Už to nebude trvat dlouho

Autor

Tak jsem se podíval na tu slavnou debatu Trump vs. Harrisová. Ne, nebyla vyrovnaná. Kamala přišla připravená, měla nejspíš náušnice se sluchátky, moderátoři byli na její straně a tak debata vypadala dost podobně jako debata Turek vs. Danuše. Donald si myslel, že ji smázne jako mouchu na zdi a nepřipravil se. Ne, nebudu říkat, že debata byla nerozhodná, protože to nebyla pravda. Kamala Trumpa prostě přehrála a ještě neudělala tu blbost jako Danuše – když Turek mluvil o své zesnulé babičce, začala se Kandidátuše blbě hihňat. Kamala naopak zůstala uvolněná.

Jo, když máte za sebou pořádný tým a udržíte s nápovědou v hlavě dostatek frází… a váš soupeř vás podcení, tak to může skončit tak, jak skončila tato debata. Sociální sítě teď o Trumpovi psaly to, co předtím psaly o Bidenovi. Jo, předtím proti sobě byli dva osmdesátiletí a Trump působil mladě. Teď je vedle Kamaly tím starcem on.

Kdyby to nebylo předčasné, tak bych řekl, že Pánbůh nechce, aby se Amerika zachránila. Mám stále neodbytnější pocit, že už je vlastně jedno, kdo zvítězí v prezidentských volbách. Ta druhá strana ho prostě neuzná. Minule z toho byl „útok na Kapitol.“ Tentokrát by to také mohlo být mnohem horší.

Stejně tak se mi zdá, že Pánbůh nechce, aby se zachránila Evropa. Jednak jsme se dozvěděli, že Uršula Leyenová pověřila Mária Draghiho, aby udělal analýzu situace a dal nějaké návrhy na zlepšení. Mário „kozel zahradníkem“ Draghi udělal celkem slušnou analýzu evropských problémů a hádejte co navrhl jako řešení? Jasně, chce to víc Evropy, víc grýndýlu, víc se zadlužit a nasypat peníze do snížení emisí. Pokud by vás to zajímalo víc do podrobností, píše o tom Pavel Šik.

Zadruhé se má příští týden ve Štrasburku schvalovat společný unijní nákup zbraní pro Ukrajinu. Budu přímo u toho, takže vám zatepla přinesu informaci, kdo hlasoval pro. Zdá se, že situace je pro Ukrajinu velmi špatná, protože toto hlasování dostalo přednost i před rezolucí proti Maďarsku. Situace je dynamická a mění se každým okamžikem a o podrobnostech budu pravidelně informovat.

A do třetice, v kuloárech se mluví o tom, že Západ schválil Ukrajině použití zbraní dlouhého doletu na cíle hluboko v Rusku. A nejen v Rusku, ale snad prý i v Moskvě. To víte, žádné ruské červené čáry neexistují, Rusáci jsou zbabělí a když žádnou atomovku neodpálili ani kvůli vpádu do Kurské oblasti, tak je to v pohodě a nemusíme se ničeho bát. Můžeme dál šťouchat do medvěda klackem, on bude dál jen bručet, občas se ožene, ale to bude všechno. Řehka říkal…

V Lotyšsku dostávají první Rusové příkaz k vystěhování, na což mají třicet dní. Pak budou deportování. Amnesty International sice chrání menšiny po celém světě, ovšem Rusové nejsou lidé a tak teď výmluvně mlčí. Ale přesně to odpovídá lotyšské nátuře. Pomstí se na stařečcích a stařenkách z dob SSSR. Takhle to jejich nácíčci dělali i za Druhé světové. Všimněte si, v Německu jistá menšina bodá do lidí, v Británii jistá menšina bodá do lidí, ve Francii jistá menšina vystřílí redakci Charlie Hebdo, v Lotyšsku chce jistá menšina dožít, protože jí je daleko přes šedesát let… a hádejte, kdo musí být deportován pro bezpečnost v naší vaší EU?

Desetitisíce afrických doktorů a jaderných fyziků překračují na člunech Středozemní moře, ale ti představují podle Markéty Gregorové menší riziko než pár desítek ruských jaderných inženýrů, kteří budou stavět v Maďarsku jadernou elektrárnu…

Volkswagen krachuje… České aerolinky právě dolétaly. Benzín se má zdražit. Daň z nemovitosti má zase vzrůst. Pro ministra evropského nicnedělání, Dvořáka, jsme rozežraná lůza, které omezení mobility jen prospěje.

Mimochodem, když se podíváte na graf rozdělení bohatství v západní společnosti, tak vypadá přesně jako těsně před útokem na Bastilu. I revolucionářů už všude chodí hodně. Ještě jsou pro smích, ale leckde už mocné veselost přechází. Buřičů jsou plné ulice a manuály proti nim vypadají stejně jako za španělské inkvizice. Ale tenkrát cenzura také nepomohla a pálení zakázaných knih nikam nevedlo.

Už dva roky říkám, že máme tři úkoly. Musíme se pokusit vyměnit kapitána, abychom s naší děravou lodí mohli zajet na klidnější vodu. Musíme se pokusit ucpat všechny díry. A musíme si chystat záchranné čluny, protože se nám záchrana lodi nemusí podařit.

Všechny tři věci se už dějí…

Tak teď už jen zbývá si popřát štěstí a zatnout zuby… Myslím, že na rozuzlení už nebudeme čekat dlouho. Teď to ještě všechno má spláchnout henten déšť… a protože teď jde všechno šejdrem, tak se nejspíš podělá i tohle.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (318 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Oznamuji že po doporučení Vidláka viz zde:
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2162564#comment-2162564
pro mír a klid na V.Kydech již nebudu reagovat na ironické až vulgární komentáře Žida, Antižida, Elektrikáře či kteréhokoliv jiného. Je to Vidlákův web, On určuje pravidla hry a já Vidláková pravidla VŽDY RESPEKTUJI.

Snad  po doporučení Vidláka, jakož i od paní Alice viz níže, se konečně Elektrikář který je příčinou rozruchu uklidní a nebude plevit V.Kydy .
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2162596#comment-2162596

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2162623#comment-2162623

Antonín

Vidlákův dovětek:  Ano, už byste se měli všichni uklidnit. Nejlepší argument proti demokracii je včerejší diskuse. 


 

Průměrný počet slepic: 4.2 (87 hlasů)

Tvá pravidla VŽDY RESPEKTUJI.

Průměrný počet slepic: 3.6 (47 hlasů)

Jsem to ale vrták, že mě nenapadlo ho použít dříve! Nyní si snadno vyfiltruju autory, jejichž příspěvky pro mě mají nějakou cenu a nemusím se brodit duševním průjmem pár sebestředných nedospělců. Sláva! MMK

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

Hosana, Halelujahw!

Allah Akbar!

Vidlák: 

Tohle není žádné vítězství. To jsem prostě vběhl mezi zlobivé haranty a začal rozdávat rány nalevo napravo, vinný, nevinný. 

RichardCZ: Rozumím vám a jsem vám za to vděčný. Osobně soudím, že jste to měl udělat už při traktorové stávce, ušetřil by jste mi mnoho desítek , ne-li stovek hodin úmorné a otravné práce. Ale na druhou stranu vám rozumím, na svém diskusním fóru jsem měl pár měsíců bytostného demokrata Sahawa, který také odmítal mazat a banovat vyložené excentiky. Nakonec stačilo smazat tři lidi z několika set diskutérů, a dnes už je to fórum bezúdržbové, moderují ho staří diskutéři a já jen občas nakouknu. Ale musím přiznat, že i mně trvalo velmi dlouho, než jsem dal první BAN. Opravdu dlouho jsem to zkoušel po dobrém. 

 

Průměrný počet slepic: 2.6 (56 hlasů)

David Hibsch uveřejnil na FakeBooku upoutávku na zajímavý dokument z dílny ostravského studia České televize, natočený ještě v dobách, kdy jsem televizi měl..

Po letech jsem si pustil dokument České televize studia Ostrava z roku 2008 s názvem "Sloužil jsem ve Wehrmachtu"(odkaz níže). Šefdramaturgem byla Lenka Poláková, kterou jsem potkával na chodbách ostravského studia, a kterou zná i můj kamarád Petr Bohuš, bývalý šef zpravodajství ČT Ostrava. Jsou v něm prezentovány vzpomínky mužů z Hlučínska, kterým válka zásadně změnila život, při čemž všichni jsou dnes již na pravdě Boží. Myslím, že na kameru řekli mnohem více, avšak k divákům se dostalo jen co zapadalo do záměru režie, tedy otupit ostré hrany dějin XX. století vytrhnutím mnohého z historického kontextu. Záměrem bylo ukázat druhou stranu mince, avšak domyšleno v souvislostech jde o dokonalou paralelu k současnému válečnému štvaní a propagandě. Muži z dokumentu se stali součastí "Altes Reich" (Staré říše) a museli povinně narukovat na frontu proti Francii a následně SSSR. Mnozí z nich nebyli členy NSDAP, ani aktivními Heinlainovci (Sudetendeutsche Partei - SdP), avšak z výpovědí plyne mnohem prostější motivace. Po hospodářské krizi třicátých let byl Reich chápán jako určitá naděje na lepší sociální podmínky než za I. ČSR. Zde vidím děsivou paralelu se současností. Dnešní vyznavači EU, Green Dealu, dotací a dalších pseudo hodnot vidí totéž. Vidí v EU vylepšení svého osobního sociálního statusu, pokud budou ochotně splývat s proudem a požadavky doby. A právě proto, že pamětníci iluzí Reichu, zde již nejsou, jsou dnes odhodláni podporovat válku, aniž tuší jaká ve skutečnosti je, aniž by se ji vlastně chtěli osobně dotknout, avšak dštít nenávist je zatím nic nestojí a je to IN. Muži dokumentu poznali na vlastní kůži co válka je. Poznali jaké to je chcípat kdesi v bahně na východě s vědomím, že tam nemají co dělat, avšak byli tam, protože kdesi u zeleného stolu nějací magoři rozhodli o vás, bez vás. Pocítili železitý pach krve i hrůzy ztrát, o který dnes nevíme vůbec nic. Dnes mají naopak mnozí dojem, že vyfasují sedm životů, na cestu pak elixír po kterém jim doroste utržená noha či ruka, a tak si tedy zaválčí, aby druhý den usedli do školních lavic a mohli se pochlubit spolužákům do kterého levelu se probili. Mladé bych snad i chápal, ale staré cypy nikoliv, protože takový je buď blbý, navedený, nebo někým zaplacený. (David Hibsch, Chacharland, A.D. 2024)

Zde slíbený odkaz"Sloužil jsem ve Wehrmachtu":

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (60 hlasů)

Prima tip, mrknu na to. Z pozdější četby vím, jak jsou ošidné odsudky, aniž si prohlídneme obě strany mince.

Já třeba čekám, až přijde neideologický historik a zhodnotí Emanuela Moravce. Tedy chlápka, co stál čestnou stráž u rakve Masaryka, v knihách velebil i Beneše, aby se to pak nějak zvrtlo, a pokračování bylo tristní. Čtenář-wikipedista vychrlí kecy o kolaborantství, jenže o tom předešlém ví prd. Kdo od Yestera nepřečetl jedinou knížku a nepokochal se jeho krásnou češtinou, stejně jako odborností, je pak ztrátou času číst jeho hodnocení.

Průměrný počet slepic: 3.1 (18 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

ve svých knihách Žáby v mlíku, Žáby v bouři, Věrni zůstaneme..

Edvard Beneš mu nedokázal zapomenout jeho úpornou snahu bránit republiku navzdory Mnichovské zradě, a tak pro nej nezbylo místo v letadle, kterým letěl Beneš z Prahy do Bruselu, ani v letadle, ve kterém odlétali českoslovenští zpravodajci jeho jmenovce Františka Moravce. Nechali ho v Praze bez prostředků ve vzduchoprázdnu, jedněmi byl nenáviděn jako Legionář a druhými jako Masarykovec. 

Byl to brilantní vojenský teoretik a pedagog, platil alimenty několika bývalým manželkám, měl děti a o všechny se musel nějak postarat. Tak ho Němci využili / zneužili, a on se nechal.

Mohu ti přes Vidláka nebo přímo, pokud mi sem napíšeš svůj e-mail poslat PDF "Fiktivní interview s Emanuelem Moravcem aneb synopse knihy Žáby v mlíku" Mám to od Honzy Drnka, jakožto autora textu a oněch knih povolené.

Průměrný počet slepic: 3.1 (16 hlasů)

Tohle jsem nedávno četl. Ty  úvahy se opíraly třebas o to, jak široká je silnice, kudy by měla proudit na místa vojska; zaobíralo se i takovými nutnými prkotinami, aby tam nevznikly zácpy a jelo se plynule. Já jsem si dobře početl. Teď ještě sháním jeho knihu Rozhovor se skutečností, ale nemám štěstí. Když byla před 2 roky k mání za 2000 Kč, přišlo mi to drahé. Dneska bych to už koupil. A jen tak mimochodem, 5.5. se E.M. zachoval jako chlap.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

A četl jsi i 1938 2. - Neporaženi a Věrni zůstaneme? Já se teď na to dívám na netu a dumám.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Pak to jsou jen Žáby v mlíku, jen jinak pojmenované.

Hodně místa tam je věnováno vojenským informacím, ale jsou tam i konkrétní dějové linky jednotlivých lidí.

Já jsem to přečetl jedním dechem, přeskakujíc válečné rozbory..

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

Myslíš tohle?

https://www.antikavion.cz/kniha/1938-1-2-dil-verni-zustaneme-neporazeni

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Plzeňák, monarchista, spisovatel.

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

Už jsem si oba díly koupil.

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

Tento text smazal Vidlák

Dožrali jste mě a teď tu zavládne vojna jako řemen. 

Průměrný počet slepic: 2.4 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

tak jsme pak v hajzlu i my zde za oceánem. Progresivní levice se tímto dostane na absolutní vrch a Západ jde do kopru.

Hele, nechtěl by pak někdo vyšmelit barák, celkem velký, za menší, který je v Argentině? Při rychlém jednání dám slevu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (45 hlasů)

Žádná kaše se nejí tak horká, jak byla uvařena.

Průměrný počet slepic: 2.7 (32 hlasů)

je to tak jak píšete Richarde. Je třeba se uklidnit, kaši vyfoukat a potom je to dobrota. Neustálé rozebírání toho coby kdyby je k ničemu. V čem to pomůže konkrétně nám Čechům? Ty různé provokatéry a bezmozky to jen vyprovokuje k ještě většímu štvaní a dehonestování. Jen je nechte, ať se bojí a vy v klidu přemýšlejte o tom, komu toto všechno prospěje? Páníčkům, kteří se nás snaží umořit a zlikvidovat a není to naše pětikolka a inteligentní pan prezident. Toto jsou jen ubozí slouhové DS a pokud se ze všeho budeme hroutit, uděláme jim tím jen radost. Je otázkou, zda pomůže jejich výměna za opozici, protože svobodné strany tady nemáme, nenalhávejme si to. Vše je pod nadvládou nadnárodních korporací a to i v Rusku. A nám tady chybí Putin, Lavrov, Myšustin, kteří v tom umějí lavírovat a krůček po krůčku osvobozují Rusko a Rusy od nadvlády těchto korporací. Celý KoZa doufá, že v Rusku zvítězí pátá kolona a on bude moci tak jako v 90 letech vykrádat Rusko z jeho zdrojů. Na tom je založená jejich statečnost a neustálé překračování červených čar. Ale jejich moc pomalu, ale jistě slábne a nastane doba, kdy bude Rusko svobodné a suverenní a potom se budeme moci začít snažit o totéž my-dříve ne. Naší jedinou nadějí je myšlenka na to, že Češi prohlédnou a pochopí, kdo je s nimi a kdo proti nim.

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)

ano, takto Vás znám z Vašich skrovných, ale vždy velmi zajímavých příspěvků k zamyšlení, za mě OK.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

"...Musíme se pokusit vyměnit kapitána,... Musíme se pokusit ucpat všechny díry. A musíme si chystat záchranné čluny..."

Smutné čtení, tak bezvýchodné, že jsem přestala vidět světlo na konci tunelu... S Trumpem jsem pesimista, sázela jsem hlavně na Kennedyho v jeho týmu. Ale z americké "Nerudové" udělali v politické maskérně svého nového člověka, tak jako u nás udělali z komunistického rozvědčíka (ne)populárního prezidenta (a z nás potrefené diváky).

Průměrný počet slepic: 4.7 (88 hlasů)

.. zatím ještě fungují, ale internet už změnil paradigma. Osobně vkládám velké naděje do Elona Muska a jeho Twitteru. Do amerických voleb je ještě daleko, a Amerika není jen východní a západní pobřeží. Reálnou situaci v USA už před více než dvěma lety popisoval Dušan Neumann paní Martině Kociánové:

První díl

Druhý díl

Rozhodně bych nad USA nelámal hůl, ono tam žije dost rozumných lidí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (52 hlasů)

Emerika podle určitých zpráv povolí ukrofashistum použití raket s dlouhým doletem do hloubí ruského území.
No tak to bychom tedy měli.
Vzpomněl jsem si na příhodu z mládí.
U tramvajové zastávky šest zhruba patnáctiletých chlapců obstoupilo jednoho s tím, že mu dají přes držku.
Ten obstoupený chlapec, byl menšího vzrůstu než všichni ostatní.
Upozornil je na to, že trénuje bojové umění a bude lépe když ho nechají jít.
Chvíli diskutovali a kluci, kteří chlapce obklíčili v kruhu vznášeli pár minut své výhrůžky.
Přijíždějící tramvaj už byla na dohled a pak se to stalo.
Z ničeho nic a z naprostého klidu ten obklíčený chlapec vystartoval a brutálně bez slitování sestřelil toho největšího a nejmohutnějšího člena bandy, který ji vedl.
Frajer se zhroutil a zbytek party zůstal v naprostém šoku, protože ten obklíčený chlapec byl skoro o dvě hlavy menší než ten, který teď ležel na zemi a nevypadalo to, že bude vstávat.
Tramvaj dorazila na zastávku pár vteřin poté a otevřela dveře.
Kruh se s otevřenou hubou všech členů bandy v tichosti rozestoupil a ještě před půl minutou obklíčený hoch v bezvýchodné situaci a v naprostém klidu, volným krokem nastoupil do tramvaje.
Tak tomuhle já říkám konceptualita a ten mladý hoch byl zcela jistě zárodkem velkého konceptuála.
Říkám si, že zlý Rus to může udělat úplně stejně.
Prostě sestřelí emeriku tím, že jednu její polovinu potopí do moře a bude finito.
No a ten kruh těch zbabělých jewropských zemí se nakonec rozestoupí, stejně tak jako ti hoši na té tramvajové zastávce.
Toho kluka jsem znal a ptal jsem se ho jestli měl strach a říkal, že určitě ano ale prý také cítil značnou jistotu ve své připravenosti.
Výběr hocha na sestřel pak vycházel z toho, že když zlikviduje nejstatnější kus, který navíc bandu vede tak, že to způsobí šok, protože všichni ostatní byli výrazně menší než šéf party.
Útok si vypočítal přesně na příjezd tramvaje tak, aby využil krátkého šoku ostatních než poleví.
Do té doby se snažil diskutovat a oddálit případnou finální nakládačku.
No tak uvidíme jak novou situaci bude gosudar řešit.
Tedy jestli zachrání svět před třetí světovou válkou tím, že vymaže kijev z mapy nukleárním úderem, tak jako předpověděla Baba Vanga a nebo jestli riskne existenci lidstva tím, že to dá sežrat emerice.
No jak by řekl náš Drahý Pan VK, záleží do jaké iterace se to posune.
Já bych na to řekl jen to, že určitě ne do té kde to skončí pro západ a Řehkův líiiiiiiiiidršhip dobře.
Jistě si všichni vzpomenou jak Řehka statečně nedávno prohlásil, že když bude dobrej liiiiiiiiiiidrship tak rusko není problém.
To je ale kus vola.

autor: Gen. Sydir Kovpak
zdroj: AENews

* Vůdcovství (Leadership): Vůdcovství nebo též tvůrčí vedení či leadership, zřídka též lídršip, je proces, při kterém jednotlivec určuje směr, kterým by se měla skupina lidí vydat, metodami, kterými toho docílí. 
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (98 hlasů)
Trvalý odkaz

- jsou připraveny!

Orbán a Szijjártó dodrželi své slovo a v odvetě za pokutu uloženou eurobyrokraty za neschválení promigrační legislativy přistavili autobusy, kterými hodlají vysílat ony milé migranty na jednosměrnou cestu do sídla instituce, která tak vehementně podporuje projekt multikulturní Evropy, a jež by tudíž měla tyto nové euroovčany vítat s otevřenou náručí.

Překvapivě se tento krok nelíbí samotným belgickým eurosoudruhům. Nejhlasitější kritičkou toho maďarského rozhodnutí se poněkud paradoxně stala belgická ministryně zahraničí Hadja Lahbib. Že prý to od Maďarů není solidární a dostatečně evropské.

A tak jsme dospěli do stavu, kdy dcera alžírských kabylů vyznávajících a aktivně praktikujících islám, jež je sama hlasitou podporovatelkou LGBT ideologie, poučuje maďarské křesťany o tom, co jsou to tradiční evropské hodnoty.

Lepší ilustraci pokřivenosti současné EU bychom hledali asi jen těžko.

Na místě Petera Szijjártó bych paní ministryni odpověděl jedinou větou.

Jděte rovně, paní Lahbib.

(FB J. Rajchla)

-----------------------

Vláda už zase začíná strašit covidem a

vyzývá k očkování.

Já velmi důrazně vyzývám k tomu,

abyste se mRNA experimentu vyhnuli

obloukem a drželi "Beranovo desatero"

- tedy zejména vitamíny, pohyb,

pozitivní myšlení a po ruce

připravený Isoprinosine.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (89 hlasů)

Když začal Covid 19, tak jsem nasadil brutální dietu, zhubnul jsem ze 123 kilogramů pod metrák (z obezity II. stupně na nadváhu) a 3x jsem měl kovid, ale vím to jen proto, že mi to vyšlo z testů u doktora, můj imunitní systém to vždycky dal tak, že jsem to ani nepostřehnul.

Konec konců, většina pacientů s těžkým či dokonce smrtelným průběhem Covidu 19 byli lidé nemocní a zejména těžce až morbidně obézní. Dokonce i jedna hodně známá antivaxerka si tím prošla, pomohly jí přírodní látky a vitamíny..

Moje osobní doporučení zní: Posílit co nejvíce přirozenou imunitu, mít dostatek minerálů (například Draslík, protože hypokalemie - nedostatek Kalcia = draslíku, byla jedním z rizikových faktorů) Také Vitamín D je v populaci hodně nedostatkový, místo předražených kaplí s rybím tukem užívám pravidelně pár kapek (5-10, podle ročního období) Vigantolu, který vám předepíše každý doktor. Tuňák v olivovém oleji, tresčí játra či obyčejná makrela také dělají divy, pro fajnšmejkry je tu losos.

Průměrný počet slepic: 3.9 (57 hlasů)

Richarde pochválí za radu, že by si měli dávat k obědu lososa, ale jinak souhlas.

Já používám Muscoaktiv, kde je hořčík a draslík, od té doby nevím, co jsou to křeče. Déčko mi vyrobí organismus v práci ze slunce a ještě přidávám céčko, to nikomu nemůže uškodit, právě naopak.

Covid jsem měl, řekl jsem mu, ať táhne do hajzlu, což asi za tři dny po mírné únavě a horečkách udělal.

Průměrný počet slepic: 3.8 (43 hlasů)

Při návštěvě obvoďáka, aby mě vyšetřil, jsem si musel od sestry za dvacku koupit roušku, aby mě vůbec udělal prevenčku, páš se ho bál hlavně on.

Průměrný počet slepic: 3.7 (29 hlasů)

.. Lososa si občas kupuji v Makru, mají tam v každém oddělení regál "Delikates s procházející dobou použitelnosti", a když tam je losos, tak po něm vždy chmátnu. Nejčastěji tam najdu nějaký exotický sýr, tak si ho také pro zajímavost koupím.

Makrela je fajn ve formě zatavených filet, přehrabování se v celé makrele mne nikdy nebralo, kupuji jí jen když filety nejsou, nebo když jsou nějak blevajzově kořeněné. Určitě nejméně jednou týdně si na ní smlsnu.

Po tom Muscoaktivu se kouknu, kupuješ ho v jakékoliv "jedárně"? Já užívám Draslík v tabletkách, a Magne B6 Forte. Vitamín C je jasný, jednak piju citronovou šťávu, většinou to stačí, ale ty se u práce zapotíš, tak ho ztrácíš v potu, protože C je rozpustné ve vodě.

Průměrný počet slepic: 3.9 (37 hlasů)

Nejvyšší vakcínátor Prymula Bílý lev 1. třídy nám možná jednou prozradí, odkud se vyskytly miliardy testovacích sad na zjištění toho SARS Covid-19 ? Ačkoliv zmizela celá škála léků fungujících proti virovým onemocněním, "někdo" nám zázračně zajistil miliardy těch zaručeně stoprocentních testovacích sad v parádních krabicích s udělátky z plastů, kterými se pak plnily kontejnery a patrně končily ve spalovnách jako infekční materiály? 

Zatím bez slepic

.. Carl von Clausewitz i Mistr Sun tsu to radí celé stovky let.. Ale na to je zapotřebí mít politiky, co se dokáží vzepřít bruselské vrchnosti a velvyslanectví USA. Však to Maďarům trvalo déle než 10 let. Takovýto manévr se nedá zvládnout za jediné volební období.

Průměrný počet slepic: 4.3 (58 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím, že si tady v Kotlince můžeme měnit kapitána podle libosti a nezmění se vůbec nic (to zní teda dost fatalisticky). Jedinou naději bych viděl v případě který ale nemůže nastat, totiž že by  byl premiérem p. Rajchl a opravdu by dokázal dodržet svá slova, že ze svých předvolebních slibů neuhne ani milimetr. Jediný tady při kovidu proti vládě skutečně bojoval, na rozdíl od ostatních, kteří jenom brblali a vydávali rezoluce, takže do něj vkládám určité naděje. Možná se v něm pletu, ale mohl by to být další Fico. Další podmínku bych viděl, že euroskeptické strany by měly v poslanecké sněmovně většinu a vzájemně by spolupracovaly. Za euroskeptickou stranu nepovažuji ANO 2011, takže se to zase dál komplikuje. Pokud by se to ale nakonec všechno povedlo splnit a my měli za premiéra druhého Fica s nadpoloviční převahou ve sněmovně, tak ještě není vyhráno - na řadu přijde sanitární kordon EU - zadržování dotací z EU, vyhrožování a manipulace z EU a v neposlední řadě žaloby na stát od EU. Prostě unijní nátlak jako na Slovensko a Maďarsko. A to by pak ustál málokdo. Možná proto Meloniová s Wildersem po volbách otočili a zklamali tak své voliče na celé čáře. Změna kurzu tedy zřejmě musí přijít z EU, musí se tam změnit poměr sil a vystřídat Leyenová, což nebude dřív než za 5 let. V Americe budou teď na podzim také volby a ty už by něco změnit mohly. Pokud vyhraje Trump, tak by Leyenová mohla dostat nové notičky a to by se pak mohlo dotknout i nás. Pokud vyhraje Harrisová, tak zase nic. Šance jsou tedy minimální a hlavně nejsou v našich rukách. Postupným předáváním pravomocí do Brusele jsme dosáhli stavu, kdy nemůžeme vůbec nic. Což moc nechápu, když oslabování národní suverenity naše právo považuje za vlastizradu. Aha už vím, je to možné, protože právo tady platí už jenom pro někoho......Howgh

Průměrný počet slepic: 4.8 (63 hlasů)

Vidím to podobně, jak s tím Rajchlem, tak s EU. Nezmůžeme nic, do toho temna nás postupně dostaly všechny naše vlády se svými kamarádíčky, kteří s holými zadky konečně dostali příležitost přijít k mamonu. Posvětil jim to Klaus svým "Není špinavých peněz". Žádný Orbán se u nás za celou dobu, bohužel, nenašel. Od socialismu přes privatizaci (kvazi demokracii) k fialovému rakušanismu, široko daleko nikde žádný Orbán (ani Fico).

Průměrný počet slepic: 4.9 (65 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Amen.

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Ahoj vidláku, Ahoj všem,

přispěji svou kapkou informací. Pracuji ve výrobním průmyslu jako auditor..tzn. brázdím octávkou evropu křížem krážem. Koukám, které firmy to nedavají a které ještě jo. Zrovna před týdnem jsem byl v pobaltí. V Tallinu (est) jsem seděl na večeři u mekáče (jo jsem mladej........relativně :D )  a zachytil jsem "rozhovor" estonské mládaže s tou ruskojazyčnou..estonci museli mluvit anglicky, aby jim rusové odpověděli.. (šlo o pitomej kod učtenky na hajzlíky, aby nemuseli platit 50 centů :D  ..smradi studentští bez peněz :)..jakoby to bylo včera, co jsem se plížil z baráku se stovkou v kapse, doufajíc, že sbalím nějakou holku, jejíž táta pracuje v ČEZu...........ps povedlo se :D :D )

Nevím, jestli to byla náhoda nebo jestli se to dá zobecnit jako celospolečenská nálada. Nevím. Už před rokem byli na mě rusové nakrlí, že u nich audituju nějak moc často :D 

 

Už několik článků přemýšlím jestli napsat odpověd na současné dění. Každé téma je mnohovrstevné a každý dané téma interpretuje na základě poznání, na které zrovna došáhne = klasická Gaussova křivka reakcí a odpovědí plynoucí z levelů jednotlivců. Nicméně to hlavní dění, které nyní probíhá (a pár dalších let probíhat bude) bych nazval "Cestou srdce". Lidé potřebují přemýstit svůj primární rozhodovací mechanismus z mozku do srdce. Mozek se dá snadno ošálit. Mysl reaguje na smysly, které je snadné postupným otupováním sabotovat. Ale jak si jednou vyvinete intuici (která dřímá v srdci, ne v hlavě) tak už vás nikdo neobalamutí. A právě to je to o co se hraje. O kultivaci společnosti. Proto tady máme hňupy jako Foltýny, Fialy, Kamaly...ta hloupost musí být tak bíjící do očí, ten rozpor mezi realitou a tím co říkají musí být tak obří, aby to trklo většinu lidí. Zmíněná jména ani neví, že vlastně hrají idioty v daleko větší hře. Žádná zlá entita si není vědoma své podstaty a omezeností své role... což je mimochodem jejich největší slabost :) Naopak být jedinec s přesahem nám dává možnost dostat se na kobylku i zdánlivě mnohem silnějším entitám.

Takže, odhodte pesimismus. Scénář jde přesně podle plánu. Idioti jsou na svých místech, aniž by to tušili ...a svou aktivitou budí masy. Jo potrvá to, a bude to znamenat ještě hodně krve a osobních katastrof..ale to k tomu patří.

 

Pro silné duše jsou nachystány silné překážky.

 

S přáním síly a chutí do života,

 

Jan

Průměrný počet slepic: 4.7 (80 hlasů)

:-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

v podstatě s tebou souhlasím, ale jenom mi to nedalo, abych se nad tím chvilku nezamyslel. Ano rozum a cit. S rozumem se dá snadněji manipulovat prostřednictvím argumentů. Jeden zásadní argument může nás vést k tomu, že změníme názor. Dezinformace jsou také argumenty. 
City jsou založeny na emocích a intuici. Ty mají setrvačnost, vytvářejí se a mění se jenom pomalu. Jsou subjektivní, tvoří naše já. Ukládají se v nás od nejranějšího dětství díky rodině a její výchově. City z nás dělají Čechy. Víra v Boha sem patří také.
 
Já jsem ateista, tuhle tradici u nás v rodině založil můj děda, když jako dvacetiletý na frontě První světové války, díky utrpení, které viděl, přestal věřit v Boha. Během 20. století u nás ateismus prudce expandoval. Na začátku století to byli pouze jednotlivci, na konci století to už byla většina společnosti. Věřit v Boha, snažit se dodržovat Desatero, dává společnosti určitý etos. Vymezení dobra a zla zakořenilo v našem já. Já, my tady, jsme ještě prožili dobu, kdy sice Bůh byl na ústupu, ale křesťanská morálka přetrvávala. Je to pořád v nás a přitahuje nás to k sobě.
 
Potom se začal prosazovat Nihlismus - víra v Nic. Nic mě nepřesahuje. Já, jenom Já. Neexistuje objektivní pravda, dobro a zlo jsou jen relativní pojmy. Účel světí prostředky. Dobro je to, co je dobré pro mě. Ano to je princip liberální demokracie. To je to, v čem nyní žijeme a co k nám přichází ze Západu, kde se z toho stal politický program.
 
Maďarský premiér Orbán přišel s myšlenkou neliberální demokracie, která nezavrhuje křesťanství, ale staví na něm. Tvrdí, že tak jako Bůh stvořil člověka, stvořil i národy. Národ je posvátný a má své nezastupitelné místo ve společnosti. Také je posvátná rodina, tvořená mužem a ženou a má právo na společenskou podporu. Na těchto pilířích se dá stavět.
 
Všeobecně se uznává, že definitivní zánik křesťanské morálky lze přesně stanovit okamžikem, kdy soužití párů stejného pohlaví získá ta samá práva jako manželství muže a ženy.
 
Řekl bych, že v zemích kde ještě náboženství nezaniklo bude cesta ze současného marasmu snadnější, například na Slovensku. Náš  převládající ateismus je pro nás nevýhodou. Jako ateista, který ctí křesťanskou morálku, jsem si toho vědom.
Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

O moc více je váš příspěvek vynikající když ho píšete z hlediska ateisty jak jste se sám popsal. Já naopak jsem věřící (pravoslavná církev), věřím v Boha, ne ale všem služebníkům boha, farářům, atd. Z lítosti mohu komentovat že značná část těchto "zástupců Boha" jsou farizejové, službu v církvi mají jen pro své výhody a v kostelech ze svým kázáním jakož i jejich činy se obracejí přímo proti Bohu a věřícím. Daniel Sterzik náš Vidlák  je taky věřící , má bohatou negativní zkušenost z  farizeji v kostele na jeho vesnici a může vám vyprávět celé hodiny jakým podlým a  nepřijatelným způsobem vůči němu se místní církevní zachovali.

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

Kdysi jsem se pokoušel uvěřit, chodil jsem do církve českobratrské, kněz se jmenoval Daniel Kvasnička a on mi radil, že se mám modlit. Já na to, jak se mám modlit, když nevěřím? On ať prý prosím pánaboha, aby mi dal tu víru, ať ho prosím, i když nevěřím.

Tak já pak přišel domu, to jsem zrovna bydlel u babičky a abych nebyl za vola, tak jsem šel s tím modlením do koupelny. Tam jsem si sedl na mísu a začal se modlit. Jenomže babička předtím pustila pračku, což mě dost u modlení rušilo, tudíž jsem se asi nemodlil dostatečně intenzivně, tak ta víra ne a ne přijít. Mě to modlení po nějaké době přestalo bavit, tak jsem Bohu oznámil, že mi teda může políbit prdel, že jdu spát, když mě nechce.

Průměrný počet slepic: 2.5 (14 hlasů)

Dej už pokoj

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Dík Inzo, za pěkné shrnutí i já vidím svět stejně a mám obdobnou životní zkušenost, byť jsem o několik let mladší. MMK

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Fialův paradox

Průměrný počet slepic: 4.2 (83 hlasů)

Vidlák: Už se doopravdy nechte na pokoji. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (55 hlasů)

Vidlák: 

Už toho fakt všichni nechte. Není tu žádný trol. Já jsem dělal registrace všem uživatelům osobně. Nechte se. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (51 hlas)

Vidlák: 

Antonín bude dávat jeden příspěvek denně, ale diskutovat k věci si může samozřejmě jak chce.  Jinak to tady pročistím. 

RichardCZ:

Antonín nediskutuje. Jen vkládá cizí texty, maximálně napíše jeden dva řádky za tento text, a bude to vydávat za diskusi. Stejně jako politici, ti také kličkují jak jen mohou.

Jsem opravdu velice zvědav jak to tu bude vypadat od zítřka

Průměrný počet slepic: 2.9 (36 hlasů)

Richarde, psal jste něco o jiném diskuzním místě, které je koučováno samosprávou. Můžete mi napsat jeho adresu? Mrkl bych tam a přípdně i zůstal.

Průměrný počet slepic: 3 (16 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

shodou okolností mohu odpovědět za RichardCZ
adresa je http://preppers.cz/forum/index.php
nicméně, bez dobré práce nikde nejsou dobré koláče.

... a chvíli trvá, než se vykrystalizuje hodnota...

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

.. Rád tě vidím..

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

.. k prepperstí a survivalu, to většinu ze zdejších určitě nebude zajímat, jako neregistrovaný toho moc neuvidíte. Většina debaty tam probíhá ve vyšších úrovních mezi lidmi co se znají, nezřídka i osobně.

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

který Richard načal.

Přátelé, vitamíny do sebe cpěte bez omezení, když to přeženete, maximálně vás pak bude pálit žáha, ale lidský organismus má tu vlastnost, že přebytek prostě vyloučí.

Ale pokud máte doma psího mazlíčka, toto nikdy nedělejte. Psí organismus si s tím neporadí a i když byste to mysleli dobře, mohli byste pak začít hledat rýč a kousek prostoru na zahradě. Přebytkem některých vitamínů a minerálů můžete psa zabít.

A když už jsme u té výživy, pokud máte doma kočku, tak jí nikdy nemůžete dlouhodobě držet na vegetariánské stravě, nebo pak si najděte vedle toho psa další místečko. Je to z toho důvodu, že kočičí organismus nedokáže štěpit rostlinné proteiny. Ať se třeba vegetariáni, vegani a podobní píčusové postavěj na hlavu, ale kočka vám po této stravě chcípne za pár měsíců, tak to prostě je.

Průměrný počet slepic: 3.1 (35 hlasů)