Přeji hezké prázdniny

Autor

Přátelé, já dneska budu ještě více sarkastický, než běžně. Odevzdával jsem daňové přiznání a zjistil jsem, že se mě konsolidační balíček týká mnohem více, než jsem si myslel. Navíc jsem na cestách kvůli plánu D a E, takže mám hlavu akorát na sžíravou ironii a vlastně je dobře, že nejsem doma, protože dnes by moje špičky schytala i moje dobrá žena. Ta teď má starosti se čtyřmi velociraptory, kteří dva měsíce nemusejí do školy. Nejstarší cérenka je naštěstí už rozumná a na brigádě. Dnes tedy budu zlý i k těm, kteří si to nezaslouží.

Tak jsme se dozvěděli, že Bidenova rodina probrala se starým pánem hentu debatu, kde pohořel jak papír a ukázal celému velkému americkému národu, že je všechno v prdeli… a přesvědčili ho, aby v kampani pokračoval, protože toho přece pro Američany tolik dobrého udělal. Myslím, že Putinovi se ulevilo a všichni jeho američtí agenti dostali rozkaz, udržet Bidena ve hře za každou cenu. Sice to vypadá na nukleární válku, ale proti senilnímu vrchnímu veliteli se bojuje snáz než proti energickému machovi, jehož ego sahá až za oběžnou dráhu.

Vlastně mě to vůbec nepřekvapilo. Nejhorší, co se dneska politikovi může stát, je uznat chybu. Ne, že by mu to uškodilo u voličů, ale uškodí to jeho naturelu. Jak jsem už několikrát psal, majnstrýmová mééédia u nás vytvořila prostředí, ve kterém se do politiky dostane buď šedá myš, která se každé ráno podívá na Českou televizi, aby věděla, jaký má zastávat názor (Typ Fiala, Rakušan, Pekarová) a nebo namachrovaný frajer, kterému nevadí neustále ostřelování mediálními sračkomety (Typ Zeman, Rajchl, Okamura, Trump, Turek). Jen výjimečně v politice uspějí ti, kteří jsou povahově normální.

Senilní hlupák se nesmí mýlit, protože by ho to usvědčilo ze senility a namachrovaný frajer se nesmí mýlit, protože by to uškodilo jeho pověsti. A tak se pojede dál močálem černým kolem bílých skal. Jak napsal Marian Kechlibar, kandidáti na amerického prezidenta mají dohromady sto šedesát let… Myslím, že Putin a Sitting Ping si nemohou přát nic lepšího. Ale demokracie funguje… ne že ne. Západ totiž přesně vystihují tihle dva kandidáti. Dokonale. Jsou jak tramvaj mezi Mostem a Litvínovem. Ať jedete kterýmkoliv směrem, vždycky vás doveze ještě do větší díry než v jaké právě jste. Globání jih a globání východ se radují z kandidatury kolektivního Bidena a individuálního Trumpa na kterém mééédia nenechají nit suchou.

Americké vojenské základny v Evropě prý zvyšují svůj stupeň pohotovosti. Ne, tentokrát to není kvůli Rusku a Ukrajině. Tentokrát je to kvůli Hizballáhu. Arabské státy ho totiž právě škrtají ze seznamu teroristických organizací. Asi, aby mu mohly posílat peníze na levné drony. Už víme, že v modrní válce perfektně hoří Leopardy, Abramsy i Téčka a ve výčtu předražených obrněných šrotů už chybí jen Merkava. Írán dodává Rusku svoje drony Šáhid, které Rusové přejmenovali na Geran (v překladu Pelargonie – Rusové mají v tomto vůbec smysl pro humor a hodně zbraní se jmenuje Tulipán, Hvozdík a další kytky), Rusové by zase naopak mohli dodávat Íránu (a Hizballáhu) svůj Lancet, kterému by muslimové mohli říkat třeba Burák.

V Evropě by se to celé mohlo projevovat zvýšenými teroristickými útoky… ale to se vlastně ani nepozná, muslimská menšina většina v poslední době v Německu bodá kolem sebe rychlostí třicet osm útoků denně. Ale s migrací to samozřejmě N ES O U V I S Í! Všechny stařenky, které na fejsbůku nechají prchlivost cloumat svým majestátem jsou uvězněny rychleji než pachatelé znásilnění. Poslední dny Výmarské republiky, hadr.

Jo a samozřejmě nebude dost munice pro Ukrajinu a Izrael dohromady… Hádejte, kdo dostane přednost? Uhodli jste ve sto procentech případů. Možná proto si Olena Zelenská objednala nové Bugatti… už je zbytečné předstírat starost o svůj národ. Navíc to už nefunguje. Včera jsem se dozvěděl od svého banderovského příbuzenstva na Ukrajině, že už Zelenského nemilují. Je to prý klaun. Vidíte, stačily dva roky války, milion mrtvých a už na to přišli. Před dvěma roky mi chtěli vyškrabat oči. To ještě snili o šturmu na Moskvu v nejlepších tradicích SS Gallizien a jejich nejlepšího bojovníka Huňky. Teď se začínají demokratizovat a zaujímají pozice jako za Sovětského svazu. Ale ono to v nich zůstane a za padesát let se to zas při nějaké vhodné konstelaci vynoří rychleji, než bys řekl Stěpan Bandera. Denacifikace se zase nepovede. Nezvládl to ani soudruh Stalin s Brežněvem a ti měli jiné možnosti než Putin

Do toho Medvěděv mluví o útoku na nějaké to hustě osídlené evropské území… Zrovna včera jsme to probírali s mou účetní… Počítejte se mnou. Maďar od začátku říká, že to není jeho válka a nehodlá se toho zúčastnit. Slovák z toho vycouvává. Rakušan je neutrální. Estonci, Lotyši a Litevci jsou sice na válku nadržení, ale mají mezi sebou velkou ruskou menšinu – přece si Rusové nebudou bombardovat svoje…, i když… na východě Ukrajiny hoří domy především těch, které Rusové přišli bránit před zlými Urkonácky (Sorry jako, dneska mám prostě blbou náladu, no). Poláci jsou ozbrojení a mohli by kousnout. Němci musejí platit za ruský plyn, který neodebrali, protože smlouvy s Gazpromem tak jsou nastavené. V Rumunsku je takový bordel, že kdyby tam Rusové hodili bombu, nikdo by to nepoznal. Francie je jaderná mocnost.

Ať se na to dívám z kterékoliv strany, naše Kotlinka je prostě ideální terč. Nikdo jí nepotřebuje, vydrancovaná už je, blbců je tu také dost, ruskou menšinu jsme už vyštvali… hele, my bychom měli bedlivě zjišťovat, jestli ruský diplomatický personál nebalí kufry a neodjíždí domů.

Vidím to na ty Pardubice… největší výroba nitrocelulózy v Evropě.. Bez ní jsou k ničemu všechny granáty, rakety, drony, patrony, petardy i bumajzle. Nezlevňují tam v poslední době nemovitosti? Jako sekundární cíl bych viděl Náměšť a Mošnov…

A kde bydlíte vy?

Zkrátka a dobře, letos to na okurkovou sezónu moc nevypadá. Ale kdo můžete, zavařujte. Bude se vám to hodit. Myslím, že je nejvyšší čas začít oprašovat články o preperství a soběstačnosti.

Přeji hezké prázdniny.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (389 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

...Senilní hlupák se nesmí mýlit, protože by ho to usvědčilo ze senility a namachrovaný frajer se nesmí mýlit, protože by to uškodilo jeho pověsti….

... kandidáti na amerického prezidenta mají dohromady sto šedesát let…

...Rusové mají v tomto vůbec smysl pro humor a hodně zbraní se jmenuje Tulipán, Hvozdík a další kytky), Rusové by zase naopak mohli dodávat Íránu (a Hizballáhu) svůj Lancet, kterému by muslimové mohli říkat třeba Burák.

...Včera jsem se dozvěděl od svého banderovského příbuzenstva na Ukrajině, že už Zelenského nemilují. Je to prý klaun.

...Němci musejí platit za ruský plyn, který neodebrali, protože smlouvy s Gazpromem tak jsou nastavené. V Rumunsku je takový bordel, že kdyby tam Rusové hodili bombu, nikdo by to nepoznal...

(Vidláku, a klidně buďte "zlý" častěji...)

Průměrný počet slepic: 4.3 (157 hlasů)

Dnes Vidláku jsi byl impozantní a břitký jako nůž.
Souhlasím s paní Včelkou  ..."Vidláku buď takto "zlý" častěji..."

Průměrný počet slepic: 4 (110 hlasů)
Trvalý odkaz

Peter Pellegrini bez otálení podepsal zákon o

zrušení slovenské veřejnoprávní televize.

A pak že to nejde.

(FB J. Rajchla)

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (190 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

I když Babbiš slíbí rohlík třeba za korunu, česká veřejnostátní média nezestátní, nevyvlastní, ale ponechá tento socialistický zelinářský skanzen státního uměleckého souboru a politického školení obyvatel jeho vzbouřenecké posádce. Nikdo ze současných politických kritiků nedá podpis pod prohlášení, že v případě vlády nebo vhodné politické konstelace v parlamentu veřejnostátní televizi a rozhlas zprivatizují nebo zestátní.!

Za těch 8 miliard a budoucích 10 miliard Kč ročně si taková firma z Krkavčích hor koupí každého oponenta a nepřítele. Budou si z penězi poddaných dál dělat, co si umanou. Dál natáčet seriály a pořady podle komerčních vzorů a platit za licence.Dál šířit propagandu Liberálistické internacionály Nového světového řádu a podpory Grýndýlu, boje proti klimatu zeměkoule, proti tradiční společnosti rodiny, rodu, kmeni, národu...

Dál bude přinášet hodiny a dny zprávodajství z bezvýznamných událostí jako je komediantů a celebrit v Karlových Varech při filmovém festivalu. Místo zpravodajství ze setkání celebrit a vůdců v Davosu! Místo jednání Evropské rady, českých i cizích zástupců a jejich závěrů. Kdy naposledy jsme se dozvěděli, co tam ti vůdci států uvařili, pokud se jim nestavěl na zadní Orbán nebo někdo jiný? Co tam přinesl a co si odnesl náš vůdce ČR. 

V ČR se dobré zákony jiných států nekopírují. V ČR se z takových vzorů vyrábí zrůdy a mrzáci, které úprav nepřežijí ani dva roky. 

Krkavčí hory a jejich personál bych pronajal na 33 let s tím, že zaplatí roční nájem ve výši 1/33 odhadu hodnoty (samozřejmě s valorizací a bez poplatků koncesionářů) a pak ať si to nechají. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

S tím souhlasím. A proto Slovákům závidím. (i když mají mezi sebou stejné prdlouše jako u nás, u nás jich je bohužel víc, a ještě k tomu ani nemáme lidi jako je Orbán nebo Fico. Stačila kauza Vrbětice, a všichni hrdinové se pos*ali hrůzou, protože kdo by se nepos*al, mohl by třeba dopadnout jako Fico.)

Průměrný počet slepic: 3.6 (25 hlasů)

Možná že se Babis již poučil ze své chyby když byl ve vládě že nevyčistil tehdy Augiášův chlév v ČT. Že by příteli Agarine Babiš "záviděl" slávu Orbána a touží se stát českým Orbánem? To by bylo milé překvapení. Každopádně porážka pětidemolice se dá uskutečnit jen přes Babiše. Jsem fanoušek STAČILO ale Kateřina Konečná nemá možnost sama porazit vládní pětifialovou sebranku. Možná by jsme měli dát šanci Babišovi vykopnout pětidemolici z vládních křesel a aby vyčistil Augiášův chlév v ČT. Jinak tato pětihlavá fialová saň nám bude vládnout navždy. Trefný popis jak vidí Ano a Babiše dává ŠTĚPÁN CHÁB ve své analýze viz zde:

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2157725#comment-2157725

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Stejně jako u zvolení "někam", teprve tím začíná opravdová práce.

Stejně jako u ustanovení nové vlády z opozice. Kolik je původních státních úředníků, organizací a zabydlených lidí na teplých místech a to bez ohledu na světonázor? Se všemi musí nová vláda bojovat, viz Fico a Slovensko. Otec říkal že po druhé válce trvalo deset roků, než se nová vláda a lidé zbavili sympatizantů s Říší. Tohle je začátek změny a pokusu o nový režim. Nás to teprve čeká a snad se toho dožiji. Jen marně čekám na novou jiskřičku a kdy to začne.

Průměrný počet slepic: 4.7 (108 hlasů)
Trvalý odkaz

-----------------------------------------------------------------------

🏳️‍🌈Američané shrnují výsledky měsíce LGBT Pride:

✔️„Chceme žít jako všichni ostatní.“

✔️"Chceme se prostě vzít.“

✔️„Chceme prostě používat dámské toalety.“

✔️„Chceme prostě tančit nazí před dětmi.“

✔️„Prostě chceme, aby vás zavřeli do vězení za nesouhlas.“

 

@neCT24 

Průměrný počet slepic: 4.2 (107 hlasů)

OBLEČKY PRO ČESKOU OLYMPIJSKOU REPREZENTACI

...Blíží se letní olympijské hry v Paříži a byla představena kolekce oděvů, v nichž se bude prezentovat česká reprezentace. Její autor (Jan Černý) tvrdí o českém národu, že je myšlenkově zaostalý a předložil již schválenou sadu vytvořenou pro bezpohlavní sportovce. Respektive tak své dílo uvedl. Prezentaci navíc doplnil snědým představitelem africké menšiny, který má vystihovat podstatu češství. Jde o další záměrnou provokaci poté, co oblečení národního týmu vyslaného do Francie nevyužívá výhradně českých symbolů a barev. Jde o smutnou ukázku degradace České republiky... Módní návrhář evidentně nepochopil, na jakou akci jeho kolekce směřuje a co má představovat. To už můžeme nechat hrát našim vítězům místo hymny nějakou odrhovačku provázející průvod homosexuálů Prag Pride.

Potlačování národního povědomí je normou nynější doby. Jde o jasné směrování k prolnutí národů, etnik a pohlaví. Celá EU a její ideologie je postavená na postupné likvidaci národní hrdosti a rozdílnosti pohlaví. Normální člověk se tomu brání, idioti tleskají a módní návrhář zcela zjevně vyšel vstříc té druhé části lidstva…. A odnesli to naši sportovci. A s nimi i uvědomělí Češi a Moravané. Je to trapná ostuda, i když těm hadrům budou mnozí tleskat za odvahu...

Jindřich Kulhavý

https://cz24.news/nejhnusnejsi-progresivisticky-hnus-oblecky-pro-ceskou-olympijskou-reprezentaci/

Průměrný počet slepic: 4.3 (124 hlasů)

 

VIKTOR DYK: ZEMĚ MLUVÍ

Závěr básně Viktora Dyka z roku 1921

Prosím tě, matka tvá: Braň si mne, synu!
Jdi, třeba k smrti těžko jdeš.
Opustíš-li mne, nezahynu.
Opustíš-li mne, zahyneš!

Okno (1921)

https://www.ceskaliteratura.cz/texty/dyk.htm

Průměrný počet slepic: 5 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

A jsou si jistí, že se letošni OH v Paříži uskuteční? Já ne.

Průměrný počet slepic: 4.6 (64 hlasů)

Bude to mít svoje "mouchy". Hodně VELKÉ mouchy. Jedna z nich je Macron.

Průměrný počet slepic: 3.9 (64 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Napřed byl Macron pudlík který štěkal na ruského medvěda. Teď se s něho stala jedna obyčejná veliká moucha ... masařka :-)

macron a rusky medved

Průměrný počet slepic: 3.8 (86 hlasů)

Bez klobouku bos, masařka Eman natloukla si nos. 

Průměrný počet slepic: 3.5 (51 hlas)

kde jsou limity escheria coli překročeny 40x. Přeji pěkné pos.ání, milí sportovci.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

kdyby měli modré kalhoty/sukně (+bílé tenisky), bílá trička a červenou kšiltovku s nápisem ČR/Czechia, nemuseli nic platit ujetýmu joudovi (jestli to není potomek Davida Černého) a cítili by se v tom určitě líp.

Průměrný počet slepic: 3.8 (21 hlas)

je teplej

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Kdyby měl stále teplotu okolí, byl by mrtvý.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Podle těch návrhů to vypadá, že je i tenhle Černý.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

a ze svou nenávistí ničí pomníky padlých sovětských vojáků.  Εstonský starosta okresu Saaremaa  zahájil demontáže náhrobků vojáků Rudé armády ve vesnici Tehumardi a prohlásil že na tomto místě by neměly být náhrobky s hvězdami - podle jeho názoru „to není hezké“! V této estonské vesnici je pohřbeno asi tři sta sovětských vojáků. Místní úřady se rozhodly ostatky pohřbít na jiném místě a rozebrat náhrobky s pěticípými hvězdami !

zdroj+foto zde: https://t.me/neCT24/58433

Průměrný počet slepic: 3.5 (62 hlasů)

"Hezké" nejsou ani p*dele buz....tů, a přesto je nechají pochodovat ulicemi.

Průměrný počet slepic: 3.8 (64 hlasů)
Trvalý odkaz

„možnost nastolení míru“ a bilaterálních vztahů, řekl tiskový tajemník maďarského premiéra.

Je to Orbánova první návštěva Ukrajiny od zahájení speciální vojenské operace.
Jak by mohla vypadat konverzace mezi Orbánem a Zelenským viz video z českými titulky zde:  https://t.me/neCT24/58256

neCT24

Průměrný počet slepic: 3.1 (47 hlasů)

- hlavně aby nám ho tam neodkrouhli...

Průměrný počet slepic: 3.7 (49 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

to teda jo, ukáčka jsou v tom všehoschopná, vždyť sám Zelenáč má na to pozlacenou pistoli s dvouocasým lvem kterou mu daroval  náš PePa 

pepa yelenksz pistole

Průměrný počet slepic: 3.3 (53 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

pistole se dvěma ocasy, toť vhodný dárek pro papalášské mamlasy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Jeden ocas větší než druhý.

Průměrný počet slepic: 3.4 (22 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

ocasi čtyři 

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Stále více médií dospívá k závěru, že politické změny ve světě „vedou Zelenského ke katastrofě“.

„Pro Zelenského nastaly špatné časy. Trumpův názor na ukrajinský konflikt je dobře známý: chce ho ukončit. Pak přišly výsledky prvního kola parlamentních voleb ve Francii. Před námi je ještě druhé kolo, ale jedno je jisté: příští vládu nebude vytvářet Macron. Macronův politický projekt je od nynějška mrtvý, stejné bude i jeho další prezidentování. V příštím parlamentu budou naopak dominovat poslanci z levicové koalice Melanchona a pravicové strany Marine Le Penové. Nemají téměř nic společného kromě jednoho: stejně jako Trump chtějí také ukončit konflikt na Ukrajině“.

zdroj+foto zde: https://t.me/neCT24/58436
 

Průměrný počet slepic: 3.5 (69 hlasů)

Dnes jsem četl článek, jak na Slovensku zvažuji znovuzavedení matematiky jako povinného maturitního předmětu. Argument, na co jsou nám vzdělání lidé, kteří neprokáží schopnost alespoň základů logického uvažování. 

Vzpomněl jsem si na dokument  o jedné velmi úspěšné  české herečce, která zmínila, že matematiku  k životu nepotřebovala. Tato dáma měla  štěstí, dar logického myšleni  dostala. 

Máme tu však dost umělců, kteří svůj obor  umí, ale jsou vedeni hlavně emocemi a logika uvažování jim značně chybí. Pak se nestačíme  divit, co jsou schopni veřejně hlásat  a jaké rozporuplné  činy udělat

Je to škoda, kazí tím svou dosavadní práci nejen sobě. Čas ukáže, kde soudruzi udělali chybu .

Platí to obecně nejen pro herce, uvádím je jen jako známý příklad. Podporováni ztráty základů  logického uvažování  vede k růstu počtu neomylných lepšoidů. 

Držím  palce Slovákům, že chtějí matematiku znovu zavést.  Ať najdou řešeni, kdy nebude matematika pro jinak nadané jedince strašákem, ale nutnou překážkou, kterou je třeba překonat. Bylo málo těch, co to nezvládli. 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (90 hlasů)

a teď kvílí nad nízkým důchodem

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Líbí se mi Babišův úmysl postavit frakci na formátu Visegrádské čtyřky + Rakouska. Takové pěkné a nostalgické navázání na Rakousko-Uhersko. Do budoucnosti by taková frakce mohla nést ovoce. Jenže ono „do budoucna“ se chystá až na další volby do Evropského parlamentu. A to je nesmírně daleko, když zákulisní čachry vypadají tak, že Evropská komise pojede prakticky beze změn. I se svou promigrační a greendealovskou politikou. Ale nešť, co jsme si zvolili, to máme. I se všemi důsledky.

Ale na Babišově hektické povolební činnosti jde vidět, že hnutí ANO nespí na vavřínech a chystá se ve volbách do českého parlamentu dobýt Českou republiku orbánovským způsobem. Jaký je vzkaz voleb do Evropského parlamentu? Silný nárůst hlasů, které si objednávají konzervativní a pro zemi ochranitelský způsob politiky. A Babiš takovou objednávku slyší a reaguje na ni. Je to populismus? Ale není, je to reálná politika, která vnímá, kde je třeba kout železo, protože tam to společnost pálí. Že jde Babiš tam, kam vane vítr? Když to srovnám s téměř eurofedaralistickou vládní koalicí, jsem vděčný i za to. Z nouze vděčný.

Jak na takovou objednávku z voleb do EP reaguje vládní ODS? Zaslechl jsem z kuloárů, že je z vládní na europarlamentní ODS tlak na to, aby opustila frakci konzervativců a reformistů a přestoupila k Lidovcům. Aby SPOLU bylo skutečně celé spolu. Předpokládám, že Alexandr Vondra se brání. Ale společné kandidátce, na které se mu svezli tři černí pasažéři z TOP 09 i KDU, se také bránil. A co z toho, nic.

Jediným skutečně poraženým v tomto případě bude Tomio Okamura, kterému svým krokem ANO vyluxuje poslední zbytky věrných. Okamura, neudělá-li zázrak, v politice končí. I přes sliby, že teď se do toho v SPD opřou, to po volbách nevypadá, že by se u SPD něco změnilo. Jede stále stejnou písničku, kterou už notuje do veřejného prostoru přes deset let. A to omrzí. Babiš svým krokem zároveň pracuje s další konkurencí, s Motoristy, Přísahou a venkoncem i se Stačilo! Kateřiny Konečné. A pokud v půlce neztratí dech, můžeme se pomalu těšit na to, že ANO získá v Poslanecké sněmovně orbánovskou většinu. A víte co? S pohledem na nynější vládu to přivítám s fáborky v rukou.

ŠTĚPÁN CHÁB

celý článek zde:
https://pravyprostor.net/slava-rozmanitosti-babisovo-ano-okamurovo-ne-a-fialovo-mozna/

Průměrný počet slepic: 3.7 (76 hlasů)

Okamura a SPD měli - a snad ještě mají jedinečný program:

Trestně právní zodpovednost a přímá jmenovitá volba politiků

Všelidové referendum

Kdo z vás to má? Jyrka.

Vím že to je neprosaditelná utopie, ale vypadá to hezky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

za celá léta v parlamentu udělali ?

Průměrný počet slepic: 2.9 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

 ...Korupcí získaný majetek v době před začátkem osvobozování rusky hovořícího východu Ukrajiny je vnitřním problémem této země. To se však nedá říct o dvou letech v době války. Vládnoucí kyjevská junta extrémně zbohatla na ekonomické výpomoci poskytované Západem. Velká část z peněz, o které jsou okrádáni Američané a Evropané, končí nikoliv u ukrajinského lidu či v kapsách obchodníků se zbraněmi schopnými dodávat své zboží, ale přímo v rukách Zelenského a jemu věrných. Jestliže ukrajinská vláda strádá, její vojáci zdaleka nedostávají vše, po čem volají, dokonce se kamsi ztratilo opevnění celé velké oblasti, pak elity tancují a jásají nad hromadami peněz. A rozhodně na sobě nešetří.  Zatímco český premiér se svou skvadrou včetně loutky na Pražském hradu shání pro Ukrajinu peníze i munici, pročež zvyšuje u nás i daně, zároveň celá EU rovněž okrádá občany svých členských států, v Kyjevě se spoří i utrácí. A speciálně rodina Zelenských se toho nebojí. Jestliže na Ukrajinu míří vlaky použitých i nových automobilů ze zbytku Evropy, což svědčí o jisté prosperitě této země i přes neustálé poplakávání a žebráni diktátora Zelenského všude, kde ho nevyhodí, jeho žena se dost možná rozhodla rozšířit rodinné jmění. Po nedávno avizovaném nákupu honosné nemovitosti v Londýnu a velkém hotelu s casinem jinde došlo na nějaké to vozítko na nákupy. A není to nic menšího než Bugatti Turbillon stojící 4.5 milionu eur. Což je při dnešním kurzu v přepočtu cca 112,5 milionů korun. Samozřejmě v základu. To je vcelku dost peněz. Je třeba si uvědomit, že bývalý a nedávno nijak bohatý komik vlastní momentálně těch nemovitostí mnohem více, nechybí mu ani jachta či letadlo. Bohužel bývalého ukrajinského prezidenta nemá moc kdo kritizovat, protože ho uplácelo plno firem, spolků i jednotlivců dávno před tím, než se Rusko rozhodlo zasáhnout. Samozřejmě může jít o fámu, ostatně jako pokaždé, když chce někdo Zelenského ,,pošpinit." V reálu je to však vzhledem k obrovské defraudaci dost reálné a ne překvapivé....

To je jen odstavec s hlavní myšlenkou autora. Celý článek zde:

https://www.inadhled.live/zajimavosti/kdo-to-nevnima-je-hlupak/
 

Průměrný počet slepic: 3.4 (59 hlasů)

Na tom mě (už poněkolikáté) zaujala ta kytice, kterou mívá Zelda na stolech i při různých jednáních a návštěvách - žlutomodrá. To už je fakt do očí bijící blbost "naentou". Tady je hodně patrná ta nízká úroveň divadelní komedie za každou cenu. Pro fanatiky. Možná mají takové i lůžkoviny. 

Průměrný počet slepic: 3.5 (28 hlasů)

Výstižný je váš názor paní Včelko jak pořád nám cpou tu modrožlutou barvou "už je fakt do očí bijící blbost "naentou". Tady je hodně patrná ta nízká úroveň divadelní komedie za každou cenu. Pro fanatiky". Nemohl jsem odolat aby jsem se nezasmál s vaší trefnou poznámkou "asi mají i žlutomodré lůžkoviny". Oceňuji  že máte smysl pro "palčivý" humor, stejně jako dnes náš "zlý" :-) Vidlák ze svým dnešním "břitkým" a trefným článkem.

Průměrný počet slepic: 3.2 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Ian DeMartino, https://sputnikglobe.com/20240702/zelensky-needs-to-understand-the-us-loves-israel-more-1119227898.html

Spojené státy mají vyšší priority než je Ukrajina, patří k nim i bezpodmínečná podpora Izraele. Nezvolený ukrajinský prezident by se to měl doučit, protože v USA se rozhořívá volební období a může dojít ke změně politiky.

Během debaty minulý týden se hovořilo o Ukrajině, ale ani jeden z kandidátů nenabídl konkrétní plány, jak pokračovat ve financování nešťastné zástupné války NATO na Ukrajině. Bývalý americký prezident Donald Trump prohlásil, že najde řešení konfliktu ještě před svým lednovým nástupem do funkce, zatímco současný americký prezident Joe Biden tvrdil, že jeho akce na Ukrajině zabránily ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi obnovit "jeho sovětské impérium".

Naproti tomu, když přišla řeč na Palestinu, oba kandidáti se přeli o to, kdo více podporuje Izrael. "Jsme největším poskytovatelem podpory pro Izrael než kdokoli jiný na světě," tvrdil Biden. "Měli byste je nechat jít a nechat je dokončit práci ," řekl Trump na adresu Izraele a dodal, že Biden připomíná "velmi špatného Palestince".

Tento ostrý kontrast měl být pro Volodymyra Zelenského, bývalého zlatého chlapce Západu, poučný.

"Je mi líto, ale nakonec prioritou pro USA bude vždy Izrael," tento pocit není založen na etnocentrismu nebo náboženských představách, ale jednoduše na tom, že "z geopolitického hlediska je pro Spojené státy důležitější chránit Izrael než chránit Ukrajinu".

Izrael bývá někdy označován za letadlovou loď Spojených států na Blízkém východě.

Den po debatě uspořádal Zelenskyj tiskovou konferenci, na níž prohlásil, že brzy předloží "komplexní plán" na ukončení konfliktu, který by podpořila "většina" světa. Naznačil rovněž, že je otevřen jednání s Ruskem pomocí prostředníků. I když tyto komentáře přišly nedlouho poté, co byla jeho poslední takzvaná "mírová konference" téměř všeobecně označena za neúspěch a že to byla pohroma obdobná jako katastrofální Bidenovo vystoupení v debatě, je těžké přehlédnout.

Jeho mírové rozhovory nelze brát vážně zvlášť když už si vymohl dost času a chce případné rozhovory odložit až na dobu po stále pravděpodobnější volební prohře Bidenovy administrativy.

Stejně jako po celá desetiletí nemají Američané žádnou volbu, pokud se chtějí dočkat výrazné změny v zahraniční politice.

Demokraté jsou mnohem tvrdší v otázce Ruska, republikáni jsou mnohem tvrdší v otázce Číny. Stačí si jen vybrat. Nakonec stejně dostanete sionistu. Chcete bojovat proti Rusku, nebo proti Číně? Já nechci bojovat ani s jedním, ale taková možnost není na výběr.

Kandidátka americké Strany zelených Jill Steinová ve své reakci po debatě nabídla voličům jiný pohled. "Nejenže naše země financuje genocidu... ta genocida by neprobíhala bez Bidena a amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena," vysvětlila s tím, že v prezidentské debatě "dva váleční štváči v podstatě soutěžili o to, kdo nás dříve dostane do třetí světové války".

Průměrný počet slepic: 4.5 (44 hlasů)

Válku s Ukrajinou začal Rus, válku s Izraelem začal palestinec (záměrně použito malé "p", páč jde o pseudonárod).

To měli držet hubu a krok a měli si to nechat líbit?

Co uděláš Inzo, když k tobě přijdu a proplesknu tě? Kopneš mě do koulí, nebo mi radši nabídneš manželku a půlku zahrady? V druhém případě ale počítej s tím, že za chvíli budu chtít i dceru a támhleta pergola v druhé části se mi taky líbí.

Průměrný počet slepic: 2.4 (49 hlasů)

I když ve sporu Izrael – Palestinci, jsou mé sympatie na straně Izraelců, zdůvodnění proč, by bylo delší, a nemám na ně momentálně čas, ale Vaše příměry opravdu hodně kulhají.

Mimo jiné byste v těch příměrech musel zmínit, že ta zahrada patřila tomu útočníkovi, i když se o ní nestaral a rostl na ní z větší části jen ten nejodolnější plevel, ale ještě před tím patřila Vaší rodině, než Vás odtud kdysi dávno vyhnali ,a ještě před tím patřila někomu docela jinému, než je vyhnali Vaši předkové.

Ale to mi pořád ještě nepřipadá to nejpodstatnější v tomto sporu. Časem to možná rozvedu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

Ale možná se pletu, já tady v tomto mám poslední dobou dost hokej. Pokud jsme si netykali, tak to navrhuji.

Ale k tématu. Amerika patřila indiánům, Austrálie Aboridžincům, Nový Zéland Maorům, jižní Slovensko Maďarům a můj barák sudetským Němcům. Tak a jak to teď rozčísnem?

Když za mnou zítra přijdou potomci těch sudeťáků s papíry, které budou dokazovat, že jejich předkové ho postavili, pak byli vyhnáni a byl jim ukraden a že na něj mají právo, asi lidsky s jejich důvody budu muset souhlasit. Já jim na to, že jsem ho koupil v dobré víře, jejich dědovi jsem ho neukradl já, v jakém byl stavu si asi dovedeš představit, když ti řeknu, že předtím se o něj staral 40 let OPBH a bydleli tam po mém nastěhování pouze cigoši, veškeré volné peníze do něj rvu už 35 let, tudíž na něj mám taky právo.

A máš tady dvě skupiny, kdy každá z nich je vlastně v právu. Teď to rozsuď. A zapomeň na Benešovi dekrety. Prostě urči, kdo má na ten barák větší právo. Ten, jehož předci ho postavili a pak jim ho ukradli? Ten, kdo zařídil, že už dávno nespadl, rekonstruoval ho, dal mu novou střechu, letos mu dá novou kotelnu, příští rok nový plot? A lidem uvnitř se žije dobře. A´t zvolíš mě, nebo je, vždy druhé straně ublížíš.

Dokázal bys tento spor o blbý jeden barák spravedlivě rozčísnout? Pokud ne, tak neraď židům a palestincům, jak to maj dělat.

Průměrný počet slepic: 2.6 (27 hlasů)

Zatím jen k tomu tykání. K tomu ostatnímu později. Tykali jsme si do té doby, než ses u některého diskutujícího proti tykání ohradil. Tak jsem Ti začal vykat abych nedopadl stejně, ale já jsem proto aby si na diskuzních fórech a chatech tykali všichni. Ono to tak v začátcích Chatů a fór fungovalo. Je to přehlednější a člověk nemusí vždycky přemýšlet zda tomu či onomu tykám nebo vykám.Tímto vyslovuji souhlas s tykáním. Mi může tykat kdokoli.

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)

který zde tyká všem. Bylo to z toho důvodu, když napsal, že ti, kteří mají jiný názor než on, nejsou jeho názoroví oponenti, ale nepřátelé.

Čímž jsem tudíž usoudil, že mě považuje za nepřítele, ok, ale tudíž od něho tykání nepřijímám. Je zde fůra lidí, s jejichž mnohými názory nesouhlasím. Vidlák, Mája, Inza, ty a hafo dalších. Ale ani jednoho z nich nepovažuji za svého nepřítele, protože v mnoha věcech s nimi i souhlasím. A že občas krapet provokuji? No bóže, moji kamarádi by vám sdělili, že to umím podstatně ostřeji, ale zatím jsem k tomu neměl důvod.

Průměrný počet slepic: 2.9 (29 hlasů)

Když zase taháš zde mé jméno tak musíš vědět že vykám paní Včelce, Inzovi, Agarinovi, Itkica, Jurášek, Mimaka, Lacasita a hodně jiným ke kterým mám velikou úctu za jejich příspěvky a názory. 

Vidlákovi a Zauberovi zase tykám protože jejich příspěvky jsou mně doslova "bratrské", naopak od většině tvých příspěvků které jsou sebestředné a jinými s kterými nesouhlasím. 

Takže jsi zase ještě jednou "vedle jako jedle". 

P.S. A nejsi můj nepřítel, to jsou jiní, ty jsi taková černá sebestředná ovce která se liší od stáda bílých oveček a která zde úmyslně zmatkuje, provokuje a někdy i  hrubě uráží viz například paní Včelku

Průměrný počet slepic: 3 (25 hlasů)

Včelku Máju jsem naposledy urazil možná někdy loni na podzim, pak jsem vyhlásil jednostranně příměří. Ona sice neodpověděla, ale od té doby si nevšímá mě a já jí.

Pak si všimněte, že ve svém příspěvku mi opět tykáte i když jsem zde jasně a několikrát sdělil, že mi to vadí. To vy ale prostě hodláte ignorovat.

A díky za psychologický rozbor mé osobnosti. Třeba vám jednou poskytnu stejnou službu a natvrdo napíšu, co si zase o vás myslím já. Zatím se celkem držím, ale až to ze mě vypadne, nebude se vám to líbit.

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

Jako pravý dřevorubec jsi tvrďas to na Tebe oceňuji.

A taky oceňuji Tvé prohlášení že už jsi vyhlásil příměří s paní Včelkou.

Už jen toto Tvé prohlášení jestli je pravdivé stojí za to se někdy v Ústí zastavit a dát si spolu pivko.

Samozřejmě bez vykání.

Průměrný počet slepic: 2.7 (19 hlasů)

Napsal uživatel berrnard dne Po, 20. 05. 2024, 09:48

Pardon, asi jsem včera poněkud řádil.

On totiž soused zase vypálil nějakou kořalku a pozval mě na degustaci nových modelů. ... Ani jsem to po sobě radši nečetl, ale hrubou představu mám. Takže, jestli jsem někoho včera urazil, tak se omlouvám. Adresně se omlouvám Včelce Máje, jelikož tuším, že když jsem byl v ráži, tak jsem natuty zmínil jí, jelikož v tomto směru je moje oblíbenkyně. Takže, Včelko Májo, pardon….

 

Napsal uživatel Freud dne Po, 20. 05. 2024, 20:31

berrnardovi.

Tak Ty přijdeš v povznesené náladě domů, napřed pokecáš s kočkou, následně pozurážíš lidi na tomto Webu, a ráno si potom sypeš popel na hlavu, abys vzápětí všechny přesvědčoval jaký jsi geroj a jak máš doma všechno pod kontrolou...

 

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

Díky za upřesnění paní Včelko, podzim a jeden měsíc to je opravdu rozdíl.  Takže berrnarde to pivo v Ústí se odkládá na dobu neurčitou , musíš se napřed prokazatelně polepšit a přestat provokovat paní Včelku. 

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)