Druhé kolo

Autor
Štítky

Dnes a zítra máme druhé kolo senátních voleb. Pět volebních obvodů už má hotovo v prvním kole a z dvaadvaceti zbylých obvodů postupuje v osmnácti obvodech kandidát za hnutí ANO a jen ve čtyřech obvodech ANO zastoupeno není. V devíti obvodech postupuje kandidát za ANO z prvního místa, V dalších čtyřech obvodech je kandidát za ANO jen o fous pozadu za svým konkurentem z vládního tábora, což teď, když si Fiala vyrobil vládní krizi ještě před druhým kolem a už není premiér, za kterého se nemusíme stydět, může hrát docela významnou roli.

Voliči Pirátů mají důvod vládním stranám pomstít. Nikdo se za Piráty nepostavil, ba ani ten PreVítek ne, i když to měli spolu v koaliční smlouvě. Piráti sice kromě Plzeňského kraje nikde nepřelezli pět procent, ale nějaké voliče pořád ještě mají a ti by mohli leckde sehrát jazýček na vahách. Takže Andrej Babiš se určitě nezlobí, že Fiala s tím vyhazovem Bartoše nepočkal ani týden.

Tři roky píšu a vysvětluju národu, že Piráti jsou obyčejní příživníci, co dojení eráru maskují vznešenými slovy a náš premiér je opravdu jen Blyštivý Péťa, který není ani hodnotový, ani slušný… a nic. A pak to Fiala i Piráti vysvětlí lidem za den. Proto se vždycky usmívám, když mě někdo obviňuje, že svým psaním někomu ničím šance na zvolení. Není to tak. V politice si svoje šance každý zničí sám a mnohem spolehlivěji, než by to dokázal jakýkoliv pisálek. Bloger může být jen zesilovač toho, co je v každém člověku. V dobrém i ve zlém.

V těchto senátních volbách se hnutí ANO o svoje kandidáty postará samo. Žádnou naší podporu nepotřebuje a vzhledem k tomu, jak hladce kluci od Andreje při sestavování krajských koalic kolaborují s vládními stranami i tam, kde nemusejí, tak mě přešla chuť na jakékoliv jejich protěžování. Už jen proto, že ještě před týdnem měli plnou hubu boje proti vládě a vraceli lidem, co jim Fiala vzal, ale teď už si s Modroptáky porcují krajského medvěda. Možná je to politicko-takticky správně, ale boj o srdce lidí tím prohrají.

Myslím, že to byla od Andreje chyba. Byl menší zlo, ale za poslední týden udělal hodně pro to, aby se začal být nerozeznatelný od ODS a nepostaral se o žádné protiargumenty. Před volbami byl ještě opozice, teď už je skoro všude součástí koalice a prakticky nikde to není jinak. Jsem totéž, co pětikolka, to teď jeho krajští lídři píší až příliš ohnivým písmem. Zřejmě se vypálí do voličů tak hluboko, že už ho do parlamentních voleb nedokáže zakamuflovat.

Proto se dnes zaměříme na obvody, kde nebude probíhat souboj mezi kandidátem ANO a kandidátem čtyřkoalice, ale podíváme se na těch několik výjimek, které jsou pro nás zajímavé.

Začnu určitě Chomutovem, kde do druhého kola postoupil Jarda Komínek za STAČILO! a to z prvního místa. Předpovídal jsem to, protože Komínek je od roku 2006 zastupitelem Chomutova a je jím až doteď. Od roku 2008 je zastupitelem Ústeckého kraje… a je jím až dodnes. Pokud se udržíte čtyři období a načínáte páté, tak jste prostě odváděli dobrou práci (životnost lempla je jedno, maximálně dvě, období). Zároveň je po takové době dostatečně známý, že se ten senát vysloveně nabízí. Další výhodou je, že s ním postoupil do druhého kola Přemysl Rabas, ředitel ZOO Blatno a ten není nijak zvlášť oblíbený ani mezi libtardy.

Pokud by se Jarda Komínek dostal, bylo by STAČILO! rázem parlamentní stranou a jeho dezolátský hlas by se těžko dal vymlčet. Vy, co jste z jeho volebního obvodu, prosím běžte mu to hodit. Záležet bude na každém jednotlivém hlasu.

Jediný další echte dezolát, který postoupil do druhého kola, je Pavel Dopita v Prostějově za SPD. Ten to má těžší, protože postoupil z druhého místa a bojuje s Františkem Jurou, primátorem Prostějova za ANO. Postoupil, protože si zajistil širokou podporu. V SPD horoval za spolupráci s lidmi od demonstrací, na svých akcích běžně nechával vystupovat Jindru Rajchla a užil si za to od vedení strany celou řadu výtek, které skončily až teď v létě, kdy se SPD a PRO dohodly na koalici… Široká podpora napříč dezoláty mu ale vynesla postup do druhého kola, který je zcela zasloužený.

Už za jeho dlouholetou snahu o širokou spolupráci byste ho v Prostějově měli podpořit.

Dalším zajímavým obvodem je Praha 2, kde do druhého kola s nepatrným rozdílem postoupili prezidentský kandidát Marek Hilšer, který se za posledních šest let proslavil hlavně svou vynalézavostí, jak přijít k penězům, ale jinak byl úplně neviditelný. Jako druhý postoupil Miroslav Bárta, známý egyptolog, který v předvolební kampani dostává různé polibky smrti od kovaných liberálů. Například ho podporuje atombába Drábová, či marketér Jakub Horák.

Nejvíc ale způsobí asi Šarapatka, který ve svém fanatismu rovnou Bártu označil za zrádce, protože vypátral, že Bárta někdy v roce 2015 někde napsal, že přes všechny problémy je zapotřebí na Rusko stále nahlížet jako na partnera. Tím mu zařídil sympatie všech pražských dezolátů…

Takže myslím, uvidíme Hilšerův protažený obličej, což naše srdce potěší, ale už brzy toho budeme litovat, protože Drábová je Drábová.

Dalším zajímavým obvodem je Břeclav, kde z prvního místa postupuje Robert Šlachta a zachraňuje tím trochu reputaci Přísaze, která v krajích všude naprosto propadla. Jeho protikandidátem je gynekolog Janulík za ANO. Prakticky všichni neúspěšní protikandidáti podpořili Janulíka, dokonce i končící senátor za ODS, Koštial, který se do druhého kola nedostal.

Šlachtovi jsem vytýkal jednu věc – že je tajemný jak hrad v Karpatech. Jeho sociální sítě vypadají spíš jako reklama na hudební skupinu s pozvánkami na koncert, než jako stránky politika. Překypují rozhovory, ale prakticky vůbec tam nenajdete jakýkoliv text za něco nebo proti něčemu. A na konci Vokřál…

Nedivím se, že si na plakáty píše, že teď jde o všechno. Ano, pro něj osobně jde skutečně o všechno. Ale tak úzkostlivě si hlídal, aby se od nikoho neumazal, aby s nikým nebyl spojován ani viděn, až není nikdo, kdo by ho teď podpořil. Šlachta začínal jako sólohráč a skončí jako sólohráč.

Posledním zajímavým obvodem je Brno město, kde proti sobě bojují Karin Podivínská za SOC-DEM a ANO a Břetislav Rychlík z podporou celé libtardí skvadry. Kdyby se vám v Brně chtělo jít k volbám, udělejte mi radost a pošlete prosím Rychlíka zpátky do nonstopu k lahvi rumu, ano?

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (227 hlasů)

Komentáře

Chybí mi tam lubrikant k těm vlaječkám.

Průměrný počet slepic: 4.1 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Zkusil jsem ze Seznamu přeskočit na První zprávy. Vyskočila tabulka, že je tato adresa šiřitelem dezinfo a tady tyhle teploušský srágoroviny. Po pousmání jsem si ale řekl, jestli to náhodou není na žalobu. Jestli napíše Pepsi, že Kofola je patok, je to dle mého soudu stejně protiprávní jednání jako když jedna doména ostouzí tu druhou. Mám pocit, že se tomu říká nekalosoutěžní praktika.

Opravdu tady dost chybí takový vyhledávač, který by se aspoň jako objektivní tvářil a nechrlil ten Seznam-Aktuálně fekál. Prostě aby tam byly zprávy, tv program, maily...a našinec se nemusel brodit tou kolaborantskou sračkou . 

Průměrný počet slepic: 3.8 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

je krásně vidět, co za losery tady vládne. Neschopní a všehoschopní gauneři co nejsou schopni řídit ani sebe, natož stát. Když si  uvědomím, že ČR zastupuje v EU něco tak hloupého jako je Gregorová, tak se musím stydět za to že jsem z území ČR.

Průměrný počet slepic: 4 (24 hlasů)

Lipo je to stejný. Kdesi byla fotografie, jak si dělal selfie s kulebou. Ani dekorum neumí zachovat, což by ten úřad měl mít. I mě hanba fackovala. 

Pávek je týden v USA, aniž by jej přijal někdo z vrcholných politiků. Nikomu nestojí za čas. Za takovej povl jsme. 

Průměrný počet slepic: 4 (24 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

To je dobře, že ho nikdo nepřijal. Ještě by zas něco zkurvil

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

vyboural na HD

Průměrný počet slepic: 2.8 (10 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Se začátkem senátních voleb nastoupila Seznam-směna, což obnáší infekci ptačí chřipky našich slepičích trofejí. Ti zbabělí kokoti ani netuší, že my jim na tyhle dětinskosti kakáme :-). Zato ti vocasové budou v hokně až do zítřejšího odpoledne, a to jim přeju :-).

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

si všimnul. Když je to baví ??

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

SK Líšeň: Chrudim !!! ⚽ už si asi vezmu do kapsy šutr na rozhodčího 😕

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Patří k ultras děčínského basketbalu a dcera, která chodí s ní, mi říká: Tatínku, někdy se za mamku stydím, když křičí na rozhodčího: "Ty slepý hovado, co to pískáš? Ty dneska domů nedojedeš!"

Ona je to dost hodná ženská, ale nesmí jí někdo moc nasrat, pak je to amazonka.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

se kupodivu fandí slušně, i když někdy je to vzhledem k výkonům rozhodčích dřina 😁

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

A včera se to potvrdilo! BSW a CDU znemožnili ustanovení parlamentu v Duryňsku, rukou nerozlučnou, spolu s komunisty! Šlo jim o to, aby ani jeden den nepředsedal parlamentu člen AFD - do volby stálého presidenta parlamentu. Teď bude  rozhodovat durynský Ústavní soud, který je obsazen jako ten náš.

Čí projekt to je, můžu pouze hádat - ale přijde mi, že projektant je tentýž, který projektoval Zelené a Piráty. Putin to určitě nebyl...

Holt, jsou dobří ve vytváření iluze demokracie a svobody.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Demokracie funguje skvěle, ale jen pokud vyhrávají ty správné strany. Pokud vyhraje někdo jiný, je třeba stavět sanitární kordony a kopat hluboké příkopy. Pěkně to tady na tom Západě vedeme :-(

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Řezník na Liberecku kupoval nemocná prasata těsně před úhynem. Maso prodával do restaurací

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)