Politické hnutí STAČILO!

Autor
Štítky

Přátelé, od minulého týdne existuje politické hnutí STAČILO! Registraci od ministerstva vnitra obdrželo 10.10.2024 a sídlí na stejné adrese jako Institut českého venkova. Ano, hnutí jsem zaregistroval já, jakožto předseda přípravného výboru a ano, jednal jsem s posvěcením Kateřiny Konečné. S informací jako první v pondělí přišly Parlamentní listy, kde najdete krátký rozhovor s Kateřinou, proč to všechno vlastně vzniklo. Já to tady jen převyprávím svými slovy.

V naší zemi je vysoce nadstandardní množství různých škodičů, šmejdíků a jiných pochybných existencí, které se živí tím, že vám něco ukradnou. Třeba značku. Robert Šlachta například musel přejmenovat hnutí Přísaha na Přísaha Roberta Šlachty, protože samotnou Přísahu mu někdo uzmul (tuším) asi tři dny před registrací. O tom, co se stalo se značkou ČSSD, nemusím ani připomínat. A tak bylo rozumné, postarat se, aby hnutí STAČILO! založili ti, kteří stáli u jeho zrodu.

Druhým důvodem je to, co jsem tady na Kydech už mnohokrát probíral. Náš volební zákon je k malým stranám poměrně hodně diskriminační a ještě nepřátelštější je k volebním koalicím. Dva partneři musejí překonat osmiprocentní práh pro vstup do sněmovny, tři partneři dokonce jedenáct procent. V eurovolbách, krajských i komunálních volbách nic podobného není. Tak se můžete spojovat jak chcete a pořád potřebujete přelézt „jen“ těch pět procent hlasů. Ale málokdo si může dovolit, tohle riskovat v parlamentních volbách.

Je více způsobů, jak to řešit. Koaliční strany se prostě musejí nějak spojit. Mohou splynout dohromady, jedna strana může převzít osobnosti svých partnerů, mohou se také rozejít a kandidovat samostatně. A nebo, aby to bylo pro všechny partnery zcela rovnocenné, mohou si vytvořit hnutí, které nominuje společnou kandidátku, aby se mohli připojit všichni. Samozřejmě to od všech vyžaduje velkou míru sebezapření a upřednostnění skutečných zájmů národa před politikařením.

Hnutí STAČILO! bylo vytvořeno, aby všichni, kdo jsou s touto značkou spojeni a nebo by chtěli mít podíl na sjednocení české levice, mohli reálně uvažovat i o této variantě, při které postačí překračovat pětiprocentní práh. Aby to nebyla jen chiméra u jednacího stolu, nějaký vzdušný zámek, coby kdyby, ale aby to byla reálná a připravená možnost.

V této chvíli se jedná a ještě nějakou dobu se jednat bude. Vedení KSČM, ČSNS, SD-SN (i případné další strany, osobnosti a příznivci, kteří mají k našemu pojetí levicové politiky blízko) mohou přemýšlet i nad touto variantou. Pokud se pro ni rozhodnou, je nachystána k okamžitému využití.

A jakou roli v tom hraju já? Pořád tu stejnou, kterou hraju od samého začátku. Chtěl jsem pomoci tomu, aby se spojili ti, kteří se spojit mohou. Chtěl jsem, aby se energie demonstrací na Václaváků přetavila v nějakou reálnou politickou sílu. Zval jsem lidi na zabijačky a portské k sobě domů, jezdil jsem za nimi po celé republice, zapojoval jsem se, propagoval jsem, informoval, hodnotil… a snažil jsem se na to vydělat psaním a prodejem svých knih a triček. Budu to dělat dál. Teď už to má IČO, ale moje práce bude pořád stejná. Podílet se na maximálním sjednocení v předvolebním roce pod úspěšnou značkou. Spojení stran, osobností a příznivců ve společném hnutí. Pokud tedy budou chtít, samozřejmě.

Pokud se rozhodnou pro tuto korouhev, budu pod ní stát spolu s nimi… i spolu s vámi.

Pro vás, čtenáře, se změní jen jedno. Mnohem méně se budu zabývat tím, co dělají ostatní politické síly a mnohem víc se budu zabývat tím, co musíme udělat my. Ale nic se nezmění na tom, že každý den vyjde nový článek.

Můžete o tom začít dumat.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle příslušnou částku, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (331 hlas)

Komentáře

všechno je jinak.

Tomáš Fürst 4. díl: Green Deal se stal dominantním náboženstvím

Evropské unie.

Martina a její host vysvětlují dost podrobně příčiny, vývoj a dopad kolosálního podvodu.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Místo osočování, v čemž jsou našinci mistry světa, se raději zabývám dohledáváním lepších argumentů:

https://de.wikipedia.org/wiki/Nordatlantikstrom#Ver%C3%A4nderungen_durch_die_globale_Erw%C3%A4rmung
- když nic jiného, doporučuji k přečtení poslední odstavec:

Der Klimaforscher Niklas Boers vom Potsdam-Institut für Klimafolgenforschung (PIK) schrieb 2021 in Nature Climate Change, seine Analyse zeige, dass das AMOC-System „im Lauf des letzten Jahrhunderts von relativ stabilen Verhältnissen zu einem Punkt nahe einer kritischen Schwelle übergegangen“ sei.[22][23] Die Studie führte einen neuen, robusten Frühwarnindikator ein und konstatierte bedeutsame Frühwarnsignale für ein Umkippen in acht unabhängigen Indikatoren (basierend auf Ozeantemperatur und Salzgehalt in verschiedenen Stellen im Atlantik). Unabhängige Studien kamen in 2023 und 2024 ebenfalls zu dem Schluss, dass das Strömungssystem des Atlantiks vor einem „verheerenden Kipppunkt“ steht. Die Einflüsse der Atlantischen Meridionalen Umwälzströmung (AMOC) wirkten sich auf das Wettergeschehen und das Meeresspiegelniveau aus. In Teilen Europas könnten die Temperaturen innerhalb eines Jahrhunderts um bis zu 30 Grad Celsius sinken, was innerhalb von nur ein oder zwei Jahrzehnten zu einem völlig anderen Klima führen würde. Demgegenüber könnte sich auf der Südhalbkugel die Erwärmung verstärken.[24][25] Während in den meisten Studien davon ausgegangen wird, dass ein derartiges Kippen im 21. Jahrhundert unwahrscheinlich ist, hält man es in einer Studie aus dem Jahr 2023 aber ab der Mitte dieses Jahrhunderts für möglich. Peter und Susanne Ditlevesen (Universität Kopenhagen) veröffentlichten 2023 einen Artikel, wo sie den möglichen Zusammenbruch des AMOC auf den Zeitraum 2025 bis 2095, am Wahrscheinlichsten auf das Jahr 2057 vorverlegen.[26]

Co vlastně děláš na kritickém blogu?
- teď už se jen bavím, dřív jsem myslel, že lidé mají zájem o argumenty ...

PS: Vidlák mě zaujal tím, že máme shodný názor na bezprostřední příčiny konfliktu na Ukrajině
- ale mýlil jsem se v tom, že podpoří prevenci takovýchto konfliktů

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Tam mají v popisu práce  nacházení "argumentů" pro klimahysterii, kterou potřebuje  Šváb a spol.

Přečetl jste  alespoň odkaz na NP a dokážete ho vyvrátit?! Ne, nedokážete.

Dokážete mi vysvětlit, proč TEORETICI skleníkového efektu tvrdí, že na Zem dopadá 162W/m2 a zároveň solární baroni propagují, že na 1m2 soláru dopadá až 1 000w slunečního záření?! Dokážeš mi vysvětlit, jak může odvrácená strana Zeměkoule absorbovat sluneční záření?!

Dokážete mi vůbec experimentálně předvést skleníkový efekt s CO2? Nedokážete, ještě to nikdo nedokázel.

Amen.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Koalice Stačilo se v principu jen velmi málo liší od pětikoalice. Já bych proti nim nic neměl, pokud by představitelé koalice Stačilo, vystoupili ze svých původních stran, zrušili koalici Stačilo a založili politickou stranu Stačilo. Jejich původní strany by zanikly a vznikl by nový politický subjekt. To by bylo férové a přehledné řešení. Koalice mohou na jedno volební období, vytvořit až po volbách, to potom dává smysl. Tím že to neudělají dokazují že jim víc záleží na straně kterou zastupují, než na ČR.

Průměrný počet slepic: 3.3 (21 hlas)

avizuje Vodlák v úvodu tohoto článku. Ale stejně Konečná bude na dosmrti komunistkou jako nikdo neodpáře Babišovi Čapí hnízdo. Jen na minulost Pávka se jaksi zapomělo. A koalice? Čím díky Rychetskému se Fialenko ujal vlády? Díky tomuto podvodu. Tak že následujeme volební model který fungoval. Je sice pravda že se připravujeme na minulou válku a ONI přijdou s jinou fintou, ale kdo může a pomůže???

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Odpověď Agarinovi na jeho dřívější post, ostatní nečtěte.

Agarin napsal:

Zvířata se kastrují proto, aby měla lepší maso nebo aby se zlepšil jejich výkon. Aby se nerozmnožovali se kastrovali otroci, tedy lidé. Například i ti v koncentráku. Kastrovat ostatní zvířata proto, aby se nechovala jako zvířata je zhůvěřilost.

Když budete mít kocoura, který bude chodit ven a nenecháte ho vykastrovat, odhaduji jeho životnost tak na 3-4 roky. Je to pochopitelně individuální. Díky své vášni on bude hledat v okolí mrouskající kočky, sem tam se serve s konkurenty, takže vám někdy domů dorazí dobitý a jednoho dne nedorazí vůbec.

Když budete mít doma kočku, která nechodí ven nikdy, nebudete jí mít na chov a bude nevykastrovaná, tak se jednou za čas začne chovat dost otravně. Furt na vás bude mňoukat, vystrkovat pozadí s ocáskem, který bude mít nastranu, abyste se do ní dostal. Vy jí ho tam ale nefouknete (alespoň doufám), každopádně bude dost nespokojená, protože příroda jí velí něco jiného, než sexuální abstinenci.

Když budete mít nevykastrovanou kočku, která chodí ven, počítejte 2x ročně koťata. Jelikož tatínkové budou kocouři z okolí, bude to celkem barevně zajímavá mixáž a vy budete mít dost problém ta malá koťátka někomu udat. Jde to taky topit, na začátku jsem to dělal, ale není to moc příjemné. Babička jednoho mého kamaráda to řešila tak, že s nimi vší silou flákla o zeď. Babička jiného mého kamaráda je házela do roztopených kamen.

Mě přijde daleko lepší tu kočku nechat vykastrovat a tím sebe i ta případná koťata ušetřit těmto dost nechutným zákrokům.

U psů. Příští rok hodlám konečně udělat nový plot. Pak si pořídím zase po letech svého vysněného psa. Bude to papírová fena beaucerona. I když bude mít papíry, nikdy nebudou mít její případná šťěňata průkaz původu. Víte proč? Protože jí nechám ve štěněcím věku zkupírovat uši. Víte proč? Jasně bude vypadat líp, ale měl jsem velkého knírače s planďáky a celý jeho život jsme museli řešit zánět v jeho uších. Takže ochránci zvířat zajistili, že kupírování je trápení zvířat, tudíž to je špatně. Ono sice pak to štěně trpí bolestí 2 dny, když se to neudělá, trpí sice méně, ale celý život, protože psovité šelmi v přírodě mají slechy nahoru. Taže nebudu mít problém s chovem, to se nás už týkat nebude a nechám jí vykastrovat. Opět, víte proč? Beauceron je ostrý pes. Ale pokud budete mít v nějakém objektu nevykastrovaného drsňáka samce, tak se s vámi vsadím o cokoli, že když si přivedu háravou fenu voříška, tak vám toho borce odvedu jak na vařené nudli. Takhle se mimochodem kradou ostří psi běžně. Fena je v poho, kromě období hárání. Pak se vám může ze strážného psa stát kurva, která dá každému. Po kastraci, pokud se jí nepodíváte mezi zadní nohy, nejste z jejího chování schopen určit, jestli jde o fenu, nebo psa. Bude se chovat absolutně asexuálně a vy budete mít strážného psa, na kterého se budete moci vždy spolehnout (pokud ho správně vycvičíte, pochopitelně).

Tak asi tolik k těm vámi tak neoblíbeným kastracím.

Průměrný počet slepic: 2.7 (20 hlasů)

docela zajímavý a odborný komentář, gratuluji. Jen k té kastraci v chovech. Vůl, valach, puk a spousta dalších názvů včetně "myškaře" už jsou v zapomění. Ale mělo to jeden podstatný význam. Kastráti přestaly hledat kde co object a byli ovladatelní, nemysleli na krávoviny a lépe rostli. Kamarád má minikozičky a s kozlíkem nebylo k vydržení. Pořád řval, choval se jak pán dvora a po vykul je z něho docela hodný kozlíček.

Ty slepice z vlastního chovu je omyl a může za to Bureš.....né tak Putin...moje myška.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

nevykastrovaných kocourů, co mohou ven, 10-13 let. Když se vrátí od koček, tak akorát antibiotika na zhnisané škrábance a pohoda.

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)

byli kastrováni vězni ?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

to se budeš muset zeptat Agarina, kterého část textu jsem citoval a snažil se odpovědět, proč je kastrace přínosná.

Mimochodem, jednou jsem to u jedné své kočky nestihl a ona asi tušila, že bych neměl dobré úmysly s jejím potomstvem, tak je porodila pod vanou. Já tam tím otvorem svítil baterkou, snažil se je vyšťourat koštětem, ale napovedlo se. A když po pár dnech vylezly, byly už chlupaťoučké a koukaly na mě těma svýma kotěcíma modrýma očima a když jsem je viděl, bylo mi hned jasné, že toto už zabít nedokáži. Tak mě pak čekalo to martýrium, že jsem musel obrazit všechny svoje známé, abych jim zajistil novou rodinu. Podařilo se, ale okamžitě po tom šla Maruška na kastraci.

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

je asi nedokázal zabít

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

že ta kastrace není žádná legrace. Přesto bych však přijal s díky povinnou kastraci pro politiky.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

nejsou ??

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

nejsou! Ve většině případů jsou vypatlaní, vygrýndýlovaní a setsakramentsky naladění bojovat s Rusem, ale vykastrovaní bohužel nejsou. Mám-li, ale pronést více, faktem je, že jsou mezi nimi, alespoň jalovice.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

  • že Vidlák půjde na průprc v Bruseru za to, že stopoval čas, který Blbuše Nerudová strávila v maskérně. Asi bruserské tajemství.
Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

bych nedoporučoval zabíjačku, ale nějaké kobylky, chrousty a moučné červy 

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

a EU po něm. Jasná zpráva dnes na ABJ ve zprávách. EU si povoloalo Vidláka na kobereček kvůli výrokům o Nerudové. Všechny výroky jsou pravdivé a MY to dosvědčíme. Vidlák prý uvedl že se Nerudová z mladé a pohledné změnila na starou mysliveckou.  

Já dodám, pokud by se změnila na "lavorovicu" je to výstižnější a nikdo neví co to je, tak že beztrestné.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

xx

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Já vidim vobludu, já vocaď pryč pudu, sežere palubu, ach, ich, och, ach!

Jo, je to horší, než pondělní ranní pohled do zrcadla, co máme ve výtahu....

Zatím bez slepic