Rok změn...

Autor

Vposledních dnech mi Fialy vlastně začalo být opravdu líto. Jak na svém fejsbůku vypustil těch šestnáct dezinformací o tom, jak se máme dobře, tak mi začal opravdu připomínat toho Hitlera z filmu Pád Třetí říše. Všechno je v troskách, nepřátelské hordy jsou stále blíže a i když pro obranu vyplýtval poslední rezervy, nijak to nepomohlo. Realita je ve stále větším rozporu s prohlášeními, na mapě se posouvají divize, které sice mají velitele, ale nemají sílu… postupně se vtírá vědomí konce a nejlepší premiér známého vesmíru se stává zneuznaným géniem, kterého nikdo nepochopil.

On to není jen Fiala, ale máme ho blízko, míří na něj všechny kamery a tak je výborným studijním materiálem.

Pamatujete na Mečiara, jak se loučil? To bylo némlich totéž. Do poslední chvíle si raději připomínal chvíle, kdy byl na vrcholu, aby si nemusel připustit svůj pád. Sbohem Slovensko, nikomu jsem neublížil…

Zelenský, ten to má stejně, jen Fialu postihují čeští démoni, kteří se podobají Josefu Švejkovi nebo Járovi Cimrmanovi. Zelenskému se do mozku dere Stěpan Bandera… ten má tendenci vzít sebou do zkázy klidně celý svět. Slyšeli jste Volodymyra v poslední době mluvit? On už je jak upír. Fiala bude už jen chrlit spoustu blbých keců a najme si lidi na to, aby je dělali ještě hlasitější a ještě blbější (zdravíme Otíka), ale Zelenský, ten je skutečně schopen začít montovat atomovou bombu…

Ale výsledek je stejný. Prostě prohráli. Vyzvali medvěda k tanci a neuvědomili si, že to medvěd rozhodne, kdy ten tanec skončí. Mysleli si, jak nejsou chytří, jak to nemají promyšlené, mysleli si, že se do čela dostali zákonitě, protože jsou elitou národa. Vsadili na směr, který byl špatný a který vede do zkázy a už s tím nic nenadělá ani Trump.

Tedy, Trump může ještě zachránit USA. Ale jedině na evropský úkor. Jedině tím, že zničí a vyrabuje nás. Srdcem jsem na straně Trumpa, ale je mi jasné, že košile mu bude bližší než kabát a v tomto ohledu nebude cítit žádný sentiment. Bude mít sice pravdu, ale ta bude mít za následek, že nás prostě vycucne a zahodí.

Tímto prosím Pojara, aby oslovil Ivanku a poprosil ji, aby se za nás přimluvila. Aby řekla Trumpovi, že jsme tak malá země, že mu nestojíme ani za rabování a tak by nás mohl vynechat. Jen tak… z dávného přátelství.

Tři roky jsem poslouchal, jak má vláda ve všem navrch. Jak mají zdroje, tedy lidi, peníze a čas. Jak mají média, mají kontrolu nad sociálními sítěmi, jak mají Igora Mříže… A ejhle – k ničemu to nebylo. Tři roky boje proti dezinformacím měly asi tak stejný smysl jako dvacet let boje proti terorismu. Stálo to hodně peněz, zato teroristů je víc a jsou mnohem silnější. Angažování strategického komunikátora mělo také za následek jen to, že údajní dezinformátoři vyskakují zpoza každého rohu… například třeba i z Eurostatu…

V roce 2001 so také George Bush mladší myslel, že největší země světa s přebytkovým rozpočtem, ohromnou průmyslovou silou a nejvyspělejším vojenským komplexem prostě udělá ve světě pořádek. O dvacet let později je ta samá země beznadějně zadlužená a děsí se dedolarizace. Dvacet let vedla boj proti terorismu úplně stejně, jako Otík Foltýn strategicky komunikuje. Vyráběla teroristy i tam, kde předtím nebyli. Náš TZLD už také vyrábí dezinformátory i mezi mladými na Praze 6.

Mimochodem… když se válku proti terorismu nepodařilo vyhrát USA, tak Izraeli se to taky nepovede. Bez ohledu na odvetu proti Íránu.

Ve stejné době nám Čína předvádí, jak se proti terorismu opravdu bojuje – železnicemi, stavbou továren, zvyšováním životní úrovně, obchodem… Nikoliv důrazem na lidská práva. Výsledky jsme teď mohli vidět v Kazani. Zatímco lidská práva vyráběla miliony mrtvých, výhodný vzájemný obchod zahlazuje pohraniční spory a napravuje vztahy, které byly pošramoceny po desetiletí. Škoda že o tom naši pravdomluvní intervjuci nepsali… To víte, přijít o práci je strašně snadné.

A tak nám prezidente Zeman vyzývá k občanské neposlušnosti a Václav Klaus mluví o obdobě Sametové revoluce. Už to není jako před dvěma roky, kdy jsme demonstrovali, ale každý přemýšlel, co všechno se mu může stát. Teď už se nebojí skoro nikdo. Naopak, začínají se bát liberálové. Kdypak jste naposled slyšeli o Pavlíkovi Novotném? Ten je chytrý… Za režim už se teď bijí jen ochlastové jako Etzler nebo Hřebejk. A nebo ti, kteří to mají v popisu práce… ale když vidíte tu zoufalost Fialovských hesel, tak vidíte, že i modroptáčtí marketéři to dělají se znechucením.

Čeká nás vpravdě revoluční rok. Rok stále hloupějšího Fialy a stále rychleji se drolícího vládního narativu. Rok panoptika idiotů. Rok ukrajinské prohry, rok amerických povolebních nepokojů rok chcípající liberální kobyly. Rok překabátěných novinářů… A nakonec to bude i rok abdikujícího prezidenta. Čeká nás rok našeho přechodu k multipolaritě.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle příslušnou částku, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (385 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku, to zní optimisticky, vy něco víte. Ta abdikace prezidenta, to je zajímavá vize...

Průměrný počet slepic: 4.8 (130 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

ano... něco vím... ale ještě nepovím. Jen budu ventilovat emoce. :-) 

Průměrný počet slepic: 4.9 (120 hlasů)

Tož ventilujte, ventilujte, co se do nás vejde. :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (96 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

musí počkat. Promiňte, že jsem Vás tak nazval. Vidlák něco ví, ale neprozradí, dokud nenastane správný čas. Trochu mi připomněl starého Svěráka v roli smrtky z Divadla Járy  Cimrmana , tedy v té době, kdy  byl ještě mentálně způsobilý: "My nesmíme ani naznačovat." Myslím, že z této asociace asi nebude moc spokojený.

Včera jsem nic nečetl. Podařilo se mi splnit poslední slib, který jsem dal své manželce. 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

Jaká zvědavá, Vidlák nám sám a dobrovolně sděluje, že bude ventilovat emoce, neptám se co a jak, nýbrž s tím souhlasím, mužskej chápavej.  😎

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

☝️ 🇫🇷„EU a NATO nás izolují od skutečného světa! Je nás čím dál tím méně. Vystupme z těchto aliancí!“

Vůdce francouzské strany Patrioti Florian Philippot zveřejnil tuto výzvu na sociální síti. Politik vyzval Francouze, aby opustili Evropskou unii a NATO a stali se „svobodnou a velkou Francií“.
Prohlášení přišlo po třídenním summitu BRICS v Kazani, kterého se zúčastnili zástupci 37 zemí.
@neCT24  

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

to je pecka, že by se nám ta pravda a láska začala pomalu rozpadat ? 🤣to by bylo jen dobře..

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Už by byl ten úplně nejvyšší čas.  😉

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

To zní velice zajímavě....tož na to si počkám 

Průměrný počet slepic: 4.9 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

❗️🇨🇿„Už chápete, proč to tu vypadá, jak to tu vypadá? Kupředu, levá, zpátky ni krok!“ Petr Štěpánek vysvětluje, proč je český politický Kocourkov převrácen úplně na hlavu.

Důvodem jsou americké prezidentské volby, protože Donald Trump a Republikáni jsou v USA pravice, zatímco Kamala Harrisová a Demokratická strana levice. Ale v českém Kocourkově má ovšem Trump největší podporu mezi voliči KSČM, zatímco z řad údajně pravicové TOP09 či od Lidovců by nedostal ani hlas.
@neCT24 

Průměrný počet slepic: 4.8 (100 hlasů)

toho, že pojmy pravice a levice ztratily svůj původní význam, vlastně jakýkoliv význam. Teď už jsou jenom progresivisté** a ti, kteří věří tomu, že bez práce nejsou koláče* - přesněji to nedovedu popsat. Nejsou to vlastně ani "dezoláti" ani "komunisté" ba ani "konzervativci".

Slova jsou dnes jenom nálepky, které se dají na něco nebo na někoho nalepit (a zase zkusit odlepit). 

** / To jsou, kteří si myslí, že dostatečně úderným heslem přesvědčí ostatní, aby jim posluhovali.

*/ Tenhle názor zastávají lidé, kteří už bezpečně vědí, že dva (např. transgendeři) nemohou mít spolu děti a že sebedelším kecáním se chleba neupeče.

Až druh */ vyhyne, **/ ho bude velmi rychle následovat.    AI - ne AI

* může existovat samostatně, ** jedině spolu s *

Kde chudoby je víc než dost – to ví už každé dítě dnes – tam nerodí se samá ctnost. (F.Villon)

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Několikrát jsem se zde na Vidlákovi ptal, a zase se musím opakovat. Kdo této zemi, i v případě vyhraných voleb, tedy opozice, bude vládnout ? ANO bude dominantní, obsadí všechna silová ministerstva a co bude dál ? Pokud se EU neodrovná sama, ANO nikdy CZEXIT neudělá a nepodpoří ani všelidové hlasování o setrvání v EU. A není to jenom EU, ale i NATO a WHO. Bab.š je jen to menší zlo. Fakt se ptám sám sebe, čím ty lidové masy zblbnul? I tu válku na Ukrajině veřejně jeho hnutí ANO podporuje. (Viz poslední hlasování v EU)

Tak asi tak.

Milan Au.

Průměrný počet slepic: 3.8 (80 hlasů)

na věc. Samozřejmě že máte pravdu.

ALE máte někoho lepšejšího kdo má naději umístit se ve volbách a nahradit profláklou pětikolku? Konečně naděje na změnu proto že na bourání Bastily jednoduše nejsou lidi ani podmínky. Tak aspoň něco. Nebo věříte že se můžeme utrhnout proti KoZe jako v roce 68 a zavést kapitalizmus s lidskou tváří? A dopadly by jsme stejně. Zase by se tu hasila kontrarevoluce, tentokrát ze západu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)

Naprostý souhlas. Naprostý. Kdyby i nakrásně a drtivě vyhrála nejlepší ministrana s těmi nejlepšími úmysly  - kde vezme schopné ministry, kde vezme tu technikálii co znamená vládnout? Utopí se v neschopnosti vládnout.   

Průměrný počet slepic: 4.3 (31 hlas)

proto že odborníků máme aj prewela. Když zjistí že už jsme na jiné lodi, rádi se zapojí. A když je bude jmenovat ta "správná" strana jsme z toho venku. Nebudu jmenovat, ale jen z opozičních videí mám na každé místo ministra minimálně čtyři schopné. Je jen otázka zda by do toho šli a hlavně pod kým.

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

Jako v Iráku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

si pořádně přečtěte Richarda. Má všech pět pohromadě. Vaše příspěvky vypadají, s prominutím, jako házení hrachu na stěnu. Tahle se fakt k volebnímu úspěchu nedá dopracovat. VK čte cca 350 lidí. Není to voličský elektorát, který by Vás někam posunul. V současné totalitní době Vám budou prd platné ideje. Potřebujete "vůdce", charismatickou osobnost, která dokáže strhnout lidi.

Richard Vám včera vzkázal, že si tu kvůli Vizi necháváte kálet na hlavu.

Já jsem jen o trochu slušnější.

Průměrný počet slepic: 3 (13 hlasů)

by Babiš mohl požádat o vstup do VIZE ?

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

👍🏻😉🙃

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

A já s Vámi mimořádně souhlasím. Nesouhlasím vždy se vším, ale tentokrát máte ve všem pravdu. Kdysi jsem dělal pro někoho, kdo mě učil systém řízení rizik velmi velkého korporátu. A když myslím velkého, tak tohoto muže by asi chtěl mít sice za šéfa každý, ale tenhle muž se opravdu chopil vždy a jen vždy pravdy. Proto, když ho někdo něčím šidil, mluvil na půl pravdu a napůl lež nebo to hrál na obě strany, tak mu vždy dal na vybranou. Buď budeš pracovat jen pro mě a jeho mi hlídej nebo pro něj a hlídej sebe, abych to nezjistil a nebo to přestaň dělat a takhle bych to uzavřel.

Pokud totiž v korporátu někdo zjistil, že dotyčný lže, tak jsem ho vyhodil natotata, pokud mi lhal a chtěl to napravit, dál jsem mu jednu a podotýkám, že vždy jen jednu šanci mi nezalhat, a když mi zase zalhal, tak jsem ho zase vyhodil. No a když mi nelhal, tak jsem stál za ním a díval se mu přes rameno, aby věděl, že tam opravdu stojím.

A pokud se tady v Čechách vždy najde někdo, kdo dělá chyby a hned ho vyhazují za fligr z hospody ven, tak se ani nedostane nahoru, kde by mohl za fligr vyhodit jiné a tam už by stál jiný machr, který by ho stále kontroloval a říkal mu, dej si bacha Rajchle, protože já mám kámoše, co opravdu ale opravdu nejdou pro ránu daleko viď Bobe a vem s sebou berrnarda, protože Vás dva tam budu pak hlídat já a můj kámoš.

Průměrný počet slepic: 3.1 (18 hlasů)

lhát se nemá, to už říkali naši rodiče. Copak ti nahoře se jen vyskytli nebo byli staženi z netu že to neznají?

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

Pokud myslíte Fialový kompars amerického mopslíka sionistického korporátu se sídlem v Londýně, tak ti lež opravdu ale opravdu používají jako kartáček na zuby, za předpokladu, že si aspoň ta prasátka čistí zuby.

Pokud si myslíte, že lžu já, tak já Vám mohu říci jen to, že ne každý host hospody je host, ne každý hospodský je jen hospodský a ne majitel, a ne každý Vidlákovův tazatel je můj kámoš, ale protože já se vždy nejdříve důkladně ptám, abych to nesprávně nepochopil, tak mi odpusťte kousavá slova, když vyhazujete mnoho let odněkud takové, jako ti co uctívají všechno, jen ne pravdu, tak pak vyhnuté rukávy nosíte až do důchodu, aby Vám nikdo nechtěl vzít hůl, protože když já beru hůl do ruky, tak se vždycky najde dost kamosů, které jsem si stihl udělat a jdou mi na pomoc.

No a protože jedná hodně dobrá kamarádka mého bratra, byla tehdá v září na té první demonstraci a Vidlákovu knížku s podpisem má doma v knihovně, tak jsem ji onehda řekl, že když můžu posílat lotry za fligr do samotného dna existence, tak se zkusím podívat mezi Vás, jestli opravdu potřebujete pomoci nebo jestli jen skuhrate.

No a bob a berrnard mi chtějí nést korouhev, a propo ta patří mému staršímu bratrovi a toho opravdu nechce potkat nikdo, protože on tam dělal kdysi se mnou a je to generální ředitel a pořád se jestem do důchodu nechystá.

Takže nechtějte vidět jen pravdu, ta je krásná, tu poznáte hned. Chtějte vidět lež, protože pak víte, kam přesně udeřit. Ptejte se a já se budu klidně každého ptát za Vás, umím to opravdu dobře. A tak když Vám není něco jasné, řekněte si, věřím jemu nebo Babišovi. Věřím novinářům nebo jemu, věřím sobě a tomu, co jsem tehdy slyšel a nebo někomu v hospodě.

Takže asi tak.

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

za mě se ptát nemusíte. Já to umím taky dost dobře, protože nejdůležitější jsou v životě otázky, pokud je člověk nepokládá, nikdy se fakta nedovi... nicméně i tak nám v životě zůstane mnohé skryté a pravdu se nedozvíme nikdy, protože život je velmi krátký...a navíc, co je to pravda? Mimo jiné je to také úhel pohledu, který může mít každý jiný a pravda se často ukáže později třeba i za několik let...takže tak

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

ohledně té korouhve. Mně došel toaletní papír.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

ty vaše závěrečné věty: "A nakonec to bude i rok abdikujícího prezidenta. Čeká nás rok našeho přechodu k multipolaritě." znějí jako proroctví. Máte k němu podstatnější důvod než jen pouhé přání?

Já jsem přesvědčen, že bez Babiše se nic tak zásadního u nás odehrát nemůže. Že by snad Andy a Tomio uvažovali o koalici? A ještě s tichou podporou Kateřiny? Nemůžete alespoň trochu naznačit?

Průměrný počet slepic: 4.4 (48 hlasů)

silně pochybuji, že má Vidlák o tomto nějaké vědomosti, to neví vůbec nikdo. Vše se mění v běhu a každou chvíli je situace na bojišti jiná. Podle předpovědí známé kartářky, nastane obrat k lepšímu až v roce 27. Kdo věří, může se podle toho zařídit, kdo nevěří, bude se i nadále utápět v nejistotě.

Průměrný počet slepic: 3.6 (20 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

tak že sipočkáme až dozraje čas? Ale tím dáme těm lumpům možnost dále a beztrestně vládnout? Už včera bylo pozdě.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

dost často cinknuté

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

kdybychom měli jedny odbory a na hafo, tak už je tu generální stávka, jenomže naše odbory stojí za h....o

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

jsou spíš další pilíř státní moci 😕

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

I to je možné. Podívejme se na to z pohledu GPP. Dosáhl už všeho možného a je na vrcholu možností. Dál už to zkrátka nejde. Americkým prezidentem nebo papežem se už nestane a ani náčelníkem Inuitů ani Křováků. Když sečtu jeho příjmy tak že bude mít doživotní prezidentskou rentu i s autem a ochrankou, důchod a armádní výsluhy. Z toho by dokázalo bez problému žít i několik domovů důchodců. Zkrátka dál už to nejde tak proč? Zmizet někam do "bezpečné země" zapomenout na ten Český hnojíček který spoluvytvářel a užívat si v klidu někde uplně mimo. I tak mohou končit hrdinové co zachránili hochy z Francouzské armády. Ale ono to bylo jinak. Ti frantíci zůstali ve slepé uličce a hrozilo jim zajetí a tak GPP roznodl že pro ně pojedou. Nakopli vojenské transportéry a jako taxikem pro ně zajeli. Nepadl ani jeden výstřel, ani jedno auto neodřeli, jen jeden Frantík byl zešměšněn proto že mu přejeli čutoru.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (54 hlasů)
Trvalý odkaz

Vzhledem k tomu, že na pozici ministra vnitra byl dosazen  vykulenec  DOZIMETR,  je to  velmi pravděpodobné. Dobře poslouchejte, co v rozhovoru pro ČTK   řekl  místopředseda odborové organizace bezpečnostních sborů Martin Červenka: 

Mezi 4. až 8. listopadem plánují některé policejní sbory protesty, protože:
- jsou místa, kde jsou ve službě dva policisté na několik desítek tisíc lidí
- u policie je zakázáno používat slovo „podstav“, který je téměř úplně všude
- se pravidelně slučují jednotlivé služebny policie, čímž se zvětšuje oblast a počet lidí, pro které musí být k dispozici uvedení dva policisté
- policie  má striktně zakázáno, předávat informace o kolabující policii a podstavu nadřízeným, natož vedení policie
- za poslední dva roky přijali přes 500 000 uprchlíků a zároveň snižovali rozpočet policie

Odkaz na celý článek, který byl publikován na EpochTimes zde.  Celý text článku dávám i na včerejší Kydy,  odkaz  tady. 

Policisté a samozřejmě i  my, všichni ostatní  si za současný   naprosto  katastrofální stav  celé České republiky  můžeme sami svojí  nečinností, leností zvednou zadek a  v mnoha případech i strachem  říct, jak se věci ve skutečnosti mají. A hlavně  neochotou  proti tomu něco udělat. Vždyť  to zatím bylo  tak jednoduché - stačilo nevolit ty darebáky. Obrovský podíl  na současném stavu  má Česká  televize, bohužel většina lidí se na televizi dívá každý den a propaganda tak koná svoje dílo. Kdy se konečně většina probudí a pochopí, že tzv. liberální demokracie  je  tvrdá totalita a cesta do pekel ?  Moc by mne zajímalo, jaká je situace v armádě. Máte někdo info z první ruky?

Průměrný počet slepic: 4.9 (65 hlasů)

za text, první odkaz je placený nebo jen evidovaný?

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

EpochTimes  vyžaduje registraci,  zatím se tam nic neplatí

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

souhlas s každou větou. A ano, bylo to tak jednoduché - stačilo nevolit ty darebáky, což jsme prošvihli. Daří se jim rozklad společnosti na všech úrovních a zhroucení zajetých pořádků tak, aby tady nefungovalo nic jak má.   

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

jsem měl něco už ve včerejší diskuzi: odkaz

nějak mi to totiž nevychází.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

mezi veřejností na dotaz kterým institucím ještě jde veřit označil za důvěryhodné hasiče profi o dobrovolné a policii. Já věřím ještě rybářům, spotrovcům a myslivcům ale ti se státní mašinerií nemají nic společného.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

spíš záchranku než policii

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

proBoha věří hasičům ??

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

že dělají svoji práci, umí to a hasí u chudých i bohatých a bez ohledu na stranickou příslušnost.

A není to málo?

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

to dorazí soptíci vodou

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

dobré samohacící zařízení 

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

.. a halonové hasící zařízení zabíjí lidi. Dá se použít jen na uzavřený prostor, kde je jen technika - telefonní ústředna či sál plný počítačů.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Málo nebo hodně... je to jejich práce, za kterou berou peníze.

Každý by měl v každé chvíli vše co dělá, dělat co nejlépe...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

To že se nálada v Evropě postupně mění je jasné, protože hlavně nikým neřízená migrace otevírá lidem oči. Navíc žádným marketingem nelze zamaskovat, že se život občanů celkově dost zhoršil. Ve všech státech postupně vítězí euroskeptické strany, protože zdravý rozum vždy nakonec zvítězí nad ideologií, ALE: pořád tam mají prezidenty, kteří nepověří sestavením vlády vítěze voleb. A není to jen nějaká marginálie (Polsko, Nizozemí, Rakousko). A my takového prezidenta máme tady taky. Do toho ještě mají výhodu korespondenční volby, kterou jistě dokáže nějaká spřátelená neziskovka na pokyn zmanipulovat tím správným směrem. Zkrátka mají v rukávu ještě několik falešných es, takže já optimista moc nejsem.

Když se ale zamyslím co by PePu107 mohlo donutit abdikovat, tak jediné na co přijdu je, že kdyby se spojilo Stačilo! , SPD+ , Přísaha a Motoristé a vyhrály volby, tak by mohl mít náš prezidentčík z toho deprese. Když vyhraje ANO, tak by to nebylo takové, protože ta strana je prolezlá Aspeňákama, což je pro eurohujery dostatečně uklidňující prvek. A ještě pořád je tu varianta, že Spolu udělá předvolební koalici se Starostama a ještě třetí stranou, vyhrají volby a budou pokračovat ve vládnutí další 4 roky. Sice nejsem velký optimista, ale o to mám větší šanci, že pak budu příjemně překvapený :-) ..........Howgh


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo by se chtěl vyjádřit v anketě na idnesu, jestli si myslíte že je Miroslav Ševčík ohrožením dobrého jména VŠE, tak dávám tady na ní odkaz:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/sevcik-vse-narodohospodarska-fakulta-rezignace.A241024_152048_domaci_mul#anketa-progress-A20241024_ijan_509

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

In reply to by iw23

Trvalý odkaz

Možná jste již zaregistrovali tyjátr kolem odstoupení Etické komise VŠE kvůli angažmá docenta Ševčíka na Národohospodářské fakultě.

Z mého pohledu se jedná o naprosto nepřípustný nátlak, jehož cílem není nic jiného, než odstranění názorově nepohodlného člověka, jenž patří k nejvýznamnějším expertům ve své oblasti. Bytostně se mi příčí představa, že jsme se znovu dostali do bodu, kdy jsou odborně zdatní lidé vyhazováni z univerzit jen pro své kritické postoje vůči straně a vládě, a ostatní jen alibisticky mlčí.

Na Idnes už dokonce běží anketa, zda docent Ševčík poškozuje dobré jméno VŠE.

A já bych vás všechny chtěl touto cestou požádat, abyste se do ní zapojili a stejně jako já, řekli těmto praktikám jasné NE!

Odkaz na anketu naleznete v prvním komentáři k tomuto příspěvku. Pojďme se za Mirka všichni postavit. Pokud to neuděláme, pak se brzy nenajde nikdo, kdo by se postavil za nás. Aneb jeden za všechny a všichni za jednoho! Předem děkuji každému, kdo se rozhodne pana docenta Ševčíka v jeho nerovném boji podpořit. A stejně tak děkuji každému, kdo bude tento příspěvek sdílet, aby se dostal k co největšímu počtu lidí, kteří už mají těchto totalitních praktiky plné zuby.

DÍKY MOC!

(FB J. Rajchla)   Anketa: Ohrožuje podle vás Ševčík dobré jméno VŠE?

                                    https://www.idnes.cz/.../sevcik-vse-narodohospodarska...

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by iw23

Trvalý odkaz

je jasný, ale bude to někoho zajímat?

Cituji z odkazu zde

Vedení NF, předseda akademického senátu fakulty Ján Pavlík a místopředseda Jan Vondráček se proti zdůvodnění rezignace ohradili. Jedná se podle jejich prohlášení o ničím fakticky nepodložené pomluvy a útoky vůči fakultě
Podle vedení NF a jejího akademického senátu se dopis komise snaží zakrýt to, že sedm z devíti členů komise rozhodovalo loni o odvolání Ševčíka údajně bez legitimního oprávnění. „Dnešním gestem rezignace se pouze pokouší předejít právním důsledkům tohoto svého konání,“ uvedla fakulta v prohlášení. NF také popřela spojení s extrémními politickými názory.

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Trump vycucne a zahodí? Ono je ještě co cucat? Moc tomu nevěřím, tady nám už nepatří ani rezavý hřebík do rakve, natož zdroje. Také se mi nechce věřit tomu, že má Trump něco podobného za lubem. Po volbách bude mít dost práce s tím, aby zamezil občanské válce a na nějaké cucání české kotlinky ani nepomyslí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)