Foltýnovské příkopy v praxi

Autor

Skončilo nám druhé kolo senátních voleb a tak bychom si měli říct, jak to vlastně dopadlo, co to bude znamenat do budoucnosti a hlavně, co to vypovídá o nás, voličích na alternativě. Omlouvám se dopředu za školometský článek plný čísel, ale jinak to prostě nejde.

Nejprve si probereme bizár:

Brno hladce poslalo do senátu Rychlíka. Po Topferovi to bude druhý neviditelný senátor. Jak vidno, největší brněnští idioti jsou i nadále odesíláni do Prahy. Odteď bude Rychlík bumbat za senátní náhrady… Nezbývá, než mu popřát šťastnou cirhózu.

Stahovač králíků, Dr.Ahoš zvítězil největším rozdílem hlasů ze všech duelů druhého kola. Kandidujte neúspěšně na prezidenta, nemusíte nic dělat a senát vám zajistí dvanáct let zajištěného života. Děkujeme Markétě Šichtařové. Ta jediná měla šanci ho porazit, ale to by si nesměla vzpomenout, že nejlepší kampaň je Mee too.

Marek Hilšer ze senátu… Prohrál s egyptologem Bártou. Mám z toho škodolibou radost, ale vzhledem k tomu, že Bártu nominoval STAN a podporuje ho Dana Drábová či marketér Jakub Horák, myslím, že brzy budeme litovat, že raději nezůstal, sice hrabivý, ale jinak neviditelný, Mareček.

Z prvního místa postoupilo devět kandidátů hnutí ANO a šest z nich uspělo. Nepočítám Vícha o kterého se ANO dělí se SOC-DEM. K tomu si přidejte dva, kteří se dostali z prvního kola. Hnutí ANO získalo osm mandátů ze sedmadvaceti možných. Neúspěch to rozhodně není, ale tři kandidáti, kteří postoupili z prvního místa, ve druhém kole propadli a propadli také všichni, kteří postoupili z druhého místa. Vzhledem k tomu, jak ANO dopadlo v předchozích senátních volbách, je to úspěch, ale jinak je to takové klasické nevítězství.

Ano, sedmdesát až osmdesát procent voličů nepovažuje senát za důležitý, ale nelžeme si do kapsy, že Pětikolka uspěla líp, protože má voliče disciplinovanější. To jednoduše není pravda. S výjimkou domažlického Látky, vítězný kandidát za ANO nikde nedostal ve druhém kole víc hlasů než v prvním. Hnutí ANO nikde nezmobilizovalo další voliče na svoji stranu a tam, kde se jejich kandidáti dostali z druhého místa, tam to byl na počet hlasů v podstatě propadák. Kandidáty hnutí ANO leckdo z neúspěšných do druhého kola podpořil, ale nikde to voliči nevyslyšeli.

Nejvýraznější je to u břeclavského Janulíka. Tam víceméně všichni (kromě STAČILO! – Kateřina Konečná nechce být Babišovo béčko) výslovně kandidáta ANO podpořili proti Šlachtovi, ale nic to neznamenalo. Janulík dostal asi o 1300 hlasů méně, kdežto Šlachta o 500 hlasů více než v prvním kole a hladce vyhrál.

Suše konstatuji, že Vlkova výzva, aby ve druhém kole voliči volili kandidáty ANO všude, kde kandidují proti Pětikolce, se minula účinkem. Já se tomu vlastně ani nemohu divit, po celý uplynulý týden vysílalo ANO jasné signály, že jsou jen druhou stranou pětikoaliční mince a i tam kde nemuseli, tam rádi upekli koalice se STANaři a Modroptáky. Voliči to viděli a tak zůstali doma. Před týdnem ANO vracelo lidem, co jim vláda vzala, teď už s nimi porcují krajské medvědy… jaký je tedy pro prostého voliče rozdíl mezi senátorem za ANO a ODS? Jaký je pro prostého voliče rozdíl mezi Babišem a Fialou? Vlastně také žádný. Stejná politika, stejné směřování, stejný názor na obrannou dohodu s USA, stejný názor na vyzbrojování, stejný názor na Ukrajinu…

Jsem příliš troufalý, když si myslím, že hnutí ANO naráží na svůj strop? Kromě jediného obvodu v Domažlicích, kde Látka dostal oproti prvnímu kolu o 300 hlasů víc, všude jinde zůstalo dost voličů ANO ve druhém kole doma a stejně tak zůstali doma voliči všech neúspěšných kandidátů, kteří ANO vyjádřili podporu. Volič SPD či STAČILO! se v žádném obvodě neobtěžoval podpořit Andreje. Ani tomu se nedivím. Andrej s nimi nahlas vylučuje jakoukoliv spolupráci a neukazuje ani ždibec vstřícnosti. Proč by mu to házeli, že?

Zároveň je možné říci, že zhruba 15 – 20% voličů ANO jsou voliči vlažní… Volí Andreje, ale jen proto, že nevidí nikoho jiného. Nejsou z něj nadšení. Babiš je pro ně opravdu jen menší zlo a necítí k němu žádnou náklonnost. Když už jdu ke krajským volbám, tak tam hodím i toho senátora, ale jinak na Andyho dlabu…

Vláda nakonec urvala patnáct mandátů. K tomu si přidejte nezávislé, kteří ale zamíří do vládních poslaneckých klubů a máme víceméně hotovo. Vlastně jediný, kdo ještě zamíří do protivládního tábora, je Šlachta. Smolík je to vlastně jen pro ODS, která kdysi senátním volbám dominovala a teď dost oslabila. Fiala na tiskovce samozřejmě označil volby za vítězství, ale obličej senátního Krysíka a zděšené Milky vydal za tisíc slov.

Neúspěšní vládní kandidáti si samozřejmě navzájem také dávali podporu. Výherci za ODS a koalice s ODS navýšili počet hlasů z prvního kola asi v polovině případů. Všichni STANaři, s jedinou výjimkou, dostali ve druhém kole víc hlasů než v prvním. KDU-ČSL ještě získala vedle Čunka i Šimka v obvodě Svitavy. Také Šimek dostal ve druhém kole víc hlasů než v prvním.

Piráti a ostatní zelení Khmerové udrželi v senátu Rabase. Oba kandidáti, Rabas i Komínek, dostali ve druhém kole víc hlasů než v prvním. Byl to myslím jediný případ ze všech obvodů, kde oba postupující navýšili svou podporu z prvního kola. Akorát Rabas ji navýšil víc.

Kdyby Komínka podpořili všichni voliči SPD, co šli hlasovat v prvním kole, hladce by nad Rabasem vyhrál… Prosím, to není výčitka směrem k SPD. Ta Komínka podpořila. Jindra Rajchl také. Ale voliči nepřišli. Jedna věta před volbami prostě nesmaže tři roky vymezování. A platí to všude. Stejně tak by v Třebíči vyhrál Ryba za ANO, kdyby ho podpořili voliči Turánka a Lhotského za SPD. Kdyby v Chrudimi voliči SPD podpořili Slávku za ANO, také by vyhrál. Totéž platí i v Šumperku. Kdyby v Českých Budějovicích podpořili kandidáta ANO voliči KSČM a SPD, nevyšlo by to jen asi o sto hlasů. A kdyby se voliči pirátského Lukáše Wagenknechta na Praze 8 chtěli pomstít Fialovi a přibrali by voliče SPD, tak by ANO vyhrálo i zde.

Suma sumárum, kdyby opozice byla trochu jednotná, mohla mít o pět až šest senátorů víc! To neříkám, abyste začali milovat Babiše, ale zřetelně tady vidíte, jak krásně fungují mediální hnojomety a jak moc dokáže Česká televize pomáhat liberálům. Na druhé straně se to totiž skoro neprojevuje. Tam když neuspěje Modropták, jeho voliči hladce volí STAN nebo KDU, nebo Rychlíka. Ovšem u nás je zapotřebí konejšit liberální intervjuky a dokazovat svou loajalitu režimu tím, že Andrej bude nadávat na Okamuru a komunisty (stejně mu to k ničemu nebude). Voliči Okamury či Konečné pak budou celkem oprávněně naštvaní a budou ANO považovat za totéž co Pětikoalici. Babišovi nijak nepomohlo, že udělal s Orbánem společnou frakci v ojroparlamentu. Pro voliče alternativy to nebyl žádný důvod, aby Andreje vzali na milost. Žádný!

Tato nemožnost společného zájmu teď stála opozici minimálně pět senátních mandátů. Ano přesně tudy vedou ty foltýnovské příkopy. Náš TZLD nás neodděluje ani tak od liberálů, ale od sebe navzájem. Příkopy jsou skutečně nepřekročitelné, voliči z opozice nespolupracují, protože se dlouhé roky dozvídali o těch druhých jen to nejhorší a to se nedá vzít nazpět jednou fotkou před volbami. Útěchou mi je, že dost voličů ANO pokukuje sem k nám na Alternativu a Andreje volí z nedostatku jiné nabídky. Pokud je přesvědčíme, že jsme schopni řídit stát alespoň tak, jako Andrej, hladce k nám přejdou. Názorově jsme pro ně přijatelnější než Veľký Bocian.

A to nemluvím o nevoličích. To je přesně totéž – majnstrýmoví intervjuci je dokázali přesvědčit, že nic nemá cenu. Že nemá cenu chodit k volbám, protože každý kandidát má nějaký škraloupek.

Alternativa se nezmenšila. Pořád představuje 10% voličů SPD a 20% propadlých hlasů z předchozích parlamentních voleb. ANO tyto voliče nezískalo a pokud ano, tak Andreje volí se skřípěním zubů a podmíněně. Malé strany se už v podstatě vyeliminovaly samy. Nebude už nikdy žádná Sociální demokracie ani Svobodní ani Volný blok ani Česko na 1. místě. Bude jen sjednocení kolem SPD a sjednocení kolem STAČILO!. Tečka. Dohromady obě tato uskupení mohou mít mezi dvaceti až pětadvaceti procenty hlasů. Nebude na ně mít vliv ani marketing hnutí ANO, ani marketing budoucí Kalouskovy strany.

K tomu si připočtěte skoro čtyřicetiprocentní potenciál nevoličů. Ti jsou totiž také na naší straně příkopu. Jen to už vzdali…

Motoristé jsou kapitolou sami pro sebe. Ti nesbírají na Alternativě, ale u zhrzelých voličů STANu nebo ODS.

Pokud mají být parlamentní volby v příštím roce operací Uran, musí to takhle zůstat. Už žádní noví mesiášové! Už žádné nové strany! Žádné plané naděje v ty, kteří mají jedno procento hlasů! Buď se spojí s SPD nebo se STAČILO!, ale všechno ostatní je špatně. Navíc to tentokrát vypadá, že hrozba propadlých hlasů bude na straně liberálů. ODS zřejmě půjde do voleb sama bez obou SPOLUocásků a Kalousek bude ničit preference všem, včetně STAN. Dohromady by to mohlo být nějakých půl milionu propadlých hlasů a u nás skoro žádné.

Do této taktiky napřu síly a o toto se budu snažit. Jak přispět tomu, aby každý na Alternativě mohl hladce volit STAČILO! nebo SPD. Aby to měl co nejvíc usnadněné, aby měl co nejméně pochybností. Aby co nejvíc vlažných voličů ANO, kteří teď ve druhém kole senátních voleb projevili znechucení z koalování ANO a Pětikolky, měli za Babiše náhradu. Aby alespoň někteří nevoliči dostali znovu naději, že jít k volbám má smysl a že je možné vládní hydru porazit a nevyměnit ji za úplně stejnou vládní hydru.

Pokud tohle dokážeme, tak mělo všechno, co jsme uplynulé tři doky dělali, smysl. Pokud ne, tak nám opravdu už nebude pomoci.

Čeká nás zajímavý rok.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (293 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Shakespeare:

Jaká hrozná doba, v níž idioti

vládnou slepým.“

(FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 3.8 (194 hlasů)

ODS -A, či ODS - B? Českému národu to bohužel jebe.

Průměrný počet slepic: 4.5 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák: ...Volič SPD či STAČILO! se v žádném obvodě neobtěžoval podpořit Andreje. Ani tomu se nedivím. Andrej s nimi nahlas vylučuje jakoukoliv spolupráci a neukazuje ani ždibec vstřícnosti. Proč by mu to házeli, že?...

Protože když mu to nehodí tak vyhraje Pětidemolice SPOLU. Jak prosté, Watsone! teda Vidláku. A je to tady zase. Opozice nejednotná, stále nepoučitelná.

Průměrný počet slepic: 3.5 (179 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže prezident Pavel veřejně stvrdil frašku

vládní čtyřky, že pan Lipavský je skvělý ministr

zahraničí, protože po světě mele

hodnotový hovadiny, který do něj nalijí.

A proto nepřijme jeho demisi.

Škrlová je znovu národní hrdinkou,

tentokrát i bez útěku v přestrojení.

Petr Holec / Co neMÁTEvědět

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (194 hlasů)

Ač, je Jan Aničkou, anebo snad Adamem, myslím, že se v něm naprosto nezklamem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

je mimořádně nechutná postava. Taky jsem některý diskutér.

Průměrný počet slepic: 4.8 (110 hlasů)
Trvalý odkaz

to popsal přesně tak, jak jsem to odvodila i já.

Minulé senátní jsem volila poprvé a ve druhém kole podpořila ODS proti ANO. Letos jsem chtěla hodit ANO, ale po jejich paktování s koalicí jsem volit nešla, vybrat mezi ANO a ODS mi nešlo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (94 hlasů)

než to hodit ODS, tak si to raději hodím sám!

Průměrný počet slepic: 4.7 (70 hlasů)

ale patřím mezi odpůrce AB.

Před 6-ti lety jsem volila proti ANO. Bylo to pro mne menší zlo. Také ODS v té době nepředváděla to, co nyní.

A byla jsem odhodlaná letos ANO podpořit. Ale jelikož patřím mezi Alternativu, tak paktování ANO s koalicí a hlavně s ODS tam, kde nemuseli při vzniku vlád nad kraji a jejich vystupování proti Stačilo, které volím, a proti SPD mne přesvědčilo v tom, že je zbytečné jít do volební místnosti. U nás stejně ANO senátora má i beze mne.

Průměrný počet slepic: 3 (19 hlasů)

In reply to by LaCasita

Trvalý odkaz

ODS nikdy nepředváděla nic dobrého, a to mám jistou slabost pro Klause. Ten je též především syčák, ale je alespoň inteligentní syčák. Klaus má i své dobré pronárodní chvilky. Tím se odlišuje od všech ostatních odéesáckých zmetků.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

na pana Klause s Vámi souhlasím. Navíc jsem byla ovlivněna vládou ODS na radnici Prahy 6, kde jim to šlo dobře. Pod jejich vládou se Dejvicím dařilo. Prudké zhoršení nastalo po zemětřesení ve vládě Nečase, kdy P-6 opanovala Ing. Kousalíková, která měla jiné zájmy než dobré fungování radnice (a po ní se tam dostalo to, co tam vládne dodnes, včetně úžasného euro poslance Koláře).

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)

Berte to prosím čistě jako zvědavost, možná nejsem v obraze.  Cit.:  "Letos jsem chtěla hodit ANO, ale po jejich paktování s koalicí jsem volit nešla..."  Jaké paktování máte na mysli? Díky za odpověď. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

dělala jsem si podle výsledků voleb do krajů takový soukromý průzkum a vyšlo mi, že ze 13-ti krajů může ANO samo vládnout ve dvou a v dalších 6-ti krajích může vládnout spolu s SPD a Stačilo!.

Vezmu-li do úvahy v Liberci Půtu za STAN, v Jižních Čechách ODS Kubu a v Jihomoravském KDU-ČSL Grolicha a že Střední Čechy opanuje Spolu, pak mi zbývaly jen Pardubice, kde jsem to nedokázala posoudit a kde ANO ztrácí na koalici 3 mandáty.

Tedy mi z celých počtů vyplývá, že ANO by obsadilo bez problémů 8 krajů oproti koaličním 5-ti krajům.

A jsem fakt zvědavá, kde bude skutečně vládnout a kolik bude mít hejtmanů.

A kde bude ve vedení kraje i SPD nebo Stačilo!.

Mějte příjemnou neděli..

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

In reply to by LaCasita

Trvalý odkaz

Takže tím chcete říct, že ještě dřív, než byly známy výsledky voleb, už jste podle "svého průzkumu" raději vzdala celé volby a preventivně  volit nešla?  Moc tomu nerozumím.  Taky jsem zvědavá jak to dopadne, ale věštit raději nebudu. 

I z Vašeho popudu  jsem jen krátce mrkla na ty koalice, které už jsou nebo (skoro) budou realizované a když se podíváte, tak většinou SPD a Stačilo! získaly 2 - 3 mandáty. Když má ANO třeba  dvě třetiny mandátů, než potřebuje, tyhle straničky mu k vládě nepomůžou. Pak musí přizvat ještě jinou stranu a ta  si klade podmínky. Pak stojí před volbou, jestli sestavit vládu tak, jak to jde, nebo to vzdát (STřČK).   Potěším Vás,  asi ve 2 -3 krajích Stačilo! a SPD  přibrali. Nemám čas to studovat dopodrobna, ale i s ANO je to leckde nahnuté. Proto bych doporučovala si počkat, než   budeme hodnotit a ne předem dělat z někoho zrádce. ALe jak čtu, nejste sama a  věřím, že je to lákavé :-)  Hezký zbytek víkendu :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Vidím to stejně jako vy

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Mec

Trvalý odkaz

Děkuji, to vždycky potěší.  Dobrou noc  :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to mimo téma ale pro nás zde na Jesenicku povodně které jsme zažili a jejich následky stále prožíváme je stále aktuální téma. A jak by jsme mohli zapomenout když přízemí a sklep jsou stále totálně zničené a teď žijeme jen v horním patře. A takových jako jsme my je jich hodně. Někteří lidé bojovali i o svůj život. Jeden dojemný příběh o zkáze, záchraně a lásce se odehrál v obci Česká Ves zde u nás na Jesenicku.
Více zde: https://t.me/neCT24/63044
a zde: https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/795792/zachranar-vytahl-manzele-z-jesenicka-z-rozbourene-reky-dojemne-diky-za-zivot-a-slzy-silnych-chlapu.html

Průměrný počet slepic: 3.6 (131 hlas)

že vyplavené rodině z Jesenicka nedá ani korunu!

Tož, alespoň ukrajinskou vlaječku snad mohli dostat?

Průměrný počet slepic: 4.7 (62 hlasů)

že přehodnotím poskytovatele pojistky na chalupu. Když jsem s touhle pojišťovnou podepsal smlouvu, usměvavá zástupkyně mi tvrdila, že od zítřka 00:00 hodin jsem pojištěný. O nějaké karenční době ani zbla. Poptám se známých o jiném ústavu, určeném k pojišťování a ne tak vysoké kumulaci zisku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

když lidi nečtou smlouvy a  pojistit barák jdou až meteo hrozí povodněmi 😕

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

Měl pojistku na vichr. Pojišťovna mu sdělila, že podle meteorologických tabulek to nebyl vichr, ale uragán a na ten pojistku nemá. Napadlo by tě něco takového hledat při podpisu smlouvy?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Když jsem pojišťoval barák, celou smlouvu jsem si přečetl. pan pojišťovák se divil, když jsem se tázal, kde je pojištění proti záplavě? Bydlíte přece na kopci.

No právě. My se řeky nebojíme. Ale mezi domy na našem kopci jsou dodnes proluky přes metr široké a ploty jdou kolem nich. To vymysleli už před sto lety místní. Když lije nebo taje zjara sníh, asi tudy teče ta voda. Už několikrát tudy opravdu tekly potoky. Sousedi to zaházeli bordelem ze zahrady. Měli za domem metr vody. 

Tu záplavu mně do smlouvy přidali. 

Je pravda, že vichr, vichřice, orkán (Kyrill byl fakt síla) jsou zákeřné chytáky na lidi.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

že za povodně v Polsku může Putin a bobři 😁

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

Nevím, zda to tak je, ale vidím to podobně. Babiš je úspěšný podnikatel, platí daně v Česku, dal dohromady ANO a má  tam velmi schopné lidi. Zaslouží za to obdiv, ale chová se divně. Nezapomenu jak Stropnický  v rámci  západní agitační  akce Skripal byl výrazně aktivní. Teď. člověk neví, zda koalice ANO s ODS není na spadnutí.

Doufám, že má Vidlák pravdu a je tu skrytý potenciál pro Stačilo a SPD. Mají zřejmě  šanci  a senátní volby to naznačili. ANO může mít dost voličů, kteří respektuji schopnosti, ale nesedí  jim  častá “účelnost” v jednání.

Průměrný počet slepic: 4.8 (92 hlasů)

Tvrdí o něm, že je lhář, ale on je jenom prospěchář!

Průměrný počet slepic: 4.4 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Já viděl Helenu v bazénu, náhodou. Zázrak jsem z toho měl nad vodou...

Let už má dost, jen ty hlasy jí chyběly.

Průměrný počet slepic: 3.6 (31 hlas)

...závrať jsem z toho měl, co jsem zřel jen nad vodou...  😊

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Válkovou mám docela rád, ale měla by už být na zaslouženém odpočinku. Sorry...

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Já ji ráda nemám a vím, proč (šlo o její zásah v případu napadení kadeřnice).

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Helena Válková pochází ze smíšené česko-německé rodiny. Otec Mička  se v roce 1938 za Protektorátu přihlásil k české národnosti. Sloužil u protektorátní policie. Podle jejího názoru byla situace v jiných zemích, jako v SSSR a Polsku, mnohem horší než v Protektorátu.

Do Komunistické strany Československa vstoupila na počátku normalizace (podle vlastního vyjádření 1972-1974) z kariérních důvodů.

V březnu 2014 při rozhovoru pro server Echo24 odpověděla na otázku, jaké je její mínění na poválečný odsun Němců z Československa, následující: „To nejhorší. Chápu, že to byla reakce na to, co se zase Čechům dělo předtím, ale ono se toho v Protektorátu zas tolik nedělo.“ Tato citace vzbudila velký rozruch. Později se za nedorozumění omluvila.

V únoru 2015 oznámila, že k 1. březnu 2015 rezignovala na post ministryně spravedlnosti ČR. „V souvislosti s vývojem událostí kolem mé osoby začínám být relativně znechucená“, uvedla Válková s odkazem na některé články týkající se jejích neúspěchů ve vedení resortu.

Krátce před svým odchodem z funkce ministryně spravedlnosti se profesorka trestního práva Helena Válková pustila do ostré kritiky soudů, které poslaly do vězení dvaadvacetiletého mladíka Lukáše Nečesaného. Za pokus o vraždu kadeřnice mu soudy vyměřily třináct let, přestože Nečesaný, syn ředitele liberecké nemocnice, od začátku vyšetřování popírá vinu. Nakonec po 2 letech byl Nečesaný propuštěn z vězení a dostal navíc i 1,5 milion Kč jako odškodné.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Helena_V%C3%A1lkov%C3%A1
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/stopa-v-krvi-i-kupa-vlasu-valkova-jde-proti-verdiktu-soudu/r~794b134cc34111e4b98c002590604f2e/
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/necesany-soud-nahrada-ujmy-trestni-stihani_2304281203_fos

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

říká Hilšer po prohře s Bártou...

Marečku, tak si alespoň podejte péro...

Průměrný počet slepic: 4.5 (54 hlasů)
Trvalý odkaz

přiváží zase kus moravského otravy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (46 hlasů)

do Práglu pošleme ožralého Ódesáka Polívku i s celým jeho ansánblem

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve článku zaznělo, že Foltýn nekope příkopy mezi Alternativou a Liberály, ale mezi námi navzájem. S tím nelze než souhlasit. Existují indicie, že některý z policejních útvarů se přímo zabývá rozvracením protibruselské opozice pod rouškou boje proti extremismu.

Určitě si vzpomínáte z demonstrací (hlavně za kovidu) na různé policejní provokatéry, kteří měli za cíl vyvolat násilí a udělat z nás extremisty, kteří nemají nárok na lidská práva. Dokonce jednu protestní skupinu odvedl jistý  člověk na schody, kde je seřezali policajti a když se pátralo co to bylo za organizátora, tak se zjistilo, že ho nikdo nezná. Takže cizí člověk převzal dav a odvedl ho na smluvené místo. Policejní práce.

Je třeba počítat s alternativou, že policie se infiltrovala mezi euroskeptické strany a jejich sympatizanty, a že cíleně opozici rozbíjí a štěpí. Šíří fámy, které nám pak brání se sjednotit.  Co můžeme dělat? Nic, jenom být ostražití a nevěřit ničemu, co nás rozděluje a oslabuje. Jako příklad dám názor, že Okamura má stranu jako byznys a že do vlády ani nechce. Kdo to šíří? Je to pravda? To nevím, ale jisté je že určité procento voličů mu to odežene, tak proč by to nemohla být zpravodajská operace? Vedeme informační válku, ve které se bojuje právě šířením takovýchto fám.

Eurohujeři se snaží opozici udržovat slabou a rozdělenou což se jim bohužel daří. Jak píše pan Vidlák: hoďte to buď SPD nebo Stačilo!, protože všechno ostatní není protibruselská opozice.........Howgh

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)

v kožených bundách a ve stejných  služebních botách

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Propad ineligence lidstva je vědecky prokázán.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

.. v době řecké antické filosofie, před vzestupem Římského císařství.

Ve válkách jsou vždy přednostně vybíjeni nositelé zdravých genů a inteligence.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Spousta lidí nechodí k volbám, protože je podle nich medvěd naporcovaný předem a "výsledky" se upravují podle toho. Zcela v duchu neparlamentního orgánu tatíčka Masaryka, který si svolával na Hrad šéfy politických stran a tam jim sdělil, jaký chce konečný výsledek hlasování. V hospodě cestou z Hradu si pak pánové upřesnili detaily hlasování, aby to vyšlo podle zadání.

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi moc potlesku nesklidím, ale já jako hlavní zdroj rozporů mezi stranami, které nemusí Brusel, vidím snahu o znovuoživení KSČ. To bude do budoucna hlavní problém, a navíc úplně zbytečný. Bez KSČ bychom se obešli. Nevím je li to zaťatost některých lidí, nebo pokus o úmyslné rozštěpení opozice.

U většiny stran připouštím že mohou změnit své směřování, ale úkolem komunistické strany přece musí být budování komunismu. Pokud ne, tak nechápu, proč se tak jmenuje.

Argumentu že komunisté tu leccos vybudovali, musím oponovat tím, že tehdy i když nám v té popletené době vládli „komunisté“ protože jinak to ani nebylo možné, jsme komunismus nebudovali, i když se to oficiálně proklamovalo.

Průměrný počet slepic: 2.8 (40 hlasů)

.. mají stranickou strukturu a síť sekretariátů, mnoho komunistů je ještě v dobré mentální kondici. Pokud se budou držet v pozadí a pomohou svými ztroji, mohou vybudovat fungující konzervativní levicovou stranu. SocDem je na rozpuštění, s Maláčovou a Zaorálkem kráčejí do zapomění.

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

Za prvé, pokud vím, tak KSČ neumřela, tak ji nelze oživovat.

Za druhé, komunismus je idea, která pravděpodobně nejde uskutečnit -tedy ta pravá. To ale neznamená, že  všechno z té ideje je špatné a horší, než to co nám dnes vnucují neoliberálové. Komunismus je od "komuna", což je společnost, v pojetí konzervativní levice společnost solidární. Já myslím, že to je odvěký spor: totální individualismus proti totální komuně, ani v jednom bychom asi nechtěli žít.

Myslím, že třeba Konečná si je toho vědoma a spíše než o komunismus jí jde o více solidarity (solidarity, ne charity) , ano, o přerozdělování, jak straší neoliberálové, levice mluví o spravedlivějším podílu na vytvořených hodnotách.. Nelekejte se slova přerozdělování, to funguje i dnes: ze zdola nahoru. A v té neúměrné koncentraci bohatsví nevidí problém pouze komunisté či "levičáci", toto je problém existence demokracie.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

neznamená, že musí být podle Marxe a dalších rudých šulinů. ODS má zase v názvu Demokratická  a její  činy ??????

Průměrný počet slepic: 3.3 (20 hlasů)

Já jsem takový jednoduchý člověk. Já když slyším manželství, tak předpokládám že je to svazek muže a ženy, a když slyším komunistická strana, tak předpokládám že ta strana usiluje o zavedení komunismu.

Ale proti gustu žádný dišputát. Viděl jsem jednoho pána jak mu bylo řečeno že co je mu podáváno je sladké jablíčko, a přitom to byla cibule, a on ji s chutí začal křupat i když předtím říkal že cibuli nesnáší. Ten pán byl ale zhypnotizovaný.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Komunismus nikde na světe zatím nebyl, max. v prvobytně pospolné společnosti a v Oschově ašrámu. Myslím, že zásadní rozdíl mezi kap. a soc. je ve vlastnictví klíčových výrobních prostředků. Zatímco v socialismu vlastnil výrobní prostředky stát a zisky šly do státního rozpočtu (sloužili lidem) v kapitalismu... Ale to už si domyslí každý sám. A od tohoto rozporu se odvíjí všechno co se v novodobé historii ve světě děje. A je na nás kam civilizaci nasměrujeme! Moc na výběr nemáme. Teď jde jen o to poznat kdo za koho (a za co) kope.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

konečně i Vidlák pochopil, že opozice a pětikola jsou dvě strany téže mince, nevyjímaje SPD a Stačilo. Není mezi nimi rozdílu. Kdo volí ANO je buď padlý na hlavu, nebo má ztrátu paměti. Já tedy ne. Nezapomněla jsem na to, jak si hrdina Andy nechal online píchat vitamínky a nás přesvědčoval, abychom do sebe nechali píchnout ten mRNA hnus a ještě za to rozdával kecky. Nezapomněla jsem na Schillerovou, které za covidu říkali Alenka von Bankrot a nezapomněla jsem na Havlíčka, který se fotil s knížkou Klause Schwaba -nový světový řád. A takoví lidé nám budou vládnout? Pokud to půjde s podporou ODS a pokud ne, tak s podporou SPD, Přísahy a Stačilo? No, to se máme na co těšit. A můžete mě klidně ukohoutovat, je mi to fuk. 

Průměrný počet slepic: 2.8 (49 hlasů)

A koho máme volit? Co navrhujete? Nebo jen tak plácáte? Nebo chcete nějakou ideální stranu, složenou s ideálních lidí, a nic jiného?

Průměrný počet slepic: 4.3 (31 hlas)

.. Martina Kollera na Paralelně.. Nejsem si moc jist ani Jiřím Havlem, když na něj koukám a poslouchám ho, tak z něj mám takový neurčitý, trochu špatný pocit. Stejný, jako jsem měl z Václava Srba z Koruny České, monarchistické strany a z Petra Placáka z  Českých dětí. Vím, že v roce 1988 se roztrhnul pytel s různými antikomunistickými uskupeními, tak aby si i ten největší úchyl měl z čeho vybírat. O a to vše za blahosklonného přihlížení komunistické StB (Státní Bezpečnosti).

Průměrný počet slepic: 3.5 (26 hlasů)

jediná naše šance jsou Svobodní. Jestli zklamou i ti, pak je s námi konec. Bohužel to většina voličů vidí jinak.

Průměrný počet slepic: 2.6 (28 hlasů)