Vidlákův volební manuál podle taktiky menšího zla

Autor
Štítky

Všichni víte, že jsem stoupencem taktiky menšího zla. Nemám rád postoje „všechno nebo nic.“ K vítězství vedou malé krůčky, nejprve je třeba se zbavit největšího zla pomocí menšího, pak zase menšího, pak zase menšího, až budeme docela blízko tomu, co považujeme za dobro. Nevěřím ve zkratky. A když dneska máme henty volby, udělám dneska, na poslední den, skutečnou vidláckou agitku. Sestavil jsem takový malý manuál pro těch několik z vás, kteří stále ještě nejste rozhodnuti. Berte to jako technologické schema řešení problému a znovu vás ujišťuji, že je mi úplně jedno, koho budete volit.

Volíte šanci, nikoliv jistotu. Tu prostě nemáte a mít nikdy nebudete. Volíte šanci, že Evropa nepůjde do války, že se do České republiky nenahrnou migranti, že se náš průmysl neodstěhuje a že nebudeme nic vlastnit a budeme šťastní. Nikdy nevíte, čemu přesně budou vaši kandidáti čelit a jakými zkouškami odvahy budou muset projít. Jisté je, že spíše přichází doba naplněná noži a kulkami, než klidné a kultivované diskuse. Ale ještě není všechno ztracené. Šance ještě je a ještě máme o co přijít. Jen je rozumné to teď nepodělat.

Já to vidím následovně:

Zaprvé… Nevolte Pětikolku. Děkuji vám, jsem s vámi naprosto spokojený, moje dveře jsou vám vždycky otevřené, rád vám udělám kávu a naliju skleničku Portského, i když si pak po volbách budete u mě na židli trhat vlasy, že jste vybrali špatného.

Zadruhé… Nevolte šestikolku. Dvojnásobně děkuji, nic víc si nepřeji, jste moji spolubojovníci, rád s vámi budu ve stejném zákopu. I kdybyste si rvali vlasy, že vás hlas propadl.

Zatřetí… Nevolte strany, které od začátku nemají žádnou šanci, protože nikdy neměly žádnou pořádnou kampaň a nikdy neměly žádná procenta. Sorry jako, vykašlete se na Alianci, vykašlete se na ČSSD, vykašlete se na SOC-DEM, ČR na prvním místě, a podobné strany, protože s nimi se dá dosáhnout jedině propadlého hlasu, nic víc. Děkuji vám, navěky zůstávám na vaší straně.

Začtvrté… Jste-li levičáci, volte STAČILO!

Zapáté… Jste-li pravičáci, letos to prostě s volbou máte těžké. K mandátu měl do včerejška nejblíž Turek a kdyby ho dal, sebere jeden mandát Starostům… Teď ale dostává zabrat za nacismus od těch, kteří témuž na Ukrajině freneticky tleskali. Vládní spin dokotoři si na Turkovi smlsli rychleji, než bys řekl Stěpan Bandera…

Pokud jste si doposud nevybrali a nechcete nechat propadnout hlas, hoďte to SPD. Neriskujete, ale nic od toho také nečekejte.

Pokud to hodíte Svobodným, riskujete. Pokud to hodíte PRO, dvojnásobně riskujete.

V této chvíli mi naprosto stačí, že nebudete volit Dozimetr, migrační pakt, grýndýl a eurointegraci. Postačí mi, že znejistíme Fialu a madam Svetrovou, uštědříme direkt Rakušanovi a rozbrečíme Gregorovou. Dál mě potěší, když se v ANO dozvědí, že pokud nebudou stát na naší straně, tak svoje velká procenta mít nebudou. Do třetice budu rád, když se ukáže, že voliči Alternativy zmoudřeli a nepropadlo tolik hlasů. Pokud se tohle všechno stane, nepracoval jsem zbytečně a všechno další je příjemný bonus.

Ale rovnou říkám, že na pravici letos dost pravděpodobně minimálně jeden mandát propadne. Záleží na vaší moudrosti a schopnosti sebezapření.

Pokud posílí konzervativní levice a konzervativní pravice a ukáže zároveň parlamentní opozici, že to nemají jisté, všechno mělo smysl a žádná cestička nebyla slepá.

A nyní už volební tipovačka. Kdo bude nejblíž, může se po volbách ohlásit a přijet si pro lahev Portského.

Můj odhad:

SPOLU – 5 mandátů (Vondra i Vrecionová se bohužel udrží)

STAN – 2 mandáty (Danuše je prostě blbá)

Piráti – 2 mandáty (Ferjenčík je prostě blbej)

ANO – 6 mandátů (Slabá kampaň, slabí kandidáti)

SPD – 2 mandáty (ale jen taktak)

STAČILO! – 2 + 1 mandát (velmi dobrá kampaň, velmi dobrá taktika a někomu musím přiřknout ten jedenadvacátý mandát)

AUTO – 1 mandát (Danuše je tak blbá, že sice Turka v debatě prohnala, ale je taková nutrie, že to STANu stejně podělala)

Pokud výsledky dopadnou lépe, budu to považovat za průlom, pokud to dopadnou hůře, budu to považovat za průser.

Závěrem mi dovolte poděkovat všem, kteří v této vypjaté volební kampani udrželi alespoň špetku nadhledu, nebyli militantní, prosazovali svého oblíbeného lídra slušně a bez invektiv, korektně diskutovali a tím přispěli k tomu, že se tu nebudeme muset navzájem na pár let postřílet.

Po volbách úspěšným stranám pomáhejte a neúspěšné zatraťte. Je důležité, aby nám povstali noví bojovníci, ale stejně důležité je, aby se vyeliminovali blbci. Pokud možno dřív, než za rok přivedou do zatracení další milion hlasů.

Držme si palce a popřejme si štěstí.

Nezapomeňte, buď jim my uděláme z voleb zabíjačku, nebo oni udělají zabíjačku z nás.

Váš Vidlák

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (335 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Už žádné další volební rady,  Vidláku!  STAČILO! 

😸

Průměrný počet slepic: 3.8 (98 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

Bůh ve své nekonečné moudrosti dal každému tvoru svobodnou vůli. Chceš číst, čti. Nechceš číst, nečti! A dopřej tuto svobodu i druhým! Vidlák chce psát, tak ať píše. A on píše pro ty co ho chtějí číst a neni jich málo! Třeba já si rád jeho rozbory a komentáře přečtu a děkuji mu za ně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (135 hlasů)

Nepochopil! Příště si vezmu lopatu.

Průměrný počet slepic: 3.6 (46 hlasů)

Lopata netřeba. Víš, každý člověk je jiný a ne všichni rezonují na stejných myšlenkových pochodech. Hezký den. :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

titanic

Danieli jako správný Vidlák jsi zaoral hluboce volební půdu všech nás svých čtenářů ze svými články s hlasem pravdy. Děkujeme Ti za Tvé neúnavné každodenní články které nás inspirují a burcují v boji proti zlu které v dnešní době se valí na ČR a na všechny země. Letošní evropské volby jsou obzvlášť kritické protože je ohrožen celosvětově mír pod touhou válečných štváčů podpálit celou planetu v plamenech III světové války. 

EU v dnešní době ovládají liberálové, eko-šílenci s vizí zelené energie, sluničkáři, genderovci, váleční štváči  a proamerické loutky kteří nesou titul premiérů všech zemí EU kromě Maďarska a Slovenska. Tento katastrofický směr EU se musí změnit. Musíme všichni občané členských států přijít k urnám, musíme zvolit své správné představitele a změnit ten sebedestruktivní směr kterým pluje dnešní koráb EU kterému  hrozí potopení.

Za pár dní se potvrdí zdá ve všech zemí EU vlastenecké strany dokáží otočit v poslední chvíli kormidlo tohoto obrovského evropského korábu který jako Titanik se řítí k jisté záhubě pod dnešním vedením EU a vládních proamerických loutek v evropských zemí EU kromě  Maďarska a Slovenska. Za pár dní se potvrdí zda i u nás v ČR náš národ povstane a bude následovat příklad našich hrdých bratrů na Slovensku kteří již povstali proti zlu a ukazuji  i nám cestu kterou máme jít.

Jestli se tento opravdový zázrak stane tak i Ty Danieli jsi k tomu přispěl ze svými kamínky pravdy na Tvých Vidlákových Kydech.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (141 hlas)

bez pruhu? To STAČILO, soudruhu!

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

Vzpomínáte si na toho tramvajáka co namaloval ODS "tykadla"? (Myslím to bylo v Olomouci.) Vyhozen z práce, soud, odsouzen (mám dojem že dokonce "natvrdo").

Ale tohle?

"Upravený" plakát STAČILO!

Nic se neděje, vše v pohodě. Vždyť to jsou "komouši" a Putinovci - a ti se dehonestovat přeci můžou! (Nebo ne?)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Stále jsem nerozhodnutý...jistota = ANO a nesouhlasím s Vidlákem o slabých kandidátech! Nejistota PRO byl jsem na všech jeho demonstracích, kromě poslední a byl jsem tam vždy dříve, abych si potřásl pravici s Vidlákem. Takže zítra se rozhodnu, ale rád si přečtu zdejší diskuzi. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (39 hlasů)

Volte moudře... Jde o víc, než to vypadá. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (81 hlas)

Je to podobná rada, jako házejte kostkou moudře.  I když i ve hře v kostky lze taktizovat.

Ona každá kostka slibuje šestku. Ale jen málo z nich to dodrží. A mám pocit, že to zase někteří nepochopí.

Průměrný počet slepic: 3.5 (48 hlasů)

Vyjádřím se jen prostým "mluvíte mi z duše" a poděkováním za vaši neutuchající práci! A doufám, že přinese zasloužené ovoce! A popřeji nám všem při volbě moudrost, soudnost a i mnoho štěstí (a minimum podvodů)!!!

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (81 hlas)

Volby do Evropského parlamentu jsou o tom, kdo chce tu válku ukončit anebo eskalovat!

Lídryně kandidátky koalice SPD a Trikolory Zuzana Majerová hovoří o konfliktu na Ukrajině a o evropských volbách ve viz níže 37 vteřinovém videu.

video+zdroj zde: https://t.me/neCT24/57163
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

Začaly volby do Evropského parlamentu a voliči mají na výběr mezi válkou a mírem! Na stole v Evropské komisi leží návrh evropské branné povinnosti, zvažuje se vstup vojsk EU a NATO na Ukrajinu! V Chersonu začali Ukrajinci pálit dokumenty! Válka s Ruskem jako hrozba výsledku voleb do EU! Jak poznáte skutečnou alternativní stranu? Předseda Národní demokracie představuje Alianci za nezávislost ČR!

Ve čtvrtek začaly volby do Evropského parlamentu, které budou mít naprosto ojediněle a výjimečně zcela zásadní roli a dokonce mnohem důležitější dopad, než jaký měly volby prezidentů a volby do národních parlamentů v jednotlivých evropských zemích v nedávné době. Evropská unie je hlavní válečnou silou v Evropě, která je zodpovědná za prodlužování války na Ukrajině, a která navíc postupně eskaluje do obrysů rozsáhlého konfliktu mezi Ruskem a NATO.

Jak už víte z článků na Aeronetu, hlavním konceptem kolektivního Západu na Ukrajině byla porážka Ruska a zhroucení jeho řízení v Moskvě, což mělo vést k rozpadu Ruska stejně, jako se rozpadl Sovětský svaz. K tomu nejen nedošlo, ale mohutné sankce uvalené na Rusko vedly k naprosto nevídanému a pevnému semknutí Moskvy a Pekingu jako dvou jaderných velmocí do společného euro-asijského tandemu, jehož vlajková loď pod názvem BRICS začala ostřelovat pozice skupiny G7 a především pozice amerického petrodolaru.

Vladimir Putin a Xi Jinping

Ruské HDP rostlo za minulý rok o neuvěřitelných téměř 3,6% [1] a v porovnání s národními produkty zemí EU to bylo jedno z největších čísel. Zničující sankce západu Rusko nejen nepoložily, ty sankce ve skutečnosti ruskou ekonomiku nastartovaly, protože donutily ruský průmysl zmobilizovat výpadky dodávek zboží a služeb ze západu vlastní výrobou, což táhlo HDP směrem nahoru. Rusko navíc přeorientovalo svůj export do zemí skupiny BRICS a celkový obchod tak opět vedl k jednomu z nejvyšších HDP Ruska ze všech zemí Evropy.

Kolektivní Západ svými sankcemi nastartoval Rusko k růstu a k nezávislosti na západních trzích. A to je konec války na Ukrajině!

A díky tomu se podařilo i nastartovat v Rusku válečnou výrobu, Rusko je dnes největším výrobcem vojenských dronů na světě, přičemž ještě v polovině roku 2023 to byla Čína, ale to už neplatí. Ruská válečná výroba běží naplno a Ukrajina už nejen svá ztracená území zpátky nezíská, ale pokud nedojde k mírovému urovnání konfliktu, ztratí ještě další území a další oblasti na Ukrajině. To potvrzují ukrajinské rozvědky, Rusové prý chystají invazi přes řeku Dněpr a opětovné obsazení města Cherson. Podle posledních zpráv z města začala hromadná evakuace státních úřadů, které hromadně začaly pálit všechny spisy, dochází ke kompletní evakuaci ukrajinských úřadů z Chersonu.

Cherson, rozdělený řekou Dněpr

Kyjevem dosazená administrativa se evakuuje z Chersonu a pálí dokumenty [2], řekl RIA Novosti koordinátor nikolajevského podzemí Sergej Lebeděv s odvoláním na místní obyvatele. “Jak hlásí naši soudruzi z Chersonu, z města je evakuována administrativa. Hlavní úředníci už dávno utekli, nyní probíhá likvidace neodvezené dokumentace,” uvedl Lebeděv. Podle něj v noci vypukly požáry na různých adresách vládních úřadů, kde se na dvorech pálily obrovské stohy dokumentů.

Požáry jsou s největší pravděpodobností poslední tečkou za zničením dokumentů. Snaží se marně, vše máme v elektronické podobě,” zdůraznil Lebeděv. Podle jeho informací jde o pálení matrik, katastrů nemovitostí, soudních a trestních spisů, kartoték spolupracovníků ukrajinské GUR, práskačů GUR, prostě všechny informace o obyvatelstvu a majetcích. Evakuace probíhá na základě informací ukrajinské rozvědky GUR, která prý má informace, že Ruská armáda chystá v blízké době přepadové obsazení Chersonu, který ukrajinská armáda nemůže ubránit, protože většina mužů byla odsunuta na frontu v Charkovské oblasti. Proč ale o tom píšu?

Po evropských volbách má začít nasunování vojáků zemí EU a NATO na Ukrajinu, pokud vyhrají dosavadní strany

Protože to pouze dokresluje situaci Ukrajiny a její hlavní problém – nedostatek vojáků! To je ten zásadní problém a zásadní nedostatek, který se nedá (zatím) vyřešit pomocí dodávek ze západních zemí. A v centrále NATO a ve vedení Evropské komise to samozřejmě vědí. Zbraně prostě teď Ukrajincům už prakticky nic neřeší, protože oni potřebují vojáky, které nemají. A protože mobilizace na Ukrajině nefunguje, lidé se odvodům brání a odvodové komise loví Ukrajince po ulicích a násilně je odvlékají na frontu, tak je jasné, že mobilizace je naprosto k ničemu a nový úderný sbor pro novou velkou ofenzívu z ní nepůjde sestavit.

Meloni, Leyen, Scholz a Macron – Válečný kvartet EU

A to znamená, že Ukrajina buď do konce roku padne, anebo Evropská unie a NATO pošlou Ukrajině na pomoc vlastní vojska. V první etapě by to měli být vojáci, kteří vystřídají na severní hranici s Běloruskem ukrajinské vojáky, kteří tím pádem budou uvolněni a budou se moci přesunout do bojů na frontu. Nasunutí vojáků NATO, i když třeba nakrásně do nebojových misí v hlídkové pohraniční službě na hranici s Běloruskem, povede ke konfliktu mezi Ruskem a NATO. Tomu se nedá vyhnout.

Mírový summit ve Švýcarsku je pokusem šílenců kolektivního Západu, jak vytvořit v Evropě “mír” založený na “trvalé válce” proti Rusku

Proto ve volbách do EU parlamentu musí být navoleni politici a zástupci, kteří nelavírují, a kteří skutečně budou zastávat okamžité zastavení vyzbrojování Ukrajiny. A nejen to. Tito politici musí hlasovat pro deeskalaci vztahů s Ruskem, pro obnovu spolupráce a bezpečnosti v Evropě, což se bez partnerství s Ruskem neobejde. Kdokoliv chce budovat v Evropě bezpečnost bez Ruska, anebo dokonce bezpečnost Evropy nastavené ve válečném postoji proti Rusku, tak naprosto zešílel.

Ňuchačenko – Dejte mi víc! Chci víc! Chci! Chci!

A přesně to se nyní začne odehrávat za pár dní ve Švýcarsku, kde tito šílenci pořádají mírovou konferenci na ukončení války na Ukrajině, ale bez pozvání a bez účasti Ruska! To je přesně to, o čem mluvím. Je to koncept, kdy tyto západní elity mají plné huby řečí o bezpečnosti v Evropě, ale chtějí ji prosazovat pomocí konfrontace proti Rusku.

A pozor, tohle bude i v novém Europarlamentu téma, že se tam začne mluvit o míru, ale ne o normálním míru, ale o míru proti Rusku! To je ta zásadní bezpečnostní hrozba. A právě proto je skvělé, že předseda Národní demokracie Adam B. Bartoš napsal velice trefný předvolební text, který plně vystihuje situaci okolo voleb do EU parlamentu. Adam text napsal na moji žádost jako svůj pohled na tyto volby. To si musíte přečíst.

Adam B. Bartoš – Volby do EU z pohledu konceptuála

Politikům se nedá věřit a zvláště ne před evropskými volbami. V době kampaně se vlastencem stává pomalu i vládní politik. Kdekdo se zaklíná národním zájmem, všichni unisono kritizují Green Deal, ukazují na Brusel ramena a předstírají, že pokud se Unie nezmění a nezreformuje, bude toho litovat. Jak se vyznat v nabídce stran? Letos jich je sice o deset méně než před čtyřmi lety, ale pořád ještě hodně. Na taktizování s propadlým či nepropadlým hlasem se už jednou provždy vykašleme.

Volit menší zlo má smysl jedině při takové volbě, kdy vybíráme ze dvou kandidátů – například v prezidentské volbě. V každých jiných volbách postrádá smysl házet hlas někomu, koho zas až tak nemusím, místo toho, abych to hodil tomu, kdo mi je názorově nejbližší a komu důvěřuji. Tímto způsobem se nikdy nepodaří zvolit nic dobrého, protože z pouhého strachu, že by můj volební hlas propadl, neustále podporujeme falešnou opozici, což je tak trochu – mírně řečeno – schizofrenní. Doufám, že snad nemusím ani zdůrazňovat, že nejít k volbám pro vlastence téměř nepřichází v úvahu.

Všem vám, kteří nevěříte systému (jako já), naprosto rozumím, proč byste k volbám nejraději nešli, ale když si uvědomíte, že vaše ostentativní nehlasování nejenže nepřinese nic dobrého, ale navíc věci uškodí, zůstat sedět doma zkrátka nesmíte. Tenhle luxus si dovolit nemůžete. Aspoň ne v dnešní vážné době. Berte to jako oběť: tento režim je hnůj, kterého byste se nechtěli dotknout ani dlouhými vidlemi, ale když se vzdáte práva volit, bude toho hnoje v evropském parlamentu ještě více. Když jsme si teď vysvětlili, že volit se jít musí a že volit menší zlo se naopak nesmí, zůstává otázka, jak v přehršli politických nabídek vybrat tu vám nejbližší. I to je ale spíše řečnická otázka, protože každý z vás, kdo se o politiku zajímá (a to vy jste, jinak byste na AE News nechodili a tento článek nečetli), už dávno ví, komu by to za optimálních podmínek nejraději hodil.

Vlastně je už rozhodnutý, má svého favorita, má svoji oblíbenou stranu. Vše, co naši volbu znesnadňuje, je právě to přílišné přemýšlení, taktizování, hledání druhého či třetího sympaťáka v řadě, který by ještě přicházel v úvahu, když se bojíme, že ten hlavní a první, co nás napadne, by se tam nemusel dostat. A to už jsme probrali, že letos dělat nebudeme, protože to k ničemu dobrému co? Nevede. Pouze člověk politikou nepolíbený musí používat všemožné volební kalkulačky, se kterými se letos doslova roztrhl pytel a jejichž systém otázek a odpovědí je dvojznačný, protože neřeší příčinu. Měla by EU zakázat klecový chov drůbeže? Klecový chov drůbeže by se zakázat měl, ale EU by nic zakazovat neměla, protože se nemá do čeho montovat. Maximálně by měla zakázat sama sebe.

Tady vidíme, jak jsou podobné volební kalkulačky nesmyslné, protože jeden se baví o koze a druhý o voze a nikdy se neshodneme – což je nejspíše cíl takových kalkulaček. Nejspíše mají řešit to, že voliči neradi pročítají volební programy, ale jsme zase u toho – ten, kdo politiku sleduje (a nejen před volbami), nemusí před volbami číst volební program stran. Volební program je svým způsobem zbytečný – je to jen jakási fangle, kterou strana před volbami mává. Většinou si každá strana udělá fangli co největší a nejbarevnější, aby voliče nalákala, a po volbách ji stejně zahodí. Volit má smysl podle toho, co strana prosazuje dlouhodobě, v období mezi volbami. Co říká pokaždé, když dostane možnost se prezentovat. Samozřejmě hlavně ale podle činů, skutků, v případě politiků tedy podle hlasování.

Hlasování musí korespondovat s tím, co strana dlouhodobě prosazuje. A musí být jednoznačné – ano, ne, nic mezi tím. Žádné zdržení se hlasování, hození se marod, vytáhnutí hlasovací karty z hlasovacího přístroje a dělání já-tu-nejsem. Žádné hlasování ve stylu Konečné, že se alibisticky zdržím pokaždé, když o něco důležitého jde… Volič alternativy musí volit alternativu, to je jasné. Není všechno zlato, co se třpytí a není všechno alternativa, co se za alternativu vydává. SPD je maximálně opozice, na tom se shodneme, ale alternativa je to dost slabá, pokud vůbec jaká. Nehledáme přece jen alternativu k vládnoucí politické straně (tou je vždy strana opoziční), ale hledáme alternativu k celému režimu, k celému systému. To je alternativa. SPD je momentálně opoziční strana a to je asi tak vše, myslím, že na stránkách AEN o tom přinášet důkazy by bylo nošením dříví do lesa. Takže nepleťme si opozici a alternativu.

U stran, které ještě v žádném parlamentu nezasedly a neměly možnost předvést, co umí, se to – zda jsou, či nejsou alternativou – posuzuje o něco hůře, protože ještě neměly možnost se vyznamenat nebo naopak zdiskreditovat. I u nich ale platí, že musí nabízet skutečnou alternativu k současnému politickému uspořádání, ne nějakou jeho drobnou korekci. Takže veškeré snahy EU reformovat nebo tvrzení o tom, že ji necháme vyhnít, že se sama stejně co nevidět rozpadne, jsou nepochopením věci či alibismem. Skutečná alternativa vidí v EU nepřítele na život a na smrt a nebude spokojená, dokud tento nepřítel nebude ležet na zádech neschopen dalšího pohybu.

Skutečná alternativa má takové zapřisáhlé nepřátele dokonce dva – vedle EU také NATO a oba nenávidí stejnou měrou. Pokud se vám někdo začne kroutit při jasné otázce na odchod z NATO, poděkujte mu, protože vám ušetřil čas, který byste třeba museli ztratit čtením jeho volebního programu. A protože EU a NATO je potřeba skutečně porazit, nejen jim naplácat nebo je poslat na chvíli do kouta, ještě u tohoto tématu zůstaňme: z NATO je třeba ihned odejít, včera bylo pozdě. Na alternativním serveru snad nemusím vysvětlovat, proč. Vysvětlím jen, jak. Z rozhodnutí vlády. Tečka. Bez referenda. Tečka. Jak se do něj vlezlo (aniž by se nás někdo ptal), tak se z něj zase vyleze (aniž bychom se kohokoli ptali). Pomatenému americkému prezidentovi, kterému se to má podle smlouvy oznamovat, se to prostě – oznámí. Nic víc netřeba.

V případě EU bych si uměl představit referendum (podle zásady – když jsme tam referendem vlezli, tak z ní referendem vylezeme), ale má to potíž, vlastně dvě. To první referendum (o tom, zda do EU vstoupit) bylo zmanipulované minimálně v tom, že tábor příznivců a tábor odpůrců EU nedostal tehdy ve veřejnosti stejný prostor, takže by se dalo říci, že bylo jen předstírané, že to bylo zkrátka takové divadlo, takový vlastně podvod. Proto bych na něm nutně netrval. Zmanipulované by nejspíše bylo i to další, které by se konalo, nehledě na to, že podle současné Ústavy se ani referendum o takové záležitosti, jako je vystoupení z EU, konat nemůže. Další důvod, proč se na referendum vykašlat.

Ve chvíli, kdy jsme v ohrožení a Titanic se potápí, nemá smysl na palubě dělat referendum – na co byste se také ptali? Chcete na Titanicu zůstat a potopit se, nebo chcete přežít? Dost zbytečná otázka. Když chcete zachránit životy, je třeba zavelet a je třeba zavelet bez otálení. Proto odejít z EU rozhodnutím vlády vidím jako optimální řešení současné krize. Všechny tyto věci jsou tak jasné, že vůbec nechápu, jak se o nich na alternativě může už tolik let diskutovat a jak může alternativní voliče tahat za nos strana, která se za alternativu vydává a výše zmíněné zpochybňuje, okecává a všemožně omlouvá.

Pojďme ale dále a řekněme si třetí bod, podle kterého zaručeně poznáte, co je a co není alternativa. Skutečná alternativa si nepřeje válku s Ruskem, ale chce mír a nebojí se to říci. Rusko není nepřítel, alespoň ne náš. Rusko je možná nepřítelem toho času Ukrajiny a od věků nepřítelem Západu (protože Západu vadí, že nemůže vyplundrovat jeho ohromné zásoby nerostných surovin, a proto ho pravidelně v historii napadá, ale ještě nikdy ho neporazil). To, že je naše současná patolízalská proamericky orientovaná vláda přesvědčena o tom, že patříme na Západ, neznamená, že by bylo v českém národním zájmu Rusku okopávat kotníky. S Ruskem se musíme zase usmířit a začít s ním obchodovat. Je to jaderná velmoc, vítěz druhé světové války, který jediný garantuje naše poválečné hranice.

Je to náš slovanský bratr, který by nám měl být bližší, než proradní anglosasové, kteří nás několikrát v historii zradili a kterým nikdy nešlo o naše dobro, jen o naše peněženky. Zrušit sankce, začít obchodovat. Tak jako nejde hrát mistrovství světa v hokeji bez Ruska (nebo jde, ale pak tomu neříkejte mistrovství světa), nejde hrát bez Ruska ani v globální politice. Tyto triviální pravdy ale nejenže nikdo nechce pochopit, ale je to ještě horší – Západ (jehož je EU součástí) dělá vše pro to, aby třetí světová válka, která zatím probíhá pouze „studeně“, přešla do své horké fáze. Jestli tohle šílenství může někdo zastavit, nevím, ale určitě by pomohlo, kdyby v Evropském parlamentu po těchto volbách byla silná blokační většina, která zamítne jakékoli pokusy válku eskalovat a naopak vyšle „jasný signál“, že je třeba vrátit se k mírovému stolu. Tím se pomalu dostáváme k závěru – alternativa nemá alternativu. Pokud je alternativa důsledná, pak je tak radikální (ve smyslu ke kořenu problému jdoucí), že už nalevo ani napravo od ní nestojí nic dalšího.

Čistě obecně můžete v životě vybírat mezi různými alternativami, ale v politickém významu slova alternativa další alternativu nemá. Tak jako pravda, je i alternativa jen jedna. Není více pravd a není více alternativ. Alternativou k alternativě je totiž zase jen ten současný režim, současný systém. Alternativa je jen jedna a ono to tak i v letošní nabídce hlasovacích lístků vypadá a vychází. Skutečně. Vyhoďte lístky parlamentních stran, vyhoďte lístky prounijních neparlamentních stran a z toho, co zbyde, vyhoďte lístky těch stran, které zcela opominuly téma míru. Pak vyhoďte lístky těch stran, které nechtějí odejít z NATO. Nakonec vyhoďte lístky těch stran, které na EU jen poštěkávají nebo jí jen alibisticky vyhrožují referendem. Pokud jste tak učinili, zbyl vám jen jeden hlasovací lístek.

Ten má číslo 15, takže ho v balíčku lístků najdete někde uprostřed. Název kandidátky zní: Aliance za nezávislost ČR – proti přijetí eura! Teď se na něj podívejte, protože vám k němu něco řeknu: Jedničkou je člověk, který už v Europarlamentu byl a který se v něm nezdiskreditoval (jako téměř všichni ostatní, kteří se v něm zdiskreditovali) – generálmajor v. v. Ing. Hynek Blaško. V důležitých (i nedůležitých) rozhodnutích hlasoval vždy správně. Minule jste mu – vy, čtenáři Aeronetu – pomáhali přeskákat kandidáty s vyšším pořadím, takže se do europarlamentu prokroužkoval díky vám ze sedmého místa. Letos bude vaši pomoc potřebovat ještě více, protože nekandiduje v dresu SPD (když zjistil, co je SPD zač), takže dosáhnout meze pěti procent, nutné pro opětovný vstup do europarlamentu, bude pro něj o poznání náročnější. Dejte mu, prosím, kroužek, protože si ho dle mého soudu zaslouží.

Je to rovný chlap, nechce válku s Ruskem a byl by to konečně generál v politice, za kterého bychom se nemuseli stydět, jako se musíme stydět za toho, co sedí na Hradě. Dvojkou je můj kolega v Národní demokracii, který svým mladickým nadšením doplňuje moudré šediny naší jedničky – RNDr. Jan Sedláček, místopředseda Národní demokracie, který je v naší straně od samého založení, tedy už deset let a kterému se nebudu bát vedení strany předat, až dospěju k rozhodnutí, že je třeba odejít na politický odpočinek. Trojkou je doktorka Vladimíra Vítová, která se nedávno vrátila z Moskvy. Tím chci říci, že je pro mír (je ostatně předsedkyní Mírového hnutí, nejen naší partnerské politické strany Aliance národních sil).

Nemyslím si ale, že by jí v Moskvě učili, jak Evropské unii zakroutit krkem, protože to ona už dobře zná a umí – na české politické scéně patří k nejhlasitějším kritikům jak EU, tak NATO. Čtyřka je Mgr. Tomáš Vandas, předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti. Člověk, který to na české vlastenecké scéně táhne už od republikánů, tedy od devadesátých let, a jehož strana (DS, dnes DSSS) tu je už přes dvacet let. Odsouzen za kritiku migrace (za pouhou větu o „uprchlické tsunami“), tedy v ostudném politickém procesu (kterým ostatně bylo i zrušení jeho první strany), ergo disident současného režimu. Poté, co jsem se s ním ve své mladické nabubřelosti přetahoval o jeho voliče a za tím účelem ho jeden čas pomluvil, jsme spolu několik let nemluvili. Po čase mi došlo, jak jsem se choval blbě a že je třeba spolu zase začít mluvit. Omluvil jsem se mu a nějak jsme se udobřili. Jsem rád, že jsme u jednoho stolu, na jedné kandidátce.

Pětka je můj přítel, Mgr. Petr Hannig. Také stálice české neparlamentní scény, který dokonce pomáhal založit v devadesátých letech Miroslavu Sládkovi republikány, když mu na svých koncertech sháněl podpisy pro založení strany (což jste možná nevěděli). Dlouho před Okamurou mluvil o přímé demokracii. Jednou se svou stranou skončil těsně před pětiprocentní hranicí, kdyby tehdy Rychetský (jak je jeho železným zvykem vždy před volbami) neohnul volební pravidla, Rozumní, kterým Petr Hannig předsedá, by byli parlamentní stranou. Petra Hanniga jsem také přesvědčil, aby kandidoval na prezidenta a on zase přesvědčil dostatek senátorů, aby mu dali podpisy, takže se do volebního klání skutečně dostal a byl to jediný kandidát, který pak podpořil v druhém kole Miloše Zemana. Také mne mnohokrát osobně podporoval u soudu, což se nezapomíná.

Šestka je moje maličkost. Sedmička patří republikánům a odborníkovi na mezinárodní právo Judr. Miroslavu Pindešovi. Na osmičce je další můj kamarád, Jirka Janeček z hnutí Chcípl pes, známá tvář proticovidového odporu, majitel pivovaru a hoteliér, který se nebál mít otevříno i v době nejtěžší covidové totality. Devítka je národní demokrat a tedy můj kolega ve straně, primář urologie a klinické onkologie MUDr. Vladimír Kotek, rovněž od devadesátých let sympatizující s republikány. Svatava Cekotová na Zlínsku má číslo 10, kandiduje za Rozumné (dříve za nás kandidoval její manžel, který už dnes není mezi námi), podobně jako na dalším místě stavební inženýr z Uherského Brodu Vladimír Vaculík.

Dvanáctka patří nezávislému publicistovi Pavlu Černockému (jistě znáte). Ing Marek Vysocký za ANS, zastupitel Moravskoslezského kraje, je z Ostravy a má číslo třináct. Stavební inženýr a můj kolega ve vedení ND, vůbec první člen Národní demokracie poté, co jsme ji otevřeli „světu“, Ivan Cícha, je na místě čtrnáctém. Patnáctka – trenér juda z Karviné Petr Rabas za Rozumné. Šestnáctka a národní demokrat a rovněž člen Holešovské výzvy Miroslav Kelnar. Na ulici se s tím nepáře (kdo ho znáte, víte). Na sedmnáctém místě místopředseda DSSS Jiří Štěpánek z Plzně. Osmnáctka Václav Kupilík, místopředseda ANS z Českých Budějovic. Devatenáctka Helena Ryšavá, bývalá asistentka zesnulého europoslance Miloslava Ransdorfa, jednatelka jeho Knihovny a jinak též – na alternativě ji dobře znáte – moderátorka pátečních pořadů s panem VK (ano, studio Helén).

Dvacítka je můj kamarád z DSSS, místopředseda strany z Karlovarska, Jirka Froněk. Jednadvacítku budou čtenáři AE News taky znát – kdo by neznal Kamila Papežíka, který jako první upozornil na nepravosti v SPD. Stavební technik z Frýdku-Místku. Dvacet dva – kadeřnice z Čáslavi, rovněž bývalá espéďačka, Blanka Čejková z Aliance národních sil. Dvacet tři – toho taky dobře znám a vy jej budete také znát, neb má opět svůj pořad na SVCS – Karel Světnička (Hovory při víně). Karla znám už dvacet let a vůbec mi nevadí, že je pirátem, protože je moravsko-slezským pirátem a dokonce jejich předsedou (s českou pirátskou stranou tak nemá nic společného a naopak jim „zatápí“). Jiřina Niké Hájek v dresu DSSS na místě dvacátém čtvrtém. Na dvacátém pátém místě skvělý člověk Zdeněk Kocman z ANS, trenér řecko-římského zápasu pro mládež z České Třebové (vskutku posíláme do EU samé zápasníky – generála, trenéra juda, trenéra řecko-římského zápasu…).

Za ním Pavel Kostka z ANS, předseda včelařů v Kutné Hoře. Dvacet sedm truhlář Michal Biegl z Hradce Králové (ANS), opět znáte z SVCS. A na posledním – schválně posledním, protože nepřehlédnutelném – místě, kdo jiný než zasloužilý vlastenec a vynikající politik, dnes sice už bělovlasý, ale stále bojovný Miroslav Sládek, kterého snad představovat nemusím. Člověk, který „to všechno říkal“ už od roku 1990 a kterého zavřeli, aby mohl být Havel zvolen prezidentem. No řekněte, není to docela slušná, vlastenecká, alternativní kandidátka? Nezasloužila by si váš hlas? Neslušela by jí vaše podpora? Myslím, že ano. Snažil jsem se vám vyslat „jasný signál“, že jsme jediná alternativa, takže vlastně nemáte na výběr. Naše alternativa nemá alternativu.

Úkol zní jasně – volit kandidátku s číslem 15 za každou cenu. Neberu to ale jako samozřejmost a proto vám chci za vaše hlasy už nyní dopředu poděkovat. Vážím si toho. A panu VK děkuji za to, že nám zde poskytl k představení naší kandidátky prostor.

Adam B. Bartoš

Předseda Národní demokracie a kandidát číslo 6 na kandidátce Aliance za nezávislost ČR – proti přijetí eura!

Více na https://aliancezacr.cz/

Volby do Evropské unie jsou otázkou přežití Evropy, anebo jejího zničení v konfliktu světové války

Adam sepsal opravdu zásadní konceptuální materiál, protože je v něm úplně všechno, co se týká účasti u voleb. Pokud se má EU dočkat změny, musí být do EU parlamentu navoleni skuteční vlastenci a nikoliv konstruktivní opozice, jak se diplomaticky nejen v Bruselu říká tzv. řízené opozici. Buďme však realisté a tyto volby do EU parlamentu a potenciální zisk Aliance posuzujme optikou konceptuální volby, která nám má dát odpověď na to, jak na tom jsou čeští voliči s konceptuální gramotností.

Velká sláva to asi nebude, ale uvidíme dynamiku těchto voleb. Uvidíme, kolik Němců se probudilo a potopí Scholzovu SPD v Německu, a kolik se probudí voličů ODS a potopí stranu fialového hňupa v ČR. A kolik sórošovských kádrů z Progresivního Slovenska se naopak dostane do EU, kde budou aktivně škodit vládě “RoboTerminátora” Fica. Zajímavé je, že Česká televize uvedla průzkum [3] agentury Kantar, že Aliance za nezávislost ČR má volební potenciál 7,5% hlasů. Nejde o rozhodnuté voliče, pouze o potenciál, ale i to je velmi impozantní číslo.

Průzkum Kantaru

Důležité bude, jestli lidé do voleb půjdou s vědomím toho, že když jde do tuhého a na obzoru je vyslání prvních vojáků z EU na frontu proti Rusku, že je potřeba volit konečně někoho jiného, než jsou provařené systémové strany, ale rovněž bohužel i strany té konstruktivní opozice. Na stole evropské komise leží šílené věci, jako jsou např. návrhy evropské branné povinnosti, dále povinného mezinárodního očkovacího pasu pro cestování pod dikcí WHO, nebo akční plán na zrušení hotovosti, či zavedení CBDC a hlavně vstup vojsk EU a NATO na Ukrajinu!

Tohle všechno bude mít v agendě nová Evropská komise a bude se k tomu vyjadřovat Evropský parlament. Je naprosto nepředstavitelné, aby kontrolu nad většinou v EU parlamentu získaly strany pro-válečné koalice, protože to by v dohledné době 5-letého mandátu znamenalo evropské branné odvody, přímý střet s Ruskem a následné mobilizace po celé Evropě. Už teď na Rusko zapadčiky střílí západní a americké rakety. Pokud by se EU po volbách chopili váleční jestřábi, eskalace by se urychlila. To nesmí být dopuštěno. Běžte prosím k volbám, i když normálně nechodíte, a volte takovou kandidátku a takové kandidáty, kteří jsou skutečnými vlasteneckými kádry a ne jenom někým, kdo se chce po zádech a vlivu alternativy vyvézt do vysokých pater politiky. Držme Evropě palce, aby se zachránila, protože druhý pokus, obávám se, už nebude.

-VK-

Šéfredaktor AE News

zdroj: 

https://aeronet.news/zacaly-volby-do-evropskeho-parlamentu-a-volici-maji-na-vyber-mezi-valkou-a-mirem-na-stole-v-evropske-komisi-lezi-navrh-evropske-branne-povinnosti-zvazuje-se-vstup-vojsk-eu-a-nato-na-ukrajinu/

Průměrný počet slepic: 3 (29 hlasů)

Samozřejmě lidé by měli jít k volbám a dát hlas lidem zdravého rozumu, bez diskuse.
Osobně si ovšem myslím, že compras poslanců unionu nemá a nebude mít žádný rozhodovací vliv.
Věci totiž zašli až příliš daleko a loutkové divadlo zde nebude mít žádné rozhodovací pravomoce.Jistě si každý kdo celou věc průběžně sleduje vzpomene jak hňup fiala žvanil o poválečném budování a obnově území okrajiny, které bylo za tímto účelem přiděleno bohmenlandu. Tehdy jsem se výrazně pobavil nad tím jak to fiala prezentoval prostřednictvím médií národům českým a moravským.
No okrajina je rozprodaná do poslední hroudy hlíny a ti co si ji přednostně rozebrali nemohou o své nemalé investice a především masturbační sny přijít takže válka prostě bude.
Tedy v tom smyslu, že soldateska Nato vstoupí na okrajinske území.
O tom nemám nejmenších pochyb.
Když na to přijde tak občanovi se nemusí nic vysvětlovat, jednoduše se zavede válečný stav ze dne na den, případně demonstrace se potlačí dosude nevídanou brutální silou a bude hotovo.
To je daleko reálnější scénář, než, že pár vlasteneckých srdcařů v brusele něco zastaví a nebo dokonce změní.
To se ještě nikdy nestalo a také se to nikdy nestane.
Rád bych se mýlil.

neznámý autor
zdroj: AENews

Průměrný počet slepic: 4.4 (26 hlasů)

ad článek VK na Aeronetu.

Aliance za nezávislost ČR? Reklama na poslední chvíli. Neúspěšní pohrobci (podle mne). Další z těch jejichž "ega" brání ke spojení se s ostatními na pravici. Propadlé hlasy co posílí 5tikolku.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Pokud ano, prosím o stručné sdělení o co v tom článku šlo. Děkuji.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

a ne modře, pak dopadne to jistě dobře. Pokud budem volit modře, nebo hnědě, dopadne to s námi hodně bledě.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

to mají jasné i pravičáci - Svobodní. Strana která tu už dlouho je a nejspíš i bude, má i solidní název, který zaručuje, že nebudou dělat průsery. Pro ty se slabšíma nervama je tu ještě SPD, kde ale není zaručeno vůbec nic. Ostatní mají nejspíš jepičí život.

EDIT: Z těch rad se mi nejvíc líbí "nevolte šestikolku".

Průměrný počet slepic: 4 (26 hlasů)

zaručuje její bezprůserovost ?? Tak to jsi mě opravdu pobavil.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Volte MOUDŘE, ale ne MODŘE!

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Milý pane Meci,

já byl také na všech pražských demonstracích pana Reichla a jevil se mi dost věrohodně.

Avšak pouze do chvíle, kdy si do vedení strany přibral protřelé politické šíbry, odstavil na okraj Petru Rédovou, která pro stranu PRO doslova dýchala a odvedla všechnu potřebnou mravenčí práci. Jako následek této čistky odešly ze strany i některé regionální organizace.

Víte o tom? Vám toto nevadí? 

S přáním všeho dobrého,

Jiří 

Průměrný počet slepic: 4.2 (29 hlasů)

To víte, že alternativu sleduji a mám trochu přehled, ale i přesto říkám, že nikdo není dokonalý, na toho by se našlo to na toho ono a ještě když to umocní mainstream, ale nejhorší je, když se opozice rozhádá a nedokážou se sjednotit tak, jak to bohužel pro český lid a celé Česko dokázala pětidemolice. Věřím, že příští rok se opozice sjednotí a udělají větší koalici a teď bych si přál klidně 3x STAČILO a 1x PRO v Bruseli. Hlavně co nejméně 5-tikolky. Já slovo šestikolka neberu! Vaše příspěvky vždy beru i proto, že je v nich poznat Vaše slušnost ve vyjadřování. 

Přeji také dnes nebo zítra dopo úspěšný výběr kandidátů a strany.

Mec alias Měch 

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Já vás také zdravím, pane Meci

a moc děkuji za upřímnou odpověď. Já jsem ten komentář coby reakci na váš komentář psal jenom proto, že nepovažuji za dobré dávat hlasy nově vzniklým stranám, které sice nesou znaky novosti a nonkonformismu, ale chovají se úplně stejně, jako strany dávno etablované a dávno nekonečněkrát zdiskreditované.

Přesně takto se zachoval pan Reichl s jeho PRO. Před nějakým půlrokem jsem je chtěl také volit, ale poté co se zachoval jako protřelý a bezcharakterní politický šíbr, jsem si řekl ne.  Lidi, kteří to tehdy mysleli dobře a panu Reichovi uvěřili, od něho už museli odejít a zůstali jenom konjukturalisté a ti, kteří málo přemýšlí. Hlas pro PRO je hlasem zahozeným a tudíž hlasem pro pětidemolici.  Proto jsem vám psal.

Přeji Vám i všem čtenářům jenom to dobré,

Jiří 

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

Díky za to, že jste, pane Meci, vzal má slova vážně. Udělal jste dobře. 

S  přáním všeho dobrého,

Váš Jiří

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

zlute okno

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Začalo odpočívání před eurovolbami. Médii i vzduchem létají ostré šrapnely, novináři, moderátoři i blogeři předvádí vrcholné výkony a vytváří konfliktní prostředí nahrávající jejich favoritům. Tvůrci výzkumů veřejného mínění vyrábí grafy odpovídající tomu, koho chtějí popostrčit, a volič je buď pevně rozhodnutý nebo naopak zmatený. Vyšuměly kauzy Hlubuček, Dozimetr, Fialovy záložna a výzkum života barmských žen, případně plno dalších, národ má zapomenout a věnovat hercům z těchto komedií další posty a prostředky na život.

  Babišem vedené ANO spěje k vítězství, které by v našich parlamentních volbách nebylo výhrou. Babiš bylo na počátku velkých schodků, součástí covidové hysterie a vrbětického dopadu na naše diplomatické vztahy s Ruskou federací. Jo aha, to už si tu nikdo nepamatuje. Nebyl v tom sám, tehdejší opozice se většinově spoluúčastnila na represi i zákeřném vraždění očkováním, ale bylo to ANO, které v tom mělo hlavní roli. Dotační mág, pronásledovaný opozicí a starý šejdíř, to je Velký bocián. Má mafiánské praktiky, ale zároveň podporuje charitu. Tým kolem něj dospěl, má kvalitní obsazení, i když v ekonomice dost občas zaplavou. Přesto je třeba připomínat, u čeho všeho se Babiš v minulosti vyskytnul. A nemusí to být vždy hezké čtení.

  Pokračujme… Naprosto nesourodá koalice Spolu má ambice i přes tragikomickou a katastrofální spoluúčast na vládnutí skončit druhá a je víceméně jisté, že v obdobných parlamentních volbách by se opět dostala do vlády. Jako fakt? To jsme tu takoví idioti, že bychom to Fialovi a Pekarové umožnili? A Niedermayer bude nadále moci škodit nejen našemu státu, ale i občanům zbytku Evropy? Copak nikdo nevnímá Novotného, který byl před volbami upozadněn, nikoliv vyloučen? A opravdu vám jejich voličům nevadí to, jak se chovají šéfové těchto stran, jak moc a arogantně lžou ve všem, co řeknou? Topolánek byl gauner, Nečas podpantoflák, ale Fiala je extrém samolibosti a amorálnosti, Pekarová je jednotkou hlouposti (konkurenci má v Nerudové i Richterové a Němcové) a Jurečka by se měl vrátit na traktor. A tito tři v koalici Spolu vládnou. Už to je strašidelné. Tento soubor válečníků prostě do Bruselu nepatří. Tedy pokud nechcete mít děti v zákopech.

  Zbylé dvě strany z Pětikoalice bojují o přízeň voličů osamocené. STAN nasadili nejtěžší kalibr v podobě Danuše Nerudové. Namyšlená, arogantní a hloupá osoba, neúspěšná i přes obrovskou podporu svého křoví v prezidentských volbách, má velkou šanci nás zastupovat v Evropském parlamentu. Máme tu deset miliónů schopnějších lidí, ale část občanů si vybere tu jednu z nejtupějších z nás, která dokonce válcuje v neschopnosti i Pekarovou Adamovou či Richterovou, k zastupování nás všech v místě, kde se rozhoduje o budoucnosti našich dětí. Takový scénář se nedá vymyslet. Farský vyškolený v USA už jen dokresluje dozimetričnost strany a její ambice.

  Piráti se i bez velké předvolební kampaně drží. I oni mají lví podíl na devastaci státu a v Evropě na Green Dealu. Kolaja, Peksa a Gregorová zásadně hlasují proti našim zájmům, jsou obdobou Zelených a jejich demagogií prostoupená činnost vede k destabilizaci celého kontinentu. Představíte li si  cokoliv zlé a špatné jdoucí z EU, tito tři stáli vždy u toho a místo snahy zabránit schválení i těch největších hovadin se vždy i s Niedermayerem z Top09 přidali na špatnou stranu. Opravdu to cca 7% Čechů nevnímá?

  SPD je jediná skutečně opoziční strana v našem Parlamentu a i v Bruselu odvádí dobrou práci. Postupně získává do svých řad i osobnosti schopné se vypořádat s tlakem a rozhodně patří k těm, kteří se vzpírají eurounijnímu systému. Jsou to takoví naši Maďaři. Ti se dost možná blíží k Hungaroexitu a pro nás by měli být lepším vzorem, než jsou eurohujerské státy. Podpora SPD je relativně stabilní, byť zdaleka ne tak vysoká, jak by mohla při lepším a širším vedení být. SPD není jen Okamura a koncentrace zájmu jen o něj je kontraproduktivní. Snad si to ve straně někdy uvědomí.

  Zbylá 3-4 místa čekají na někoho ze sdružení Stačilo, Přísahy a Motoristů, šanci mají ještě Svobodní a nepatrnou PRO. Spojení děním ovlivněné vaxerky a zásadní antivaxerky, tedy Konečné a Rédové, zavání trochu taktizováním, nicméně obě dámy jsou aktivní, dají se poslouchat a velmi reálně pojmenovávají dnešní problémy. Konečná je již politikou otlučená, Rédová je pracant na pozadí, který dokázal pružně reagovat na politikaření uvnitř ještě nedávno ambiciózní strany Jindřicha Rajchla. A odchodem ji poslat k pomyslnému dnu. Rajchl celou situaci podcenil a odsoudil se pouze k teoretickým nadějím posunout se blíže k velké politice. Rédová naopak posílila své šance dostat se výše a z kritičky poměrů v našem covidovém zdravotnictví se může stát europoslankyně. Někdy se aktivita prostě vyplácí.

  Přísahu a Motoristy vede do eurovoleb Filip Turek. Kometa sociálních sítí prošla kartáčovým náletem ze strany STAN a jejich marketérů, přidal se všeználek Kalousek a Turek je v problémech. Bude to mít velmi těžké, protože to neustál úplně s grácií, nicméně jeho tažení proti Green Dealu ho může, a mělo by, posunout do Evropského parlamentu. Otázkou zůstává, co si reálně myslí o Ukrajině, Evropské unii či našich vztazích k Ruské federaci. Aby nám tak trochu nevyměknul. Moc o tom mluvit nechtěl. Nakonec tu máme Svobodné. Mají silnou kandidátku, zvláště Gregorovi a Šichtařové lze fandit. Vybrat si mezi těmito mimoparlamentními opozičníky je možnost, jak se vzepřít Pětikoalici i Babišovi zároveň a ještě umožnit i jiným lidem, než těm z SPD, rozšířit obzory a pomoct k návratu České republiky tam, kam kdysi patřila. Tedy k tomu lepšímu a váženějšímu v Evropě. Je to jen na vás, přemýšlejte a neplýtvejte možností ovlivnit svou budoucnost. Nezahazujte své hlasy, zbytek je bohužel předurčen k pouhém statistickému nezdaru, To tak někdy je. Bez peněz a velké snahy se politika dělat nedá.


Jindřich Kulhavý  6. 06 2024
www.inadhled.live  

Průměrný počet slepic: 4.4 (57 hlasů)
Trvalý odkaz

bylo způsobeno politikou „čisté nuly“

Klimatická agenda je stále v popředí politického zájmu – a to zejména (ale nejen) v EU. Zřejmě se čeká především na to, jak dopadnou volby, nicméně jak sraz WEF, tak nedávno proběhlý Bilderberg, kde se toto téma objevilo mezi hlavními, ukazuje, že se rozhodně s klimatickou agendou jen tak neskončí.

Důkazů o tom, že je celá tato politika založena na jedné velké lži o údajně škodlivém CO2 produkovaném člověkem, je bezpočet, nicméně tato politika je přesto tvrdě prosazována a hlasy odpůrců – včetně téměř 2000 vědců – jsou umlčovány.

Velkou fackou systému pak je, když se ukáže, že údajná opatření proti globálnímu oteplování (jejichž skutečným cílem je ovšem depopulace) toto oteplování způsobují.

Tým „vysoce postavených vědců z NASA“ právě narazil na velmi nepříjemnou pravdu, a ne, nemyslím tím, že našli nové důkazy, které by podpořily pornofilm o strachu z klimatické apokalypsy Ala Gorea, ale místo toho zjistili, že 80% „globálního oteplování“ v posledních deseti letech nebylo způsobeno lidským využíváním plynu a ropy.

K oteplování údajně přispěly drakonické předpisy pro přepravu paliva údajně navržené tak, aby pomohly zabránit globálnímu oteplování.

Z reportáže Chrise Morrisona z The Daily Sceptic:

Svět klimatologie je v šoku po mimořádných zjištěních týmu vysoce postavených vědců NASA, kteří naznačují, že většina nedávného nárůstu globální teploty je způsobena zavedením drakonických předpisů pro přepravu paliva, které mají pomoci zabránit globálnímu oteplování.

Tedy „léčba“ je horší než nemoc… Až na to, že tam nebyla žádná nemoc. Relativně teplá planeta (samozřejmě, mluvím v rozumných mezích) není špatná věc, protože to znamená, že přežití je snazší. Ale oni si myslí, že je to špatné, což jen ukazuje, jak špatně jsou tito byrokraté a klimatičtí „vědci“ vybaveni při rozhodování o politice.

Pokud však mluvíme o globální ekonomice a mezinárodních záležitostech? Pak byla jejich „léčba“ jednoznačně katastrofální – posloužila jako nástroj pro bezprecedentní přesun bohatství a politické moci od lidu k pseudoelitám, a to vedlo k chudobě a válce.

Energie hýbe globálním trhem a ropa a plyn jsou nejdostupnějšími a nejspolehlivějšími druhy energie na tomto trhu. Když drasticky omezíte cenově dostupnou a spolehlivou energii, tj. zavedete „drakonické předpisy pro přepravu pohonných hmot“ po celém světě, má to největší negativní dopad na 99 %.

Fantazijní svět nulového uhlíku je samozřejmě plný nezamýšlených důsledků. NASA nyní zjistila, že náhlé snížení emisí oxidu siřičitého z mezinárodní dopravy o 80 % v roce 2020 představuje 80 % globálního oteplování od přelomu desetiletí.

Ačkoli je dodatečné teplo popisováno jako „přechodné,“ oteplování je mimořádné a očekává se, že během 20. let 21. století vzroste tempem 0,24 °C za desetiletí, což je o 20 % více než uváděný trend oteplování od roku 1980.

Aha, takže nárůst teploty je teď jen „přechodný“, že? Kde jsme to už slyšeli?

Ano, je to tak, od nesmyslných byrokratů a potměšilých politiků, kteří mluvili o „inflační“ krizi, která se odehrávala přímo před našima očima, když Joe Biden vedl válku proti zavedenému energetickému sektoru (plyn a ropa) a volnému trhu, zatímco zvyšoval vládní výdaje na bezprecedentní úroveň.

Mohou tihle zelení přestat ničit doslova všechno? Rádi nám říkají, že „žádná planeta B“ neexistuje, a že jsme na pokraji „existenciální“ krize… Což je pravda jen napůl.

Důvodem tohoto stavu však ve většině zemí světa není žádná hrozící klimatická katastrofa, ale finanční a politická katastrofa…


Zpracoval: Slovanka/Necenzurovaná Pravda

zdroj: https://cz24.news/nasa-zjistila-ze-80-oteplovani-za-poslednich-10-let-bylo-zpusobeno-politikou-ciste-nuly/
 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

Díky za rozbor.  Volíme  doma dle činů a lidi.  

1 x SPD ( Ivan David)  a 1 x Stačilo{ Konečná) . Je tu šance, že  hlasy nepropadnou.

ANO  nemůžeme  ( smlouva s USA )

Spolu  - lokajové s výhodami ( Vondra - nechutný podraz na Jandejska)

Ostatní prominou- velká pravděpodobnost propadnutí hlasu

Uvažovali jsme  díky chvályhodným aktivitám  i o PRO , ale “fotbalová” minulost Rajchla  a  zejména jeho politika výběru spolupracovníků nás nakonec odradily. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

SLOVENSKO: Svojho času, pár dní po atentáte na Róberta Fica, som napísal, že to bolo dielom Kolektívneho Západu – anglosaského močiara, s vedomím a určitou réžiou GP a s Božím dopustením. Zo strany GP to bol aj test jak Slovenska, tak aj Iránu (zrútenie vrtuľníka s najvyššími vládnymi predstaviteľmi Iránu) ako ašpirantov na budúce regionálne Centrá Koncentrácie Riadenia (CKR). To preto prvé verejné vyjadrenie predstaviteľov Iránu po tragédii o nahraditeľnosti jednotlivých osôb v iránskom mocenskom systéme a fungovaní štátu a o nemennosti iránskej politiky aj po takomto incidente.

Niekto môže namietať ohľadom Slovenska, že aké CKR, že k tomu mu chýba zdrojová základňa. Suverénna politika na všetky štyri svetové strany je presne o tom – Slovensko minimálne ako ideové Centrum Koncentrácie Riadenia, a k tomu máme dostatočnú zdrojovú základňu. Písal som v diskusných príspevkoch aj o tom, že ponuka na zmierenie zo strany vládnej koalície je nie prejavom slabosti, ale naopak je prejavom sily a ponukou pre opozíciu, aby sa spamätala, pokiaľ je čas.

Potvrdením vyššie uvedeného je aj prvé verejné vystúpenie Róberta Fica po jeho znovuzrodení.

5.6.2024 vyslal Róbert Fico Kolektívnemu Západu a domácej opozícii toto posolstvo:

ODPÚŠŤAM A VARUJEM!

Tento deň, 5.6. (11) na zverejnenie nebol zvolený náhodne. Je to 22. deň po atentáte (vrátane) a meniny má Laura. Laura má latinský pôvod a význam mena je „vavrínový strom“, ktorý sa v grécko-rímskej ére používal ako symbol víťazstva, cti alebo slávy. Meno predstavuje stelesnenie víťazstva a sily.

A takýmto je aj prejav Róberta Fica. 22 dní po atentáte. To nie je prejav zlomeného človeka, to je posolstvo a prejav sily. Len skutočne silný človek, Človek, nájde v sebe silu a odvahu odpúšťať a zároveň varovať. Je to posolstvo jak Kolektívnemu Západu (to preto tie titulky v angličtine), tak GP (ani po atentáte na mňa sa na politike Slovenska – suverénna politika Slovenska na všetky štyri svetové strany – nič nemení. Ja to podobné posolstvo ako posolstvo Iránu). …a predovšetkým je to posolstvo a ponuka domácej opozícii „Robiť veci inak a lepšie“ a zároveň varovanie pre ňu, médiá a neziskovky, ak sa nespamätajú. „Ak sa nad tým opozícia nezamyslí, a zotrvá na svojom doterajšom nastavení, tak hrôza… …bude pokračovať a budú ďalšie obete. Nepochybujem ani na sekundu.“ O tom nepochybujem ani ja. Len upresním, že tentokrát to budú obete zo strany opozície, médií, neziskoviek. Nie, nebudú v online prevedení a nebude to ani v réžii vládnej koalície – Róbert Fico povedal jasne: “Odpúšťam…

a varujem!” – budú v réžii GP, a tá je trocha iná: samovraždy pri pokuse zalietať si skokom z okna, náhodné pošmyknutia, autonehody, infarkty vo vani…, či kauzy a TO, v ktorých doteraz OČTK nekonali, sa začnú vyšetrovať. To nielen náhodne mal svojho času Generálny prokurátor Maroš Žilinka na stretnutí v Prezidentskom paláci čierne rukavice…

Páni a dámy z opozície, médií, neziskoviek: dostali ste ponuku na konštruktívnu spoluprácu “Robiť veci inak –lepšie”. Dostali ste ponuku, ktorá sa neodmieta. Je totižto posledná.

 

AUTOR: POPOLVAR67

ZDROJ: Oracle Blog

zveřejněno: https://cz24.news/posolstvo/

Průměrný počet slepic: 4.5 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

SVĚT: Keď už aj postaršia napudrovaná pani Holubová s bujnými do blond prefarbenými vlasmi dnes na ktorejsi z televízií mudrovala o vylodení Angloameričanov v Normandii, povedal som si, prečo by som aj ja neprispel so svojou trochou do studnice vedomostí pre našu najmladšiu generáciu. Vopred sa ospravedlňujem, -na rozdiel od pani Holubovej ja nie som odborník na diplomatický protokol a dvornú etiketu. Preto bude môj prístup menej kvetnatý. Budem sa skôr opierať o cifry, než o zdvorilostné pukerlíky.

O počte vojakov zapojených do vylodenia v Normandii sa údaje rôznia. Najčastejšie sa však hovorí, že sa na vstupnom vylodení zúčastnilo 159 tisíc mužov a žien. Hovorí sa, že ide o najväčšie bojové vylodenie v dejinách. Aby sme boli presní, -hovorí sa, že ide najväčšie uskutočnené vylodenie. Vylodenia Červenej armády na japonskom ostrove Hokkaido sa malo zúčastniť takmer 400 tisíc vojakov. Toto vylodenie sa však napokon nekonalo, lebo Japonci poučení totálnou porážkou v Mandžusku sa stretu s ČA vyhli a radšej pár dní pred vylodením podpísali úplnú a bezpodmienečnú kapituláciu.

Invázia Američanov a Britov /a ich spojencov/ do Normandie bola najväčšou bojovou vyloďovacou operáciou. Nešlo však o najväčší presun vojakov cez more v dejinách. V kanáli La Manche sa v 1940 odohrala oveľa väčšia čiastočne bojová operácia. Pod nemeckou paľbou sa pri nej podarilo z francúzskeho Dunkerque do Británie presunúť 338 tisíc britských a francúzskych vojakov. Teda dvojnásobne vyšší počet vojakov, ako sa potom o 4 roky presúval cez more opačným smerom.

Vylodenie v Normandii bola dôležitá operácia, ktorá urýchlila kapituláciu Nemecka. Dnešní prepisovači histórie však z nej urobili úplne tú najväčšiu a najdôležitejšiu operáciu 2.sv.vojny – čo je samozrejme, nezmysel. Operácia sa odohrala poriadne po termíne splatnosti, -keď mohla rozhodnúť o osude vojny. V lete 1944 síce pomohla, no porážka Nemecka bola vtedy už nezvratná. Veď Červená armáda už bojovala na územiach Nemeckej ríše, vo Východnom Prusku a za pár týždňov bola „na predmestí“ Berlína.

Východný front t.j. front nemecko-sovietsky viazal v 1944-5 spolu 72% nemeckých divízií. Západný front a ostatné fronty /Afrika, Balkán, južné Taliansko, Nórsko…/ viazal 28% nemeckých divízií. Nemecké divízie na Západe boli zložené z prestarnutých vojakov a dobrovoľníkov z rôznych kolaborujúcich krajín. Jediná skutočne kvalitná pešia nemecká divízia bránila pláž neskôr nazvanú Omaha. Nečudo, že práve na tejto pláži sa invázia takmer nepodarila.

Medzi dobrovoľníkmi, bojujúcimi na strane Nemecka z kolaborujúcich krajín boli aj banderovci a príslušníci Waffen SS z Ukrajiny. – Ktovie, koho a prečo bude dnes na slávnosti v Normandii oslavovať ukrajinský prezident Zelenskij. – Budú to jeho krajania – bandrovci v nemeckých uniformách alebo tí, čo ich tam porazili, – Američania a Briti bojujúci vtedy ako spojenci Ruska, resp. ZSSR ?

 

AUTOR: trikopce

ZDROJ: Blog Pravda

zveřejněno: https://cz24.news/o-vylodeni-v-normandii-nas-uci-uz-aj-akasi-pani-holubova/

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

EU: Časy, keď Euráziu ovládala vonkajšia mocnosť, sa končia. Štáty západnej Európy sa budú musieť čoskoro prebudiť. Krajiny západnej Európy – alebo ďalekej západnej Eurázie, ak chcete – si nakoniec budú musieť vybrať medzi zotrvaním na obežnej dráhe USA, v čase keď sa moc Spojených štátov naďalej zmenšuje, alebo obzretím sa smerom na východ do obrovského a dynamického nového sveta.

Len pred dvadsiatimi rokmi po prvýkrát v histórii ovládla veľký kontinent Eurázia jedináa mocnosť – ktorá ani nepochádza z Eurázioe. Na západe kontinentu totiž NATO pod vedením USA prechádzalo veľkým rozšírením a prijalo sedem nových členov medzi Baltským, Čiernym a Jadranským morom. USA inšpirované a podporované farebné revolúcie, najprv v Gruzínsku a potom na Ukrajine, ukazovali na ďalších možných kandidátov na vstup do Severoatlantickej aliancie. Na juhu Eurázie Spojené štáty po napadnutí Iraku vládli regiónu z Bagdadu. Po potlačení afganského Talibanu sa americká armáda usadila aj v Kábule, pričom ich podporovali vojenské základne v susedných stredoázijských krajinách, Uzbekistane a Kirgizsku.

Čína sa mdzitým ako jedna z kľúčových mocností Eurázie postupne integrovala do globálnej ekonomiky, v ktorej stále platil washingtonský konsenzus; India sa zbavovala posledných zvyškov fabiánskeho socializmu a bola pripravená prijať globalizáciu, ktorá logicky uprednostňovala vzťahy s Amerikou; a Rusko, ktoré sa zotavovalo z ekonomického, sociálneho a technologického kolapsu, ktorý bol dôsledkom rozadu Sovietskeho zväzu, stále dúfalo, že sa mu podarí vybudovať strategické partnerstvo s USA a NATO. Americká moc bola na vrchole, Washington mal svet doslova vo svojich rukách.

Spojené štáty bohužiaľ ako jediná mocnosť v dejinách sveta, ktorá dosiahla pozíciu globálneho hegemóna, pričom ju nespochybňoval žiadny iný významný hráč, svoju mocnú ruku – a svoju vyzdvihovanú mäkkú moc – zle využila. Namiesto toho, aby si dala za cieľ vytvoriť skutočný multipolárny systém založený na vzájomnom uznávaní základných záujmov jednotlivých štátov, v ktorom by aspoň spočiatku bola sama sebe primus inter pares – prvý medzi rovnými (s odkazom na politiku Franklina D. Roosevelta), začala posilňovať svoju výlučnú a komplexnú dominanciu. Washington každým krokom pri plazivom rozširovaní NATO na východ stále viac tlačil na Rusko, zničil kontrolu zbrojenia s Moskvou a jadrovú dohodu s Teheránom a pokračoval v neustálom provokovaní Číny kvôli Taiwanu – pričom začal obchodnú a technologickú vojnu proti Pekingu, aby obmedzil svojho hlavného hospodárskeho konkurenta.

Medzitým Rusko, India a Čína – tri vedúce nezápadné krajiny v Eurázii, ako aj mnoho ďalších dôležitých nezávislých hráčov na kontinente, pokračovali v hospodárskom raste, ako aj v upevňovaní spolupráce. Z hľadiska kúpnej sily v súčasnosti predstavujú štvrtú, resp. tretiu a prvú najväčšiu ekonomiku na svete. Približne desať rokov presadzovala svoju rozsiahlu iniciatívu „Jedno pásmo, jedna cesta“ aj Čína. India začala skúmať a neskôr rozširovať svoju svetovú úlohu a Rusko spolu s ďalšími štyrmi bývalými sovietskymi republikami vybudovalo Eurázijskú hospodársku úniu.

Moskva, Peking a Dillí sa spolu s Brazíliou stali zakladajúcimi členmi BRICS. Tento rok sa na samite BRICS v ruskej Kazani po prvý raz zúčastnia vedúci predstavitelia Iránu, Egypta, Etiópie, Saudskej Arábie a Spojených arabských emirátov. Ďalšou významnou euroázijskou inštitúciou je Šanghajská organizácia spolupráce (ŠOS), ktorá vznikla ako fórum Číny, Ruska a stredoázijských štátov, ale v súčasnosti zahŕňa aj Indiu, Pakistan a Irán, pričom čoskoro bude do nej prijaté aj Bielorusko. Viaceré ďalšie eurázijské krajiny, od Turecka po Thajsko a od Maldív po Mongolsko, vyjadrili svoj zámer vstúpiť do BRICS alebo SCO.

Aby Washington čelil tomuto trendu medzi členmi toho, čo čoraz častejšie nazývame svetovou väčšinou, zvýšil význam NATO v indo-tichomorskom regióne; posilnil svoje bilaterálne a trilaterálne aliancie z čias studenej vojny v západnom Pacifiku a založil trojstrannú alianciu AUKUS v južnom Pacifiku. Američania sa tiež snažia preferovať Indiu ako kľúčovú veľmoc v rámci skupiny Quad. Všetky tieto početné dohody sú úplne ovládané Spojenými štátmi a ich cieľom je zadržiavať a odrádzať hlavných protivníkov, ktorých Washington určil: Čína, Rusko, Irán a Severná Kórea – s jediným hlavným cieľom, ktorým je obrana americkej hegemónie vo svete.

Na rozdiel od toho BRICS ani ŠOS nie sú ovládané jednou mocnosťou alebo tandemom/triumvirátom krajín. Nedávne rozšírenie BRICS tiež naznačuje, že sa nechce stať verziou západnej G7 ako elitárska riadiaca skupina alebo direktórium pre nezápadný svet. Do ŠOS patria najmenej štyri jadrové mocnosti, z ktorých každá vedie jasne nezávislú zahraničnú politiku inšpirovanú odlišným spôsobom strategického myslenia a slúžiacu presne definovaným národným záujmom. Diplomatická kultúra BRICS/SCO sa skutočne vyznačuje zvrchovanou rovnosťou, dialógom, rešpektovaním národných záujmov a civilizačných hodnôt a konsenzom.

Ani BRICS, ani ŠOS nie sú otvorene protiamerické alebo protizápadné: ich hlavné zameranie je skôr vnútorné než vonkajšie. Samozrejme, Rusko, Čína, India, Irán a ďalšie krajiny trvajú na podnikaní bez vonkajšieho zasahovania, nehovoriac o zahraničnom diktáte. Nechcú ovládnuť Euráziu: žijú tam, je to ich domov – na rozdiel od večne nepokojného “nenahraditeľného národa” vzdialeného tisíce kilometrov. Na Ukrajine bola pre Rusko hlavnou otázkou národná bezpečnosť, nie nejaké “vzkriesenie impéria”; na Taiwane Peking presadzoval národné zjednotenie podľa vzoru Hongkongu, čo má opäť ďaleko od imperiálneho zámeru.

Napriek tomu majú Američania dobrý dôvod obávať sa výhry Ruska na Ukrajine. To by zasadilo ťažký úder ich vedúcemu postaveniu v západnom bloku, ako aj ich zostávajúcej hegemonistickej úlohe inde vo svete. Washington by to nebral na ľahkú váhu a možno sa spoľahnúť, že urobí všetko, čo je v jeho silách, aby tomu zabránil. Okrem 16 000 sankcií, ktoré boli doteraz uvalené na Rusko, a stoviek miliárd dolárov vynaložených na vojnu na Ukrajine sa USA a ich priatelia budú snažiť vraziť kliny medzi krajiny BRICS/SCO a podkopať domáce pozície lídrov, ktorí im nie sú po chuti – v čom majú skúsenosti a na čo sú dobre pripravení.

Jedným z očividných problémov, ktoré USA využijú, sú čínsko-indické vzťahy, čo by im mohlo poskytnúť príležitosť poštvať Dillí proti Pekingu a oslabiť indicko-ruské vzťahy. Zatiaľ sa im to nepodarilo: Indovia síce potrebujú zahraničné investície a pokrokové technológie, aby mohli naplno rozvinúť obrovský potenciál svojho národa, ale svoju krajinu vnímajú ako veľmoc, nie ako nástroj v niekoho plánoch. S rýchlo rastúcim indickým sebavedomím a sebaúctou je ťažké si predstaviť, že Dillí bude plniť príkazy Washingtonu.

Krajiny Eurázie sa nemusia obávať, že Rusko dosiahne svoje ciele na Ukrajine. Vznikajúci vzájomný bezpečnostný priestor v rámci ŠOS urobí kontinent – zatiaľ bez západnej Európy – oveľa stabilnejším, či už z hľadiska strategickej stability vo vzťahoch medzi veľkými mocnosťami, regionálnych bezpečnostných systémov (ako je ten, ktorý navrhuje Rusko v Perzskom zálive), alebo rizík terorizmu. Nové finančné dohody v rámci skupiny BRICS zabezpečia bezpečnejšie transakcie bez dolárov medzi členmi; nová logistika v rámci celej Eurázie môže zabezpečiť lepšie prepojenie v rámci najväčšieho a najrozmanitejšieho kontinentu na svete. Krajiny západnej Európy – alebo ďalekej západnej Eurázie, ak chcete – si nakoniec budú musieť vybrať medzi zotrvaním na obežnej dráhe USA, v čase keď sa moc Spojených štátov naďalej zmenšuje, alebo obzretím sa smerom na východ do obrovského a dynamického nového sveta.

 

AUTOR: Dmitrij Trenin

Překlad: InfoVojna

zveřejněno: https://cz24.news/dmitrij-trenin-europa-si-nakoniec-bude-musiet-vybrat-medzi-usa-a-brics/

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Řekl, že jeho strýce snědli kanibalové!

Senátorka za stát Iowa Jóni Ernstová si podala o Joe Bidenovi ve viz níže 30 vteřinovém videu.

Video + zpráva zde: https://t.me/neCT24/57167

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

tady je dneska zatapetováno! Hnus Fialovej...

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

dám ti radu: Zvedni hlavu, zvedni bradu, neboť i já dovedu vidět věci z nadhledu!

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

já se nedám. Dík za radu, skoro jako z hradu!

Průměrný počet slepic: 2.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

žádný náš hlas nepropadne, pak vláda fialového hnusu jistě padne.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

český národ jednou zničí.  Je na její vině, že nám vládnou modroptácké svině.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

mám volit zlo. Je mně vždycky mdlo. Pocit hnusu není tenčí, ani když je to zlo menší.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

tu tak svůj houf slepic, radostí bych se snad i pic.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

a zítra je den D! Copak asi český volič zase předvede? Na Novinkách jsou podezřele tiše a dnešním volebním dnu se záhadně nepíše.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

 

A útesy jsou už tak blízko.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, máte pravdu. Teda, téměř ve všem, protože absolutní pravdu nemůže mít nikdo, ani tsunami. Budu volit, koho neřeknu abych nepřekročil volební zákon. Dokonce jsem si kvůli tomu zajel 60 km tam pro volební průkaz a zpátky s volebním průkazem. Tak, k volbám asi tolik.

A teď k nadpisu. Dnes ráno jsem si musel něco nutného vyřídit v naší koupelně a jak jsem tam seděl vedle umyvadla (tu koupelnu máme "sdruženou"), zahlédl jsem na mobilu článek na Seznamu o Filipu Turkovi. Normálně Seznam Zprávy neotvírám, kdo ví co by mi na to pak musel napsat pan doktor Chocholoušek, ale díky tomu setkání Turka s tím subjektem za Dozimetr jsem si to otevřel. Opakovalo se tam PR bahno uvedené v tom setkání (nelze použít pojem "diskuze"), akorát tam okecávač přidal nějakou příhodu ze závodů, kdy zřejmě Turka svrbělo ucho a tak se poškrábal. Okamžitě z toho pan okecávač usoudil na hajlování. No eklhaft ajntopf. Ten výtvor se jmenuje "Legrace s hranatým Turkem skončila definitivně" a aúúúútor je nějaký Václav Dolejší. Ten tvůrce zřejmě dostal stranické zadání od Lukačovičova PR štábu, tak to sepsal ve stylu keců nabrífované oné ze setkání. Kromě toho, že se ten chlapíček chtěl zavděčit svým páníčkům, mi z toho výtvoru docela dost vykukuje pokus o léčení mindráků. Jo taky tam má vedle jména podobenku, no sympaťák na první pohled. Kyselí zelí vypadá proti němu docela mile. Nakonec byl ten výsledek na Seznamu a v koupelně stejný. Vlastně ne, tím ze Seznamu pole nepohnojíš.

Jen tak pro informaci, pana Turka volit nebudu. Je to "takovej snobál z Práglu" a navíc Klausovo dítě. Ještě aby se nedal do holportu s Koženým. Jenže, ten fialovej hnus, co na něj teď spustili, se mi zatraceně nelíbí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

tu sračku četl. Hnus.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)