Nikdo na něj nemá...

Autor

Zajisté vám neuniklo, že Orbán hovořil na plenárním zasedání EP ve Štrasburku. Jeho projev byl skvělý. Rozcupoval evropskou migrační politiku, zkritizoval evropský azylový systém, zepsul evropský hospodářský model, řekl, že ohledně Ukrajiny musí Evropa změnit strategii a označil sám sebe jako záchrance Evropy. Dostalo se mu mnohonásobného potlesku, na závěr dokonce i vestoje. Zprávu o jeho projevu přinesla všechna majnstrýmová mééédia, je zbytečné abych to opakoval.

Orbán je skutečným vůdcem opozice v Evropském parlamentu, ať si kdo chce říká co chce. Není to Le Penová, není to Salvini, není to Kickl ani Babiš. Je to prostě Orbán, protože nikdo nemá takovou voličskou podporu ve své zemi jako on a nikdo nemá takovou autoritu, jako on. Orbána znají i protestující zemědělci před europarlamentem a on jediný mohl úplně v klidu projít jejich středem a oni mu nenadávali do svinského eurobyrokrata, ale zdravili ho a projevovali mu úctu.

Všechna média také přinesla velmi obšírné zprávy o odporu, který jeho projev vyvolal. V podstatě jsem u nás nenašel článek, který by osmdesát procent obsahu nevěnoval žvástům našich liberálních ojroposlanců, kteří Orbána kritizovali, případně by se páni novináři nevěnovali hnidopišství a pitvali každičkou zkratku Orbánova projevu, aby se mu dostali na kobylku. A tak víme, že se někteří europoslanci pokoušeli zpívat, jistý asistent se pokusil Orbána inzultovat (ten to bral s humorem a řekl, že už se cítí jako doma), další se pak vyvraceli z toho, co Orbán řekl a horečnatě ujišťovali režimní intervjuky, že oni jsou na té správné straně, Ukrajina už brzy zvítězí, Rusko je teroristický stát a Orbán je jeho pátá kolona.

Ale… tam na plénu, tam se nenašel nikdo, kdo by se dokázal postavit a říct podobně brilantní projev. Kdo by dokázal rozcupovat Orbánovy argumenty, kdo by ho dokázal zesměšnit, rozebrat jeho slova, najít v nich logické chyby a udělat z maďarského premiéra blbečka. V porovnání s Orbánem, vše ostatní bylo prázdné žvanění a zaujímání postojů. Nikde nebyl žádný Farage nebo Ferhofštat, který by se mefistofelovsky dokázal postavit a být Orbánovi alespoň trochu důstojným soupeřem.

Když o tom přemýšlím… jakého znáte europolitika, který umí mluvit alespoň jako Kalousek? Který nepůsobí jako po totální lobotomii?

Kurňa, Maďarsko je menší než my. Má menší HDP než my, má méně průmyslu než my… a přesto, když Orbán Unii předsedá, tak je to celé o něm. Buď pro Orbána nebo proti němu, ale nikoho to nenechá v klidu. Jedni vymýšlejí, jak mu házet klacky pod nohy, jak svolávat vzdoroakce, nebo alespoň jak ho u řečnického pultíku přerušit, druzí se staví na jeho stranu a ujišťují ho o své podpoře.

ALE NIKDO NENÍ LHOSTEJNÝ!

Když to porovnáte s Fialou, kterého nejprve Ferhofštat školil jak malého kluka a on si to ještě zapisoval a když pak Unii předsedal, tak to bylo všem úplně totálně jedno. Leyenová si v klidu jela svojí agendu, nikoho to nezvedalo ze židle.. prostě Fiala jen udělal, co se mu řeklo a pak nám doma oznámil, jakou skvělou příležitost vyjednal… Přitom jen kýval a usmíval se jako měsíček na hnoji. Všichni věděli, jaký je. Všichni věděli, že si ho utáhnou na vařené nudli a dá za pravdu tomu, koho uslyší jako posledního.

Kurňa, jsme větší a pořád ještě bohatší země než Maďarsko, ale ten malý kulaťoučký chlapík hýbe Evropou tak, že Leyenová sotva popadá dech. Jeho europoslanci jsou jeden jako druhý mladí, hezcí, šikovní, proškolení, mají za sebou kvalitní asistenty… Ten chlap se postaví k pultíku a lidi to nutí k činům, ať tak nebo tak, ale každopádně má vždycky plno a v současném europarlamentu se mu nikdo nedokáže postavit. Ani Francie ani Německo nemají mezi svými lidmi někoho, kdo by toho „Maďara z východu“ prostě setřel.

Až když jsou pak sami, až když hezky v klidu mluví se svými kamarády novináři, pak teprve se osmělí a začnou vykládat, jaký je Orbán hajzl a nebezpečí pro Evropu. Ale jen sami. A vlastně se ještě pro jistotu dívají přes rameno, jestli náhodou nejde kolem, aby jim to nevytmavil přímo před kamerou.

Orbán všude říká, že je pravičák a všechno zlé spojuje s levicí. Ale jeho hospodářskou a sociální politiku byste u nás v Kotlince označili za jasně levicovou. Tak moc, že si na to tady ani Zeman ani Paroubek ani Sobotka, ani Hamáček nikdy netroufli. Podpora rodiny, podpora seniorů, rozvoj sociálních služeb, zlepšující se zdravotnictví. Orbánův pravicový stát je silný stát, nikoliv slabý, podřízený zájmům mezinárodního kapitálu. Tak silný, jak po něm u nás volá Kateřina Konečná. Schopný hospodářských intervencí, schopný velmi silného sociálního zajištění či pečovatelských služeb, disponující dostatečným klackem na banky i oligarchy. Orbánův stát neznárodňuje, není proti majetku. Ale byznys pěkně postavil do latě. Asi tak, jak by to u nás udělala Ilona Švihlíková.

Jen ta jejich řeč je děs běs… Podle mě je to vlastně už jediná překážka, kvůli které se lidé bojí podnikat v Maďarsku.

Zkrátka a dobře, když v Evropě mluví Orbán, tak všichni europoslanci poslouchají. Buď zatínají pěsti a nebo tleskají.

Když v Evropě mluví Fiala, jdou všichni na oběd…

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (149 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

 
Dění v Maďarsku mě oslovilo a považuji jej za cestu hodnou následování. Proto v poslední době tady lobbuji za Orbána a za Maďarsko. Symbolem tohoto lobbingu je následující logo. S tímto logem se tady budeme setkávat denně. Pod nim se nachází odkaz na skutečný Orbánovský rozcestník.
 
 
Na Orbánovském rozcestníku najdete odkazy na vše, co souvisí s "Maďarským národním kurzem", což je označení dlouhodobého politického programu, který by měl Maďarsku přinést hospodářský prospěch a obnovit jeho politickou suverenitu.
 
Zde je seznam dnešních přírůstků na rozcestníku: Celý projev Viktora Orbána ve Štrasburku.

Tiskové prohlášení premiéra Viktora Orbána na mezinárodní tiskové konferenci  8. října 2024 ve Štrasburku

Především bych rád připomněl, že Maďarsko zastává tento úřad od 1. července. Od roku 2011 se tohoto úkolu ujímáme již podruhé, jedná se o druhé maďarské předsednictví a já osobně tuto práci vedu již podruhé. A protože optimismus je důležitý, zapsal jsem si do diáře již třetí datum. Když se ohlédneme za prvním předsednictvím, také se konalo v době krize, v době následků finanční krize, a museli jsme se také vypořádat s důsledky arabského jara a fukušimské katastrofy. Ani to tedy nebylo jednoduché období. Souhrnně vám však mohu říci, že situace v EU je dnes mnohem vážnější než v roce 2011. Co vidíme dnes? Za prvé, na Ukrajině - jinými slovy v Evropě - zuří válka. Na Blízkém východě probíhají velké konflikty, jejichž důsledky pociťujeme. V Africe probíhají velké konflikty, jejichž důsledky také pociťujeme. A dnes hrozí eskalace každého z těchto mezinárodních konfliktů. Migrační krize dosáhla rozměrů, které jsme neviděli od roku 2015. Bezpečnostní hrozby mohou ochromit a rozbít schengenský prostor. Pokud jsem správně četl zprávy, které uvádíte, dnes Švédové oznámili, že pozastavují schengenská pravidla volného pohybu. A mezitím Evropa...

Zpět k programu maďarského předsednictví. Mezitím tedy Evropa uprostřed migrace a válečných hrozeb postupně ztrácí svou globální konkurenceschopnost. To nejsou slova maďarského předsednictví, ale Maria Draghiho. Cituji z jeho zprávy: Evropě hrozí "pomalá agónie". Před několika dny prezident Macron prohlásil, že Evropa může zemřít, protože je vytlačována ze svých trhů. Ve srovnání s Mariem Draghim a Emmanuelem Macronem jsem umírněný premiér, ale pokles evropské konkurenceschopnosti také považuji za nejvážnější výzvu, kterou musíme řešit. V této situaci tedy maďarské předsednictví vykonává svou práci. Mým úkolem je nyní předložit Evropskému parlamentu, co Maďarsko v této situaci navrhuje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

Situace je taková, že Ukrajina na bojišti prohrává. A vy předstíráte, že se to neděje.

Mimo jiné, díky předsedkyni Evropské komise se Evropská unie bezmyšlenkovitě, na základě chybné prognózy a s chybnou strategií, pustila do války. Pokud chceme vítězství, musíme změnit strategii prohry. Je to špatně promyšlené a špatně provedené. Pokud budeme takto pokračovat, prohrajeme.

Pokud nechceme, aby Ukrajina prohrála, musíme naši strategii změnit. Radím vám, abyste si to dobře rozmysleli. V každé válce musí být místo pro diplomacii, musí existovat komunikační kanály. Musíme navázat přímou a nepřímou komunikaci. Jinak se dostaneme hlouběji a hlouběji do války. Situace se dále zhorší. Zemře ještě více lidí. Statisíce!

Na Ukrajině právě teď umírají tisíce lidí! Tento konflikt při současné strategii nelze vyřešit na bojišti. Vyzývám vás, abyste se obrátili k myšlence míru a příměří. Vyzývám vás, abyste vytvořili novou strategii. Se současnou PROHRAJEME! 
 

zdroj+video zde: https://t.me/to_je_nas_svet/29877

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

Předsedkyně Evropské komise zmínila počet Rusů pracujících v Maďarsku. Čiré pokrytectví! V loňském roce jsme vydali 3 tisíce pracovních víz, čímž se celkový počet ruských spolupracovníků vyšplhal na 7 tisíc lidí.

Naše Frau von der Leyen je Němka. Takže, co třeba Německo, Frau von der Leyen? V Německu pracuje TŘI STA TISÍC Rusů! A ještě se opovažujete mi něco předhazovat?

Vážená paní Perez! Ve vašem Španělsku pracuje STO TISÍC Rusů.  A vy obviňujete mne!

Ve Francii je 60 tisíc Rusů. Kritizujete všichni Maďarsko? Za 7 tisíc Rusů? Myslíte, že je to spravedlivé?

zpráva+video zde: https://t.me/LussiList/50233

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

I my odtud zdravíme Viktora Orbána a projevujeme mu maximální úctu!

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Vyřítili se na nás a bylo to politické fackování. Když jich jde na člověka deset, to je rock-and-roll,“... řekl Orbán v pátek v diskusním pořadu rozhlasu Kossuth Rádió.

Maďarský premiér zdůraznil, že se snažil být zdvořilý, ale útoky byly natolik brutální, že se nakonec rozhodl nedat se, aby nezůstal nikomu nic dlužen. „Využil jsem všechny své schopnosti, abych Maďarsko bránil,“ dodal.

Na svém účtu na síti X napsal, že doufal, že se bude moci zapojit do debaty o maďarském předsednictví. „Místo toho europoslanci proměnili debatu ve stranickopolitickou konfrontaci. Hluboce toho lituji, ale nemohl jsem mlčet… pokud bude Maďarsko napadáno, budu bránit svou zemi!“

Předsedkyně Evropského parlamentu Ursula von der Leyenová ve středu ve Štrasburku řekla, že Maďarsko ohrožuje evropskou bezpečnost, a kritizovala vztahy Budapešti s Ruskem a Čínou...

...„Chtějí jinou vládu“

Podle vyjádření Orbána pro Kossuth Rádió von der Leyenová a předseda evropských lidovců Manfred Weber ve svých projevech v podstatě přiznali, že chtějí svrhnout maďarskou vládu.

Oznámili, že oni chtějí jinou vládu, protože národní a suverénní maďarská vláda jim nevyhovuje,“ tvrdí Orbán s tím, že von der Leyenová a Weber by rádi viděli v Budapešti u moci současné maďarské opoziční politiky. Jmenoval přitom europoslankyni Kláru Dobrevovou (manželka bývalého socialistického premiéra Ference Gyurcsánye) a europoslance Pétera Magyara (předseda opoziční strany Tisza).

Ti by měli splnit to, co Brusel žádá. To je vstup Maďarska do války na Ukrajině tím, že jim budeme dodávat zbraně a peníze z maďarského rozpočtu, podporovali by migrační politiku a vpuštění migrantů, zrušili by zákony na ochranu dětí a rodiny, vstoupili by do hospodářské studené války,“ řekl Orbán.

Maďarský premiér označil Dobrevovou a Magyara za „bruselské žoldnéře“, kteří by měli Maďarům vnutit vůli Bruselu. „To je něco podobného jako socialismus a Sovětský svaz, ale to jsme již překonali před třiceti lety. To už nechceme, jsme svobodná země a Maďaři rozhodnou, co chtějí. Oznámil jsem přímo na místě, že se postavíme na odpor vládě, kterou nám chce Brusel delegovat,“ dodal Orbán.

Ivan Vilček Seznam

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

Prezident Petr Pavel přiznal, že návrh, z něhož nakonec vznikly kontroverzní měsíční náhrady pro manželku nebo partnera prezidenta, pochází od Pražského hradu. VÍCE ZDE: https://t.me/to_je_nas_svet/29891

Popírač covidu Zítko byl propuštěn z vazby. VÍCE ZDE: https://t.me/to_je_nas_svet/29892

Slovenská vláda pod vedením premiéra Roberta Fica se rozhodla zastavit poskytování vojenské pomoci Ukrajině ze státních zásob. Informovala o tom televizní stanice TA3. VÍCE ZDE:  https://t.me/to_je_nas_svet/29886

Fanaticky nenávistná rusofobie je virus který vypěstoval a šíří neonacistický západ. Naším nepřítelem není ani Putin ani Rusko ale ti co nás proti Rusku štvou. Zbyněk Prousek

 


 

Průměrný počet slepic: 4.4 (30 hlasů)

Šest měsíců po skončení zemědělských protestů je Francie opět plná vůně hnoje. Video zde: https://t.me/to_je_nas_svet/29881

The Economist: Západ s pomocí Ukrajině nespěchá, protože nevěří v její vítězství. Po ztrátě Ugledaru se vyhlídky Ukrajiny ještě více zhoršily, píše The Economist. Ruské jednotky výrazně převyšují ukrajinské vojáky co do počtu i palebné síly a pokračují v postupu, čímž zatlačují ukrajinské ozbrojené síly zpět. VÍCE ZDE:   https://t.me/to_je_nas_svet/29876

Rusko oznámilo, že má důkazy, že USA a Velká Británie stály za bombovými útoky na plynovod Nord Stream. VÍCE ZDE:   
https://necenzurovanapravda.cz/2024/10/rusko-oznamilo-ze-ma-dukazy-ze-usa-a-velka-britanie-staly-za-bombovymi-utoky-na-plynovod-nord-stream/

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Šéf senátního klubu STAN Jan Sobotka

o Evě Pavlové v úloze manželky prezidenta:

"Ta role není tak jednoduchá, jak vypadá.

Já bych to přirovnal ke královně Alžbětě,

která v podstatě svůj život obětovala Anglii.“

Oni se už fakt regulérně pomátli.

(FB J. Rajchla)

---------------------------------------------------------------------

Prezident Miloš Zeman posílal třetinu svého příjmu Fondu ohrožených dětí.

Andrej Babiš posílá všechny příjmy z politiky samoživitelkám.

Petr Pavel ze svého příjmu neuživí manželku.

Co neMÁTE vědět

Průměrný počet slepic: 4.9 (61 hlas)

nějaká strana vyhlásí za královnu, pošuků je v ČR dost

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Urbi et Magyar ORBI

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Slovák by nepovedal, že bude slušné vzdať hold Maďarovi.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

Slováci se svými kořeny ve své ústavě hlásí k Velké Moravě (na rozdíl od české ústavy). Bylo by zajímavé vysledovat podíl Velké Moravy na pokřesťanštění Maďarů. Řekl bych, že to někde určitě zpracováno bude. Takže Slováci pásli ovce, ale Maďaři přijali jejich víru. Těžko říct, kdo je vlastně vítěz. Vznik Slovenské republiky bych považoval za podobný zázrak jako vznik Izraele - a to Izraelci měli ze své bohaté několikatisícileté historie na co navázat. Mimochodem taky hodně pásli ovce - včetně jejich nejslavnějšího krále Davida.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Pepa neuzivi manzelku

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení přátele, příznivci, kamarádi a všichni ostatní, co nám fandíte.

Chci Vám všem poděkovat za podporu a přízeň, které se nám z Vaší strany dostává. To jsme opravdu nečekali. Z vašich zpráv a reakcí, které píšete na našem webu, jasně a jednoznačně cítíme potřebu pokračovat v naší práci. Svobodně žít, svobodně dýchat, svobodná republika - to je náš cíl.

Z našeho programového bodu č.1 nikdy neslevíme, to slibujeme.

ZCEXIT - EU, NATO, WHO.

Za www.hnutivize.cz

Milan Auředník

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)