Poslední kapka nemusí být největší

Autor
Štítky

Tak jsme se od našeho náčelníka generálního štábu dozvěděli, že se nemusíme bát překračovat ruské červené linie, protože vpád Ukrajiny do Kurské oblasti nevyvolal ruskou jadernou reakci. Zhruba totéž tvrdí i naši ojroposlanci Kolář, Farský a Nerudová, kteří shánějí europodpisy pod svůj dopis Pepíkovi Borellovi, aby se tím zvýšil tlak na spojence, kteří by povolili Ukrajině zasahovat západními raketami ruské území do hloubky. Ideálně, aby Západ dodal Ukrajině rakety opravdu dlouhého doletu typu Tomahawk…

Ruské reakce se prý nemusíme obávat. Kurská oblast je toho jasným důkazem. Ukrajinci tam slavně hynou v otevřeném terénu a Rusko žádnou atomovku nepoužilo.

Přemýšlím, kdy podobně hloupé chování skončilo u mých dětí a myslím, že to bylo někdy kolem desátého roku věku. Tam nejpozději zjistili, že jednou svoje vzájemné provokování přeženou a špatně to dopadne. Že i trpělivá máma nebo táta mají své limity a původně mírné domlouvání se v krátkém okamžiku vyvine v mnohem pádnější argumenty. Ano, děti si testují svoje hranice. Udělají přesně to, co jim rodič ještě dovolí. Ale někdy kolem desátého roku věku už jsou děti zpravidla dost vyspělé na to, aby si uvědomovaly poměr sil mezi sebou a rodiči.

Zdá se, že do našeho generálního štábu tato schopnost ještě nedorazila. Ale vlastně se tomu nedivím. Už tři roky posloucháme, jak je Rusko zaostalé, neschopné a slabé. Rusům už mnohokrát došla nafta, munice, vojáci i rakety. Rusko už mnohokrát hospodářsky zkolabovalo, jeho HDP kleslo 40% a podobně. Rusové bojují polními lopatkami a dávají si na tanky takové směšné stříšky proti dronům. Ukrajinci mají ve všem převahu…

Zá války se vždycky dělá propaganda, ale zdá se, že funguje především na naše generály a politiky. Vždycky se říkalo, že Rusku pomohl generál Zima nebo generál Bláto, ale jak trefně nedávno podotkl Petr Hampl, Rusku pomohl vždycky především generál Podcenění. Proč? Protože o Rusku není možné vést seriózní debatu. Není možné se o Rusku bavit bez emocí, bez příkras, ale s validními informacemi. Ruské arzenály se odbývají mávnutím rukou a běda, kdyby někdo kromě ruských slabostí upozornil také na ruské výhody. A tak celou debatu o Rusku úplně minulo to, co si můžete přečíst třeba v deníku TO o ruských vojenských kapacitách.

Zkuste někde říct, že Rusko je průmyslově silné, že jeho ekonomika možná není lídrem v inovacích, ale je poměrně hodně robustní, že je to sice světová benzínka, ale to se také počítá. Zkuste někde říct, že ruský národ má hlubokou militaristickou tradici a ruská vojenská škola je sice drsná, ale o to tvrdší vojáci z ní vycházejí. Zkuste někde říct, že ruská diplomacie je jedna z nejúspěšnějších na světě a Lavrov je velmi oblíbený ministr zahraničí. Všude, kromě Západu.

Jo, kdyby nad tím mávli rukou někde při debatě u sójového latté v pražské kavárně, tak to bude asi jedno, ale oni nad ruskými jadernými arzenály a ruskou převahou v dělostřelbě nějak mávají rukou i na generálním štábu a jejich náčelník je schopen vlézt do médií s myšlenkou na úrovni divocha z pralesa, že když nám Rus vytyčil linii, my ji překročili a nic se nestalo, že vlastně žádné červené linie neexistují…. a vlastně nejspíš neexistují ani ty ruské atomovky. Není třeba se jich bát, můžeme dodávat rakety a střílet na ruské rafinérie či letiště.

Pardon, tomu divochovi v pralese křivdím. Ten by naprosto intuitivně chápal, že jeho provokace jen nebyla dostatečná. Že medvěd nevystartuje hned, když ho někdo šťouchá klackem. A také by věděl, že medvěda je rozumné nedráždit a pokud ano, tak je zapotřebí se na něj opravdu seriózně připravit a ne dělat haura.

Normální člověk by byl rád, že je Putin trpělivější a zdrženlivější, než říká navenek. Byl by rád, že ani vpád do Kurské oblasti nebyl tou poslední kapkou, kvůli které pohár přeteče. Byl by rád, že jaderné zbraně jsou stále pěkně hluboko v odpalovacích silech. Ale my ne, my budeme přidávat kapku ke kapce a argumentovat tím nejstupidnějším způsobem, že když se teď nic nestalo, můžeme přitvrdit a nic se nestane ani příště.

Česká kotlinka je v Evropě takové zvláštní místo. Je mimo hlavní strategické osy a mimo hlavní válčiště. Miliony vojáků zahynuly na sever a na jih od nás. My jsme tak nějak mimo a jsme strategicky významní jen pro Němce, kteří si nemohou dovolit mít hned vedle sebe nepřátelský stát. Ale Němci už nejsou co bývali, nikdo na ně ohled nebere a klidně jim ničí podmořské trubky. Proč by měl někdo brát ohled na nás, že?

A tak si začínám říkat, že jsme ideální kanárek v dole. Řehkové budou provokovat ruského medvěda, štěkat na něj zpoza nohy Velkého bratra, budou do něj dál bohorovně šťouchat klackem a hledat, kde jsou ty ruské červené linie doopravdy. Jsme jen malá kapka. Tak malá, že Zelenskému nestálo za to, nás vyjmenovat mezi státy, které poskytují Ukrajině významnou podporu. Ale ta poslední kapka nemusí být největší. Jako bychom byli určeni k tomu, abychom přetečení poháru zajistili my. Co je komu do nějaké České republiky, že?

V poslední době mám pocit, že Fialu, Černochovou i Řehku čeká skutečně oslnivé vyvrcholení jejich kariéry. Bohužel, my se v tom svezeme s nimi. Jestli existuje něco, co na Rusech opravdu nesnáším, je to jejich povaha, ve které se ze ztrátami prostě počítá a jednotlivec má na cestě dějinami jen velmi malou cenu.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (438 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Na spálené zemi nic neroste. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

-Klíčové podmínky - Co poskytuje
"Neodmítáme to předem" říká Moskva - "Ano pro plán" říkají také křesťanští demokraté

Podrobnosti o mírovém plánu vypracovaném od O. Scholze  na ukončení války na Ukrajině unikají z německé kancléřství.  Plán, který podle všeho zahrnuje záruky Moskvě a ústupky ukrajinských území Rusku. Předloha také zmiňuje uvolnění zabavených ruských prostředků a vrácení i úroků, celkem kolem 400 miliard eur. Plán nabízí uznání Krymu, návrat k hranicím z února 2023 před ruským útokem, a vytvoření demilitarizované zóny v oblastech okupovaných Ruskem se současným stažením ukrajinských a ruských jednotek. Také demilitarizace Ukrajiny, ale i stažení ruských jednotek z hraniční linie. Také  „zmrazení“ členství Ukrajiny v NATO, ale členství v EU.

Po dvou bolestných volebních výsledcích v evropských volbách a ve východním Německu, s krachem který způsobili pravicové a proruské síly (levicové a pravicové) a na pozadí ekonomického propadu  do něhož je Německo vehnáno (dokonce i kdysi silné Německé automobilky zavírají továrny v zemi poprvé od druhé světové války)  kancléř Olaf Scholz údajně hraje svou „poslední kartu“.

Dokonce Scholz, v rámci předzvěsti svých záměrů, poprvé po dlouhé době veřejně nastolil otázku návratu obou stran ke stolu mírových rozhovorů. "Myslím, že nyní je čas diskutovat o tom, jak dosáhnout míru ukončením války rychlejším tempem ," prohlásil pro televizi ZDF. Jde o podstatnou změnu směru, protože Scholz až dosud prosazoval nepřetržitou vojenskou podporu Kyjevu. Nyní zve nejen Moskvu k jednacímu stolu, ale sám  připravuje mírový plán.

Italský list La Republica s odkazem na autoritativní parlamentní zdroje ze Sociálně demokratické strany (SPD) uvádí, že Olaf Scholz ve spolupráci s některými loajálními spolupracovníky, jako jsou Rolf Muetzenich a Ralf Stegner, připravuje „Minsk 3“ , to jest mírový plán, který , mimo jiné předpokládá „postoupení Moskvě části ukrajinského území ". Ze strany německých křesťanských demokratů CDU existuje tlak pro vznik mírového plánu. V podstatě celé Německo chápe, že současný stav nevede nikam a chce teď mír, protože válka ho hodně stála a nic nezískalo.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov na dotaz ohledně mírového plánu německého kancléře prohlásil, že se o plánu Moskva dozvěděla až z médií, a zdůraznil, že Rusko předem neodmítá žádný návrh na urovnání krize diplomatickou cestou. „Žádný plán předem neodmítáme. Ale musíme pochopit, o čem mluvíme,“ řekl a poznamenal, že ruská strana zatím nezjistila, že existují skutečné podmínky pro řešení konfliktu na Ukrajině mírovými prostředky.

zdroj: pronews.gr

Průměrný počet slepic: 4.2 (52 hlasů)

Kolaps automobilového průmyslu.

Německo ztratilo výhodu levného ruského plynu

Hlavním důvodem blížícího se podání německého mírového plánu pro Ukrajinu, kromě volebního kolapsu Scholzovy vlády, je kolaps německého automobilového průmyslu. Ještě před třemi lety se německým výrobcům automobilů dařilo, což posilovalo ekonomiku země. V současné době zažívá německý automobilový průmysl velkou krizi. Média informují o firemních jednáních, provázených hněvem a protesty pracovníků německé společnosti VW. Šéf dělnické rady chce zabránit zavírání továren. VW loni vyrobil zhruba jen devět milionů vozů  i když má možnost celkové kapacity 14 milionů. Podle zástupců odborů vstoupí na konci příštího měsíce do stávky více než 500 000 zaměstnanců, pokud se s vedením společnosti nenajde řešení. Dokonce od října by mohly probíhat rozsáhlé stávky, protože automobilový průmysl zvažuje zrušení desítek let starých pracovních dohod a uzavření dvou německých závodů, uvedl největší odborový svaz v zemi.

„Pro německé výrobce automobilů, kteří jsou již téměř 140 let nesporným lídrem na technologickém trhu v tomto odvětví a sotva se museli starat o prodej nebo konkurenci, je to neznámá situace,“ prohlásil pro CNBC Dr. Andreas Ries, globální ředitel pro automobilový průmysl ve společnosti KPMG. Zvyšování výnosů u vlajkové lodi značky VW se stalo obtížnější kvůli vyšším nákladům na logistiku, energii a pracovní sílu. Ve stejné době, ačkoli odbory trvají na zvýšení mezd o 7 %, šéfka IG Metall Christiane Bennerová uvedla, že přechod na čtyřdenní týden by byl možným faktorem, který by zaměstnanci museli zvážit. „Máme ještě rok, možná dva roky na to, abychom to otočili. Musíme ale využít této doby,“ řekl finanční ředitel skupiny Arno Antlitz před více než 10 000 zaměstnanci závodu VW. „Už nějakou dobu utrácíme více peněz, než vydělávame. Z dlouhodobého hlediska to nebude dobře fungovat!“ VW chce ušetřit, aby uvolnil prostředky potřebné na nové produkty. "Nyní potřebujeme peníze na masivní investice," řekl šéf značky pan Thomas Schäfer.

V Evropě se aktuálně ročně prodá o dva miliony aut méně než před pandemií koronaviru. A to se pravděpodobně nezmění. Pro VW s přibližně čtvrtinovým podílem na trhu v Evropě to znamená: „Chybí nám 500 000 prodejů aut a prodeje pro asi dvě továrny. A to nemá nic společného s našimi produkty nebo špatným prodejním výkonem. Trh prostě nereaguje“ – což dává smysl, vzhledem k tomu, že Evropané sténají nad ekonomickou situací vytvořenou konfliktem s Ruskem. Tento vývoj je katastrofou pro mnoho pracujicích, kteří velmi pravděpodobně přijdou o práci, ale i pro celé osady v Německu, kde je velké procento jejich obyvatel zaměstnáno v podnikání. Továrny VW, BMW a Mercedes, ​​zajišťovaly externality obrovského rozsahu. Zejména v těchto oblastech je veškerá infrastruktura zaměřena na továrny. Ale to je osud dnešního Německa.Jaký dopad to bude mít na ekonomiky ostatních evropských zemí? Mnoho náhradních dílů se nevyrábí v Německu, ale v jiných zemích EU. To je případ i jiných odvětví německého průmyslu. Pokud tedy německá ekonomika klesne, okamžitý efekt se projeví i na firmách v dalších zemích. Vzhledem k tomu, že spolupráce a dodávky fungovaly dobře po léta a desetiletí, tyto společnosti se strategicky velmi silně orientovaly na německou ekonomiku. Pokud dojde k poklesu objednávek nebo dokonce k úbytku zákazníků, bude pro tyto společnosti velmi obtížné najít nové zákazníky v mezinárodním měřítku.

Z toho, co informují německá média, je zřejmé, že vedení společností nenese odpovědnost. Otázka nákladů na energie je zmiňována znovu a znovu. Pro Německo jako průmyslové místo byly vždy základem dva faktory: serióznost a přesnost německého dělníka a levná energie. Diskuse, které se vedou kolem otázky německé energetické politiky, se posouvají do sféry absurdna. Němci nejprve odstavili jaderné elektrárny a poté nakupovali elektřinu z jaderných elektráren v zahraničí. Všude pak stavěli větrné turbíny, i když tato technologie nemůže vyhovět potřebám Němců. A teď kupují drahý zkapalněný plyn z Ameriky, protože se chtějí z politických důvodů vzdát levnějšího ruského plynu. Krize v německém automobilovém průmyslu je krizí německé energetické politiky. S rozmachem čínského automobilového průmyslu se samozřejmě situace na světovém trhu změnila a konkurence je větší. Energie je ale důležitá pro jakoukoli výrobu. Pokud je energie drahá, průmysl již nemůže zůstat konkurenceschopný.

zdroj: pronews.gr

Průměrný počet slepic: 4.4 (55 hlasů)

Scholz teď viděl kolik dostali chcimíři v Sasku a Durynsku hlasů, tak začíná otáčet, aby do dalších voleb stihl otočit o celých 180° :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Největší chucpe by bylo, kdyby Scholz nechal soudně rozpustit AfD jako extrémistickou stranu a pak by jim ukradl volební program :-) (který by po volbách nesplnil) :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

máte fakt hodně dobré příspěvky...

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

Děkuju

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Nikdy jsem tzv. elitu národa nepovažoval za něco výjimečného, nebo snad dokonce za něco dokonalého. To stejné platí i o tzv. elitním Litteráte. Tahleta tzv. 4. cenová skupina je mně určitě bližší a je pro mě normálnějším obrazem člověka českého. Českou elitu tvoří v podstatě vychcálci všeho druhu a všech profesí. Dobrého člověka za touto jakousí elitou budeš hledat nejspíše marně.

Co se Ruska a samotných Rusů týče, tak jsem přesvědčen o tom, že Češi a ani Ukrajinci nesahají Rusům ani po kotníky. Tedy, co se kvality národů týče.

Průměrný počet slepic: 4.4 (37 hlasů)

.. porazil Chazarský kaganát, ale nedotáhnul své úsilí do konce (berrnarde, sorry), staví na účinný odpor všem uchvatitelům a dalším vohnoutům, jako byla Polsko-Litevská unie, Švédský král Karel XII, Napoleon a Hitler.

V boji padlí předkové, poznavší radost z vítězství nad nepřítelem, holt velmi účinně pozvedají národní sebevědomí, tak se jim nedivme, že se nehroutí z našich Čivav a Pražských krysaříků, už si poradili i s Německými dogami a zřejmě i Americký pittbull nakonec dostane zasloužený výprask.

Medvěd je holt jiná liga, platí na něj jen opravdu hodně velká smečka čoklů.

"vychcálci všeho druhu a všech profesí", které mylně považuješ za českou elitu, jsou jen smečka Pražských krysaříků za zadkem Amerického pittbula a Německé dogy. Lidé jako Jaroslav Preiss, František Křížik, a další do toho psince nepolezou, a když, tak s pořádným klackem, ale na to ještě nenastal ten pravý čas. Ale nezoufej, Internet změnil paradigma, a i Pražští krysaříci, jako všechny vzteklé bestie, trpí na paradentózu.

Pražský krysařík je ale jinak celkem udatný a srdnatý hafan, však dokáže udolat krysu či potkana, skoro stejně velké jako on. Rodiče ho měli, jmenoval se Lumpík a nenáviděl pošťáka. Obštěkával mu paty a pan Kavřík, dej mu Pán Bůh věčné nebe, musel dávat velký pozor, aby mu nerozšlápnul tlamičku.

Vždy, když slyším ministra Lipavského, generála Řehku, nebo ministryni Černochovou, tak si vzpomenu na ten pobavený úsměv na tváři pana Kavříka, nesoucího nám poštu..

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Teda, pánové. Dnes mě Richard a Berrrnard několikrát svými názory nasštvali, sem tam jsem s nimi zase souhlasil, ale hlavně VEDLI DISKUZI. To co předváděli bylo z jejich hlav, v mnoha případech podepřených znalostmi z jiných zdrojů, ale bylo to jejich. Než mě začli štvát, tak o tom přemýšleli, formulovali to ve své vlastní hlavě a mlátili do kláves vlastními prsty.

No a pak tu máme pana Antonína. Považuji ho za člověka, který mě a ostatní diskutující podceňuje na duchu a myslí si, že jinam, než na VK nechodíme. Že si prostě neumíme najít ty originální články jím uváděných autorů. Je to takový lepič výstřižků, bez snahy (a nebo možnosti ?) říct něco vlastního. Teda kromě toho, že občas někomu jednou krátkou větou vynadá za nesouhlas s jeho postupem. Panenka Barbie to taky určitě dělá. "Můj milý deníčku, dnes si do tebe lepím výstřižek o to, co Ken dělal na Barbadosu a dva výstřižky o Bradu Pittovi."

Abych dokončil, co jsem tak nehezky začal. Tohle má být diskuze. Víc si vážím těch, s nimiž nesouhlasím (někdy až tak, že mě s..ou), než těch, co sem strkaj informace z jiných, zatím dostupných zdrojů a neřeknou k tomu ani "babuša".  Tím dost možná odrazují  jiné od účasti nad diskuzí. Jan Neckář v jedné hodně staré písni pěl "nejsem plagiátor (nebo aligátor? nebo gladiátor?)"

Průměrný počet slepic: 2.8 (40 hlasů)

.. než třídní nepřítel.

Většina zlé krve tady teče právě kvůli tomu Antonínovu aktivismu, přemýšliví diskutéři, jako je INZA odsud odchází a jedinou jistotou je Antonín se svými tapetami. I já jsem se stáhnul do pozadí a ozval se až včera / předevčírem, když jsem zaregistroval vlnu odporu proti tapetování, a to jen proto, abych tyto hlasy podpořil.

Když nestačí Antonína požádat, aby ubral, a to mu to psal, a opakovaně i pan domácí, tak nezbývá než se postavit na odpor, nebo se na to vykašlat. Postavit se na odpor znamená dělat si z něj legraci, vysmívat se jeho hloupému aktivismu. 

Kolik zajímavého a užitečného by sem bylo napsáno, nebýt těch tapet, které přemýšlivé lidi jen štvou, protože tu zabírají místo a nic nepřidají. 

Průměrný počet slepic: 3.2 (21 hlas)

Vážení,

jestli Vás některé nebo všechny odsud vyštve Toník, tak jste u mě "slabčáci" !  Za svůj celkem dlouhý život jsem zažil tolik skutečných problémů a sáh jsem si i na dno (Vaše problémy s Toníkem bych fakt chtěl mít), že Toník je pro mě "na pohodu". Já tu chodím kvůli Vidlákovým kydům.

Vidláku, držte se v ojroparlamentu a hlavně to nevzdávejte! Neznám Vás bohužel osobně (na pivko i vínko bych s Vámi zašel, ale asi takových máte tisíce, takže si nedělám iluze, ale o to tu nejde), ale můj čuch na lidi mi říká, že Vy to nevzdáte, to by se mi zhroutil celý můj svět!  to byl samozřejmě fór    

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

.. tedy otrok v domácnosti, který nemusí sbírat na poli bavlnu, není denně bit sadistickým dozorcem a který se ke svým bratřím a sestrám chová sprostěji a surověji, než by dokázal kterýkoliv běloch. Aby jste věděli, o čem hovořím, musíte se kouknout na americký film Nespoutaný Django, kde takového namyšleného černého majordoma bravurně zahrál Samuel L. Jackson. 

Úslužný k panstvu (leze do zadku Vidlákovi a těm, kteří s ním souhlasí) nesmlouvavý a panovačný ke svým lidem. Zkrátka cyklista - nahoru se hrbí, a dolů šlape. Směšný, otravný, sloužící režimu, opájející se mylnou představou své důležitosti a nenahraditelnosti. Hlupák, který ví všechno nejlépe, a vnucující svou nadřazenost ostatním.

Nejde o to, že by někoho vyhnal svou autoritou či silou, spíše vyotravuje lidi, kteří ho intelektuálně i jinak převyšují, jako to udělala Angela Merkel či Vladimír Špidla, kteří své politické strany zbavili všech, kdož by je mohli ohrozit či přerůst. Ne tím, že by je porazili, ale tím, že si ti lidé řekli, že to nemají zapotřebí.

Kdo by se mordoval hodiny psaním textů, které jednoduše přebije jediný arogantní blb svými prakticky bezcennými tapetami, posbíranými z celého internetu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Za mně Antonín nevadí. Chodím jenom sem , Seznam jsem odstřelil kvůli komentářům typu "nic nenapíšu a jen kritizuju". Takže, když tu Tonda něco hodí, tak to pročtu. Spíš mně sere, že se to tu komenty začíná podobat Seznamu... 

Průměrný počet slepic: 4.4 (39 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

dávám přednost zajímavostem a vtipným postřehům, než primitivní agresivitě. Leč, doba a lidé jsou takoví jací jsou. Žijeme v hnusný době plné fanatiků a pitomých chvástalů, kteří asi fakt věří tomu, že na Rusy platí síla. Nejabsurdnější na tom asi je, že tuto pitomost hlásá miniaturní, nikterak zajímavý státeček, který vůbec žádnou sílu nemá.

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

Ano, souhlas. Já tedy chodím na spousty dalších webů, takže mám mnohem více informací a mohu je vzájemně porovnávat. Aby si člověk mohl porovnat, musí číst i věci, které mu neladí,ale o tom to je,jiné cesty není. A tou cestou je jen diskuze, nikoliv napadání, já osobně nediskutuji s člověkem, který nemá žádný argument a v podstatě diskutovat nechce. A takových jak říkáte je na Seznamu hromada, trošku se nám to tu přelivá😕

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

.. Bravo.. 

To, že se to tu začíná podobat Seznamu je i vaše zásluha. Nejvíce zla na světě způsobují lidé, kteří mlčí.

Průměrný počet slepic: 2.8 (20 hlasů)

zkuste se aktivně vymezovat (stejně jako Vidlák) vůči vládě, Antonín fakt není naše vláda. Nebo že by Antonín byl ten pravý premiér a škodí nám vlastně on a ne Fiala ???  Aha tak sorry, to se omlouvám Fialovi, Vám Richarde  a všem ostatním, bože jak já byl celou dobu na VK blbej...

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

je analogií k tomu, co dělají naše jelity proti nám. Takže tu žábu pomalu ohřívají a jsou 2 varianty - buď se žába včas nasere a pokusí se proti tomu něco podniknout, čím dřív, tím má větší šanci, nebo zdechne. Taktéž je to s námi ale i s Ruskem. Rusko se nasralo, ale náš lid chce asi větší daně, cenzuru a do důchodu nejít vůbec.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

že NATO vlezlo do Ruska ( u Kurska) aby úmyslně vyvolalo jadernou apokalypsu lidstva ?

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

.. Amerika, už od svého založení, vždy prosperovala z války v Evropě, jenže to ještě nebyly jaderné zbraně. Jen ty a existence Sovětského svazu uchránily svět od další války jako byla ta II světová. 

I to, že neuspěl generál Cornwallis se svými žoldnéři z Hessenska při potlačení vzpoury v amerických koloniích je zásluha Francie, která kolonistům pomohla loděmi a pěchotou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak nějak se nemůžu zbavit dojmu, že náš fialovej hnus se chce zapsat do dějin jako příčina a původce třetí světové války. A až medvěd opravdu vystartuje, bohužel to schytáme i s opozdilci od fialového hnusu (ti skuteční pachatelé nejspíš už budou u svých protektorů za vodou). Nikdo pro nás nehne prstem a možná pro všechny budeme lovná zvěř, po které bude každý střílet, protože jsme to nezpochybnitelně začli. Blecha před Brežněvem v tom starém vtipu to měla aspoň rychlý, naše přeživší si ale všichni ostatní vychutnají.

Obsazovat nás asi nikdo nebude - už tu dávno není nic, co by ospravedlnilo ty náklady (není tu co ukrást). Na druhou stranu by exploze jaderné rakety ve Strakovce mohla mít příznivý dopad na volební výsledky. Ale na to je nekorunovaný car vší Rusi příliš vychcaný - počká, až se KoZa v Evropě na vlastní náklady zlikviduje migrací, grýndýlem (alias stalinským hladomorem 2.0) a duhou a nebude na to potřebovat ani ránu. A pak se dohodne s nejbližším chalífátem. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Hmm, a četl jste ty komentáře? Odsuzují tam Sachse pro jeho mírovou politiku a přirovnávají ho k Chamberlainovi...

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Komentáře jsem nečetl, ale já bych k Chamberlainovi přirovnal ty politiky, kteří lezou do zadku USA.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Česká kotlinka je v Evropě takové zvláštní místo. Je mimo hlavní strategické osy a mimo hlavní válčiště.  ................

Před pár dny jsem si přečetl přehled, kde všude v ČR Rusi zaútočí jadernými zbraněmi. Na Prahu že poletí několik megatunvých bomb, na krajská a okresní města pak že budou stačit ty kilotunový,  samozřejmě budou zasažené i vojenské cíle,  průmyslové podniky, přehrady. Taková malá masážní příprava na válku.

 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

.

Zatím bez slepic