Tento článek nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu

Autor

Přátelé… jsem v Bruseli. Ale musím začít od začátku…

Máme půlku července a volá mi Ondra Dostál, že se mu jeho europarlamentní pracovníci poskládali takovým způsobem, že mu tam na půl roku vyzbylo ještě na jednoho člověka. A tak jestli bych se nechtěl podívat, jak to s tím europarlamentem v praxi chodí. Koneckonců, je to instituce mimořádně komplikovaná, těžkopádná, problematická, ale pořád vládne nad prostorem pěti set milionů lidí a hospodářstvím, které se počítá v trilionech peněz. „Lidé se už teď ptají, co tam vlastně děláme, tak co kdybys nepsal o tom, co o europarlamentu uslyšíš, ale o tom, co uvidíš na vlastní oči?“

„Ondro,“ říkám mu, „moje angličtina je horší než Kláry Dostálové.“

„Chci, abys komunikoval pro Čechy, ne pro Belgičany… na anglickou komunikaci tu mám zase někoho jiného. Navíc, umíš německy a s lidmi od Sáry Wagenknecht si popovídáš dostatečně a Slováci od Fica sedí hned vedle.“

„…Mám doma hospodářství, teď na podzim mám šňůru po divadlech s Ládikem Větvičkou…“

„Napíšeme to na půl úvazku…“

„… no, dobře, tak o bruselských patáliích napíšu nějaké články, přinesu nějaké informace, popíšu čtenářům, jak to tam chodí, aby si dovedli představit, jak vypadá práce europoslance… ale co z toho budeš mít Ty?“

„Zpětnou vazbu. Máš dosah na spoustu sociálních bublin a já chci vědět, co si o naší práci myslí. Chci vědět, co na to říkají, jestli jsou spokojení, jak se staví k tomu, co děláme… zároveň jim občas rozebereš, proč a jak jsme hlasovali. On tu spletitost málokdo vidí. Podíváš se na to zblízka a nebudeš odkázaný na to, co ti kdo řekne.“

No, byl úporný jak střevní choroba, poslal mi spoustu papírů pro informaci a pak ještě více papírů na vyplnění, zařídil, abych měl starostlivé průvodce a naopak mě málo varoval před byrokratickou mašinérii, kterou jsem musel absolvovat. Ale co bych vám povídal, Ondra sedí vedle mě, tak ať vám to napíše sám. Ondro, máš slovo:

„Protože nemůžu po mém novém asistentovi chtít, aby chválil sám sebe, musím si tento odstavec odpracovat sám.

Proč stojím o právě o spolupráci s Danem:

V Evropském parlamentu nejsme za sebe, ale za občany. Je naší povinností dávat jim přesné informace o naší práci a získávat od nich zpětnou vazbu. Dan umí perfektně vysvětlit i složitá témata, přesně a pravdivě, ale současně tak, aby jim lidé rozuměli. V tom je lepší než já. Může říct podobně jako Mozart: Moji Pražané (Moravané, Slezané, Češi) mi rozumějí.

A také Slováci, Maďaři, Němci a další. Dalším naším úkolem je dávat v rámci střední Evropy dohromady politiky, europoslance a aktivní lidi tak, abychom spolupracovali, nehádali se, naopak byli schopni společně prosazovat důležitá témata – snahu o mír, omezení migrace či grýndýlů. Ač se to neví, Dan mluví perfektně německy a pomůže mi při spolupráci například z BSW Sahry Wagenknecht, velmi úspěšné v nedělních volbách. Tudy cesta vede

A protože bylo psáno, že máme milovat své bližní, přemýšlel jsem dlouho, čím bych potěšil Jindřicha Šídla, komentátora ze Seznamu, a další přátele z progresivního Twitteru. Myslím, že spolupráce s Danem „Vidlákem“ na europarlamentní úrovni pro ně bude tím nejlepším dárkem ode mne.

Těším se na úspěšnou spolupráci i na Vaše reakce!!“

Tolik Ondra…

Já mu to navíc nijak neusnadňoval a hned na začátku jsem zaměstnal etické komise, protože jsem, co jsem a Institutu českého venkova se prostě nevzdám.

Mimochodem… z darů, které jste poslali na Institut, jsem pro sebe ještě neutratil ani korunu. Všechny peníze jsou na účtu a čekají, až jich bude dost na komunitní centrum. Zase o půl roku posunu dobu, kdy na ně nebudu muset sahat. Kdo by mi nevěřil a chtěl vidět účetnictví, může kdykoliv přijet, nechám ho nahlédnout do papírů.

A tak to nakonec dopadlo… Na půl roku jsem se stal Ondrovým akreditovaným parlamentním asistentem. Smlouvu mám podepsanou, platovou třídu mám nízkou, protože nejsem vysokoškolák. Ne, fakt to tu není tak, že by výši odměny asistenta určoval europoslanec. To určují úplně normální platové tabulky a když mám poloviční úvazek, tak mám i poloviční tarif.

S bruselskou byrokracií Ondrovi moc nepomohu, ale postarám se, abyste měli nejen ode mě ty nejlepší a nejčerstvější zprávy a budu mu pravidelně referovat, co o něm říkáte a co si o něm myslíte.

Pro vás, čtenáře, se nemění nic. Snad jen to, že některý den si nepřečtete Kydy, ale euroKydy. Získám větší vhled nejen do českých politických reálií, ale i do reálií našich sousedů, protože Lipánkovu příšernou diplomacii teď nahrazují čeští europoslanci. Zjistím si, jestli měl Jan Keller pravdu, když do Bruselu přišel jako eurooptimista a odcházel jako největší pesimista. Zaplatím za to ještě větší rozlítaností (doslova a do písmene) a nejspíš řádnou chandrou. Článek ale vyjde každý den v obvyklou dobu a témata zůstanou stejná, jen budu mít víc zákulisních informací.

A protože Evropský parlament je korporát všech korporátů futrál, tak ode dneška bude každý můj text obsahovat větu z nadpisu: „Tento článek nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu. „

_____________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit,  prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (370 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Děkujeme panu Dostálovi za skvělý nápad, a přejeme Vidlákovi, aby byl "jedno velké ucho a oko".  S angličtinou se trápit nemusí, a i kdyby, pořád bude určitě lepší než ta ukoktané Afročechové čtená z papíru. :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (139 hlasů)

Bezva Vidláku že jste se nechal "ukecat". Super. Taková "veš v kožichu EU" (myslím to v dobrém - něco jako "dezolátský špion") už byla zapotřebí. Držím palce a těším se na Eurokydy.

PS: "NATOkydy nám bravurně předvádí PePa 107 (nedoporučuji je poslouchat ani číst natož se jimi zabývat)

Průměrný počet slepic: 4.8 (114 hlasů)

To byla ironie, PePa by Vidláka pozval...., nechci ani domýšlet. Mně nesedí ani EU, natož NATO...(NA CO)

Průměrný počet slepic: 4.5 (48 hlasů)

Ale není špatné si občas přečíst něco, ale spíše, kouknout na nějaký podcast od Filipa Turka, novic a taky trochu "veš" 😀

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Takže Vidláku se s Tebe najednou stal EuroVidlák. Takové vidlácké lidí potřebuje Evropský Parlament. Jsme jistí že začneš zručně a úspěšně kydat Evropský hnůj a jeho toho hnoje tam hodně shromážděno. Hodně síly a kuráže v kydání eurohnoje Vidláku, náš  statečný EuroVidláku Ti přejeme.

Průměrný počet slepic: 4.5 (100 hlasů)

a také mu přejme, aby našel odvahu vykydat ze svých stránek všechny otravné, nicneříkající tapetáře. Potom už k tomu nebude co dodat.

Průměrný počet slepic: 2.5 (22 hlasů)

to by nebyla menhira aby i v těchto radostných a šťastných pro Vidláka chvílích tato černá můra zase neutrousila své jedovaté sliny proti včelce Máje , Antonínovi a nepřímo, ale jasně proti samému Vidláku. Teď tato černoprdelnice čeká že jí budou přitakávat i další černoprdelníci ale marně.

Průměrný počet slepic: 3.6 (21 hlas)

Tak tohle je pro mě fakt šok Vidlák v Bruseli - výborná zkušenost přímo z centra, tak jsem zvědav na ty články. Ale proč píšu pod Vás Májo....,protože jste se dotkla té angličtiny. Vy jste napsala dobře to porovnání s chciválkou a krasavicí Černoškou a dodal bych příklady Kalouska, Stan a juru a jiné z těch pěti jediných "demokratických" stran, ALE Vidlakův příměr s Klárou Dostálovou mi připadá nefér!! Tohle je kopání do vlastní strany barikády a ač chce nebo nechce, tak ANO i SPD, Trikolora, PRO určitě nejsou na druhé straně s pětidemolicí. Tímhle to pos..al!! Hlavně, že stále píše, ať se spojí alternativa. Vím ANO je jiný level,ale proč kopat do něj, když je možnost kopat přímo do druhé strany.

Dnes výjimečně za mě málo slepic 😀

Průměrný počet slepic: 4.1 (27 hlasů)

Dostálová anglicky ??

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Mec

Trvalý odkaz

On i Havel anglicky mluvil jak massa Bob. :-)

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Bob

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

😎

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Havel byl především blbec, který vcelku úspěšně předstíral, že je intelektuál.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

😀

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

- odkud tyhle „lidi“ pořád vyhrabávají? Vypatlaná guma, sv*ně, de*il, neštěstí. Lidé o Foltýnovi

...Ptali jsme se po republice, co si lidé myslí o vládním koordinátorovi strategické komunikace, jenž část české společnosti drsně uráží za jejich peníze.

Svině.“ Tak označil před nedávnem část české populace vládní koordinátor strategické komunikace plukovník Otakar Foltýn. Už předtím ji však častoval různými nevybíravými nálepkami. „S každým dnem, s každým odporujícím názorem či článkem bude jeho nervozita stoupat, jeho vyjádření budou stupidnější a vulgárnější,“ řekl ParlamentnímListům.cz vojenský historik Jiří Fidler ještě v době, kdy své spoluobčany Foltýn nazýval „zombíky“. Nepletl se. No, a tak jsme se poptali lidí po republice, co oni na to...

...Věra, starší dáma z Poděbradska, sdělila: „Já ho moc nezaznamenala. To je otázka, se kterou si moc nevím rady. Občas jsem o něm sice něco zaslechla, ale hlavně to, že uráží lidi. Nejspíš je to další takový debil jako starosta Řeporyjí. Obyčejní lidé jsou pro všechny nahoře jenom loutky.“

Je to guma. Tohle by si neměl vůbec dovolit. Je to podobné starostovi Řeporyjí Pavlu Novotnému. Neměl by se takto chovat, ale asi to má nařízené. Buď je totálně vypatlaný, nebo to má nařízené. Kdyby tohle řekl někdo z druhé strany, tak se po něm začnou vozit, přijde trestní oznámení, vše možné a tak dále. Když to řekne on, tak je to v pořádku,“ zmínil řidič Jan z Olomoucka s tím, že je proti posílání zbraní na Ukrajinu, a že Evropské unie a premiéra Fialy už má plné zuby.

...Levý panovník a týpek na špinavou práci

Jde to čím dál víc do prdele a otázka je, kdo a kdy to zastaví. Dost mě šokuje, odkud tyhle lidi pořád vyhrabávají. Tyhle podivný lidi ze státní zprávy anebo z neziskovek jako je třeba Člověk v tísni. Jsou to charaktery, které za nějaké prebendy dokážou udělat cokoliv,“ vysvětlil senior František z Prahy. A dodal: „Jeho forma komunikace mě uráží. Osobně mezi těmi lidmi, kterým nadává, označuje i mě. A já si myslím, že svině je on!“...

...Seniorka Lucie z Lounska, která pracovala v pohostinství, se přiznala, že to jméno jí sice něco říká, ale neví, kdo to je. Pakliže však lidi častuje takovými urážkami, tak je: „Kokot a platit si ho z našich daní je kurva velký problém.“ Nedávno četla rozhovor s hercem Markem Vašutem, kterého měla vždy ráda a je jí sympatický. „Říkal, jak jsme v osmadevadesátém cinkali klíči a mysleli si, že bude pohoda, ale ukazuje se, že se v mnohém naopak přibližujeme minulému režimu a v mnohém jsme bolševiky i předčili. Už nesmíme říkat nic. Pakliže se neztotožňujete s tím, co nám tlačí do hlav média hlavního proudu a Fialova vláda, že máme nejlepšího premiéra s nejdelším penisem, tak jsme hned dezoláti, putinovci a proruští švábi. Ale tak to není!“

https://cz24.news/typek-na-spinavou-praci-odkud-tyhle-lidi-porad-vyhrabavaji-vypatlana-guma-svne-deil-nestesti-lide-o-foltynovi/

ZDROJ: PL

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (69 hlasů)

V neděli na mě na Youtube vyskočila přednáška plka. Otakara Foltýna o dezinformacích z roku 2023. Protože mě téma zajímá, tak jsem na to kouknul. Předně, nelze srovnávat Foltýna s Novotným - Foltýn není debil a má i nějaké to charisma. Má smysl pro humor a  je inteligentní, což se o Pavlíkovi z Řeporyjí říct nedá. Sice občas řekne sprosté slovo, ale není to souvislý slovní průjem, takže to nepůsobí nijak rušivě. Slovo zombík v této přednášce použil spíš pro popis šíření dezinformací, kdy je zombík schopný nakazit člověka a udělat z něj také zombíka, spíš než že by chtěl někoho urážet. Každopádně zajímavé myšlenky z videa: Konvenční válka je drahá záležitost a je to proto poslední a nejvyšší varianta nepřátelské činnosti. Většinou imperiálnímu státu stačí získat vliv v cílové zemi, nechce se mu už někam chodit a vztyčovat tam svojí vlajku. Takže se spíš snaží ovlivňovat vedení země aby konalo ve prospěch mocnosti, nebo se snaží alespoň radikalizovat nějakou menšinu pomocí mylných informací, aby škodila státu a vytvářela chaos (jako příklad uvedl Hitlerovo úspěšnou propagandu na sudetské němce v roce 1938). Informace lze nyní šířit skoro zadarmo, takže je to velice levné a Rusko to samozřejmě využívá. Dnes je technicky možné dát konkrétnímu člověku konkrétní informaci na základě jeho preferencí, které tajné služby zjišťují např. ze sociálních sítí. Tím se rapidně zvyšuje účinnost. Dezinformaci prý poznáte tak, že nějakým způsobem škodí státnímu útvaru cílové země a pomáhá v něm prosazovat nějak zájmy cizí mocnosti. Sice pan plk. celou dobu mluvil o imperiálním vlivu Ruska, ale já vidím, že všechny dezinformace, které poškozují naše zájmy na úkor ciziny, přicházejí hlavně z Washingtonu :-) . Zajímavý byl také popis jedné metody informační války, která spočívá v zahlcení lidí velkým množstvím nepodstatných informací, což má za následek vypnutí mozku (samovolná ochrana proti přetížení) a neschopnost dalšího logického uvažování. Tady bych si myslel, že tato metoda byla na vrcholu za kovidu, kdy večer platily jiné nařízení než ráno a člověk to ani nestíhal sledovat- takže mozek  se raději vypnul, aby se nezavařil. Podle toho to tady pak vypadalo. Ale ani teď to není o moc lepší- ze sta zpráv na českém internetu jsou (podle mě) relevantní tak 3 nebo 4. A na závěr ještě jeden citát ze zmíněného videa: Válka je jedinou kratochvílí mocných, které se smí účastnit i obyčejní lidé.........Tak toto tesat do kamene

Průměrný počet slepic: 3.8 (54 hlasů)

Jestli on sám pan Foltýn nepředvádí jednu z forem o kterých povídá. Pár vhodných slov, výrazů a mediální scéna je zaplněna plukovníkem. A to se v době testování digitálního stavebního průšvihu rozhodně vyplatí Horste. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

je debil, to ví každý, kdo byl na vojně

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

díky. Urážet mne nemusíš. Všechny do jednoho pytle, že?

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Nejsem lampasák - ani bývalý - a byl jsem na vojně a poznal tam debily. Nevím kde jsi sloužil Ty, pokud máš podobně příkré odsudky. Spíše bych si tipnul na to, že tlacháš. Sloužil jsem ZVS u technického praporu a poznal jsem tam i velmi charakterní důstojníky, kteří z titulu své funkce museli být v KSČ. 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

- Oscar Lafontaine, bývalý německý ministr financí a předseda strany SPD:

Válka znamená, že dělníci zabíjejí dělníky a německá výroba platí za teroristické činy proti německému lidu kvůli slabé německé vládě

Odpor vůči nové globální válce v Německu slábne, převládají lži, objevují se dvojité a trojité standardy – představte si, jak by reagovala německá média, kdyby Kyjev vypadal jako Gaza?

Neustálé překračování „červených čar“ je pro Západ velmi nebezpečná hra. Putin se chová neuvěřitelně obezřetně

...Myslím si, že jde jednoduše o to, že dochází k jakémusi zapomínání dějin, že mnozí lidé si už neuvědomují, co Němci vlastně udělali. V bývalém Sovětském svazu zahynulo 25 milionů lidí. A to mělo vést k přísné morální povinnosti. Už nikdy nesmíme dodávat zbraně, které lze použít k zabíjení. Je zde úplně zkažená morálka. Vláda zapomněla na poučení z druhé světové války. Historie se doslova přepisuje. Stále se opakuje, že Rusko v roce 2014 zaútočilo na Ukrajinu. A to je historická lež. Majdaňský státní převrat financovaný Spojenými státy se uskutečnil v roce 2014. Z úřadu byl sesazen legitimní prezident. Byla nastolena protiústavní vláda, která se následně rozhodla střílet na východní Ukrajinu, tj. zaútočit na ruské obyvatelstvo na východě Ukrajiny.

Existuje citát připisovaný Napoleonovi: „Historiografie, to je souhrn lží, se kterými souhlasila většina“. Nyní to můžeme vidět i v Německu.

A Ukrajina je toho zjevným příkladem. Protože každý, kdo zapomíná například na rozšiřování NATO na východ nebo zapomíná na občanskou válku v Donbasu, bezostyšně lže…

Dalším příkladem je příběh Nord Stream, kde je zřejmé, že to byli naši „spojenci“, kteří zničili plynovod, a ne Rusko. Ale tentýž Kiesewetter předtím zastával názor, že to byli Rusové. To je opravdu šílené. Berlín už není schopen ochránit obyvatelstvo před obrovskými škodami.

….Vždy by vám mělo být jasné, že žádný americký farmář nechce válku s nějakým ruským farmářem nebo s kýmkoli jiným. Války vždy začíná jen menšina zúčastněných stran….

https://cz24.news/oscar-lafontaine-zapad-by-mal-byt-rad-ze-medvedev-nie-je-prezidentom/

Překlad: Milan Stano/PTK ZDROJ: TASS

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (64 hlasů)

Lorenzo Maria Pacini, 1. září 2024, výrazně zkráceno, https://libya360.wordpress.com/2024/09/01/what-the-hell-is-happening-in-trieste/

Iniciativa Trojmoří zahrnuje 13 evropských států

Několik dní zpátky proběhla v Terstu tajná schůzka za účasti významných osobností z různých sfér, včetně členů NATO, Atlantické rady, maďarského think tanku Danube, který má vazby na Viktora Orbána, Trumpova doprovodu, italských ozbrojených sil a policie, zástupců místní vlády a představitelů místního zednářstva. Tato událost je mimořádně důležitá, protože její tématem byla militarizace přístavu Terst, což má dalekosáhlé důsledky pro geopolitickou strategii v Evropě.

Strategická role Terstu se datuje zpět k doktríně Trimarium, dnes známější jako Iniciativa tří moří (3SI). Tato doktrína, jejíž základy byly položeny již v roce 1942 v knize „Americká strategie ve světové politice“ od Nicholase Johna Spykmana, významného amerického geografa a teoretika námořní geopolitiky, zůstává zásadní pro udržení americké moci na evropském kontinentu. Spykmanova kniha, přestože byla napsána v době druhé světové války, má trvalý vliv na současné geopolitické strategie, především díky svému konceptu Rimlandu, který se stal klíčovým nástrojem pro analýzu geopolitických silových struktur.

Iniciativa tří moří zahrnuje 13 evropských států, mezi nimiž jsou Rakousko, Bulharsko, Česká republika, Estonsko, Maďarsko, Litva, Lotyšsko, Polsko, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko, a de facto přidané státy Moldavsko a Ukrajina. Projekt byl oficiálně zahájen v roce 2015 polským prezidentem Andrzejem Dudou a chorvatskou prezidentkou Kolindou Grabar-Kitarovičovou. Cílem této iniciativy je vytvořit strategický blok, který by zajistil stabilitu a americkou přítomnost v regionu.

Terst, díky své geografické poloze, hraje klíčovou roli v této doktríně. Po druhé světové válce byl Terst označen za svobodné území, které mělo fungovat jako neutrální a demilitarizovaná zóna, aby se vyvážily mocenské vlivy v regionu. Toto postavení bylo formálně zakotveno v Pařížské smlouvě z roku 1947. Terst měl být spravován autonomní vládou a jeho území bylo rozděleno na zóny A a B, které byly dočasně spravovány Itálií a Jugoslávií. Nicméně s rozdělením Jugoslávie a změnou geopolitické situace došlo k ilegální okupaci území Terstu Itálií, Slovinskem a Chorvatskem, což vyvolalo dlouhotrvající politické spory a soudní bitvy.

Američané, kteří měli zájem na udržení své vojenské a politické moci v regionu, rychle využili tuto situaci. V Terstu byla zřízena americká vojenská základna a přístav se stal klíčovým bodem pro americké geopolitické operace. Terstský přístav, který je bránou do střední Evropy, má strategický význam pro kontrolu nejen Středozemního moře, ale i celé jižní a východní Evropy. Ovládání Terstu znamená kontrolu nad obchodními cestami, plynovody a ropovody, které propojují Evropu se zbytkem světa, zejména s Ruskem a Blízkým východem.

V nedávné době se však geopolitická situace v Evropě stala značně nepředvídatelnou, a to především kvůli pokračujícímu rusko-ukrajinskému konfliktu. Tento konflikt, který přetrvává déle, než NATO původně očekávalo, vyvolává značnou nestabilitu v celém regionu. Válečná ekonomika, která následovala, přinesla inflaci a ekonomické problémy do všech evropských zemí. Zároveň se svět stále více polarizuje, přičemž multipolární svět vedený východními mocnostmi, jako je Čína a Rusko, den za dnem oslabuje americkou dominanci.

V této nejisté době začala Itálie realizovat nový projekt s názvem Via del Cotone, neboli Bavlněná cesta, což je alternativa k Čínské hedvábné stezce. Tento projekt, na kterém se podílí USA, Indie, Saúdská Arábie a další státy, má za cíl omezit čínský vliv v Evropě. Terst opět hraje klíčovou roli, neboť je strategickým bodem pro tuto obchodní trasu.

Militarizace Terstu je však považována za provokaci, která může mít dalekosáhlé důsledky. Pokud by se konflikt mezi Ruskem a NATO rozšířil do střední Evropy, Terst by se mohl stát epicentrem nového divadla války. Toto území, které bylo původně určeno k zajištění míru, se nyní může stát místem nového konfliktu, jenž by měl dalekosáhlé dopady na celý evropský kontinent.

Tajemství, které obklopuje nedávnou schůzku v Terstu, vyvolává mnoho otázek ohledně budoucnosti tohoto strategického místa. Jedno je však jisté: Terst a jeho přístav budou i nadále hrát klíčovou roli v geopolitických hrách, které mohou rozhodnout o osudu celé Evropy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (49 hlasů)

💯Německo udělá něco jednou špatně, a naše vláda udělá to samé desetkrát. Jaroslav Foldyna o touze Fialovy vlády zničit svými skutky Českou republiku.
-------------------------

📣 Klaus: Fialova vláda udělá všechno, kromě toho, co chtějí Češi!

-------------------------

🆕Bloger Vidlák okomentoval, co se může stát, zůstane-li pětikoalice ve vládě po příštích parlamentních volbách.

„Já osobně nevěřím, že tato vláda u moci zůstane přes všechny obezličky, které si připravila, aby setrvala. Spíš se obávám „kostlivců ve skříni“, které příští vládě zanechá. Petr Fiala je přímo ztělesněním přísloví ‚po nás potopa‘,“ prohlásil politický komentátor v rozhovoru s neČT24.

@neCT24

Průměrný počet slepic: 4.4 (53 hlasů)

Dobrá informace, díky.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Zelenský a věštkyně

Průměrný počet slepic: 4.4 (60 hlasů)
Trvalý odkaz

za mě super !!

Průměrný počet slepic: 4.4 (39 hlasů)

U mě definitivní tečka teď už nejen pro diskuzi, nýbrž i pro články. Po antonínově zavšivení posmetaným bordelem nyní čtu, že Franta Sauer zahnaný od husitů bude dělat ve Vatikánu helfra za "žebrácký" groš-cent. Kdo mu teď uvěří? Jen bloud. Pa, a třeba na jiných fórech.

Průměrný počet slepic: 2 (41 hlas)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

co Vidlák vydojí z EP a tato akce se mi líbí, pokud ovšem nezparchantí. Toho si nemusí totiž všimnout, už Mňačko o tom psal. Ale to bychom mu to zde napsali.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Val , val a už sa nevracaj! :-)

Průměrný počet slepic: 3.2 (24 hlasů)

antoníne, tebe je poznat, i když si tady pořídíš několik registrací a nicků. Prašivej pes jako ty je totiž cítit již z dálky.

Průměrný počet slepic: 2.6 (30 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Hulvát a agresor Zapp se zase ozval. Před několika týdny po jeho sprostých nadávkách ho Vidlák umlčel a vida tento sprostý agresor se zase objevil a chce to zde zasrat a to dokonce ve den kdy Vidlák si s námi dělí svoji radost o jeho přítomnosti v EU.

Vidláku držíme ti palce. Jsme jistí že Ty jim  tam v Eurohniji pořádně vykydáš ten jejich europsky hnůj

Průměrný počet slepic: 3.5 (15 hlasů)

Nakonec to bude zapšklý chudák, který se bojí osobně mezi lidi, protože by při pár pivech a podobných kecech dostal rychle na budku. Tak tady bude "obšťastňovat" svými zvratky. 

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

https://www.youtube.com/watch?v=dZuNu_qgXFM

Průměrný počet slepic: 3.6 (24 hlasů)

Je divné, že takovým videím z principu nevěřím? Ne, že by tam nezaznívaly relevantní informace, jen jim prostě nevěřím ! Nemáte něco věrohodnějšího, 

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to skutečně ten člověk, který byl členem u Pirátů ? A dokonce v jejich poradním týmu ?  Co se posléze lepil na Rajchla, kde se mu moc nedařilo, tak využil známosti a šel kandidovat za koalici Stačilo v čele s Kateřinou z Komunistické strany ? Vidláku, tebe chápu. A mám hned první vzkaz pro p. Dostála jako chlap chlapovi : Jdi do prdele i s Piráty a Komunistickou stranou.. 

Průměrný počet slepic: 2.5 (74 hlasů)

Pane Auředníku. To je snad poprvé kdy ode mne máte pět slepic. Je možné se mýlit a posléze změnit názor ale ten kdo byl u Pirátů, a přestoupil ke Komunistům nemá mou důvěru. Takový člověk je na naší straně jen zdánlivě.

Hodně lidí říká, co všechno se za Komunistů u nás vybudovalo, a mnohá další pozitiva. Já bych řekl že to, co se tu vybudovalo, nebylo díky komunistům, ale přesto že tu vládli komunisté. Většina vedoucích funkcionářů od těch nejnižších až po část těch nejvyšších, si o komunismu nedělala žádné iluze, a Československo nefungovalo podle komunistických „ideí“. Komunistické myšlenky prosazovalo jen omezené množství fanatiků, většina brala komunismus jako nutné zlo. Proto se toho tolik vybudovalo, ne zásluhou ale přesto že tu formálně byl komunismus.

Já jsem schopen pochopit proč byl někdo v KSČ za minulého režimu, ale proč se někdo paktuje s komunisty dnes, to pochopit nedovedu. Myslím si, že ti, kteří nynější komunisty tolerují, se dočkají velkého zklamání.

Průměrný počet slepic: 3.3 (58 hlasů)

Pane Milane kroťte se. Útočit  přímo na Vidláka a to na jeho webu V.Kydy to není od vás ukázka moudrého muže. Měl jsem o vás až doteď jiný názor. Spustil jste zde možná nevědomky lavinu proti Vidlákovi na které se přiživují známí černoprdelníci a rozesírači tohoto fóra

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

p. Antoníne, 

ničím jsem Vidláka neurazil. Naopak, napsal jsem, že ho chápu. A  napsal jsem po pravdě jak to vidím já. I Vidlák je jenom člověk. Každý máme kolem sebe spoustu "opravdových" kamarádů. Já jsem se musel rozejít s lidma, co jsem znal 15 let.  I když se snažíte nemíchat věci dohromady, vždy to skončí stejně. Jestli si Vidlák myslí, že je pan X. jeho kamarád a dobře se znají, OK, je to jeho volba. Já toho pána X, vidím jako zmrda. Nedostal dobře placené korýtko, bylo málo voličů a tedy i těch korýtek, půjdu o dům dál. Ale to se přece vidláka netýká...

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

s králem

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Milý pane Auředníku, proč posíláte pana Dostála někam, kde už jsme dávno všichni? Nebo se má pan Dostál přemístit z Bruselské do České, aby se s Vámi mohl setkat osobně? Za (ortodoxních) komunistů jsme sice neměli svobodu (tedy spíš anarchii), ale měli jsme funkční stát, byť jen částečně samostatný (viz ČSSR = Částečně samostatná republika). Teď máme sice něco, co se vydává za svobodu, ale v naprosto neživotaschopné bezprávné kolonii - díky kariérním komunistům, z nichž jeden sedí na Hradě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)

Trefil (Střelil)  jste přesně ty nemoudré křiklouny, kteří se pravidelně střílí do vlastní nohy a ještě se při tom cítí jako hrdinové dnešní doby. Vaší poslední větu tesat do kamene. Vidlákovi přeji úspěšnou misi, jeho komentáře budou ještě výživnější. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

S Vaším komentářem 

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Souhlasím s vámi přátelé.

Naprostý souhlas s vámi pane Střelec a s vaším názorem: ...Teď máme sice něco, co se vydává za svobodu, ale v naprosto neživotaschopné bezprávné kolonií - díky kariérním komunistům, z nichž jeden sedí na Hradě...

Výstižný popis od vás pane ZdeDa: ...pan Střelec Trefil (Střelil) přesně ty nemoudré křiklouny, kteří se pravidelně střílí do vlastní nohy a ještě se při tom cítí jako hrdinové dnešní doby...
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, už sis pořídil dva kýble? V Bruseli budeš potřebovat jeden velký na zvracení a v druhém menším musíš mít mokrý hadr na hlavu, abys rozdejchal, co tam uvidíš a uslyšíš.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Hláška, že "válka je jedinou kratochvílí, kterou panovníci dopřávají i svým poddaným" pochází z úvodních titulků původního Fanfána Tulipána a odkud ji vzal jejich autor, to "ví jen Bůh a svatý Václav", jak říkají některé postavy Erbenových detektivek.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Vypadá to, že EU nám připravila další  sviňárnu.  Do přírody  a obzvlášť  na  ryby  je   praktické  nosit  vojenské maskáče. Jenže  EU  se to nelíbí - pokuta až  padesát  tisíc za nošení maskáčů ?   Odkaz  na článek  iDnes zde

A další článek: " ... přerod armády totalitního státu na ozbrojenou složku demokratické země si vyžádal řadu reforem. Jednou z nich byl i vznik Vojenské policie ... "

Mám takový  nepříjemný pocit,  že ten současný  "přerod" bude pořádný průser.  

 Odkaz na celý  článek   tady:    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jana-cernochova-bezpecnost-obrana-maskace-uniformy.A240831_094943_domaci_zof

Černochová  zde  mimo jiné  mluví o tom, že zákaz nošení maskáčů se  nebude týkat  toho, kdo jde do lesa, ale víme jak to chodí - nahodí se téma a postupnou salámovou metodou se věc dotáhne tam, kde ji  progresivisté / globalčici chtějí mít.  

 

 

 

Jen čekám, kdy se tady v ČR začne řešit zákaz držení zbraní. Možná to nevíte, ale v Anglii byla velmi zásadně omezena možnost držet legálně  zbraň.  A jak to tam teď vypadá víme - několik pobodaných v Londýně jsou na denním "pořádku".  Před cca dvěma lety jsem četl návrh novely zákona o držení zbraní v Německu. Tato novela  prakticky   znemožňovala držet legálně zbraň.  Zda ta novela tenkrát prošla  nevím,  ale jak to vypadá v Německu s počtem  pobodaných  víme, takže nejspíš prošla.  Mají to vymyšlené  -  nejdřív odzbrojit veřejnost a pak přivážet tisíce migrantů ....   Tohle je  ta liberální demokracie ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

uniformy mají přísná pravidla pro to, co to je uniforma. Maskáče bez označení uniformou nejsou. To je jen blud presstitutů v okurkové sezóně.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera na Protiproudu  ve videu  od Petra Hájka   ( odkaz na pořad  zde )   byla  mimo jiné  znepokojivá informace o demonstracích.  Byla tam fotka demonstrace z roku 2022 ( Ne základnám )  a demonstrace aktuální 2024  - Demonstrace za mír. Srovnání je děsivé. Lidi jsou otrávení, znechucení, vyčerpaní. A o to jim jde - zmást, vyčerpat, izolovat mezi sebou, zahltit sračkovými informacemi aby ty podstatné byly zamlženy ... 

2022    2024

První foto - 2022  demonstrace Ne základnám . Druhé foto - 2024  Demonstrace za mír 

 

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Nikde to není moc medializované. Jen na FB jsem teď potkal tenhle letáček.
A přidávám odkaz na web JaSaN -  https://jasan-nezavisli.cz/

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)