Rakety prošly...

Autor

Prosím, prosím, prosím. Vládo, už vám to dochází? Jene Lipavský, už Ti to vysvětlili? Ti chytřejší z majnstrýmu to, zdá se, chápou. Íránské rakety prošly izraelskou obranou! Prostě prošly. Izraelská obrana je tentokrát nezachytila, protože to nebyla žádná šméčka a hypersonické bazmeky, které umí vyrobit i země pod sankcemi. A nebo je alespoň umí dovézt a má na to peníze. Nebo dovezla technologie. A nebo (a to je nejzávažnější) je vyvinula. Země pod sankcemi…

Jasně, jen tak se nedozvíme jaké škody ty rakety skutečně způsobily. Izrael si umí pohlídat, aby u trosek, kráterů či mrtvol nebyl žádný aktivní blbec s mobilem. Ale rakety jednoznačně prošly a bylo jich hodně. Izraelská obrana se dá přehltit. Ať žije stará dobrá kvantita. Nás mnógo. Teokratický režim umí dělat rakety, které projdou i super, hyper, mega, giga, clever izraelskou obranou.

Ještě pořád nezačala izraelsko – íránská válka. Ještě pořád Írán neřekl, že do toho jde. Ba naopak. Zatím pořád ještě platí, že Hizballáhu žádnou armádu na pomoc nepošlou. Tiskový mluvčí Hizballáhu sice hřímal, že je je připraven k boji, ale docela se u své řeči potil. Kupodivu, ještě pořád žádná velká blízkovýchodní válka nezačala. Ještě pořád je to jen takové vzájemné přetahování, aby nikdo neztratil tvář. Ještě pořád nemusí dojít na nejhorší.

Írán vzkázal (opět), že tím považuje zabíjení svých lidí za uzavřené. Ale bohužel, zdá se, že někdo v Tel Avivu chce dosáhnout toho, aby válka s Íránem byla a aby byla definitivně vyřešena. A tak se prý bude dělat odveta. Ta bude následována další odvetou… a voila… budeme tu mít další nevyhratelnou válku.

Proč? Protože rakety prošly. Protože z Íránu do Itálie je to blíž než z jednoho konce Íránu na druhý. Protože Íránců je devadesát milionů. Protože mají hypersonické rakety. Protože válčení se za poslední dva roky změnilo. A nic na tom nemění ohromující úspěchy izraelského Mosadu, který dokázal svým nepřátelům PRODAT pagery, kterými je pak eliminoval a dokázal propašovat svoje agenty na čelní místa do íránských protižidovských organizací.

Jeden generál Podcenění už bojuje za Rusko na Ukrajině. Druhý, zdá se, začíná úřadovat v Íránu. Íránci mají plné kalhoty… Izrael si může dělat, co chce…

Možná proto včera někdo vypnul trolling pod články o Ukrajině a v diskusi přestali převažovat zastánci západního vítězství v poměru 98:2 a celkem se to srovnalo na realistických 40:60. Možná proto vlastně nikoho nezajímalo, že Rusové dobyli Vuhledar a dokonce i u Šafra napsali, že jde o strategicky významné vítězství. Normálně totiž říkají, že Rusové vyplýtvali síly a krev kvůli dalšímu nedůležitému městu, které nemá žádnou strategickou hodnotu.

Západní média také včera poprvé hlásila, že Ukrajinci jsou ochotni k územním ústupkům… Ale Petr Pavel s tím přišel už před týdnem. Asi mu Pojar řekl něco, co jsme my ještě nevěděli… Náš skvělý Západ tak tak zvládá jednu válku a to jen díky ukrajinské ochotě si nechat vyvraždit obyvatelstvo, ale na druhou na blízkém východě už nemá. Navíc mu hrozí třetí a čtvrtá. Myslím že Sitting Pinga velmi štve, že Putin proti USA bojuje o Černé moře a Čína stále musí trpět nepotopitelnou americkou letadlovou loď Tchajwan ve Žlutém moři…

Íránské rakety prošly. Vzpamatuje se někdo? Dojde někomu, že jsou na dost blbé trajektorii? Dojde někomu, že je třeba jednat a být schopen kompromisu? Nebo to všem docvakne, až už bude na jednání pozdě?

Vlastně už chybí jen jedno. Íránský jaderný test. No co, Netanjahu přece tvrdí víc než deset let, že Íránci jsou pár týdnů od dokončení atomovky, ne?

A aby na Ukrajině ještě nezaznělo poslední slovo… v předchozích dnech Ukrajina oznámila, že vyvinula balistickou raketu dost dlouhého doletu. Britové se k tomu hned přidali a halasně prohlašují, že oligarchický failed state, Ukrajina, trhla světový rekord ve vývoji takových střel. Aneb, někdy je to opravdu jednoduché. Dodáme Ukrajině rozebrané rakety bez označení, oni je přemalují, složí dohromady… a už jsou to ukrajinské střely. Že nás tohle řešení nenapadlo dřív.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (307 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Chytrý zbrojí, aby byl připraven se bránit.

Hlupák zbrojí, aby mohl válčit.

Idiot se zbavuje výzbroje a chce válčit.

(Facebook)

-----------------------------------------------------

Ukrajinský šéf diplomacie Andrij Sybiha

prohlásil, že Ukrajina je připravena

uzavřít příměří i za cenu územního

kompromisu.

Tak buď je Sybiha proruský šváb, nebo

jsme my chcimíři měli celou dobu

pravdu, že to stejně tak dopadne, a že

už se to mělo udělat dávno.

(FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (151 hlas)
Trvalý odkaz

Íránské rakety prošly izraelskou obranou! Prostě prošly.  .....................

Dnes bylo ve zprávách, že prošly proto, že izraelský systém Iron Dome je konstruovaný na pomalé drony a na rakety v malých výškách. Ne na balistické, padající "z kosmu". Ty že pomáhaly likvidovat americké lodě ve Středomoří a systémy na zemi. Kolik ovšem těch raket zneškodnily nebylo uvedeno.

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Dodáme Ukrajině rozebrané rakety bez označení, oni je přemalují, složí dohromady… a už jsou to ukrajinské střely. Že nás tohle řešení nenapadlo dřív.  .............................

Mě to napadlo. Položil jsem si otázku, zda Ukrajinci skutečně sami vyvinuli ty námořní drony kterými Rusům tak úspěšně likvidovali černomořskou flotilu. Zároveň jsem se divil, že Rusové nedovedou vyvinout něco podobného, čím by napadli třebas přístav v Oděse.

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

co obsadí ?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

že Vuhledar, ale i Avdijivku Ukrajinci od r. 2014  těžce opevnili? Položili jste si otázku, proč a proti komu tak činili? Já odpověď neznám.

Průměrný počet slepic: 4.9 (63 hlasů)

Proti Amíkům se určitě neopevňovali. Nejspíš preventivně proti Rusům (a nejspíš nejen preventivně).

Průměrný počet slepic: 4.6 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

Izraelská letecká základna Nevatim je v plamenech, dostala plný zásah, na letišti prý všechno hoří, lidé z okolí natočili dopady iránských raket na základnu svými mobilními telefony. Zahraniční štáb v Tel Avivu se musel evakuovat ze střechy hotelu, když se ukázalo, že Iron Dome nefunguje a íránské rakety dopadají na své cíle na zemi.

https://aeronet.news/izrael-rozpoutal-v-poradi-jiz-3-valku-s-libanonem-a-iran-provedl-uder-na-izrael-letecka-zakladna-idf-nevatim-dostala-prime-zasahy-ceska-republika-zablokovala-spolecne-prohlaseni-eu/

Můj názor je ovšem od AE odlišný. Nejsem odborník, jen jsem v Izraeli 2x byl, seznámil se (trochu) s jeho historií,  a úplně jsem své názory na Židy, Izrael a jeho politiku změnil.

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Masivní údery Íránu balistickými raketami v odvetě za řádění Tel Avivu při atentátech Osy zvyšují teplotu regionální války - rozhodující bude, jak a zda vůbec Tel Aviv zareaguje.

To, že Írán vypustil na Izrael mohutný příval raket, je potenciální změna hry, která přichází jako důrazné varování, že západoasijská Osa odporu je připravena na eskalaci.

Íránská média uvedla, že v noci na 1. října bylo odpáleno přes 400 raket, zatímco jiné odhady uvádějí počet těsně pod 200. Podle Íránských revolučních gard (IRGC) 90 % střel úspěšně zasáhlo své cíle v rámci ofenzívy nazvané "Operace Pravdivý příslib 2", která navazuje na dubnové odvetné údery proti Izraeli.

Pomsta za atentáty

IRGC vydala prohlášení, podle něhož byla operace odvetou za izraelské atentáty na vysoké představitele Osy odporu, včetně šéfa politbyra Hamásu Ismaila Haníji, k nimž došlo 31. července v Teheránu, generálního tajemníka Hizballáhu Hasana Nasralláha a velitele IRGC Abbáse Nilforushana, kteří byli zabiti při stejném bombovém útoku minulý pátek na předměstí Bejrútu.

"Zaměřili jsme se na srdce okupovaných území v reakci na vraždu mučedníků Haníji, Sajjda Hasana Nasralláha a Nilforushana," uvádí se v prohlášení IRGC, které dále prozrazuje, že mezi izraelské cíle patřily tři vojenské základny: Nevatim, Netzarim a Tel Nof. V prvních dvou jsou umístěny stíhačky F-35 a F-15 - právě F-15 byly použity k atentátu na Nasralláha.

Ofenzíva měla mnohem větší rozsah ve srovnání s operací "Pravý příslib 1" ze 13. a 14. dubna, při níž Írán odpověděl na izraelský útok na svůj konzulát v Damašku, což znamenalo první přímou vojenskou akci Teheránu proti Izraeli.

Mluvčí amerického Pentagonu Pat Ryder připustil, že včerejší íránská vojenská operace byla z hlediska množství zapojené palebné síly mnohem větší než ta dubnová, a útok označil za "asi dvakrát větší z hlediska počtu balistických raket, které odpálili".

IRGC rovněž prozradila, že tentokrát použila pokročilejší zbraně - hypersonické střely "Fattah" schopné proniknout izraelskými radary -, aby Tel Aviv nebyl o nadcházející ofenzívě předem informován.

Protichůdné reakce Izraele a USA

Prohlášení různých představitelů Tel Avivu a Washingtonu ohledně útoku se zdála být rozporuplná. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu sice slíbil, že proti Íránu zakročí, ale zároveň útok označil za neúspěšný a tvrdil, že většina přilétajících střel byla zachycena. Izraelský vojenský mluvčí Daniel Hagari však zvolil poněkud odlišný tón a uvedl, že útok znamenal "vážnou a nebezpečnou eskalaci".

Mezitím americký prezident Joe Biden zřejmě operaci zlehčoval a prohlásil, že byla úspěšně zmařena: Na základě toho, co nyní víme, se zdá, že útok byl poražen a neúčinný, což svědčí o schopnostech izraelské armády a americké armády.

Na druhé straně spektra analýz označil americký poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan útok za " výraznou eskalaci a významnou událost".

Varování Washingtonu zůstala nevyslyšena

Důležité je, že íránská ofenziva znamenala jasný akt vzdoru vůči USA a jejich opakovaným požadavkům, aby se Írán a další členové jeho regionální osy zdrželi reakce na izraelské agrese. Jen několik hodin před útokem varoval vysoký americký představitel, že Írán plánuje "bezprostřední" ofenzívu proti Izraeli, a pohrozil "vážnými důsledky", pokud Teherán k operaci přistoupí.

Vzdor Teheránu vůči Washingtonu je o to pozoruhodnější, že USA již dříve oznámily vyslání tisíců dalších vojáků do západní Asie, podle Pentagonu částečně na ochranu Izraele.

To, že se Írán rozhodl odpálit nejsilnější salvu moderních raket ve své historii - a neuposlechnout varování USA - by však v tuto chvíli nemělo být překvapením. Izrael v poslední době zaznamenal řadu významných taktických úspěchů proti Hizballáhu - nejbližšímu spojenci Teheránu v Ose odporu - navzdory jedenáctiměsíčnímu úsilí Osy zadržet hrozbu regionálního požáru.

Tyto úspěchy vyvrcholily zavražděním Nasralláha, pod jehož vedením byl Hizballáh schopen uštědřit Izraeli vojenské porážky, kterých se mnoha arabským státům a konvenčním armádám nepodařilo dosáhnout: ukončit izraelskou okupaci silou v roce 2000 a způsobit politickou porážku v roce 2006 po 33 dnech války.

Íránská raketová ofenzíva bude mít dopad na zastavení tempa, které Izrael získal v předchozích dvou týdnech, kdy se připravoval na pozemní vpád do Libanonu. Írán tím významně podpořil morálku bojovníků Hizballáhu i libanonských civilistů.

Akce "Pravdivý slib 2" rovněž navazuje na skrytou hrozbu Netanjahua vůči Íránu, zveřejněnou ve videoposelství na X a adresovanou íránskému lidu, v níž se izraelský premiér chlubil, že Izrael je schopen dosáhnout všech koutů západní Asie, a naznačil možné plány na změnu režimu v Íránu: "Až bude Írán konečně svobodný, a ten okamžik nastane mnohem dříve, než si lidé myslí, bude všechno jinak."

Tah Izraele... nebo ne?

I když je nyní míč na straně Izraele, Tel Aviv bude možná nakonec nucen odložit plány na jakoukoli skutečnou přímou eskalaci proti Íránu - jako v dubnu, kdy se Izraelcům podařilo odpovědět pouze třemi malými bezpilotními letouny nad Isfahánem, které Íránci všechny okamžitě sestřelili.

Přestože se zdánlivě jednalo o odpověď Tel Avivu na vůbec první údery Íránu proti Izraeli, incident v Isfahánu zdaleka nesplnil očekávání, neboť vysocí íránští představitelé popřeli, že by došlo k jakýmkoli škodám, a íránská média tvrdila, že útok byl veden z íránských hranic.

Neochota Izraele eskalovat proti Íránu v té době přinejmenším částečně souvisela s neochotou Bidenovy administrativy zaplést se do širší války s Íránem a s jeho spojenci z Osy. Bílý dům údajně předal Izraeli zprávu, že se nebude podílet na žádné útočné vojenské akci proti Íránu, přičemž Biden vyzval Netanjahua , aby se spokojil s "vítězstvím".

Zmínka amerického prezidenta o "vítězství" zazněla v souvislosti s tvrzením Izraele, že většina íránských raket a bezpilotních letounů v prvním "Pravdivém příslibu" byla zachycena, a útok se tudíž nezdařil.

Diplomatická zdrženlivost, nebo vojenská eskalace?

Vzhledem k tomu, že Biden vydal podobná prohlášení v reakci na poslední íránskou vojenskou operaci, nelze vyloučit opakování tohoto scénáře. Je však také pravda, že vysocí představitelé Bílého domu pohrozili, že po včerejších odvetných úderech na Izrael bude Írán volán k zodpovědnosti - podle Jakea Sullivana by Spojené státy tuto akci koordinovaly s Izraelem.

Zda to znamená, že USA jsou tentokrát připraveny připojit se k Izraeli v širší válce proti Íránu, se teprve uvidí. Do amerických prezidentských voleb zbývá měsíc a Biden je kulhajícím prezidentem, který se při jednání s Netanjahuem jeví stále slabší a na vedlejší koleji. Pokud by však USA zvolily konfrontační cestu a aktivně usilovaly o vojenský boj s Íránci, následky by mohly být katastrofální.

Profesor Teheránské univerzity Mohammad Marandi varuje:

"Pokud by se Američané rozhodli do konfliktu zapojit, znamenalo by to, že Írán bude muset zničit všechny jejich základny v oblasti Perského zálivu. Ty režimy v Perském zálivu, které hostí americké vojáky nebo aktiva, to nepřežijí".

Marandi dodává, že by to "znamenalo globální ekonomický kolaps, k jakému ještě nikdy nedošlo".

Průměrný počet slepic: 4.9 (67 hlasů)
Trvalý odkaz

EXKLUZIVNĚ: Izrael zasáhl ruskou základnu Khmeimim v Lattakii!
Ihned po příletu íránského letadla!

Izrael bombardoval ruskou leteckou základnu Khmeimim dnes ráno hodinu po příletu íránského letadla letecké společnosti „Qeshm“!

Izraelský úder nezamířil na přistávací dráhy ani věže na letecké základně Khmeimim ani na civilní letiště Latakia.

Bombardování bylo zaměřeno na další vojenská místa v provincii Latakia ve stejnou dobu jako skladovací prostor na letecké základně Khmeimim.

Izraelské bombardování začalo ve 3:55 ráno. a skončilo ve 4:41 v souvislosti s odpálením třiceti raket loděmi izraelského námořnictva.

Ruské stíhačky po skončení izraelského útoku přelétaly nad Lattakií.

zdroj: pronews.gr

Průměrný počet slepic: 3.9 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Je jisté, že nám média nedávají pravdivý obraz našich "nepřátel" aby nás zbytečně nedemoralizovali, kdyby náhodou mělo dojít v budoucnu ke konfrontaci. Líp se totiž odjíždí na frontu když si myslíte, že nepřítel je slabý, takže se po pár dnech stejně vzdá. Bohužel naši nepřátele zažívají  na vlastní kůži asertivitu  Spojených států, takže je logické, že se celé dlouhé roky připravují na konečnou konfrontaci. V důsledku toho disponují moderními zbraněmi srovnatelnými se zbraněmi NATO, které si sami vyvíjejí. Disponují plány jak se bránit a je vidět, že se tématem vážněji zabývají. Na každou zbraň NATO mají připravenou symetrickou nebo asymetrickou odpověď. Zkrátka počítají s tím, že jim USA může vtrhnout kdykoli na dvorek a jsou na to připraveni.

Také se organizují, protože vědí, že samostatně nemohou uspět. Vzniká nám tady nová "osa zla" která zahrnuje Rusko, Írán, Čínu, KLDR o které intervjuci také moc nemluví. Nepíšou také o tom, že rusové provedli první úspěšný test hypersonické rakety 5 let před USA. Nepíšou o všech neúspěších letadla F-35 ani o tom, že je američani nechtějí ani zařadit do výzbroje své armády. Že vpodstatě nejsou už schopni dlouhá léta vyvinout nový bojový letoun, zatímco ruské Suchoje jsou naprostá špička, navíc nabitá špičkovou elektronikou. Zkrátka mediální obraz našich spojenců i našich nepřátel je značně deformovaný, takže je potřeba brát ho se značnou rezervou. Ostatně jako všechny informace, které nám dodávají "pravdomluvná" média..........Howgh

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

že sionistické wunderwaffen jsou akorát 10x předražené ale v  "provozu" nejsou o nic lepší než zbraně jiných zemí. 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle CNN může Izrael po raketovém útoku na Teherán zaútočit na íránská jaderná zařízení, zatímco Guardian se domnívá, že eskalace může Írán přimět k výrobě jaderné bomby. Izrael zřejmě vlastní jaderné zbraně, což situaci ještě více komplikuje.

Podle Stockholmského mezinárodního institutu pro výzkum míru (SIPRI) měl Izrael v lednu 2024 přibližně 90 jaderných hlavic.

Patří mezi ně 30 gravitačních bomb určených k dopravě letouny F-16 nebo F-15, 50 hlavic pro pozemní balistické rakety Jericho III a 10 jaderných střel s plochou dráhou letu pro izraelské ponorky třídy Dolphin.

Kdy začal izraelský jaderný program?

Podle amerických vládních dokumentů odtajněných v roce 2015 se vláda USA poprvé dozvěděla o tajném izraelském jaderném programu v Negevském středisku jaderného výzkumu (NNRC) poblíž Dimony v roce 1960. V roce 1974 již Izrael shromáždil jaderné zásoby, odhadovala tehdy CIA.

Středisko bylo údajně vybudováno koncem 50. let s francouzskou pomocí.

Podle SIPRI mohl mít Izrael na začátku roku 2023 750 až 1110 kg plutonia, což by stačilo na výrobu až 277 jaderných hlavic.

Co stojí za izraelskou politikou jaderného utajování?

Izrael nikdy oficiálně nepotvrdil ani nepopřel, že vlastní jaderné zbraně. Izrael také není smluvní stranou Smlouvy o nešíření jaderných zbraní (NPT).

V článku pro Washington Post z 20. února američtí bezpečnostní experti tvrdí, že tato politika byla během studené války oprávněná, protože se Izrael obával, že by SSSR mohl v zájmu zachování rovnováhy sdílet jaderné technologie s Egyptem nebo Sýrií.

Nicméně izraelský ministr pro kulturní dědictví Amichai Eliyahu a poslanec Likudu Tally Gotliv veřejně navrhli použití jaderných zbraní v pásmu Gazy po útoku Hamásu 7. října.

Izraelský ministr obrany Moše Dajan navrhl použití jaderných zbraní druhý den jomkipurské války v roce 1973, jak odhalila izraelská média v roce 2013.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Netanjahu se mi jeví jako člověk, který by jadernou použil jako první a bez skrupulí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Poud by na 100% věděl, že Írán žádnou atomovku nemá, tak by se asi nerozpakoval. Ale on tu jistotu nemá.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

že když mají jaderné zbrane Bělorusové, tak není problém je dát i Iráncům.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Když tady byl covid a covidismus, mysleli jsme si, že větší malér nemůže být. Vláda zpackala co mohla, doslova  pokazila na co šáhla  a   vyhodily se obrovské peníze.  

BUM! Začala válka na Ukrajině. Vzpomínáte, jak ti blbečci měli konferenci, kde řešili jak si rozdělí Rusko?  Vláda samozřejmě vsadila na špatnou kartu  a  nás to stálo  a stále stojí  ještě víc než obrovské peníze promrhané za covidu. Ale s vypuknutím konfliktu na Ukrajině  covid  ze dne na den  zázračně "zmizel", přestalo se mluvit o chybných  a protiprávních rozhodnutí vlády, o porušování ústavy a o  podrazech.  Jaký že je státní dluh? A jak je velký balík peněz, který ČR do konfliktu nasypala? Mluvíme tady o stovkách miliard ....  Miliarda je tisíc milionů. Nevím jak vy, já si hodnotu takového objemu peněz  vůbec nedokážu představit.  A že je s naší vládou něco špatně už vidí většina lidí, i když z nějakého  pro mne zcela nepochopitelného důvodu stále hodně lidí volí  tyto ... ehm .... nebudu sprostý - pětikoalici.

BUM! BUM! Na Blízkém východě to doslova  vře.  A naše  vláda opět sází na špatnou kartu. Pokud se situace vyhrotí v plnohodnotnou válku, "vláda"  ČR bude  plně  podporovat Izrael. Už to ukázali  - ČR byl údajně jediný stát, který  v EU parlamentu  zablokoval   prohlášení o  odsouzení  eskalace  konfliktu  ...  Pokud konflikt  vypukne, co to bude kromě jiného znamenat?  Především  se  v  tzv.  mainstreamu přestane mluvit o zpackané válce na Ukrajině, bude jiné aktuálnější téma.  Vyhozené  stovky miliard  se "promlčí".   Zcela fatálně chybná rozhodnutí této "vlády" se také  promlčí.  A to se vlastizrádcům velmi hodí.   Jenže   Blízký východ  nás  bude stát  další stovky miliard.  Jakou že má ODS a další podobní podporu u obyvatelstva?  Pod 10% ?  Pokud konflikt  vypukne,  je docela možné,  že "vláda"  zavede   tzv.  krizový režim.  Což bude  znamenat, že si "vláda" bude dělat naprosto cokoli, včetně  odsunutí parlamentních voleb, zcela  mimózní  nárůst cen energií a daní, podstatně větší cenzura / propaganda,  atd. atd.  Neseme důsledky  chybného rozhodnutí našich spoluobčanů  v posledních parlamentních volbách ....    

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)

Tato vláda stojí vždycky a ve všem na té špatné straně a lidem to nevadí. Žijí si jen svoje osobní životy bez ohledu, kam nás to vede. Už zase poslušně čekáme, jako za covidu, co s námi provedou. Pokud něco zásadního nepřijde zvenčí, budou nás stále dirigovat lidi typu Černochové a nezmění to ani volby v příštím roce, ke kterým přijde možná víc lidí, ale to je tak všechno.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

jak jsem se před pár dny dočetl, více než 3 biliony dluhů. A bilión je tisíc miliard. Slušné, že?

Zatím bez slepic

jak jsem se před pár dny dočetl, více než 3 biliony dluhů. A bilión je tisíc miliard. Slušné, že?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je uměle zkonstruovaný stát, který vytvořil po WWII GP. Už při svém zrodu byl odsouzen k zániku, jako každý nepodstatný slouha. A nyní mu zvoní hrana a je jen otázkou času, kdy jej smetou z povrchu zemského. Nakonec nic jiného si tento rozpínavý a ničící systém nezaslouží. Zůstává otázkou kam se po prohrané válce všichni nosatí odstěhují. Zda zůstanou kde jsou a naučí se žít v míru s ostatními národy, nebo se nacpou na uvolněnou Okrajinu. Na to si budeme muset počkat. Hlavně tam pošlete Lipánka soudruzi a nechte jej tam. I kdyby jste se rozkrájeli, naši pozornost od svých zvěrstev a okrádaček neodkloníte. To máte marný.

Průměrný počet slepic: 3.3 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Írán varuje Izrael: "Jakákoli chybná kalkulace povede k vašemu rychlému zničení

Stovky íránských balistických raket namířených na citlivé vojenské objekty a letecké základny měly nespočet přímých dopadů na území Izraele

News Desk, 2. října 2024,  https://thecradle.co/articles/iran-warns-israel-any-miscalculation-will-lead-to-your-sudden-collapse

Íránští představitelé a vládní orgány zopakovali hrozbu Teheránu, že jakákoli reakce na jeho masivní útok balistickými raketami proti Izraeli se dočká ještě tvrdší odpovědi.

"Odvetný raketový útok, který 1. října zasáhl izraelské vojenské cíle na okupovaných územích, představuje pouze malou část íránských obranných schopností," uvedlo íránské ministerstvo obrany v prohlášení z 2. října.

"Jakákoli chybná kalkulace ze strany zločinného sionistického režimu a jeho sponzorů bude mít zcela jistě za následek, že Írán v příštích reakcích použije vybavení a zbraně, které zasadí opotřebovanému a prohnilému tělu sionistického režimu tvrdší a bolestivější rány," dodalo ministerstvo obrany.

Předseda íránské rady šúra Mohammad Bagher Qalibaf rovněž vyslovil Tel Avivu důrazné varování.

Íránské síly se připravily na "všechny očekávané šílené možnosti", uvedl Qalibaf.

"Naše ozbrojené síly vypracovaly plán překvapení pro nepřátele a naše další odpověď bude na zcela jiné úrovni. Pokud se sionistická entita pokusí zaútočit na Írán, rychle zmizí a sesype se," dodal Chalíbaf a varoval Washington, aby "utáhl obojek svému vzteklému psovi [Izraeli], aby neškodil sám sobě a nezpůsobil potíže svému majiteli".

Íránský ministr zahraničí Abbás Arakčí v úterý večer rovněž telefonoval se svými protějšky z Velké Británie, Francie, Nizozemska a několika dalších států a varoval je, že "íránská operace proti Izraeli skončila, pokud sionistický režim neplánuje odvetu, v takovém případě bude odpověď Teheránu silnější", uvádí tisková agentura Tasnim.

Arakčí svým zahraničním protějškům sdělil, že íránský útok byl plně v rámci jeho práva na sebeobranu a v souladu s článkem 51 Charty OSN.

Íránský ministr zahraničí varoval USA, že "příští reakce bude tvrdší", pokud se Írán stane terčem dalšího útoku.

"Po raketové operaci jsme prostřednictvím Švýcarska zaslali USA zprávu, v níž jsme je varovali před jakýmkoli vměšováním třetích stran," uvedl. "Před útokem nedošlo k žádné výměně zpráv... Varovali jsme... americké síly, aby se z tohoto dění stáhly a nezasahovaly... Každá země, která dovolí Izraeli použít svůj vzdušný prostor proti nám, ponese odpovědnost," dodal.

Íránský prezident Masúd Pezeškán po útoku varoval: "Nestřetávejte se s Íránem."

Írán vypálil na Izrael stovky balistických raket pozdě večer 1. října v rámci masivního odvetného útoku.

Podle Teheránu bylo dosaženo přímých zásahů na několika vojenských základnách. Podle zdrojů Hizballáhu byly základny Hatzarim, Nevatim a Ramon vyřazeny z provozu kvůli vážnému poškození raketami.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

že to nejde

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)