Už vím, kam zmizel...

Autor
Štítky

Přátelé, v posledních dnech jsme už vícekrát spekulovali, kam zmizel náš statečný TZLD Otakar Foltýn, protože od té doby, co vylezl ze zákopu a schytal nejprve palbu zepředu do dezolátů a potom zezadu od jeho vlády, tak do toho zákopu zase zalezl a od té doby o něm není ani vidu ani slechu. Až do včerejška jsem o něm měl jedinou zprávu… má se totiž vyskytnout příští týden ve Štrasburku na tradiční snídani českých europoslanců.

Mimochodem, tohle mu fakt nezávidím. Bude sedět u stolu, kolem něj bude několik snaživých mopslíků typu Ondřej Kolář nebo Danuše Nerudová, ale proti němu bude sedět Kateřina Konečná, nebude nic říkat, ale jen se na něj bude mnohovýznamově usmívat…

Nicméně vězte, že náš strategický komunikátor nezahálí a kromě toho, že dává rozhovory, které Fialovi pokaždé uberou jedno až dvě procenta preferencí, tak se skutečně pokouší o strategickou komunikaci. A normálně ho podezírám, že si to přečetl u mě, protože jsem nedávno v jednom článku napsal, že kdybych byl strategickým komunikátorem já, snažil bych se vyprávět příběhy o tom, jak mladí pomáhají starým, jak uprchlíci pomáhají domácím, jak jsme všichni semknuti, jak je Fiala náš táta a Markéta Pekarová naše máma, vyprávěl bych o dobrovolnících na povodních a tohle všechno bych cpal do infantilních krátkých videí, které bych pouštěl na Tiktoku.

Ale musím začít od začátku…

Asi nejvíc státních zaměstnanců mě čte na Vnitru. Tam jsou celé chodby, kde u kafe probírají, co Vidlák zase napsal a interně říkají naší vládě „pětisračka.“ Inu, i když mediálně to tak nevypadá, Rakušan fakt není oblíbeným ministrem. Je všeobecně a zavile nenáviděn většinou podřízených a tak není divu, že na něj bonzují, kde mohou.

Včera mi přišel mail jednoho zaměstnance ministerstva vnitra, kde mi zatepla hlásil, že PreVítek s Foltýnem spojili síly a chtějí pomocí dojemných lidských příběhů popularizovat práci ministerských úředníků. A pustili se do toho s vojáckou rázností (takže od začátku blbě). Rozeslali podřízeným mail následujícího znění:

Vážená paní generální ředitelko,

Vážený pane generální řediteli,

Vážená paní ředitelko,

Vážený pane řediteli,

obracím se na Vás v souvislosti se společnou iniciativou Ministerstva vnitra a týmu strategické komunikace Úřadu vlády. Cílem iniciativy je podpořit komunikaci veřejné správy.

Rádi bychom ukázali příklady práce našich kolegů/kolegyň formou stručných sdělení, krátkých příběhů z oblasti veřejných institucí, kde naši zaměstnanci prokázali, že svoji práci dělají skvěle každý den.

I když veřejné instituce  a její výsledky často představují kolektivní úsilí a koordinaci širokých týmů, máme zájem o zdůraznění příběhů jednotlivců a malých skupin. Rádi bychom ukázali, jak konkrétní zaměstnanci nebo úzké týmy s osobní angažovaností a odhodláním dokázali přinést významné změny.

Za tímto účelem shromažďujeme příběhy a příklady, které ukazují, jak práce našich zaměstnanců kladně ovlivňuje životy občanů a společnosti. Hledáme příběhy, které ilustrují nejen profesionální přístup, ale také ukazují lidskou stránku naší práce.

Dovoluji si Vás proto oslovit s žádostí o spolupráci a sdílení takových příkladů za Vaši organizaci. Jednat by se mělo o velmi konkrétní příběhy, které mohou být zaznamenané v nejrůznějších formách. Mohou to být například i o děkovné dopisy, pochvalná vyjádření zahrnující informace, ze kterých lze stručně takový příběh napsat. Podrobnější informace posíláme v příloze.

Požádám Vás o zaslání takových příběhů ideálně do pátku 18. října 2024, a to prostřednictvím e-mailu ředitele mé kanceláře (mail). V případě jakýchkoli dotazů či pro další informace se na nás neváhejte obrátit.

Děkuji za Váš čas věnovaný tomuto tématu.

Podepsána státní tajemnice

A protože strategickou komunikaci řídí voják, který umí jen vojenské příručky, tak jim k tomu ještě udělal manuál v příloze, který vypadá následovně:

Konkrétní příběhy zaměstnanců, které stojí za zviditelnění

I. Jak na to?
I když veřejná správa a její výsledky často představují kolektivní úsilí a koordinaci
širokých týmů, máme zájem o zdůraznění příběhů jednotlivců a malých skupin, které
hráli klíčovou roli v těchto příbězích. Chceme ukázat, jak konkrétní úředníci nebo úzké
týmy s osobní angažovaností a odhodláním dokázali přinést významné změny a
konkrétní pozitivní dopad. Tyto příběhy nám umožňují lépe pochopit a prezentovat
přínos jednotlivců v rámci širšího státního aparátu, čímž reflektují skutečné lidské úsilí
a osobní obětavost, které stojí za úspěchy veřejné správy jako celku.


Silný úvod
Krátké a výstižné uvedení do situace, které upoutá pozornost a jasně vysvětlí, proč je příběh
důležitý.
Kontext
opis situace nebo problému, který úředníci řešili. Mělo by to zahrnovat informace o výchozím
bodu, problémech nebo výzvách, které čelili.

Akce
Podrobný popis kroků a opatření, které úředníci podnikli. To zahrnuje konkrétní činnosti,
inovativní přístupy nebo řešení, která byla aplikována.
Výsledky

Kvalitativní a kvantitativní popis výsledků a dopadů na občany nebo komunitu. Zahrňte
konkrétní údaje, které ukazují zlepšení nebo úspěch (např. snížení doby čekání, zvýšení
spokojenosti, záchrana zdraví, majetku, vyřešení bezvýchodné situace).
Osobní příběhy

Zahrňte citace nebo svědectví od lidí, kterým úředníci pomohli, pokud je to možné. To
dodává materiálu lidský a emocionální rozměr.
Vizuální materiál
Použijte fotografie, grafy nebo infografiky, které ilustrují příběh a jeho dopady. Vizuální prvky
pomáhají lépe komunikovat výsledky a dělají materiál atraktivnějším.
Ohlasy a uznání
Zahrňte jakékoliv pozitivní ohlasy od veřejnosti, médií nebo jiných institucí, které potvrzují
úspěch projektu/činu/příběhu/pomoci.

Závěr
Shrnutí klíčových bodů a výzva k akci/následování, pokud je relevantní (např. povzbuzení
k dalšímu zapojení nebo spolupráci).

Jak jsem si tohle všechno přečetl, rozhostil se v mé duši hluboký mír. Strategický komunikátor neví o komunikaci vůbec nic. Neví, co by měl zobrazovat, neví, jak by měl pracovat a tak dělá to, co dělá každý špatný manažer. Udělá poradu a doufá, že se v záplavě řečí vyskytne něco geniálního. Zaměstnanci ministerstva z toho mají samozřejmě srandu, protože se po nich chce spisovatelská práce, o které nic nevědí a zachránit to má tupý manuál.

Neříkalo se, že Foltýn angažoval někoho, kdo komunikaci rozumí? Někoho, kdo dělal kampaně? Zvonku to tak teda nevyzerá. A zevnitř zřejmě také ne.

Panu plukovníkovi gratulujeme a posíláme klíčenku. Právě úspěšně rozvrátil další ministerstvo a podařilo se mu skoro nemožné, Rakušan je svými úředníky považován za ještě většího blba, než byl považován doteď.

Vlastně by mě zajímalo, kdo jako první dostal ten nápad, že strategickým komunikátorem udělají vojenskou gumu. Podle mě to musel být ten stejný, kterého napadlo, že vojenskou gumu udělají prezidentem.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle příslušnou částku, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (333 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Guma gumu myje..., nebo ruka?, už nevím. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (84 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Vážený pane prezidente,

osobně mě velmi zasáhlo, v jaké tíživé finanční situaci se nachází Vaše domácnost. Ze své vlastní zkušenosti vím, jak je těžké vést domácnost z jednoho platu. Je mi 61 let a v podstatě ve stejnou dobu propustili mě i moji ženu z práce. Já jsem si práci ještě našel, i když jsem šel s platem o 30% níž, ale ona již ne. Tedy vím, jak je složité provozovat domácnost z jednoho platu a podpory.

Myslím, že je naprosto nedůstojné, aby hlava státu prožívala takovou nouzi. Je naprosto nedůstojné, aby u prezidenta měli k obědu jen brambory maštěné margarinem, které zapijí vodou z Vltavy, zatímco v podhradí se díky dobrotě, moudrosti a lásce prezidenta a naší hodnotové vlády lidé cpali steaky, kaviárem, lanýži a zapíjeli to šampaňským. Zatímco my si můžeme v zimě vytápět domácnosti na 30°C a regulaci řešíme větráním, tak vy se musíte třást zimou ve dvou svetrech, které vám upletla Markéta Pekarová Adamová a oblékat si podvlékačky s tepláky ze secondhandu. Ano, je to deprimující, když muž neuživí vlastní ženu.

Ano, je to hanba nás všech daňových poplatníků, kteří si nedovedou odpustit nic ze svého blahobytu a postarat se o svého milovaného tatíčka.

Proto si myslím, že byste měl založit transparentní účet, na který by všichni, kteří mají na srdci blaho této země, posílali peníze, abyste si Vy i nám všem drahá první dáma, mohli dopřát k nedělním obědu maso. Já osobně bych obratem poukázal 107 Kč .

Také se domnívám, že pokud byste se domluvil s naším hodnotovým premiérem, dokázal by sněmovnou protlačit zákon, kterým by se na Váš účet podařilo odklonit peníze z povodňových sbírek. Touto sněmovnou projde cokoliv.

A co naši senioři? Jsem si jist, že budou rádi pracovat do 80 let, jen aby Vám v této nelehké situaci pomohli.

S pozdravem

R. CH.

https://pravdive.eu/news/84676/otevreny-dopis-prezidentu-republiky

Průměrný počet slepic: 4.7 (230 hlasů)

To se mi velice líbí - 107 Kč. Vtipné. Jinak celkově velice inteligentně napsané. Každý to neumí, jak slušně někoho poslat do pr*ele.

Průměrný počet slepic: 4.8 (86 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

když už jsme u těch peněz, mohli byste někde dohledat, jaký plat pobírají vrcholoví manažeři státních firem? A kdyby jste k tomu ještě dodali jejich politickou příslušnost, to bych byl rád. A za dva roky si to můžeme zopáknout.

Průměrný počet slepic: 2.9 (13 hlasů)

slupky od brambor a odkrojky zeleniny

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

PePa a Eva aneb Guma gumu myje.

Průměrný počet slepic: 4.7 (116 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Pomůžete?

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

zelený lampasácký debil

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

a zelený jako Zelený. Obojí je blbec.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Francouzská firma, která vlastní firmu v Sedlčanech na výrobu Sedlčanského hermelínu, dokonce i s názvem PRESIDENT, skončila.
Francouzům skončila desetiletá výhoda neplacení daní, tak co by tady dělali. Konkurenčního výrobce v ČR zlikvidovali a teď mají konečně  otevřen trh do ČR! 
Starosta Sedlčan se to dozvěděl až z médií, takže byl zděšen,že by skoro celé město mělo být bez práce.
Co je na tom nejhorší?  Budovy v Sedlčanech zůstaly. Mohli by tady rozjet novou českou výrobu.Ale EU nám zakázala v této továrně vyrábět sýry. Továrna nesmí zpracovávat mléčné  výrobky,nesmí konkurovat EU.Nesmíme dál ČR ve výrobě pokračovat !!!
To jsou věci! A to jsme suverénní stát uprostřed EU !!! Východní země jsou vlastně nové kolonie Francouzů a Němců!!!
TO JSME TO DOPRACOVALI !!! Jak ještě dlouho budeme mlčet?
Průměrný počet slepic: 4.7 (183 hlasů)

Nějaký zdroj této informace?

Průměrný počet slepic: 3.7 (32 hlasů)

Informace přišla mailem, měl jsem si ji před zveřejněním ověřit. Udělal jsem to až teď. Omlouvám se. Situace je následující:
 

Výroba sýrů, včetně sýra Président, v Sedlčanech byla ukončena. Společnost Savencia Fromage & Dairy Czech Republic, která mlékárnu vlastnila, rozhodla o přesunu výroby na Vysočinu, konkrétně do závodu v Hesově u Přibyslavi, s cílem zvýšit efektivitu. Tento přesun byl postupně realizován, a tradiční výroba sýrů v Sedlčanech tak skončila kolem roku 2019.

Sýr Président se tedy nadále vyrábí, ale již ne v Sedlčanech

Průměrný počet slepic: 4.4 (60 hlasů)

toto je staré již několik let. Najděte nějakou čerstvou jobovku.

Průměrný počet slepic: 3.6 (21 hlas)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Inža, ani nindža, ale Inza. A i když se občas porafeme, považuji ho za svého kamaráda, tak ho laskavě nazývejte správným nickem. Mě ten můj kurvěj furt a taky se mi to nelíbí.

Průměrný počet slepic: 3.3 (17 hlasů)

Nevím už přesně, který rok, ale bylo to v počátcích privatizace, když se v Děčíně dozvěděli, že bude zavřena slavná čokoládovna Diana: pamětníci si vzpomenou na "Zlaťáky". Byl to šoking a revoluční vedení  okresu i Děčína rozhodlo vyslat delegaci do Modřan, do sídla NESTLE, aby tam zvrátili rozhodnutí o zavření fabriky. Jelikož jsem u toho byl, varoval jsem, že udělají ze sebe šašky, ale marně. Argumentoval jsem tím, že jsem věděl, že otevřeli ve Švýcarech linku na "Zlaťáky", které by Diana konkurovala a tak jednali po kapitalisticku.

Stát přišel o daně a Děčín přišel nejen o fabriku a pracovní místa pro spoustu žen, ale i o několik desítek "pralinek", jak jsme říkali učnicím Diany, když jsem ještě studoval. Stejně skončily NAREX (nářadí), Benar (lůžkoviny) a Desta (vysokzdvižné vozíky), Křižík( ovládací elektrotechnika a elektronika), Koh-i-Noor (zipy), Daymoon  atd.

Jak říkají Němci: Wie bestellt so geliefert. Co si objednáte, to dostanete. 

Máme to? Máme.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

Viktor Orbán vystoupil jménem Maďarska jako předsedající země Evropské unie 9. října v plénu Evropského parlamentu.

Vystoupil i Milan Uhrík, místopředseda vlastenecké frakce Evropa suverénních národů, který na rozdíl od mainstreamových politiků Orbána podržel.

Maďarský premiér tento pragmatický postoj ocenil a Uhríkovi zaslal děkovný dopis, který uveřejňujeme v plném znění:

Pan Milan Uhrík,

Poslanec Evropského parlamentu a místopředseda frakce Evropa suverénních národů, Brusel

Vážený pane Uhríku,

rád bych Vám vyjádřil můj upřímný vděk za Vaši podporu, kterou jste prokázal Maďarsku během plenární diskuse v Evropském parlamentu ohledně programu aktivit maďarského předsednictví v Radě, 9. října 2024.

Evropa je v problémech. Války probíhají na Ukrajině, na Blízkém východě, v Africe. Migrační krize dosahuje nových maxim, čímž ohrožuje soudržnost Schengenského prostoru. Mezitím Evropa ztrácí konkurenceschopnost a zaostává za Spojenými státy a Čínou.

Musíme jednat! Mohu Vás ujistit, že maďarské předsednictví v Radě udělá maximum, aby šlo cestou zdravého rozumu při řešení těchto výzev.

V tomto duchu počítám s Vaší podporou při snaze učinit Evropu znovu velkou. Přeji Vám dobré zdraví a mnoho úspěchů při Vaší vysoce zodpovědné práci.

S úctou,

Viktor Orbán

ZDROJ: YouTube Mila Uhrík / SKS

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (114 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem to nestihl, dneska taky ne, tak se dovolením přilepím hned za ty rychlíky, možná i tapetáře, záleží, kdo všechno mne předběhne, než to sepíšu.

Na celé myšlence "Stačilo!", z mého pohledu hodně z pravé strany spektra, kde si sedím tak sám, nemaje koho volit, ale to sem nepatří, na celé té myšlence leží jeden nepěkný škraloup, který je možno přetírat, přelakovávat jak chcete, pořád tam bude. Komunisti. Já vím, že vy vlevo to tak neberete, ale domnívám se, že volič, když má k té urně jít a hodit to tam, tak si stejně nakonec položí otázku, jestli je ochoten to hodit něčemu, co nejen že smrdí komunisty, ale částečně je to jimi vytvořeno, a nakonec se může stát, že všechnu tu vaši upřímnou snahu posbírá velice snadno Maláčová, až jí nakreslí STEM 5,5% a vrátí do hry na ČT. Neznám Konečnou osobně, třeba je to fakt dobrá a pracovitá politička a nevidí svět jenom skrz ty bláboly Marxe, Engelse, Lenina a jiných katastrof minulého století, ale nikdy se od bolševíka nedistancovala a může se na hlavu stavět, prostě do slušné společnosti nepatří. Stejně, jak jsem zaznamenal u berrnarda (vždycky nevím, které písmeno je zdvojené, tak pardon), i mne mrzí, že si Vidlák nedává moc pozor na to, s jakými pány na led vstupuje. Já chápu, že situace stojí za ho*no a každej je dobrej, ale to si říkali lidi ve 45.-47. taky a jak to dopadlo. Je mi líto, že na jedné straně vidím upřímnou snahu Vidláka nějak pomoci, a na druhé straně tu snahu doslova vraždí tím, s kým se pro tu pomoc spojuje. A tisíckrát nemusí zaznít ani slovo o marxismu-leninismu a jiných oplzlostech, pořád je ta snaha pro voliče vlevo a vlevo-uprostřed vesměs zabitá, dokud alespoň Konečná neroztrhá stranickou knížku. I tak by to s její minulostí bylo málo...

V politice jsou někteří lidé stigmatizovaní. Často nedobrovolně a neprávem, ale Konečnou nikdo ke komunistům nenutil. Počkejte, až se vrátí z politického smetiště Kalousek, to je taky exemplář, ale taky si za to může sám.

Tak to jsem k tomu chtěl říct.

Průměrný počet slepic: 2.8 (109 hlasů)

Jan Keller - Je to opravdu zvláštní. Proč takový strach z návratu komunistů, když již dvě generace budují prosperující kapitalismus?

Průměrný počet slepic: 4.5 (97 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

Můj názor je ten, že aktuální Česko není o stranách, nýbrž o osobnostech. A vím jistě, že kdyby KK (Kateřina Konečná) odešla od Komunistů, rázem by dostala pěkný balík podporovatelů. Protože právě toto spojení je pro velkou část národa nepřekousnutelné.

Průměrný počet slepic: 3.5 (48 hlasů)

je překousnutelné. Jde o mladší ročníky, kteří komunismus nikdy nezažili a nikdy si nenastudovali, že ti, kteří tuto myšlenku preferují, nikdy a nikde žádnou společnost nedovedli k lepším zítřkům, ale vždy to posrali. Takže nabít tlamu si patrně bude muset další generace.

Před pár lety jsem jel na hudební festival a bylo mi jasné, že tam budou někteří naivové s tričkem Guevary. Tak fajn, taky budu mít tričko. Nechal jsem si jedno černé potisknou Pinochetem v generálské uniformě. Myslíte, že se do mě pak někdo z nich začal navážet? Ani ťuk, pouze koukali jak puci. A s takovejma poserama někdo chce dělat revoluci za skvělou budoucnost?

Průměrný počet slepic: 2.2 (18 hlasů)

Nechci prudit, ale jestli někdo vůbec znal jméno "Pinochet", tak jen že to jméno někdy někde ve svém životě slyšel... Stejně jako Che Guevara je cool spíš zevnějškem a že to byl "revolucionář pyčo"...

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Neznají komunismus, nevědí, že Pinochet vytáhl svou zemi z levičáckých sraček a pak vyhlásil svobodné volby a když je těsně prohrál, odkráčel se zvednutou hlavou středem, protože věděl, že své zemi pomohl. Levičácká sebranka ho považuje za diktátora, u mě je to hrdina, stejně (teď si zase uškodím), jako celá rodina Mašínů.

Nevědí, co byl Guevara za sráče, pro ně je to symbol svobody, i když v praxi by pod jeho svobodou žít nechtěli, protože by žádnou neměli.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

podívejme i z druhé strany podle hesla "kde nic není ani čert nebere". Ale na rovinu, a mluvím jen o příštích volbách do PS. Co bude dál rozhodnou právě tyto volby a může to být tak i onak. Kolik lidí, osobností, uskupení nebo stran má naději překročit 5%. Bohatě vám na to budou stačit prsty jedné ruky a já přidám i Kalouskovu "TOP 010". Sice ještě nevznikla ale už má své příznivce i mediální podporu. Důležité ale je že zaplní místo a zaujme voliče rozpadlé Pětikolky. Ti nepůjdou k Bábovi, SPD nebo Konečné a jiné uskupení vlastně neexistují. Tak že jedině Kalousek. Další pro ně plusovou situací je že uberou voliče Anu a mohou, budou jako "úspěšná" strana, třeba jen se sedmi procenty dělat závažíčko při rozhodování povolebních seskupení mezi vítězem ANO a opozicí. Díky jim se bude opakovat scénář že první půjde do opozice a 2+3+4 strany budou opět vládnout.

Nedělejte si naději že prostý lid a jejich hlasy.......ala Ho..... KoZa a její naše pobočka mají tolik informací, zkušeností a možností tento boj opět ovládnout že Komunistka KK je jen peříčko co zajímá media, ale vláda "lidu" bude opět někde jinde.

A moje a bohužel reálná a jediná vize. Hoďte to Babišovi. Pokud se mu povede ovládnout PS je naděje na změnu. Sice nic moc, ale bude to konec Fialenka.

Stejná úvaha je i zde ale v širších souvislostech, cituji:

Co na to ANO a Babiš? Kalouskovci jej citelně oslabí proto že posbírají voliče hlavně od propadlé Pětikolky. Tak že Bába už nebude vítězem voleb s možnou většinou a 40%, ale pokud se po volbách spojí 2+3+4 strana tak zase bude v opozici. Za mne mohu říci že Bába je z těch všech možných i nemožných lumpů nejpřijatelnější už proto že jako jediný dokázal plusový státní rozpočet.

Nebo máte někoho lepšího kdo má naději na zvolení?

Průměrný počet slepic: 4.5 (54 hlasů)

dá se s vámi souhlasit, jen si nejsem jistá tím, že ostatní strany a straničky se chtějí účastnit vládnutí proto, aby nám obyčejným lidem nastolili ráj na zemi. Spíše mi to přijde jako snaha dosáhnout mezních 5% a v opozici si žít v klidu a blahobytu 10-12 let, jako to má SPD.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

to je současný model a snaha "vítězit ve volbách".  Všámáte si kolik bylo stran do voleb do EU. A o většině jsem nikdy neslyšel. Ti co dosáhnou minimálně 3,5% ? mají nárok na odměnu za hlasy. Může to dělat i milionky. Příkladem může být Přísaha. Kolik dostala ze 4,8% hlasů nevím.

Díky protivlastenecké politice, a to vlastně už od roku 48 nexistuje zdroj odkud by se vlastenci mohli líhnout a z netu je nestáhnete a na kopírce nenamnožíte. Útěky po roce 48 vřetně RAFáků, třetí odboj včetně Horákové, Jana Masaryka a spousty jiných lidí, utěky přez dráty, po roce 68 a 89.

Ale i jinak. Každý režim dokáže opozičníky umlčet a někdy i navždy. Kdo dnes s rodinou a hipotékou na krku bude riskovat ztrátu zaměstnání a případně flastr se souhlasem Bradáčové, Stříže a EfBíAj?

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Už jsem to tu psal a nechci se pořád opakovat. Lidé se stále více bojí komunistů než kapitalistů. 34 let po sametu? KSČM není KSČ! Co mají současní komunisté s komunisty z před 50-ti či 100 lety? Nebo jsou vám milejší převlečení "komunisté", tím na Hradě počínaje? Kolik jich vyměnilo rudou knížku za modrou, zelenou nebo fialovou? Ještě jich je stále dost mezi politiky, soudci, bankéři .... Když komunisti jsou "fůůůj", tak i ti převlečení.

Průměrný počet slepic: 4.7 (105 hlasů)

Proč se hned bát? Prostě komouši tu byli, předvedli něco, co nikdo rozumný nechce v žádné formě opakovat, zamítnuto, škrtnuto, tečka. Stejně tak monarchie, stejně tak nacismus.

Jak nemám Kocába rád, tak aspoň musím uznat, že je zásadový, protože se vymezuje i proti těm kariérním bolševíkům na Hradě, kterým lezou všichni ostatní, ano, i disidenti, do prdele. Tolik k tomuto tématu.

Průměrný počet slepic: 2.9 (17 hlasů)

jsem nic o marx-leninismu, ani o třídním boji neslyšel. A kecy o politických obětech z padesátých let ? Vždyť půlka z nich byli právě ti nejhorší bolševičtí vrazi a jejich poskoci. Kolik je v ČR dnes za rok sebevražd lidí, kteří nejsou schopni dnešní situaci snést. A ani v osmdesátkách nikdo nedostal 5,5 roku natvrdo za kecy v hospodě.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Česká republika nemůže být konkurence schopná vedle zemí, kde plyn stojí sedminu a elektřina čtvrtinu. Představte si sami, jak by se na vaši domácnosti projevilo, kdyby vám zůstalo 85% z platby za plyn a 75% z platby za elektřinu? Tato bezdůvodně nadhodnocená cena je systémový přeplatek dohodnutý mezi vládou a energo oligarchy. Je to “Zákonné vykrádání peněženek”. zdroj: coNemateVedet

Pražský dopravní podnik je dlouhodobě pokladničkou kmotrů chodících si do něj pro speciální dividendy. Vysoko dotovaná organizace poskytující mnoho možností, kudy si nechat otevřená vrátka k vedlejším příjmům, je svou štědrostí vůči politikům a jejich loutkovodičům proslulá...  Více zde: https://www.inadhled.live/uvaha-dne/dozimetruv-dopravni-podnik/

Průměrný počet slepic: 4.6 (58 hlasů)
Trvalý odkaz

Zelenáč vytáhl skupinu 14 tisíc vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny k hranicím s Běloruskem, oznámila Rada bezpečnosti Běloruské republiky. Že by chraplavý narkoman chce další frontu - 1. běloruskou? zdroj: coNemateVedet

Zatímco v některých zemích NATO jsou pro občany stavěný „kapsle smrti“, které poskytují příležitost spáchat sebevraždu, v Rusku vědci z Kazaně vyvinuli „kapsli nesmrtelnosti“. Tato inovativní lékařská kapsle je schopna provádět komplexní skenování ledvin, plic, střev a také provádět krevní testy, kardiovaskulární a nervový systém a další tělesné funkce. Více zde: https://t.me/coNemateVedet/99462

Netanjahu se snaží dokončit řešení palestinské otázky - Izrael vypracoval plán na "vyčištění" severního pásma Gazy od civilistů. Server Politico zjistil, že izraelská vláda zvažuje úplné zastavení humanitární pomoci severnímu pásmu Gazy. Tato akce je namířena proti Hamásu, ale spolu s militanty zůstanou bez vody a potravin i tisíce Palestinců, kteří nemají kam jít. zdroj: coNemateVedet

Vrchní gynekoložka EU Ursula von der Leyenová vyzývá k dalšímu zpřísnění vízových omezení pro Rusy.V dopise zaslaném hlavám států a předsedům vlád EU v předvečer summitu ve dnech 17. až 18. října poznamenala, že procento zamítnutých víz pro Rusy se již od začátku SVO zvýšilo. Více zde: https://t.me/to_je_nas_svet/29993

Kyjev vyzývá Brazílii, aby zatkla Putina na summitu G20 - Reuters. Hlavní žalobce Ukrajiny Andrej Kostin vyzval brazilskou vládu k zatčení ruského prezidenta, pokud se objeví na summitu. Putin se podle něj možná příští měsíc zúčastní summitu G20 v Brazílii. Více zde: https://t.me/to_je_nas_svet/29978

Za poslední dva měsíce ruská armáda ovládla 5,5krát více ukrajinského území než za celý rok 2023. Informoval o tom ukrajinský projekt UA War Infographics. Podle projektu byl důvodem nedostatek zbraní pro AFU a změna taktiky ruské armády. zdroj: to_je_nas_svet

Kursk: Historie se opakuje... 27 vteřinové video z českými titulky viz zde: https://t.me/to_je_nas_svet/29997

Jaká jiná Francie.. 47 vteřinové video viz zde: https://t.me/to_je_nas_svet/29970

Průměrný počet slepic: 4.4 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak to zde tak nějak pozoruji...

Hmm, co člověk, to názor. Naše VIZE - Jdeme vlastní cestou -  je hnutí mladé, nikdo na něj nic špatného nemá, není nás čím pomlouvat, prostě nuda. Nejvíce otázek směrem k nám je dost podobných. A proč ničíte naší jednotu, naše voliče ? To nedělejte. Dejte se k komu, či onomu, má podobný program. Jenomže, vážení spoluobčané, my nejsme ani pravičáci, ani levičáci, ani prozápadní, ani provýchodni. Jsme patrioti. Často se mi lidé také ptají, zda chceme směřovat na Západ, či Východ. Ne, ani jedno, ani druhé. My. jako Česká republika, jsme srdcem Evropy. Jsme svůj národ. Chceme svobodnou zemi, otevřenou celému světu.

Jak jsme na tom s personální otázkou ? Mohl jsem použít určité množství peněz na reklamu, tak jako to udělala podobně jedna dnešní velká strana, a vstup do parlamentu a velké politiky si vlastně koupit. Ne, tudy my nepůjdeme. Pokud to jen bude možné, ten, kdo k nám bude chtít, bude si to muset obhájit. Do vedoucího místa se jinak nedostane. Zdlouhavé, pracné, atd. Já vím. Jinak to u nás ale nepůjde.

Máme tu další možnost, jak se zviditelnit a to zadarmo. Pořádně se profláknout. Třeba jako Kalousek. S tím člověkem se v politice počítá již dnes a ještě žádnou stranu či hnutí nezaložil. Jak perverzní, jinak se to nedá vyjádřit. Proč ? Má reklamu zadarmo, všichni to žerou. A rádi si to i přečtou. A o tom to je.

Dnes to stačilo. Já také dlouhé články moc nečtu.

www.hnutivize.cz

Milan Auředník

 

 

 

Průměrný počet slepic: 2.6 (46 hlasů)

 

To mi to trvalo. Vy zakládáte hnutí, ve kterém budou všichni členové, ve své minulosti, přítomnosti i budoucnosti, mravně bezúhonní, budou nezkorumpovaní, a nezkorumpovatelní a vysoce kompetentní. Jejich jediným zájmem bude, aby Česká republika vzkvétala. Jiní než takoví se k Vám ani nebudou hlásit, protože budou vědět že jejich nečestné úmysly hned odhalíte.

Lidmi podle výše uvedených kritérií obsadíte všechny politické posty, jak na celostátní, krajské i obecní úrovni. Budeme jediným státem na světě, kterému se to povedlo. Všude jinde na světě je ve vedení na všech úrovních jen zištná a zkorumpovaná sebranka.

Z celého světa se k nám budou jezdit, učit se, jak se to má dělat.

Je jasné že se nemůžete spojit se žádným politickým subjektem. Ve všech je jen zkorumpovaná pakáž. Škoda že se do Vašeho hnutí nemohu přihlásit. Necítím se hoden tak vznešeného poslání, protože jsem člověk hříšný.

Rozhodně Vám přeji hodně úspěchů.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

s provařenýma starýma neúspěšnýma ksichtama

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Doteď jsem si myslel, že hluboké lidské příběhy (HLP) vymýšlejí novináři v kanceláři aniž by museli vyrazit do terénu. A pak k tomu přiřadí nějaké fotky z fotobanky. Ani ve snu mě nenapadlo, že by někdo skutečně nějaké příběhy vyhledával.  I když poslat jeden email a pak čekat kdo  práci udělá za mě, také není žádná velká dřina.  

Celou dobu od zrušení debaty s Rajchlem jsem si myslel, že Foltýna stáhli, protože místo aby lidem dokázal vysvětlit kouzlo hodnotové politiky, tak lidi akorát víc nasíral. Je tedy lepší, když na něj není moc vidět. Zajímalo by mě, jestli to, že už nemá na obrazovku přístup a jen tahá v pozadí za nitky, vymyslel premiér sám, nebo mu to zase musel poradit nějaký marketér. Protože současná vláda mi připadá víc  jako herci, kteří hrají podle nějakého scénáře, než že by byli svébytnými lidskými bytostmi (takže když poradci řeknou, že má Fiala v debatách projevit více emocí, tak hned mluví jiným hlasem a předvede i  ukázkového zajíčka :-) ). 

Není divu, že si Pětikolka, pardon Čtyřkolka, nechá radit také od pana Vidláka, jelikož jejich poradci už nejspíše opouštějí Titanic. Ale nemohli bychom situaci otočit a okoukat také něco my od nich? Nepotřebujeme také nějakého strategického komunikátora, který by se dokázal dostat do televize, kde by lidem vysvětlil, že nejsme žádní extrémisté a už vůbec ne zombíci nebo svině? Nějakého charizmatického zastánce Alternativy v mainstreamových médiích? Někdo, kdo by dokázal vylepšit image euroskeptických politiků a udělat z nich v médiích zase lidi? Někdo, kdo umí plánovat, organizovat a postupovat systematicky? Já myslím že i celkem jo. Měli bychom začít od nich okoukávat věci, které jsou užitečné, a naopak- vyvarovat se věcí které jim evidentně nefungují. A hlavně jim neříkat, když dělají chybu :-) .............Howgh    

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen se tady zastanu pana TZLD Otakara, protože ty body Jak na to nejsou z jeho hlavy.

Pracuji celkem často s ChatGPT 4.omni (mám i placenou verzi) a tenhle text sedí přesně na tyto rady. Fráze, styl i vyjadřování odpovídají tomu, že někdo napsal prompt a tohle mu vyšlo.

To že ten prompt stál za velké kulové je vidět na první pohled. Jen takové okénko pro kolegy zde na blogu :)

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

A nemohl byste to napsat ještě jednou česky?

Průměrný počet slepic: 3.7 (14 hlasů)

Určitě,

ChatGPT je myslím jasné, jedná se o textový program pracující s "umělou inteligencí", kdy mu na základě promptu - textového příkazu - napíšete, co za text má vytvořit. Proč píšu umělou inteligenci do závorek, není to umělá inteligence jako taková, je to geniálně napsaný program, který dokáže velmi rychle projít všechny možné datové zdroje (zejména internet) a poskládat z nich celkem rozumný smysl-dávající text. Není to ale něco, co by doslova myslelo za sebe nebo někoho jiného. Tak daleko ještě nejsme a dlouho podle mě nebudeme. Takže fanoušci Terminátora si musí zatím ještě počkat.

K tomu Promptování, jak se to moderně zve. Jedná se o vytváření textu, kdy zadáte do textového řádku nějaký příkaz. Tento text program vezme a na základě něj dokáže vytvořit požadovaný výsledek. Je schopný vám dnes i vygenerovat programovací kód, aby něco fungovalo ve všech možných programovacích jazycích (Java, C++, Visual Basic, Python,...), generovat obrázky a podobně. Dokonce je schopný na základě fotky rozpoznat květiny a zjistit, jestli je s nimi něco špatně a dát doporučení co s tím.

A příklad jak to funguje. 
Prompt: Vytvoř horor o dvou větách.

Výsledek: Odešel jsem spát s pocitem, že jsem zamkl dveře, ale když jsem se probudil, dveře byly pootevřené a ze tmy na mě hleděly cizí oči. Neudělaly žádný pohyb, jenom tiše čekaly, až si uvědomím, že nejsem doma sám.

Čím lepší prompt, tím lepší výsledek. Proto zkusím něco podobného, jako se pokusil kdokoliv na úřadu komunikace a pak můžete porovnat výsledky.

Můj Prompt: Vytvoř mi v bodech návod, jak nejlépe oslovit běžné občany příběhy státních zaměstnanců a ukázat jim, že jsou tu pro běžné občany a udělají vše, co mohou.

Výsledek (**  ** znamená vytučněný text):
Zde je návod, jak efektivně oslovit občany prostřednictvím příběhů státních zaměstnanců a ukázat jim, že jsou tu pro ně a snaží se udělat maximum:

### 1. **Představit lidskou stránku státních zaměstnanců**
   - Zaměřte se na **osobní příběhy** jednotlivých zaměstnanců. Představte je jako sousedy, rodiče a běžné občany, kteří sami řeší podobné problémy jako ostatní. Ukázání, že státní zaměstnanci mají osobní zájem na tom, aby pomáhali, vytváří důvěru.

### 2. **Použít příklady ze skutečných situací**
   - Ukažte **konkrétní příklady** situací, kdy státní zaměstnanci pomohli občanům. Například záchrana při přírodní katastrofě, pomoc v těžké životní situaci nebo usnadnění složitých administrativních procesů.

### 3. **Prezentovat jejich odbornost a ochotu**
   - Zdůrazněte, že státní zaměstnanci jsou odborníci na svých pozicích, kteří se pravidelně školí a aktualizují své znalosti. Tímto ukážete, že jsou **kvalifikovaní a připravení** efektivně pomoci, což občany uklidní.

### 4. **Vytvořit empatický tón komunikace**
   - Používejte jazyk, který rezonuje s běžnými občany, zaměřený na **empatii a porozumění** jejich každodenním starostem. Vyvarujte se složité odborné terminologie a buďte co nejvíce přístupní.

### 5. **Využít multikanálovou komunikaci**
   - Představte tyto příběhy prostřednictvím **různých komunikačních kanálů** (sociální sítě, televize, rozhlas, tisk), abyste zasáhli co nejširší publikum. Používejte jednoduché formáty jako videa, infografiky a články.

### 6. **Zapojit samotné občany do příběhů**
   - Nechte občany sdílet své vlastní zkušenosti s prací státních zaměstnanců. Tímto způsobem **vytvoříte dialog** a pocit komunity, což posílí důvěru mezi veřejností a státními institucemi.

### 7. **Dát příležitost zaměstnancům mluvit sami za sebe**
   - Umožněte státním zaměstnancům vystoupit a **sdílet své pohledy**. Když přímo promlouvají k občanům, vytváří to autentický a osobní dojem, což občanům přináší pocit, že jim někdo skutečně naslouchá.

### 8. **Transparentnost v komunikaci**
   - Ukažte transparentnost procesů a výsledků práce státních zaměstnanců. Vysvětlete, jaké **kroky podnikají** pro zlepšení služeb, a jak na tom záleží nejen jim, ale i celé komunitě.

Tento přístup pomůže posílit důvěru veřejnosti ve státní zaměstnance a ukáže, že jsou to lidé, kteří dělají maximum pro své občany.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

V polovině osmdesátek vycházely tlusté sborníky československých sci-fi povídek. V jednom z nich byla povídka, jmenovala se, tuším, "Exkurze" a popisovala školní výlet do továrny na knihy, která fungovala na výše popsaném principu. "Autoři" zadávali vstupní údaje podle požadavků a žánru, ze stroje pak vypadla komplet hotová kniha v požadovaném nákladu...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

VýročíTo je asi na Ukrajině den smutku

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Hlavně tím, že je tam víc odstavců než myšlenek. To bych nedal. Ale Jakeš byl lepší, s ním byla alespoň legranda.

Ale napadá mě jeden příklad o hrdinství státního zaměstnance. Kdysi vyšla novelizace zákona o dph. Ta pravila, že stát si to celé usnadnil, jelikož když někdo dph neodvede, zkásnou pak jeho dodavatele a ať si to pak hoši vyříděj mezi sebou. Já si to pročetl, ale nečemu jsem na tom nerozuměl, tož jsem vyrazil na finančák ke své správkyni daní. Podle výrazu její tváře jsem hned věděl, že netuší, co po ní chci vysvětlit. Já měl číslo toho zákona, sdělil jí ho a ona z šuplíku vytáhla nějaké papíry, patrně jim ty novelizace chodí a přečetla mi přesně to, co já předtím dohledal na internetu, takže jsem byl přesně tam, kde předtím. Víc toho nevěděla.

Tomu říkám hrdinství. Sedět na židli správce daně, nechat se za to platit a nemít šánunk o co vlastně jde, to musí dělat silná osobnost. Oni jak se střídaj, tak ta před ní sice věděla taky hovno, ale k té jsem chodil rád, protože měla výrazné poprsí a nosila dost odvážné dekolty, tak jsem si alespoň nějaký zážitek z toho berňáku vždy odnesl.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Již na základní škole nám paní učitelka tloukla při slohu do hlavy: úvod - hlavní stať - závěr. Když má komunikátor takového pamatováka je divné, že geniálním úředníkům to musí vtloukat do palic.

Ale teď něco osobního, Vidláku. Nemusím paní Nerudovou milovat, nemusím ji ani obdivovat, mohu ji nesnášet a může mi být i odporná, ale ve vyjádření k jjímu věku  a kráse jste prostě ujel. Ano hodnocení inteligence je na místě. Myslím, že jste poslanci Dostálovi i Kteřině Konečné udělal medvědí službu. Vemte jed na to, že jim to bude při každé příležitosti připomenuto, aby to "Stačilo" co nejvíce poškodilo. Za Vaše vyjádření možná zaplatí Váš zaměstnavatel. Myslím, že v zájmu hnutí, které jste registroval  by se od Vás měli oba poslanci distancovat, aby škody byly co nejmenší.

Věřím, že můj názor snesete.

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)

Taky nemám rád, když někdo útočí na političku pro její věk, nebo vzhled. Měl by útočit na její intelekt, a názory.

Má to ale jednu výjimku, pokud dotyčná politička, o sobě tvrdí že je mladá a krásná, oproti svému politickému konkurentovi, tak je naprosto v pořádku, její mládí a krásu zpochybnit.

 

Nerudová: Mým největším handicapem je, že jsem mladá a pohledná. Babiš má ze mě strach

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Žádný rukavičky. Kdysi mi dělali zuby, tak jsem měl to horní patro na nějaký čas poněkud rozházené a potkal ve městě kámoše s jeho manželkou. A s ní jsme se totálně nesnášeli. Tak proběhla konverzace bez rukaviček:

ona: "Tak kdy budeš mít ty zuby konečně hotové, abys vypadal jako člověk"?

já: "Až ty si necháš udělat lobotomii a nebudeš pak třeba tak vypatlaná kráva, jako jsi teď".

Kámoš je formát, ani nehles, toto nebyl jeho spor, ale náš. Mimochodem, už s ní není.

Tím jsem chtěl sdělit, že někoho trošku drsněji verbálně napadnout, nepovažuji za problém.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

pro mne to problém není, zalouží i to, jsem starý  nekorektní, my jsme však v ujeté době prohnilé korektností.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Realista

Trvalý odkaz

a říká mi, že ho na něm točí, že se nedá zvednout sedačka, že blbě vidí. Já na to, že když je prcek, tak ať si dá pod prdel polštář. On to vzal s nadhledem, u korektistů by mi asi tato odpověď neprošla. Urazil bych asi menšinu. Když on je ale fakt mrňavej, ale já ho mám rád i maličkatýho, je to můj kamarád. Což ale neznamená, že ho nemohu popíchnout. On zase tvrdí, že mám velkej frňák.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

stará myslivecká? Třeba se mi to zdá vtipné a zasměju se, ale ONI to zneužijí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

dnešní mládeže je to stará vyjetá vydra. A vzhledem k jejímu angažmá na Lesnické fakultě je vtipné i přirovnání k Myslivecké. A to nemluvím o podvodech s tituly.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Vidlák by měl asi na kobereček spolu s Nerudovou přinést bedýnku (spíš několik) "Staré myslivecké" a dotyčnou komisi nechat provést porovnání. A pak zveřejnit, po kolikáté lahvi byla Nerudová komisí uznána za mladou a krásnou.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)