Velké nic...

Autor

Tak nám (konečně) unikl ten slavný dopis na rozloučenou střelce z fakulty, Kozáka. Ten, který byl podle policie plný zla a informací, které bylo nutné utajit… jednak kvůli vyšetřování a pak kvůli tomu, aby náhodou někoho neinspiroval. Dopis, který měl být podle policie strašně morbidní a bylo ve veřejném zájmu ho držet pod pokličkou až do ukončení vyšetřování, ke kterému samozřejmě došlo až po eurovolbách.

Důvod dlouhého vyhnívání a vymlčování už víme. Policie to pořádně podělala a Vítek Rakušan je kryl. Bylo prostě zapotřebí to nechat uležet, překrýt jinými kauzami a jinými problémy a pustit to až ve chvíli, kdy už byla veřejnost přehlcená jinými věcmi.

Myslím, že to byla Lucie Sulovská, která první upozornila na to, že ten dopis je vlastně úplně jalový. Je psán psychopaticky věcně, je sepsaný na počítači a používá výrazy jako „vražedná zbraň,“ takže z toho má člověk pocit, že to nesepisoval studentík, ale nějaký vyšetřovatel, který potřeboval propojit Klánovický les s Kozákem, aby měli uzavřený spis a dostali prémie.

V dopise není nic morbidního. Prostě jen popisuje, jak si vybral oběť, jak do ní začal střílet a byl překvapen tím, že ten člověk hned nepadl k zemi, ale ještě se na něj otočil a on neustále střílel. Popisuje, jak se snažil o znesnadnění identifikace na kamerách, že si pořídil zbroják kvůli tomu, aby mohl vraždit… fakt se to podobá výslechu z policejního protokolu. Je to doznání k vraždě v Klánovicích. Není tam nic o tom, proč chce zabít otce, není tam nic o střelbě na fakultě, není tam ani slovo o tom, že nenávidí tenhle svět, že mu někdo někdy ublížil a tak se mstí.

Je to takové velké NIC. Dopis nevnesl jasno do ničeho. Neobsahuje motiv, neobsahuje vodítka, je to jak vytržená stránka z románu.

Je vlastně zcela symptomatické, že Petr Pavel i Petr Fiala odmítli se setkat s rodiči zavražděných studentů. Tohle je totiž jeden velký státní hyenismus už od chvíle, kdy Rakušan vylezl před kamery a řekl, že policie udělala všechno dobře. Od první minuty bylo špatně všechno, na co sáhli. Jen instinktivně věděli, že to musejí schovat, protože i dopis vzbuzuje víc otázek než odpovědí a nebude moc vůle ho akceptovat jako pravý.

Ale, co se divím… podívejte jak dopadla digitalizace stavebního řízení. Podívejte, jak dopadla léková politika ministra Válka. Dokonce i ta naprostá vládní priorita – podpora Ukrajiny – jde do fiaska. I ta nábojová iniciativa směřuje k pěknému chucpe. Ceny potravin jsou rekordní, ceny energií jsou rekordní, Česká republika zažívá nejdelší pokles reálných mezd v historii. Proč by měla být policie výjimkou? Když musejí monitorovat a chytat ty, kteří něco napíší na sociálních sítích, tak není divu, že policejní hlídka neprohledá budovu fakulty a nepodívá se na první místo, kam se někdo může schovat – na záchodky.

A tak tají i to, co mohlo klidně ven hned druhý den… Tedy, pokud to tehdy opravdu existovalo.

Spousta liberálů si myslí, že jsou hájení. Že jsou na té správné straně. Myslí si, že to schytávají jen dezoláti. Že na ně Foltýn chystá ty příkopy a ostnatý drát. Myslí si, že všechny ty grýndýly a zákazy dopadnou na ty hlupáky z vesnice, kteří si nic jiného než přísnost nezaslouží. Případ Kozák by pro ně měl být varováním. Pro vládní věrchušku znamená šestnáct zastřelených studentů méně než poplivaná Ukrajinka. Dokázali to mnohokrát. Tajili podělanou operaci. Tajili dopis, který bude vzbuzovat spoustu dalších návazných otázek. Dělají vlastně přesně to, co teď dělá Bartoš, když hájí tu zpackanou digitalizaci. Že to vlastně udělali dobře, protože s jinými by to dopadlo ještě hůř.

A pro jistotu budeme zatloukat, zatloukat, zatloukat.

Ale hlavně plaťte vyšší koncesionářské poplatky, protože Česká televize je nejlepším hlídacím psem demokracie… Když šlo o Kozáka, byli novináři neuvěřitelně vstřícní. Když šlo o demonstrace, to viděli Rusáka s narativem i v ledničce.

A ještě jednu věc to ukazuje… jsou z nás podělaní až za ušima. Jsou podělaní ze sociálních sítí, které přes všechnu snahu stále nejsou schopni ucenzurovat a zabetonovat. Jsou podělaní z alternativních médií, jsou podělaní z blogerů a influencerů. Jsou podělaní z toho, že Václav Moravec už nerozhoduje, o čem se bude v České republice mluvit. Jeden Kozák jim tak zasolil, že už je všechno špatně. Jsou podělaní z toho, jak se to všechno zase rozmázne.

Jsou podělaní, když mají jít před lidi. Jsou podělaní ze všeho, co udělali a bojí se, co tomu lidé zase řeknou. Nejsou vůbec pevní v kramflecích. Mohou vše jen tajit, kamuflovat, vytvářet jinou realitu, cenzurovat… Ale lidé jim už neuvěří ani když náhodou řeknou pravdu Bojí se tak moc, že se bojí i velkého nic.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (371 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidlák:...Petr Pavel i Petr Fiala odmítli se setkat s rodiči zavražděných studentů. Tohle je totiž jeden velký státní hyenismus...

S rodiči zavražděných studentů Petr Pavel i Petr Fiala odmítli se setkat, ale s tou ukrajinskou školačkou na kterou plivli spolužáci se PePa setkal aby ji ukonejšil od obrovského psychického traumatu.
Zavraždění studenti a jejich tragičtí rodiče pro Pepu a Fialu ale nic neznamenají. Ano Vidláku toto je  jeden velký státní hyenismus !!!
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (212 hlasů)

Poplivaná školačka byla Ukrajinka, kdežto mrtví studenti "jen" našinci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (144 hlasů)

To je sice pravda, jen mi není jasné, proč jste to po Vidlákovi zopakoval, a také je mi záhadou kdo vám za takové zopakování dá tolik slepic.

Průměrný počet slepic: 2.4 (74 hlasů)

Komentáře vždy navazují na vybranou větu z Vidlákova článku která je zmíněna výše.
Nejste pane včerejší uživatel aby jste to nevěděl.
Proto za tuto vaši nevědomost (úmyslnou či neúmyslnou) jste dostal hodnocení pod 3 slepic.
S úcty k zavražděným obětem a jejich tragickým rodičům "DÁLE NO COMMENT"

Průměrný počet slepic: 4.2 (44 hlasů)

Pod slovem komentář si představuji příspěvek, který k původnímu článku dodá něco nového, nějak jej rozvine, nebo zkritizuje. To, co jste napsal Vy, to není komentář ale plevel.

Slepičí hodnocení by mělo vyjadřovat přínosnost příspěvku pro pochopení problému, někdy nám to pomůže pochopit proč je náš názor jiný než názor pisatele. Dá se tolerovat i občasné zavtipkování, i to může být vysoce hodnoceno.

Jenže tady hodnocení příspěvku neodpovídá jeho kvalitám, ale tomu, kdo jej napsal. Politický názor by měl být hodnocený silou argumentů v něm obsažených, a ne kdo jej napsal nebo komu fandí. Připomíná to hodnocení fanoušků fotbalového zápasu Sparty a Slavie. Všichni fandové Sparty se shodnou že to byl ofsajd a všichni fandové Slavie že to ofsajd nebyl.

Vidím to buď jako technický problém, který umožňuje zkreslovat výsledky, nebo problém v hlavách čtenářů kteří hodnocení politiky zaměňují za fandovské hodnocení ve sportu.

To první bych viděl jako menší problém. 😊

Průměrný počet slepic: 2.3 (44 hlasů)

Freude, nevím, proč právě vás by měly zajímat nějaké slepice, které mohou zneužívat (a zneužívají) ti psychicky i inteligenčně méně vybavení.

(I na tento můj názor vbrzku přiletí nějaké množství jednoslepicových hodnocení, už jsem si takových věcí všímal, když jsem měl trochu času).

Průměrný počet slepic: 3.4 (17 hlasů)

...a právě, proto, že jsem napsal tu poslední větu v závorce, slepice naschvál nepřilétne. 😉

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

Slepice tu nahrazují lajkování, i když lajkování je podle mne lepší. Lajkování má v diskuzích na internetu svůj význam. Dokonce i pokud je někdo zneužívá. Vypovídají o celkové atmosféře na webu, a i o tom, jak se houfují jednotliví aktéři. Web bez laiků ( nebo slepic) by byl něco takového jako mariáš bez peněz. Kdo někdy nehrál mariáš bez peněz, ten nepochopí, co říkám. Tím bez peněz míním že nikdo žádné peníze neplatí.

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

Užívejte si slepic, pro někoho mohou být opravdu důležité, třeba i víc, než obsah.

Licitovaný mariáš "bez peněz" jsem svého času dost hrával na talon.cz a věru mne to dost bavilo, teď na to nemívám čas.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Samozřejmě že obsah je nejdůležitější, slepice jen dokreslují atmosféru a jsou i určitá zpětná vazba.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

To vypadá, jako kdyby několik lidí (policajtů) dostalo za úkol vypracovat, jak by takový dopis na rozloučenou měl vypadat, a z toho se vybral ten "nejlepší"...

Průměrný počet slepic: 4.7 (149 hlasů)

Ministr Válek ohlásil digitalizaci

českého zdravotnictví. Měla by začít

fungovat už od roku 2025.

Přiznám se, že nic děsivějšího jsem už

dlouho nečetl.

Skoro si říkám, jestli to nelze

kvalifikovat jako šíření poplašné zprávy.

(FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (147 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 4.6 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Jan HRBÁČEK

Jan Hrbáček

vraha Kozáka k přečtení celý?

 Rád bych na sebe nechal působit vrahův dopis přímo, bez zprostředkovatele, byť kvalitního. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (64 hlasů)

zveřejnil dokument týkající se masového vraha Davida Kozáka, který v prosinci loňského roku spáchal několik vražd, včetně vraždy svého otce, otce s miminkem v pražských Klánovicích, a následný masakr na filozofické fakultě v Praze. V dopise zveřejněném redaktorem Janem Hrbáčkem Kozák popsal průběh vraždy z Klánovického lesa.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zverejnen-cely-dopis-vraha-Davida-Kozaka-760774

V článku jsou podstatné citace. Výživná je i diskuze pod článkem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (59 hlasů)

Zablokován na Seznamu , 30.08.2024 6:54:28:  Opravdu máte lidi za úplné hlupáky., Ten váš dopis je jasný policejní záznam z vyšetřování, po půl roce sepsaný Rakušanovým poskokem, aby oblbnuli veřejnost a ne člověkem, který řeší svou duševní nevyrovnanost. Ten, kdo řeší ukončení života, bude  spíš popisovat důvody, které ho k jeho činům vedou a ne si psát deníček s detailním popisem jak a co provedl. Zkrátka asi nikdo, kromě pana ministra nevěří tomu, co je nám předkládáno. Marný pokus, soudruzi.

kamenovsky , 29.08.2024 20:49:42:  Je to jako s Vrběticemi po sedmi letech vyšetřování. Ono už se tehdy vědělo, že se na Rusko něco chystá, jenom se čekalo. To samé s Kozákem. Tak ubohý dopis mohl sesmolit jenom nějaký hlupák a myslí si, že jim to lůza sežere.

Olaf Palme , 30.08.2024 10:33:54:   Hrbáček je ten mizera, který zveřejnil snůšku fám, hospodských žvástů a pomluv, obsažených v tzv. Kubiceho zprávě. Takže tenhle jeho "Kozákův dopis" by měl brát soudný člověk s velmi vysokou mírou pochybností...

kal123 , 30.08.2024 9:45:26:   Mě to přijde jako úřední záznam strážmistra Flanderky. Hrbáčku, to jsi se moc nevycajchnoval.

Neziskový živnostník , 29.08.2024 19:46:33:  To je jako by vyplňoval předtištěný formulář... Co si ten Rakušan všechno nevymyslí.... :-))

Team , 30.08.2024 5:45:45:   Ten slavný dopis, je zřejmě vítězná seminární práce na závěr prázdninového kurzu “Strategická komunikace”. Vybral a hodnotil plk.Foltýn a “nadplukovník” Koudelka.

hodo , 29.08.2024 22:13:49:    Pravda či lež? Tak ten úryvek dopisu vypadá spíše jako sešit tuctové kriminálky z vydavatelství Magnet, který autor tvořil pod dohledem majora Jirsáka...

arid , 29.08.2024 22:06:44: Věřím tomu stejně jako Fialovi předvolební sliby.

spartyza8 , 29.08.2024 18:38:45:  V tom dopise už chybí jen zmínka,,  ... o v pozadí stojícím Babišovi s Putinem.

oldo sumava , 30.08.2024 7:21:31:  Proč bych měl dnes věřit policii, nebo justici jediné slovo?

Vierka , 29.08.2024 18:59:45: Mnohonásobný vrah nežil stranou lidí ..... Měl rodinu, tátu, mámu, možná i prarodiče , studoval na univerzitě, prestižní obor . Z čeho mu tedy hráblo, za co se mstil nevinným ? To nikdo nesmí vědět - to je státním tajemstvím ?

Martin L , 30.08.2024 9:36:50:  Článek jak opsaný z protokolu výpovědi vraha. Autor si zřejmě myslí, že jsou čtenáři padlí na hlavu a budou mu věřit. Lhát můžete, ale rozumně ne tak naivně jak to děláte. Jen hlupák uvěří obsahu článku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (98 hlasů)

To je tak, když celou manipulaci s lidmi řídí tupí amatéři. Ani běžní lidé a laici nejsou tak hloupí jak oni, jak je patrné i z těch několika ohlasů. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (75 hlasů)

..deník upozorňuje, že jde o velmi explicitní materiál, který by neměl být čten citlivými osobami nebo nezletilými...“

To je z toho ta "nejlepší" poznámka. Jako kdybychom nikdy neviděli a nevěděli, co se dnes všude kolem děje - masakry, podřezávání lidí na západ od nás.., jsme ze všeho už nejenom otrlí, ale hlavně zhnusení, takže o nás nemusejí mít obavy, že se nám udělá špatně při čtení jednoho plagiátu. Tomu dopisu nevěřím ani za nehet. Odpovědi na formulované policejní otázky jako u výslechu - všechno, co potřebují vědět, jim tam "Kozák pěkně úředně sepsal". (s jejich formulářem u ruky, aby něco nesplet - nejspíš si ho předtím u nich i vyzvedl :-)). 

Průměrný počet slepic: 4.8 (86 hlasů)

Hned několik hodin po nalezení mrtvého otce bylo řečeno, že na stole byly DVA dopisy. Druhý den se již hovořilo jen o jednom. O naší Policii jsem měl dříve lepší mínění a ne že jim bude trvat 8 měsíců než sepíší tento plagiát a ještě tak blbě, že to musí dojít každému kdo má větší IQ než je dnešní datum (30). Kde jsou ty původní dopisy? V čím trezoru?

Průměrný počet slepic: 4.8 (79 hlasů)

Článek: "Rozstřílel bych kohokoliv, nechci být v rodinné hrobce, napsal vrah z fakulty"

https://ekonomickydenik.cz/rozstrilel-bych-kohokoliv-nechci-byt-v-rodinne-hrobce-napsal-vrah-z-fakulty/

Zveřejněný dopis:

https://ekonomickydenik.cz/wp-content/uploads/2024/08/david-kozak-dopis-klanovice-vodoznak.pdf

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák : ... Mohou vše jen tajit, kamuflovat, vytvářet jinou realitu, cenzurovat…

Ano Vidláku  dokonce i tají sdělit jména zaměstnanců Foltýnova Komanda které bude cenzurovat  viz níže zprávu.

Všechno tajné. Jako tajné bylo i Gestapo v době okupace ČR.

tajne Foltynovo komando

Průměrný počet slepic: 4.3 (81 hlas)

zveřejnit spolupracovníky aby náhodou nedostali "na budku".

Průměrný počet slepic: 4.9 (60 hlasů)

Dělají to dobře, nelze se zaměřit na někoho koho neznám. Měli bychom si z nich vzít příklad a trochu se také anonymizovat, abychom nebyli takové snadné terče až si na nás vyšlápnou. I když, až Rakušan z mého bankovního účtu zjistí koho všeho podporuji, tak mi rovnou založí složku :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

- Volební pracovník, člen BLM, před kamerou ničí hlasovací lístky vhozené pro Trumpa

USA: O volebních podvodech z roku 2020 se napsalo již mnohé a průběžně se objevila také spousta důkazů různých manipulací, zejména pak co se korespondenčních hlasů týká. Bylo jich tolik, že se dokonce jen o těchto podvodech podařilo natočit celovečerní film. Nicméně i nyní, 4 roky poté, se objevilo video z té doby, které ukazuje, že do ničení hlasů pro Trumpa mohla být zapojena také v té době progresivistickými politiky a médii vysoce podporovaná rasistická skupina BLM, která vnikla na počest v témže roce zemřelého recidivisty George Floyda.

...Na internetu se právě objevilo video, které ukazuje, jak volební pracovník ničí hlasovací lístky, které byly odevzdány prezidentovi Donaldu Trumpovi v roce 2020. Zdá se, že video nahrál aktivista Black Lives Matter (BLM), který se natáčel, jak třídí hlasovací lístky odevzdané ve volbách v roce 2020 a ničí všechny, které byly označeny pro Trumpa.

.. záběry byly natočeny a streamovány na sociálních sítích pomocí selfie kamery smartphonu, protože video je převráceno jako zrcadlový obraz. Video ukazuje logo „Black Lives Matter“ v rohu, což naznačuje, že levicový volební pracovník ničil hlasovací lístky ve jménu BLM.Volební pracovník je slyšet, jak vysvětluje, že „odděluje“ hlasovací lístky, které byly odevzdány pro Trumpa.

Pokud se mezi některými z těchto hlasů objeví nějaký, jako je tento, Donald J. ‚hloupý‘ Trump,“ říká muž, zatímco drží hlasovací lístek před kamerou a ukazuje Trumpovo jméno. Poté roztrhá hlasovací lístek na kusy a odhodí jej, přičemž vysvětluje: Tak nám to prostě nevyjde, takže půjdeme na další.“     video:   https://cz24.news/…eo/

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (60 hlasů)
Trvalý odkaz

 tvrdí nějaký expert na idnes.cz protože Češi nepřestávají nakupovat. Dle doporučení experta ať Češi nekupují a ceny klesnou. Jistě experte, za všechno si můžeme sami. Prostě nebudeme kupovat chleba, rohlíky, máslo, maso, ovoce, zeleninu... A do roku a do dne ty ceny samozřejmě klesnou! Akorát by nám pan expert mohl říct, co máme ten rok jíst... 

Průměrný počet slepic: 4.4 (90 hlasů)

Toníčku, je to ale opravdu jediný spolehlivý způsob, jak donutit prodejce/výrobce aby zlevnil nebo zkrachoval. Klídek, on se místo něj brzičko najde někdo jiný....

Cokoliv jiného (kromě revoluce a rabování) je jenom žvanění. Všichni nám budou dokola vysvětlovat,  že to tak musí být protože...

Jeden známý řetězec, Kaufland, má v Polsku jiné ceny než u nás, nižší. A ty ceny klesají se stoupající vzdáleností od českých hranic. Vyplatí se zajet tak 50 km od přechodu. A tam, kde funguje "Beidronka" jsou ještě nižší.

Průměrný počet slepic: 4.3 (48 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

Jo pane Kocour, taky jezdím do Polska ale i tam již zdražují, ne sice jako u nás ale dříve před Tuskem bylo levnější. Tusk to tam taky zdražil. Jdeme ale dále:

Zákaz kouření v putyce, nošení maskáčů, kontrola kolik peněz vezete v hotovosti (viz níže) , otázky z banky na co je potřebujete a vy milí furt nic??.  (Co neMÁTE vědět)

Úřad bude moci kontrolovat, kolik peněz vezete. Odborníci varují před agresivitou zákona. V tichosti a bez většího zájmu veřejnosti prošla Poslaneckou sněmovnou novela, která znatelně zvýší pravomoci Finančního analytického úřadu (FAÚ). Kontroloři budou moci nově falšovat svou identitu, využívat konspirační byty nebo kontrolovat hotovost převáženou v autech. Odborníci však před novinkou varují a upozorňují, že při agresivním výkladu zákona mohou lidé přijít o své úspory. S novelou přišlo ministerstvo financí, které chtělo implementovat evropskou směrnici AML proti praní špinavých peněz. Problematické jsou podle odborníků některé pravomoci, které úřad nově získá – agenti například budou moci kontrolovat a zjišťovat původ převážené hotovosti. (cnn-prima-news)
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (50 hlasů)

Mluvil jsem o tom se spoustou lidí, většina nebyla ochotna se uskromnit a radši platí. Když budete máslo kupovat za 60 korun, tak vám ho budou za 60 prodávat, je to jednoduché, opravdu ho tak nutně potřebujete? My jsme například začali péct a dokonce i šunku si děláme sami - na kilo masa 22g soli, to by mě zajímalo, co je v té 70% šunce v obchodě. Děláme si pomazánky (v mixeru, teď je v lednici tuňáková), ten hnus co prodávají v obchodě, bych už nežral. Ovoce musíte vypěstovat nebo koupit u pěstitele když je sklizeň, zavařit nebo jinak uskladnit. Když budete kupovat v supermarketu ovoce dovezené z druhé strany zeměkoule, protože díky dotacím to jde, také kdovíjak chemicky ošetřené, tak si na vás bude supermarket mastit kapsu, budete mít alergie a dálnice budou plné kamionů. To je totiž rozdíl mezi levičákem a pravičákem, pravičák se zařídí, levičák to chce od jiných.

Průměrný počet slepic: 3.4 (63 hlasů)

Tvůj návod vede staletí zpět: vlastně celý čas strávíš obstaráváním potravy. 

Žábou na prameni je vláda: vyšší ceny znamenají vyšší příjem daní, které může utratit na byznys svých kmotrů a Ukrajinu. Problémem ale nejsou ceny, ale  oproti Západu hódně nižší příjmy obyvatelstva. Ale to je český specifický problém, zděděný po komunistech: všude -snad vyjma NDR-jsme byli za žebráky. I v posraném Bulharsku... Dokonce  byli českoslovenští komunisté za to kritizovaní i Světovou organizací práce, či jak se to jmenovalo, někdy v 70. létech.

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

že když budou lidi kupovat máslo za 60 korun, tak jim to obchodník bude za 60 prodávat, i když ho kupuje za třeba 20. Nebo co je ta blbost? To, že vládě vyhovuje drahota samozřejmě vím, ještě jim to nestačí a zvyšují daně a říkají tomu úspora a vy s tím souhlasíte a jako řešení vidíte vyšší platy? Však můžete založit firmu, kde budou vyšší platy, nikdo vám nebrání, nebo se nechat zaměstnat v zahraničí. A nějak nevím o tom, že bych veškerý čas věnoval vaření šunky, skoro bych řekl, že tu pomazánku i šunku zvládnu rychleji, než koupit v Lidlu nebo Kauflandu a jako bonus vím co v tom je a ještě jeden bonus - dělá mi to radost. Vy doma snad nevaříte? I vaření z polotovarů zabere čas.

Průměrný počet slepic: 3.1 (14 hlasů)

Češi mají v bance uloženo 3 bil. korun a jsou v tomto oboru (úsporách) jedni z nejlepších. Nemá to samozřejmě uložen ten milion lidí co jsou pod a těsně nad hranicí chudoby, ale zbylých 9 milionů lidí prostě peníze má. Takže ceny neřeší a řetězce zkouší co si mohou dovolit. Výsledek je vysoká cena. Stejně tak si 90% Čechů mohlo dovolit dvojnásobné zdražení energií, protože prostě máme úspory. Také jsme rekordmani v počtu lidí bydlících ve vlastní nemovitosti, takže nevyhazujeme peníze za nájem a můžeme tvořit úspory (a nebo si dovolit nejdražší energie a potraviny na světě). Jel jsem nedávno autobusem a tam si starší pán stěžoval, jak všechno strašně zdražilo a pak to uzavřel větou: Ještě že bydlím ve svým, tak na to naštěstí mám. A to vystihuje vše: dokud na to máme, tak se prostě bude zdražovat. I z ekonomických pouček totiž vyplývá, že inflace závisí především na množství peněz v oběhu. Za komunistů byly ceny nízké, protože nebylo tolik peněz. Bral jsem tehdy 2600 Kčs měsíčně, a proto oběd nemohl stát stopade jako dneska. Nejvíc mě ale s.ere když vidím v marketu co vlastní  u nás Vietnamci čokoládu Milka 300 g za 85 Kč, když vím, že v normálních marketech nikdy nejde pod 130. Ta nenažranost do očí bijící mi zvedá krevní tlak. Asi se nasnídám německých potravin a půjdu se projít do lesa- zelená barva prý uklidňuje.......Howgh

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

Měl jsem svého času tři zverimexy. Ceny jsem vytvářel tak, že u těch dost běžných a srovnatelných jsem se držel níž. Pokud mi ale přišly novinky, nejlepší v tomto oboru jsou různé dobrůtky pro pejsky a kočičky, aniž bych se podíval na fakturu, za kolik jsem to vlastně koupil, vzal jsem dané zboží do ruky a díky svým dlouholetým zkušenostem jsem odhadl, kolik zákazník za danou věc bude ochoten dát. Občas to byla dost zajímavá procenta.

Již jsem to zde kdysi psal, můj mjstrštych byla u vysoceobrátkového, ale mnohdy nedostatkového sortimentu, který se mi zadařilo velice výhodně získat 1600% marže. Fakt nekecám - 1600% když jsem to prodával dál jiným obchodům, jelikož jsem dělal i distribuci a na mých krámech 3200%

Každý zákazník měl právo ode mě toto nekoupit. Nikoho jsem k tomu s nožem pod krkem nenutil.

 

Průměrný počet slepic: 2.7 (27 hlasů)

Teď už nikdo nemůže pochybovat o Tvých Židovských předcích. 😊

Průměrný počet slepic: 4.9 (36 hlasů)

To je kšeft, Freude. Po 3 dnech bez pití strávených na Sahaře mi za petku magnezie dáš svůj barák. Což ovšem neznamená, že kvůli této informaci zakoupíš paletu vod a necháš se tam doprostřed vysadit. To bys asi prodělal. Musíš správně odhadnout situaci.

Průměrný počet slepic: 2.9 (26 hlasů)

že v naší malé zemičce je přiliš vysoké procento milovníků čoklů. Dokonce si myslím, že mnozí čoklisté mají raději svého čokla než své dítě a to o nějakých pro ně bezcenných spoluobčanech ani nemluvím. Pravda je i taková,  že v té naší maličké zemičce je agresivních, nevychovaných lidí a čoklů jak nasráno.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Tam dnes dáš pjéťo když mezi dveřmi řekneš dobrý den a on ti odpoví.

Existuje speciální dietetická strava pro zvířata, kde ti veterinář určí, že jí tvůj pes ze zdravotních důvodů potřebuje. Pak ti prodá dvoukilový pytlík za tři litry. Tehdá, kdybys přišel za mnou, já jí sice ofiko nesměl prodávat, na to je ta jejich lobby, ale znal jsem cestičky, jak se k tomu dostat, splašil bych ti to za poloviční cenu a ještě bych na tom vydělal. Já bych vydělal a ty bys ušetřil půlku. Byl bych snad kvůli tomu lump?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Jj, ten příběh si vybavuji a kdykoliv se s někým bavím o tvorbě cen tak ho dávám k dobru. Včetně části, jak jste uzavřel kartelovou dohodu s konkurentem, protože prodával moc levně (tuším ptačí zob nebo tak něco). Je to přesně způsob jak si představuji že všechno funguje - velcí hráči napálí ceny a kdo chce prodávat levněji toho si ohlídají. A spotřebitel nemá šanci  koupit to jinde levněji -takže to buď koupí za vysokou cenu anebo to nebude mít vůbec.....

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Šlo o slunečnici, které se na zverimexech během zimy prodají tuny. Tehdá jsem jí kupoval přímo od zemědělce za 8 korun za kilo a pak jí konečnému zákazníkovi prodával za 30. Víte proč za 30? Protože vedle v Lidlu bouchali půlkila za pajdu, takže já za svých 30 byl za dobráka.

Můj spolužák ze střední, který má v tom samém městečku taky podobný obchod, ale vzájemně si nevadíme, jelikož on ho má na okraji a zaměřuje se spíš na sortiment pro hospodářská zvířata, kdežto my jsme v centru, tudíž sice zboží neprodáváme v tak velkém objemu, ale zase s podstatně vyšší marží, tu slunečnici prodával za nějakých 25. Tak jsem se u něj stavil na kavčo a mezi řečí mu říkám "Marceli, proč jí nemáš za 30, oni to daj". On zadumal a zvedl cenu. A stejně jsme tam pak široko daleko byli s cenami slunečnice pro zpěvné ptactvo nejlevnější.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Všimňete si toho, že ani já, ani Marcel jsem v tomto nikdy nebyli velcí hráči. To, že jsme kupovali za 8 a prodávali kilo za 30 bylo proto, že Lidl to samé kilčo prodával za stovku. My jsme vlastně byli takoví Mirkové Dušínové obchodu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Oni jsou VŠEHO schopní. A tak připravme se. Bude se to stupňovat a začne to hned po zářijových volbách. Mám takové "svrbění v zádech" jako před bouřkou.

Že se bojí to dokazují již od doby co začali s "korespondenční" volbou, její přípravou a následnými akcemi. Posilování ozbrojených složek a "bezpečnostních" zákonů mají také vnitřní roli (nejen vnější proti Putinovi). Celkově roste v Evropě /a i u nás/ celospolečenské napětí a ONI se bojí velkých protestních akcí, které mohou přerůst až v situaci podobné "občanské války" - sledujte situaci v Anglii - to je jen začátek.

Průměrný počet slepic: 4.8 (70 hlasů)

- mají dnes (30.8.) v Praze sabat – konferenci Globsec pod krycím názvem “Jak utišit bouři”. Vystoupí i generál NATO – agent Pávek (T.č. prezident) a královna korupce Von der Leyen

Třídenní akce se zúčastní asi deset premiérů a prezidentů a dvacítka ministrů obrany a zahraničí nejen z Evropy, ale i z Blízkého východu či jihovýchodní Asie. Téma ročníku je “Jak utišit bouři” v souvislosti s mezinárodními vztahy. Konference se původně konala v Bratislavě, nevládní organizace Globsec ale v březnu oznámila přesun akce do Prahy...

...Večer Pavel vystoupí v panelu s názvem “Zapojení neangažovaných: Překonání polarizace”. Diskutovat bude mimo jiné s českou eurokomisařkou Věrou Jourovou.

https://cz24.news/nejvetsi-zlocinci-a-valecni-stvaci-maji-dnes-v-praze-sabat-konferenci-globsec-pod-krycim-nazvem-jak-utisit-bouri-vystoupi-i-general-nato-agent-pavek-t-c-prezident-a-kralovna-korupc/         https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/

Průměrný počet slepic: 4.6 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak se nám Péťa sám o sobě (aniž by se někoho ptal) rozhodl že ze státního rozpočtu věnuje promotérům Brněnské MotoGP více než 300 milionů korun. V době kdy je rozpočet v troskách je to vskutku krok hodný skvělého ekonoma... Nemusíme připomínat že polovina z těch 300 milionů se ztratí někde na cestě mezi Prahou a Brnem, neboť s ním mají hodně společného Péťovi známí z Brna... 300 milionů ze státního rozpočtu v době kdy zkrachovala jeho jednání s odbory, že nejsou peníze. Fiala nabídl nepedagogickým pracovníkům zvýšení o 3% což je v jejich případě (uklízečky, kuchařky, asistentky) protože pracují za minimální mzdu úžasných 90 korun měsíčně. Ale 300 milionů na to aby se tu jela v jeho Brně MotoGP se našlo hned... Další desítky milionů směřují na různé "neziskové" organizace včetně těch jeho. Je jistě skvělé stavět nemocnice, školy a školky někde v jihovýchodní Asii. Jen nevíme proč se nestaví u nás. No vlastně jo, nejsou peníze... Světová média informují o předražené munici pro Ukrajinu kterou z více než 50% zaplatila pro změnu ČR... Dále jsme se od Péti dozvěděli že se karta obrátila a Poláci i Němci jezdí nakupovat PHM i potraviny k nám do ČR... To nevymyslíš... Takže když to shrneme tak máme nejlevnější potraviny v EU, ceny energií jsou už téměř na nule, nebo spíše budou energetické společnosti platit lidem za to že od nich budou odebírat, máme spoustu peněz na nákup zbraní, máme tolik peněz že budeme z rozpočtu sponzorovat motorky... (Co neMÁTE vědět)

profesor Fiala je ten nejlepší premiér a ekonom
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (84 hlasů)
Trvalý odkaz

snad někdo z nás od vlády a policie víc, než jenom to veliké nic? Čekal z nás někdo od "fešáka" z Hradu, něco jiného než alibistické, formální kecy a vlastizradu?

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Asi to někdo čekal, když tu sebranku a prezidentčíka Pávka volil... A že jich nebylo málo! Bohužel se nedočkal, tak evidentně čeká dál. (možná mu přitom čekání ani tak nevadí, že bude hůř)

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)