Urbi et Orbán

Autor
Štítky

Příští měsíce budou brutální, řekl Orbán po jednání v Rusku. V podstatě zhodnotil to, co se dozvěděl od představitelů NATO, od Zelenského a od Putina. Prý bude mnohem víc obětí než v uplynulých měsících a možnost, že by Putin prohrál, je zcela nereálná. Ukrajinci jsou ale optimističtější, protože teď dostali hodně zbraní a tak na frontě zlepšili svou situaci.

Na Ukrajinu mají „v brzké době“ dorazit stíhačky F 16, Rusové ve větší míře ničí Ukrajincům letiště, narozdíl od loňského roku, kdy stříleli na ukrajinské transformátory, teď střílejí na elektrárenské haly. V minulých dnech zničili továrnu Antonov. Ukrajinci zase na Krymu a v jižních oblastech zapalují pomocí dronů úrodu na polích a lesy. Teď je tam teplo, sucho a větrno, takže to jde velice dobře.

Bělorusové si stěžují, že se u jejich hranic nějak moc shromažďují ukrajinská vojska. Ukrajinci si stěžují, že se v Bělorusku nějak moc soustřeďují ruská vojska. V Kyjevě dopadla ruská raketa na dětskou nemocnici… internet už je teď plný fotek i videí, že je to zaručeně ruská raketa i že je to zaručeně ukrajinská střela protivzdušné obrany. Můžete si vybrat. Začíná to být jako v Sýrii. Vždycky když Rusové vyhrávají, tak dělají chemické útoky a střílejí na nemocnice. Jestli to takhle půjde dál, ukáže se, že je Ukrajina je vedle Sýrie zemí s nejhustší sítí nemocnic na světě a každý den Rusové zasáhnou tu nejposlednější z posledních.

Co bychom také čekali, máme summit NATO. Na něm se bude rozhodovat, jestli už toho hraní na vojáčky stačilo a nebo jestli se teda půjde do opravdu velké války, protože ekonomické sankce jaksi nezabraly a Rusové si včas zařídili vojenskou podporu z KLDR… a taky z celého globálního Jihu i z Číny. To jsou absurdity, pane (Ferdinand) Vaněk, že?

Já jsem při brouzdání po internetu našel jednu zajímavou noticku… Vlivní Demokraté prý chtějí, aby Biden odstoupil z prezidentského klání a to do tohoto pátku, (Do zitřka, Smiřický!)protože pak „nastanou události, které zcela pohltí pozornost Američanů.“ Já vím, je to jen střípek, ale tyto střípky jsou jediné, co nám liberální demokracie občas pustí. Jinak jsou skoupí na slovo. Jaképak události asi zahltí pozornost Američanů?

Mám z toho všeho pocit, že obě strany chtějí ještě před americkými volbami vyložit všechny trumfy. Tentokrát se už nemluví o žádné ukrajinské ofenzívě, ale nemohu se zbavit dojmu, že ji Ukrajinci chtějí uskutečnit. Musejí teď v létě, protože až v říjnu přijde rasputica, už nikam se dopředu nepohnou. Pak budou v Americe volby. Putin také potřebuje mít nějaké páky na nového amerického prezidenta, protože co kdyby to ten senil nevyhrál ani díky podvodům, že? Nebo, co kdyby ho fakt vyměnili za Michelle Obamovou?

Do toho Orbán jezdí po světě a mluví o míru. Možná už tuší, že brzy budou obě strany ochotnější, protože si teď ještě jednou řádně dají do držky, zemře hodně lidí, odhodí se i poslední rukavičky a zhasne hodně elektráren, vyhoří hodně rafinérií a doufejme, že Putin nedojde k názoru, že je zapotřebí odpovědět přímo na území NATO, někde v nějakém státě s vysokou hustotou obyvatelstva, který ho nadstandardně sere… Náměšť, Mošnov, Pardubice, Čáslav… My ostatní si na vesnicích můžeme vyčistit studny a naplnit sklepy zásobami, ale vy, co bydlíte blízko, vy byste spíš měli přemýšlet, ke komu se když tak uchýlíte. Mít chalupu v Beskydech, to začíná být docela terno.

Jak jsem psal včera, Orbán si vzal úkol, který je opravdu hodný státníka. Vyjednat mír (a nové uspořádání Evropy). To je trochu větší cíl, než jakým se chlubil po českém předsednictví v EU Fiala. Žádný spalovací motor a nebo hokynaření se o EURO 7. Žádné handrkování o prkotinách, které odporují fyzikálním zákonům a tím pádem se stejně neuskuteční.

Evropa se třicet let přestavovala, aby jela na ruský plyn, ruské železo, ruské uhlí, ruské dřevo, prostě na ruské všechno. To se žádnou stavbou terminálu na LNG nezmění. Evropská prosperita je založena na levných ruských zdrojích. Tohle žádný ojropolitik nezmění. Tak rychle se infrastruktura přestavět nedá. Aby se vše napravilo, tak je zapotřebí skutečný mír, nejen příměří. Je zapotřebí důvěra a partnerství.

Orbán to dělá a ti, kteří mu fandí, jsou už třetí největší skupina v EU. Mimochodem, moc hezký byl jeho postřeh, který napsal v tak tajném dopise evropských státníkům, že okamžitě unikl do mééédií, že Zelenský i Putin interpretují realitu úplně jinak. Oba si myslí, že čas pracuje pro ně. Hádejte, kdo má pravdu a kdo je mimo realitu…

Samozřejmě jsou tu ještě pořád ti, kteří si myslí, že Západ zvítězí a kteří chtějí, aby válka pokračovala. Kteří vědí, že jejich čas skončí, pokud nedostanou Rusko na kolena. Následující měsíce budou brutální, protože se ještě jednou pokusí zvrátit situaci. Už jim k tomu nebudou stačit Bayraktary. Nebudou jim stačit HIMARSy, nebudou jim stačit Javeliny, ani rakety ATACAMS ani Leopardy a ani F16. Budou muset zkusit operace pod falešnou vlajkou, incidenty v Tonkingském zálivu, Kolumbijce zapalující autobusy, teroristické útoky na Olympiádě, nařčení z použití zbraní proti civilistům… všechno už bylo vyzkoušeno.

Já vím, už existuje asi pět mých článků, kde vždycky mluvím o nejnebezpečnějším okamžiku války. Ale oni to vždycky překonají a vymyslí něco ještě nebezpečnějšího. Vypadá to, že je zaděláno na tu poslední eskalaci. Poslední pokus nějak zvrátit situaci na frontě. Poslední pokus, vtáhnout NATO do války. A také poslední pokus Ruska ještě obsadit nějaké ukrajinské území, případně otřást tamním režimem.

Pak už se bude jednat o hranicích, demarkačních čárách a o poválečném uspořádání. A tam chce Orbán hrát první housle. Jednou se to třeba bude jmenovat Budapešťský mír.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (371 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

"...Poslední pokus, vtáhnout NATO do války. A také poslední pokus Ruska ještě obsadit nějaké ukrajinské území, případně otřást tamním režimem..."

...A proto už jsem i já začala nakupovat konzervy (i když si přítel ťuká na hlavu...)

Průměrný počet slepic: 4.1 (73 hlasů)

na kvalitu hlavně masových konzerv. Občas je horší než žrádlo pro psy. Také jsem naletěl a otevřít opravdu až v nejvyšší nouzi, jinak nežratelné. Zlaté předrevoluční Čínské vepřové.

Průměrný počet slepic: 4.8 (117 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

Konzervy nejím. A nemám zkušenost, jestli bych je jedla v době války, záleželo by na okolnostech a té nouzi...

(a ano, to čínské bylo vynikající na pomazánku - cibule, hořčice, kys. okurka, pepř, čubrica, kmín - ale i to "bejvávalo".)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (83 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

kupoval po krabicích 😁

Průměrný počet slepic: 4.2 (57 hlasů)

vaše děti budou pochybovat a vnoučata se vám vysmějí.

Ten lamšmíd šel otevřít z obou stran, nakrájet na plátky a opéct na ohni. Dnes tyto uzeniny na ohni vybuchujou.

Ten dvougenerační rozdílm udělá mnoho.

Proč?

Protože starší generace měla za "normu" babiččiny brambory, dědovo uzené a mléko od sousedovic krávy a o tom se dnešní generaci ani nezdá. Maximálně mohou porovnat potraviny z jednotlivých řetězců a od různých výrobců. A když to shrnu, ve všech uzeninách je separát.

Průměrný počet slepic: 4.8 (103 hlasů)

že právě naložil maso a asi za 3 týdny bude udit a udírnu má velkou, zda se taky nepřidáme. Tím  nás zaskočil, žena uzené nemusí a taky vůbec netušíme, jak se takové uzené skladuje. Zda to stačí pověsit na půdě a nebo to potřebuje lednici. Musím to s ním podrobně probrat. I když asi konzervy vydrží mnohem déle, ale domácí uzené bude zřejmě mnohem líp chutnat. Zatím nevím jak zareagovat...
No berrnard by mohl poradit, nebo taky nemáš zkušenosti?
Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

tak že nakoupíte běžný Kabanos a necháte jej trochu očoudit. Hodně mu to pomůže, ale na skladování to není.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Na skladování byly ideální, měli jsme je v armádě, tzv. kádéčka. Vepřové zavařené, hovězí zavařené, lanšmíd a játrovka. Trvanlivé a chutné.

A k tomu mám taky historku. Jsme se vraceli ze střeleb z Kazachstánu, vlak plný vojáků a zastavili jsme se na nějakém nádraží na Ukrajině. A na perónu stál jeden maník a měl v ruce síťovku a v ní asi 3 pivka. A kluci z vagónu nejblíž, že je s ním vymění za konzervy. On na obchod pochopitelně přistoupil. Ale nám ostatním jich taky dost zbylo, tak co a představte si situaci, jak z oken celého vlaku na ten peron lítaly konzervy. Ten ukrajinec tam lítal jako šílenej. Za chvíli měl tu tašku nařachanou, pak to rval za košili, pak už nešťastně zjistil, že se mu nikam nevejdou. Dle mého ten chlapík tehdá vyhrál první v loterii, protože jestli měl doma šikovnou manželku, která k tomu dovedla udělat různé přílohy, tak jeho rodina měla žrádlo odhadem tak na 2 roky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

Taky jsi sloužil u rakeťáků?

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Dva roky kousek nad Ivančicemi. Nedávno jsme toto téma zde s Milošem z Bernu krapet promrskali. Asi jsi zrovna chyběl.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Já byl v Hranicích a v Žamberku, 1970-2 u spojařů, ty na ostré střelby nebrali. Takže Karakum jsem neviděl.

Jo, to jsem musel chybět, jinak bych se zapojil do diskuze.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

jsme se asi potkat nemohli, páč to mi byly zrovna 2 roky a tu flintu bych asi tehdá neunes.

Ale vůbec by nebylo špatné zde vypotit článek na toto téma. Mnoho chlapců by si rádo zavzpomínalo. Ono to teda stálo za hovno, ale člověk má schopnost ta negativa postupně vytěsnit a pamatovat si ty dobré věci. A mám takový dojem, že bych z nich dokázal vypotit tak dlouhý článek, že by nad počtem jeho písmen Vidlák zbledl závistí.

Ale nic neslibuji, jelikož když mám něco napsat, musí se mi chtít. Když se mi nechce, tak to ze mě nedostaneš. V tomto obdivuji Vidláka, že to tady dává denně. Ale po nostalgických vzpomínkách, které jsme zde vedli s Milošem, začínám o tom uvažovat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Zdravím z Hranic 😀

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Podívejte na youtubu třeba na kanál Jenda v kuchyni. Masové výrobky je nejlepší po dokončení zavakuovat.
Samozřejmě se skladují v lednici, ale nějaký výpadek je pak neznehodnotí. Teď jsem si vzpomněl, že mi v komoře visí sušené maso.
No to bude tvrdý jak pazourek. věšel jsem ho o Vánocích. Tak to budu muset dát do papiňáku na polívku. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

historky, že uzené a někdy i celé kejty se věšelo do krbového komína. Nemohli k tomu mouchy ani nájezdníci. Vydrželo tam roky, ale bylo vysušené na šutr. To se dalo rozvařit, rozmočit a bylo stále jedlé.

A vojenské KontervovanéDeníDávky? Hnus, zátěž v polní, pořád stejné a vše smrdělo stejným konzervantem. Ale po třech dnech v lese nejchutnější konzerva.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

měl rád

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

Přesně tak. Nejhorší značka našich konzerv je Vivo. Po jedné jsem se dokonce poblil. V pohodě jsou masové konzervy z Lidlu a taky Veseko. Dnešní čínské už nejsou taky nic moc, třeba to krůtí 
ukrutně tlačí v žaludku. No a dobré jsou zásoby fazolí, ty se dají jíst při pokojové teplotě, i když vám nepůjde elektřina do sporáku. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

suché fazole ?

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

Když už konzervám nehovím, tak aspoň že jsem nějak intuitivně vybrala ty, co píšete, že jsou v pohodě - Veseko.    😮

PS:  A Bobe, ze suchých fazolí byste se nejspíš otrávil - jak psychicky, tak fyzicky.    😁

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

že mu baba doma málo uvařila fazole a on skončil na pohotovosti. Jen mi nešlo do hlavy, jak bych je bez plynu a elektriky uvařil. Možná cigoši na parketách.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

samozřejmě hotové, v tomatové omáčce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

doporučuji nakupovat na ruském Koloboku. Jsou dražší, ale skvělé kvality. Jiné už roky nekupuji. Kdo má zájem, dejte do vyhledávače Kolobok.ru a ono vám to nabídne  tento ruský e-shop.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

neprodává ruské, ale ukrajinské potraviny

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

Raději jezte psy!

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Konzervami se problém nevyřeší. Chce to vyměnit vládu a nejen tu u nás.

 Vzpomínejte!

Kolik let se to děje? Kolik let to všichni to vidí! Kolik let tomu všichni mlčky přehlíží? Kolik let to všichni vědí! Kolik let všichni maskuji, že se nic děje? Kolik let  všichni co k tomu mohou a mají něco říci, jsou potichu? Proč si neviditelná část politiků říká opozice? Proč opozice nefunguje jako nabídka alternativy k vládní politice? Proč není připravena vládu v případě potřeby nahradit? Proč tohle všechno a tyhle všechny pořád dokolečka volíme? Proč si to necháme líbit?  Proč? ( Opravdu to vyřešíme konzervami?)

Celá opozice k tomu co se dějě po léta mlčí, nebo jen občas něco zamumlá… Mlčí i všichni potentáti. Nemlčí jen pár lidí co o tom píší. Blogeři, co mají omezené možnosti publikace. Čtenář je objeví náhodou. Nenajde je tam, kde by to bylo potřeba. 

První, chlap, který včera sdělil konkrétní požadavek, přímo do očí nelepšímu a světovému Fialovi, veřejně, zřetelně, nahlas, srozumitelně a za přítomnosti médií, je pan Petr Macinka: ,,Pane premiére, parazitujete na ukrajinské válce. Přestaňte! Kdyby ukrajinská válka skončila, vytratí se smysl vaší existence".

Průměrný počet slepic: 4.8 (79 hlasů)

Jo jo, to jsem včera viděla a přesně tohle by to chtělo, aby lidi viděli a slyšeli... Jenom jestli by to odvysílaly televize (ani nevím, kde jsem to včera slyšela, nejspíš na neČT24, ale to není zdaleka všemi sledované, na ČT by to neprošlo, tam chtějí jenom prachy a ty mají od jiných sponzorů).

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

že by bylo silné, ale proto, že je Západ slabý.

Západ usoudil, že když teď všichni se všemi kámošíme, nic se nám nemůže stát a kdyby náhodou na nás někdo zaútočil, no tak jsme přeci v té NATO, takže nás amíci spasej.

Západ začal řešit boj s uhlíkem, právo na 120 pohlaví, sypat si popel na hlavu za to, že jejich předci měli kolonie, přivážet somálce, aby vydělali na německé důchodce, což ale nějak nefunguje, klekat na památku zfetovaného násilníka Floyda. Největší ekonomika v Evropě, v okamžiku, kdy začala pociťovat nedostatek el. energie, si vypla tři atomové elektrárny. To nevymyslíš.

Pokud by Evropa se věnovala vzkvétání své ekonomiky a aby se lidem uvnitř dařilo dobře a taky myslela na obranu, žádná válka na východě by nebyla, protože by si to Rus prostě nelajs. Dnes je Evropa celému světu pro smích. A ani proti ní nikdo nemusí bojovat, ona si tu větev pod sebou uřízne sama. A mě je z toho strašně smutno, protože v té Evropě bydlím.

Průměrný počet slepic: 4.6 (141 hlas)

S tím mohu v podstatě bez problémů souhlasit... Rusko vítězí, protože je Západ slabý. Proč je slabý? Protože  si to tak sám udělal. 

Ale nic to nemění na výsledku. Rusko tuto válku vyhraje, protože ono sílí a Západ slábne. Proč Rusko sílí? Protože nemá jinou možnost. Vrátili jsme Putinovi oligarchy, vrátili jsme mu domácí ekonomiku, vrátili jsme mu většinu peněz, které oligarchové vyvezli ven a vrátili jsme mu vztahy s půlkou světa, který jsme ve své pýše mistrovali a poučovali. 

A že je Putin zlý a Rusko je zlé a špatné? Ještě se budete berrnarde učit, říkat opak. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (126 hlasů)

děti se ji naučí a místo vlajek jakési EU na každé budově a sloupech dvakrát do roka vyvěsíme vlajku Ruska.

Průměrný počet slepic: 4 (56 hlasů)

Však jsme se těch vlajek navyvěšovali tak porůznu, jak vítr vál..., v tom jsme se naučili chodit výbor(del)ně, na to nás užijí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (60 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Rači ruskej fábor, než ten žlutomodrej hadr.

Průměrný počet slepic: 4.7 (74 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

a jak tak nosili vlaječky na vyvěšení  vedle oken, tak na naši čtyřbytovku zbyly jen československé. Tak se vyvěšovaly na obě strany okna jen československé a nikomu to desítky let nevadilo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Protože jej řídí ženský a teplouši.

Průměrný počet slepic: 4.8 (66 hlasů)

Jen bych ty ženský upravil na bezdětné mužatky a lesby. Kdyby západ řídily skutečné ženy, nebraly by mužům jejich autíčka a zbraně. A koule. Atd......

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

Tak Lejnová prý má dětí hodně..., ale jen jestli je neadoptovala, je vyzáblá jak vycuclej angrešt.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

mě zajímá jen ta střední Evropa na půdorysu bývalého Rakouska - Uherska. Tu západní a severní jsem už dávno odepsal, jsem přesvědčen, že na její záchranu, díky jejích politikům vstřícným k migraci, už je pozdě. Vyhlášení Evropského chalífátu už je asi nemine, jedině vítězná občanská válka by tomu mohla zabránit. Doufám, že budeme mít štěstí a ty hranice chalífátu povedou po našich západních hraničních horách.

Už se těším jak si právo šária bude rozumět s LGBTQ, "black live matter", "Me Too" a mnoha dalšími obohacujícími iniciativami poslední doby.

Průměrný počet slepic: 4.7 (104 hlasů)

Brzy jich bude v Evropě víc než původních obyvatel a pak si to vyřídí i s LGBT..zž. A nějaké Me Too zápaďákům vytlučou z hlavy (případně ty hlavy rovnou upadnou).

Průměrný počet slepic: 4.7 (62 hlasů)

Nechat si rozbít evropskou ekonomiku, vzdělávací systém, schopnost vybudovat životaschopnou obranu proti komukoliv, nesoběstačnost v mnohých klíčových odvětvích, tak s tím může souhlasit jen hlupák. Kolik lidí máte kolem sebe, kteří si toto nechtějí uvědomit. Asi by vážně pomohlo, kdyby Rusko opravdu zavřelo všechny trubky do Evropy, které ještě fungují. Nic lepšího, než léčbu šokem, nevidím. Léta se snažím přesvědčovat, vysvětlovat, ale vcelku bezvýsledně. Co se Ruska týká, je to velmoc a má svoje bezpečnostní zájmy. Západ věděl, že Rusko couvnout nemůže. Ty statisíce mrtvých má Západ na svědomí. A vlastně i ti všichni z nás, kteří tuto špinavou hru neodhalili. Velmi mě to mrzí. Ono není od věci zmiňovat neustále i bratrovražedný konflikt v Jugoslávii, kde Západ sehrál podobnou úlohu jako na Ukrajině. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (43 hlasů)

Skvělé. Co je válka na Ukrajině, snažím se lidem vysvětlit, že Rasputin je jako pes,  který  byl zahnaný do kouta a pro obranu své země udělal to, co musel. Já nemusím asi Rusa ani Amíka, jsem čistý patriot. Ale Rasputin má mojí úctu. Jděte do řitě s mrtvolami.  Ty připisujte na účet Usakům, ne Rasputinovi.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

Nic proti Rasputinovi. Všichni v zemích, které  dodávají zbraně, kteří alespoň v rámci svých možností nebojují proti válce, jsou za ní zpoluzodpovědní. Že je válečný štváč USA, tak v tom se jistě shodneme.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

ale existuje dost konkrétních Američanů, které mám rád. Patří mezi ně i Michael Hudson, ekonom světového formátu, dnes již více než devadesátiletý pán. Pokud jsem pochytil něco o ekonomii, tak jedině ze seriálu "Hodiny geopolitické ekonomie", z rozhovorů Michaela s jeho žačkou, dnes rovněž starou dámou Radhikou Desay - vřele doporučuji. Na Michaelových stránkách michael-hudson.com, lze nalézt jeho vynikající kratší články, ale pořád příliš dlouhé pro VK. Např. ten z konce minulého týdne: "Potřeba nového politického slovníku".
 
Omezil jsem délku tohoto komentáře.  Pravidla budeme dodržovat všichni. Pokud kopírujeme text odjinud, tak dáme jen kratší anotaci a odkaz. Ať diskuse zůstane přehledná. 
 
Děkuji  
 
Vidlák
 
OK, odkaz na celý původní text, který jsem umístil na konec včerejších VK je zde:
Průměrný počet slepic: 4.3 (55 hlasů)

OK, vy jste tu pánem, vy určujete pravidla.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

Příliš mnoho not. Genius se pozná podle toho, že dokáže vysvětlit myšenku jen několika větami. Strávit nad textem dvě hodiny a čekat, že to někdo bude dvacet minut poctivě číst je, bohužel, naivita. Doba pádí vpřed jak splašená. Viz sociální síě.

P.S.: Nemyslím to vůbec zle! Naopak.

Průměrný počet slepic: 4.3 (30 hlasů)

u Vidláka samozřejmě, jinak bych sem nechodil

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

Vidláku, já nemám žádné své stránky, ale udělal jsem něco podle hesla aby se vlk nažral a koza zůstala celá.
Zkrátka umístil jsem ten celý text na konec včerejších VK a doplnil odkaz, aby kdo bude chtít, si ten text mohl přečíst. Je to pro vás přijatelné řešení? Můžu takovou metodu použít i v budoucnosti? Dík za odpověď.
Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

Zaregistroval jsem původní verzi tvého příspěvku, a s Vidlákovou douškou, a řekl jsem si, že Vidlák musel mít opravdu náročný den.. Také jsem si vzpomenul na "kulhavého ďábla" Talleyranda a jeho okřídlené "Bylo to horší než zločin, byla to chyba"

Vidlák mi doporučil, abych "NECHAL DISKUSI PLYNOUT" a tak se realizuji na svém webu, ale stejně si sem chodím přečíst Vidlákovy glosy a občas nakouknu i do diskuse, konkrétně pasu po tvých a Májiných příspěvcích.. Někdy uprostřed noci, jako nyní, jindy ráno. Přestal jsem slepicovat, jsem zkrátka takový Zenový nezaujatý pozorovatel..

Osobně soudím, s ohledem na inteligenci a soudnost drtivé většiny diskutérů, že Vidlákovy kydy byly a mohly dosud být tzv. bezúdržbové fórum, a to až do doby, dokud sem nevtrhnul Antonín se svou aktivistickou potřebou burcovat a přesvědčovat přesvědčené..

Z vlastní praxe emeritního moderátora diskusního fóra vím, že je jednodušší dát včas BAN jednomu podprůměrně inteligentnímu "volovi" s hypertrofovaným egem, než kvůli jeho umravnění zbytečně brzdit mnohé přemýšlivé, rozvážné a soudné "tažné koně". Staré latinské přísloví o tom, že "Co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi" platí pro vše co alespoň trochu smrdí člověčinou.

Tedy, po vidlácku, je třeba občas zavčasu vytrhnout trochu plevele, než aplikovat totální herbicid Rondup.

Přeji vše dobré Vidlákovi i jeho diskutérům..

Průměrný počet slepic: 3.6 (38 hlasů)

Nouze naučila Dalibora housti, tak nějak se to říkalo.

Richarde zdravím, něco na čtení pro tebe mám, pošlu, ale až bude bílý den. Teď se mi to nechce hledat, tohle byla pouze zastávka při cestě na záchod. :-)

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

při cestě na záchod v ledničce se stavím  a pak pivo chlazené s chutí do sebe vpravím.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Je škoda, že sem nepřispíváte. Já doufal, že jste si udělal jenom takovou malou dovolenou :-) Vaše příspěvky jsem si rád přečetl. Stejně jako třeba příspěvky od Inzy. Ano Inza to vymyslel geniálně.

Vaše slova "a tak se realizuji na svém webu" - A šlo by sem dát odkaz na Váš web? Rád se přidám k Vašim čtenářům. Možná tady už byl, pokud ano, tak jsem to prošvihl.

Pěkný den všem přje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)