Zatímco jsme volili

Autor

Evropští papaláši se pár dní báli o svoje pašalíky, protože volby jim nevěštily nic dobrého, pár dní přemýšleli, co to pro ně znamená a pak zavládlo ulehčení. Vítězná ofenzíva liberalismu se sice zadrhla, ti největší inkvizitoři se už do svých kanceláří nevrátí (že, Kolajo?), ale stále jich je ještě hodně. Je to trochu jak v bitvě u Moskvy. Doposud vítězné voje byly vrženy o nějakých sto kilometrů zpět. Propaganda do bez problémů zdůvodní jako náhodu zapříčiněnou mrazem, ale teď prostě nezbývá, než vykopat zákopy a pokusit se v nich udržet.

Evropští političtí generálové už vědí, že nemají sílu na útok v celé šířce fronty a tak naplánují další ofenzívu v jednom směru. Bude to grýndýl? Nebo to bude válka na Ukrajině? Nebo tlak na Čínu? Ne všechno dohromady už nejsou síly. Pochopili to i v generálním štábu? Uvidíme.

Operace Uran bude až za rok. Při našich parlamentních volbách. Do té doby musíme sbírat síly, získávat zkušenosti a nedopustit stejné debakly jako doteď. Naši generálové počátku války už povětšinou skončili „obklíčeni v kotlích,“ Ještě budeme chvíli couvat, ale liberálové už teď píší ve svém stranickém tisku o tom, jak odpor nepřítele zesílil, je mnohem poučenější a stále narůstá. Ale stále to ještě nepochopili, protože mluví o naší neschopnosti a hlouposti. Teď začnou zažívat Mansteinův paradox na vlastní kůži.

Zatímco jsme v posledních dnech vedli tyto boje, ruské válečné lodě přijely do Havany a jistá ruská ponorka zmizela Američanům z hledáčku. Prostě se ztratila, netušili kde je a kam se vydala. Pak se vynořila pár set kilometrů od amerického pobřeží… Pochopili Američané vzkaz? Nevím. Ale každopádně jsme se poprvé na plnou hubu dozvěděli, proč se vede válka na Ukrajině a proč Ukrajina prostě nemohla zůstat neutrální mezi NATO a Ruskem.

Jsou tam totiž suroviny za jedenáct bilionů dolarů. Řekl to americký senátor Lindsey Graham. To je ten, který se na hentu Ukrajinu jel nedávno podívat a nechápal, proč ještě není mobilizační věk snížen na osmnáct let, případně na sedmnáct. Takový utřinos také unese kvér a může se nechat zabít za svobodu a demokracii někde pod Bachmutem. Uznejte, že se mnohem lépe těží na liduprázdném území. Když tam někdo bydlí, tak mu zpravidla vadí, že mu kvůli dolu berete dům. Když budou všichni mrtví, bude se těžit jedna radost. Stačí jen vyhrát tuhle válku.

Putin zase nedávno „propálil“ údaje o ruských ztrátách. Řekl že Ukrajinci přicházejí o padesát tisíc lidí měsíčně a poměr ztrát je pět ku jedné ve prospěch Ruska. Vyvolal tím zděšení u ruských vojenských blogerů, kteří tento údaj začali různě bagatelizovat a zakrývat, ale já osobně si myslím, že je docela reálný. Putin prostě vyměňuje jednoho Rusa za pět Ukrajinců. Zajímavé bylo, že ani západní zdroje tento údaj nijak extra nezpochybnily. Kecy o tom, jak mají Rusové strašlivé ztráty a postupují přes mrtvoly svých kamarádů, jsou jen ukrajinská propaganda, které už nevěří ani Ukrajinci. Jejich vojenské hřbitovy jsou prostě už příliš velké a obrázky z násilné mobilizace jsou příliš časté.

Mimochodem… všimli jste si, jak i u nás ukrajinští muži zmizeli z ulic? Šíří se mezi nimi šeptanda, že pokud je zadrží policie kvůli nějakému přestupku nebo trestnému činu, tak jsou promtně odlifrováni na Ukrajinu a posláni do masomlýnku. Ale jistě všem Ukrajincům udělalo radost prohlášení naší Uršulky, že Ukrajina splnila všechny podmínky, aby s ní mohly být zahájeny přístupové rozhovory k Evropské unii.

Firma Rheinmetal slavnostně otevřela závod na opravu těžké techniky na Ukrajině. Samozřejmě nevytrubovali, kde ten závod je. Ale ve stejný den večer přiletěla nějaká ruská raketa do Kyjeva a i když ji ukrajinská protivzdušná obrana samozřejmě sestřelila, v Kyjevě hoří nějaké budovy a ne a ne zhasnout. Člověk se nemůže ubránit dojmu, že to byl právě tento závod. Odpovídalo by to ruskému černému humoru. Necháme je to dodělat, naplnit vybavením a teprve pak to zničíme.

Ládik Větvička hlásí, že letenky do Uzbekistánu, Gruzie a dalších tamních destinací neuvěřitelně zlevnily. To znamená, že se tam nikomu moc nechce, jen bláznivým turistům. Všichni, kdo tam létali kvůli práci a za obchodem, toho nechali. Asi vědí něco, co my ještě nevíme. Nechci být škarohlíd, ale slušně se to mele v Arménii, která možná ani nebude potřebovat válku, protože si zařídí občanskou válku. Ta je mnohem lepší a mnohem víc toho zničí. A nebo zvládnou obojí zaráz. Tamní premiér Pašinjan chce vystoupit z obranných dohod s Ruskem a hlásí, že už brzy bude Arménie v NATO, což se určitě bude ohromně líbit Íránu, který nad zbytky arménského území zatím drží ochrannou ruku a tlačí na Azerbajdžán, ať si nechá zajít chuť.

Gruzínci si prohlasovali svou verzi zákona FARA o zahraničních agentech. Zatím se to obešlo bez Majdanu a krveprolití, což je vlastně skoro nečekané. Gruzínská vláda zároveň oznámila, že pracuje na obnovení diplomatickcých vztahů s Moskvou.

Izraelci dálo dobývají pásmo Gazy a pořád s tím nejsou hotoví. Zároveň jsou docela slušné ohňostroje nad jižním Libanonem, kde operuje hnutí Hizballáh Podle nepodložených zpráv Hizballáh v uplynulých dnech přehltil izraelský protiraketový systém Iron drome a nadělal Izraelcům i nějaké škody. Jestli Rusové dodají nějaké ty rakety třetím zemím, aby útočily na Západ, tak to bude vypadat nějak takhle.

A na závěr, abychom názorně viděli, jak my tady v Evropě děláme všechno dobře, objevila se informace, že pokud Evropa uvalí cla na čínská auta, Čína zakáže import evropských zemědělských produktů a potravin… Hádejte, koho to víc poškodí…

A abychom to ukončili opravdu stylově, Michal Šmarda ze SOC-DEM se poučil z porážky v eurovolbách a navrhuje, aby jeho strana byla nejprogresívnější sociální demokracií ze všech. Prý je třeba nespoléhat na staré zkušené tváře a je zapotřebí mít blízko k lidem. Což zařídí tak, že udělá online konferenci… Já ho vlastně chápu. On mezi lidi nemůže, protože by zjistil, že nikoho nezajímá, ale fakt nechápu, proč tam s ním ještě sedí Zaorálek a Maláčová. S každým dalším dnem, co se Šmardou zůstávají, na nich ulpívá jeho morový puch povýšeného neschopného hlupáka, který na co sáhl, to zkurvil. Pardon za silný výraz, ale pro něj prostě lepší nemám. Není u nás horšího předsedy, není u nás horšího politika. Maláčovou a Zaorálka by stálo za to zachránit, ale Šmardu prosím ponechte na potápějící se lodi.

Mimochodem, víte jak se řekne Michal Šmarda holandsky? Zhouven dohouven.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (362 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jako vzdy skvely a vystizny clanek Danieli

Průměrný počet slepic: 4.1 (80 hlasů)

.. vandalizuje diskusi snad dokonce škodolibou radost. Jen ho ještě podporuj a povzbuzuj v tapetování. Nakonec to skončí tím, že si lidé zvenku přečtou jen Vidlákův článek a dále je to zajímat nebude. Pak se tu budete s Antonínem poplácávat na zádech, jací jste frajeři a velcí demokrati. 

Já to ještě chvíli vydržím a pak také přestanu házet perly sviním, jak radil před dvěma tisíci léty jisty Jehoshua ben Josef, více známý jako Ježíš z Nazaréta..

Průměrný počet slepic: 3 (21 hlas)

Jsem bezkonfliktní typ a pouze jsem se pokusil jemně nastínit cestu k umravnění  dvou kohoutů na jednom smetišti. Jak vidím, tak jste oba napak využili příležitosti nikoli k uklidnění, ale spíše k eskalaci konfliktu, čímž jste se oba dokonale odkopali. Díky tomu již vím s kým (ne)mám tu čest a jak budu na Vaše "vandalizování" diskuze (ne)reagovat. Jistí lidi se nejlépe odbydou mlčením. Taky totiž souhlasím s výše jmenovaným pánem z Nazaretu! Alespoň jsem zase o něco chytřejší. I negativní zkušenost může být zisk. Děkuji. :-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (13 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

Prosím o další odkazy na zajímavé články na témata o kterých se tady diskutuje. Nemám čas lůšňat  na netu a taky nemám  takový přehled jak Ty. Děkuji. :-)

Průměrný počet slepic: 3.6 (57 hlasů)

.. I já mám Vidlákovy Kydy jako výstřižkovou službu..

Průměrný počet slepic: 3.5 (28 hlasů)

.. ale vidím, že jsem se mýlil. Měl by jsi častěji jezdit do zahraničí..

Jsi zkrátka taková naše "Osina v prdeli", jako ten král Kazisvět I z pohádky o Princezně se zlatou hvězdou. Nebo jako myši, ty také co mohou, to sežerou, a co už sežrat nedokáží, to alespoň poserou.

Houby by se stalo, kdyby jsi dal své obvyklé tapety dolů a ponechal tu běžet diskusi k článku. Víš, že jsem článek Jindry Kulhavého ani nečetl? Jen proto, že jsi s ním posral jinak zajímavou diskusi. 

Jsi zkrátka prázdný sud, který umí jen dunět. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (26 hlasů)

Včera jsem stihl ve vlaku přes mobil napsat jen první vzkaz pochvaly pro našeho Vidláka za jeho výstižný článek. Neměl jsem sebou počítač pro uvedení jako vždy různých zajímavých témat. V noci když jsem přijel z ciziny jsem byl tak unavený z dlouhé cesty že jsem ihned usnul. A teď plný sil a elánu inspirovaný s vynikajícího článku našeho Vidláka s radostí příteli Jurášku a vás přátelé uvedu různé témata s kterými V.Kydy jsou pestřejší a s kterými mi všichni obohacujeme Vidlákovy Kydy.

Průměrný počet slepic: 4 (41 hlas)

Povolební období znamená jisté uklidnění i ve chvíli, kdy se v nás vaří krev. Leyenová údajně míří za druhým funkčním obdobím v čele Evropské komise, do které navíc směřují další osoby ženského pohlaví možné považovat za radikální představitelky systémové sešlosti elitního klubu likvidátorů našeho kontinentu. Ursula hned ze samé radosti nakoupila 650 000 experimentálních dávek proti ptačí chřipce, to proto, aby dokázala, že se toho nebojí. Do Evropského parlamentu navíc pronikly ty největší kreatury naší politické scény, takže už dopředu víme, že minimálně Nerudová, a hned poté zločinní Niedermayer a Zdechovský nás nijak zastupovat nebudou a půjdou proti zájmům České republiky. Jsme opravdu takoví idioti, že jsme tam opět poslali tyto dva? Děkujeme za to voličům Spolu (ironie). Jediným pozitivem je tak dlouhý obličej nezvolených Pirátů Kolaji a Peksy či snaživého Ferjenčíka.

  V redakci inadhledu jsme unaveni. Snad jen rubrika Fotka dne udělá občas radost a vyloudí úsměv na tváři. V reálu se kumulují na Ukrajině těžší zbraně nově třeba Američany poskytnuté nacistickým jednotkám Azovského pluku a k Zelenskému proudí další desítky miliard. Je jich tolik, že si chlapec už kupuje i hotely s kasinem, aby si při případném přežití války zajistil i nadále solidní životní úroveň. Se vším všudy se dostal na vlnu největších světových diktátorů a bossů. Přitom toho moc nenabízí. Jen nenávist k Rusku a životy Ukrajinců  padajících na frontě jako mouchy. Nekonečné boje na Ukrajině už jsou ve fázi, kdy ruská převaha připomíná přesilovku a Zelenského chlapci, tedy aspoň ti věrní, se uchylují k partyzánským akcím hluboko v ruském vnitrozemí. A je to dobře, protože Rusko nemá co spát na vavřínech a má čas zalátat díry v obraně mimo území Ukrajiny. Celý tento konflikt nakonec vytvoří plně připravenou armádu schopnou převálcovat celý Západ. A to za stoupající efektivity vlastní ekonomiky. Kreml by mohl dávno zavelet k dobytí Kyjeva, ale zdá se, že postupuje systematicky a dle plánu. Likviduje jak Ukrajince, tak i samotnou Evropu. Zub za zub. Zeptejte se dělníků pracujících u nás. Většina z nich ,,svého“ exprezidenta Zelenského nenávidí. Je jim jedno, jak to dopadne, hlavně aby to skončilo a Zelenskyj byl potrestán.

  Naše politická scéna se vrací do běžných kolejí. Pětikoalice poznala, že bez korespondenčních voleb nevyhraje. ODS si ve svých řadách zcela očekávatelně ponechala zmetka Novotného a opět ukázala, jak plive na české občany. Předvolební divadlo kolem jeho vyloučení ošálilo jen úplně naivní idioty, protože lež a manipulace s povědomím hloupých občanů je normou chování této kdysi hrdé strany. Takže Řeporyjec bude dále urážet, dehonestovat a otravovat, dokud mu někdo pořádně nenatluče. ODS klesnula na morální dno, čemuž napomáhá i arogantní tlučhuba Fiala a jeho spojenectví s před očima se měnící čerstvou dlouhovláskou a expertkou na svetry a mobily Pekarovou Adamovou.

  Jsme unaveni. Naše média postupně uzamykají na internetu své články, jediné Fórum 24 vědomé si toho, že by si jejich bláboly nikdo nekupoval a nemohli by šířit svou dobře zaplacenou fantasmagorii, nám poskytuje možnost nadále číst tyto protiruské žvásty zdarma. Seznam v tom má nepořádek a občas se něco neotevře, jindy ano, ale stejně není o co stát. Ředitel ČT hrozí propouštěním, pokud vláda nezvýší koncesionářské poplatky, my bychom je zrušili úplně. I po zavření Kavčích hor by tu zbylo dost jiných stanic devastujících mediální prostředí. To narovnávají někteří blogeři, takový Vidlák má solidní dosah, byť jeho favoritka Rédová do Bruselu nepronikla. Jeho názory jsou často podobné našim, jen on patří k levici a my zastáváme pravicové hodnoty. Což nebrání společným úvahám. Je tu však pár dalších zajímavých autorů, jen nejsou tak aktivní nebo se hůře hledají.

  Nynější odpočinek nám odpusťte, začíná okurková sezóna. Fanatici do elektraut pláčou, nikdo to kupovat nechce, tedy mimo ČR, u nás se se zpožděním spustily dotace. Síly v Bruselu se přeskupují, ale ne dostatečně. Na Ukrajině se umírá a meteorologové straší vedrem a nejteplejším květnem v historii, což byl zase výsměch realitě. Blbce z nás dělají i brněnští vědátoři přimícháváním cvrčků do jídla s tím, že si zvykneme. To ani náhodou. Jak vidíte, nadále vše sledujeme a nezapomínáme na své čtenáře. I nadále tu pro vás budeme, i když je evidentní, že plno lidí zajímá více jejich dovolená než budoucnost.

Jindřich Kulhavý   14. 06 2024
www.inadhled.live     

Průměrný počet slepic: 4.3 (53 hlasů)

Stojí za to zmínit část článku s kterými oblíbený J. Kulhavý hovoří přímo o našim Vidláku viz zde:

... To narovnávají někteří blogeři, takový Vidlák má solidní dosah, byť jeho favoritka Rédová do Bruselu nepronikla. Jeho názory jsou často podobné našim, jen on patří k levici a my zastáváme pravicové hodnoty. Což nebrání společným úvahám...

Tak by se měli chovat všichni občané ČR jako tito dva opravdoví patrioti J. Kulhavý a náš Vidlák. Láska k naší vlasti těchto dvou patriotů i když jeden z nich patří k levici a druhý k pravici nám ukazuje společný směr s kterým by jsme měli jít mi všichni občané ČR kteří milujeme naši zemi.
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (33 hlasů)

Ale on to už kdysi tady psal vyhozený Ethanol. Antonín vždy vyjde s těmi, kdo jsou v okolí, když je na území někoho, k tomu se chová servilně, ale ti, co jsou dál a moc s nimi nesouhlasí, tak to nejsou názoroví oponenti. To jsou nepřátelé. Ok, předvedu nepřítele, když je poptávka.

Svého guru chválí i za věci, se kterými si není moc jistý, ale, kurva, je to jednou guru, tak má pravdu. Jeho osobní příspěvky, to je celkem trágo, tak radši kopíruje jiné. Je to skvělý bojovník, který dokáže poradit ranařům v první linii, když on je u toho v páté a od bratrance švagrové má slíbeno, že ho převelej do šesté. Taky se mi líbí jeho tykačky Vidlákovi. Já jsem zde z vás nejdýl,ale nikdy jsem si nedovolil Vidlákovi tyknout a ani on mě. Antonín se cítí zde doma, páč má nejvíc příspěvků, tak familiérně oslovuje někoho, aniž by se spolu dohodli. Styl Jágr, kterej tyká všem. No jo, akorát, že ten Jágr něco dokázal. I když ani tak na to nemá právo.

Ale musí se nechat, dokáže na začátku diskuse článku zamrdat víc jak polovinu diskusního fóra, aniž by vypotil jedinou svojí myšlenku.

Antoníne, nedávno jste mě dost nadzvedl těmi "nepřáteli". Chcete ho? Máte ho mít. Bude konkrétní. Teď se braňte, že nemám pravdu, jestli na to máte koule. Sejměte mě a vyvraťte mi to, co jsem zde napsal. Rád pokecám.

Průměrný počet slepic: 3.5 (20 hlasů)

spolu s Richardem svými mnoha reakcemi na Antonína zasviníte diskuzi víc než on. A Kulhavého si rád počtu aniž bych musel na nadhled. 

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

ale neser se do mojí osvobozenecké války proti mému nepříteli, Antonínovi. Nepřítelem mě nazval on, já pouze jeho styl přijal.

Průměrný počet slepic: 2.5 (19 hlasů)

ti to dělá dobře...já si raději zajdu na pivo

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

.. chybět, a říkal jsem si, jestli na vás v lese nespadnul nějaký strom.. 

Vzpomenul jsem si na jeden vtip, kterak se Khon s Roubíčkem rozhodnuli spáchat atentát na Hitlera..
Leží na střeše, skrze své puškohledy sledují silnici, a Hitler ne a ne a nejede.. Roubíček se starostlivým tónem v hlase povídá: "Snad se mu něco zlého nestalo.."

To, jak jste byl ošklivý na Máju jsem vám už odpustil, když jste nám vysvětlil, že jste dostal flašku košerovné slivovice.. Vím, že to máte na háku, ale dávám vám 5 slepic! Už jsem si tu začínal připadat jako vyvrhel, když se snažím umravnit Antonína, a jsem na to sám..

Mimochodem, pro typ člověka, který popisujete výše, mají v Rusku ustálené pojmenování ANÁLNÍ AKROBAT..

Průměrný počet slepic: 2.7 (10 hlasů)

taky mi vadí tapetování a občas se tu s tím vybalím, je úžasné, jaký roj se na mě okamžitě sesype. Přitom kdyby tapetovali všichni, tak by to tu vypadalo tak že už by sem nikdo nelezl. A ten důvod - nikdo na odkazy nekliká, no svatá prostoto. Když tu náhodou je natapetováno něco, co mě zajímá, stejně si najdu originál (s obrázky a tamní diskusí). Nejhorší je, že si tapetář myslí, že to dělá dobře, no asi jako náš ukrajinský premiér Fiala. No a Berrnard má vždycky pravdu, kromě případu, kdy tvrdí, že za tamten konflikt může Putin. Howgh.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

.. výše..

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

druhý pokus přesunout výše :D

 

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

a se, Antoníne, s prosbou připojuji. Děkuji za vaše mně přínosné příspěvky. 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

Zaujal mne Vidlákův odstavec o Šmardovi, Zaorálkovi a Maláčové. Protože tihle tři, společně s dalšími socialisty, pomohli dostat ČSSD tam, kde dnes je! Zejména nezapomenutelná paní Maláčová. Její ministrování, se nazývalo „Maláčování“. Její sen, mít pod palcem tiskárnu peněz, byl velmi silný a trval po celou dobu co seděla ve vládě. Každým dnem přicházela s novým požadavkem, jak někde vyhodit miliardu z neexistujícího rozpočtového přebytku. Patřila oprávněně do party nejhorších ministrů, kteří kdy u nás vládli. Že Babiš vydržel její spolupráci, byl od něho svým způsobem hrdinský čin.

Průměrný počet slepic: 4.5 (64 hlasů)

Venezuela Maláčová, také mě Vidlák zaskočil.

Průměrný počet slepic: 4.1 (23 hlasů)

.. Svým způsobem měla pravdu, "Zdroje jsou", jen odtékají z naší kolonie  do Německa, USA, Francie a dalších zemí, které skoupily a rozkradly naší zemi. To ale taková Marxová a Valachová byly větší škůdci naší země. Je fajn vědět, že jsou všichni passé, a upřímně řečeno, ani Zaorálka, ač se o něm Petr Drulák vyjadřuje pochvalně, mi není nijak zvláště líto.

Zaorálek je zářící hvězdou jen díky neumětelství a hlouposti Piráta Lipavského. To, že Pirátům v EU zbyla jen "Ukulele" Gregorová je největším vítězstvím letošních voleb.

Průměrný počet slepic: 4.4 (33 hlasů)

jak paní Maláčová říkala, že když budou vyšší sociální dávky, tak ti lidi je budou utrácet, trh se rozhýbe, budou z toho pro stát vyšší spotřební daně a dph, tak se to rozjede.

Pak psala Šichtařová, že jí pod článek v tomto smylu napsal jeden čtenář: "Takže, když si budu kupovat víc lahváčů, budu mít pak víc flašek na vracení a až je vrátím, dostanu víc peněz, abych si za ně mohl koupit víc lahváčů". Toto jsou ty vrtulníkové peníze, která paní Maláčová navrhovala.

Za mě, jako případného voliče, jo, kozy měla dobrý, ale do politiky bych jí radši nepouštěl.

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

.. kterak se John Connor a Catherine Brewster ukryli v Crystal Peak a přežili jaderný Armagedon. Hezká, leč mrazivá pohádka.

Naštěstí američtí generálové mají děti a vnoučata a Globální Parazité vědí, že ještě nemají kam utéci, Mars je stále daleko a ISS není žádné Elysium..

USA byly dlouho svalová hmota Globalistů, od Británie převzali štafetu "Dílny světa", a předali svůj štafetový kolík Číně.. Ovšem situace, kdy 4% populace Země (333 milionů versus 7,9 miliardy) spotřebovává 50% světových zdrojů a vytváří 40% odpadu, je naprosto neudržitelná, proto se musí stát z globálního hegemona lokální mocností, jakými jsou Rusko, Čína, Indie, Brazílie, Jižní Afrika.. 

USA většinu svého průmyslu přestěhovali do Číny, a nyní je třeba je znovu industrializovat, opravit dálniční mosty, přehrady, elektrárny. Prostě proto, že velmoc s jadernými zbraněmi nelze zahnat do kouta a ponížit, či nechat propadnout do chaosu občanské války. Skončila 50 let trvající dohoda o Petrodolaru, a Saúdové už se těší, jak budou svou ropu a plyn dodávat do celého světa.

Proto se Němci koukali jinam, když byly vyhozeny do luftu trubky na dně Baltu - drahé energie jsou pro obyvatelstvo Evropy dostatečné alibi pro přestěhování části německého, francouzského a zřejmě i našeho průmyslu do USA. Jedna roura na dně Baltu ale zůstala neporušená, je tu ještě plynovod Jamal (přes Bělorusko a Polsko) a Bratrství (přes Ukrajinu a Slovensko). Stačí aby skončila válka na Ukrajině a znovu bude (relativně) levný plyn a bude možno ekonomicky postavit na nohy Evropu. 

Nám zbývá jediné - dožít se toho, a nedopustit zhovadění našich dětí. Mladšímu, 13-ti letému synovi, říkám: "Vystudovat si můžeš co chceš, ale elektrikařinu budeš umět!" Na ČVUT to má z domova kousek, 10 minut pěšky. 

Nemá smysl snít o vystoupení z NATO a EU, ale je třeba být připraveni na to, až se tito dva obři na hliněných nohou začnou sami bortit. Rusko přežilo Perestrojku - Perestrelku díky zahrádkám a Dačám kolem velkých měst - jsou to zahrádkáři stejně jako my, jen proto ve Svatých Devadesátých nepomřeli hlady.

Ukrajina už je prakticky "denacifikovaná", většina nadšených a udatných Rusobijců už padnula pro větší slávu Bandery a Šucheviče. Dva z nich jsem znal, jeden, Vladimír, určitě padnul, kluci mi ukázali jeho fotku na Telegramu, a o druhý, Sergej Michajlovič, starý paragán, veterán z Afganistánu, zhruba v mém věku, zřejmě také. Oba byli skvělí elektrikáři, a vlastenci.
3,4 milionu ukrajinských mužů se skrývá na Ukrajině, žijí mimo systém, bez platebních karet, mobilních telefonů, další statisíce utekly do Evropy a do Ruska. Zelenskému už skončilo funkční období.

Je jen otázka času, než to tam skončí, kolik ještě chlapů bude muset vykrvácet nebo být zmrzačeni jen proto, že politici vsadili na porážku Ruska své kariéry? Nechali se oblbnout tím, že Rusko je prý slabé, zaostalé, hladové, má zastaralé zbraně a má jich málo.. Ukazuje se, že nic z toho není pravda..

Už jednou jeden rakouský kaprál zmobilizoval celou Evropu a přesto si pro něj došli až do Berlína. 

Před ním to zkoušel korsický dělostřelec, ještě dříve švédský král a okolo roku 1600 Polsko - Litevská unie. Korsický dělostřelec i Poláci došli až do Moskvy, a stejně jim to bylo houby platné..

Průměrný počet slepic: 4.6 (94 hlasů)

Jistě, tak nějak to je. Jenom technická - těch "odklonistů", těch kteří nechtěji být "mohylizováni" jako "potrava pro děla" jsou venku už miliony.

Ne všichni jsou boháči.  

Průměrný počet slepic: 4.4 (48 hlasů)

.. Jemenu a dalších končin světa, příbuzní důstojníků, kteří hlásí padlé s dvouměsíčním zpožděním, aby na ně mohli fasovat žold, potraviny, munici a výstroj. Ti mají lví podíl na úspěších ruské armády a na svrabu a neštovicích, ve kterých dnešní Ukrajina je.

Když jsem se loni v březnu vrátil z Homolky po operaci páteře domů do domácího ošetřování, místo abych si jel poležet a rehabilitovat šest týdnů až dva měsíce na neurologickou kliniku v Kolíně, tak jsem si najal na domácí práce, které jsem nezvládal, jednu mladou paní původem z Charkova, a ta mne vyléčila z ochoty pomáhat uprchlíkům z Ukrajiny.

Musel jsem si peníze pro ni nechávat vozit v hotovosti, nemohl jsem jí je posílat na účet, aby nepřišla o sociální dávky. Hned jak to můj zdravotní stav trochu dovolil, tak jsem se s ní rozloučil..

Prachy hotově a programové neplacení daní je hlavní bolest většiny Ukrajinců, se kterými jsem se potkával. Zejména ukrajinští elektrikáři, s výučním listem či vysokoškolským diplomem, které je možné nostrifikovat, ač šikovní a pracovití, kteří by mohli mít řemeslnou živnost Montáže, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení, a tak si dávat do nákladů 80% tržeb a vystavovat regulérní faktury, mne svým programovým ojebáváním štvou.

Raději pracují za poloviční peníze, ač by mohli například využívat aplikaci AirBanky, která jim umožňuje v mobilu i vystavovat faktury a generuje kompletní podklady pro daňového poradce.. Ti se nikdy neintegrují a vždy budou parazitovat na našem státu. Od nich to odkoukávají i naši. Díky tomu naši poctiví řemeslníci musí platit výrazně vyšší daně.

Nedivím se, že je Ukrajina rozbitá a vykradená země. Až ta válka skončí, budeme tu zase mít organizovaný zločin, jako v devadesátkách, akorát už nebude "ruskojazyčný", ale "ukrajinojazyčný". Je mi těch policistů, kteří ten bordel budou muset uklízet upřímně líto. Proti nim budou stát veteráni z války, naprosto pohrdající lidskými životy, morálně okoralí a bezohlední.. 

Jakákoliv masová imigrace, a to i ta z Ukrajiny, která je nám blízká jazykově, historicky i kulturně je zlem pro každou zemi. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (38 hlasů)

Mám mezi kamarády fůru řemeslníků. Potíž je v tom, že jich je dnes málo. Ano, každý rok vychází mnoho mladých lidí ze škol, plnou hlavu chytrostí o Freudovi a genderech a maj pak ke jménu přilepenoý i nějaký titul. Jenomže, když ti začne zatékat do baráku, tak si je asi na opravu střechy neobjednáš.

Moji kamarádi mají ty svoje, větinou v papírové formě, notýsky nařachaný minimálně na čtvrt roku dopředu. Pokud poptávka dost převyšuje nabídku, co se stane, Bobe? To je základ ekonomiky. Pochopitelně se ceny zvedají. Šikovný řemeslník, který chodí celý den v montérkách, si dnes dokáže vydělat víc, než manažer ve velké fabrice. Jsou snad oni špatní? Ano jsou, pro ty, kteří je potřebují a pak srovnají svůj plat s tím, co jim zaplatili. Ale, pokud by si je neobjednali, měli by průser. Kapalo by jim na hlavu, auto by nejelo, v lednu na kotli by čerpadlo nefachčilo. Je snad vina toho řemeslníka, že jich je málo?

Já jsem lesní dělník, Bobe. Co je míň? Na prestiži mi nezáleží, myslím, že svojí práci umím a fakturuji měsíčně cca nějakých 70 hrubého. Vzhledem k tomu, že nemám moc náklady, daním paušálu. Teď ale máme konflikt, se kterým bojuji. Říkám vedení, že jsem placen podle tabulek, které se ale už 10 let nezměnily. Byla inflace a já mám dělat furt za těch 70? Já chci 90. Jasně, že se cukaj, ale já svojí práci umím a nejsou lidi a vsadím se s tebou o co chceš, že v srpnu už tu devítku mít budu.

A víš proč těch 90 budu mít? Protože drtivá většina mladejch chce vylézt z chytré školy a budou mít chytrý diplom, akorát nebude asi tolik chytrejch míst. U nás chytrá místa nejsou, tam se něco musíš naučit, je to nebezpečná práce, taky se tam musí fakt rukama makat (četl jsi někdy v historické literatuře, co jsou to mozoly? tak to já mám na dlaních.) ale ohodnocená víc, než inženýr bez praxe.

Nestěžuj si na řemeslníky. Ty budeš potřebovat asi častěji, než někoho, kdo studoval, kolik je pohlaví.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

mám hospodu, takže nemám problém sehnat řemeslníky. A že tak úplně neplatí, co by měli ? Aspoň toho erár méně rozkrade a pošle UA mafii. No a drtivou část prací si umím udělat sám.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

nejmenuje se ta hospoda náhodou na S?

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

U

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Leda by se Svatoboj přejmenoval. A do jedný restaurace na U jsem chodíval hrát karty, než nám to Babišova parta zakázala.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

je u Tomkáče

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

a majitel je Bob, nebo alespoň býval. A s tím si tykám a není to soudruh. Už jsem ho ovšem dlouho neviděl, typuju tak od Babišových lockdownů.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

a soudruh taky nejsem

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Když někdo dané práci nerozumí, může mu připadat, že ten řemeslník je zloděj. Dám příklad.

Volal mi maník , dostal na mě číslo od mého kámoše, že má na zahradě kousek od baráku dva stoleté smrky a že jsou nahnuté, on se na to necejtí, že by je potřeboval pokácet. Že je nebudu muset odvětvovat ani pak porcovat, to si udělá sám, jenom je potřeboval položit. Měl problém a já jsem ho odmítnul. A víš proč jsem ho odmítnul?

Protože bych tam přijel, bylo to cca 10 kiláčků, vytáh bych si fidlátka, ale u těchto menších akcí pod litr nejdu. Do 5 minut by byly ty dva smrky položený, já bych ho zkásnul a odjel, on by byl zprvu rád, ale časem by mu začalo vrtat hlavou, že jsem z něj vytáhnul tisícovku za 5 minut práce. A začal by mě pomlouvat, jako ty, Bobe, že jsem zloděj. Mám to snad zapotřebí?

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)

znám dobře, lidi si myslí, že cesta a čas jsou zadarmo. Hlavně pro ostatní.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

.. Paretova pravidla 20/80..

Dvacet procent zákazníků vám přinese 80% zisku. Těch si važte a snášejte jim modré z nebe..

Zbývajících 80% zákazníků vám přinese 20% tržeb. Nevysilujte se na nich, nechte je konkurenci.

A Škudlilové? ti jsou to nejhorší, co může být. Berrnard udělal správně. 

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

.. všechny fušéry a lajdáky pomyslně skopal ze schodů, v reálu jsem jim přestal zvedat telefony, a když je potkám v K&V elektro tak se k nim nehlásím.

Proto znám jen kluky, co mají živnost Montáže, Opravy Revize a Zkoušky elektrických zařízení a také Oprávnění od TIČR (Technická inspekce České republiky), a ti všichni mají právo dávat do nákladů 80% tržeb, a proto nemají žádné ojebávání Berňáku, Zdravotky a Sociálky zapotřebí..

Ano, elektrikáři a instalatéři - topenáři co umí dělat i plyn jsou stavařská aristokracie..

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Není u nás horšího předsedy, není u nás horšího politika

Jednoho takového znám. Jmenuje se Fiala. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (82 hlasů)

Dovolím si doplnit pár jmen. Pokud jde o premiéry, Fiala není jediný co pokazí vše na co sáhne. Podobní machři od roku 89 byli: Vladímír, Špidla, Stanislav Gross, Jiří Paroubek, Miroslav Topolánek, Jan Fischer a Bohuslav Sobotka.

Jména těch, kteří nebyli prmiéry, ale měli vysoké funkce a působili v nich srovnatelně se  Šmardou, by tvořila docela dlohý seznam. Všichni tam byli proto, že byli zvoleni. Jmenovat nebudu. Přesto, že na jejich kouksy se zapomenout nedá.

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

ještě bych přidal Zemana a Babiše. (Zeman prodal banky, odpustil Rusku dluh atd., Babiš ač nic nevybudoval, přesto zemi rekordně zadlužil)

Průměrný počet slepic: 3.1 (28 hlasů)

.. institutu ještě zlatý, protože myslel na budoucnost svých firem, a  kdyby nebylo KoronaŠílenství, byl by celkem dobrým hospodářem. Rozhodně zaplatil na daních a odvodech za lidi, které zaměstnává více než ze státního rozpočtu dostal. Ten správný fičák ve státní kase nám předvádí naši "AntiBabišovci".

Průměrný počet slepic: 4.4 (31 hlas)

že Babiš s tím začal, za korony rozhodně dobře nehospodařil a před tím nehospodařil vůbec (jen množil státní darmožrouty a přidával jim prachy), což bylo možná lepší, ale furt blbě. A energie byly průser už za Babiše.

Průměrný počet slepic: 2.8 (20 hlasů)

když (podle Vás) způsobil skokový nárust cen energii a to v celé Evropě! Máte hodně naivní představy o globálním řízení světa. Regionální politici na něj mají vliv mizivý, či spíše žádný. Ale jako ministr finací si kdysi nevedl špatně, ale to je věc diskuze a názoru.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Jede od začátku svého antibabiše. A zase začne vyjmenovávat, co všechno pokazil...už jsem si zvykl na jeho nenávist 

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

In reply to by Mec

Trvalý odkaz

ale nenávist ...  Možná jo, ale jen proto, že nás nutil očkovat (což je pro mě totéž, jako by mě chtěl zabít) a bohužel tomu nátlaku v mé rodině většina podlehla, někteří už nejsou mezi námi a já jsem přesvědčen, že to bylo díky mRNA. Pamatuji Schillerovou, jak vykřikovala, že neočkované je třeba vyhladovět a teď tam zase dělá frajerku, místo aby seděla v base. Vyjmenoval jsem toho dost, to máte pravdu. Voličům to zřejmě nevadí, nenávidět bych měl spíš je.

Průměrný počet slepic: 2.4 (11 hlasů)

jsem nepsal, jen o nás. Na ceny v Evropě vliv samozřejmě neměl, tady byl ale premiér, takže to bylo u nás jeho dílo (vlastní levné elektřiny jsme měli přebytek, jenže on chtěl větší daně, tak nám ji schválně zdražil prodejem přes překupníky no a ti dnešní parchanti to okoukali a ještě vylepšili).

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)