Přituhuje...

Autor

Přátelé, ústředí CIA v Langley je v poslední době docela exponované místo. Kromě našich čučkařů a našeho ukrajinského premiéra tam nedávno byl i Trump, i republikánský předseda sněmovny reperezentantů a zdá se, že všichni, co projdou tamním brífingem, následně vypadají, jako by je vyklopili z rakve.

Trump otočí a začne podporovat americký vojenský balíček, Mike Johnson také. Oba rázem zapomenou na mexickou hranici, při schvalování o ní ani nepípnou a přitom musejí vědět, že tím dávají Bidenovi do rukou bianco šek na úspěšnou volební kampaň, protože podpora Ukrajiny a nepodpora uzavřené hranici na jihu, to je pro kolektivního Bidena trumf, který v kampani náležitě využije.

Petr Fiala a jeho melody boys vypadali při tiskovce po návratu, jako kdyby jim tam v Langley dělali waterboarding. Rozumný rozvědčík Jan Beroun se raději nechal okamžitě vyhodit a mně se ozvalo několik starostů, že jim přišel dotazník z obce s rozšířenou působností, ve kterém měli uvést, jaká je jejich denní spotřeba pohonných hmot a pokud je ve městě nějaká firma, která provádí základní službu (pekárna, pohřebáci), ať ji tam nezapomenu zařadit. Prý aktualizace krizových plánů…

Stejně tak probleskávaly zprávy, že se dělá velká inventura zásob v nemocnicích. Petra Rédová obvolala svoje zdroje mezi doktory i sestrami a nikdo to nepotvrdil, kromě toho všichni vědí, že v nemocnicích je teď všeho nedostatek… ale člověk už je prostě opatrný…

Co je důležitější než Trumpovo znovuzvolení? Co je důležitější než výhra Republikánů? Co způsobilo, že Fiala s čučkaři nakonec neměli ze své návštěvy Bílé chýše žádnou radost? Proč letí Blinken náhle do Číny? Proč mluví Britové o uvedení vojenského průmyslu do válečného stavu? Proč najednou Poláci volají po amerických jaderných zbraních na svém území? Proč Rusové varují, že jsme krůček od jaderné války? Proč se ausgerechnet teď aktualizují krizové plány spotřeby pohonných hmot?

Že on ten Írán už má atomovku a chystá se na jaderný test? Ne, není to jediné vysvětlení, není to jediná možnost a ty další si probereme v příštích dnech, ale tak nějak mi dává dohromady Trumpa, Fialu, Republikány, balíček pro Ukrajinu, Izrael, apel, aby Ukrajina neútočila na ruské ropné kapacity, dotazník pro starosty i fámy o inventarizaci v nemocnicích. Trupm přijde to Langley a dozví se, že Írán je jaderná mocnost…

Všechno ostatní už mají Íránci dávno. Jsou schopni posílat družice na oběžnou dráhu, takže jsou schopni zasáhnout kterékoliv místo na zemi. Navíc, na Izrael v podstatě stačí jedna větší atomovka, protože je to velmi malé území. Jaderná mocnost, která je schopna jedním úderem zničit Izrael, je schopna uzavřít Hormuzský průliv, kudy teče většina saúdské, kuvajtské, katarské i irácké ropy a vlastně i LNG, to je dost velký průšvih, aby se zapomnělo na Mexičany na hranicích a aby šedesát miliard dolarů vlastně nebyla žádná částka. Obzvlášť když většina z těch peněz má být na znovuvyzbrojení americké armády.

Čínu teď ropou zásobují Rusové. Úplně jinými trasami než přes Perský záliv. Indii jsou Rusové schopni zásobovat také. Saúdové naopak zásobují hlavně Evropu, protože od zlých Rusů si nic brát nesmíme a tak dostáváme ropu přesně z těch míst, která dokáží Íránci zablokovat. Íránci navíc kamarádí s Rusy i s Číňany…

To se nám to ale zase pěkně povedlo, že jo? Tak pěkně jsme se odstřihli od ruských energií a dost možná nejsme daleko od chvíle, kdy nám ty saúdské zablokuje Írán, protože Izraeli se nedaří válka proti Hamásu, ze které je stejná opotřebovávací střílečka jako na východní frontě a když válka nefunguje, chce to víc války…

Vstup do jaderného klubu, to vždycky geopolitický otřes… Na jadernou mocnost není možné zaútočit, jaderná mocnost sebou může vzít do zkázy i zbytek světa (a nebo alespoň některé podstatné části).

Evropa se jako obvykle postarala, aby to udělala nejhůř jak mohla. Jak se řekne holandsky perestrojka? Zhouven dohouven… Možná proto se Fiala tvářil po návratu tak tragicky. Nejdřív způsobil jednu šílenou inflaci a teď se smráká na druhou. Už teď je nenáviděn a bude ještě násobně víc. Za lezení do amerického zadku dostane milý dárek…

Takže až přijde vašemu starostovi dotazník ohledně spotřeby pohonných hmot, doufejte, že nezapomene uvést pekárnu i pohřební službu…

Přeji příjemný den.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (361 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Asi před měsícem vydal norský politolog Glenn Diesen novou knihu "Ukrajinská válka a Euroasijský světový řád". Zde je pár odstavců z úvodní kapitoly. Je to takový stručný, ale zobecněný popis toho, čím si právě procházíme.
 
Každý světový řád usiluje o to, aby tu byl nastálo a je přesvědčen, že se mu to podaří. Zachování statutu quo vyžaduje stabilitu, jenže svět se neustále mění, pokud jde o mezinárodní rozložení sil, technologie, hospodářský rozvoj, společenské výzvy, hodnoty a ideály. Právě schopnost zvládat změny a provádět reformy určuje stabilitu světového řádu, protože neschopnost přizpůsobit se vede ke stagnaci, úpadku a kolapsu.
Války, revoluce a zhroucení států mohou způsobit obrovské otřesy, které mohou zničit schopnost světového řádu přizpůsobit se. 
Rozpad Svaté říše římské dal vzniknout modernímu světovému řádu, který se projevil Vestfálským mírem v roce 1648 a který byl založen na rovnováze moci mezi suverénními státy. Tento řád vydržel 150 let, ale poté byl reformován, protože po rozvratu způsobeném Francouzskou revolucí a napoleonskými válkami nedokázal udržet pořádek. Nástupnickým světovým řádem se stal Vídeňský kongres z roku 1815, který trval 100 let, nicméně nedokázal vyřešit soupeření mezi vzmáhajícími se průmyslovými velmocemi, které zpochybňovaly vedoucí postavení Velké Británie. Po dvou světových válkách vytvořila studená válka nový světový řád založený na bipolaritě a ideologickém soupeření, který po 45 letech zanikl se zhroucením komunismu. Následný unipolární světový řád liberální hegemonie trval ještě kratší dobu, přibližně 30 let, než se ukázalo, že hegemonický systém se opět nedokázal přizpůsobit nové realitě a že přemrštěný liberalismus nedokázal zajistit náležitý světový pořádek. Vznikla nová mocenská centra, která usilují o obnovení multipolarity a odmítají západní liberální univerzalismus. Odmítají že právě takové hodnoty a principy, by měly být přijaty všemi lidmi bez ohledu na jejich kulturní, etnické, náboženské nebo jiné rozdíly.


V čele přechodu od unipolárního k multipolárnímu světovému řádu stojí euroasijští giganti Rusko a Čína, přičemž je také podporován státy reprezentujícími většinu světové populace. Cílem je návrat k rovnováze moci, v níž se řeší konkurenční národní zájmy velmocí a nelze jednostranně vnucovat společná pravidla s tvrzením o univerzalismu. Spojené státy vnímají, že světový řád založený na jejich nadvládě a liberalismu je nezbytný pro jejich národní bezpečnost, a proto se brání multipolární realitě.
 

Světový řád určuje systém a pravidla, jak žít v míru na jedné planetě, a konflikt o vymezení tohoto světového řádu naznačuje, že současný řád již přestal nefungovat a vládne chaos. Pokud se nepodaří zreformovat světový řád prostřednictvím diplomacie a mírových mechanismů, potom se nový svět zrodí prostřednictvím války. 
Na konci dvacátých let 20. století psal Antonio Gramsci o této nepokojné době jako o období interregna. Termín interregnum ve svém původním významu označuje přechodné období mezi smrtí jednoho panovníka a nástupem jeho následovníka. Toto období se vyznačovalo absencí autority, čímž vzniká politické a právní vakuum. Při vysvětlování tehdejších konfliktů Gramsci napsal: "Krize spočívá právě v tom, že staré umírá a nové se ještě nemůže narodit; v tomto interregnu se objevují nejrůznější chorobné a úpadkové příznaky."
Průměrný počet slepic: 4.8 (145 hlasů)

... "Krize spočívá právě v tom, že staré umírá a nové se ještě nemůže narodit; v tomto interregnu se objevují nejrůznější chorobné a úpadkové příznaky."...

Výstižný popis aktuální situace. Otázka je jak se projeví ty chorobné a úpadkové příznaky? Bude velká válka? Propukne třetí světová válka? S atomovkami?

Vše je možné když v dnešní době mír je sprosté slovo, nás nazývají dezolátská proruská lůza a chcimíry kdežto liberálové jsou ti lepšolidi kteří věří v porážku jaderné ruské velmoci.

Oni tu velkou válku s Ruskem si opravdu přejí a jsou tak krátkozrací že tu jejich vysněnou válku nakonec budou mít která je všechny ale i nás s nimi pošle do horoucích pekel.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (101 hlas)
Trvalý odkaz

     že když se něco sere, tak zásadně komplexně. A jak tak na to koukám, tak k tomu neni zase až tak daleko. Nedej Bože, aby se to posralo. Pak už nám ani ten Bůh nepomůže. Amen. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (84 hlasů)
Trvalý odkaz

RUSKO / SVĚT: Sergej Lavrov ví, jak stručně formulovat podstatu toho, co se děje. Někdy mu stačí jen pár slov, která si najdou „cestu k lidem“. Zdá se, že se tak stane i s výroky ministra zahraničí v rozhovoru pro tři rozhlasové stanice (včetně Sputniku), avšak jedna věta si zaslouží zvláštní pozornost. Navíc to Lavrov řekl hned na začátku rozhovoru, když odpověděl na otázku, zda neustálá prohlášení Západu, že nepřestane, dokud Rusku nezasadí strategickou porážku, znamenají, že ve vzduchu je velká válka.

Ministr okamžitě reagoval: „Zintenzivnění tématu porážky Ruska a zdůraznění existenčního významu této porážky pro budoucnost Západu neodráží ani tak bojovnou náladu, jako spíše agónii a hysterii”.

Poté Lavrov vysvětlil, že Západ vlastně chápe, odkud vítr vane:

Další prohlášení se nesou ve stejném duchu: „Ztratíme svůj vliv“, „Rusko předělá svět společně s Čínou, Íránem, Severní Koreou, Sýrií“. To nevyjadřuje pochybnosti o sobě, ale právě naopak – jejich pochopení, že probíhá, jak to neváhají nazývat, „bitva“ o zachování jejich hegemonie, ale ve skutečnosti jde o formování nového multipolárního světa”.

Někomu mohou slova o „agonii a hysterii“ Západu připadat přehnaná, jinému jen jako zdařilé propagandistické prohlášení, ale ve skutečnosti Lavrov stanoví zcela správnou diagnózu. Západ se nezbláznil, naopak, velmi dobře chápou podstatu toho, co se děje, navíc stále věří ve své síly a schopnosti bránit vlastní dominanci, ale zároveň na pozadí agónie periodicky propadají hysterii….

..A je to právě pochopení agónie, které vede k hysterii, protože Západ sám zvedl sázky v ukrajinském směru, když prohlásil ruské vítězství za absolutně nepřijatelné a dal rovnítko mezi ukrajinskou porážku a porážkou svou. Všechna tato prohlášení, že je v sázce osud amerického vedení ve světě, nejsou jen obvyklou anglosaskou zálibou ve velkolepých prohlášeních – ale mění se také v sebenaplňující se proroctví.

K předpovídání budoucnosti atlantických ambicí však nemusíte být žádným prorokem: jsou skutečně ničeny, Západ ve skutečnosti ztrácí půdu pod nohama, prostě nemá dostatek “munice” (a to nemluvíme o síle vojensko-průmyslového komplexu, ale o nástrojích kontroly nad světem).

Samozřejmě, že pomocí hysterie může na chvíli zmobilizovat své síly a dokonce i způsobit těžkosti a zmást protivníka, ale nemůže tím změnit běh dějin, ani vůli Ruska.

AUTOR: Petr Akopov Zpracoval: Janinna/Pokec24

ZDROJ: https://dzen.ru/a/ZiNOIwHphwzzz5RV

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (105 hlasů)

Odmítl odjet do Londýna na post velvyslance ve Velké Británii.

Ukrajinská i mezinárodní média v posledních dnech aktivně hovoří o zatčení bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny Valerije Zalužného.

Anonymní zdroje z kanceláře ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského potvrdily, že Zalužnyj byl zadržen Bezpečnostní službou Ukrajiny (SBU), protože odmítl odjet do Londýna na post velvyslance ve Velké Británii.

Podle informací z Kyjeva je Zalužnyj pod přísnou ostrahou a v tomto statusu zůstane, dokud nepřistoupí na požadavky prezidentova kabinetu – opustit své politické ambice a odjet do Londýna.

Zelenskij 8. února oznámil rezignaci Zalužného z funkce vrchního velitele. Ukrajinský prezident to vysvětlil tím, že generál neprošel každoroční lékařskou prohlídkou, takže nejenže musel opustit svůj post, ale byl také ze zdravotních důvodů propuštěn z armády.

Den po jeho rezignaci udělil Zelenskij Zalužnému nejvyšší vyznamenání, Hvězdu hrdiny Ukrajiny, a o měsíc později ho doporučil do Londýna jako velvyslance. Británie dala předběžný souhlas, ale ceremoniál předání pověřovacích listů velvyslance se nekonal.

Lídr hnutí „Druhá Ukrajina“, bývalý poslanec Nejvyšší rady Vladimir Olejnik, však v rozhovoru pro „Free Press“ vyvrací verzi Kyjeva, že Zalužnyj odmítl jet do Londýna.

Generál podle jeho slov Zelenskému a Jermakovi slíbil, že vše udělá, jak mu bylo řečeno, ale Velká Británie dala pouze souhlas, ale nevyzvala ho k předání pověřovacích listin. Olejnik řekl, že v takové situaci je nebezpečné držet bývalého vrchního velitele na svobodě, takže je v domácím vězení, dokud mu Londýn nezavolá.

Podle expertů může zatčení Zalužného souviset s politickým bojem o moc na Ukrajině.

Bývalý poslanec Nejvyšší rady Oleg Carev v publikaci na svém kanálu Telegram hovořil o obdržené informaci, že Kancelář prezidenta Ukrajiny chce donutit bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny, aby souhlasil s prací v Londýně a vzdal se svých prezidentských ambicí.

Navíc je možné, že Zalužného zatčení souvisí s vnitřními konflikty v ukrajinské armádě. Podle Olejnika panuje v armádě nespokojenost kvůli odvolání Zalužného a jeho týmu, kteří byli odvoláni i ze zdravotních důvodů.

Situace kolem zatčení bývalého vrchního velitele Ozbrojených sil Ukrajiny Zalužného každopádně zůstává nepřehledná a vyžaduje další vyšetřování.

Důvody jeho zadržení zůstávají nejasné, ale odborníci se spíše domnívají, že to souvisí s politickým bojem o moc na Ukrajině a vnitřními konflikty v ukrajinské armádě.

Zpracoval: Prvni Zpravy

ZDROJ: https://informer.rs/planeta/vesti/899202/valerij-zaluzni-ukrajina-hapsenje

Průměrný počet slepic: 4.5 (52 hlasů)

"Mír nikdy nevytvoříme pomocí zbraní, ale nabídnutou rukou a otevřenými srdci" řekl Papež ve Velikonočním mírovém poselství!
Ukronáckové v čele se zeleným šaškem ale kašlou i na papeže.
„Ruští vrazi a mučitelé nepostupují dál do Evropy jen proto, že je zadržují Ukrajinci se zbraněmi v rukou a modro-žlutou vlajkou,“ prohlásil podle ukrajinského listu Zelenskyj.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

Ta Trumpova otočka a to, že ho přestali zajímat migranti na hranici, nevěstí nic dobrého. Svět se asi už definitivně zbláznil. Nikdo si neváží klidu ani míru. Tak holt dobře nám tak, když jsme dopustili, aby nám vládli magoři.

Průměrný počet slepic: 4.8 (86 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

ta naoko otočka může být také taktickým manévrem k vytažení zbývající bažiny.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

takže si musíme dát pozor, aby nás to kopyto netrefilo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Více než 100 000 ukrajinských vojáků dezertovalo z armády přímo z vojenských pozic na frontě a nikdo na Ukrajině to neřeší, protože Ústavní soud Ukrajiny před lety zrušil Vojenské soudy!

Zatímco západní média již od minulé soboty pějí ódy na americký kongres, že konečně schválil balík finanční a zbrojní pomoci Ukrajině, tak v samotné zemi na východ od slovenských hranic jsou média a televize zahlcena doslova a do písmene úplně jiným tématem, a to jsou obrovské společenské rozbroje a problémy s právě probíhající totální a masovou mobilizací, která se spíš podobá závěrečným měsícům III. Říše na konci zimy roku 1945.

Ukrajincům není potřeba říkat, že válka už pro ně skončila, protože to sami vědí moc dobře. Pouze není zatím dovoleno, kvůli americkému Deep State a elitám kolektivního Západu, to říct nahlas z velkých médií a z televizí. Shánět své občany k tomu, aby se dobrovolně stali mrtvolami v ruském velkokapacitním masomlýně, je naprosto zoufalá činnost, která skončí úplně stejně jako v květnu roku 1945. Přežije pouze ten, kdo se ukryje nebo uteče, aby nebyl vržen do masomlýna před postupující sovětskou armádou.

Do toho masomlýna zatím padají jen Ukrajinci a západní žoldáci. Ovšem zfašizované západní elity tam chtějí v případě nutnosti nahnat celé evropské národy. Vladimir Putin na Valdajském fóru totiž jasně vyzval  k vybudování Nového světa, a bylo slyšet zcela jasně, jak spadly hodiny ze zdí v palácích elit po celé Evropě. Ukrajina je prostě rozbuška, detonátor od bomby, která má srovnat se zemí celý starý světový řád.

to je jen úryvek článku, celý článek zde :
https://aeronet.news/vice-nez-100-000-ukrajinskych-vojaku-dezertovalo-z-armady-a-nikdo-to-neresi-protoze-ustavni-soud-ukrajiny-pred-lety-zrusil-vojenske-soudy-sokujici-cislo-ukrajinske-prokuratury-odhalil/
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (61 hlas)

Díky, za tento článek - perfektní a musím se přiznat, že jsem to takhle nikdy nebral, ale tohle mi otevřelo oči....

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Objevují se zprávy, že s finanční podporou souhlasil i Trump, včetně  části spřátelených  republikánů. Ta druhá část republikánů, spřátelená s demokraty, pravděpodobně neměla problém tak jako tak. I Vidlák se o republikánech ve svém dnešním článku rozepisuje. Něco pravdy na tom nejspíš bude. Dozvíme se to a možná brzy. Generál Koudelka co neví nepoví a tohle ví!

O Trumpovi máme spoustu informací a víme, že mohou i nemusí být pravdivé.

Prokazatelně pravdivé však jsou tyto tři:

nezačal za svého prezidentování žádnou válku,

naopak válku ukončil,

dokáže se domluvit téměř s každým státníkem,

Dá se proto předpokládat, že pokud se schválením financí je srozuměn i Trump, může vše brzy skončit a dopadnout vlastně dobře.

My v naší rozkvetlé zemi můžeme očekávat nový dočasný pobyt cizích vojsk na našem území. Myslím spřátelených armád, připravených na výlet za poznáním krás ukrajinského pohraničí. Vojska mohou být ubytovány například ve školách, na stadionech i jinde. Hlavně někde poblíž, nebo uvnitř občanské zástavby, aby si na ně nikdo netroufal.

Budou prázdniny, volných ubytovacích prostor bude dostatek, libtardi budou mít čas i příležitost běhat s mávátky po ulicích a zpívat, nějakou známou libozvučnou píseň.

Například:

Vóóójáci jdou, vojáci jdou,

bože jaká je to krása,

vóóójáci jdou, vojáci jdou, pěkně v řadách za sebou,

každé dívčí srdce jásá…(tady je třeba pozměnit text, aby jásat mohli, mohlo, mohla, mohly i desítky ostatních pohlaví)

Po prázdninách  je třeba, aby bylo hotovo, je třeba akci ukončit. Děti se vrátí do škol a my budeme rádi, když cizí armády na našem území zůstanou dočasně umístěny i nadále.

Průměrný počet slepic: 5 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Blíží se volby do Evropského parlamentu a zaznamenáváme vzestup i dehonestaci Filipa Turka či Kateřiny Konečné, občas se hodí kýbl špíny na kandidáty SPD a možná Svobodných. Je to proto, že se jich liberálové mají důvod obávat, protože ohrožují jimi nastavené normy a jsou schopni jim hodit vidle do probíhající sebedestrukce EU. Navíc dění u nás částečně kopíruje situaci jinde. V Německu probíhá již dlouhou dobu hon na poslance AfD, změny na domácích šachovnicích poznávají v Holandsku, Belgii i jinde, jen zatím ještě nejsou tak zásadní, aby poslali liberály tam, kam skutečně patří, tedy do propadliště dějin.

To je jen první odstavec  z článku Kulhavého, celý článek viz zde:
https://www.inadhled.live/uvaha-dne/ten-klid-je-zlovestny/
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (66 hlasů)
Trvalý odkaz

 Ukrajinci u nás žijící se snaží urychlit získávání českého občanství či  prodloužení víz, to kvůli novým mobilizačním zákonům na Ukrajině, možná ale netuší, že vzápětí budou mobilizovaní námi. Nebo si snad vláda myslí že pošle do války Čechy a Ukrajinci tu mezitím budou ,,oplodňovat“ jejich manželky? To už je trochu bizár a černý humor možná se dost blížící realitě. Jisté je, že zatím neznáme nikoho, kdo by chtěl jít bojovat proti Rusům a předpokládáme velkou migrační vlnu, pokud se o mobilizaci a následný přesun do bojových pozic vláda pokusí. Ten klid je strašidelný. A je třeba býti připraveni na vše. Nečekejme nic dobrého

Průměrný počet slepic: 4.9 (77 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.8 (97 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

:-))

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Jedna katastrofa za druhou... tak aspoň chvíli úsměv na tváři:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Neváhejte a přijeďte podporovat přímou demokracii přímo u zdroje, místo v bunkru se pro vás vždycky najde.

Pokud je Vidlák dobrým prorokem, lapíte tak dvě mouchy jednou ranou: vlastní přežití a volbu správného systému.

Blick: In der Schweiz sind über 250'000 Stellen offen - ve Švýcarsku je 250 tisíc volných pracovních míst.

Průměrný počet slepic: 3.3 (35 hlasů)

Švajc už není neutrální, nově dovolili, aby se tam nakvartýrovalo NATO, takže to když tak nemine ani vás.

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

Vidlákovi za vzornou a účinnou podporu přímé demokracie.

Vedu tajnou soukromou válku s mým spolužákem z lavice v první třídě Kocourkova, Igorem Střížem, který se na posledním gimpláckém srazu vyjádřil takto:
"Přímá demokracie u nás jen přes mou mrtvolu!" - tak se snažím mu odtáhnout pár dalších daňových poplatníků, podporujících ten "jeho super systém" :-)

Ps: Májo, pokud na fakt dojde, což nepovažuji v současnosti za moc pravděpodobné - ale pro všechny případy každodenně přikrmuji ptáky, 
největší šance na přežití bude nejspíše v Antarktidě, na Sibiři, v Tibetu a ve Švýcarských Alpách.

Dotaz: Májo, jak jinak se tu nakvartýrovalo NATO, než vyjednanou budoucí dodávkou F35? - mimochodem nejméně 2x levněji za kus než v ČR

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Švýcarsko chce užší spolupráci s NATO, výměnou se vzdá podpisu jaderné dohody

Švýcarsko usiluje o užší spolupráci se Severoatlantickou aliancí. Spolupráce má však svou cenu a NATO vyvíjí na Švýcarsko tlak, aby se nepřipojilo ke Smlouvě o zákazu jaderných zbraní.

Posun Švýcarska blíže k vojenské alianci by znamenal odklon od tradiční neutrality alpské země, která si zachovávala roli prostředníka i během studené války.


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

...aneb jak si ještě více zavázat šmíru...

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-vlada-podporila-uzakoneni-statusu-umelce-40469207#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=abtest246_ribbon_sluzeb_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Potřebují si jich co nejvíc naklonit korupcí..., je to jak v bývalém SSSR. (a že se jich mnoho z nich dá koupit, o tom nepochybujeme...)

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Bohužel většina už je té sebrance nakloněna, přímo se vtírá! Navíc tyto desátky přinesou určitě díky tomu ještě více "umjelců" do našich řad! Takhle budeme mít komediantů úplně nejvíc:-)! Neuplyne den bez nějaké kraviny...

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

To oni budou chtít pokud možno "tváře" (známé), aby na to lidi nalákali, zvláště teď před volbami se jim hodí... (důchodci jim to zase zaplatí).

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

Vůbec to není kampaň:-), vůbec si je nekupují:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Hlavní disciplína západního olympismu: Surfování na vlně rusofobije. Kdepak Hitler, MOV!

MOV dnes projevuje stejný postoj jako před 88 lety. Demonstrativně trestá Rusy za vykonstruované "zločiny" a ignoruje skutečné zločiny spáchané ukrajinským a izraelským režimem. V roce 1936 Mezinárodní olympijský výbor ve skutečnosti legitimizoval nacismus a jeho zločiny, a to jak ty, které se v té době již odehrály, tak ty, které teprve měly přijít.

Dnes MOV Izraeli vyjadřuje k Izraeli a k Ukrajině tutéž shovívavost. V podstatě jim vydává povolení zabíjet Rusy a Palestince, a za tento postoj se ani v nejmenším nestydí. Navíc se snaží obvinit Rusy jakoby ve "spravedlivém hněvu" z politizace sportu. Je to tak - zloděj je ten, kdo nejhlasitěji křičí "chyťte zloděje!".

Mimochodem, po procesu s nacisty v roce 1946 se MOV za svou "nerozvážnost" veřejně omluvil. Zřejmě však z toho pro budoucnost nevyvodil žádné důsledky. Nikdy se mu nepodařilo překonat vrozenou vlastnost západní mentality rozdělovat lidi na ty, kteří zůstávají za všech okolností lidmi - a na ty, kteří jsou zatím pouze tolerováni:

Na podlidi, na jejichž životech nezáleží a není vůbec žádný důvod si všímat zločinů jimž jsou vystaveni.

https://protiproud.info/politika/7887-hlavni-disciplina-zapadniho-olympismu-surfovani-na-vlne-rusofobije-kdepak-hitler-mov-ke-komu-se-modli-bach-a-bruselsky-idiot-genocida-palestincu-je-ok-rezim-kyjevskych-nacku-jakbysmet-na-podlidi-jsou-jina-meritka-jako-vzdy.htm

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

byly o několik levelů výše než všechny dosavadní. Třeba takovému Jesse Owensovi se vůbec nechtělo zpět do rasistických USA.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Mráz přichází z Ruska, válka z Ameriky. Atmosféra je hustá, jsme jim jenom za bulíky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

jak bychom vyzráli nad blbými liberály. Ze svobody do nesvobody nám stále jenom mydlí schody. Tihle šmejdi proradní jen řvou, jak jsou pro západní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Jak je vidět, platí to, co zaznělo ve filmu Vojtěcha Jasného Všichni dobří rodáci! „Politika je sviňa! A válka musí byt, dokáť se lidi budou tlouct až ostane jen kráva s fukarem a ti založí lepší potomstvo!“

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

to zní jako ironie.  No nakonec, co jsme si zvolili, to máme.

https://aeronet.news/migracni-neziskovka-osn-se-sidlem-ve-svycarsku-bude-ve-znojme-a-v-okoli-zaclenovat-uprchliky-z-ukrajiny-a-potencialne-v-budoucnu-i-z-jinych-zemi-do-regionu-na-radnici-to-schvalila-koalice/

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Děkuji. Kvůli Tvým překladům, sem, mi dává smysl diskusi sledovat. MMK

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Každýho sem něco táhne, u mě to je především básník Zauber a včelka Mája :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

První vlašťovka:-)! Tak jen tak dál a rychleji! Už od začátku je pozdě!

Ministryně Langšádlová podává demisi

Ve vládě premiéra Petra Fialy nastanou změny. Ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi. Podrobnosti sdělí na briefingu ve čtvrtek odpoledne. Ačkoliv její práci hodnotily kladně například vědecké organizace, čelila tato málo viditelná ministryně kritice některých spolustraníků.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-langsadlova-podava-demisi-40469262#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest245_nove_vyhledavaci_pole_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

byla urgentní od krasavice inteligentní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Dlouhé sádlo, nám nějak zvadlo:-). A není pro nás neštěstím, že jako první odpadlo:-)!

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

její pracovnï činnosti na zbytečnèm ministerstvu

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Včera bylo pozdě..., mohla by se začít pomalu rozpadávat ta jejich pyramida howen. (když jsem jim posílala kritické maily, ona v mém seznamu nikdy nechyběla.)

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

To je moc dobře:-). To ale muselo být hodně mejlů:-)! Je jich jak psů...

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Samozřejmě jim to posílám všem najednou (jednak do televizí a druhak dávám všechny najednou do kopie - to aby viděli, kolik lidí to bude číst). Přece bych jim neudělala tu laskavost každému zvlášť :-)). Je to dlouhý seznam.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

-------------------------------------------------------------------------------------------

🇪🇺Evropa bude v příštích letech čelit velkým rizikům oslabení, může zemřít, uvedl francouzský prezident Macron.

EU musí do roku 2025 vytvořit síly rychlé reakce o síle až pěti tisíc vojáků, uvedl také francouzský prezident.

@neCT24  |

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Říct všechno na plná ústa, tak by ji asi zavřeli.

https://rumble.com/v1r5cn2-sahra-wagenknecht-zbourala-svm-projevem-bundestag-a-vyzvala-k-nkupm-ruskho-.html

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Vynikající projev od Sahra Wagenknecht. Díky Freude

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)