To je ale krásné neštěstí...

Autor

Tak nám volby v Rakousku vyhráli tamní Svobodní s Herbertem Kicklem. Ale asi jim to nebude nic platné, protože rakouští Lidovci a Sociální demokrati mají dohromady těsnou většinu, takže mohou sestavit dvoučlennou koalici a bez Svobodných se obejdou. A kdyby to po sečtení i korespondenčních hlasů náhodou nevyšlo, ještě další dvě strany se horečně hlásí, že zachrání svět před Mordorem Herberta Kickla.

Přitom, Karl Nehammer, současný rakouský kancléř, nemá zase až tak odlišné názory… Ale to víte, dávná mediální nálepka, že Svobodní jsou fašisté a putinisté, ta funguje nejen v Rakousku. Ale nechme Rakušanům, co jejich jest, ať si svoje vlády sestavují jak chtějí, důležité je, že další tabu v Evropě bylo prolomeno, vyhrála další protimigrační a chcimírská strana a jestli teď nebude vládnout, tak bude vládnout příště s ještě lepším výsledkem.

Všude to dopadne stejně. Pokud se spiknete proti vítězi voleb a uděláte kolem něj sanitární kordon, tak dosáhnete jediného – za čas se stane Orbánem. Zvítězí více než s padesáti procenty, složí jednobarevnou vládu, pravděpodobně zlomí nějakého politického lůzra, udělá s ním ústavní většinu… a zavede svoje pořádky. Orbán byl prostě jen první.

A propo… Orbán byl o víkendu u nás v Kotlince. Na narozeninách Miloše Zemana. Sešel se tam s Dudou, Ficem, Pellegrinim, Vučičem, Babišem… Na sociálních sítích těch správných a uvědomělých z toho bylo velké mrzeníčko. Na narozeniny bývalého prezidenta dezoláta přijede půl Evropy a s Fialou si zatím jeho eurohodnotná kamarádka, Leyenová, vytírá Síkel.

Do toho prý Piráti opouštějí i pozice náměstků na většině ministerstev, ba i Olga Richterová odchází z pozice místopředsedkyně sněmovny. Jestliže jdou takto všichni a nechávají korýtka korýtky, tak se rozhodli zachránit partaj a to mohou udělat jediným způsobem. Hóóódně žalovat. Napráskat ty, se kterými tři roky drželi basu. Z toho ještě Fiala mnohokrát zastříhá ušima jako zajíček ve své jamce. Vždycky jsem si myslel, že Lipavský funkci neopustí, ale zatím to vypadá, že si bývalí kamarádi kořist po Pirátech docela hladce rozdělili a na nejlepšího ministra zahraničí známého vesmíru se už nedostane.

Na to, že krajské volby prakticky nikoho nezajímaly, na to, že k nim přišlo málo lidí a na to „že volby přece nemohou nic změnit,“ se toho změnilo víc než dost. Kdo tomu nevěří, ať si poslechne libovolný aktuální rozhovor s Fialou. Ať se ho ptají na cokoliv, tak je na první pohled vidět, že má myšlenky někde úplně jinde. Takhle vypadají lidi, co se rozvádějí. Nechtějí mluvit o tom, co se u nich doma děje, ale na první pohled vidíte, že mají ošklivé starosti.

Otík Foltýn zase nemůže rozdýchat posměch z toho, že se nedovážil jít do televizní debaty s Jindrou Rajchlem. A tak napsal, že je to pod jeho úroveň a Rajchl je fašista… Jinými slovy, fakt se bojí slovního souboje jeden na jednoho. Dokonce i za předpokladu, že bude mít moderátora na své straně. A vyvolává to otázky… když je teď tak zbabělý, byl vůbec někdy jako voják statečný? Nebo to byly jen další kecy v lampasácké kleci?

Já jsem zase týden v Bruselu… a dneska tady měl mít slyšení Mario Draghi. To je ten, co udělal pro Uršulku hentu analýzu, proč se Evropě nedaří a proč všude vyhrávají volby dezoláti. Příčiny zhodnotil celkem správně, ale doporučil to řešit tak, že se ještě víc všichni zadlužíme a ještě více půjčených peněz nalijeme do Zeleného úderu. Měli ho tady dneska kvůli tomu trochu grilovat, ale Draghi nakonec raději nevystoupil. Asi má taky nahnáno. Oni jsou ti Patrioti po rakouském víkendu v bojovné náladě.

A Thierry Breton, bývalý komisař, co posílal Muskovi dopis, ať se neopovažuje odvysílat na svém twitteru rozhovor s Donaldem Trumpem… a za odměnu byl odejít. Tak tento Breton si teď vzpomněl, že Uršula má nějak moc moci a je to pro Evropu příliš nebezpečné. Jak vidno, pirátská mentalita se najde všude.

Hřebíčků do rakviček přibývá, libtardího pláče rovněž. Rajskou hudbou je mi Šarapatka, silné kvílení se ozývá z jurty kazašského stepního orákula, Džamily Stehlíkové. Foltýn také nevypadá, že by chtěl v nejbližších dnech vylézt ze zákopu a zase schytat nějakou palbu. Hilšer je zhrzený a obličej senátního Krysíka byl na tiskovce těsně po volbách k nezaplacení.

Možná proto se včera tak málo připomínala Mnichovská zrada. Většina liberálů ji teď prožívá na vlastní kůži. Už nechybí moc… když je po volbách, tak je před volbami. Péťa si může začít stříhat metr.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (312 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vyhnat je (Čechy) v noci z baráku, zabít dítě

a zapálit barák“ (Novotný) – policií odloženo.

"Vyneseme je (poslance) za rypáky, naházíme je do řeky

a zbavíme se jich jednou provždy“ (Čermák) – odsouzen k 5,5 rokům natvrdo.

Ještě si někdo myslí, že Česká republika je právní stát?

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (214 hlasů)

Májo, jak se Vám líbí video od Jindry Rajchla o Otíkovi Foltýnovic...dost dobré a trefné  😀

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

In reply to by Mec

Trvalý odkaz

Líbilo, vyřídil si to s ním tak jako tak, i bez televize...  😉 👌

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

- Fanatickou touhou po zotročování lidstva a světovládě, jsou posedlí již staletí

Kdo všechno v ostatních staletích chtěl vládnout světu nebo minimálně Evropě? Mnohé národy byly podrobovány Brity, Němci, Francouzi, Švédy, Turky, Italy, Španěly a některými dalšími aspiranty na roli známého krále Kazisvěta. Každá moc zkrachovala, každá říše se rozpadla, každý vládce dříve či později skončil přesně, jako filmový král Kazisvět VI. Co čert nechtěl, už přes 100 let se světu snaží vládnout další král – Kazisvět VII., jeho arogantní, agresivní, bezcitné, anglosaské veličenstvo…

Tak se stalo, že po skončení První světové války začali Anglosasové vládnout světu. Pokrytecký Churchill uzavřel falešné „spojenectví“ s Francií a SSSR a poté Londýn poštval Němce proti Rusům. Přesně, jako v roce 1812, kdy britská „diplomacie“ poštvala Napoleona proti Rusku a Francouzi podnikli jednu z nejneúspěšnějších a zahanbujících výprav ve své historii. Jak to skončilo? V roce 1813 Rusové dobyli Paříž. O 132 let rovněž dobyli i Berlín. Anglosasové si to neuvědomují, nechápou, čím pro ně skončí nepřátelství s Ruskem. Anglosasové po obou březích Atlantiku nejraději dosahují svých cílů, poškozují oponenty a likvidují nepřátele cizíma rukama. Navíc ti zaoceánští Anglosasové ochotně napadají mnohé země, ale ještě nejraději organizují krvavé státní převraty, barevné revoluce a majdany…

https://cz24.news/anglosasi-sa-nemenia-fanatickou-tuzbou-po-zotrocovani-ludstva-a-svetovlade-su-posadnuti-uz-storocia/ https://zemavek.sk/

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (115 hlasů)

bude stačit vyhubit Anglosasy a nastane ráj na zemi...

Moc se bojím, že to není až tak jednoduché. Co Arabové, Rusové, Číňani, Japonci atd. Pokud vyhubíme stovku nejbohatších na světě, prý přestanou války. Jenže - nejbohatší od 101. do 201. místa zůstanou a pak budou oni ti nejbohatší. Kurňa, co s tym??! [;>))

Průměrný počet slepic: 3.6 (60 hlasů)

Počátek problému je zřejmě v Pánu Bohu. Ten stvořil lidstvo „K obrazu svému“. Buď se to Pánu Bohu nepovadlo, nebo v horším případě povedlo.

Vytvořit z takového materiálu dobrou společnost je nemožné. Musíme být rádi, pokud se podaří vytvořit společnost, která jakž takž funguje, a nikomu neubližuje. Snažíme li se vytvořit společnost ideální, dopadneme na hubu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

super

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

tak vzpomínám na socialismus. Komunisté sice také chtěli vybudovat ideální společnost, ale brzy si uvědomili, že to nejde. A tak začali z ideálů ubírat. Postupně i k tržnímu systému se začali vracet.    Agrokombinát Slušovice, drobné soukromé socialistické podnikání - pamatujete?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

ale poněkud nesocialisticky.

V časopise Melodie vycházely inzeráty, poslouchal jsem tehdá rockovou hudbu a někteří nabízeli překlady desek a článků ze zahraničních hudebních časopisů. Ale byly to v těch jejich seznamech takové mišmaše různých žánrů. Vyzobal jsem z nich ty rockové a když jsem už měl široký repertoár, dal jsem si taky inzerát, že tyto překlady prodávám. Aniž bych uměl anglicky, prodával jsem překlady. A zájem mě až překvapil. Bouchal jsem je pak oběma ukazováčkama na psacím stroji s šesti kopíráky. Měl jsem ozkoušeno, že sedmej to už nebral.

Pak jsem pálil stránku desky za 2,50 a stránku textu (tam bylo víc klepání) za 3,50. Musím se pochválit, že tímto studentským přivýdělkem jsem si asi půl roku vydělával víc než běžný dělník v kolbence. Ve třeťáku. Prostě jsem objevil díru na trhu, tak jsem jí zaplnil.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Bobe.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

ten, který tvrdí, jak to za komančů zde bylo skvělé, že v době, kdy kapela Sex Pistols ukazovala fakáč veřejně královně, tak pokud by toto samé zde někdo udělala na Husáka a ten směr, který představoval, už by si neškrtli. Možná na hřeben na samotce v Rýnovicích (já vím, Rýnovice jsou trojka, dodával jsem bachařům léta pro jejich psy maso, ale chtěl jsem to trošku zdramatizovat)

Zatím bez slepic

jako byli Sex pistols ani na Západě moc nebylo. 

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes bodujete !!!  

Průměrný počet slepic: 3.6 (43 hlasů)

Trochu jsem hledala a vybrala, co mě nejvíc oslovilo... 

Průměrný počet slepic: 4 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Přesně jak jsem psal včera- všichni se spojí proti FPÖ a vyšachují vítěze voleb do opozice. Kam jsme se to dostali když už se ani nerespektují výsledky voleb? Toto mi jako demokracie rozhodně nepřipadá.

Je pravděpodobné, že protiunijní strany budou v čase posilovat, ale co se stane až některá získá přes 50% hlasů? K tomu nejspíš  nikdy nedojde, protože korespondenční volby, nálepkování, kriminalizování, cílené rozvracení policejními operacemi, ale co když přece jen ano? Tak se řekne že je potřeba polovina z oprávněných voličů a ne polovina z voličů co přišli k volbám (nebo tak něco), a mrkvička před naším nosem se zase vzdálí. Pokud to bude opravdu vážné, tak se výsledek voleb může ignorovat a bude dál vládnout stávající eurohodnotná vláda. Pro záchranu demokracie to bude z jejich strany adekvátní oběť.

To že je tady totalita už víme všichni, takže si dovedu představit i variantu, že se prostě neumožní euroskeptickým stranám účastnit se voleb. Taková typická totalitní praxe. Prostě režim se zase trochu víc odkope, ale bude to v pohodě - lidi kvičet nebudou, když jim teď nevadí, že vítěz voleb bude v opozici. Prostě Fiala řekne že vládu extrémní levici neodevzdá a my si můžeme jít stěžovat akorát tak na lampárnu.

Myslíte že to je trošku přitažené za vlasy?  Já si to nemyslím. Projevy totality jsou různé a té naší zbývá už  jen odhodit masku........Howgh

Průměrný počet slepic: 4.8 (76 hlasů)

Pak bude načase opravdu už vyjít s tou palicí ven

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

Na takové zkrátka platí po prdeli vzít je latí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Revoluce začínají až tehdy, kdy proletáři už nemají co ztratit, jen své bídné životy.  Takže dokud se lidé budou mít jakž takž dobře, bouřit se nebudou.  No ale pak mohou zvolit silného vůdce, který, podobně jako Musollini, Franco či Salazar něco seberou boháčům a rozdělí prostému lidu, tvrdou rukou zavedou pořádek  a dám bude na desítky let klid na práci.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

... Piráti byli po tři roky svědky činnosti mafiánských struktur ODS a STAN. Po utržené facce začínají mluvit a ukřivděnost může být katalyzátorem nových událostí. Velcí kluci se vždy dohodnou, ale zdá se, že Piráti té velikosti nedosáhli a připomínají hysterickou manželku uvědomující si, že odjede z luxusní vily s průhlednou igelitkou, aby neodnesla něco navíc. I přes jistou opatrnost ODS a „Dozimetru“ se z Bartoše, Michálka a Richterové stala odjištěná bomba, a pokud na ně BIS nedokázala nashromáždit kompromitující materiály, kterými je může „skřípnout“, možná se národ něco dozví.  Že by to někomu zlomilo vaz, o tom při vlastnictví justice státem pochybujeme, ale vystrašit naše kmotry by to malinko mohlo. Zvláště, když se blíží nové parlamentní volby. A přes přiznání hloupé Markéty, že si odsouhlasily korespondenční volby proto, aby si dokázaly pojistit své bytí u koryta, to může znamenat ohrožení zbytku Pětikolky. Perličkou nakonec je upozadnění následků povodní, která v chaosu kolem Bartoše už vládu nezajímají. I proto, že stojí plno peněz a EU nám nic nedala. Na rozdíl od dalšího vylhaného tvrzení Petra Fialy. Toho považuje za klauna už i samotná Leyenová. Není se ale co divit. Poslušný pejsek vládnoucí vybrakovanému státu si žádnou úctu nezaslouží. Zvláště, když je na tom stejně mimo premiéru a špiček vládní koalice i samotný prezident. Skutečné osobnosti se tak stretly sepíše na osmdesátinách exprezidenta Zemana. Fialu už nikdy nikdo nikam nepozve.

Celé zde: https://www.inadhled.live/uvaha-dne/ukrivdenost-nejvice-neschopnych/

Průměrný počet slepic: 4.3 (87 hlasů)

Tohle je až pubertálne tupý dokonce i na vás. 

Průměrný počet slepic: 2.5 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Lepší je zamlčet, kdo zradil a kdo chtěl pomoci a kdo chtěl kořistit: zradily Francie a "Velká Británie"*, Poláci si dělali zálusk na Těšínsko a nepovolili Rudé Armádě přesun k nám. Takže ti, co nám chtěli pomoct , jsou dnes naši úhlavní nepřátelé a ti, co nás ojebali, úhlavní přátelé.

Změnili se oni nebo my?!

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

 Francie a Británie to posraly daleko dříve, jednak když stanovily Německu nesplatitelné reparace za první světovou válku, a když zavíraly oči nad vyzbrojováním Německa a remilitarizací Porýní.

Taky tím, že Francie dávala Československu nereálné sliby ohledně vojenské spolupráce.

Všechno ostatní už byl jen pragmatický kalkul. Československo nebylo schopno se bránit, ani s vojenskou pomocí, natož bez ní. Jednak bylo obklopeno nepřátelskými státy. Počínaje Německem, Rakousko už bylo také Německé, Polsko mělo vůči Československu územní nároky, a přes své území by žádnou vojenskou pomoc nepřipustilo, a Slovensko se za slib že získá samostatnost garantovanou Německem, odtrhlo. Navíc byla v České republice silná Německá „pátá kolona“. Pomoc ze strany SSSR byla nereálná, jednak proto že Stalin si to nechtěl s Hitlerem rozházet, a taky neměl kudy se na území ČR dostat. Navíc o pomoc tehdejšího Stalinova SSSR nebylo co stát, i kdyby reálná byla.

V této situaci už bylo třeba udržet Británii a počkat až se Hitler ve svém megalomanství pustí do SSSR. V této situaci bych to Francii ani Británii nezazlíval. Zazlívám jim to jejich váhání dávno předtím když bylo Německo ještě slabé.

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

Anglie a Francie si během 1.ww napůjčovali u americkožidovských bank ( prim hrála banka Morgan). No a když měli splácet, tak určili Německu reparace, které pak šly na úhradu jejich dluhů z války. No a když Hitler přestal nesmyslné reparace platit, tak byl poškozen kdo ?? A kdo pak vyhlásil v roce 1933 Německu válku a uvalil na ně hospodářskou blokádu ??

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

V některých případech je rozumnější neprosazovat spravedlnost (míním tím válečné reparace) ale dívat se dopředu čeho tou spravedlností docílíme. Francouzi sice dostali nějaké peníze, ale mnohokrát víc zaplatili nejen finančně ale i životy svých občanů ve druhé světové válce. Rozumná i když méně spravedlivá politika mohla druhé světové válce zabránit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Za mobilizaci byli Němci na svých místech jak bylo v povinnosti. Nicméně nebranit svůj stát byla od vlády a Beneše hanebnost, která českum zlomila páteř,což je patrné dodnes. Nic na tom nemění, že uzavřený mezinárodní smlouvy byly paskvil. 

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Takže Francouzi, Britové a USA kteří měli na vývoj situace mnohem větší vliv i prostředky, to posrali a odskákat to měli Češi a Moravané. Měli bojovat předem ztracený boj a nechat si vyvraždit většinu národa.

Do předem ztracených bojů se někdy jít musí, ale toto podle mého nebyl ten případ.

Zajímavé je, že lidé kteří většinou horují, aby ČR tehdy vstoupila do nerovné války, která by neměla smysl, odsuzují atentát na Heydricha, i když ten smysl měl. Měl i své oběti ale bylo jich mnohonásobně méně než případná válka proti Německu

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Nevymýšlej si. A ano, USA měly velký vliv -proto taky americké a hlavně židovské banky financovaly Hitlera. Však se jim to bohatě vrátilo -Angláni i Rusové splácely dluhy do roku 2006.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Ale nebyl by problém najít tu několik příspěvků v několika minulých dnech které tvrdí že atentát na Heydricha byl zbytečný a že úplně zbytečně proto zemřelo mnoho našich lidí.

Tento názor je poměrně hodně rozšířený.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

mám ho i já

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Hledat to nemusíte. Heydricha krochli v předvečer jeho odletu do Berlína. A tvrdí se, že tam měl obdržet úřad protektora ve Francii. Tady skončil. 

Zatím bez slepic

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Už jsem u PC, z mobilu se blbě píše.

Freude, to co jste napsal je prostě hloupost. Zatímco obranu země zajišťuje armáda, po zavraždění Heydricha to odskákali především civilové. Komunistický odboj ten atentát nechtěl, měli dost zkušeností, aby si uměli představit, co bude následovat. Navíc, po obou heydrichiádách byl odboj zničen a prakticky se na nic nezmohl, jak to tady hákoši vyvraždili. A to je ten rozdíl, rozdat si to s pravidelnou armádou, nebo zastřelit třináctiletý děvče, které schovávalo Kubišovo kolo od krve. Jestli ten rozdíl nevnímáte, napište zase "takže".

P.S. A dodneška není v Praze po Jindřišce Novákové pojmenovaná třeba ulice.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Freude, já na "takže " neumím reagovat. To je tak blbý jako ciganskej kolotoč 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ne, rudá armáda chtěla přes Rumunsko. U Poláků jsme měli vroubek, že jsme jim nedodali intrikami Beneše zbraně. Jen oplatili, co sami předtím dostali. 

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

i Pšonci byli v té době fašisté

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Rumuni až poté, co to tam uchopil antonescu

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

kolik těch Zemanových kámošů stejně jako on mlátilo čelem do Zdi nářků s jarmulkou na hlavě. Možná bychom se divili. Nosáči nám vládnou stovky, možná tisíce let a budou o to usilovat i nadále, ať je u vesla Petr nebo Andrej. Že by se Lipánek vzdal korýtka, tomu moc nevěřím. Zajedno je to post, na který by se svým základním vzděláním nikde jinde nežli v České kotlince nedosáhl, zadruhé to dostal befelem, a befel se musí splnit, i kdyby dědečka věšeli.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Greendeal má své příčiny a důsledky se již začínají projevovat velmi reálně - z dnešních zpráv jen dvě momentky:

Schweizer Gletscher sind 2024 überdurchschnittlich stark geschmolzen - Švýcarské ledovce v roce 2024 nadprůměrně odtály
- i přes příznivou sněhem oplývající zimu se v důsledku veder v červenci a srpnu zrychlilo odtávání ledovců. V srpnu 2024 ztratily ledovce ve Švýcarsku více ledu než kdy předtím od začátku měření

Hurrikan "Helene" traf mit über 200 Studenkilometern auf Land - Hurikán "Helena" zasáhl pevninu rychlostí přes 200 km/h
- a vyžádal si kromě materiálních škod také odhadem 600 obětí na životech. Biden řekl, že neexistuje "žádná pochybnost", že katastrofální důsledky jsou způsobeny klimatickou změnou.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Ale i tom článku je to v úvozovkách, takže určité pochybnosti vyloučit nelze :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

která evidentně kolísá, ale o hlavní podíl lidské činnosti na těchto změnách. Ten lidský podíl je proti činnosti Slunce minimální. Natož, když Greendeal zuří jen v EU.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

že při výbuchu sopky Mt St. Helens se uvolnilo více CO2 než kolik ho lidstvo vyprodukovalo za dobu své průmyslové revoluce - čili asi za posledních 200 let. Jiní to ale popírají.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Tvrdit že Green Deal nás zachrání před změnou klimatu, je asi totéž, jako když většina lidí byla kdysi přesvědčena, že kdo při bouřce nezapálí hromničku je odpovědný za to, že mu blesk zapálil barák. Účinnost Green Dealu proti změně klimatu, a hromničky proti blesku, je stejná, jen ta hromnička byla levnější.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

A to jen díky pokroku v počítačové technice a matematických modelech.

Na druhou stranu většina zde diskutujících popírá výsledky matematického modelování vlivu CO2 na klimatickou změnu.

Takže jednou se vědecký pokrok hodí a podruhé ne? Jo, většina lidí ráda bere, ale nerada dává :-)

Zatím bez slepic