Kdybyste nevěděli...

Autor

Tak nám europarlament hladce schválil další finanční pomoc Ukrajině, tentokrát ve výši pětatřiceti miliard EUR. Tedy skoro bilion korun. Tentokrát jde o úvěr, který má Ukrajina splácet a než s tím splácením začne, tak úroky mají být hrazeny z výnosů ze zmrazeného ruského majetku. Všichni čeští europoslanci byli pro. Proti byla jen Kateřina Konečná, Ondra Dostál a Ivan David. Tentokrát s financováním Ukrajiny neměl problém ani Filip Turek, ani Nikola Bartůšek a souhlasili také všichni poslanci za ANO.

Hlasování proběhlo hned na začátku dne. Šlo to hladce, za chvilku bylo odbyto. Že sám právní servis Evropského parlamentu napsal, že je to právně problematické, to nakonec prakticky nikoho netrápilo.

Myslím, že největší radost z tohoto hlasování musel mít Vladimír Putin. On se tedy zrovna vítá s indickým premiérem Módím na sjezdu BRICS v Kazani, takže na prkotiny nemá čas, ale myslím, že včera velmi dobře spal a zdály se mu samé růžové sny o tom, jak další ruští oligarchové pěkně zaparkovali svůj majetek zase v Rusku, nechali se pěkně zdanit mimořádnou daní a armáda bude mít zase rok prachy na střílení. Navíc, státy EU mají v Rusku také hodně majetku, ten má také své výnosy (větší než ruský majetek v EU) a když mohou eurobyrokraté, co by nemohlo také Rusko, že?

Luboš Blaha k tomu řekl, že EU de facto posvětila krádež. Je to velmi tvrdé vyjádření, ale má v podstatě pravdu. Kdo by chtěl investovat v EU, když se jednoho dne může znelíbit a z jeho peněz se budou financovat úvěry pro nepřítele? Svět založený na pravidlech už dávno žádná pravidla nemá. Přesně z těchto důvodů nikdo nechtěl moc investovat v Africe. Různí Mugabeové a jim podobní mělil tendenci si to přivlastňovat bez náhrady. Ale v poslední době už afričtí diktátoři pochopili, že je lepší své choutky udržet, protože v dlouhodobém horizontu z toho budou mít víc. A od té doby Čína investuje ostošest, Rusové nejsou pozadu a divili byste se, kolik evropských podnikatelů přesunulo sídlo firmy do Dubaje a bez okolků říkají, že se lépe jedná s úředníky v Ugandě než na Slovensku.

Když začala válka na Ukrajině, Západ nemusel dělat nic jiného, než to, co už dělal. Nabídnout ruským oligarchům lepší podmínky než Rusko. Otevřít náruč Rusům a udělat jim cestu, aby mohli z Ruska utíkat i s majetkem. Otevřít náruč pro obyčejné Rusy, dát jim najevo, že nemohou za to, že jim vládne Putin. Místo toho jsme jim začali zabavovat jachty, takže milí Abramovičové zjistili, že bude lepší se s Gosudarem dohodnout a navíc má i dneska nižší daně než Česká republika.

Obyčejní Rusové zjistili, že mohou za to, že jsou Rusové a že to nebyla kremelská propaganda, která jim dvacet let říkala, že na Západě jsou pořád občany druhé kategorie a vždycky budou untermenšen, i když tam dovezou peníze a koupí si v Londýně předražený byt. Zjistili, že je to pravda pravdoucí a je lepší být Rusem v Rusku, než Rusem v České republice.

Je dost pravděpodobné, že dnešní hlasování bude mít soudní dohru. Všichni v EU nejsou tak blbí a dovedou si spočítat, že odveta bude stát víc, než co Ukrajina získá. Dokonce si leckdo pamatuje, že Kyrilo Budanov na začátku války říkal, že pokud Ukrajina vyhraje, bude mít z čeho splácet válečné dluhy. A pokud prohraje, nemusí ji válečné dluhy trápit, protože všichni budou mrtví. Ano, Ukrajinu tento úvěr trápit nebude, Rusové se zahojí na evropském majetku v Rusku a nakonec to všechno zaplatí evropský daňový poplatník. My všichni to zaplatíme.

To jen, kdybyste nevěděli, proč se nevalorizují důchody a proč se musejí dělat další konsolidační balíčky…

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (269 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Už jsem to četla. Prasárna!

Průměrný počet slepic: 4.5 (65 hlasů)
Trvalý odkaz

Už po Majdanu napsali někteří západní velvyslanci ukrajinské vládě dopis, ve kterém varovali před nacifikací Ukrajiny. Dopis předala velvyslankyně Francie.

V EU ale zvítězily hlasy, podle kterých se nemusíme ukrajinského nacismu obávat, neb ve styku s EU se Ukrajina poevropští...

Já se ztotožnil s názorem, že tomu bude spíše obráceně - a tato věštba se naplnila: Ukrajině vládnou nacisté a EU taky. No dobře, ne nacisté, ale fašisté určitě!

Stydím se za naše lokajské poslance. Naštěstí jsem žádného z nich nevolil, takže mě nerepresentují.

Průměrný počet slepic: 4.8 (67 hlasů)
Trvalý odkaz

jak ruští oligarchové pěkně zaparkovali svůj majetek zase v Rusku

Jak lze přeparkovat majetek, který je zmražený?

Průměrný počet slepic: 2.3 (23 hlasů)

Majetek který mají zmražený ten zatím ne, ale ne u všech investic je křišťálově jasné, kdo že to vlastně investoval, a taky  to nebude jediný majetek který mají, a určitě i do budoucna uvažovali o „výhodné“ investici na západ, a nejen Ruští oligarchové ale i investoři z jiných států si rozmyslí kde budou do budoucna investovat a odkud raději své už stávající investice raději stáhnou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

by mohl koupit největší fotbalový klub v ČR SK Líšeň a postavit nový stadion. A napsat by se ta investice mohla klidně na nějakého místního Joudu. FC Gazprom Líšeň v Lize mistrů !!!  😁😁😁

Průměrný počet slepic: 3.8 (22 hlasů)

s kašlem a rýmou. Hned test na covid - pozitivní. Tak kde prý jsem k tomu přišel. Tak jsem prásknul, že jsem v sobotu řezal dříví a že mě nakazila cirkulárka. Tak prý je to na hraně (nevím co) a jestli se chci jen vypotit a nebo antivirotika. Tak abych unikl smrti jsem si vyžádal ty prášky. No, kašlu, mám rýmu, ale jinak bolesti žádné. Tak počítám, že jsem měl ten strašný vir s těmito příznaky tak 2 x ročně. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)

jaký test na kovid? Myslíte PCR? Ten opravdu neumí určit jakou trpíte nemoci! To neříkám já, ale jeho vynálezce (resp.jej v r.1983 vylepšil), který za něj dostal Nobelovu cenu, Kary Mullis. A tento asi ví líp než Váš obvoďak, nemyslíte??

Průměrný počet slepic: 4.3 (33 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

já na tu šaškárnu stejně nevěřím. Výtěr z nosu a taky kapka krve z prstu. Nic mi není, normálně jsem prochladl v propoceném tričku.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

jo to bych bral...

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

jo to bych bral...

Průměrný počet slepic: 2.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

...

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Odborná rada spolkové (Německé) vlády navrhuje snížit spotřebu masa na polovinu pomocí „ekonomických pobídek“. Kvůli rozšířenému „odmítání opatření na ochranu klimatu“ chtějí také „monitorovat“ diskuse na sociálních sítích „s pomocí AI“. U nás již "ekonomické pobídky" fungují.

Když jsem o tom psal před 7 lety, dostalo se mi posměchu...

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

u té rady a jejich rodin

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

jsou všichni na podání vysvětlení u PČR ??

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Buďte v klidu, Bobe. Pokud nejste osoba nad hrobem, které "odborní lékaři" říkají komorbidní (a vzhledem k štiplavosti vašeho  humoru asi ne), vypijete si sem tam nějaký čajíček, tu a tam slupnete nějaký acylpyrin nebo paralen,  a za týden budete jako rybička. Vím to z vlastní zkušenosti. V 21 roce jsem to měl  dvakrát a tom druhém případu jsem neměl ani tušení. Načapali mne až v práci s antigenním testem a poté PCR. Očkovaný nejsem a od té doby se mě to už nechytlo. Nebo možná chytlo, ale já o tom neměl ani tušení...

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

.. dokonce jsem odmítnul lukrativní zakázku, trvali na rouškách a očkování. Tak jsem je poslal do Brusele.

Shodil jsem pár kilo, ani nevím kolik, ale vím, že to bylo tak, abych podle tabulek BMI už netrpěl Obezitou II stupně a měl jen Nadváhu. 

Doktor mrkal a vysadil mi léky proti vysokému tlaku, o kterých tvrdil, že už je budu brát až do smrti.

Ani nevím, kolikrát jsem ten koronáč měl, diagnostikovali mi ho 2x, vždy bez příznaků.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

já naopak přibral, takže prášky na vysoký tlak stále. Holt na každého ta sviňa koronáč působí naprosto odlišně.

Zatím bez slepic

kvalitní slivovičku !!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

.. že se Vidlák zase jednou pochlapí už dopoledne..

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)