly… nebo prostě jen souhlasily. Co je velký raketový útok na Rusko? To si Rusové rozhodnou sami. Které země pomohly Ukrajině k útoku na Rusko? To si Rusové také rozhodnou sami. Zkrátka a dobře, Rusové se nenechají vtáhnout do velkého konvenčního konfliktu s NATO, ale raději použijí atomovky.

Američanům se prý také nelíbí Zelenského mírový plán, který je nepřekvapivě založený na tom, že Ukrajina dostane spoustu peněz, spoustu zbraní, spoustu munice, dostane rakety dostatečně dlouhého doletu a díky tomu dojde ke zvratu ve válce Putin bude žadonit o mír. Vynechal jsem něco? Snad jen to, že nejlepší by podle Ukrajiny bylo, kdyby se NATO zapojilo přímo, což u mnoha našich rusofobů vyvolává nezvladatelnou rozkoš a představu, že když se do toho zapojíme všichni, tak Rusko snadno udoláme. A kdyby ne hned, tak po jaderné apokalypse, ze které, díky solárům a průmyslu přesunutém do Číny, vyjdeme nejlépe.

Do toho německá média píší o tom, že granáty dodané naší českou muniční iniciativou jsou nejen předražené, ale ještě vybuchují předčasně, což je eufemismus pro to, že to ničí i kanóny, ze kterých jsou vystřeleny. Prý je to hlavně kšeft pro zbrojaře. Hrdinný obráncům Ukrajiny to nijak nepomohlo, ba naopak, nejspíš jim to ještě uškodilo.

Na Idnesu vyšel článek, že slavný americký Institut pro studium války (ISW), od kterého u nás všechna mééédia přebírala zprávy, dělal ve skutečnosti propagandu. Ruské válčení bagatelizoval, ukrajinské zveličoval. Inu, analýzy tam dělali mladí svazáci bez kvalifikace. Česká média dva roky informovala nikoliv o faktech, ale o dezinformacích. Ale když na to někdo upozornil, tak to byl Putinův agent a kolaborant.

Izraelci zabili při náletu šéfa Hizballáhu, Hasana Nasralláha. Pak prý záhadně spadlo letadlo s Húsijskou delegací, která letěla do Íránu. Íránský vůdce Chameneí vyzval všechny muslimy k boji proti židům a přesunul se na tajnější místo hlouběji pod zemí. Americké válečné lodě zase odrážely poměrně sofistikovaný útok jemenských protilodních střel a odnesl to prý armádní tanker.

Na okupovaných syrských územích se slaví, protože to byl do značné míry právě Hizballáh, který všechny ty proamerické umírněné lidojedy vypráskal dál od Damašku a měl vedle Rusů lví podíl na tom, že se Bašár Asad udržel. Teď zase cítí krev a šanci…

Ona ta Třetí světová už v podstatě běží. Jen jí nikdo nevyhlásil, aby se dalo zase říkat v televizi, jak to bylo nevyprovokované a dal se určit okamžik, od kterého začínají dějiny. Všechno předchozí, to přece neexistuje. Před ruským vpádem na Ukrajinu také přece nic nebylo. Ani válka na Donbase, ani krymské referendum, ani upalování lidí v Oděse, ani Majdan, ani Viktorka Nullandová s koláčky ani pět miliard investovaných do Pravého sektoru a jiných Banderovců.

Na blízkém východě to funguje stejně. Jedni potřebují zapomenout, že existoval nějaký útok Hamásu na festival smíření a druzí zase potřebují zapomenout na válku s Libanonem, díky které vznikl Hizballáh. Potřebují zapomenout, jak vznikal Hamás – aby byl náboženskou protiváhou sekulárního Fatahu. Nevíte, žije ještě Jigal Amir, který zastřelil izraelského premiéra, Jicchaka Rabina, protože se mu nelíbilo, že chce s Palestinci uzavírat mír? Internet je sfííňa. Pamatuje si tu německou holku, jak její mrtvé tělo s vyvrácenýma nohama vozili jásající Palestinci, ale také si pamatuje izraelské vojáky, kteří znásilňují zajatce Hamásu…

Sorry jako, nehodlám zavírat oči před ničím a nehodlám fandit ničemu jinému než míru. Nehodlám fandit ničemu jinému, než odpuštění, protože ani na Ukrajině ani na blízkém východě to nepůjde bez toho, aby všichni zapomněli na svoje křivdy a přenesli se přes to. Jestli to neudělají, tak budou mít válku, proti které budou všechny dosavadní excesy jen sranda.

A dost možná už ji mají, jen to ještě není zřetelné, protože velká válka se rozjíždí pomalu.

Kdy lidé ve třicátých letech pochopili, že to bude průser? Po okupaci Československa to nebylo. Pochopili to po německém útoku na Polsko? Nebo si ještě mysleli, že to bude omezená válka? Nebo to pochopili po obsazení Francie? Nebo až po útoku na Sovětský svaz? Nebo ještě později? Kdy to začalo být tak strašlivé, že vedle toho dávná ponížení z kapitulace za První světové začala být marginální? Kdy začali být lidé připraveni na onu hodinu nula, po které se pak napříč Evropou měnily režimy i mocenské osy? Kolik muselo být mrtvých? Kolik jich muselo zahynout v koncentrácích? Kolik měst muselo být v troskách, aby začalo být lidem jedno, co bylo předtím, skutečně zapomněli na dějinné křivdy a začali být schopni osmdesáti let míru?

Zdá se, že už nám otrnulo.

Jak to řekl Zelenský? Až nám Američané povolí střílet dalekonosnými zbraněmi do hloubi Ruska, zjistí to nejdřív Rusové! Kdy něco udělají Íránci? Ti jsou podle našich chciválků stejně zaostalí jako Putin, i když jsou schopni vyrábět vlastní hypersonické rakety. Kdy je vystřelí? Až bota izraelského vojáka vkročí do Libanonu? Nikdo neví…

Mír je v agónii. Umírá. V Americe je před volbami a tak se všichni pojišťují, kdyby to náhodou nedopadlo, voliči volili jinak a sčítací automaty to nedokázaly napravit, aby s tím nový prezident nemohl nic udělat… Na Ukrajině, i na blízkém východě. Jak to kdysi říkala Merkelová? Že neexistuje alternativa…

…mám z toho husí kůži dodnes.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (319 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ale vím, že ho nezískám, když budu ustupovat násilí k mé straně. Napadneš mě někdo? Fajn, ale pak očekávej mojí protireakci. A nebude se ti líbit.

Průměrný počet slepic: 3 (69 hlasů)

Berrnarde, předpokládám, že tady teď mluvíš za sebe. Že se nepokoušíš stylizovat do Benjamina Netanjahua - v současné době největšího zločince, který chodí po této Zemi.
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (71 hlas)

kdo začne vřískat o holocaustu

Průměrný počet slepic: 4.2 (37 hlasů)

Holokaust byl hrozný. Stejně tak je hrozné bývalým holokaustem omlouvat současné řádění Izraelských vojsk. Nedávno byl publikován rozhovor s psychologem, který říkal, že trauma se dějinami národů táhne i přes pět generací. A právě holokaust může být v pozadí současné krutosti. A jako si včelka sbírá na med - někdo si sbírá na pysk (ovlivňuje svou karmu).  

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

na ukradené Palestině mohou Němci ?? A mimochodem, Slovanů za 2.ww zahynulo mnohem víc než židů.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Kdyby se dějiny řídily striktně Vašimi pravidly - tak tady nikdo nebude živ. Američané (kromě jiných) napadli kdysi Vietnam - podle Vás už by měli existovat jen v nějaké ohraničené rezervaci daleko v horách!  

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Za válku není odpovědný ten, kdo ji začal, nýbrž ten, kdo ji učinil nevyhnutelnou.

A teď si, kolego, vyber...

Průměrný počet slepic: 5 (33 hlasů)

Teď nebudu psát o Izraeli, tam bych nebyl objektivní, ale o Ukrajině. Dopředu bych podotkl, že ukrajince mám rád stejně jako rusáky. Tudíž vůbec.

Pokud je ale na území Ukrajiny cizí vojsko, má ona plné právo se bránit. A vlastně kromě práva její občané mají i morální povinnost. A za tím si stojím. A pokud by někdo při napadení jeho země do ruky nevzal zbraň, ruku bych mu nepodal, páč bych si jí pak zasvinil z té špíny a zbabělosti, co z něj teče.

A jestli někdo tvrdí, že Ukrajina hrotí konflikt tím, že se brání, je u mě ideologií zaslepený duševní mrzák. Já vám na tu ideologii seru a kdo koho provokoval. Vidím tam hafo rozmrdaných měst a tisíce nešťastných lidí, kteří nikoho neprovokovali.

Asi jsem zde jediný s podobným názorem, ale na to už jsem celkem od puberty zvyklej. Tak klíďo do mě, jsem na toto odolnej.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

že Rusko bude nečinně přihlížet, jak se kolem něj stahuje smyčka amerických základen ??

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Caligulu Zelenského nikdo nezastaví? 18000 mužů padlo jen u Kurska a ta stvůra se směje?

Ukrajinské ozbrojené síly během bojů v Kurské oblasti utrpěly značné ztráty, v jejichž důsledku bylo od vpádu nepřítele do regionu ztraceno více než 18 tisíc vojáků.

Za toto jsou zodpovědni: Stoltenberg, Zelensky, generál Pavel, Černochová, Biden, Johnson, a další váleční štváči, kterým na rukách lpí hektolitry krve mladých Ukrajinců, a kteří se válejí ve štábech za obrovské peníze, a mladí muži jsou hnáni do masakrů! Proč nejdou válčit ti, kteří mladé muže posílají na smrt a odmítají jednat o míru?...

https://skrytapravda.cz/ze-zahranici/2134-strasne-priserne-caligulu-zelenskeho-nikdo-nezastavi-18000-padlo-jen-u-kurska-a-ta-stvura-se-smeje

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

🤡 Donald Trump jede bomby: „Biden se stal mentálně postiženým, Kamala Harrisová se tak narodila. Narodila se tak.“   @neCT24

Průměrný počet slepic: 4.7 (111 hlasů)

🇺🇦Maršál Ukrorejchu, Džamil má připravenou strategickou porážku Ruska! 😵😫🤣
Jak může člověk narozený v Kazachstánu být tak rusofobní a nenávistný.
Vždyť tady, Džamilo, jsi dostala občanství jen díky Schwarzenbergrovi... 💩 

Co neMÁTE vědět

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Svobodní patří v Evropském parlamentu stejně jako české ANO do frakce Patrioti pro Evropu.

V rakouských parlamentních volbách historicky poprvé zvítězila Svobodná strana Rakouska (FPÖ), která bývá označována za pravicově-populistickou. Partaj vedená Herbertem Kicklem podle prvních projekcí získala 29,2 procenta hlasů, hlásil v neděli večer web rakouského listu Kurier a dalších médií. Lídr partaje už vzkázal, že je připraven vést vládu. Jednání o koalici ale mohou být složitá.

celé zde:

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-v-rakouskych-parlamentnich-volbach-zrejme-zvitezili-svobodni-40490930

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

Asi jsem nedával pozor při zprávách bruselvize z Krkavčích hor. Tak u našich sousedů byly volby? Ale proč se nekoná takový humbuk, jako když se volí v Horních Uhrách na Slovensku? V Rakousku pracuje nemálo lidí z ČR. Rakousko je stát téměř neutrální. Není v NATO, ačkoliv je nám 25 let tvrzeno, že bez NATO jsme odsouzeni k okamžité kruté smrti včetně Prahy, za kterou se umíralo jak u Kábulu, tak dnes na východním Ukrarusku. V bruselvizi ani nerozebírají volební tabulky a modely s predikcemi, když se spojí tihle s tamotěmi, vyšachují tamty z vlády, jako se to běžně provádí v čezku. 

Ba ani zoufalé análýzy politologistů a propagandistů, jak děsivá bude budoucnost Rakouska, pokud se odmítači migrace a multikultiobohacení ujmou vlády nebo poskládají nějakou koalasici. Ano, paraziti celé České republiky mají teď jiné starosti, než volby v Rakousku. Kdypak se proberou ze svého omámení a spolu s médii se vrhnou na toho nepřítele grýndýlu, migračního diktátu, emisních desaterátků, amerického břidlicového plynu, ruské ropy z Turecka? 

Průměrný počet slepic: 4.8 (87 hlasů)

Tak to je dobrá zpráva - tedy pokud se eurohujerské strany tradičně nespojí do protikoalice a nevyšachují FPÖ do opozice. Říká se tomu sanitární kordon a poslední dobou je to celkem častý jev. Nedivil bych se, kdyby ho použili i v Rakousku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)
Trvalý odkaz

Snažte se užít si dne. Týdne nebo měsíce. Na roky už nemám odvahu. Ti, kteří t.č. ovládají KoZa mají pocit, jim se válka vyhne.  Nevyhne!      Ani jim, ani jejich dětem. 

Vidlák pojmenoval všechno, co vím i já.  Ale když to vidím napsané někým jiným, docela mě to děsí. Drobné zlomyslnosti a názory budou opravdu okrajové.

Průměrný počet slepic: 4.8 (96 hlasů)

Taky z toho nemám dobrý pocit  😞

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

https://cz24.news/za-72-minut-skonci-cely-svet-od-zahajeni-utoku-zapadnymi-raketami-do-ruska-a-vypuknuti-jaderne-valky-rekl-scott-ritter-lavrov-v-osn-odhalil-ze-tajna-operace-anglosasu-unthinkable/

RUSKO / UKRAJINA / SVĚT: Podle bývalého zbrojního inspektora OSN Scotta Rittera stál svět před několika dny doslova jeden krok od vypuknutí jaderné války, která by trvala jen 72 minut. Pouze ostrá reakce Moskvy a výhrůžka vstupu Ruska do války s NATO přinutila nakonec Bílý dům, aby zatáhl za brzdu a zastavil plán na střílení britských a amerických raket dlouhého doletu do ruského vnitrozemí. Podle Rittera probíhaly v posledních dnech intenzivní rozhovory v zákulisních komunikačních kanálech tajných služeb, a právě v reakci na tuto komunikaci se Bílý dům rozhodl prozatím neposkytnout Ukrajině řízení střely dlouhého doletu, protože ty střely jsou řízené a navigovány přes satelity a navigační infrastrukturu NATO.

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Tak teď už i mainstream přiznává, že věhlasná a všude citovaná organizace je z velké části parta aktivistických svazáků. Tato informace už ale běží na Alternativě  od začátku SVO na Ukrajině, tak kde v té době byly média hlavního proudu?  Nebo měli za úkol informaci vymlčet?

V naší společnosti poslední dobou celkově začíná přibývat různých fejkových institucí, které mají za úkol podporovat vládní narativy. Pardon, vlastně narativy USA. A žádného investigavce to nezajímá. Různé instituty, think-tanky, mezinárodní panely, všechno je fejk.  A teď si říkám, je to náhoda nebo je to něčí úmysl?   Organizují se  vědci a analytici takto sami, nebo se jedná o práci někoho zvenčí např. CIA? Vypadá to, že někdo tady vytváří cíleně pseudovědeckou komunitu, která má dodávat punc věrohodnosti všem vládním agendám a narativům. A protože má CIA podvratnou činnost v popisu práce, mohl by to klidně být její rukopis.

Pravdu se nejspíš nikdy nedozvíme, ale jedno je jisté: právě teď probíhá informační válka na plné obrátky.........Howgh

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Všechno předchozí, to přece neexistuje. Před ruským vpádem na Ukrajinu také přece nic nebylo. Ani válka na Donbase, ani krymské referendum, ani upalování lidí v Oděse, ani Majdan, ani Viktorka Nullandová s koláčky ani pět miliard investovaných do Pravého sektoru a jiných Banderovců.  ...................

Kdo to chcete názorně, podívejte se na záznam Máte slovo na ČT 1 ze čtvrtka.  Ruskobijci tu zapomnětlivost demonstrují názorně.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

Přepnul jsem to na, pro mě až moc dlouhou, minutu a bohatě stačilo! Ten nulovej, bezvýznamnej, fanatickej a zbytečnej ministr Dvořák - minuta lhaní...= nemusím 

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

jenom strašení a děsení lidí, kteří chtějí žít svůj obyčejný život a nemají možnost cokoliv ovlivnit. Ani sami za sebe ani rádoby volbami kamkoliv. Vše řídí nosáči a je jim srdečně jedno, jak dopadnou ti ostatní. Kohokoliv zvolíte, nikdo se za vás nepostaví. Ani naše slavná opozice. Jediné co pro nás Andy udělá je to, že zvětší dvorek a zkrátí bič. A stejné je to po celém světě. Pokud se tak moc bojíte, jeďte do Amazonie a staňte se domorodci, tam se možná zachráníte.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

v jednom z tisíců švýcarských bunkrů se možná zachráníte

Ps: konečně mi Vidlák jde na ruku :-)

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Já mám taky velký nos, ale zase tak moc toho neřídím.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Kurva hoši gutentag měli nosy velké všichni, s výjimkou žida Arnošta Goldflama,který z toho měl trauma, chudák.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Dokonce i Veškrnka :-).

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

hlásících se k judaismu bylo sakra víc než Goldflam 😁 pecha, rychlík, polívka.....i ty labutě měly velké zobáky 😁😁

Zatím bez slepic

Z té plejády učinkujících byla nakonec nejsolidnější Šárka Vojtková :-).

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

proč ??? 😁😁 Já bych ťa měl rád i bez peněz.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Co bude stát za vidění, tak jak bude Pávek oznamovat, kterak dopadla slezina vládních partají. Kdo mu narychlo spíchne řeč plnou frází viz Kovářová a Jakob. Ale to jsou chujoviny, protože to nejhlavnější bude, jak obhájí Knedlíkovu dezerci, byť právě on má v otáční kabátu ty nejlepší zkušenosti. Tipl bych si, že to nutel hodí na něj, aby jako Lipovu demisi nepřijal pro jeho nenahraditelnost. PePa tak zůstane jako užitečný idiot, ale Blembák si udrží koryto, byť od kejdy bude flanel 107. Nikdo víc tak nezasvinil ten úřad, za který bere plat. Úmyslně nepíšu nic o prezidentovi, protože to z něj výplatní páska nedělá.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

V Durynsku byla na čele kandidátky BSW kovaná maoistka a to již mohlo lidi varovat! Anebo volili právě proto?

Strana fešné Wagenknechtové se vybarvuje -podle očekávání mnohých -včetně mě. 

V souladu s tím se v sobotu v Durynsku změnil jednací řád nejen tak, že se jinak volil předseda parlamentu, ale také složení výborů. Tak, aby tam AfD už neměla blokační menšinu.

. Ale to stále více a více vypadá jako puč CDU a BSW proti demokracii a vůli voličů.

Z tohoto pohledu byl Enabling Act z roku 1933 , kterým byl Hitler prakticky jmenován diktátorem, pouze změnou jednacího řádu.

Zde můžeme v přímém přenosu vidět, jak zkorumpované strany, jejichž většina již není samozřejmostí, se zločinnými metodami zmocňují moci, která jim nebyla demokraticky přiznána.

Zatím bez slepic