Soumrak unijních elit

Autor

Ve Francii se potvrdilo, že Macron měl velice citlivý politický čich a udělal přesně to, co bylo zapotřebí udělat, aby Le Pennová nevyhrála volby. Nahrával mu francouzský dvoukolový systém (který zavedl de Gaule), kdy si voliči v první kole užijí a ve druhém kole se leknou vlastní odvahy. Le Pennová volby správně zhodnotila, že její vítězství je jen odložené. Macron totiž nečekal, až francouzská pravice ještě víc zesílí a Francouzi si ještě víc zvyknou na tamní hýkání progresivistických mééédií a přestanou se „těch fašistů“ bát.

Macron je typickým představitelem euroelit. Dokonale patří na fotku vedle Merkelové, Leyenové, Hollanda, Timmermanse, Klause Švába, Donalda Tuska, Maria Draghiho a dalších. Je prototypem těch, kteří vedli Evropu poslendních třicet let. Kteří zařídili Lisabonskou smlouvu, domluvili grýndýl, vítali migranty po milionech a nedovedli si představit, že by západní nadřazenost a hegemonie někdy pominula. Ostatně, stačí si jen přečíst henten Great Reset… tam není ani slovo o tom, že nebudeme nic vlastnit a budeme šťastní. Tam se onanuje nad čísly, jak moc je Západ vpředu, jak ho nikdy nic neohrozí a covidová pandemie je příležitost definitivně porazit všechny antiglobalizační soupeře tím, že lidem dají chléb a hry (a identifikační čipy).

Pokud jste Great Reset nečetli, sledujte stránky Petra Hampla. On to teď čte a komentuje na pokračování.

Macron už teď neměl většinu v parlamentu. Pokud chtěl něco prosadit, musel se domlouvat se stranami mimo svou středovou koalici. Většinou se obracel na umírněnější pravicové Republikány. Ve Francii to takhle jde. Právě od dob de Gaula mají systém, který prezidentovi dává docela slušnou moc. Obzvlášť, je-li Francie ohrožena zvenčí a nebo zevnitř. Kdy to nastane? To rozhoduje prezident.

Macronův tah s předčasnými volbami zařídil, že Le Pennová nesestaví vládu, ale za cenu toho, že vládu bude těžko sestavovat kdokoliv. Premiérem už zřejmě nebude Macronův člověk, ale upřímně, být francouzským premiérem v takové patové situaci, to bude na osobní politické sebezničení i zničení své vlastní partaje. Je úplně jedno, kdo to bude. V parlamentu bude chaos, nad kterým bude vyčnívat Macron jako jediný pilíř stability a bude k tomu mít spoustu prezidentských nástrojů. Macron si prostě jen vybral, koho se pokusí naštvané francouzské populaci předhodit jako obětního beránka.

Tohle se teď unijním elitám děje všude v Evropě. Prostě přišla bitva u Moskvy a jejich vojska byla vržena o sto kilometrů zpět. Ve starém Římě také zjistili, že jejich římské legie už na Germány nestačí, tak prostě začali proti Germánům najímat jiné Germány. Byl to začátek konce, ale předtím byl ještě pořádný bordel.

Volby v Británii i ve Francii jsou takový začátek konce současných euroelit. Jsou logickým pokračováním toho, co se ukázalo na ukrajinských bojištích. Západ už nemá sílu, aby porazil Rusko a nemá už sílu, aby ekonomicky vládl. Bruselští Schwabovští lepševici už nemají sílu, aby určovali budoucnost. Už si musejí vybrat, s kým se spojí a kdo jim bude méně nebezpečný. V příštích volbách to čeká Němce a za rok to čeká i Fialu. Všechny demonstrace a protesty jsou toho průvodním jevem. Lid už jich má plné zuby. Ještě mohou chvíli využívat svou mediální sílu a strkat voličům před obličej různé falešné vějičky a přesměrovávat jejich frustraci jinam, ale to je zbraň na jeden výstřel. V dalších volbách už to nefunguje. Odchod od majnstrýmu je stále naprosto jednosměrný.

Hele, a teď vážně…

Macron vypsal předčasné volby, aby to dopadlo právě takhle. Dal všem stranám strašně krátkou dobu na kampaň a donutil je tím, aby vytvořily narychlo koalice. Macronovým cílem byl chaos, protože to jediné ho mohlo zachránit. Globalistům by se samozřejmě hodilo, aby se pravice bila s levicí a ještě lépe, aby se levice ihned rozhádala mezi sebou, protože podle výroků jejich představitelů tam mezi sebou mají všechno. Grýndýl, Palestinu, Izrael, Ukrajinu, migraci, podporu války, podporu míru i podporu Ruska. V tomto se podobají Labouristům v Británii. Nikdo neví, co přesně z toho vyleze v podobě hlasování v parlamentu. Obzvlášť ne my, co sledujeme francouzskou politiku z české Kotlinky.

Nejpravděpodobněji z toho nakonec vyleze pokračování Macronovy politiky jinými prostředky… a s jinými viníky.

Proto jsem psal, že kdyby měl Fiala rozum, tak by udělal předčasné volby i u nás. Mohl by dosáhnout podobného výsledku. Malé strany by se nestihly připravit, maximálně by udělaly nějaké nesourodé koalice, které by měly minimální úspěch a ODS by hladce vládla s ANO, protože ti jediní by byli připraveni. V republice by byl sice bordel, ale z něj by vyčnívali Modroptáci a Andrejko. Fiala to samozřejmě neudělá, protože je jen lokaj a nikoliv globalizační šachista jako Macron.

Je ošidné srovnávat francouzské reálie s těmi českými. My tu nemáme patnáct procent muslimů, nejběžnější české jméno není Mohamed, nemáme tu Středozemní moře chráněné vykastrovaným Frontexem, nekolonizovali jsme Alžírsko. Stejně tak nemáme silné odborové centrály, které jsou schopny drsného vyjednávání a ještě drsnějších protestů. Myslivci u nás nejsou silná lobbystická organizace a nevstupovali jsme do EU s tím, že Němci zaplatí našim zemědělcům nejvyšší dotace v Evropě, což si francouzští zemědělci žárlivě hlídají. Také nejsme jaderná mocnost a stálý člen Rady bezpečnosti OSN s právem veta. Francie je nejmenší velmoc a také nemá přátele, jen zájmy.

Náš volební systém také není stejný jako francouzský. Jejich dvoukolové volby upřednostňují osobnosti před stranami. Na konkrétní situaci v konkrétním obvodě hodně záleží. Ve skutečnosti všichni víme houby o tom, jak to ve Francii teď bude dál, protože kromě asi pěti jmen francouzských politiků neznáme těch šest set dalších. Nečekejte, že se bude hlasovat podle nějaké stranické disciplíny… ve Francii opravdu ne. Nikde také není řečeno, že Melenchon, Le Pennová i ostatní nakonec nebudou mít rozum. Jedno je totiž spojuje – nenávist vůči Macronovi a Bruselu. Před volbami se mluví jinak než po volbách. Ono je totiž možné úplně všechno a děláme si obraz z dost neúplných střípků.

Jen tak namátkou:

O Melenchonovi pozitivně píší Poláci, že podpora Ukrajině bude pokračovat a zároveň o něm pozitivně píší Rusové, že podpora Ukrajině se zmenší. Euroskeptici se na svých profilech tetelí, že výsledek voleb je důvod, proč si Kallasová zase může sbalit fidlátka, protože se nikdy nestane evropskou ministryní zahraničí, stejně tak se už kochají nadějí, že ani Leyenová se možná neudrží… a eurooptimisté se ve stejnou chvíli radují, že vše je díky Macronovu tahu zachráněno. Vondra si stěžuje, že Macron pomohl k vládě antisemitům a komunistům (kterých je asi osm). V Maďarsku píší, že Patrioti pro Evropu získají Le Pennovou, Švamberk u nás píše, že ji nedostanou a Babiš udělal chybu, že nezůstal v Renew. Dnes už víme, že ji mají a předsedou Patriotů bude Jordan Bardella. Ale Patriotům se budu věnovat v zítřejším článku.

Střízlivě řečeno, Brusel sice udržela Macrona, ale ztratila Francii. Ta se teď ponoří do volebního patu a bude mít svých starostí dost. Taková byla cena, aby unijní elity ještě chvíli rozhodovaly a udržely iluzi jednoty. Británie sice není součástí EU, ale elity má stejné. I tam udrželi iluzi jednoty jen za cenu bordelu v ulicích. Holandsko na tom také není nijak zvlášť dobře a o Belgii ani nemluvím. Na řadě je Rakousko, připraví se Německo. Všechny tyto země mají výraznou muslimskou menšinu, všechny ještě nedávno byly pupkem světa, motorem globalizace i mocenské arogance, všechny si zničily průmysl grýndýlem a mají tendenci v tom ještě pokračovat. Všechny se angažují proti Rusku (jen Rakousko je neutrální) a všechny prohrávají i podle vlastních pravidel.

Jestli něco volby ve Francii ukázaly, tak mentalitu Hitlerova bunkru prounijních elit. Ještě nějak oddálit nevyhnutelný konec. Ještě obětovat kus vlastního národa i vlastní země, ještě obětovat hospodářství, prosperitu, ještě přimhouřit oči nad útoky na synagogy, ještě se pokusit rozeštvat lidi proti sobě. Bordel v ulicích je pro unijní elitu snesitelnější než změna smýšlení a změna směru.

Myslím, že do našich parlamentních voleb budeme mít celou řadu příkladů toho, co nemáme chtít a co naopak chtít máme. Kdysi nám Kalousek otloukal o hlavu řecký příklad. Myslím, že teď se bude mluvit o britském příkladu, francouzském příkladu a možná i německém příkladu. A také o maďarském příkladu, který zůstává jediným majákem normálnosti.

Klára Samková to včera řekla správně: Všichni věděli, že se unijní elity budou držet koryt za každou cenu. Ale málokdo tušil, jak velká cena to bude.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (351 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

 ... V Maďarsku píší, že Patrioti pro Evropu získají Le Pennovou, Švamberk u nás píše, že ji nedostanou a Babiš udělal chybu, že nezůstal v Renew. Dnes už víme, že ji mají a předsedou Patriotů bude Jordan Bardella....

V europarlamentu v pondělí vznikla frakce Patrioti pro Evropu kterou založilo české hnutí ANO a maďarský Fidesz. Do čela uskupení byl zvolen šéf francouzské krajně pravicové strany Národní sdružení Jordan Bardella. Místopředsedkyní frakce se stala česká europoslankyně za ANO Klára Dostálová. Nová frakce se stane třetí největší silou v EP. Uskupení Patriotů má o osm více členů, než má liberální frakce Renew Europe (Obnova Evropy). Počtem mandátů se nová frakce zařadí na třetí místo za Evropskou lidovou stranu a Pokrokové spojenectví socialistů a demokratů.

Frakce má 84 členů z dvanácti zemí. Podle prohlášení frakce jsou jejími členy i čeští europoslanci z Přísahy a Motoristů Filip Turek a Nikola Bartůšek. Spolu se sedmi europoslanci českého hnutí ANO bývalého premiéra Andreje Babiše je tedy Čechů v nové europarlamentní politické skupině devět.

Stojí za to shlédnout ve článku tříminutové video Andreje Babiše

celý článek zde: 
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/patrioti-pro-evropu-frakce-narodni-sdruzeni.A240708_113806_zahranicni_ert?zdroj=cxrecs#cxrecs_s
 

 

Průměrný počet slepic: 4 (89 hlasů)

Tak to je perfektní zpráva! Já jsem právě přemýšlel kam se přidaj Motoristi. Macinka na XTV taky nechtěl nic prozradit.

Díky za info.

J.

Průměrný počet slepic: 4.6 (65 hlasů)

Přísně tajné. Kdokoliv se ho může zeptat na cokoliv a on na to odpoví. Má informace, které my ještě nemáme. Bude jistě zajímavé slyšet přímo od něho co se kolem něho dělo, jak reagoval, co dělal a proč. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (76 hlasů)
Trvalý odkaz

- po schůzce s Putinem. Jednal v Pekingu

Po návštěvách Ukrajiny a Ruska označil maďarský premiér svou cestu do Číny „mírovou misí 3.0“. Peking vyzval ke globálnímu dialogu. Unijní lídři odmítli, že by Viktor Orbán mluvil jménem celého evropského bloku.

Maďarský premiér Viktor Orbán pokračuje v samozvané mírové misi. Nejnověji jednal v Pekingu s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem, aby vzápětí odcestoval do Washingtonu, kde v úterý začíná summit Severoatlantické aliance.

Orbánova - předem neoznámená - návštěva čínského hlavního města se odehrála na pozadí jeho aktivit z minulého týdne. Nejprve přijel do Kyjeva, kde jednal s tamním prezidentem Volodymyrem Zelenským. A pak do Moskvy, kde se sešel s Vladimirem Putinem. Maďarsko od prvního července předsedá Radě Evropské unie a Orbán se coby premiér předsedající země postavil do role prostředníka, který domluví příměří či konec krvavé války.

Podrobnosti o tom, co si v Kremlu řekli s Putinem, dosud nebyly známy. V pondělí, u příležitosti jeho návštěvy čínského hlavního města, však poskytl exkluzivní rozhovor německému bulvárnímu deníku Bild. Zopakoval v něm výzvy k příměří. A varoval, že v příštích měsících můžeme čekat vyhrocení situace na bojišti.

Věřte mi: Následující dva až tři měsíce budou mnohem brutálnější, než si myslíme,“ řekl s odkazem na své setkání v Kremlu. „Je tam zapojeno mnohem víc zbraní. A Rusové jsou odhodlanější. Úsilí, které vloží do konfrontací, počet mrtvých, počet obětí bude brutálnější než za posledních sedm měsíců.“

Dále řekl, že si neumí představit, že by Rusko mohlo být poražené. „(Putin) má jasnou představu o tom, co se stane a jak Rusko zvítězí. Když se podíváte na armády, zbraně a technologie, Putin nemůže prohrát. Porazit Rusko je těžko představitelná myšlenka. Možnost, že Rusko může být skutečně poraženo, je zcela mimo představivost,“ řekl maďarský premiér.

V rozhovoru se zástupcem šéfredaktora deníku Paulem Ronzheimerem dále trval na tom, že se nehodlá dohadovat o tom, „kdo má pravdu a kdo ne“. Jeho cílem je „mír, či příměří“….SIMONA HOLECOVÁ

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-orban-se-po-ukrajine-a-rusku-vydal-do-ciny-255367#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest258_redesign_vyhledavani_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Průměrný počet slepic: 4.1 (110 hlasů)

Volby ve Velké Británii a Francii nám opět ukázaly, jak málo se Evropané poučili ze situace, ve které žijí. Vítězství labouristů znamená ukončení deportace nelegálních migrantů z ostrovní říše a francouzská levice, s níž se spojil Macron jen proto, aby nevyhrála Le Penová, nutně potřebuje další přistěhovalce. Zdá se, že jak Britové, tak i Frantíci, dosud nemají dost cizinců na svém území a islamizace jejich zemí může postoupit do další fáze.

  Volební systém, ve kterém se utváří předvolební koalice s ideou porážky nebezpečného nepřítele, se šíří Evropou. Politika se stává pouhým kšeftem s křesly a nikoho nezajímá dopad na samotné voliče. Tento trend, který se dotknul existencí Pětikoalice i nás, je momentálně evropskou normou. Podobný scénář přijde na řadu i v Německu, kde se budou všichni snažit odstřelit AfD. Zatím jsou její členové ,,pouze“ kriminalizováni, ale v dalších volbách jim půjdou po krku všichni bojící se o své koryto, vliv a moc. A to včetně zkorumpovaných médií. Očekáváte li tedy změnu, nebuďte naivní. Macron ukázal, že liberálové jsou schopni spojit se s kýmkoliv, jen aby se udrželi u vesla a příjmů, zároveň aby zabránili jakémukoliv náznaku demokracie a změn. Bohužel voliči jim k tomu uvolňují svou neschopností vnímat následky stále ještě vcelku přímou cestu. Zní to protichůdně, voliči přeci teoreticky ovlivňují budoucí běh událostí, ale je třeba si uvědomit tlak médií sloužících právě liberálům.

  Volič určující budoucnost politiků slyší nejen na hlas médií, ale poslouchá i názory osobností z různého prostředí. Ve Francii burcoval proti Le Pen fotbalista Mbappe. Ten kecá už do všeho včetně vedení svého bývalé klubu, kde dostal široké pravomoce. Přesto ho opustil, odchází hrát do Španělska, nicméně ovlivnil hlasování vlivem na mladé. Sám moc jako klasický Francouz nevypadá a pravdou také je, že jak národní tým, tak i kluby ve francouzských soutěžích připomínají africká mužstva. A podobná převaha Afričanů se bude nyní ještě navyšovat. U nás do politiky hovoří především umělci. O jejich úrovni hodně napovídá průběh Karlovarského filmového festivalu, na němž už dávno nejde ani tak o filmy, jako spíše o dlouhý mejdan určený hvězdičkám našeho kulturního nebe. Ta směs celebrit je až úsměvná, kdyby tedy nešlo o smutný důsledek snadného získání peněz na akci, jejíž existenci platíme formou poskytnutých dotací my všichni, a která zajišťuje dobrý příjem organizátorům a prostor lehkoživným pařičům. A ti samí lidé samozřejmě podporují své chlebodárce a většinou až na výjimky podlézají liberálním vládcům naší země.

  Přestože se ledy v Evropě malinko pohnuly, v důsledku bude dalších pár let nadále rozvíjen Green Deal, bude pokračovat migrace a devastace evropského kontinentu. Platí to pro evropské velmoci a pro celou Evropskou unii. Naděje sice umírá poslední, ale musí se počítat se soubojem s velkou zarputilostí těch, kteří dosud vládnou. Proběhlé volby napříč světadílem odsunuly jeho záchranu, všeobecnou prosperitu a svobodu. Tak snad zase příště. Nesmíme se vzdávat, ale je to únavné.

Jindřich Kulhavý
inadhled.live

Průměrný počet slepic: 3.9 (91 hlas)
Trvalý odkaz

Slovenský premiér Robert Fico se v pondělí obeznámil s průběhem sklizně v zemědělském družstvu Agro Voderady v obci Slovenská Nová Ves v okresu Trnava. Po květnovém atentátu si při chůzi pomáhal francouzskou berlí.

Otázky novinářů na svůj zdravotní stav Fico odbyl slovy, že by odpověděl, pokud by z jejich strany šlo o upřímný zájem, ale protože jde o komerční důvod, tak reagovat nebude. Premiér se po atentátu ukázal teprve podruhé na veřejnosti. V pátek vystoupil se slavnostním projevem na hradě Děvín u příležitosti celonárodních oslav příchodu Cyrila a Metoděje.

Fico po kontrole družstva zdůraznil, že jako předseda vlády se musí zajímat o to, „jak budou naplněny sýpky“. „Byl bych nerad, pokud bychom opět spekulovali na téma, proč má předseda vlády chodit po slovenských zemědělských družstvech,“ dodal Fico.

Předseda vlády kritizoval předchozí kabinety za problémy s vyplácením přímých plateb zemědělcům. „Pozdravuji babráky z minulé vlády za to, že nám zanechali takovéto dědictví,“ řekl.

Fico zdůraznil, že Slovensko nepropadne módním trendům a neustoupí v otázce dovozu zemědělské produkce z Ukrajiny. „Nadále platí, že je zde seznam určitých produktů, které nemíníme dovážet z Ukrajiny,“ uvedl předseda slovenské vlády….

V závěru se Fico chtěl fotografovat v žitě. „Chci fotografii v žitě, mně to nepřijde směšné. Jsem z venkova, obilí i pole mi vždy voněly,“ dodal.

Ivan Vilček

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-fico-o-francouzske-holi-kontroloval-prubeh-sklizne-40479337#source=hp&seq_no=2&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=abtest258_redesign_vyhledavani_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (109 hlasů)
Trvalý odkaz

Až si poslechnete

Za každou cenu něco rozpoutat. Dost mne to zarazilo, tak že ne politici ale armády určují běh dějin.

Běží to pod jejich vedením rychleji a bez ohledu na politiky a lidi.

Pokud má Ivan Kratochvíl pravdu, jsme na začátku konce a je jen otázka času kdy se někomu něco opravdu povede. Tak že kdy, kde a jak je stále otevřená otázka.

Bože ochraňuj nás.

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (68 hlasů)

Podtrhuji  závažnost tohoto videa s pplk. Kratochvílem, určitě shlédněte.  Rčení   chcípající kobyla nejvíc kope    je  pro EU   lídry   šíbry*   slabé přirovnání.  Informace, o kterých se tam  hovoří  jsou velice, velice  závažné. A  ukazují na podlost a všeho schopnost šíbrů.

Krom  toho, co zdůraznil  Libor52  (  že se v ČR obnovila výroba plastické trhaviny, ovšem tentokrát bez identifikační složky - tedy  ideální  trhavina  pro   teroristické  útoky pod falešnou vlajkou   a o pokusu  ukrajinské tajné služby uplatit ruského pilota, aby unesl  ruský strategický bombardér  TU122   s atomovou bombou v pumovnici   a přeběhl   na Ukrajinu )    je  zde  více dalších  velmi závažných  sdělení,  např.  že

v Bělorusku  jsou nyní   čínští vojáci  na společném  Bělorusko-Čínském cvičení  :-0 

---------------

Máte všichni zásoby pitné  vody, alespoň na několik dní, lépe několik týdnů? Pokud ne, je asi ten správný čas si je udělat. 

 

 

*  Význam slova šíbr, viz  Co to je?  https://cojeto.superia.cz/technika/sibr.php        :    " ..... v  novinách a v médiích vůbec znamená slovo šíbr překupníka nebo člověka zapleteného do/ nebo provozujícího různé čachry"

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

mám svíčky, mám vodu, mám dost konzerv a už mám i trochu strach (ale ten jsem si původně vůbec pořizovat nechtěl)

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

aby šel kompresor

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

:-D

V tom případě  doporučuji  si  pro inspiraci  poslechnout povídku od Šimka a Grossmanna s názvem  Jak jsem se učil plavat  ,  krátká ukázka:

" .... V naší rodině, musím to přiznat, jsme neměli vodu příliš v lásce. Ne že bychom nepili rum, to ano, v tomto směru nemohu rodinu pomlouvat. Vždyť už při snídani rozdával otec decky pro zahřátí a sám pak se zahříval celý den, ale mám na mysli tu vodu, jak ji znáte vy – tu původní vodu pramenitou. Tak tu nám dokonce doma dlouho rodiče zatajovali. Ostatně nedalo jim to ani moc práce, neboť vodovod byl až přes dvůr na pavlači sousedního domu a při dešti otec tvrdil, že z nebe padá síra. Dnes s odstupem času s úsměvem vzpomínám, jak u nás probíhala sobotní koupel, probíhala-li vůbec. Maminka napustila vanu světlým pivem, a když nás všechny spláchla, pozval otec sousedy na černou flekovskou třináctku...."

Celá povídka zde : https://sigrosada.webnode.cz/news/jak-jsem-se-ucil-plavat/

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Koukám že vy jste pamětník. Š+G jsou dávno v zapomění a jen kdo ví co hledat tak najde, díky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

nesmrtelní

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Pokud to dojde tak daleko, jak se tedy už vážně předpokládá, je mi jasné, že to nevyprovokuje a nezpůsobí Rusko nebo Čína, kteří chtějí mír, nýbrž ti druzí, co chtějí válku za každou cenu. Což jsou evropská jelita a jejich vlády. Moje vláda to není, tahle se za ni pouze vydává. Čí provokací to tedy vznikne, je víc než jasný. V TV prezentují pouze fanoušky Ukrajiny, je vidět, že blbec zůstane blbcem, ať už se "macronuje", "bidenuje" "grýndýluje" nebo "migrantuje". Zelenského nikdo nechce, přesto bez mandátu prezidentuje, Eman si to zajistil taky, a naše vláda neodstoupí, i kdyby spadla bomba na Strakovku. Krysy zalezou (utečou, uletí...) do děr (jistě už je mají připravené - tož možná přežijí).

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

A já tě nechci

a já tě nemiluju

a já tě nemám rád.

Zařekl jsem se, že se zde k té válce nebudu vyjadřovat a pokud možno ani nikoho kvůli tomu napadat. Což jsem také teď splnil, pouze jsem si zde zazpíval úryvek z jedné české lidovky. To se smí, ne? A znám i jiné, kdyby byl zájem...

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

Opět nehovořím o žádné válce, to jsem si zatrhnul.

Já mám rád pohádky. Na nich je bezva, že na jedné straně je padouch, na druhé hrdina. A teď se tam mydlej, padouch dostane po čuni, hrdina zvítězí a pak žijí šťastně, dokud neumřeli.

S některými autory pohádek je ovšem potíž. Například bratři Grimmové. Pokud malému děcku přečtete nějakou jejich výživnou pohádku před úpravou, patrně vám pak neusne, pomočí se a ponese si psychické následky. Ale řekl bych, že oni se víc přiblížili reálnému světu, než naše Božena Němcová.

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Orbán: Míru na Ukrajině brání USA a Evropa, která je bezhlavě následuje

https://cz24.news/orban-mieru-na-ukrajine-brania-usa-a-europa-ktora-ich-bezhlavo-nasleduje-video/

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

PRAVDA : Mainstream opakuje lži ukrajinské propagandy. Smyslem takových provokací je zajistit další financování kyjevského režimu a pokračování válek až do posledního Ukrajince.

Četné zveřejněné fotografie a videozáznamy z Kyjeva jasně potvrzují fakt škod v důsledku pádu ukrajinské rakety protivzdušné obrany odpálené z protiletadlového raketového systému ve městě.

Střela zachycená na záběrech se naprosto liší od ruské rakety Ch-101 s 800kg hlavicí. Podobá se spíše raketě norského systému protivzdušné obrany NASAMS.

Podobné hysterie kyjevského režimu neprobíhají poprvé a pokaždé jsou na programu před dalším summitem jejich patronů z NATO.

video+foto+zdroj zde:  https://t.me/neCT24/58752

Průměrný počet slepic: 3.7 (70 hlasů)

Sepp Lienbacher-8. července 2024 ve 21:18
Kdo vám řekl, že to byli opravdu Rusové? Ukrajina má z této akce mnohem větší užitek - požaduje od Západu lepší podporu protiraketové obrany - na druhou stranu Ukrajina neustále ostřeluje téměř výhradně civilní cíle v Donbasu a Rusku. Předpokládám, že stejně jako Butscha je to ukrajinský nepořádek zinscenovaný sám sebou.

Wolliku-8. července 2024 ve 22:46
Butscha byl dávno. Z ukrajinského pohledu by se dalo navázat na válečné zločiny. Co by bylo před summitem NATO lepší než dětská klinika jako cíl pro ruské válečné bestie? Zdá se, že propaganda funguje, protože nezávislé vyšetřování stejně neprobíhá. Stejně jako u Butschy pravděpodobně nebude ani seznam jmen obětí. Proto je více Patriotů. Iniciativa Viktora Orbana dává více než smysl už jen z důvodů možného uklidnění.
 

Průměrný počet slepic: 3.5 (62 hlasů)

většinou hodně bouchají a hoří několik dní ? Asi obvazy ??

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Když se tam "vrazej děti", myslí si, že je to argument. Dnes už snad každý víme, jak to je..., ale na pláži byly skutečně děti a nikomu to nevadilo, protože byly "ruské". Černochová s Pekarovou možná zase tleskaly ručičkama.

Průměrný počet slepic: 3.3 (22 hlasů)

Zdravím Vás, Antoníne. Ano, pokud se budu zamýšlet nad tím, komu by tato nešťastná událost hrála více do karet, tak musí logicky uvažující človĕk uznat, že Rusku vůbec.  Vaše úvahy jsou tedy velice pravděpodobné.

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

 je vlastně  Macronovo vítězství.

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve Francii „překvapivě“ zvítězil levicový extremista. Teze: Skutečnými vítězi jsou mezinárodní ultrakapitalisté, protože levicoví extremisté urychlí sociální kolaps – a učiní Francii zralou na převzetí moci.Ve Francii „překvapivě“ zvítězil levicový extremista. Teze: Skutečnými vítězi jsou mezinárodní ultrakapitalisté, protože levicoví extremisté urychlí sociální kolaps – a učiní Francii zralou na převzetí moci.Ve Francii „překvapivě“ zvítězil levicový extremista. Teze: Skutečnými vítězi jsou mezinárodní ultrakapitalisté, protože levicoví extremisté urychlí sociální kolaps – a učiní Francii zralou na převzetí moci.Ve Francii „překvapivě“ zvítězil levicový extremista. Teze: Skutečnými vítězi jsou mezinárodní ultrakapitalisté, protože levicoví extremisté urychlí sociální kolaps – a učiní Francii zralou na převzetí moci.

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Na světě existuje čím dál méně míst, kam zhoubná blbost ještě nedorazila. Jsou to vždy místa nesnadno dostupná, většinou někde uprostřed oceánu, kam lidé nedokáží doplout na gumových člunech a nejezdí tam pravidelná lodní doprava odněkud z pevniny. Nedá se tam téměř přistát, kvůli skaliskům a vlnobití...

Francie mezi ta místa nepatří. Navíc má svého Emmana, který přived k moci alianci hanby, komunisty a krajní levici. Jak se mohl stát prezidentem? To je otázka, na kterou neexistuje rozumná odpověď. Snad jen, že frantíci teď sklízejí to co v roce 2017 zaseli. Hodně jich teď hledá změnu. Pozdě! Teď je už pozdě! Ale přesto, strana Rassemblement national zaznamenává největší úspěch ve své historii. Vítězství bylo „jen odloženo“, řekla Marine Le Penová a dodala: „Mám příliš mnoho zkušeností na to, abych byla zklamána výsledkem, ve kterém jsme zdvojnásobili počet poslanců,“

K dalšímu posunu strany povede dlouhá cesta. Když se nestane zázrak tak až do roku 2027.

Teď už není kam spěchat, vítací výbory nebudou čekat...

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

 

 

TÜRKISCHER ABSTAMMUNG

„Deutscher“ Messerangreifer von Stuttgart heißt Cemkoray M.

In den frühen Morgenstunden des Montags griff ein 26-jähriger Mann im Stuttgarter Hauptbahnhof zwei Menschen mit einem Messer an und verletzte sie schwer. Die Polizei gab schnell bekannt, dass es sich um einen „deutsche[n] Staatsbürger“ handelt. Doch nun wird bekannt: Der Mann heißt Cemkoray M. 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)



„Německý“ útočník nožem ze Stuttgartu se jmenuje Cemkoray M.

V pondělí v časných ranních hodinách napadl 26letý muž na hlavním nádraží 
ve Stuttgartu nožem dva lidi a vážně je zranil. Policie rychle oznámila, 
že je „německým občanem“. Ale teď je to známo: ten muž se jmenuje Cemkoray M.
Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Dala bych přednost rovnou češtině, pokud už zase nejsme Protektorát...

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Dobrý článek v angličtině o plíživé  zradě le Penové, v angličtině, stránku lze přeložit.

https://gefira.org/en/2024/07/08/the-political-vacuum-in-france-and-the-netherlands/h

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

znamená, že nemůže být občanem Německa.

[;>)

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Německým občanem mohou být miliony "Cemkorayů", ale zvyk podřezávat lidi se nezapře, mají to v DNA.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Kde a co to vlastně odstartovalo?

Je to úvaha o příčině, to ostatní jsou už jen důsledky.

Došlo meilem:

Prosím - nevolejte na mě Chocholouška až si to přečtete. :-)

Ale mě už před očkováním napadla jiná věc. Že se prostě NĚCO stalo. Buď ve vesmíru...nebo je to test zcela nové biologické zbraně - o které neuvažovali ani autoři sci-fi románů. Princip spočívá v tom, že to NĚCO zaútočilo na lidskou podstatu...že to devastuje lidskou inteligenci. Co si budeme povídat - blbci byli vždycky....ale v minulých dobách i ten největší blb byl svou podstatou Einstein v porovnání s tím, co za existence se vyskytuje dneska. Já jsem už několik let "nemotorista" a tak se přesouvám výhradně vlakem, busem, po městě MHD. A nemám ten dar "nevidět - neslyšet" - spíš naopak - celkem dobře vnímám svoje okolí.  Někdy fakt žasnu. Například včera - v MHD... dva lidi nezávisle na sobě si povídali pro sebe. Mluvili velmi nahlas...sami se sebou a nebo s někým - kdo prostě nebyl vidět :-) Oba byli mužského pohlaví.... normálně oblečení...věk okolo 30 - 35 let. Nejevili známky opilosti...Ten jeden řešil (sám pro sebe) kde bude vystupovat. 

Druhej se bavil s imaginárním protějškem o opravách v bytě. Nejdřív jsem si myslel, že má mikrofon a baví se s někým přes mobil...ale pak mi došlo - že to tak není. Jediné "lidské" vysvětlení v tu chvíli bylo - že jsou prostě sjetí až na kost. Přesunul jsem se na vlak směrem domů... a tam pro změnu seděly dvě dámy kredenciozního tipu - opět věk okolo 35 let. Tlustý....tetovaný....blbý. Ty se teda bavily navzájem spolu....velmi nahlas...velmi neurvale...a velmi sprostě. Téma hovoru bylo " Já jsem největší hvězda"....další pak "V práci to stojí za hovno" ....a závěr "Chlapi stojí za hovno".

Intonace a decibely - slyšet byly na 15 metrů.

A ještě jedna věc... to jsou děti. Ob dva baráky ode mě - vzdálenost cca 30 metrů bydlí mladá rodina. Mají dvě děti - holčičky, věk okolo 5-6 let. 

A ty děti řvou celý den tak, že já je slyším na tu vzdálenost - a zrovna včera i přes zavřené vchodové dveře. To co vydávají za zvuky... to jsou jakési neartikulované skřeky - běžně je to slyšet v ZOO u pavilonu opic. Vydávají je neustále...fakticky celý den - je to k uzoufání, osobně si myslím - že to je jejich způsob komunikace. Jediná obrana jsou sluchátka - jinak se to nedá.

A třešnička na závěr. Já byl včera na návštěvě u přátel. Sedli jsme na zahradu...a mají nové sousedy - také rodina s dětmi. A ty děti řvou úplně stejně - prostě opičí mláďata. Nechci vypadat jako Herodes - co by chtěl vraždit neviňátka! :-) Nemyslím si - že bych byl programově až tak nerudný a nesnášenlivý dědek... ale tohle prostě vnímám a pozoruju.

Lidi v tomto státě degenerují a to naprosto obludným způsobem - takhle to vnímám já. Jen nevím tu příčinu.... jestli ten vesmír, příroda, mimozemšťani, nějaká nemoc... ale je to z mého pohledu smutná realita dneška. 

------------------------------

Ano s autorem souhlasím.

Přidám ale pohled z jiného úhlu. Prodávám poměrně dost kuřat a tak mám denně minimálně jednu návštěvu vlastně úplné cizích lidí. Je ale fakt že to je jakýsi výběr dle specializace "chovatel" tak že se dá předpokládat na rozdíl od cestujících v MHD vyšší IQ. 

Tak že jeden koupil kurník za 15 tisíc, pořizuje si první kuřata ale neví o tom vůbec nic, tak zvaný „panelákový inžinýr“. Další, tomu došla hotovost a diví se že to u mne nemůže doplatit kartou. O politice měl páru jen jeden a jen asi třetina věděla něco o chovu. Jiní vezou kuřata na Šumavu bábě jako dar a ptají se čím se TO krmí. A letos mimořádný a dost často vyskytující se jev, slepice jim z celého hnízda dvanácti vajec vyseděla jedno kuře, podobné jsou i výsledky domácích mini líhní tak potřebují něco na doplnění.

 

A trochu vtípek.

Násadová vejce jsem nakoupil,

tak že cizí chov a líhnou se mi kuřata všech barev, od černé po čistě bílou se vzory mezi ala bažant, semišák, srnčí, norčí kožich, stepní orel až po sibiřské slípky, to je bílé peří s černými pírky. Chudák kvočna. V noci jí to podstrčí do hnízda a až uvidí ráno co vodí, musí to s ní praštit....nebo ji objeli všichni papoušci ze ZOO?

Tak že s pisatelem souhlasím, ale zasáhlo TO celý svět včetně přírody. Divočina se ale z toho celkem snadno dostane protože tam platí přírodní výběr a ty slabší a nepovedení uhynou a jejich genofondu je konec, viz flora a fauna po Černobylu. U lidstva to je bohužel naopak a debilové velí lidstvu a množí se úplné nekontrolovaně, což je konec inteligence a možná i civilizace.

 A rýsuje se další podraz na obzoru. Došla mi do Datové schránky celkem nepodstatná zpráva, že si mohu prohlédnout historii mých zpráv. Proto abych si to mohl přečíst

(to se musí a pokud nevezmete na vědomí úřední písmo, mohou vás čekat sankce)

musel jsem si nainstalovat nový program, jakýs T602. Od té doby mi blbne počítač, sám se restartuje a tak pracuji na odstranění tohoto prográmku. Takže pokud jsou DS povinné, je to ideální možnost na ovládnutí vašich počítačů. Už víme jak, ale pořád zůstává otázka PROČ????

Navíc mám podezření že všechny antiviráky jsou "ochočené" a takto dodané prográmky tolerují.

____________________________

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

začínáte být nebezpečný tím co pamatujete...no co je nás více.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

že v německém soukromí už lze slýchat : zlatej Dolfa !

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

řád a pořádek. Trochu jiného tipu jako Kadífí nebo Husain, ale "pořádek muší být".

Jo, čím větší bordel tím větší koště...nebo buldozer?

Nebo Biblické čištění Audiášova chléva?

Záleží na tom kam až to necháme dojít.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

tahle písnička je teď v Reichu nejpopulárnější, i když zakázaná.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Prolezl jsem net a našel jsem i text, ale nic mimořádného.

V čem je zakopaný pes, nemají jiná alternativní slova?

L’Amour Toujours
Skladba, Gigi D'Agostino
 
Stále věřím tvým očím Je mi jedno, co jsi ve svém životě udělal Zlato, vždy tu budu po tvém boku Nenechte mě čekat příliš dlouho, prosím, přijďteStále věřím tvým očím Není na výběr, patřím do tvého života Protože já, žiju, abych tě jednoho dne miloval Budeš moje dítě a poletíme pryč
A poletím s tebou poletím s tebou poletím s tebou
Každý den a každou noc Vždycky sním, že jsi po mém boku Oh, zlato, každý den a každou noc No, řekl jsem, že všechno bude v pořádkuA poletím s tebou
Stále věřím tvým očím Je mi jedno, co jsi ve svém životě udělal Zlato, vždy tu budu po tvém boku Nenechte mě čekat příliš dlouho, prosím, přijďteStále věřím tvým očím Není na výběr, patřím do tvého života Protože já, žiju, abych tě jednoho dne miloval Budeš moje dítě a poletíme pryčA poletím s tebou Vždycky sním, že jsi po mém boku Oh, zlato, každý den a každou noc No, řekl jsem, že všechno bude v pořádkuA poletím s tebou And I'll fly with you
Zdroj: Musixmatch
 
Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve své pondění glose mimo jiné píše:¨ Naděje vzbuzené u některých optimistů evropskými volbami definitivně vzaly za své. Francouzské volby ukázaly, že současný politický mainstream v žádném případě nedovolí si nechat vzít moc. Jsou ochotni se spojit i s otevřenými komunisty a uplatnit všechny možné předvolební triky a taktiky, jak konzervativní odpůrce eliminovat. Jedno je jisté – v Bruselu zůstane vše při starém. Připravme se na dražší energie a všudypřítomnou zelenou buzeraci, připravme se na příchozí z Afriky a Blízkého východu, které k nám přisunou. A vězme, že výstavbu nových jaderných bloků v Dukovanech bude mít v rukou radikální odpůrce jaderné energie Mélenchon, přiklepne-li Fiala tuto největší zakázku naší historie Francouzům.

A na Trumpa nespoléhejme. Vše směřuje k tomu, že v USA ve správný moment sestoupí odkudsi jako deus ex machina nějaký mladý pohledný nepopsaný list a překvapený národ mu podlehne, stejně jako většina u nás našemu současnému prezidentovi. Tak se to přece dělá.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Pár řádku z dnešní glosy Ivo Strejčka.

Pokud v posledních letech existovaly v Evropě politické síly zcela zkažené, prorostlé a otrávené multikulturalismem, genderismem, environmentalismem, feminismem a posedlostí válčit za každou cenu, pak to byli v první řadě britští konzervativci. Již dávno neplatí, že tato britská politická strana je stranou pravicovou, je naopak politickým urychlovačm levicových progresivistických a zelených ideologií (podobnou cestou jdou čeští Fialovi „konzervativci“ v ODS). Spráskání ve volbách si proto britští konzervativci zasloužili a jejich porážka je výrazem „zafungování“ zdravého rozumu voličů. Jaké poučení z toho strana vyvodí, je jen na nich.

Porážka lepenovců ve Francii je vítězstvím Bruselu a Green Dealu

Ve Francii proběhlo druhé kolo parlamentních voleb. Komplikovaností francouzského volebního systému v kombinaci s podivně rychlým a úspěšným vytvářením předvolebních koalic prohrála tzv. „krajní pravice“ (moc by mě zajímalo, co je na Národní frontě Marine Le Penové krajně pravicového) a zvítězila levicová fronta vedená komunistou Jean-Luc Mélenchonem, který rád oslovuje členy své strany i voliče „soudruhy“. Vlastně ani špatně nedopadla Macronova formace Spolu.

Jaké poučení francouzské volby přinesly? Především to, že lidé, kteří vkládají naděje do Národní fronty Le Penové (a v jiných zemích do podobných stran), zjišťují, že politický establishment udělá vše, co je v jeho silách, aby tyto a podobné síly k vládě nepustil (připomeneme si to za rok v Čechách). Macron, dokonce už v okamžiku vyhlášení prvních odhadů výsledků voleb do Evropského parlamentu ve Francii, překvapivě rychle rozpustil Národní shromáždění a vypsal brzké parlamentní volby. Jeho rozhodnutí bylo považováno za unáhlené a nelogické. Výsledky voleb do Národního shromáždění však ukazují, že politický cynik a mistr zákulisní manipulace Macron měl od začátku v plánu spojit se dokonce i s francouzskou komunistickou levicí jenom proto, aby Národní frontu zahnal do kouta. Jeho taktika „obrany demokracie“ - a pod tímto heslem mobilizace „všech republikánských a demokratických sil“ - byla úspěšná. Výsledek? Ve Francii se sice Národní fronta těší významné podpoře (vyhrála s 37% podporou), ale důsledkem „macronovských“ tahů se může k moci dostat krajní levice (slovo krajní je zde zcela na místě) komunistů, zelených a na francouzské odbory navázaných sil.

Tou nejpodstatnější prohrou francouzských voleb, viděno našima očima zvenčí, je porážka odpůrců Green Dealu. Bardella, lídr lepenovců, to v kampani říkal jasně: zrušíme Green Deal, navrátíme se k vozidlům se spalovacími motory, snížíme DPH na elektřinu a plyn, obnovitelné zdroje elektřiny přestaneme podporovat, budovy, které neplní „evropské“ energetické cíle, budou znovu moci být nabízeny k prodeji atd. atd.

Právě proto nad výsledky francouzských parlamentních voleb jásá Brusel. Oslabení každého, kdo kritizuje dnešní Evropskou unii (tedy i oslabení Národní fronty Marine Le Penové), je v evropských institucích freneticky vítáno. Porážka těch, kteří si troufají polemizovat s bruselskou nedotknutelnou „svatou krávou“ Green Dealem, je v očích Bruselu úžasným výsledkem.

Právě proto si Macron v očích Bruselu polepší. Bude považován za toho, kdo Národní frontu ve Francii zastavil a zachránil Green Deal. Jeho rozhodující pozice ve frakci evropských liberálů Renew posílí.

Macronův zastrašovací manévr „všichni proti Le Penové za obhajobu demokracie a republiky“ je v tomto směru také vítaným dopingem pro Fialovu pětikoaliční vládu. Potvrzuje, že vsadí-li v domácích parlamentních volbách příští rok na podzim na podobně zastrašující kampaň ve stylu „volit Babiše znamená volit Putina, proto všichni proti …“ může přinést volební úspěch (jakkoli to tak dnes nevypadá).

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

výměna dvou sloupků a el. vedení k nim trvá na Hradě 2 měsíce ? Já bych myslel, že tak jeden den a možná noc.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes jsem uviděl oděv našich olympioniků. Okamžitě se mi vybavila scéna ze seriálu Poručíka Columba, v níž při hledání bezdomovce, který je svědkem vraždy, vejde do útulku pro bezdomovce a řádová sestra se jej okamžitě ujme a nenechá si vymluvit, že nepatří mezi bezdomovce, a to kvůli jeho už značně obnošeném plášti. Vnutí mu jídlo a donese i oblečení. Když se Columbovi konečně podaří ji přesvědčit, že je policista, pochopí to tak že je v utajení a užasne nad tak dokonalým přestrojením.

https://www.youtube.com/watch?v=D7X6OJYH7DE&ab_channel=Columbo

Pokud se členové naší olympijské výpravy objeví v blízkosti ubytovny pro bezdomovce, tak je možná čeká podobná příhoda. 😊

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Mně ti  lidi v "olympijských" mundůrech připadali jak inseminátoři krav. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Omlouvám ze za OT, ale v té záplavě jobovek bych měl jednu dobrou, byť poněkud opožděnou zprávu z "neoficiálního" sportu.

Poslední týden v červnu se jel na Yukonu vodácký maraton Yukon River Quest 2024. Původní trasa z Whitehorse do Dawsonu byla letos ukončena v důsledku lesního požáru již na půl cesty v Carmacku, ale jediný náš účastník v tomto maratonu Jan Bašta zvaný Chobotničák (Octopus Shipyard) se v kategorii jednomístných kanoí umístil na třetím místě! Byl tam samozřejmě za sebe a za svoje, což by pro profi bafuňáře mohla být zdraví ohrožující skutečnost. Jeho poznámky k akci jsou zde: https://www.padlovani.cz/category/zapisky/ . Je tam i odkaz na výsledkovku.

Chobotničák se živí výrobou kulis a zakázkovou stavbou dřevěných lodí, které mají většinou blíž k luxusnímu nábytku, než k sportovním plavidlům. jako další hobby má zlatokopectví (nějakou dobu dokonce předsedal českým zlatokopům), takže se mu to hezky páruje

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

to bylo především šméčko s cinknutými volbami. Nebo si vážně někdo myslí, že jsou Francouzi pitomci, kteří v prvním kole volí Le Pen a ve druhém na to dočista zapomenou? No to snad ne? Je to stejné, jako tvrdit, že v USA vyhrál Bidet.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)