O koaličním maskování a opozičních intrikách...

Autor

Od pátku jsem v podstatě stále na cestě. Nejprve jízda domů z Brusele, k tomu jsem si musel po republice udělat několik zajížděk a pak jsme byli s rodinou na takovém krátkém výletu v Beskydech. Víceméně jsem nedělal nic jiného, než psal, řídil a rozhlížel se kolem sebe. Ona už je totiž republika otapetovaná bilbórdama, víme? Krajské volby (které předjímají parlamentní volby) jsou za necelých čtrnáct dní a k tomu se obměňuje třetina senátu.

Ano, také nemám senát rád a nejraději bych ho zrušil, ale on zatím vesele existuje, schvaluje prezidentovi ústavní soudce, odmítá Istanbulskou úmluvu a potvrzuje korespondenční volbu. Zkrátka a dobře, vynechávat senát z plánů, je hrubá politická chyba, která jde především za námi, dezoláty, protože liberálové ho rozhodně nepodceňují.

A tak koukám na bilbórdy, protože ty vám udělají třetinu voličů, především těch vlažných, politicky neznalých, přelétavých, co nekoukají na Českou televizi, ale ne proto, že by ji neměli rádi, ale prostě z nezájmu. Já vím, že se opakuju, ale volební kampaň se dělá pro voliče, kteří o vás málo vědí a rozhodují se na poslední chvíli.

Hele, nikdo nejde pod značkou SPOLU. Alespoň já nikoho takového neviděl. Dokonce ani kandidáti za takřka vymazané Lidovce neriskovali společnou značku, kterou ale v parlamentních volbách nutně potřebují, protože se jinak prostě nedostanou. Došlo to dokonce tak daleko, že ani dříve veleúspěšní kandidáti za Lidovce nejenže nekandidují za SPOLU, ale pro jistotu nekandidují ani za Lidovce.

Projel jsem Zlínem a Vsetínem, kde je Jiří Čunek silné a úspěšné jméno. Kandiduje za jakési (svoje soukromé) uskupení K21. O KDU-ČSL ani zmínečka, Jurečku nebrat, nepřipomínat, naopak se tvářit, že Marian vůbec neexistuje.

V Brně má hejtman Grolich (také Lidovec) zase svoje bilbórdy standupového komika, stejná má i svá předvolební videa, ale nikde se ani náznakem nedozvíte ani slovo o KDU a o SPOLU už vůbec ne. Jurečka je toxické jméno, Fiala je toxické jméno, Rakušan je toxické jméno i Bartoš je toxické jméno. Jen Markéta Pekarová Adamová je blbé jméno.

Grolich prostě dělá vše pro to, aby vypadal jako nezávislý kandidát, kterým není. Vyhlašuji soutěž o lahev mého portského, kdo v jeho předvolebních proslovech najde zmínku, ze kterého hnízda doopravdy je. Myslím, že to bude marná práce.

Porovnejte to s ANO nebo STAČILO! Andrej Babiš brázdí republiku, představuje svoje krajské lídry, ručí za ně, garantuje je, slibuje vrátit lidem, co jim vláda vzala. Kateřina Konečná rovněž představuje svoje kandidáty a je neustále na cestě a říká: „Fialo, STAČILO!“ Prostě, nejsme jako vláda, vymezujeme se proti ní, volte nás a tím zahájíme defializaci české politiky. Opozice je na koni. Polovina vládních kandidátů se i na bilbórdech modlí, ať si nikdo nevšimne, že jsou s Fialou v jedné koalici.

Největší chudáci jsou kandidáti za ODS. Těm nezbývá nic jiného, než ta krajská témata, která nikoho nezajímají. Nejsmutněji na plakátech působí Tomáš Goláň. Chudák, slibuje světovost Zlínského kraje v době, kdy vláda škrtá kde může a je vlastně jediný, kdo se nemůže proti Fialovi vymezit, nebo ho alespoň vymlčet. Bylo mi ho líto i na tom plakátu.

Zvláštní kapitolou jsou kandidáti do Senátu. Rozum by velel, zanalyzovat si eurovolby a domluvit se, kde opozice nasadí jakého kandidáta, aby se nevzájem v prvním kole nevystříleli. Aby se do druhého kola dostal jeden konzervativec a jeden liberál. Aby byla alespoň šance. K čemu je, že se tři konzervativní kandidáti navzájem vystřílejí a do druhého kola dojde Modropták a STANař, že?

Například STAČILO! nasazuje tři jména v místech, kde v eurovolbách hodně dobře uspěli. Komínka na Chomutovsku, Skalického v Litomeřicích a Luzara v Ostravě. S tím přišla Kateřina Konečná za Okamurou a nabídla mu podporu pro všechny ostatní senátní obvody. Jak myslíte, že to dopadlo? Ano, přesně tak….

A tak si nakonec kandidáti za SPD začali o podporu volat Kateřině sami. Palec nahoru třeba pro Zdeňka Žáka v Bílině, který si zajistil podporu prakticky napříč celým dezolátským spektrem. Stejně tak se dalo domluvit se Zdeňkem Koudelkou na Břeclavsku. V Praze si Boris Štastný zase zajistil podporu od ANO…

Mimochodem… když jsme u toho Břeclavska. Půl roku vím, že na Břeclavsku bude kandidovat Šlachta. Je to jeho domácí obvod. Půl roku říkám Petru Macinkovi, že jestli chce Šlachta podporu ode mě, tak ať se ozve, abychom se sešli. Nemám s tím problém, bydlíme od sebe nedaleko, prostě, pokud mám o Šlachtovi psát, tak ať není jak tajemný hrad v Karpatech. Nic víc nechci. Dostane svůj hezký a pozitivní článek, klidně tak, aby byl načasovaný před volbami.

… Od Šlachty okázalý nezájem… Takže přeji hodně štěstí Zdeňkovi Koudelkovi.

Na závěr mám ještě dvě věci… Prosím, prosím, prosím, vy v SPD…. spínám ruce, klekám na kolena… Přelepte alespoň na posledních čtrnáct dní ty vaše černochy s nožem normálními předvolebními plakáty na kterých bude Okamura a příslušný krajský lídr. Černocha s kudlou jsem viděl hodněkrát, viděl jsem i ty kouřící romské školáky a viděl jsem i toho šíleného doktora s injekcí. Ale, pardon, neviděl jsem jediný bilbórd s ksichtem vašeho krajského lídra nebo s Okamurou. Černoch s nožem sakra nikam nekandiduje.

Už jste dosáhli zamýšleného efektu. O SPD se zase všude mluví. Tak to teď ještě rychle přelepte a sakra řekněte lidem, koho mají volit a co budou volit. To samé platí i pro kandidáty do senátu. Údajně nasazujete kandidáta do každého obvodu a já vím jenom o jednom.

A s tím souvisí ta druhá věc:

Když jsem jel z Brusele domů, musel jsem si udělat zajížďku do Svitav, promluvit si s někým, kdo vůbec neexistuje, který mi řekl věci, které se nikdy nestaly, Cemper je toho důkazem. Proto mi cesta domů trvala tak dlouho. Ausgerechnet (já na takové věci mám štěstí) jsem se ve Svitavách nachomýtl k volebnímu stánku SPD. Tedy, spíš ke stánku PRO, protože ti jsou agilnější. Bylo tak kolem čtvrté, páté odpoledne a koho u stánku nevidím… Generála Blaška. Zdraví se tam s kolemjdoucími, je zabraný v družném rozhovoru s PROčkaři… Hynek Blaško do senátu…

Ŕíkám si, že to snad není možné. Že by se Blaško s Okamurou také udobřili? Že by ho Okamura nasadil, i když mu předtím v europarlamentu utekl a nemohli si přijít na jméno?

Pak jsem jel do Beskyd a věnoval se dětem, ale celý víkend mi to vrtalo v hlavě. Doma jsem se pak podíval… Houby za SPD, Blaško kandiduje za hnutí Správná volba z chomutovska, které ještě v eurovolbách tvořilo koalici s PRO, aby vzniklo PRO Jindřicha Rajchla. Drbu si hlavu… Ve Svitavách nasadil Okamura Petra Štěpánka a Jindra Rajchl tam proti němu nasadil generála Blaška. To je jak z telenovely. Esmeralda hadr.

A právě proto bude jakékoliv spojení mezi SPD, PRO a Trikolorou vždycky neúspěšné, milé děti. Navenek krásné fotky, jak se spojili a vše urovnali, ale zdá se, že někdo si dávné animozity prostě nemohl odpustit a musel proti Štěpánkovi nasadit protikandidáta, ačkoliv už před eurovolbami se v kuloárech všeobecně vědělo, že Štěpánek tam bude za SPD+TRIKO kandidovat. To je také jediný důvod, proč o Petrovi vím já. Z bilbórdů a z kampaně vím o černoších a kouřících romčatech, ale o něm jsem se nedozvěděl VŮBEC NIC, Kefalín! Vůbec nic!

Já vím, já vím, bude se to komunikovat jako nedorozumění… Ale ze mě nikdo blbce dělat nebude. Obzvlášť, když jsem byl zase jednou přímo u toho. Ještě spolu nemají upečené ani jedny volby a už se tam intrikuje ostošest a ego je opět důležitější, než dostat dezoláta do senátu. Může to dopadnout jinak, než že se Blaško se Štěpánkem navzájem vystřílejí? Fakt mám věřit, že všichni překonali svoje rozpory a táhnou za jeden provaz?

Tady máte názorný příklad, jak se znásilňují voliči. Můžete to udělat, ale oni vám to už nikdy nezapomenou. Já vím, v SPD i v PRO je plno skvělých a pracovitých lidí, ale všechna jejich práce byla právě spláchnuta do kanálu, protože ani v rámci jedné koalice se vedení nějak nedokáže dohodnout a nemá to žádný racionální důvod. Jen osobní nevyřízené účty.

Jestli se najde někdo, kdo mi bude tvrdit, že PRO nemá na tu Správnou volbu z chomutovska (se kterou měli společnou kandidátku) žádný vliv, zařadím si ho rovnou do škatulky „DEBIL.“

Karolíno Stonjeková, už nikdy o Tobě nebudu pochybovat, budu pokorně poslouchat každý Tvůj pořad a poctivě přemýšlet o každém Tvém slově, jako že se Vidlák jmenuji. Na jednu lahev portského jsem právě napsal Tvé jméno a uložil do police. Počká tam na Tebe.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (281 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Lidé nebudou tolik jezdit a nedáme vydělat Rusku...

To je debil!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (45 hlasů)

žere 12, tak pak budu jezdit do lesa asi autobusem.

Průměrný počet slepic: 3.4 (16 hlasů)

Chvíli jsem si myslel, že se hloupými výroky snaží - byť i negativně - "ospravedlnit" svojí zbytečnou funkci. Už si to nemyslím a souhlasím s Vámi. A to samé si myslím o těch, kteří ho z titulu své moci neumlčí (premiér) a o těch, kteří jeho kydy sdílejí. Světlo jeho "slávy" pak svítí i na ně. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

spotřební daň a DPH. Debil, to je ještě pochvala.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

ale ještě hnusnější vláda vydrží snad úplně všechno.

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak to všichni víme už dlouho.

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

Tak mu přeju, ať odpočívá v pokoji 

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

bez oken

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

..jich pár našel. Na fb profilu se minimálně na fotkách SPOLU chlubí.  Zejména s tím plešatým pazdrátem modroptáckým z Blanska. Toho nemůžu ani cítit.

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=1038516441615151

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ostatní nečtěte, pokud si to někdo přečte, pak si nestěžujte, že se to netýká tématu článku. Dopředu jsem vás varoval.

Toníčku, ty jsi mě nedávno neskutečně nasral. Já pak vybuchl, což byla chyba. Už trenéři v karate nám kladli na srdce, že pokud po nás vyjede vytočený soupeř bez rozmyslu, máme půlku vítězství. Tak jsem se uklidnil. Slíbil jsem ti, že ti půjdu po krku. Když chlap něco slíbí, měl by to splnit, což já hodlám dodržet. Teď ti přesně sdělím, jak to udělám. Ze strategického hlediska je to špatně, ale u tebe si to mohu dovolit, protože jsi jednoduchý člověk, který to zapomene, nebo si z toho nevezme ponaučení.

Už se zde zase tak často nepohybuji, ale když sem přijdu, vyhledám si tvoje posty, což při tvé frekvenci nebude až takový problém. Pod něj ti fouknu nějakou sarkastickou poznámku. Ty jsi Toníčku dost nasírací, takže asi zareaguješ. Je velice pravděpodobné, že mi krátce na to oznámíš, že kecy od židáckého kreténa nebudeš číst, ani na ně reagovat a možná to dokonce i chvíli dodržíš.

Zahoďme falešnou skromnost, v tomto jsem fakt dobrej, takže to časem nevydržíš a bouchnou ti saze, tak se do mě opřeš. Potom si budeme občasně vyměňovat vzájemné invektivy. Ale víš, jaký v tom okamžiku bude mezi námi rozdíl, Toníčku? Nevíš asi, to by ti musel poradit někdo chytřejší z těch, co něco vymyslí a napíšou a ty to pak překopíruješ. Tak ti to Toníčku prozradím já. Hlavní rozdíl bude v tom, že ty u toho budeš nasranej a já se budu královsky bavit. Což mimochodem činím už u psaní tohoto textu.

Můžeš si o tom myslet co chceš, ale takhle to prostě bude. A může mi v tom zabránit pouze Vidlák, když mě odsud vyhodí, tak mu prubni poslat denně alespoň 20 mailů, aby to udělal.

Tímto tě zdravím, Toníčku a těším se na naši budoucí spolupráci.

Průměrný počet slepic: 2.3 (30 hlasů)

do Ústí na pivo 😁😁😁

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

a koukám, že už si kluci tykají, tak už asi i na pivu byli.

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

máte pravdu, zval mě on, když mi zrovna lezl do prdele. Ale ještě jsem si ani nesrk.

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

že to zaplatíš

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

já jsem z Děčína a poletim do Ústí na pivo. A kdo pak bude řídit zpátky?

Ale klobouk dolů, máš dobrou paměť. Do Ústí na pivo mě kdysi zval on. Asi mu nejde ani ten zeměpis.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

zkalili v nějaké paluši u mostu přes Labe. Dobrý borci tam tenkrát byli.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

tak šlo o restauraci U mostu a slézali jsme se tam děčínské máničky.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

zatáhla mě tam sestřenice Jarka od Českých drah.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tam-neco-nehraje-Ukrajinec-se-vratil-na-zacatek-na-Majdan-761265

Z odkazu:

Ukrajinský politolog na základě nových zjištění tvrdí, že masakr na kyjevském Majdanu ve dnech 18. až 20. února 2014 byl „úspěšnou operací pod falešnou vlajkou, kterou racionálně zorganizovaly a provedly složky vedení Majdanu a skryté skupiny majdanských odstřelovačů v budovách kontrolovaných Majdanem s cílem zvítězit v asymetrickém konfliktu během ‚Euromajdanu‘ a převzít moc na Ukrajině“. „Tento masakr byl klíčovým prvkem násilného svržení polodemokratické vlády Viktora Janukovyče na Ukrajině,“ podotýká.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Díky, takovéto odkazy mají smysl, a i když parlamentky čtu ne ke všemu se dostanu. Mimochodem zdejší diskutující se dělí na 3 skupiny:

1.skupina: Ti co dávají příspěvky (jakékoliv)

2.skupina: Ti co dávají své úvahy, myšlenky, rozbory ap.

3.skupina: Ti co převážně kritizují druhé a téměř nic jiného

Pro mě ta třetí skupina není přínosem (takových skupin je na Seznamu novinky něurekom, resp.vetsina), nicméně to čtu také, abych si vytvořil názor.

Jo Freude, ono to bude asi obdobně s Bučou a dalšími ukr.ruskymi "kauzami", jak se říká: ve válce vždy první umře pravda...

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

3

Průměrný počet slepic: 2.8 (10 hlasů)

kopírovačů, tak doplňuji

4.skupina: Ti co do zdejší diskuze kopírují texty odjinud a téměř nic jiného

Průměrný počet slepic: 2.5 (15 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

Pokud se objeví někdo ze skupiny 1., který dává zde přehršel příspěvků od jiných autorů a zahltí tím zdejší prostor, skupina 2. se zmenší, protože se jim do toho bordelu nechce nic moc psát a skupině 3. se tím zvýší členstvo.

V současné době jsa ve skupině 3. bojuji proti jednomu ze skupiny 1. aby si pak tady mohli konečně vyměnit své názory ti ze skupiny 2.

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

.. páně Vidlákův každodenní "otvírák" a občas zběžně projdu diskusi a jen trpělivě čekám, kdy i "bytostný demokrat" Vidlák pochopí, že Antonín bude muset být odejit, protože páchá nedozírné škody tím, že ředí diskusi nototicky zámými banalitami a odrazuje lidi, kteří tomuto fóru do Antonínovy invaze dávali punc zajímavého místa, kam má cenu chodit a sdělovat zde své myšlenky.

Společenské procesy jsou především procesy egregoriální a informační, jednotlivci netvoří dějiny, ale dějinné procesy vyzdvihují vhodné i "vhodné" lidi. Kdyby maličkého Adolfka Hitlerů zajela v dětství drožka, stejně by Německo dostalo svého Fürhera, jen by se jmenoval jinak. Nacionální socialismus a další kolektivistické ideologie vyrostly z živné půdy Darwinismu (boj o zdroje) úpadku aristokracie, ale i z něčeho tak vzdáleného, jako byly pašijové hry (zobrazování Velikonočního příběhu umučení a zmrtvýchvstání Ježíše z Nazaréta).

Vidlákovy Kydy byly, do příchodu Antonína, ostrůvkem pozitivní deviace, kde se člověk dozvěděl mnoho zajímavého a podnětného, a kde s radostí a potěšením přiložil ruku k dílu. Tento ostrůvek je, dle mého názoru, hraničícího dnes již takřka s jistotou, CÍLEVĚDOMĚ a ZÁMĚRNĚ ničen stejně, jako je pančováno víno vodou. Pokud to Antonín dělá za peníze, odvádí dobrou práci, a zasluhuje tučnou prémii. Pokud tak činí z hlouposti a svatého nadšení, nevidím mezi ním a fanaticky nadšeným svazáckým funkcionářem, agitujícím za kolektivizaci venkova, žádný rozdíl. Nechápu, jaký přínos v něm pan Vidlák vidí. Ale je to jeho web, a tak mohu jen držet hubu, což většinou činím. Jen takto podporuji lidi, kteří se pokouší o to samé co před pár měsíci já - snaží se eliminovat či alespoň výrazně umenšit zkázonosné působení Antonína zde, za tu více, tu méně pobaveného pošklebování přítomného davu. Inu, jsme zkrátka ty "Smějící se bestie", jak kdysi řekl strýček Reinhard, pohupující na kolenou maličkého Vašíka Havlů.

Mimochodem, družstva vznikala už za starého mocnářství, a jejich důstojnými pokračovateli jsou Mošavy v Izraeli. Obilná sila bývalých podniků ZZN, kde i Vidlák pracoval (domnívám se) jsou posledními pomníky této éry, kdy nejen automobily, ale i tank LT-35, stíhačka Avia B534 či bombardér Avia/Aero B-71 jezdily a létaly na benzíno-lihovou směs BiBoLi, vyrobenou z lihu vyrobeného z PŘEBYTKŮ ZEMĚDĚLSKÉ PRODUKCE  v DRUŽSTEVNÍCH lihovarech.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

vidíte, a já si myslel, že tento web (a internet obecně) je stejně nekonečný jako vesmír a je tu místo pro všechno a pro všechny, asi jsem se zmýlil 🤣cenzurovat bych nikoho nechtěl, ale občasná autocenzura neškodí, což platí i pro mě samozřejmě...

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

já ho chci akorát nakopat do koulí. Tím nepotlačuji jeho svobodu projevu.

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Němečtí samozvaní přední novináři si zoufají nad voliči: protože ti druzí prostě nepřestanou volit jinak, než ti první považují za správné. Skutečnost, že v demokracii o tom, co chtějí, rozhodují sami občané: to prostě znalci nechtějí akceptovat.

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

Když volí komouše a ještě to vydávají za morální.

Průměrný počet slepic: 2.1 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Pravidelně čtu zdejší kydy, výběrově i diskuzi. Většinou s názory Vidláky souhlasím.

Jiný názor ale mám na Stačilo a na samotnou KK.

 KSČM – měla kdysi jedinečnou příležitost distancovat se od komunistů, přejmenovat se, využít bývalou členskou základu po republice… neudělali to.. a pomalu padali…

Stejnou šanci měl i jejich předposlední předseda Vojtěch Filip… neudělal to a kam je přivedl – mimo parlament.

Když skončil jako předseda a přišla KK, měla jedinečnou příležitost odpoutat se od KSČM, založit jinou stranu a využít jejich členskou základnu – neudělala to…

Když se historicky znemožňuje Fiala a jeho spol., založila KK “Stačilo“ jako protest proti jejich vládě. O KSČM nemluví a to co říká, zní velmi dobře a spousta lidí tomu věří, včetně Vidláka a dalších. KK jde do voleb jako „“Stačilo“, bude mít určitě dobrý výsledek. Fiala po volbách padne, to je jasný a moje otázka zní: Co bude potom s hnutím Stačilo? Bude mít potom Stačilo nějaké opodstatnění?

Nebo hnutí skončí a KK bude pokračovat zase jako KSČM?
Myslím si, že KK by se měla rozhodnout – buď hnutí Stačilo a čl. základna KSČM a pak bude mít úspěch, nebo se vrátí ke KSČM a přijde o voliče a i o zbytek členské základny! Obojí je ale neslučitelné!

KSČM skoro nikdo volit nebude a myslím, že ani Vidlák. KSČM je zprofanovaná minulost…

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

Nebuďte netrpělivý, Ivane. :-) 

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Netrpělivý?? Jak dlouho je KK předsedkyně KSČM? 3 roky? Jak dlouho byla místopředsedkyní? 2018-2021... Jak dlouho je v politice? Od roku 2002? Vydělala si někdy vůbec nějaké peníze vlastní prací? Nebo je jako Benda živa jen politikou a za peníze z daní lidí? Pak že netrpělivý.... To vůbec ne... 

 

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

In reply to by Ivan

Trvalý odkaz

do politiky šla už jako studentka

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

z minulosti KSČ je blbost. A s názory, které jsem od ní četl z 90% souhlasím. A jako jedna z hodně mála má potenciál spojit víc stran. A ti hlavní gauneři z 50. let už stejně nežijí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Myslím, že si zbytečně děláte starosti.

Ofiko  mainstream :   "Stačilo!"  je česká levicová  volební koalice českých politických stran. Tvoří ji KSČM, SD-SN, ČSNS + další politické strany a nezávislé osobnosti."   Proč by se měla KK rozhodovat, zda zůstane v KSČM? 

Možná se inspirovala u Spolu - taky členové různých stran a zároveň Spolu. Ti jsou zase zprofanovaná současnost. Co myslíte, že je pro voliče horší? 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Konečně "normální" člověk, co má na na krku hlavu k přemýšlení. Pokud čtete Vidláka pozorně, tak před časem se vyjádřil, že na podzim něco chystá. Já jsem si říkal, že založí hnutí. Ale protože je pro sjednocování opozice, upustil jsem od tohoto názoru. Ale jen blbec nemění své názory, že... Proto si myslím, že se k této myšlence vrací. Proč si to myslím ? Vidlák dobře vidí, že sjednocení opozice v zájmu nějakého centrálního bodu je možné, ale tím to končí. Pak čekají zase jen rozepře, koaliční válka atd. Ta centrální myšlenka je jasná - sestřelit Pětikolku. Já jsem se na tu otázku ptal zde u Vidláka několikrát. Otázka zní : A co dál ? Kdo bude vládnout ? Koukal někdo na dnešní 360tku ? Střídají se u vlády dva kohouti. Naše vláda, že  pojebala republiku ? Vaše vláda  jí pojebala daleko hůř. A tak to jde pořád kolem dokola. Jeden to hází na druhého. Tak je to celých 35 let našeho politického sytému parlamentní demokracie. A pokud nedojde k zásadní změně,  bude to tak navždy. Volby tohoto systému neřeší vůbec nic, jen to vytváří politikům alibi pro jejich další selhání. Tak asi tak

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Redakční tým zpráv/ 09.09.2024 / 13:15 /achgut.com

V bruselské továrně AUDI ukradli dělníci klíče od hotových aut.

Pracovníci továrny Audi v Bruselu, které hrozí uzavření, stopli  výdej vozů.

Jak uvedl de Standaard , pracovníci továrny Audi v Bruselu požadovali jasno v budoucnosti závodu a chtějí zajistit, aby do té doby továrnu neopustilo žádné auto. Proto bylo zabaveno a uloženo na bezpečném místě kolem 200 klíčů od nových vozů, což znemožnilo dodání vozů.

Audi to označuje za vydírání a oznamuje, že pokud klíče do pondělí nevrátí, podá trestní oznámení. Automobilka, která je součástí VW Group, v červenci uvedla, že uzavření bruselské továrny nelze vyloučit kvůli slabé poptávce (Achgut informoval ) . Nedávno tam pracovalo kolem 3000 zaměstnanců. Pracovníci v současnosti protestují před areálem továrny a zapalují pneumatiky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Zajímavý článek jako vždy jste nám oznámil pane Kimjan ve vašim skvělém komentáři který září jako diamant oproti prázdným kecům známých zasíračů diskuzí které připomíná tlachání v hospodě u Žida.

Němci jsou systematický národ, jsou pracovití, vyhýbají se konfliktům se svou vládou a zákonem. Jakmile se však rozhodnou vzbouřit proti vládnímu teroru nic je nezastaví, naopak od nás Čechů kteří se nebouříme proti fialové totalitě a vše si necháváme líbit. 

Průměrný počet slepic: 3 (16 hlasů)

.. kde? v Aspen Institutu, nebo v Jaseněvu či v Langley? Nebo to bylo politické školení mužstva u majora Terazkyho?

Anální akrobacie je kromě vkládání bezcenných tapet jediné, co ti opravdu jde..

Mimochodem, to, co udělali ti němečtí dělníci, je trestný čin, vzhledem k rozsahu a vzniklé škodě, spáchaný organizovanou skupinou. Patří do vězení a bude po nich vymáhána škoda vzniklá výměnou zámků. Pokud se někdo takto uchýlí k prvoplánovému násilí, znamená to, že je hlupák, který prohrál na vyšších stupních řízení. Ne nadarmo se říkalo, že "Kanóny jsou posledními argumenty králů"

Průměrný počet slepic: 2.6 (17 hlasů)

Konečně někdo napsal správně v BRUSELU. Nikoliv tedy v Bruseli (což zní jako v pr..li), jak tady skoro všichni píšou. V Bruseli je "tiež po slovensky" (i počítač to označuje červeně jako chybu). 

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. opravdu vzniknul podle vzoru onoho místa, kde již záda přestávají mít slušné jméno. Není to pravopisná chyba, ale záměr.

Moderní čeština si přisvojila hodně vtipných slov, jako je třeba "Sračkobití" (ShitStorm), "Frikulín" (Free-Cool-In), "Hejtspíča" (sprostě nadávající /HateSpeech/ osoba ženského pohlaví). Je to svého druhu obrana českého jazyka a lidu proti zvrhlostem dnešní doby.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

- netušila jsem, i když mi takto skloňované slovo tu věc připomíná.., mluví tak svým jazykem Slováci, vypadalo to jako převzaté a krajové. Tož díky, už mě alespoň nebudou bolet oči. 😎

P.S. Frikulín se mi líbí nejvíc.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Přibližně 1000 účastníků stuttgartského občanského summitu předložilo 12 požadavků (nejen) pro Německo.

 

Všichni lidé jsou si před zákonem rovni a mají nezadatelné lidské právo na svobodu rozvoje života. Vlády a státní aparáty odvozují svou legitimitu pouze ze zachování a garantování těchto principů.

V německy mluvících zemích, v Evropě a na celém Západě socialisté, paternalisté a etatisté mnoha barev okrádali během několika posledních desetiletí lidi prázdným příslibem  zajištění míru, svobody a prosperity.. Kariérní politici se spolu se svými kumpány a korporatisty z médií, byznysu a administrativy zmocnili majetku a života občanů.

Daně a cla jsou na historickém maximu, pocit bezpečí, vyhlídky do budoucna a důvěra ve státní aktéry erodují. Za gigantickým přerozdělováním kvete korupce, plýtvání, klientelismus a státní kapitalismus. Většina úředníků už neslouží lidu, ale spíše se chová jako nová třída knížat, která žije na úkor občanů a zasahuje  hluboko do jejich soukromého života.

Rozumný a sebevědomý hlas svobodných aktivistů z různých koutů politického spektra příliš ztichl a v parlamentech a vládách už není slyšet, zatímco levicoví a pravicoví kolektivisté polarizují veřejnost.

12 článků ze Stuttgartu

Ve jménu svobody od nátlaku a násilí a svobody utvářet, tvořit  a působit,  adresuje německy mluvící veřejnosti přibližně 900 účastníků na občanském summitu ve Stuttgartu 7. září 2024 následujících dvanáct článků:

1. Chceme  bez náhrady odstranit všechny pobídky ve formě hotovosti nebo výhod pro nelegální přistěhovalce. Chceme obnovit odmítání přistěhovalců z bezpečných třetích zemí na hranicích v souladu s článkem 16a základního zákona.

2. Odmítáme předání moci Bruselu bez demokratické legitimity a chceme posílit národní suverenitu. Podporujeme hospodářskou  a svobodnou unii, ale odmítáme politickou a zejména daňovou, finanční a dluhovou unii EU.

3. Chceme posílit nebo zavést dělbu moci. To zahrnuje nezávislost státních zástupců (v Německu jsou státní zástupci podřizeni ministrovi – pozn. překl.) a zbavení pravomocí stran při jmenování soudců.

4. Chceme obnovit nezcizitelnost základních práv a svobod. Chceme, aby vlády, parlamenty a soudy mohly ztížit nebo znemožnit omezování základních práv občanů ve státem vyhlášených krizových situacích.

5. Chceme zaručit právo na svobodu projevu i na internetu. Chceme zrušit NetzDG a DSA, stejně jako další cenzurní opatření online nebo offline.

6. Chceme lépe chránit občanská práva při trestním stíhání a čelit a přísně trestat násilné policejní útoky, jako jako u Corona-  demonstrací nebo zastrašující domovní prohlídky. Zároveň chceme zlepšit práci policie při prevenci a stíhání závažné trestné činnosti.

7. Chceme zakázat státu obecně a na všech úrovních financování nevládních organizací.

8. Chceme výrazně snížit daňové zatížení všech příjmových skupin a firem. Chceme výrazně zjednodušit daňový systém.

9. Chceme, aby se stát vyhýbal rozhodování pro nebo proti používání určitých technologií, jako je elektromobilita nebo jaderná energie. Chceme co nejvíce osvobodit výzkum a vývoj nových technologií od vládních požadavků.

10. Chceme důsledně snižovat byrokratické překážky pro občany a soukromé firmy a nahrazovat je štíhlými a efektivními administrativními procesy nebo je tam, kde je to možné, zrušit.

11. Chceme důrazněji chránit lidské právo na soukromé vlastnictví před zásahy státu. Chceme  ztížit nebo zakázat vyvlastňování ze strany státních aktérů a chceme snížit nebo zrušit povinné odvody.

12. Chceme zavést referenda analogická švýcarskému modelu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

stutgartsky summit

Další zajímavý článek jste nám oznámil pane Kimjan ve vašim skvělém komentáři oproti prázdným kecům známých zasíračů diskuzí které připomíná tlachání v hospodě u Žida.

Zajímavé jsou i reakce německých čtenářů na tento pozoruhodný článek jako jsou například tyto nejlépe hodnocené komentáře (přeloženo s němčiny).

-Existuje tedy strana, jejíž volební program obsahuje těchto 12 bodů téměř shodně. Jedinou otázkou je, zda mají tito stuttgartští delegáti odvahu volit tuto stranu?

-Pokud by těchto 12 bodů bylo implementováno, všichni v Německu by na tom byli zase lépe. To nebude možné pouze s kartelovými stranami. Bohužel, kartelové strany vidí stát a občany, jejichž zájmy vlastně musí zastupovat, jako kořist pro svůj lepší život. Voliči to mají ve svých rukou. Vstaň a změň to

-V každém případě chybí následující bod: stažení nešťastného zákona o občanství zelené levice, jehož cílem je enormně zvýšit počet hlasů pro zelenou levici. Německé občanství, naše nejcennější aktivum, může být uděleno pouze po letech přísné integrace/asimilace. Jinak do roku 2030 tu budeme mít statisíce (miliony?) Arabů a Afričanů, jejichž jediným spojením s Německem je to, že mají německý pas jako vedlejší pas vedle svého hlavního pasu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

několik zdejších diskutujících nepochopilo jednu zásadní věc: pokud tu kdokoliv dá nějaký příspěvek, který není  jeho vlastním, tak ho tu dává ze dvou, buď s ním souzní (a je mu tudíž vlastní) anebo s ním nesouzni a zajímá ho názor druhých na tento příspěvek (říká se tomu diskuze). V obou případech je to tedy v naprostém pořádku. Pokud kdokoliv kohokoliv napadá a ještě k tomu vulgárně, není to diskuze.Takze buďte v klidu, pokud s textem souznite, jsou to i Vaše myšlenky, jen je někdo vyjádřil dřív, to je celé 😃

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Občas se zde objeví výtka, že zdejší fórum je nekvalitní.

Když odsud po začátku války všichni odešli na Litterate, začala se zde vytvářet pomaloučku nová komunita. Byly to celkem splašky, až Vidlák usoudil, že to zde típne, páč toto pod svým nickem nemá zapotřebí. Hodně jsem tehdy u něj lobboval za uchování. Nakonec svolil, že to zde bude 4. cenová skupina a budeme to zde mít takové, jaké si to tady uděláme.

Všimněte si, že toto fórum nemá moderátora. Když jsem se Vidlákovi z prdele na tuto funkci nabízel, on správně usoudil, že by udělal kozla zahradníkem. Prostě, vytvořte si to tam sami. Což se děje.

Takže, jestli někoho sere Antonín, nikdo shůry vám s ním nepomůže. Musíte se do něj opřít sami. Když někoho seru já, musíte jít po krku mě. Jaký si to tady uděláte, takový to tady budete mít. Výhodou je, že díky tomu, že Vidlák je dost splachovací, funguje zde absolutní názorová svoboda.

Ovšem někteří si svobodu představují tak, že sami mohou kohokoli, kdo se jim nezdá, označit za kokota, ale když on jim to opětuje, tak je to pro ně porušení pravidel. Není přátelé. To je zase ta jeho svoboda. Buďto jí berte vcelku, nebo počítejte s tím, že když budete chtít jí pro protistranu osekat, že budete muset krapet sami strčit hlavu do chomoutu.

Tady jí máte, tak si s ní dělejte, co chcete. Toto je svoboda.

Průměrný počet slepic: 3 (14 hlasů)

.. já měl Vidlákovy Kydy za nóbl podnik, působil tak na mne alespoň v době kdysi před rokem, když jsem se zaregistroval, do doby, než Antonín ukradnul Máje Jindřicha Kulhavého, a ona si to nechala líbit.

Tím to začalo, protože když sem Jindřicha Kulhavého vložila Mája, přečetl jsem ho se zájmem až do poslední tečky, od Tondy je to pro mne Šmajdavý Jindra a jsem na něj alergický..

Zřejmě jsem se tu objevil v době, kdy tu vymalovali a měnilo se osazenstvo stolu štamgastů..

Ale, pokud je záměrem, že to má být zaplivaná putyka pro dřevorubce, tak to se pokusím přizpůsobit.. Konec konců, v hospodě jsem vyrostl, a už jako dítko školou povinné jsem se naučil pařit pivní trubky, jen co jsem uzvednul kbelík s horkou vodou se sodou tak, abych ho dokázal nalít do hliníkového sudu. Však se k nám stahovali pivaři z okolních vesnic, protože jim pivo z čistých trubek chutnalo. A to jsem tátu ani mámu nikdy neviděl opilé.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

že umí tapetovat i pokoje ?

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)