Nesloží to...

Autor
Štítky

Přátelé, dneska se mi chce věštit. A tak mi prosím dovolte první nástřel toho, co se stane za rok v parlamentních volbách. Ondra Dostál totiž v uplynulých dnech navázal celou řadu kontaktů a díky tomu bude moci splnit své předvolební sliby voličům. Trochu tomu napomohly moje řeznické speciality a já teď mám pocit dobře odvedené práce. Vždycky, když jsem v takovém rozmaru, tak se moje úvahy odtrhnou od přítomnosti a začnou propojovat jevy s trendy a nakonec se mi z toho udělá nějaký názor. Podotýkám, je to názor, nikoliv svatá pravda. O jeden takový se s vámi dneska podělím.

Viděli jste Fialu na posledních tiskovkách? Všimli jste si, jak mluví? Hystericky. Už to není ten rozvážný pan profesor, který dělal široká gesta a nahlas a pomalu vysvětloval národu, že politika je o vysílání jasných signálů…

Mimochodem, tohle já hodně sleduju – klíčová slova, která vyhrávají volby. V podstatě potřebujete trefit nějaké nové neoposlouchané úsloví, které ve společnosti nějak zarezonuje. Fiala vyhrál na jasném signálu, za který kritizoval Babiše, protože Andrej ho za covidu neuměl vyslat. Sice si pak za to vysloužil pár přiléhavých přezdívek, ale to už byl ve funkci.

Piráti v roce 2017 uspěli díky úsloví „nastavit parametry.“ Kamkoliv přišli do debaty a ať dostali jakoukoliv otázku, odpovědí bylo, že musejí správně nastavit parametry. Žádný oponent nebyl na tuto frázi zvyklý, nikdo ji ještě neuměl odrazit a bylo tak obecné, všeříkající a nic neříkající, že se na tom dostali do sněmovny jako třetí největší strana.

Zpět k věci… náš premiér už není vysílač jasných signálů, co má všechno pod kontrolou, který, narozdíl od Andreje Babiše, umí vládnout. Už nevěří svým vlastním slovům, že lidé ho za jeho politiku ocení. Už je trvale podrážděný. Jeho řeč hodně zrychlila a přestala být souvislá. Předtím byl jen odtržený od reality, takže člověk zíral, jaké bláboly je schopen vyslovit. Ale vyslovoval je pomalu a s grácií.

Teď se nám do reality vrátil… a je to hnusná realita. Je to realita, ve které má ODS plnou naštvaných kolegů. Je to realita, ve které se jeho SPOLUkoalici tak nedaří, že by také za rok nemusela překonat jedenáctiprocentní hranici a pokud půjde každý sám, tak se TOPka a KDU nedostanou do sněmovny. Místo české obdoby CDU-CSU to spíš vypadá na renesanci kmotrostrany se strakou ve znaku, za kterou ovšem už ODS byla jednou potrestána a měl to být právě Fiala, kdo značku očistí. Místo toho ji přivedl do tak velkého srabu, že se pro partajní šíbry zdá lepší, když budou mít znovu nálepku korupčníků a odkláněčů.

Kdo si pamatuje, kolik procent dostala ODS v roce 2013? Měla šestnáct poslanců… posbírala necelých osm procent hlasů! Ano, premiérem byl v té době extrémně neoblíbený Nečas, který se zesměšnil aférou se svojí metresou (a sestřelil ho Šlachta, který teď vstupuje hlavním vchodem do senátu – kruh se uzavřel). Fiala je ještě mnohem méně oblíbený než Nečas a strašení Ruskem už jaksi vyprchalo.

Dokonce vyprchalo tak moc, že i Kalousek na Twitteru oznámil, že prý všichni tak nějak čekali, že válka na Ukrajině skončí územním kompromisem. Ale samozřejmě, když jsme to říkali před dvěma roky, byli jsme za zrádce.

Má Fiala něco, co Nečas neměl? Má nějakou výhodu, nějakého žolíka? Nečas měl ekonomickou krizi, Fiala má ekonomickou krizi. Nečase lidi neměli rádi, Fialu lidi nenávidí. Nečas měl stranu plnou kmotrů, Fiala má teď už opět stranu plnou kmotrů. Nečas měl Kalouska, Fiala má Rakušana. Marně hledám pro Fialu nějaké plus. Něco, co před dvanácti lety bylo jinak. Něco, co by Fialovi dávalo naději na nějaké lepší preference, než měl Nečas. Nic mě nenapadá.

Nevidím žádný důvod, proč by ODS příští rok měla dopadnout líp než tenkrát.

Snad jedna drobnost… Nečasovi padla vláda a do voleb to doklepala úřednická vláda Miloše Zemana. Ale i na tuto podmínku máme ještě celý rok. Když vidím, jak zrychlilo Fialovo mávání pažemi a jak se jeho hlas posunul z příjemného barytonu do cirkulárkového tenoru, tak mám pocit, že bude splněna i ta poslední podmínka. Vystrčil i Černochová se za ním tvářili, jako by nejraději umřeli… nebo aby raději co nejdřív umřel Fiala…

K tomu si připočítejte Myrdu a jeho novou stranu KASTRÁT (Kalouskova strana temna) a máte víceméně kompletní obrázek. Ano právě Kalouskova TOPka dostala v roce 2013 krásných dvanáct procent hlasů a šestadvacet poslaneckých mandátů… Ano, tenkrát už všichni věděli, jaká je Kalousek politická sfíííně, ale stejně mu to liberálové hodili. Fíkový list knížete Kchárla fungoval. Ti stejní to pak o čtyři roky později začali házet STANu a za další čtyři roky to hodili Rakušanovi už vlastně všichni. To je totiž taková soft verze Kalouska.

Teď si Myrda vezme ty hlasy zase zpátky… Hilšera si na to vezmi, Mirku! Hilšera!

Za mě z toho vychází, že Babiš příští vládu s ODS nesloží, protože to na většinu nebude stačit. Mohl by ji složit s Kalouskem, ale toho nesnáší ještě víc než Okamuru. Pokud připustíme, že v příštích volbách už voliči neuvěří ani v SOC-DEM, ani v Přísahu, ani v různé Volné bloky či Trikolory (tím pádem nepropadne tolik hlasů), tak ANO může udělat lepší výsledek než v minulých volbách, ale bude mít méně poslanců, protože se těch čtyřicet propadlých mandátů nebude přerozdělovat.

Jinými slovy, pokud Alternativa udrží trochu disciplíny a nehodí to znovu beznadějným případům, může to také dopadnout tak, že liberálové buď budou muset vzít Andreje na milost a dovolit, aby se hnutí ANO stalo jejich novým lídrem (není to vyloučené) a nebo to Veľký Bocian prostě bude muset složit s kolegy z opozice. Pokud v nabídce zůstane sjednocené STAČILO! a sjednocená SPD, může to být pro ANO vlastně jediná možnost, za kterou je voliči neproklejí…

Dodám své obligátní: Dumejte, dumejte. Máte na to ještě rok.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

PS. Dneska jedu z Brusele domů. Je to na celý den, takže není jisté, že dnes večer najdete pravidelný článek. Ale rozhodně vás o něj neochudím, i kdybych ho měl přidat v sobotu ráno.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (280 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Fiala vysvětloval svou změnu projevu s tím, že mu kolegové vyčítají strnulost, málo emocí... Začal tedy kvíkat vyšším hlasem, dokonce se smát na plnou hu(ústa) a dělat zajíčka s ušima. Co by jeden ze sebe neudělal pro získání voličů.  

Průměrný počet slepic: 4.6 (101 hlas)

ještě větší debil

Průměrný počet slepic: 4.7 (111 hlasů)

nejen že vypadá :-D

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Je prima, že ty pirátský zmrdi komunistický už nejsou ve vládě. Ale táhne se za tím takovej nedobrej chuťovej ocas.

Nevím, jak na tom byli ctění čtenáři, ale nebylo lehké se probouzet a usínat v zemi, kde má podíl na moci banda natolik nechutných neomarxistických zmrdů. Navíc tento podíl byl zcela disproporční k marginálním volebním výsledkům této strany, kterou navíc tvoří pouze několik stovek zelenofašistických zkurvenců. Tento problém se nyní vyřešil, a to díky již mnohokrát popsanému efektu jevu zvaného overbastarding neboli přezmrdování. V tomto případě došlo na to, že po volebním výprasku obětoval Fialenko svoje souzrmdy, aby přesměroval pozornost od kolosálního volebního provaru a faktického selhání v realizaci nosné myšlenky koalice Spolu, kterou bylo „zastavit Babiše“. Ten nejen že není zastavený, ale zcela zjevně si jde pro triumfální vítězství...

Fialenko je ukázkový sráč a jednou se dostane do učebnic leadershipu. Bude tam figurovat jako negativní příklad připosraného nekonzistentního losera, kterým také je. Nemám teď na mysli to kouzelné dopoledne, kdy se Bartoš vrátil z audience u losera a hlásil, že z jeho strany cítil hlubokou, dlouhou, tvrdou a tlustou podporu. Za nějakou dobu, půl hodiny před tiskovkou, mu Fialenko zavolá, že má padáka. Většina lidí si řekla, to je ale hovnař, to mu měl přece říct rovnou a do očí. Jenže Fialenko měl spoustu práce. Musel zavolat Söröse, Švába, americkou ambasádu a kdoví koho ještě, aby jim nějak citlivě vysvětlil, že se chystá právě znehodnotit jejich tuzemskou investici do zelené progresívní neomarxistické levice, ale nebojte se, vše bude v pořádku, protože KDU-ČSL, TOP09 a STAN jejich agendu plynule převezmou nebo spíš už přebraly, takže ani jedna transgender černá lesba na kole nezůstane bez politické podpory. Nehledě na to, že když nic neudělá, hrozí ještě větší škody a tak že by mu vlastně měli poděkovat, že by to dredaté hovado stejně nikdo nevolil...

Slyšeli jste někdy od Bartoše, že by projekt digitalizace zmínil nějakého projektového vedoucího? Neslyšeli, protože jako vedoucí projektu DSŘ vystupoval celou dobu právě Bartoš. To je zásadní počáteční chyba. Vedení projektů je regulérní řemeslo, stejně jako třeba instalatér nebo automechanik, a má svoje zásady, postupy a nástroje. Pokud se objeví hochštapler, který od embryonálního stádia nedělal nic jiného než se staral o vlasy a říkal ostatním, co je správně, a ten si myslí, že povede velký projekt, zcela jistě neuspěje. V praxi je běžné, zejména u velkých projektů, že se na jejich vedení najme profesionál, který ví, která bije.

Všichni, kdo mají nějakou zkušenost s projektovým řízením, a to mohou být buď profesionálové, nebo i lidé odněkud z ulice, co realizují různé svoje vlastní projekty, se museli nejspíš něčeho pevného držet, když sledovali to dredaté budižkničemu, jak se v tom plácá. Realita je taková, že slovo „projekt“ se netěší velké oblibě, protože poslední dobou je „projekt“ naprosto všechno. Někdo se jde na hajzlík vykadit a udělá z toho projekt. I úplně jednoduché záměry mají různí zmrdi tendenci nazývat projektem, aby zvýšili svoji důležitost a vylepšili si ego nebo skóre třeba u pohovorů. To způsobilo, že slovo „projekt“ prochází určitou devalvací, nicméně, nemusíme smutnit, projekty jsou tu a projektové řízení má smysl a logiku, pomáhá nám dosáhnout výsledků, ke kterým bychom se jinak nedobrali a tomu nezabrání ani ten dredatý loser.

Ještě než zostudím toho zmrda, napíšu něco o projektovém řízení a pak zase zostudím toho zmrda, malý flashback do minulosti. Někam do roku 2017. Byla neděle a seděl jsem tehdy v jedné středočeské hoospodě s jedním politikem. Tehdy byl poslanec a schylovalo se k parlamentním volbám. Pro jeho mateřskou stranu to nevypadalo vůbec dobře. A on mi povídá: „Bohužel je to tak. Lidi chtějí změnu, tak ji dostanou. Už teď to kolem sebe můžeš vidět, pokud chceš. Piráti budou mít dvouciferný výsledek“. Tehdy to byli úplně jiní Piráti než ta neomarxistická sebranka teď, hodně jim šlo o digitální obsah, jak ho beztrestně krást a taky o ochranu indentity a soukromí, tedy také šmírování kamerami. To si u dnešních pirátů a Vladimíra Iljiče Michálka, co fungují jako pobočka ministerstva vnitra, vůbec nelze představit. Tak jsem začal věnovat pirátské mediální prezenci a ukázalo se, že jsou nám uměle podstrkováni v médiích v podstatě všude. Pomalu i ve večerníčku v prařezové chaloupce dlel uhrovatý zoufalec s notebookem...

...Bartoš podle všeho selhával dlouhou dobu a ve zcela základních věcech. Ukážeme některé z nich.

Jedna z prvních věcí, kterou každý solidně fungující projektový vedoucí udělá, je identifikovat řídící orgán (tím nemyslím to, kam chodil donášet agent Pávek na své kolegy, ale ty lidi, co mu dali zadání, mají v tom svoje „akcie“ a kterým nakonec odevzdá svoji práci). V tomto případě není řídícím orgánem nikdo jiný, než vláda ČR, a ta má svého předsedu. Fiala měl od Bartoše požadovat, aby pravidelně předkládal vládě zprávy o průběhu projektu. Ano, souhlasím, někdo tady manažersky selhal, a ten někdo je Petr Fiala. Digitalizace byla jedním z klíčových témat jeho „vlády“ národního zhnusení, a Fiala sám měl mít největší zájem na tom, aby projekt byl správně veden. Nechal toho zoufalce hrát si na projektového vedoucího, nechal ho jet do zdi, a neudělal nic. Je sice hezké, že nás nakonec toho zmrda zbavil, ale on měl jednat podstatně dřív. A to je ten moment, kde Fiala manažersky selhal, což ovšem u hňupa jako on není tak úplně překvapení… atd.

AUTOR: D-FENS https://dfens-cz.com/

https://cz24.news/projektove-rizeni-pro-pyjaty-a-ostatni-hnupy/

Průměrný počet slepic: 4.6 (125 hlasů)

Velice dobré počteníčko psané odborně-vlastními slovy. A rád si to dočtu na odkazu.

Poslední dny jsem byl zhnusen  komentáři a jak jeden s malým psal točil jsem kolečkem na myši zrovna u jeho nicneříkajících komentů...

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

O serveru D-FENS jsem kdysi slyšel, ale nechodím tam. Dnešní příspěvek je však natolik tragikomický, že na  D-FENS občas zajdu. Díky Májo ;-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

In reply to by BoBo

Trvalý odkaz

Tragikomický je ten správný výraz - při vší té politické bídě mě ta jeho totální nasranost hlasitě rozesmávala. Skutečný vrchol a přehlídka slov nasranosti a pohrdání :-).

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Jen mentálně silně podprůměrný jedinec, ovlivněný podprahovým vnímáním mainstreamu, může srovnávat skutečné komunisty a jejich program s tím, čemu se dnes souhrnně říká "liberálové". Přesto, že si vládnoucí vrstva velmi časně po kotrmelci odhlasovala, že činnost směřující ke změně systému (nebo sociálně-ekonomické formace - jak je libo) je nezákonná, pořád se skutečných komunistů a skutečných marxistů bojí. Bojí se toho, že by se větší část obyvatelstva mohla náhodou zamyslet a zjistit, že na té skutečné rovnosti, založené na ekonomických základech by mohlo něco být. Prvních tři až pět let se to pokoušeli řešit "erotickou iniciativou", ale pak zjistili, že to lidi zas tak moc nebaví a začali vytvářet umělé nepřátele. Tak si vytváří různé pseudorevoluční uskupení, hlásající pseudorevoluční hesla (greendeal, LGBTetc., přehnaný gender apod.) aby rozptýlila davy. Pořád je lepší, když lidé protestují proti nesmyslné energetické politice, než proti té skutečné politice, zabývající se především ekonomickou problematikou. Ona i forma zahraniční politiky zvaná "válka" není nic jiného než kšeft.

Takže, pokud někdo zahájí svůj proslov tak primitivně jako ten v D-FENS, neočekávám v dalším textu žádné použitelné moudro. Ani příliš směšné to nebylo. Hladina sprostoty převýšila hladinu pokusu o humor.

Jo, ten nadpis není ode mně. Půjčil jsem si ho od pana Františka Ladislava Čelakovského - "Mudrosloví národa slovanského". Snad by se pan Čelakovský nezlobil. Zeptat se už nemůžu.

Průměrný počet slepic: 2.4 (20 hlasů)

proč si myslíte, že v názoru Dfens bylo něco špatně ? Mě to přišlo hodně trefné (a bohužel i pravdivé) a to, že to bylo vulgární, mě ani celkem nevadí (i když to není můj slovník), víte někdy když chce člověk něco fakt hodně zdůraznit, aby "probudil" posluchače či čtenáře, tak to řekne vulgárně, čili vulgarita má svůj smysl. Pokud není používána pořád, pak ztrácí na údernosti...ano,směšné to nebylo, spíš smutné, ale taková je naše současná realita a myslím, že autorovi o žádný humor ani nešlo (z obsahu textu). 

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

 Některý věštec zasáhne terč přímo do středu, některý ne. Každý věštec na to jde po svém, každý z jiného konce. Věštec je osoba s údajnou schopností předpovídat budoucnost, umí také vykládat sny, nebo vyjevovat lidem boží vůli. Někteří věštci umí předpovídat budoucnost i na základě magických praktik...

Já věštec nejsem, ale dovolím si přesto předpovědět, že překvapení při příštích volbách může přijít od Petra Macinky, od Filipa Turka a nově i od jejich mladého paťáka Matěje Gregora. Do příštích voleb je ještě čas představit i další spolupracovníky Motoristů a mladé spolupracovníky ve věku do třicetipěti let - skupiny Motor GEN.

Věštec nejsem. Nevěštím. To co jsem zde napsal je spíše připomenutí jmen, o kterých všichni v blízké budoucnosti uslyšíme. Už nyní má to co říkají hlavu a patu. Přesvědčte se sami. V úterý mluvil na kanálu Xaver live mladík Matěj Gregor a rozhodně stojí za to si poslechnout co si myslí, jak uvažuje a o co mu jde.

https://www.youtube.com/watch?v=vFL1BvZaII8

Průměrný počet slepic: 4.6 (40 hlasů)

Gregora známe z demonstrací na Václaváku, mnozí vědí, že umí mluvit, sklidil aplaus už tehdy, kdy přišlo protestovat proti vládě cca 100 tisíc lidí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Věštit sice neumím, ale tipl bych si, že Čtyřkolka už horečně vymýšlí nějaký  pořádný ojeb, aby voliče zase nachytala. ODS změní předsedu, změní logo, vymyslí novou předvolební frázi, pořádně se vymezí proti extrémistům a teroristům kolem SPD a Stačilo a ono to nedopadne zase tak špatně. Spojí se s Motoristy a budou předstírat, že jsou zase stará dobrá ODS. Taky by to chtělo nechat založit nějakou jednu nebo dvě na oko antisystémové strany, aby nějací naivkové jim to hodili a zase propadly nějaké hlasy.  Ještě změnit image Pirátům aby vypadali jako skutečná antisystémová strana  ze svých začátků (kampaň typu Návrat ke kořenům) aby také trochu odebrali hlasy té nebezpečné Alternativě a volby můžou začít. Nikdo už si nevzpomene, co to bylo za exoty. K tomu přijde milion hlasů pro Spolu ze zahraničí, takže, jak řekl klasik, Čtyřkolka ještě naposled ukáže sílu. Ještě uvidíme nějakou tu Bidenovu křivku. Vyhraje sice ANO, ale nebude mít tolik hlasů jako v krajských volbách. S kým se ale pak spojí do vlády opravdu nevím, protože v tomto směru je Velký bocian dost nečitelný. Možná bude taky záležet, co mu rozkáže Ursula von der Brusel..........Howgh

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

Nebo Ursula von der Průser 😭 🤥

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Kateřina Konečná se vyjádřila k povolebnímu období a úspěchu uskupení Stačilo! Celý rozhovor si můžete přečíst zde:
https://42tcen.com/entry/rikame-jasne-fialo-stacilo-a-to-jako-jedini-skutecne-myslime-vazne-konecna-k-vysledkum-voleb

Robert Fico dnes prohlásil, že „EU potřebuje Rusko“. Slovenský premiér dodal, že hodlá obnovit vztahy s Moskvou, pokud konflikt na Ukrajině skončí před koncem jeho funkčního období. zpráva+video zde https://t.me/neCT24/63322

Drulák: Lidé, kteří přicházejí do politiky z uměleckého prostředí, nejsou nic jiného než komedianti!  zpráva+video zde: https://t.me/neCT24/63290

Naši zbrojaři jsou jedni z posledních, kteří drží český průmysl. Vše ostatní nám zlikvidovala vláda a Amerika, prohlásil vojenský analytik Martin Koller. zpráva+video zde: https://t.me/neCT24/63320

Ministerstvo Zdravotnictví rozesílá dopis na kraje a do škol, že po povodních už je infikováno krysí žloutenkou 638 lidí a dalších 1256 je v podezření! zpráva+foto zde: https://t.me/coNemateVedet/99308

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Nepřetržité masivní izraelské nálety probíhají dnes večer (3.10.24) po celém libanonském Dahyeh a způsobily nepředstavitelnou zkázu městu, které před pouhými dvěma týdny ubytovalo statisíce lidí. https://t.me/coNemateVedet/99311

Izrael má tři možnosti odvety vůči Íránu, jedna horší než druhá, píše The Daily Mail. Popis všech 3 možností  viz zde: https://t.me/neCT24/63305

Ukrajinci jsou pobouřeni: kamikadze UAV Geranium je nyní vybaven komunikačním modulem Starlink... https://t.me/coNemateVedet/99303

Válka je válka! A koncerty podle plánu!  zpráva + video zde:  https://t.me/LussiList/49521

Nový virus Marburg: měli bychom očekávat novou epidemii, o které tak často mluvil Bill Gates? Připomeňme, že den předtím(2.10.24) strach ze začátku nové epidemie doslova paralyzoval hamburské hlavní nádraží: v Německu je vážně vyděsil výskyt nového viru v zemi s úmrtností 90 %. více zde: https://t.me/coNemateVedet/99309

Na bývalého generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga byla v Belgii podána žaloba za účast na přípravě konfliktu na Ukrajině a útok na bezpečnost členských států aliance. Žalobu podal francouzský občan Patrick Pazen, výzkumník konfliktu na Ukrajině. Dokument cituje i slova bývalé německé kancléřky Angely Merkelové. Ta řekla, že dohody z Minsku byli využívány k odložení času, aby bylo možné vyzbrojit Kyjev. více zde https://t.me/coNemateVedet/99302

Liberální progresivisté nikde na světě nemají vůbec žádné hranice. Tzv. Demokraté v Americe vytáhli z hospice skoromrtvolu stoletého bývalého prezidenta Jimmyho Cartera, který prý údajně pronesl: "Žiji už jen proto, abych mohl volit Kamalu Harrisovou."  zpráva+foto zde: https://t.me/coNemateVedet/99293
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)

Tondo, příspěvky které píšeš přeskakuji. Ale dnes jsem si je přečetl a musím Tě pochválit. Místo tapet stručný přehled událostí pro ty z nás, co nemají čas a ani chuť brouzdat po webu. Dík ;-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

I já se připojuji, " stručný přehled událostí pro ty z nás, co nemají čas a ani chuť brouzdat po webu. Dík " :-) MMK

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

taky super

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Připojuji se k pochvale -toto je rozumný formát pro informační servis, který neznepřehledňuje diskusi........

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Krátká anotace a adresa - perfektní servis. Dík. 

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

i já se přidávám k pochvale...proč ? Protože obdobně jako někteří, nemám pořád čas se probírat různými fóry a hledat různé informace (i když se snažím a hledám, ale teď po odstraňování následků povodní jsem už docela unaven a sednu si až večer a pročítám VK a všechny příspěvky všech diskutujících, ale nemám už moc sílu reagovat i kdybych fakt moc chtěl, protože je na co reagovat, ať kladně nebo záporně)  a Vy to děláte za mě, díky! Ten formát sdělování jste fakt zvolil dobře, za mě OK..

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

sděl mu své plány do budoucna.  Přesto je dobré mít představu, jaké jsou trendy a co může mít velký vliv.

Dovolím si doplnit článek o malou úvahu na téma Stačilo.  

Jako mladý perspektivní kádr  jsem mě v roce 1988 převzít  významnou řídící  funkci  a byl jsem ekonomickým náměstkem  tlačen  do vstupu do KSČ, jinak mi zničí kariéru.  Nevstoupil jsem ze dvou důvodů. KSČ  vedla stát tak, že za Západem zaostával a to díky centristickým totalitním metodám. Nechtěl jsem se na tom aktivně podílet. Druhá věc, byl jsem mladý plný optimismu a věřil ve své schopnosti. Až později jsem pochopil, že  jsem  měl štěstí  na dobré a vlivné šéfy,  kteří si mě nakonec stejně prosadili.

Člověk špatné vzpomínky vytěsňuje  a ty dobré si zase rád  připomíná. Proto teď lze slyšet “ Zlatí komunisti”. Některé  věci opravdu dělali dobře.  Viz potravinová soběstačnost. 

 Tak  se stane, že  si člověk  občas klade otázku, zda zvonil těmi klíči správně. Máme presidenta a první dámu bývalé aktivní  členy KSČ,  Demokraté  v USA chtějí omezit svobodu slova , údajně 5 auditů Pentagonu nebylo schopno  zjistit, kam šlo obrovské množství jeho ročního rozpočtu ( uvedeno rozhovoru Carlsona s významným americkým politikem). Po celém západním světě se šíři ideologie silně připomínající totalitni praktiky a do řídicích politických pozic se dostávají lidé dle kádrového profilu, původu   a pohlaví. Hodně mi to připomíná praktiky KSČ a to jsem nezažil ty hrůzné z 50 let.

Mám to u sebe tak, že KSČ je synonymum pro totalitu. Přesto jsem volil Stačilo .  Rozhodlo to, že se snaží poznat reálný stav věci a to je pro kvalitní řízení a zpětnou vazbu nutnou podmínkou. Vím však o  hodně lidech,  kteří díky  historii KSČ  měli blok volit Stačilo, přestože  Konečné  a spol. díky jejím současným  krokům  fandí.  

Nerozumím jedné věci. Velmi si vážím režiséra Svobody nejenom pro jeho kvalitní filmy, ale i pro jeho  názory, obvykle publikované v parlamentních listech , které  jsou  také plné pokory a poctivého hledání   skutečného stavu věci. Vedl však po nějakou dobu KSČM. Totéž Kateřina Konečná, vidí realitu  bez ideologických úprav a bojuje za její respektování  a sjednání náprav ve prospěch obyčejných lidi.  Také vede KSČM. Oba díky něčemu  hodně silnému se  museli  vypořádat  s totalitní  minulosti  KSČ. Třebaže se to někdy dozvím. 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (57 hlasů)

RD má poklona... prožil jsem podobný příběh, vyjádřil jste přesně to co si i já myslím, jaké si kladu otázky i jak se rozhoduji. S úctou MMK

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Také se plně hlásím k podobnému "přerodu". Zděšeně sleduji filmové braky a "ideologické" průjmy co se valí z obrazovek. Stran zvonění  klíči se zkrátka nedalo jinak. Snad nejlépe tehdejší dobu vystihuje vtip pana Jiránka (tuším). Chlap říká "šéfové vypnuli světlo a začali krást - my troubové jsme šli hledat pojistky".   

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

Děkuji Mimaka i  ZdeDa.

 V 90- kách mi zkušení lidé sdělili : “První nastoupí loupeživí rytíři, pak je nahradí tvořící lidé, ale bude to trvat to 2-3 generace “. 

Doufejme. 

 

 

o

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

skryté v dnešní mládeži, není nikde vidět, jenom v psychologických poradnách a na očním.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

zajímavá úvaha k tématu Stačilo a KSČM, podepřená praxí (to je asi vždy to nejlepší).  Jak jsem i já minule slíbil, že něco napíši ke KSČM, tak to nechám na později (mám to v hlavě, ale chce to ještě uzrát, nesouhlasím s některými názory k tomuto tématu, protože už prostě spoustu věcí neplatí a posouváme se stále v čase, ano, musíme se poučit minulostí, ale nemůžeme, a ani to nejde, v ní pořád žít, měli bychom se posouvat, jak v žití tak v názorech...), díky za strpení (tedy pokud je to téma, které Vás zajímá, ale je to tu, vzhledem k volbám, propíráno velmi často...). 

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

zda vůbec nějaké volby budou. Stačí se porozhlédnout a poslouchat co se ve světě děje a je tu i tato možnost. Žádné volby nebudou, protože za staného práva volby nejsou. A nebo budou a dopadnou jako v USA-zmanipulované korespondenčními hlasy. Nakonec vláda Andyho a jeho nohsledů, to také nebude žádná hitparáda. Takže nejdůležitější ze všeho bude tuto těžkou dobu vůbec přežít.

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

Jo a podle Vašich dřívějších příspěvků je nejlepší nedělat nic, a počkat si, až to někdo vyřeší za Vás. To se načekáte.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

:-) něco určitě dělat musíme, minimálně "správně volit", ale jinak si také myslím, že s ANO to není a nebude žádná výhra, tedy ani podstatná změna pro běžné občany. Jak kdysi v jednom článku napsal D-FENS: (volná interpretace z hlavy) "nemyslete si, Babiš není váš kámoš" . MMK

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

a kolik jste toho prozatím udělal vy, by mně zajímalo.  Jedno krásné Slovenské přísloví praví. Keby sa staral každý sám o seba, bolo by o všetkých postarané.  Takže tak. Můžete se rozkrájet a stále jsou to jen řeči o ničem.

Průměrný počet slepic: 3.7 (14 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Tak především jsem ve všech volbách nevolil tak blbě jako většina. Pokud by všichni ostatní udělali totéž, nemuseli bychom být v takovém srabu v jakém jsme, o výhledu do budoucna ani nemluvě.

Píšete:

Keby sa staral každý sám o seba, bolo by o všetkých postarané.

 

Takové lidi mají rádi všichni politici, diktátoři a zločinci všeho druhu. Oni totiž cítí povinnost nestarat se jen sami o sebe, ale ať se Vám to líbí nebo ne, „starají“ se i o vás. Vaše nestarání se o nikoho jiného než o sebe jim vyhovuje.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

ještě bych doplnil: Fiala je blb a kdo to za ty tři roky nepochopil a pořád má potřebu ho znovu v roce 2025 volit, je taky blb. Vím, každý má právo jakékoliv volby a já mu ji neberu (a mohl bych to říct diplomatičtěji, uznávám), ale přece jen: stejnou chybu dělat 2x ?? To už je přece blbost ne ? A jinak: preferuji (stejně jako berrnard) mluvu jak mi zobák narost. A omlouvám se všem, můj pravopis není asi vždy perfektní, ale často myšlenky předbíhají psaní nicméně obsah je taky důležitý ne ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

soouhlas. Nejlepší je nedělat nic, že ? Protože je všechno v háji. Já si to nemyslím, stejně jako Vy. Svět nebude nikdy ideální, proč ? No protože lidé nejsou, nebyli a nikdy nebudou ideální, to se děje pouze ve sci-fi kultuře. Nicméně, pořád můžeme všichni pracovat na tom, abychom byli lepší ve všech směrech, ne ideální, ale lepší. Pak můžeme všichni pracovat na tom, že budeme spolu spolupracovat (panebože jsme přece na téhle planetě všichni, jinou nemáme, tak proč neustále mezi sebou válčit a nikoliv spolupracovat. Všechny země mají nějaké výhody a nevýhody, které si mohou navzájem řešit a pomáhat si, obchodovat, spolupracovat. Proto se snažme volit (když už máme stále potřebu té parlamentní demokracie, která už dlohodobě nefunguje a přesto ji stále tvrdošíjně obhajujeme a pořád tvrdíme, že nic lepšího není..Fakt není ? To je to samé jako by si člověk řekl: nejlepší jsou koně, nic lepšího není, no a přišel borec a vymyslel automobil atd. atd. atd.) aspoň tak, co si myslíme, že by nás mohlo v rámci možností nejlépe zastupovat. Vím, že je to těžké, ale co v životě není, že ?

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

A zapomeň na vládu se  SPD.

Tam, v Němcích, je "nadějná" BSW hlavním motorem obstrukcí proti AFD ve východoněmeckých parlamentech - a přitom hraje (falešně!) na demokratickou strunu, když se Sára vyslovuje proti zákazu AFD.  AFD je totiž -stejně jako naše SPD -jedinou stranou, která by mohla být EU a USA nebezpečná.

Doplněk: na manifestaci za mír - v den sjednocení Německa 3,10. -pořádané BSW -nebyli  členové AFD vítáni a rovněž žádoucí nebyly  vlajky Německa

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Od „kontrolovaného označení původu“ po zaručenou gay ovčí vlnu

Od Davida Engelse

https://www.tichyseinblick.de/wp-content/themes/rolandtichy/images/btn-follow-author.png

Pá, 4. října 2024

obrázková aliance Na první pohled byste si mysleli, že tato zpráva je klasický „fake“: Německo má nyní svou první farmu pro zaručené gay berany, „Rainbow Wool Farm“, která se nachází v Severním Porýní-Vestfálsku. Důvod? Berani, kteří nejeví velký zájem o samice ovcí a proto se již nechovají jako chovná zvířata - to je prý kolem 8 procent beranů - jsou údajně vytříděni - a zabiti - kvůli nedostatku ekonomického přínosu. Nabízí se však otázka, do jaké míry je v uvedeném projektu více než jen politická reklamní kampaň. Za prvé: Jak rozliším mezi skutečně „gay“ beranem  a beranem, který zrovna nemá chuť na sex, tedy mládeneckého berana nebo možná dokonce berana  MGTOW ? A pokud se jeho maso i tak prodá a sní, je osud takového zvířete zásadně odlišný od osudu ovce poražené za zcela „normálních“ podmínek?

 „S duhovou vlnou se každý nákup stává vědomým rozhodnutím pro větší přijetí, rozmanitost a udržitelnou módu – a dává tak viditelný signál pro pestřejší a spravedlivější svět.“….

Celý článek zde:

 https://www.tichyseinblick.de/meinungen/garantiert-schwule-schafswolle/

MGTOW je akronym pro Men Going Their Own Way. Vyslovuje se zhruba jako "migtau".

Základní myšlenkou je rezignace na dlouhodobé milostné (případně jakékoliv) vztahy s ženami, protože to prostě nestojí za to. Následně pak nasměrování a využití tím uvolněné vlastní energie a času na sebezdokonalování, vzdělávání, vynalézání a obecně zařízení vlastního života a budoucnosti podle svých představ. Někdy se mluví o "hnutí MGTOW", ovšem neexistuje žádný vůdce nebo hierarchie. Jedná se prostě o styl života nebo životní filosofii.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Obávám se, že Kryl byl lepší prorok, aniž by to ovšem tušil: ...a poručili dětem modlit se jak si přálo veličenstvo kat!

https://www.youtube.com/watch?v=CJ81xkUnfUY

Což na proroctví dávat štítek "Vidlákovy Delfy"?

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě zpětně k "okurkové diplomacii": Dovedete si představit snímek, jak Vidlák gentlemansky veze na trakaři totálně sežranou, ale mlaskající Von Hovnovou na zasedání Evropské komise a ta při tom má v ruce láhev jeho portského opatřenou dudlíkem (ani kapka na zmar!)?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebývalý puch dodal Jurečka v návrhu na okrádání budoucích důchodců, aby manželky prezidentů dostávaly 100 000 Kč měsíčně jako apanáž. Pávková, vystudovaná politrukyně tedy zinkasuje příspěvek za nepoblití ze sebe sama; jako magistra komunistických politických věd bude zhonorována namísto soustružníka ze Zetoru. Co však hlava vůbec nebere, že ten debaklista Marian chce být i nadále atamanem lidovců, byť ve všech sebou daných podmínkách selhal. Je vidno, jakých prasáren jest možnosti sledovati v současném protektorátu.

Nedávno jsem potkal na D1 pokreslenou ukrajinskou dodávku či poloautobus, že tato firma dováží ukry do ČR. Nápis byl vyveden v azbuce i latince. Z toho je patrné, že pašung byl povýšen na živnost, co hůře, dozimetři radši zavřou Popelku za pobyt v Praze, ale na obchod s lidským masem kadí. 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

kdy začne Fiala obnovovat Luhansk, který mu přidělil Bruser ??

Zatím bez slepic