Čím to je?

Autor

Tak jsme se dozvěděli, jak vypadá Zelenského mírový plán. Hele… vyskytuje se v něm vůbec slovo mír? Ukrajina bude přijata do NATO, Ukrajině . budou dány zbraně, aby s nimi mohla Rusům zasolit, americká vojska přijdou na Ukrajinu a naopak ta ukrajinská přijdou hlídat před Ruskem západní Evropu. Už se těšíte, jak nad vaší bezpečností bude bdít prapor Azov?

A pak je tam samozřejmě rozsáhlý nákupní seznam všeho, co Ukrajina k vítězství potřebuje.

Upřímně… já nechápu tu Zelenského naivitu. Kdyby Američani chtěli, tak by to všechno Ukrajině už dávno dali. Kdyby Američani chtěli, aby Ukrajina střílela hluboko do Ruska, tak už by dávno střílela. Kdyby jim chtěli dodat víc tanků a dalšího obrněného šrotu, tak to nemuselo čekat doteď, kdy nám čačtí ukrajinští vojáci vítězně ustupují do stále hůře předem připravených pozic…

A verbíři nahánějí do armády muže tak okatě, že to musely přiznat i Novinky. Doteď byla nucená mobilizace jasná dezinformace. Ukrajinci rukovali do armády radostně, dostalo se jim dlouhého a pečlivého výcviku a díky tomu převyšují ruské okupační hordy fyzicky, duchovně i morálně… Nějaký Telegram plný videí stále starších ukrajinských zajatců a jejich zpovědí, že jejich výcvik trval týden, koho by to zajímalo, že? Náš premiér čte jen důvěryhodné zdroje a tak ví, že vše je v nejlepším pořádku.

Minimálně je všechno na Ukrajině tak v pohodě, jako u nás. Žádná inflace nebyla, občané se mají stále lépe, volební průzkumy jsou nedůvěryhodné, eurostat také… a tak by Fiala chtěl premiérovat ještě jedno období. Fakt to řekl. On si fakt myslí, že všichni jsme stejně blbí jako Pekarová Adamová… ( kurňa, málem jsem napsal, že jsme všichni stejně blbí jako jistá Kandidátuše, ale to mám od personálního oddělení zakázané a tak to psát nebudu)

Zpět k věci… Třicet let koukáme na americké intervence všude po světě. Pokaždé je to stejné. Vždycky se najde nějaká utlačovaná menšina, ze kterých se udělají umírnění lidojedi, pak dostanou zbraně, udělají bordel, pozvou Američany na pomoc proti zlému diktátorovi, který se provinil především tím, že měl o chudinu větší starost než o americké korporace a pak už tam vládne demokracie. Po dvaceti letech a milionech mrtvých vyhraje v USA jiný prezident, který slíbí, že svoje kluky odvede domů a nebude ten zkorumpovaný režim platit, tím se kruh uzavře a všechno se vrací do starých kolejí, jen je to tam mnohem víc srovnané se zemí.

Čím se Ukrajina vymyká tomuto schematu? Američtí inženýři tam udělali pár průzkumných vrtů, zjistili, že je tam ohrožená demokracie a pak investovali pět miliard dolarů do Stěpana Bandery a jeho pohrobků. Nejprve ještě nebyly k dispozici správné notičky, tak i Novinky psaly, jak ukrajinští vojáci násilím ukončují referenda a střílejí do vlastního obyvatelstva ostrými. Ale to se brzy napravilo, udělalo se turné po evropě, Jaromír Štětina obdaroval hrdinku Savčenkovou a za chvíli se všichni libtardi unisono třásli o osud další party hrdlořezů.

Mimochodem, jsou to tak dobří hrdlořezové, že už skoro tři roky zatápějí ruské armádě. Kam se na ně hrabe nějaký Islámský stát nebo Boko Haram.

Ale jinak se nezměnilo nic. Umírnění lidojedi jako obvykle nedosáhli amerických cílů, Rusko se jako obvykle nezhroutilo ani nerozpadlo (ruské říše se zásadně hroutí z vnitřních ruských důvodů), podpora demokracie na Ukrajině se začíná prodražovat a riziko i pro USA roste, protože tentokrát proti nim stojí pět tisíc atomových hlavic.

Hrozně se mi líbí, jak jak se naši analytici posmívají tomu, že Rusové mají na frontě tanky z osmdesátých let a naopak oslavují, když Ukrajinci dostanou švédské transportéry z šedesátých let. Když Rusové použijí stará děla a starou munici, tak je to důkaz jejich brzkého vyčerpání. Když Ukrajinci použijí ještě starší munici a ještě starší děla, tak je to důkaz jejich kreativity a invence. Ale neříkejte to liberálům… oni jsou naprogramovaní, aby to přepínali v hlavě několikrát denně.

Ukrajinci se dvacet let dívali, jak dopadli američtí spojenci v Iráku. Dívali se, jak dopadli američtí spojenci v Afghanistánu. Dívali se, jak dopadli američtí spojenci v Sýrii. Dvacet let se dívali na samé americké prohry, které neměly ani jednu úspěšnou výjimku. A přesto nerozpoznali, že dopadnou stejně…

Já nevím, je to tím potleskem v Kongresu? Vlezete tam, zažijete ty ovace a uvěříte, že to s vámi myslí upřímně? Čím to je? Jak je možné, že i po třiceti letech stejného amerického přístupu, se najdou Vaškové, kteří na ten led jdou? Vždycky to končí cepínem v hlavě, vypadnutím z okna, chytáním se podvozku letadla… Už Kisinger ve své době říkal, že být přítelem Ameriky je smrtící… Čím to je, že se pořád ještě najde dost těch, kteří tomu skáčou na lep, aby za to o pár let později zaplatili životem? A neříkejte, že je to penězi… ukažte mi jediného amerického kamaráda, který si je opravdu v klidu a míru užil.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle příslušnou částku, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (393 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu článku

Průměrný počet slepic: 3.1 (36 hlasů)

Já to od personálního oddělení zakázané nemám, takže můžu napsat, že Fiala si myslí, že jsme všichni stejně blbí jako Nerudová Danuše, která mnoho netuše...

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (159 hlasů)

A to bude nejspíš ten problém, že čte jenom Seznam, obklopuje se  pochlebovačema a každý den mu něco nakuká Koudelkovo BIS (nejspíš dezinformace od CIA). Protože je hodnotově řádně ukotvený, tak se nemůže z "dezinformačních" webů dozvědět skutečný stav věcí. Poradci mu taky radí tak, aby vydělaly hlavně jejich firmy, takže to opravdu nemá jednoduché. Ale to nejhorší je naše BISka- ta mu dodává tajné informace, nejčastěji od amerických přátel CIA, kteří hájí hlavně národní zájmy USA a pro svá tvrzení ani nemusí mít důkazy, jelikož řeknou, že je všechno tajné. Na základě jejich informací se vláda třeba může rozhodnout vyřadit Rusko z tendru na dostavbu Dukovan, který vyhrálo, přestože je to nejspíš jediný dodavatel na světě, který prokazatelně stavět jaderné bloky umí. A to že se Fiala pořád jen v televizi chválí  znamená, že to má doporučeno od svých marketérů, jelikož je to jen obyčejný herec..........Howgh  

Průměrný počet slepic: 4.8 (114 hlasů)

Když  byly  povodně,  řešil  jsem tady  anomálii,  že přesně  nad ČR  byl   obrovský mrak, ale úplně celá Evropa  byla naprosto bez mraků.  Trvalo to několik  dní. 

Teď  máme zcela  opačný problém, tedy alespoň na Jižní Moravě. Včera to platilo úplně celý den,  dnes dopoledne  taky:  mrknu z okna, zataženo, mraky husté  a těžké.  Ale když kouknu na  Meteo-radar  (    https://mapy.in-pocasi.cz/   ), tak  by mělo být celé území ČR bez mraků.  Divný. Čím to je? 

a

PS: další server  https://radar.bourky.cz/    zobrazuje také  oblohu bez mraků. Jak jste na tom byli včera a dnes v jiných krajích?

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Šaškové vědí, jak se za sto let uvaříme -se 100% spolehlivostí - a to je důležitější, než počasí dneska.

Jo, kurňa, já mluvím o počasí a oni o klima...Ale zatím se nevaříme

The Earth's Temperature

IMPORTANT UPDATE: Temperature.Global will be shutting down 12/31/24

Currently: 57.92°F/14.4°C

Deviation: 0.72°F/0.4°C

Stations processed last hour: 61041

Last station processed: Muskoka, Canada

Update time: 2024-10-18 07:26:48 UTC

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Komedii současného světa jste vystihl skoro dokonale. A proč se tak děje a proč se stále nacházejí ochotní hejlové?  Je to stejný princip jako u každého jiného "sofistikovaného" podvodu, kterých se odehrávají stovky každoročně.  Vidina peněz a slávy zatemní mozek tu komediantovi, tu prostému občanu odkudkoliv. Na čem jiném je založena jepičí sláva MLM obchodů.  

Průměrný počet slepic: 4.8 (90 hlasů)
Trvalý odkaz

Matthew Powell 17. října 2024

Matthew Powell je odborným asistentem v oboru strategických a vzdušných sil na University of Portsmouth.

 

Napětí na Blízkém východě je vysoké. Útok Hamásu na Izrael 7. října 2023 odstartoval spirálu násilí v regionu. Ta o rok později vyvrcholila tím, že Izrael zahájil pozemní invazi do Libanonu.

Invaze, jejímž cílem je podle Izraele zničení Hizballáhu, následovala po 12 měsících vzájemných úderů mezi Izraelem a Íránem, jejichž intenzita se postupně stupňovala.

Vzhledem k tomu, že Hizballáh je úzce spojen s Íránem a je jím podporován, rostou obavy, že by se tento konflikt mohl stát roznětkou, která vyvolá další globální konflikt. Abychom pochopili, jak nebezpečná by situace mohla nastat, stojí za to, podívat se na teorii eskalace konfliktů.

V roce 1997 publikoval rakouský ekonom Friedrich Glasl svůj devítistupňový model eskalace konfliktů, který je považován za nejdokonalejší studii toho, jak se konflikty vyvijejí od sporů až do totálního konfliktu (ten nejvyšší stupeň nazval poněkud zlověstně "Společně do propasti").

První stupeň je ten, kdy je konflikt snadno a jednoduše řešitelný, ale když se řešení včas nedosáhne, pozice na obou stranách sporu se zatvrdí a začne narůstat frustrace. K dalšímu stupni dochází, když se strany konfliktu snaží prosadit svou, v naději, že získají podporu světového veřejného mínění.

Ve třetí fázi modelu začínají protistrany jednat. Žádná ze stran nechce ustoupit, aby nezvýhodnila tu druhou. Postupně se vytrácí šance, že by diskuse mohla konflikt zmírnit, roste vzájemné nevraživost a nedůvěra.

Ve čtvrté fázi se začínají vytvářet koalice "spolu proti nim", pro zajištění kolektivní podpory. Pátá fáze, popisovaná jako "ztráta tváře" , nastává, když má jeden nebo druhý z protivníků pocit, že se v očích celé komunity pošpinil. Na pověsti již nezáleží tolik jako na dosažení vlastních cílů. Někdy se jedna nebo druhá strana dopustí činu, o němž se domnívá, že ji vyobcoval ze společnosti slušných, což jen posiluje její zaťatost.

V šesté fázi se začínají používat hrozby nebo ultimáta. To může vést ke stupňování nepřátelství, protože strany konfliktu se snaží získat důvěryhodnost tím, že hrozbu podmíní nesplněním nějakého termínu, to opět zvyšuje tlak na obě strany.

To může vést jednu ze stran nastolit kategorický požadavek, ze kterého je velmi obtížné ústoupit. Odtud je jen krátká cesta k sedmé fázi, kdy si již protivníci začnou vyměňovat první omezené údery v reakci na předchozí hrozby.

V osmé fázi se útočné údery zintenzivňují a soustředí se na snahu poškodit - nebo dokonce zničit - schopnost protivníka reagovat nebo zpochybnit legitimitu vůdce druhé strany. Často to může vést k tomu, že se jedna nebo druhá strana rozdrobí na válčící frakce, čímž se situace stává stále více nezvladatelnou.

Když se konflikt řítí do deváté fáze, stává se hrozba pro tu či onu ze stran existenční, obě strany se nyní společně řítí "do propasti". Veškerá opatrnost je opuštěna, jediným cílem je úplné zničení protivníka,  nastává totální válka.

V jaké fázi se nacházíme?

Po letech nepřátelství a stupňování hrozebí na obou stranách dospěl konflikt mezi Izraelem a Íránem do fáze, kdy si obě strany vyměnily omezené údery proti sobě. Írán je obviňován s plánováním útoku Hamásu 7. října. Teherán nedávno popřel, že by se na masakru jakkoli podílel.

Hizballáh, který je s Íránem těsněji spjat, provádí již rok raketovou palbu z Libanonu na severní Izrael. V reakci na to Izrael nyní přímo zasáhl proti íránskému spojencii a vtrhl do jižního Libanonu, aby se s Hizballáhem utkal a pokusil se ho zničit.

Obě strany chtějí zjevně demonstrovat svou moc a vliv v regionu. Situace by se mohla vyhrotit, pokud Írán pocítí naléhavou potřebu chránit svého spojence. Pokud jde o Izrael, jeho představitelé již dlouho tvrdí, že v sázce je samotná  existence Izraele.

Z hlediska Glaslových stupňů eskalace se zdá, že obě země dospěly do sedmého stupně, kdy proti sobě vedou omezené údery, ale dosud vyhýbají se přímé konfrontaci. Obě strany chtějí přimět svého protivníka, aby zvážil, zda náklady na pokračování stojí za případný zisk, který je ve hře.

Íránské letecké útoky na Izrael naznačují, že Írán sice vidí, že je jeho regionální pozice ohrožena, a stále se snaží podporovat aktéry v Gaze a Libanonu, ale způsob, jakým své letecké útoky vedl, naznačuje, že se Teherán necítí být dostatečně silný na to, aby přitlačil více. Írán proti Izraeli vedl dva (velké) raketové útoky, jeden letos v dubnu a druhý koncem září. Obě bombardování byla předem ohlášena a ani v jednom případě patrně nedošlo k izraelským obětem.

Izrael v dubnu odpověděl cíleným úderem na íránskou leteckou základnu v blízkosti jednoho z jaderných zařízení této země. Na nejnovější íránskou palbu zatím přímo nereagoval, ale Netanjahu prohlásil, že Izrael se zaměří na íránská vojenská zařízení .

Analytici se domnívají, že obě strany - alespoň zatím - využívají těchto omezených úderů k tomu, aby daly najevo, že si nepřejí situaci dále eskalovat. V sázce je však mnoho. Írán bude cítit, že jeho pozice regionální mocnosti je ohrožena izraelskou pozemní vojenskou akcí v Libanonu.

Izrael mezitím opakovaně prohlásil, že bojuje za bezpečnost svého lidu. Zdá se, že ani jeden z nich si nepřeje širší konflikt - a jejich spojenci zatím zaujímají spíše opatrné stanovisko. Doufejme, že se ani Izrael, ani Írán nechtějí pouštět dále po cestě do "propasti", jak ji předpokládá Glaslův devítistupňový model.

Průměrný počet slepic: 4.6 (79 hlasů)
Trvalý odkaz

Glazlův devítiúrovňový model je prý široce využíván při řešení konfliktů v mezilidských vztazích, organizacích, diplomacii i v mezinárodních vztazích.
 
Právě jeho uplatnění v mezilidských vztazích mě zaujalo, tak jsem se zeptal ChatGPT na to, jak se tyto stupně projevují při rozpadu manželství, s tím aby ty stupně dokumentoval charakteristickými prohlášeními. Zaujalo mě, že konflikty mezi dvěma lidmi nebo mezi celými státy mají tendenci se vyvíjet podle stejných pravidel.

 

Příklady chování při rozpadu manželství podle stupňů eskalace:

  1. Ztvrdnutí (nepatrné ztvrdnutí názorů):

    • Pár začíná vnímat drobné rozdíly v názorech, například na finance, výchovu dětí nebo trávení volného času. Stále se snaží problémy diskutovat, ale komunikace se stává méně otevřenou.
    • Příklad: „Myslím si, že bys měl/měla více pomáhat s domácností, ale nechci tě tím zatěžovat.“
  2. Debaty a polarizace (zvýšená polarizace názorů):

    • Rozdíly v názorech začínají být výraznější. Manželé se začínají více hádat, každý si stojí za svým a debaty se mění v hádky. Komunikace se stává obrannou a obviňující.
    • Příklad: „Nikdy neposloucháš, co říkám! Vždycky je to jen o tobě!“
  3. Činy, nikoli slova:

    • Manželé se začínají vyhýbat diskusím a místo toho podnikají kroky, které mají druhého "přesvědčit" o svém názoru, nebo dokonce způsobit škodu. Například jeden partner začne přebírat kontrolu nad financemi nebo omezí komunikaci.
    • Příklad: „Když se mnou nebudeš spolupracovat, tak si zařídím věci po svém.“
  4. Koalice a ztráta tváře:

    • Začínají se hledat spojenci – například rodina nebo přátelé jsou zataženi do konfliktu a jedna strana se snaží přesvědčit ostatní, že je "v právu". Každý partner se snaží zachovat si tvář a současně zdiskreditovat toho druhého.
    • Příklad: Jeden z manželů vypráví přátelům nebo rodině o špatném chování partnera, aby získal podporu: „Řekl/a mi, že jsem nikdy nic nedokázal/a, to přece nemůže být v pořádku!“
  5. Strategické útoky na pozice:

    • Oba manželé začínají útočit na pozice toho druhého, a to nejen v rámci hádek, ale i formálně – například právními kroky. Může se jednat o kontrolu nad majetkem, financemi, dětmi apod. Konflikt se stává taktickým a agresivním.
    • Příklad: „Podám žádost o rozvod a zajistím, aby sis vzal/a jen minimum.“
  6. Omezená destrukce:

    • Konflikt se mění v destruktivní boj, kdy jedna strana cíleně ubližuje druhé, ale stále udržuje určitý rámec. Může jít o pokusy narušit práci, společenský život nebo reputaci druhého.
    • Příklad: Jeden z partnerů začne rozšiřovat nepřesné nebo negativní informace o tom druhém mezi známými nebo v práci: „Jen aby všichni věděli, jak se opravdu chováš doma.“
  7. Totální destrukce:

    • V této fázi se partneři snaží jeden druhého zničit bez ohledu na vlastní ztráty. Bojují o všechno, například o děti, majetek nebo osobní pověst. Cílem je porážka druhého za každou cenu.
    • Příklad: „Udělám vše pro to, abys nikdy neviděl/a děti a aby ti zůstaly jen dluhy.“
  8. Zničení druhé strany za cenu vlastní existence:

    • Konflikt eskaluje do fáze, kdy je jedna strana ochotná obětovat i vlastní majetek nebo vztahy jen proto, aby zničila druhého. V této fázi často dochází k soudním bitvám, zničení kariér nebo finančnímu krachu obou stran.
    • Příklad: Jeden z partnerů vede dlouhý a nákladný soudní spor o děti nebo majetek, přičemž obě strany ztrácejí nejen finančně, ale i emocionálně: „Klidně prodám dům, abys z toho neměl/a nic.“
  9. Totální destrukce obou stran (společný kolaps):

    • Konflikt dosahuje vrcholu, kdy oba partneři zničí nejen vztah, ale i sami sebe. Může to vést k úplnému zhroucení finančního, emocionálního a rodinného života obou stran. Tato fáze může skončit hlubokou depresí, závislostí nebo dokonce trestními žalobami.
    • Příklad: „Nezáleží mi na ničem, hlavně abys taky všechno ztratil/a. Nezáleží mi na tom, co bude se mnou.“

Zásah při eskalaci konfliktu:

  • V první až třetí fázi je konflikt stále řešitelný pomocí komunikace, mediace nebo terapie. Konflikt lze urovnat, pokud se obě strany rozhodnou spolupracovat a hledat kompromis.
  • Jakmile se konflikt dostane do čtvrté až šesté fáze, je obvykle potřeba externí zásah, například právníci nebo mediátoři, aby pomohli zmírnit eskalaci.
  • V posledních třech fázích je konflikt často nevratný a zaměřený na totální zničení vztahu, což vede k rozsáhlým škodám na obou stranách.

Glaslův model ukazuje, že pokud se konflikt neřeší včas, může se rychle stupňovat do extrémních fází, kde už je řešení obtížné, ne-li nemožné.

Průměrný počet slepic: 4.8 (84 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes mám pro vás malý právní kvíz.

Pokud bych se nechal inspirovat Janem Hřebejkem a po zasedání naší vlády bych na svůj FB napsal, že jsme propásli příležitost vybombardovat Strakovu akademii a že Petra Fialu jednou jeho národ pověsí na kandelábru, tak:

a) tento můj výrok zůstane zcela bez povšimnutí ze strany orgánů činných v trestním řízení a všichni budou mít plnou pusu práva na svobodu názorového projevu

b) celá kavárna začne psát, že podněcuji nenávist a policie mi bude bušit na dveře mého domu druhý den

Odpovědi prosím do komentářů. A budu rád, když k nim přidáte svůj názor na právní systém v naší zemi, respektive na rovnost všech občanů ČR před zákonem.

Já v tom mám poměrně jasno.

(FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (137 hlasů)

Nad ránem zazvoní a když nebudete reagovat, začnou bušit do dveří jako šílení a řvát "Policiéééééé!" Pak vás nechají sedět na "potítku", tak dvě až tři hodinky. Ve vašem stresu vás budou nutit podepsat blábol, který vyplodil především vyšetřovatel. Záleží jen na vás, jestli se zhroutíte a blábol podepíšete...

A o tom je liberální demokracie.

Průměrný počet slepic: 4.7 (85 hlasů)

In reply to by Jaroslav136

Trvalý odkaz

pouze jednou -beranidlem.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Víte Vidláku,

za ta tisíciletí co je na světě člověk, vidím tři dokonalé podvody, které vymysleli lidé (já tomu říkám majstrštyky):

1. víra v Pánaboha (proč by to nemohla být Bohyně, že? Proč zrovna Pán Bůh ? To je jeden z mnoha faulů těchto pohádek pro děti...)

2. demokracie

3. a jako poslední majstrštyk: SARS-CoV-2 (nikdy nikým v lidském ani zvřecím sekretu nebyl tento prvek izolován nebo purifikován) 

Tak co se divíte, že se pořád najdou lidé, kteří neustále skáčí na lep, ať jde o cokoli...v každé době takových lidí bude stále mnoho...prostě proto, že lidé jsou lidé a nic jiného být nemohou..svou podstatu nezměníme, stejně jako lev zůstane lvem a strom stromem...

Pěkný večer do Brusele

Průměrný počet slepic: 4.6 (85 hlasů)

Ještě jeden našincův "majstrštýček" bych uvedla, a sice zvolení komunistického kádru za dnešního prezidenta.

Průměrný počet slepic: 4.6 (77 hlasů)

Kdo umí ten umí :-) . Nejlepší na tom je, že rozvědčíka PePu107 v kampani mediálně podpořili i někteří signatáři petice S komunisty se nemluví, kteří jestě v roce 2003 měli strach, aby se k moci znovu nedostali komunisti :-) (Svěrák, Holubová) . Takže za mě spíš majstrštyk než majstrštýček :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (91 hlas)

To jsou ti, co by nosili švestičky z vlastní zahrádky komukoliv, když by na to přišlo. Hlavně že můžou být v televizi.

Průměrný počet slepic: 4.7 (67 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

👍  Hujerové za každého režimu :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

já měl na mysli majstrštyky, které zasáhly celý svět, ne ty v ČR, to je jen komunální a navíc: od r.1989 je v nasi politice velmi mnoho bývalých komousu, takže Pavel v tomhle není výjimečný...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

Tak jsem to i pochopila, však vzhledem k tomu světovému rozměru jsem to nazvala jen "skromně" jako našincův "majstrštýček" (malý český rybníček). :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle ČTK    Fiala včera v Bruseli prohlásil: "Je třeba zásadně změnit návratovou politiku a lépe chránit hranici EU ....   vidím v tom velký posun, protože se bavíme o věcech, které byly ještě nedávno tabu ..."

Jak že se to říká? "... hoří jim koudel u prdele ..."

Odkaz na celý článek zde: https://www.epochtimes.cz/2024/10/17/fiala-je-treba-zasadne-zmenit-navratovou-politiku-a-lepe-chranit-hranici-eu/

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

Bla, bla, bla- Fiala si v Bruselu může říkat co chce, stejně ho tam nikdo nebere vážně. A tady pojede stejnou lajnu přesně podle notiček z USA jako doteď.......

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

V Polsku byly fotografie Bandery vyvěšeny na popelnicích

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Milý pane Danieli,

dovolím si odpovědět na Vaši otázku, proč lidé skáčou zlu na lep, i když nepochybuji o tom, že zrovna Vy to víte.

Je to proto, že nehledají Boha, ale nechávají se vyhledat ďáblem. 

Ďáblovou zbraní totiž je slibovat lidem ráj, ale přivést je do pekla. Ďáblovi totiž dělá ohromnou radost lidem něco naslibovat a pak je podvést. To se opravdu ďábel směje až se za své břicho popadá.

Podlehnout ďáblovi je velmi snadné, neboť ďábel je silnější než člověk i než všichni lidé dohromady, ale není silnější než Bůh. Ďáblu se člověk ubrání jenom tehdy, když je na straně Boha, když je Bůh s ním.

Ano, jenom tehdy, když se člověk na své životní cestě nechává vést Bohem, je člověk silnější než ďábel.

Váš Jiří  

Průměrný počet slepic: 3.6 (31 hlas)

Já bych toho ďábla příliš nepersonifikoval. Je mnoho "ďáblů" na planetě Zemi. S Vašim názorem na "Boha" (můžeme tuto entitu nazývat jakkoli) se dá s výhradami souhlasit za předpokladu, že  lidem někdo řekně kde ho hledat a jak s ním komunikovat. V kostele ho ještě nikdo nikdy nenašel a církve svaté s ním nemají mnoho společného. Spíše nic! 

Průměrný počet slepic: 4.9 (36 hlasů)

Trefně poopraveno.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Milý pane Jurášku,

moc a moc Vám děkuji za Vaši reakci. Udělal jste mi velkou radost tím, že Vám obsah mého komentáře není lhostejný.

Já ďábla personifikuji právě proto, že ďábel není nějaké pouhé „něco“, které snad ani netřeba definovat, neboť docela určitě neexistuje. Ďábel totiž existuje, je to osobnost, osobnost velmi silná a plná zla. Lidé poctivě věřící v Boha často říkají, že největším vítězstvím ďábla je, že si lidé myslí, že neexistuje. Já to říkám také.

Těmito a podobnými  myšlenkami se obvykle člověk začne zabývat, když si uvědomí, že tu je vedle života hmotného, v němž si lze na vše sáhnout, vše si změřit a dokázat, také život duchovní. V něm se dochází k poznání podle projevů toho, co nevidíme, co nám zůstává skryto. Takové poznání nemá charakter důkazu a už vůbec ne důkazu pomocí opakovatelného ověření.

Pokud tedy existenci duchovního světa, tedy světa myšlenek, nápadů, mravních postojů atd. připustíme, brzy se začneme ptát odkud myšlenky dobré, které vedou k lásce mezi lidmi a dobru pro všechny, k nám přicházej, a přirozeně také odkud se nám do hlav dostávají myšlenky opačné. Pak už je jenom krok k tomu, abychom dospěli k závěru, že ty dobré jsou od Boha a ty zlé od Božího protivníka, tj. od ďábla. Proto tedy ta personifikace ďábla.

A teď k Vaší otázce „kde hledat Boha“. Boha lze nalézt všude, ale asi nejlépe je začít ho hledat v sobě. Otevřít své srdce dobru a ptát se po zdroji dobra. Asi tak, jak o tom píši v předchozím odstavci.

A že v kostele ještě Boha nikdo nenašel? Cožpak jste se, pane Jurášku, nás všech věřících ať už nás žijících či nás dávno zemřelých ptal? Kostely jsou místa, které si lidé vystavěli proto, aby se tam s Bohem mohli setkávat a mše svatá je právě jednou z příležitostí, jak být při tom. Je to ovšem věc hluboce duchovní, která má pro člověka plný význam až tehdy, když dokáže své srdce otevřít nejprve dobru a posléze samotnému Bohu. A nadto je jistě dobré o tom něco vědět. Proto máme všichni k dispozici písmo svaté, tedy Bibli. Takže v kostele se s Bohem rozhodně setkat lze.

A nyní k církvi svaté. Nevím jakou církev máte Vy, pane Jurášku, na mysli, ale já teď budu mluvit za církev katolickou. Ta byla založena samým Ježíšem Kristem a to proto, aby jeho učení bylo lidem k dispozici - a mohli se jím řídit – až do konce našeho světa. V církvi je Bůh nepochybně přítomen, ale je třeba si uvědomit, že církev spravují a dělají jenom lidé. Lidé omylní i lidé hříšní, lidé s čistými úmysly i těmi nečistými. Co se církve týče, lze za pozoruhodné označit fakt, že při všech jejích chybách selháních tu církem po dvou tisících let stále je a Ježíšovo učení, evangelium, stále lidem zprostředkovává. Že by tedy církev neměla s Bohem nic společného?

S přáním všeho dobrého a dobré noci, Jiří

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

A kterým Bohem bychom se měli nechat vésti? Tím židovským, katolickým, protestantským, nebo tím kterého vyznávají Svědkové Jehovovi, nebo snad Alláhem a kterým Alláhem, tím šíitským, nebo sunnitským nebo některým z tisíců náboženství, které jsou si jisté že právě oni vyznávají toho pravého Boha či Bohy a jen oni ví co po nás Bůh vlastně chce.

Nepochybuji o tom, že zrovna Vy víte, který Bůh je ten pravý, a ti ostatní, to je vlastně jen převlečený ďábel.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

život mě naučil věřit jen sobě a nikomu jinému, bohužel...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

rodinu v super pohodě 👍🙂

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

trefa do černého!!! Jen doplním: ďábla i Boha mám u zadku, ani nevím co to je, jen vím, že někteří lidé jsou pěkné svině a to nemá s ďáblem ani s Bohem nic společného, svádět své vlastní zlé činy na ty druhé ve smyslu: to já ne, to ďábel, který mě svedl, to je hodně priblble. Proč my lidé máme potřebu pořád se vymlouvat na něco či na někoho druhého aniž bychom přijali zodpovědnost za své činy??? Jiří, fakt věříte těm nesmyslům, co jste napsal? Jestli ano, pak Vám není pomoci...

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Souhlasím s vámi. Jak píšete - "Ďáblovou zbraní totiž je slibovat lidem ráj, ale přivést je do pekla." - a tak lidé cinkali klíči až se procinkali (listopad 1989) do současného ráje - "pekla". Naším "Bohem" by měla být suverenita v jakémkoli jednání. Nejde o návrat před 89, ale zbavit se "nadnárodního řízení"! Být demokratickým suverénem, to je to kam bychom měli směřovat a cílit. A demokracii bez přívlastků! Každý přívlastek ji nějak deformuje - přitom demokracie je jenom jedna. Buďto je a nebo není. Dnes není! Jenom si na ni hrajeme (někteří).

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

naprostý souhlas, s každou Vaši větou!!!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku,

Zasílám Vám podnět pro pana poslance Dostála. Jedná se o návrh ke zlepšení provádění plnění úkolů v rámci zeleného údělu. Přednostně, před úplným zákazem chovu domácího zvířectva (omezení metanu) - aby lidi zatím přece jen ještě chvíli měli co žrát a topení dřevem (ať jich pomrzne jen část, i tak bude dost zájemců o produkty farmaceutického průmyslu) zakázat produkci a konzumaci sycených nápojů. Ponechat pouze přírodně sycené minerálky, vyvěrající ze zřídel (Matonka, Magnezia, Perrier, Hanácká kyselka, Šaratica apod.). Ty minerálky samozřejmě dodávat ve vratných polyetyléntereftalátových lahvích. Už jen ten název materiálu ve mě vyvolává úplný záchvat zdraví. A to jako bývalý chemický maturant vím, jak to huvnitř molekuly vypadá a jak to působí na živé organismy, když se jedna část řetězce postupně uvolňuje a vylučuje. S okamžitou platností zakázat nejen CocaColu a pivo, ale i šumivá vína, včetně pravého Šampaňského. Příkladně začít přímo v ústředí - Bruselu. Nic tak nepotěší delegaci Jihoafrické republiky, nebo Japonska, jak přípitek čistou pramenitou vodou. Kdepak nějaký ten odporný, ovzdušíkazící Dom Pérignon.

Tož tak. Akorát mám strach, že je to tak blbý, že by to mohlo projít. Pivko v neděli po obědě by mi hodně scházelo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

se půjdou pást

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Státní duma přijala zákon o propagandě " bez dětí“ v prvním čtení. Návrh stanoví pokuty za podporu odmítání porodu od 50 tisíc do 5 milionů rublů. Budou vyhledávat šíření závadných informací v médiích, na internetu, ve filmech a reklamě. Ve skutečnosti zákon staví na roveň propagaci ideologie bez dětí s propagací LGBT* a pedofilie.

Předevčírem si mi německý kamarád stěžoval, že by rád z Němec, ale neví kam, když celý svět je zblblý.

 Není

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Noctis Draven: “POKUD RUSKO PADNE NEBO SELŽE, SVĚT JE U KONCE”

Mnohokrát, MNOHOkrát jsem v průběhu let řekl, že Rusko je poslední zemí na světě, která stojí mezi Západem a jeho úplnou nadvládou, ale co to znamená? Říkám to proto, že jednu stranu nenávidím víc než druhou? Ne, říkám to, protože je to boj dobra se zlem...

...Faktem ale zůstává, že pokud Rusko padne nebo selže, se světem je konec. Když se podíváte na hodnoty Západu, USA, Velké Británie, Německa, Švédska, Austrálie, Kanady, atd., všimnete si rostoucího problému. Jsou to země, které se stále více vzdávají své identity, jsou to místa, která zaplavují migranti, kde se rozpouští kultura a vymazává historie. Populace jsou nahrazovány, zabíjeny, znásilňovány a nakonec zapomenuty.

Světové ekonomické fórum a agenda globalistů se snaží učinit svět bez hranic, bez kultury a identity, pro masu lidí bez loajality ke své zemi nebo dědictví a snáze kontrolovatelných...

...Západ také sdílí společnou nenávist k tradicím, rodině, dětem a tradičním hodnotám. Chtějí domovy s jedním rodičem, nebo ještě lépe bez rodičů. Nechtějí žádné děti, aby podporovali šíření klimatického strachu a podporovali a uctívali LGBTQ ideologii.

...Demografie k nepoznání, zničená kultura, ve skutečnosti jediná ideologie, na které se všichni shodnou, je LGBTQ.

Rusko tomu nepropadlo, Rusko je úplný opak a hrozba pro Západ...

...Rusko je silné a oni ho nemohou donutit, aby se podřídilo jejich metodám, takže samotná existence mocnosti, která se nepodřídí, je pro Západ urážlivá a děsivá.,,

Ještě horší je, že Rusko vzdoruje Západu a inspiruje ostatní, aby udělali totéž, a na příkladu ukazuje, že Západ lze porazit a že existuje i jiná cesta, multipolární. Cesta, na které může svět obchodovat, podnikat a existovat, aniž by se ohýbal v kolenou nebo podlehl satanské ideologii západních globalistů.

A to Západ nemůže tolerovat, a tak se snaží Rusko zničit. Osou odporu je samozřejmě Rusko, Írán, Čína a pár dalších, ale existuje důvod, proč je napětí s Ruskem tak vysoké. Západ ví, že zatímco ostatní vzdorují, pokud Rusko nepadne a stane se příkladem, ostatní budou následovat.

Stejně jako nemusíte být architekt, abyste pochopili důležitost nosného pilíře, nemusíte také vědět mnoho o Rusku, abyste to pochopili nebo ocenili, není třeba cestovat nebo být odborníkem na Rusko, abychom viděli vzory a pochopili, proč NIKDY nesmíme dovolit nechat Rusko padnout. Neboť představuje nejen zemi Rusko, ale úplně poslední baštu svobody na světě. Svobodní lidé nemají kam jinam uniknout, kam utéct. Stojíme na straně Ruska nebo se všichni připravme žít na kolenou před woke globalistickým světovým řádem, který je nebezpečně blízko tomu, aby si všechno vzal.

Zpracoval: Janinna/Pokec24

https://x.com/DravenNoctis/status/1811508515355394393

https://cz24.news/noctis-draven-pokud-rusko-padne-nebo-selze-svet-je-u-konce/

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

pořád přemýšlím, co vidí berrnard a jemu podobní tak úžasného na současném západu a kapitalismu. berrnard tvrdí že člověk nic lepšího nevymyslel...a já říkám: no to je prece ostuda a nemáme se fakt čím chlubit a je vidět že jsme fakt strašně blbí, když jsme nic lepšího nevymysleli 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

Já bych řekla, že u nás je to zafixováno ještě z dřívější doby, kdy jsme měli o západě svoje pozitivní úsudky a tohle je taková setrvačnost. Už dávno to neplatí, a jestli to takhle půjde dál, budeme v definitivním loji. Už totálním.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Taky jsem nikdy netvrdil, že kapitalismus a demokracie jsou perfektní. Pouze si stojím za tím, že z těch špatných systémů přinesli lidem a to i těm dole, největší blahobyt.

U socialismu jsem zatím žádné klady v jeho výsledcích nenašel.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Kapitalista, třeba židák obchodník, když si nedáte bacha, vás celkem slušně finančně očeše, ale nikdy vás nebude nutit, abyste přijali jeho politický názor. Politika kšeftu škodí. Současná EU jede tam, kam jede, protože inklinuje k socialismu. Plánovanému hospodářství a správným myšlenkám.

Kdysi jsem měl jednoho zákazníka, měl krám a politicky tehdá byl pro Sládkovi Republikány. Před volbami měl plakáty s ním polepeny výlohy a na pultu letáky. Já mu říkám: "Pane F. neděláte dobře, fůra vašich zákazníků freferuje jiné strany. Obchodník by měl být apolitický."

 

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

se od počátku své existence zaměřil na drancování zdrojů. Je vcelku jedno, jestli to byla Afrika, střední, jižní i severní Amerika, ponižování Číny a dalších asijských zemí v devatenáctém a zpočátku  dvacátého století. Když se tyhle země začaly v druhé půlce dvacátého století postupně emancipovat, začaly jim ty zdroje docházet. Museli by suroviny a práci začít kupovat.  A to žádný loupežník nechce. Zatetelili se při operaci Barbarossa, že by si taky mohli kousek ukousnout. Á..., takže nic. Teď to zkouší znovu. V zastoupení.

Na Berrnadovu motivaci se musíte zeptat jej.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

měly vždy základní plat ten, který se rovnal zrovna minimálnímu příjmu. Pak měli další peníze, které se odvíjely od jistého procenta obratu v prodejně, kterou obsluhovaly. Prakticky jsem je finančně zapojil do toho, že byly přímo angažované na úspěchu celé firmy. Když měly špatné výsledky, zjistil jsem, že chyba je v nich, že se prostě pro obchod nenarodily, propustil jsem je.

Když jim to šlo, braly slušné peníze a tím prosperovala celá firma.

V kapitalismu musíte občas mít ostré lokty a mnohdy to nevypadá hezky. Fabrika se stovkami zaměstnanců může jednoho zaměstnance na nějakou dobu postrádat, je nahraditelný, ale pokud mě zavolala prodavačka z jednoho krámu v pondělí ráno, že jede s děckem k doktorovi, měl jsem vyvěsit na ten obchod ceduli, že z důvodů nemoci dítěte prodavačky bude dva týdny zavřený? Když za něj platíte nájem a úvěry? To nejde. Tak jsem to řešil tak, že jsem zásadně nezaměstnával prodavačky pod 40 let, ty by mohly mít malé děti a já pak průser.

Vím, že to nevypadá hezky, ale pro drobného živnostníka se třemi krámi je toto nutnost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nejlépe je to vidět u Poláků, jejichž nenávist k Rusku je větším než láska k vlasti. Jasná schizofrenie.


Náměstek ministra zahraničí Ruské federace Alexander Gruško komentoval prohlášení Varšavy o možnosti zachycení ruských raket nad Ukrajinou. Takové výroky jsou podle něj krajně nezodpovědné.

"Mezi zeměmi NATO zaujímá nejradikálnější pozice Polsko"-   řekl ruský diplomat.

To byla reakce Moskvy na prohlášení polského ministra zahraničí Radoslawa Sikorského v Radio Rebeliant o možnosti zachytit ruské rakety nad ukrajinským územím pomocí amerického protiraketového obranného systému umístěného ve vesnici Redzikowo na severu Polska. Podle polského představitele je tento systém protiraketové obrany určen nejen ke zničení íránských raket, pokud se Teherán rozhodne zaútočit na Spojené státy, ale také k zachycení ruských raket mířících na Polsko. Tvrdí, že využití základny k odražení případných ruských raketových útoků povolili Američané na jeho naléhavou žádost.

Proč by měli Rusové střílet na Polsko, pokud si o to nebude koledovat?! A jak poznají, že letí na Polsko a ne na Ukrajinu?!

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

v zádech několik tisíc vycvičených, nepřátelsky naladěných vojáků ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)