Končím!

Autor

Ne, prosím nelekejte se. Nekončím s blogem. Neodrodil jsem se. Nepřičichl jsem v Bruselu k velkému světu a nepořídil jsem si žebřík pro rektální alpinismus do bruselských zadnic. Dál budu psát každý den jeden článek. Dál budu komentovat dění okolo sebe. Dál budu bojovat proti Pětikolce a dál budu především tribunem lidu. Dál budu přinášet postřehy, které jiní nepřinášejí, dál povedu souboj s majnstrýmovými mééédii a s Českou televizí zvlášť. Dál budu říkat, abyste nekrmili hydru a nevolili Petra Fialu.

Ale těmito volbami končím s poučováním opozičních stran. Končím s poučováním do vlastních řad, končím s kritikou těch, kteří jdou stejným směrem jako já, jen to podle mě nedělají dobře.

Ne, nedělám to proto, že by mě někdo ukecal, nebo že bych změnil své názory. Jen jsem dospěl do stavu, kdy jsem už napsal OFF. O fšech fšechno. Už nemám, co bych dodal. Každý už nastoupil svou cestu a za ten rok, který nás dělí od parlamentních voleb, se na ní už vlastně nemůže nic změnit. Věci už teď prostě půjdou před se vším dobrým i špatným a všichni moji čtenáři už vlastně dávno vědí, jak se na naši opoziční scénu dívám. Všichni vědí, co si o kom myslím, všichni vědí, co si myslím o jejich taktice a všichni si mohou snadno dohledat moje předpovědi. Už bych se jen opakoval.

Kdyby si chtěl někdo moje postřehy připomenout, moje kniha o posledních třech letech politiky je před dokončením a do distribuce půjde zřejmě na začátku listopadu. Bude se jmenovat „Jde po nás nějaký bloger.“

Navíc, už není koho poučovat. Jestli jsou tyto volby něčím zvláštní, tak tím, že nikoho nezajímají. Poprvé za sedm let psaní mám pocit, že se nemohu spolehnout na svou zpětnou vazbu z diskusí a dopisů. Eurovolby zajímaly všechny a tak přišlo o dvacet procent víc lidí. Zdráhám se to říct, ale teď mám pocit, že přijde o dvacet procent lidí méně.

Komu doteď nebylo vzájemné rady, tomu už nebude hospodářské pomoci.

Až tyto volby skončí, je mým nepřítelem už jen a jedině Pětikolka. Z ní je třeba strhat pravdoláskařské masky a jak řekl Ivo Budil, je zapotřebí chystat manuály na dobytí Bastily. Je třeba se připravit na hroucení stávajících struktur, protože události posledních týdnů tomu nasvědčují. O výši daní se pohádáme pak. Až bude česká státnost zachráněna. Je třeba udělat vše pro to, aby parlamentní volby za rok byly onou kýženou operací Uran ve které už veškerá iniciativa přejde na naši stranu.

Odteď už nekritizuju, protože to nemá smysl. Všichni z opozice teď po krajských volbách zhodnotí svoje možnosti a nastoupí cestu, ze které už nepůjde nijak uhnout. Buď budou mít za rok úspěch a nebo nebudou. Kampaně i kandidátky budou připravovat velmi brzy. Stejně tak už se nezmění marketingové strategie. Krajské volby budou předjímat ty parlamentní. V dobrém i ve zlém.

V dnešním článku ještě zmíním jména některých senátorů, kteří jsou podle mě na naší straně, a nebudu se tajit tím, že sám budu v krajských volbách volit STAČILO! Koho zajímají jména, tak v Libereckém kraji to vede Michal Klusáček, na jižní Moravě Petra Rédová, v Plzeňském kraji kandiduje Ondra Dostál, jižní Čechy má v gesci Kateřina Jirousová a Jana Turoňová, v Olomouckém kandiduje za STAČILO! Marek Obrtel. V Ústeckém kraji kandiduje Bubeníček, který už hejtmanem byl a bylo to období bez kauz a policejních vyšetřovaček.

Ve svém domácím znojemském obvodě senátní volby letos nemám, takže budu ostatním jen držet palce. Po volbách si neodpustím poslední hodnocení, jak to dopadlo, ale dál už nikomu z opozice nebudu komplikovat jeho cestu za politickým štěstím. Veškeré kvalifikace pro Sněmovnu teď právě končí a bude zapotřebí se chystat na hlavní závod.

Upřímně, neznám všechny kandidáty v senátních obvodech, neznám všechna jména na krajských kandidátkách a nebudu se kasat, že ruzumím místním poměrům. Říkat vám, koho stojí za to volit, by v tomto ohledu bylo poněkud povýšené. Proto jen okomentuji to, co je všeobecně známé.

Na Praze 4 si to zkazila Šichtařová, takže gratuluji postrachu králíkáren Drahošovi k dalšímu období a kdybych tam volil, tak to v této chvíli hodím Folajtárovi, protože je mi lidsky sympatický.

V Náchodě bude souboj mezi ODS a ANO. Jsou tam jen tři kandidáti a tím třetím je Tomáš Magnusek. Budu mu držet palce. Kdyby se dostal do druhého kola místo Červíčka, bylo by to super.

Vsetín si vezme Čunek a v jeho případě mě to vůbec nemrzí. Ten bude brzy hledat, kde u Lidovců nechal tesař díru. Čunek je takový český Michael Krestschmer.

Na Praze 2 je na jedné kandidátce Zažímalová, Bárta a Hilšer. Tady bude spíš důležitější hlasovat ve druhém kole proti Hilšerovi. Čistě z pomstychtivosti.

Sokolov asi urve Vildumetzová za ANO.

Ve Svitavách mohl projít Petr Štěpánek… ale když mu tam Jindra Rajchl nasadil ještě generála Blaška, tak to vidím černě. Tohle byla ryzí schválnost, protože Blaška mohli bez problémů dát na kterýkoliv jiný obvod. Blaško tam není doma. Ale jestli to nevadí SPD, kdo jsem já, aby to vadilo mně?

Na Praze 12 obhajuje rusofob Fischer. Máte tam i známého Milan Urbana za SPD. V liberální Praze toho dezoláti moc neudělají, tam zbývá fakt jedině pokus Fischera odstřihnout. Zřejmě to bude marný pokus.

V Prostějově kandiduje za SPD Dopita. Zajistil si širokou podporu.

V Litoměřicích Skalický, v Břeclavi Zdeněk Koudelka, v Třebíči profesor Turánek.

V Chomutově má velmi slušnou šanci Komínek. Je tam doma, je známý a kromě Kulhánka tam nemá vážnější konkurenci.

V Teplicích si Zdeněk Žák zajistil podporu napříč celým dezolátstvem. To se cení.

V Mladé Boleslavi kandidují Kobza za SPD a Nozar za SOC-DEM. Nozar je velký Šmardův opozičník a líbí se mi jeho kampaň „Skladník do senátu“

Za Benešov chce do senátu Dominik Hašek. Ten se do senátu dostat nesmí a blbých voličů je na světě dost. Takže prosím raději Helenu Válkovou za ANO, nebo Zdeňka Hrabu. I když je ODSák, je to ryzí konzervativec.

V Rokycanech nesmí projít Karpíšek za ODS. To je největší zlo na kandidátce, možná i největší zlo ze všech kandidátek. SPD nebo ANO, nebo marťani. Cokoliv je lepší.

Na Ostravě kandiduje Leo Luzar. Ten by také mohl projít.

Senát je složitý. Dvoukolový systém má za následek, že se ve druhém kole „všichni spojí proti ďáblovi.“ Postup přes první kolo ještě málo znamená. Bylo by ale dobré, abychom všude věděli, jak si dezolátská scéna stojí a jak si tam stojí naši lidé. Takže určitě k senátním volbám jděte, i když ho považujete za zbytečný. Každý člověk, kterého tam dostaneme, bude jednou strašně důležitý, i kdyby jen kvůli tomu, aby hlasoval pro senátní rozpuštění.

Jak jsem už psal, tyto volby zřejmě ukáží, že Pětikolka má ještě nějakou sílu. Tak se pokusme, aby ta síla byla co nejmenší.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (301 hlas)

Komentáře

.. Recykluji to co už jsem napsal MMK, a co zřejmě ušlo vaší pozornosti..

Možnost si skrýt konkrétního diskutéra, nad jejíž nemožností Mimaka /MMK tesknila, je dalším řešením, ale to tu nefunguje a asi nikdy fungovat nebude. Tato nevýhoda se dá kompenzovat jen určitou tolerancí a disciplínou, a pokud je Antonín imunní k prosbám, radám ba i k posměškům, tak nám nemnoha, kdož nejsou jen pouzí pasivní konzumenti, nezbývá, než otravovat tak dlouho, než se Antonín konečně maličko upozadí, nebo než ho Vidlák vykopne, nebo než Vidlák vykopne nás, pokud stojí o to, aby tu byly Antonínovy tapety namísto Vidlákových kydů.

Děláme to i pro vás, protože jde o budoucnost tohoto fóra. Mrzí mne, že to nechápete, ale respektuji váš názor.

Bylo by fajn, kdyby jste pro změnu respektovala názor můj, a několika aktivních diskutérů, že zasírat Vidlákovy Kydy hned po zveřejnění páně Vidlákova "otvíráku" bezcennou veteší, která by o několik obrazovek níže byla, když už ne přímo vítána, tak přinejmenším, i po této naprosto zbytečné guerillové válce s Antonínem, lepičem tapetářským, stále s jistým opovržením, ale přesto tolerována. Punc blbce mu už ale zůstane navždy..

Osobně mám pocit, že nechápete meritum věci, tedy o snahu, aby na nově příchozího čtenáře nevychrsnul hovnocuc Antonínových nakradených fekálií, ale autentická diskuse lidí, kteří nemají v hlavách seno.

Osobně vás považuji za typického tzv. dobrosera, který chce hlavně klid, smrádek a teplíčko, nedej Bože nějakou debatu. Doposud jsem vaše komenty buď přecházel mlčením, nebo jsem na ně reagoval velmi zdvořile a ve vysvětlujícím tónu. Vidím, že jste podobně imunní jako Antonín, odmítáte pochopit podstatu sporu, a to mne velmi mrzí, protože to je očividné. 

Pokud to pojmete jako svůj boj, zřejmě se to neobejde bez nezdvořilostí. Stojí vám to za to?

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

Nechápu váš sáhodlouhý úvod. Vidlák je demokrat, nikdy bych si nedovolila mu předepisovat, co má se svým webem dělat. Neměl byste to chtít ani Vy. 

Nikde totiž není napsáno, že když vám se Antonínovy příspěvky nelíbí, mají to tak i ostatní. To, že sem píšete, vám nedává žádné právo tu rozhodovat, to není žádný můj názor, ale fakt.  Resp. rozhodujte si pro sebe, ale neterorizujte  ostatní. Když Antonín dostává desítky a stovky plusů, je to proto, že většina lidí raději klikne jemu, než vašim skupinovým útokům a   arogantnímu vytahování se.   

Já osobně si raději prohlídnu často vtipné obrázky, než narážet na vaše neustálé  vulgární ataky. Pro mne tedy nic neděláte, když mne bude něco obtěžovat, umím si  to vyřídit sama a slušně. Nikdy jsem nezaregistrovala, že by Antonín sám od sebe na kohokoliv útočil. Tu "zbytečnou guerillu" jak říkáte, jste tu zavedl Vy aspol., je vás tu pár, bývaly tu i stovky diskutérů. Vaše práce. 

S tím puncem blbce (váš slovník) to není tak jednoznačné, já bych ho dala vám, který si drze dovolujete o mně cokoliv tvrdit a hodnotit mne,  ačkoliv o mně pranic nevíte. Typické u blbů.  Znám jich pár. 

Z mé strany žádný boj nečekejte, nestojíte mi ani za minutu mého času.  Nepíši sem už delší dobu, právě kvůli takovým, jako jste vy aspol. a vím, že nejsem sama. Jestli si myslíte, že to, co provádíte s vaším elfím skupinovým hovnocucem (abych zůstala u vašeho slovníku) vy, je hodnotnější než obrázky, je na vás škoda slov. 
 

K zastrašování a vyhrožování se uchylují  tvorové, kterým už ani to  seno ve vlastní  hlavě (váš výraz) nefunguje.  Asi shnilo :-)   Howgh
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

alespoň ty slepice. Jelikož nemám rád smečkovitost, tak je mně příspěvek Alice velice sympatický. Antonín má bezesporu své chyby, ale ty má každý z nás. Já takové nechutné popravy nemám rád.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

docela jste mne dojal, nečekala jsem zastání. A nebojíte se, že  vám budou taky vyhrožovat? Děkuji a přeji dobrou noc, jste můj hrdina, vážím si toho. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

.. "popravu". 

paní MMK, paní Alici i tomu třetímu jsem odpověděl proto, aby pochopili meritum problému.

Meritem problému není Antonín osobně, ale jeho chování zde. Napsal jsem to zde na různých místech více než 100x, napíši to po více než 101..

Pak se divíme, proč máme fialovou vládu.. Je to díky stádnosti většiny populace, která je lidstvu jako celku vlastní, a asi to tak je dobře, protože jsme ještě nevymřeli.

Vládnou nám proto umanutí Antonínové, domnívající se, že mají patent na rozum, a právo vnucovat ostatním své móresy. Mohu se na to vykašlat, a opět sem přestat chodit, nebo podpořit pár inteligentních, na rozdíl od většiny diskutérů literárně zdatných lidí, kteří chápou, v čem je problém..

A protože Antonín není schopen sebereflexe a odolává prosbám, radám, i posměškům, právě díky stádu, které touží po klidu a pokoji a občas se někdo z nich ozve na obranu napadaného chudáčka, co se tolik a tolik snaží, namísto aby se zamysleli nad podstatou problému a požádali ho, aby se upozadil, tak mrháme svým časem s této naprosto zbytečné rozepři.

Až budu mít trochu času a inspirace, tak napíši a Vidlákovi nabídnu nějaký sobotní článek vysvětlující principy fungování Davo-elitární společnosti, egregorů, informačních polí a psychologických operací v kyberprostoru, díky kterým se u moci drží jedno procento globálních lichvářů, podporováno svými domácími negry a užitečnými idioty, ukájejícími si své frustrace..

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Vy jste pragmatik, alespoň to tak cítím, já také (život mě naučil a city si nechávám pro rodinu), proto naprosto souhlasím s Karolínou Stonjekovou, že do voleb nepatří city, ale pragmatismus. I proto je Babiš 6-ty nejbohatší muž v ČR. Je to těžký pragmatik, ale to neznamená, že nemá žádné city. Proto mě berrnarde udivuje, že Vy jako pragmatik chcete volit Svobodné i když dopředu víte, že to je vyhozený hlas-to není pragmatismus berrnarde !! Představte si že takových vyhozených hlasů bude třeba milión, to je přece síla ne? Pak se nedivte, že jsme ve srackach, když lidé nepoužívají mozek. Nevolil jsem ani SPOLU ani Pepu, protože jsem pragmatik a navíc, člověk trochu musí mít představivost a instinkt (ten máme všichni, ale je třeba ho použít). Je třeba změnit myšlení a stereotypy: nevolme strany, volme lidi !! Lidé tvoří strany nikoliv naopak. Kašlu na to jak se strana jmenuje (to už dlouho neplatí), důležité je jaký je tam člověk. Nicméně volte si jak chcete, ale volte hlavou ne srdcem, srdce většinou není dobrý rádce....vždy budeme ve fázi menšího a většího zla, to je prostě realita, protože politika díky lidem není o morálce (Vy ostatně a ani já nejsme žádní andělé, Vy jste to i přiznal, takže to nemůžeme chtít po ostatních, musíme začít u sebe, to je jediná cesta). Víte kdy se opravdu něco změní? Až budou do politiky chodit lidé zabezpečení a nebudou dostávat za to plat, pak to opravdu bude služba lidem. Po tomto zásahu bude v našem parlamentu tak 20lidi a ne 200, což je na tak malou zemi naprosto zbytečné. Kdysi to říkal Tomáš Baťa.

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

Kdysi, už je to hafo let, jsem viděl nějakou reportáž z Ukrajiny a tam jeden pragmatický volič nadnesl myšlenku, že nebude volit nové, protože ti tam jdou kvůli tomu, aby si nakradli. Že tam hodí ty, kteří už tam nějakou dobu jsou, tudíž už mají nakradeno, tak by snad konečně něco mohli udělat pro svojí a jeho zemi.

Evidentně ten jeho pragmatismus moc nefunguje.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Nevím, jestli tohle je ta správná odpověď, mě to tak nepřijde...co se týče voleb, nejsou dobře nastavene procesy,ale to je jen o odvaze politiků. Na druhou stranu, proč by si vypouštěli rybník, že? A tak je to pořád dokola...

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

každý člověk si myslí, že by tu politiku dokázal dělat lépe, než ti ptáci nahoře. Potíž na tom je, že když se do ní dostanete, jste v soukolí, které vás semele. Málokdo dokáže být tak silný v kranflecích, jako současný prezident Argentiny. A i ten systém je tam nastavený poněkud jinak.

V politice většinou musíte začít dole, vybudovat si nějakou pozici, ale při té cestě nahoru se dost ušpiníte. A až se dostanete nahoru, už budete někdo jiný. Toto jsem zažil na vlastní oči u konkrétního člověka, který měl zpočátku ideály a na konci cesty obrovský majetek a původní ideály odvál vítr.

Z tohoto důvodu mám poněkud strach o vidláka. Aby se tam nezasvinil. Dnes s ním občas přátelsky nesouhlasím, ale nerad bych se dočkal okamžiku, kdy na něj budu muset vytrčit fakáč.

 

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

I já v tom svém běžném denním shonu, nemohu si nevšimnout zdejšího honu. Těžko říci, nakolik dokáže překročit svůj stín, zdejší štvanec Antonín. O pozemských věcech já vím prd. Přesto znám dobře rčení: Příliš psů předurčuje zajícovu smrt.

Průměrný počet slepic: 4 (19 hlasů)

.. Hlavní důvod, který mu já, a většina protestujících zazlíváme, je ten, že tak úporně opanovává prostor hned pod Vidlákem. Zejména v době traktorové stávky to bylo naprosto neúnosné, když jsi otevřel Vidlákovy Kydy, tak to byl jen Antonín a hromada všem notoricky známých obrázků, plakátů a vykradených keců, dlouho nic, hromada hnoje, v ní zaražené vidle a pak další diskutéři.

Antonín, dle mého osobního soudu, je buď egomaniak, který zcela postrádá soudnost a empatii, nebo je placený za to, aby to zde zaplevelil tak, aby každý trochu rozumný člověk ztratil chuť sem přispívat, nebo to tu byť i jen číst. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (21 hlas)

Antonín žádné přátele nemá na pracovišti, stěží v místě bydliště. Proto si komunikaci supluje zde; sypáním všeho možného a slepicováním je mu dostatečnou náhradou za běžnou mezilidskou komunikaci - prostě standartní klábos - jakož za odsudky, které má pro řiťolezectví i v práci. Tam s ním nikdo moc nechce komunikovat pro jeho přetvářky; navenek dělá disidenta, aby pak vplul nadřízeným do střeva, jako to zde dělá frontmenovi. Kolegové pak nechtějí riskovat, aby na ně antonín něco nevybrebtal, proto se mu vyhýbajíi. Abych to zkrátil, tento prostor je mu náhražkou za živou pospolitost, kterou není s to nalézt jinde a jinak.

 

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

pověste ho vejš, ať má dost

pověste ho vejš, ať se houpá

že tu byl nezvanej host.

Potíž u Tondy je ten, že mě se v životě už podařilo nasrat dost lidí, ale oni pak většinou reagují a zase mi to na oplátku dají sežrat. Kdežto do Toncka zde už buším tři dny, normálně sebevědomý člověk s kouskem sebeúcty už by se ozval, kdežto on si zarputile jede tu svojí lajnu. Bez ohledu na to, že jeho kritikem není pouze jeden, ale už jich tu je přehršel.

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

.. sračkobití (ShitStorm), které mělo vyústit v zablokování mne i Antonína, leč Vidlák, Jeho královské veličenstvo, vévoda z kdovíodkud ať si to nechá pro sebe, se ukázal být fakt splachovací..

Kdyby jsi nezačal projevovat nevoli ty a pár dalších, tak bych se na Antonínovy Kydy vybodnul a chodil sem jen číst Vidláka, a časem ani jeho.. 

Bylo tu útulno, než sem přitáhnul Antonín.. 

Osobně čím dále, tím více soudím, že nás má Antonín v náplni práce, protože tak kluzké neoprenové kombinézy se snad ani nevyrábí..

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

Tím byste antonínovi přisuzoval špetku fištrónu, kterou on nemá. Je to znát, když něco napíše (neplést s opíše). Pavel antoním sbírá po Brně mršiny zvířat a odchytává toulavou zvěř. Když má v práci noční, tak to poznáte hravě, protože tehdy tady udělá nejvíce svinčíku. Já sem už taky chodím jen poskrovnu, protože si hned připadám, jako bosý na koupališťové toaletě - vůkol nachcáno.

Nevadí mi opačné názory a polemika; k tomu je přece chat. Pouze nejsem zvědav na pitomostě a krám s ukradeným haraburdím. 

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

.. Tak to už je vše jasné!

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

nestraš !!!

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Podle mě nežijeme v době osvícení, právě naopak, vracíme se o 3 století zpět.

„Osvícení je vynoření se člověka ze své nezralosti, kterou si sám způsobil.
Nezralost je neschopnost používat svůj rozum  bez vedení druhého. Tuto nezralost si člověk způsobuje sám, pokud příčinou není nedostatek rozumu, ale spíše nedostatek odhodlání a odvahy použít ho bez vedení druhého.

Sapere aude!

Mějte odvahu použít vlastní mysl!  je motto osvícenství.

Lenost a zbabělost jsou důvody, proč tak velká část lidí poté, co je příroda již dávno zbavila cizího vedení (…), stále ráda zůstává nezralá po celý život; a proč je pro ostatní tak snadné prohlásit se za jejich poručníky. Je tak pohodlné být nezralý…

Je-li nyní položena otázka: Žijeme v osvícené době? Takže odpověď zní: Ne, ale pravděpodobně v době osvícení. K tomu ještě hodně chybí.“

 Kant by zíral…

A ještě citát Sartra (o volbách?) :Zlo jsou ti druzí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

zajímavé československé setkání, viz odkaz:

https://www.youtube.com/watch?v=IsdHT_eTLUI

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

budu muset Hladíka zažalovat o náhradu škody za zbytečný nákup materiálu na Bobovu Archu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Nechci to zakřiknout, ale já mám srážkoměr plný na 1/4 od rána. Bečka na vodu plná není ani omylem. Nevím jak tedy kde, ale východně od Brna to je zatím akorát na vydatné zalití zahrady, a toť vše. Pětihnus spolu se Seznamem a ČT vydivočí celou republiku, a dopadne to zase dle jejich fortelu. Tedy svolat štáby, povolat experty a odborníky, mluvčí a vládní zmocněnce pro déšť, nadělat fotky s gesty, obléci maskáče a neopreny, ale jinak hovno, hovno, nic...

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

nijak neoblibuji vkládání myšlenek druhých lidí, dávám sem rozhovor s Martinem Kollerem na téma volby do EP a další informace od člověka, který do zákulisního dění vidí více, nežli my obyčejní lidé. Je na každém z vás, zda si rozhovor poslechne, nebo jej nechá bez povšimnutí.

https://youtu.be/CH-EiSeP2RE?si=Hy6bIC-XP-sbSmbD

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

nevidím absolutně nic špatného na vkládání odkazů na rozhovory se zajímavými lidmi, naopak, je to pro dobro věci, aby lidé poznali i někoho jiného (třeba i odborníka ať už z jakéhokoliv oboru) než sami sebe. Je spousta zajímavých lidí, mnohdy i zajímavějších než na tomto fóru.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

.. sice mne občas vyděsí svými kategorickými odsudky prakticky všech lidí na politické scéně, ale třeba sousloví "Globální lichváři a jejich slouhové" jsem přijal do svého slovníku, protože naprosto přesně vystihuje, čím ve skutečnosti naše "Elity" jsou.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Podívejte se na zeleno-rudo-černé lepšohnidy v Reichu: najednou jdou v otázce připrchlíků věci, které 10 let nešly! Dokonce zavírají islámská centra- i ta dotovaná vládou!

A to vše jenom proto, že jim jde o existenci: po dvojích katastrofálních volbách je příští týden čekají třetí v Braniborsku a tam to taky nevypadá moc dobře  - a proto se dějí zázraky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

.. že politici dělají správné věci až tehdy, když už jim nic jiného nezbude a nemají kam uhnout.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

se oběsí

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

kromě začátku tapet minimum, ale diskuze posílila.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Končím! Stejně jako Vidlák i já končím,.... s četbou vašich sebestředných výblitků, ve kterých si poměřujete svá příra a vytahujete se svojí úspěšností. Jak už jsem dříve napsal, v podstatě úspěšných OSVČ, kteří něco vybudovali, dali a dávají práci dalším lidem, zabezpečili svoje rodiny, jsou nás po republice tisíce a tisíce. Ale jen pár duševně nedospělých, má potřebu se tím na netu neustále chlubit. Pokud tohle dělají chlapi i po 50. roku svého života, tak si tím asi něco kompenzují, ostatní již v tomto věku nabrali nějaké ty zkušenosti a nedělají ze sebe zbytečně kašpárky.

No a dobroser, to opravdu nejsem, možná, že ani velký lidumil, spíš "kapitalista" s jistým sociálním cítěním, který ale životními zkušenostmi došel ke stejnému závěru jako Vidlák, že ten český socialismus nebyl rozhodně ideální, ale, že i těm méně dravým lidem poskytoval slušné sociální jistoty (což není špatně, proč si myslet, že je správné, aby všichni, kromě pár dravců žili bídně?) a stát vybudoval důležitou infrastrukturu pro solidní fungování státu.

A ještě k "plagiátorství", které vyčítáte Antonínovi: já bojuji proti Pětikolce a za mě platí, že "účel světí prostředky", takže pokud přetisk nějakého článku pomůže rozšíření informace a myšlenky v článku obsažené mezi širokou čtenářskou obec je to pro mě vyšší hodnota než zachování autorského práva. A i mnozí hojně přetiskovaní autoři na svých domácích webech uvádějí, že text lze volně šířit, pokud budou uvedeni jako autoři. Ostaně takřka všechny hodnotné myšlenky již byly na světě někým sepsány v knihách a mnohé "nové" knihy a články jsou jen kompilací myšlenek předchozích autorů. Opravdu geniálních autorů, kteří přináší skutečně zcela novou myšlenku je na celém světě jen několik kusů... Takže já Antonína vnímám jako "reproduktor", který přehrává sice cizí řeč, ale zvyšuje její dosah.

A vyhlašovat někomu s kým mám společného nepřítele "svatou válku" nebo mu slibovat "že po něm půjdu".... co to je za chování? Na co si to hrajete? Kdo jste, že si takové chování dovolujete? Představte se nám zde veřejně, přidejte ke svému chvástání i svá pravá jména a napište kde bydlíte, když jste takoví hrdinové!

P.S. :  a ještě k tomuhle: " Děláme to i pro vás, protože jde o budoucnost tohoto fóra. Mrzí mne, že to nechápete, ale respektuji váš názor. " Tak to je klasická ukázka mesiášského syndromu, neboli také "dobroserství". To jsem si já zažil a vyřešil pro zbytek života už v 17 letech, když jsem jezdíval s partou na vandry a jeden takový samozvaný mesiáš nám pořád v partě vysvětloval jak se hrozně pro nás obětuje, když nám chce dělat náčelníka (hráli jsme si na indiány) a né všichni to akceptují a neučurávají z toho blahem. Ale ono není špatné se držet hesla prvorepublikového katolického publicisty Ladislava Jehličky: „Potkáte-li spasitele, kopněte ho do prdele!“(M.Zrno,Konzervativní noviny) ... znám v podání patera Heriána :-)

MMK

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Děkuji!  🎯    

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Děkuji vám obou. Vyjádřili jste váš názor po lopatě a na plná ústa. Snad teď co zasáhl i Vidlák se to zde uklidní a hlavní narušitel a jeho klaka přestanou  Kydy rozeštvávat.
S pozdravem Antonín

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)