Končím!

Autor

Ne, prosím nelekejte se. Nekončím s blogem. Neodrodil jsem se. Nepřičichl jsem v Bruselu k velkému světu a nepořídil jsem si žebřík pro rektální alpinismus do bruselských zadnic. Dál budu psát každý den jeden článek. Dál budu komentovat dění okolo sebe. Dál budu bojovat proti Pětikolce a dál budu především tribunem lidu. Dál budu přinášet postřehy, které jiní nepřinášejí, dál povedu souboj s majnstrýmovými mééédii a s Českou televizí zvlášť. Dál budu říkat, abyste nekrmili hydru a nevolili Petra Fialu.

Ale těmito volbami končím s poučováním opozičních stran. Končím s poučováním do vlastních řad, končím s kritikou těch, kteří jdou stejným směrem jako já, jen to podle mě nedělají dobře.

Ne, nedělám to proto, že by mě někdo ukecal, nebo že bych změnil své názory. Jen jsem dospěl do stavu, kdy jsem už napsal OFF. O fšech fšechno. Už nemám, co bych dodal. Každý už nastoupil svou cestu a za ten rok, který nás dělí od parlamentních voleb, se na ní už vlastně nemůže nic změnit. Věci už teď prostě půjdou před se vším dobrým i špatným a všichni moji čtenáři už vlastně dávno vědí, jak se na naši opoziční scénu dívám. Všichni vědí, co si o kom myslím, všichni vědí, co si myslím o jejich taktice a všichni si mohou snadno dohledat moje předpovědi. Už bych se jen opakoval.

Kdyby si chtěl někdo moje postřehy připomenout, moje kniha o posledních třech letech politiky je před dokončením a do distribuce půjde zřejmě na začátku listopadu. Bude se jmenovat „Jde po nás nějaký bloger.“

Navíc, už není koho poučovat. Jestli jsou tyto volby něčím zvláštní, tak tím, že nikoho nezajímají. Poprvé za sedm let psaní mám pocit, že se nemohu spolehnout na svou zpětnou vazbu z diskusí a dopisů. Eurovolby zajímaly všechny a tak přišlo o dvacet procent víc lidí. Zdráhám se to říct, ale teď mám pocit, že přijde o dvacet procent lidí méně.

Komu doteď nebylo vzájemné rady, tomu už nebude hospodářské pomoci.

Až tyto volby skončí, je mým nepřítelem už jen a jedině Pětikolka. Z ní je třeba strhat pravdoláskařské masky a jak řekl Ivo Budil, je zapotřebí chystat manuály na dobytí Bastily. Je třeba se připravit na hroucení stávajících struktur, protože události posledních týdnů tomu nasvědčují. O výši daní se pohádáme pak. Až bude česká státnost zachráněna. Je třeba udělat vše pro to, aby parlamentní volby za rok byly onou kýženou operací Uran ve které už veškerá iniciativa přejde na naši stranu.

Odteď už nekritizuju, protože to nemá smysl. Všichni z opozice teď po krajských volbách zhodnotí svoje možnosti a nastoupí cestu, ze které už nepůjde nijak uhnout. Buď budou mít za rok úspěch a nebo nebudou. Kampaně i kandidátky budou připravovat velmi brzy. Stejně tak už se nezmění marketingové strategie. Krajské volby budou předjímat ty parlamentní. V dobrém i ve zlém.

V dnešním článku ještě zmíním jména některých senátorů, kteří jsou podle mě na naší straně, a nebudu se tajit tím, že sám budu v krajských volbách volit STAČILO! Koho zajímají jména, tak v Libereckém kraji to vede Michal Klusáček, na jižní Moravě Petra Rédová, v Plzeňském kraji kandiduje Ondra Dostál, jižní Čechy má v gesci Kateřina Jirousová a Jana Turoňová, v Olomouckém kandiduje za STAČILO! Marek Obrtel. V Ústeckém kraji kandiduje Bubeníček, který už hejtmanem byl a bylo to období bez kauz a policejních vyšetřovaček.

Ve svém domácím znojemském obvodě senátní volby letos nemám, takže budu ostatním jen držet palce. Po volbách si neodpustím poslední hodnocení, jak to dopadlo, ale dál už nikomu z opozice nebudu komplikovat jeho cestu za politickým štěstím. Veškeré kvalifikace pro Sněmovnu teď právě končí a bude zapotřebí se chystat na hlavní závod.

Upřímně, neznám všechny kandidáty v senátních obvodech, neznám všechna jména na krajských kandidátkách a nebudu se kasat, že ruzumím místním poměrům. Říkat vám, koho stojí za to volit, by v tomto ohledu bylo poněkud povýšené. Proto jen okomentuji to, co je všeobecně známé.

Na Praze 4 si to zkazila Šichtařová, takže gratuluji postrachu králíkáren Drahošovi k dalšímu období a kdybych tam volil, tak to v této chvíli hodím Folajtárovi, protože je mi lidsky sympatický.

V Náchodě bude souboj mezi ODS a ANO. Jsou tam jen tři kandidáti a tím třetím je Tomáš Magnusek. Budu mu držet palce. Kdyby se dostal do druhého kola místo Červíčka, bylo by to super.

Vsetín si vezme Čunek a v jeho případě mě to vůbec nemrzí. Ten bude brzy hledat, kde u Lidovců nechal tesař díru. Čunek je takový český Michael Krestschmer.

Na Praze 2 je na jedné kandidátce Zažímalová, Bárta a Hilšer. Tady bude spíš důležitější hlasovat ve druhém kole proti Hilšerovi. Čistě z pomstychtivosti.

Sokolov asi urve Vildumetzová za ANO.

Ve Svitavách mohl projít Petr Štěpánek… ale když mu tam Jindra Rajchl nasadil ještě generála Blaška, tak to vidím černě. Tohle byla ryzí schválnost, protože Blaška mohli bez problémů dát na kterýkoliv jiný obvod. Blaško tam není doma. Ale jestli to nevadí SPD, kdo jsem já, aby to vadilo mně?

Na Praze 12 obhajuje rusofob Fischer. Máte tam i známého Milan Urbana za SPD. V liberální Praze toho dezoláti moc neudělají, tam zbývá fakt jedině pokus Fischera odstřihnout. Zřejmě to bude marný pokus.

V Prostějově kandiduje za SPD Dopita. Zajistil si širokou podporu.

V Litoměřicích Skalický, v Břeclavi Zdeněk Koudelka, v Třebíči profesor Turánek.

V Chomutově má velmi slušnou šanci Komínek. Je tam doma, je známý a kromě Kulhánka tam nemá vážnější konkurenci.

V Teplicích si Zdeněk Žák zajistil podporu napříč celým dezolátstvem. To se cení.

V Mladé Boleslavi kandidují Kobza za SPD a Nozar za SOC-DEM. Nozar je velký Šmardův opozičník a líbí se mi jeho kampaň „Skladník do senátu“

Za Benešov chce do senátu Dominik Hašek. Ten se do senátu dostat nesmí a blbých voličů je na světě dost. Takže prosím raději Helenu Válkovou za ANO, nebo Zdeňka Hrabu. I když je ODSák, je to ryzí konzervativec.

V Rokycanech nesmí projít Karpíšek za ODS. To je největší zlo na kandidátce, možná i největší zlo ze všech kandidátek. SPD nebo ANO, nebo marťani. Cokoliv je lepší.

Na Ostravě kandiduje Leo Luzar. Ten by také mohl projít.

Senát je složitý. Dvoukolový systém má za následek, že se ve druhém kole „všichni spojí proti ďáblovi.“ Postup přes první kolo ještě málo znamená. Bylo by ale dobré, abychom všude věděli, jak si dezolátská scéna stojí a jak si tam stojí naši lidé. Takže určitě k senátním volbám jděte, i když ho považujete za zbytečný. Každý člověk, kterého tam dostaneme, bude jednou strašně důležitý, i kdyby jen kvůli tomu, aby hlasoval pro senátní rozpuštění.

Jak jsem už psal, tyto volby zřejmě ukáží, že Pětikolka má ještě nějakou sílu. Tak se pokusme, aby ta síla byla co nejmenší.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (301 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku, prosím nekončete. Vaše komentáře jsou příjemnou změnou v té záplavě balastu co se nám každý den dostává. A taky proto vás tolik lidí čte....

Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)

Však nekončí, to jste špatně pochopil, zkuste to znova (hned v úvodu)... 

😁

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

To máte jak s tou písničkou, která vypadá lechtivě, ale vlastně to je zeměpis:

"Jsem nahoře bez

jsem nahoře bez

jsem na hoře Bezděz."

Průměrný počet slepic: 3.6 (30 hlasů)

když seru,

tak seru, 

když se růže červená...

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Napadlo mi to samé. Tak nic.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

vymrdal

vymrdal,

Vimr dal poslední gól...

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Pochopil jsem a věděl jsem docela dobře co a proč píšu...ale děkuji za upozornění... Vidlák: "Jen jsem dospěl do stavu, kdy jsem už napsal OFF. O fšech fšechno. Už nemám, co bych dodal."

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Repetitio est mater studiorum (Opakování je matkou učení / moudrosti)

Ono totiž platí, že paměť davu sahá nejvýše dva týdny do minulosti. Politici a Presstituti na to rádi a často hřeší.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Ten titulek  - nadpis článku je trochu zavádějící a hodně mi připomíná bulvár = mainstream!! Ale nebál bych se, že Vidlák nebude komentovat předvolební děje, podpásovky, průšvihy...věřím, že bude ještě co komentovat. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

V dnešním článku „Končím!“ je uvedeno mnohé, ale i zmínka o nezájmu lidí o příští volby. Také mám ten pocit. Co se to děje? Kde je problém? Problém se nejspíš jmenuje opozice, slabá nejednotná opozice. Opozice která se neumí spojit, opozice, která se hádá. Opozice co je zatím téměř na nic.

Zdá se, že opět vítězí levicová ideologie. Někteří voliči dobu kdy byli komunisté u moci neprožili. Já osobně se návratu komunistů, i těch co se tak už nejmenují, děsím. Stalo se, že pokrokářské ideologie a různé ismy vítězí nad zdravým rozumem.  Za pár dnů poznáme, jak moc nám to vadí či nevadí. Jak moc v téhle cestě chceme nebo nechceme pokračovat. Ukázaná platí, říká se.

Volby do Senátu Parlamentu České republiky se uskuteční ve 27 senátních obvodech. Současně budou probíhat volby do zastupitelstev krajů. Brzy se dočkáme kdo, kde a na jakou židli usedne. Brzy poznáme, na co se budeme s nově zvolenými lidmi moci těšit nejen my původní občané, ale na co se u nás budou moci těšit ti co se na příchod do naší země právě chystají.

Záleží čistě na nás. Jaké si to uděláme, takové to budeme mít. Možná naposled, příště už nás čeká korespondenční volba.

Průměrný počet slepic: 3.2 (27 hlasů)

Jsem konzervativní pravičák, tudíž komančka Konečná a její bratrstvo kočičí pracky je pro mě nepřijatelné. Babiš nepřichází v úvahu, to je vůl, kterej ani neví, že Měsíc není planeta. Pětikoalice zklamala, takovej průser už nechci, Svobodným dám hlas já, Rad a pár dalších idealistů, takže propadnou.

Tak prosím poraďte, koho tam má hodit pravičák s mými názory?

Průměrný počet slepic: 2.5 (30 hlasů)

1 - zakladatel hnutí Ing. TR je pravičák jak poleno

1 - mecenáška hnutí Mgr. Ing. PC zabojovala proti kočkování

Profesora kandidujícího do senátu zmínil v dnešním článku dokonce Vidlák ... nevídaný pokrok :-)

Pokud se chceš mít jako ve Švýcarsku, tak neváhej!

Průměrný počet slepic: 3 (24 hlasů)

.. Babiš má ve svém týmu určitě astrologa a tři čarodějnice. 

Z hlediska astrologie je vše, co stojí na místě hvězda / stálice, a vše co se hýbe planeta / oběžnice.

Zajímavé (a logické) je i to, že obrovské Slunce má na nás stejně silný vliv (v horoskopu) jako Luna.

Je to proto, že obrovské Slunce je daleko, a maličká Luna blízko.

Většina horoskopů je tzv. Solárních, tedy vychází z pohybu Slunce Zvěrokruhem, jenže Měsíc je buldozer, který Zvěrokruhem projede za 28 dní a skoro všechno rozbourá a změní.

Zrovna ty by jsi měl obdivovat pro jeho podnikatelský úspěch. Nerozlišuje Měsíc od planet, ale umí vydělat prachy, zabezpečit svou rodinu, a ještě se ve světě domluví. 

EDIT: P.S. Já ho volil jen jednou, v minulých parlamentních volbách před Koronáčem, a právě kvůli koronáči už ho nikdy volit nebudu. Dnes je mou první volbou STAČILO!, a to i přesto, že moje polská babička zahynula v březnu 1945 v koncentráku pro buržuje. Máma přežila jen díky tomu, že ji tam, jako raněnou ve Varšavském povstání a v lazaretu ležící nechtěli táhnout do lágru na nosítkách. Maličká teta Judwiga se za povstání ztratila, našli jí a vychovali bezdětní manželé Lengastovi. Zbytek rodiny byl nasazený v Říši, a děda v německém zajetí pod falešnou identitou, udržel si své incognito až do Bierutovy rezignace na post polského prezidenta a Stalinovy smrti. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (31 hlas)

já neradím. Nejsem, nemohu a nechci být tím,  kdo rozdává rady na potkání, aniž si může být jist, že správně dělá. Dnes existují rádci a poradci na všechno, na každém rohu. Jsou ověnčeni různými tituly. Dokonce nově existuje i titul strategický komunikátor. A podívejte kam ty jejich rady směřují.

A koho volit? Zde všichni nadšeně volí Stačilo. Říká se každému co jeho jest. U komunistů tohle zrovna moc nefunguje, ale co na tom, že jó.  Osobně se letošních voleb neúčastním. Koho bych volil kdybych mohl jsem už napsal. Do příštích Parlamentních voleb  se doufám věcí pohnou. Hlavně, snad se objeví lídr.  Vy jste muž činu co se umí rozhodnout. Určitě si budete umět poradit, soudím podle toho co jste zde za dobu co sem přispíváte napsal.

Ještě k vašemu předchozímu příspěvku, kde jste se zeptal, koho zde považuji za toho největšího lumpa? Přiznám se, otázce nerozumím? Nevzpomínám si, že bych zde slovo lump někdy použil. Zde jsem, aspoň v to doufám, mezi lidmi co mají výhrady k libtardům. Lumpy nehledám zde. Lumpům se v této době daří dobře a spokojeně se pelešit právě tam, tam u libtardů! Ne tady, co by tady asi tak dělali? Být tady, je pro lumpy zbytečné. Tady z toho nic nekouká. Uvidíme co se stane na podzim. Vy co jste přítomni na místě, tak to uvidíte na vlastní oči a já si o tom rád přečtu.

 

Průměrný počet slepic: 3.5 (23 hlasů)

pár piv a panáků

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ta dobrá je, že se mi podařilo dosmolit ten článek o tom, co člověk dokáže dělat v mezních situacích.

Ta špatná pro vás je, že o víkendu asi nenajdete jako autora zdejšího článku pana vidláka, ale mě.

Tímto bych chtěl upozornit hlavně Antonína, až bude zase nadržený a slintající před desátou už mít připravenou větu o tom, jak je autor skvělý a jedinečný, aby se radši mrknul, kdo to psal, jelikož pak by omylem mohl lézt do prdele jinému člověku, než původně chtěl.

Vy ostatní se do té doby zamyslete nad tím, co jste kdy udělali dobře, co špatně, co by šlo udělat líp a hlavně, co byste byli schopni udělat, pokud byste byli zahnáni do kouta. Popřemýšlejte, jestli věci, které možná dnes odsuzujete, byste v mezní situaci pak sami nedělali. Jste tady na netu pod anonymními nicky, tudíž se nemusíte stydět. Já se sice stydím, ale napsat jsem to musel, prostě to muselo ven.

Tak prý v sobotu. Čau.

Průměrný počet slepic: 3.4 (34 hlasů)

bo to neumím, ale se zájmem si vás hoši přečtu. Ať si taky pan domácí jednou orazí 👍😁

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Bobovi děkuji za podporu našeho autorského snažení, i když to možná bude katastrofa.

Pro Richarda. Inzovi jsem to už několikrát navrhoval, jelikož je to zde jeden z nejvíc přemýšlejících lidí, ale on se morduje s textem, dá do něj kus ze sebe, ale pak to sem prdne jako post, kterého si zase až tak moc lidí nevšimne. Asi je nesmělej. Což je škoda.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

maďarskými Orbánovskými okénky už to pro mě bylo moc, ale to je jen můj názor, jinak je Inza super.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

já jsem si tě poslední dobou celkem oblíbil, ale občas mě umíš i pěkně nasrat.

Svojí ženu už miluju 33 let, ale taky si pamatuji, jak jsem se musel mistrně vyhnout tomu letícímu papiňáku.

Pokud by vztah lidí byl jak z kreslených obrázků, pouze pozitivní, byl by krapet nudný.

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jindřich Kulhavý - rád bych navázal na jeho varování.

V roce 2022 při posledních senátorkách bylo, dá se říci, v našich krajinách ještě veselo. Jedním z našich prioritním bodem pro volby byla část týkající se zachování hotovosti. ( Věřte mi nebo nevěřte, mám zlatou kartu ale ve svém pokročilém věku jsem nikdy kartou neplatil a ani to tudíž neumím a nehodlám to měnit. ) Česká koruna musí týt tak chráněna zákonem, aby nebylo možné jakékoliv její zneužití. Je to jistota naší svobody. Pokud dojde na její digitalizaci, jsme se svobodou v řiti. V našem programu je její ochrana prioritou. 

Naše hnutí dále navrhuje : Část naší měny by měla být ražena ve slitcích drahých kovů jako mince. Stříbro, zlato. A to tak, aby jejich hodnota kopírovala skutečnou hodnotu použitých kovů. To by lidem umožnilo zachovat jejich úspory bez toho, aby se báli znehodnocení měny. Pokud budu vlastnit minci, která bude mít hodnotu dejme tomu 10.000 Kč, koupím si za ní krávu. Pokud  (říkáme pultová koruna) půjde znehodnocená do řitě, mohu tu mojí zlatou desetitisícovku prodat ve výkupně drahých kovů za skutečnou hodnotu zlata, stříbra. Tedy moje finance jsou v bezpečí a nemusím se ničeho bát. Kdo by se měl bát, jsou banky. Vklady do bank klesnou k nule. Musí se jednat o měnu, která bude v oběhu jako právoplatné platidlo. Je to stará osvědčená metoda. Platná již z dob středověku. Můžou být různé názory na tento náš návrh, ale je to vyzkoušeno a funkční. Prověřeno staletími. ( Vlastně díky tomu dodnes nalézáme zlaté i stříbrné mince jako poklady v různých  hrnečkách i v různých skrýších. )

Hnutí VIZE

Milan Auředník

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

ale v tomto s vámi absolutně souhlasím. Drahé kovy a zlato, to je bezpečí.

Ještě někde splašit klíče od toho Fort Knoxu a jsme za vodou.

Průměrný počet slepic: 2.8 (16 hlasů)

valim koupit rýžovací sadu a prubnu to tady na Ploučnici. Ona asi moc zlatonosná nebude, ale zase jí mám za barákem.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

v Údolí ztracených štol ti rýžovací pánev půjčí a můžeš si rýžování zkusit, mají tam i nádrž, kde zlatinky jsou. Co vyrýžuješ, můžeš odnést.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

ale to by se Berrnardovi nelíbilo 😁

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Já teda na bondovky nikdy nekoukal, ale tahle pusina vypadá dost dobře. Akorát by mohla v ložnici odhodit tu bambitku, zase na takový sadomaso nejsem.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

.. agenta 007 "prominul" až po shlédnutí filmu Jméno růže, kde zosobnil mistra Williama z Baskervilu opravdu skvělým způsobem, Indiana Jones senior byl také skvělý..

V jednu chvíli jsem ale pochopil, že to nesmíme brát vážně, bondovky jsou jen skvělá satira a hezké baby. Od té doby se u každé bondovky řehtám jako kůň.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Je pravda, že jsou peníze z drahých kovů prověřené staletími, ale už se moc neví, že se neosvědčili :-) . Proto se přešlo na peníze ničím nepodložené, tzv. fiat měny. Hned vysvětlím: pokud máte peníze ze zlata nebo stříbra, tak jich máte omezené množství a nemůžete tisknout další. Jenomže pak začne být na trhu čím dál víc zboží ale vy máte v oběhu stále stejné množství peněz které navíc nemůžete zvýšit. Z tohoto důvodu tedy začnou ceny zboží klesat a jakmile to spotřebitelé zjistí, začnou čekat až budou ještě nižší. To zařízne odbyt a výrobci nakonec zkrachují. Máte tu deflační spirálu jako vyšitou. Moderní ekonomie dala vzniknout tzv. monetární politice, což je hodně zjednodušeně přizpůsobování množství peněz k množství zboží. K tomu jsou nezbytné tiskárny peněz a hlavně ničím nepodložené peníze. Navrhoval  bych, abychom se už nevraceli zpět do středověku ohledně peněz a kdo chce přesto uchovávat hodnoty, možnost směnit své peníze za zlato má. Proto bych být Vámi (nic ve zlém), nenavrhoval řešení, tam kde není žádný problém :-)

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

tisknout peníze.

Já to zkoušel, ale v Lidlu to nechtěli a ještě jsem musel rychle zmizet, protože pak někam volala.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

Svého času vyšetřovali nějaké dítě co si nakreslilo bankovku pastelkama, tak pozor na to :-) !!

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Prosím, přečtěte si můj článek ještě jednou pořádně a pozorněji.  Zlatou měnu navrhujeme jako paralelní, pokud to tak mohu nazvat, vedle měny té standartní, za kterou si kupujete rohlík a kterou si jednotlivé státy včetně EU tisknou, jak potřebují. Myslím, že o penězích něco vím, ale to by bylo jen pro pár zasvěcených na několik stránek. To, co píšete nerozporuji, naopak. Zlatou korunu berte jako omezené platidlo a záchranu před inflací, použitelnou v běžném oběhu peněz.

Tak asi tak.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

Toto ale není v praxi uskutečnitelné - zlaté peníze vytlačí z oběhu peníze papírové a ty nakonec přestanou existovat. Na konci experimentu budete mít v oběhu jen mince zlaté a řešit všechny problémy výše popsané. Pokud totiž lidem dáte možnost vybrat si mezi zlatou mincí nebo ničím nepodloženou mincí bez zaručené hodnoty, budou chtít vždy a za všech okolností minci zlatou......až je nakonec ani nebudete stíhat vyrábět a pak Vám i dojde zlato na jejich výrobu :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

.. protože zlato je mnohem dražší a je vhodné jen na velké transakce. Za zlato bochník chleba nekoupíte, nedokážete udělat tak malou minci.

Prakticky vzato, zlato je uchovatel hodnoty, stříbro je běžné transakce a určitě budou oba drahé kovy doplněny symbolickými mincemi těch nejnižších hodnot, buď s nižším obsahem stříbra nebo z obecného kovu. Nejsem si totiž jist praktickou možností opětovné ekonomicky proveditelné separace stříbra ze slitiny.

Navíc, papírové peníze původně byly potvrzením o vlastnictví fyzického zlata, uloženého v konkrétní bance. Takže určitě vznikne nakonec systém papírových peněz 100% zaručených důvěryhodnou bankou.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

I s cenou zlata se dá spekulovat na základě kolísání hodnoty která je dána (stejně tak jako u peněz) jeho dostupností; s tou se dá samozřejmě manipulovat.
Stačí se podívat na to co se stalo s hodnotou zlata když si jej conquistadoři dovezli z ameriky zpátky do Španělska. Katastrofa. 
Kdyby dovezli hnůj který by měl reálné využití, udělali by lépe.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

.. jako zlato, změnili to až oni Conqustadoři. Naštěstí na této straně zeměkoule už není žádný neobjevený a snadno vyrabovatelný kontinent, a těžba a dovoz zlata z asteroidů na Zemi se asi nevyplatí, minimálně do doby, než budou postaveny Geosynchronní věže A.C. Clarka. Pokud vím, tak Hyperflament ještě nebyl vynalezen, ač nanovlákna už k němu mají dost blízko.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Jenomže není třeba žádných externích zdrojů. Jak říkám ten problém spočívá v manipulaci s dostupností.
Já vlastně vůbec nevím jak se dá dnes uchovat hodnota čehokoli. Podle mě to ani neni možné.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Snad bych měl doplnit. Bral jsem to  jako samozdřejmost. Máme na mysli mince vyšších nominálních hodnot. Ne mince, za kterou si budete kupovat rohlík. Pokud jsou zde pamětníci, stříbrné mince  ( platící) dávala do oběhu i ČNB. Takže, pánové jste vedle. Myslím, že budete první, kdo by měl o tuto tvrdou měnu zájem. Třeba Čína - tam se mincemi ze stříbra platilo celá staletí. A přistoupil na to celý svět ! A to výše popsané jako negativa - to může trvat celá desetiletí, možná 50 let a výše.

Vážím si připomínek a hlavně slušnosti.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

si můžeš koupit třeba dva pytle. Rakousští filharmonici jsou v eurech.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Já o voze, vy o koze, pane Bob.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

stačí papírové (plastové) peníze, ale podložené fyzickým zlatem či jinými drahými kovy uloženými v sejfech.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Všiml jsem si, že pan Antonín a paní Mája výrazně zkrátili délku tzv. tapet což si myslím je krok správným směrem. Děkuju

Průměrný počet slepic: 3.8 (23 hlasů)

.. je jich málo, jsou v patřičném odstupu od Vidlákova "otvíráku" a ona sama má i své názory.. 

Jindřicha Kulhavého sem původně vkládala ona, Antonín jí ho ukradnul, protože to je informačně nejcennější zdroj tapet, a ona si to nechala líbit.

Průměrný počet slepic: 3.8 (24 hlasů)

že paní Mája se poslední dobou dost zkultivovala, tudíž s ní nemám žádný problém.

Co jsme si to jsme si, já mám k ní nataženou ruku na usmíření.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

...kdybych se měla dohadovat o Kulhavém, tak mě někteří zdejší, coby už tak neustále kritizovanou "tapetářku", polijí kýblem sr...k. (ze setrvačnosti to probíhá u několika málo jedinců stále i dnes, proto jsem se k tomu nikdy nevyjadřovala, jsou i horší věci :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

.. slušní lidé mlčí, aby byl klid, a ti, co se ozvou z principu, jsou pouhými obtížnými kverulanty, co ostatním ruší klid na práci.. Arogantní, paličatí hulváti pak mají vystaráno, protože "kverulanti" z principu nakonec takřka vždy uhnou, protože jim to za to přestane stát a raději odejdou jinam.

Tuto metodu používají progresivisté a další nátlakové menšiny, vesele otevírají, či spíše vytloukají další a další Overtonova okna, až je celý barák dokořán, táhne do něj, prší a sněží. Místo pomyslného zasklení prvního rozbitého Overtonova okna se nakonec musí celý barák často i zbourat a postavit znovu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)

Tohle si dovolujete napsat poté, co jste tu dnes předvedl (a už dlouho předvádíte) směrem k Antonínovi?   Používáte úplně stejnou metodu,  jen v houfu.    Ani trochu se při použití slova  "slušný", nestydíte? Chodí sem tisíce lidí a  i z toho důvodu raději nepíší, když většina vašich příspěvků jsou jen útoky , přičemž vám ani jednomu z té vaší bandy není hanba, napadat jeden po druhém, ať už Antonína, Máju, či někoho jiného.  Bohužel se najdou lidé, kteří vám naletí,  když napíšete jeden moralizující příspěvek plný slov, proti nimž se svým chováním prohřešujete. To vy a klaka pár hulvátů kolem vás jste problémem tohohle fóra. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (30 hlasů)