Potvrdily se trendy...

Autor

Očekával jsem nižší volební účast a je nižší volební účast. I když ne o tolik, kolik bych si myslel.

Očekával jsem potvrzení trendů z eurovoleb a potvrdily se.

Očekával jsem hladké vítězství hnutí ANO a Andrej Babiš vyhrál v jedenácti krajích.

Očekával jsem, že Pětikolka předvede ještě nějakou sílu a předvedla.

Řekl jsem, že největší dezolátskou šanci na senát má Komínek a má největší šanci.

Řekl jsem, že volby budou taková německá Jižní ofenzíva a skutečně se odehrála na jihu. SPOLU vyhrála Jihočeský a Jihomoravský kraj.

Dost jsem se už pochválil za své věštecké schopnosti, pojďme na komentáře.

Hnutí ANO je hladkým vítězem voleb. Zvítězilo v deseti krajích ze třinácti. Má šanci upéct koalice v dobré polovině krajů, možná i víc... a vypadá to, že by mohlo při trošce štěstí ve Středočeském kraji sesadit hejtmanku Peckovou. Dokonce to vypadá, že se prakticky všude udělají čistě provládní nebo čistě protivládní koalice a prakticky nikde nedojde na takové ty míchanice mezi ANO a ODS.

Drtivým poraženým jsou Piráti. Ale naprostým. Mají jen tři mandáty v Plzeňském kraji, jinak všude vypadli. Obzvláště mě to těší v Jihomoravském kraji, kde se Petra Rédová hladce dostala a Leitnerová Holomčíková, která jí nazvala proruskou špínou, vypadla ze zastupitelstva a už po ní neštěkne ani Grolich. Bartoš už se nechal slyšet, že vedení dá funkce k dispozici, ale to měl udělat už před rokem. Jsou v háji a já slibuju, že to Gregorové v europarlamentu připomenu, kdykoliv ji uvidím.

Kateřina Konečná potvrzuje trendy. Koalice STAČILO! se dostala, kromě jednoho, ve všech krajích. V Karlovarském kraji kandidovala KSČM sama za sebe a výsledek byl tristní (Kdo máš uši k slyšení, slyš). STAČILO! dosáhlo jedenačtyřiceti mandátů, což je čtyřnásobný nárůst. V celkových číslech se vyrovnalo s SPD.

STAČILO! uspělo dokonce i ve Středočeském kraji a v Jihomoravském a Jihočeském kraji je na třetím místě kandidátky. Tam porazili i STAN a SPD. Všude, kde byly výrazné tváře, tam byl solidní úspěch. Všude, kde nebyly výrazné tváře, tam alespoň uspěli.

V Libereckém kraji chybělo STAČILO! k pěti procentům osm (!) hlasů. Tam výrazně zaškodil Skalický se svým debilním videem o povodních a ještě debilnějším hašením následků. Inu, blbci se musejí eliminovat a budiž to všem ponaučením, jak je snadné přijít v politice o všechno.

Jindřich Šídlo začal bezprostředně po vyhlášení výsledků sledovat twitter Kateřiny Konečné.

SPD zastavila propad a trochu posílila. Výraznější úspěch mají v Ústeckém kraji. Inu, Foldyna. Je to vidět i na jeho preferenčních hlasech. Utekli hrobníkovi z lopaty, ale na to, že mají trojkoalici s PRO a Trikolorou, tak se ukazuje, že jejich spojení udrželo SPD maximálně na svém, ale co jim PRO a TRIKO přinesly, to zase jinde ztratili. Mám pro SPD poslední radu: Okamura čestným předsedou a ustoupit do pozadí, Foldyna předsedou, Kobza a Nerušil místopředsedové. A buďte rádi, že to takhle dopadlo.

Neviditelným poraženým voleb je samostatné PRO. Samostatně šli jen ve Zlínském kraji s lídrem Palíškem. To je jeden z těch, který Jindrovi udělal medvědí službu a velkou měrou to byl on, kdo se s chutí zbavil aktivistů ve straně. Dostali 1,53%. Jejich budoucnost je buď v tom, že PRO zfúzuje s SPD a nebo SPD změní název na PRO.

Sociální demokracie míří ke svému dnu. Uspěla jen na Vysočině. Všude jinde, kde kandiovala samostatně, se nedostala. V Ústeckém kraji zřejmě její účast ve STAČILO spíš škodila, než aby pomohla. V Pardubickém kraji uspěl Netolický, ale pro jistotu pod svým vlastním uskupením. Nepomohl jim ani sympatický Nozar. Senátní kampaň měl nádhernou, ale tahal příliš těžkou kouli na noze. Šmarda je mrtev a bohužel, příští předseda bude stejně mrtvý jako on, ať to bude kdokoliv. SOC-DEM už nesmrdí porážkou, ale je to řádně uleželá politická mrtvola bez možnosti vzkříšení. Nejlepší bude, když se poperou o stranický majetek a zatlučou si víko rakve.

Dalším poraženým je Přísaha. Neuspěla v žádném kraji a nikde se nepotvrdily preference z průzkumů. Robert Šlachta sám postupuje do druhého kola senátních voleb, ale "pouze" s pětadvacetiprocentním výsledkem, což mu do druhého kola moc nadějí nedává.

Motoristům neuspěl Boris Štastný. Rusobijec Fischer uspěl v prvním kole. Ale Štastný je alespoň druhý. Je vidět, že chyběl výrazný šoumen, Turek. Ale myslím, že Petr Macinka je s výsledkem spokojený. Může klidně přemýšlet o dalších krocích.

Starostové se leckde schovali do účelových koalic a drží své pozice. Výrazný úspěch měli ve Středočeském a samozřejmě Libereckém kraji, kde vládne Půta železnou rukou.

KDU má o čem přemýšlet. V Jihomoravském kraji sice díky Grolichovi uspěli, ale ve Zlínském kraji jsou druzí za ANO a to jen díky Čunkovi a nepomohlo mu ani si udělat účelovou koalici. Ale Čunek ve svém senátním obvodu hladce uspěl s 56%. Pak má KDU ještě osmiprocentní výsledek na Vysočině, ale jinak mrtvo a nebo schováno ve SPOLU či jiných koalicích. Porovnejte si popularitu Čunka a Jurečky. Očekávám u Lidovců velký boj mezi dvěma úspěšnými lídry a zároveň představiteli různých křídel strany. Mezi liberálem Grolichem a konzervativcem Čunkem. Komu držím palce, je snad jasné.

K senátním volbám...

V Benešově neuspěl Hašek. Chvála Bohu. Na prvním místě Hraba, na druhém Válková. Je úplně jedno, kdo vyhraje.

V Brně na prvním místě Rychlík. Jak znám Brňáky, oni ho tam dostanou, i když by Karin Podivínská byla mnohem lepší volbou.

Šlachta první v Břeclavi, ale s malou šanci uspět ve druhém kole.

V Chomutově na prvním místě Komínek (co jsem říkal, kdo to říkal, já jsem to říkal), ale pro úspěch ve druhém kole se ještě nadře a jisté to fakt nemá.

V Praze 2 to ve druhém kole hoďte Bártovi... čistě Hilšerovi na vztek. Jiný důvod to nemá.

Stahovači králíků chyběla na Praze 4 jen dvě procenta, aby se dostal z prvního kola. Šichtařová je čtvrtá. Kdyby nemluvila o tom, jak trpěla pod Pikorou, mohla být druhá. Svobodní jsou den ode dne mrtvější.

V Sokolově se dostala Vildumetzová v prvním kole. v Ostravě se v prvním kole dostal Bednář. Oba za ANO. Oběma velká gratulace.

Ve Svitavách byl Štěpánek čtvrtý a Blaško mu ještě ubral čtyři procenta. Předpokládám, že Petr Jindrovi vřele poděkuje za skvělou koordinaci.

Čunek se ve Vsetíně dostal z prvního kola. Tuším, s úplně nejlepším výsledkem ze všech.

Celkové rozložení moci v senátu se příliš nezmění, ale každý mandát je dobrý.

Co dodat? Inu, kostky jsou vrženy. Pětikoalice postupně slábne, byť ještě byla schopna ofenzívy na jihu. Už se ale musí rozloučit s postupem na celé šířce fronty. A také je vidět, že ji brzy čeká Stalingrad. Opozice postupně sílí, ale některé jednotky se ještě dostaly do obklíčení. Je třeba zapracovat na týlovém zázemí, některé generály povýšit, jiné zastřelit a zdecimované jednotky přiřadit k těm úspěšným. Příští příští rok nás v parlamentních volbách čeká operace Uran. Především tam na jihu. Na severu ještě bude Půta chvíli obléhat Leningrad se svými ostříleným jednotkami SS Dozimetr...

Ale pnutí v generálním štábu už začíná. Ztráty Pětikolky jsou obrovské. Větší, než si mohou dovolit. Bude je to stát hodně lidí i hodně peněz. Jen jejich Leibstandarte kolem Rakušana se drží.

Zase se jasně ukázalo, že volby jsou stále méně o stranách a stále více o osobnostech. Kde je osobnost, tam je úspěch a je víceméně jedno, jaké hodnoty vyznává stranický šéf. Netolický , Čunek, Půta, Kuba, Grolich, Vildumetzová, Hraba, Fischer, bohužel i Drahoš... Ale pro menší strany také Foldyna, Ondra Dostál, Petra Rédová, Jana Turoňová či Kobza. Kdo hledá osobnosti, dobře dělá.

A ještě poslední poznámka... v Moravskoslezském kraji ani nebyla nejnižší volební účast...

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (257 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

když se tady bavíte o nějakých volbách, ale Inza to dělá taky. Když tak přeskočte.

Jelikož se nudím, budu vám vyprávět pohádku. Bude o tom, co jste dnes volili. O politice a jak jim to všem jde.

Inza tady občas dá do postů něco dlouhého. On je chytrý, toho chlapa beru, takže dává chytré věci. Já jsem lesní dělník, takže dám něco z opačného spektra společnosti. Ale ono to může taky být poučné, páč přesně v tomto žijete.

Pochopitelně se to nikdy a nikde nestalo, protože náš stát má ty svoje zákony pěkně pod palcem.

Milé děti, to takhle stat vymyslel zákon, aby sběrači kovů nekradli víka od kanálů a ajzlboňákům kabely, tak každý, kdo přišel s železem do sběrny, musel prokázat totožnost a peníze mu byly pak poslány na účet. Situace a problem vyřešeny, tečka!

A to takhle šel onehdá jeden bezďáč, který někde ukořistil kus kolejnice, do sběrny, prdli to na váhu a vykupující povídá, že je to za 120, ale podle nového zákona potřebuje prodávajícího identifikovat a pak mu prašule pošlou na účet. Bezďáč ale nemá žádný účet. Kupujicí mu říká, že ale bez účtu mu nemůže peníze dát. A máme tady tzv. bloklou obchodní transakci. Kupující neví, jak zaplatit provávajícímu.

Ovšem kupující vymyslí toto, řekne prodávajícímu, že zákon je zákon, ale eventuelně by mohl prodávajícímu místo těch 120. na účet dát na dřevo 80. Kupující si v hlavě spočítá, že za 80 kachlí si koupí minimálně dva krabičáky, tak s obchodní transakcí souhlasí.

Kupující je o 80 korun chudší, je bohatší o nevykázaný kus kolejnice v ceně 120 korun. Toto nemá cenu nikam evidovat a pak si to nechat poslat. Ale podobných magnetů do té sběrny chodí dnes a denně hafo. Jasně, s málem, ale je jich dost. Kupující je dobrý člověk, tak většině pomůže jejich problem vyřešit, stejně, jako v prvním případě. Až postupně nabalí ty váhy jejich vozíků, udělá z toho větší závoz kovu. Ten se vyfakturuje a pak pošle bankou. Tak koho z rodiny? Tchýně, ta je v kondici, ta klíďo může vykázat, že dokáže za měsíc dodat několik tun železa. Von to stějně nikdo kontrolovat nebude.

Takže stát je spokojený, protože vymyslel nový zákon, abychom se zde všichni měli dobře. Ten maník z té male výkupny je velice spokojený, protože právě mu spadl do klína velice slušný vedlejší příjem. Protestovat by asi měli ti bezďáči, páč ti si pak, po naplnění podstaty tohoto zákona, za kárku koupí míň krabičáků.

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (93 hlasů)

A jak bys tento problém řešil Ty? Já bych zákon nechal tak jak je ale nasadil bych kontroly. Aby nebylo nutné vyplácet další byrokraty, byli by kontroloři placení z pokut které by byly hodně mastné a šly by kontrolorům do kapsy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

.. co sběrna nakoupila? Stačila by policejní šťára, zavřít na půlden sběrnu, zabavit víka od kanálů a další kontraband, když to nepomůže, tak odsoudit jednatele společnosti provozující sběrnu k podmíněnému trestu za překupnictví, aby si museli sehnat jiného jednatele, a když ani to nepomůže, tak sběrnu zavřít.

Pokuty udělené státní policií jdou na Ministerstvo financí právě proto, aby příslušníci Policie ČR nesoutěžili, kdo vybere více. Tak je to správně.

Kontroloři placení z pokut by byli jen sprostí, státem posvěcení mafiáni, vybírající výpalné. Jak dlouho by asi trvalo, než by si tito kontroloři udělali vedlejšák z toho, že mají v brýlích místo skla kreditní karty.. Jako by nám nestačili  městští policajti, mající prémie z vybraných pokut, které jsou příjmem do městského rozpočtu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

U malých sběren by to bylo jednoduché, ale u těch velkých, nereálné. Majitel sběrny vědom si toho že kdykoli může přijít kontrola, by pochybný železný šrot okamžitě po předání přisypal několika tunami něčeho zcela legálního. Ve sběrnách s mostovým jeřábem to není problém.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Alespoň ta líná, špinavá, bezdomovecká prasata si neprochlastají játra natotatata!

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

.. se řeší symtomy. Západní medicína nás stejně "léčí".

Podstatou problému je, že jsou bezdomovci, kteří nemají účet a často ani platné doklady.. Další problém je, že si na živobytí "vydělávají" krádežemi, a že sběrny od nich ukradené kovy vykupují. Dopouštějí se tak trestné činnosti překupnictví, jenže se to obtížně kontroluje, ač by to šlo..

Za C.K. monarchie i za První republiky existovalo Domovské právo a chudobince. Komunisté zase měli pracovní povinnost a podnikové ubytovny. příživnictví bylo trestný čin.

V Německu zase mají v každém městě azylový dům katolické Charity nebo evangelické Diakonie. Takže excentrici sice vybírají popelnice, ale mají kde spát a dá se s nimi pracovat.

Ti lidé jsou svým způsobem zranitelní, a civilizovaná společnost by se o ně měla umět postarat, ne dovolit, aby na nich někdo parazitoval. To co se v těchto sběrnách děje, je součástí "obchodu s bídou", který se tu vytvořil, a snaží se administrativně řešit neschopnost policie stíhat zloděje kovů a neochotu státu postarat se o lidi, kteří jsou na dně společnosti.

Neříkám, že je třeba jim hned dávat sociální byty, ale chudobinec s hromadným ubytováním, obdobou maštale, kde přespí, když přijdou opilí, špinaví nebo sfetovaní, to v moci státu je. Jak říkal, tuším že prezident Nixon, o jihoamerických diktátorech, "jsou to bastardi, ale naši bastardi."

Vždycky v populaci je cca 5% lidí, kteří nejsou schopni se o sebe postarat, a na druhé straně Gaussovy křivky je zase cca 5% lidí, kteří mají schopnost s těmito lidmi pracovat. Já vím, že mezi ně nepatřím.

Byl jsem, někdy po roce 1998, až do roku 2001, kdy zemřela matka, kvůli které jsem musel bydlet mimo Prahu, dobrovolník v jedné Diakonii, byla to škola pro mentálně a kombinovaně postižené děti, přestavovali jsme tam barák, budovali bezbariírový výtah, topení a další věci. Elektrikařina a shánění sponzorů, i chráněnou dílnu jsme tam měli. Oni ti fyzicky zdraví "menťáskové" jsou dospělí chlapi a ženské, s rozumem třeba 6-ti letého dítěte, a dokáží zastat hodně práce, když se to s nimi umí. Kromě těchto děcek s intelektem od imbecility po debilitu jediný postižený klient, se kterým jsem byl schopen pracovat, byl nevidomý kluk, žádný filosof, ale v podstatě průměrný inteligentní mladý muž s IQ někde lehce pod 100, který přes týden bydlel ve stacionáři, a pracoval v chráněné dílně, na víkendy jezdil k rodičům. Pak ale zrušili páteční přímý autobusový spoj mezi naším městem a bydlištěm rodičů, a nebyl nikdo, kdo by s ním jezdil do Chrudimi, kde mohl přestoupit. Vypadalo to, že bude muset být doma a čekat, než se uvolní místo v nějakém jiném stacionáři pro nevidomé.

To se mi nelíbilo, takže jsem si od něj nechal vysvětlit, jak a podle čeho se nevidomý orientuje v prostoru, a jezdili jsme spolu několik pátků do Chrudimi trénovat vystoupení z autobusu, cestu do čekárny, pobyt v čekárně včetně umístění laviček a toalet, a cestu z čekárny na zastávku druhého autobusu. Když si byl jistý, že to má naučené, už jezdil sám.

Takže to jde, i s alkoholiky a narkomany se dá pracovat, a čistá postel v teple, přinejmenším v zimě, je pro ně dostatečným lákadlem, aby je bylo možno alespoň částečně socializovat. Pro vyložené asociály, nebezpečné pro společnost, tu jsou věznice a zřejmě i detence, nebo ústavy pro ty, kteří se jen o sebe nedokáží postarat.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

To, co navrhujete je sice hezké, ale bezdomovectví je velmi složitý problém, stál by hodně peněz a jeho řešení by trvalo dlouhou dobu. Navíc, nejsem si jistý, že většina těch, kteří kradou poklopy z kanálů jsou bezdomovci.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Akorát u toho shánění kovů za nižší cenu s sebou budou muset víc mrskat.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

že jsem volila v Ústeckém kraji a máte pravdu. Měla jsem velký problém s kandidátkou Stačilo!, ze které jsem znala jen Bubeníčka. I tak jsem tam k němu nakroužkovala další možná tři pro mne neznámá jména.

Víc jsem jich znala na kandidátce SPD, Trikolory a PRO, kde bych okamžitě kroužkovala Foldynu, kterého jsem fanynkou, Hanka a Ivanu Turkovou (PRO), která tam byla pro mne nepochopitelně na posledním místě.

Přiznávám, hodila jsem si korunou a panna bylo Stačilo..

Paní Kateřině moc blahopřeji, (při sezení ve volební komisi na jaře jsem jí zajistila ke svému další dva hlasy do Evropy od ostatních členů komise..).

Průměrný počet slepic: 4.5 (75 hlasů)

k těm předešlým eurovolbám jsem si nesl dva volební lístky - Stačilo a SPD. Až ve volební místnosti za plentou jsem rozhodl definitivně a hodil jsem to Konečné.  Teď v krajských volbách jsem měl zase ty dva volební lístky, ale hodil jsem to konečně SPD.  Pro mě by bylo ideální kdyby se spojilo Stačilo s SPD.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

.. Osobně soudím, že Okamurovi stačí, že je v hlasité, ale nekonstruktivní opozici, má slušné živobytí a váže na sebe protestní hlasy stejně, jako dříve KSČM.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

vidlák mě asi zabije, už jsem zde v podmínce, mám poslední výstrahu, ale nemohu si pomoci. Musím Chuckovi odpovědět. Ostatní asi nepochopí souvislosti.

Kompromisy k mé ženě dělám proto, že jí už 32 let miluju, do politika jsem ale se ještě nikdy nezabouch a určitě jsem nikdy z žádným politikem nešukal, to přísahám! Takže v případě kompromisů, u této ženy je víc a důležitějších důvodů, proč je někdy udělám. Toto srovnávat a pokusit se mě dostat na tu mojí, to byla trošku podpásovka. Tady máte odpověď.

K druhému odstavci. "pak si nestěžujte". Já si nestěžuji už cca 30 let. Víte proč? Protože jsem zjistil, když jsem si dřív stěžoval, a že to stejně bylo k hovnu.

Zde někteří aktivně bojují proti něčemu, chodí na demonstrace, na přednášky v tělocvičnách, něco chtěj změnit, jsou aktivní. I když mají jiný názor, než já, něco dělají. Pak je ale zde fůra stěžovatelů. Ti nikdy nehli prstem, prostě držkují po netu, třeba jim pak někdo pomůže. Takže stěžovatel, s dovolením, nejsem.

K druhé části druhého odstavce. Daně platím, Chucku. Víte proč? Protože musím. Když ale vidím, co s nimi nahoře dělají a nejde jen o tuto vládu, ty dřívější byly taky dobrý, tak vzhledem k tomu, že jsem osvč od roku 92, tak jsem se naučil daně optimalizovat. Už hafo let kácím stromy, takže moje hříšky z mládí jsou už promlčené, občas tam byla optimalizace (to mě naučil kámoš), kdy na pálce plátce daní se ocitl stát a ne já. Díky dph.

Nostalgicky zavzpomínám. Když bylo dph 5 a 22%, nedovedete si představit, jak se s tím krásně dalo kouzlit. To byla symfonie. "Tak kolik nám berňák tento kvartál dá? Dvacku, jak minule? Zase, aby nezačali šťourat. Dáme jim teď slevu. Čtyřka to srovná.

Dovedete si představit, jak dokáží optimalizovat daně mamutí firmy s hejny advokátů a daňových poradců?

Takže ano, daně platím, ale nechce se mi.

Průměrný počet slepic: 3.8 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

za odpověd, já Vám taky možná časem odpovím, s Vámi je dobrá diskuze, Vy jste praktik, já taky, ale promiňte, teď hodně řeším povodně, které mě zasáhly a nemám bohužel čas a ani moc chuti, tak se omlouvám, ale jinak jsem s vámi  v poho. Jasně, daňe platíte, protože musíte a taky jste závislý na státě, protože Vám dává práci, jako nám všem, protože většina soutěží běží přes stát a jen minimum zakázek je privátních a proto jsme všichni závislí na státu ať chceme nebo ne. Jak já říkám: největším teroristou je stát, protože terorizuje denně 10,5 mil lidí, kdežto terorista jich zdevastuje jednou za čas 10 - 20 a nikoliv každý den. Mimochodem vím dobře , co je daně "optimalizovat"...nejsem dnešní...tak se mějte krásně berrnarde a doufám, že vzhledem k povodním jste v pořádku a samozřejmě Vy všichni ve Vidlákově...(doufám, že i Toník to nějak zvládá, všichni co jsme tím postiženi to nějak musíme dávat, takový je život..ale je to na bednu...). 

P.S.  Vypadá to, že pětihnus dostal na prdel !!!!!   Aspoň k něčemu ty povodně byly dobré...

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (41 hlas)

.. bude to taková roční předvolební kampaň.

Stačilo! se snad poučí z debaklu v Karlovarském kraji a upozadí svou komunistickou složku. To, že komunisté jsou pro podstatnou, a to i pro levicovou část populace fuj, je objektivní fakt, stejně jako počasí. Může je to mrzet, ba i štvát, ale je to fakt. Pokud ale využijí svou stranickou strukturu a zkušenosti, za další dvě-tři volební období už přestanou působit jako červený hadr na býka. Je třeba se s tím smířit, či spíše to překousnout.

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

S tím bych souhlasila. Bylo by dobré si promyslet, co přinese víc hlasů, jestli spojení s názvem komunistická nebo se Stačilo. Já bych řekla, že ta druhá možnost.. I ti skalní komunisté by si zvykli nebo se naučili, že Konečná znamená Stačilo. Na jednu stranu nadáváme na komunistu na Hradě a nechápeme to, a na druhé bychom si přáli, aby byli s Konečnou voleni.., docela schíza. Podle mě je Stačilo dobrý nápad, ale spojení s názvem KS trochu problematické, i výsledky tomu napovídají.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

že název strany strany: Komunistická není vůbec o nic horší než třeba ODS, Lidovci, nebo TOP09. Přejmenovat stranu považují za pokrytectví. Bohužel, lidé jsou pokrytečtí a tak nevolí KSČ, ale rádi volí Stačilo, protože to tak nějak vypadá jinak. Spousta dobrých komunistů zařvalo v německých fašistických koncentrácích, přičemž se současní pohlaváři  Němcům dnes klaní a samotného názvu: Komunistická strana se strašně štítí. Já jsem na rozdíl od prezidenta komunistou nebyl a nikdy jsem žádný prospěch s politiky neměl, přesto mně název Komunistická strana nijak nepohoršuje. Pohoršují mě šmejdi, kteří se bezostyšně vydávají za jakési demokraty.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Vy si můžete myslet co chcete, ale schopný politik by se měl umět vcítit do toho, jak myslí většina, nebo alespoň velká část voličů.

Kateřina Konečná je výborná rétorka. Pokud by neměla nic společného s KSČM, měla by strana jí vedená násobný počet hlasů, než má teď.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Tento zlořád přivedl v minulosti víc lidí do hrobu a do bídy, než fašismus. Pokud se dnes, jako velký obdivovatel generála Pinocheta pokusím založit stranu, třeba "Fašistická strana Čech, Moravy a Slezska", pofrčim za katr. Ne, že bych se na to chystal, je to intelektuální dilema.

A mě by zajímalo, když založím stranu, která je založena na ideologii, která napáchala na lidech mnoho násilí, zakázána, proč strana s ideologií, která v tomto má zlatou a nikdy nikdo zvěrstev komunistů nedosáhl, proč je tato strana povolená.

Čímž netvrdím, že každý komunista je špatný. Tam jde dle mého o naivitu a nepochopení tohoto sajrajtu. Osobně mám moc rád herce Jindřicha Plachtu, zaníceného komanče. Rád ho sice mám, ale politicky bychom se rozhodně neshodli.

Zatím bez slepic

Také si někdy říkám, co by to Kateřině udělalo, kdyby se komunisté přejmenovali -  je to stigma, které jim skutečně bere hlasy.  A navíc v kultuře,  kdy je politika  plná různých marketingových triků by to lidem ani nepřišlo zvláštní a změnu by přijali hladce.

Chtěl bych ale poukázat na jednu zajímavost, kterou znovu ukázaly volby - když si rozdělíme strany na systémové (ANO, Spolu, Pirstan) a euroskeptické, tak dostaneme vždy poměr zhruba 80%:20% až 90%:10%. A v tomto rozmezí se dlouhodobě pohybujeme a žádná změna nepřichází. Vypadá to, že 80-90% voličů si myslí, že je členství v EU pro ČR přínos, nebo že by vystoupit byl problém, takže volí systémové strany a mění se jen jejich poměr vůči sobě (někdy vyhrává ANO, někdy Spolu). U euroskeptických stran je to stejné - dokud byla euroskeptická jenom SPD, tak měla vždy kolem 15%. Teď když se prosadilo Stačilo! , tak je to 6%+6%.  Prostě strany se střídají, ale počet euroskeptických voličů zůstává stále stejný. Hlasy se přelévají, ale my nijak neposilujeme, jsme pořád na svých max.20%. A jestli má Kateřina víc nebo míň je jedno, protože je stejně odebírá SPD a to má zase podle jejího výsledku míň nebo víc. Ale součet zůstává pořád stejný. 

Cílem pro systémové strany (eurohujery) v dalších volbách bude určitě srazit jednu z nich pod 5% hranici, aby ideálně propadlo 4,99% euroskeptických hlasů. To je reálná varianta, které jsme opravdu blízko a jako voliči nemáme možnost tomu nijak zabránit. Doufám že Stačilo! a SPD tuto hrozbu vnímají a jak říkám, nejlepší by bylo, kdyby se do parlamentních voleb spojili. A mohli by také začít uvažovat o tom, jak zvýšit celkový  počet euroskeptických voličů (pokud to vůbec jde),  protože jinak to bude zase jenom o přelévání těch 20% hlasů, které na nutnou změnu naší politiky nestačí.

Může se stát cokoliv, ale na dobrý výsledek (pro zájmy ČR) v parlamentních volbách to opravdu  nevypadá..........Howgh 

  P.S. - mluvím se spoustou nasraných lidí, kteří na EU nadávají, problém ale je, že si myslí, že to zachrání  Babiš se stranou ANO

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

Většina Němců migranty nemusí, ale většina Němců volí strany, díky kterým ti migranti do Německa proudí! Debilita nebo schíza?

Ale to samé platí pro rusofoby: milují USA a přitom nemusí migranty, LGBT+ a Grýn Dýl : PŘITOM VŠECHNY JMENOVANÉ PRASÁRNY JSOU MADE IN USA!  Ničevo iz Rusie...

Průměrný počet slepic: 5 (30 hlasů)

Bohužel si myslím, že toto šílenství bude pokračovat až do roku 2030, jelikož se jedná o uskutečňování Agendy 2030, kterou vymysleli komisaři OSN a schválili politici asi 190 států, včetně našeho. Tzn. že se všichni dohodli, že budou hájit práva menšin, že budou pomáhat uprchlíkům, že budou chránit planetku před oteplováním a že sníží spotřebu a výrobu kvůli udržitelnosti. A přesně toto teď děláme a do roku 30 dělat budeme. Takže čím víc uprchlíků přijmeme, čím víc zničíme svoje hospodářství, tím lépe nás bude OSN hodnotit. A volby na tom nic nezmění, protože se jedná o mezinárodní závazek. Volby ale můžou ovlivnit složení příštího vyjednávacího týmu až se začne v OSN řešit Agenda 2050..... 

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/C%C3%ADle_udr%C5%BEiteln%C3%A9ho_rozvoje

 

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

Tak to je hodně naivní názor. Pokud vím, a mýlím li se, tak mne opravte, ty cíle pro rok 2030 jsou pouze deklaratorní, tedy nezávazné a nejinak tomu bude i s cíli pro rok 2050. Navíc ty cíle jsou gumové a dají se podle libosti ohýbat. Problémem jsou závazné předpisy EU a zákony ČR z nich vyplývající, za které mohou být sankce. Rokem 2030 se nic nezmění, jen pod vlivem těchto cílů do té doby přibude spousta zákonů a předpisů na všech úrovních a ty už budou napevno zabudované v právních řádech jednotlivých zemí.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

.. začala stavět přehrada Nové Heřminovy.

Ale to se povede až po parlamentních volbách, protože bude třeba prosadit legislativní změny k možnosti vyvlastnění spekulanty nakoupených pozemků za cenu místně obvyklou s nějakým rozumným bonusem za naplnění státního zájmu. Ty pozemky byly vykoupeny s úmyslem vydírat stát.

V USA dostávali státní úředníci, prozradivší spekulantům trasu zamýšlené Interstate, i elektrické křeslo. V Číně zase korupčníci dostávají kulku do hlavy. Stát jsme my a neměli bychom být za blbce.

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Mohou být ženy trestány za vystavování údu?!

Ne ruky či nohy, nýbrž ÚDU!

Tato záludná otázka se týká soudců z okresu Bonn (Německo), citlivých na pohlaví. Obviněnou je podle personálního spisu šestapadesátiletá žena, která se rovněž dopustila násilných činů (s nožem), ale je obviněna i z exhibicionismu.
Přitom je toto trestní oznámení  vyhrazeno pouze mužům. Kvůli úřední změně genderové identity mají nyní porotci pár oříšků k rozlousknutí...

Podobný problém řešili Angličani, když měli soudit ženu za znásilnění jiné ženy , když obžalovaná  svým údem vnikla do těla oběti...

Příjemný (první) podzimní den!

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Od prezidentské volby Zeman- Drahoš, jsem začala dělat zásadní rozdíly v tom co, kde a od koho nakupuji. Tenkrát jsem k tomuto rozhodnutí dospěla po docela velkém reklamním banneru ve výloze jedné z lékáren v pražské Vodičkově ulici, kde měli Drahoše a u něj text v tom smyslu, že chytrý volič volí Drahoše. Protože jsem vždy dávala hlas Zemanovi v kterýchkoliv volbách, řekla jsem si, že přece nebudu své peníze nosit někomu, kdo mi vlastně říká, že jsem blbá. A tak jsem od té doby v oné lékárně nebyla a tak trochu jsem si udělala z této věci "sport|". Prostě jsem začala sledovat, která z firem má tu potřebu a musí vyřvávat do světa, že podporuje některého politika, že podporuje BLM, Green Deal, ten správný gender a pod. A zboží a služby těchto firem se snažím nekupovat. Naposledy jsem takhle skoncovala s Globusem. Prý za to, že jim nešly platební terminály může Putin, jsem se dozvěděla od přítomné lepševičky z řad zaměstnanců. Ale to jim nebránilo v tom, aby i přes to, že jsem tedy zaplatila na místě hotově, si stejně "neprošlou" platbu strhli a nákup tak účtovali dvakrát. A byla docela práce z nich tu platbu navíc dostat zpět. Tak jsem u nich už více než rok nebyla a k životu mi nechybí. Ať si s Putinem bojují za své. A ať si Ti další podporující Fialu, Rakušana , Pekarovou a zbytek téhle party národních škodičů, podporují taky za své. V Rohlíku si nekoupím nikdy ani rohlík, to je taky pěkný grázlík, ten majitel, po té, co se snažil vyzvat k bojkotu Jandejskova Rabbitu kvůli zemědělským protestům. Takoví jsou pro demokracii největším nebezpečím. Pro jiný názor by druhého nejraději dehonestovali, ekonomicky ničili, nejlépe zavřeli nebo jinak likvidovali. To jsou Ti, kteří obecně nejvíce škodí, rozsévají nenávist a zlobu mezi lidmi tím, že si myslí, že mají peníze a majetky a tak mohou "mistrovat" druhé. Myslí, že když vlastní úspěšnou firmu, že jim to dává právo mluvit i za lidi které zaměstnávají a tak tvrdí např. že všichni v  jejich firmě podporují ODS. Přitom když mluvíte s některými zaměstnanci jejich firmy, zjistíte že celá firma určitě ODS nepodporuje. Ale pan majitel je prostě gauner, co se cítí být pánem na životy a osudy jiných jen proto, že ti lidé nechtějí přijít o práci a tak mlčí.  To samé dělali za socialismu Komunisti a jejich pohůnci. Akorát,  že oni měli za gró tu svoji zvrhlou ideologii, tihle místo toho mají majetky. A tak jim škodím po svém a prostě jejich byznys se snažím nevyužívat. A protože peníze jsou  na prvním místě, bez ohledu na huby plné demokracie , mám za to že tohle je cesta, jak jim ten jejich aktivismus co nejvíce znepříjemnit. Dělám to sama za sebe, vím že je to málo ale možná je to cesta k tomu, jak oslabit ty, co tady "u koryt" nechceme. Stejně tak je to i s těmi co nám vnucují ten správný pohled na svět ( 76 či kolik  pohlaví, zelený úděl, BLM, korektní názory ) Vezměte si třeba taková společnost Unilever. Samotný název  možná mnohým nic neřekne, ale když napíši takové výrobky jako je Rama, Signál, Dove, Ariel a je toho mnohem více, tak asi už víte. Tihle jsou přesně jednou z takových firem, které podporují vše "správné" na světě.

Chápu, že každý nemá čas a náladu sledovat kdo a co prodává a taky že na malém městě či na vesnici není zase až tolik možností k nákupu jako ve velkých městech. A taky chápu, že v současné těžké době, spousta lidí musí nakupovat podle ceny aby vůbec nějak rozumně vyšli. Ale věřte, že když začne firmě klesat obrat, je to to největší peklo, které jí můžete způsobit a donutit ji k přehodnocení firemní politiky. Tohle má v rukou každý z nás a sám za sebe, bez nutnosti veřejných prohlášení.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Super příspěvek !! Tomuto se říká volba peněženkou a souhlasím s tím, že pokud soukromá firma prezentuje veřejně své politické názory, se kterými nesouhlasím, tak můžu využít možnost nosit peníze někam jinam. Dělám to taky, přestože šance na to, že někomu podlomím tržby je mizivá :-) . Já to ale nemám jako sport, ale spíš jako životní styl :-) . Kdyby nás ale bylo hodně, tak by si museli firmy svou politickou angažovanost pořádně rozmyslet......

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

 a zbylá část vinařských volů volí rádi šmejdy SPOLU. Však jak volit nestranně, když mám víno bez daně.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Milý pane Kimjane, 

já pro ty paradoxy, které zde uvádíte, mám jedno vysvětlení.

A sice, že tam, kde chybí poctivý morální a duchovní řád, který v evropské civilizační oblasti vychází z evangelií, tak tam jde dohromady úplně všechno. 

Vše dobré přeje,

Jiří

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jánošík - Babiš, když vyhrává, tak i chudým dává. Ovšem, pětikolka je stále silná jako kráva. Dezolátům pro senát vyšlehl plamínek, největší šanci má jejich Komínek. Už jenom na jihu vítězí SPOLU, ale i to bohužel táhne Česko dolů. ANO i to je hotové, že dá pecku Peckové. Pirátští sráči ať táhnou za fetem, jen jak jim jejich hrdlo ráčí. Nehodní Svobodní jsou spláchnutí povodní. Však i ta Přísaha svlékla se nám do naha. Šlachta  jako hlava dutá vymění sám sebe za křiváka Soukupa.

Chytač puku neuspěl, přitom blbé a protiruské kecy měl. Tak ať se živí rukama a né jako parazit v senátu kecama.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Bude to dlouhé, tak jsem zmenšil písmenka. Pro přehlednost to rozdělím do bodů.

  1. Původně jsem zamýšlel zcela jiný příspěvek, s ironií glosující Vítězný pochod ANO 2011 krajskými volbami. Zůstal z něj jen název. Fakt je ten, že ANO kromě vítězství utrpělo i obrovskou zodpovědnost. Pokud se opět začne paktovat s ODS nebo Spolu, lidé se od ANO za ten rok začnou odvracet k menším stranám nebo uskupením jako je Stačilo! nebo SPD, Triko a PRO. Což by asi nebylo na škodu... Nechme věci času.

  2. Nikdy za ten měsíc a pár dní, co tu přispívám, jsem na nikoho z Vás neútočil. Neměl jsem rád Antonínovy tapety, ale držel jsem hubu. Pokud jsem něco psal, tak odlehčeně a s humorem. Nesnáším fanatickou zaťatost. A nebaví mě pak číst, že jsem fake nebo podpásovka, případně že někdo nevěří na náhody. Nebo že jsem Antonín, který publikuje pod falešným nickem. Nebo že Vidlák něco přehlédnul. To všechno bych časem ale asi odsunul...

  3. Přikročme ke skutečným příčinám. Místnost v které tohle píšu, vypadá jak po výbuchu pageru. Rozebírám a likviduji jeden starý gauč, abych tu v přízemí uvolnil kus místa u zdi, kam zítra s dcerou umístíme zdravotní polohovací postel. Sehnala ji někde v Německu, kde bydlí, za pouhých 100 euro. U nás lze koupit nejlevnější repas za 10 až 12 tisíc.. V pondělí ráno mám sjednanou schůzku na ÚP. (Nesnáším úřady.) Budu muset absolvovat hnusné byrokratické kolečko s žádostí o příspěvek na péči, jelikož naše věrchuška, která dělá co je třeba, odsunula vstup do předčasného důchodu o tři roky. Jinak už bych měl požádáno. Hned odtamtud pojedu na onkologii na konzultaci s ošetřující doktorkou a za manželkou, která je v terminálním stádiu rakoviny tráčníku. Váží 39 kg. Operace se nepovedla, jelikož nádor prorůstá i pravou ledvinou, chemoterapie s ohledem na podvýživu nepřichází v úvahu, bo by ji na fleku zabila. Takže jen paliativní léčba a domácí hospic... Předpokládám, že nejpozději v úterý odpoledne ji přivezu domů.

  4. Takže vážení „přátelé“, nebudu mít na nic čas. Když mi zbyde chvilka, přečtu si Vidláka a pryč. Jaroslav 236 už bude moci zase publikovat, aniž by se obával, že si jej někdo splete se mnou. 236 a 136 jsou totiž skoro stejná čísla.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)