Lehce znepokojený

Autor
Štítky

Už jsem to nakousl včera, ale zaregistrovali jste rozhovor s Petrem Fialou, kde nám náš Péťa sděluje, že ještě chce spoustu věcí dotáhnout a tak si myslí na druhé premiérské období? Průzkumům prý nevěří, vládne dobře, lidi se mají pořád lépe, inflace žádná není, rozpočet je skvělý, jen Stanjurovi uteklo pár miliard, rekordně se investuje a vlastně ho jen trochu znepokojuje výsledek krajských voleb…

Člověku se vlastně nechce věřit, že někdo může být tak moc odtržený od reality.

Průzkumy se liší… především v preferencích malých stran, ale kurňa tam na předních příčkách je to vlastně pořád stejné. Tam je hnutí ANO, pak strááášně dlouho nic a pak je ODS, jejíž preference už tři roky kontinuálně klesají. V poslední době už ODS vlastně nijak nevyčnívá. Dejte jejímu sloupečku jinou barvu než modrou a nikdo si jí mezi ostatními ani nevšimne. Vyčnívat bude jen Babiš a bude se nad ODSkou tyčit do trojnásobné výše.

A v té chvíli Fiala řekne, že všechno je v pořádku. Jako před minulými volbami říkal, že je James Bond, tak teď říká, že to dá… Nevidí důvod, proč by se mu to nemělo podařit.

Před rokem bych si myslel, že ten chlap ví něco, co my ještě nevíme. Jako že rozdá občanství potomkům sudetských Němců a zařídí si mašinérii pro korespondenční volební podvody… ale sakra, i podvádět se musí umět a je na to zapotřebí alespoň trochu dravčí inteligence… něco jak má Rakušan. Vždyť oni ani tu digitalizaci neumějí… Neumějí ani tak jednoduchou věc, jako je přijmout na pozici strategického komunikátora někoho, kdo komunikaci běžně dělá. Kterýkoliv ministerský tiskový mluvčí by to dělal líp než TZLD Foltýn.

Teď ještě Jan Jakob (to je ten, co vypadá jak z kreseb pračlověků od Buriana… a taky tak i mluví) a Marek Benda podali pozměňovací návrh ve druhém čtení důchodové reformy a zredukovali tak počet lidí, kteří pracují v těžkých profesích (a mají nárok jít dřív do důchodu) asi ze sto padesáti tisíc na patnáct tisíc. Kurňa, takové věci se dělají na začátku volebního období, ale udělat to rok před volbami, to skoro vypadá, že Marek Benda už se chystá do důchodu a když už tam nebude on, stará se, aby tam nebyl ani žádný další ODSák. O TOPce nemá cenu mluvit.

Ale možná je to tím, že vrchní šéf je zatím jen lehce znepokojen a neobává se žádných politických následků. Zatím chodí za sekretářkami a říká jim, že tu bude ještě další čtyři roky, ať nepočítají s žádnou změnou…

Teď se nejspíš ještě ukáže, že volby v USA vyhraje ta „odpudivá lidská bytost,“ jak řekl Petr Pavel v jednom rozhovoru těsně před prezidentskou volbou. Je to zdokumentované, natočené a česká povaha je v tomto jasná – Trump se to dozví nejpozději deset minut po svém zvolení. Hned bude vědět, jak o něm smýšlí český prezident. A Trump, narozdíl od Kamaly, bohužel ví, kde Česká republika leží. Zahraniční orientaci české republiky, tu teď chci vidět…

Ale musíte uznat, že tohle každý nedokáže. Ten stejný prezident, který se postaral o zničení vztahů s Rusy a Číňany, se postaral i o zničení vztahů s americkým prezidentem… Miloš Zeman dělal politiku všech azimutů. Věděl, že my si ruského a čínského prezidenta nevybíráme, ale od jednoho potřebujeme ropu a od druhého levné zboží. A také věděl, že velký americký bratr nás sleduje a je třeba jej neznepokojovat. Náš současný prezident dělá politiku nulových azimutů. Za tři týdny nás už budou nesnášet všechny velmoci. Lipánek se bude divit

Ale Fiala je jen lehce znepokojený…

Kurňa, neříkejte mi, že je to jenom jeho prázdnou hlavou… Na tohle musejí existovat hodně silné prášky. Je rekordně neoblíbený i v celosvětovém srovnání. Česká republika má nejdražší ceny energií, zažila největší inflaci, státní sekera je vyšší než za covidu, tři roky říká lidem, kteří půjdou k volbám, že jeho priorita nejsou oni ale Ukrajina, všechny průzkumy ukazují propad preferencí a liberální agentury to nejspíš ještě hodně maskují…

Ale on je jen lehce znepokojený…

Nemohl by prosím nějaký psychiatr stanovit diagnózu?

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle příslušnou částku, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (157 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

ale dopadlo to Výborně. Konzerva Čunek, pokud by vyhrál, by zasel nesvár do čtyřkoalice, což by také nebylo na škodu, ale situace se vyvrbila jinak. Bratři a sestry si Výborně vydláždili cestu do pr...., teda v jejich případě do pekla zapomění. Před časem jste si přál, aby předsedou zůstal Marian. A dostal jste ještě většího blbce, než jsme čekali (zavřená podatelna, zapomenuté razítko, však víte).

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)
Trvalý odkaz

--------------------------------------------------------

Včera jsem si u oběda otevřel Seznam

a tam na mě vyskočil titulek “Chci

dotáhnout změny, chtěl bych mít ještě

druhé období, říká Fiala.”

Jednalo se o velmi poučný článek, ze

kterého jsem si dokonce odnesl nové

životní krédo.

Už nikdy nebudu číst zprávy při jídle.

---------------------------------------------------------

Dopravní výbor evropského parlamentu

přišel s novým nápadem.

Hodlá zastřešit cyklistické stezky.

Že prý chce zvýšit počet těch,

kteří používají jízdní kolo v deštivém počasí.

Já měl jako dítě cirkusy rád, ale tihle

bruselští klauni už mě fakt ani trochu

nebaví.

(FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.8 (72 hlasů)

A proto za své zásluhy si přidává on a jeho vláda, jakož i rozvědčík na hradě pro svou politručku, desítky tisíc korun navíc. Už aby tato banda prolhaných zmrdů konečně zmizela v propadlišti českých dějin. Ještě rok bohužel  budeme nuceni snášet tento gang zločinců a pozorovat tyto prasata jak chrochtají blahem u svých koryt. 

Fiala a Jurecka

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Neřešil bych už člověka, který je mimo realitu. Realita světa je velmi tvrdá a rychle semele člověka, který je mimo. Je to, s prominutím sráč, který podělal cokoliv, co slíbil, ale stále se chová jako robot, který říká: "Děláme, co je třeba." Vnímáte, jak je to směšné?

Průměrný počet slepic: 4.7 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

Scott Ritter: Izrael je připraven svrhnout jaderné bomby na mírová jaderná zařízení Íránu.

Alfredo Jalife-Rahme, 15.října 2024,   https://www.voltairenet.org/article221381.html

Bývalý zbrojní inspektor OSN Scott Ritter (dále jen SR) tvrdí, že Izrael se chystá bombardovat íránská civilní jaderná zařízení. Pokud je to pravda, riskoval by tím konvenční bombardování své vojenské jaderné elektrárny v Dimoně. To by patrně znamenalo vykročení ke světové válce. Doufejme, že se snad v zákulisí již vyjednává o nějakém urovnání.

Izraelská jaderná elektrárna v Dimoně.

Izraelsko-íránská válka přibližuje Spojené státy k přímému střetu s Ruskem, ale Moskva již vytyčila svou červenou linii v Íránu.

NBC tvrdí, že Izrael vytipoval cíle, které by měl zasáhnout v odvetě proti Íránu a které by se zaměřily na vojenskou a energetickou infrastrukturu Íránu. Není jasné, zda to zahrnuje i ropná a plynová zařízení, což by poškodilo Kamalu Harrisovou, příznivkyni 20 let odkládané zelené agendy, a prospělo by to ropákovi Trumpovi.

Kromě pozoruhodné analýzy Thierryho Meyssana, který se jako málokdo jiný vyzná v hierarchii perské teokracie, který tvrdí, že atentát na libanonského šíitského vůdce Hassana Nasralláha z Hizballáhu zorganizovaly složky Mossadu nasazené uvnitř íránského režimu, Známý americký jaderný inspektor Scott Ritter se proslavil tím, že nenalezl vybájené zbraně hromadného ničení Saddáma Husajna, zrovna ty, které posloužily jako záminka pro americkou válku proti Iráku. Tak právě ten Scott Ritter se ve výstižném videu zabývá velkou pravděpodobností, že Izrael shodí své tajné atomové bomby na jedno z hlavních míst íránských mírových jaderných projektů, na Fordow v hornatém vnitrozemí Íránu.

Historik Eric Zuesse doporučuje shlédnout výše uvedené video Scotta Rittera, které popisuje podlost Izraele a Spojených států. Od 12. do 20. minuty, tedy v 8 minutách, SR vysvětluje, že "Izrael použije své jaderné zbraně k úderu na Fordow". SR považuje za samozřejmost tajnou jadernou výbavu Izraele (obsluhovanou atomovými vědci, s nimiž spolupracoval), aniž by upřesnil její množství nebo kvalitu.

Podle něho by vypuštění konvenčních zbraní Írán příliš nezasáhlo, na rozdíl od použití taktických termonukleárních gravitačních bomb B-61, které by byly shazovány bombardéry B-2, nebo taktických jaderných hlavic W72/D2 s nízkým obsahem atomové nálože, které by byly vypuštěny z ponorek Trident.

Na základě svých jaderných znalostí se Scott R. domnívá, že Írán je již jadernou velmocí a zbývá mu jen málo času, aby začal výrábět vlastní jaderné bomby podle vlastního know-how. Rusko k tomu nepotřebuje.

Kromě ohromující přesnosti íránských hypersonických raket, které zasáhly vojenskou základnu Nevatim - kde Izrael soustřeďuje své nejlepší letouny F-35, z nichž 20 bylo údajně zničeno nezastavitelnými hypersonickými raketami. Bylo to 16 kilometrů od tajné jaderné elektrárny Dimona a Netanjahuova vláda se proti tomu ostře ohradila. Íránské jaderné technologické schopnosti, dnes ještě mírová, představují zásadní změnu ve strategické rovnováze.

Podle SR by bylo sebevražedné, kdyby genocidní Netanjahu odpálil své jaderné bomby proti Íránu, který by odpověděl tak, jak se dá očekávat, což by vedlo ke zničení Izraele. SR tvrdí, že íránská odveta by stála život 12 milionů lidí v Izraeli - jistě by přidal i Palestince v Gaze a na Západním břehu Jordánu - a že by celkem vyhladila 100 milionů lidských bytostí na celém Blízkém východě. Pokud bude Írán bombardován, bude to znamenat konec Izraele (minuta 18).

Doufejme, že se prosadí realita při posuzování zisku a ztrát mezi Izraelem a Íránem, že odvetný izraelský zásah ponechá íránská jaderná zařízení a uhlovodíkovou infrastrukturu nedotčenou. Je velmi podivné, že v této sekvenci odvetných opatření napadlo Spojené státy okamžitě umístit v Izraeli protiraketový systém Thaad, který má odrazit íránskou odvetu. Možná se jedná jen o scénu z Bidenova absurdního divadla. Je nepravděpodobné, že by američtí vojenští stratégové nevěděli, že protiraketový systém Thaad umístěný v Izraeli nemůže zastavit nezastavitelné íránské hypersonické střely, jejichž hlavním cílem by byl tajný jaderný reaktor v Dimoně. Citlivé místo, kde jadernou zkázu Izraele lze vyvolat i bez nutnosti svrhnout jaderné bomby, které Írán v tento okamžik asi ještě nevlastní.

Průměrný počet slepic: 3.8 (30 hlasů)

Když si to dva rozdaj a bude to i drsnější, jak zpívá Kabát, že se u nich chlapi poperou, někdy nožem a někdy sekerou, vždy jeden má šanci na vítězství. Pokud se proti sobě postaví s těžkými kulomety, nepřežije to ani jeden. Toho jsou si vědomi.

Ale když Hamás povraždí víc jak tisíc civilistů, musí počítat s odvetou. Když Hizballáh posílá raketové dárečky na Izrael, to samé. Když Írán pošle taky své, asi nepočítá s děkovným dopisem od Izraele. Ten odpovědět prostě musí.

Dotaz Inzo. Pokud bych ti přede všemi dal facku a ublížil bych tvojí ženě, ty bys v rámci zachování míru zachoval klid a nevrátil mi to? Tím bys ale mír nezachoval, protože, pokud bych viděl, že mi to prošlo, příště bys dostal daleko silnější.

Průměrný počet slepic: 2.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Příliš mnoho písmen. To, že je Fiala kokot umím vyjádřit jednou krátkou větou.

Průměrný počet slepic: 3 (31 hlas)

.. kde v Praze vyrostlá vnučka říká svému dědovi v Ostravě:

"Maminka říká, že vy, Ostraváci, jste hrozně vulgární a máte chabou slovní zásobu.. "

Dědeček se usměje, láskyplně pohladí vnučku po hlavičce se slovy: "ale pyču!"

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

o tom, že PePa už stihl plivnout na Trumpa jsem nevěděl.

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

předstíraná bezradnost nad fialovými výplody velmi pobavila. Má smysl pro černý humor. Když jsem ten rozhovor s Fialou četl, nejdřív jsem nevěřil vlastním očím, ale později už se jen uchechtával.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

😏Elon Musk reagoval na kritiku Věry Jourové a označil ji za ztělesnění byrokratického zla.

Podnikatel reagoval na prohlášení odcházející eurokomisařky České republiky Věry Jourové, která ho v rozhovoru pro Politico označila za „propagandistu zla“ a obvinila sociální síť X ze šíření antisemitismu. Musk odpověděl, že samotná Jourová je ztělesněním „banálního byrokratického zla“.
V roce 2022 Musk získal tehdejší Twitter, poté propustil většinu svých zaměstnanců a snížil úroveň moderování obsahu, což vyvolalo kritiku ze strany Evropské komise.
Evropská komise letos obvinila X z porušování pravidel Evropské unie pro digitální obsah, což může vést k pokutám.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

🇫🇮🔫🇺🇦Ve Finsku se zbraně z Ukrajiny dostávají do rukou zločinců, uvádí tamní list Yle s odvoláním na policii.

Ukrajinský konflikt může mít nepředvídatelné důsledky pro kriminalitu v Evropské unii a různá rizika se zvýší, v rámci možného pozastavení bojových akcí nebo jejich ukončení, uvádí se.

@neCT24 

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Před lety byste tam jako žena mohla chodit namalovaná a v minisukni, dnes bych z vás asi mnoho neviděl. Ale to oni dělají proto, že průvan zespodu může ženu poškodit a pak tam může nastydnout.

V případě burky vám toto nehrozí. Tam akorát, pokud byste si předtím dala hrachovou polévku, pak si uprdla, tak to nemá kudy jít ven, takže to vyfičí těmi dírkami na oči, které jsou kousek nad nosem. Takže pokud se někdy rozhodnete tuto skvělou zemi navštívit, luštěninám se radši před tím vyhýbejte.

Průměrný počet slepic: 2.2 (14 hlasů)

.. že díky dlouhé sukni žena získá muže s fantazií, a díky krátké zánět vaječníků..

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

stepní orákulum Džamilu, pokud na  ní máte kontakt. Třeba vám odpoví, že takhle může mluvit jen člověk, jenž má neoperovatelný nádor mozku...

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Vypadá to, že je Fiala těžce mimo realitu, což může být nejspíš způsobeno pochlebovači, kterými se obklopuje. Ti mu říkají jak je skvělý a protože všechny ostatní názory jsou potlačeny, nezbývá mu než tomu věřit. Na průzkumy nedá, protože ví, že se běžně falšují.

Na druhou stranu, když o tom tak přemýšlím, tak on úspěšný vlastně doopravdy je. Vpodstatě všechny úkoly co dostal od EU, USA a cizích oligarchů splnil na jedničku, a většinou byl ještě papežštější než papež. Korespondenční volba prošla, zvýšení daní taky, vysoké ceny energií pro vlastníky energofirem taky, spalovací motory jsou konečně zakázané, migrační pakt podepsaný. Toto je pro něj určitě úspěch a takhle to i nejspíš vnímá,  ačkoli my normální lidi to bereme přesně opačně.

A ta jeho bohorovnost může být buď role kterou mu napsal scénárista (sebevědomý úspěšný světový lídr), nebo ví, že lidi z markentingu už jedou na plné obrátky a že ho do premiérského křesla  dostanou znovu.  Už jsme to tu několikrát počítali, takže víme, že rozhodně bez šance není...............Howgh

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

Abych řekl pravdu, na tom něco bude. Jelikož to vypadá, že jeho vnímání pojmu "premiér" je osoba, která musí splnit požadavky za každou cenu, a proto tak jedná. Dostane příkazy a snaží se je splnit. Je mu u řiti, co se potom stane, ale on splní, co mu přikázali a bere to jako úspěch. Možná proto jeho jednání nikdo nechápe. On nepřemýšlí, jen plní úkoly :D

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

.. koloniální úředník.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

dle mého to znamená Všeobecná deklarace lidských práv.

O této listině vím jen že existuje, ale když jí dáme dnešní a domorodou formu, bude vypadat takto. Je to úžasný text a zahrnuje i deset bodů normálního žití. Úvod dlouhý, ale dole je "Desatero" a jeho první bod je tady a celý článek ZDE.

Ukázka:

1) Člověk není uzdravován, ale léčen. Stávající systém má jediné motivační hledisko: Finanční zisk co nejmenšího počtu lidí. Aby farmaceutické firmy bohatly, nepotřebují lidi zdravé, ale nemocné – a na svých produktech závislé. Zájem vydělávat na medikamentech je rozhodně v příkrém rozporu s přáním člověka být zdravým, tedy na lécích nezávislým.

Já jen dodám: léčit a léčit dokud nezhebne.

Doživotně v lekárně každý měsíc osmset "kdo z vás na to má???"

 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)