Kam jsme došli?

Autor
Štítky

Krátký zahraniční úvodník:

Zatímco u nás se zraky všech obracejí k regionům postiženým velkou vodou, v USA se našel další atentátník na Trumpa. Tentokrát se schovával v křoví a měl Kalašnikov s optikou. Tentokrát si ho agenti všimli včas a dokonce ho chytili živého.

Jak trefně podotkl Pavel Šik, milý atentátník byl myšlenkově něco jako Juraj Cintula na Slovensku. Také se rozhodl střílet pro záchranu liberální demokracie, protože Trump je jasný diktátor a Hitler. Zároveň byl atentátník něco jako náš TZLD Foltýn. Také považoval chcimíry za odpad společnosti, byl na Ukrajině a verboval do jejích řad afghánské umírněné lidojedy, kteří museli uprchnout před Tálibánem. Samozřejmě, verboval hlavně hubou a jeho argumenty byly vpravdě foltýnovské, vy svině!

Vlastně už mě americké předvolební klání přestává zajímat. Pokrok prostě nezastavíš. Kdysi stříleli na hotového prezidenta, ale dneska už to vylepšili a střílejí rovnou na kandidáta. Udělali to už dvakrát a to máme teprve půlku září. Jako fakt si někdo myslí, že se s volebním výsledkem poražená strana smíří? Už to zašlo trochu moc daleko a vypadá to, že Pánbůh má rád Trumpa, ale nemá rád Ameriku, protože ji žene k občanské válce.

A teď už dnešní text:

Víte, čím se nejvíce budou lišit letošní povodně od těch v roce 1997? Tenkrát ještě všude ve státní správě pracovali lidé, kteří měli za sebou pravidelná cvičení kritické infrastruktury a byli proškolováni z manuálů na Třetí světovou válku. Všichni si ještě pamatovali osmdesátá léta, měli průpravu jako bezpečáci ve velkých fabrikách a znali havarijní plány.

Věděli, z kterého podniku může co vytéct, věděli, co se musí udělat s vodovodem, když ho kontaminuje špinavá voda, věděli, komu zavolat o cisterny, měli zásoby chloraminu, měli průpravu v řízení nouzového zásobování, existovali lidé, kteří věděli, jak se pracuje s tím, když voda třeba zaplaví hřbitov, dokázali identifikovat, z které elektrárny či chemičky jsou ty duhové skvrny na hladině a v každém podniku seděl ještě člověk, který k nelibosti managementu byl vlastně k ničemu, protože jen aktualizoval plány na takovouto událost.

Můj oblíbený (již nepíšící) bloger, Petr Kubáč, vzpomínal, že tehdy byl zrovna na vojně a vozil lidem v postižených oblastech pitnou vodu a on jako jeden z mála nikdy nezapomněl do cisterny nalít lahev SAVA. Lidé sice na vodu nadávali, protože smrděla po chlóru, ale ve svém rajónu neměl jediný případ úplavice.

Armáda tehdy měla ještě stovky a tisíce elektrických generátorů a existovalo ženijní vojsko. Teď prý nad záplavami létají dva (ruské) vrtulníky a v pohotovosti jsou čtyři další (ruské) vrtulníky. Asi se ty moderní americké helikoptéry, které jsme za Metnara draze koupili, hodí jen pro boj, ale pro nic jiného.

Dnes jsme o čtvrt století dál. Prakticky neexistuje už nic z toho, co existovalo tenkrát. Státní správa prošla mnoha reformami podle Murphyho zákona, že každá změna je k horšímu. Vznikly kraje, které tenkrát za povodní ještě neexistovaly. Změnila se organizace hasičů, policie, veteriny, úřadu bezpečnosti práce, všeho. Z vševojskové armády zůstalo torzo hodící se k zahraničním misím nebo k majdanům… a k odklánění miliard.

Většina komunikace probíhá bezdrátově přes vysílače. Obecní rozhlas leckde nahradili rozesíláním SMSek. Hodně lidí už nemá ani televizi ani rádio, protože mají internet. Dnešní plynový kotel potřebuje nezbytně i elektřinu a i ti, co mají kotel na tuhá paliva, zpravidla potřebují elektrické oběhové čerpadlo, protože už dávno vyměnili těžkopádné rozvody za elegantní tenké měděné trubičky.

Většina prodejen jsou super či hypermarkety a předpokládá se, že vezmete auto a dojedete tam. Deset kilometrů není žádná štreka. Tedy… pokud mezi vámi a Kauflandem není podemletá silnice.

Bezpečáci a odborníci na kritickou infrastrukturu z devadesátého sedmého jsou už dnes většinou po smrti a nebo dožívají v důchodu. Po nich přišly reorganizace, tlak na efektivitu a odbourávání jakékoliv robustnosti systému. Naopak přišly technologie, které tenkrát ještě nebyly k dispozici. Pracovníci kritické infrastruktury ubývali, místo nich přibývali pracovníci pro rovnost příležitostí, měření sociálního skóre a uhlíkové stopy. Mizely sklady civilní obrany a objevovaly se neziskovky pro inkluzi. Mizeli inženýři a objevovali se absolventi gender studies.

Navíc se ukazuje, že leckde se ani nezačalo se stavbou protipovodňových opatření, které by se hodily už tenkrát v roce 1997. V Troubkách dokonce začala obec sama stavět val, ale nakonec ho museli zdemolovat, protože jim to stát zakázal… To prostě nevymyslíš. O přehradě Heřminovy nad Krnovem a Opavou se čtvrt století mluvilo a blokovalo kvůli zeleným Khmerům.

Zato nás mají ochránit povinné revize kotlů a komínů a zákazy používání starých kamen, které teď budou to jediné, co bude ve vyplavených oblastech blbuvzdorně fungovat a sušit mokré zdivo.

Teď uvidíme na vlastní oči, jaký pokrok jsme za těch pětadvacet let udělali. Uvidíme, jestli se státní správa reorganizovala směrem k větší efektivitě, nebo k většímu průseru. Uvidíme, jestli nové technologie nahradily staré znalosti. Uvidíme, jestli si jinak seskládaní úředníci a hejtmani povedou lépe, než si kdysi vedly okresy. Zjistíme, nakolik nám uškodilo nebo neuškodilo upadající školství. Uvidíme, nakolik si naše armáda zaslouží všechny ty miliardy, protože jako se vypořádá s povodněmi, stejně se bude vypořádávat i s nepřítelem.

Bartoš a jeho digitalizace byl viditelný. Ale teď uvidíme, jak se povedla spousta dalších „digitalizací“ tam někde uvnitř úřadů.

A také uvidíme, jestli je náš průmysl za třicet let investic do ekologie doopravdy čistější. Voda teď totiž spoustu výrobních prostor pěkně vypláchla a vynesla na světlo Boží i to, co mělo zůstat skryto.

Zkrátka uvidíme, kam jsme za čtvrt století došli. Přírodní katastrofa, to je vždycky taková maturita, která prověří všechny. Od těch nahoře až po ty dole. Prověří připravenost, znalosti, schopnosti i charaktery. Udělá to veřejně a způsobem, který nedokáže ohnout ani deset Foltýnů ba ani Česká televize. Na to je to příliš plošné a zasahuje to příliš mnoho lidí.

Během příštích týdnů se jasně ukáže, jestli jsme se vydali na cestě dějinami dobrým směrem a nebo jestli je nejvyšší čas udělat restart, vrátit se do roku 1989 a zkusit to znovu a lépe.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (405 hlasů)

Komentáře

Ti zločinci to použijí jako návod.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Určitě je pravda, že pomalu vymírají kádry, které se za komunistů připravovaly na válku velkého rozsahu a měly tedy znalosti, jak řešit různé havarijní stavy. K tomu komunistické školství bylo jedno z nejlepších na světě a vychovávalo hodně technicky vzdělaných lidí. Takže většina společnosti měla tehdy nějaké povědomí o fyzikálních zákonech (jež nelze nikdy ignorovat), které dnes mladší generaci chybí. Byli jsme zaměřeni na reálné věci a uměli jsme hromadu užitečných věcí. Tato tehdejší generace vymírá a určitě to má na situaci vliv. Já ale za největší příčinu současného marasmu považuji snahu o inkluzivní společnost. V důležitých řídících funkcích totiž teď není ten nejlepší uchazeč, protože tam musí být ženská. Armádě se v boji nemusí moc dařit, hlavně že v ní je 20% homosexuálů a jsou zastoupeny i nějaké transgender osoby. Důležité jsou samozřejmě i uniformy pro těhotné vojačky. Ve vládě můžou být elektrikář, traktorista, bankéř a profesor humanitních oborů, protože prosazují přesně tuto inkluzivní společnost, kde i lemplové a vyžírkové mají právo na začlenění do společnosti včetně nějaké důležité funkce (místo aby byli společností opovrhováni). Výsledek je, že se tito "vůdci" například snaží přejít z benzínových motorů na elektrické kvůli ideologii čistoty a ani neřeší, že benzíňáky a nafťáky budou jezdit i při blackoutu (že tím vlastně odstraní pro nás výhodnou diverzifikaci zdrojů energie). Ani třeba netuší, že nabíjení elektroaut, pokud je bude mít každý, bude potřebovat příkon, který současná přenosová soustava není schopná zajistit. Že staré kotle na tuhá paliva sice čmoudí, ale fungují i když nic jiného nefunguje. Vůdci kteří bojují proti vypouštění CO2 do ovzduší netuší že je ho ve vzduchu jen 0,03% (oni odhadovali mezi 5 až 20%). A tak dále a tak dále - prostě základní neznalost fyzikálních zákonů a fungování reálných věcí v praxi včetně neschopnosti promyslet věci do detailu. Všude se  daří dosazovat diletanty. Výsledkem je desetiletí budovaná zranitelnost v podobě extrémní závislosti na elektřině a poslední dobou i na velmi zranitelné digitální infrastruktuře. A nikdo se nezabývá záložním řešením. Když vypadne elektrika, tak si nenakoupíme, nenatankujem, nezatopíme, neudržíme potraviny chlazené dokud to zase nenahodí. Když se objeví softwarová chyba na Windowsech, tak nejezdí vlaky, autobusy, nelítají letadla, dokud se aktualizace nakonec nepovede. Jak píše pan Vidlák:  každá změna k lepšímu situaci akorát zhoršuje. A myslím, že tento Murphyho zákon vystihuje naší dobu naprosto přesně........Howgh

Průměrný počet slepic: 4.9 (94 hlasů)

Tento obrázek situaci vystihuje také velmi přesně :-)

doktor

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)

Nerad čtu dlouhé články. Ale tento je dobrý a říká, co má. Proto se tímto ptám autora. Mohu tento příspěvek použít k publikování na našem obsahu hnutí VIZE ? ( Připravuje se.)

Děkuji.

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

.. napsat Vidlákovi e-mail. Je to ten samý, na němž jste ho žádal o registraci..

Nejsem si jist, zda má čas sledovat tu diskusi, má hodně práce a rodinu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (19 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

Vy mě pane Milane udivujete, ale pokud se Vám text na něco hodí, tak ho klidně použijte. Nejsem žádná celebrita, takže všechny moje minulé i budoucí příspěvky jsou komukoliv kdykoliv k dispozici.....

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Já bych doporučil používat odstavce. Líp se to pak případným čtenářům čte.

Jsme zde většinou starší lidé, člověk pak očima ztratí kontakt a musí zase hledat, kde to sakra před chvílí byl.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Odpověď nejlíp vystihuje hláška: "To, co považujeme za světlo na konci tunelu je díra ve dně žumpy, které jsme prorazili!"

Takže Bobe - v prdeli jsme byli na začátku devadesátek. Pak se vystupňovaly tlaky a byli jsme vystřeleni tak vysokou rychlostí, že jsme si nestačili pořádně všimnout ani průletu hajzlem a následně žumpou...

Tak nějak nevím, jestli máme blíž k Čerokíjům, které vyvlastnili a odsunuli z východního pobřeží na pláně, nebo k negrům po občanský válce, kteří dostali na papíře svobodu, ale měli holý ruce, holý zadky a prakticky žádný práva.

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

Právní neandrtálství předvedl protektor a loutkový prezident při úvaze, zda neodložit volby či je udělat v etapách. I Don Pablo je blbec, ale ten by jim snad vysvětlil, že etapové volby je totéž, jako by Sazka přijímala tikety ještě hodinu po slosování. A na odložení vypsaných voleb není přijatá zákonnost. A tohle poví dvě nejvyšší ústavní persony, byť se o nich ví, že neví nic. To však není polehčující okolnost. Z ostudy a hanby  mají kabátů oba dva už dávno plné šatníky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Při akceptaci jejich nihilismu by došlo k tomu, že sice bezcenný Senát ČR by měl o 1/3 méně zákonodárců. Což by nebyla pro zemi žádná ztráta, ale neměl by legislativní relevanci, protože by zkrátka třetina republiky neměla možnost promluvit do zákonodárného dění. Ani kraje nejsou nějací extra pomocníci. Jen na ně bylo hozeno břemeno, které přes rozhodování hejtmanstva nesou. Pointa je v tom, že jim mandát zaniká ve stanovený čas. Nejsme ukrajinsko, aby si je nějakým výnosem prodloužili byť v krizové době. V čase povodní by současná krajská zastupitelstva skončila v ústavou daném čase a nová by nebyla!

Shrnuto, to co ti dva nýmandi uvažovali by přineslo naopak pohromu pro řešení povodňových následků u krajů, resp. možnost zpochybňování legislativního procesu  senátem. Tohle mudrovali rozumbradové, kteří v úhrnu pobírají půl miliónu Kč svými platy měsíčně, o jejich zázemí ani nepočítaně. Zde je patrná ta efektivita státu, po které je tolik voláno.

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

.. ohýbání Ústavy, přičemž sami si s ní vytírají zadnice. 

Apropó, nepřísahá náhodou prezident na Ústavu a nezavazuje se jí ctít a chránit?!

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Svou péči o fér hlasování oba ukázali při podpoře švidlířských dopisních voleb, kde je jejich ústavnost někde na dně popelnice.

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

- vedou dovnitř Deep State!

Donald Trump se podle CNN ke golfování rozhodl spontánně při cestě z oběda! Ryan Wesley Routh musel dostat echo od insidera! Routh si dokonce zahrál v roce 2022 v NGO promo-videu o Azovu stejně, jako předchozí střelec Thomas Crooks účinkoval v reklamě BlackRocku! Že by vzorec atentátníků?

Druhý pokus o atentát na Donalda Trumpa sice nebyl zdaleka tak dramatický jako ten první v Butleru v Ohiu, ale o to více spiknutí v něm můžeme identifkovat. Americká CNN s odvoláním na zdroje z okolí Trumpa informovala, že ex-prezident měl v neděli volný den a neměl žádný veřejný program a ani předvolební mítinky. S ochrankou si prý vyrazil na oběd a teprve cestou z oběda se prý rozhodoval, jestli pojedou na soukromou pláž ve West Palm Beach, anebo se vrátí domů na Mar-a-Lago.

Pravidlo Deep State pro výběr hitmanů – osamělý střelec, podivín a magor bez přátel...

                                            https://aeronet.news/…ra/

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak Síkela má být eurokomisařem PRO MEZINÁRODNÍ PARTNERSTVÍ !

Tole je to slíbená silná oblast, kterou dostala ČR za svoje lokajství? Vždyť to je ještě horší podržtaška než měla Jourová!! Pokud by nějaký státní úřad chtěl zjednat podobnou trafiku pro své levobočky, těžko by jim to prošlo před veřejnou kontrolou, neb z toho čiší sračkovina na entou. Už slyším protektora, který to bude obhajovat tím, jak důležitej flek to je a že si to ve skrytu duše přál. Ale z naší pozice je to jako hovno uprostřed chodníku, které se nedá odkopnout, protože by potřísnilo nohavici.

Bože, to je ostuda!!

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Teď mě napadá, ten Síkela bude činný v migračním paktu, bude do České republiky mezinárodně a partnersky pouštět islamisty a přimlouvat se u arcibiskupů, zda by nedali pár kostelíků k přestavbě na mešity. A když by se těch chystaných čtvrt miliónu specialistů z Keni v Německu neuplatnilo, tak my ajťáky potřebujeme, neb dredař s tou digitalizací nemůže hnout!

Je tady ještě nějaký eurounijní zastánce kromě zainteresovaného pana domácího?

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Podle počtu slepic a většiny komentářů lze totiž usuzovat, že obyvatelé české kotliny si - až na pár výjimek - nic lepšího nezaslouží:

- bezohlední ke své přírodě, potažmo životnímu prostředí,

- bezohlední k bližnímu svému, kterého považují za krávu nebo vola, 

- bezohlední k sobě samému, když nechtějí být na vlastní půdě ve vlastní zemi Suverénem.

Průměrný počet slepic: 2.2 (20 hlasů)

- myslím, že si tě pamatuji ještě z fóra ODS (z dob, kdy tam ještě řádil např. Rosťa Grech, měl jsi přezdívku Berd, myslím, že předtím v Praze jsi pracoval ve VUMS) a vždy jsem si tvých názorů a pohledu zvenčí velmi vážil.
Teď ale musím připustit, že ti přestávám rozumět.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Před pár lety jsem krátce přispíval jen do Pirátského fóra na téma fungování švýcarské demokracie, když tenkrát měli ve stanovách maximalizaci zapojení veřejnosti do rozhodování (v současnosti už ze stanov vymazáno :-) V Praze jsem pracoval po studiích jen necelé dva roky ve Fyziologickém ústavu AV.

Přispíval jsem také do diskuze pod články pana Raždíka na svycarska-demokracie.cz, ale ten je bohužel málo akční, takže ani tudy cesta nevede ...

Zaujalo mě, že s Vidlákem máme totožný pohled na bezprostřední příčiny konfliktu na Ukrajině. Protože je to člověk akční a komunikativně velmi zdatný, domníval jsem se, že by mohl pomoci při osvětě veřejnosti ohledně výrazně lepšího a osvědčeného politického systému. Bohužel Vidlák (zatím) preferuje silné osobnosti místo progresivního systému se silnou účastí všech dotčených při strategickém rozhodování. A také se zcela rozcházíme v pohledu na klima, elektromobilitu, migraci, zdravou výživu atd.

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Odpověď nám dal již před 27 lety Brzezinsky:

„Hlavní geopolitickou cenou Ameriky je Eurasie. (…) Pokračující globální nadvláda Ameriky přímo závisí na tom, jak dlouho a jak efektivně se dokáže prosadit v Eurasii (…) Téměř 75 procent světové populace žije v Eurasii a v její půd a jejích  podnicích je největší podíl světového materiálu. Bohatství. Eurasie představuje 60 procent globálního hrubého domácího produktu a přibližně tři čtvrtiny známých světových zásob energie."

… pro vedení USA – je Evropa „nepostradatelným geopolitickým předmostím Ameriky na euroasijském kontinentu“. Evropa má pro USA obrovský geostrategický význam, protože Atlantická aliance ukotvuje americký politický vliv a vojenskou sílu přímo na euroasijské pevnině:

„Bez těchto úzkých transatlantických vazeb americké prvenství v Eurasii rychle zmizí. Jeho kontrola nad Atlantským oceánem a schopnost prosazovat vliv a moc hlouběji do euroasijského regionu by pak byla extrémně omezená (…) Prostým faktem je, že západní Evropa a stále více střední Evropa zůstávají převážně americkým protektorátem, jejichž  spojenecké státy připomínají vazaly a tributu (holdu) povinné z dřívějška."

Celé zde

 

https://norberthaering.de/buchtipps/brzezi%C7%B9ski/

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Přísaha posílá do Superdebaty ČT Jaromíra Soukupa

Dnes 17. 9., 11:35

Hnutí Přísaha Roberta Šlachty posílá do volební Superdebaty v České televizi někdejšího majitele Televize Barrandov Jaromíra Soukupa. Novinkám to potvrdil Šlachta.


 

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

😁😁😁 to jsou zoufalci. Po brněnské slibotechně Vokřálovi další super posila. Asi jako pro PRO megafunkce Hašek.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Überflutung in Südeuropa, Östereich und Polen! Katastrophe oder normal? Oder: Was ist ein 5b-Tief?


5b-tlaková níže: Jedná se o velmi vzácnou, ale vždy katastrofální povětrnostní situaci. Nad Středozemním mořem se nachází tlaková níže. Teplý, vlhký středomořský vzduch žene nad Česko studený vzduch. Díky svému teplu může Středomoří poskytnout hodně vlhkosti. Navíc se taková tlaková níže posouvá velmi pomalu. Prší tedy obzvlášť vydatně po obzvlášť dlouhou dobu. Jak jsem řekl, tato povětrnostní situace je poměrně vzácná a nastává hlavně při silných teplotních kontrastech.

 5b-tlakové níže se vyskytují nejčastěji na jaře a na podzim, méně často v létě a velmi zřídka v zimě. Za takových povětrnostních podmínek se vyskytly povodně Labe v srpnu 2002 a sněhová bouře „Sedmikráska“ v lednu 2010.

Mimochodem, k „tisícileté potopě“ došlo v roce 1342 a vešla do dějin jako „povodeň Magdalena“.

K současné situaci: Problémem není opakující se povětrnostní situace, jako je tato, ten leží úplně někde jinde. Tyto povětrnostní podmínky je třeba očekávat v průměru každé 2 až 3 roky a je nedbalé se na ně nepřipravovat. Ale to byl zřejmě přesně tento případ.

Rakouská meteorologická služba ZAMG (Ústřední ústav pro meteorologii a geofyziku) ve svém monitorování klimatu uvádí, že srpen byl „nejteplejší“ od začátku měření, zatímco září bylo zatím „příliš chladné“.

Ale vydatné srážky v jižní Evropě a střední Evropě  lze jednoznačně přičíst počasí. Změny klimatu, a ty se vyskytují pouze lokálně, protože klima je definováno pouze lokálně, trvají více než 30 let, některé dokonce vyžadují 60 let. Je to zlé,  pro někoho dokonce velmi zlé, ale je to prostě počasí, před kterým se musíte – a můžete – chránit! A mnoho správců revírů nebo podobných funkcí se nyní bude divit, kam v minulosti nacpali všechny peníze, jen ne do oprav nebo přestaveb jezů, přehrad, mostů a výpustí vody ve svých domech. A to se nyní mstí.

Stejně jako obviňovali klima v Eifelu , i když by tam nikdo se zdravým rozumem nestavěl, nebo v Augsburgu, kde přehrada hrozila zřícením, jak byla zcela prolezlá krysami a myšmi, přesto byla žádost o opravu zamítnuta, nebo například zřícení mostu Carola v Drážďanech, to vše je scestná nebo dokonce záměrná negativní politika v neprospěch obyvatel.

 

Je to teď ještě normální?

Ano, samozřejmě!

Je to vytvořené člověkem?!

Ano, to také! Protože se nemůžete chránit před povětrnostními vlivy, děje se to tak, jak se to děje, ale můžete se chránit před škodami, které způsobí na životě a materiálu. A všechny jsou dílem člověka.

Kimjan: Magdalenská povodeň z roku 1342 , byla ničivá povodeň , která v červenci 1342 zasáhla oblasti četných řek ve střední Evropě . Název se vrací k obvyklému pojmenování dnů podle tehdejšího kalendáře svatých , zde ke dni svaté Magdaleny 22. července . Během této povodně byly na mnoha řekách dosaženy nejvyšší hladiny, jaké kdy byly zaznamenány. Byla to možná nejhorší povodeň za celé 2. tisíciletí ve vnitrozemí střední Evropy Mimo jiné byl stržen taky most Sv. Judity v Praze, předchůdce Karlova mostu.. [ 1 ]

 

Zdroj: https://eike-klima-energie.eu/2024/09/16/ueberflutung-in-suedeuropa-oestereich-und-polen-katastrophe-oder-normal-oder-was-ist-ein-5b-tief/

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Měli pravdu ti, co říkali, že nacistická Ukrajina se poevropští, viz akci dětí v Oděse, s tématem "Můj gender"

Dětská soutěž v OděseJsme tam už i my?!

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

tv Prima zpovídala záchranáře

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)