Konference raketové války

Autor
Štítky

Myslím, že nejlépe zhodnotil mírovou konferenci ve Švýcarsku Petr Hampl, který napsal, že jde v podstatě o konferenci vítězných mocností, které se tam radí, jak naloží s poraženým nepřítelem. Akorát nepřítele ještě zdaleka neporazili. Celá konference je v podstatě snůškou růžových snů o tom, co bude, až Rusko nebude a všichni se tam navzájem přesvědčují, že ten den je už nedaleko. Stačí ještě dodat nějaké zbraně a natisknout nějaké dolary, ze kterých se to zaplatí.

Závěrečné komuniké podle toho vypadalo. Velké nic, které navíc ještě některé delegace odmítly podepsat. Respekt k hranicím, návrat zajatců a deportovaných, bacha na jaderné elektrárny… Jako kdyby země mimo Evropu projevily více smyslu pro realitu, než samotní Evropané.

Byl to rovněž Petr Hampl, který loni upozornil, jak bude probíhat ta slavná ukrajinská ofenzíva. Plán byl jasný. Dodáme Ukrajině západní tanky a obrňáky, vycvičíme vojáky a pošleme je do útoku proti Robotyne, protože tamtudy je to nejblíž k Azovskému moři. Ruská vojska budou rozdělena vedví, následovat bude vítězný pochod směrem na Krym, Putina podříznou siloviky a vítězství bude naše. Takhle to alespoň prorokovalo kazašské stepní orákulum Džamila Stehlíková.

Byla to asi první ofenzíva světa, kterou nikdo neutajoval. Naopak. Mluvilo se o ní všude. Podrobnosti o ní neznaly jen tajné služby, ale vlastně úplně každý. Musel je znát, protože na tom to bylo postavené. Ruští vojáci nemají šanci. Jakmile se k nim přiblíží německé Leopardy, mohou jen zdrhnout a už se nezastavit. Nějaký náhradní plán, co dělat, kdyby náhodou Rusové nezdrhli, ten nikdo nevypracoval. Mezitím Rusové pokládali miny… v pěti liniích. Pro jistotu. Stálo to životy sta tisíc Ukrajinců a ke druhé linii se boje ani nepřiblížily.

Teď ti stejní experti seděli ve Švýcarsku a poplácávali si po ramenou před novou ofenzívou. Tentokrát raketovou. Dodáme Ukrajincům střely, které budou schopny zasahovat ruské území do hloubky. To jim zatopí. Následovat budou samá pozitiva a sociální jistoty, Ukrajina zvítězí, Putina podříznou siloviky a příští konference už bude porcovat ruského medvěda. Radiační situace zůstává normální. (Oni tam fakt měli na vyjednávání i Danu Drábovou. Nekecám.)

Celé je to založené na tom, že Rusové si netroufnou odpovědět. Že nepošlou svoje Kinžály, Iskandery a Kalibry na Evropu. Protivzdušná obrana celé EU je totiž nulová. Fiala i Černochová sice mluví o eskalaci (za kterou může Putin, samozřejmě), ale u Pardubic ani u Mošnova pořád nestojí žádný protiletadlový systém. O Praze ani nemluvím.

Poláci možná něco mají, ale všichni ostatní jsou zcela bezbranní. Plán B spočívá v upozornění obyvatelstva, že si mají udělat zásoby a pro jistotu sehnat jodové tabletky. Mimochodem… tyto tabletky teď nejsou k sehnání ani v zónách kolem našich jaderných elektráren. Snažím se něco obstarat pro pár přátel a zatím jsem sehnal jen sliby.

Tam ve Švýcarsku si teď všichni navzájem vlastně dodávali odvahu. Zhruba stejným způsobem, jak to dělala Džamila loni před ofenzívou. Bájeslovím. Plán je skvělý. Pokud si Rusové netroufnou odpovědět, časem přijdou o rafinérie, vojenská letiště, možná i na Moskvu něco doletí. Přijdou o důležité mosty, budou mít díry v kolejích a jejich vojenská mašinérie se zasekne. Problém nastane jen tehdy, když si Putin na odpověď troufne. Ale to je stejně nepravděpodobné, jako že ruští mužici nevezmou nohy na ramena, sotva uvidí Ukrajince v Leopardech.

Loni se naši západní experti ušklíbali, že se Rusům nepodařilo zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Celou zimu je bombardovali, ale elektřina pořád šla. Když jsme upozorňovali na to, že Rusové zasahují transformátory a z nepochopitelného důvodu nechávají na pokoji vlastní generátory a turbíny, byli jsme zesměšňováni. A pak pic… letos se Putin naštval, vydal rozkaz a vlastně to bylo jednoduché. Během několika náletů bylo po ukrajinských tepelných elektrárnách a i generátory na přehradách utrpěly dost zásadní ztráty.

Co nás vede k domněnce, že to samé Putin neudělá tady u nás? Že si netroufne? Fakt? Teď, když Biden do Švýcarska vůbec nepřijel a Kamala Harrisová hned zase odjela? Když celé závěrečné komuniké vyznělo tak rozpačitě? Mimochodem… Biden je v asi tak desetkrát horším stavu než svého času Brežněv. Moderní medicína dokáže zázraky, ale transplantaci senilního mozku zatím neumí. Biden hezky vzpřímeně chodí, sice občas zatuhne, ale pohybuje se skoro sám. Fakt by mě zajímalo, co řekl Fialovi při jejich setkání a jestli si náš Péťa dokázal v návalu blaženosti uvědomit, že celé USA jsou ve stejném stavu jako Biden. Na práškách a finančních injekcích.

Proč by si Rusové neměli troufnout? Stačí, když vynechají americké základny, Francii a Británii. Tam jsou nějaké jaderné zbraně. Ale všude jinde? Jak jim můžeme odpovědět na bombardování? Odesláním našich kluků a holek do minových polí u Robotyne? Co můžeme udělat a ještě jsme to neudělali? Co když to Rusové prostě udělají? Říká to Orbán, říká to Vučič… říkají to někteří američtí analytici, říká to Medvěděv, Peskov i Zacharovová.

Může to dopadnout jinak, než ukrajinská ofenzíva? Nemůže. Jen, tentokrát to bude naše krev.

Mimochodem… Izrael ohlásil „taktickou pauzu“ při své ofenzívě v Gaze. Ani nejvyzbrojenější armáda světa není schopna porazit to nadělení dronů a dalších levných bojových udělátek. Svět se změnil. Pro Západ i pro Izrael k horšímu.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (377 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Dneska jsem si počkal 😊
Danieli, v předchozí diskusi proběhl takový nápad, jak by se dalo předejít jistým řekněme půtkám mezi přispěvateli, kteří do diskuse vkládají kopírované dlouhé texty a jejich oponenty, kteří zastávají názor, že stačí jen hlavní myšlenka a odkaz. Občas je to docela vyhrocené, však víte.
Bylo by složité naprogramovat diskusi tak aby se zobrazovalo jen několik řádků a zbytek až po rozkliknutí? Vlastně úplně stejně jak se zobrazují vaše každodenní články na hlavní stránce. Určitě mi rozumíte. Je to otázka asi víc na Vašeho bratra Marka ale o tom už si popovídáte spolu. Zda-li je to možné a samozřejmě taky, zda-li je to chtěné. Moc děkuji za odpověď a moc děkuji za Vaše každodenní články. Jsou inspirativní, motivující a i burcující. Přeji pevné zdraví, hodně sil, energie a spoustu dalších nápadů. Díky za to, co děláte.

Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.6 (110 hlasů)

Pánové Antoníne a ostatní. Dávejte z dlouhých textů jen výcuc. Jeden odstavec a přidejte odkaz na originál.  Diskuse bude přehlednější a všichni budete spokojení. Prosím, berte ohled na to, že jsem vytížený a fakt nemám ani čas ani chuť se zabývat naprosto marginálními spory. 

Prosím, jestli chcete, aby tohle všechno, co dělám, mělo smysl, tak dělejte diskusi tak, jak to dělají kultivovaní lidé. Pokud dáváte cizí text, dejte z něj jen krátkou ukázku a dejte odkaz. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (111 hlasů)

Jen pár řádků ohledně tvého dnešního tématu  Vidláku.
Mírový pseudo-summit ve Švýcarsku skončil fiaskem poté, co všechny země globálního jihu BRICS odmítly podepsat závěrečné komuniké a německý kancléř předčasně odletěl, protože na něho v zákulisí křičeli, že Německo nechce Ukrajině poslat rakety Taurus! Na konec summitu nepočkala ani americká viceprezidentka! Vladimir Putin poslal na dálku do Švýcarska podmínky ruského míru na Ukrajině!
Do závěrečného komuniké se nedostalo nic, co tam chtěl Kyjev
Organizátoři akce vystavili na obrazovkách tiskového střediska v Bürgenstocku seznam států, které podepsaly závěrečné prohlášení. Vyplývá z něj, že dokument podepsalo 80 z 91 přítomných zemí. Mezi těmi, kteří odmítli: členové BRICS, tedy Brazílie, Indie, Jihoafrická republika, Spojené arabské emiráty, dále Arménie, Bahrajn, Vatikán, Indonésie, Libye, Mexiko, Saúdská Arábie, Thajsko. Velkým překvapením je   Vatikán.
Ten totiž komuniké nepodepsal kvůli tomu, že Svatý stolec požadoval, aby se summitu zúčastnila i druhá válčící strana, tedy Rusko. A protože to nebylo umožněno, Vatikán se odmítl ke komuniké připojit. Posun Vatikánu na stranu Ruska a takto otevřeně je podle pozorovatelů jasné se vymezení proti Kyjevu a válečné lobby.

vice zde: https://aeronet.news/mirovy-pseudo-summit-ve-svycarsku-skoncil-fiaskem-pote-co-vsechny-zeme-globalniho-jihu-brics-odmitly-podepsat-zaverecne-komunike-a-nemecky-kancler-predcasne-odletel/

Průměrný počet slepic: 4.3 (115 hlasů)

Vidlák, který (jak jsem se snad shodli) je na tomto webu pánem, žádal JEDEN odstavec (za mě by to byla spíš jen jedna věta) a já napočítal 4. Už jsem tuto jeho žádost zaregistroval podruhé, a na tu první dokonce 2x upozorňoval, opravdu si myslíte, že to děláte správně?

Průměrný počet slepic: 2.7 (78 hlasů)

Nic ve zlým, ale z jedné věty či malého odstavce prd pochopím vo co go. Nemyslím že by daná ukázka byla příliš velká, byla tak akorát a žádná tapeta, jako dřív.

Průměrný počet slepic: 3.9 (87 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

Naprostou většinu toho, co tady Tonda tapetuje, najdete na cz24.news. Takže to stačí dát do gůglu a tam si to můžete přečíst celé. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (60 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

Antonín to nevzdá. To se jeden den držel a pak ještě houšť. Kdo chce kam...

Průměrný počet slepic: 2.9 (42 hlasů)

.. a vrátil se unavený.. Sám to sem druhý den napsal.

I já jsem se ten den radoval, že se upozadil, aby diskuse mohla volně plynout.

Průměrný počet slepic: 3.3 (25 hlasů)

Kluci, v klidu. Prostě to kraťte na zhruba jeden odstavec. Přece se tu nebudeme dohadovat o počtu vět... 

Vypíchněte nejzajímavější souvětí a dejte odkaz, to stačí. Pro množství slov to nikdo číst nebude. I dlouhý text přečtete, když je zajímavý. Pokud sem chcete dát nějaký text, zamyslete se, která pasáž je nejlepší a tu zdůrazněte. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (74 hlasů)

Ano Vidláku,  i delší  text stojí za to když je zajímavý, jako například od Jindřicha Kulhavého který je velice oblíbený, čtenáři rádi čtou celý jeho text který nezabírá veliký prostor. Hodnocení s  obrovským počtem slepic pod každým článkem J.Kulhavého to potvrzuje.

Jindřich Kulhavý - Válka se blíží?

Srbský prezident v rozhovoru pro nemainstreamová média zmínil pravděpodobnost vzniku globální války v horizontu čtyř měsíců. Naopak Vladimír Putin ujistil Evropany, že je rozhodně nemá v úmyslu ohrožovat a nebezpečím pro ně jsou spíše Američané. Zároveň přišel s nabídkou ukončení konfliktu na Ukrajině, byť se jeho podmínky zdají být pro Zelenského nepřijatelné.

  Je třeba si připomenout, že speciální vojenská operace na Ukrajině je důsledkem více faktorů. NATO se nebezpečně přiblížilo k Rusku, přestože po rozpadu Varšavské smlouvy se stalo zbytečnou institucí znamenající nerovnováhu na Zemi. Sovětský svaz navíc po svém vlastním rozdělení umožnil bývalým svazovým republikám jít svou vlastní cestou, nicméně podcenil možný vliv Západu a připustil jejich začlenění do nepřátelského svazku. Přestože existovaly dohody o nepřibližování se NATO k Moskvě, došlo k jejich porušení. Pobaltské státy se staly fanatickými v nenávisti k Rusům podobně, jako pohrobci Československa, Polsko, částečně i Rumunsko a Bulharsko. Když došlo i na Ukrajinu a překračování Minských dohod, Rusové po Majdanu řízeném Američany zasáhnuli a vzali si zpět strategicky důležitý Krym. Riziko vzniku amerických vojenských základen omezujících přístup k Černému, a potažmo Středozemnímu moři, se stalo příliš reálným. Ani to Západ nezastavilo a došlo k eskalaci napětí na území Východní Ukrajiny, kde Kyjev odmítl povolit jazykovou autonomii v krajích obývaných rusky hovořícími občany a vojensky decimoval tamní entitu.

  Dalších osm let byla Moskva trpělivá a snažila se komunikovat. Putin však tušil, k čemu dojde a začal se usilovně připravovat na možný scénář. Ekonomiku oživil vcelku bravurně, dokázal Ruskou federaci víceméně oddlužit a spustil válečný režim zbrojního průmyslu. Podpořil vývoj nových systémů, obklopil se věrnými a ustál tlak Západu jak na výměnu svou, tak i politického partnera Lukašenka v Bělorusku. Dokázal se vypořádat s vlnou sankcí, jejichž množství se po začátku ukrajinské operace znásobilo. I přes tuto snahu USA a Západu se Rusko podílelo na vzniku organizace BRICS a je velmi aktivní po celém světě. Navíc má blízko k dalšímu významnému oponentovi USA na světovém kolbišti Číně, na čemž obě země profitují. Rusové mají část Ukrajiny, Číňané Taiwan. Na obojí si dělají nárok USA, tedy aspoň ve sféře vlivu. Západu vadí velikost a přírodní bohatství Ruska, u Číny ekonomický i možný vojenský vzestup. Navíc ztrácí význam pro Afriku, kde naopak Rusové a Číňané získávají.

  Ruská armáda tu ukrajinskou postupně likviduje při co nejmenších ztrátách v řadách civilistů. Požadavky Kremlu k ukončení bojů jsou úměrné tomu, jaká je situace a jaké byly dopředu stanoveny cíle. Zelenskyj společně se Západem odmítl možná jednání již na počátku operace v prvních měsících války. NATO vyzbrojuje Kyjev a jeho členské státy jsou ochotné jít až na hranici ekonomického sebezničení. Američané, jako vždy, na všem profitují a po vyklizení vojenských skladů, jejichž obsah evropské státy předaly Ukrajině, se produkty amerického zbrojního průmyslu za úplatu přesunují na náš kontinent. Viz námi draze zakoupené šroty F-35. I proto, vynecháme li hodnotu samotné Ukrajiny, chce Západ vedený Spojenými státy pokračovat ve válce. Doufá v únavu ruské armády, její oslabení a následně v rozpoutání většího konfliktu, na jehož konci by si západní mocnosti rozdělily Ruskou federaci a Bělorusko mezi sebe. O tom, jak USA drancují cizí území, se můžeme přesvědčit v Sýrii, kde kradou syrskou ropu.

  Srbský prezident varuje před blízkostí světové války a zodpovědně se snaží na ni svůj lid připravit. Kontrolou zásob jídla, plynu a ropy může pomoci překonat první týdny, ovšem pokud by k něčemu takovému došlo, půjde o mnohem delší období hladu, strádání a utrpení. Naše vláda na lidi kašle a jde na ruku protiruské agresivitě. Vcelku naivně hovoří o lokální jaderné válce a použití atomových zbraní. Kdo zhlédnul film Černobyl, případně dokumenty o Hirošimě či Nagasaki, nemůže zůstat klidným. Česká republika by se stoprocentně stala územím, na kterém by k válčení došlo a ztráty by bylo obrovské. Na lidech, majetku, národním povědomí. Američané dělají vše proto, aby se to jejich země netýkalo. I proto jim Rusové přistavili za dveře moderní ponorku i další vojenskou loď. Kuba je kousek a Rusy tam opět vítali.

  Netvrdíme, že případnou válku Rusko vyhraje. Ale udělali tam vše proto, aby neprohráli. Západ je ve stavu morálního rozkladu, naopak Rusové se kolem Vladimíra Putina stmelují. Evropa je Američany vybrána za potenciální centrum bojů a my jsme v jejím středu. Navíc máme v čele militantně uvažující zvěř neschopnou analyzovat možnosti České republiky. Nemáme armádu, techniku a ani morálku. Jediné, v co můžeme doufat, je neochota Ruska expandovat opět na západ od svých hranic. A v případu začátku války v jejich schopnost srovnat se zemí pobřeží Spojených států a ukázat jim, že si nikdo ani v Severní Americe nemůže být jistý klidem a vlastním životem. Přejeme si, aby se srbský prezident mýlil a došlo k brzké dohodě o konci bojů na Ukrajině. Vladimír Putin stanovil podmínky. Pro Západ a Kyjev tvrdé, ale také opodstatněné. Je jediným, kdo hovoří o míru. Západ klidně překročil vše únosné a vyzbrojuje už i nacistické jednotky v řadách ukrajinské armády s povolením útočit na ruské území. To je pro Rusy zásadní záležitost a nečekejme slitování.

Jindřich Kulhavý  16. 06 2024
www.inadhled.live

Průměrný počet slepic: 3.7 (152 hlasů)

.. Tímto příspěvkem jste mi jen opět dokázal, ale jste umanutec, který ve své umanutosti prostě neuhne a neuhne.. 

V Athénách se to řešilo házením kostí, říkalo se tomu OSTRAKIZACE. Pravda, občas to přepískli, jednou hodně, když donutili stařičkého Sokrata vypít číši bolehlavu, ale jinak se jim to celkem to osvědčilo..

Co takhle ke slepicím přidat ještě kostičky, jako Vidlácký analog Palce dolů? 

Průměrný počet slepic: 3.1 (78 hlasů)

že se jméno nejméně oblíbeného politika napsalo na keramický střep (ostrakizace) a střepy se spočítaly. Koho jméno bylo nejčastější, tak ten byl nadoživoti vyhnán.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Antoníne můj kalich trpělivosti přetéká. 

Nedávejte sem dlouhé texty. Diskuse slouží k diskutování. Kulhavý má svůj blog a stačí na něj odkázat. 

Bude to tak, jak chci já, protože je to můj dvorek a moje odpovědnost.  Když půjde o cizí texty, bude tu jeden odstavec a odkaz.  Tečka. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (47 hlasů)

jasně a polopaticky, tak by to mělo být asi vždycky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

Díky, Danieli..

Pro úplnost prosím ještě specifikovat maximální délku použitého odstavce přejímaného článku.

Nevysmívám se vám, myslím to smrtelně vážně, při stanovování pravidel je důležitá jasnost a důslednost..

Také si myslím, že by bylo fajn, kdyby se vložené odkazy otevíraly do NOVÉHO OKNA. Vím, že jde kliknout na ZPĚT, ale takto je to pohodlnější..

Průměrný počet slepic: 3 (30 hlasů)

Ano, tuneluje moje myšlenky, moje morální hodnoty. ( Tedy, pokud ještě nějaké mám. ) Je to jeden z mála lidí, který mi potvrzuje, že moje myšlení je normální a zdravé. Pokud někde dojde v mojí přítomnosti k politické debatě, což téměř vždy, připadá mi, že jsem z jiného světa. Nejsem ani pro Rus, vůbec ne pro Ameriku, cítím se být patriot. Český patriot. Nejde mi do hlavy, jak je možné, že lidé kteří mají u jména tolik titulů , že je meumím asi přečíst, jsou v podstatě jen bytosti žijící tak nějak jako stroje. Nemají to normální potřebné selské myšlení. A nebo jsou za vším jen prachy a touha po moci ? A u těch "dole" vymetené palice ? Můžeme najít svého Gandhího ? Českého Gandhího ? Je takový člověk vůbec v naší současné populaci ? 

Zatím bez slepic

Přečetla jsem si. Dlouho avizovaná a připravovaná šaškárna sklidila své nahnilé ovoce  - obzvláště se mi líbil odstavec:

...A v Kyjevě jim to už asi začíná docházet, že Západ už neusiluje o vítězství Ukrajiny, ale pouze o “neporážku” kolektivního Západu. A toho se má dosáhnout transformací války na Ukrajině do zmrazeného a nekonečného konfliktu. Dokud totiž válka neskončí, nedojde k vyhlášení výsledků války. Nedojde k označení, kdo vyhrál, a kdo prohrál. A přesně o to teď jde USA.

Proto Kamala zdrhla ze summitu už v sobotu. Proto Scholz zmizel v neděli ráno a o raketách pro Ukrajince nechtěl ani slyšet. A proto to mírové komuniké je tak jalové a o ničem...

 

Průměrný počet slepic: 3.6 (32 hlasů)

.. příměří, ale vyřešení a uzavření konfliktu. Dává najevo, že to dotáhne do konce.

Kolektivní západ má na vybranou mezi respektováním ruských národních zájmů, nebo bezpodmínečnou kapitulací Ukrajiny. Čím později to KoZa pochopí, tím méně z Ukrajiny zbude.

Osobně soudím, že by měli obsadit oba břehy Dněpru, aby byly v bezpečí hydroelektrárny a bylo dost vody pro chlazení Záporožské JE. Dněpr je evropský veletok a jeho soustava vodních děl má potenciál stabilizovat evropskou rozvodnou síť.

Je třeba si uvědomit, že budeme potřebovat ruskou elektřinu dříve, než si myslíme. Pokud dojde k odstavení našich uhelných elektráren, tak se dostaneme do stavu, že zhruba 1.000 hodin ročně budeme mít nedostatek elektřiny, která nebude odkud dovézt.

Rusko, které se rozkládá v devíti časových pásmech má distribuční soustavu, která je snem našich energetiků.

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

..

Průměrný počet slepic: 2.6 (24 hlasů)

Dle Tvého přání Vidláku já osobně ode dnes již omezuji dlouhé texty viz níže některé příklady. Absolutně chápu že jsi vytížený a nemáš ani čas ani chuť se zabývat naprosto marginálními spory které vedou pár "antitapetářů" v čele s richardem.cz který by se rád stal králem na místě krále a který je příčinou celého rozruchu. Doufám Vidláku že splněním Tvého přání  od nás kteří dáváme dlouhé texty se zavede mír na Tvém webu a "antitapetáři" si nevymyslí zase něco jiného. S respektem a úctou k Tobě Antonín. Mi všichni Ti děkujeme za Tebe a za Tvé V.Kydy.
 

Průměrný počet slepic: 3.5 (51 hlas)

Rusko nabízí milionovou odměnu západním a ukrajinským pilotům, kteří přeběhnou se svými F-16 na ruskou půdu. Slibuje, že pilotům poskytne bezpečnost, anonymitu a novou identitu, přičemž plat se zvýší, pokud přijdou s nákladem zbraní F-16.
Tento krok připomíná historické zběhnutí jako MiG-25 v Japonsku a MiG-29 v Turecku.V roce 1976 přistál sovětský pilot Viktor Belenko se svým MiGem-25 v Japonsku, čímž odhalil Američanům cenná tajemství a změnil vojenskou rovnováhu. Podobně v roce 1989 přeběhl Alexander Zujev s MiGem-29 do Turecka a poskytl USA důležité informace o letounu. 

zdroj: 
https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/rosia-prosferei-ekatommyria-rouvlia-se-opoion-oukrano-paradosei-aeroskafos-f-16/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp
 

Průměrný počet slepic: 3.9 (42 hlasů)

Nejprve vyhlášení 700 000 vojáků, poté příměří – Rusko se připravuje na velkou ofenzívu. Možná, že za pár měsíců bude stávající plán příměří považován za nepolapitelný cíl pro Kyjev.

Výroky B.Putina opět postavily ukrajinské vedení a NATO velké otazníky nad tím, čemu skutečně čelí, a již nyní analytici hlásí, že Západ pravděpodobně neposlouchá ruské „zvony“ rozsáhlého útoku. 

"Máme 700 000 vojáků v zóně speciální vojenské operace," řekl Putin během televizního setkání s vyznamenanými vojáky.

A na opačné straně se Ukrajinci od podzimu snaží sestavit 10 nových brigád (50 000 vojáků). Pět z nich je téměř připraveno k odeslání na frontu, dalších pět má problémy s výstrojí.

Připomínáme, že během svého projevu na ruském ministerstvu zahraničních věcí (MZV) 14. června ruský prezident prohlásil, že ukrajinské síly by se měly začít „zcela stahovat“ z území kontrolovaných Ukrajinou v Doněcké, Luskanské, Záporožské a Chersonské oblasti  a že Ukrajina se musí formálně vzdát svého cíle vstoupit do NATO, než Rusko přistoupí na příměří a mírové rozhovory, viz níže video z českými titulky.

video: https://rumble.com/v51x7ar-vladimir-putin-pedloil-ukrajin-a-kolektivnmu-zpadu-podmnky-mru-na-ukrajin.html

zdroje: pronews.gr + AENews

https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/prota-i-anakoinosi-gia-700-000-strato-kai-meta-gia-katapaysi-tou-pyros-i-rosia-proetoimazetai-gia-megali-epithesi/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp
 

Průměrný počet slepic: 3.3 (36 hlasů)

Jakékoli dohody s podvraťákem, lhářem a gaunerem na kterého není ,nebyl a nebude nikdy spoleh se nevyplácí…
Historicky je doložena role proradného Západu...
Na Ukrajině je  80% rusky mluvícího obyvatelstva ,v podstatě ruských občanů…
Ukrajina je okraj Ruska…
Je to všechno sprosťárna, víme kým zaviněná a ta se podporovat nesmí, x- krát to bylo řečeno!
Již se těším, až Gosudar zabere všechno a ti Ukroši, co zde jsou budou rázem Rusové /a rádi/
Co na to budou říkat pitomci od zelené gumy až po Pekarovou, Kluse, Jandy a další vymaštěnce.
Chtěla bych se toho dožít.

z Internetu neznámá autorka
zdroj AENews

Průměrný počet slepic: 3.8 (52 hlasů)

.. ale marně. Myslím si, že Jirkův návrh je to nejrozumnější, co se dá udělat. Omezit plné zobrazení příspěvku na nějakých 8-10 řádků textu na obrazovce, a větší objem TEXTU otevřít PO KLIKNUTÍ  buď v NOVÉM OKNĚ, nebo se rozvine dolů..

Většina příspěvků se do tohoto rámce POHODLNĚ vejde, diskutéři se naučí být struční, nebo naopak budou počítat s tím, že se celý příspěvek otevře v NOVÉM OKNĚ, a že viditelný bude jen PEREX,  a dají si na něm záležet, aby ostatní diskutéry navnadili k jeho otevření.

Z celoživotní praxe vím, že všechna řešení založená na disciplíně a dodržování pravidel vždy ztroskotají na nějakém zkurveném slizkém zmrdovi, který je přesvědčen o tom, že zrovna on má pravdu nejpravdovatější a nepomáhají apely na soudnost a rozum. Nejefektivnější řešení je takové, které NEDOVOLÍ postupovat špatně.

Uvědomujeme si, že to bude obnášet nějakou vysoce kvalifikovanou programátorskou práci, a já jsem první, kdo na to přidá, konec konců psal jsem vám to i v e-mailu, který jsem před asi tak hodinou napsal..

Průměrný počet slepic: 3 (62 hlasů)

.. jsem dlouhodobě frustrovám Antonínovou umanutostí a také tím, že většině diskutérů je to šumák, a  někteří z toho mají i škodolibou srandu.

Jsem zvyklý vyšlapávat stopu a snažit se měnit věci k lepšímu. Často uspěju, a jsem zvyklý být na to sám..

Mám to geneticky dané od svých rodičů, už jsem tu popisoval causu ZŠ v Krchlebech, nedaří se mi ji nalézt a nechci to psát celé znovu..

Gró je v tom, že  čtyři prvňáčci, kterým pravidelně ujížděl autobus, chodili do vedlejší vesničky po frekventované silnici 339 (Čáslav - Zbraslavice - Zruč nad Sázavou) pěšky, rodiče to štvalo, ale posunutí začátku vyučování tak, aby stíhali autobus museli vydržkovat JEN MOJI RODIČE. Rodičové ostatních tří prvňáčků na SRPŠ jen na přímé vyzvání temně, submisivně a přizdisráčsky zamručeli, že by to bylo asi dobré. Kdyby na ně někdo houknul, tak by stáhnuli ocasy, a dokud by některé z děcek nepřejelo auto, tak by drželi huby. V hospodě byli všichni stateční a hlasití. Na soudruha řídícího učitele si ale netroufali.

Mně je 56 let, a ta škola už 50 let začíná výuku v 7:45

Průměrný počet slepic: 2.8 (56 hlasů)

Vaše komenty čtu všechny a mám Vás za velmi chytrého chlapa. Jen se snažím ulamovat hroty :-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (33 hlasů)

.. kteří byli v zásadních sporech neutrální..

Jsou okamžiky, kdy je třeba praštit pěstí do stolu.

Průměrný počet slepic: 3 (40 hlasů)

8 až 10 řádků? I váš stručný komentář  měl 13 řádků (prostý text bez nadpisu).  Předpokládal jsem, že tu povedeme diskuzi a ne že si tu budeme psát "esemesky".

Průměrný počet slepic: 4 (53 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

.. nepíšu tu nic o SMS, ale aby se od určitého počtu znaků/ řádků příspěvek rozdělil na perex a po kliknutí celý příspěvek. Funguje to na FakeBooku a je to Jirkův návrh, jak vyřešit tapetování, který se mi moc líbí, protože snahy domluvit se na pravidlech jsou neúspěšné a priori..

Co takhle si přečíst diskusi a nebýt v opozici jen proto, aby jste byl v opozici, jako správný hospodský rypák, co rýpe jen proto, aby si rýpnul?

Průměrný počet slepic: 2.7 (48 hlasů)

Nám hrozí atomové peklo a Vy se přete jak děcka o příspěvky ... Už aby to spadlo

Průměrný počet slepic: 3.9 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

     Tamtamy mi donesly neověřenou informaci, že u nás má působit polský řetězec Biedronka. Vy máte k tomuto druhu informací jistě blíž. Co je na tom pravdy? Zaslechl jste taky podobnej drb? Díky za odpověď. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (35 hlasů)

Zatím o tom nevím nic. Ale pokud  se o tom jedná, dozvím se to brzy. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Díky a dobrou noc. 

PS : Až budete vědět, dejte na srozuměnou. Prosím. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (23 hlasů)

.. že když si Andrej Babiš chtěl koupit jeden obchodní řetězec, který byl zrovna k mání, tak výrobky jeho firem ostatní obchodní řetězce "vylistovali" ze své nabídky, dokud ho to chtění nepřešlo..

Naše Hitlermarkety nutně potřebují opravdovou konkurenci, ne dalšího člena kartelu.

Ing. Jandejsek vysvětloval, proč má své masny jen v maličkých městech, já třeba jezdím pro výrobky Rabbit&Skaličan do Nového Strašecí, nic bližšího k Praze 6 nemám. Všechny obchody Rabbitu byly zlikvidovány slevami v okolních kartelových hitlermarketech kolem.

Průměrný počet slepic: 3.5 (37 hlasů)

Reklamu v češtině na Biedronku jsem točil už loni. Víc nevím.

Průměrný počet slepic: 4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Stejně jako jsem čekal já se svým dotazem, čekali jednoslepičáci. Okamžitě po zveřejnění článku byly 3 jednoslepice. Ne nikdo to za tak krátkou dobu nemohl přečíst. Ale může to dělat i jeden, jak to napsat slušně - omezenec, pokud má k dispozici 3 různá zařízení, tak to jde. Tak hodně štěstí svalovci, co nejste schopni napsat pár řádek k svému hodnocení.

Průměrný počet slepic: 3.6 (30 hlasů)

tak jsem vám tam prdnul 5. Abyste byl spokojenej.

Průměrný počet slepic: 2.9 (25 hlasů)

Já zrovna na tomto webu nepatřím zrovna k neslepicovatějším diskutérům. Ale vím, že když zde někdo někomu prdne jednoslepici, tak to znamená, že nesouhlasí a cítí zášť. Pokud se nad toto povznesete, tak kdo z vás je na tom pak hůř? Ten s tou zadřenou záští, nebo vy se vztyčenou hlavou?

Myslím, že odpověď znáte.

Průměrný počet slepic: 2.4 (32 hlasů)

Každý má právo na své hodnocení. Jde spíš o to s jakou rychlostí a pravidelností se to děje.

Průměrný počet slepic: 3.9 (23 hlasů)

Nemyslím že mu šlo o slepice pod svým komentářem, ale pod Vidlákovým článkem. Je to každý den a nejen tam. Konkrétně včera jsem si otevřel článek jen pár minut po zveřejnění a už tam byli dva co dali "jednoslepice". Mám dojem že to může být také nějaký "autobot" či co.

Průměrný počet slepic: 3.9 (26 hlasů)

.. kdy jsme se s INZOU snažili oddělit TAPETOVACÍ SEKCI Vidlákových kydů od DISKUSNÍ SEKCE tím, že jsme vkládali tolik vysmívané "první příspěvky" REAKCE NA VIDLÁKA a VOLNÁ DISKUSE.

Když jsem se přihákoval ve 22:00, tak už pod Vidlákovým článkem byla 1 - 3 jednoslepicové hodnocení.

Zkrátka a jednoduše, někdo má Vidlákovy Kydy ve svém referátu a vždy ve 22:00 posílá jednoslepicové hodnocení, které je stejně během pár minut přebito čtenáři, kteří si článek přečtou a ohodnotí podle svého subjektivního dojmu. 

Průměrný počet slepic: 2.8 (35 hlasů)

Pochopil jste přesně :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

Kdyby to šlo, tak by zde byly jednoslepice ještě před Vidlákovym článkem. Ale proč to tak řešíte. To je prostě fakt, někdo si zřejmě myslí, že dodáním jednoslepic vás rozhodí. A když tak koukám na vaše reakce, tak se mu to asi daří. Když vy se nad tím rozčilujete, vyhrává on.

Průměrný počet slepic: 2.9 (25 hlasů)

ale tohle jste rozvířil Vy. Nebýt Vaší reakce tak by můj koment vyšel jako plácnutí do vody :-)
Hezkou dobrou noc všem :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

lepší jedna slepice, než jenom jedno vejce. A co je tragické nejvíce? Vejce už hodně starého strejce.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)