Žádná vstřícnost se nekoná

Autor

Pamatujete, jak došlo k atentátu na Fica? Jak tehdy začali najednou všichni vyzývat ke zklidnění situace? Když se ukázalo, že útočníkem je frustrovaný liberál, kterého bylo možné běžně vídat na demonstracích proti SMERu, tak najednou žádná Vašáryová za nic nemohla a její řeči o tom, že Fica volí jedině spodina, nic neznamenaly. Ale těch licoměrných keců, jak se všichni mají zklidnit, těch bylo všude plno.

Lid toto volání vyslyšel. Středula zrušil plánovanou demonstraci. Agrární komorník a zemědělský svazák s chutí a rychle zrušili zemědělskou demonstraci. To aby nepřispívali ke zvyšování napětí ve společnosti. Ve skutečnosti proto, aby dělali to, co dělali celou dobu. Aby tlak zdola rozdělili, oddálili a přivedli vniveč. Jestli něco atentát na Fica udělal, tak to, že dezoláti napřáhli ruce a udělali vstřícná gesta. Do eurovoleb se nezasáhlo žádnou traktoriádou, žádným dalším vysypáním hnoje před vládní budovy, naopak, zbytek kampaně byl naprosto klidný.

Tedy… kromě Miroslava Tomance v Jihlavě. To je ten lliberál, všech liberálů futrál, který vstoupil do KSČ v prosinci 89 a dodnes se jim mstí za to, že se u nich nestal velkým zvířetem, které může beztrestně šikanovat níže postavené. On měl takové plány se svou kariérou a strana ho zradila… Tak je dodnes velkým bojovníkem proti totalitě a projevuje se to tím, že si dovoluje na ty, kteří mu nejsou nijak nebezpeční.

Ale jinak byly eurovolby vzorem klidné kampaně, kde se do sebe pouštěli jen politici na předvolebních debatách. Což je jejich práce. K čemu by nám byl politik. který za nic nebojuje, že? Občanstvo ale jen spořádaně došlo k volbám, přišlo jich o čtvrtinu víc, pozvedli opozici a ponížili vládnoucí koalici. To víte, atentát na Fica…

Dokonce to šlo tak daleko, že se smělo na fejsbůkách litovat toho, že se atentátník netrefil lépe a bylo možné radit příštím atentátníkům, jak to nezvorat. Najednou jsme měli úplně ukázkovou svobodu slova a nikdo nevolal po zpřísnění zákonů o nenávisti. Ani Vítek Rakušan neposlal do ulic svoje gestapo, aby do čtyřiadvaceti hodin zvonilo u dveří těch, kteří nepochopili slova našeho prokurátora Igora Mříže, že svoboda slova má své limity. Obzvlášť když jde o válku na Ukrajině…

Teď jsme o šest týdnů dál a mě si včera pěkně pozvali na policii, ohledně kupky hnoje v Řeporyjích…. Nebyl jsem samozřejmě sám, onen zemědělec, který hnůj před radnici vysypal, už tam také byl a hrozí mu sedm set tisíc na pokutách a dalších platbách. A samozřejmě mu vyhrožují prokurátorem a dalšími vymoženostmi našeho nezávislého soudnictví a demokratického právního systému.

Jak vidíte, veškeré vzývání ke klidu platí pouze jednostranně. Myslíte, že z druhé strany někdo přimhouřil oči? Dobře, kluci, zrušili jste demonstraci, my tedy zahrajeme stíhání proti vám do autu… Ani náhodou, přátelé. Na prostý lid platí ta drakonická přísnost. Prostě si s líbodémo nejsme rovni. Oni jsou ti správní, my jsme vždycky ti špatní. Oni mají právo a my máme povinnosti. Nějaká rovnost před zákonem? Nějaká svoboda projevu? Nějaký respekt k názorům? Nula.

Jo a myslíte, že se onoho zemědělce Agrární komora ujme? Že mu pomůže se s tím vypořádat? Nebo že by se ho ujal Zemědělský svaz? Já byl u toho, jak Doležal s Pýchou děkovali „zlým“ zemědělcům za jejich protest, ale teď už jsme někde jinde. Teď se rozdělují pašalíky v Bruseli… U odborářů to bude něco podobného. Před měsícem ještě Středula mluvil o nepřípustnosti pozdějšího odchodu do důchodu, ale teď už je všude ticho po pěšině. Hlavně že byl znovu zvolen a může pomáhat pracujícímu lidu tak, jak to dělal doposud. Největší touhou otroka není svoboda, ale mít také svého otroka.

V této zemi je spoleh jen na obyčejné lidi. Na nikoho jiného. Ty jediné je možné o něco požádat, ti jediní s vámi budou trpět stejný úděl. Nejvíc pomohou ti, kdo sami mají málo. Největší podpora vždycky přichází z nedostatku, nikoliv nadbytku. Jediná odvaha je ještě tam dole, mezi těmi, kdo vlastně k odvaze nemají žádný důvod ani předpoklady.

A já zase jednou musím poděkovat všem, kterým tato země není lhostejná, jsou ochotni se dívat i za svůj plot a hasí i to, co je momentálně nepálí. Zase jsou to ti, kterým by to mohlo být jedno, kteří se nezavázali pomáhat pracujícím nebo zemědělcům. Kteří to dělají, protože je to tak prostě správně.

Co dál? Hlavně poučení. U moci je skupina, která nemá s tímto národem nic společného. Která bezskrupulózně využije cokoliv a považuje se za něco lepšího, než jsme my ostatní. Která prostě chce za všech okolností u moci zůstat, i kdyby měla zavést zemi do války a nechat volit všechny nebožtíky za poslední čtyři generace. Která nezná slovo soucit. Která bude lhát, podvádět a do očí vám bude tvrdit, jak jsou morální a hodnotní. Přesně se na ně hodí biblická slova, že přicházejí jako vlci v rouše beránčím.

Jakákoliv naše vstřícnost je pro ně jen slabost. Jakákoliv naše slušnost je pro ně jen důvod k bezpečnějšímu provokování. Jakákoliv naše mírumilovnost je pro ně jen důvod k větším represím.

A na závěr… pod textem je takový malý návod, jak máte mluvit na policii, až si vás pozvou pro nevymáchanou hubu nebo kvůli jinému protestu proti vrchnosti.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (403 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

jsem zde napsal krutou pravdu. S nastupující totalitou nelze bojovat demokratickými prostředky. A na tom trvám. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (176 hlasů)

A právě začali s rozkopáním Václaváku, což má trvat 3 roky. Už se objevil názor, že kvůli napakování se na akci Tramvaje na Václavák a kvůli znemožnění demonstrací... Ono by to akorát tak mohlo vyjít - nebude se moct na Václavák až do parlamentních voleb a ještě i potom, kdyby byli znovu zvolení, aby měli klid.

Průměrný počet slepic: 3.8 (125 hlasů)

     mezi námi, ty demonstrace jsou stejně k hovnu. Co se vydemonstrovalo? Nula, nula, nic. Pár řečníků se zviditelnilo, dav si zakřičel pár hesel, Nutella je nazval ruskejma švábama a dezolátama, vysmál se jim a ticho po pěšině. Všude na každé demošce jen kecy, ČIN ani jeden. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (111 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

Oni se jich přesto obávali. A kdoví, jak to bude dál, jestli na sobě necháme dříví štípat až do samotného konce, nebo to dojde konečně více lidem... Zatím to byly taky demonstrace mírumilovné jako všechno, o čem píše Vidlák. Článek od Hájka níže je i o tom. 

Průměrný počet slepic: 3.6 (88 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Mírumilovné demonstrace. 

Průměrný počet slepic: 4 (50 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

Ale určitě nebyly k hovnu. Zapomínáte na samotné účastníky demonstrací. Byl jsem na většině z nich. Musím říci, že mezi účastníky se rozhostila zvláštní atmosféra vstřícnosti, ohleduplnosti a souznění. Zážitkem byly cesty vlakem domů. Plné kupé, lidi mezi sebou otevřeně diskutovali, cítili že je mezi sebou něco spojuje, byli hrdí na své češství, každý se s ostatními chtěl podělit o své pocity a zážitky. Dojmy z těch akcí v těch lidech zůstanou navždy, kdykoliv se dají oživit, kdykoliv se na ně dá navázat. Minimálně pro několik set tisíc účastníků ty akce měly velký smysl. Ty lidi už nikdy nebudou lhostejní k tomu co se u nás bude dít! Srovnatelné dojmy mám pouze z roku 1968 a 1989.

Průměrný počet slepic: 4.2 (158 hlasů)

Alespoň tak to organizátoři a řečníci vyjadřovali ve svých vystoupeních. Proto taky všichni křičeli "demisi, demisi, demisi". A najednou se dneska dovídám, že účelem demošek byly dojmy a pocity. Tak to potom jo. To už se nedivím, že Nutella s pětidemoliční vládou národní zkázy je pořád u vesla. Ale každému, co jeho jest. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (69 hlasů)

Kdyby sis přečetl pořádně těch pár řádku co jsem napsal, včetně nadpisu, tak bys neplácal takový hovadiny!!!

Průměrný počet slepic: 2.9 (56 hlasů)

Já tady píšu svoje názory a nechodim si sem přeměřovat pindíky jako ty a mnozí další. Jestli se ti to nelíbí, dej mi jednu slepici, zalez do díry a nenapadej mě. Zrovna tak já klidně můžu napsat o tobě, že tady meleš hovna a bleješ hovadiny. Nazdar. 

Průměrný počet slepic: 3.1 (68 hlasů)

tak se tak nevztekej, tím si moc nepomůžeš. :-) Já jsem jen reagoval na tvoji reakci na mě.

Průměrný počet slepic: 2.7 (49 hlasů)

Reagoval také na můj souhlasný komentář. Podle mne to nepochopil, ani nechtěl a hned arogantně začal po libtardsku zesměšňovat, akorát, že tady se zesměšnil sám. Líbí se mi Vaše klidná odpověď a také od včelky Máji. Díky 

Průměrný počet slepic: 2.8 (37 hlasů)

si já více věřil i pindíka bych si tu změřil. Ale, je tu dusno, je tu hic, nemá smysl měřit nic.

Průměrný počet slepic: 4.6 (55 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

😁

Průměrný počet slepic: 2.2 (29 hlasů)

nic mně do toho není, ale zrovna Inza tu patří k té evidentně slušnější  části zdejších diskutérů. Myslím, že ses vyvstekal dobře, ale tzv. na špatném hrobě.

Průměrný počet slepic: 3 (38 hlasů)

s poměřováním pinďourů je to jako všude, kde "o nic nejde", ale dotyčný se cítí být tím, kdo má pravdu. Tudíž bych se obrátila na někoho jiného než zrovna na Inzu, protože jeho příspěvek pochopí ti, kteří na stotisícové demonstraci byli. O hovnu jste psal vy, je to váš názor, nikdo vám ho nebere. On na to jen reagoval názorem svým. Tou další reakcí jste mě totálně zklamal, myslela jsem si něco víc. Napsat jednu větu na začátku a cítit se jako "král", kterému se nesmí odporovat..., to by to Vidlák rovnou mohl zabalit, neboť s ním taky vždycky a za všech okolností každý nesouhlasí. A napadá někoho...? 

PS. Teď koukám, že to za mě napsal už Zauber, šla jsem jako vždy postupně. A Mec to jen potvrdil. Kdo tam nebyl, nemůže soudit. Nebylo to jen o "heslech", bylo to o soudržnosti a naštvanosti. A kéž by to tak cítilo víc lidí, jinak je s námi amen (možná kvůli tomu "oblíbenému" názoru, že demonstrace jsou k hovnu, už s námi amen je).

Průměrný počet slepic: 2.9 (42 hlasů)

ti tu jednu🐤dal

Průměrný počet slepic: 1.9 (27 hlasů)

Inza: ... Minimálně pro několik set tisíc účastníků ty akce měly velký smysl. Ty lidi už nikdy nebudou lhostejní k tomu co se u nás bude dít! 

Další vaše slova Inzo které stojí za to vytesat do kamene. Důležitý je boj, nikoliv výsledek.

Průměrný počet slepic: 3.2 (50 hlasů)

Taky jsem se účastnil všech velkých demonstrací a potvrzuji, vůbec mi to nepřipadalo zbyečné. Sice se nepodařilo přimět vládu fy-jalového hnusu odstoupit ale dostali "jasný signál", že musí brzdit a hledat schůdnější cesty jak nena*rat ještě víc lidí. Ono je taky dobré položit si otázku. Jak by to asi bylo, nebýt těch demonstrací? Škoda, že teď už to na žádnou demošku nevypadá. Pojedu zase.....

Průměrný počet slepic: 3.9 (38 hlasů)

Já také 

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Atmosféra v listopadu 89 v Praze měla hodně společného s tím, co lze zažít prakticky každý den ve Švýcarsku.

Lidé byli vstřícnější, ohleduplnější a vážili si jeden druhého. Očekávali pozitivní změnu a byli ochotni pro to něco udělat.

Ve Švýcarsku je to dáno tím, že lid je ve své zemi Suverén - každý hlasující může minimálně 4x ročně ovlivnit chod věcí veřejných.

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (34 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

když na to přijde,jistě jsou po Praze i jiná místa, nežli jen Václavák. Takže pokud se bude chtít demonstrovat, je možné udělat symbolické shromaždiště třebasky  ze Strahova, nebo od sochy Žižky, bratři Čechové.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

na staré poště, nebo jak se to jmenuje, v Opletalově ulici  😁

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Co třeba demonstrace U koček 🤥.

Dnes jsem šla do centra a pak chtěla jít Vodičkovou...Nelze ani přejít, (stejně tak Jindřišskou), rozvorané - jedině dojít až k Václaváku a pak si vybrat kterou stranou k Muzeu, přejít se zatím dá až pod Koněm. "Paráda" na 3 roky! A pak nejspíš začnou s magistrálou, protože kudy jinudy tramvají na Václavák. To bude nejspíš na další roky. Na Jiřáku rozbouraný už i chodník, což byla úniková cesta kolem celého náměstí..., lidi teď hledají "myší díry" pro cestu z metra a do něj. Druhá paráda!

Průměrný počet slepic: 2.2 (24 hlasů)

tak na nějaký koncert do Letňan, nebo pro nějaké uhlí pro ženu. Ale v Opletalově ulici se vždycky stavím na halušky (takové svérázné, ale dobré) a Plzínku.

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

Svérázné halušky jsou s čím? S brynzou a slaninou znám zo Slovenska, velmi chutné (s kupičkou pikantního zelí na talíři).

Průměrný počet slepic: 1.8 (21 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

kdeco, ale dobré

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vzhledem k tomu, že ve Francii je zaveden poloprezidenstký systém, tak se rozdělení politické moci liší od našeho. Protože jsem v tom měl zmatek, musel jsem si projít alespoň základní fakta, abych se trochu zorientoval. Rád se o ně tady podělím.
 
Ve Francii je výkonná moc rozdělena mezi prezidenta republiky a vládu vedenou premiérem.

Prezident republiky:

  • Je volen přímo občany na pětileté funkční období.
  • Má významné pravomoci, včetně jmenování premiéra, předsednictví nad zasedáními vlády, rozpouštění Národního shromáždění, vyhlašování referend a podepisování zákonů.
  • Je odpovědný za zahraniční politiku a obranu.

Premiér:

  • Je jmenován prezidentem, ale musí mít důvěru Národního shromáždění.
  • Vede vládu, která je odpovědná za vnitřní politiku a denní chod státu.
  • Jmenuje ministry a koordinuje činnost vlády.
Zákonodárná moc je svěřena dvoukomorovému parlamentu, který se skládá z Národního shromáždění a Senátu.

Národní shromáždění:

  • Dolní komora parlamentu, volena přímo občany na pětileté funkční období.
  • Má 577 poslanců.
  • Schvaluje zákony a má pravomoc vyslovit nedůvěru vládě.
Horní komora parlamentu, která má 348 senátorů rovněž schvaluje zákony, ale její rozhodnutí může být přehlasováno parlamentem, takže z našeho pohledu není důležitá.
 
Prezident a premiér musí spolupracovat, zejména pokud pocházejí z různých politických stran (tzv. "kohabitace"). V takovém případě dojde k dohodě o rozdělení moci. V rámci kohabitace by francouzská vláda mohla provádět politiku, která se liší od prezidentova postoje.

V historii Francie bylo poslední takové soužití (1997-2002) za vlády Jacquese Chiraca, kdy otázky domácí politiky byly  v rukou socialistického premiéra Lionela Jospina, zatímco záležitosti zahraniční a obranné politiky řešil konzervativní francouzský prezident Chirac.

 
Volby do Národního shromáždění ve Francii probíhají prostřednictvím systému dvoukolové většinové volby. Volby probíhají v jednotlivých volebních okrscích. Každý z těchto okrsků volí jednoho poslance. Celkem je ve Francii 577 volebních okrsků, z nichž 539 se nachází přímo ve Francii, 27 v zámořských departementech a teritoriích a 11 jich je vyhrazeno pro Francouze žijící v zahraničí. Okrsky jsou navrženy tak, aby reprezentovaly přibližně stejný počet obyvatel.
Každý volební okrsek má své kandidáty na post poslance. Kandidáti mohou být nominováni politickými stranami nebo mohou být nezávislí.
Kandidát, který získá nadpoloviční většinu hlasů v prvním kole je zvolen přímo. Pokud žádný kandidát tyto podmínky nesplní, koná se druhé kolo, ve kterém postupují kandidáti z prvního kola, kteří dosáhli alespoň 12,5 % hlasů. Pokud by žádný kandidát tuto hranici nepřekročil, postupují dva kandidáti s nejvyšším počtem hlasů. V druhém kole zvítězí kandidát s nejvyšším počtem hlasů a stává se poslancem za daný okrsek.
Podle francouzské ústavy má prezident pro jmenování premiéra značnou volnost. Jedinou podmínkou je, že premiér musí získat důvěru dolní komory parlamentu.
 
No když jsme si popsali obecné principy vraťme se k současné realitě:
V právě proběhlém 1. kole francouzských parlamentních voleb získalo 33,4 % hlasů, tj. největší počet, Pravicové Národní sjednocení (RN) Marine Le Penové. Na druhém místě skončila levicová koalice Nová lidová fronta, která si zajistila 27,99 %, zatímco středopravá aliance Ensemble prezidenta Emmanuela Macrona je na třetím místě s 20,04 %. Zhruba 275 poslanců bylo zvoleno již v prvním kole. Asi ve 300 volebních obvodech zřejmě dojde příští neděli k druhým kolům, přičemž průzkumy naznačují, že mnoho voličů dává přednost straně RN.
 
Lze očekávat, že se k dlouho praktikované "republikánské frontě" uchýlí středopravicoví a středolevicoví politici. Jinými slovy, kandidát třetí strany odstoupí z volebního klání a vyzve voliče, aby se spojili za kandidátem na druhém místě, aby připravili o vítězství nechtěného "nedemokratického" kandidáta. Příkladem může být druhé kolo prezidentských voleb v roce 2017, kdy se Emmanuel Macron postavil proti Marine Le Penové. Opět se různé politické strany a voliči spojili, aby zabránili vítězství Le Penové, která byla mainstreemovými medii označovaná za krajní pravici.

Francouzský premiér Gabriel Attal již prohlásil, že Macronova centristická koalice Esemble stáhne asi 60 svých kandidátů, aby jejich voliči dali hlas Nové lidové frontě a měli šanci  porazit RN.

Je tedy dost pravděpodobné, že většinu získá jiná politická strana než Macronova centristická aliance a prezident bude nucen jmenovat premiéra patřícího k této nové většině. Dojde tedy k dohodě o rozdělení moci, které se přezdívá kohabitace. To by mělo trvat po celý zbytek mandátu Emmanuela Macrona - až do roku 2027.

Nelze považovat za hotovou věc, že by se premiérem stal předseda Národního shromáždění (RN) Jordan Bardella. Podle ústavy je to Macron, kdo rozhoduje o tom, kdo povede příští vládu.

Sám Bardella trvá na tom, že se premiérem nestane, pokud RN nezíská absolutní většinu, a říká:  "Nechci být asistentem prezidenta."

Situace se nečekaně změnila, kdo z nás očekával před evropskými volbami takový posuv? Šance na změnu jsou veliké. Bohužel, ne každá šance se promění na realitu. Je to tak půl na půl, kam se ten většinový systém ve Francii překlopí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (99 hlasů)

..díky Inzo 👍

Ještě by mě docela zajímalo, jak to mají Frantíci s odvoláním prezidenta. Mužou se Macarona nějak zbavit dřív?

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

gilotinou 

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

  • Proces impeachmentu může být zahájen pouze za závažné porušení povinností.
  • Impeachment musí být navržen alespoň jednou desetinou členů Národního shromáždění i Senátu. Pokud obě komory schválí návrh na impeachment, musí být prezident odvolán.Proces odvolání prezidenta je v praxi velmi složitý a vyžaduje širokou politickou shodu a podporu jak v parlamentu, tak ve veřejnosti.
  • Proti Macronovi byl již v roce 2023 zahájen impeachment. Důvodem bylo schválení důchodové reformy, která vyvolala široké protesty a sociální nepokoje. Návrh na impeachment byl podán skupinou poslanců z různých politických stran. Tento proces však nezískal dostatečnou podporu v parlamentu a prezident nebyl odvolán.
Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

- Zase poslala skoro miliardu korun Zelenskému, o němž Donald Trump prohlásil, že je nejlepší obchodník na světě: Kam přijde, tam vycucne miliony či miliardy do korupční černé díry kyjevského režimu, aby mohl zbankrotovaný stát dále předstírat, že je to on, nikoli Západ, kdo bojuje s Ruskem. Na to Fiala má. Stejně jako stamiliardy na bezcenné americké F-35, které už dnes (natož až nám je kdovíkdy dodají) jsou z hlediska obrany naší země zcela nesmyslný šrot. Ukrást však (protiústavně) důchodcům z jejich mála tisíc korun každý měsíc – to je prý „šetření“.

Teď protlačili další protiústavní zákon (z Pávkových figurek dosazených do brněnského „gangu patnácti“ výsměšně nazývaného ústavním soudem nemusejí mít žádné obavy) likvidující poslední zbytky férových voleb (korespondenční podvod). Nejde jen o ten půl milion lidí s českým pasem, kteří s námi nežijí, ale je tím zaděláno na volební právo pro několik milionů Sudeťáků (respektive potomků odsunutých Hilerovců). A do toho – bez oddechu – zvýší „daň z hlavy“ (říkají tomu „koncesionářské poplatky), aby vedle cizinců je volebně „podržela“ i televize a rozhlas – čili aby její brněnské vedení mělo motivaci ještě dál znásobit lži a dezinformace – pokud je to ještě vůbec možné.

Tihle se prostě nezakecají. V pražské obdobě vládní mafiánské struktury zahájili stavbu zcela absurdního návratu tramvají na Václavské náměstí. Zmizely odtud v roce 1980, když bylo jasné, že stanicemi metra prošpikované náměstí je nepotřebuje. Důvod tříletého bordelu na kolečkách, prachu a rachotu v centru města, jenž vrátí na náměstí hřmotící stroje, je dvojí: Prachy na místě prvním. Korupci při zadávání zakázek samozřejmě Rakušanova (STAN) policie, ani Blažkova (ODS) justice stíhat nebudou – vždyť z toho všichni SPOLU budou už nejen žrát, ale i mlaskat (viz tento věčně platný výrok již z První republiky).

Stejně důležité však je znemožnit v příštím roce v předvolební době masové protivládní demonstrace na místě k tomu historicky určeném a využívaném (protesty na jiných náměstích nikdy nemají ten „šmrnc“ místa, kde se u nás obvykle „tvořily dějiny“). Mohou si prostě dělat úplně, co se jim zamane. Obsadili všechny podstatné instituce a – dle vzoru chcípajícího Západu – tím dokončili „pochod institucemi“, tedy vytvoření místní pobočky Deep State (hluboký stát), kde se vše podstatné pak rozhoduje už úplně nezávisle na volebních výsledcích. Toužil po tom Václav Havel. Brzdil to Václav Klaus. Podařilo se až teď.

Nástup

Za této situace se zdá již vše ztraceno….

...To nejpodstatnější se ale vztahuje k naší domácí situaci: Chytrý Babiš si tím pro souboje na politické scéně elegantně „privatizoval“ jak Victora Orbána, tak Roberta Fica, Herberta Kickla (a nejspíš i Jarosława Kaczyńského) a další možná pozoruhodná jména. Tím k sobě nutně přitáhne i část českých vlastenců, kteří se budou domnívat, že půjde orbánovsko-ficovským směrem. A kolegové z frakce V4+ mu to nepochybně kdykoli loajálně potvrdí. A on to Babiš dokonce třeba i udělá – bude-li to pro něj výhodné. Zpozornět by proto měli především Tomio Okamura a Kateřina Konečná (jen bezvýznamní Turkové se stanou ještě bezvýznamnější).

Půlky se však musejí sevřít především vládní fialové mafii. Samozřejmě že se bude dál tvářit bohorovně. A při autentické tuposti jejích hlavních postav bude dál spoléhat na nakradené milióny z akcí typu Tramvaje na Václavák, korupci policie a soudů a přípravu volebních podvodů – korespondenčními počínaje a „sčítacími“ konče...atd

celé na:                        https://cz24.news/…na/

autor PETR HÁJEK

Průměrný počet slepic: 3.7 (98 hlasů)

ON ........... Babiš je jak od nás tak z V4ky + AU jediný který má schopnosti a možnosti něco podobného zorganizovat.

Cituji Hrušínského nejstaršího, zdroj si najděte.

"Pokud jsi jediný který může něco udělat a pomoci, musíš to udělat".

S tímhle už přišel Vrábel a Raichl, že samostatný stát nic nezmůže.

A co ty tramwaye? Doufám že pro ty koleje vybudují oplocený koridor co rozdělí náměstí na jednotlivé zony.  Z hlediska pohybu chodců předvídatelné z pohledu jejich bezpečnosti. a dal bych na plot i ostnatý drát.  Zažil jsem koleje, potom rozkopáno pro stavbu metra, potom výsadbu zeleně a znova koleje do klidové zony? Je to opravdu z pohledu dopravy potřeba? Ale prachy se točí a to potvrdil i Tatíček Klaus.

Průměrný počet slepic: 4.6 (71 hlas)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

Taky jsem zvědavá, jak to chtějí vyřešit. Jediné místo pěší zóny, kde se člověk příliš nemusel ohlížet (kromě blbů s elektrohovadinami), co do něj narazí. Jestli tam nechají i auta, která tam jezdí od poloviny nahoru, tak to bude mazec, lidi budou pořád čumět kolem sebe, aby je nesrazilo auto nebo tramvaj. Debilní nápad. Ale chechtáky jim to jistě vynese, smlouvy asi dojednány, zaplaceny..., co víc si přát..., co je nám do lidí.

Průměrný počet slepic: 2 (24 hlasů)

Mám rád města, mám rád rušná města, města ve kterých je život, města která mají centrální živá náměstí, městská centra kde lidé rádi pobývají, setkávají se, nakupují, prodávají, kde funguje doprava, obchod a kultura, kam lidé mají důvod chodit. Ne mrtvé zóny s lavičkami cyklopruhy , kde nic jiného není.

Na Václavské náměstí tohle všechno bývalo. Dnes je z Václaváku zbytečné a mrtvé místo, kam není důvod zajít. Ledaže se chcete podívat na obrovskou Ukrajinskou vlajku, pak tam jste na tom správném místě.

U nás v Praze najdete i další raritu. Máme Hlavní nádraží, na které přijíždějí vlaky ze všech blízkých i vzdálených míst. Lidé tam vystoupí a nikde nic, kromě metra a pianina u východu nic dalšího. Není na dosah žádná jiná doprava, není tam žádná tepna, jen zaplivaný a pochcaný park, plný flákačů. Žádné tramvaje, autobusy, taxi, žádné místo kam se dostanete autem, abyste naložili, nebo vyložili ty co přijíždějí a odjíždějí, abyste je šli vyprovodit k vlaku, pomohli se zavazadly, rozloučili se, zamávali. Nic. Všude je všechno daleko, a lidé tahají zavazadla po parku plném individí.

Nevím co se komu z vás na tomhle uspořádání líbí.

Náměstí: k čemu slouží, jaký je význam slova.

odvozeno město; původně bylo asi spojení "trhové město" (=místo pro trh), pak "trhové" bylo vynecháváno....Náměstí na městě (říkalo se kdysi a dosud v nářečích na městě, na vsi, na dědině = na náměstí, na návsi), předměstí pův. domky před vlastním městem, před městskými hradbami. Podobný vývoj "místo > město" byl u Germánů; dán., švéd., holand.. stad, něm. Stadt bylo původně "místo", rozumí se rovněž trhové..."

Čerpáno z: MACHEK, Václav. Etymologický slovník jazyka českého. Praha:

Lidové noviny, 1997.

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

Oni to po celé Praze tak "rozvorali", že si stěžuje úplně každý, včetně řidičů všeho možného. Náměstí Jiřího z Poděbrad je další ukázka, už rok je celé uzavřené, není kam stoupnout, a ještě pár let bude! Oblíbené místo, které mohlo zůstat takové, jaké bylo (se stromy, lavičkami, vodotryskem, trhem.., zdravé stromy klidně vykáceli.), jenomže to by tomu u nás na Praze 2-3 nesměli velet Piráti. Těm by se lidi měli "poděkovat" a ne je opět volit. To samé teď dělají s Václavákem. I na Jiřáku se často konaly různé "srocovací" akce, včetně předvolebních. Potřebují se zkrátka napakovat než odejdou do propadliště dějin, a tohle je ten nejlepší způsob - co na tom, že tam lidi roky nebudou moct vkročit. Nedávno otevřeli po letech rekonstrukce Máj, do kterého chodil každý, kdo byl v centru - i cizinci mě občas zastavili, aby se zeptali na cestu do "Maj". Byla jsem se tam v týdnu podívat a tušila jsem správně. Další monstrum podobné každému jinému na okraji Prahy, jenom je v centru. Nemá to duši, je to studený jak to sklo, ze kterého je postaveno a uvnitř zbytečnosti a samá "žranice" (dole něco, co vypadá jako automaty, ale nebyla tam ani noha, tak nevím, co to je, nezkoumala jsem.) Ještě jsem dala první patro a tam obrovský prostor - na žranici. Tím skončila moje prohlídka. Místo, do kterého jsme rádi chodili všichni po celý rok, a nikdo odtamtud nešel s prázdnou. Dnes dole opět Tesco, ale velký jak Makro, jenom s normálními (tedy vysokými) cenami. Tam už tedy rozhodně nepůjdu, i Kaufland je přehlednější. "Nová doba vole!"

Průměrný počet slepic: 2.9 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Haha, ten úřední záznam fakt pobavil. :-) Připomnělo mi to jeden starej track: https://www.youtube.com/watch?v=GNdnQvszOdk&ab_channel=pavelraev

Ted se útočí na slušný lidi..současný režim má hrůzu z lidí s vlastní hlavou a nedej bože i s vysokým morálním standardem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (81 hlas)
Trvalý odkaz

Na většinu otázek by se daly najít odpovědi na internetu a zejména v sociálních skupinách, ale to už mají politicyyy dávno obšancované, jen by se jim hodil nějaký udavač, nebo důvod někomu vypnout komunikaci na internetu. Proč? …..……… Proto.

 

Cituji Vidláka:

 

Nebyl jsem samozřejmě sám, onen zemědělec, který hnůj před radnici vysypal, už tam také byl a hrozí mu sedm set tisíc na pokutách a dalších platbách. A samozřejmě mu vyhrožují prokurátorem a dalšími vymoženostmi našeho nezávislého soudnictví a demokratického právního systému.

 

Tak za prvejc je to jen přestupek, ale co se z toho dá udělat z pohledu hygieny, bezpečnosti provozu, ohrožení obyvatel, a vlivu na tání ledovců ... se snad dozvíme. Nepřísahá se na holý pupek po takovém výslechu mlčenlivost?

 

A tak navrhuji zorganizovat sbírku na pomoc tomu traktoristovi co obětavě hnojil v Řeporyjích nějakou peněžní sbírku. Ano, odvedl práci za nás. NIKDY jsem ještě nepřispěl, ale tohle je výjimečný případ.

V podobném zaměstnání jsem kdysi dávno pracoval, a být to tenkrát, jelo by nás více, i se sračkometem.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (94 hlasů)

Na traktoristu jsme už nějaké peníze vybrali a na začátek by to mělo stačit, ale pokud chcete přispět, zde je účet: 

2602754124 / 2010

Průměrný počet slepic: 4.5 (73 hlasů)

Když si představím Vládní mašinerii co umí, co předvedli s Jandejskem a Ondrou Torem a dalšími, mám dojem že ty sankce budou rozsáhlé a budou se týkat jeho firmy, rodiny a širokého okolí.

Tak že pokud můžeme pomoci "jen penízem" rád to udělám-e.

Průměrný počet slepic: 4.3 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Začátek byl o atentátu na Fica. Když jsem koukal na ty záběry, jako člověk, který krapet umí zacházet se zbraněmi, si troufám tvrdit, že z té vzdálenosti by pak Ficovi nepomohla ani ta nejlepší klinika ze Švajcu, jak nám tady občas propaguje zdejší emigrant Miloš z Bernu, páč tam to maj všechno nejlepší. Když jsem koukal na záběry reakce jeho ochranky, troufám si tvrdit, že po Ficovi by se mi povedlo sejmout ještě tak 2 až 3 z těch pistolníků. Co by se stalo pak, až by mě zalehli?

Novináři a psychologové by se začali šťourat v mé minulosti, aby odhalili mé pohnutky. Zjistili by, že jsem byl pravicový provokatér na proruském a chcimírovém webu Vidlákovi Kydy. Pak by asi taky odhalili, že jsem židák, který souhlasí s dnešní vojenskou akcí Izraele vůči Hamásu, akorát osobně bych spíš přitvrdil. Takže jsem militantní pravicový radikál. A krásně by se na to mohly nabalovat teorie a libtardi by se mohli hádat s dezoláty, kdo za to vlastně může. Nádherné téma, aby si političtí soupeři mohli vjet do vlasů.

Skutečnost je prostší. Už jsem zastřelil dost zvířat, ale ještě nikdy jsem svojí puškou, ani nenabitou, nenamířil na jiného člověka. Pokud bych zastřelil Fica, neznamenalo by to, že jsem militantní ultrapravicový radikál, znamenalo by to, že mi právě totálně ruplo v bedně. Což se ovšem moc nehodí novinářům a blogerům. Páč pak napsat, že Fica střelil totální debil, kterýmu hráblo, to nemá šťávu. Aby to bylo zajímavé, je potřeba k tomu přibalit nějaký příběh.

Takže bych se, sedíc ve vazbě asi dozvěděl, že jsem byl řízený Síajej, nebo Mosadem. Vládnoucí garnitůra by můj čin házela na hřbet opozici, opozice by z toho obvinila vládu. Já bych si dál seděl ve vazbě, jako jediný bych asi věděl, že se to stalo kvůli tomu, že mi definitivně ruplo v bedně, ale oni ti blogeři a novináři by mi vysvětlili to temné pozadí za mým činem. Takže, pokud bych si pak přečetl, čeho všeho jsem agentem a že jsem nástroj politických tahů, tak pokud bych do té doby se zbláznil jenom napů, tak po přečtení všech těchto teorií, by mi radši to vědomí odchrastilo definitivně.

Tak to vidíte. Důchodce, který vystřelil tak, že by v našem mysliveckém sdružení za tu ránu rozhodně pochvalu nezískal, on se pořádně netrefil proto, že je to jelito, tak se na to dají naroubovat vynikající konspirační teorie.

Průměrný počet slepic: 2.7 (70 hlasů)

A moc se mi líbí, Vidláku disidente, ten papír s výslechem.

To bych bral. Na konci osmdesátek jsem půl dne strávil v čekačce na policejní služebně klepety přikurtovaný k radiátoru. Půl roku na to jsem měl na krku útok na veřejného činitele (no, dal jsem po držce policajtovi), z čehož mě neobvykle vytáhla prokurátorka. Ale nejvíc se mi líbilo, jak jste na dotaz vyšetřovatele odověděl: "Odmítám vypovídat".

Za takovouto odpověď jsem v té době vždy pocítil, jakou tvrdost mají policejní obušky na oblasti ledvin.

A měl jste, Vidláku, při výslechu i toho hodného a zlého policajta? Jak je to v těch filmech? Já ne, ti kreténi, co mě vždy vyslýchali, tak asi na ty filmy nekoukali, takže já měl vždy jednoho zlého a druhý byl ještě horší.

A taky bylo dobrý, když si mě tehdá vzali na paškál dva maníci z STB a jeden povídá: "Ty teď chodíš s tou fotografkou, viď? Ale vona je šikovná, prej se teď hlásí na vejšku uměleckou? No jo, ale když se spolu nedohodnem, tak by jí tam taky nemuseli vzít".

Nevzali jí a tímto se Ilonce po 40. letech omlouvám. Ilonko, za to, že tě tam tehdá nevzali, za to mohu já. Ale člověk by měl mít jistou hrdost a před vydíráním se nesklonit. Průser byl ten, že za mojí hrdost oni tehdá nepotrestali mě, ale tebe. To byla jejich strategie. Ale, Ilonko, já couvnout nemohl. Tys mě znala, tak doufám, že víš, že jsem nemohl jinak.

Takže Vidláku, váš výslech bych si klíďo střihnul v osmdesátkách třikrát mezi ranním kafem a poledním čajem.

Průměrný počet slepic: 2.7 (72 hlasů)

A zamyslel jste se někdy nad tím, jakým směrem jste tehdejší společnost snažil posunout? Byl to směr pryč od komunismu, to jo, ale určitě to nebyl směr ke konzervativním hodnotám společnosti.

Nynější Gryndýlová, vítači uprchlíků, a LGBT mládež, to jsou Vaši pokračovatelé, kteří Vaši vzpouru proti čemukoli, co jim chce „poroučet“, pomalu dotahují do absolutní dokonalosti.

Nynější mládež se cítí být natolik moudrá, aby určovala, jakým směrem se má společnost ubírat. Stejně jako Vy tehdy. Nenechte se mýlit, že v jejich čele jsou staří dementi. Ti jsou jen pořád tak blbí jako byli za mlada. 😊

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

Grýndýlové, wirshafendasové, translidi a pod. dnes jedou na vlně popularity. To není opozice, už se z toho dávno stal mainstrým.

Zde čtu jak se občas organizují demonstrace a pak si lidi stěžují, že u toho byli natáčeni Rakušanovými agenty. No, to je toho.

Když zde napíšu jméno Václav Havel, zde je to sprosté slovo. Ale byl to člověk, se kterým jsem se osobně znal a párkrát ožral, tak on, když šel na zásadní demonstraci, tak se nebál toho, že ho někdo vyfotí. On si před ní připravil kartáček na zuby a pár osobních věcí, páč věděl, že se mu příštích pár měsíců šiknou. S mnoha jeho názory jsem nesouhlasil, ale vždy si budu vážit víc lidí, kteří mají možná poněkud odlišný pohled na situaci, než já, ale věří tomu a mají koule si za tím stát. A to Vašek, narozdíl od mnoha zdejších pozérů, skrytých za nickem, dělal.

A to mládí bych neřešil. Mladý člověk, když dospěje, je v opozici, protože ví, že on to udělá líp, než ti staří kreténi. Ruku na srdce, Freude, chovali jsme se my jinak?

Průměrný počet slepic: 2.5 (28 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Omyl, to je opozice proti zdravému rozumu, a navíc opozice usilující o stále větší moc. To není nevinná vzpoura mládí proti starší generaci. To je ideologie devastující tuto společnost.

Já si vážím každého, kdo něco umí. Ať je to řemeslník, prodavač, politik, nebo vysokoškolský profesor. Václav Havel neuměl nic. Toho do jeho pozice vyzvedla reklama. Něco jako Coca Colu. Bez reklamy by to nikdo nepil.

Já na rozdíl od Vás si víc vážím člověka který něco umí, a dělá to, než někoho kdo nic neumí ale nečiní mu potíže nechat se zavřít.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

o Havlovi jsem se dočetl na různých fórech fůru negativ. V drtivé většině případů šlo o názory lidí, kteří se s ním nikdy nesetkali, pouze čerpali z někde napsaných názorů někoho jiného. Pak se ale vkrádá otázka, z jakých zdrojů čerpali. Já Havla taky nepovažuji za dokonalého, na můj vkus byl příliš levicový, takový humanistický idealista. On by nejradši všechno ukecal, ale někdy, dle mého, přijde okamžik, kdy by člověk měl zavřít hubu a pak pořádně fláknout dlaní do stolu. To mu moc nešlo, asi za to mohla Olga. Si pamatuji, jak jsme takhle s máničkama chlastali, pivo, kořalka, jointy a juchuchů a kolem půlnoci se kolem mihla Olga s tím, že se půjde spát. Hele, byli tam undergroundoví rebelové, kteří bojovali proti všem, ale nikdo z nich si nelajsnul Olze odporovat. Prostě se dosrklo poslední pivko, vyhulil poslední joint a šlo se spát. Olga nařídila a té se neodporovalo. Ta ženská měla být generálem

Tobě tvůj názor (dle mého mylný) na něj neberu. Máš ne něj plné právo. A já si ten svůj nenechám vzít. A buďme společně spokojení, že si ještě furt zde můžeme každý napsat to svoje.

Průměrný počet slepic: 2.5 (14 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Havel byl pod pantoflem, ale když jste poznali Olgu, nikdo se tomu nedivil.

Si pamatuji, jak jsme pařili a byl tam s námi i Filip Topol, frontman kapely Psí Vojáci. On byl celoživotní rebel. Neuznával žádnou autoritu a rád provokoval. Žil dost rychle a taky rychle zemřel. Ale když přišla Olga s tím "chlapci, pro dnešek stačilo, půjde se spát", tak tento rebel, který byl v té době schopen sám vyhlásit válku Sovětskému Svazu, poznal, že s tímto rozkazem se nepolemizuje, tak ač nerad, šel s námi pod duchnu.

Che Petrpavel vrchní velitel ozbrojených sil. Mít tam Olgu, tak naše východní hranice končí za Moskvou a západní na francouzské riviéře. Ale já jí měl rád. Ona byla takový mateřský typ. Když jsme se my máničky chovali slušně, dokázala pohladit. Když jsme začli zlobit, uměla dát obrazně řečeno naprdel

Průměrný počet slepic: 1.9 (7 hlasů)

Podle mého názoru byla komunistická propaganda koncem 80. let naprosto neschopná. Pokud bych jí v té době radil, nařídil bych v Sobotu v TV 20:00 dvouhodinový koncert The Plastic People of the Universe a v neděli opět ve stejný čas některou Havlovu hru. A příští sobotu a neděli repete. To by Havla v očích většiny lidí odrovnalo. 😊

 

https://www.youtube.com/watch?v=hQ0-OuXjDVQ&ab_channel=ThePlasticPeopleoftheUniverse%28official%29

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Jinak dík za videjko. Nejvíc se mi tam líbí Vráťa Brabenec, který nedrtí svůj saxofon, ale funguje tam jako sedící divák.

Jo a z Havlových her mám nejradši Audienci, v přednesu pánů Landovského a Abrháma. To byl herecký koncert.

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)