Změnilo se jediné...

Autor

Ještě jednou se vrátím k ukrajinskému výpadu do sousedící ruské Kurské oblasti. Po několika dnech protiřečících si zpráv, záchvatů paniky vojenských blogerů a svolané bezpečnostní rady státu, kde Putin vypadal naštvaně, se válečná mlha poněkud rozplynula a nové bojiště začalo dostávat na mapách konkrétní kontury.

Ukázalo se, jako obvykle, že králem bojiště je dron a veškerá energie se věnuje tomu, aby vás nesejmul dřív, než se vůbec dostanete na frontu. Opět platí, že zásoby se musejí nosit především na hřbetě, přesuny jednotek se dělají hlavně v noci a pro Ukrajinu platí stejné zákonitosti jako pro Rusko. Bojiště je extrémně široké, jakékoliv větší soustředění jednotek je okamžitě napadáno a výsledkem jsou především propagandistické fotky.

Kdo si dneska ještě pamatuje několik výpadů ukrajinských vojáků do Bělgorodské oblasti? Drželi se tam dny i týdny, všichni Votápkové a Visingrové v tom viděli obrovský pokrok a zárodek budoucího vítězství, ale dopadlo to jako obvykle. Kdo si pamatuje Krynky, kde se Ukrajinci drželi dokonce rok. Akorát se tamodtud nemohli hnout a jejich krev tekla jen kvůli tomu, aby to vypadalo jako předmostí na druhém břehu Dněpru. Kolik lidí tam Ukrajina ztratila? Tisíce?

Když sleduji současný ukrajinský výpad, co se změnilo? Tedy, kromě toho, že na mapě světa existuje další místo, kde se navzájem zabíjejí Rusové a Ukrajinci a kdyby se nezabíjeli tam, zabíjeli by se někde jinde…? Byl nalezen recept na rozpohybování zákopové války? Bylo dosaženo nějakého vojensky významného cíle? Snížila se díky výpadu ruská vojenská výroba? Nastaly masové dezerce? Opustil Putin v panice Moskvu a uchýlil se do Samary? Bylo zničeno nějaké významné ruské vojenské uskupení? Vznikl kotel, ve kterém byly obklíčeny tisíce a desetitisíce vojáků? Oznámila Čína, že přestává Rusko podporovat? Fotky u ruských cedulí sice posílí morálku mužstva, ale to nikdy nevydrží dlouho. Druhý den už zase budou nad hlavou vojáků bzučet drony a shazovat granáty.

Ale o tom vlastně psát nechci. Ve světle jmenovaného chci jen upozornit na něco, co se s ukrajinským výpadem doopravdy změnilo:

Začaly růst ceny plynu.

Stačilo k tomu jen oznámení, že Ukrajina obsadila plynovou stanici Suža. Jinak se nestalo nic, plyn pořád teče, kompresory zatím nemají ani škrábanec. Stačilo k tomu jen znepokojení, že naši nejlepší spojenci, kvůli kterým se už dva roky uskromňujeme, by mohli udělat to samé, co udělali v případě Nordstrýmu a co udělali s ropou v případě Maďarska a Slovenska.

Byznys je v tomto ohledu krutě upřímný. Tam si nikdo nehraje na politická prohlášení, neoblbuje masy medovými řečičkami jako nás strategický exkomunikátor Foltýn. Tam platí jen má dáti – dal. Velký byznys se kvůli Ukrajině stěhuje za oceán, velký byznys se kvůli Ukrajině obává o ceny plynu, velký byznys v ukrajinském výpadu nevidí skvělou zprávu, že už brzy zvítězíme, ale blbou zprávu, že už brzy nebudeme mít plyn. To neříkám já, to říkají všechny velké evropské deníky.

Všimněte si prosím toho rozporu. Na jedné straně ojropolitici jásají a a deklarují, že Ukrajina má na výpad do Ruska plné právo. Novináři z České televize dávají Ondrovi Dostálovi návodné otázky o tom, jak si Ukrajinci skvěle vedou a jak je všechno důsledkem Putinovy zlotřilosti. Maršál Petrla už zase juchá, že Ukrajina slavně zvítězí a že je to jasné od začátku války. Ovšem ve skutečnosti každý povedený ukrajinský manévr okamžitě zdražuje plyn. Jakmile se Ukrajině vojensky začne dařit, okamžitě začne na plynové burze vanout mrazivý vítr. Ukrajinské vítězství = drahota, zima, bída. To neříkám já, to říkají neosobní burzovní grafy. Dokonce i nepatrný ukrajinský úspěch se okamžitě promítá do zvýšené nejistoty. Ukrajinský útok nezvyšuje klid a jistotu v Evropě, naopak, přispívá k okamžité nervozitě.

Rusové za poslední rok obsadili Adějevku, dobývají Časiv Jar, jsou na předměstí Torecka, otevřeli frontu u Vovčansku… ale žádná jejich vojenská akce nezpůsobila zvýšení cen na burze. Když se na bojišti daří Rusům, je evropský byznys naprosto klidný, ceny stabilní, samá pozitiva a sociální jistoty… Když Lipavský varuje před ruskou zlotřilostí, nechává to burzovní makléře naprosto chladné. Ruské útoky jsou pro evropský byznys vlastně naprosto akceptovatelné a škodí našemu průmyslu méně než opatření našich vlastních premiérů.

Ale když se daří Ukrajině, je to takřka okamžitě důvod k burzovní panice… Zajímavé, není liž pravda?

Rusko je sice henten nepřítel, ale takový nějaký spolehlivý a stabilní nepřítel. Ukrajina je spojenec a samotné demokracie futrál, ale takový nestabilní a zkorumpovaný futrál. Zavírá ropu, odpaluje Nordstrýmy, je lepší, když se nepřibližuje k plynovým stanicím, střílí si na vlastní jadernou elektrárnu a na ty ruské zřejmě bude také… a vlastně nejlepší by bylo, aby prohrála a byl pokoj… Ale ještě než se tak stane, mohli bychom tam prodat nějaké granáty. Leyenová to zaplatí, Fiala to dodá. Ale, prosím pěkně, bojovat výhradně na ukrajinském území. Tam si mohou v klidu vykrvácet. Rusové nám mezitím zatím stabilně dodají levný plyn, ze kterého Češi udělají nitrocelulózu, Slováci z ní udělají granáty, Strnad na nich ohromně vydělá… a kruh se uzavřel…

Hlavně Ukrajince nepouštět moc blízko k ropovodům a plynovodům… Ten jejich Budanov je totiž tak trochu mešuge…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (360 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Fiala kromě své kampeličky posílá naše peníze nás občanů ČR do ukrajinské kampeličky viz níže zpráva s fotkou.
 

ukrajinska kampelicka

Průměrný počet slepic: 4.6 (112 hlasů)

..Když Lipavský varuje před ruskou zlotřilostí, nechává to burzovní makléře naprosto chladné.“ 

Co by si kdo dělal z hloupého cz.trpaslíka, školního šprta a oplácaného budulínka.

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (100 hlasů)

lipavsky

Průměrný počet slepic: 4.6 (109 hlasů)

Škrlová převlečená za chlapa.

Průměrný počet slepic: 4.6 (73 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Ke Škrlové se nehlásily - hlásily různé osoby českomoravské elity. A cesty od soudů a z kriminálu téhle sektě a mafii umetal kde kdo, včetně dnes státotvorných médií. Jestli není Lipavkyj reinkarnací Škrlové, tak je to přímo Škrolová, velmistr převleků!

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

Bohužel Hoste máte pravdu, libtardů je hodně, je jich až příliš moc. Jsou to ti kteří volili lampasáka Pepu na Hrad, jsou to ti kteří nenechali mluvit Babiše před volby v Jablonci, jsou to ti kteří ovládají média, ČT a internet.

Průměrný počet slepic: 4.5 (68 hlasů)

Když jsem přečetl dnešní Vidlákův článek, uvědomil jsem si, jak obrovská pravda se mu do těch pár řádků vešla. Jde o jasnou informaci. Jde o strohá a konkrétně  podložená fakta. Něco podobného občas někde řekne, nebo napíše bývalý prezident, pan Václav Klaus. Vždy to kvůli přesnosti podloží čísly. Protože on je Ekonom s velkým E.

A dnes Vidlák! Popsal to parádně, srozumitelně a na tvrdo. Doufám, že to mnohým čtenářům otevře oči.

Od libtardů, tohle nenapade nikoho. Žádný libtardí novinář, žádný libtardí politik, žádný libtardí prognostik, žádný libtardí ekonom, či libtardí bankéř, ani žádný libtardí analitik. Ani nejlepšího putinologa tohle nikdy nenapadlo. Nezbývá než opakovat: ,,Myslete si o libtardech co chcete, ale jejich největší problém je, že mezi nimi nenajdete nikoho chytrého. Kdyby mezi ně i chytrý přišel, nesnesli by ho mezi sebou. Libtardi na celém světě jsou v tomhle směru nepoučitelní. 

Voličů, co to při každých volbách libtardům hodí, je hodně. Je už jasné, proč?

Průměrný počet slepic: 4.6 (80 hlasů)
Trvalý odkaz

Přednáška premiéra Viktora Orbána na 33. letní svobodné univerzitě a studentském táboře Bálványos

3. část, 27/07/2024
Po přeložení 1. a 2. části přednášky premiéra Orbána jsem se domníval, že třetí část věnovaná očekávaným změnám v Maďarsku, nebude pro nás zajímavá a že ji možná i vypustím. Teprve po jejím přečtení mi došlo, jak velký to byl omyl. Ta třetí část je z celé přednášky to nejdůležitější. A to nejen pro Maďary, ale také pro nás. Je to určité měřítko, vzor, o čem musí uvažovat skutečně velký politik, který chce vybudovat nový moderní národní stát, v době velkých geopolitických změn, které nás zřejmě čekají. Tato třetí část ukazuje diametrální rozdíl mezi naši současnou vládou a Orbánovou vládou v Maďarsku. Orbán je skutečný vizionář, který si pro sebe stanovil obrovský úkol. Zde uvedu jen jeden krátký odstavec z oné třetí části:
 
"Podstatou velké strategie pro Maďarsko - a teď použiji intelektuální jazyk - je konektivita. To znamená, že nedovolíme, abychom se ve světové ekonomice uzavřeli pouze do jedné z obou vznikajících hemisfér. Světová ekonomika nebude výhradně západní nebo východní. Musíme být v obou, v západní i východní. To s sebou přinese důsledky. První z nich. Nezapojíme se do války proti Východu. Nepřipojíme se k vytvoření technologického bloku, který by stál proti Východu, a nepřipojíme se k vytvoření obchodního bloku, který by stál proti Východu. Shromažďujeme přátele a partnery, nikoli ekonomické nebo ideologické nepřátele. Nevydáváme se intelektuálně mnohem snazší cestou, kdy se na někoho upínáme, ale jdeme vlastní cestou. To je obtížné - ale pak existuje důvod, proč se o politice mluví jako o umění."
 
Odkaz na poslední a nejlepší 3. část přednášky premiéra Orbána: 
 
 
Odkaz na 1. část
Odkaz na 2. část
Průměrný počet slepic: 4.7 (69 hlasů)

- Foltýn za sv*ně“. Snad je plukovník nepůjde střílet, doufá opozice

...Jestli něco šéfovi strategické komunikace Foltýnovi opakovaně fakt nejde, pak je to komunikace. A současně je to i vizitka premiéra, který má podobné manýry na Úřadu vlády důsledně eliminovat a ne je trvale vymlčovat,“ sdělil šéf stínové vlády hnutí ANO a místopředseda sněmovny Karel Havlíček.

Podle předsedy Motoristů sobě Petra Macinky... Foltýn – jako voják s propagandou totálně vymytým mozkem – bude přece logicky vždy vidět v části společnosti ,svině‘. Nezbývá než doufat, že se jednoho dne nezblázní definitivně a nezačne se cítit povolán vyšší mocí k tomu, aby tyto ,svině‘ šel postřílet,“ řekl.

Jako důstojník..., což je od slova důstojný, by se měl také chovat a tento slovník by vůbec neměl používat. Vláda by jej měla z této funkce co nejdříve odvolat nejen pro jeho neodbornost, ale také pro jeho hulvátské výroky,“ míní poslanec SPD Radovan Vích.

Reinhard Heydrich označil neposlušné Čechy za bestie, Otakar Foltýn označil neposlušné Čechy za svině. Snad Otakara Foltýna nepotká stejný osud, jako Reinharda Heydricha,“ napsal v odpovědi na anketní otázku poslanec SPD Jaroslav Foldyna.

Bývalý šéf pražské ODS a nyní senátní kandidát za ANO a Motoristy Boris Šťastný „... Ale nalijme si čistého vína: Foltýn je voják a vojáci jsou přece naučeni plnit rozkazy. To premiér Fiala a jeho vláda mu vydávají rozkazy. Rozkazy uvrhující naši zemi do nesvobody, cenzury a perzekucí. Rozkazy, které připomínají totalitní období před rokem 1989. Hanba této vládě a jejím cenzorům!“ řekl.

... Bohužel, je to jen další důkaz naprosté arogance této blbé vlády, se kterou to budeme muset ještě rok a něco vydržet. Doufám ale, že dostane jasný vzkaz od voličů už teď v Senátních a krajských volbách v září,“ konstatoval předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta.

Z pohledu šéfa strany PRO Jindřicha Rajchla je to dokonalá ukázka totalitního uvažování vládního zmocněnce, za nějž nese odpovědnost ten, kdo jej jmenoval. „Tedy Petr Fiala. Oni se svými oponenty, nechtějí diskutovat, oni je nesnášejí a chtějí je za každou cenu umlčet. Už jen čekám, kdy nás budou chtít zavírat či věšet jako za bolševika v 50. letech. Pan Foltýn je totiž dokonalou reinkarnací Josefa Urválka. Ve standardní demokracii by musel být okamžitě odvolán...Současně doufám, že tento přístup otevře oči všem našim občanům, kteří si ještě nevšimli, co se v tomto státě děje. A že příští rok vyženou Foltýna i s celou vládou na smetiště dějin. Pokud by PRO bylo ve vládě, tak mohu slíbit, že Foltýn bude do hodiny na dlažbě,“ zavázal se.

Pan Foltýn se vyjadřuje často proti svobodě slova a i s mnoha jeho jinými výroky nemohu souhlasit. V každé společnosti je každopádně vždy nějaké procento sviní. Rozdělují společnost a mají velkou chuť dostat se ke korytům. Proto je potřeba taková koryta rušit, aby se do veřejného sektoru a do politiky hrnulo méně sviní. Pan Foltýn, bohužel asi mluvil o někomu jiném a ani tentokrát s jeho výroky nemohu souhlasit,“ konstatuje předseda Svobodných Libor Vondráček.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Heydrich-oznacil-neposlusne-Cechy-za-bestie-Foltyn-za-sv-ne-Snad-je-plukovnik-nepujde-strilet-doufa-opozice-759810

Průměrný počet slepic: 4.3 (62 hlasů)

Teď už dokonce nám Ukrajinci určují  kdo je u nás dezinformátor a kolaborant. Například ta ukrajinská dívenka na fotce Kristýna Bolechovska která obhajuje lampasáka Foltýna a jeho výroky že jsme svině

ukrajinka bolechovska

ukrajinka uderila
 

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (43 hlasů)

- O zkorumpovaných elitách prozradila víc než měla!

EU : Jméno 28-leté nizozemské konzervativní aktivistky Evy Vlaardingerbroekové v červených denících těžko najdete. Na konferencích pořádaných maďarskými konzervativci je však relativně častým hostem. Tentokrát na jedné z nich v Budapešti kritizovala zkorumpované elity, které zneužily peníze Evropanů k tomu, aby vtáhly do EU „trojského koně“ – migranty, kteří svým působením rozloží kontinent zevnitř. Své vystoupení zveřejnila i na sociální síti X.

To zaznělo ještě 25. dubna na původně americké konferenci konzervativců v Maďarsku CPAC Hungary 2024. a držitelka titulu Master of Laws v oboru filozofie práva se v něm věnovala problematice migrace....

...Podle Vlaardingerbroekové úsudku činnost zkorumpovaných elit vedla zneužití peněz obyvatel evropského kontinentu k „pozvání nepřítele“, který jako trojský kůň postupným vývojem zavede do reality to, čemu se říká „Great Replacement“, čili „velká výměna obyvatelstva“. Už to podle ní není jen teorií, ale „realitou“.

Vedení EU podle ní prohlašuje, že „je dobrá věc, že ​​místní populace již nebude tvořit většinu obyvatel tohoto kontinentu “ a citovala nizozemského politika Hanse Timmermanse, který ještě v roce 2015 uvedl: „diverzita je osudem lidstva “ a že „Európa bude rozmanitá “ .

To, čemu se říká nová Evropa podle Vlaardingerbroekové vznikne pod vedením elit právě potlačováním „staré Evropy a jejích zastánců.

ZDROJ: X-Twitter/HD

https://cz24.news/holandska-politicka-vlaardingerbroek-zablokovana-o-skorumpovanych-elitach-prezradila-viac-ako-mala-video/

-------------------------------------------

Velká sympaťajda, mladá a pohledná (na rozdíl od Danuše-Marfuše).
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (65 hlasů)

jako kdyby byla od nás z Moravy

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Vládní srategický mluvčí si jenom nevzpomněl na to krásné české slovo pro nás untermensch: švajnehund ( Posseltovsky - schweinehund).

On má ten slovník podobný jako my za Martina Dzúra po půl roce v armádě ČSSR. Mluvili tak lampasáci i záklaďáci. Dnes takto mluví lepší lidé, když žjsou ve stresu nebo, když si dají pod kůži posilující látky. Někteří i do aršlochu. On Foltýnskyj opravdu mluví za vládu a za její poslance a voliče! Voliči Kalouska, Topolánka,Schwazendrecka takovou řeč milují. Rostou jim při tom ty jejich rohy raraší!

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

mladá, krásná a inteligentní

Průměrný počet slepic: 4.7 (95 hlasů)

vpravo "starý drevokocúr"  😁

Průměrný počet slepic: 4.2 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

koho s tech dvou budeme volit

babis

Průměrný počet slepic: 4.1 (87 hlasů)

druhý za 20-2

už jste zapomněli na lockdowny a zákaz zpěvu a povinné očkování a rozhazování našich daní? A jak se postaral o svoje děti... Jen si zahrávejte vy normální lidé.

Průměrný počet slepic: 2.6 (103 hlasů)

Marně se namáháte pane Rad. Heslo Antibabiš už nezabírá. Lidé si pamatují jak se měli za Babiše a jak se mají teď za lháře Kazisvěta Fialy

kazisvet Fiala

Průměrný počet slepic: 4.3 (100 hlasů)

skleróza. Babiš říká něco jiného, než pak dělá, stejně jako Fiala, a nevím, kdo z nich je lepší,  protože Babiš to Fialu naučil.

Průměrný počet slepic: 2.7 (53 hlasů)

co bylo včera, natož před 3 lety 😕

Průměrný počet slepic: 3.4 (20 hlasů)

Babis lze a lze a lze

fiala lze a lze a krade

babis uz ma nakradeno

Musi prijit jina generace lidi, tahle je generace je zamorena nemoralkou :( napr zde se obdivuje rajchl, vzdyt je to podvodnik, jsem optimista nekdo se vyloupne

Průměrný počet slepic: 2.2 (20 hlasů)

Jo, čekáte na Ježíše Krista, a když přijde, tak jej ukřižujete.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Jsou stejní? Jeden i druhý? Ten co je těch 20-2 vnáší do věci z matematického pohledu problém. Nelze srovnávat nesrovnatelné. Nelze srovnávat Fialu s Babišem? Můžete mít názor na Babiše jakýkoliv, ale tyhle dva srovnat nelze. Neřešte zbytečný problém. Pokud se chceme pohnout dopředu,  pokud si nepřejeme zůstat stát na místě, máme příležitost. Stačí sednout za volant, nastarovat a vyjet. Vždyť jsme národ motoristů.

Průměrný počet slepic: 3.5 (25 hlasů)

In reply to by Host

Trvalý odkaz

samá uzavírka, objížďka a cesta rozbitá

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

A hodím to Motoristům. Uzavírka, objíždka, cesta rozbitá, to nevadí. Zvládnu to. Čím víc nás bude, co to zvládneme, čím víc bude těch kteří jim to tam hodí, tím větší šanci na změnu budemem mít nejen my, ale všichni. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

ale já to nebudu

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

není všemocný a má ve svém okolí spoustu "kujme piklenců|". A proti větru se čůrá dost těžko. Jde to, ale těžko a musí se opatrně. Viz "boje" ohledně uznávání protilátek. Snažil se, ale nakonec prohrál...

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

jak je to možné ??

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

snažit se, to pro úřad premiéra netačí. A navíc pro nejlepšího světového putinologa je každá neúspěšná snaha jen další důkaz, že on na tuhle práci nestačí, právě kvůli způsobu a schopnosti jeho uvažování. Udělal už tolik chyb, že skutečnost, že pořád sedí na tom fleku a nehne se za žádnou cenu, je neomluvitelná. Abych byl konkrétní, on nejdříve poničil ODS, teď už nenapravitelně poničil celou naší zemi. No a pokud se mu podaří, až jednou skončí tady, povýšit někam do EU, spolehlivě zničí i celou Evropskou Unii. Nic lepšího od něho čekat nelze. On nic lepšího, než vysílat zbytečné a nefunkční signály, nedokáže.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

já  píšu o jiném premiérovi. O tom, kterému vyčítají opatření za kovidu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

co našel těch 800 miliard v rozpočtu a taky vyřešil důchodovou reformu, postavil nejvíc dálnic (zvláště D1 se mu vyvedla), mateřských školek a hal pro Sáblíkovou, jak slíbil před volbami. Že jo.

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Italská média píší, že Zelenský použil při útoku na Kursk italské zbraně, čímž dokonce porušil italskou ústavu. Deník „il Fatto Quotidiano“ (viz foto) upozorňuje, že kyjevský režim použil během invaze do Kurské oblasti italské zbraně bez povolení tamního parlamentu, čímž Kyjev překročil všechny červené čáry a vlastně zavlekl Řím do přímého vojenského konfliktu s Moskvou.

zelensky italske zbrane bez povoleni
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Lékaři tvrdí, že ošetřovat lidi na pojišťovnu se jim nevyplatí, a proto to od příštího roku chtějí dělat jako zubaři. Lidi začnou kasírovat napřímo. Šéf Sdružení ambulantních specialistů Zorjan Jojko uvedl, že z průzkumu, který byl proveden v polovině července, že alespoň polovina lékařů chce částečně vypovědět smlouvu s pojišťovnami. Úplně chce smlouvy rozvázat 11% lékařů. V praxi to bude znamenat, že si pacienti část léčby budou muset hradit ze svého. Důvodem tohoto kroku ze strany lékařů jsou podle Jojky špatně zaplacené úhrady, které nepokrývají ani vstupní náklady na materiál a provoz ordinace.
Na tuto zprávu na sociální síti X zareagoval europoslanec Ondřej Dostál. „Lékaři vypovědí smlouvy a budou léčit za hotové. K čemu potom bude zdravotní pojištění, s půlbilionovým rozpočtem, nezajistí-li péči? Za Válka přijdeme o veřejné zdravotnictví a propadneme na úroveň zemí třetího světa (+USA). Příští vlády budou muset stavět od nuly. Znova-lépe,“ reaguje Dostál.

Dodáváme, že to tak třeba musí být, voliči zřejmě musí padnout na dno, aby v budoucnu rozeznali dobré od špatného.

„Jen ta přechodná fáze bude nesmírně nepříjemná. Ne pro lékaře, ti se nemusejí bát; těm schopným nemocným zaplatí za všechny okolnosti, třeba v přírodních podmínkách. Ale pro ty pacienty, kteří nemají peníze a na systém, do kterého léta platili, se s důvěrou spolehli. Je proto nutné, aby fáze rozkladu byla co nejkratší,“ dodává.

valkýra/11. srpna v 18:02/97699
 

Průměrný počet slepic: 4 (29 hlasů)

Až se nemocní začnou soudit za tu felčařinu, tak tady moc lékařů nezbude, ale bude jich dost v těch převýchovných ústavech! 

Kdopak si nechá líbit jejich hokus pokusy s léky od všemožných chemiků a ještě za to platit? 

Zatím nad felčary drží ochrannou ruku Kubekovo gomora, ale oni se začnou žrát i mezi sebou. 

Zákazníci se začnou zajímat, jaké výkony lékaři za jejich peníze opravdu podávají.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Vlastně jsem vůbec nechtěl zmiňovat Foltýnovy bláboly, nemůžu ho brát vážně, přijde mi jako chudák obklopený podobnými zoufalci, je mi ho vlastně líto. Považuji ovšem za nutné upozornit, že Foltýn byl náčelníkem Vojenské policie a Černochová nyní navrhuje legislativu, která má práva vojenské policie značně rozšířit, legislativu, která ji dá prakticky stejná práva jako má civilní policie. Zdůvodněním je bezpečnostní situace.
Nevím, ale opravdu si nepřeji, aby přibývalo policajty, kteří nás budou buzerovat a už vůbec nechci, aby policie začala splývat s armádou. Chápou, že po zkušeností z Jižní Ameriky se nabízí model "junta", v USA s tím mají zkušenosti, tak proč vymýšlet něco nového, že. Nechci žít v „juntě“, nechci, aby zde probíhal takový vývoj a myslím si, že je nutné proti tomu bojovat.
Foltýn je sice blb, ale blbci jsou ta nejnebezpečnější stvoření, zvláště, když dostanou funkci.

valkýra/12. srpna v 07:45/97728
 

Průměrný počet slepic: 4.4 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

komentovat nebudu, nic o ní nevím, takže nebudu dělat chytrou.  To slezina ve Slavonicích, to už je jiná káva. Pokud mně nějaký podprůměrný Bafomet nazve zombíkem a sviní, to už se mně osobně dotýká. Co také od zelené gumy Foltýna čekat, že?  Musí z těch údajných 4 procent mít nahnáno, když mu stojíme za to, aby plamenně řečnil a nechal se strhnout k nadávkám a podněcování k násilí, protože zavírání do koncentráku (tedy karanténa a izolace se jinak nazvat nedají), co jiného to je, nežli násilí v prý démonkracii?  Ani v tom nejhorším snu by se mi nic podobného zdát nemohlo. Paní Hamplová sice napsala protestní dopis, ale víme, jak to v naší demokracii s protestními dopisy a peticemi končí, že?  Nejspíš ani zaplněný Václavák by to nevyřešil i kdybychom stáli na tramvajových kolejích, které nám nyní tak šikovně na náměstí instalují. Toto může vyřešit jen změna systému, nic jiného. Žádní politici, žádné strany, vláda odborníků kontrolovaná vším lidem Čech ,Moravy a Slezska. Krásná představa z říše sci-fi. Kdo se chce na zmíněné video podívat, je tady:https://aeronet.news/koordinator-strategicke-komunikace-fialovy-vlady-oznacil-odpurce-vladni-politiky-a-valky-na-ukrajine-za-svine-a-zombiky-ktere-je-potreba-blize-neurcenym-zpusobem-izolovat/

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Výstižně podáno a popsáno. Díky za odkaz

Průměrný počet slepic: 3.9 (21 hlas)
Trvalý odkaz

jejich zoufalství může přinést jadernou zkázu.

Ukrajinci zasáhli jadernou elektrárnu v Záporoží!

Druhou jadernou elektrárnu, po té v Sunze v Kursku, bombardovali Ukrajinci, konkrétně v Záporoží, které je pod ruskou kontrolou. Rusové dokonce zveřejnili související video, na kterém jsou vidět střely ukrajinského dělostřelectva zasahující jadernou elektrárnu! Ruské zdroje uvádějí, že došlo i k úderům od ukrajinských dronů. Je třeba poznamenat, že v jaderné elektrárně Záporizhzhya na Ukrajině v blízkosti chladicích věží vypukl požár a ruská administrativa oznámila, že probíhá velká operace k jeho uhašení. Rusové však dali jasně najevo, že požár továrnu vůbec nepostihl a neměl žádný dopad na bezpečnost stanice.

Zoufalství Ukrajinců (nebo možná Zápaďáků, kteří se za nimi skrývají), kvůli neustálým porážkám na celé frontě, může přinést jadernou zkázu! Je třeba poznamenat, že ukrajinský útok na ruskou oblast Kursk nevedl k žádné změně příznivé pro Kyjev na taktickém bojišti. A stejně Rusové nestáhli jednotky z přední linie, aby posílili své síly v Kursku (k tomuto účelu mají dostatek záloh). Samozřejmě, pokud by Ukrajinci uspěli ve svém cíli, přinesla by tato akce jadernou zkázu Evropě a nejen jižnímu Rusku a Ukrajině.

Ve skutečnosti plánovači této války z protějšího břehu Atlantiku by to chtěli, za předpokladu, že Rusové na ně neudeří z jadernými zbraněmi. V této chvíli chtějí Ukrajinci vytvořit jadernou havárií typu „moje duše je zvěčněná po mimozemšťanech“, jak se to stalo v Kugi. Ale Kugi se tehdy stane celá planeta, protože Rusko se nebude omezovat pouze na zasažení Evropy, ale dá příkaz k jadernému rozdrcení východního a západního pobřeží USA . Někdo by se mohl důvodně ptát, jestli to ti "plánovači" vědí.

Oni to vědí, ale v tuto chvílí je jejich tendence dokonce k jaderné válce, aby si USA udržely nějakou světovou hegemonii. Ovládnout alespoň zbytky světa, které vzejdou z radioaktivního popela.
 

pronews.gr

Průměrný počet slepic: 4.1 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Nela Lisková

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Británie se během současných protestů finálně mění v orwellovský stát.

-policie chodí lidem do domů kontrolovat "správné myšlení"
-můžete se dopouštět "nekriminálního nenávistného komentáře", za kterého vás perzekuuje policie
-můžete mít problémy s policií za "předzločin" jako ve filmu Minority Report (nic jste neudělali, ale policie si myslí , že na to máte potenciál)
-státní aparát akumuluje vaše privátní data ze sociálních sítí, kvůli "předzločinům"
-policie vás může tyranizovat i za to, že lajknete "nenávistný" komentář
-můžete být pronásledováni za to, že zveřejňovat na Facebooku "nepřesný" komentář, který by teoreticky mohl vyvolat nenávist"
-můžete být pronásledováni a kriminalizováni za to, že zveřejníte vlastní video z protestů, protože by to potenciálně mohlo vyvolat "nenávist"
-za příspěvek na Facebooku můžete dostat 20 měsíců vězení natvrdo (tohle se bohužel děje i u nás, viz političtí vězni Tušl s Čermákem)
-policie nechává v ulicích řádit, krást a zabíjet gangy, pokud mají ne-bílou barvu pleti; bělochy ale naopak pronásledují, tlučou a zavírají do vězení i za pouhé komentáře na Facebooku; tomuhle říkají paradoxně boj PROTI rasismu (i když je to rasistické jak prase)

Ale nic z toho nevadí a vše je to samozřejmě dokonalá demokracie. My se mezitím povinně soustředíme na úplně jiné věci - na satanistické OH a na "velký Mordor" na východě, který prý neustále prohrává a už bojuje jen vojenskými lopatkama (opatřenýma čipama z praček). Na Mordor, který prý vede "doslova Hitler Putler", který každý druhý den umírá na nějakou nemoc.

Bornova.pub
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Paris 2024 - beze slov

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

Ty olympijské kruhy s koulemi vystihují přesně, na co a o čem tyto hry byly. 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

1) Peklo z každého režimu dělají uvědomělí občané a nejhorší jsou ti aktivně uvědomělí. Lhostejno, zda z přesvědčení, nebo pro koryto. Po změně poměrů ti druzí podle potřeby přepólují svou uvědomělost. (od roku 90 v archivu pořádám socialistickou dokumentaci a jeden čas jsem dělal i se starými matrikami)

2) Pokud chcete vizi EU, která se stále více blíží realitě, zkuste nějakou urban fantasy z cyklu Prolnutí (zajímavé krváky s notnou porcí černého humoru s politickým podbarvením) od Dreschera. Jméno je pseudonym, autor je údajně součástí justičního aparátu, ale z kontextu to vypadá spíš na vysokou politiku. Střihnul si i nějaké povídky a mám dojem, že od něj pochází hláška "...od té doby, co začal jezdit do práce tankem, přestali se mu před kanceláří lepit k vozovce aktivisté..."

3) Už někdo vypsal odměnu za Foltýnovu hlavu? Možná by to neškodilo a asi by to ani nemuselo být v penězích, ale ve vhodných naturáliích (klidně i poživatelných).

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)