Všechno jsme si zatím udělali sami...

Autor

Tak jsme se dozvěděli, že Němci vydali zatykač na jistého ukrajinského poptápěče, který jim prý odpálil Nordstrým. Do toho přišly evropské deníky s několika veselými historkami o tom, jak si celou akci vymysleli opilí důstojníci a Zelenský byl nejdřív pro, ale nakonec byl proti, jen už to nedokázal zastavit. Už jsem se tu dost naposmíval západnímu narativu, který už není ani schopen udržet konzistenci, ale o tom dneska pást nechci, spokojím se s konstatováním, že Nordstrým neodpálili Rusové.

Proč by to taky dělali, že? Na své straně trubek mají ventily. Nepotřebují nic odpalovat, mohou to prostě zavřít a nikdo s tím nic neudělá. Nemusejí dělat operace v Baltu, kde nám naše západní propaganda už dva roky vysvětluje, jak NATO jeho vody perfektně hlídá a ani myš jim neproklouzne a Rusové se bojí vyplout z Kronštadtu.

Postupně se potvrzuje, co jsme my, dezoláti, říkali od začátku. Nordstrýmy jsme si prostě odpálili sami. Ono je úplně jedno, jestli se to teď svede na ukrajinské jachtaře, Kyrila Budanova, Zelenského, CIA či MI6. Prostě to udělal někdo od nás.

Ona to tenkrát byla taková blbá doba… Naši velcí kormidelníci věřili, že už brzy zafungují henty sankce a ruské hospodářství se položí. Zastavením tranzitu plynu se to mělo ještě urychlit, protože trubkami teklo jedním směrem ještě příliš mnoho suroviny a opačným směrem příliš mnoho dolarů.

Jenže… kormidelníci do blbě odhadli. Ruská ekonomika se nepoložila, Rusko dokázalo přesměrovat své obchody do Asie, v Indii se Narenda Módí každý den posmívá evropské imbecillitě, v Azerbajdžánu si Aliev kreslí nové hranice s Arménií, Erdogan si mne ruce… a Evropa je v Bruseli. Proč? Protože celý ten náš západní blok, který je hentou stráží před ruskými mongoloidními hordami, si zničil naprosto klíčový kus infrastruktury.

Kdo tvrdí, že to není pravda, ať se podívá na složenku za energie z roku 2020 a dnes.

Evropa přestala být energeticky konkurenceschopná, podniky se stěhují do USA či do Číny, propad ve výrobě je všudypřítomný a týká se prakticky všech odvětví. Cena granátů pro Ukrajinu je zhruba osmkrát vyšší než je cena granátů v Rusku, což ausgerechnet přesně odpovídá rozdílu peněz, které dává na zbrojení Západ a které dává Rusko. Jinými slovy, Rusko za své peníze zařídí zhruba stejné množství rámusu jako NATO.

Udělali jsme si to sami… Když na Rusko útočil Hitler, poháněl jeho tanky především sovětský benzín. Někde jsem slyšel, že zásoby ruské ropy došly Německu až někde u Stalingradu. NATO nebylo schopno tuto taktiku ani zopakovat. Mohlo válčit s Ruskem díky ruskému plynu a ruské ropě. Mohlo válčit s Ruskem díky ruské oceli, ruskému titanu, ruským vzácným kovům… Pak by to bylo jen o aktivaci průmyslu a zřejmě by dnes bylo všechno jinak.

Německo teď pozastavuje finanční pomoc Ukrajině… nevím, jestli je to kvůli tomu Nordstrýmu, osobně si myslím, že Němci jsou už tak pod pantoflem, že by v tom pokračovali, ale už není z čeho. Hospodářství má dva parazity. Zelené Kméhry a válku. A ten největší argument, proč se celá zelená trasformace dala dělat – totiž levný plyn z Ruska pro Hýkelovy „závětrné“ elektrárny, ten leží nefunkční na dně moře, protože je v něm díra.

Loňskou ukrajinskou ofenzívu u Robotyne také naplánovali západní experti… Netajili se tím. Vojáky vycvičili také tady na Západě. Vysvětlili jim, jak to bude snadné, proniknout ruskými minovými poli. Výsledek je stejný jako s Nordstrýmem… Ukrajina díky ztrátám ztratila vojenskou iniciativu a od té doby jí jde obrana hůř a hůř.

Americké zdržování balíčku vojenské pomoci letos v zimě, to také neudělalo Rusko. To si tam v Kongresu zdrželi sami a to tak moc, že se ukrajinská demoralizace dala krájet. Optimistou zůstal jen maršál Petrla, ale ten si to může dovolit, protože sedí v Brně. Ale i on pak raději přestal komentovat válku a raději se pustil do popularizace americké kosmonautiky, která teď neumí z ISS dostat dva kosmonauty, protože Boeing už je tak inkluzívní a rozmanitý, že jim padají nejen letadla…

Vsadím se, že současný výpad do Kurské oblasti Ukrajincům také poradil někdo od nás, byť se od toho Západ distancuje, jak jen může. Jestli si někdo z gaučových válečníků myslí, že v otevřeném plochém terénu, kde nic není, se Rusům ničí nepřítel hůř než v průmyslových aglomeracích na Donbase, tak si zaslouží svěrací kazajku a prodloužení pobytu o pět let. Na Donbase Ukrajince chránil alespoň beton, tunely a trosky. Co chrání Ukrajince v Kurské oblasti? Nic.

Všechno, co se od začátku války stalo, jsme si udělali sami. Rusové se toho vlastně od začátku prakticky neúčastní. Vedou si svoji podivnou vykusovací válku a když zaznamenají silnějšího nepřítele, položí pět linií minových polí. Pokud zaznamenají slabšího nepřítele, ničí ho klouzavými bombami. Jinak vlastně neudělali nic.

Energie jsme si zdražili sami, techniku u Robotyne jsme si vyplýtvali sami, nábojovou iniciativu prozradil Fiala zcela o své vůli, díky čemuž to je fiasko, nová jatka u Kurska jsme si zařídili rovněž sami. Grýndýl jsme si také odhlasovali sami a migrační pakt podepsal Rakušan osobně. Zničení stavebnictví zvládl Bartoš také sám.

Foltýnovy kecy o sviních, to je také naše vlastní práce. To neudělal žádný Čepiga ani Myškin.

Teď naše vláda i Uršulka Leyenová srdnatě bojují proti problémům, které sami způsobili a na kterých se nepodílel žádný Rus. Sami jsme si zničili průmysl, sami jsme si podvázali životní úroveň, sami jsme se zadlužili, vláda si sama zařídila naprosto mimořádnou nepopularitu, Wolner také mňoukal ze svých vlastních pohnutek a Fridrichová si také pokřivila charakter sama. Česká televize si sama zařídila klesající zájem o zpravodajství, Tomáš Klus ze sebe udělal blbečka zcela dobrovolně a Sociální demokracie si Zaorálka vyhnala také úplně sama.

V Británii to vypadá skoro na občanskou válku, ve Francii je bordel jako nikdy, v USA to také vypadá na pořádný volební virvál, Izraelci se také rozhodli, že válka nic neřeší, takže to chce větší válku, Ukrajina stále utrácí životy v konfliktu, který nemohou vyhrát a tak se rozhodli že prohrají s co největšími ztrátami a ještě většími dluhy.

Co mezitím udělali Rusové? Posunuli frontu asi o dvacet kilometrů. Jinak vlastně nic…

Bruselu písek, České televizi hnůj! Houfovat se, organizovat se, připravovat se. Tohle nevydrží dlouho.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (428 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

120 miliard až doteď pomoc k Ukrajincům !

A když k tomu přidáme F35 za které válkychtivá Černoška zadlužila ČR až do druhého kolena a které ani nemáme tak to už jsme doslova v ...prdeli !!

rekni kde ty F35 jsou

 

Černoška zešílela !!!
Ministryně války Černochová opravdu zešílela. Nestačí že nás zadlužila až do druhého kolena s nepřijatelným a destruktivním nákupem amerických stíhaček F35 které ani nemáme, teď plánuje na příští rok 2025 další monstrózní částku pro obranu 169 miliard korun, což je o 18 miliard víc, než letos, viz zprávu zde:

https://t.me/neCT24/60871
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (125 hlasů)

Potkají se mafián, podvodník,

zloděj, narkoman a idiot.

To není vtip, to je

zasedání vlády.

 

Máme nejkrásnější zemi,

nejkrásnější města,

nejkrásnější hymnu,

nejkrásnější vlajku

a nejblbější vládu.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (192 hlasů)

"Německo teď pozastavuje finanční pomoc Ukrajině… nevím, jestli je to kvůli tomu Nordstrýmu, osobně si myslím, že Němci jsou už tak pod pantoflem, že by v tom pokračovali, ale už není z čeho."

Kdyby v tom pokračovali, zase by se na ně nutně musela hodit známá věta - Ještě větší blbci než jsme doufali. Nejen blbci, ale už i klauni. (nechat si vyhodit Nord Stream a ještě jim za to platit...)🤡

Průměrný počet slepic: 4.6 (95 hlasů)

- vyloučila boxera Imane Khelifa z Mistrovství světa žen v roce 2025

SVĚT: Průběžně se objevilo mnoho důkazů o tom, že je alžírský boxer Imane Khelif biologický muž a nebyl podán žádný pádný důkaz, že je žena. Přesto se MOV řídil zjevně zfalšovanými údaji v pasu, které byly založeny na údajích z rodného listu vydaného v roce 2018.

Mezinárodní boxerská federace (IBA) ignoruje toto skandální rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru na olympijských hrách v Paříži. To znamená vyloučení dvou boxerů, Imane Khelifa a Lin Ju-Ting z mistrovství světa, a také kompenzaci pro nespravedlivě vyřazené boxerky.

Mistrovství světa v boxu žen 2025 se bude konat v Bělehradě. Dva biologičtí mužští – boxeři Imane Khelif a Lin Ju-Ting – jsou z účasti vyloučeni. Italka Angela Carini, kterou alžírský boxer Khelif odpravil za 46 sekund, obdrží cenu pro olympijského vítěze „IBA.“ Polovina z těchto sto tisíc dolarů jde sportovkyni, zatímco její národní federace dostane 25 000 dolarů a její trenér 25 000 dolarů.

Prezident „IBA“ Umar Kremlev oznámil, že s Cariniovou bude federace zacházet jako s olympijskou vítězkou.

Budeme řešit i případ Sitory Turdibekové z Uzbekistánu, která prohrála na OH v Paříži v prvním kole s Lin Ju-tingem z Tchaj-wanu, dalším biologickým mužem.

...A skutečnost, že se v roce 2025 bude v Bělehradě konat mistrovství světa amatérských boxerek žen, lze interpretovat jako jasný protipól pařížským woke totalitářům...

Zpracoval: Slovanka/Necenzurovaná Pravda

https://unser-mitteleuropa.com/144297

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Senioři mají vyřešeno za 40 let své nepřetržité práce bydlení. Mají vlastní byty nebo domy, nemají už na ně hypotéky a byli v životě nuceni umět selsky počítat. Buď na něco mám nebo nemám. A vím do čeho se můžu pustit a na co bych už nedosáhl a dostal se tak do problémů.
Nejezdí v autě za milion, dva nebo tři a stačí jim vozítko kolem 300.000,- Kč. Vaří většinou doma a nedělají ze sebe hogo fogo s obědem v šantánu za pětikilo pro jednoho, neutrácejí nehorázné částky za vstupenky na divadelní kraviny, neprodrbávají peníze v hracích automatech, neberou drogy, nenosí přes rameno kabelky z Pařížské za 80.000,- Kč a nepotřebují si kupovat k životu nepotřebné věci.
Proto mají vybavené domácnosti a nerozhodí je ani to, že se rozbije pračka a nebo lednička.
Dnešní třicátníci jim právě toto závidí a za 5 let práce by chtěli mít sakum pikum všechno. Být bez půjček, hypoték, leasingů a žít si na vysoké noze jako třeba Rothschild. A jsou mezi nimi i takové lemry, které o práci ještě kvůli svému nezájmu nezavadili a mnozí jsou navíc líní jak vandráci v červenci.
A toto všechno by chtěli mnozí důchodcům pirátsky vzít - tedy prachsprostě UKRÁST! To je ta závist!
Ale že by těm důchodcům někdo z těch mladých záviděl 40 let práce, tak to už neuslyšíte ..!!

VTK-coNemateVedet
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (240 hlasů)

Mám vlastní barák, nezatížený hypotékou ani úvěrem. Auto jsem koupil staré za 200, starám se o něj, každý rok vyvařit, takže za mega ho nemám. Rád vařím. V divadle jsem byl naposledy před 10 lety na Cimrmanech. S hracími automaty jsem začal a během půl hodky skončil v devadesátkách, když jsem tam promrdal 3 stovky a zjistil, že to nemá cenu. Od té doby jsem tam nevrazil ani Ň. Drogy jsem braj, akorát trávu, ale časem mě to přestalo bavit. Kabelka z Pařížské by mi k mým kanadám asi neslušela.

Tudíž, dle Antonína jsem ukázkový důchodce. Tak to jsem rád, sice mi do důchodu ještě zbývá cca 9 let, ale evidentě do komunity zapadnu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (108 hlasů)
Trvalý odkaz

Titulek německého Spiegelu "Jak začíná fašismus" s obrázkem Trumpa, Le Penové a Bjorna Höckeho (AfD).
Dvě věci - být kýmkoli z nich, tak je dám k soudu za takovej ranec, že ​​už si Spiegel ani nepípne ve veřejném prostoru.
A za druhé - je vidět, že někteří Němci už tenkrát vůbec netušili, co fašismus vlastně je - a evidentně to netuší dodnes.

coNemateVedet


spiegel jak zacina fasismus

Průměrný počet slepic: 4.5 (115 hlasů)

...V průběhu své kariéry několikrát získal francouzské filmové ocenění César za herectví a v roce 1991 byl jmenován rytířem francouzské Čestné legie.

V roce 2019 pak převzal na filmovém festivalu v Cannes ocenění za celoživotní dílo.

Vyslovil se také například proti adopci dětí páry stejného pohlaví.

Mezi své blízké přátele zařadil Jean-Marie Le Pena, zakladatele krajně pravicové strany Národní fronta, se kterým sloužil v Indočíně.

Alain Delon po sobě zanechal čtyři děti. Jeho syn Ari Boulogne, kterého měl s německou zpěvačkou Nico, zemřel v květnu 2023.

(Seznam)

-----------------------------------------------------------------

Život už mi moc nepřináší. Už jsem všechno poznal a viděl. Především ale nenávidím tuto dobu, je mi z ní na zvracení. Někteří lidé se mi hnusí. Vše ovládá lež, všechno je překroucené. Lidé se navzájem nerespektují a nedrží slovo. Záleží jen na penězích. Po celé dny se omílají jen nějaké zločiny. Vím, že tento svět opustím bez lítosti.“ — Alain Delon

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (122 hlasů)

Jean Gabin - zemřel 1976
Louis de Funès - zemřel 1983
Jean Marais - zemřel 1998
Jean-Paul Belmondo - zemřel 2021
Gérard Depardieu (75 let) - utekl do Ruska
Pierre Richard (90 let) - už si jen občas zahraje nějaký štěk
Alain Delon - bohužel zemřel dnes, 18. srpna 2024
Francouzští mistři filmu odcházejí jeden po druhém a nikdo nový je nenahrazuje. Slavná francouzská kinematografie je prakticky v klinické smrti a poslední zbytky jako Luc Besson (65 let) a Jean Reno (76 let) už to nezachrání.
Škoda.
Ale staré dobré francouzské filmy nikam nezmizely, takže na ně stále můžeme koukat. Ale raději si je zálohujte! Šílení ideologové na Západě už před lety začali likvidovat historické památky (například Švédové nechali roztavit a zničit spoustu svých starých artefaktů, Notre Dame ve Francii neustále někdo podpaluje spolu s mnoha dalšími starými budovami atd.) - myslíte si, že by se neodvážili začít likvidovat i tuhle část svojí staré kultury, tedy staré filmové archivy apod.?

ČeskýList

Průměrný počet slepic: 4.6 (81 hlas)
Trvalý odkaz

---------------------------------------------------

 Německo zastavilo finanční pomoc

                Ukrajině.

 Neměl by být Foltýn okamžitě vyslán

  do Rozvadova, aby tam vykopal co

   nejhlubší příkop, aby nás ty svině

    nenakazily a nezačaly šířit tyto

     proruské postoje i u nás?

 

(FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.6 (144 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

tlampace mlci

Průměrný počet slepic: 4.6 (140 hlasů)

V USA to taky vře a dle liberárních méeediií Kamala Harris s jejím Kamunismem bude jasným  vítězem voleb

Kamala Harris

Průměrný počet slepic: 3.9 (60 hlasů)

kterému Kyjev dal jméno NYC, padlo do rukou Rusů

Ukrajinské síly byly obklíčeny a opustili město

18.08.2024 | 19:30

Ukrajinské pevnostní město v Doněcku  New York  (kterému Kyjev dal jméno americké metropole New York City-NYC) padlo do rukou Rusů. Na cestě do Toretska, který je ústředním cílem ruské středové armády, a poté, co ruské síly prolomily ukrajinskou obranu z jihu ze směru od Troitskoje a Novoselovky, bojovali Ukrajinci asi dva měsíce, ale dnes „vzdali své zbraně". Ukrajinské síly ustoupily, aby se vyhnuly obklíčení, a opustily své zbývající pozice na severu města. Dokonce  město se již vrátilo ke svému původnímu ruskému názvu: Novgrodsk

new york-novrogdsk

Vpád do Kurské oblasti oslabila ukrajinskou obranu na všech frontách, což vedlo k ruským úspěchům na doněcké frontě. V samotném Kursku je linie „zamrzlá“ a navzdory tomu, co se vysílá, neexistuje žádný ukrajinský „postup“, možná proto, že postup není možný: Poměr ruských a ukrajinských sil je v nejlepším případě 2:1. Rozhodující byl útěk šesti ukrajinských praporů z Toretska: bývalý poradce Zelenského Oleksei Arestovič prozradil, že šest praporů ukrajinských ozbrojených sil odmítlo bojovat ve městě Toretsk.

Ruské skupině sil „Východ“ se také podařilo vyhnat útočné jednotky ukrajinské armády z opevněného prostoru u dolu JužnoDonbasskaja, dokonce překročit dálnici, která spojuje Uglendar s Konstantinovkou. Očekává se, že tento konkrétní ruský úspěch na bojišti významně přispěje ke snaze Kremlu postupně obklíčit dobře opevněné ukrajinské pozice v oblasti Uglendar a dolu JužnoDonbasskaja z východního směru.

pronews.gr

Průměrný počet slepic: 4.2 (57 hlasů)

Ztráty Ukrajinců jsou děsivé.

Další britský tank Challenger 2 byl zničen.

Postup ukrajinských sil v Kurské oblasti se zastavil v celém sektoru, kde působí Achmatovy speciální jednotky, oznámil novinářům jejich velitel, čečenský generálmajor Apti Alaudinov, který je zároveň zástupcem šéfa Hlavního vojensko-politického ředitelství obrany.

Ztráty Ukrajinců jsou děsivé, protože přesáhli 3500 vojáků, zatímco další britský tank Challenger 2 byl zničen.

Za posledních 24 hodin bylo z pohraničních oblastí Kurské oblasti evakuováno více než 1700 lidí, uvedla mluvčí úřadujícího guvernéra Irina Tolmačevová na videu zveřejněném v sobotu na televizním kanálu vlády Kurské oblasti.

Během bojů na hranicích Kurské oblasti ukrajinské síly ztratily:

Více než 3 400 vojáků,
50 tanků ,
25 bojových vozidel pěchoty,
45 obrněných transportérů,
262 bojových obrněných vozidel,
115 dalších vozidel,
5 protiletadlových raketových systémů
7 vícenásobných raketometů, včetně tří amerických HIMARS.

pronews.gr


 

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

uváděné ukrajinskou vojenskou propagandou, tak je to třeba udělat i s propagandou Ruska. Za 2.ww hlásili Němci tolik sestřelů spojeneckých letadel, že jich tolik ani nebylo vyrobeno. Ale stejně se chovali Britové k počtům sestřelených letadel luftwaffe.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

„Dnes Manhattan, zítra Berlín“

Město mělo strategický význam pro dobytí Toretska

Rusové "trollují" dobytí New Yorku vedle Toretska.
Účty na X triumfálně píší: „Dnes jsme obsadili Manhattan, zítra Berlín“!


rusove troluji 1

rusove troluji2

zdroj: pronews.gr/19.08.2024 | 10:12

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Západ jde do kopru. K tomu ale nepotřebuje ani rusáka, ani číňana, ani Marťana z filmu "Mars útočí", který střílí mírové holubice umělohmotnou bambitkou. Kurvá, to by bylo, abychom si tu větev pod sebou nedokázali uříznout sami.

S tím vším bych s vámi, Vidláku, dokázal souhlasit. Ale vaše zjevná adorace Ruskem mě způsobuje kopřivku a mráz na zádech. Vyměnit Layenovou za Putina, to je jako šlápnout z bláta do děsnejch sraček. Na jednu stranu vás beru, na druhou svým poněkud skrytým (já nic, nikomu nefandím, jsem pouze nestranný komentátor) nadržováním Rusku mě neskonale serete.

Takže za mě dnes jedna slepice. Berte to tak, že k těm už dvoum, které sem zase dali známé firmy, ať napíšete cokoli, tak ta třetí je adresně ode mě. Narozdíl od těch pičusů se k ní hrdě hlásím, páč to nedělám až tak moc často.

 

Průměrný počet slepic: 1.8 (124 hlasů)

že by někdo chtěl měnit Lejnovou za Putina, jak jste na to přišel?

Průměrný počet slepic: 4.2 (32 hlasů)

Berrnarde pošli mi na Tobyska@email.cz nějakou mailovou adresu, kam bych ti mohl poslat knížku. Vyšla na jaře ve Francii, napsal ji sociolog a jmenuje se "Porážka Západu", mám ji přeloženou. Bere se jako dost objektivní, žádná jednostranná propaganda. Vím, že teď máš dost práce, však ji nemusíš číst hned.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Jdu ti poslat můj mail a určitě si jí přečtu. Kdysi jsem četl dost, pak to zase flákal a teď to doháním.

A dovětek. Víš, co se mi na našem vztahu líbí? Že dva lidi dokáží mít na něco absolutně protichůdné názory, přesto se mohou k sobě chovat slušně. Ale uznávám, že chyba v komunikaci je mnohokrát na mé straně. Když do mě někdo šťouchne, já do něj jdu trojnásobnou silou a už to lítá. Ach jo.

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

i já?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Určitě, ale chtělo by to tu mailovou adresu, abych to měl kam poslat.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

...také vzal. Napíšu mail, O.K.?

 

Zatím bez slepic

Zdravím, Berrnarde!

Mám takový mimotématický dotaz. Narazil jsem na video s takovou Gen Z dívčinou, která od 18 maká v lese na stahování dřeva. Jedna věc mne tam zaujala a chci se zeptat odborníka: Dá se s takovým nehtama pracovat v lese? https://www.instagram.com/zuza.navratilova/ Zaujalo mne to proto, že třeba já mám coby sezónní zahradník a příležitostný kutil ruce zrychtovaný a nehty zlámaný tak, že je prostě vidět, co dělám, zatímco holčina u toho vypadá jak modelka. Ale třeba když má člověk fortel, tak to jde, nevím, ptám se:-)

Průměrný počet slepic: 4.1 (28 hlasů)

Vzhledem k tomu, že zrovna kácím pro koně, pokusím se váš dotaz fundovaně zodpovědět.

Při ovládání koně v lese musíte mít k němu vztah a musí být naučený a okamžitě poslechnout váš povel. Protože tam jde mnohokrát o držku vám i jemu. Nejčastější slova, která kůň slyší jsou: hot, čehý a dopiči. Abyste si to dovedli představit ve větě, dám jednu, kterou jsem slyšel v pátek. "Čehý, dopiči, říkám čehý, kurvá, jsi snad hluchej?"

Z tohoto důvodu nedoporučuji ke koňákům ztahujícím dřevo z lesa vodit malé děti, aby se nám nenaučily slova, která ještě nechceme, aby znaly.

A ohledně těch nehtů. Při práci s pilou používáte hlavně ruce, při práci s koněm nohy. Rovinku vám nedají, tu zmákne traktor. Ale u nás je to samej kopec, někde dost ocukrovanej pískovcovými balvany, takže tam se těžká technika nechytá ani za hlavu, tak tam pošlou koně. K ovládání koně ruce potřebujete abyste v nich držel opratě, někteří ještě používají do druhé ruky bič. Ale, jak jsem psal výš, nejdůležitější jsou pro vás nohy, protože když tomu obrovskému kolosu dáte povel HÝÝÝj, on se občas tak rozpohybuje, že koňák za ním nejde volným krokem, ale musí popobíhat.

Já bych s nechty dělat nedokázal nic. Kdybych se s nimi chtěl pošťourat v nose, tak si propíchnu mozek. Ale ženské to zvládají. Jedna moje kamarádka je má cca 3 cenťáky a v Liberci řídí autobus. Takže ano, dovedu si představit, že dívka s dlouhými nehty by mohla přibližovat koněm dříví z lesa.

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

Díky za vysvětlení problematiky. Já jak nemám za nehty aspoň hlínu, tak jsem nesvůj, že je něco v nepořádku. Tento stav se mi totiž stává hlavně když jsem nemocen, což je v nepořádku. Tak to beru svou zkreslenou optikou. Takže díky!

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Berrnarde, nás Putin nečeká... ještě si ho hodně lidí bude přát, ale on sem nepůjde, protože tu není nic, co by si mohl vzít. Jeho zájem končí na tom, abychom nakonec museli jako jedinou možnost brát plyn a ropu od něj. 

Já Rusku nefandím, já jen suše konstatuji, že Putin politiku umí a dělá ji (po svém způsobu) dobře. Stejně jako ji dělá dobře Sitting Ping, Erdogan nebo Módí. 

A samozřejmě nemám zájem, aby Praha byla ruským terčem a nechci, aby ti stejní, co dneska podkuřují Washingtonu zase přepnuli začali podkuřovat Moskvě. Chtěl bych, aby se u nás našel také takový Orbán, který udělá Českou republiku skutečně samostatnou. Teď to totiž  půjde, víte? Západ slábne a Východ ještě dostatečně nezesílil. Bude mezidobí, kdy by se s tou samostatností  dalo něco dělat. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (62 hlasů)

Dovolím si volně navázat na pana Vidláka jakousi výhledovou myšlenkou na to, co se bude dít po konci války na Ukrajině.

Tato válka skončí jedním z těchto dvou způsobů: Buď jadernou katastrofou - a pak nemá smysl o čemkoliv, co by se vztahovalo k budoucnosti, uvažovat - anebo jasným vítězstvím Ruska.

Zůstaňme u varianty druhé.

Po konci této děsivé války velice vzroste význam Ruska v Evropě. Východoevropské státy konečně začínají chápat – a po konci války to pochopí docela - , že zůstanou-li vazaly západu, nečeká je nic jiného než pokračování stávajícího postavení kolonie. To samozřejmě povede k přátelským vztahům s Ruskem a postupně i k domácí politice, která ponese - mimo jiné - znaky nasměrování společnosti od kapitalismu k socialismu. Nemyslím si, že Rusko bude chtít obnovovat Sovětský svaz, ale rozhodně bude trvat na přátelských a především rovných vztazích s ostatními.

Uvědomme si však, že Rusko má sloní paměť, a to, jak se k němu stavěly státy východní Evropy, resp. Slované,  během války s Ukrajinou, a s jakým nadšením posílaly zbraně na Ukrajinu za účelem zabíjení Rusů (zejména tedy Češi), nezapomene. Rusko bude jednat opatrně a se značnou mírou nedůvěry.

Co se týče států západní Evropy, tam bude situace o to jinačí, oč více a déle jsou v lokajském postavení vůči USA a sídelními státy amerických vojenských základen. Ale i tam bude Rusko sklízet sympatie. Ostatně, nemyslím si, že západoevropská rusofobie byla někdy skutečná. Vždy byla vyvolávána uměle. Je třeba také vidět, že na dobrých vztazích s Ruskem měly v mírových časech značný zájem velké evropské státy jako Francie, Německo a Itálie. Jak se v domácí politice velkých západoevropských států (s výjimkou Británie, která jako by bez vazalství k USA nemohla žít) projeví jejich sympatie a úsilí o přátelské vztahy s Ruskem, bude záviset na míře odvahy zbavit se dosavadní podřízenosti USA. Rusko bude i tady velmi, velmi opatrné. A nezapomene.

Jiří   

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

a myslím, že ani oni proti mně. A s chciválky ať si to vyřídí, mně to vadit nebude.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

A k čemu asi tak, vážený pane, směřujeme dnes? Zdanit, podle správné ideologie přerozdělit a hlavně centrálně naplánovat, řekl bych, že v tom socialismu už lítáme.

A vy chcete bordel, který způsobili socialisté napravit ještě větším a tím správným socialismem? No potěš koště. Snad se toho nedožiju.

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

"..udělá Českou republiku skutečně samostatnou.."

Pro to je podmínkou nutnou být jako ČR soběstační, ekonomicky výkonní a mít co nabídnout i na vnější trhy, pokud tedy chceme/musíme také něco dovézt. Stávající sebevražedná politika dluhů, likvidace průmyslu, zemědělství, školství etc., etc..  musí být zastavena okamžitě, nikdy jsme to neměli dovolit, i když to možná bylo pohodlné pro velkou část elektorátu.
Prostě, když nebudeme makat, vymýšlet užitečné věci, dobře obchodovat, vychovávat zdatné a kvalitní potomky, končíme.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

To berrnard : Použil jste výraz adorace. Ne, tak to není. Vidlák ve svém článku čtenáře nabádá k přemýšlení. Dává mu možnost posoudit k jeho vlastní úvaze,  jaký je stav věci či skutečnost. Nemusím souhlasit, to v žádném případě Vidlák nechce a nikoho k tomu nenutí. Ale adorace z jeho strany ? Jsem pozorný čtenář, ale toho jsem si nevšiml.

Průměrný počet slepic: 4.8 (123 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

příliš naučil číst mezi řádky, nebo je to paranoia.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

jsou jen akce na zakrytí skutečného nebezpečí. A bílí strašpytlové jim na to opět naskáčou.  Relevantní informace nemá nikdo z nás a tak se jen dohadujeme a zabýváme prkotinami. https://aeronet.news/africane-okusuji-upalene-opice-a-kvuli-migraci-se-potom-opici-nestovice-siri-do-evropy-globaliste-chystaji-novou-pandemii-svetova-zdravotnicka-organizace-varovala-pred-novym-kmenem-mpox/

Průměrný počet slepic: 3.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Citát George Orwella:

"Minulost byla vymazána,
vymazání bylo zapomenuto,
lež se stala pravdou."

Jak dlouho to může trvat? Generaci? Dvě? Už dnešní děti žijí ve světě, kde ČSR osvobodili "spojenci" v čele s USA, kde změna pohlaví je jako lusknutí prstů, atomová válka je normální, okolní svět je to, co se dozví ve svých "bublinkách" přátel na sociálních sítích a úspěch v životě je dán počtem lajků pod jejich příspěvky. Stačilo pouhých 34 let od vítězství tzv. "demokracie, pravdy a lásky", od doby, kdy se na dveřích škol objevovaly nápisy, hlásající "Paní učitelko, už nám nemusíte lhát"...

Co neMÁTE vědět
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Nečekaně vyhroceně skončila na besedě  SOC DEM debata o Rusku mezi dvěma bývalými ministry zahraničí. Tomáš Petříček který v rámci strany se hlásí k liberálním proudům se neudržel a po kritice na besedě z úst Lubomíra Zaorálka o chybách  Západu vůči Rusku,  vyrval Zaorálkovi z ruky mikrofon. Ten se zvedl, odešel a již se na besedu nevrátil.
video zde: https://t.me/neCT24/60854
zdroje: echo24.cz a neCT24
 

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Ruský prezident Vladimir Putin podepsal dekret umožňující cizincům, kteří nesouhlasí s morální politikou svých států a sdílejí tradiční ruské duchovní a morální hodnoty, požádat o dočasný pobyt v Ruské federaci.

Nyní budou moci žádat o povolení k pobytu bez zohlednění kvóty a bez předložení dokladu potvrzujícího znalost ruského jazyka a ruské historie.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

xxxx

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Je nanejvýš zřejmé, že silové "řešení" válečným konfliktem je primitivní a zavrženíhodnou formou, která přináší smrt, utrpení, devastaci a ožebračení, mnohdy také v sousedních i zámořských zemích.

Současně je zarážející, jak málo se píše, a to i na tomto webu, o rozumných formách optimalizace teritoriální příslušnosti v jazykově a kulturně promísených regionech. Vidláku, probuď se!

Dovolte mi proto na konkrétním aktuálním případu doložit, že to jde - a to nejlépe v symbióze  místní občanské iniciativy, vyššího územního celku  a státní kompetence:

22. září 2024 proběhne ve dvou švýcarských kantonech lidové hlasování (Volksabstimmung) o podmínkách přechodu 7-tisícového města Moutier z kantonu Bern do v roce 1979 ustanoveného kantonu Jura. Dojde tím k uzavření tzv. "otázky Jura", tedy separace frankofonní části kantonu Bern do nového samostatného kantonu. Byl přitom použit 3-stupňový postup, konktrétně pro příhraniční Moutier v následujícím časovém schématu:

(1) Lidové hlasování v příslušné obci o kantonální příslušnosti - proběhlo poprvé 18. června 2017, pro nesrovnalosti bylo však v roce 2019 anulováno, a teprve 28. března 2021 mohli občané potvrdit své rozhodnutí z roku 2017 opustit kanton Bern

(2) Lidové hlasování v příslušných kantonech o podmínkách změny příslušnosti - v obou kantonech proběhne hlasování o konkordátní smlouvě, zahrnující územní a finanční podmínky, dne 22. září 2024

(3) Schválení na federální úrovni během společného zasedání obou komor švýcarského parlamentu v roce 2025 - umožní předpokládané začlenění Moutier do kantonu Jura k 1. lednu 2026

be ju

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroje: «Avenir Berne romande» und Kantonswechsel von MoutierRegierungsrat und Grosser Rat empfehlen ein Ja zum Moutier-KonkordatBerner Regierungsrat Schnegg pocht auf Ende der Jurafrage

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení, mám k vám všem dotaz. Kolik Je tu socanů ? ( Já vím, je to hanlivé označení, ale vžité a normálně používané ) Proč se ptám ? Můžu vám zde u Vidláka udělat radost. Pamatujete na Dr. Otakara Klapku ? Byl to za protektorátu socanský pražský primátor. A za podporu protifašistického hnutí byl uvězněn a odsouzen k trestu smrti. Nepomohla mu ani žádost o milost poslanou Hitlerovi. A to je co říci. V té době byl primátor Prahy více nežli prezident republiky schovaný někde v Anglii. Mám ve své sbírce vzácnou brokovnici z majetku O. Klapky. On byl ve svém osobním volnu náruživý lovec.Pokud by byl zájem, mohu zde uveřejnit obrázek této vzácné relikvie.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Rád se podívám i když musím přiznat, že jsem spíš na kulové zbraně. Je ovšem pravdou, že jít třeba na koroptve kulkami, to by asi nedal ani ten turek s rukou v kapse.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Dobrý večer, p. berrnarde. Ne, tak to není.  Napadlo mi, že bych tuto relikvii mohl zdejším socanům ukázat, něco jako raritu po jejich hrdinovi. To myslím vážně. Ale vzhledem k tomu, že jednám o jejím prodeji, nechtěl jsem, abych byl nařčený z toho, že zde u Vidláka není něco jako bazar. Tak asi tak na vysvětlenou.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)