Výmarská Evropa

Autor

Ve včerejším článku jsem vypsal celou řadu překážek, které brání jakékoliv změně, i když existují volby a co víc, i když nejsou vůbec cinknuté. V Británii skončili Konzervativci, nastoupili Labouristé a zavedou přesně to, kvůli čemu voliči Konzervativce vypráskali. Brity trápila migrace, zhoršující se životní úroveň, výpadky v systému zdravotnictví, dlouhé čekací lhůty na doktory, nerostoucí ekonomika… a teď za to dostanou muslimskou ministryni spravedlnosti, pro kterou je podle jejích vlastní slov „víra je středobodem jejího života.“ Nový britský premiér má sice židovskou manželku, ale právě nová ministryně spravedlnosti zase podporuje bojkot Izraele…

Ve Francii zase, aby Macron udržel od moci „fašistickou Le Penn,“ spojil se s levicovou frontou, která má v programu mnohem horší věci, než o čem by Le Pennová jen snila. Co trápí voliče ve Francii? Ano, milé děti, trápí je migrace, propad životní úrovně, zhoršující se zdravotnictví, nerostoucí ekonomika… a co za svojí volbu dostanou? To uvidíme v příštích dnech. Nebude to hezké. Macronovi jeho taktika totiž zřejmě vyšla. Sice se musel spojit s islamisty, ale bude mít většinu ve parlamentu.

Podpora války samozřejmě pojede dál.

Hele, já jsem včerejší článek nepsal proto, abych podpořil škarohlídy, kteří tvrdí, že se vskutku nic nezmění. Já jsem ho psal, protože se něco ZMĚNIT MUSÍ, protože jinak dopadneme stejně jako v Británii nebo Francii. Německo se připraví, to bude následovat vzápětí. Jak poznáte, že žijete v Pákistánu? Inu, váš starosta má pákistánské jméno…

To nejhorší v Německu vyrobila Výmarská republika. To bylo přesně jako dneska. Vlády se střídaly jak na běžícím pásu, ale nic se nikdy nezměnilo. Situace obyčejných lidí se pořád zhoršovala, papaláši byli čím dál arogantnější, ve skutečnosti rozhodovaly finanční kruhy a dobové korporace, které měly mnohem větší vliv než zvolení politici… a nakonec z toho byla válka proti Rusku. Demonstrací tehdy bylo… dokonce se do demonstrantů střílelo i z kulometů… Už tenkrát samozřejmě označovali demonstranty za různé nedemokratické bojůvky a slušní lepšolidé se proti nim vymezovali tím, že se spojili s Hitlerem…

Všechno už tady máme. Lepšolidé se musejí spojovat s Dozimetry, musejí zavírat oči před rostoucí řadou mrtvol, musejí podepisovat protinárodní dohody (migrační pakty, zelené úděly), naše průmyslové Porýní už je také demilitarizované a rozhodují o něm mocipáni z Brusele…. každopádně není naše. Premiér musí lhát, aby zakryl neradostnou skutečnost a potřebuje svého Goebelse, který by zmírnil následky (bohužel nesehnal všeho schopného démona propagandy, ale jen všeho schopného blbečka), i demonstrace jsme už měli a demonstranti byli lepšolidmi prohlášeni za tu nejhorší spodinu. Fiala se musí spojovat se stále horšími gaunery, aby se udržel, musí všechny házet do jednoho ruského pytle a z jeho kroků celkem jednoznačně vyplývá, že životní úroveň se bude zhoršovat, zdravotnictví půjde do háje, ekonomika neporoste, jen podpora válce zůstane beze změny.

Macron se také musel spojit s tím nejodpornějším na politické scéně…

V sázce je prostě příliš mnoho. Spousta vlivu, spousta peněz, spousta velmocenské prestiže. V sázce je posledních třicet let liberalismu, jeho „drang nach Osten,“ jeho vymakaná propaganda, všechno. Teď hrozí, že se to sesype. Jednak kvůli ruské odolnosti, jednak kvůli Trumpovi a jednak kvůli tomu, že se stále nepodařilo úplně vymýtit zdravý rozum.

Není náhoda, že jediný, kdo se v Evropě staví proti, je premiér Maďarska, které má docela dobrou zkušenost, čeho je Rus schopen, když ho doopravdy naštvete. Mimochodem… víte co by bylo pro současnou Evropu typické? Kdyby se teď ustavila silná evropská frakce Patriotů a zase se rozpadla, protože partneři z Francie či Holandska by byli zděšeni Orbánovou iniciativou… on prý teď bude dál jezdit po světě a jednat o míru… Už je na cestě do Číny. Další bude zřejmě Turecko, Saúdská Arábie, Brazílie… u Trumpa byl nedávno a nejspíš mu poreferuje, až to objede.

Ale přestavte si, kdyby to vyšlo. Máme po amerických volbách, které vyhrál Trump a mírová smlouva mezi s Ruskem a Ukrajinou se podepisuje v Budapešti ještě před koncem maďarského předsednictví v Evropě. Ceremoniálu je, kromě velmocí, přítomen i Babiš, ať se Fiala třeba vztekne, je přítomen nový rakouský premiér Kickl, je přítomna Le Pennová, ať si Macron pukne žlučí a Scholz s Tuskem sedí někde u hajzlíku…

Šance není velká…

Ještě totiž může přijít útok pod falešnou vlajkou na Olympiádě, může přijít nějaký ukrajinský útok, který ruského medvěda definitivně vyprovokuje, kolem Pardubic pořád není žádná protivzdušná obrana, Foltýn už má vyzkoušené reakce veřejnosti na ruskou stopu při zapalování autobusů, takže už ví, že dezoláti mu sice nevěří, ale líbodémo mu žerou každé slovo. Vítek ustál střelbu na fakultě protože i někteří rodiče postřílených dětí jsou na jeho straně… Liberálové mají ještě hodně možností.

Naše školství se pomalu přestává lišit od muslimských medres… Také je určeno k vymytí mozků a nainstalování kvazináboženské argumentace. Věřte autoritám, věřte vědcům a hlavně nepokládejte žádné prokleté otázky.

Když ve výmarském Německu začalo hrozit, že by obyčejní lidé mohli i zvítězit, mocní si vybrali bastarda, kterého podpořili. On jim slíbil, že jejich majetky nechá na pokoji a zahojí se výhradně na Židech. Pořádek zavedl raz dva, koncentráky také. Moment, tohle už v Evropě také máme. Už také přijdete o majetek jen tím, že jste Rus. A také to začíná tím, že vás začnou různě šikanovat. Třeba tím, že ze dne na den začnou vyžadovat biometrické pasy a bude jim jedno, že většina Rusů, která je u nás, nemá k Putinovi zrovna přátelský vztah… a Putin jim to už dvacet let říká – nevěřte Západu, nikdy vás nebudou považovat za sobě rovné.

Každý Rus totiž může za to, že je Rus. Sice tam mají tuhou diktaturu, se kterou obyčejný Rus nemůže nic udělat, ale i ta poslední ruská turistka může za to, že Putina ještě nesvrhli a nerozpadli se.

My teď prostě musíme bojovat. Musíme zatnout zuby, musíme vydržet. Jinak to skončí přesně jako skončila Výmarská republika. Nejspíš nebudeme mít čas až do našich parlamentních voleb. Ty americké jsou totiž dřív. Do té doby se všechno stane. Všechny pokusy o velkou válku, všechny pokusy o upevnění pozic v Evropě, veškerá propaganda… v příštích šesti měsících budou nasazeny všechny zbraně, které líbodémo ještě zbyly. V mediálním prostoru i na ukrajinské frontě.

Měli bychom se na to připravovat a držet Orbánovi palce.

Ale měli bychom se připravit i na to, že to dopadne blbě.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (377 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

"...Vítek ustál střelbu na fakultě protože i někteří rodiče postřílených dětí jsou na jeho straně…"

----------------------------------------------------

Jsou na jeho straně?! A nechtěli by mu za to ještě poděkovat..?! (to snad je blbej sen)

Průměrný počet slepic: 3.9 (111 hlasů)

"...většina Rusů, která je u nás, nemá k Putinovi zrovna přátelský vztah… a Putin jim to už dvacet let říká – nevěřte Západu, nikdy vás nebudou považovat za sobě rovné..."

---------------------------------------

Žádné Slovany nebudou nikdy považovat za sobě rovné. (Němci se svými druhořadými potravinami s tím taky nemají problém.)

Průměrný počet slepic: 4.3 (153 hlasů)
Trvalý odkaz

To co píšete v tomto odstavci by bylo jak trouby z Jericha a zaslouženě. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (52 hlasů)
Trvalý odkaz

----------------------------------------------------------------------

Miroslava Němcová se na svém profilu rozohnila,

- když napsala, že si Putin udělal z Orbána svůj hadr a že jeho hanbu stejně nesmyl a nesmyje ani tu svoji.

Já bych rád usvědčené zlodějce rohlíků vzkázal, že Orbán byl nejen v Moskvě, ale i v Kyjevě a jednal jak se Zelenskym, tak s Putinem jako rovný s rovným. Přesně tak, jak má sebevědomý lídr usilující o mír v Evropě jednat.

Pokud si skutečně někdo dělá z někoho hadr, tak je to Washington a Brusel z Fialy, Černochové a z celé naší vlády, která je na rozdíl od Orbána jen partou servilně se krčících lokajů poslušně plnící pokyny svých pánů.

Tudíž bych chtěl paní Němcové vzkázat jediné - propásla jste příležitost mlčet.

(FB J. Rajchla)

-----------------------------------------------------------------------------------

Jak by to vypadalo, kdyby Jan Hus žil v dnešní době…

Poté, co by narůstala jeho popularita a počet návtěvníků Betlémské kaple, by Petr Fiala označil jeho kázání za proruské a Vít Rakušan by zřídil speciální policejní tým BIBLE, jenž by monitoroval všechny jeho aktivity.

Česká televize by vyslala na Malostranské náměstí svůj štáb a tam by se prostých lidí dotazovala, proč chodí poslouchat dezinformace do Betlémské kaple, když ona jim nabízí celou škálu mnohem důvěryhodnějších kazatelů, kteří navíc disponují glejtem od neziskových církevních spolků potvrzující jejich oddanost víře. K reportáži by přidali komentář Romana Mácy, jenž by coby expert potvrdil, že přijímání pod obojí je typický proruský narativ šířený pravoslavnou propagandou řízenou samotným moskevským metropolitou.

Následně by generál Koudelka uspořádal tiskovou konferenci, kde by grandiózně odhalil zjištění, že v kasičkách na příspěvky v Betlémské kapli bylo nalezeno několik rublů a kopějek a že jednoho z Husových kázání se prokazatelně zúčastnili i Miškin s Čepigou.

Seznam Zprávy by zveřejnily své zaručené informace, že Mistr Jen před 20 lety osahával jednoho z ministrantů s tím, že mají několik svědků, kteří to mohou potvrdit, avšak nechtějí být jmenováni. Marie Bastlová by si jej následně pozvala na rozhovor, aby vysvětlil své teze, přičemž by jej nenechala domluvit jedinou větu a pořád mu skákala do řeči s uváděním závěrů posledního katolického konventu, jenž obvinil Husa z kacířství a vyjmenoval všechny jeho hříchy.

Televize by následně nabídla lidu jiné reformátory, kteří by dostatečně zaníceně kritizovali katolickou církev, avšak ve skutečnosti by se s ní za oponou paktovali a nechali se od ní štědře honorovat.

A kde je pravda by vlastně vůbec nikoho nezajímalo.

Dříve si holt ti, kteří stáli u kormidla, museli špinit ruce s upalováním na hranici. Dnes disponují mnohem sofistikovanějšími metodami, jak nepohodlné věrozvěsty zlikvidovat a udržet se u koryt.

Scénář je stále stejný, jen nástroje manipulace se významně vyvinuly.

Pokrok prostě nezastavíš…

Hledej pravdu, slyš pravdu, uč se pravdě, miluj pravdu, braň pravdu až do smrti, neboť pravda tě vysvobodí.”

(FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (217 hlasů)

Rajchlovi mimořádně podařilo👍

Průměrný počet slepic: 4.7 (107 hlasů)

Pokud by Jan Hus žil, měl by ještě pro Mirku rohlík vzkaz "Sancta simplicitas". Ani by s sebou nemusela mít piezoelektrický zapalovač.

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

https://sputnikglobe.com/20240707/left-wing-coalition-gains-momentum-in-french-snap-parliamentary-elections-1119280411.html

 

Levicová koalice vedená Jeanem-Lucem Mélenchonem vede ve francouzských volbách a je připravena sestavit vládu, která by realizovala její program.

 

Ve francouzských volbách vede levicová Nová lidová fronta, na druhém místě je koalice Společně prezidenta Emmanuela Macrona a na třetím pravicové Národní sjednocení. Podle předběžných výsledků televize BFM TV však žádná koalice nezískala v Národním shromáždění absolutní většinu.

Očekává se, že Nová lidová fronta získá 175-205 křesel, koalice Společně 150-175 a Národní sjezd 115-150 křesel.

Levicovou koalici Nová lidová fronta tvoří "Nepoddajná" Francie Jeana-Luca Mélenchona, Socialistická strana, Komunistická strana, Ekologové (dříve známí jako "Evropa ekologie - Zelení") a "Nová antikapitalistická strana".

Po prvním vyhlášení výsledků vyzval předseda levicové koalice Jean-Luc Mélenchon francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, aby uznal porážku ve volbách, odvolal dosavadního premiéra Gabriela Attala a umožnil levicové koalici sestavit nový kabinet.

"Prezidentova porážka je zřejmá... Musí ji uznat a nepokoušet se ji obejít.... Premiér musí odstoupit... Prezident je povinen povolat k moci Novou lidovou frontu," prohlásil Mélenchon na adresu svých příznivců.

V sídle Socialistické strany se výsledky předčasných parlamentních voleb setkaly s hlasitým potleskem a jásotem, informuje zpravodaj Sputniku z pařížského sídla strany.

V sídle strany se shromáždily stovky lidí, včetně politiků, novinářů a dalších hostů, kteří očekávali výsledky voleb.

Poslanci strany křičeli "Děkujeme!", zatímco dav skandoval "Za Novou lidovou frontu!".

Po vyhlášení oficiálních výsledků první tajemník Socialistické strany Olivier Faure prohlásil, že v nadcházejících dnech se Nová lidová fronta musí pustit do společného projektu pro budoucnost Francie a jejího lidu.

"Nová lidová fronta musí převzít odpovědnost za novou kapitolu našich dějin. Budeme mít jen jeden kompas: kompas programu Nové lidové fronty," řekl Olivier Faure novinářům v pařížském sídle.

V neděli se ve Francii konalo druhé kolo předčasných voleb do Národního shromáždění (dolní komory francouzského parlamentu). Podle ministerstva vnitra byla účast v 17 hodin místního času 59,71 %, což je téměř dvakrát více než účast ve druhém kole parlamentních voleb v roce 2022.

První kolo voleb se konalo minulou neděli 30. června. Tehdy pravicová strana Národní sjednocení spolu se spojenci z Republikánské strany získala 33,15 % hlasů, levicový blok Nová lidová fronta 27,99 % a koalice prezidenta Emmanuela Macrona skončila třetí s 20,04 %.

Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)

a Bůh pomáhej opravdovým Francouzům!

Macronovo politické manévrování a spojenectví s krajní levicí s cílem postavit se Le Penové přinesly nejhorší noční můru od druhé světové války

E. Macron odmítá dát Jean-Lucu Mélenchonovi mandát k vládnutí: Ve francouzském kabinetu prohlásil, že o spoluvládě mezi jeho frakcí a Mélenchonovou stranou Nepodřízená Francie nemůže být řeč.

"Skutečnost, že jsme stáhli mnoho kandidátů, aby krajní pravice nezískala absolutní většinu v Národním shromáždění, neznamená, že se hodláme spojit s Nepovolenou Francií," řekl údajně francouzský prezident.

Postoje Jeana-Luca Mélenchona a dalších krajních levičáků jsou proti Izraeli, ve prospěch Palestinců, proti Ukrajině a pravděpodobně ve prospěch Ruska, přičemž samozřejmě chce, aby se otevřely brány Francie a byla povolena volná imigrace, potraty, aby byly bezplatné a dále omezovaly moc katolické církve.

Je to poprvé, co takto krajně levicová politická formace získává první místo v parlamentních volbách díky hlasům, které jim dal Macron!

Premiér Gabriel Attal také ujistil, že Macronova frakce neuvažuje o možnosti spoluvládnutí s Nepořízenou Francií a odstupuje, jak Mélenchon žádal.

Melanchon ale ve svých prvních prohlášeních vyzval k rezignaci Gabriela Atala a označil Macrona za poraženého.

zdroj:pronews.gr

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (44 hlasů)

Dovolím si  citaci z článku , viz odkaz https://cz24.news/diagnoza-chcipajici-kobyly/

“ Pramen všech potíží má svoji DNA ve faktu, že vládnoucí elity nekonají ve prospěch většiny. Naopak, konají proti většině což v důsledku generuje bohatství čím dál menší množině „vyvolených“ na úkor čím dál větší skupiny slabších. Aby to ovšem fungovalo, musí elity mít schopnost prezentovat svoje kroky a opatření jako dobro pro většinu, o kterou se tímto láskyplně starají. “

V článku  Vidláka je upozornění, že  tehdejší lepšoidi  pro svou pozitivni prezentaci našli vhodného magora .  Možna si díky své  aroganci mysleli, že ho budou mít pod kontrolou.  Najednou jim neomezeně vládnul a měli diktaturu jak vyšitou. Vymklo se jim to z rukou a byl obrovský průšvih.  Co víme, co Ukrajinci Rusům  provedou  a  ti  to už neunesou a razantně odpoví ?

 Elitám nevadí, že denně umírá ve válce zbytečně mnoho lidi a že docházejí. Dají se doplnit, nadšenců pro válku  je kolem Ukrajiny dost. 

Nám nezbývá, než držet palce Orbanovi a všem kdo se k němu přidají. Pokračovat dál v objektivní analýze toho co se skutečně děje. Lidé snad dříve prozřou, než bude pozdě.

 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (77 hlasů)

"Když ve výmarském Německu začalo hrozit, že by obyčejní lidé mohli i zvítězit, mocní si vybrali bastarda, kterého podpořili."

 Tahle propaganda kolovala v berlínských kavárnách už ve dvacátých letech minulého století. Jistý Heartfield k tomu dělal dokonce kvalitní grafiku. Sice to byly všechno lži a žvásty ale aspoň to dobře to vypadalo.

Vlastně je to osvobozující, člověk aspoň ví, že vše co se nyní děje si plně zasloužíme.

 

"že by obyčejní lidé mohli i zvítězit"

To je vtip? Bolševická revoluce stála životy milionů rusů, tedy obyčejných lidí!

Průměrný počet slepic: 3.5 (28 hlasů)

zemřeli proto, aby další nemuseli chcípat hlady ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

Jde o kontext celého mého příspěvku, ne jen o tu jednu poslední větu.

Ale i tak; vaše verze stejně postrádá logiku, což samozřejmě nevadí protože logika je v dnešní době to poslední co by určovalo správnost argumentu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Volby v roce 1928 byly pro NSDAP neúspěšné. Pak přišla krize a volby v roce 1932 přinesly  straně velký úspěch.  Volil je nadšeně německý lid !

Kde se z ničeho nic vzala taková popularita ?  

 

 

 

 

 

 

 

 

i

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

J.Kulhavý 7-7-2024
 Náš sobotní  článek získal velkou pozornost facebookových cenzorů. Poprvé ve více jak jedenáctileté historii našich stránek se nepodařilo ho nasdílet či aspoň uveřejnit na této sociální síti. Okamžitě po přidání byl smazán s vysvětlením, které je směšné, navíc se to dělo pokaždé, když se kdokoliv z našich čtenářů pokusil o to samé. Jedná se tak o nejcenzurovanější článek za dobu působení inadhledu, což je vzhledem k jeho charakteru a obsahu doslova alarmující. Oni chtějí válku za každou cenu.

  Přitom se nejednalo o nic jiného, než o setkání maďarského premiéra Orbána a ruského prezidenta Putina, přičemž úvodní fotografie byla zdokumentováním podání si rukou těchto dvou politiků doplněná další, na níž byl přeškrtnutý ukrajinský voják klečící u hrobů svých spolubojovníků. Šlo tak o grafické zvýraznění snahy ukončit válku, o což stojí každý normální člověk. O pár hodin dříve byl Orbán u Zelenského a zjevně se snaží z pozice předsedajícího v Evropské unii zahájit mírový proces. O tom hovořil i článek, ovšem jak se zdá, západním cenzorům jakákoliv zmínka o míru vadí. Dle všeho umírající Ukrajinci a v menší míře Rusové Západu vyhovují. Pokud Vás tato stať zajímá, zde je na ni odkaz: https://www.inadhled.live/zajimavosti/orban-v-moskve/

PS. Dále J.Kulhavý píše o P.Pavlovi a jak krátkou pamět někteří mají. Celý článek zde: https://www.inadhled.live/uvaha-dne/pamet-neslouzi-kazdemu-stejne/

Průměrný počet slepic: 4.2 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

Napsal jsem před 3 dny viz zde https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2157911#comment-2157911
...."Aby se nepotvrdil nový premiér Keir Starmer že je stejný válečný štváč jako šílenec Tony Blair premiér UK od r.1997 do r.2007 . T.Blair to je ta šílená , krvelačná anglická krysa, lhář a řezník který spolu s druhým lhářem a řezníkem Georgem W. Bushem prezidentem v USA má na svědomí přes milion obětí v invazi do Iráku v roce 2003...

A už je to tady viz níže zpráva co prohlásil nový britský ministr obrany a válečný štváč John Healey při návštěvě Oděsy:

Velká Británie dodá Kyjevu 90 vysoce přesných střel Brimstone, 10 dělostřeleckých lafet AS-90 a 250 tisíc munice.
Balíček vojenské pomoci bude také zahrnovat 50 člunů, 40 vozidel na odminování, 61 buldozerů a náhradní díly pro dříve dodané AS-90.
Při návštěvě Oděsy to prohlásil nový britský ministr obrany John Healey.

zdroj: https://t.me/neCT24/58710

Průměrný počet slepic: 3.4 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

SE ZELENSKÝM SE JEDNAT NEBUDE, tvrdí odborník na bezpečnostní strategii a technologie Stephen Bryen viz níže:

Válka na Ukrajině skončí kapitulací, nikoli vyjednanou dohodou. To je můj pohled na to, kam válka směřuje a proč strany nemohou jednat o urovnání. Posledním milníkem v sáze o vyjednávání je prohlášení v podobě rozhovoru, který poskytl Volodymyr Zelenskij listu Philadelphia Inquirer. Zelenskij říká, že mezi Ukrajinou a Ruskem nemohou být přímá jednání, ale mohla by existovat nepřímá jednání prostřednictvím třetí strany.  Zelenského „návrh“ je ve skutečnosti jen další kouřovou clonou, která má odvrátit kritiku Ukrajiny za to, že nechce urovnání s Ruskem. Tři silné síly brání Zelenskému zasednout k vyjednávacímu stolu.

Nejdůležitější z nich je, že hlavní anglosaští hráči v NATO, jmenovitě USA a Spojené království, se důrazně staví proti jakémukoli jednání s Ruskem. USA udělaly vše, co mohly, pomocí sankcí a diplomatických opatření, aby zabránily jakémukoli dialogu s Ruskem na jakékoli téma (kromě výměny zajatců).

Druhým důvodem je ukrajinská legislativa, podporovaná Zelenským, zakazující jednání s Ruskem. Nejvyšší rada (ukrajinský parlament) by mohla tento zákon během nanosekundy zrušit, pokud by je o to Zelenskij požádal, ale neudělá to. Zelenskij zcela ovládá ukrajinský parlament, zatkl nebo vyhnal opoziční politiky do exilu a ovládá tisk a další média. Zelenského železná pěst znamená, že osobně nedovolí přímé jednání.  Zelenskij také podepsal dekret zakazující jakákoli jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Třetí důvod souvisí s tlakem na Zelenského ze strany krajně pravicových nacionalistů, včetně zejména neonacistické brigády Azov. Přímým důkazem toho je odvolání generálporučíka Jurije Sodola, vrchního velitele kyjevských sil v oblasti Charkova. Sodol byl obviněn vůdci brigády Azov, že v bitvách o Charkov zabil více Ukrajinců než Rusů. Azov předal svou zprávu Radě a Zelenskij ji zavázal odvoláním Sodola.

Celý článek zde:
https://cz24.news/valka-na-ukrajine-skonci-ponizujici-kapitulaci-se-zelenskym-se-jednat-nebude-tvrdi-stephen-bryen-odbornik-na-bezpecnostni-strategii-a-technologie/

Průměrný počet slepic: 3.3 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Spousta lidiček očekává, jak se svět po všemožných i nemožných volbách bude měnit. Všechno je to jenom hra a divadlo. Děje se jenom to, co chce světový kapitál. Na světě proti sobě nestojí levice a pravice. Stojí proti sobě kapitál a dělnictvo. Dávno, dávno před tím, nežli se začalo sjednocovat dělnictvo a rolnictvo, tedy proletariát, byl světový kapitál sjednocen a jeho kroky promyšleně korigovány. A to včetně válek a všech těch černých pátků na burze. Víte o tom, že FED je soukromá banka a americký dolar soukromá měna ? Jo, jo, je to tak. Takže, národe, uklidnit emoce, vše je v celosvětovém měřítku dávno rozehráno a musí se to jen správně řídit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (40 hlasů)

Stojí proti sobě kapitál a dělnictvo.

Ale ten pojem dělník si musíme trochu upřesnit. Jsou doby kdy dělník ze Škodovky, Poldovky, Avie, Kohinorky, Janečkovy Jawy, ČKD a dalších fabrik a nejen u nás měl rodinu, byteček, a jen ruce a špinavé montérky. Proto jakýkoli pohyb co se týče mzdy pro ně byl život ohrožující. Fronty (na úřadu práce) před fabrikami, pracující děti a absolutní poslušnost nadřízených (dnes hypotéka) tak ohrožovalo existenci průmyslových zaměstnanců. Proto stávky, proto jásot když se Kléma "vrátil z Hradu" a i po roce 89 dělnictvo ještě existovalo, viz Štěpánův projev. Jak dopadl?

Nechci zde jmenovat Ozbrojenou pěst dělnické třídy, ale tehdy to byla síla zemi obracející.

No a dnes? Dělnictvo ani Agrárníci (před válkou nejsilnější strana) už prakticky neexistují a vedení společnosti politickými stranami, odbory a dalšími spolky jaksi selhává. Je potřeba změnit poměr sil na vládnoucích pozicích, a když ne dělnictvo a zemědělstvo, tak kdo?

Na rozdíl od toho kapitál se modernizoval a propojil a bez světových bank a nadnárodních monopolů se nic nehne, a ani volby. Ve Francii jsme čekaly revoluční obrat a ono nic. Kdo za to může?

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

zatemnil mozek lidem katalog Neckermanna. Ovšem i tento rakouský zásilkový obchod zkrachoval. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Naprosté šílenství a neuvěřitelná agenda proti zemědělcům již dorazila i do Velké Británie, kde začaly letos obrovské protesty farmářů podobně jako před časem v Holandsku, ale v tomto případě na to jde britská vláda jinak. Zatímco v Holandsku se vláda rozhodla vybíjet hospodářská zvířata pod záminkou, že produkují metan a dusík, tak naproti tomu ve Velké Británii začala vláda zemědělcům vyplácet dotace na plevel!

Britský farmář vylíčil, jak jim vláda platí za pěstování plevele místo potravin! 
Video z českými titulky viz zde:
https://rumble.com/v55x572-britsk-farm-vylil-jak-jim-vlda-plat-za-pstovn-plevele-namsto-potravin.html

podrobný článek viz zde:
https://aeronet.news/britsti-zemedelci-dostavaji-dotace-za-to-ze-na-svych-polich-zaseji-plevel-a-transformuji-pudu-do-neobdelavane-podoby-v-ramci-udajne-ochrany-klimatu-zvere-a-mistniho-biotopu/

Průměrný počet slepic: 3.6 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

Už je to viditelné i na první pohled. A máme k dispozici  výsledek dalšího testu z bývalé sladké Francie.

Evropa je nemocná. Celá Evropa je nemocná.

Diagnóza: Ztráta schopnosti myšlení, ztráza pudu sebezáchovy, totální zblbnutí.

Na všechno možné dnes existují léky, ale na blbost žádné medicína není. Nikdo dosud na nic nepřišel, nikdo blbost neumí léčit. Blbost je zhoubná. Dříve bývala blbost postižením celkem vzácným. Blbci nedokázali přežít. Dnes je blbost postižením častým. Blbost se dá dnes vystudovat. Jak totálně zblbnout se dokonce vyučuje na vysokých školách. Blbci dnes přežívají snadno. Bude tomu tak do té doby, dokud budou existovat lidé, schopní napravovat blbá rozhodnutí. Až tito skončí, nebo až se na to vykašlou, potom se teprve stane, že blbci nedokáží přežívat.

Vidlák se svým článkem tentokrát přesně trefil. To co napsal na nás čeká.

Zbývá věřit na zázrak.

Věř a víra Tvá tě uzdraví.

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)

Anebo - Věř, a blbost (tvá a této vlády) tě uzdraví... (bude to ale ještě nějakou dobu trvat. 👀)

 

Průměrný počet slepic: 2.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Každý rus může za to, že je rus.

Kdysi mi vyprávěla kamarádka, bylo to dávno před tou válkou, že si zaplatili dovolenou v Chorvatsku. Přijeli tam, paní domácí jim ukazovala kde budou bydlet, ale chovala se k nim odtažitě a přišlo jim, že se na ně dívá s dost značným negativismem. Což jim bylo divný, protože jí nikdy nic neudělali, naopak, přijeli tam utratit peníze. Pak se to vysvětlilo, s paní se náramně skamarádili a prožili tam perfektní dovču.

Víte, kde byl původně zakopaný pes? Ta paní, jak si mezi sebou povídali, je mylně považovala za rusy. A sdělila jim, že už je tam několikrát měla. Všichni její předchozí ruští hosté se chovali arogantně, nadřazeně a některé zásady slušného chování prostě nerespektovali. Já vím, že mezi rusy je i mnoho slušných lidí, kteří by se za chování těchto styděli. Ale když přijdete k té paní a začnete jí vysvětlovat, že rusové jsou vlastně bezva národ, asi u ní neuspějete. I když budou vaše argumenty pravdivé a pozitivní, její životní zkušenosti tvrdí pravý opak. Ona vám prostě neuvěří.

A přesně tak to mám já.

Průměrný počet slepic: 2.8 (23 hlasů)

rusy znám jen z tenisu a dovolené, a to jak se chovají je MEGA arogance, ukrajinci se chovají stejně imho

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

já si ukrajince neidealizuji, mě na tom sere nejvíc ta válka. A víte proč?

Kdysi jsem byl 2 roky v armádě. 4x doma, 16 vycházek a 2x na střelbách v Kazachstánu. Když na to zpětně vzpomínám, mnohdy jsem se choval jako hovado. I když jsem vlastně proti nikomu nebojoval, změnilo mě to k horšímu. A nechtěl bych zažít situaci, kdy bych ve válce s někým bojoval na život a na smrt. Dost se bojím, že by na povrch vystoupili ti démoni a já se dost obávám, čeho pak bych byl schopen. Ale já to zjistit nechci!

Průměrný počet slepic: 3.5 (20 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

berrnarde, vidím že máme více společného, než jsem čekal :-)
1x doma, 2 vycházky a 0x v Kazachstánu

Taky jsem sloužil u PVOS, ale naštěstí jako špagi jen rok, a to v Rebešovicích u velitelské jednotky tuším 9 oddílů ruských protiletadlových raket, rozmístěných v okolí Brna. Polovina každý rok jezdila ešalonem na střelby, pravděpodobně do zmíněného Kazachstánu. Taky jsem měl jet, ale naštěstí jsem švejkoval natolik úspěšně, že mě za trest nechali dělat "sklomrda" za plexisklem ve velitelském bunkru. Ale ani tam jsem nevydržel moc dlouho :-) Takže jediné, co jsem nakonec musel dělat, bylo na začátku týdne vypsat plakát s plánem týdenních deklarovaných činností, které se většinou nekonaly (buď ohebný jako guma při ranní rozcvičce, počítání velkých a malých čísel na hodinách matematiky, pozorování elektronů dopadajících na fosforescenční stínítko elektronového děla během sledování večerních televizních zpráv ...). Hlavní činností bylo střežení muničního skladu v Medlánkách.

Na vojně 1987/88 ze mně udělali protistátní živel a jako jediného absolventa u útvaru nepřipustili k důstojnickým zkouškám. Začátkem roku 1990 se posléze na okresní vojenské správě neskutečně omlouvali, málem se klaněli až k zemi, a chtěli mě povýšit na důstojníka i bez zkoušek. Pak se divili, když jsem jako pravověrný pacifista požádal o vystoupení z armády :-) I ty otravné mouchy v pokoji radši chytám a pouštím ven na svobodu ...

Průměrný počet slepic: 2.7 (10 hlasů)

V roce 88 mělo Brno kolem sebe na svou ochranu 8 palebných oddílů. Devátý byl prostě devítka, kde jsem sloužil já.

Každý palebný útvar odsral Kazachstán ob rok. My z devítky, jsme si to vyžrali každý rok.

A devítka nebyla v Rebešovicích, ale v Neslovicích.

Ale jsem rád, že si se spletl, protože my tam měli 5 špagátů takhle v pokojíku na konci chodby. Jeden se s námi skamarádil, tak pak taky se účastnil našich pijatik, nebo té zajijačky, jak jsme chytli vlese prase, ale zbylí 4 námi opovrhovali, páč díky své zlaté hvězdě na rameni si mysleli, že jsou výš. Asi je to učili na té vejěšce, ale pak byli poněkud rozčarováni, když je vojím poslal do prdele.

Halt mazácká vojna. Můj nejlepší výkon byl, když jsem jako vojín, bez jediné pecky na rameni, srovnal do latě dva poručíky. A právě proto jsem výš psal, že takováto situace dokáže člověka změnit. Chytrý vysokoškolák s hvězdou musí sklapnout kufry před vojínem. Protože ten vojín sice nemá hvězdu, ale má koule.

Průměrný počet slepic: 2.7 (15 hlasů)

Omluva, byly to Řečkovice a ne Rebešovice u Brna. Spíše tam byly jen kasárny pro gumáky a záklaďáky z víc oddílů, dokonce s fotbalovým hřištěm. Špagáti bydleli ve vlastní cimře s bidly pro tuším 7 absolventů vojenské katedry vysoké školy.

Oddílům s ruskými raketami se velelo z podzemního bunkru, který byl zamaskován ve svahu u dálnice, tuším ve Šlapanicích, ale nejsem si tím úplně jist. Gumáci seděli oproti polokruhovitému plexisklu, za kterým "sklomrdi" zakreslovali dle pokynů ve sluchátkách trasy letadel, balónů a občas i UFOnů :-) Tam jsem byl odvelen za trest, ale jen na pár měsíců. Ale i zde jsem si rychle vybudoval pověst "problematického ignoranta", a byl jsem patřičně hrdý, že jsem nedostal žádnou pochvalu ani opušťák :-)

Jeden den jsem strávil také u radarové jednotky, odkud se přímo navádělo rakety na cíl. Zda to byly Neslovice, si už nepamatuju.

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)

a z toho mám taky dobrou historku.

To jsem takhle dostal od velitele sedm ostrých, pochopitelně nespravedlivě, ale u nás v kasínu jsme basu neměli. Takže jsem ráno vzal ten papír, oblékl se do vycházkového a odfrčel do Brna. Tam jsem se na bráně vytasil s tím rozkazem. Přišlo mi, že ten chlapík si s tím neví rady, tak někam zavolal, dorazil jiný, taky záklaďák, já pochopil, že je to pucflek velitele věznice a on prý co chci. Já na to, že nic nechci, ale mám tady papír, že mě tam maj na 7 dní zavřít. On jestli jsem si tím jistej. Já na to, že už si ničím nejsem jistej, ale na tom papíru to prostě píšou. Tak mě odvedl k veliteli věznice. On chvíli nevěřícně koukal na ten papír, pak na mě, pak zase na papír a to už jsem poněkud znervózněl. Si říkám, co to tady maj za ansámbl? Oni tady mají posádkovou basu, já sem přijedu se nechat zavřít, a oni jsou z toho všichni vydřený.

A pak ten velitel na mě začal řvát: "Můžeš mi říct, co tam u vás máte za kretény? Jasně jsem všem útvarům dal vědět, že tento týden se bude celá basa malovat, tak mi sem nikoho nemaj posílat". A normálně bez skrupulí mě vyrazil. Takže já se v 9 dopoledne ocitl před řečkovickými kasárnami. A bylo mi jasný, že bych byl pěknej kretén, když bych se hned vracel do svých kasáren. Jelikož tam mě nikdo nehledal, páč jsem byl v base. V base mě nikdo nehledal, páč odtud mě právě vyrazili.Tak jsem si v deset vlezl do jedné hospody 4 cenové skupiny, tam se skamarádil hned s brněnskými popeláři a strávil v hovoru s nimi příjemný den.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Když jsem byl v armádě druhým rokem, tak jsem pochopitelně neuklízel. Košťata, lopaty, kartáče a podobné věci by mi neslušely. Takže staří nedělali ani rajóny. Ovšem nešlo na všechny napsat mladé, protože případní hlídači šikany to sledovali. Tak se to řešilo tak, že starému napsali nějaké vnitřní. Např. já měl náš pokoj. Uklízel tam pochopitelně mladý. Když dorazil politruk, ode dveří šel po špičkách a na dozorčího roty dělal pššššt, tak on začal dupat, že málem spadnul ten barák a "Soudruhu majore, desátník Macák, během výkonu mé služby se nic zvláštního nestalo".

Tudíž jsme všichni věděli, že je tam kontrola a když dorazil k nám na pokoj, já zrovna koštětem zametal pavučiny v rohu místnosti. Po jeho odchodu jsem odevzdal koště právoplatnému majiteli.

A špagáti, ti byli fajn. Pokud na vojně máte vyšší hodnost než vojín, už neuklízíte. Špagáti byli podporučíci, takže když druhým rokem nastoupili noví, bylo potřeba jim vysvětlit, jak to funguje. Takže úklid jejich pokoje byl napsán na mě. A takhle si ležím na regále, přišel špagi a prý, jestli je tady nějaký berrnard? To jsem já, říkám, co chceš. No, já, že máš u nás psané rajony, za chvíli je večerka a tys na to ještě nesáh. Tak jsem zalovil pod postelí, tam jsem měl kanady a jednu vrhnul jeho směrem. Což mimochodem není žádná legranda, prubněte někdy tak těžkou botou z leže trefit cíl. Mě se to ale tehdá povedlo. Už nikdy po tom po mě nechtěl, abych mu uklidil pokoj.

Průměrný počet slepic: 2.2 (9 hlasů)

Bylo to po službě v kuchyni, kdy jsem měl dohlížet na umývání nádobí, ale spíš jsem s tím vypomáhal. Dokonce mi jeden záklaďák prorocky předpověděl, že když jsem tak blbě aktivní, tak mě to v zaměstnání nemine, což se do roka fakt stalo, když jsem před studiem medicíny pracoval ve Vinohradské nemocnici na kuchyňce radioterapeutického oddělení.

Večer už jsem točil bidlohodiny, když přišel devéťák, že v kuchyni cosi neštimuje. Vůbec se mi tam zpátky nechtělo, a tak jsem mu řekl: "Pane, nechte mě, ať se uklidním, nebo se stane něco opravdu špatného!". Důstojník se zamyslel, nezmohl se na slovo, na podpatku se otočil a zmizel. Trénoval jsem předtím párkrát v tělocvičně ze sebeobrany MS-1 Přímý úder, možná se to k němu doneslo :-)

Tím jsem si získal velkou úctu u záklaďáků, kteří to z povzdálí vyhodnotili jako "vypíčování dévéťáka".

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)

Další vzpomínka pochází z hodin marxismu-leninismu či jak se tomu tenkrát říkalo, na PVS-ce /politicko-výchovné světnici/. Dostali jsme na poznámky velké sešity formátu A4, ale neváhal jsem na vlastní náklady koupit sešitek minimální velikosti, většinou používaný na slovíčka ruštiny. Politruk se zajímal, proč nepoužívám "normální" sešit. Když se dozvěděl: "Soudruhu majore, my už tady všichni máme z tohoto předmětu složeny státnice. Tak je přece lepší šetřit naše lesy!", ztuhly mu rysy v tváři ... k důstojnickým zkouškám jsem připuštěn nebyl.

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)

Stalo se při podvečerním kontrolním nástupu jednotky.

Spolubydlící Hančár z pokoje před odjezdem na střelby do Kazachstánu nemohl najít opasek, tak jsem mu věnoval svůj.

Další jsem se už neobtěžoval nafasovat :-)

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

👍😀 nebylo to k tématu, ale rád jsem si to přečetl. Jsme zhruba ve stejných letech a i když mám občas k Vašim komentářům výhrady a nesouhlasím s Vámi, tak i tak by to mělo být i v životě  - i když nesouhlasím s tebou, vyslechnu tě a respektuji tvůj názor, ale totéž čekám od tebe....což se v současné politice neděje díky pětizm..ce.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Svůj kádrový profil jsem si na vojně vylepšil hned v prvním týdnu, při úvodním soustředění špagátů v Olomouci.

Po večerech se na pokoji vykládaly vtipy, tak jsem nekonec taky jeden v Praze oblíbený přidal k lepšímu:
"Víte, jak to mají ženy nejradši? No přece ze Strany, tam jsou největší čuráci!"

Nezasmál se tenkrát nikdo, nastálé ticho se dalo krájet, na bidlech totiž bylo čerstvých straníků hafo ...

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

Při výletu na oddíl s raketami a radary jsem se dozvěděl, jaká je nejlepší mužská antikoncepce:

Před vycházkou do města si na pár minut nahřej koule před radarem!

Prý to fungovalo spolehlivě :-)

Průměrný počet slepic: 2.6 (9 hlasů)

Slabší expozice prý "vyrábí" jenom holky, delší už je sterilizace.Tvdili to furťáci od radarů. Opravdu, kluka měl snad jen jeden.

Nebyl jsem tam naštěstí moc dlouho (2 roky) a kluka jsem si zplodil.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Jednou jsem napochodoval před vysvětlením "vzorného chování" na cimru velitele bunkru přímo ukázkově:
- podobně jako hradní stráž kanady zvedané do výše pasu, hlasité dupání o podlahu, ruce až nad hlavu ...

"Čo to tu robítě za šaškáreň? Ste sa pominuli?"
- Súdruh velitěľ, chcem robiť všetko ukážkovo

"A keď vám poviem skočte z okna?"
- Ako sa vám páčí, ale až po Vás súdruh plukovník

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Situaci vysokoškoláka na vojně asi nejlépe charakterizuje tato příhoda:

Necelý rok po návratu z vojny jsem vysvětloval přespání na kuchyňce ubytovny zdravotního personálu šéfce hotelu:
- Ruší mě spolubydlící, když se vrací z tahu domů na náš pokoj. A tady na ceduli stojí, že můžeme využívat všechny prostory ubytovny.

No dobře, to je myšleno trochu jinak. Proč se ale pořád smějete?
- Víte, před nedávnem jsem se vrátil z vojny. Od té doby, když mluvím se svým nadřízeným, tak se musím smát :-)

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

chceme o Rusech mluvit jako o šmejdech, tak Ukrajinci je jako šmejdi vysoce převyšují.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Podle mých zkušeností se jedná o nesmysl, který se stále přiživuje, že Berrnarde? Cestuji hodnĕ a to i do letovisek, kde se Rusovê houfnĕ  vyskytovali a vyskytuji i dnes. A to i nĕkolikrát do roka. Turecko, Portugalsko pevnina, SAE, Španělsko, Kypr. V loňském roce například Izrael, letos Madeira, Řecko, Itálie. Je to blábol, co zde Berrnard líčí. Do Chorvatska jsem jezdil  spoustu let, s přívĕsem a s obytným autem. Ani tam jsem nezaznamenal negativní chování Rusů. Ono jich tam nikdy moc nejezdilo...nebyla to nikdy jejich oblíbená destinace. A co se týká jiných národností ..? Když přijdete všude do restaurace, tak nejlepší stoly mají většinou obsazeny Němci.  Oni si to vždy umí zařídit a považují to za normální. A o jejich hlasitých projevech ani nemluvě. Můžu pokračovat například o Britech, pokud bude zájem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

mám nedobrou zkušenost jako šachista. Pokud vyhraji na netu partii s Rusem, tak snad 99% Rusů odvetu, čili další partii odmítne. S jiným národem a s tak vysokým procentem jsem se nesetkal.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

voni ti Chorvati byli a jsou taky pěkní šmejdi.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Bohatí "novorusové" jsou opravdu nesnesitelní. Ale ve 145 000 000 tváří se to na ulici ztratí. Navíc oni se likvidují mezi sebou. Jak mám zprávy z "širé Rusi" tak na ně dokonce pořádá stálý hon sám Car Putin. Má sice několik svých "ochočených" oligarchů ale ti vědí, jakmile by přestali táhnout správným směrem, mohli by náhle zmizet, vypařit se.

Nikdo by si neměl dělat iluze o tom, že v Rusku není korupce. Je sice menší než na Ukrajině, ale je Rusech zažraná stejně jako v Ukrajincích. Ostatně - a u nás je to jak?  Stejně, ale my nemáme Putina.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

se v cizině musím stydět

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Češi rádi kritizují tzv. Rusáky a přitom jsou daleko horším národem. Češi jsou hlavně prospěchářští a udavačtí šmejdi. O nějakém vztahu k národu nemůže být ani řeč. Anebo může být řeč, ale jenom ta řeč.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

O víkendu jsem byl na 3 dny v údolí Wachau v Rakousku.  Údolí Dunaje po staletí kulturně spravované k obrazu člověka. Je evidentní, kolik generací se muselo nadřít, aby se na svazích pěstovala vinná réva, prvotřídni veltlínské zelené hlavnĕ. A další ovoce. V čem to je, že vesničky kolem jsou pĕkné, udržované?  Je to lidmi, kteří vlastní vinohrady, domy, stavení. Mají jiný vztah k práci, ke svému okolí. Za takzvaný Pfusch...česky fušeřinu se Rakušan stydí, Čech si vrásky často nedĕlá. Ojebat, okecat a hlavnĕ utržit. Samozřejmě to obecně neplatí, ale ve značné míře. Považovat takzvanou českou vyčuranost za dobrou vlastnost je chyba.  A také je velká chyba mávnout rukou nad nepravostmi.  Já osobně takový nejsem a nechci být. A snažím se v rámci svých možností, abychom současnou "elitu" co nejdříve nakopali do prdele. Aby se člověk nemusel stydět, když jede například k rakouským sousedům 

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Oni nemohou vyrazit s šavlemi proti tankům, jako se to traduje o polácích. Aby v historii přežili, museli to nějak ochcat, či ojebat.

Lade, mě v žilách koluje půlka české krve a půlka židovské. Ani jeden z těchto národů se nemůže honosit tím, že má největší zemi, či nejlepší děla. Ale oba tyto národy dodnes přežily. Musely přežít velká příkoří, ale všechno to dali.

Pokud bych se musel trochu ponížit, aby se moje rodina měla líp, se skřípajícími zuby bych to udělal. Pokud by ovšem mojí rodině někdo ublížil? Viděl jste film Ctihodný občan? Jak tam chlapíkovi zavraždili ženu a dceru? On si pak čapnul hlavního viníka a prvně mu uříznul oční víčka a nad něj pověsil zrcadlo. Dal mu infuzi a připravil si škrtidla, aby až mu bude odřezávat penis a pak flexou postupně zkracovat končetiny, aby si to ten chlapík náležitě vychutnal. Dělal to proto, že byl sadista? Ne! On v jeho očích chtěl vidět větší bolest, než kterou ten parchant způsobil jeho ženě, jeho dceři a jemu. Myslím, že bych to dokázal taky.

Podceňovat malé národy se mnohdy nevyplácí.

Průměrný počet slepic: 1.4 (5 hlasů)