To neděláš Robo dobře s tou přihláškou

Autor
Štítky

Přátelé, vždycky jsem psal, co jsem si myslel. Psal jsem, jaké věci jsou, ne jaké by měly být. Nikdy jsem vám neříkal, kdo je hodný a kdo je zlý, ale kdo bude úspěšný a kdo bude neúspěšný. Podporoval jsem každého, kdo dělal smysluplnou práci a to přesně do chvíle, dokud ji dělal. Upozorňoval jsem na chyby i své přátele. Nejprve soukromě a když to nepomohlo, tak u sebe na blogu. Nikomu jsem nemazal med kolem huby a netvářil jsem se, že to, co mají na botě, je čokoládový dort. Netajil jsem se, že je mi to líto, ale prostě jsem odmítl tleskat, když se někdo rozhodl, že zkazí všechno, co předtím vybudoval.

Dneska se musím pustit do Fica a SMERU. Ale začnu od začátku…

Jak jistě všichni víte, Andrej Babiš opustil frakci Renew a založil spolu s Orbánem a Kicklem frakci Patrioti pro Evropu. Novináři hlasitě spekulovali, kdo všechno se tam přidá a včera jsme se dozvěděli, že polská PiS se nepřipojí. Ne, že by mi to vadilo. Největší bojovníci proti Rusku se těžko mohou spojit s těmi, kdo chtějí v konfliktu zachovat něco jako neutralitu a i když už posílají na Ukrajinu zbraně, tak alespoň mluví o míru. Babiš sice pořád je rétoricky na straně Ukrajiny, ale alespoň neříká takové fantasmagorie, že cílem je porazit a rozparcelovat Rusko. Bohatě stačí, že mluví o tom, jak Ukrajinci obnoví kontrolu nad celým svým územím. Hnutí ani už ale není catch-all party. Už není stranou všech. Už se postavilo napravo, dává přednost vazbě atlantistické než evropské, preferuje střední Evropu… ale skoro nikdo se nepřidává. Snad prý Turek… protože Vrecionová ho ECR nechce.

Nechci být škarohlíd, ale nejsem si jistý, že se přidá Le Pennová nebo Wilders. Držím palce, aby Patrioti byli co nejvíc středoevropští, ale v této chvíli bych tipoval, že to nakonec bude spíše menší frakce. Pochybuji, že by Orbán ohlašoval něco, co by nebylo dopečené, ale že to nakonec bude velké haló, to je ještě jedno velké „jestli.“

Mimochodem… začínám mít pocit, že Babiš to s Orbánem upekl, aniž by to měl domluvené v partaji. Europoslanci za ANO totiž mlčí jako zařezaní a na Dostálové je vidět, že se těšila na místopředsedu EP a nic z toho nebude… Havlíček zase chodí na rozhovory a všude opakuje, že ANO je liberální, liberální, liberální. Já vím, jsou to jen střípky… ale ony hodně prozradí. I to, co nemáme vědět…

Proč o tom píšu…

Spekulovalo se, že Patrioty posílí i Slováci ze SMERu. Já osobně jsem to považoval spíš za teoretickou možnost, protože jestli si Fico něco uvědomuje víc než Babiš, tak je to nebezpečí Benešových dekretů. Rakouští Svobodní je totiž chtějí zrušit… A i když Orbán nemluví o Horních Uhrách, Maďaři to stále berou tak, že Podunajská nížina je jejich. I ta slovenská část. Slovensko je pro Maďary pořád součástí zemí koruny Svatoštěpánské. Proto Slováci neuznali Kosovo… Mají na svém území výraznou maďarskou menšinu. Takže spolupráce ano, ale bratrství ne… SMER je navíc doleva a Patrioti se definují jako pravice.

Logická cesta pro SMER byla spolupráce s konzervativními evropskými levičáky jako je Sára Wagenknecht, Pět hvězd a další. Je jasné, že Fico dostal nabídku od Sáry i Viktora, ale SMER si nakonec podal přihlášku k evropským socialistům, odkud je nedávno vyloučili. To jsou ti teplí, zelení a podporující Ukrajinu sahající až za Moskvu. Já vím, můžete si myslet, že přihláška SMERu k socialistům je jen formální, ale já jsem si celkem jistý, že není. Že to Robo (bohužel) myslí vážně.

Hele, já vím, jak to v politice chodí, když někam podáte přihlášku, tak je to už zpravidla domluvené. Takže bych si myslel, že ojrosocialisté SMER milostivě přijmou. Proč? No, protože jsou tady Patrioti a protože je tady Sára Wagenknecht! Pro vznik obou frakcí je Fico důležitý (Pro Wagenknecht víc). Není nic jednoduššího, než teď SMER přijmout, tím torpédovat pravicové i levicové konzervy… a za půl roku SMER zase vyrazit.

Já osobně si nedovedu představit, že by se Luboš Blaha zpronevěřil a neřekl europoslancům klidně na plénu, co si o nich doopravdy myslí. Ten neuhne, nezradí svoje voliče ani svoje přesvědčení. Ale kurňa, jakmile promluví, tak ze socfrakce vyletí jak z praku. On jim bude říkat věci, které fakt nechtějí slyšet. Teď se chvíli přemůžou, aby uškodili Orbánovi i Wagenknecht, ale jak už bude vše upečené a funkce budou rozdány, pak si vzpomenou, že SMER jsou vlastně ti zlí dezinformátoři a kolaboranti. Sorry jako, takhle to v EP chodí… už to předvedli.

Naopak u Sáry Wagenknecht by europoslanci SMERu dostali cokoliv, co by chtěli. Byli by tam za hvězdy a pravděpodobně by byli i jazýček na vahách. Tam by zapadli stejně dobře jak u Orbána, ale bez Benešových dekretů a bez nebezpečí nutnosti se domlouvat s echte pravičáky na věcech, za které vás levicoví voliči nepochválí.

Mimochodem… podle mých výpočtů, kdyby všichni konzervativní pravičáci udělali jednu společnou frakci, tak by byli druhá největší skupina v europarlamentu. Ale v tomto je to pořád stejné – hodnoty a názory prostě štěpí, kdežto Lidovce a socialisty spojují ojrokorýtka a názorová bezpohlavnost až vykastrovanost. Uršulka zase bude šéfkou Komise. Tfuj, tfuj, tfuj.

Takže, Robo, to neděláš dobře s tou přihláškou. Nechci být škarohlíd, ale aby to nakonec nedopadlo tak, že všichni tak či onak skončí u nezařazených v IN, protože možností bylo hodně, ale vždycky do nich někdo hodil vidle. Jako obvykle v politice platí, že to nejhorší si každý udělá sám a žádný politický soupeř nenadělá tolik škody jako vlastní špatné rozhodnutí.

Jestli SMER půjde k teplým a zeleným socialistům, tak to způsobí větší škodu, než to teď vypadá. A bude to Ficova vina. Jen Ficova. Nevěřím tomu, že by to takhle Blaha chtěl. Možná tomu nerozumím, ale raději budu pyskovat teď, než až bude pozdě.

Do pondělka o tom ještě mohou přemýšlet. Nepochybuji, že si to přečtou.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (329 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

jsou ještě větší paka než Jehovisti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (62 hlasů)

Taky mi dělá špatný dojem že SMER a Fico se dosud nevyjádřili ohledně frakce Patrioti pro Evropu kterou založil Orbán, Babiš a rakušan Kickl. Fico má ale odůvodnění že je ještě po vážném zranění po atentátu na něj. Dejme Ficovi ještě pár dní a uvidí se jakým směrem se definitivně vydá SMER. Bude to frakce Patrioti pro Evropu anebo to opravdu budou ti teplí zelení socialisti jak výstižně poznamenal Zauber.

Průměrný počet slepic: 3.9 (57 hlasů)

není co dodat. Článek 🐓🐓🐓🐓🐓, nálada po přečtení 🫣🤔🤕

Průměrný počet slepic: 4.5 (60 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak to vůbec není dobrá zpráva, SMER k teplým a zeleným? Co tím sledují..., to jenom zklamou všechny ty, kteří jim věří.

Průměrný počet slepic: 4.4 (72 hlasů)

Dá se rozlišovat mezi politikou a těmi, kdo ji řídí? Naši politici ztratili kontakt s realitou. Žijí ve světě paranoie a šílenství pronásledování. Politiku řídí narcističtí lidé u moci. S vnímáním reality, která neodpovídá realitě. Nevidí, že politika je uměním dobra. Kteří vedou válku doopravdy, ale neuvědomují si, že to, co dělají – dělají někomu, kdo jim neublížil. Politici v Norsku a ve zbytku Evropy trpí echolálií. (Echolálie je automatické opakování slov a vět, které řekli ostatní, jako druh ozvěny).

Slova vyřčená s úmyslem přimět nás k americkému megalomanskému šílenství. Jsme pochváleni, když se nám podaří mnohokrát opakovat stejná slova. Ještě více chvály, pokud se najde ještě více lidí, kteří jsou schopni slova zopakovat. Slova se brzy změní v celé věty. To platí ve všech jazycích.

Lakmusový papírek

Během pandemie jsme viděli, jak může být celý svět vehnán do kultu smrti – byl to jakýsi lakmusový papírek. Tam jsme se stali tak poslušnými, že jsme museli požádat i o účast na vlastním pohřbu…

I na Štědrý den jsme seděli sami. Pokud by byly židle přibité k podlaze a stůl byl alespoň 12 metrů dlouhý, pak se mohla shromáždit skupina – ale ne více než pět lidí.

Za hotelový pokoj na letišti Gardermoen v Oslu jsme zaplatili tisíce korun, pokud byl test na koronavirus proveden dříve než pět hodin před přistáním. Premiér ve stejnou dobu vyrazil na lyžařský zájezd.

Britský premiér Johnson byl několikrát přistižen při opileckých večírcích v Downing Street č. 10. Další ministr dostal výpověď, protože byl přistižen, jak se líbá s kolegou. Odhaleno kamerou v kanceláři. Ve stejný den, kdy Johnson pozvedl sklenici, seděla královna Alžběta sama v kostele během pohřbu svého manžela prince Philipa. V roušce!

Vakcína se musela vyrábět na Západě. Vzít si Sputnik bylo jako hrát ruskou ruletu, řekla von der Leyenová z EU. Byli jsme požádáni, abychom počkali dokud nebudou připraveny „naše“ západní vakcíny. I když se později ukázalo, že nám byl podán jed na krysy, ale samotné krysy nikam neodešly. Mor se jim vyhnul.

Ale my ostatní jsme byli nakaženi člověkem vytvořeným šílenstvím, které, jak se zdá, nepomine. Na které neexistuje vakcína. Chovali jsme se jako vycvičení psi. Naši lídři nám nasadili nekompromisní obojky. Úspěšná zkouška šatů. Lídři prošli testem. Podařilo se jim nejúspěšnější vymývání mozků v historii.

Od pandemie k válce

Pak začala válka. A pandemie náhle skončila…

...Našim vůdcům se podařilo přimět lidi, aby si mysleli, že smrt je lepší než život. Že válka je lepší než mír. Že být nepřáteli je cestou ke spáse. Že svět bude lepší, i když se zeměkoule změní v dým….

Na Ukrajině nezůstali žádní vojáci. Všichni jsou zabiti. Na tom nezáleží. Používáme jen nebezpečnější zbraně. Chceme válku. Další válku. Vyhrajeme, i když víme, že nikdy nevyhrajeme. Každý chce vyhrát. Stát na stupních vítězů. Stejně jako my, když nám byly 3 roky a dostali jsme pohár za nejlepší umístění v lyžařském závodě...

...Během pandemie se každý den konala tisková konference. S premiérem, ministrem zdravotnictví a propagátory vakcín. Teď nám stejným způsobem vnucují válku, jen bez tiskových konferencí. Žádné tiskové konference. Stačí pouze fotografie a objetí usměvavého Zelenského s lídry, kteří mu převádějí miliardy korun daňových poplatníků, které by mohli utratit na vlastní populaci. ...Všichni patří ke kultu smrti. Jak nedávno výstižně řekl maďarský premiér Orbán. Evropští vůdci jsou ve válečné psychóze. Nelze mluvit o ničem jiném než o válce. Co se stane s Orbánem, když mluví o NATO a EU? Je potrestán. Jeho vlastními.

...Slovenský premiér Fico se stal obětí atentátu. Co jsme mohli číst v novinách a slyšet od našich odborníků a politiků? Zaslouženě. Vlastní chyba. Má špatné myšlení…

celé na:                     https://cz24.news/…se/

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (115 hlasů)

plynu se podle agentury Reuters

meziročně zvýšily o 50%.

Sankce evidentně fungují.

Naši ekonomiku ničí zcela spolehlivě.

(FB. J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (101 hlas)

Podaří se to Americe zopakovat? Vytvořili si hned několik příležitostí.

Talibán trénuje s vojenským vybavením v hodnotě mnoha miliard dolarů, které jim nechaly USA.

Tálibán vládne Afghánistánu od roku 2021, kdy se Američané stáhli, takže tehdejší spojenecká afghánská vláda se během několika dní zhroutila. Američané zanechali za sebou vojenské vybavení v hodnotě miliard dolarů a Taliban s nimi právě cvičí, čímž se zbavuje své staré představy, že jde jen fanatické islamistické bojovníky neschopné se učit. Během výcviku jsou bojovníci cvičeni ve zbraňových systémech NATO a bývalého Sovětského svazu, jako jsou letouny Cessna 208 Caravan, tanky T-54/55, vrtulníky Mi-17, obrněná vozidla M1117, minomety M252, vozidla HMMWV, houfnice M4A1, M16A2 /. Útočné pušky M16A4, stejně jako útočné pušky AKM.

Američanům se podařilo vytvořit kontraproduktivní a nebezpečnou sílu, se kterou je třeba počítat.

Taliban vrátil minulé praktiky, jako je zákaz ženám chodit do školy, pouze s vylepšenou verzí sebe sama, pokud jde o jejich vojenské vzdělání a výcvik. V budoucnu bude mnohem těžší dosáhnout, aby Taliban znovu ztratili moc. Bude to jednou rébus. Afghanci jsou teď nebezpečnější než kdy jindy!

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

ten Robo byl postřelen do břicha a nikoliv do hlavy, či se snad mýlím?

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)
Trvalý odkaz

❓🇨🇿Dílo, jaké fakt nemá obdoby v ČR?! Návrhář Černý chtěl překvapit lidi originalitou své olympijské kolekce, ale byl obviněn z krádeže

Návrhář Jan Černý téměř dva roky připravoval olympijskou kolekci, kterou mají odprezentovat čeští sportovci během slavnostního zahájení a ukončení olympijských her v Paříži. Černý navíc sliboval, že půjde o unikátní dílo, jaké nemá v Česku obdoby. Během tiskové konference Českého olympijského výboru loni v září také například použil mnohokrát omílaná slova „brutálně speciální“ a zmínil, že na kolekci „bude mít názor každý“.

👉Dres byl nakonec poprvé představen 1. července. Uživatelé internetu si však brzy všimli, že barevný vzor, který použil Černý, podivným způsobem napodobuje vzor šatů z prodejního řetězce Reserved. Šaty už patří do staré kolekce a prodávají se se slevou.

🗣️„Takže pan návrhář je obyčejný zloděj. Vzor látky ukradl. A na rozdíl od olympijských hader jsou ty šaty aspoň pěkně zpracované. Asi proto, že nejsou bezpohlavní a zdůrazňují ženskou postavu,“ okomentovala situaci uživatelka sítě X Božena P.

@neCT24

Průměrný počet slepic: 4.3 (89 hlasů)

byl vyveden z letadla za obnažování. Úchylný dobytek.

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

- Ruzyňské letiště bylo s jásotem přejmenováno vlivnými zblblíky na Letiště Václava Havla. Ale teď, v době zavazadlových afér, je v TV hanlivě probíráno jako Letiště Praha. 😉

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (89 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

mělo dobrou pověst ještě před Havlem. Republiku  nám Havlem  zkurvili a likvidují ji fešákem Pavlem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (53 hlasů)

se obnažuje, neb zná lidská práva. Škoda jen, že jeho hlava není zcela zdráva.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

"Černý navíc sliboval, že půjde o unikátní dílo, jaké nemá v Česku obdoby." Toto opravdu nemá v ČR obdoby - v olympijské historii. Hold "Fijalovej hnus".

Průměrný počet slepic: 4.8 (76 hlasů)

hned bych ten hnus zahodil

Průměrný počet slepic: 4.9 (58 hlasů)

zase kvůli jednomu protekčnímu úchylovi.

Průměrný počet slepic: 5 (37 hlasů)

Dostáváte jen chléb a hry pro jedno zviditelnění autora.

Takhle vypadá špatně vypraný plášť po skvrnách od oleje.

https://www.idnes.cz/onadnes/moda/olympijske-hry-jan-cerny-nastupova-kolekce-pariz-2024.A240702_100715_modni-trendy_syk

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)

Od pohledu je to propagátor LGBT..., tedy "jejich" člověk. Co záleží na nějaké propagaci ČR a jejích sportovců. Takového si klidně zaplatíme a zpropagujeme, i kdyby měl za náš národ ten snědý chlapec kolem krku ukrajinskou mašli. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Není to synáček toho co namaloval tank na růžovo a odělal ostudu Europií?

Jo, "umělecké" geny a chuť bezpracně zbohatnout se také dědí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Fico je levičák a socialista, takže první cesta je k socialistům. Až kdyby to nevyšlo, tak jinam, ale s Orbánem opravdu ne. Fico je taky šachista a velice zkušený politik, takže nepředpokládám že by to neměl promyšleno - ve prospěch SMERu.

A Havlíček je "aspeňák", takže jeho liberální řeči jsou jasné. Zatím ho Andrej drží trochu "na uzdě", ale až bude Havlíček premiérem (podle mne Andrej to už brát nebude a zůstane "šedou eminencí") tak se projeví až se budeme divit.

Pokud by se Le Pennová přidala k Orbánovi a spol., tak by hrozil rozpad celé slavné ID. Jo vysoká politika je pěkný svinstvo - funkce, korýtka, penízky a hlavně silný žaludek (a všehoschopnost).

Průměrný počet slepic: 4.6 (66 hlasů)
Trvalý odkaz

Někdejší řeči o Babišově drahotě skončily tím, že ceny za Fialovy vlády vzrostly o desítky procent.

Česká rodinná grilovačka vyjde o 36 procent dráž než před několika lety. A nejen ona ale i jiné produkty  viz foto.

Zdá se, že pořádné grilování potřebuje samotnou českou vládu.

ceny za babise a za fialy

https://t.me/neCT24/58506
 

Průměrný počet slepic: 4 (56 hlasů)

že pivo Braník jsou známé pražské chcanky. Mimochodem, na Moravě zřejmě oblíbené, jak jsem si všiml.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Než abych sáhl po předražené močce zezPlzně, tak to radši si dám fakt pivo dezolátů, Braníka. Samozřejmě točené. Což je v Praze poslední dobou problém sehnat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Plzeň z tanku u Stopky na Čáře v Brně 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

lze např. v nádražní venkovní restauraci u Nádraží Braník https://cs.wikipedia.org/wiki/Praha-Bran%C3%ADk_(n%C3%A1dra%C5%BE%C3%AD) ,
kromě toho tam mívají velmi chutné obědové menu - velké porce za přijatelné ceny. Doporučuji zkusit.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

teď jedná o vstupu Le Pen

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

 

To je proto že se nemodlíš,

nevěříš v Boha a předal jsi vládu nad sebou a světem lidem kteří lžou a kradou.

Jan Amos Komenský 1592 - 1670 Český teolog, filosof, pedagog a spisovatel.

 

https://slideplayer.cz/slide/1936211/

Průměrný počet slepic: 4.9 (47 hlasů)

Kdyžť tebe někdo požádá, bys mu netykal, netykej mu (viďte Antoníne).

Průměrný počet slepic: 3.5 (28 hlasů)

se rád člověk člověku svěří, nejvíce kradou ti, co údajně v Boha věří! Však, ta slavná církev sama je úplně nejvíce rozežraná.

Průměrný počet slepic: 5 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

tak k založení nové frakce budou potřebovat alespoň 23 poslanců ze sedmi zemí EU. Zatím se jim tam moc nehrnou.

Že by nějaké plácnutí do vody, které vyšumí do ztracena dokázal vyrobit Babiš, tomu bych celkem uvěřil. Ale když do toho šel i Orbán, myslím, že to předtím musel mít předjednané, tak budu zvědavý, jak to dopadne. A budu fandit, protože pravicová frakce národních konzervativců by se mi v tom zelenorudém bruselském bordelu celkem líbila, i když asi k některým z nich budu mít výhrady. Ale co, taky nejsem dokonalý.

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

s Babišem do holportu nešel.

Průměrný počet slepic: 2.6 (13 hlasů)

To dokazujete a vyjadřujete v každém Vašem komentáři. Věřím, že se k panu Babišovi i panu Orbánovi připojí více stran. Uvidíme a uslyšíme po víkendu...

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by Mec

Trvalý odkaz

já dokazuji, vy věříte.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč to sem uvádím ? Ne, nebudu vše vysvětlovat. Zdejší osazenstvo je chytré a mnozí vědí, o co se jedná. Jde mi o jednu myšlenku. Proč jsme zatím v celé galaxii nenašli známku rozumného života ? Fermi se v jedné části věnuje zajímavé myšlence. Pokud se život a jeho inteligence dostane na level, kdy je schopno ovládat atom a  energii s tím spojenou, VYHLADÍ SE SAMO. Dlouho jsem nad tím kroutil hlavou. Pak mi to došlo. Pokud má pravdu bible, kde se říká, že Bůh stvořil člověka k obrazu svému, má Fermi pravdu. Asi i jemu došlo, že dějiny lidstva jsou dějiny válek. Válčilo se vždy a všude. A jak šel čas a technika vpřed, o to bylo více obětí. Ty ostatně nikdy nikoho nezajímají. Ještě před sto lety nás byla miliarda. Nyní je nás 10 mega miliard. Tedy otázka zní : Ne jestli shoříme v atomovém ohni, ale kdy se to stane. Je možné, že se čes naplnil a začne zase všechno nějakým abgreidem ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)

Planeta opic. Možné to je. Když se podíváme, kdo o tom rozhoduje třeba u nás a kolik je takových aktivních blbců (a jinde to není o nic lepší), vůbec bych se tomu už nedivila. Dříve jo, dnes už ne.

Průměrný počet slepic: 4.2 (39 hlasů)

který ve vašem textu vidím?

Když našich předků byli na této planetě stovky milionů, mlátili se po hlavách meči a píchali do břicha oštěpy. Dnes se mydlíme drony, tanky a velkými děli a je nás několik miliard. Čím efektivněji se dokážeme zabíjet, tím je nás víc. To by mě děsně zajímalo, co na to Fermi (o kterém jsem nikdy neslyšel).

 

Průměrný počet slepic: 3.4 (24 hlasů)

Fermi je poměrně známé jméno, pokud jsi o něm neslyšel, není nic jednoduššího než si alespoň něco málo vygooglit.

Kvasinky se také velmi rychle množí ale jakmile jimi vyrobený alkohol dosáhne určité hodnoty, zničí samy sebe. S lidmi to dopadne podobně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

Efektivnější zabíjení i rostoucí počet lidí jsou oba důsledkem technického pokroku, takže to žádný paradox není.

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)

V zemích, které prosperují z technologického vývoje a kde se ženy emancipují, razantně klesá porodnost. Západ vymírá, Rusko vymírá, i těch Číňanů je každý rok méně. Populační exploze funguje v zemích, kde pomalu nemaj co do huby. Tam, kde by se o děti dokázali postarat a finančně je zajistit, je těch dětí čím dál míň.

A pokud někde vynaleznou technologicky 10x rychlejší mikročip, dle mého to vůbec nebude mít vliv na potomstvo somálky, která porodila 15 dětí, 5 jich zemřelo hlady, 4 na nějakou horečku, ale furt jich ještě dost zbylo. Kde v tomto rození vidíš zasah moderní technologie? Pardon, já ho tam teda nevidím.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

Snížení dětské úmrtnosti (lepší výživa, lepší zdravotnictví).

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Enrico Fermi -  Nobelova cena za fyziku, jeden z otců atomové bomby. Jeho práci nebudu popisovat, lze si lehce vyhledat. Fermiho paradox se nezabývá tím, kolik lidí si zakroutí krkem navzájem. Fermi se tento problém snažil objasnit z hlediska kosmických civilizací a jejich absencí ve známém vesmíru. Jako jeden z důvodů vidí atomové zbraně. Kapito ?

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

čapi. Už jsem si na gůglu doplnil znalosti.

Hned v sobotu to v hospodě použiju. Řeknu Fermi, oni na mě budou koukat jak jelita. To neznáte Fermiho? Toho zná každej! Nobelova cena, ne, vole. To jsem si sed teda k výkvětu vědomostí. Jim to nandám.

Průměrný počet slepic: 2.2 (9 hlasů)

 

 

 

Ale proč bychom se netěšili, když nám pánbůh zdraví dá?

Nebudeme první ani poslední kdo doplatí na svůj rozvoj.

Připouštím že historie včetně Bible (několikrát přepsána) je mnohokrát „okulacena“, předělána a promazána ale přesto vzniká mnoho otazníků.

Uvedu jen pár příkladů z dostupných informací:

Atlantida

Potopa světa

Lotova žena

Egypt kde je mnoho nejasností

Změna klimatu v šestnáctém? století.

Lemurie

Sumerové

Inkové, Májové a předkolumbovské Americké civilizace.

Planeta Opic

Do toho spousta UFO včetně Paroubkových Marťanů a máme jasno.

Záhadný je i vznik našeho světa. To že odněkud přiletěla jedna breberka a z ní se vývojem vyvinul veškerý život na Zemi je také krávovina.

Moje teorie říká: mimozemská civilizace oplodnila zdejší komunitu opic (fuj první zoofilie?) a ta se naučila myslet. Zůstala tady po nich maringotka kde dali na hraní dětem laboratoř se zásobou DNA a hrajte si ať tu po nás něco zůstane. Jinak si tak barevnou faunu i floru nedovedu vysvětlit.

Tímto objevem jsem zralý na Nobelovu cenu proto prosím nezveřejňujte moji identitu, nejsem na nějakou slávu zvědavý. Dosud žiji spokojeně a nechci nic měnit.

Jen nastává jedna podstatná otázka. Až za miliardy let vyhrabou někde zbytky naší civilizace, jak naši epochu pojmenují?

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Éra petlahví.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

Byla doba parní, elektrická, průmyslová, ..... čipová a dnes PETková.

Také mne to napadlo.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Řekl bych že přiléhavější název je doba hnusová. V módě je hnus. Hnusná hudba, hnusné násilnické filmy kde autor už neví jak přebít hnus toho předchozího, a jakým bestiálním způsobem je tam oběť mučena a vražděna. Hnusně potetované ženy i muži, když nic jiného alespoň roztrhlé rifle. Hnusné zápasy, kde se moderní „gladiátoři“ kopou do obličejů a dobíjejí na zemi ranami pěstí, a to nejen muži ale i ženy. Hnusné obrazy, nebo spíš mazanice za které se platí neuvěřitelné sumy, hnusné sochy.

Já vím, zatím se občas najde i něco hezkého ale to je na ústupu a hnus pomalu vítězí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Tak to je. Ten všechen hnus už tu máme, a na lidstvo za rohem čeká i hnusná budoucnost. Líp už bylo. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)