O jedné výstavě...

Autor

Tak nám v Moskvě uspořádali výstavu kořistní západní techniky z Ukrajiny. Podobnou, jakou Ukrajinci uspořádali v létě 2022 v Praze, jen tam mají víc bazmeků a jsou v lepším stavu. Leckterý vehilkl dojel na místo výstavy „po svých.“ Ukrajinci ukazovali výstavu ryze ruských vojenských obrněných šrotů (a to ještě nebylo jisté, kdo byl skutečným uživatelem toho rozstříleného železa… Rusové to pojali poněkud více zeširoka a převádějí stroje z Austrálie, Rakouska, Velké Británie, USA, Turecka, Ukrajiny, Francie, Finska, České republiky, Slovenska, Švédska i Jihoafrické republiky.

Propaganda musí být… když vyhráváte, ukazujete kořistní techniku. Právě takto Zelenský přesvědčil svůj národ, aby se nechal dobrovolně zdecimovat. Dal jim vidinu vítězství. Vyhnali jsme Rusy od Kyjeva… oni sice odešli sami, ale to víte, propaganda…

Ne, NATO vůbec není účastníkem konfliktu…. akorát na tom výstavišti to vypadá poněkud jinak.

Už se ozval Jens Stoltenberg, že NATO tuto výstavu odmítá a neuznává její existenci. Prý nejstrašnější pro Rusko bude, když na tuto výstavu státy NATO „zapomenou.“ Musel jsem se štípnout, když jsem to četl.

Ale jinak to sedí. Rusko vyhrává válku proti celému Západu a jediné, co s tím můžeme dělat, je zatáhnout záclonky a dělat, že se nic podobného nestalo. Stoltenberg nezapomíná na výstavu kvůli Rusku, ale kvůli sobě. Kdyby totiž otevřel oči, viděl by hrůznou budoucnost, do které sebe, ale především nás, uvrtal.

Ta výstava není vůbec určena pro nás… Je určena trochu pro Rusy, ale ještě víc pro celý zbytek světa. Ukazuje totiž desítkami tun železa, že Putin si troufnul postavit se Západu a tahá za delší konec provazu. Ukazuje velmi výmluvně, že Spojené státy i Evropská unie jsou k poražení. Proto také Stoltenberg tak prská. Mansteinův paradox v praxi… My tady na Západě máme přece všechno lepší než ti mongoloidní mužici z východu… Přesto každý den přicházíme o území…

Podívej se, světe, Ruský voják si poradil s HIMARSem, Leopardem i Abramsem. Poradil si i s tankem Tomáš, raketometem Přemysl, poradí si i s vrtulníkem Čestmírem. Západ posílal jednu zazračnou zbraň za druhou, všechny na bojišti postupně selhaly, žádná zázračná dějinná zkratka neexistuje, válka je prostě komplexní systém a vítězí ten, kdo má větší továrny a víc surovin. Rusko je opět velmocí první kategorie, protože hraje s Američany hru u stejného stolu. Ukořistěný Abrams je toho důkazem.

Čína to vidí, Indie to vidí, Turecko to vidí, Írán to vidí…

Rusko možná není ekonomickým tygrem světa, možná není ani inovačním motorem planety, ale západní vojenské hračičky na něj prostě a jednoduše neplatí, protože ruská houževnatost je také geopolitická kategorie. Rusko je možná benzínkou s jadernými hlavicemi, ale to se prostě také počítá.

Všechno víme, všechno máme zdokumentované, víme, kdo sem tu techniku poslal, kdo to přivezl, kdo to povolil… i kdo napsal na hlavně ty vzkazy. Ekonomika nám šlape, granátů máme tolik, že je už dáváme i na sklad, tři čtvrtiny světové populace nám fandí a nemohou se dočkat, až Západ půjde definitivně do háje. Afričtí diktátoři si už stahují zlato domů. V USA to není bezpečné. Kořistní technika jako zdvižený prostředníček Západu…

Mimochodem… Putin nechal ohnout všechny hlavně na tancích Leopard… Ach ty diplomatické jemnůstky…

Zatímco se Rusko chlubí svými vojenskými úspěchy, Zelenský mluví o mírové konferenci ve Švýcarsku, kde se prý dá dohromady koalice států, které pak na Putina zatlačí, aby pěkně se svými vojsky ustoupil a odevzdal i Krym. Myslím, že nebudu daleko od pravdy, když ze Švýcarska bude na Putina tlačit přesně ta koalice, která má dneska v Moskvě tu svoji nedobrovolnou výstavu. A ano, přesně tak bude vypadat i ten jejich nátlak. Ošuntěle, rozstříleně, bezmocně. Zkuste se nesmát…

Tohle zavírání očí před realitou, to bude jednou námět na úžasnou psychologickou či psychiatrickou práci. Když o tom neřeknou v České televizi, tak se to nestalo. Když budeme dál vehementně tvrdit, jak vítězíme, určitě se stane zázrak. S naší skvělou propagandou přece máme právo vyhrát. Nemusíme udělat nic víc, stačí jen všechny přesvědčit, že všechno je na nejlepší cestě.

Škoda, že se Fiala učil jen u Goebelse, ale neučil se i u Speera…

Že prohrajeme, to bylo jasné nejpozději od té chvíle, kdy Fiala dovolil ty šílené nárůsty cen elektřiny. Kdy EU dál pokračovala v grýndýlových snahách a ani nepomyslela na zrušení emisních povolenek. V té chvíli bylo jasné, že je konec. Kdyby Západ tehdy rozjel válečnou výrobu, odstranil byrokratické hovadiny a uvolnil lidskou tvořivost, mohlo to ještě dopadnout jinak. Ale… tehdy Rusové působili slabě. Nejspíš schválně… právě proto, aby Západ moc nevyděsili a on válečnou výrobu nerozjížděl. Někdy si říkám, že ty senzační zprávy, jak má ruská armáda jídlo, munici i naftu jen na tři dny, nám dodávali sami Rusové…

No nic… bude to ošklivé. Ale předtím, než bude konec, si ještě užijeme spoustu podobného kvikotu, jako od Stoltenberga. Ale bohužel se z toho nevykecáme. Tentokrát už ne.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (400 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

okno

Průměrný počet slepic: 2.4 (18 hlasů)

"Už se ozval Jens Stoltenberg, že NATO tuto výstavu odmítá a neuznává její existenci. Prý nejstrašnější pro Rusko bude, když na tuto výstavu státy NATO „zapomenou.“ 

- no pane jo, to je pomsta jak hrom!     😁

Průměrný počet slepic: 4.8 (131 hlas)

Vidlák:  Ne, NATO vůbec není účastníkem konfliktu…. akorát na tom výstavišti to vypadá poněkud jinak.

vystava v moskve

Na výstavě je k vidění více než 30 kusů těžké techniky západní výroby, včetně amerického tanku M1 Abrams a obrněného vozidla pěchoty Bradley nebo německého tanku Leopard 2. Nechybí ani stroje z Česka.

foto+zpráva zde: https://t.me/neCT24/55152

Průměrný počet slepic: 4.7 (104 hlasů)

Je někdo hrdý na to, že mezi nimi stojí i náš tank? Mně je za nás trapně. (To je podle Afročechový "dárek" za osvobození od fašismu v r. 45.)

🤮

Průměrný počet slepic: 4.8 (148 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

mají na té výstavě i českého Tomáše, škoda jen, že tam nemají i české vládní papaláše.

Průměrný počet slepic: 4.9 (95 hlasů)

V Moskvě je  vystavena i německá technika. To je německý dárek či odměna  za to, že Sovětské jednotky v průběhu dubna 1945 postupně obklíčily a dobyly Berlín, hlavní město nacistické Třetí říše.

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

vystava moskva 2024

Video z výstavy zde:
https://www.youtube.com/watch?v=HBdf4Dk_LqY&t=317s

 

Exponáty výstavy budou podle ruských představitelů neustále obohacovány o nové tanky a zbraně pokaždé, když se dostanou do rukou ruských sil, takže expozice může být stálá, ale v tomto případě bude nutné najít stálý výstavní prostor .

 

Není to poprvé, co se výstava pořádá. Poprvé se konala v letech 1943-44, kdy byla na moskevském náměstí vystavěna řada německých zbraní a letadel. I tehdejší výstava měla velký úspěch.

vystava 1943-4

 

Zajímavé komentáře na youtube s výstavy zničených zbraní NATO

Tato výstava ukazuje lidem v Rusku, že, jak řekl Alexandr III., „Rusko má na celém světě pouze dva věrné spojence – naši armádu a námořnictvo“

Výstava chce podle mého názoru ukázat nikoli to „hele, my můžeme vyhrát“, ale to „hele, kdo proti nám vlastně bojuje z rukou Ukrajinců“.

Co je ještě úžasnější, je nápis u vchodu s nápisem „velvyslanci v zemích NATO mohou přeskočit frontu“.

Sakra. Možná měli lidé ze Západu používat žetony z pračky.

Rusové ustupují dopředu a Ukrajinci postupují dozadu

Co je to nuance, tati? -No, podívej, synku, americká vláda slíbila, že tanky Abrams dorazí do Moskvy, svůj slib dodrželi, ale je tu nuance...

Němci byli skutečně uražení, když slyšeli, že ruská armáda nabídla více odměn za Abramse než za Leoparda. =)

Zelenskému se splnil sen, tanky Abrams a Leopard jsou v Moskvě.

Německé tanky byly také předváděny v Moskvě 1944-1952. Na Victory Parádě v roce 1944 procházely ulicemi desítky tisíc Němců a vojáků zajatých osou. To má dlouhou tradici.

Všechny tyto země prozradily svá tajemství najednou, společně. Člověče, jaká lahůdka pro ruské inženýry.

"Jděte a řekněte všem v cizích zemích, že Rusko žije. Ať nás beze strachu přijdou navštívit. Ale pokud k nám někdo přijde s mečem, mečem zemře. Na tomhle stála a bude stát ruská země." Alexandr Něvský

"Osvobodili jsme Evropu od fašismu, ale oni nám to nikdy neodpustí." - Sovětský generál Georgij Žukov


 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (126 hlasů)

tak nějak neinformovaně a hlavně poraženecky. Nemyslím si, že je to Ruská propaganda, že mají všeho až nad hlavu. A hlavně válečná výroba v KoZa, to je otázka desetiletí a ne měsíců. Doporučila bych Vidlákovi poslechnout si občas Pjakina. Většinou jsou to informace pro Rusy, ale občas tam probleskne také něco pro nás a není to nic příjemného. A stěžovat si na pětikolku je také jednoduché. Náš stát se sune do nenávratna už od hadráku a my to podporujeme svými hlasy. Z toho se žádným způsobem nevykecáme.

Průměrný počet slepic: 4.4 (42 hlasů)

Za nás nebo za ně? Kdo jsme my? :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Panevropa, bilderberg, římoklub, aspenklub, potomek německých kolaborantů ... zazdil brány na Východ svojí činností a politikou, aby Češi utírali jenom nudli. Ale jeho milí němečtí přátelé měli brány širší a otevřenější!

Merkel-Sauer-hexe byla ovšem v Rusku prakticky každý ro svého vládnutí. V Číně jenom o něco méněkrát.

A tak čeští vyvážejí své výrobky do Německa, které je pak prodává Číně, ba i tomu Rusku! 

Tu cestu zmaru otevřel tenhle elitník, jemuž i parlament posvětil protizákonné restituce zákonem Lex Schwarzenberg!

Jeho úd Mirokrad von Bechyně si zprivatizoval i českou bruselvizi, kde bez jeho knížecích rad neproběhl jediný den. Zmar České republiky probíhá i nadále pod jejich taktovkou.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Za mého dětství jsme bydleli v hodně postarší čtvrti města. Kromě kočičích hlav, smradlavých kanálů a jiných líbezností tam taky žilo docela dost potkanů. Občas se stalo, že když jsem se večer odněkud vracel a otevřel venkovní dveře od baráku, tak jsem nějakého potkánka potkal. Ne pod kamenem. Děda a táta mi vždycky radili, že pokud mám něco těžkého v ruce (třeba cihlu), tak se mám pokusit trefit. Nebyla to tak špatná rada, stačilo se vrátit na ulici a tam bylo bouraček docela blízko dost. Ale hlavně mi důrazně připomínali, že když se dostane potkan do kouta a začne se na tebe dívat, ZDRHEJ. Stane se nebezpečný a dovede skákat dost vysoko.

Proč to píšu. Na východě se to vyvíjí tak, že potkani jako Stoltenberg a jemu podobní se dostávají do kouta. Mám obavy, aby nezačali skákat moc vysoko.

Průměrný počet slepic: 4.8 (63 hlasů)

.... těm co o nich píšete jde o jejich pozice a světskou slávu. O život rozhodně ne - o to je to zhoubnější! 

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

okno

Průměrný počet slepic: 2.7 (19 hlasů)

Prohlášení Kateřiny Konečné ohledně odporného komentáře starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného k situaci nemocné dcery hudebníka Felixe Slováčka jen za to, že se nechal vyfotit s příznivci koalice Stačilo!… ve viz níže videu 1min 52 sekund.

video+foto+zpráva zde:  https://t.me/neCT24/55195
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (45 hlasů)
Trvalý odkaz

     Na cz24.news nebo na telegramu  je k tomu super video. Dporučuji zkouknout. 

Průměrný počet slepic: 4 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Poslanec navrhuje na vyznamenání šéfa sudetoněmeckého landsmanšaftu

Za sbližování Čechů a sudetských Němců už loni v bavorském Selbu Posseltovi poděkoval prezident Petr Pavel. Šéf SPD Posselta v reakci na návrh označil za pohrobka nacistů. Držitelem státního vyznamenání by se letos v říjnu mohl stát šéf Sudetoněmeckého krajanského sdružení Bernd Posselt.

Návrh na udělení medaile Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němců podal jihočeský poslanec Šimon Heller (KDU-ČSL). Spolu s ním navrhl na vyznamenání za stejné zásluhy i politika a někdejšího lidoveckého ministra kultury Daniela Hermana.

„Jsem přesvědčen, že pan Posselt na německé straně a pan Herman na české udělali obrovský kus práce v našich sousedských vztazích,“ řekl Heller Seznam Zprávám.

(pozn. Hitler pro nás udělal taky "kus práce".)

Průměrný počet slepic: 4.5 (72 hlasů)
Trvalý odkaz

Panelová diskuse CFR pouhý týden před schválením ukrajinské 60-miliardové “přesnídávky” odhalila ostré rozštěpení už dokonce i uvnitř Deep State, americký podplukovník to shrnul slovy, že neexistuje cesta pro Ukrajinu, jakou by mohla válku vyhrát! V americkém kongresu se bude hlasovat o odvolání Mika Johnsona a Ukrajinci s polským přízvukem místo vděku “upálili” figurínu Donalda Trumpa!

Přestože Ukrajina dostala nakonec od amerického kongresu více jak 60 miliard dolarů kombinované válečné pomoci, přičemž většina peněz zůstane v USA v amerických zbrojovkách, tak o nějaké spokojenosti v Kyjevě se rozhodně mluvit nedá, protože ukrajinské servery už zaplňují velké nářky o tom, že jde o kapku v moři a Ukrajina bude potřebovat dalších několik stovek miliard dolarů, aby dokázala něco změnit na frontě.

A není proto divu, že už i uvnitř amerického Deep State začínají vyplouvat na povrch názory a výzvy, aby se americká pomoc Ukrajině přehodnotila. Pouhý týden předtím, než kongres schválil balík pomoci Ukrajině, se konala panelová diskuse [1] americké Komise pro zahraniční styky (CFR – Council on Foreign Relations) a na ní vystoupil penzionovaný podplukovník Daniel L. Davis.

Americký podplukovník v panelu CFR prohlásil, že neexistuje cesta k vítězství Ukrajiny nad Ruskem!

Jednalo se o panel, kde mezi sebou diskutovali zástupci obou stran, tedy podporovatelé a odpůrci pokračování financování války na Ukrajině. Samotná konference neměla za úkol někoho přesvědčit, ale jednalo se o klasické otevření Overtonovského okna s cílem postupně připravit americkou společnost na myšlenku nutnosti stáhnout se z Ukrajiny.

A k tomu se použijí postupné kroky posunů Overtonovského okna. Zatímco nedávno nebylo dovoleno ani jen slovem naznačit ukončení podpory Ukrajině, dnes se již o tom pořádají diskuse, a to rovnou přímo v centru Deep State na konferenci think-tanku CFR. Něco takového by bylo ještě před půl rokem naprosto nemyslitelné. Proč tam ale pozvali podplukovníka amerického motostřelectva?

Deep State uspořádal panel o tom, jestli dál pokračovat ve financování války na Ukrajině

Tím hlavním důvodem byla konceptuální snaha nechat veřejně zaznít argumenty vojáků, kteří znají Ruskou armádu, a kteří se nebojí říct, že Ukrajina nemá cestu, kterou by mohla Rusko porazit. Podplukovník Davis před rokem 1989 působil na hranici s Varšavskou smlouvou v Evropě, a proto jeho znalosti o sovětské armádě a o doktríně i stylu boje Rusů jsou právě proto tak cenné, že CFR chce, aby toto zaznělo přímo v panelu. Co tím sleduje Deep State?

No přece alibi, které bude moci v blízké době použít jako důvod pro zastavení pomoci Ukrajině, a tentokrát už fakt natrvalo a definitivně. Americký kongres je totiž maximálně rozštěpen a další peníze pro Ukrajinu již budou z politického hlediska neúnosné. Ten poslední balík prošel hlavně proto, že americké zbrojovky potřebovaly další finanční injekci kongresu pod maskovacím krytím s nápisem “Ukrajina” a kdyby ta Ukrajina neexistovala, americký vojensko-průmyslový komplex by si ji musel vymyslet...

...Jediný pohled do Afriky vyvolává v Američanech depresi, když tam vidí tolik státních převratů, kde se zbavují francouzské koloniální nadvlády a ihned poté ty země volají do Moskvy a zvou si k sobě ruské žoldáky a poradce.

Přesnídávka pro Ukrajince za 60 miliard USD má v první řadě nakrmit americké zbrojaře

A to je všechno důsledek úpadku americké moci na Ukrajině. Amerika nedokázala s pomocí ukrajinského masa porazit ruské expediční sbory na Ukrajiny, a to ani vojensky, ani pomocí sankcí. Pokud se to nezastaví a Amerika nevycouvá z konfliktu, obětí války bude Pax Americana a její petrodolar. O nějaké Ukrajince nikdy nešlo.

Přesto však kongres musel schválit na podporu svého zbrojního průmyslu další peníze pro Ukrajinu. Ve skutečnosti nejde o balík pomoci, ale je to vlastně jen “přesnídávka” pro Ukrajince, která zalepí několik měsíců potravin a munice pro Ukrajinu, přičemž v důsledku korupce dvě třetiny té pomoci někde zmizí po cestě a na frontu se nikdy nedostane.

Mike Johnson, šéf Sněmovny reprezentantů amerického Kongresu

A tato přesnídávka za 60 miliard navíc způsobila rozkol uvnitř republikánské strany, kde se část republikánů rozhodla, že vyvolá hlasování o vyslovení nedůvěry šéfovi dolní komory Miku Johnsonovi. O jeho sesazení se bude jednat příští týden [2]. Ukazuje se totiž, že pomoc Ukrajině je z konceptuálního pohledu sabotáž původní republikánské mantry o ochraně amerických hranic na prvním místě.

Namísto toho Mike Johnson a menší polovina republikánů spolu s demokraty prohlasovali pomoc Ukrajině, ale nikoliv státům americké unie na jihu USA, které trpí pod návalem migrace. Trump podle všeho povolil a souhlasil s přesnídávkou pro Ukrajinu, protože někdo na něho přitlačil skrze jeho soudní procesy….atd

https://aeronet.news/panelova-diskuse-cfr-pouhy-tyden-pred-schvalenim-ukrajinske-60-miliardove-presnidavky-odhalila-ostre-rozstepeni-uz-dokonce-i-uvnitr-deep-state-americky-podplukovnik-to-shrnul-slovy/

Průměrný počet slepic: 4.4 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

Blížící se volby do Evropského parlamentu dopředu odhalují tvář a podstatu jednotlivých stran i kandidátů. Nastartované kampaně a jejich provedení naznačuje mnohé, třeba i charakter. Ten od politiků moc neočekávejte, nicméně tentokrát jdou do voleb i jiní, než prolhaní straničtí matadoři.

  Koalice Spolu hned zpočátku své kampaně předvedla to, čeho je schopna. Již několik let její představitelé pravidelně naplňují kýbl špíny, který vzápětí vylijí na své oponenty a konkurenty. A protože jim nejvíce vadí Andrej Babiš a ANO, bylo vcelku jasné, kterým směrem vychrstnou všechen nasbíraný odpad před volbami. Nehledejte v tom originalitu, když se něco opakuje s pravidelností 10 let, nemůže Vás to překvapit. Tentokrát je smyslem kampaně přesvědčit národ o vlastním smysluplném tažení proti Putinovi a naopak také o těsné spolupráci Babiše a ANO s Moskvou. My musíme marketérům Spolu poděkovat.

  Za prvé nám ukázali, že ODS a její přívěšky už nemají v rukávu žádné eso a Fialovo přesvědčení, že vše dělá nejlépe, prostě neobstojí. Dva roky jejich vlády dokazují, že snad neexistuje pravdivější a jednoznačnější seznam netalentovaných amatérů bažících po moci, než je naše současná vláda. Takže vsází na jedinou možnou a úplně falešnou kartu. Tedy na antibabišismus a eurohujerství. Jenže ANO s Babišem rozhodně není proruské a leze do bruselské řiti stejně nadšeně, jako celé Spolu. Poslední europoslanci za ANO škodili stejně, jako Piráti a Zdechovský, Jourová ještě mnohem více. To už je co říci. Naopak u ODS končí v europarlamnentu poslední aspoň trochu rozumně uvažující Zahradil a musí být rád, že se nemusí podílet na špinavostech strany, jejímž byl tolik let důležitým členem. Zlatým hřebem startu kampaně Spolu mělo být společné focení předáků Spolu s Leyenovou. Na tu se snáší kritika z celé EU, prochází vyšetřováním ohledně mnohasetmiliardové defraudace spojené s nákupem vakcín a je zářnou ukázkou zkaženosti celé EU. Tak to se také nepovedlo.

  Za druhé šokovala hysterická reakce ANO a ,,mluvčí“ Schillerové bránící se nařčení z promoskevské orientace nás opět přesvědčila, že Babišem vlastněná strana není ničím jiným než probruselským politickým subjektem. Nenávist vůči Rusku znějící z úst bývalé ministryně financí je zjevná a v podstatě celé ANO staví na stejných základech jako Pětikoalice. Ta je po vládních úspěších nevolitelná v celém svém spektru. Proč má tedy dle preferencí a průzkumů ANO přes 30% potencionálních voličů, když je tak blízko k Pětikoalici? Navíc má za sebou covidohysterii, na níž se výrazně podílelo a ani deficity rozpočtu nebyly od toho Stanjurova přiliš odlišné. A jak jsme si již řekli, ani europoslanci za ANO zatím moc kvalitní práce pro ČR neudělali. Respektive žádnou. Rozdíly mezi Zdechovským, Niedermayerem, Šojdrovou, Jourovou či Charanzovou opravdu nenajdete. Škodí naprosto stejně, jako všichni Piráti. ANO je nevolitelná stejně jako kterákoliv ze stran Pětikoalice. Nebo je mohou preferovat jen naivní lidé či notoričtí sebepoškozovači.

  STAN už logicky nejdou s Piráty. Bartošova dítka nemusí ani dělat kampaň, svých 6% mají zajištěných u fanatických příznivců z řad mladých prounijonistů, ekošílenců a ajťáků. Mohou překvapit až 10%, což je pro normálně uvažujícího člověka jaksi nepochopitelné, nicméně jejich mravenčí práce, kterou tak nazýváme pro neviditelnost, nese ovoce. Bohužel úplně shnilé. Jediným pozitivem je výsledek spojený s vymazáním Zelených, ovšem jde jen o optický klam, protože jinak jde skoro o stejnou pakáž. Piráti už se poučili a se STAN nechtějí mít před volbami moc společného. Starostové tak jdou do voleb sólo a jejich tváře budí úsměv i děs. Danuše Nerudová je unikátně hloupý tvor schopný naučit se jen fráze, jejichž význam není schopna vysvětlit. Farský zase svou studijní cestou do USA vzbuzuje obavy z toho, co ho tam naučili. Představa, že nás budou v Bruselu zastupovat Kolaja, Peksa, Gregorová, Nerudová, Farský, Niedermayer, Zdechovský a kdokoliv z ANO je prostě příšerná a demotivující.

  Na druhém břehu tak zůstávají z parlamentních stran pouze SPD, ze kterých bohužel na plakátech vidíme jen Okamuru. Ne, že by nám vadila jeho sebestřednost, ale přeci jenom by to chtělo vyzdvihnout i samotné kandidáty, zvláště když MUDr. Ivan David odvádí dobrou práci. Pětokoalicí a ANO onálepkovaná SPD budí mnohem více důvěry než kdokoli jiný ze současných parlamentních stran. Ale máme tu i ty, které se do Sněmovny dosud nedostaly. Výrazné nastupující osobnosti najdeme v dalších subjektech. Svobodní s Šichtařovou i koalice Stačilo mají podstatně morálnější představy o fungování země. Konečná buší do vlády a do ANO ze všech stran, jen jí vytýkáme nadšení pro vakcinaci z dob covidového šílenství. A to o dost více, než příslušnost ke komunistům. Je zajímavé, že se spojila s antivaxerkou Rédovou. No nic, nebudeme kalit vodu. Očkovací mánii podlehnul kde kdo, my ale ne.

  Nakonec tu zbývá PRO, které však možná prošvihlo příležitost a je tak nějak za zenitem dříve, než se čekalo. Přitom měl Rajchl dobře našlápnuto. Moc vnitrostranického politikaření škodí a když to vyleze ven, ničemu to neprospívá. Zůstal nám tedy jeden favorit. Ano, možná nebudete souhlasit, nicméně v mnohém nám tu z duše hovoří Filip Turek, Kdybychom měli dát hlas jedinému člověku, byl by to on. Nikomu nepodsouváme náš názor, udělejte to po svém a jde o čistě soukromý názor vycházející z nechuti se dále podřizovat Green Dealu, euru a bruselské fantasmagorii. Nikdo není dokonalý, Turek je tak trochu macho, ale nepřetvařuje se a hovoří s despektem k celé EU. Bohužel tu není nikdo, kdo by měl odvahu kandidovat a zároveň veřejně podpořit Rusko a realisticky říct, že Američané jsou grázlové, Ukrajinci buď nacisté nebo je jim Putin nevadí (tak půl na půl),  a že Evropská unie patří do skartovačky. Výjimkou je mladý Gregor, o němž doufáme, že ještě o něm uslyšíme. Turek, Šichtařová a Konečná jsou k realismu ze všech kandidátů nejblíže. Je tedy na Vás, jak se rozhodnete. Držíme palce.

Jindřich Kulhavý  3. 05 2024  

zdroj: https://www.inadhled.live/zajimavosti/cim-mene-evropy-tim-lepe-/

Průměrný počet slepic: 4.6 (76 hlasů)

Jenomže Turek (ač jsem ho jednou slyšela rozumně mluvit), nařkl Rajchla z toho, že měl na demonstraci ruské vlajky (asi šest), což nebyla  pravda. Když s touto lží (výmyslem) byl konfrontován, řekl, že si spletl Rajchlovu demonstraci s Vrabelovou - a že prý Rajchla nezná... Což se mi prudce nelíbí, protože Rajchla zná, stejně jako Rajchl ví o něm. Takže to asi nebude jen trochu "macho", ale dost velkej. Nesnáším pletichy a tohle byly evidentní, nehodné případného budoucího politika. Škrtám.

Pozn.: A co uk. vlajky na našich budovách, ty panu Turkovi nevadí? Další potenciální protiruský práskač?

Průměrný počet slepic: 4.6 (65 hlasů)

 

to co jste napsala má hlavu a patu, pokud se opravdu stalo to o čem pan Rajchl tak dlouze mluví a píše.  Co on to  ten Turek vlastě řekl a proč? A co na to ten Rajchl potom řekl, napsal a proč?

Stalo se to v nedávném úterním vysílání Přísně tajné.

Tématem vysílání byl motorizmus. Jeho součástí jsou dotazy diváků.

Turek stručně odpověděl na konkrétní otázku nějakého diváka. Odpověděl velmi krátce, jasně a srozumitelně. Byl to názor. Nic víc. Nevnímal jsem to jako nařčení. Byla to Turkova odpověď divákovi. Trvala několik vteřin. Dával smysl.

Rajchl následně napsal dlouhý článek do Parlamentních listů, asi i jinam a rozmazával Turkovu větu jak to jen šlo. Je to právník. Umí to. Využil možnosti.

Oba tihle pánové, si zaslouží dostat tolik volebních hlasů, aby uspěli.

Stejně tak Šichtařová, Konečná, Gregor, David, Mach. Je ještě někdo další?

Nevím komu z nich se podaří v některých volbách uspět,  a komu ne? Ale prosím, neškrtat, Naopak kohokoliv z nich podpořit.

---------------

Nepřehlédněte

Paní Šichtařová představila Projekt CHARTA 24 :

https://svobodni.cz/stanoviska-strany/charta-24-podepiste-take/

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (31 hlas)

In reply to by Host

Trvalý odkaz

paní Šichtařová se líbí i mně a hlavně mně vždy zaujme svými vědomostmi ohledně ekonomiky a dění u nás i ve světě obecně. Škrtání kohokoliv je mimo mísu, vyjádřit svůj názor ano, ale doporučení NE.

Průměrný počet slepic: 3.8 (24 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

tvrdí, že její volba - Svobodní - je pro ni jediná možná. Mám to podobně, jen mě se líbí i ten motorista, ale ještě počkám, jak se časem vyvrbí, unáhlovat se netřeba, když máme ty Svobodné.

Průměrný počet slepic: 3.4 (20 hlasů)

In reply to by Host

Trvalý odkaz

Kdyby o mně někdo řekl nepravdu (byť jednou několikavteřinovou poznámkou), taky bych to rozmázla, protože vyslovit lež je snadné, mnohem těžší je prosadit pravdu. Čekala bych, že mu spíš budou vadit ty všude se tyčící ukr. vlajky.

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

to je v pořádku, když Turka škrtnete, tak bude „škrtnutej“ a jednoduše má o příznivce méně. Má smůlu, nedá se nic dělat. Doufám, že uspěje i tak. Pokud se dostane do EU, dá se předpokládat, že pro nás ostatní to bude velmi přínosný, pozitivní výsledek. Motoristé jsou dnes vlastně takovou ODS Revival. Mají předsedu Petra Macinku.  A Macinka je zárukou, že Motoristé se čím dál víc budou podobat původní Klausovské a Mackovské ODS. A tu já jsem kdysi volil. Když Klaus skončil, pominul i můj zájem o ODS.

Májo, vaše postřehy čtu s oblibou. To co píši dále je pouhé konstatování. Nic víc.

Dnes mi to nedalo, našel jsem na Youtube ten okamžik, kdy pan Turek se tak strašně opovážil! Jde o úterní Přísně tajné #75, stalo se to hodinu a kousek po začátku (1:09). Dotaz položil small soldier x . V dotazu Turkovi je uvedeno „pan Rajchl říkal, že rozumíte autům, ale migraci ne… a dále, ...že budete zbytečný stejně jako paní Konečná“. Dotaz byl formulovaný trochu nesrozumitelně, zmatečně, Turek se o tom v odpovědi zmínil. Později řekl tu spornou větu, ale řekl jí o sobě „když já bych byl pan Rajchl“… nikoliv pan Rajchl řekl.

A dál už to známe, Turka škrtnout, basta fidli.

Dodávám, že jsem se zájmem sledoval Václavák 23. 3. 2024  na Raptor TV. Nemohl jsem tam být osobně. Ruské vlajky jsem neviděl. Bylo tam hodně lidí a Václavák je velký, nevím zda tam někdo nějakou nezamával. Jsou lidé různí, takoví i makoví. Ale dnes už je to v podstatě jedno.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Byla jsem na demonstraci osobně - žádná ruská vlajka tam nebyla (natož šest). Ale i kdyby byla, tak on by na to upozornil jako proč? Je nový, nic o něm nevím, ale právě proto, že o něm nic nevím a slyším o něm až v poslední době, nemám představu, co jsou jen "líbivé řeči" a co je skutek. Vadil by mi ten další antiruský (tedy proukrajinský, prounijní a prozápadní postoj). Macinka nemusí být žádnou zárukou, zrovna tak jako Rajchl nemusí být zárukou za kohokoliv... Takových zklamání už ve všech hnutích a stranách bylo...

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Co nám přinesl minulý týden?

V české politickém rybníčku se hádají všichni se všema a navzájem si přes sítě vzkazují, kdo víc pije alkohol a kdo je větší kolaborant. Pro lidi nedělají vůbec nic, jen se navzájem handrkují a snaží se z těchto nicotných půtek vytěžit politické body pro sebe a své strany, aby si tak udrželi svá dobře placená korýtka.

Vy i naše země jste jim absolutně ukradení.

My v PRO jsme mezitím v Budapešti a Bukurešti absolvovali desítky schůzek a vyjednali s několika národně konzervativními subjekty společný postup proti Bruselu.

Jeho prvním výsledkem je chystané memorandum 19 politických stran z různých evropských zemí o společném postupu proti znovuzvolení Ursuly von der Leyen předsedkyní Evropské komise.

Což je myslím velmi důležitý počin. Je teď na vás, abyste se rozhodli, jestli chcete onu starou verzi politiky, kdy se všichni hádají jak báby na trhu a vy si vybíráte toho, kdo líp mluví a kdo to tomu druhému líp “nandá” a nebo dáte přednost našemu novému stylu, který preferuje představení jasné strategie a realizaci konkrétních kroků ve prospěch naší země. Nechte je se dál hádat mezi sebou a pojďte s námi pracovat. (FB J. Rajchla)

------------------------------------------------------------------------

Pane předsedo vlády Fialo,

Dovolte, abych tímto projevil své rozhořčení nad Vaší fotografií s paní Černochovou, kde předvádíte trička zdobená státním znakem – Českým lvem s hromadou nábojů. Považuji to za ostudné zneužití státního znaku a sděluji Vám, že jsem jeden z těch, kteří s Vašimi postoji nesouhlasí. Nemůžete používat státní znak (navíc jeho zkarikovanou podobu), který symbolizuje Český stát a jeho historii k demonstraci osobních postojů. Jako jedinec máte nepochybně právo adorovat zkorumpovanou Ukrajinu v čele s vyděračským prezidentem. Jako zástupce našeho státu na to právo nemáte. Omlouvám se všem, že jsem Vás volil. Milan Knížák.

(z FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Já s Vámi souhlasím, Filip Turek není zase špatná volba, je vidět, že svému tématu rozumí a ví o čem mluví, ale štvou mě někdy jeho názory na zbytek opozice i o ruských vlajkach, o komunistech....tzn.i o Stačilo, ale stále je to lepší než pětihnus!! Já ho momentálně mám zařazeného v žebříčku pod ANO, PRO,SPD i STAČILO. 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

🆒 📊Okamura ve Sněmovně: 68 % Čechů chce ukončit válku na Ukrajině i za cenu, že Rusko získá část ukrajinských území.

„68 % Čechů chce ukončit válku na Ukrajině i za cenu, že Rusko získá část území, kde ale žijí etničtí Rusové, kteří nechtějí být součástí Ukrajiny. Oni nechtějí být součástí zkorumpované chudé Ukrajiny, když můžou být součástí státu, který mluví jejich mateřským jazykem a je v něm vyšší životní úroveň,“ prohlásil předseda hnutí SPD Tomio Okamura v Poslanecké sněmovně.

-----------------------

🇮🇪Irský novinář Chay Bowes na sociální síti X připomněl západním lídrům, že za všechny potíže nemůže Moskva.

„Inflace? Není to vina Ruska.
Kriminalita? Není to vina Ruska.
Migrace? Není to vina Ruska.
Korupce? Není to vina Ruska.
Drogy? Není to vina Ruska.
Chudoba? Není to vina Ruska.


Mezitím politici USA a EU: „Napadnou nás zlí Rusové!“

----------------------

🇪🇺Vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Josep Borrel uvedl, že mezi zeměmi Evropské unie neexistuje žádná jednota v politice ve vztahu k Moskvě, „někteří považují Rusko za dobrého přítele“.

----------------------

🔥Většina evropských občanů je pro mír a jejich postoj v evropské politice reprezentuje pouze maďarská vláda.
Uvedl maďarský poslanec Evropského parlamentu Tamás Deutsch.

----------------------

❗️🇨🇿Už je to tady. V Česku bude 800 amerických vojáků.

V Česku začne příští týden armádní cvičení Immediate Response (Okamžitá reakce), ve vojenském prostoru Libavá bude cvičit asi 800 příslušníků americké armády a 350 českých vojáků. Američtí gardisté by měli do Česka přicestovat v následujícím týdnu, samotný společný výcvik potrvá zhruba 14 dní, řekla mluvčí generálního štábu české armády Magdalena Dvořáková.
🤫Tak hlavně, aby amíci zase odtáhli…
 @neCT24

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)

Na věčné časy a nikdy jinak!

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

na kterej jsem Vetchýmu poslal prachy? Doufám, že ho před výstavou alespoň pořádně vyblejskali.

Průměrný počet slepic: 2.3 (32 hlasů)

Tak Ty jsi poslal prachy na dron Ukrajincům? A co hamásu, tomu jsi taky poslal prachy, když už vyzbrojuješ teroristy?

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

Hamásu ani šekel. Zato souvěrcům v Ukrarusku třicet stříbrných určitě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdy si myslíte, že těm retardovaným ( retardovaný = opožděný, zpomalený, viz. wiki )  individuím, které se dostaly ke korytům  konečně  dojde, že jsou mimo  mísu  ? 

Já se docela obávám, že to bude až v době, kdy sem  fakt přiletí nějaká ta raketa. A  pak to bude sešup, tak  budou obracet kabáty.  A čím výš umístěný  idiot, tím bizardnější bude mít výmluvy.  

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

tak to sice sešup bude, ale celkem krátkej.

Jak se říká, ten kdo rozpoutá jadernou válku, bude mít jedinou výhodu. 20 minut na víc. Pak už to bude fifty fifty.

Průměrný počet slepic: 3.1 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

https://cz24.news/stovky-americkych-obrnencu-cekaji-ve-vojenskem-prostoru-libava-na-olomoucku-na-prijezd-800-americkych-gardistu/

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Řídící vektory depopulace

Klesající populace povede ke snížení odporu lidské populace proti nasunování strojů, protože lidí bude postupně méně a méně.

- Potravinářství (éčka, chemie, kontaminanty)

- Medicína (záměrné vedlejší skryté účinky léků a vakcín)

- Voda a nápoje (ftaláty, mikroplasty, chemie, éčka, kontaminanty)

- Výchova (indukce neproduktivních deviací ve školství, indoktrinace ve vzdělávání)

- Politika (politická podpora neproduktivních deviací)

- Legislativa (legislativní podpora neproduktivních deviací)

- Energetika (radiofrekvenční a elektromagnetický smog)

- Média (propagace neproduktivních deviací, genderismu, změn pohlaví v tisku, v televizi, v literatuře)

- Finance (benefity bank pro bezdětné páry, lepší úvěry než pro páry s dětmi)

- Války (nejstarší a nejprimitivnější vektor depopulace)

- Hladomory (rovněž jeden z nejstarších vektorů)

- Morové rány, pandemie

- Kataklyzmata (zemětřesení, sesuvy půdy, potopy, požáry)

- Depopulace se bude v první fázi týkat jen bílé rasy

Velká výměna má za úkol rozložit bílou civilizaci společně s jejím genem

Tomuto mísení se ale bíla rasa s odporem po tisíciletí bránila. Aby se přestala bránit, je potřeba bílou rasu zdegenerovat, aby obdivovala černochy, Araby, muslimy, aby se jim klaněla. A toho se dosáhne řízením na některých vektorech depopulace, zejména potravinářstvím, medicínou, výchovou, vodou, školstvím a médii. Po delší době začne bílá populace degenerovat, bílé děti si pouští černou muziku, bílé dívky jsou fascinovány černochy a muslimy, opovrhují bělochy, bílé firmy přijímají přednostně Afričany a Araby.

Bílá společnost se postupně rozpadá a mění se na společnost smíšenou, postupně ztrácí svoji kulturu, jako v Londýně, kde před několika týdny byly ulice vyzdobeny na oslavu Ramadánu jako někde v Mekce, jenže to nebyla Mekka, ale hlavní město kdysi největšího bílého impéria na světě. Dnes jde o zdegenerovanou zemi, která je rozložena migrací k nepoznání. Bílá rasa postupně zaniká v celé Evropě…..

Rozvrat bílé civilizace v Evropě i v USA provádí nová generace – bílá zdegenerovaná mládež...

celé zde:   https://cz24.news/…ju/

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Skotský premiér Humza Yousaf  rezignoval na svou funkci. Humza Yousaf se narodil do rodiny přistěhovalců z Pákistánu a v roce 2012 se stal prvním muslimem ve funkci ministra. Je členem Skotské národní strany. Od března 2023 byl premiérem skotské vlády za podpory strany zelených.

Proslavil se svým projevem na půdě parlamentu, ve kterém si stěžoval, že je jediný ve skotské vládě, kdo není běloch. „Soudci vyššího soudu: běloši, náčelní policie: běloch, všichni jeho zástupci: běloši”, vyjmenovával Humza Yousaf před poslanci.

Když ve Skotsku přijali kontroverzní zákon o nenávistných projevech, nahlásila řada lidí policii právě premiérův projev. Premiér je označil za extrémní pravici.

Pozn. redakce: Do mysli se nutně vloudí taková představa. V pákistánském parlamentu vystupuje první bílý ministr s projevem, ve kterém si stěžuje, že šéf policie je kluk opálený, jeho zástupci jsou kucí opálení, že jsou všichni opálení. Není to takové absurdní?

Je, ale na západě normální. A lidé musí věřit, že je to tak správně. Jinak dostanou flastr za nenávistné projevy. A to je teprve absurdní.

Nová záchodová pravidla

Bidenova administrativa vydala v měsíci dubnu novou sadu pravidel, kterými zrušila předchozí opatření Trumpovy vlády pro školy, které dostávají federální peníze. Podle nového nařízení je pohlaví něco, co si určuje každý student sám. V praxi to například znamená, že školy musí umožnit přístup mužům, kteří se prohlašují za ženy, na dámské toalety nebo do dámských šaten. Nebo že když někdo nazve transosobu zájmenem podle jejího skutečného pohlaví, může být potrestán.

Jako první zvedl prapor stát Texas a podal žalobu. Podle něj jsou Bidenova nová pravidla nezákonná a ohrožují ženy.

Pozn. redakce: Opatření podobného typu jsou největším porušením práv žen za dlouhou dobu a v podstatě jejich veřejným zneuctěním. Asi není překvapením, že panuje ohlušující ticho ze strany feministických organizací nebo médií hlavního proudu. Proč? Protože když nejde z ochrany práv nějakých minorit vytřískat peníze, je to o odvaze a charakteru.

https://cz24.news/zpravy-ktere-se-nedostaly-na-prvni-stranky/

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

má Humza hemzy, tak zvedne Skotům jenom tlak,  nikoliv však penzi.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Baník dostal bůra, tak to bude zase nějaká pražská habaďůra!

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vím, že tu máte svá  témata, svůj způsob diskuze, přesto mi to nedá. 

Slováci jako my "slavili" 20.výročí vstupu  do EU. Takhle k nim promluvil jejich premiér: 

https://www.youtube.com/watch?v=qoXn-wFrfqM

Při srovnání s tlučhuby v čele našeho státu  cítím jen velký smutek.  Kéž jim to vydrží a kéž se i my dočkáme tak moudré osobnosti. 

Dobrou noc všem

  

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Naprostý souhlas s Vaším komentářem. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Projev hodný Fica - nedokážu si představit toho našeho akademika a špatného loutkoherce, že by něco takového zplodil. (souhlasím s Ficem, byť mám jiný názor na vstup do EU, a hlavně na magory, kteří to celé nikým nevoleni vedou.) 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Májo, možná ještě nakouknete.... 

ono mi ani nešlo o obsah, ale o to, jak mluví, jak to říká. Že mluví bez papíru, už může překvapovat jen nás, když mluvení spatra naši politici ani neznají. Fico si vystačí bez klišé, přitom bez zbytečných výkřiků, emocí, prostě jeho projev je od srdce, uklidňující, vysvětlující, obsahující všechno, co jak  chtějí dělat, zhodnocení situace, prosba o pomoc, poděkování. Žádné vytahování si kšand a vychvalování sama sebe. Je prostě upřímný a tím jasně oslovuje všechny lidi.    "Mír není všechno, ale bez míru je všechno ničím" (citoval na závěr W.Brandta). 

Začínám Slovákům upřímně závidět. S takovým politikem v čele nemusí jako my pořád dokola řešit sjednocování stejněmyslících. Sjednocují se kolem Fica sami a doufám, že i jejich prezident dobře zapadne. Pak budou opravdu silní. Budou skutečný národ, ne jako my - klubko rozhádaných individualistů.  Ach jo! 

Děkuji Vám včelko i ZdeDovi  za reakci a přeji hezké dny

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Souhlas. Když nepočítám Orbána, tak Fico je nejlepší politik a naši šašci se mu nemůžou rovnat, je uklidňující v této době slyšet někoho takového. Stejně tak si ale cením Putina, ať se to komu líbí nebo ne. 

Taky závidím Slovákům, na rozdíl od nás můžou začít pracovat pro sebe, ne pro Ukrajinu a zájmy jejích vlastníků (ať už jsou odkudkoliv), na které klasicky doplácejí obyčejní lidi. 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)