Byl to mžik

Autor

Aby rychle mohly být předčasné volby, musela by se poslanecká sněmovna rozpustit třípětinovou většinou. Jinak by muselo dojít na tři pokusy o nové sestavení vlády, ani jeden by nebyl úspěšný a pak by byly předčasné volby ze zákona. Ale tyto tři pokusy by trvaly příliš dlouho. Volby by tak byly někdy v květnu, či červnu, což už oproti říjnu příštího roku není prakticky žádný rozdíl. Aby mohly být předčasné volby opravdu brzy, musela by na rozpuštění sněmovny spolupracovat i opozice.

Otázkou je, jestli mají Andrej Babiš nebo Tomio Okamura vůbec důvod, něco takového dělat. SPD potřebuje čas na konsolidaci a pro hnutí ANO platí, že čím hůř, tím líp. Každý den, kdy Fiala fackuje Piráty a různě obměňuje vládu, jsou pro ně dobré. Ovšem, jestli Andrej někoho nesnáší, tak je to právě Kalousek. S defializovanou ODS by hnutí ANO do vlády asi šlo, ale jít s Kalouskem? To už je pro Babiše stejné, jako jít do vlády s Okamurou. Takže určitá motivace k předčasným volbám by se našla i u hnutí ANO.

Pokud Kalousek stranu založí, zredukuje dnešní čtyřkoalici na velkého Kalouska a čtyři přicmrndávače z nichž snad jen ODS zůstane bezpečně nad pětiprocentní hranicí. TOPka i KDU nemají šanci a STAN nemá takové preference, aby si mohla dovolit nějaké větší oslabení.

Kalousek samozřejmě musí být úplně nadšený. Piráti teď kopou do Fialy, mluví o kmotrech, varují před vládou ODS a ANO, Fiala se v tom plácá jak nudle v bandasce, protože včerejší slušný profesor se z minuty na minutu stal křivákem, z až úzkostlivého tajení jakýchkoliv rozporů se naráz stala telenovela… a navíc je docela pravděpodobné, že upocené vládnutí bude pokračovat, protože Fiala se s opozicí nedohodne ani na svém rozpuštění.

Nejlepší je teda Lipavský, který dokázal Piráty dorazit jediným výrokem z USA. Řekl, že sice podá demisi, aby držel basu se zbytkem Pirátstva, ale rovnou to spojí s vystoupením ze strany. Prý se strana posunula někam, kde ji už není schopen hájit. Jinými slovy, Bartoš, který stranu založil, vybudoval a je jejím hlavním maskotem, už nic neznamená. Ani Richterová nic neznamená, ani Ferjenčík nic neznamená, Michálek nic neznamená… Nejúspěšnější pirátský ministr a výkladní skříň evropských a euroatlantických hodnot už zapomněl, odkud vzešel a korýtko je cennější.

Vlastně už jen čekáme, jak dlouho bude trvat agónie, ale pokud se VŠICHNI Piráti nesemknou jako jeden muž a nepředvedou že i v nouzi jsou nerozborní jako skála, tak budou mít budoucnost asi jako Bursík nebo Věci veřejné. Ostatně, Lipavský úplně dokonale hraje Karolínu Peake. Ale tak či onak, Piráti nám teď mohou předvést ještě nějaký hysterák a vynést na světlo Boží nějakou vládní špínu, ale jinak budou (nejspíš už nafurt) mimo hru.

Zpět k věci…

Prosím, kdy se to vlastně stalo? Vždyť to byl jen mžik. Ještě minulý týden všichni komentátoři mluvili o tom, že vláda je super, pětikoalice je nejlepší, Babiš nemá šanci, SPD končí a Kateřina Konečná se nechytá. Měli jsme nejlepší vládu v historii, co navíc ještě dělala hodnotovou politiku, skvěle si poradila s energetickou krizí, podporuje demokracii na Ukrajině, zvládla povodně i konsolidační balíček… a najednou šup, všichni mluví o neschopné vládě a neoblíbeném premiérovi. Richterová dokonce už mluví o tom, jak je Fiala ve vleku kmotrů… Stačila jedna facka a už si toho všimla.

Ještě minulý týden se na Fialu nesmělo sáhnout, byl to premiér za kterého se nemusíme stydět, ještě pomáhal Uršule do druhého funkčního období, zajistil nám silné portfólio, zachraňoval Ukrajinu, srdnatě bojoval proti dezinformacím, dělal výbornou strategickou komunikaci a o Bartošovi mluvil stejně hezky jako o Lipavském.

Minulý týden také ještě bylo jakékoliv paktování s Babišem naprosté tabu. Byl to komouš, estébák, Putinův slouha… a dneska nenajdete majnstrýmové médium, kde by slovutní komentátoři v mnoha článcích nespekulovali o tom, že se chystá obměna vlády a Babiš v tom také sehraje nějakou roli. A všichni o Veľkém Bocianovi mluví, jako když másla ukrajuje. Jen hlupákům na Seznam Médium to ještě nikdo neřekl, takže postupují podle přechozích notiček a dál na Andreje plivou. Ale ono jim za měsíc dojde, že už to není in. Chudák Šarapatka. Tak ohnivě bojoval proti paktovánín s Babišem a najednou je to názor vysloveně zpátečnický a zastaralý. Ze dne na den.

Najednou je Babiš vlastně naprosto přijatelný a v podstatě už tu novou vládu sestavuje. V krajích. Ještě samozřejmě nejsou všechny krajské koalice upečené, ale hnutí ANO jednoznačně dává při jednáních přednost sestavováním koalic s vládními stranami a to i v případech, že by mělo většinu i s kolegy z opozice. Všichni mluví o Skopečkovi ve Středočeském kraji, ale že se víceméně totéž děje po celé republice, to vlastně nikoho nezajímá a ani to nikomu nevadí. Vadí to právě jen dozimetrické Peckové. Jednoznačně se ukazuje, že Babišovi jsou milejší Modroptáci než SPD či STAČILO!

Pokud přijmeme tezi, že krajské volby předjímají volby do sněmovny, tak už zřetelně můžete vidět, kam směřujeme. K vládě ODS a ANO. I ti vyhození Piráti o tom teď všude mluví. Zřejmě proto, že o tom ve sněmovně slyšeli častěji, než bychom si mysleli. Kdyby to nebylo předčasné, řekl bych, že v ODS právě zvítězili zastánci vlády s ANO a začali se vypořádávat se zastánci vlády s Pekarovou, Jurečkou a PreVítkem.

Vláda s ANO je totiž v této chvíli celkem bezpečné řešení. Obejde se bez předčasných voleb, u kterých nikdo nikdy neví, jak dopadnou. Stačí se jen zbavit toho neoblíbeného premiéra. Třeba tím, že se na něj zatlačí, aby začal dělat chyby. Třeba tím, aby způsobil krizi nevhodným vyhozením Bartoše. Třeba tím, že někdo v pozadí dá pokyn režimním intervjukům, aby změnili rétoriku. Jako bonus se ještě zbaví Jurečky i Pekarové a vlastně i těch hadů z Dozimetru.

Za rok by taková vláda moc neudělala, ale když se to vezme za správný konec, mohla by vzbudit naději a to by mohlo stačit, aby jí to voliči hodili. Koneckonců, stačilo by, aby Kalousek vyluxoval, STAN, KDU a TOPku a Modroptáky nechal pokud možno netknuté. ODS a ANO by spolu i po volbách mohly mít většinu.

Ono totiž na větší vládní obměnu dojít musí. Ta současná je totiž neoblíbená už i v České televizi, což ještě před týdnem nebylo. Fiala hodil přes palubu Bartoše, ale novináři ze dne na den vlastně hodili přes palubu Fialu. Najednou o něm mluví stejně jako o něm mluvili dezoláti na demonstracích. Jen o rok dřív. Hrb z křivé páteře nakonec vždycky vyleze a veřejnoprávní novináři vždycky včas vycítí změnu větrů.

Bez vládní obměny tu zůstane křečovitá čtyřkoalice, která dál bude posilovat opozici a znovu vyrobí Kalouska. Nebo to dojde do neřízeného pádu vlády a následné krize, která může skončit jakkoliv.

Co si budeme povídat, žádná vláda ODS nikdy nedovládla do konce funkčniho období. Nikdy!

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (357 hlasů)

Komentáře

jsou za naše prachy vysmáti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Tohle asi znáte:  "Chceš si žít jak prase v žitě? Buď svině! "  Bohužel zrýmovat to neumím :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Chceš si žít jak prase v žitě? Buď svině, jen to obohatí tě!

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak nějak jsem si vzpomněl na Masaryka. Roku 1948 nekomunističtí ministři podali demisi a počítali najisto, že to udělají všichni. To hrálo roli k dalším ústavním krokům. Nikdo by ani na vteřinu nepochyboval, že povoláním syn tak neučiní. Jakmile si uvědomil, co tím způsobil, raději v hanbě skočil z okna.

Lipo nevyvrací spekulace a zprávy o tom, že radši bude za prase, když je koryto plné. Ve spolku hanebných tedy usedne k jednomu stolu spolu s Emanuelem Moravcem a Karlem Čurdou. Z přespolních pak s Jidášem Iškariotským.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Obávám se, že těch novodobých Jidášů  je v současné době rekordní množství.  Ten biblický  Jidáš  sice moc chtěl  těch 30 stříbrných,  ale nějaké to svědomí měl, protože pak se oběsil.  A  problém  dnešní doby  je v tom, že současní  Jidáši  jsou naprosto bezpáteřní  a bez svědomí. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

povoláním SYN. Alkoholik, kokainista a děvkař. Takových, co umí být akorát SYNEM máme v ČR hodně i dnes.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Karel Čurda zachránil před smrtí stovky nevinných

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Za protektorátu Čurda poslal na smrt desítky lidí. Dokonce za to bral prachy. Ochotně identifikoval mrtvé kámoše z desantu poté, co se sami radši zastřelili.

A Moravec? Jeden z těch, co chtěli v 9/1938 zemi bránit. Pak se to zvrtlo. Sedl na tygra a myslel si, že to půjde. Nešlo.

Jinak legionářů byly pořád plné noviny, generální štáby a maršparády, když jich bylo třeba, tak byli kde? Jejich vliv se zbytečně přeceňuje, neboť není kde a co jiného brát.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

a jeho zrady? Benešových parašutistů, tak by to odneslo za Heydrichiády mnohem víc nevinných. I Moravec nemohl Benešovi přijít na jméno za jeho politiku, která dovedla ČSR k Mnichovu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Jasně, a proto si za to nechával Čurda platit, aby ta jeho filantropie něco hodila. Právě Čurdové posílali na smrt nejvíce lidí, protože spolu s výsadkem hákoši vyvraždili i jejich vzdálené příbuzenstvo. Kubišova vzdálená sestřenice, která jej v životě neviděla by vám to povyprávěla, kdyby její výlet do Prahy neskončil v Kobylisích. Ale pan Bob velebí Čurdu, že ji vlastně skoro zachránil, anžto u kostela na chodníku nadiktoval jméno Kubiš.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

vinu za atentát na Heydricha a následné represe na českém národu nesou jednoznačně ti, kteří parašutisty (hrdiny) na Heydricha poslali, tedy hlavně krysa BenEšeda.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Trošku mi to zavání tím, že když mi někdo bude plivat do ksichtu, měl bych držet hubu, protože když se vzepřu, mohl by mě pak nakopat do koulí.

V tomto směru se mi spíš líbí postoje rodiny Mašínů.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Táta českých dělníků. A s atentátem na Heydricha v odboji v protektorátu NIKDO nesouhlasil, byla to akce čistě Londýna.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

ty si správný řízek, ale i já mám stejný názor, tedy to, že atentát na Heidricha byla blbost. Na jedné straně vah smrt jednoho německého pohlavára a na druhé straně vah konec obrovského množství českých životů, mužů, žen a dětí.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

.. chyba se stala v momentě, kdy ho jeho velitel poslal nemocného k rodině. Porušil tím základní pravidlo konspirace.

Můj děda byl v ilegalitě od momentu, kdy ho Němci zajali na břehu řeky San v roce 1939, a zůstal v ní až do roku 1953. Ještě na Vánoce 1943 babičce Gestapo vykopnulo dveře uprostřed Štědrovečerní večeře, tak moc ho chtěli dostat. A přitom ho měli jako válečného zajatce, jenže to nevěděli.

Ve Staré Hlíně i v Nové Hlíně se o Karlu Čurdovi nesmí hovořit špatně, dostali by jste po čuni.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

udělal puč a pirátské fetky jsou fuč. Zahodil jim do koše toho dreda - hastroše.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Soukup dostal na budku.

eXtra: ...,,Nato, že to má být boxer, jsem čekal, že něco předvede, ale ničeho jsem se nedočkal. Jen mě rozesmálo, že mě pokousal. Vypadalo to jako, že mně chce dát francouzáka," řekl Dopita se smíchem...

„Na to, že to má být boxer, jsem čekal, že něco předvede, ale ničeho jsem se nedočkal. Jen mě rozesmálo, že mě pokousal. Do ruky a do rtu. Vypadalo to, jako když mi chce dát francouzáka,“ řekl se smíchem Dopita

Zdroj: https://www.extra.cz/vincent-navratil-si-vystrelil-z-dramatu-kolem-agaty-pak-prisla-ledova-sprcha-misto-soucitu-se-dockal-tvrde-kritiky-2b7a4?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1368000&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=1368000&dop_vert_id=int1&dop_req_id=OULRDZPiSNj-202409260720&dop_id=33026271
„Na to, že to má být boxer, jsem čekal, že něco předvede, ale ničeho jsem se nedočkal. Jen mě rozesmálo, že mě pokousal. Do ruky a do rtu. Vypadalo to, jako když mi chce dát francouzáka,“ řekl se smíchem Dopita

Zdroj: https://www.extra.cz/vincent-navratil-si-vystrelil-z-dramatu-kolem-agaty-pak-prisla-ledova-sprcha-misto-soucitu-se-dockal-tvrde-kritiky-2b7a4?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1368000&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=1368000&dop_vert_id=int1&dop_req_id=OULRDZPiSNj-202409260720&dop_id=33026271

 

„Na to, že to má být boxer, jsem čekal, že něco předvede, ale ničeho jsem se nedočkal. Jen mě rozesmálo, že mě pokousal. Do ruky a do rtu. Vypadalo to, jako když mi chce dát francouzáka,“ řekl se smíchem Dopita

Zdroj: https://www.extra.cz/vincent-navratil-si-vystrelil-z-dramatu-kolem-agaty-pak-prisla-ledova-sprcha-misto-soucitu-se-dockal-tvrde-kritiky-2b7a4?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1368000&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=1368000&dop_vert_id=int1&dop_req_id=OULRDZPiSNj-202409260720&dop_id=33026271
„Na to, že to má být boxer, jsem čekal, že něco předvede, ale ničeho jsem se nedočkal. Jen mě rozesmálo, že mě pokousal. Do ruky a do rtu. Vypadalo to, jako když mi chce dát francouzáka,“ řekl se smíchem Dopita

Zdroj: https://www.extra.cz/vincent-navratil-si-vystrelil-z-dramatu-kolem-agaty-pak-prisla-ledova-sprcha-misto-soucitu-se-dockal-tvrde-kritiky-2b7a4?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1368000&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=1368000&dop_vert_id=int1&dop_req_id=OULRDZPiSNj-202409260720&dop_id=33026271

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Ryzí charakter:

 
 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

pro Čechy je stejně jenom svině. Tohle není český Švejk, to je vůl, to není bejk.

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

🤬 🤯 Drulák: V Americe a Evropě se oslavuje exploze vysílaček a pagerů v Libanonu jako majstrštyk! S touto logikou můžeme chválit plynové komory.

@neCT24 

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

sedne v letadle někdo s takto upraveným noťasem.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Tihle šmejdi, ti se tuží, republičku nám předluží.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Brouk Pytlík - Kupka to dá do kupy, vždyť je z té poctivé modré tlupy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

ad Vidlák
„…ale jít s Kalouskem? To už je pro Babiše stejné, jako jít do vlády s Okamurou.“

Doplňuji nebo s Konečnou. Jestliže vůbec nastane taková volba, tak, podle mého názoru, na tom bude líp Okamura. Je to pravice a SPD má více viditelných tahounů (jeden velmi schopný přibyl) než Stačilo, kde všechno, z pozice voliče, táhne Konečná. Takže znovu: Jestliže Stačilo chce zvýšit svoje šance nebýt po volbách v opozici, mělo by se pokusit o širokou koalici. Slovy Babiše: „Catch All Party“ s konzervativními a vlasteneckými hodnotami. Pravicovost či levicovost je druhořadá.

ad La Casita
„já bych si myslela, že lidi, co volí Babiše volí proti vládě. Tedy alespoň ti noví, co teď přibyli.
Jak se jim bude líbit spojení Babiše s ODS, které má tolik lidí plné zuby“

Souhlas. Většina voličů ANO hlasuje protestně proti Fialovi. „Fiala nadává na Babiše, tak to jdu přeci hodit Babišovi. A je to.“
Předvolební spolupráce Babiše a ODS by se mi moc líbila. O hlasy by přišlo ODS i ANO !

ad iw23
„nemá náhodou Babiš za úkol rozvrátit frakci Patrioti pro Evropu? Nějak mi do té frakce nesedí.......“

Naprostý souhlas. Oddělme slova a činy, což u Babiše platí absolutně!!!
Po vzniků Patriotů bylo prvním závažným činem Babišových poslanců v EP hlasování o podpoře Ukrajiny a zejména o odsouzení Orbána. Babišovci se zdrželi!!! To je pro mě jako kdyby hlasovali pro.

Průměrný počet slepic: 4 (28 hlasů)

In reply to by Jaroslav236

Trvalý odkaz

táhla jen Konečná, tak by neuspěli všude kde kandidovali

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Piráti místo mozku z marijány kostku, tak se budou držet ve svých výlevech zpátky.  Jinak si koledují o naprosté zapomnění a nepomůže jim už ani kapitán Flint. Zářným příkladem je tlusťoučký Lipánek s blembákem nasazeným naopak. Nyní bude nad slunce jasnější, proč tam toho primitiva dali-no protože je primitiv. Pijáti přisátí na státním cecíku se ho jen tak lehce nepustí. A na to se spoléhá dvojsvetrová i celý zbytek vlády. Kde by vzali druhého tak fundovaného odporníka na zahraniční problematiku.  Lavrov se musí za břicho popadat. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Žena propíchlá Iráčanem
Propíchlá, ne vopíchaná...

V Burgdorfu u Hannoveru byla žena bodnuta nožem do krku.

Obětí je 37letá Natascha G., kterou ve vlastním bytě bodl nožem do krku 32letý Iráčan Mustafa A., uvedl Bild . Podle některých médií mohlo jít o přítele zavražděné a činu předcházela hádka.

Ve středu pozdě večer nahlásil muž telefonicky policii krvavý incident na Heiligenbeiler Strasse. Vyšetřovatelé se domnívají, že podezřelým byl volající. Policisté při příjezdu objevili v bytě mrtvolu  ženy s mnohačetnými bodnými a řeznými poraněními. Podezřelý tam byl také, ale zabarikádoval se v kuchyni a vyhrožoval, že si vezme život. Vyžádané speciální jednotky ho nakonec mohly zatknout. Pachatel byl lehce zraněn, informovala policejní mluvčí.

Může ještě někdo váhat, koho volit?

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

A zelení (schválně s malým "z", protože se nejedná pouze o členy strany), nastoupili jako mírumilovní obhájci svobody, tolerance a skončili jako primitivní, krvežíznivé elitářské stádo. Do prdele s nimi- i s jejich voliči.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Veřejně oznámili, že na úřadech je to neschopný debil vedle všehoschopného debila.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)