Trocha středoevropské geopolitiky...

Autor

Včera jsem jen zlehýnka nakousl Zemanovy narozeniny a zmínil se, kdo všechno tam byl (Uďo). Byl tam Babiš, Klaus, Orbán, Fico, Pellegrini, Duda, Vučič, Kateřina Konečná, byli tam lidé z byznysu a další a další. Navenek to nejde úplně dohromady. Klaus a Zeman byli političtí soupeři, Orbán není totéž co Fico, Duda se určitě neshodne s Kateřinou Konečnou na postoji k Rusku a Vučič vůbec není v Evropské unii. Přesto se všichni sešli, oficiálně oslavili Zemanovo jubileum. Politiku… tu samozřejmě vůbec nedělali…

Pojďme dnes krátce zapomenout na český politický rybníček. Pojďme zapomenout, že máme vysokou inflaci, máme bájivě lhavého prezidenta, máme vládní krizi, odstraňujeme následky po povodních, jsme ve válce s Ruskem, máme zdevastované veřejné finance, nevíme, kdy nám Ukrajinci zastaví ropu nebo plyn a nevíme, jestli nám Němci nějaký plyn přes hranice pustí. Pojďme na chvíli zapomenout na Dozimetr, nevyšetření střelce z fakulty, zapomeňme, že už tu máme zase politické vězně a svoboda slova je kriminalizovaná. Pojďme jednou zapomenout na domácí problémy, které nikoho kolem nás nezajímají a buďte si jisti, že Fiala před Uršulkou a Bidenem ani slovíčkem nezmínil, že naši občané mají nějaké problémy a že tyto problémy ovlivňují i jeho schopnost vlády.

Pojďme si odmyslet, že Lipavský zůstává ministrem zahraničí a defintivně potopil pirátskou stranu.

Pojďme si říct, že se hrají mnohem větší šachy, ve kterých celá naše republika hraje roli malého pěšáka a na názory našeho obyvatelstva z vysoka sere pes. Nikoho nezajímá, kolik lidí žije v chudobě. Nikoho nezajímá, kolik lidí do chudoby padá. Tohle se řeší jen kvůli volbám. Ale ať přijde jakákoliv vláda, jakýkoliv premiér či jakýkoliv prezident, vždycky přijde někam do předpokoje mocných a tam si vybírá, kterými geopolitickými větry se nechá hnát a kterým naopak bude čelit. Nikoho tam nezajímá, jak vlastně vypadá české politické prostředí. Maximálně vezmou na vědomí, že prezident nebo premiér se už zase jmenuje jinak. Jsou na to zvyklí… v USA, Rusku ani Číně žádné předčasné volby nejsou. Možná i to je znak velmoci.

V uplynulých dnech měl prezident Petr Pavel vysloveně chcimírský projev, ve kterém apeloval na Čínu, ať se chopí mírotvůrné role a zatlačí na Rusko. Říkal zhruba totéž, co jsme my říkali před dvěma roky. Znělo to směšně, když si uvědomíme, že mezitím Pekarová s Vystrčilem zlikvidovali v Číně pozice Škodovky, zkazili tam vztahy a Lipavský to pak ještě dorazil. A najednou tady prezident apeluje na to, co pomáhal ničit.

Já si nemyslím, že by Pavel najednou prohlédl a začal používat to šedé, co má v hlavě. On se jen jako prezident dostane dříve k informacím. A tak už podle mě ví, že příští jednání o míru na Ukrajině budou mít v rukou jiní a zřejmě už někdo kolem něj tuší, kdo asi a jak to bude vypadat. Přidejte si k tomu, že náš eurohodnotný prezident vyslovuje tak kacířské věci, jako že se Ukrajina bude muset (dočasně) vzdát části svého území (a prochází mu to), tak to vypadá, že příští mírová konference bude diskutovat úplně jiný plán, než ten od Zelenského. A když Petr Pavel mluví o Číně, tak v tom zřejmě Sitting Ping bude hrát větší roli, než bychom si teď připouštěli.

Do toho se nám na Hluboké sejdou ausgerechnet všichni, kteří jsou geopoliticky spíš na straně střední Evropy a není mezi nimi víceméně nikdo, kdo by byl na straně USA ve střední Evropě. Američtí hoši se scházejí na Hradě a slaví Kolářovy narozeniny. Nebo Pojarovy. Samozřejmě u toho také nedělají politiku, jen mají plná ústa lidských práv a nadšeně jim k tomu sekundují stážisté z americké ambasády.

Co čekáte? Jak myslíte , že se někdo jako Lipavský mohl stát ministrem zahraničí a ještě přežít odchod své strany z vládní koalice? Má mocné přátele, kteří vědí, že nic servilnějšího v České republice nenajdou. Kdyby přišel nový ministr, mohl by mít, ó hrůzo, třeba i vlastní názor. A jak vidno, zbylí Piráti jsou obětovatelní, i když měli plná ústa hodné Ameriky a zlého Ruska. V geopolitice jde o zanedbatelné ztráty. Nějaký Bartoš… kdo to je?

Včera navíc Kalousek oznámil, že vystupuje z TOP09… a samozřejmě se zmínil o své nové straně, kterou ještě neví, jestli založí. (Jestli si tam ještě vezme toho Hilšera, tak budu mít takřka stoprocentní prognostickou úspěšnost…) Proč myslíte, že je někdo ochoten dát vyšší desítky milionů do takové strany? Protože Fiala už pozice Američanů nezachrání. Selhal. O Pekarové ani nemluvím. Fialova barmská neziskovka už peníze nedostane… zato je dostane Kalousek. Žádné zvýšené náklady s tím nejsou, je to jen účetnictví. Udržovat tady panství, to prostě něco stojí. Je levnější tady živit Fialovu neziskovku nebo Kalouskovu stranu, než základnu plnou amerických vojáků.

Před dvěma roky začala americká strkačka s Ruskem. Naše vláda vsadila na americké vítězství. Uvěřila velkým klukům, co jim slibovali a nevěřili Lavrovovi, Orbánovi ani Číňanům. Dlužno říct, že nebyli sami. Víceméně celá EU na to vsadila. Ale pravdu měl Orbán, i když byl zpočátku úplně sám. Micheáš stál také proti čtyřem stům prorokům, ale pravdu měl on. Orbán už na začátku tušil, že výsledkem této války bude ruská dominace v Černém moři a oslabení amerického vlivu tamtéž. Tím se otevřou další koridory pro byznys s Čínou. Také tušil, že Baltské moře teď asi bude na delší dobu nepoužitelné a Polsko také, protože Poláci se s Rusy nikdy nesmíří. A tak si začal zařizovat plynovody nejen pro sebe, ale vlastně pro západní Evropu, protože bez ruských surovin bude Německo přesně tam, kde je teď.

U Zemana se sešli všichni ti, kteří to vidí stejně. Ukrajinské vítězství nebude. Bude nová geopolitická realita, ve které bude hrát evropský střed a Balkán významnější roli, protože surovinovému propojení Německa a Ruska přes Polsko a Baltské moře Američané zabránili. Že tam byl i Duda, to tak trochu signalizuje, že i Polákům už dochází, že nebudou mít ani vítězství ani nebudou řešit mír a napojovat globální obchodní vztahy. Ostatní se tam už neformálně baví o nových obchodních příležitostech, možná gratulují Polákům ke zničení Nordstrýmové konkurence a těší se, až střední Evropa získá na geopolitickém významu, protože větší význam znamená spousty peněz.

Porcování Ruska nebude. Říkají to hosté u Zemana, říká to de facto i Petr Pavel… jen Leyenová to ještě nechápe a myslí si, že se stane nějaký zázrak. Nová hedvábná stezka se právě prosazuje i kolem Černého moře, nové produktovody do Evropy se právě tady napojují a byznysmeni si už kolíkují svoje claimy.

Sázka na USA nevyšla. Přinesla jen bídu, ekonomický pokles a odpor obyvatelstva. Sázkaři právě přijímají vklady na střední Evropu. Ne naše vklady ve stokorunách, ale vklady toho opravdu velkého byznysu. A že někdo někde něco plácnul? Že zval Guaidóa? Že řekl o Putinovi, že je šílenec? To jsou marginálie…

A Scholz prý bude telefonovat Putinovi…

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (368 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidlák: ... A Scholz prý bude telefonovat Putinovi…

Americká novinářka židovského původu Anne Applebaum v posledním rozhovoru odpovídala na otázku, proč Německo nechce Ukrajině dodat své rakety dlouhého doletu. A na to Applebaumová odpověděla, že prý jde o historickou psychózu Němců, která vznikla jako traumatický důsledek porážky ve II. sv. válce a během následné denacifikace, a to především východního Německa, tedy DDR. To je vidět i na současných volbách v Německu, kde východní část země volí AfD a průzkumy ukazují obrovský odpor proti válce a rovněž velké sympatie k Rusku a k Vladimiru Putinovi, na rozdíl od obyvatel západního Německa, kde je rusofobie srovnatelná s ostatními zeměmi v Evropě.

celé zde: https://aeronet.news/nad-ugledarem-zavlala-ruska-vlajka-reporterka-nemecke-televize-vyrazila-do-charkova-na-hrbitov-aby-tam-spocitala-hroby-ukrajinskych-vojaku-a-sef-evropske-diplomacie-vyzval-k-pokracovani-valky/

Průměrný počet slepic: 3.2 (191 hlas)

Jan Hřebejk:

Propásli jsme možnost

vybombardovat hotel Štekl. Netvařme

se proto překvapeně, až to vezmou (v

Evropě) do ruky."

- Kdyby tohle někdo napsal o zasedání

naší vlády, tak mu PČR klepe druhý

den na dveře. Ale oni mohou všechno.

Protože oni jsou pravda a láska.

(FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 3.6 (244 hlasů)

Neboj kámo, s tímhle materiálem si to vyřídí prozřetelnost. Každý se jednou bude zodpovídat za své činy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

➡️Jan Lipavský bude od nynějška synonymem pro naprostou neloajálnost a zradu. Bez Pirátů by byl absolutní nula, prohlásil komentátor Thomas Kulidakis.
@neCT24

------------------------------

Lipánkova banda v Bruselu zablokovala v EU společné usnesení vyzývající k příměří v Libanonu

Vláda v Praze je jediná v celé EU, která se postavila za agresi Izraele a invazi do Libanonu!

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

To mi přijde, jako kdybys citoval článek od Procter and Gamble na téma, kdo vyrábí nejlepší menstruační vložky na světě. Bude to zhruba stejně objektivní.

Průměrný počet slepic: 2.7 (213 hlasů)

Zajisté ne jako pánovi Emitor z AENews viz zde:
Nevím no, ti naši noví Ukrajinci jsou stejně nějací divní. Člověk se chce s nimi přátelsky napít vodky a zazpívat si “Vstavaj Strana Ogromnaja” a oni se hned urazí, jako nějaké slečínky a primadony. Fakt divný.
autor: Emitor, zdroj: AENews

PS. bez ohledu na satirický předchozí komentář od pana Emitor na AENews, na youtube tato nádherná vlastenecká ruská píseň již dosáhla 16 milionů zhlédnutí. Stojí za to si ji poslechnout zde: 
https://www.youtube.com/watch?v=8Y4_2Qa0QQs

Průměrný počet slepic: 3.1 (196 hlasů)

co já mám společného s vašimi novými ukrajinci?

Nechápu souvislost dotazu. Ale to ty asi při tvé inteligenci taky ne, viď? Ty sis prostě potřeboval kopnout. Chudáčku.

Průměrný počet slepic: 3.5 (157 hlasů)
Trvalý odkaz

14 vteřinové video z íránskými rakety které padají na Izrael viz zde:  https://t.me/LussiList/49155
Íránská média informují o zhruba 20 zničených izraelských letadlech a bezpočtu spálených tanků.
Írán zasáhl raketami více než 20 izraelských letounů F-35  oznámila  íránská tisková agentura Shafaqna
zdroj: Český List
 

Průměrný počet slepic: 3.1 (182 hlasů)

12. listopadu 2022 přistály v Izraeli 3 další F-35I, určené k připojení ke 140. peruti (Golden Eagle), čímž se celková flotila země zvýšila na 36

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

vidlak pro nect24

Průměrný počet slepic: 3.4 (213 hlasů)

Za 26 minut pouze 4 příspěvky? Ccc, dneska nejsi moc ve formě.

Průměrný počet slepic: 3.4 (154 hlasů)

...ale mně připadá jako nebetyčná nehoráznost na Vidlákových kydech tapetovat Danielovými výroky v mizerné grafice.
Nemyslíte, Toníku, že pokud zde "Vidlák" chce něco sdělit, učiní tak sám?

Průměrný počet slepic: 2.5 (40 hlasů)

Ale no tak... nechte Antonína na pokoji. Už dávno nedává dvacet příspěvků za sebou. Jen tu a tam nějaký. 

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (42 hlasů)

nás totiž sere. A je to sice váš web, ale i naše prostředí.

Průměrný počet slepic: 2.3 (47 hlasů)

Ty seš Berrnarde vážně ukázkovej sebestřednej zmetek, kterej umí jen prudit. Tvé příspěvky mají nulovou informační hodnotu, tedy s vyjímkou toho, že dokonale vypovídají o tvé osobě.

Měl by ses zde také představit celým jménem, jako to před nedávnem udělal Richard CZ aby všichni laskaví čtenáři konečně věděli kdo jsi. Kde bydlíš jsi na sebe už napráskal, tak prosím ještě to celé jméno. Děkuji. MMK

Průměrný počet slepic: 4.3 (46 hlasů)

máš v občance jako jméno, nebo jako příjmení?  Začni u sebe, kotě.

A pokud Mimako nemáš ráda moje příspěvky, které mají nulovou informační hodnotu, proč je čteš? Jsi masochistka?

Průměrný počet slepic: 1.6 (36 hlasů)

se vyoutuješ ty ??

Průměrný počet slepic: 2.5 (14 hlasů)

Daleko lepší by bylo to, co jsem navrhoval už dávno, rozdělit toto diskuzní fórum na několik témat. Například: Vidlák, Antonín, básnická tvorba, Izrael, ČR, Ukrajina a Rusko, Ekonomika, Energetika, Green Deal, druhá světová válka a několik dalších témat. Bylo by to přehledné, a nikomu by nemuselo vadit ani 20 nebo 30 Antonínových příspěvků za den, tuto rubriku by si neotvíral. Ráno by se podíval co píše Vidlák a co je nového v rubrikách které jej zajímají.

Průměrný počet slepic: 3.2 (17 hlasů)

tě ale nikdo po ránu nenasral 😁😁

Průměrný počet slepic: 2.7 (18 hlasů)

Jen abyste jednou nenasrali mě... já jsem hodně trpělivý, hodně toho vydržím, ale jak dosáhnete bodu zlomu, už se to nedá napravit. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

ale mě za 32 let nezměnila ani moje žena a ani vy za těch cca 5 let, co jsem zde.

Pokud bych se změnit nechal už bych to nebyl já, ale na druhou stranu chápu vaše vlastnické právo na tento prostor. Pochopitelně to je na vás. ale maňáska, který si bude dávat majzla na to, co píše, to zde nikdy dělat nebudu. A myslím, že toto vy víte.

Takže to beru tak, jako když mi v dětství vyhrožovala babička ty ty ty, já odkýval, že se polepším, babička věděla, že se nepolepším, ale učinil jsem nějakou sebereflexi a frčelo se dál v zajetých kolejích.

A už mě nezdržujte, dneska mám na programu Antonína.

Průměrný počet slepic: 1.7 (21 hlas)

:-)

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Ať se Zeman jak ee košule drží svého přísloví o tom, že "neměnit názor může jen pitomec", nikdy mu neodpustím to, jak se pos... při aféře Vrbětice. Tehdy byla na hradě (schválně s malým h) zvýšená spotřeba Pampers. V Ostravě uvidí někoho potloukat se na nástupišti a ten má vliv na události o 150 km jižněji. A to "uvidí" je ještě kdovíjak upravená fotka z baráku v ulici Bucharova, Praha 13. Zeman je pro mě senil bez perspektivy. Může se lísat ke komukoli, zklamal. Jak napsal Neruda, "kdo chvíli močil, již močí opodál". Klidně mě proklejte.

Průměrný počet slepic: 4.2 (142 hlasů)

musí někdy zavýt. Už je za zenitem, to je bez debat.

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

Těch vroubků měl Zeman víc. Jeho čelemvzady začaly puštěním Kajínka. A v konci třeba milost Naďové, i tomu troubovi z obory. 

Průměrný počet slepic: 1.8 (12 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Já párkrát chlastal s Havlem, ale když pak dal z pozice své funkce milost Chadimové, dost mě tím nasral. Ona byla usvědšená ze zločinu, dostala trest a nikdo dle mě neměl právo z pouhého kamarádstí jí vypustit ven.

Kdybych byl její kamarád, což jsem nebyl, max bych jí propašoval do věznice pecen chleba s pilníkem, ale aby prošla se svojí vinou ven středem brány, to jsem Vaškovi vyčetl.

Průměrný počet slepic: 1.5 (11 hlasů)

Pokud se dobře pamatuji, Chadimová trest ani nenastoupila, neboť milost přišla dávno před pravomocným rozsudkem. Ona se pak domáhala pokračování soudu, ale to nebylo hrdinství, neboť věděla, že účinky trestu nemůžou abolicí nastat.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

ale to už je jedno. Václav zneužil svojí funkci. Osobně si myslím, že prezidentská milost je přežitek nastavený do zákonů z dřívějších dob a dnes by toto nemělo být.

 

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Ne, je dobře, že ta milost existuje. Kámošsko-kšeftařská ne, to je lumpárna. Ale nechat doma dodýchat člověka se smrtí na jazyku je navýsost humánní věc. 

Když to vezmu z vnějšku, historie takového prezidenta poměří právě dle tohoto pohledu, komu ji a z jakého důvodu udělil.

Lidi si pletou milost s aminou, kterou právě Havel značně zdiskreditoval. Nezaostal ani Klaus.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Havlovu všeobecnou na začátku jsem chápal. Po mnoho letech se měnil režim, byl to důvod k oslavě a dělání takovýchto blbostí.

Klause názorově beru, ale jeho amnestii na konci jeho politické jisté kariéri jsem dodnes nepochopil.

Beru tvůj důvod, že by někdo, když už je to kurva president, mohl dát milost konkrétnímu člověku. Ale všeobecná amnestije je v rukou jednoho člověka příliš velká moc. Od devadesátek toto udělali dva prezidenti a ani v jednom případě to nedopadlo dobře.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

v Brně Bystrci a v naprosté pohodě

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Jde o princip, který nelze pominout. Zeman dal Kajínkovi milost před svou obhajobou mandátu. Tohle už nebyl populismus, nýbrž svinstvo, neb prezident věděl, že bude voličstvo stát na straně recidivisty. Když Pilát nabízel davům pustit Ježíše, chtěli Balabána. Balabán a Kajínek byli usvědčení a odsouzení násilníci. 

Průměrný počet slepic: 2 (6 hlasů)

Vy věříte pohádkám o milosrdenství politiků ve prospěch občanů? 

Nejen Zema prezident ví, co se dělo ve Vrběticích řadu let. Že armáda prodávala za korunu zbraně, munici, výzbroj, výstroj soukromým subjektům, které je pak prodávaly komukoliv ve světě. Že ve Vrběticích měla svoje věci i armáda, než se najde kupec. Firma, která to pro politiky prováděla jenom zkrachovala. Z miliardy na odvoz nevybuchlé munice a likvidaci bordelu nezaplatila ani halíř. Inventura se už nekonala. Po sedmi letech našly státní bezpečnostní orgány viníka? 

V době Vrbětického divadla byl šéfem generálního štábu AČR nějaký Petr Pavel, náměstkem BIS nějaký Koudelka dnešní šéf... Těch, kteří nekonali z moci funkce dnes trůní v republice dost. 

Zeman prezident, stejně jako Klaus prezident má takové zpravodajské kanály, jaké nemají Koudelka s Lipanskyjevem dohromady. Zeman těm mocným nad námi divadlo ochotně zahrál. Je to totiž zbabělec a intrikán, žádný bojovník a vojevůdce. Jako všichni naši prezidenti.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

 Říjen 1, 2024https://libya360.wordpress.com/2024/10/01/iran-fires-hundreds-of-missiles-at-occupied-territories/

TEHERÁN- Íránská armáda začala odpalovat balistické rakety na Izrael v odvetě za sérii atentátů uvnitř Íránu a Libanonu.

Írán údajně dosud vypálil na Izrael v 1. a 2. vlně cca 600 balistických raket. Rakety byly odpáleny z Isfahánu, Tabrízu, Choramábádu, Karáje a Araku.

Rozhodnutí o odvetě proti Izraeli přijímá íránská Nejvyšší rada národní bezpečnosti (SNSC).

Izrael 31. července v Teheránu zavraždil vůdce palestinského Hamásu Ismaila Haníju. Při masivních náletech na libanonský Bejrút 27. září Izrael rovněž zavraždil íránského brigádního generála Abbáse Nilforoushana, který působil jako íránský vojenský poradce v Libanonu, a vůdce libanonského hnutí Hizballáh Sajjida Hasana Nasralláha.

Íránská tisková agentura Fars News s odvoláním na nejmenované informované zdroje uvedla, že 80 % raket v první vlně íránského útoku zasáhlo své cíle. Podle íránské tiskové agentury Tasnim íránské rakety zasáhly plynové plošiny v izraelském Aškelonu.

TEHERÁN - Íránské Stráže islámské revoluce vypálily rakety na izraelskou leteckou základnu Nevtim, kde jsou umístěny izraelské stíhačky F-35. Útok na leteckou základnu Nevtim se odehrál ve druhé fázi útoků na Izrael. Ve druhé vlně útoků vypálila IRGC 200 raket.

Teherán - IRGC varovala, že pokud sionistický režim podnikne odvetné kroky proti íránským operacím, setká se s tvrdými a zdrcujícími útoky.

Několik minut poté, co Írán vypálil na okupovaná území sérii křižujících a balistických raket, vydaly Stráže islámské revoluce (IRGC) prohlášení, v němž tvrdí, že v odvetě za mučednickou smrt významných osobností, včetně mučedníka Ismaila Haníji, Sayyeda Hassana Nasrallaha a mučedníka Nilforoushana, zahájily údery zaměřené na "srdce okupovaných území".

Toto prohlášení odráží stupňující se napětí v regionu a signalizuje připravenost IRGC zapojit se do vojenských akcí na obranu svých zájmů a spojenců.

Objevující se záběry ukazují, že Írán překonal izraelskou protivzdušnou obranu určenou k sestřelování malého počtu pomalých a nepřesných raket, nikoli desítek přesně naváděných balistických střel.

Írán reaguje na stále bezuzdnější, nekontrolované a nevybíravé regionální násilí, které Izrael (s plnou podporou USA) prováděl a které ohrožovalo Írán a jeho spojence. Írán až dosud projevoval obrovskou zdrženlivost.

Protože však izraelská politika neodráží národní sebezáchovu, je pravděpodobná další eskalace, dokud v Izraeli nepřevezmou moc kruhy zainteresované na sebezáchově.

Záběry ukazují, že izraelská protivzdušná obrana je aktivní a úspěšně zachycuje rakety, jen prostředků pro obranu není dost a nereagují dostatečně rychle. Tomu se říká nasycení.

Další fáze tohoto konfliktu bude záviset jak na schopnosti Íránu udržet tento typ masivních útoků, tak na schopnosti jeho spojenců jej podpořit.  A také na váhání Izraele nebo jeho odhodláníi eskalovat střet až k jaderným zbraním.

Prezident Joe Biden nařídil americké armádě, aby poskytla pomoc izraelským obranným silám.

Mluvčí IDF kontradmirál Daniel Hagari uvedl, že Izrael na íránský raketový útok odpoví: "Máme plány a budeme jednat v čase a na místě, které si zvolíme."

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump prohlásil, že prezident Joe Biden a viceprezidentka Kamala Harrisová vedou svět na pokraj třetí světové války.

Průměrný počet slepic: 2.5 (144 hlasů)

Zde jsem si už mnohokrát přečetl, že když bude napadeno Rusko uvnitř, patrně může použít své jaderné zbraně a prostě se bude bránit útoku. Celkem to všichni zde chápou.

Jaký je pak rozdíl v tom, když toto samé třeba učiní Izrael? Není to to samé?

No není, Rusko tady máte rádi, ono může, Izrael máte neradi, od něj by to byl zločin.

Průměrný počet slepic: 1.6 (154 hlasů)

Rusko před několika dny změnilo svoji jadernou doktrínu. Jakýkoliv masivní útok na Rusko, berou jako důvod k odvetě jadernými zbraněmi. Zveřejnili to, chování Ruska se tímto krokem stává čitelným, každý ví kde jsou "hranice" a co se stane, když je překročí. Je to způsob odrazování, pokus udělat svět o trochu bezpečnějším.
Naproti tomu se Izrael stává pod vedením Netanjahua teroristickou zemí. Nejen, že Netanjahu měl velký vliv na rozpoutáním války USA proti Iráku. Jím rozpoutaná genocida proti Pásmu Gaza, nyní jeho napadení Libanonu a atentáty jak na běžícím pásu, zřejmě vyprovokují tvrdý zásah Íránu. Netanjahu svým chováním zrušil váhu holokaustu. Už prakticky není žádný rozdíl mezi genocidou židů za Druhé světové války a genocidou Izraele proti Palestincům. Jen Americké právo veta zamezilo, že to nebylo v OSN veřejně vyhlášeno.  Dosud Írán Rusové dost krotili. Včera, to bylo poslední varování. Co se stane dál asi pěkné nebude.
Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

Osobně si myslím, že při přímém střetu Izraele s Iránem, budou iránci tahat za kratší konec provazu. Faktem je, že jim pak asi přijdou na pomoc někteří bratři ve víře.

To bude trošku složitější, protože šíité a sunnité. Ale na druhou stranu židák je ten nejhorší, můžeme se proti němu na chvíli spojit a pak zase na sebe vzájemně nenávistně vrčet. Na tom, že z toho kouká velký průser se asi shodneme oba i když ty nosíš dres palestinců a já Izraele.  Nejlepší by bylo, pokud by se nějak dohodli.

Ono ale se dost blbě dělají dohody s někým, kvůli kterému musí mít tvé civilní obyvatelstvo pod barákem protibombový kryt.

Průměrný počet slepic: 2.3 (24 hlasů)

před okradenými

Průměrný počet slepic: 2.9 (11 hlasů)

Vlastním barák, který postavili sudetští němci. Podle plánů ještě psaných švabachem jsem zjistil, že obytnou plochu, kterou obývám já se ženou, tehdá obývaly 4 rodiny. Pak byli po válce vyhnáni. Ne mnou. Já to v dobré víře koupil a zrekonstruoval. Jsem zloděj?

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)

Také myslím, že Izrael páchá sebevraždu. Kdo k tomu jeho vládu nutí?

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

klidně izraelskou náplavu Chazarů z Východní Evropy obětují. Ulamování suchých větví tomu říkají.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Ty mě zde nazýváš Židem, což mě neuráží, pouze to sděluje můj původ. Ale citím, že ty to jako urážku mé osoby vnímáš a používáš. Fajn. Ty mě nemáš rád, já tebe vůbec.

Nabízím, pojďme se domluvit a zde si dát v jistý čas slovní přestřelku. Ty můžeš zapojit své tapety, to ti jako jedna z mála věcí jde a svou inteligenci a rétoriku a já zase svou a pak si to před publikem rozdáme. Jako Trump s Bidenem. Když mě sestřelíš, stáhnu ocas a sklopím uši. Co ty na to?

Máš na to koule Toncku? Jestli jo, sděl termín, kdy se ti to hodí, já se časově přizpůsobím, aeronete.

Průměrný počet slepic: 3.5 (154 hlasů)

že kdybychom požádali vidláka, mohl by náš souboj dát samostatně, abychom s ním neobtěžovali lidi, které to nezajímá.

A pak by nebylo špatné, kdyby to někdo moderoval, případně dával otázky. Terezii Tománkovou asi neukecáme, ale třeba by se našel někdo zde, kdo by se toho dokázal zhostit. Ale musel by být nestranný a objektivní. A možná by to mohlo být jisté obveselení některého zdejšího osazenstva, v tom marastu, jaký kolem je.

Tondo, tímto jsem ti veřejně flákl rukavicí o ksicht. Jestli nevíš, co to znamená, tak si to vygůgli, to evidentně umíš.

Průměrný počet slepic: 2.3 (51 hlas)

Venku chčije, nejsem v práci, tak mám čas.

Když někdo v minulosti hodil jinému rukavici, znamenalo to, že se dotkl jeho cti. Smrtelně ho urazil. Ten druhý rukavici zvedl a aby potrestal toto veřejné ponížení, šel do souboje. Aby si zachoval svou čest.

I když, teď mě tak napadá, že když někdo předtím žádnou čest neměl, tak vlastně neměl co ztratit. Tondo, ty jsi fikanej. (druhá rukavice, už i levačka. víc jich neoblíknu)

Ale jak jsem psal, dnes jsem doma, hodlám vyrábět feferonkovou omáčku, ale taky se ti budu dnes dále věnovat, jak jsem ti nedávno slíbil. Dnešní den věnuji tobě, Toníčku. Pokud teda vylezeš z nory...

Průměrný počet slepic: 2.5 (35 hlasů)

Mimace sice bude opět připadat, že tento můj post nemá informační hodnotu, ale to je její problém, ne můj. Ty jsi zde napsal koment dnes v 9:44, takže mou výzvu na souboj jsi určitě nepřehlédl. Jsi fakt takový zbabělec, že jí alespoň neodmítneš ze zdravotních důvodů?

Díky tvým obrázkům máš evidentně větší zkušenosti v pohybování se na těch intérnetech, než já. Dávám ti šanci si mě, židáka, namazat na chleba. Chlap s průměrným sebevědomím by do toho šel. Jak jsi na tom v tomto ty, Toncku?

Průměrný počet slepic: 1.9 (17 hlasů)

Ty předstíráš, že zde nejsi, nějak nám nevylézáš. A vidlák tě neochrání.

Hele, nechceš půjčit mojí ženu na nějaký čas? Ale ona je dost temperamentní, vsadím se, že bys druhý den vynášel odpadkový koš, luxoval, vymetal pavučiny, vařil, zametal před barákem, ale metelesku blesku. Jí se mě sice za těch 32 let podařilo donutit k tomu vynášení koše a taky občas vařím, ale protože vařím rád. Ale ty jsi uplně jiný materiál. Ty by ses jí líbil, tam by se vyřádila.

Co? Tondo, nabízel jsi mi, že přijedeš na pivko. Já tě zvu na kafčo. To ti udělá moje žena, já vyrazím s kamarády , úplně v poho tě s ní nechám samotného, akorát ti pak budu fandit občas, ale Tondo, až mi budeš luxovat knihovnu, ne, že mi tam ty knížky zpřeházíš, na to jsem háklivej. To bych pak po návratu z hospody mohl být i poněkud nepříjemnej.

 

Průměrný počet slepic: 1.5 (15 hlasů)

kdy jsem tě vyzval na souboj zde moc netapetuješ.

Tak jasně, je to asi tím, že se právě staráš o nemocného otce z matčiny strany, akorát, že dnes tady ráno chcalo, já si tě pohlídal, ale zítra už má být hezky a musím taky do práce.

Tímto ti pro dnes dávám volno, pohov a rozchod. Škoda, že vidlák zapomněl zde uveřejnit ten můj článek, co jsem mu mailem poslal. Z něj by ses o mě dozvěděl víc. Pamatuješ si tu scénku ze skvělého filmu Fešák Hubert, jak tam Kostka říká Řezníčkovi: "Já jsem dobrák, ale svině!". Tak to jsem Toníčku celej já.

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)