Udělejte ho směšným

Autor

Dnes je ten slavný den, kdyby Prahu měl poctít svou návštěvou slavný pluk Azov. Ne všichni, samozřejmě. Jen někteří. Zbytek musí někde na Ukrajině vzdorovat postupujícím Rusům. Přijedou důstojníci a budou verbovat na frontu. Vysvětlí svým krajanům, že služba v ukrajinské armádě je super a v pluku Azov obzvlášť a vysvětlí nadšeným libtardům, že právě oni jsou poslední světlo mezi naší Kotlinkou a ruským Mordorem.

Význam návštěvy pluku Azov v posledních dnech značně vzrostl, protože prakticky nikde v Evropě je nechtějí. Příliš jim to připomíná jednotky SS. Okecává se to všude obavami o bezpečnost, ale pravda je, že prakticky všude se proti tomuto nácbatalionu vymezily místní samosprávy a veřejnost hodlala protestovat.

A tak z velkého turné nakonec zbylo malé turné. Azováci vystoupí jen tam, kde fašizace společnosti postoupila nejdál. Ve Vilniusu a v Praze. Nevím, jak to mají tam v Litvě, ale u nás už novodobá hitlerjugend bije pětaosmdesátileté stařenky v Brně a dovoluje si na vozíčkáře v Praze u petičního stánku. Mír je dle zprávy ministerstva vnitra považován za projev extrémismu, který je zapotřebí trestně stíhat, což má na starosti vrchní prokurátor Igor Mříž. Zároveň je tolerováno, přát smrt všem politikům, kteří dostatečně nesdílejí hodnoty naší skvělé čtvrté říše… Fico a Trump by mohli vyprávět. Připraví se Orbán a Kickl.

Kde jinde by měl pluk Azov vystoupit, než v Praze, že?

Zároveň se kolem jejich vystoupení fest mlží. Od chvíle kdy Kateřina Konečná poslala našemu Lipánkovi otevřený dopis, že nedělá dobře, Jaromír, s těmi sirkami, jsou státní orgány (které mají sloužit veřejnosti) skoupé na slovo. Všichni si to mezi sebou přehazují jako horký brambor, tvrdí, že akce je zrušená, přesunutá… ale lístky se na ní pořád prodávají… prostě liberální klasika. Tak moc chtějí být nácíčci, ale radši ať se to nikdo nedozví… Samozřejmě nějaký ten síghajlíček bude, ale pěkně natajnačku… obzvlášť když se nepřidali bratři Němci ba ani bratři Poláci.

Podle posledních zpráv se akce koná v divadle X10 na Charvátově ulici. Ale možná že to ještě přesunou. Do večera daleko. Mimochodem… sponzorem tohoto divadla je Státní fond kultury, ministerstvo kultury, samozřejmě náš Volkischer Beobachter – Deník N a také pražský magistrát. To by bylo, aby brzy celá Praha nezvedala nadšeně své pravice. Hodnotová politika, vole!

Vím, že se tam leckdo chystáte jít protestovat a naprosto vám rozumím. V hloubi duše mám pořád zasunuto, že kdyby Rusové chtěli uskutečnit svoje hrozby, o kterých mluví Medvěděv – zasáhnout Iskanderem nějaké hustě osídlené území, aby ukázali, že to myslí vážně, tak nemohou najít lepší terč než se pokusit trefit pluk Azov i s jejich českými příznivci. Bohužel, na případné demonstranty se v tomto případě nebude brát ohled. Ti budou hrdinnými kolaterálními ztrátami a jejich jména někde vytešou do nějaké žulové stély, až bude po válce… možná.

Ale Rusové samozřejmě nic takového neudělají, protože Putin je rozumný a nezačne třetí světovou válku. Nebo není rozumný? Je šílenec? Nevím. Foltýn nám ještě nedal ta správná fakta, takže si nemohu udělat názor. Zatím jen vím, že když si budu myslet něco jiného než on, jsem proruský kolaborant. Fakta nám dá až 21. srpna, kdy se zároveň bude v parlamentu schvalovat korespondenční volba… kdy také jindy, že? Takhle se totiž henta strategická komunikace dělá. Foltýn omráčí národ nějakou bombastickou hovadinou o které budou všichni mluvit a nevšimnou si, že v zahraničí už Fialu volí Bernd Possett a miliony jeho soukmenovců.

Každopádně, kdo dnes půjdete protestovat, prosím, nevysvětlujte lidem, že oblíbený azovácký hrdina, Stěpan Bandera, byl nácek par excelance. Na tohle jsou Azováci nachystaní a proškolení. Oni vědí, že musejí vypadat demokraticky. Stejně jako to vědí všichni radikální muslimové. Je třeba maskovat skutečné záměry s rusáky, židáky i černými hubami. Oni nebudou vystavovat tetování s nacistickou symbolikou. Budou vysvětlovat, že všechny ty jejich trizuby a vlčí háky jsou symboly mnohem starší než nacismus. Budou to dělat jako Vítek Rakušan, vysvětlí vám, že jejich hákenkrajcy neukazují na tátu Hitlera, ale na prastarý hinduistický symbol. Jasné?

Neukazujte Banderu jako velkého démona z jehož praktik zvraceli i kovaní esesáci. Na to jsou hoši ukrajinští vlastně hrdí. Budou vám vysvětlovat, že Stěpan byl normální bojovník za svobodu, co osobně nikdy nikoho nezabil a v hloubi duše budou mít radost, že jejich národního hrdinu ukazujete jako to, co skutečně byl a co si i celý pluk Azov přeje, aby se vrátilo. Oni se nezlobí, že ho budete vykreslovat vedle Hitlera. Nezlobí se, že budete ukazovat jejich spolubojovníka, jak se fotil v Osvětimi s Hitlerovým citátem na tričku. Oni to chtějí. Mocinky to chtějí. Jen vědí, že to musejí (zatím) maskovat.

Dejte jim ochutnat liberální medicíny a Stěpana jim zesměšněte. Udělejte ho tak, jako liberálové dělali Zemana. Jako exkrement s banderovskou hlavou. Nebo jako liberálové zobrazovali Putina. Sedícího na záchodě. Nebo ho udělejte jako Ropušana na prameni… pamatujete si tu hajlující sochu skřeta, který se podobal Vítkovi Rakušanovi jako vejce vejci? Zesměšněte ho tak, jak ve Francii zesměšnili Poslední večeři.

Na to nejsou připraveni. Oni vědí, co mají dělat, když se jich zeptáte na sláva ukrajinskou verzi sighajlíčku. Vědí, co mají dělat, když jim připomenete, že v Kyjevě se k Babímu jaru dostanete po třídě Stěpana Bandery, pak přes most a dál po ulici Romana Šuchevyče. Oni vědí, co mají říkat, když jim připomenete starého nácka Huňku. Na tohle už mají dávno nachystané argumenty o hrdinném odboji proti zlému rusákovi, který je také nešetřil.

Ale zkuste jim ukázat, že jejich hrdina byl hovno a nebo že dělal hovno. Zkuste jim ho vykreslit ne jako někoho, koho je třeba se bát, ale kým je třeba do hloubi duše pohrdat. Ukažte jim, že Bandera byl charakterový kripl. To bude poněkud jiná kategorie. Oni Banderu nepotřebují obhajovat, že souhlasil s vražděním ve velkém. Oni s tím také souhlasí a nemohou se dočkat, až s tím budou moci také začít. Ale, že je to nízký směšný skřet, to budou řešit jinak a třeba řeknou na jeho obhajobu věci, kvůli kterým pak bude jůtub ve velkém mazat další videa a fejsbůk bude blokovat jak o život. Nejlepším spojencem je blbost protistrany. Nejhorší věci si vždycky udělají sami.

Jestli tam půjdete, neberte si plakát s démonickým Banderou. Udělejte ho směšným, nízkým, odporným. Přineste jim tam něco, co čackým vojákům trochu rozváže jazyk. Co se jich dotkne. Koneckonců, chtějí do EU, ne? Svoboda slova, právo na zesměšňování náboženství (kromě Islámu, samozřejmě), právo na zesměšňování hrdinů, politiků, kohokoliv… (kromě LGBTXZ samozřejmě) Právo na vlastní názor (ale fakta dodá Foltýn), právo na nesouhlas… proletáři všech zemí, vyližte si prdel (až na prezidenta Petra Pavla, samozřejmě).

Tak ať se Azováci podívají, jak to tady doopravdy chodí….

… omlouvám se. Ať se Azováci podívají, jak by to tady mělo chodit!

Prosím všimněte si, že jsem se ve svém textu obešel bez jakéhokoliv požadavku na zákaz akce.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (376 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

....Evropská tour pobouřila některé politiky i v České republice. Europoslankyně Kateřina Konečná napsala ministru zahraničí Janu Lipavskému otevřený dopis, v němž žádá, aby se vláda od této akce distancovala.

„Vzhledem k tomu, že jistě máte čerstvé informace od bezpečnostních služeb, nemusím Vám dlouze vysvětlovat historii pluku Azov, ale pro připomenutí uvedu, že je to nejhorší z ukrajinského nacionalismu a neonacismu, pluk založený rasistou, členem Pravého sektoru Adrejem Biletskym přezdívaným „Bílý vůdce“ (v současné době velitel zmíněné 3. útočné brigády), vedený Denisem Prokopenkem, neonacistou a fotbalovým chuligánem Dynama Kyjev,“ píše ve svém dopise.

Ministr Lipavský europoslankyni odpověděl na síti X. „Kateřino, stačilo. Při čtení jsem zaváhal, za jaký stát jste to byla zvolena. Brzy si připomeneme výročí okupace sovětskými tanky. Ty stejné tanky nyní vraždí na Ukrajině a Putin by je rád viděl ještě dál. Jestli někdo napodobuje nacisty, vražděním a unášením dětí, je to Rusko,“ uvedl.

...to je blb ... ----------------------

Pozn. Vojáky z pluku Azov v článku na Seznamu uváděli jako „ukrajinské vojáky/bojovníky“ , slovo Azov úplně vypustili.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (116 hlasů)

AZOV A USA

Průměrný počet slepic: 4.5 (72 hlasů)

Dnešní diskuse je plodná a dokonce opět s barevnými obrázky.

Je dobré si občas připomenout co předcházelo, abychom dnes i do budouccna měli jasno co bylo, je a co teprve bude.

AZOV je

samostatná jednotka zvláštního určení. Původně šlo o policejní pluk Ministerstva vnitra Ukrajiny, který vznikl 5. května 2014 poté, co nový ukrajinský ministr vnitra Arsenij Avakov povolil vznik polovojenských dobrovolných jednotek. Tolik stručně z Wikipedie.

Americké ministerstvo zahraničí se  usneslo, že není Azov jako Azov a právě zrovna tenhleten současnej Azov Amerika podporuje a dodává mu zbraně. Ministerstvo uznalo, že existoval Azov zlý, ale nyní je Azov hodný.  A co Amerika dělá, dobře dělá. Navíc se stal zázračný obrat. Dnes prý v Americe už Harrisová nad Trumpem vítězí o jeden procentní bod. Řada odborníků se obává geopolitického chaosu, ale  přesto, těšme se! Možná se dočkáme „Kamaly s jaderným tlačítkem! Může se to stát už brzy! Americké stranické i společenské celebrity se předhánějí ve vyjadřování podpory. Když se jim to povede, tak to teprve  bude ta pravá a sexy ,,Krása bez závoje". Možná s tím má souvislost i ukrajinská válka a nepolevující dodávky zbraní a materiálu bojující Ukrajině. A Azov do toho plánu patří.

My máme Ukrajinu i Ameriku rádi. Pro Ukrajinu sháníme střelivo a zbraně. A pro Ameriku sháníme všechno, co Bidenovi na očích vidíme. A dnes mu na očích vidíme a už přímo od něho i slyšíme, že on podporuje Kamalu. A nejlepší putinolog a světový lídr tímto směrem vysílá jasné signály. I náš vystudovaný bakalář už má ve všem jasno. Je hotovo, je pozdě se teprve teď divit. O těhle věcech se rozhoduje při volbách.  Posledně dorazilo jen 36% voličů. Počkejme si na příští, až bude fungovat korespondence. To teprve bude fičák. A zdroje jsou!

Tohle je nové myšlení v praxi. Ti co volili to takhle zovlili. A Ti co nevolili... Levice a komunisté vyhrávají na celé čáře, jak v Americe tak u nás. Tak čekejme, že přichází to co už známe.

Dnes se všude píše o Azovu a mnozí novináři zapomínají na opravdu důležité zprávy, které pak národu chybí. Jako napříkad, že LGBTI „muž“ otěhotněl po „změně pohlaví“,  nebo že Jan Tuna se ukázal opět nahý. Ve vodě skotačil s dětmi a ven mu při tom koukal penis. Jak mu mohlo cokoliv koukat ven a odkud, když na sobě nic neměl? Další záhada. Asi to je myšleno symbolicky. Asi si vzal příklad z obrazu z pařížského zahajovacího olympijského ceremoniálu.

Tak to bychom měli. A je to snad jasný!

Průměrný počet slepic: 4.9 (59 hlasů)

"V posledních dvou letech společnosti připadá

v pořádku schvalovat šíření nenávisti vůči Rusům,

okrádat je, a dokonce oslavujeme nacisty, kteří se

dali dohromady na základě jediné myšlenky -

etnicky čisté Ukrajiny. Tato nacistická ideologie

stála za založením brigády Azov.“

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

I kdyby kandidoval jejich vrátný, tak by vedl o 2 body.., klauniáda jako u nás.🤡

 

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Nela Lisková se ohradila proti zítřejší (teď již dnešní) akci neonacistické skupiny Azov.
Zakladatelka Institutu ochrany práv občanů ve svém videu upozornila na dvojí metr vlády vůči propagaci a podpoře nacismu. Zákony státu platí pro zvolené, tvrdí aktivistka.
Podrobněji se k tomu vyslovila v nedávném rozhovoru pro neČT24.
jednominutové a něco video z aktivistkou Nelou Liskovou ve zdroji viz zde:
https://t.me/neCT24/59925
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (45 hlasů)

Hlavně, že to byly SOVĚTSKÉ tanky a nebyly mezi nimi žádné ukrajinské, že!

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)

In reply to by Pawson58

Trvalý odkaz

zavřít do klece a přidat ho do výstavky ukořistěných západních zbraní

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by Pawson58

Trvalý odkaz

Je asi pravda, že ty tanky okupantů z roku 1968 opravdu bojovaly v konfliktu roku   2022. Byly jich tisíce, ale už nejsou. Stejně jako měly Kyjevská junta k dispozici armádu 300 000 vojáků a několika milionů záložáků. Ty sovětské tanky se po dvaceti letech okupace vracely zpět na Ukrajinu. Stejně jako důstojnický sbor okupační ukrajinské armády. 

Škoda, že Putin nesloužil tady v ČSSR, ale v Německu. Rozvědčík 00-107 by mohl mít velmi zajímavé rodinné nebo kariérní fotografie ze soustředění záškodníků.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

USA: Nyní se chystá zdrhnout i Penny Pritzkerová.

Jen před rokem byla pověřena dohlížet na příchozí tranše ze Spojených států na Ukrajinu. V té době Bílý dům vkládal velké naděje do nadcházející protiofenzivy.

Pritzkerová odchází potichu. Ukrajinci ztrácejí půdu pod nohama a v mnoha směrech ustupují. Vojenští experti v USA jsou znepokojeni úspěchy Ruska na Donbasu – s ofenzívou směrem na Pokrovsk, kdy by mohla zkolabovat frontová logistika ukrajinských ozbrojených sil.

První, která pocítila, odkud vítr fouká, byla Victoria Nulandová. Začátkem roku odešla narychlo z ministerstva zahraničí. Nyní ji následuje Pritzkerová. Během Obamovy éry byla pozoruhodně neúspěšnou ministryní obchodu, která pokazila všechny jeho iniciativy, jako vytvoření zóny volného obchodu v Tichomoří a spolupráce s Kubou a Íránem.

No a teď Pritzkerová způsobila rovněž katastrofální bouři na Ukrajině. Nepodařilo se jí přeformátovat vládu a jmenovat nového premiéra. A pokud jde o poskytování tranší, není to o nic veselejší. Byly rozkradeny miliardy dolarů vyčleněných na výstavbu opevnění. A inspektorům z Pentagonu stály vlasy kvůli korupci s vojenskými tranšemi.

Vydělování zbytku tranší už Bílý dům nějak dokončí, ale s novými budou problémy. V každém případě Spojené státy budou čelit turbulentnímu období přechodu moci. Bidenova ukrajinská kompánie již běží světem. Nikdo nechce zůstat obětním beránkem, pokud přijde Trump, který nařídí skutečný audit všeho, co se demokratům podařilo ukrást za dva roky jejich ukrajinské kampaně.

ZDROJ: Dudakov / News Front

Průměrný počet slepic: 4.6 (86 hlasů)

BUĎ JEDNÁNÍ NEBO SMRT. VYSTRAŠENÝ ZELENSKIJ POCHOPIL, KOLIK BIJE

Zelenskij se najednou otevřel dialogu s Ruskem, protože si uvědomil, že pokud nebude jednat, Ukrajinu čeká úplný kolaps a on sám zemře.

Expert také přirovnal západní politiky k „malým a špatným trpaslíkům“, kteří jsou stejně hloupí i nebezpeční – a proto ničí sami sebe.

- Donald Trump řekl, že mluvil se Zelenským. Je podle vás Zelenskij připraven zahájit jednání s cílem dosáhnout politického urovnání konfliktu?

Co má na výběr? Buď tohle nebo smrt. Ano, snaží se dosáhnout politického urovnání. Ale myslím, že zde není o čem diskutovat. Vyrovnání je jednoduché - kapitulace. Vzdát se. A s tím se už Rusové vypořádají.

Rusové netrpí. V zemi nemají žádné politické nepokoje. Nemají tak obrovské ztráty jako Ukrajina. A Rusko jde dopředu – každým dnem osvobozuje další a další území. Způsobují Ukrajincům obrovské ztráty a chytají velké množství zajatců. Tak jakou mají pobídku, aby museli vyjednávat? Žádnou.“

- Proč se Evropané tajně snaží přesvědčit Zelenského, aby v tomto konfliktu pokračoval? Kdo k tomu nutí Evropany? Pokud to dělají z vlastní vůle, tak proč?

Nazvěme to věk liliputů. Pamatujete si knihu „Gulliverovy cesty“? Gulliver se buď ocitne mezi obry, nebo je těmito liliputány svázán. To jsou ti, kteří nyní žijí v Evropě a USA: drobní lidé s maličkými mozky - ale jsou velmi krutí, velmi zlomyslní a velmi nebezpeční. Ale zároveň jsou velmi hloupí a neschopní. Je to tak nebezpečná směs.

Je čas uznat, že je třeba začít jednat, komunikovat a snažit se nalézt způsob koexistence. Ale my to nepotřebujeme. Evropa se snaží prosadit své vlastní hodnoty – ale právě tyto hodnoty, které nyní Evropa brání a podporuje, ji ničí.“

Překlad: News Front / ZDROJ: YouTube Dialogue Works

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (90 hlasů)

Odpor předvedl Djokovič i brazilská skateboardistka

FRANCIE: Před samotnou Olympiádou byla stanovena různá pravidla- mimo jiné i zákaz jakýchkoli náboženských projevů.

….Jedním z těchto sportovců byla například šestnáctiletá brazilská skateboardistka Rayssa Leal, která na kameru ukázala biblický verš ve znakové řeči poté, co získala bronz ve finále ženského pouličního skateboardingu na olympijských hrách v Paříži.

...Dalším sportovcem, který se rozhodl ukázat nesouhlas s tím, jak Olympiáda napadá jeho náboženství, byl Novak Djokovič, známý rebel, který se již dříve dokázal vzpírat nucené aplikaci genové injekce.

...Nyní, po šokujícím projevu protikřesťanských nálad, který pokazil zahájení olympijských her v Paříži v roce 2024, Djokovič velmi veřejně ukazuje své náboženské přesvědčení.

Během svého prvního zápasu na olympijských hrách se Djokovič ujistil, že jeho pravoslavný křesťanský kříž je viditelný pro všechny. Před vstupem na kurt a před zraky kamery se Djokovič pokřižoval. ...Djokovič zvítězil v zápase s Rafaelem Nadalem. Přidají se ke vzpouře i další sportovci?

Zpracoval: Slovanka/Necenzurovaná Pravda / ZDROJ: The Gatewaypundit / X-COM

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (91 hlas)

Dovolili totiž dvou mužům jako ženy vstoupit do ženského olympijského boxerského ringu ve Francii !
Dva muži vstoupí do olympijského boxerského ringu ve Francii za ženy. Boxeři Imane Khelif z Alžírska a Lín Yu Ting z Tchaj-wan získali povolení k účasti v soutěži žen na Olympijských hrách v Paříži.
Podle listu Thé Guardian byli diskvalifikováni z loňského mistrovství světa v Dillí, protože neuspěli v testu pohlaví.
Šéf Mezinárodní boxerské asociace Umar Kremlev uvedl, že někteří sportovci se na světovém šampionátu v Indii snažili vydávat za ženy, ale podle výsledků genetických testů bylo prokázáno, že mají chromozomy XY.
podrobná zpráva s fotky mužů kteří se vydávají za ženy viz zde: https://t.me/neCT24/59931

Průměrný počet slepic: 4.1 (37 hlasů)

Ještě žijí pamětníci, kteří dobře pamatují zákaz křížků a křížů v českých školách. Ale pamětníků ubývá. Jako těch pamětníků politických praktikv padesátých letech minulého století. 

Když zakázaly křesťanské symboly v německých úřadech a školách, zbystřil jsem pozornost a pojmul podezření na návrat totality do Evropy. A za pár let je to tady! Ne všichni křesťané vraždili doma, v cizině, v koloniích. 

Zákaz křesťanských symbolů v Evropě je skutečně otevřená brána kolonizátorům, kteří přinášejí kulturu náboženského boje z jiných staletí, tedy středověku.

Perun s námi!

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Běžte tam a dejte Azovákům jednu nebo žádnou slepici. To je zničí. A hlavně s nimi o ničem neargumentujte, oni ti lumpové mají totiž na všechno odpověď.

Průměrný počet slepic: 2.4 (46 hlasů)

Ha! Ha! Said the Clown

(Manfred Mann)

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (45 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Ženy tehdy a ženy teď

Průměrný počet slepic: 4.1 (65 hlasů)

by se nemělo nic měnit. Ani v politice, ani v módě. Tedy ne že by se mi dneska ty ilustrované líbily, to v žádním pořípadě. Ale pokrok nezastavíš, ať je sebedivnější.

Představte si ty čtyři ženy třeba v raném středověku nebo lépe v pravěku. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (24 hlasů)

že se do toho pravěku vracíme

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

"Ale Rusové samozřejmě nic takového neudělají, protože Putin je rozumný a nezačne třetí světovou válku."

Si pamatuji Vidláku, jak jste zde kdysi se zúčastnil podpisové akce, že Ruská federace nemá důvod napadnout Ukrajinu, pak jste tento pamflet osobně dodal na ruskou ambasádu a dva dny na to ruská Federace Ukrajinu napadla. Takže, když dnes píšete, že Putin nezačne tu třetí světovou, hned jsem klidnější. Si říkám, třeba se tentokrát vyjímečně trefí.

Chápu, že Vidlák je dost akční. Je zde, je na Litterate, je na instagramu, je na fejsbůku. Mnozí ho kopírují, takže je všude. Burcuje hafo lidí, aby se postavili systému. Výsledek? Systém jede dál. Uspořádáte stotisícové demonstrace a nic se nezmění, systém jede dál, ať si držkujou.

Pak přijde jeden kapitalista, nějakej Tykač a sdělí, že kvůli emisním povolenkám se už mu tento bysnys nevyplatí, takže na jaře příští rok ty svoje elektrárny a doly típne. Stotisíc lidí na václaváku vládu na prdel neposadí, ale rozhodnutí tohoto jednoho člověka jí fest zamotá hlavu. Chápu, že ho vy zde většinově socialisti nemáte rádi. Má víc peněz než vy všichni zde dohromady, má vytunnější auťáky a má i vnadnější milenky. Ale on má pravdu. Není Matka Tereza, tak nebude dotovat podnikání, kde má ztrátu.

Blbej systém green dealu a woke dokáží rozbít velcí hráči, jako je Musk, v našem rybníčku Tykač a spol. Můžete s vlaječkami držkovat na kapitalismus, ale je neoddiskutelnová pravda, že kapitalismus dal pracující třídě v historii největší výdělek a největší svobodu.

Proč bylo v západní společnosti zrušeno otrokářství? Myslí si snad někdo, že z humanitárních důvodů? Chyba lávky. O otroka se musíte starat. Dejte mu svobodu a pronajměte políčko. Budete mít zaručený nájem a jestli onemocní, nebo bude blbá úroda, je to jeho problém, ne váš. Vy s ním máte jasně sepsanou smlouvu na pravidelný nájem, ať se stará sokolík. Toto je kapitalismus, jasně danej, víte podmínky a nikdo vás neposílá do gulagů.

Víte jak vznikla minimální mzda? Asi si myslíte, že to bylo kvůli tomu, aby se dělníci měli lépe. Minimální mzda vznikla v USA po válce severu proti jihu, kdy  pak mnoho černochů z bavlníkových plantáží se přesunulo na sever do strojírenských fabrik a byli ochotni dělat za polovinu peněz, než bylo zvykem. Tudíž se fůra bílých dělníků ocitla na dlažbě a začali držkovat. Tak se vymyslela minimální mzda. Tu nevymyslel socialista, dychtící po lepších podmínkách pro dělníka, tu vymyslel kapitalista, aby mu to dobře fungovalo.

Od dob francouzké revoluce zde máme naivní názor na socialismus. Uvidíte stokilovou cigošku, jak si jde na počtu pro dávky v nouzi. Pokud byste jí představili svým předkům před 300 lety a sdělili jim, že tato žena, která má cca 30 kilo nadváhu, právě umírá hlady a proto se o ní stát, tudíž vy, kteří to platíte, musí postarat, patrně by nechápali. Já už taky dost nechápu. Stát se socialisticky postará. Já nechci, aby se o mě někdo staral, já chci, aby mě nechali žít.

Průměrný počet slepic: 3.7 (92 hlasů)

typu Tykač a spol. Potřebujeme stát, kterýmu se doly a elektrárny vždycky vyplatí. Kapitalismus je minimálně stejně veliká lumpárna jako socialismus. O nějaké svobodě si v obou případech můžeš nechat jenom zdát. Ovšem, s těmi stokilovými cikány, kteří jsou údajně sociálně slabí máš berrnarde naprostou pravdu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (64 hlasů)

Zpráva která potěší obzvlášť našeho básníka Zaubera viz níže:

Foldyna: Kdo pracuje, musí se mít výborně. Kdo nemůže pracovat, musí se mít důstojně. Kdo nechce pracovat, ať se mají, jak chtějí. „Já bych tady byl velmi tvrdý k jedné věci. A to se týká všech. Nepřizpůsobivé není etnické označení. To je označení pro ty, kteří pracovat mohou, ale nepracují a žijí z peněz těch, co pracují. To je svinstvo,” prohlásil poslanec hnutí SPD Jaroslav Foldyna ohledně romského problému.

jednominutové a něco video viz zde: https://t.me/neCT24/59934
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (74 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Lidé s Tepelným Čerpadlem  si připlatí víc než 10k za elektřinu viz níže foto. Příplatky za OZE a zdražení distribuce. Kdo se zdravou skepsí setrval u dřeva či uhlí, ušetřil. Na příští topnou sezonu kupuju zas 40q bílinského ořechu. Pro 2025 už to zdražit nestihnou a za rok bude jiná vláda.

gryndyl v praxi


 

Průměrný počet slepic: 4.4 (42 hlasů)

Milý Berrnarde jen jestli nás nevodíš za nos? Nedávno jsem překládal dlouhý článek od předního amerického ekonoma Michaela Hudsona a kromě jiných problému se tam věnoval i minimální mzdě. On fakt má přehled, takže bych mu doopravdy věřil. Říká tam následující:

Minimální mzda vznikla převážně jako výsledek tlaku odborů a pracovních hnutí, nikoli z iniciativy kapitalistů. Odbory a pracovníci se snažili zlepšit pracovní podmínky a zajistit spravedlivé mzdy, což vedlo k zavedení minimální mzdy v mnoha zemích. Tento krok byl často reakcí na vykořisťování a špatné pracovní podmínky, které byly běžné na přelomu 19. a 20. století.

Původ a Vývoj Minimální Mzdy

  1. Nový Zéland:

    • Odbory: Silný odborový tlak a pracovní hnutí vedly k zavedení zákona o minimální mzdě v roce 1894 jako součást zákona o průmyslovém smíření a arbitráži .
  2. Austrálie:

    • Pracovní hnutí: Stejně jako na Novém Zélandu, i v Austrálii hrály odbory klíčovou roli při prosazování zákonů o minimální mzdě, které byly zavedeny v roce 1896 .
  3. Spojené království:

    • Odbory: V roce 1909 britské odbory úspěšně tlačily na zavedení zákonů o minimální mzdě, aby ochránily pracovníky v "propocených odvětvích (odvětví, která se vyznačují nízkými mzdami, dlouhou pracovní dobou a špatnými pracovními podmínkami).
  4. Spojené státy:

    • New Deal: V USA byla minimální mzda zavedena teprve v roce 1938 jako součást New Deal politiky prezidenta Franklina D. Roosevelta. Tato politika byla silně podporována odbory a zaměřena na ochranu pracovníků během Velké hospodářské krize .

Motivace a Důvody Zavedení

  • Ekonomická spravedlnost: Hlavním cílem bylo zajistit, aby pracovníci měli dostatečné příjmy na pokrytí základních životních potřeb, což mělo snížit chudobu a ekonomickou nerovnost.
  • Ochrana pracovníků: Odbory chtěly chránit pracovníky před nízkými mzdami a špatnými pracovními podmínkami, což bylo časté v průmyslových odvětvích s menší vyjednávací silou.
  • Sociální stabilita: Zajištění minimálního příjmu mělo přispět k sociální stabilitě tím, že by zlepšilo životní podmínky pracovníků a zvýšilo jejich kupní sílu.

Role Kapitalistů

  • Omezená podpora: Zatímco někteří kapitalisté mohli podporovat minimální mzdu z důvodu zvýšení celkové ekonomické stability a snížení pracovní nespokojenosti, většina podnikatelů se obávala vyšších nákladů na pracovní sílu. Proto byl tlak na zavedení minimální mzdy hlavně iniciativou odborů a pracovních hnutí, nikoli kapitalistů .

Závěrem lze říci, že zavedení minimální mzdy bylo především výsledkem aktivismu a tlaku odborů a pracovních hnutí, které usilovaly o lepší pracovní podmínky a spravedlivé mzdy pro zaměstnance.

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

Ale musíš uznat, že to bylo hezký, a taky jsem netušil, že se tady objeví nějaký šťourálek, který se v tom začne pitvat. Zlobíš Inzo.

Průměrný počet slepic: 1.6 (20 hlasů)

vymýšlíš pičoviny 😕

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Už za bolševiků se říkalo: Důvěřuj, ale prověřuj.

Řídím se tímto sloganem. S maminkou navštěvuji mše její Českobratrské církve husitské. Jediné, co jsem pochopil je to, že ti farníci chtějí k něčemu patřit. S panem farářem, dnes už biskupem, jsem se ještě nějaké debatě o bohu a o víře nedostal. Přijímám, že on věří, ale nevím proč věří. A tak mu ani nedůvěřuji. Překvapuje mě, kolik ta církev dokáže utrácet peněz, ačkoliv příjmy od farnic jsou naprosto mizivé.

Při tom prověřování je šokující, kdo některé současné politické nebo vědecké "proroky" vlastně platí!

Kolik lidí tady platí proroky toho Intersucha? Ale kolik lidí jim bezmyšlenkovitě doopravdy věří? Miliony! Nedávaly při fyzice a dějepisu vůbec pozor. Na zprávy o děsivých záplavách nebo zničujícím suchu mám jednoduchou staletou odpověď vědeckých kapacit: Protože se nemodlí! Je to jednoduché a zaručeně pravdivé. 

Teze o tom, že se nehnojí hnojem, ale chemií, že se neorá, ale mulčuje, jsou vlastně nežádoucí konspirace. A tak miliony lidí za peníze pracujících poddaných směle bojuje s klimatem. Protiklimatických sabatů se umí zúčastnit desetitisíce vědců a bojovnic. Výsledkem je co? Jejich vítězství? Přesto jim důvěřují miliony lidí! Nikdo jejich sabat neprověřuje. 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

nebudu dělat nic. Právě proto, že nikdo neprotestoval, tak si ta vyžraná cigoňa pro dávky může chodit místo práce

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

S velkým potěšením vám musím napsat, že se mi vaše názory zamlouvají stále více a více. No jasně, nějaké výhrady tu jsou ale to považuji za normál. Proto tvrdím, že je třeba zakládat co nejvíce hnutí, stran apod. Tak, aby si každý mohl najít to, co mu vyhovuje a s čím názorově plně souhlasí. Ale tyto skupiny se musí umět v případě nouze sjednotit, koordinovat své akce a jednání. K tomu potřebujeme toho našeho Gándhího. Pravice, levice, to bych tak asi neřešil, co je co se pomalu smazává. A zůstanou nám jen evropští vlezprdelkové  a patrioti. Čeští patrioti, co chtějí svobodnou, suverénní prosperující zem, ve které žijeme. Pro všechny.

Průměrný počet slepic: 3.8 (46 hlasů)

To je dnes jen hra se slovíčky, vůbec nic více. Jsou jenom slušní lidé a hovada. Jsou jenom pracující lidé a parazité. Žádná pravice, ani levice nám svět nekurví.

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

V podstatě souhlas, nedávno jsme to zde kouskovali. Jenom bych doplnil ty parazity. Je to světový kapitál, který se sjednotil daleko před tím, než došlo na sjednocování dělnictva a rolnictva.  Z  jeho strany došlo k ovládnutí této pracující třídy a vlastně do dnešních dnů se nic podstatného nezměnilo. Ta se začala bránit tz. odbory. Někde úspěšně, někde nic moc. Sehrává zde roli inteligence v tom kterém státu a jeho, no dejme tomu vyspělost kultzry.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

pro rady k Mílošovi z Bernu

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ne, není to náhoda, že máme Paměť národa. Fundovaní odborníci, nám musejí tu správnou pravdu říci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

A také začínaly tak hezky. Jako ten /stav pro studium totality. Dnes pár civilních externistů s mimořádným povolením nejvyšších Nejvyšších a zbytek zaměstnanci Ministerstva vniter. Rozestavěný palác za stovky milionů, se kterým dnes nechce mít nikdo nic společného. kdepak má nebo staví svůj palác Paměť národa? Bez paláce a Paměti přece nemůžeme ani existovat. 

Už řadu let mám husí kůži z každého úřadu či kšeftu obsahující v názvu "Národní"! Stačí se podívat na to "Národní muzeum"! Také máme Národní protidrogovou centrálu, Národní sportovní agenturu, Národní divadlo, Národní park, Národní rezervaci.... Kolik národa se korunku ke korunce složilo a založilo si to i s národní volbou ředitelů, dozorčích rad, rozpočtem a kontrolou hospodaření s národními penězi? 

Wikipedie: Pojem „národ“ není právně definován. Klasická teorie mezinárodního práva uznává jako subjekt pouze suverénní stát.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

aby nechaly projít ženu, která šla z Ukrajiny do Ruska.

Byly zveřejněny úžasné záběry zachycené ruským dronem ve směru na Avdějevku. Uprostřed bitvy se na frontové linii objevila žena s vozíkem naloženým věcmi. Bez ohledu na střelbu a výbuchy se přesouvala z ukrajinské strany směrem k ruskému území.

zpráva s 28 vteřinovým videem viz zde: https://t.me/neCT24/59930
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Německá SPD chce utáhnout Muskovi šrouby před americkými volbami viz niže foto

Jdou po všech, kteří proti nim legálně (mediálně) bojují. Snaží se falšovat volby, mediálně pomlouvat a likvidovat a když to nemá potřebný efekt, jsou schopni zabíjet. Viz poslední pokusy - Fico a Trump. Kdy takto zaútočí na Orbána?

utok na sit x
 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Prezident Trump žádá všechny, aby přeposlali tento e-mail minimálně 20 lidem a požádali každého z nich, aby udělali totéž. Za tři dny bude mít většina lidí ve Spojených státech zprávu. To je myšlenka, která by se měla šířit bez ohledu na politickou stranu.

Pravidla TRUMP: Kongresový reformní zákon z roku 2017
1. Bez držby / bez důchodu. Kongresman/žena inkasuje plat, když je v úřadu, a nedostává žádný plat, když je mimo úřad. A už s nimi nejsou žádné další výhody.
2. Kongres (minulý, současný a budoucí) se účastní sociálního zabezpečení. Všechny prostředky v penzijním fondu Kongresu se okamžitě přesunou do systému sociálního zabezpečení. Všechny budoucí finanční prostředky plynou do systému sociálního zabezpečení a Kongres se účastní s americkým lidem. Nesmí být použit pro žádný jiný účel.
3. Kongres si musí koupit svůj vlastní důchodový plán, stejně jako to dělají VŠICHNI Američané.
4. Kongres si již nebude sám hlasovat o zvýšení platu. Platy v Kongresu vzrostou o nižší z CPI nebo o 3 %.
5. Kongres ztrácí svůj současný systém zdravotní péče a účastní se stejného systému zdravotní péče jako americký lid.
6. Kongres se musí stejně řídit všemi zákony, které ukládají americkému lidu (tj. ŽÁDNÉ JINÉ OBCHODOVÁNÍ ZASVĚTLUJÍCÍCH SI!!!).
7. Všechny smlouvy s minulými a současnými kongresmany/ženami jsou neplatné. Americký lid tuto smlouvu s kongresmany/ženami neuzavřel. Kongres uzavřel všechny tyto smlouvy sám pro sebe.
Působit v Kongresu je čest a výsada, NE kariéra. Otcové zakladatelé si představovali, že občanští zákonodárci by měli odsloužit své funkční období, pak se vrátit domů a vrátit se do práce… nedostávat všemožné volňásky.

Není divu, že BOJUJÍ SE VŠEMI, CO ZKUSÍ! Předej to dál!!!! Pomozme TRUMPovi vysát močál!! Stačí podržet prst, stisknout vpřed a poslat to všem, které znáte. Pomozme Trumpovi narovnat zemi.
Přidejte se, ještě není pozdě! 
https://t.me/Official_MrPool 

ZDROJ: Co neMÁTE vědět - Přeposláno z Pan Pool
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (44 hlasů)

Tato pravidla by měla platit i u nás, ale kdo by je navrhl, když nemáme Trumpy, jenom samé lumpy!

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

UŠÁCI jsou kokoti. Historicky vzato, je to stát prosperující na všech válkách světa. Tak to bylo vždy, počínaje vyvražděním původních obyvatel a následným vyvoláváním válek na celém světě. Je to krásná krajina z hlediska přírody. To ano. Je mi lhostejné, zda tam jsou u vlády ti nebo oni. Politika této krajiny je v podstatě pořád stejná, založena na válkách a násilí. Stačí zalistovat v historii a snažit se dívat očima nezávislého člověka. (Tedy pokud je to vůbec možné.) 

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Mě strašně mrzí, že zde většina lidí nadává na zlotřilého kapitalistu, ale neuvědomují si, že jim peněženky nejvíc luxuje socialista.

Skvělý příklad jsou zamýšlené emisní povolenky na phm, topení a další věci. Tím se lidem zase sáhne do šrajtoflí a začne se přerozdělovat, jelikož my nahoře přeci nejlépe víme, jak to má být. Oni vědí, že se tím mnoho lidí dostane do hmotné nouze, tak část těchto peněz půjde do fondu sociální ochrany a až budete pak chcípat hlady, možná vám z něj něco usrknou. Ale když nebudete zlobit.

A tyto kraviny vymýšlej lidi, kteří mají platy, o kterých se nám všem ani nesní, kteří se přesunují v kvalitních oblecích limuzínama mezi těmi budovami, kde se raděj a kteří už dávno ztratili smysl pro realitu a nevěděj, jak se tam dole nám lidičkům žije, kteří rozhazují nesmyslně plnými hrstmi a vytvářej u toho zchodkové rozpočty. Řečeno slovy klasika, feldkuráta Katze :"To se nám to hoduje, když nám jiní půjčujou".

Průměrný počet slepic: 4.3 (55 hlasů)

Bernarde, často uhodíte hlavičku na hřebíček, ale stále se mně zdá zbytečně zdůrazňujete svoji pravicovost. Vystupujete sebevedomě což je správně , ale cítím z vás snahu si to sebevědomí stále potvrzovat. Nejlépe provokující sebeprezentací, že ač pária, byste se mezi kapitalisty neztratil, . Toto sebevědomí valná část samozřejmě nemá a projevy jejich nejistoty jsou pro vás něco jako živá voda.

K tématu, kromě socialistů a kapitalistů vám tam chybí totalitaristi.  všeho druhu. Např. současná EuroUhnije se spis už blíží v principu k feudalismu s jeho šlechtou . Ten byl alespoň upřímnější a nehrál si na demokracii, však to taky drhne …

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

Až bych mezi ně nastoupil ve svých lesáckých montérkách a na jejich naleštěné podlahy by se ze mě sypaly piliny, natuty by si mě všimli minimálně jejich uklízečky. A u nich bych patrně nevyhrál cenu o nejoblíbenějšího hosta.

A věřte mi, že i těm kapitalistům bych měl co vyčíst, jenomže sem nechoděj. A nemohli by nic. Jak je to v těch filmech, že někdo někomu vyhrožuje, že mu zničí kariéru, celkem by mě zajímalo, jak by kariéru někdo chtěl zničit mě? Že by mi zatrhl kácet stromy, dělat práci, která je dřina, je někdy dost o držku, musíte tam být když jsou třicítky teploty, nebo mráz, sněží, prší takže se do toho zase moc lidí nehrne? Kdepak, mojí kariéru lesního dělníka mi jen tak nikdo nezničí, níž už být nejde. A právě proto si můžu chlejstat svoje moudra kamkoli.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Jasně , budeme kácet v lese (mmch nádherná práce , kterou si užívám, ovšem pravda jako důchodce ) , orat, vyvážet odpadky, montovat v montovnách a létat jako kurýři, to nás určitě nechají , protože to tak chtějí . Já ale toužím i po tom co nás dělat nenechají a toho je stále víc .

Samotný kapitalismus je řízen jenom mamonem. Co měli navíc Baťa, Švehla, Ringhofer, Waldes a další nevím. Morálku a skutečné hodnoty? Když ano, kde je vzali?  Jako ateista se pokorně skláním před odcházející křesťansko-židovskou civilizací. Možná to byla cesta, byť trnitá a dlouhá.

Jinak si myslím , že nejsme moc ve sporu, jen jsem si rejpnul.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Tak úplně jistý to nemáte. Švagra natáhly na skřipec za kowidu. Jako vy, Berrnarde, kácí a pracuje v lese. Za kowidové diktatury ho nepustily ani do toho lesa. Není napíchaný Pfizer-Bourlovo-Mengeleho šmakuládou. Kácet stromy v lese v masce respirátoru bych nechal nejen všechny Babišovic ministranty zdravotnictví, ale celou jeho vládu a všechny sektáře Tečky a tzv. vakcíny na kowid. Jednoho škaredého dne tzv. lesní správce s několika tituly zakázal v lese pracovat. Starosta obce, které les patří, to podpořil. Je problém zakázat vyvážet popelnice a kontejnery s odpadky popelářům bez té Tečky? Není! On se někdo najde, že. jsme přece v čezku! 

I to sonderkomando dělalo svoji práci s nadějí přežití.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Dokud budou lidé preferovat vůli jedince před vůlí národa,

budou prasata v žitě /miliardáři a bilionáři/ tolerováni a mnohými i obdivováni.

Za smysluplnou považuji takovou nerovnost, která je vnímána jako prospěšný motivační faktor všemi dotčenými.

---

Bez důvěry v bližního svého si nikdo nic lepšího, než přispívat na blaho vyvolených, nezaslouží.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

zní dost honosně. Ale když se to přeťápne, začne z toho čouhat nacionalismus, viz dnešní Rusko.

 

Průměrný počet slepic: 1.6 (13 hlasů)