A proto prohrajeme všechno

Autor

Ještě jednou se musím vrátit k našemu generálprezidentovi, jehož výročí teď zrovna slavíme. Je to padesát šest let, co mu přijeli na návštěvu přátelé ze Sovětského svazu a tatínek mu to správně a trvale vysvětlil. Je zapotřebí Petru Pavlovi poděkovat, protože to byl právě on, který definitivně zničil přetrvávající étos o tom, že s komunisty se nemluví a neexistují bývalí komunisté. Od chvíle, kdy ho nainstalovali ha Hradě a sešli se s nim všichni komunistobijci, pro které předtím nebyla žádná omluva dost velká a dostatečná, od té doby jaksi tihle všichni ztratili šťávu a hlavně charakter…

Ale o tom dneska psát nechci.

Já se chci ještě jednou vrátit k tomu, co Petr Pavel řekl v rozhovoru tento týden. Prohlásil, že plynovod Nord Stream mohl být legitimním cílem ukrajinského útoku. Neřekl to v den útoku, kdy se ještě věřilo v účinnost protiruských sankcí a mělo se za to, že ruské energetické suroviny dokáže Evropa nahradit. Neřekl to v době, kdy tento útok neodsoudila Rada bezpečnosti OSN. On prostě a jednoduše řekl, že teroristický útok na strategickou infrasturkturu Německa a potažmo Evropské unie je v pořádku.

A nestalo se nic… Nevystoupil eurokomisař Thiery Breton (nebo jak se ten jedinec jmenuje) neposlal Pavlovi výhružný dopis, jako Muskovi, že šíří terorismus a bude s ním zatočeno podle zásad DSA. Nevystoupil Jens Stoltenberg ani jeho nástupce Mark Rutte, aby mu vysvětlil, že takhle by to nešlo, že útok proti jedné zemi EU, je útok na celou EU a i kdyby Ukrajinci stokrát chtěli zastavit ruské suroviny do Evropy, tak tohle si prostě dovolovat nemohou. Nevystoupila Uršula Leyenová, nevystoupil vlastně vůbec nikdo a skončilo to jen trochou dezolátského křiku na sociálních sítích.

Já vím Petr Pavel je ve ve svých výrocích beztrestný (lépe řečeno, nesvéprávný) a v nejhorším by mohl omilostnit sám sebe, ale na jeho výrku krásně vidíte, proč tuhle válku prohrajeme a s ní i budoucnost na hodně dlouhou dobu. Podobně debilní výrok totiž zvládli i manažeři velkých bank a korporací, kteří v dopise vybídli Petra Fialu k urychlenému zavedení zeleného úderu. Opět, nešlo o nějaké herecké šašky, kašpárky a jiné idioty poskakující po prknech, co kdysi znamenala svět, nejde o nějaké hloupučké politiky typu Pekarová Adamová, od které blbostí nakazila i bývalá šéfka Úřadu pro jadernou bezpečnost… nejde o hokejového brankáře, který v životě nepřečetl knihu. Dopis Fialovi poslali lidi, kteří řídí obrovské byznysové kolosy a na jejich rozhodnutí jsou existenčně závislí tisíce lidí.

Ne, nemělo by nás to překvapit… i takové podniky jako jsou automobilky, dokázaly vsadit na elektromobilitu a roky se ujišťovat, že je to ta správná cesta… a teď sčítají miliardové ztráty…

Petr Pavel byl náčelník generálního štábu. Byl ve velitelských strukturách NATO. Stal se prezidentem. Ale stejně nepochopil ani to, co chápe každý druhý Franta v hospodě. Že když třicet let napojujete trubky na východ a ještě v roce 2021 považujete ruský plyn za řešení grýndýlu, tak to prostě nemůžete ufiknout ukrajinským podmořským výbuchem a pokud to uděláte, zničíte toho podstatně víc, než pár trubek z vysoce legované oceli.

Prosím všimněte si, že máme prezidenta, který vůbec neuznává suverenitu jiných států a národů. Prostě ukrajinský útok na německý plynovod je v pořádku, protože… proč vlastně? Protože to řekl Biden? Protože to je podle liberálů morálně správné? Když to dělá Ukrajina, tak je to v pořádku, kdyby to udělalo Rusko, tak to není v pořádku? Nebo si pár vysoce postavených liberálů morálně zaonanovalo, spustila se jim díky tomu ta správná emoce a tím pádem je to dobré? Nebo to prospělo Američanům a díky tomu budeme jásat i když Evropu to poškodilo?

Všichni řešili patnáct Rusů, kteří startovali na olympiádě, ale nikdo neřeší ty tisíce a tisíce tun ruských hnojiv, které jdou do EU, protože naše vlastní výroba je prostě díky nedostatku plynu nerentabilní. Kdo s tímto hnojiem obchoduje nejčileji? Poláci! Jak to řekl Sikorski? Ameriko díky! Ano, když Nordstrým skončil, Poláci měli radost. Minimálně na hnojivech na tom rejžují slušný balík. Jen v naší republice se ročně spotřebuje víc než milion tun hnojiv…

Dokonce i teď, kdy si sám ministr Hýkela stěžuje, že Němci k nám pouštějí nějak málo plynu, ačkoliv jsme si zarezervovali příslušné kapacity v LNG terminálech, to Petrovi Pavlovi pořád nedochází a klidně řekne žvást, že Ukrajina měla na útok proti Nordstrýmu právo. Transit ruského plynu přes Ukrajinu má také skončit, normálně by to všem dělalo vrásky, ale proč by to Evropská komise řešila, že? Ta má mnohem větší starosti s tím, že Musk odmítá cenzurovat svůj rozhovor s Trumpem.

Znovu podotýkám, že mluvíme o Petru Pavlovi, který byl teoreticky ten nejpovolanější člověk, aby se staral o bezpečnost České republiky! A on spolu s Černochovu a Fialou dokázal, že jsme dokonale odzbrojení, dokonale bezmocní a ještě má radost z toho, že Ukrajinci zničili to, co by bývalo zajistilo Evropě levné zdroje pro válečnou výrobu. A ještě to sám v sobě obhajuje, jako správný krok… ani po dvou letech konfliktu na Ukrajině nevidí to, co si už dávno cvrlikají vrabci na střeše.

Petr Hampl má pravdu. Naše elity už dávno nejsou vzdělané. Jsou hloupé, podprůměrné, neschopné vidět za roh. Vládnou nám nesečtělí lidé, kteří se dostali nahoru díky papouškování liberální ideologie. Dlouho jsme tomu vzdorovali alespoň tím, že na vrcholu byli lidé jako Havel, Klaus či Zeman, o kterých jste si mohli myslet, co jste chtěli, ale kurňa, oni alespoň za svůj život přečetli nějaké knihy a dokonce si z toho i něco zapamatovali. Zkuste se s Pekarovou Adamovou bavit o Euripídovi…

Proto prohrajeme. Pro hloupého Petra Pavla. Pro tupého Fialu. Pro mafiána Víta Rakušana. Pro neschopného Bartoše, který ještě teď tvrdí, jak to s tou digitalizací stavebního řízení udělal dobře. Prohrajeme, protože poprvé v našich moderních dějinách tam na vládě není nikdo, kdo by to alespoň trochu korigoval. Není tam nikdo, kdo by alespoň občas pohnul kormidlem správným směrem. Je tam jen Foltýn, který mluví o sviních a zombících, ale ve výsledku se vzmůže jen na promítnutí nápisu na Strakovu akademii. Prohrajeme kvůli infantilnímu Lipánkovi, který zničil naši zahraniční politiku a nebyl tam nikdo, kdo by mu v tom zabránil.

Víte, když firmu po šikovném tatínkovi přebere hloupý synáček, tak se nejprve nestane nic. Tatínek nastavil procesy a všechno funguje dál. Ale synáček si časem vezme jako náměstky svoje stejně hloupé kamarády. A stále to funguje, protože pod náměstky jsou ještě stále šikovní ředitelé. Ale náměstci je časem také vymění zase za své kamarády. A pořád to funguje, protože pod řediteli jsou ještě šikovní THP pracovníci. Problém zpravidla nastává, až už v celých odděleních není nikdo, kdo by něco uměl.

Jednomu mému kamarádovi se soustružnická výroba zhroutila až tehdy, když odešel do důchodu poslední starý pardál. Každý rok přijímal nového mladého. Bylo to sice horší než předtím, ale pořád to šlo. Staří mistři ho prostě uhlídali. Nakonec tam měl spoustu mladíků a jednoho sedmdesátníka. Všichni odvedli nějakou práci, ale stálo to na umu toho jednoho. Když skončil, sesypalo se všechno ze dne na den a už to nezachránil.

Přesně tohle se děje i ve státní správě. Všichni ti Lipavští a Bartošové pracují na tom, aby i ti poslední schopní, jak byla třeba Eva Fillipi, byli odejíti. Ani prezident už nemá poradce, který by zabránil tomu, aby žvástal takové kraviny. A ani ten bijec Foltýn už není schopen ničeho, než nedávání a celá Fialajugend se vzmůže jen na šikanování důchodců.

Tohle prostě skončí špatně, protože to špatně skončit musí. V atmosféře Foltýnů, Kartouzů a Danuší Nerudových to prostě jinak dopadnout nemůže.

Prohrajeme úplně všechno, protože nám vládnou oslové.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (453 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Dění v Maďarsku mě oslovilo a považuji jej za cestu hodnou následování. Proto v poslední době tady lobbuji za Orbána a za Maďarsko. Symbolem tohoto lobbingu je následující logo. S tímto logem se tady budeme setkávat denně. Pod nim se nachází odkaz na skutečný Orbánovský rozcestník.
 
 
 
Na Orbánovském rozcestníku najdete odkazy na vše, co souvisí s "Maďarským národním kurzem", což je označení dlouhodobého politického programu, který by měl Maďarsku přinést hospodářský prospěch a obnovit jeho politickou suverenitu.
 
Zde je seznam dnešních přírůstků na rozcestníku:

Projev Viktora Orbána na 29. letní otevřené univerzitě v Bálványosu v roce 2018

Bálványoská letní otevřená univerzita se koná pravidelně od roku 1990 v rumunském Sedmihradsku, kde žije velká maďarská menšina známá jako Székelyové. Tato akce je významnou událostí pro maďarskou menšinu v Rumunsku a pro maďarsko-rumunské vztahy. Často zde vystupuje Viktor Orbán se svými stěžejními projevy. Ve svých projevech v roce 2014 a dále v roce 2018, zde položil základ svého konceptu označovaného jako "neliberální demokracie".  Občas se tvrdí, že části obou projevů věnované tomuto tématu tvoří "manifest neliberální demokracie". Dnes zde předkládám překlad projevu z roku 2018. Projev jsem rozdělil do tří části, podle toho, že i vlastní projev byl věnován třem tématům. Ano jsou to 6 let staré myšlenky, ale jsou nejlepším potvrzením Orbánova vizionářství.

1. část se zabývá maďarskou tématikou s určitým přesahem do okolních regionů a do Střední Evropy.

2. část je věnována především mezinárodní situaci a Orbánovými předpoklady jak se bude vyvíjet dále.

3. část je věnována hlavním bodům "neliberální demokracie". Tento koncept stále tvoří jádro Orbánovy politické koncepce.


Průměrný počet slepic: 4.1 (72 hlasů)

„Je to vedlejší účinek vakcín proti COVID-19“, říkají virologové

Co hlásí o nemoci, která znepokojila WHO

Zvrat ohledně původu a příčin epidemie „opičích neštovic“ není nic jiného než vedlejším účinkem způsobeným mRNA vakcínami proti COVID -19. Špičkoví lékaři z celého světa se snaží odhalit strach z opičích neštovic Světové zdravotnické organizace jako maskování známých vedlejších účinků spojených s mRNA vakcínami proti COVID. Alespoň to tvrdí přední viroložka Dr. Poornima Waghová a bývalá poradkyně WHO, která říká, že nezažíváme celosvětovou epidemii opičích neštovic, jak tvrdí WHO, ale příznaky, které zažívají ti, kteří mají diagnostikované opičí neštovice, jsou ve skutečnosti známým vedlejším účinkem mRNA vakcíny proti COVID-19. Mezitím Dr. Wolfgang Wodarg varoval, že tvrzení WHO o epidemii opičích neštovic jsou dalším podvodem a nemoc, které jsme svědky, je ve skutečnosti důsledkem pásového oparu poškozeného imunitního systému způsobeného vakcínami COVID. Případy opičích neštovic jsou v současnosti hlášeny ve vysoce proočkovaných zemích po celém světě, zatímco méně očkované země nehlásí žádné případy.

pronews.gr
 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (70 hlasů)

Myslím si to samé, co napsal Vidlák. Blbost prolezla do všeho, kam se podíváme, s blbostí se nedá bojovat, před ní je dobré utéct..., ale už není kam.

Průměrný počet slepic: 4.5 (127 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Na Novinkách jsem si přečetl, že

"Šéf kanceláře ředitele ČT Igor Němec

navštívil sraz spojovaný s dezinformátory".

Nevím, proč z toho dělají takovou

senzaci. S ohledem na to, že pracuje v

ČT, se přece srazu dezinformátorů

účastní každý den.

(FB J. Rajchla)

-----------------------------

- J. Homola

Rozdíl je v tom, že "dezinformátoři" z Příčov si svůj provoz financují sami, zatímco DEZINFORMÁTOŘI z Kavčích hor na svůj provoz vybírají výpalné od všech občanů ČR, které ročně činí miliardy korun.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (150 hlasů)

Pojďme si to říci na rovinu: NATO napadlo Rusko - s využitím Ukrajiny jako své proxy. Řeknu to ještě jednou, abyste pochopili závažnost toho, co říkám: NATO napadlo Rusko. Srdce Ruska - Kursk.

Už vám došlo, co jsem právě řekl? To je událost, která mění pravidla hry. Zapomeňte na všechno, co jste si o tom předtím mysleli. Je konec. Je po všem. Ukrajina je mrtvá. To je teď jediný výsledek. Ukrajina je mrtvá. Teď je otázkou, zda Západ chce zemřít spolu s ní.

Dnes jsem mluvil s jedním ruským představitelem, který nechtěl být konkrétní, ale v podstatě řekl, že ta rozhodnutí už byla učiněna a vy budete vědět, o čem mluvím, až se to stane, a nebude to trvat příliš dlouho...

Co neMÁTE vědět
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=XXdlCHbroTE .

Průměrný počet slepic: 4.5 (91 hlas)

Asi málokdo má možnost si promluvit s rodilými Maďary, v práci se mi v poslední době naskytla tato příležitost hned se třemi kolegy.

Orbána si nejméně jeden váží za pozitivní vztah k Rusům a negativní postoj k válce.

Nicméně ten nejsympatičtější kolega v něm vidí vůdce rodinné mafie a zpátky do Maďarska se mu před úrazem opravdu vůbec nechtělo :-)

Ps: Orbána si začnu vážit tehdy, až začne propagovat systém, který konfliktům a válkám předchází

Průměrný počet slepic: 2.3 (53 hlasů)

I u nás jsou různí "nejsympatičtější", kteří beze studu volí PePu Stosedmičku a jeho skvadru, a evidentně jim nevadí přerozdělení migrantů, které se chystá, ani válka jim nevadí, ani mrtví v Dozimetru a na FF jim nevadí..., ani utajení státního netransparentního rozpočtu jim nevadí..., ani rodinná fialová mafie a zmizení miliard z Kampeličky jim nevadí..., natož aby jim vadily ty stamiliardy za letadla, co nám budou k hovnu.  Ať bůh ochraňuje Orbána, je jediný v Evropě!  

Průměrný počet slepic: 4.6 (104 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

❗️🇩🇪Po útoku v německém Solingenu jsou na místě mrtví a zranění. Útočník arabského vzhledu je na útěku.

Po násilném útoku na oslavách v německém městě Solingen jsou na místě mrtví a zranění, uvedla agentura DPA. Útočnou zbraní byl podle policie nůž. Úřady místo činu v centru uzavřely.

👉Podle deníku Bild se útok odehrál kolem 21:45 SELČ v centru města, které se nachází ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Na náhodné kolemjdoucí se s nožem vrhal muž. Podle prvních zpráv listu je na místě několik mrtvých a těžce zraněných a zasahují tam desítky záchranářů. Podle agentury DPA se akce, která měla název Oslavy různorodost a konala se v centru města, účastnily tisíce lidí.

Svědkové uvedli, že pachatel měl arabské rysy a nyní je na útěku. Nad místem konání městského festivalu krouží policejní vrtulník.

Sledujte @neCT24

Průměrný počet slepic: 4.3 (59 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Zaplať pánbů, že sem v 68mým přišli! Oddálil tak nástup havlismu o 20 let.

Kdyby tu paradoxně nebyli komunisti, tak to tady dnes vypadá jak někde v západní Evropě – hordy přistěhovalců, total multikulti, LGBT, buzny, morální úpadek, drogy, gangy, atd.

Komunisti sice taky používali totalitní praktiky (stejně jako všichni ostatní), ale alespoň tím dosáhli celkem normální prosperující společnosti s nulovým statním dluhem a nulovou nezaměstnaností.

Havlisti za stejnou dobu republiku, totálně zničili, zaprodali a rozprodali

Sami si porovnejte kdo byl / je lepší (totalitu používali / jí oba)
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (53 hlasů)

Po pádu komunismu v roce 1989 byl v Maďarsku ustaven nový demokratický parlament.  Tento parlament byl dvoukomorový, což se ale brzy změnilo.

Počet členů a vývoj:

  1.  V roce 1990 měl maďarský parlament 386 členů. Tento počet zůstal stejný po většinu 90. let a během první dekády 21. století.

  2. Po volbách v roce 2010, kdy strana Fidesz vedená Viktorem Orbánem získala ústavní většinu, došlo k zásadní změně volebního systému. V roce 2012 byla přijata nová ústava, která snížila počet poslanců. Od roku 2014 má Maďarský parlament 199 členů, z čehož 106 je voleno v jednomandátových obvodech a 93 je voleno na základě poměrného zastoupení.  Prostou většinu tvoří min. 100 poslanců, nad 133 je ústavní většina.

 
 Výsledky parlamentních voleb byly následující:
 
  • 1990: První volby po pádu komunismu, Fidesz získala pouze 22 mandátů.
  • 1994: Fidesz získala 20 mandátů, což byl pokles ve srovnání s předchozími volbami.
  • 1998: Významný úspěch, Fidesz vyhrála volby a Viktor Orbán se stal premiérem. Strana získala 148 mandátů.
  • 2002: Fidesz prohrála těsně volby s Maďarskou socialistickou stranou (MSZP) a získala 164 mandátů.
  • 2006: Další porážka, kdy Fidesz zůstala v opozici se 164 mandáty.
  • 2010: Fidesz získala drtivé vítězství s 263 mandáty, což jí poprvé zajistilo ústavní většinu. Toto vítězství umožnilo straně provést rozsáhlé ústavní a právní změny, které zformovaly současný politický systém Maďarska.
  • 2014: Fidesz opět získala ústavní většinu s 133 mandáty, i když s nižším procentem hlasů než v roce 2010.
  • 2018: Fidesz znovu zvítězila a získala 133 mandátů, což jí opět zajistilo ústavní většinu.
  • 2022: Fidesz pod vedením Orbána získala opět ústavní většinu s 135 mandáty.
  • Shrnuto z 9 volebních období v 5 byla Fidesz vítěznou stranou, 4x získala ústavní většinu
Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)

v tom jsou Maďaři se Švýcary asi jediní na světě, kdo si dokáže upustit z vlastního rybníka:
- snížení počtu poslanců v maďarském parlamentu schválili poslanci nebo to šlo přes národ referendem?
- slučování obcí ve Švýcarsku muselo obejít starosty schválením příslušné směrnice v celostátním hlasování.

Ale úplně všechno v zemi Orbana v pořádku nebude, když v Kanderstegu s 1200 stálými obyvateli narazíte v práci na 3-4 maďarské kolegy :-)

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

"Úplně všechno v pořádku" nebude nikdy nikde. Bez Orbána v Maďarsku by to bylo stejné jako dnes u nás, jak v zemi, tak ve vztahu k EU a Washingtonu - byly by u moci ty samé loutky, co jsou u nás, a žádný náznak hrdosti nebo suverenity, jen řiťolezectví a podřizování se na úkor vlastního národa.

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

Ještě je to tak, že lidé z Východního bloku pracují a hledají práci na Západě. Vylidněné země od mladých a prácechtivých potěší srdíčko každého zaměstnavatele. Dělají více za méně peněz. Nemají v zemi rodiny a zázemí. Nemohou si nijak vyskakovat. Do vylidněných zemí jim na oplátku posílají studované misionářky a misionáře šířící nejlepší hodnoty západu. I v čezku jich už máme tisíce a na nejvyšších místech! Doležal šéf zemědělské gomory je čistokrevný studovanec ze západních univerzit. Podle toho taky vede zu grunt české zemědělství. Tak jako v Ukrarusku budou spolknuti velkostatkáři a chemie zavládne českým polím maximálně. Nejen v komorách, ale i v úřadech, na školách, v médiích jsou ti apoštolové Západních hodnot. Schopní mladí studují tady či v cizině, ale z ciziny se žádní užiteční státu a občanům nevracejí! Oplátkou máme 10% obyvatel z Ukraruska. Můžeme si je i přebrat. Ale ti schopní šli po měsíci rekreace u příbuzných dál na západ. 

Na cizince ze západu tady narazíte také. Ti pracující tady velí svým firmám a úřadům. Ti nepracující si tady v bezpečí měst a resortů užívají svobodu a klid bez obav z migrošů. 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

A zoufale nevzdělaní jsou i představitelé KoZa. I proto Orbán tak vyniká.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

R. Kennedy, který v průzkumech získal 5 %, odstupuje ve prospěch republikánů!

23.08.2024 | 21:15

Robert F. Kennedy Jr. přednesl projev k americkému lidu, ve kterém vysvětlil důvody, proč odstupuje z kandidatury na prezidenta Spojených států ve volbách 5. listopadu, a zároveň oficiálně oznámil svou podporu kandidátovi republikánské straně, Donaldovi Trumpovi.“ Jedná se o politický krok obrovského významu , který v maximální míře zvýhodňuje D. Trumpa od doby, kdy Robert Kennedy Jr. čerpal hlasy z volebního „rezervoáru“ bývalého amerického prezidenta, protože jejich názory a jejich politický postoj se téměř zcela shodují. Je třeba připomenout, že na základě průměru průzkumů získal Robert Kennedy Jr. 5-6 % všech amerických voličů. 

Ve svém projevu Robert Kennedy Jr. řekl, že Demokratická strana byla jeho „domovem“ odmalička. Byla to „strana mého otce, strana mého strýce, strana, které jsem slíbil svou věrnost, než jsem byl  dost starý na to, abych mohl volit“. Dodal, že demokraté bojovali „proti autoritářství, cenzuře, kolonialismu, imperialismu a nespravedlivým válkám. Byli jsme dělnická strana." Podle Kennedyho se to v posledních letech změnilo: „Demokratická strana se stala  stranou války, cenzury, korupce, velké farmacie, velké technologie... a velkých peněz. "Když  Demokratická strana opustila  demokracii zrušením primárek, aby zakryla kognitivní úpadek úřadujícího prezidenta, opustil jsem stranu a kandidoval jako nezávislý."

https://www.youtube.com/watch?v=f_ALJjWS2n4

zdroj: pronews.gr
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (102 hlasů)
Trvalý odkaz

Příklad: Vlastníci domů zaplatí buď energetický štítek, nebo tučnou pokutu. Proč mám platit při rekonstrukci baráku výpalné nějakému chytrákovi, aby posoudil něco, co vím i bez něj, protože v tom domě žiju a topím? Protože si to prolobboval? A to je jen jedna ze stovek zbytečných povinností, razítek a papírů pro papír, kterými nás stát zatěžuje. Kdyby se to proškrtalo (nebo proměnilo v dobrovolnou poradenskou službu, kterou si za tržní cenu může zaplatit ten, kdo tomu nerozumí), ekonomika se rozkluše, stát zhubne a lidé si oddechnou. Je to možné, ale musíte líp volit. S Fialou, Hladíkem, Bartošem a celou touhle partou bude hůř a hůř. Stačilo.

zdroj:  Co neMÁTE vědět
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (97 hlasů)
Trvalý odkaz

jejich tajna zbraň

Průměrný počet slepic: 4.5 (89 hlasů)

či Anička z Kuřimi vždycky bude jen za dobře převlečenou svini.

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Zase ta Škrlová, už neví, do čeho by se navlíkla. Takhle vymóděná.., se asi chystá do první linie, blbka..:-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (54 hlasů)
Trvalý odkaz

Americká FBI zahájila prohlídky domů všech Američanů, co se vyjadřovali na ruských televizních kanálech. Prohledali i dům bývalého zpravodajského důstojníka Scotta Rittera. Vše se koná pod záminkou, že by "mohli na přání Rusů ovlivňovat americké volby".

zdroj:  Co neMÁTE vědět
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (53 hlasů)
Trvalý odkaz

židáci a bomby

Průměrný počet slepic: 3.9 (47 hlasů)

jen za nálet na vojensky nedůležitý Norimberk naházeli na toto jediné město plné civilistů angloameričané víc bomb, než luftwaffe na Británii za celou válku

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

je ve skutečnosti jen novodobým majorem Terazkym. Čo bolo, to bolo....

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)
Trvalý odkaz

Restaurace si pochvalují

Průměrný počet slepic: 4.5 (65 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdysi jsem shlédl dokument o II sv. válce  a  v něm  bylo  uvedeno, že jeden z velkých problémů fašistického Německa bylo, že nejvyšší pohlaváři  kolem malíře pokojů Hitlera nebyli dostatečně vzdělaní,  neměli  univerzitní vzdělání (jedinou výjimkou byl gen. Albert Speer, hlavní architekt a později ministr  vojenského průmyslu). To byl patrně důvod, proč nejvyšší  vedení  Německa nedokázalo během II sv. války dostatečně předvídat a kombinovat,  obzvláště když začalo jít   "z tlustých do tenkých" .  Naštěstí pro nás, Slovany. 

Ve vedení  "vyspělého" Západu  ( samozřejmě včetně ČR )  jsou sice  figurky s univerzitním vzděláním,  ale  většina z nich jsou nefachčenkové,  mnohdy bez jakékoli praxe v reálném zaměstnání, mnozí tupí a zaslepení blbci. Sice mají různé akademické tituly, např.   "prof" Nerudová či Bc. Lipavský, ale  stačí aby řekli dvě , tři věty a každý pochopí, že tohle ve vedení státu určitě dobré nebude  ...  

---------------

Skoro to vypadá,  že Rusové  natrhnou  svým nepřátelům u Kursku prdel ( opět ). Podobnost s II světovou válkou čistě náhodná?  "Kdo se neponaučí z vlastních chyb, je odsouzen tyto svoje chyby opakovat stále dokola" Platí to vždy, bez výjimky. Pro jednotlivce i pro celé národy.

   

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (55 hlasů)

pohlaváři Reichu byli vzděláni velmi dobře. Ty kecy o blbcích jsou jen propaganda poválečných vítězů

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Všechno nasvědčuje tomu, že naše vláda a další řídicí organy jsou řízené stejnýni globalistckými strukturami, jako vlády dalšich evropských zemí i EU. Razí tytéž “hodnoty” a používají i stejný slovník. Jen Češi se chtejí loutkářům nejvíce zavděčit. Proto máme nejdražší energie, nejhorší potraviny, nejidiotštější zahraniční politiku atd… Vláda pětidemolice je jen nejsnaživější pimperlové divadlo, které prostřednictvím CIA, WEF ad. režíruje židobanksterský Deep State. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Povaleči z kaváren, do polí a továren!

Průměrný počet slepic: 3.6 (41 hlas)

V petici nenajdete ani jednoho pekaře, soustružníka, svářeče, nebo třeba prodavačku. Jen samé parazitické systémové svině typu komediant, advokát, politik. Těm tenhle otrokářský systém vyhovuje. Oni mu slouží a podporují tento novodobý feudalismus a on je bohatě odmění z daní otroků. Oni ví, že pádem tohoto neofeudálního systému by ztratili výhody a jejich pěstěné netáhlovské pracky by museli do fabrik.

Průměrný počet slepic: 3.8 (47 hlasů)

takové fabriky jako před 50 lety tady dávno neexistují! Nejsou ani kotelny pro chartisty a akademiky. 

Ale měli by nahradit ty profese, které údajně Čechům smrdí, ale bez nichž se společnost nemůže obejít. dělají to tady veskrze cizinky a cizinky a cizinci.

Tihle petičníci mají o společnost výjimečnou starost. Tak vzhůru do LDNek, do nemocnic jako zdravotní personál, stavět dálnice a školky, zachránit ten průmysl, kterému údajně chybí půl milionu pracovníků! Mohou psát seriály a investigativní reportáže z domovů důchodců, z nočních i denních směn v nemocnicích, ze stavebních úřadů plných "neschopných" úřednic dle digitála Bartošáka.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

by se měly přejmenovat na žvásty Máji a tapety Antonína. Pokud to bude takto pokračovat dál, nikdo alespoň trošku soudný na ně už chodit nebude. Oba jsou otravní a díky nim úroveň této platformy strmě upadá. A to není pouze můj názor. Rozebírají se tady zástupné problémy, které nemají se zdravým rozumem co dělat.

https://www.michalapetr.com/map-2074-vrteti-foltynem-rafinovana-fialova-taktika-jak-si-zachranit-kuzi-analyza/

Průměrný počet slepic: 2.6 (52 hlasů)

ale drtivou většinou kopie (samozřejmě neautorizované) někoho jiného. Taky se mi to tu díky nim nechce číst, snažím se to přeskakovat, ale je toho opravdu moc.

Průměrný počet slepic: 3 (34 hlasů)

Dobrý den, musím se paní Máji i pana Antonína trochu zastat. Jelikož nemám moc času, nemohu diskutovat pokaždé když bych chtěl. A stává se mi někdy, že téma pana Vidláka mi moc nevyhovuje a tak roluji dolů, kde jsou v diskusi naštěstí i témata jiná (tzv.tapety) a můžu si vybrat. Chápu, že zejména pořádkumilovní lidé by tu chtěli mít pěknou upravenou zahrádku, ale nebylo by škoda, kdyby tu bylo jen pět komentářů k článku a jinak vůbec nic? A že by nevznikly další duchaplné a autentické komentáře  na jiná témata, jak se tady běžně stává? A to že to je trochu nepřehledné a někomu to leze na nervy? To je prostě standard výrobku- pokud je diskuse svobodná a neregulovaná, tak je prostě z principu taková neučesaná. Paní Mája i pan Antonín tady podle mého názoru  zajištují pestrost diskuse a proti tomu tedy já osobně vůbec nic nemám.....Howgh

Průměrný počet slepic: 4 (41 hlas)

- a ty vaše žvásty si zase strčte za klobouk a raději přispějte něčím "k věci", je jedno, jestli to bude váš žvást nebo myšlenka Pjakina. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (32 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Kdybyste četla, co jsem sem už předtím dala, nemusela byste mít ani tuto připomínku, na kterou jsem tudíž neodpověděla. 

Napsal uživatel včelka Mája dne St, 21. 08. 2024, 23:43

❗️ Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová se vyjádřila k výroku českého prezidenta Petra Pavla o tom, že plynovody Nord Stream byly legitimním cílem pro Ukrajinu....

 

Napsal uživatel menhira dne Čt, 22. 08. 2024, 10:21

Mája

a navíc veřejně a přede všemi schválil zničení Nord streamu jako spravedlivý válečný akt Ukrajiny proti Rusku.. 

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (25 hlasů)

Menhiro a co si takhle ujasnit, co je hlavní problém našeho národa. Nevím jaký názor máte vy, ale já bych řekl, že to nejdůležitější je další existence českého národa ve svém suverénním státě. Mít možnost se během tohoto století ekonomicky vzpamatovat, vychovat novou generaci našich nástupců, kteří budou něco umět a něco znát. Mít dobré a rovnocenné a vzájemně výhodné vztahy se všemi státy světa, které o to budou stát. Přestat podporovat ideologie, které jsou sice podepřeny zdánlivě krásnými a prospěšnými cíli, ale vedou nás do záhuby, ničí náš život i naše hospodářství. Přestat s politickou korektností a nazývat problémy pravými jmény. A v tomhle duchu bych ještě mohl chvíli pokračovat...
V tomhle duchu vystupují Vidlákovy kydy a většina příspěvků v nich. Proti těmto zásadám, se žádný z příspěvků, které sem dává včelka Mája  i Antonín nezpronevěřují, ale naopak bojují za stejnou věc. Spíš si kladu otázku, zda tady právě vy, Menhiro spolu s Radem,  toto úsilí občas nerozeštváváte. Neměli by jste před tím, než zde něco napíšete proti někomu, zvážit zda zrovna tenhle váš nesmiřitelný text není tím, co Vidlákovým kydům škodí?
 
Průměrný počet slepic: 4.1 (40 hlasů)

tak trochu pravdu ?? Nevšimnul sis, že silně ubylo jiných přispěvatelů ?

Průměrný počet slepic: 2.9 (26 hlasů)

Snad ani ne, ale všiml jsem si jiné věci, že před několika dny právě příspěvek včelky Máji, měl na konci dne 2/3 hlasů, které získal Vidlákův úvodník a hodnocení zhruba stejné jako onen úvodník. Tak pozitivní hodnocení od čtenářů tady nikdo z nás přispívatelů zatím neobdržel. Odvádí dobrou práci a my ji budeme za to kritizovat? A nazývat její příspěvky žvásty?

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

žádné dřívější přispěvatele ??

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Menhiro, poslední věta vašeho příspšvku (tedy odkaz) > to je vynikající! Snad jen škoda, že jste celý článek nezkopírovala celý, nebo alespoń neuvedla krátkou anotaci o co se jedná, já tedy zcela úmyslně neklikám na odkazy u kterých nevím čeho se týkají a kam mě přivedou, škoda ztrácíte tak sledovanost, i když jste našla důležité a pěkně zpracované téma, které má ostatním co říct.

MMK

P.S. vašich prvních 5 vět snad ani nemá cenu komentovat, to si může myslet snad jen poněkud nevyrovnaný jedinec. Krásně, trefně a fakticky správně vám to okomentoval Inza (https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/proto-prohrajeme-vsechno#comment-2161175) ! Je důležité si ujasnit co jsou naše priority a kvalitní informace. Pestré a v dostatečném množství vede ke zvyšování (i když jen zvolna) všeobecného rozhledu všech čtenářů - voličů. To je asi jediná cesta k nenásilné změně (i když ani případnou revoluci osobně nezvrhuji) :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Já se chodit budu. Až tady zůstanou jenom ti, kterým vadí Antonín a Mája, tak tady nebudu mít  důvod brouzdat. 

Vy budete zřejmě muzikanti. Tohle je taková muzikantská tradice. Vleze se do kapely a když se rozkoukají, začnou kritizovat ty původní i nové. Nezaloží si svoji kapelu podle svých představ a snů. Vyhánějí druhé, kteří jim prostě vadí. Tím se změní nejen muzika té kapely, ale i osazenstvo. 

Ale tohle byla i cesta ČSSD, Úsvitu, ODS, PRO, zelených, OF.... Klaus si založil stranu vlastní. Okamura si založil stranu vlastní. A kdo ještě to dokázal?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

v článku chybí přidat ještě nejmíň jednoho, co neví, že Slunce není planeta a kolik má kráva žaludků. I s ním by se asi těžko dalo bavit o Euripídovi…

Průměrný počet slepic: 2.3 (28 hlasů)

není dokonalý, někdy se utne každý

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

a tak každý absolvent českých univerzit ví naprosto přesně kolik má kráva žaludků. Nás učili, že má kráva předžaludky a žaludek jeden. Ale doba se mění! Také nás učili už na základní škole v zoologii, že zvířata jsou samice a samci. U nižších živočichů, nikoliv zvířat, t není pravidlem. Učili nás, že lidé jsou muž a žena, čili samec a samice. Ale dnes to přece neplatí! 

Zeptejte se těch inženýrů z Afriky a Asie, kteří okupují Evropu, kdo to byl ten Stalin, Hitler, Marx, Napoleon, Marie Terezie, Karel IV., kolik planet má Země....

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

když zdůvodňovali zpoždění zapalovače v britských bombách v Záluží na 140, nebo kolik hodin. Ta prasárna měla samozřejmě sloužit k likvidaci záchranářů a k ničemu jinému.

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

Tak  tentokrát má p. Bob 100% pravdu. Ty bomby se prostě zabořily do země a bouchlo to v době, kdy to již nikdo nečekal. Fakt prvotřídní prasárna.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

 Inza : Spíš si kladu otázku, zda tady právě vy, Menhiro spolu s Radem,  toto úsilí občas nerozeštváváte. Neměli by jste před tím, než zde něco napíšete proti někomu, zvážit zda zrovna tenhle váš nesmiřitelný text není tím, co Vidlákovým kydům škodí?

Výstižný a trefný názor pane Inzo v této vaší větě která odhaluje o co těmto dvou v této chvíli ale i jiným rozesíračům diskuzí jindy opravdu jde.
Rozesírači diskuzí nepřináší informace, analýzy či jiné přínosy, úmyslně a stupidně jen rozesírají diskuze ze svými ironickými poznámky vůči jiným.
Já už ně nereaguji a pokračuji ve snaze přinést co nejvíce přínosů pro V. Kydy.
Antonín

ps. ještě jsem nedopsal a už se přidal i třetí rozesírač. No jo Bobík, to by chybělo aby Bobík nepřidal své moudra jako vždy. Jako napřiklad Bobíkovi škodolibé poznámky proti  Milan Auředník

Zajímavé bude kdo další se přidá k této neplodné diskusi kterou úmyslně rozpoutala menhira ve snaze rozeštvat mír na V.Kydech

Průměrný počet slepic: 3.7 (26 hlasů)