Děkujeme za nápad...

Autor

V hučení vody, která vyplavovala vesnice a v ještě větším hučení slov ve volební kampani v podstatě skoro zaniklo to, co se v uplynulém týdnu stalo v Libanonu. Za jiných okolností by to byla zpráva číslo jedna a měli bychom důvod se přepnout z odborníků na válku na Ukrajině na odborníky přes tajné služby, ale tentokrát bylo vše přehlušeno domácími událostmi. A protože si tentokrát netroufám na žádnou volební předpověď, kromě dojmu, že přijde málo lidí, zkraťme si čekání na volební výsledek ohlédnutím za těmito událostmi.

O co šlo… Členové šiítského Hizballáhu používají pro vzájemnou komunikaci pagery, protože mobil je v dnešní době příliš snadné vysledovat, což Izraelci umějí dokonale a tak si voláte se svým šéfem Hasanem „Alláh se zlobí“ Nasralláhem a najednou přiletí izraelská raketa Hellfire a vymaže vás z povrchu zemského. A tak přešli na starší řešení, které ale řešilo jejich problém s izraelskými raketami, které jim kazily konspirační schůzky.

Izraelský Mossad samozřejmě nespí a všichni tam jsou dostatečně mešuge, aby vymysleli neuvěřitelné řešení. Založili po Evropě (především v Maďarsku) firmy, které tyto pagery kompletují. Když pak přišla objednávka z Libanonu, vylepšili dodávku pagerů přidáním pár gramů pořádné trhaviny a softwarem, který umožňuje na dálku tuto trhavinu odpálit.

Což se stalo v uplynulém týdnu. Pagerů k odpálení bylo několik tisíc a Izraelci se postarali o jejich odpálení naráz. Zemřelo asi patnáct lidí (zřejmě to není konečný počet), jsou tisíce zraněných a komunikace Hizballáhu je zcela rozvrácená, protože kromě pagerů tyto tajné izraelské firmy dodávaly i vysílačky a další komunikační prostředky, které také vybuchovaly…

Vlastně mě na celé věci překvapuje jen jedna věc… že Izraelci hned první noc nerozjeli masivní útok na Libanon. A protože to neudělali, zřejmě nebylo smyslem útoku, paralyzovat vedení Hizballáhu, ale zase jen naštvat Írán, ponížit ho a vyvolat v něm tlaky, kdy Peršané prostě budou muset odpovědět, aby neztratili tvář. Protože to je v arabské kultuře to nejdůležitější. Írán může poslat milion obyvatel na smrt, ale nemůže si dovolit ztrátu prestiže.

A to je tu druhé, co mě na celé věci překvapuje. Kolik ponížení už Írán vydržel, aniž se pustil do existenciální války. V podstatě to už třikrát vypadalo na řádně hořící Blízký východ. Tenkrát, těsně po výpadu Hamásu na izraelské území, pak poté, co Izraelci v Íránu zabili vůdce Hamásu odpovědného za vyjednávání a teď, když provedli velmi úspěšnou operaci proti vedení Hizballáhu… O vedlejších kolaterálních škodách nebudeme mluvit… pagery měli i doktoři a zdravotní sestry, kteří teď budou mít mnoho důvodů, milovat Izrael a obracet se proti Hizballáhu. Akorát, že vůbec.

Opět se musím ptát, která kapka bude poslední?

Třetí, co mě na celé věci překvapuje, je ta radost mezi příznivci Izraele. Ano, na několik dní rozvrátili Hizballáhu komunikaci. Zabili několik jejich důstojníků. Ale jinak se nestalo nic. Hizballáh má stále desítky tisíc raket a desítky tisíc bojovníků. Celý region stále balancuje na hraně velké války a tohle ho k ní dovede zase o něco blíž. Aerolinky zase ruší lety do Tel Avivu. To jako věříte, že Izrael ustojí fakt velkou válku, i když s Hamásem bojuje doteď a pořád ještě není hotovo?

Fakt Írán nic neudělá, když uvidí, jak se jeho moc na blízkém východě hroutí?

A všechny tajné služby světa děkují Izraelcům za skvělý nápad. Každý má mobil, každý má u sebe hračku s baterií napojenou na internet. Každý to pořád nosí v kapse. Stačí jen softwarově ohřát baterii, ke které někdo přidá trochu trhaviny. Zdá se, že to ani není nijak komplikované řešení. Nějaký novičkok, nebo jedovaté radioaktivní polonium, to je teď už žabařina. Prostě mu odpálíte jeho vlastní mobil. A bez mobilu se dneska už žít v podstatě nedá, když ho mají všichni.

Představte si takového čuč. gen. Koudelku. Nebo TZLD Foltýna. Ti museli zajásat, jak snadno se dá řešit problém dezolátů. Stačí, aby si sami koupili správný mobil na kterém sdílejí henty dezinformace. Seznamy už dávno existují. Už to nejsou lidé, už jsou to jenom svině. Jakže to ti Izraelci udělali? Nabídli Hizballáhu pagery v akci? Pak už jen stačilo říct, že každý člen Hizballáhu je terorista, i když jen operuje na sále nebo dělá zdravotní sestru. (Viď, Maršále Petrlo!) Jak daleko jsme od přímého vyjádření, že na svině se vaří voda a jejich eliminace je v přímém zájmu evropských hodnot?

Možná ani nepotřebujete tu trhavinu. Stačí jen nějaká zadní vrátka, aby se softwarově dala zničit baterie a přístroj byl k ničemu. Tohle udělat masově před velkým útokem, tak ani nepotřebujete elektromagnetické impulsy z atomovek. Můžete mít vysílačů, kolik chcete a mít je libovolně zabezpečené. Prakticky všechny mobily se vyrábějí v Asii a většina baterií do nich se vyrábí v Číně. Jednoho dne mohou všechny mobily v Evropě či USA naráz shořet a bude trvat, než se zase někdo někam dovolá.

Překročili jsme další Rubikon. Zase jednou je svět nebezpečnější než byl, zase existuje další důvod, nevěřit vládám ani korporacím jejich záměry, zase se vymyslel nový způsob válčení a zase můžeme s napětím čekat, jestli Írán odpoví či neodpoví.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (247 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu článku.

Průměrný počet slepic: 4.1 (28 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

"Představte si takového čuč. gen. Koudelku. Nebo TZLD Foltýna. Ti museli zajásat, jak snadno se dá řešit problém dezolátů. Stačí, aby si sami koupili správný mobil na kterém sdílejí henty dezinformace. Seznamy už dávno existují. Už to nejsou lidé, už jsou to jenom svině. Jakže to ti Izraelci udělali? Nabídli Hizballáhu pagery v akci? Pak už jen stačilo říct, že každý člen Hizballáhu je terorista, i když jen operuje na sále nebo dělá zdravotní sestru. (Viď, Maršále Petrlo!) Jak daleko jsme od přímého vyjádření, že na svině se vaří voda a jejich eliminace je v přímém zájmu evropských hodnot?"

Do deníku TO sám o víkendu přispíváte, takže jej i určitě čtete. Máme tady jednu povzbuzující zprávu od Petra Bošnakova, že TZLD se po nějakých čtyřech měsících perné práce cítí poněkud unaven. Já vím, bylo to pro něj nesmírně těžké. Nejdřív musel pozurážet všechny, co nemají stejný názor jako on. Pak nám sice ponechal názory, ale odejmul fakta. Navíc nasvítil v noci Strakovku a poslal Ivana Bartoše do p..... Mezitím v potu tváře na bagru hloubil příkopy a přemýšlel o tom, jak na jedné straně natáhnout dráty, aby tam ti správní nespadli.

A teď ho navíc, co tak dřel, chtějí vyhodit.

https://denik.to/foltyn-pripousti-brzkou-ztratu-mista-vadi-lidem-preferujicim-populisticky-a-fasizujici-pristup/

No tak... Alespoň jedno povzbuzující světélko v temné noci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (86 hlasů)

Něco mi říká, že Antonín by si dokázal poradit přes "upravit" jak s duplicitou, tak s délkou příspěvku. Nicméně dva téměř stejné nicky by stálo za to uvést na pravou míru, neboť se dají snadno zaměnit. Změnit by jej měl ten, kdo sem přišel později.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Řadu měsíců jsem Kydy jen četl a pak zkrátka Vidláka požádal o registraci, asi tak před dvěma měsíci, 136 je číslo narození a používám jej dlouho. Dokonce i v emajlu, jelikož Jaroslavů je všude hafo.

Antonín skutečně nejsem, navíc Tonda teď nemá na psaní moc času... A  netapetuju.

S pozdravem Jaroslav 136

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Zahrnovalo to dnešní území Turecka a přilehlých území. Dnes víme, že i za těmito zeměmi se rozkládá další prostor, na jehož ploše leží Sýrie, Afganistan, Uzbekistán, Jemen atd.

To, co nás zatím chrání, je rozdělená náboženská diaspora. Je to velmi podobné jako války mezi protestanskými a katolickými zeměmi v Evropě na konci středověku. Na jedné straně jsou šíité a na druhé sunité. Spor mezi těmito dvěma směry vznikl hned po smrti tzv. proroka Mohameda. Vinu měli potomci Mohameda, někteří z nich tzv. legální a jiní nelegální. Klasická touha po moci. Připomíná mi to trochu Přemyslovce v jedenáctém století n.l., kteří se téměř vyvraždili. Írán, Jemen, většinové obyvatelstvo Iráku a část Sýrie jsou šíité. Saudové, SAE a část Iráku jsou sunité. Díky náboženské a pohlavní rozmíšce se zatím navzájem drží v šachu.

Daniel nerozumí, proč Írán zatím nezaútočil. Může za tím být buďto historická souvislost nebo spojenectví Íránu s Ruskem. Je tam mnohem více proměnných. V poslední době se hodně píše o ostrovech v arktické oblasti pod názvem Novaja zemlja. Panuje tam čilý ruch a přesouvání obyvatelstva. Spekuluje se o demonstrativní nadzemní jaderné zkoušce. K tomu bývala kdysi Novaja zemlja používána. Přidejme si k tomu jadernému pokusu i EMP a zničení elektroniky pokročilých západních zbraní... Tlustý severokorejský Kim, další ruský spojenec, se těší na říjen. A do této rovnice si dosaďme i zdrženlivost Íránu.

Je to jen alternativní možnost. Musíme doufat, že nic z výše uvedeného se neodehraje.

Průměrný počet slepic: 4.1 (28 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Duplicita.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

Nějak se mi podařilo to tam cvaknout dvakrát. To jsem fakt nechtěl.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

In reply to by Jaroslav136

Trvalý odkaz

.. buď přepište na něco jiného, nebo ho alespoň zkraťte..

Napište "Duplicita" do Předmětu a to samé do Komentáře.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Tento nápad uz napadl CIA v 60. letech minulého stoleti, kdy ovládla švýcarskou firmu na výrobu šifrovaných telefonů Crypto. Pak prodávala špičkové šifrované přístroje se zadními vrátky vládám po celém světě a s jejich pomocí je odposlouchávala. Podrobnosti zde:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/odposlouchavani-zpravodajske-sluzby-cia-bnd-americane-nemci_2002112032_jgr

Je tedy možné, že CIA nebo jiné tajné služby stojí za firmami na výrobu čehokoliv a my tyto výrobky používáme, aniž bychom znali jejich druhou skrytou funkci. Velmi pravděpodobné je, že takovou funkci mají mobilni telefony, které šmírují občany ve prospěch tajné služby země, ve které ho vyrobili. Také sociální sítě se dělí o informace s tajnými službami, kdy vyhledávač CIA dokáže vyhledávat i v šifrované konverzaci všech amerických messengerů (prozradil to Edward Snowden).

Když popustím uzdu fantazii, tak můžeme používat veškerou elektroniku vybavenou různými kurvítky, které na impuls zvenčí zařízení nenávratně zničí. Můžou to být mobily a počítače, jak píše pan Vidlák, ale i třeba takové elektroauta, ledničky, el.sporáky, wifi routery, televize, nebo i letadla, vlaky, el.rozvodny, pokladny v marketech, veřejné osvětlení, které když umřou v jeden okamžik, tak to udělá dojem. Naše civilizace se zastaví.

Pak by bylo potřeba zničenou elektroniku rychle nahradit a to by naráželo na kapacitu výroby v Číně a možná i neochotu nám to dodat v případě, že je předtím budeme hodně provokovat (Tchajwanec, Pekarová). Já jenom doufám, že u nás většina těch případných kurvítek pochází z USA a to jsou naši přátelé a ti by nás přeci nikdy nepoškodili, no ne :-)  ?

 

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Určitě to není nic lichotivého, ale tápu..

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Totálně zelený lampasácký debil.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jana Zwyrtek Hamplová:

"Neodložení voleb je vůči zatopeným

obcím a městům a jejich občanům

bezohledné. Tato bezohlednost by

měla být jedním z důvodů, proč volit i

v gumákách."

(FB J. Rajchla)


 

Průměrný počet slepic: 4.5 (74 hlasů)
Trvalý odkaz

Evropský parlament je třeba zrušit jako extrémistickou buňku a toto jsem vzkázal válečným štváčům v EP! 

SLOVENSKO / EU / SVĚT: Dejte ruce pryč od Venezuely, Kuby, Ruska i Číny! Už skončila éra kolonií! To jsem vzkázal válečným štváčům v EP.

Je neuvěřitelné, co si to tam zase ti komedianti poschvalovali. V protiruské rezoluci si tam narvali, že je třeba zaútočit na Rusko západními zbraněmi.

Oni se úplně že hrnou do jaderné války – bez jakékoli odpovědnosti. To nevymyslíš.

Pár stovek šašků, které nikdo nebere vážně, se zde pubertálně předvádí. Evropský parlament je třeba zrušit jako extremistickou buňku, nic jiného si po tomto nezaslouží.

Jen za včerejšek si poschvalovali absurdní rezoluce proti Rusku, Bělorusku, Kubě a Venezuele. Tak, jak měli před pár lety ve Venezuele svého amerického panáčka Guaida, kterého jsme na Slovensku nikdy neuznali, tak teď mají dalšího panáčka Gonzálese. Fraška! Nikdo nemá právo narušovat národní suverenitu Venezuely. Už stačilo americké majdany. Ať se raději podívají, co páchají ve Venezuele a na Kubě zločinecké americké sankce a blokády. To oni mohou za chudobu v Latinské Americe.

Ale řeknu vám, byl to zážitek. K Venezuele přede mnou vystoupilo asi dvacet hysterických pravičáků, kteří skákali jako čertík z krabičky.

V této zuřivé atmosféře jsem se postavil já a naložil jim tohle… Skoro tam zinfarktovali.

Hlavně, když jsem jim vzkázal, že koho chtějí oni poučovat o demokracii, když ani ve Francii neumí respektovat výsledky voleb. Řeknete si, že je zbytečné bojovat s takovými masami progresivních zadubenců a militaristů. Ale včerejší rezoluce proti Venezuele prošla relativně těsně, přes 200 poslanců bylo proti. Včetně mě.

Stejně jsme všichni Směráci byli proti rezoluci o Kubě. O protiruské šílené rezoluci ani nemluvím - za to mohli hlasovat jen kovaní fašisté. Včetně našich PS-kárů.

Moje filozofie je jasná – Západ nemá žádné právo poučovat země na globálním Jihu. Celá staletí je plenili a vykořisťovali a nyní mudrují. Ať se raději omluví a drží ústa.

Mě zvláště těší, že můj projev označila za odvážný kubánská velvyslankyně v Bruselu – těším se na spolupráci.

Jak říkal Che Guevara: Patria o muerte! Vlast nebo smrt!

ZDROJ: Telegram Ľuboš Blaha

Průměrný počet slepic: 4.5 (84 hlasů)
Trvalý odkaz

máte tam koment...

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Bidenova administrativa zablokovala žádost Trumpa o pověření Národní gardy udržením pořádku 6. ledna ("útok na Kapitol").

Počitali Demokraté s násilím nebo ho programovali?!

https://twitter.com/Travis_4_Trump/status/1837171389557539207?ref_src=

 

HAPPENING NOW: Nové dokumenty v šokujícím zvratu dokazují, že Donald Trump požádal o vojáky Národní gardy 6. ledna a Pentagon to zdržel a admin. Bidena to skryla. To není nic jiného než zrada. Každý člen výboru J6 by měl být souzen za zradu, spolu s Milley, Biden, Harris, Pelosi a kdokoli jiný, kdo o tom věděl. To je jedna z největších nespravedlností, jakých jsme kdy byli svědky! Jak se jim to pořád daří?
 

Konverzace

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Jaroslav136 píše Vám Jaroslav236. Jsem zde registrován od dubna 2024 a jsem spíše čtenář než přispěvatel.

Na náhody moc nevěřím a nerozumím tomu, že jste se zaregistroval s tak podobným jménem.

Vzhledem k Vaší aktivitě: Nejste náhodou pan Antonín?

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

.. nedošlo. Tohle je podpásovka.

Jen pan Vidlák by se mohl podívat, z jakých IP adres psal Antonín a z jakých píše Jaroslav 136, a bude mít jasno.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

ale neměl jsem o Vás ani potuchy. Tu a tam jsem zahlédl nick Jarda z Brna a tak, když mě Vidlák vyzval, ať si vyberu nick, automaticky jsem zvolil to, co používám. Jde o datum narození  za jménem a mám to i v emajlu, protože Jaroslavů je spousty. A Antonín nejsem, ten má teď zcela jiné starosti...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

aby se časem neukázalo, že do těch mašinek nacpali Semtex. A opět budou naše drápy zaseknuté v nějakém teroristickém běsnění.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

jsem někde četl, že se zase vyrábí semtex bez identifikační složky, bohužel už nevím, kde jsem to četl. Nemůžu to najít a google mi asi nepomůže.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Přikládám část dlouhého textu, zbytek v odkazu:

4. Ústní závazky v mezinárodním právu a žádost o nárazníkovou zónu

„V samém jádru výše diskutované problematiky je právní role ústních nebo ústních závazků. Během kubánské raketové krize byla dohoda prezidenta Johna F. Kennedyho se sovětským vůdcem Nikitou Chruščovem ústní dohodou. Sověti souhlasili se stažením svých raket z Kuby, pokud USA stáhnou své rakety z Turecka (a Itálie). Takové ústní dohody mezi politickými vůdci jsou považovány za právně závazné. „Definice klíčových pojmů“ OSN uvádí :

„Na jedné straně [Vídeňská úmluva o smluvním právu z roku 1969] definuje smlouvy jako ‚mezinárodní dohody‘ […]. Na druhé straně používá termín „mezinárodní dohody“ pro nástroje, které nesplňují jeho definici „smlouvy“. Jeho Čl. 3 odkazuje také na „mezinárodní dohody, které nemají písemnou formu“. Ačkoli takové ústní dohody mohou být vzácné, mohou mít stejnou závaznou sílu jako smlouvy, v závislosti na záměru stran.

Několik autorů odkazuje na „ případ Východní Grónsko “. Zápis norského ministra zahraničí Nilse Clause Ihlena z roku 1919 říká, že na dánskou žádost informoval svého dánského protějška, že norská vláda nebude mít námitky proti dánské suverenitě nad východním Grónskem [„Nebudeme dělat žádné potíže při řešení této otázky“ ]. Ihlenova písemná poznámka o jeho ústním slibu přesvědčila v roce 1933 (o 14 let později) Stálý soud mezinárodní spravedlnosti , že toto ústní prohlášení je pro Norsko závazné (Norsko muselo uznat dánskou suverenitu nad územím větším než samotné Norsko). Stálý soud mezinárodní spravedlnosti shledal, že ústní slib je pro oba státy stejně závazný jako písemná smlouva. Pro dánskou stranu byl problém mít nějaké písemné důkazy na podporu tohoto ústního závazku a v tomto případě existovaly poznámky norského ministra zahraničí potvrzující, že byl dán ústní slib, který se stal určujícím i pro mezinárodní právo.

Americká společnost pro mezinárodní právo v roce 1997 uvedla, že „podle mezinárodního zvykového práva nejsou ústní dohody o nic méně závazné [než formální smlouva], ačkoli jejich podmínky nemusí být snadno doložitelné. Senát USA ve „Smlouvách a jiných mezinárodních dohodách“ (připraveno pro Výbor pro zahraniční vztahy) leden 2001 píše:

„Definice smlouvy podle [Vídeňské] úmluvy nezahrnuje ústní dohody (článek 2), ačkoli podle úmluvy její definice nemá vliv na právní sílu takových dohod (článek 3 písm. a)). […] na tom, zda je prohlášení učiněno ústně nebo písemně, není podstatný rozdíl. […] Podle mezinárodního zvykového práva jsou ústní dohody stejně závazné jako písemné.“

To znamená, že rozšíření NATO do Polska a do dalších středoevropských států v roce 1999 a dále v roce 2004 bylo právně řečeno „porušením míru“. Rozšíření NATO bylo v rozporu s (prokazatelnými) ústními sliby, danými Gorbačovovi a vzhledem ke globálnímu dopadu této politiky USA/NATO se jednalo o závažné porušení mezinárodního práva.“

Celá (obsáhlá) analýza příčin Rusko-Ukrajinské války švédského profesora a bývalého člena  „Peace Research Institute Oslo“ Ola Tunandera , v angličtině:

Did Russia violate International Law? Part I

A Draft Paper as a Contribution to the Present Debate

Ola Tunander

Oct 05, 2023

https://olatunander.substack.com/p/did-russia-violate-international

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)