Dvouprocentní šéf...

Autor

V pátek proběhl volební sjezd Lidovců, který měl mimo jiné zaujmout stanovisko k tristním volebním preferencím naší člensky největší strany a měl zvolit nové vedení, protože to stávající má poněkud umazané ruce. I bratři a sestry si všimli, že se jim moc nedaří a jejich kamarádi z ODS vysílají stále silnější signály, že jim na kandidátkách dají posty podle jejich současné velikosti. Na pozice, které si domluvili před třemi roky, mohou zapomenout.

Že je situace vážná, to bylo jasné už podle počtu kandidátů na předsedu. Nakonec jich bylo šest. Dva vládní nýmandi – Jurečka a Výborný, tři úplní nýmandi – Heller, Kaplan a Regner a pak těžká váha bydlící na Vsetíně, Čunek.

Nakonec podle očekávání vyhrál Výborný, protože ho navrhla nejsilnější jihomoravská organizace, kterou se dá v KDU přetlačit jedině tehdy, když se Zlíňáci z Beskyd domluví se všemi ostatními organizacemi. A to se nestalo. Ale všechno už víte. Navenek se nic nemění, Jurečka dál bude ministrem sociálních věcí a bude dělat asociální opatření, Výborný bude dál ničit střední české zemědělce, jejichž peníze dostanou převážně neprodukční malí zemědělci a jejichž pozemky dostanou posléze velké koncerny.

Mimochodem… když měl zemědělství Babiš, tak si ani zdaleka nedovolil navrhnout zákony, aby mu to prospívalo tak moc, jako mu to prospívá teď za nepřátelské vlády, která chce české zemědělství deagrofertizovat. Nikdo v dějinách naší země nezařídil velkým koncernům tak skvělé podmínky pro pohlcení konkurence pomocí držhubného pro ty nejmenší, kterých je sice na počet hlav nejvíc, ale jejich podíl na produkci je pár procent.

Zpět k věci.

Dovolte mi, abych poukázal na několik zajímavých bodů, kterých si tupí majnstrýmoví novináři ani komentátoři prozatím neráčili povšimnout, které ale vypovídají o straně (i vládě) mnohem víc, než by Lidovci sami chtěli.

První věc je, že vyhrál Výborný. Ano, navrhla ho nejsilnější lidovecká organizace, už jednou předsedou byl, to všechno se dalo předpokládat už dopředu, ale víte, kdo byl druhý? Jurečka! Ten Jurečka, který juchal na večírku, zatímco Kozák střílel studenty na filozofické fakultě. Ten Jurečka, který sliboval dětské skupiny, jak na to má spousty peněz… a najednou peníze došly. Ten Jurečka, který podepsal přidělení renty pro První Vyžírku a pak to sváděl na úředníky. Ten Jurečka, který navrhl zvýšení platů politiků bezmála o čtrnáct procent.

Takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho. Jurečka je ten, který stranu dovedl k dnešním preferencím. Vedle Fialy je to právě Jurečka, který se hodně zasloužil o neoblíbenost naší vlády. A hele, on dostane v prvním kole druhý nejvyšší počet hlasů. Čunek, jako představitel jiné cesty, byl až třetí. Když sečtu hlasy pro Výborného a Jurečku, protože oba jsou pro stranu naprosto totéž, tak Čunkova váha představuje jednu čtvrtinu strany. Tři čtvrtiny jsou naprosto spokojené s vývojem a ke změně vedení došlo vlastně jen kosmeticky.

Druhou zajímavou věcí je, že na sjezd přijel i Fiala a svého bratra Jurečku tam vychválil až do nebes. Nejlepší ministr sociálních věcí, skvělý týmový hráč, prostě samá superlativa. Ale zase tak blbí delegáti nebyli. I přes jasné signály, Jurečka se předsedou nestal a i když dostal druhý nejvyšší počet hlasů, nestal se z něj následně ani první místopředseda ani druhý místopředseda, ani žádný jiný místopředseda. Jurečka už je ve straně pan Nikdo a Fialovo kouzlo už nepůsobí ani na jeho koaličního partnera.

Prvním místopředsedou se nakonec stal Pavel Bělobrádek, protože delegáti nezvolili jediného kandidáta – Petra Hladíka. To je třetí ministr v tandemu, který ničí tuhle zemi a i když není tak vidět, tak je to právě Hladík, který vymýšlí ta povinná zateplení našich baráků, jinak budeme platit emisní pokutu. On u nás zavádí grýndýl, on tlačí na emisní povolenky (protože v tom jsou obrovské prachy), on je hlavním protagonistou toho, že se chudí skládají na dotace pro elektromobily těm bohatším. Prvním místopředsedou ho raději nezvolili, Hladík sám se vyjádřil, že vlastně ani neví proč…. My, od Brna to samozřejmě víme, že je to kvůli Hladíkovým osobním vlastnostem. Jestli je v KDU někdo symbolem mocichtivosti a ambicióznosti a bezskrupulóznosti, je to právě on. Když Hladík něco plánuje, tak si čert dělá poznámky. Každá progresívně křesťanská organizace potřebuje svého „zlého kluka,“ aby měla kádrové rezervy, kdyby byla obnovena inkvizice.

Ale Hladík vzápětí prý oznámil, že skončí úplně… Myslím, že posílá řady Progresívního Česka. Tam dokonale zapadne. A dokonce má i pravdu. Teplých a zelených je v této republice víc než křesťanských demokratů.

I když se nezvolením Hladíka objevily záblesky zdravého rozumu, stejně straně jako celku nedochází, kde se stala chyba. Svého dosavadního předsedu neodstřelili za naprosto chybnou politiku, díky které přicházejí o voliče, ale spíš kvůli neumětelství. Nikdo Jurečkovi nevyčítá jeho večírek, kdy se kousek vedle střílelo, nikdo mu nevyčítá jeho ministerské lži a už vůbec nikomu nevadí, že se snažil zvýšit všem pořádně platy. Vadí jim jen to, že se u toho (blbec jeden) nechal chytit. A když už to teda nešlo jinak, tak Jurečku zařízli a místo něj dosadili Výborného, který ve své děkovné řeči rovnou řekl, že bude pokračovat směrem do stejné Síkele, kterou vytyčil bratr Marian.

Čunek, na směřování strany nebude mít vliv, protože to nebylo těsně padesát na padesát, ale zcela jednoznačně čtvrtina ku třem čtvrtinám. Není o čem se bavit, Čunek teď může pár let přemýšlet, jestli si udělat jinou stranu a nebo už mu to v politice stačilo.

Nevím, jestli se podařilo stranu sjednotit, ale rozhodně se podařilo, aby šla stejným směrem jako doposud i přes určité (drobné) konzervativní námitky. Jinými slovy, propad preferencí bude pokračovat, protože bude pokračovat Jurečkova politika Výbornými prostředky. Konzervativní křídlo KDU, jak vidno, nesílí, ale slábne. Liberálové provedli pochod i touto institucí a už dávno ji převzali. Udělali totéž, co udělali u Pirátů nebo Sociální demokracie. Zamaskovali se za vzletná slova o křesťanských hodnotách, ale v zákulisí si v klidu dělají progresívní opak. Jen se teď na sjezdu postarali, aby propad pokračoval o trošku pomaleji. Odstranili symbol vlastní zkaženosti a nahradili ho méně umazanou ikonou.

Směr do nicoty ovšem bude pokračovat beze změny. Jako u všech stran, kde liberálové zvítězí.

Prosím, povšimněte si, že nekomentuji zvolení Moniky Žídkové… ani Miss Europe nemá šanci tuto stranu zachránit.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle příslušnou částku, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (232 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

- do vedení státu, je prostě nevzdělaný a tupý!

Nevymlouvejte se, že zločince, kteří likvidují naši zem, volil někdo imaginární. Že je Jourová nejodpornější v EU, nemůže někdo z Papuy Nové Guiney, či nějaký pralesní kmen. Jourovou dosadil Babiš, Babiše jste volili vy, Piráty jste volili vy, komunistu agenta Pávka 107 jste volili i s jeho politručkou 95 000Kč vy!

Vrbětice Babiš Joura Fiala, novičok BIS Koudelka – poskok CIA a jejich mopslík, Černochová, Pekarová, traktorista Jurečka…

Ta plejáda darmošlapů se nezvolila dokonce ani sama, byť obsadila masmédia a nikdo jiný tam nesmí, leda s urážkami plukovníka Foltýna!

Národ, který zvolí zločinnou vládu, je sám zločinný, nebo zaostalý.

A vláda je pouze zrcadlem inteligence národa. A přestože jdeme ke dnu a jsme už nejzaostalejší v Evropě, Jourová je odstrašující případ, Fiala je jen onuce a služebníček Leyna v Evropě, a kam jsme se dostali? Jako bychom se vrátili do roku 1991, kdy komedie Slunce, seno” od Trošky s hláškou Růžičkové nás v roce 2024 dostalo do reality:

Všechno bude! Čeká nás budoucnost, vo který se nám ani nesnilo. To jasně vidim. Zemský ráj to bude na pohled. Budoucnost šťastná, tři auta tady budou stát, bazén s klimatizací a telefon si necháme zavýst až do maštale. A celej svět se bude divit co my Češi jsme zač! My už se neztratíme a kór teď ne, když stojíme jednou nohou v Evropě!”

Přísavka na našich penězích Jourová, která by si prací v soukromé sféře nevydělala ani na slanou vodu, jejíž život se skládá pouze z dojení našich daní, a nebyla schopná se ani pořádně pověsit na podprsence, jak dramaticky líčila, tak tahle chcíplotina má tu drzost se opřít do Elona Muska, jak je tupý a neschopný a vůbec nic nechápe?

Babiši, Jourová je vaše dílo a nesete za ten morální odpad zodpovědnost.

I když je pravdou, že inteligentní národ si zvolí inteligentní vedení, nevzdělaný a tupý národ si zvolí bolševika agenta Pávka, který bojuje proti bolševikům s politručkou Pávkovou, která hlásala, jak máme milovat Lenina, Stalina Brežněva a další plejádu mozkových gigantů v čele s Fialou, jejichž myšlenkový potenciál se hvězd dotýká…

Naše generace nakonec vytlačila odporná individua do pryč, střední a mladá je zase svojí inteligencí přijala zpět. A Češi, Moravané a Slezané se stali ubohým bankomatem Evropy a Ukrajiny. Jenomže to neplatí vláda ze svých platů, ale krade to daňovým poplatníkům.

A omezený národ mlčí.

AUTOR: Petr Pokorný / cz24.news

https://skrytapravda.cz/z-domova/2172-narod-ktery-zvoli-ubozaky-a-gaunery-do-vedeni-statu-je-proste-nevzdelany-a-tupy#google_vignette

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (159 hlasů)

Jak už kdysi dávno někdo řekl že "Každý národ má takovou vládu jakou si zaslouží." Pak je ještě jedno "Za blbost se platí". Tak jsme národ zločinný, zaostalý nebo blbý. Já bych řek že zblbnutý! - co naskočil na vějičku "bohatého a svobodného Západu". Tak co ? Bude druhé "národní obrození" v té naší (ještě zatím) kotlince?

Průměrný počet slepic: 4.7 (89 hlasů)

Ale naštěstí budou Češi tak blbí, že si toho  nebudou vědomi. 

Kéž bych se mýlil...

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

In reply to by KIMJAN

Trvalý odkaz

Souhlasím, ta menšina bude ještě víc nas.aná a té většině nic nedojde. Sice to je nepochopitelné, ale asi jim to je egal (nebo je to ta tupost). 

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

- si na svém twitteru postěžoval na tu hroznou českou korunu. Rozčílilo ho to, že když v restauraci ve Stockholmu platil kartou za večeři, tak mu banka prodala švédskou korunu o 4,3% dráž, než činil aktuální směnný kurz, a tudíž jej natáhla o 39 korun.

Za sebe bych chtěl poznamenat, že obdivuji to, když se někdo neváhá veřejně přiznat k tomu, že nějaké problematice absolutně nerozumí a nadto, že je zcela odtržen od běžného života.

Tedy pane poslanče, několik poznámek k Vašemu ekonomickému analfabetismu a zjevně asociálnímu nastavení Vaší mysli:

1) pokud platíte v zahraničí kartou a vyberete si platbu v naší měně, tak směnný kurz neurčuje banka, nýbrž provozovatel terminálu, jenž si právě tyto poplatky účtuje. Říká se tomu DCC (Dynamic Currency Conversion). Takže to, že jste zaplatil o 39 korun navíc, nemá s Vaší bankou nic společného. To je dáno tím, že o ekonomice víte asi to, co já o moderním čínském baletu.

2) Pokud bychom přijali euro, tak by vás při tom převodu na švédskou korunu natáhli o ta 4% úplně stejně. Neboť je úplně jedno, jestli se konverze na SEK provádí z CZK nebo z EUR. Takže dokud nepřesvědčíte Švédy, aby přijali euro, nebo neprotlačíte v parlamentu návrh, abychom u nás platili švédskou korunou namísto české, tak se jaksi nepohnete z místa. Osobně pochybuji, že se Vám jedno či druhé podaří.

3) nejvíce Vám ale gratuluji k tomu, že občanům naší země, z nichž třetina nemá úspory ani ve výši svého měsíčního příjmu, vysvětlujete, že jedním ze zásadních přínosů přijetí eura bude to, že je při placení večeře ve Stockholmu banka nenatáhne o 39 korun. Díky politice pětikoaliční vlády, v níž Vaše mafiánská strana Dozimetr hraje ústřední roli, nemá značná část lidí v této zemi peníze ani na to, aby jeli na dovolenou na Máchovo jezero. Natož, aby si kupovali večeře ve Stockholmu.

4) No a v neposlední řadě - možná by bylo fajn lidem říct, že přijetí eura by znamenalo mimo jiné to, že by došlo ke zdražení všech komodit včetně potravin až o desítky procent, že bychom se museli vzdát vlastní měnové politiky a při vstupu do eurozóny zaplatit do Evropského stabilizačního mechanismu až 300 miliard korun. A to se za těch ušetřených 39 korun na Vaší stockholmské večeři zcela jistě vyplatí!

Přestávám se divit, že tahle země jde ekonomicky ke dnu rychleji než balvan ve vodě. Protože pokud o jejím osudu rozhodují takoví "odborníci", jako jste Vy, tak jinam ani směřovat nemůže.

Přijetí eura je definitivním hřebem do rakve suverenity našeho státu.

S ohledem na blížící se datum 28.10. bych jen rád poznamenal, že když už jsme tehdy v roce 1918 samostatnost díky lidem jako byl profesor Masaryk nabyli, tak za sebe udělám všechno pro to, abychom ji díky lidem, jako jste Vy nebo Danuše Nerudová, zase nepozbyli.

Program naší strany je v této oblasti tudíž jednoduchý - vložit právo platit českou korunou do Ústavy. O naší měnové politice se musí rozhodovat v Praze, nikoliv ve Frankfurtu.

Pokud to bude znamenat, že i na Vaší příští cestě do Stockholmu zaplatíte na večeři o 39 korun víc, tak to holt budete muset nějak zvládnout. Pevně věřím, že po tom, co jste si schválili navýšení platů o několik tisíc korun měsíčně, to určitě nějak přežijete.

P.S.: Pokud se vám tento příspěvek líbil, tak budu moc rád za jeho sdílení. Aby co nejvíc lidí z vašeho okolí pochopilo, jací experti sedí v našem parlamentu. 🙂

(FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.9 (173 hlasů)

Pořád jsem přemýšlel proč pořád chtějí euro a proč na to tak spěchali a brání se zachovat českou korunu. Kdybychom přijali euro místo koruny a pokud by náhodou v budoucnu se podařilo referendum o vystoupení z EU, tak vystoupit z eurozóny by šlo těžko. Stejně tak pokud se začne EU rozpadat - což se neodvratně blíží - tak ti co neplatí eurem jenom v Bruselu zavřou za sebou dveře a šmitec. A co bude s eurozónou a eurem - pohrobek EU. Takže další pokus zblbnout národ a zbavit nás další části státní suverenity. "Když do pekla tak na pěkném koni" - další "vějička" našich libtardů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (81 hlas)

jsou kouzelníci u Ryanair. Tam je potřeba dávat pozor u zadávání platby, klidně vám napočítají převod z € na Kč a zase zpět, takže převod zaplatíte 2x, což u letenek může být dost peněz

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Když je blbej má sedět doma na prdeli a nejezdit do Stockholmu na kafe. a vůbec - Inteligence blbců ze STANu - bez komentáře (včetně jejich voličů).

Mám malý stan, mně na nohy táhne ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)

... snad ze všech stran (z té Pirátské nejvíc)

Průměrný počet slepic: 4.3 (34 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Samozřejmě že to platí pro celou pětidemolici.

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

Jasně, když ze všech stran, tak ze všech.

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

za hranicemi, tak může mít účet i v $ a další v €. Mám dojem, že Reiffka je má na jedné kartě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

To je zajímavý postřeh, že strany kde zvítězí liberálové, míří potom rychle ke dnu. Myslím že lidi selským rozumem tuší, že tyto strany prosazují nesmysly, takže je pak nevolí. Ale jak se tito dostanou vůbec k moci? Jednoduše, před volbami se tváří jako normální strany a po volbách udělají veletoč. Jakmile se demaskují a začnou naplno prosazovat bruselské kraviny, tak už to jde s nimi zase z kopce. Pokud skončí znovu v opozici, tak média udělají všechno pro to, aby voliči zapomněli co je to za hajzly a příště je zvolili znovu. A to se jim bohužel daří, hlavně proto, že na to Washington vždy vyčlení dostatečnou kupu peněz.......Howgh  

Průměrný počet slepic: 4.8 (50 hlasů)

Nebyl bych až takový optimista. Oni už před volbami vysílali své signály, které šlo poznat. Hold "Chytrýmu napověz a blbýho kopni". Průser je ale to, že to co tady napáchají za 4 roky, to budeme dalších 20 let dávat dohromady (pokud to vůbec všechno půjde). Připomíná mi to začátek 90-tek, kdy ministr Klausovy vlády exkomunista Dlouhý prohlásil (parafrázuji), že "Naším úkolem je udělat takové změny, aby to nešlo vrátit nazpátek. Cílem je aby v obchodech bylo tolik různého zboží - přeplněné obchody - že si lidé nebudou moci vše koupit". A progresivisti se klidně mohou maskovat jako normální strany, protože hlavní špinavou práci udělají jimi dotované (ziskové) neziskovky. Ty nikdo nevolí, nejsou odvolatelní a škodí a škodí a škodí!

Průměrný počet slepic: 4.9 (55 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

Signály před volbami byly, ale pečlivě utajované. ODS měla třeba v programu "Změníme věk odchodu do důchodu" , což nikdo nemohl čekat, že ho budou snižovat. Pokud se ale nepletu, bylo to pouze v programu na jejich stránkách, které nikdo nečte, místo aby to bylo na každém druhém bilboardu v ČR. Proč? Protože většina rozumných lidí chce jít do důchodu co nejdřív,  takže by je nikdo nevolil kdyby to zjistili už před volbami. Jinak tam moc kontroverzních věcí neměli a navíc Fiala v televizi mluvil proti Green dealu, proti vměšování Bruselu a tepal Babiše za inflaci 5% a obrovské schodky rozpočtu. Prostě to co lidi chtěli slyšet. To že po volbách prosadili zákaz spalovacích motorů, splnil Layenové každé sebehloupější přání, inflaci udělali dvakrát za sebou dvojcifernou a sekery zasekávají větší než Babiš, mi přijde jako docela slušný podvod na voliče.  Tvářili se jako normální strana, ale byli to jen maskovaní eurohujerové. Jenom štěstí, že nám k tomu všemu ještě nezvedli daně  :-)  

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

kandidovala v plavkách ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

Od roku 2014 je starostkou města Kravaře na Opavsku a

od roku 2020 zastupitelkou Moravskoslezského kraje,

od roku 2022 členka a

od roku 2024 také místopředsedkyně KDU-ČSL.

Průměrný počet slepic: 4.4 (31 hlas)

Hezké ženy i když stárnou zůstávají stále hezké ženy

Monika Zidkova

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

Jak říkal Jindřich Plachta.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Český politik: USA by mohly "ukončit" konflikt na Ukrajině

Lucas Leiroz, člen novinářských asociací BRICS, výzkumný pracovník Centra geostrategických studií, vojenský expert.

18. října 2024, https://infobrics.org/post/42509

Stále více politiků ve světě uznává realitu ukrajinského konfliktu a přiznává, že jakékoli rozhodnutí přijaté Ukrajinou potřebuje předchozí souhlas Západu. Jeden z významných českých politiků ve svém nedávném prohlášení uvedl, že konflikt na ukrajinském území skončí, až "to řeknou USA". Ačkoli to není zcela přesné hodnocení, správně poukázal na to, že Ukrajina je v současné situaci zcela závislá na USA, pokud jde o jakékoli kroky.

Tato slova pronesl bývalý český prezident Václav Klaus v nedávném rozhovoru pro místní televizní kanál. Uvedl, že konec ukrajinského konfliktu nastane, jakmile se USA rozhodnou, že je správný čas zastavit válečné akce. Domnívá se, že se tak stane někdy v budoucnu, ale odmítá předpovědět přesné datum.

V rozhovoru se Klaus vyjádřil k tomu, jak se zdá, že USA jednají v souladu s takzvanou "Thukydidovou pastí" - termínem vytvořeným k vysvětlení tendence hegemonních mocností vyhledávat konflikty, když se ocitnou v ohrožení ze strany sílících mocností. Klaus zdůraznil, že takové jednání by mohlo vést k velkému konfliktu, který by ohrozil celosvětový mír jako celek.

Claus se rovněž vyjádřil k Blízkému východu a jako další příklad nezodpovědného jednání upadající hegemonní mocnosti uvedl konflikt mezi Izraelem a arabskou Osou odporu. Vyhnul se obviňování pouze Západu a prohlásil, že za současnou bezpečnostní krizi nese společnou odpovědnost celý svět, ale z jeho odborného hodnocení jasně vyplývá, že za hlavního viníka všech těchto problémů je třeba považovat Washington.

"Konec války na Ukrajině nastane v okamžiku, kdy padající hegemon světové politiky řekne, že válka musí skončit (...) Takové chování může vyvolat rozsáhlý konflikt v případě, že se některý z dalších hlavních hráčů dopustí strategické chyby (...) Mám velmi silný pocit, že zbytek světa - samozřejmě v různé míře - je spoluodpovědný za obě tyto tragické války a za obrovské utrpení milionů mužů, žen a dětí na všech stranách bojů," řekl Klaus.

Klaus má ve svém hodnocení do značné míry pravdu. Ukončení současného konfliktu totiž především závisí na ochotě USA spolupracovat na míru. Pokud se USA a NATO dohodnou na vyjednání oboustranně výhodných mírových podmínek s Ruskem a budou tlačit na Ukrajinu, aby zastavila masakrování ruských civilistů na hranicích, bude možné obnovit mírový dialog, který možná povede k ukončení bojů. Pokud však k tomuto kroku nedojde, konflikt se protáhne na neurčito a přinese strašlivé humanitární důsledky.

Je však nesprávné se domnívat, že ukončení konfliktu je v rukou USA. Washington má pravomoc vyzbrojit Ukrajinu, ale ne říci, kdy nepřátelství skončí. Ve skutečnosti speciální vojenská operace skončí teprve tehdy, až Ruská federace usoudí, že bylo dosaženo jejích strategických cílů. Bez ohledu na postoje Západu je to Rusko, kdo má pravomoc válku ukončit, protože pouze vítězná strana má reálnou možnost rozhodnout, zda bude v nepřátelství pokračovat, či nikoli.

Hlavně je však vidět, že veteráni a respektovaní politici začínají připouštět realitu, že Ukrajina ve skutečnosti není součástí současné geopolitické hry, protože Kyjev není ničím jiným než pouhým hráčem západní vojenské aliance - kterou absolutně ovládají USA. V tomto smyslu by o diplomatickém dialogu mohly uvažovat pouze skutečně relevantní strany, tedy USA a Rusko,

přičemž Kyjev je z tohoto strategického balancování zcela vyloučen.

Ve skutečnosti může být příliš pozdě na to, aby USA zabránily pádu do takzvané "Thukydidovy pasti". Washington již prokázal, že se plně angažuje v dlouhodobých a vyčerpávajících konfliktech, a nezdá se, že by byl dostatečně prozíravý, aby se od takové odpovědnosti osvobodil. Na Ukrajině a na Blízkém východě lze jasně vidět výsledky americké posedlosti mocí a hegemonií. USA jsou připraveny udělat cokoli, aby ochránily svou upadající moc, přestože všechny předpovědi naznačují, že se nelze vyhnout vytvoření multipolárního globálního řádu.

Pro USA existují pouze dvě alternativy: buď včas připustit novou geopolitickou realitu a vyhnout se prolévání ještě většího množství krve, nebo riskovat globální konflikt jen proto, aby oddálily nevyhnutelné vítězství multipolarity. Bohužel se zdá, že američtí činitelé učinili to nejhorší rozhodnutí.

-------

Výraz Thukydidova past jsem neznal, tak jsem se dotázal ChatGPT, zde je odpověď:

Thukydidova past je koncept z mezinárodních vztahů, který popisuje situaci, kdy vzestup nové mocnosti ohrožuje zavedenou mocnost, což často vede ke konfliktu. Termín pochází od starořeckého historika Thukydida, který ve svém díle popsal Peloponéskou válku mezi Aténami a Spartou, kde vzestup Atén vyvolal strach ve Spartě, což vedlo k válce. Tento koncept je často používán k popisu současných geopolitických napětí, například mezi Spojenými státy a Čínou.

Do Thukydidovy pasti se chytí původní hegemon tím, že místo toho, aby se soustředil na posilování své vlastní ekonomiky a zlepšování vnitřních podmínek, začne aktivně bránit vzestupu nové mocnosti. Tento defenzivní postoj může zahrnovat ekonomické, politické a někdy i vojenské kroky k omezení rozvoje konkurenta. Paradoxně tím hegemon může urychlit napětí a konflikt, místo aby pracoval na své vlastní obnově a modernizaci, což by mohlo předejít přímé konfrontaci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

že si úchylní černoprdelníci nezvolili toho Hladíka. Vždyť on sám je myslím víceprocentní než celá ta černoprdelnická sekta. Sktutečnost je dnes taková, že každý buzerant je víceprocentní než Lidovci. Ti mají, jak známo, už jenom ta 2%.

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

nějaké exmiss Žídkové, když tam mají černoprdelníci tolik "krásných mužů." Kdyby jim "bratr" Fiala raději dodal nějakou tu barmskou ženu, tak by nasadili trnitou korunu tomu všemu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

Žídková je sice věřící, ale naivní holka, Lidovci ji mají jako maskota, je vidět, že už nevědí kudy kam. Lidi si řeknou - je to přece taková rozumná hodná holka, a ještě starostka.., tak jim to taky hodíme.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Vypěstujte si vlastní ovoce a zeleninu – a zničte planetu. Podle nedávné studie zveřejněné v časopise Nature mají produkty z pozemků, které si cení hrdí občané po celém světě, „uhlíkovou stopu“ šestkrát větší než konvenční zemědělství . „Musí být podniknuty kroky k zajištění toho, že městské zemědělství bude podporovat, nikoli podkopávat snahy o dekarbonizaci měst,“ říkají autoři. Co tito lidé kouřili?

...

Tento šílený klimatický výlev je jen nejnovější známkou toho, že zelené hnutí je zmítáno rozporem, protože jeho podvod s klimatickou krizí se začíná hroutit tváří v tvář realitě. Neexistují žádné reálné rezervy pro přerušovanou větrnou a solární energii, zatímco zachycování uhlíku je kolosální a potenciálně nebezpečné plýtvání penězi. Bez použití uhlovodíků je lidstvo odsouzeno k záhubě. Miliardy lidí zemřou a společnost se vrátí do doby temna. Uhlovodíky jsou v moderní společnosti všudypřítomné, a tak téměř vše, co lidé dělají, aby přežili a prosperovali na nebezpečné planetě, lze démonizovat. Sir David Attenborough učinil otřesnou poznámku, že je „šílené“, že Organizace spojených národů posílá pytle mouky do Etiopie sužované hladomorem. Nebo si přečtete tweet představitele OSN a profesora UCL Billa McGuireho na začátku tohoto roku, že jediným „ realistickým způsobem “, jak se vyhnout klimatické katastrofě, bylo vyhladit lidskou populaci pandemií s vysokou úmrtností.

Zdá se, že mnoho zelených extrémistů zastává názor, že vše, co lidé dělají, včetně pěstování vlastní zeleniny, způsobuje planetě existenční škody. To, co opravdu (Zelení) nenávidí, mohou někteří uzavřít, jsou samotní lidé.

Celý –přeložitelný! a dobrý článek zde

https://wattsupwiththat.com/2024/10/15/greens-declare-war-on-growing-your-own-greens/

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdybych Danuši neměl, musel bych si ji vymyslet.  :-) 

https://www.super.cz/clanek/celebrity-mlada-a-pohledna-byla-v-maskerne-nejdele-ze-vsech-rekl-o-nerudove-asistent-europoslance-ted-musi-na-koberecek-1509109

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Ono to dost dlouho trvá než na svůj ksicht nalepí nějaký přijatelnější obličej.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)