To je ale krásné neštěstí...

Autor

Tak nám volby v Rakousku vyhráli tamní Svobodní s Herbertem Kicklem. Ale asi jim to nebude nic platné, protože rakouští Lidovci a Sociální demokrati mají dohromady těsnou většinu, takže mohou sestavit dvoučlennou koalici a bez Svobodných se obejdou. A kdyby to po sečtení i korespondenčních hlasů náhodou nevyšlo, ještě další dvě strany se horečně hlásí, že zachrání svět před Mordorem Herberta Kickla.

Přitom, Karl Nehammer, současný rakouský kancléř, nemá zase až tak odlišné názory… Ale to víte, dávná mediální nálepka, že Svobodní jsou fašisté a putinisté, ta funguje nejen v Rakousku. Ale nechme Rakušanům, co jejich jest, ať si svoje vlády sestavují jak chtějí, důležité je, že další tabu v Evropě bylo prolomeno, vyhrála další protimigrační a chcimírská strana a jestli teď nebude vládnout, tak bude vládnout příště s ještě lepším výsledkem.

Všude to dopadne stejně. Pokud se spiknete proti vítězi voleb a uděláte kolem něj sanitární kordon, tak dosáhnete jediného – za čas se stane Orbánem. Zvítězí více než s padesáti procenty, složí jednobarevnou vládu, pravděpodobně zlomí nějakého politického lůzra, udělá s ním ústavní většinu… a zavede svoje pořádky. Orbán byl prostě jen první.

A propo… Orbán byl o víkendu u nás v Kotlince. Na narozeninách Miloše Zemana. Sešel se tam s Dudou, Ficem, Pellegrinim, Vučičem, Babišem… Na sociálních sítích těch správných a uvědomělých z toho bylo velké mrzeníčko. Na narozeniny bývalého prezidenta dezoláta přijede půl Evropy a s Fialou si zatím jeho eurohodnotná kamarádka, Leyenová, vytírá Síkel.

Do toho prý Piráti opouštějí i pozice náměstků na většině ministerstev, ba i Olga Richterová odchází z pozice místopředsedkyně sněmovny. Jestliže jdou takto všichni a nechávají korýtka korýtky, tak se rozhodli zachránit partaj a to mohou udělat jediným způsobem. Hóóódně žalovat. Napráskat ty, se kterými tři roky drželi basu. Z toho ještě Fiala mnohokrát zastříhá ušima jako zajíček ve své jamce. Vždycky jsem si myslel, že Lipavský funkci neopustí, ale zatím to vypadá, že si bývalí kamarádi kořist po Pirátech docela hladce rozdělili a na nejlepšího ministra zahraničí známého vesmíru se už nedostane.

Na to, že krajské volby prakticky nikoho nezajímaly, na to, že k nim přišlo málo lidí a na to „že volby přece nemohou nic změnit,“ se toho změnilo víc než dost. Kdo tomu nevěří, ať si poslechne libovolný aktuální rozhovor s Fialou. Ať se ho ptají na cokoliv, tak je na první pohled vidět, že má myšlenky někde úplně jinde. Takhle vypadají lidi, co se rozvádějí. Nechtějí mluvit o tom, co se u nich doma děje, ale na první pohled vidíte, že mají ošklivé starosti.

Otík Foltýn zase nemůže rozdýchat posměch z toho, že se nedovážil jít do televizní debaty s Jindrou Rajchlem. A tak napsal, že je to pod jeho úroveň a Rajchl je fašista… Jinými slovy, fakt se bojí slovního souboje jeden na jednoho. Dokonce i za předpokladu, že bude mít moderátora na své straně. A vyvolává to otázky… když je teď tak zbabělý, byl vůbec někdy jako voják statečný? Nebo to byly jen další kecy v lampasácké kleci?

Já jsem zase týden v Bruselu… a dneska tady měl mít slyšení Mario Draghi. To je ten, co udělal pro Uršulku hentu analýzu, proč se Evropě nedaří a proč všude vyhrávají volby dezoláti. Příčiny zhodnotil celkem správně, ale doporučil to řešit tak, že se ještě víc všichni zadlužíme a ještě více půjčených peněz nalijeme do Zeleného úderu. Měli ho tady dneska kvůli tomu trochu grilovat, ale Draghi nakonec raději nevystoupil. Asi má taky nahnáno. Oni jsou ti Patrioti po rakouském víkendu v bojovné náladě.

A Thierry Breton, bývalý komisař, co posílal Muskovi dopis, ať se neopovažuje odvysílat na svém twitteru rozhovor s Donaldem Trumpem… a za odměnu byl odejít. Tak tento Breton si teď vzpomněl, že Uršula má nějak moc moci a je to pro Evropu příliš nebezpečné. Jak vidno, pirátská mentalita se najde všude.

Hřebíčků do rakviček přibývá, libtardího pláče rovněž. Rajskou hudbou je mi Šarapatka, silné kvílení se ozývá z jurty kazašského stepního orákula, Džamily Stehlíkové. Foltýn také nevypadá, že by chtěl v nejbližších dnech vylézt ze zákopu a zase schytat nějakou palbu. Hilšer je zhrzený a obličej senátního Krysíka byl na tiskovce těsně po volbách k nezaplacení.

Možná proto se včera tak málo připomínala Mnichovská zrada. Většina liberálů ji teď prožívá na vlastní kůži. Už nechybí moc… když je po volbách, tak je před volbami. Péťa si může začít stříhat metr.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (332 hlasů)

Komentáře

Tvrdit že Green Deal nás zachrání před změnou klimatu, je asi totéž, jako když většina lidí byla kdysi přesvědčena, že kdo při bouřce nezapálí hromničku je odpovědný za to, že mu blesk zapálil barák. Účinnost Green Dealu proti změně klimatu, a hromničky proti blesku, je stejná, jen ta hromnička byla levnější.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

A to jen díky pokroku v počítačové technice a matematických modelech.

Na druhou stranu většina zde diskutujících popírá výsledky matematického modelování vlivu CO2 na klimatickou změnu.

Takže jednou se vědecký pokrok hodí a podruhé ne? Jo, většina lidí ráda bere, ale nerada dává :-)

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

Při svém vzdělání přeci víš, že matematické modelování není žádným důkazem čehokoliv.Parametry velmi složitého matematického modelu se dají nastavit tak, že přesně popíše minulost, ale stejný model totálně selže při věštění budoucnosti.
 
Profesor William Happer: Pravda o skleníkových plynech - úryvek.
 
Děsivá varování, která alarmisté vznášejí ohledně účinků růstu CO2, jsou založena na počítačových modelech. Tyto modely předpokládají, že přímý oteplovací účinek CO2 je násoben velkým a pozitivním "faktorem zpětné vazby" způsobeným změnami vodní páry a mraků vyvolanými CO2, které údajně přispívají k oteplování Země mnohem více než CO2. Existují však důkazy z pozorování, že faktor zpětné vazby je malý a může být dokonce záporný. Zdá se, že klimatické modely velmi dobře odpovídají nárůstu teplot za posledních 150 let. Hodnoty různých parametrů, jako jsou mraky a koncentrace antropogenních aerosolů, jsou však upraveny tak, aby co nejlépe odpovídaly minulým pozorováním. Skutečné hodnoty většiny parametrů a fyzikální zákonitosti jejich vlivu na zemské klima jsou ve většině případů známy jen přibližně, příliš přibližně na to, aby poskytovaly dostatečně přesné údaje pro počítačové předpovědi. Velký matematik John von Neumann kdysi řekl: "U matematických modelů se čtyřmi parametry mohu kamkoli napasovat slona a pokud mají pět parametrů mohu ho donutit, aby kroutil chobotem". Klimatické modely mají desítky parametrů a v předpovídání budoucnosti si vedou špatně. Žádný model nebyl schopen předpovědět dostatečně přesně průběh teploty Země, které jsme zažili v posledních deseti letech.


William Happer je americký fyzik, který se specializuje na studium atomové fyziky, optiky a spektroskopie. Je emeritním profesorem fyziky na Princetonské univerzitě.
Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Pane Miloši, ještě jednou Vám sem dám odkazy na uniklou korespondenci vědců, kteří stojí za klimapodvodem, abyste lépe pochopil, jak se tyto vlivy ve skutečnosti modelovaly:

https://1315516fd2.clvaw-cdnwnd.com/a3651b7fada40d42bb0919787e9c4a73/200001475-c5ea7c6e49/Climategate_emaily_cesky_verze_2013.pdf  -----Tady jsou přeloženy uniklé emaily předních vědců Mezinárodního panelu pro změnu klimatu, ze kterých je zřejmé, že vědci při obhajování své teorie, podle které teplota extrémně roste a může za ní člověk, PODVÁDĚLI, MANIPULOVALI A ZASTRAŠOVALI

https://web.archive.org/web/20111203024854/https://foia2011.org/ -----Tady najdete autentické emaily vědců z Mezinárodního panelu pro změnu klimatu, ze kterých je zřejmé, jak moc podváděli při prosazování své teorie o globálním oteplování. Pokud umíte dobře anglicky, nebo umíte použít google translator, můžete si udělat vlastní představu sami. Původní stránka už neexistuje, ale ve webarchivu je stále uložena…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

V 17. století vyslali Švýcaři vyslance do Vatikánu s prosbou, aby se papež za ně u Boha přimluvil a zastavil postup ledovců, že prý už nebudou hřešit. A biskup z Grenoblu vedl procesí k Mont Blanku, jehož ledovce již pohltily vesnici a ohrožovaly další.

Nepředpokládám, že budeš sečtělej a znáš Jacka Londona, který v jedné historce z Tichomoří popisuje příchod "tlakové níže", jinak bys nemohl souhlasit s tím debilem z Bílého domu.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

vždy, když Alpy obrostou ledovcem, ať jdou švýcaři lyžovat, vždy, když ustoupí, ať se naučí golf. Je to bohatej a úspěšnej národ, jak tady tvrdí Miloš, na těch pár holí klíďo našetřej.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

někoho okradou

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Vědci shrnuli historii alpských ledovců do 2 minut - pouhá data, žádné modelování budoucnosti.

https://www.spektrum.de/video/simulation-zeigt-gedeih-und-verderb-der-alpengletscher/1606514

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

ve vládě nepřekvapivě zůstává

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Jenom další fialová sviňárna. Lipo fedruje byznys pro protektorovu rodinu na ukrajině. Snad se toho někdo po volbách ujme a ty zmrdy dodá do Valdic.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Tak si dáme něco o těch věznicích.

Po vojně jsem asi rok měl kámoše, on byl starší, cca 35 let a od své plnoletosti strávil zhruba půlku života v base. Mě zajímalo, jaké to tam je. On mi odpověděl asi toto:

"Trojka stojí za hovno, tam je zvýšená ostraha, dost pakárna. Ale to znám z vyprávění.

Jednička, tam jsem z počátků byl, tak taky žádná sláva. Tam si ještě myslej, že tě můžou napravit, takže je to takový pionýrák s režimem a furt tě otravujou různými programy.

Naštěstí já jsem recidivista, žádné násilné činy, pouze drobné rozkrádačky, takže příště zase pofrčím do dvojky. To je ideální. Tam už si nedělaj iluze o tom, že tě převychovaj, prostě přijdeš s flastrem 3 roky, ty si tam odsedíš a nazdar, nashle za půl roku".

Asi týden po tomto jeho vysvětlení vybrakoval v noci trafiku a frčel do své oblíbené dvojky.

To já jenom k těm věznicím, aby si neznalí udělali představu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Znám je z vyprávění obou stran. Jak jsem psal výš, v jiném příspěvku, léta jsem dodával maso pro psy do věznic Rýnovice a pak Stráž pod Rálskem a bavil se dost i s bachaři.

Recidivista, páchající menší kriminalitu má na svobodě pár problémů. Musí se uživit a zajistit si střechu nad hlavou. To vyžaduje jeho osobní zodpovědnost, což mnoho z nich neumí.

V base mu neprší na hlavu, má postel, pravidelný režim a stravu. Existují tam sociální vazby, takže, pokud ze sebe nenechá udělat hadr na podlahu, kterého po večerech ostatní vězni píglují ve sprše, může si v rámci svých schopností vybudovat i jistou mocenskou pozici. Co nemá? Klíče od dveří. Ale za těmi dveřmi je svět, kam se sice těší, ale zase tam už bude muset s sebou víc mrskat. Takže až těmi vysněnými dveřmi projde, za chvíli je zpátky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Já byl v Bohunicích na čumendě. Řeknu rovnou, že na vojně jsem se měl podstatně hůř. Lapák to by frajerskej, ze stropu visely modely letadýlek. No, a chlapci byli kdesi na výuce, ne za prací.

Ne moc dávno tomu, byl jsem na vazbě tamtéž. I řekl mi chlapec u rozhovoru, ať mé kecy zkrátím, neb má na cele rozkoukaný film. Byl to cigoš, 17 let, majetková trestná činnost.

Nedaleko voněly ledvinky, omáčka, já měl k obědu vlašák.

Zatím bez slepic

To je film pro pamětníky. S rozpadem federace došlo  ke změnám. Teď patří Valdice ke špatné adrese. Jsou tady dožínkáři, skuhral i Kajínek. 

Za komančů si muklové nechávali u oka vytetovat tečku, tzv. Valdickou tečku. To bylo jejich poznávacím znamením; kdo ji měl, byl klasa mezi vrahouny, nebo u násilníků. Prcačkáři a chmatáci tento respekt neměli; to byl póvl-tuhle kérku nedostali, maximálně natrhlou prdel.  Ten tvůj kámoš nedostatkem sexu netrpěl. Jen se o tom bude zdráhat povídat  :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Jasně jsem psal, že zevnitř jsem slyšel vyprávění klienta max do dvojky, z trojky pouze od bachařů. Prosím víc pozornosti příště.

Zatím bez slepic

Klienta? Tak dobrou noc.

Zatím bez slepic