Nositel nejvyšších hodnot...

Autor
Štítky

Je to asi tak rok, možná i víc, kdy jsem se dozvěděl, že Pirátká strana ve Znojmě pořádá besedu s jejich největší hvězdou – ministrem zahraničí Lipavským. A tak jsem si řekl, že e tam pojedu podívat. Už jen proto, že se to konalo v prostorách Českobratrské církve evangelické, kde si Piráti zřídili jakousi klubovnu. Tenkrát jsem byl čerstvě vyobcovaným členem a měl jsem prču z toho, jak moc se církev stala politickou organizací. Ti Piráti do toho celkem dokonale zapadli.

Samozřejmě, na té besedě každý věděl, kdo jsem. Pro jistotu mě na začátku upozornili, že nejsou proti diskusi, ale běda, kdybych začal pokládat provokativní a záludné otázky. Také se na mě celý sál pokaždé podíval, když moderátor vyzval k diskusi… Ale myslím, že si všichni tenkrát oddechli, když jsem mlčel. Na vše, co jsem se chtěl zeptat, se někdo zeptal dříve…

Nakonec jsem o tomto setkání napsal článek, kde jsem konstatoval, že kdybych nevěděl, co je Lipavský zač z jeho vlastních sociálních sítí, považoval bych ho za celkem neškodného libtardího ministra a vlastně bych neměl, co bych k němu dodal.

Tenkrát bylo vlastně nejzajímavější, jak kolem Lipavského všichni skákali. Širokou veřejnost jsem představoval já a pokud si to dobře pamatuju, ještě asi dva lidé. Všichni ostatní v místnosti byli Piráti a jejich rodinní příslušníci. Chovali se ke svému ministrovi s příkladnou uctivostí, která hraničila s rektálním alpinismem. Samí lepšolidé. Podnikaté, úředníci, manažeři, farářka… Pane ministře sem, pane ministře tam. A jakpak trávíte volný čas? Jak je těžké, naplňovat svým životem evropské hodnoty?

Během té besedy se nad posluchači vyklenul RÁJ. Vše bylo dokonalé, skvělé, úžasné. Ministr byl tak moudrý, tak lidský a tak příkladný. Měl tak skvělé názory. Byl hodný následování, byl ztělesněním Pirátské strany a dokonalým znázorněním jejich úspěchu. Že mají Piráti jen čtyři poslance a byli vyluxováni Vítkem Rakušanem, o tom se taktně mlčelo…

Dnes jsme o rok dál…

A Lipavský opustil Pirátskou stranu, protože se mu nelíbí, jakým směrem se vydala. Zůstal ministrem a úplně zapomněl na ty, kteří mu do ministerského křesla pomohli, i když se sám ani nestal poslancem. Udělal to ajn-cvaj. Hodnoty, o kterých tenkrát mluvil, ty už jsou pasé. Stejně tak je pasé jeho působení ve straně a zřejmě už ho ve Znojmě nikdy nepotkám.

Ale docela by mě zajímalo, co si o jeho současné eskapádě myslí hento Pirátstvo, které mu tenkrát s takovou chutí lezlo do zadnice. Na čí straně jsou? Na té Pirátské a nebo na té Lipavské? Zachraňuje jejich hodnoty Lipánek a nebo spíš Bartoš? Nebo snad Wagenknecht? Nebo se na to už vykašlali, přestali platit pronájem toho prostoru a nechali církvi, co její jest? Nebo ještě sní o nějakém obratu a návratu na výsluní?

Asi bych se tam měl někdy stavit a podívat se na do vývěsky na program jejich akcí… Nebo bych se mohl zeptat farářky. Je to manželka našeho faráře z Vidlákova… třeba mi vysvětlí, kdo je vlastně v právu a kdo je ten nosič těch nejlepších liberálně demokratických hodnot. Jestli Lipavský a nebo Pirátská strana…

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (210 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

- potvrdil kandidaturu na šéfa Pirátů, chce prý dvouciferný výsledek.   🤡

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

ten knecht má asi recht.

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo je to?:

Poprvé: Pleš nastřelenou vlasy, ale manekýn to není.

Podruhé: Zaťaté pěsti, silná slova, gesta – ale osobnost to není.

A potřetí: Signály ušima vystřihané, ale zajíc ani vysílač to není,

jasný pane!

(Jáchym H., z FB J. Rajchla)

😉

Průměrný počet slepic: 4.8 (107 hlasů)

na toho debila u kterého matka příroda stědrá nebyla. Má jen hlavu dutou a navíc modrožlutou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

Dovoluji si zde u Vidláka představit naše nové politické uskupení - Hnuti VIZE - jdeme vlastní cestou.

Nejsme ani levicové, ani pravicové orientace. Jsme patrioti, co chtějí lepší život pro všechny občany této země.

Prosím, věnujte chvilku svého času a koukněte se na : www.hnutivize.cz

Můžete nás podpořit, přidat se k nám, spolupracovat.

Nebojte se na cokoliv zeptat a klidně nám napište svůj názor.

Hnutí VIZE

 

Průměrný počet slepic: 2.1 (30 hlasů)

jak vyvést zemi z krize. S parazity, politiky nedělejme už cavyky. Postavme je do latě, nejlépe snad k lopatě.

Průměrný počet slepic: 5 (43 hlasů)

 Je mnoho občanů, kteří chtějí, aby se v naší zemi žilo lépe, a chtějí to řešit tím, že založí další politickou stranu nebo hnutí.

Četl jsem si Váš program. Není to špatné. Neříkejte mi, že byste si nevybrali ze stávajících mnoha desítek stran takovou, která říká přibližně totéž. A která má šanci dostat se do vedení kraje, nebo parlamentu.

Jenže pokud byste do takové strany vstoupili, museli byste nejdřív přesvědčit své spolustraníky, že máte na to, abyste zastávali nějakou vyšší funkci, případně za takovou stranu kandidovali, s možností získat nějaký post ať už na jakékoli úrovni.

Takto získáte místo ve vedení strany okamžitě, bohužel to je asi tak všechno. Hlasy voličů se rozdrobí mezi vás, a podobné straničky a čtyřkolka bude vládnout vesele dál.

Průměrný počet slepic: 4.9 (62 hlasů)

Kdyby volby mohly něco změnit, tak je zakážou! Neočekávejme, že bychom mohli vyhrát v jejich hře, na jejich hřišti a podle jejich pravidel – musí padnout celý Systém a přijít Svoboda a Nový věk, ne že jak osli budeme volit do zblbnutí nám předložené, dopředu Systémem schválené a jím řízené strany, které si na opozici jen hrají!! Od současných stran neočekávám NIC, i kdyby nějakým zázrakem pod tlakem zdola začaly předstírat, že to chtějí vyšetřit a vyřešit, neudělají to, budou jen tupě žvanit, zřizovat komise a zmocněnce vlády pro cosi … a v zákulisí budou řešit jen a jen to, jak zas lidi napálit a podvést jinak a vnutit jim nějaké jiné svinstvo zas pod další ušlechtilou záminkou! 

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

"musí padnout celý Systém a přijít Svoboda a Nový věk"  Ale jo, s tím se dá souhlasit, jen prosím přidejte nějaké podrobnosti. Jak se toho dosáhne? Co pro to každý z nás může udělat? Nebo jen čekáme na nějakého spasitele nebo jinou entitu, která to zařídí?

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

s tím my neuděláme nic, protože ani volby nic nezmění a to je jediný moment, který bychom mohli ovlivnit.  Toto je hra těch nahoře a my musíme počkat, jak ta hra dopadne. V první řadě jak  dopadnou volby v USA. Pokud vyhraje Trump, tak mu Bidet slibuje, že jeho nominaci neuzná a tím pádem vypukne občanská válka. Zní to asi blbě, ale to jediné nás může posunout k lepší budoucnosti. Loutkovodiči budou mít plné ruce práce s bojem o přežití a naše podržtašky tím pádem přijdou o notičky, no kdo by se zabýval něčím tak bezvýznamným, jako je Česko. A bez notiček budou namydlení, protože  vládnout neumějí. A to bude příležitost pro ty, kteří se dívají spíše na východ, nežli na západ. Možná tomu někdo nevěří, ale ruský svět je pro zachování národů a jejich kultury, ne pro vyhlazení a nasunutí africké rádoby obrody.  Takže my obyčejní bychom se měli starat především o zachování své rodiny, protože bez ní nebude ani budoucnost našeho národu.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

že rusové mají v rusku víc muslimů, než drtivá většina západních zemí.

Ale jinak souhlas. Zvýšit plot, opevnit barák a v první řadě se postarat sám o sebe a své blízké, protože nikdo jiný to za vás neudělá. Čekat na mesiáše je fajn (mimochodem, máme zde potomka Krista a už přišel s nabídkou), ale člověka pak většinou čeká nepěkné rozčarování.

Ano, může to vypadat jako alibismus, sobectví, ze sebestřednosti jsem zde byl Mimakou nedávno obviněn, ale ono to funguje.

Víte kdo mě toto hlavně naučil? Stát. Když jsem podnikal a nebyl úplně ten maličkatý, ale ani žádný velkopodnikatel, prostě vlastník tří obchodů, tak jsem viděl, že je jedno, kdo je u koryta. Stát mi většinou moc nepomáhal, ale dost často mi házel klacky pod nohy.

Mám po všech těch zkušenostech věřit, že nahoru přijde ten pravej? Ale jděte, už dávno nejsem naivní.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Rozdíl mezi muslimy v Rusku a v EU je ten, že v Rusku žili muslimové v některých oblastech už dřív, s tím se dá jen těžko něco dělat, kdežto do EU přijíždějí a Evropští politici je vítají s otevřenou náručí.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Vy na těchto diskuzních stránkách, kde většina diskutujících je proti této vládě, a žádá změnu, nabádáte tyto lidi, aby nechodili k volbám.

Minule jsem se Vás ptal, za koho kopete, teď už se ptát nemusím, je to jasné.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pane Milane, Váš web je opravdu hezký a je vidět, že to dělal někdo, kdo tomu rozumí. Členění přiměřené, příspěvky v blogu ne moc dlouhé. Takhle by to mělo vypadat. Při čtení programu jsem ale získal pocit, že už jsem ho někde viděl: ano, má ho SPD, Stačilo i Přísaha. Úplně stejný. Rozumím, že nevěříte lídrům stávajících opozičních stran a chcete to mít pod kontrolou (sám sobě věříte nejvíce), ale vytvoření další vlastenecké strany teď před volbami přinese pouze štěpení a propadlé hlasy. Tedy sníží naše šance na posílení pozic v parlamentu, což je pro nás kontraproduktivní. Takže to načasování před volbami mi přijde nešťastné (pro nás voliče Alternativy), ale jinak Vám samozřejmě přeji úspěch......

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Pane Auředníku dlužíte mi omluvu, je to sice již 14 dní stará záležitost, možná jste už zapomněl, ale já ne! 
Pro připomenutí vám zopakuji svůj příspěvek, kde jsem dne 19. září ohradil vůči vašim pomluvám.

To jsem vůbec netušil, že tady, díky Milanu Auředníkovi, budu muset svoje jednání vysvětlovat, abych zamezil negativnímu dopadu jeho pomluv. No, asi mi nic jiného nezbude. Je mi blbé to rozmazávat, zejména kvůli Antonínovi. Ale ten v tom figuruje zcela nevinně. Týká se to jen a jen pomluv od Milana Auředníka.
 
Antonín si 16. (září) ráno postěžoval na VK, že je v Jeseníkách spláchla voda a to dost ošklivě. Někdy po obědě, když jsem si to přečetl, jsem usoudil, když jsme my tady, v podhůří Orlických hor, tentokrát vyvázli z povodní beze šrámů, že bych mohl trochu Tondovi pomoci. A protože na něho mám mail, tak jsem jej přímo požádal o sdělení čísla účtu, kam bych mu peníze ihned odeslal, mail jsem odeslal 16. 9. 2024, 14:49. Celá akce byla ryze soukromá, mezi mnou a Antonínem, zcela mimo Vidlákovy kydy. Taky předcházela o celých 8 hodin večerní iniciativu Milana Auředníka. Takže doopravdy nerozumím z čeho a proč mě obviňuje. Doopravdy nemám křišťálovou kouli, abych mohl vědět dopředu, kdo co chystá. Za své soukromé chování se nepotřebuji nikomu zpovídat, ale to co o mě napsal  Milan Auředník (18. 09. 2024, 21:52)  "Celá akce na podporu měla proběhnout úplně jinak. Skončila naprostým fiaskem zásluhou diletantského přístupu Mirka Dušína." - se mě osobně hodně dotklo.
Pro ty co to nečetli. Ve své reakci na Antonínův příspěvek jsem napsal: "Proboha Antoníne nedělej ze mě nějakýho Mirka Dušína... "
A proto vyzývám pana Milana Auředníka, aby se mi tady na Vidlákových kydech, za pomluvy uvedené v jeho příspěvku vůči mé osobě, omluvil!
Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Přátelé ještě jednou vám obou a každému jinému děkuji za snahu mi finančně pomoci po povodních zde u nás na Jesenicku. Vaše iniciativa mě velice potěšila a potvrdila že i lidé zde na tomto fóru nejsou lhostejní k neštěstí jiných lidí. Jak jsem vám tehdy sdělil a to platí i nadále dokážeme se z toho finančně vyhrabat z našimi silami. Pro nás minulý měsíc to nejdůležitější bylo zcela vyklidit zničené přízemí a sklepy našich domů. V tomto nám v naší obci velice v těch dnech pomohl starosta naší obce, vojáci ČR a dobrovolní hasiči. Teď už jen sušíme a dezinfikujeme zničené přízemí a sklepy našich domů a později vše zase obnovíme. Byl bych rád, kdybyste oba pane Inzo a pane Auředník si vyjasnili že jde mezi vámi o neúmyslné nedorozumění a nebudete v tomto tématu pokračovat. Jste oba dva skvělí přátelé a ještě jednou vám děkuji. S pozdravem Antonín

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Škody svých sítí  po povodních odhadl ČEZ přibližně na miliardu. Podrobná zpráva+foto zde: https://t.me/neCT24/63343

Plátce daní čeká další okrádání: z jejich peněz bude první dámě Evě Pavlové vypláceno 95 tisíc měsíčně „na reprezentaci“, ve stejné době kdy uklízečkám a jiným  je přidáno jen 100kč měsíčně. Více +foto zde: https://t.me/neCT24/63334

..."Veletoče na naší politické scéně už nikoho moc nepřekvapují, odchod Pirátů z vlády musel přijít. Bartoš skutečně ukázal neschopnost mladé generace politiků a celé pirátské skučení je jen zklamáním z odchodu od koryt. Lipavský pro změnu ukázal ztrátu charakteru, který stejně asi nikdy neměl. Je klasickou loutkou, bohužel zastupující nás na mezinárodní scéně. Ne vládu, ne Piráty, ale nás všechny. To je na tom nejsmutnější, protože si tak svět může dělat představu, jací ti Češi jsou. Pokřivení, poslušní, nesnášenliví a hloupí. Aspoň tak se chová česká reprezentace a hlava diplomacie. Lipavský brzy zapadne a nikdo si na něj nevzpomene. Doufejme." ...  Více v jeho dnešním článku ve kterém se Jindřich Kulhavý věnuje sporu Izrael versus arabský svět viz zde:  https://www.inadhled.live/uvaha-dne/trochu-toho-pacifismu-neuskodi/

Občanská aktivistka Nela Lisková se pozastavila nad tím, že Česko blokuje výzvu Evropské komise k příměří, ale bez výhrad přijalo nový migrační pakt. V rozhovoru s neČT24 uvedla, proč na migraci v Evropě mají primární zájem USA. Vyjádřila se k případu finančního gangu z Ukrajiny, který působil v ČR.  Podrobně zde: https://42tcen.com/entry/primeri-na-blizkem-vychode-ne-migrace-ano-vladu-za-to-pochvali-nadrizeni-z-usa-rika-liskova

Jiří Weigl: Povzdechnutí po volbách – ke změně je ještě daleko. Globalisté se snaží národní státy narušit masovou migrací z Asie a Afriky a rozrušit homogenní národní společenství jeho přetvořením na konglomerát různě definovaných menšin – sexuálních, rasových, etnických, genderových, náboženských atd....  Podrobně zde: https://t.me/coNemateVedet/99322  a zde: https://t.me/coNemateVedet/99323

Průměrný počet slepic: 4.7 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

Na Ukrajině bylo „zavřeno“ další call centrum, ze kterého volali Čechům a okrádali je. Podrobná zpráva+foto zde: https://t.me/neCT24/63250

Země EU podpořily rozhodnutí Evropské komise uvalit dovozní cla na čínské elektromobily, které určuje kurz EU na vedení obchodní války s Čínou. Zároveň země nepodpořily záměr Evropské komise zvýšit cla na 45 % ceny čínských automobilů, ale stanovily strop možných cel na 35 %. Peking již dříve upozornil, že v takovém případě bude hájit své oprávněné zájmy. Zpráva + foto zde: https://t.me/neCT24/63367

5 milionů dolarů v hotovosti bylo nalezeno doma u předsedkyně lékařské a sociální odborné komise Chmelnické oblasti na Ukrajině a jejího syna, který pracuje jako manažer v místním penzijním fondu. Za peníze pomáhali získat fiktivní status tělesně postiženého lidem, kteří se chtěli vyhnout vojenské službě a mobilizaci. Zpráva + videa zde: https://t.me/neCT24/63363

Nekonečná kolona uprchlíků. Řeky Syřanů a Libanonců utíkají do Turecka ze strachu z eskalace konfliktu. Všichni jdou do Německa. Očekává se, že tento vývoj ovlivní Chios, Rhodos a východní Egejské moře , přičemž některé již zasahují i ​​do oblastí, jako je Omonia v Aténách. Situace se rychle vyvíjí s obavami ze širší humanitární a geopolitické krize. Letos bude pro zločince obchodování s lidmi rušné. Zpráva + video zde:  https://t.me/slovenskymedved/11464

Rozhořčení  v USA s rozhodnutím J.Bidena a K.Harrisové dát... 750 dolarů na osobu  Američanům obětem hurikánu "Helen". Zároveň dávají 2 500 dolarů na osobu  pro nelegální přistěhovalce a miliardy Zelenskému. 250 miliard dolarů vynaložených na Ukrajině s 38 miliony obyvatel se rovná něco málo přes 6500 dolarů na osobu na Ukrajině!!! za co? Dost toho šílenství!“ prohlásil Donald Trump na síti X. Podrobně zde: https://www-pronews-gr.translate.goog/kosmos/diethnis-politiki/salos-stis-ipa-apo-tin-apofasi-tz-mpainten-kai-k-xaris-na-dosoun-750-gia-tous-pligentes-apo-ton-tyfona-eleni/

Ukrajina a Izrael nyní mezi sebou soutěží o to, komu se podaří dříve vyvolat III. sv. válku! Ruský velvyslanec v RB OSN varoval, že Zelenský se snaží zlikvidovat svůj národ i za cenu vyvolání III. sv. války! Izrael prý plánuje tvrdou odvetu proti Íránu a Teherán již rozmisťuje další rakety na tzv. kontra-odvetu proti Izraeli! Dva vůdci židovského původu chtějí zatáhnout USA do dvou různých válek se stejným koncem! Podrobně zde:
https://aeronet.news/ukrajina-a-izrael-nyni-mezi-sebou-soutezi-o-to-komu-se-podari-drive-vyvolat-iii-sv-valku-rusky-velvyslanec-v-rb-osn-varoval-ze-zelensky-se-snazi-zlikvidovat-svuj-narod/

Živě: Írán slibuje ničivou odpověď, pokud Izrael zaútočí. V přímém přenosu na AC24.cz sledujeme dění na Blízkém východě, který se nachází před nebezpečnou eskalací. Podrobně zde: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/zive-iran-slibuje-nicivou-odpoved-pokud-izrael-zautoci/

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

tam není klid.

P.S.

A kde je cikán - rom, tam je plno neziskovek, poradců a různých expertů na začlěnění romského etnika do "většinové" společnosti.

A kde je Ukrajinec, tam se taky chlastá, hulí a dělá binec.

Průměrný počet slepic: 4.3 (52 hlasů)

kde nebude žid, tam taky nebude klid.

Pokud by byly muslimy podřezány všechny židovské krky, začnou s podřezáváním krků dalším káfirům.

Máš už modlitební kobereček a kompas, abys věděl, kam zamířit tlučení svojí hlavou, Zaubere? Jestli ne, jsi další na řadě.

Průměrný počet slepic: 3.5 (17 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

možná se bude hodně občanů ČR  divit (zdá se, že to nebude dlouho trvat) kam nás dovede láska k Izraeli, k USA a k NATO.  Zdražení energií díky lásce k Ukrajině je proti tomu jenom takový lehký trénink na těžké časy. Co se modlení týče, zatím jsem neuctíval někoho a něco tak hodně, abych se kvůli tomu musel modlit. A jak známo: Starýho psa už novým kouskům nenaučíš.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Pouze jsem chtěl podotknout, že Izrael tam v dáli zrovna brání židovskokřesťanské hodnoty a způsob života, proti něčemu, co se natuty neslučuje s tím tvým, ty starý pse.

Asi to nedělá vždy nejlíp a v čistých rukavičkách, ale až vyhraje ten druhý, ten má rukavice ještě zasviněnější a pak půjde po krku i tvým mladým psům. Toto by sis měl hlavně uvědomit. A nějak jsem si nevšiml, že by Izrael byl v NATO.

Chápu Bobův antisionismus, nechápu antisemitismus. Ty jsi napsal, že kde je žid, je neklid. Dopustil jsi se toho druhého.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

nevím berrnarde, nakolik se dá  názor, či dokonce pravda, nazvat antisemitismem. Možná sis všiml, že velký bratr USA vystupuje jako ochránce, nebo snad i spolubojovník Izraele. NATO je především organizací americkou a proamerickou, takže...Ostatně, mám pocit, že čeští papaláši jsou Izraeli něčím zavázáni.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Psal jsi, že kde je žid, tam je neklid, to se mě dotklo. Židé nejsou pouze v Izraeli. Jednoho máme u nás v obýváku a je zde celkem klídek, čímž rozporuji tvé tvrzení.

Zatím bez slepic

Kámoš má narozky, za chvíli pro mě přijedou.

Tam klid nebude, ale nebude to kvůli tomu, že tam budou mít jednoho Žida, ale proto, že všichni budeme pařit až do rána. A bude jim srdečně jedno, že při tanci se mu bude mrskat jeho přívěšek z nerez oceli v podobě davidovi hvězdy. To jim je šumák. To jsou moji kamarádi. Tak zdar!

Zatím bez slepic

to nebylo vůbec osobní. Ostatně, nemám ve zvyku někoho napadat. Jenže, když si promítneš dějiny, ale třeba i různé, leckdy přiblblé diskuze, tak zjistíš, že můj  rádoby vtipný rým, možná obsahuje jistou skutečnost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

konečně poznat ty evropský hodnoty. Ač jsem jinak samá ctnost, nemám bez nich budoucnost.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Tím, co je napříč Západem zvláště alarmující, je ten klimatický kult rozšířený v progresivistickém vedení, voleném i nevoleném, který protlačuje ‚zelené‘ politiky, jež fungují pouze jako mechanismus k ne-růstu, zvláště v USA, které si omezily svoji výrobu elektřiny, zatímco v Číně bez jakýchkoliv restrikcí si vyrábí hojnost levné energie.  Vypadá to skoro jako by klimatický kult sabotoval Západní ekonomiku, čímž Číně poskytuje volnou cestu k zastínění USA.

Zdroj:https://voxpopuliblog.net/republikansti-zakonodarci-spousti-alarm-ohledne-nove-sebeznicujici-zelene-politiky-eu-i-pro-americke-firmy/

P.S. - také mi vždycky vrtalo hlavou, jak mohli USA dopustit (ve skutečnosti dokonce nastartovat) vzestup Číny do takových rozměrů, kdy je schopná převálcovat USA ve všech myslitelných směrech. Jenom idiot si totiž vytvoří monstrum které ho nakonec zničí......Howgh

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Okrádat, to umí -ale na rozdíl od těch pravých přesouvají peníze od chudých či méně bohatých k těm bohatým. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)