480 dní

Autor

Přátelé, těsně před volbami jsem napsal, že mě brzy čeká vyhodnocení uplynulých dvou let a následně celá řada obtížných rozhodnutí, protože už prostě není možné, jít zároveň všemi cestami. Tak jsem napsal, že tato rozhodnutí chci udělat společně s vámi, protože od začátku do konce jsem odpovědný vám – čtenářům. Existuju díky vaší podpoře, nikoho jiného.

Po celou dobu svého blogování jsem se snažil psát o tom, jak věci skutečně jsou a ne jak by měly být. Snažil jsem se oddělit přání a touhy od reality. Ale také jsem nikdy nebyl nestranný. Mám své názory, mám své představy a podporoval jsem vše, co se mi zdálo být smysluplné. Netajil jsem se nikdy tím, že jsem levičák a věřící křesťan, jsem vyznavač taktiky menšího zla, vyznavač národního státu, od kterého očekávám garantované důchody, funkční zdravotnictví a slušné zuby pro každého. EU i NATO považuju za součást problému, nikoliv za součást řešení, multipolární svět považuju za realitu, ale nemyslím si, že by to byla realita plná pozitiv a sociálních jistot.

Za uplynulé dva roky jsem se snažil navázat přátelství s každým, s kým to šlo. Zjistil jsem, že většina lidí je docela normálních, myslí to s naší zemí dobře, akorát o tom mají jiné představy, než já. Ale i když se lišíme v názorech, jsme schopni spolupracovat.

Dostal jsem se k většině českých vrcholných představitelů, jsem pravidelnou noční můrou v jejich ranních reportech, jezdí za mnou množství úředníků ze všech ministerstev a také straníků takřka ze všech kandidátek. O většině toho, co vím, nemohu psát, protože by to znamenalo poškodit svůj zdroj. Mohu na tyto informace jen brát ohled. Moje předpovědi nevycházejí z žádné mé osobní geniality, ale prostě jen ze zákulisních informací.

Když jsem předpovídal úspěchy či neúspěchy v těchto volbách, prostě jsem jen věděl, co si o svém snažení myslí sami představitelé jednotlivých stran. Věděl jsem, jak se interně baví o svých možnostech, věděl jsem, jak sami sebe posuzují a mnohdy jsem se náramně bavil tím rozdílem, co říkají svým voličům a co si říkají mezi sebou. A ano, věděl jsem o náladách i ve STANu i u Pirátů. Co v posledních týdnech povídali na uzavřených jednáních nebinární Pekso a Kolajo, o tom bych mohl napsat knihu. A také bych mohl udělat pár vtipů o tom, co povídali teď po volbách.

Nikdy jsem ani vám, kteří mě podporujete, nemazal med kolem úst. Říkal jsem věci natvrdo, i když mě to čtenářsky poškozovalo. Měl bych se lépe, kdybych poslední půlrok TVRDIL, že Jindra Rajchl uspěje. Měl bych se lépe, kdybych poslední půlrok NETVRDIL, že uspěje Kateřina Konečná. A zřejmě bych se také měl lépe, kdybych poslední půlrok NETVRDIL, že SPD jde do háje. Ale pravda byla prostě někde jinde.

Prosím, dovolte mi otázku… vydržíte to se mnou ještě 480 dní? Do příštích parlamentních voleb? Vydržíte můj styl psaní i můj styl práce? Unesete moje pohledy, které se ze dne na den mohou lišit o 180°? Zvládnete, že třeba změním názor a nebudu vám moci plnočelně říci, proč? Když uvidím stíny v ráji a začnu o nich psát, uvěříte mi, že to není zhrzenost, ale racionalita? Naše politika je fakt šílené klubko a fakt v ní nepotřebujeme žádné nasazené agenty BISky. Vystačíme si s obyčejnou hloupostí, omezeností, egem a oportunismem. Na zničení sebe sama se obejdeme i bez Koudelky.

Zkousnete, že vám zase budu rozbíjet bábovičky, říkat věci, které nechcete slyšet a dělat kroky, které se vám budou zdát nesmyslné? Odpustíte mi, když prostě udělám někdy chybu, spletu se, neodhadnu situaci a dám se slepou cestou? Budete shovívaví, pokud budu muset udělat pár kroků zpět? Snesete občas trochu mé nevázané radosti, když se něco povede a já budu mít pocit, že se za to musím pochválit? Vyslyšíte mě, když vám budu říkat něco naléhavého? Pochopíte, když uvidím, že jde něco do háje, tak o tom prostě napíšu, i když to zničí leckteré touhy a přání?

Pokud ano, dám se do díla (samozřejmě po krátkém odpočinku). Je zapotřebí zkonsolidovat to, co se teď v eurovolbách povedlo. Je zapotřebí dotáhnout emancipaci českých zemědělců, je zapotřebí lépe a radostněji koordinovat práci alternativních médií. A je zapotřebí napsat knihu. Politickou. Poučení z uplynulých dvou let. Takovou, kterou můžeme dávat sousedům, aby pochopili, jak to myslíme a co vlastně chceme. Je zapotřebí jezdit a zůstat v obraze.

A samozřejmě, takřka každý den vyjde na Kydech nový článek. Nejen o politice, ale o všem, co nás obklopuje a co nás ovlivňuje.

Bude zapotřebí toho udělat mnohem víc než jsem naznačil a bude zapotřebí vaší přízně. Vydržíte to se mnou do parlamentních voleb?

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (487 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

část článku Pepeho Escobara, ze 12. června 2024
 
Tak Malý král v Paříži byl v evropských volbách podle očekávání rozdrcen. Vyhlásil předčasné parlamentní volby a rozpustil Národní shromáždění v aktu slepé, nabubřelé pomsty francouzským občanům. Druhé kolo těchto čerstvých francouzských voleb se uskuteční 7. července - téměř současně s britskými předčasnými volbami 11. července a jen několik dní před pomalu se rozhořívající Pařížskou katastrofou, kterou budou olympijské hry. Pařížské salony jsou plné spekulací, proč ten malý Rothschildův pacholek s napoleonským komplexem nyní vyhazuje všechny své hračky z kočárku, když nedostává to, co chce.
 
Falešné vlajky a dokonalá symetrie

Podle několika měřítek se Evropa chystá explodovat nikoli s třeskem, ale s mučivým skučením kdykoli během několika příštích měsíců. Je zásadní si uvědomit, že předčasné volby ve Francii a Británii se budou konat zároveň se summitem NATO 11. července - kde rusofobií živené válečné štvaní dosáhne vrcholu. Z možných scénářů je třeba očekávat nějaký druh falešné vlajky, z níž bude jednoznačně obviněno Rusko. Mohl by to být moment Františka Ferdinanda; moment Tonkinského zálivu; nebo dokonce moment USS Maine před americko-španělskou válkou.

Faktem zůstává, že jediný způsob, jak tito "vůdci" napříč NATOstánem plus jejich podřadný agent MI6 v zeleném propoceném tričku v Kyjevě přežijí, je najít důvod pro vyhlášení války. Pokud by k tomu skutečně došlo, bylo by možné předpokládat datum: mezi druhým týdnem července a koncem srpna; a rozhodně ne později než druhý týden v září. Říjen bude příliš pozdě: příliš blízko americkým volbám.

 
Připravte se tedy na nebezpečné léto.
Ozbrojené síly Ukrajiny (OS Ukrajiny) jsou již schopny prostřednictvím NATO ničit vojenský i civilní ruský majetek - zásobníky ropy, letiště, energetická zařízení, železniční uzly, dokonce i soustředění vojsk.

 Mezitím Medvěd zrovna nespí zimním spánkem. Prezident Putin před petrohradským fórem a během něj upřesnil, jak "symetrická" bude odpověď Moskvy na útoky Kyjeva s použitím raket NATO - které již probíhají. Existují tři členové NATO, kteří dodávají rakety s doletem 350 km a více: USA, Velká Británie a Francie.

"Symetrická" odpověď bude tedy znamenat, že Rusko poskytne zemím globálního Jihu pokročilé zbraně - schopné způsobit vážné škody základnám NATO a USA. A zde jsou hlavní kandidáti na obdržení těchto zbraní - jak se o tom rozsáhle diskutovalo nejen na ruských televizních kanálech, ale také v chodbách petrohradského fóra.
Západní Asie: Írán (který je již má); Sýrie (nutně je potřebuje); Jemen; Irák a Libye.
Střední, severovýchodní a jihovýchodní Asie: Afghánistán, Myanmar (tyto dvě země byly přítomny v Petrohradě) a Severní Korea.
Latinská Amerika: (stačí se podívat na současný ruský vpád do Karibiku).
Afrika: (stačí se podívat na nedávné Lavrovovo africké turné): Středoafrická republika, Kongo, Etiopie, Somálsko, Jižní Súdán a Zimbabwe.



Pan Zircon pozdravuje
A to nám přináší záležitost ruských námořních sil, které se potloukají v Karibiku, v čele s fregatou Admirál Gorškov vyzbrojenou hypersonickými střelami. Vojenský analytik Andrej Marťanov si všiml, že Gorškov "nese 32 Onyxů, Zirkonů, Kalibrů a Otvet. Jedná se o nejmodernější a nejsmrtonosnější střely s plochou dráhou letu v historii, které mají seriózní bojový rodokmen. Ponorka Kazaň třídy Jasen, nese stejnou výzbroj a navíc má 10 torpédometů, které mohou střílet nejen torpéda."

No, tato námořní síla tu zjevně není proto, aby rozpoutala třetí světovou válku. Marťanov vysvětluje, že "obě mohou sice zasáhnout celé východní pobřeží USA a Kanady, ale nejsou tam z tohoto důvodu. Nedej bože, kdyby došlo na skutečnou třetí světovou válku, je tu spousta Bulav, Avangardů, Sarmatů a Jarsů, které by si s touto děsivou záležitostí poradily. Ne, Gorškov i Kazaň jsou tam proto, aby ukázaly, že mohou dosáhnout na jakoukoli bojovou loď nebo strategické námořní plavidlo převážející jakýkoli vojenský bojový komplet ze Severní Ameriky do Evropy v případě, že se nějaký magor rozhodne pokusit se přežít konvenční válku s Ruskem."

Ještě zajímavější je, že po pobytu v Havaně zůstanou námořní síly v Karibiku na sérii cvičení - a připojí se k nim další plavidla ruského námořnictva. V těchto vodách zůstanou až do konce Nebezpečného léta. Pro případ, že by nějakého cvoka napadlo něco fantaskního.

----------
Ještě můj dodatek, věřím, že popsané odstrašení je dostatečné, aby se někdo nepokusil o něco šíleného, věřím, že ti co skutečně rozhodují, na obou stranách, používají zdravý rozum!
Průměrný počet slepic: 4.7 (195 hlasů)

..  Ameriky? 

Tatínek se zamyslí, a povídá: "To záleží kam letíš, jestli na východní nebo na západní  pobřeží, nebo na sever či jih, do Washingthonu, Filadelfie, nebo na Aljašku či Pensacolu.. Ale asi tak 25 a 40 minut.."

Z kuchyně se ozve rána, jak maminka fláknula do dřezu pánev a křičí: "Ale no tak, Vasjo, nedělej z kluka blbce, on se přece ptá na obyčejné civilní letadlo, na Airbus nebo Boeing, ne na ty tvoje Bulavy, Satany, Topoly a Jarsy!"

Průměrný počet slepic: 3.6 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Po přečtení dnešního vašeho komentáře jsem trochu až dojatá. Moc si vaší práce, snahy, názorů, třeba i těch, se kterými nemusím na 100% souhlasit, vážím. Říkám to tak jak to je, jak to cítím já. My ženy jsme prostě trochu více "emoce". Ale to je potřeba:-). Tak na vaše možná trochu řečnické otázky říkám, že kdybyste zmizel z "prostoru", zmizelo by kus normálního světa! Jste sůl země! A té soli je moc potřeba! Mou naprostou podporu máte!

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (240 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Jsme rádi že Tě máme Danieli, děláš toho hodně pro nás tvé čtenáře. Facka kterou dostala pětidemolice ve volbách EU je i Tvojí zásluhou. Zasloužíš si teď trochu oddechnout než se vrhneš do dalšího boje. Šetři své síly, věnuj se více své početné rodině, více své práci a více svému zdraví. Cukrovka je zákeřná může udeřit kdekoliv.

Průměrný počet slepic: 4.6 (137 hlasů)
Trvalý odkaz

.. jednoduše proto, že každý trochu soudný člověk dobře ví, nebo alespoň podvědomě chápe že to jsou neschopní hochštapleři.. 

Já sám jsem to pochopil před EU volbami v roce 2014, kdy jsem se naposledy angažoval v politické straně, Národní Demokracii. Vysvětlil jsem jejímu předsedovi, že je nutné vytvořit stínovou vládu a pracovat na tom, aby strana měla dostatek odborně způsobilých kádrů. Dozvěděl jsem se, že to není nutné, že prý stačí "JEN VYHRÁT VOLBY". A tak jsem pochopil, že to je naprostá ztráta času, a k velkému zklamání mých kamarádů monarchistů z konzervativní platformy jsem se stáhnul do ústraní. Jim to trvalo skoro dva roky, než jim to došlo..

Proto jsem volil Stačilo!.. Ne že bych z nich byl nějak zvláště unešený, ale je to partaj s organizační strukturou, členskou základnou, s kádry a ochotou na sebe nabalit odborníky i pracanty s levicovým názorem na svět, jak to píše Vidlák: "vyznavače národního státu, od kterého očekáváme garantované důchody, funkční zdravotnictví a slušné zuby pro každého. "

Už žádné skokany a politické parašutisty dříve než zase v příštích volbách do EU, kde se ukáže, kdo má či nemá šanci a schopnost oslovit voliče. Kdo neuspěje dokonce ani ve volbách do EU, zasluhuje si být skopnut ze schodů..

Průměrný počet slepic: 4.3 (133 hlasů)

Trošku zjednodušený pohled na věc. Politická scéna byla totálně zabetonovaná hned v devadesátkách. Na politickou objednávku, jak jinak. Jistý p. Ri..cký by mohl k tomu hodně co říci. Podívejme se, jak to ve skutečnosti u nás vypadá. Založit a prosadit životaschopnou novou stranu či hnutí je téměř nemožné. Pokud máš 50 mega do začátku, pak tedy ANO, nebo mnohaletá práce, kterou ti nikdo nezaplatí. Překročit 5% hranici i panu policejnímu nejde moc dobře. A jde-li o pravicové či levicové hnutí, to dnes asi nikoho moc nezajímá. U nás se to dělá tak, že se to všechno tak nějak dohromady mixuje, spojuje, slučuje a bla, bla bla. Jaký je dnes rozdíl ODS a ANO ? Žádný. Ale volič musí mít pocit, že má koho tahat z klobouku. A pokud snad trošku někdo uhne stranou, tak jako třeba SPD, necháme ho živořit na politickém okraji spektra.

Jde jen o dobře placená místa, společenské postavení, hřát se na špičce tz. elity národa. A pokud nejsem totálně blbej, mám dobře postaráno o budoucnost. Kde jsou takové zákony jako osobní odpovědnost politika či státního zaměstnance, referendum o odvolání atd. Nejsou a nebudou, No, to by nám tady ještě scházelo, žo jo...

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Čeští vlastenci: bojim se toho, že ANO půjde s ODS nebo někým z pětikolky, protože Turek je "přece nácek". Bojím se, že ANO zůstane u Macrona ve frakci. Sice bude Babiš mluvit doma "orbánovsky", ale tam venku bude poslušný... a bude chtít dotace. Pokud ne, budu jen rád. Ty lidi co tam poslal nic extra... ale lepší než pětikolka.

 

Bojím se, aby Turek a Motoristé neodmítali spolupráci se Stačilo jen proto, že ekonomicky jsou jinde. Protože kulturně by se mohli shodnout a v ekonomice jde dělat kompromisy (středové kompromisy). Proto nemam rád Svobodné, jsou fanatičtí v ekonomice a nejede přes to vlak. Pro mě jsou ty kulturní věci první a ekonomika je taky důležitá, ale prostě v době, kdy trh ovládají západní (ultra-levicové) oligopoly (samozřejmě,že zisk získávají kapitalisticky, taky si podle toho vyplácí odměny tam nahoře, ať jsou špatné roky či dobré, ale kulturně zastávají inkluzi, multikulti, LGBT, ESG,... ať to dělají že jsou to kariéristi a lezou mladým a "době" do zadku nebo proto, že tomu fakt věří, asi oboje částečně je pravda), v takové době - je vše jinak.

 

Prostě není možné akceptovat kecy o volném trhu, ani nejde trh plně potlačit jako to dělali komunisté po roce 1948. Pravda je v tomhle případě někde mezi, s tím,že některá doba chce víc ekonomických regulací a některá víc deregulací. Přiznejme si to...

 

Udělejme v ekonomice kompromisy a pojďme řešit kulturně-politické a národní věci: být proti migračnímu paktu, 150 pohlavím, multikulti, neziskovkám co toto propagují, odstřihnout je od státních peněz a od toho, aby radily ty neziskovky vládě, aby Praha dávala peníze na Prague pride a další věci... Od migrace přes Green deal (ten zasahuje jak do kultury, tak do ekonomiky - a to negativně). Pojďme udělat REFORMU ŠKOLSTVÍ od zš po vš, ať na humanitních gymplech a fakultách nevypatlávají lidem hlavy, jinak se toho problému nikdy nezbavíme, to samé právnické fakulty, pojďme řešit, že ústavní soud je silnější než parlament krát prezident krát 10... což není dobře atd... i ta ústava by chěla změnit ,třeba to, že mezinárodní dohody jsou víc než zákony a možná i než ústavní zákony, máme to napsané v ústavě od Havla - záměrně - a je to CHYBA! Jenže to nám ústavní nedovolí změnit, ani kdybysme měli ústavní většinu. A teď je problém, co s tím, než vyměníme senát (vždy za 2 roky 1/3 a volí tam hlavně sluníčkáři) a než vyměníme prezidenta a než vyprší lidem na ústavním soudu postupně jejich funkce - budou to DESÍTKY LET a to je pozdě... co teda s tím? Vzpoura? Přemýšlejme, je to fakt zapeklité a do toho nám bude EU házet klacky pod nohy, Koudelka taky (taky by ho to chtělo vyměnit), dále studenti a Miliony chvilek atd....

 

Je třeba změnit Čt a poplaty za tuhle "nestrannou" veřejnoprávní TV... kterou vlastní její sluníčkoví zaměstnanci a podle toho to vypadá, to samé Rada čt a RRTV.

 

Tohle všechno je důležitější než jestli bude daň 5 nebo 10%. I když samozřejmě nepřímé daně bych snížil a naopak bych bohatším zavedl progresivní sazbu daně z přímých daní. Je to spravedlivější k chudým. Ale to je další věc... I u firem bych to tak udělal. Dividend odsud odchází víc než by mělo do zahraničí. A když někdo říká: ty firmy utečou, tak takovéto firmy ať teda raději utečou...  Je třeba budovat víc nezávislý trh, jinak nebude ani víc nezávislý stát a tedy národ a tedy i kultura...

Průměrný počet slepic: 4.8 (128 hlasů)

dobře rozumím tomu o čem se zmiňujete. Jsem často dloudobě velmi daleko. Dění u nás doma je pro mne důležité. Abych tušil o co jde, hledám různé zprávy a texty. Čtu rád Vidlákovy kydy i některé komentáře zde.

Dnes je možné vidět, slyšet a číst kdeco, od kdekoho. Mnohdy je přesto obtížné zjistit co se skutečně děje a proč.  Pokud máte zájem a čas, doporučuji Vám, podívejte se na toto:

https://www.youtube.com/watch?v=BLbBgKIlulU

Je to dlouhé a dobré. Od padesáté minuty hodně zajímavé i uvěřitelné.

Průměrný počet slepic: 4.3 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

já sem jenom čtenář. Vstoupit do politiky jsem odmítl v devadesátkách a nelituji toho. Nemusím při svém "přemyšlování" dbát na žádnou stranickou discilínu jako vy, Vidláku.

Celá politická scéna, naše, evropská i světová je pro mě jenom scéna, představení které mi občas nevyhovuje. To jak mi politika zasahuje do mého života mi vadí víc, (třeba už si nemohu zaletět do Petrohradu, kde se mi moc líbílo) ale při vědomí své nepatrnosti se s tím musím smířit. 

Protože je pro mě politika "Theatrum mundi" a já v divadle pracuji vlastně už přes šedesát let, takže  vidím spoustu věcí, které ostatní možná nevidí. Táhla, nitky, opony. Co tam dělá suflér a kdo mu dává texty. A proč je v divadle dirigent. Nehodlám je ani zveřejňovat, ani s  nimi jakkoliv manipulovat. Prostě se jen dívám. Ale nemohu být "Zbrojnošem Vidlákovým". Občas vám pošlu pár desetikorun a nic za to nečekám, ani vděk. Prostě občas trošku přikrmím váš podnik, to vaše "zvíře" - a stačí mi se na něj dívat.

Osobní svobodu mi to nevezme. Občas si koupím nejlevnější "lístek na galerii". A když se mi představení momentálně nelíbí, odcházím. Už bez poznámek, protože tady kolem jsou sami "zbrojnoši Vidlákovi" a jiné názory se tu nepřipuští.  Nanejvýš se tu povoluje plácání lidí, kteří trpí písmenkovým průjmem. A hádat se s kýmkoliv opravdu nehodlám. 

Takže teď se přepnu do bankovnictví  a pošlu příkaz na klasickou částku 349.- Kč, aby jste si snad nemyslel, že po něčem hmotném toužím. Ne, to je jen ten lístek na galerii. Aby nezhaslo světlo.

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (71 hlas)
Trvalý odkaz

Miky Vidláku, prosím, pokračujte s námi. Vážíme si Vaší odvahy, Vašeho odhodlání, dáváte nám jiskricku naděje, ze ještě nejsme úplně v řiti. Pokud bychom o Vás přišli, těžko bychom s nadějí vyhlíželi malé světýlko na konci tunelu.
 

PS příště už na vaše volební doporučení dám, tentokrat jsem prostě ještě musela volit podle svého svědomí. Ale smekám, jak moc jste se ve vašich prognózách trefil a jak moc jste měl pravdu. Díky, držte se a hlavně pečujte trochu i o své zdraví, ať nám najednou nezkolabujete.

Průměrný počet slepic: 4.7 (67 hlasů)
Trvalý odkaz

Milý Vidláku, za mě jsi patrně nejoblíbenější autor, spolu s výborným Pavlem Šikem. Navíc jsi i motivátor a praktický člověk, k tomu i politický tvůrce dějů tzv. odspodu.

Držím yto palce a budu Ti dlouhodobě věrný.

Průměrný počet slepic: 4.8 (71 hlas)
Trvalý odkaz

 jděte se bodnout se svými tapetami. Pokud nejste schopni napsat pár řádků souvislého textu, jděte agitovat na FakeBook. Akorát nasíráte ty, kdož umí číst i psát..

Moc si přeji, aby Vidlákovy kydy vypadaly takto, jako dnes..

Průměrný počet slepic: 2.9 (57 hlasů)

Na tomto webu opakovaně prohlásil náš Vidlák že každý z nás může mít své názory, prostor a představu jak může přispívat pro V.Kydy. To je síla tohoto webu.

Tady šlechtiteli Richarde není tvůj web který jsi prohlásil že provozuješ, tady je web Vidláka a ten určuje kdo a co má zde psát. Nech si své jízlivé poznámky o druhých pro sebe a přestaň takto škodit  tomuto webu . 

A jelikož se rád vytahuješ z výroky slavných tak pro tebe patří to slavné starořecké přísloví "Ειναι βασιλικώτερος του βασιλιά" (je více královský než sám král). Král ale zde je jen Vidlák a nikdo jiný. Ani ty "šlechtiteli".

Průměrný počet slepic: 3.8 (58 hlasů)

RichardeCZ.  Proč se Ti nelíbí jak se někteří diskutující chovají na Vidlákových kydech a chceš je usměrňovat, případně vykazovat???? Tobě nedochází, že ty sám máš tendenci tímto tuto diskuzi moderovat dle svých představ???? Opět se nabízí ono biblické: "Smítko v oku cizím vidíš, ale trám v oku vlastním nevidíš"! Piš si co chceš, pokud to neporušuje pravidla slušné diskuze, ale proč fušuješ Vidlákovi do řemesla?

Průměrný počet slepic: 3.9 (39 hlasů)

.. zasírají a znepřehledňují debatu. Má smysl je dávat na FakeBook, tady jsou zbytečné. Zdejší diskutéři je k ničemu nepotřebují, vědí, proč sem chodí. Je to nošení dříví do lesa a sov do Athén. Přesvědčování přesvědčených je zbytečné. Antonín a jeho kámoši to ne a ne a ne pochopit.

A úplně nejhorší je, když jsou hned pod Vidlákovým článkem. 

Průměrný počet slepic: 2.9 (25 hlasů)

že umíš text a případný obrázek posunout a nečíst ho ??

Průměrný počet slepic: 3.7 (23 hlasů)

.. ale je zbytečné zrovna tady agitovat.. Kdo chodí na Vidlákovy Kydy, nepotřebuje vidět znovu a znovu to, čeho je plný FakeBook, X, Instagram, Telegram..

Průměrný počet slepic: 3.2 (15 hlasů)

To je tak těžké pochopit? Nekdo je tu poprve, někoho odkazy inspirují, pro někoho je podobní informace novum... Všichni nemusí mít takový přehled jako ty. Prostě tisíc lidí tisíc názorů, potřeb a představ! Dopřej každému (i sobě) ať si vybere a čte to co ho zajímá a zaujme. Smiř se s tím, že každý není povinen sdílet tvůj názor. "Někdo má rád holky, jiný zase vdolky". A "Chceš li změnit svět, začni u sebe" (východní moudrost).

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Vy jste, Richarde, placený za počet cenzurovaných příspěvků? Tak si jenom odfajfkujte - splněno. Třeba vám na to šéfová nepřijde. 

Mně to ty citace jiných článků vyhovují, protože je sám nenajdu. Je vás tady dva a půl chlapa, kterým to vadí. Až to bude vadit i dalším, pozná se to jistě na počtu hlasů za jednu slepici.

Založte si vlastní web a tam udílejte své rady bez možnosti diskuse. Hodně štěstí.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Souhlasím s názorem, že  člověk je kombinace rozumu, emocí a viry. Rozum nám pomáhá analyzovat situaci, emoce nás ženou za tím, na co jsme se narodili a víra  pomáhá  rozumu  a emocím překonat těžká období  a  najít ve  společenstvím  rozdílných lidi to  optimální řešeni vzájemných vztahů. Není to jednoduché a nejde to bez chyb a neustálého hledání. Tohle ve  Vidlákových  kydech vnímám. 

Věřím také, že při rozhodování je důležité se opírat o co nejvěrnější poznání  reálného stavu.  To mi v mainstreamu  značně  chybí.  Šíři  se jediné správné názory  a snaha pochopit příčiny rozdílných  postojů je minimální nebo dokonce žádná.

Vidlákovy kydy čtu , protože  je zde snaha o objektivní poznání i když může být nepříjemné . Funguje zdravá zpětná vazba, když se zjistí, že tudy cesta nevede.   Vážím si  také   dodržování křesťanských   hodnot při jejich tvorbě.

Za mne můžu sdělit, že  díky výše uvedenému budu rád za pokračování Vidlákových kydů , občas přispějí názorem i finanční podporou.  Je zde snaha o porozumění  a poznání a to mi dodává sílu a optimismus. 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (70 hlasů)

Hezky napsáno. Souhlas

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

To co můžeme udělat pro Vidláka my, za jeho dodávání "různých úhlů pohledu", za získávání relevantních informací, za podporu v našich snahách, za neustálou práci, která bere čas a i bohužel leckdy zdraví je, že i my recipročně  "poskytneme podporu" a ocenění a také pochvalu! Všichni jsme přece rádi pochváleni:-)

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)

Zrovna dumám co na "Vidlákovu" podporu Danielovi napíši. Po přečtení Vašeho příspěvku se jen k tomu příspěvku stačí naplno přihlásit a vše podstatné je vyřčeno. Tož i já za sebe se budu snažit přispět a držím palce. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

A proč jen 480 dní? Podle mne bude po parlamentních volbách té práce "něúrekom" jak hovorja braťja Slováci. Jsem váš čtenář 9 měsíců. V 90% s vašimi názory souhlasím a když mne něco "zarazí" v některém článku, začnu hledat a většinou mi to potvrdí to co píšete. V každém případě pište, pište dál a dělejte to co umíte a můžete. Ve svém životě jsem dospěl k závěru, že je štěstím dělat to co vás baví. Mně se to povedlo až po padesátce a jsem za to rád. A přeji každému aby se mu to povedlo. Svět není černobílý. Ve svém věku (70+) již (podle kdysi říkaného vtipu) mohu radit - "Neraď, je ti 50? byl jsi v Rusku? a viděl jsi Lenina?" - já mám všechny tři podmínky splněny. A tak vězte milý Vidláku - vaše články jsou studnicí informací které dokážou i slepému otevřít oči (tedy někomu jen pootevřít - ale i to je dobře). Proto pište, třeba i jen obden, protože Stačilo!

Průměrný počet slepic: 4.5 (70 hlasů)

já jsem ještě neviděl mumii na Rudém náměstí 🤔 Jen Němcovou a Bendu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Výsledky eurovoleb jsou čerstvé a reakce na ně doslova šokující. Kde kdo rozebírá vzestupy a pády jednotlivců i stran a nestačíme si divit, jakým směrem se řada úvah ubírá. Jisté je, že nejsilnějším tématem byl Green Deal a nikoliv Ukrajina. Tedy aspoň u nás V Západní Evropě došlo k částečnému zemětřesení, především ve Francii a Německu posílila opozice natolik, že se aktuálními staly předčasné parlamentní volby. K závažným přesunům voličů však došlo i jinde a důvodem může být jak zelené šílenství, tak i ekonomické problémy, pokračující migrace a odpor k válečným náladám. Život v Evropě se skutečně mění k horšímu, mladá generace hloupne i leniví a jí uznávané hodnoty se posouvají mimo chápání té starší.

  U nás těch změn v uvažování zase tak moc není. Zvítězily prounijní strany. Jediná SPD vystupující veřejně proti existenci EU, respektive volající po referendu o našem zůstávání v ní, ve volbách skončila poslední mezi těmi, kteří do Evropského parlamentu pronikli. To naznačuje, že u nás lidé i díky obrovské mediální masáži považují EU za potřebnou. Proč, když nás stahuje ke dnu svým přístupem k státům bývalého Východního bloku, to nám není úplně jasné, ale je tomu tak. Máme vládu, respektive už třetí v řadě za sebou, které se plně podřizují bruselsko-německému diktátu a absolutně nerespektují a neobhajují naše zájmy. Nejdražší elektřina, vysoká inflace a obrovský růst cen úplně všeho, co potřebujeme k životu, zvyšující se daně, hysterická podpora nacismem prostoupené Ukrajiny, u předešlé  vlády i převzetí covidové strategie Big Pharmy, následné plánované předání moci nad naším zdravím organizaci WHO, nekritický přístup ke Green Dealu, klesající úroveň školství, zdravotnictví, nic z toho nepřesvědčilo většinu voličů ke změně myšlení. ANO, ODS, Top 09, KDU-ČSL, STAN i Piráti se i přes nepatrné ztráty udrželi a ovládli volby, přestože nesou na propadu ČR zásadní a nezpochybnitelnou vinu.

  Ani dva další úspěšné subjekty nejdou proti existenci EU. Kateřina Konečná po celou dobu své práce v Evropském parlamentu zastává eurounijní názory a hlasitou kritikou k dění v Bruselu a k naší vládě se prezentuje až v posledním roku a půl. Nicméně její hlasování v Bruselu občas koliduje s tím, jak vystupovala u nás. Samozřejmě se prosadila díky ostrému jazyku a vcelku logickým úvahám. Jí vedené sdružení Stačilo je trochu účelové, v parlamentních volbách by těžko uspělo, ale má na čem stavět a bude důležité, kudy se bude ubírat dále. Pokud mělo splnit udržení se Konečné v EP a další mandát je bonusem, povedlo se, ale pro Českou republiku je důležitější to, co se bude dít v našich volbách. Pokud Konečná zmizí v Bruselu a aktivitou budou muset hýřit jen zbylí čelní představitelé Stačilo, může dojít k zapomnění na tento projekt. Je to jen na nich.

  Přísaha a Motoristé, respektive Filip Turek, se stali cílem hejtů jak provládních, tak i opozičních příznivců. A to opět až hysterických. Turek je mladý, v politice neotlučený, v pozadí má trochu kontroverzního miliardáře Richarda Chlada, což je pro jedny pozitivum, pro druhé rudým hadrem vzbuzujícím emoce. I Turek se k existenci EU vyjadřuje přívětivě, ovšem s velmi kritickými názory nešetří. To z něj udělalo skokana voleb a nyní bude důležité, jak s tím naloží. Jeho kritici podlehli vlně pomluv ze strany vládní Pětikoalice, z nichž nejaktivnější byli a budou STAN, kterým Nerudová dělala ostudu a likvidovala preference. Turek by se nyní měl uklidnit, nabrat trochu skromnosti a pokory, pokračovat v práci na likvidaci Green Dealu a obohatit svůj repertoár o další tažení proti bruselským nesmyslům. A rozhodně mu nepomůže sbližování s ODS, měl by názorově inklinovat spíše k SPD. Protože pokud to neudělá, budou v parlamentních volbách Přísaha s Motoristy mimo Sněmovnu. Navíc bez aktivity na komunální úrovni nebudou nikdy silnou politickou pákou na parlamentní elitu. Přitom především ve městech částečně ovládaných Piráty či Zelenými mají práce dost a likvidace Hřiba a jemu podobných je žádoucí.

   K eurovolbám už se vracet moc nechceme. Bude důležité vnímat přerozdělení křesel a sil, sledovat další vývoj a soustředit se na domácí scénu. Tady žijeme a tady musíme být slyšet, jsme li nespokojeni. Turek, Konečná a pár dalších mohou ukázat, šlo li jim o dobré bydlo, nebo budou li pracovat tvrdě a v zájmu občanů České republiky. Dejme jim čas a klid. To důležité se bude dít zde a Fiala & spol. nesmějí mít pocit, že jsou všemocní a nepostradatelní.

 

Jindřich Kulhavý   12. 06 2024
www.inadhled.live

Průměrný počet slepic: 4 (61 hlas)

Ano, správně. Nemohu a nelze pochopit, proč lidé volí, jak volí. A přitom mnohdy nejde o žádné blbouny. Mají na to právo, to jistě ano. Ale proč, co je k tomu vede ? Copak žijí v nějaké bublině a nevnímají, co se děje mimo tuto bublinu ? To jim teprve bomba spadlá na zahrádku řekne, že je něco v nepořádku ? A nebo jsem blbej já a oni si říkají to samé o mě.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 3.8 (37 hlasů)

s tím co píše paní Končná a co Vy zde opsáním jejího příspěvku šíříte, zásadně nemohu souhlasit. Nic proti paní Konečné nemám, ona je dlouhodobou zastánkyní komunistických praktik, a tohle uvažování má v krvi. Paní Konečnou naopak, za mnohé co říká, chválím. V tomto příspěvku má však pravdu pouze poloviční. Souhlasím s ní, že kraje je třeba posunout, ale nesouhlsím že tam, kde budou řešit problémy občanů. Budou pouze ještě více lidem komplikovat život. Kraje je třeba posunout někam na skládku, na smetiště, kde jejich úloha definitivně skončí.

Rozvoj krajů  a jejich moc rozhodně není cestou k řešení problémů občanů. Tak to v krajích nefunguje, ani fungovat nemůže.

Věci mají řešit obce, lidé z nich vzešlí, znalí místního prostředí a potřeb místních  obyvatel. Co nemohou řešit obecní zastupitelé, hospodáři, kompetentní lidé a obecní zastupitelstva, má řešit stát, v rámci potřeb podpory obyvatelstva, společně s zajištěním bezpečnosti a zajištěním pořádku v zemi. 

Proto ještě jednou, to nejlepší co lze udělat s kraji, je kraje zrušit!

Kraje jsou nesmyslem, který nikdy neměl vzniknout. Kraje jsou nadbytečné baráky, plné dobře placených ouřadů, co nařizují něco, co chod země komplikuje a správu země maří.

Kraje vymysleli komunisté, aby sebrali/převzali řízení i správu země a znárodnili soukromý majetek lidí, obcí, místních hospodářů a podnikatelů, lidí kteří znali prostředí, krajinu, zvyklosti a uměli s tím vším zacházet, uměli s tím hospodařit. Některým z nich, aby svou přítomností nepřekáželi, pro jistotu zničilil i život. V roce 1949 byly zrušeny země a poprvé od roku 1868 bylo obnoveno krajské zřízení. Vzniklo tak 13 krajů, přičemž Praha tvořila samostatnou územní jednotku. Při územní reformě v roce 1960 byly stávající kraje (i okresy) nahrazeny sedmi novými kraji a jednou samostatnou územní jednotkou na území hlavního města Prahy. A dnes máme krajů dvojnásobek a ouřadů ještě více a to vše na území, které je rozlohou menší.

Vzpomeńte si na Vidlákovy články, které opěvuji lokální hospodaření, obdělávání půdy na základě znalosti lokality, včetně lokální výroby potravin, potřebných řemesel atd.

Průměrný počet slepic: 3.9 (37 hlasů)

    Všude přece existují nějaké vyšší samosprávné celky. Není důležité, jak se jmenují, ale jsou a tvoří důležitý mezičlánek. Dle Vaší logiky by měly být pouze obce a stát? A co to tak ještě vylepšit? Jen obce a Brusel? Nebo snad dokoce obce a Washington? To by asi bylo dle Vás nejdokonalejší upsořádání?

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

tohle si myslíte? No dobře, myslete si to dál.

Průměrný počet slepic: 2.4 (20 hlasů)

pod spojením zastánkyně komunistických praktik ?

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Předpokládám, že v duchu dnešní doby kdy se překrucuje pravda a přepisují dějiny, má autor pod pojmem "komunistické praktiky" asi na mysli nějaké totalitní prvky vládnutí. Když pominu 50léta, kdy se nově vznikající režim musel vypořádat se svými odpůrci a kdy bohužel docházelo k mnoha exesům, tak bych dnes některé "komunistické praktiky" docela uvítal. Můžete mě kamenovat, ale... Mimo vojenských a částečně ekonomických direktiv (což má každé uskupení, NATO nevyjímaje) nás Moskva nijak moc a nestydím se použít tento termín, nebuzerovala (éto vaše dielo, říkali). Měli jsme svoje zákonodárství, svoje předpiy, svoje normy, svoji kultůru, svůj folklór, školství, zdravotnictví... Majetek (výrobní prostředky) -  fabriky, banky, obchodní, vodovodní a energetické sítě patřili naší republice a zisky z toho všeho šly do našeho(!)  státního rozpočtu, díky čemuž jsme mohli odcházet do penze v šedesáti, ženy dle počtu dětí už 54 letech! Za recept jsem platil v lékárně 1 korunu a to byly veškeré výdaje na zdravotní péči. Když mě obvoďák poslal na odborné vyšetření, tak mě stát automaticky proplatil jízdné autobusem! Dnes nemám ani toho obvoďáka, o zubařích netřeba mluvit a o termínech na odb. vyšetření taktéž! Dnešní úroveň školství všeobecně a zvláště učňovského - škoda slov! Bezpečnost a zločinnost v ulicích taktéž netřeba komentovat. A "nejasné" úmrtí lidí zapletených do podivných finančních praktik mocných to vše jen umocňují. O dnešní "buzeraci"  (proto jsem použil ten termín) a nařízení z Bruselu v celé škále každodenního života se zmiňovat taky nemusím. To snad vidí a pociťuje každý. Kdybych neprožil obě tyto doby, neměl bych odvahu (ani právo) tuto moji stručnou úvahu, která zdaleka nevystihuje vše, takto napsat a zveřejnit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

taky nebyla k zahození. Nepracuješ, nežer !

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

"Kdo nepracuje ať nejí"! Na tohle jsem pozapomněl! Kdo neměl razítko v občance, že je zaměstnaný, šel do lochu neboť příživnictví!!! A pracovat museli i nepřízpůsobivý!!! Dnes se to zdá neuvěřitelné, ale pracovali!  Když ne na svobodě, tak v krimále. A před veřejnou bezpečností  (dnes policie) měli sakra respekt. Žádná "diškriminácia"!!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

.. kdo nechce pracovat, by neměl chtít ani jíst..

Vexláci byli "nejbohatší invalidní důchodci ve střední Evropě" (Bony a klid) prostitutky zase byly vdané ženy za stařečky, a většina Gejzů nosila Eržikám víc peněz za přídavky na děti než za skutečnou práci, ale i mezi nimi bylo dost těch, kteří pochopili, že je jednodušší chodit kopat na 4 děti, než krást na deset..

Život si vždycky našel cestu, ale všichni věděli, že to je fuj, nemít razítko v občance.

Stejně jako je v Lichtenštejnském knížectví fuj chodit na potrat (rok vězení) nebo je provádět (2 roky pro lékaře). Sice snad nikdy nikoho nezavřeli, lichtenštejnské děvky jezdí na potraty do Švýcarska, Německa či Rakouska, ale ví, že se nesmí prokecnout v kavárně či v baru kámoškám, které by to rozkecaly po celém městě a nějaká zapšklá důchodkyně by ji napráskala.. A tak Lichtenštejnsko nemá problém s financováním důchodového systému.. U nás už se plánuje zavedení euthanasie, stejně jako ve Švýcarsku, kde už ji mají..

Je to o informačním poli a obecně přijatelné morálce..

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

sorry, 2x

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Bývalý slovenský ministr obrany bude čelit žalobě z vlastizrady za podezřelou dodávku celkem 13 stíhaček MiG-29 na Ukrajinu! Aeronet na chystanou žalobu upozornil již v březnu minulého roku, když jsme prověřovali informace o transakci, která zbavila Slovensko veškeré protivzdušné obrany! Podobné žaloby jsou podle našich informací již chystány i na Janu Černochovou a Petra Fialu v souvislosti s podporou terorismu v Rusku!

Minulý rok v březnu jsme přinesli článek [1] o tom, že tehdejší slovenský ministr obrany Jaroslav Naď nařídil přesun celkem 13 slovenských stíhaček MiG-29 na Ukrajinu společně s páteřním radarem S-300 a už tehdy jsme do článku uvedli, že do redakce jsme dostali od našeho zdroje ze Slovenska a z okruhu tehdejší opozice informaci, že se chystá po volbách žaloba na Jaroslava Nadě, protože odevzdáním všech stíhaček a jediného páteřního radaru Ukrajině se Slovensko stalo zemí zcela zbavenou protivzdušné obrany, což bylo tehdy slovenskými právníky vyhodnoceno jako trestný čin vlastizrady.

Bývalý slovenský ministr obrany bude čelit žalobě z vlastizrady přesně podle predikce Aeronetu!

Kdokoliv sníží obranu vlastní země v zájmu či prospěch jiné země, dopouští se vlastizrady. A přesně toho se podle všeho Jaroslav Naď dopustil, protože ve jménu šílené a bezmezné podpory Ukrajině zbavil protivzdušné obrany svoji vlastní zemí. A to není nic jiného než vlastizrada. A právě nový ministr obrany Robert Kaliňák ze SMERu na tiskové konferenci po zasedání vlády ve středu oznámil, že jeho ministerstvo obrany podá trestní oznámení proti Jaroslavu Naďovi [2].

Slovensko je v současné době bez jediného PVO radaru a nemá ani jednu jedinou stíhačku. Bývalý ministr obrany tak zbavil zemi pod Tatrami naprosto veškeré protivzdušné obrany, de facto provedl dokonalou demilitarizaci slovenské PVO způsobem, že ani ruský raketový útok na Slovensko by takovou demilitarizaci nedokázal.

Bývalý slovenský ministr obrany a dnešní poradce Jany Černochové bude čelit žalobě z vlastizrady

Jaroslav Naď navíc postupoval způsobem, že nebyla vyhodnocena bezpečnostní rizika pro Slovensko, když bude země zcela zbavena své PVO páteřní obrany složené normálně z aktivních (stíhačky a rakety) a pasivních (radary) prvků, protože kdyby Slovensku nějaké stíhačky zůstaly a rovněž nějaké radary, celá věc by pro Jaroslava Nadě byla mnohem jednodušší, protože obvinění z vlastizrady by se potom těžko prokazovalo. Naď ale zbavil Slovensko naprosto všech stíhaček a naprosto všech radarů (jednoho) bez jakékoliv trvalé náhrady.

Jaroslav Naď, bývalý ministr obrany SR a dnes poradce Jany Černochové, české ministryně obrany

Několik měsíců po přesunu stíhaček a radaru na Ukrajinu chránila slovenský vzdušný prostor PVO baterie Patriotů vyslaná z Německa, ale tato baterie byla po několika měsících stažena a Slovensko dodnes zůstává bez PVO obrany. Podle našich informací se tato kritická situace nouzově řeší tzv. radarovým překryvem z České republiky, z Polska a Maďarska, kdy alianční země suplují část PVO ostrahy prostoru nad Slovenskem.

Ale v případě narušení vzdušného prostoru nemá slovenská armáda pod kontrolou zásahy proti případnému narušení vzdušného prostoru. O tom by se rozhodovalo v Praze, ve Varšavě a v Budapešti. Jinými slovy, v tomto okamžiku je Slovensko zemí, která byla zbavena části suverenity vlastní obrany, a to rukami a rozhodnutím svého vlastního bývalého ministra obrany. Pomalu by si člověk řekl, že takovou tragédii mají jenom Slováci. Jenže v Česku to s bezmeznou podporou Ukrajiny není o nic menší psycho.

Zajatí Ukrajinci začínají mluvit, že měli povolení ke střelbě na Belgorod přímo z Prahy

Když zrovna český ministr vnitra nevěší na budovu ministerstva plachtu s Vladimirem Putinem v pytli na mrtvoly, tak pro změnu ministerstvo obrany uděluje licence na vývoz českých dronů a raketometů na Ukrajinu, které potom létají a střílí z Ukrajiny rozhodně jinam, než by se očekávalo. České drony a rovněž raketomety RM-70 Vampire jsou totiž jednotkami Aidar začleněnými do ukrajinské armády používány k teroristickým útokům proti civilním cílům v ruském pohraničí. To je nález ruských vyšetřovatelů, se kterým jsme byli seznámeni. Nejedná se o střelbu a nálety dronů na vojenské cíle, ale jde o obyčejný terorismus páchaný pod pláštíkem války.

Raketomet RM-70 Vampire

České raketomety střílí nejen na Belgorod, ale na celé ruské pohraničí a české drony shazují na ulice, civilní auta a rodinné domy tříštivé granáty. Nemá to nic společného s válkou a s útoky proti ruským vojenským bodům. Je to obyčejný terorismus, který má za úkol vyprovokovat mezi Rusy protesty a nepokoje proti ruské vládě.

V této souvislosti se skloňuje jakási Dvořákova doktrína, přičemž není jasné, jestli jde o kódové označení, anebo jde o nějakého generála nebo vysokou šarži na českém genštábu nebo na ministerstvu obrany, protože v dokumentech, které máme k dispozici, se hovoří o jakési “Dvořákově doktríně“… pro zasetí nepokojů mezi ruským obyvatelstvem v důsledku přenesení projevů války do domovů ruských civilistů. Panečku, to je síla. Tak už ne terorismus, ale projevy války.

Ukrajinci směli do ruského vnitrozemí střílet jen českými zbraněmi a drony, žádné jiné země NATO k tomu souhlas nedaly. Až donedávna

Dokument jsme získali už před časem a je to výbušný materiál, který zatím nepotvrzuje, ale naznačuje, že za organizováním ukrajinských útoků raketami a drony na ruské civilní cíle v ruském pohraničí může být česká armáda, případně česká vojenská rozvědka, případně někdo z okolí české mise v NATO. Až donedávna, než americký Kongres a Bílý dům daly v květnu povolení Ukrajincům k používání amerických zbraní proti ruskému pohraničí, nesměli Ukrajinci západními zbraněmi střílet do ruského vnitrozemí.

Do té doby jediná země NATO, která Ukrajině povolovala používat své zbraně pro útoky v Rusku, byla Česká republika. Pouze české raketomety RM-70 Vampire měly dovoleno střílet na Belgorod, a pouze české drony mohly shazovat tříštivé granáty na civilní budovy a civilní auta v ruském pohraničí. Jinými slovy, česká vláda je podezřelá z osnování a plánování, nebo minimálně napomáhání či spoluúčasti na mezinárodním terorismu a proti ministryni obrany již skupina mezinárodních aktivistů chystá žaloby. A nejen aktivisté, ale hlavně ruská prokuratura.

Ševron jednotky Aidar ukrajinské armády, dříve samostatný polovojenský pluk jako byl Azov

Ruské armádě se podařilo během operace v Charkovské oblasti zajmout několik členů Aidaru, kteří podle našich informací začali spolupracovat s ruskými vyšetřovateli. Potvrzují informace ruských médií, že jednotka Aidar dostala z Prahy jasné a zřetelné povolení používat české zbraně a drony proti civilním cílům v ruském pohraničí. Jenže nitky zdaleka nemusí končit v Praze u Černochové.

Není vyloučeno, že Praha toto povolení Aidaru udělila na přímou žádost amerického ministerstva zahraničí v době, kdy v americkém kongresu a v Bílém domě ještě nebyla politická vůle pro vydání souhlasu, aby Ukrajinci mohli na Rusko střílet americkými zbraněmi. Takže Američané obvolali partnery v NATO a zjistili, že jediná vláda, která Ukrajincům to povolení dá, je vláda Petra Fialy.

Terorismus páchaný českými zbraněmi na ruském civilním obyvatelstvu v ruském pohraničí zřejmě přišel na americkou žádost

Podle našich informací tak ruští vyšetřovatelé pracují s teorií, že české raketomety a drony byly Ukrajincům povoleny z Prahy k útokům na ruské vnitrozemí právě na základě žádosti Američanů, kteří chtěli dát Ukrajincům možnost ke střelbě na ruské vnitrozemí, ale žádná jiná země NATO než ČR nebyla v té době ochotna k tomu dát povolení, a to ani Bílý dům. A tím se znovu dostáváme k tzv. Dvořákově doktríně. Právě na tu se v dokumentu odkazuje to zasetí nepokojů mezi ruským obyvatelstvem v důsledku přenesení projevů války do jejich domovů.

Název dokumentu je přitom začerněn, takže neznáme oficiální název materiálu, ale na několika místech se tam odkazuje na tzv. Dvořákovu doktrínu. Přestože jsme se snažili zjistit, co by ta doktrína měla obsahovat, nepodařilo se nám zjistit žádné další informace. Pokud se jedná o nějaký materiál zevnitř NATO, potom určitě nebude veřejný. Níže je drastické video z našeho článku [3] z února tohoto roku, které natočil svědek po útoku českým raketometem na stadion vedle základní školy v Belgorodu, který ruská prokuratura vyšetřuje jako mezinárodní terorismus.

Každopádně fakta jsou nezvratná. Až do minulého měsíce, než přišlo povolení pro Ukrajince z Bílého domu, žádná země NATO, s výjimkou ČR, nedovolovala Ukrajincům střílet svými zbraněmi na Rusko. A když si k tomu přidáte fakt, že premiér Petr Fiala si před časem na kobereček k šéfovi CIA Williamu Burnsovi přivezl všechny 3 šéfy českých tajných služeb, tak je jasné, že Fialova vláda je prodlouženou rukou americké agrese uvnitř Ruska. Celé to do sebe zapadá a vlastně nás už ani potom nepřekvapuje, že někde nějaká doktrína navrhuje zasít mezi ruské obyvatelstvo teror, tedy pardon, projevy války.

To je rukopis z Langley. Nepochybně. Proto Fiala i Černochová mají de facto role deprivantů na špinavou práci. Budou se ale za podíl na terorismu proti civilním cílům v Rusku jednoho dne spoluzodpovídat. Na Jaroslava Nadě už podle všeho došlo, další jsou jistě v pořadí. Globální prediktor jede a dějí se věci. A brzy budou Rusové s Číňany i na Měsíci [4]. A to znamená, že Rusko a Čína mají povolení od Syndikátu. Na rozdíl od Američanů. To je ale s přesahem, který si nechám na pátek na SVCS.

-VK-

Šéfredaktor AE News

zdroj a videa zde: 

https://aeronet.news/byvaly-slovensky-ministr-obrany-bude-celit-zalobe-z-vlastizrady-za-podezrelou-dodavku-celkem-13-stihacek-mig-29-na-ukrajinu-aeronet-na-chystanou-zalobu-upozornil-jiz-v-breznu-minuleho-roku/

Průměrný počet slepic: 4.3 (66 hlasů)
Trvalý odkaz

Český stát byl první a nejvěrnější opora komunismu, všude okolo byli ke ks mnohem vlažnější a to z velké části vydrželo po osmašedesátém. Tedy Praha byla vybrána aby se z nějvětšího přívržence Moskvy stala nejhorlivějším stoupencem jejího nepřítele. Navíc české země byly válkou skoro netknuté vzhledem k tomu co se dělo prakticky u všech sousedů, takže proto mají takoví Slováci a Maďaři i přes veškerou propagandu větší odstup. Slováci by fakticky bez nás byli v táboře poražených a mohli být rozděleni většinově pro Polsko a úzký pás pro Maďarsko. Takže dobře ta zdravá část tuší že další válka by mohla být pro jejich státnost a i národ konečnou. 

Maďaři podobně, mohli by být osekáni podobně jako sousední Jugoška. Poláci jsou sice nepoučitelní ale mají pořád nějaký pud sebezáchovy, stejně jako Rumuni sní o velkém státu ale ví že ve hře je hodně a mohli by skončit tam kde začínali. Jen bohužel v ČR převládlo naprosté zatmění myšlení a že to “zase nějak dopadne” – jako v předchozí válce, tedy za bukem a v teple. Jenže od doby co tu jsou objekty OTAN, zvlášť ta centrála Galileo s “přidanou hodnotou” tak by už to tak růžové nebylo.

Slováci se aspoň ve volbách těch patolízalů zbavili, ale jak je vidno jsou schopni škodit dál a to dost, jenže potom co se stalo Ficovi jdou rukavice dolů, takže pokud se pokusí o něco dalšího nebude SMER váhat ani s tvrdými opatřeními.

Jinak, co provedl Naď a předchozí garnitura, to už je tvrdé lokajství kdy udělali co “pánům” viděli na očích i kdyby celé SR mělo skončit, to je na tom nejhorší. Jenže byli schopni jim ve volbách dát stopku. U nás se to nedaří a asi jen tak nepodaří, to by museli udělat extrémní botu. Vždyť viz pokus o vyloučení Novotného z ODS – typický případ něčeho co reformovat nejde. Pokud je lokajství a buranství normou a omlouvá se tak není o čem diskutovat – přitom jde o druhou největší partaj v ČR.

neznámý autor
zdroj: AENews

Průměrný počet slepic: 4.3 (45 hlasů)

Obyvatelstvo zdejších krajů nikdy nemělo rádo ty Abrahámovce. Tak jako celá Evropa. Jenže svědci Izraele se poslední dvě století infiltrovali mezi elity Evropy. 

Nikdo ne dnes nezastaví nad souslovím "křesťansko-židovská kultura Evropy". jsem si jistý že ještě v roce 2000 se tento výraz v médiích a politice nepoužíval. A hle! Najednou je z něj samozřejmost. A co nám tedy přinesla? Umělce a inteligenci posledních dvou století, včetně slavného Marxe v Německu. 

Kulturu Evropy si tvořili křesťané ještě v 18. století a pak se začaly elity formovat v bohatých rodinách lichvářů a těch tzv. kapitalistů. 

Kdo přišel z USA od svých pánů s nápadem vytvoření slepence zvaného Československo? Masaryk?

Kdo pustil Hitlerovi do spárů Čechy a Moravu? Beneš?

Kdo dělá z tohoto státu poslušné pacholky druhých? Od vzniku České republiky nebyla jediná vláda, kde by svědci Izraele neměli alespoň třetinu koryt. Ale i dvě třetiny nebyl problém. Nebýt třenic mezi jejich klany, budou vládnout jenom oni!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Věřím že vydržíme pane Vidláku, a vím že já ano.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano vydržím. Za ostatní bych to sice mohl taky říct - některých názory znám z diskusí, ale nemám rád, když se někdo pokouší mluvit za mně a ještě to se mnou myslí dobře. Tak to nedělám ostatním. Ať si to řeknou sami. A že mě občas nasrozčílíš. No co, to je normální. Aspoň vím, že mě rozčílil někdo, kdo přemýšlí. A to prosím s tím základem "mysliti" pro "přemýšlí" "myslím" vážně. Poslední dobou to málokdo dělá.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

    Milý Vidláku, vážený Danieli. Rád čtu Vaše články, dlouho a pravidelně, s většinou tam psaných věcí souhlasím. Vážím si Vás a věřím, že máte asi řadu zajímavých informací, ke kterým se běžně lidé nedostanou, i na základě nich píšete svoje články, takže samozřejmě to vydržím a nejen do parlamentní voleb. Ale čtu nejen Vás, taky čtu řadu jiných věcí, jsem zvyklý přemýšlet a udělat si svůj názor, ne Vám stoprocentně věřit a spoléhat na to, že mi dáváte jedinou možnou pravdu. Ale i když s něčím nebudu zcela souhlasit, dospěju k jinému závěru, nikdy to nebude důvod přestat Vás číst, přestat přemýšlet o tom, co jsem přečetl. a tak by to měl dělat KAŽDÝ!
   A taky každý by se měl snažit přispět i nějakou svojí troškou k tomu, aby se věci mněnili k lepšímu. Přemýšlejme každý, co pro to můžeme udělat. A přiložme ruce k dílu, každý po svém.

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

obdivuji Vaše nápady a Vaší odvahu. Mnohdy jde o husarské kousky, umíte je připravit i realizovat, umíte o nich napsat. Nebojíte se, jdete do tohu i s těmi, co Vás nakonec zklamou. Proto pro mne má význam Vaše články číst. Máte štěstí, získal jste obrovský dar - talent. Věřím, že to všechno stojí hodně sil i kus zdraví. A vydržet v tom tempu dalších 480 dní, není zrovna malé sousto. Vždy Vám odpouštím, když napíšete něco, co se mi nelíbí, o lidech, ke kterým mám blízko. Těch, kteří propagují podobné názory jako Vy znám několik, ale číst je nedokážu. Vás ano.

Do loňského podzimu jsem byl se vším co jste psal vždy velmi spokojen. Proto jsem Vás i podpořil. Potom došlo k té změně a střídání stran. Od té doby Vaše články mají pro mne často jiný nádech, ale už jsem si zvykl, čtu dál. Chápu, že Vaše úloha je v této době těžká. Ale počet Vašich čtenářů roste. Vše je tedy v pořádku.

Jsem zvědavý, co přinese změna, kterou inzerujete. Určitá změna proběhne i v politice EU a proběhne i u nás. Budou se všechny odehrávat v tutéž dobu. Potěšilo by mne, kdybyste aspoň občas navázal na svůj dřívější styl psaní.

Je skvělé, že jste dnes byl tak upřímný.

Zasílám Vám pozdrav

Bruselu písek.

SH

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)
Trvalý odkaz

poklona. Skvělá práce. 

Výsledky bohužel ukázaly, že jsem jako pravicový volič skutečně neměl koho volit a tato země je zcela levicová, což u mě znamená demotivační přerozdělování včetně nesmyslných a někdy i vyloženě škodících dotací. Teď vypadá jako jediná naděje "DýzlFízl", tak doufám, že nezklamou. Nejspíš nás ale spasí zase zahraničí (jako v r.89).

Průměrný počet slepic: 3.2 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Ptáte se proč ten nadpis? Protože tento web mi připomíná známou a docela povedenou fantasy komedii. V ní pro hlavního hrdinu každé ráno začíná ten stejný den jako byl včera. Minulý den jako by neexistoval.

Tady je to stejné. Jsou tu příspěvky na různá témata. Ukrajina, inflace, volby, zbraňové systémy, migrace, inkluze, LGBT, básněmi ztvárněná dnešní realita, atd. atd. No a skončí den a na začátku dalšího dne ten včerejší jako by neexistoval. Témata příspěvků jsou stejná nebo podobná ale bez návaznosti na to co tu bylo psáno včera nebo někdy dřív. Navazovat by sice bylo možné ale včerejší příspěvky už nikdo nečte, natož aby na ně odpovídal. Ono by se stejné téma ve včerejší rozmanité diskuzi jen těžko hledalo.

Dáno je to uspořádáním tohoto webu. Není rozdělen na témata. Pokud by byl rozdělen, tak jak je to jinde zvykem, objevily by se reakce na některé zajímavé příspěvky i po několika dnech nebo i týdnech.

Mimo už výše citovaná témata by byla vhodná i rubrika Antonín. 😊

Průměrný počet slepic: 3.1 (21 hlas)

.. to ne a ne a ne a ne pochopit..

 

Filmem Na Hromnice o den více se inspirovali i v StarGate SG1 - 

Časová smyčka (Window of Opportunity) – S04xE06

Průměrný počet slepic: 3 (22 hlasů)

Vyštípaly jste už Včelku a znechutily diskusi řadě lidí. Byly za to odměny?

Teď máte na paškálu Antonína. Pak se pustíte do dalších a dalších a nakonec vyštípáte i toho Vidláka. 

Odkudpak jste si přitáhly to cejchování "tapetář"? Na Iděs, na Nowákovinky, na Parlamentních listech je tapetování zapovězeno, stejně jako i prosté odkazy na jiné články a weby. 

Dneska peskujete ty "tapetáře". Zítra si najdete ty "populisty". Pozítří budete prudit "levičáky". A pak to tady ovládnete jako jinde? 

Zůstávejte tady, čtěte a přispívejte, ale nechte místním jejich kabáty i účesy a nedělejte ze sebe  cenzory, dozory, vykladače talmudu.

Světu mír!

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)