Trendy...

Autor

Řekneme si na začátek nějaké odborné pindy… Agentury pro výzkum veřejného mínění nemají eurovolby moc rády. Nevycházejí jim. Predikce se málo potkávají s realitou. Blbě se to odhaduje. K eurovolbám chodí méně voličů, jsou výrazněji přelétaví, že nakonec k urně dojdou o tom rozhodují jiné impulsy. Stejně blbě vycházejí volební kalkulačky, které jsou navíc sestavené podle naprosto debilních otázek, které běžný volič vlastně neřeší, protože se absolutně nevyzná v orgánech EU, vůbec netuší, jak probíhá tamní legislativní proces a tak se do eurovoleb projektuje svoje představy z domácí politiky.

Eurobvolby jsou vždycky určitým referendem o vládě a vždycky reflektují více domácí trendy a domácí politiku, než tu evropskou. Letos je rozhodně silnějším tématem mír na Ukrajině než reforma Frontexu a dopady migračního paktu na ČR než odsun migrantů někam do třetích zemí. Grýndýl je tématem, protože nám zdražuje auta, bere práci a zdražuje topení. Ne proto, že by někdo řešil nějaké CO2 nebo klimatickou změnu.

I eurohujerská Danuše Nerudová mluví především o zlých populistech u nás doma než o Evropě. Kdyby mluvila o evropské radě a radě ministrů, diváci by za chvíli začali zívat. Kampaně všech stran vůbec nejsou o Evropě, ale našich domácích problémech. Česko, pro tebe všecko, Silnější Evropa, bezpečné Česko… nepochopili to jen Piráti a SOC-DEM. Podle toho to také dopadne.

V eurovolbách má víc než kdy jindy smysl, sledovat při volebních průzkumech jen trendy. Výsledky mohou být klidně o dost jinak. Ale všeobecně platí, že strany, které průběžně oslabují, dopadnou hůř než předpověď a strany které průběžně sílí, dosáhnou lepších výsledků než předpověď. Co nám tedy trendy o těchto volbách říkají?

SPOLU se pořád propadá. Skutečně to vypadá, že bude mít tak čtyři mandáty. Z bezpečné Evropy a silnějšího Česka jim zůstala jen válka proti Rusku. Jiné téma od Vondry neuslyšíte. Zároveň má Saša co dělat, aby od sebe odvrátil všechny nařčení, že tomu grýndýlu vlastně dost napomohl a hlasoval pro něj. On to umí odrážet jen směrem k ruskému nebezpečí za každou cenu. Ale téma je vyčpělé. Už trvá příliš dlouho a lidé příliš zřetelně vidí, kolik to zadržování Ruska stojí. Vidí to v každé cenovce v supermarketu a pokud se jim to nelíbí, jsou z nich hned proruští kolaboranti. Takhle to Fiala postavil a teď mu to „lůza“ spočítá. Inu, nepopulární premiér, kterému dali zlatou medaili v hokeji.

U Starostů se začíná projevovat efekt Danuše. Jejich růst se zarazil. Inu, Danuše mluví a je totálně, totálně a totálně blbá. Je blbější než Černochová a to už je co říct. Zároveň si není vědoma svých hendikepů a fakt si myslí, že je mladá a pohledná. Je to stejné jako v prezidentské volbě. Na začátku vypadala Danuše jako výhra, na konci z ní byla Blbuše. Teď to nebude jiné. I Deník N se jí rozhodl raději zaříznout a napsal o ní velmi dehonestující reportáž. Danuše je dobře nabrífovaná a říká slovo „populismus“ v každé větě, ale všichni vidí, že je to jen fráze. Když k tomu přidá ještě evropské dluhopisy na financování grýndýlu, tak je konec. Starostové nakonec zřejmě tři mandáty nezískají.

Piráti se kupodivu drží a vypadá to, že si svoje tři mandáty udrží. Ale mají stejné voliče se Starosty, takže o co uspějí Starostové, o to neuspějí Piráti a naopak. Jsem zvědav, jestli se ještě projeví efekt Ferjenčík, protože debilnější předvolební video než s ním jsem neviděl. To překonalo v infalntilnosti dokonce i Danuši. Každopádně bych si myslel, že buď budou mít Starostové tři mandáty a Piráti dva a nebo naopak.

Strany sněmovní opozice by měly zpozornět a vážně se nad sebou zamyslet. Podle všech trendů to vypadá, že budou rádi, když si udrží to svoje. Což je po dvou a půl letech Fialovy hrůzovlády dost slabý výsledek. Veškerý přeliv voličů totiž nejspíš zužitkují neparlamentní subjekty. Jestli se to doopravdy stane, zůstane i hnutí ANO jen svým vlastním stínem a Andrej Babiš už nikdy nezopakuje svoje výsledky.

Proč? Inu, protože v těch zásadních a důležitých otázkách hlasovalo hnutí ANO v souladu s vládou, ačkoliv nemuselo. Příkladem je třeba obranná dohoda s USA. Když jsem o tom loni v létě napsal článek, Andrej Babiš mi zavolal a seřval mě, že tomu vůbec nerozumím. Jsme o rok dál a jak vidno, rozuměl jsem tomu víc než jeho tým marketérů. Teď budou rádi, když obhájí svých šest mandátů a pokud dostanou sedmý, bude to jen díky velkému množství propadlých hlasů. Catch all party se transformovala ve stranu mírného odporu v mezích zákona. Volič chce, aby ho zastupoval tygr, Orbán, Trump, Fico. Nestojí o českou verzi Macrona.

SPD mělo v uplynulých dvou letech jedinečnou příležitost, stát se lídrem protestů. Okamura to odmítl, protože nechtěl být v médiích za extrémistu. Nechtěl být Orbánem, jen Salvinim. Nechtěl být Trumpem, jen LePennovou. Stejně je pro novináře pořád extrémista – pořád ho zobrazují nahnědle, ale jeho taktika vedla k tomu, že SPD působí ve sněmovně naprosto zdomestikovaně. Podobně jako Meloniová v Itálii. Politika je o symbolech – kdybych se zeptal příznivců SPD na nějaký příklad, kdy Okamura ve sněmovně statečně hájil jejich hodnoty, zřejmě by nevěděli, i když takové činy proběhly. SPD je prostě nezužitkovalo. Díky tomu jsou teď v pozici, že mimoparlamentní subjekty získávají hlasy především na jejich úkor.

Punc protestní strany si od SPD ráda vzala Kateřina Konečná. Trendy říkají, že si dostane dva mandáty a může začít reálně snít o třetím. Inu, od začátku svou skladbou kandidátky cílila na propadlé hlasy z Alternativy, od SOC-DEM si vzala sociální témata, od Okamury si vzala třeskutá témata, od odborů si vzala obhajobu pracujících od Agrární komory převzala obhajobu zemědělců přes Jandejska. A vede velmi kvalitní kampaň. Ne, nejsem neutrální a když jsem se s Kateřinou koncem loňského roku potkal, s chutí jsem přidal ruku k dílu, protože přesně po tomhle jsem volal. Povedlo se to lépe, než jsem si myslel. Pokud si Piráti pohorší, Starostové neposílí a Vondra bude dál volat po celoevropské válce s Ruskem, tak bude mít STAČILO! tři europoslance.

Neparlamentní pravicové strany jsou ve vzájemném klinči, kterému ještě napomohl i Okamura svým rozkročením kandidátky doprava. Trendy říkají, že Šlachta s Turkem jsou z těch tří nejblíž mandátu. Ale aby Turek mohl uspět, musí Rajchl pohořet. Aby mohl uspět Rajchl, musejí pohořet Svobodní. Aby mohli uspět Svobodní, musí být Turek zklamáním. Připočítejte do toho ještě Macha, který byl u Svobodných, přidejte generála Blaška a máte pět slimáčků na jednu kapustičku. Všechny trendy ukazují, že soupeří o stejného voliče. Uspět může jen jeden. Tečka. Víc mandátů prostě není k dispozici.

Netroufám si říct, který z nich to bude. Turek je teď v kurzu a oblíbený u tzv. Pražské hospody, Rajchl na úspěchu pracuje už dva roky, Svobodní nejlépe čerpají zklamané voliče ODS. Ale všichni si svou kampaň postavili tak, že je těžko budou volit levicově zaměření voliči. Kateřina Konečná děkuje a Okamura díky tomu uteče hrobníkovi z lopaty.

Vzhledem k tomu, že je český národ prosíravý, nic bych nedal za to, že všichni tři budou mít zhruba stejně a nepřekročí pětiprocentní kvórum. Jste-li pravicoví voliči, měli byste se dohodnout, komu to hodíte. Jinak ten jeden mandát dáte buďto SPOLU a nebo hnutí ANO, což je z vašeho hlediska prašť jak uhoď. Pokud neuspěje jeden z trojice Svobodní, PRO nebo Šlachta, tak zachráníte renomé Andreje Babiše nebo Petra Fialy. A protože takové věci u nás vždycky končí tím nejhorším možným způsobem, nejspíš zachráníte našeho milovaného Blyštivého Péťu, protože díky vám se do europarlamentu dostane Vondra i Vrecionová.

Tentokrát to má jednoznačně v rukou konzervativní pravicový volič.

Ale jakýkoliv apel je marná snaha. Já minule neuspěl s apelem na levicové voliče, aby volili ANO nebo SPD. O apel na pravicové voliče se nebudu ani pokoušet. Tentokrát mám výhodu, že konzervativní levicový rebelský volič vlastně nikoho jiného než Kateřinu Konečnou volit vlastně ani nemůže. Šmarda není soupeř a Okamura se od těchto voličů dobrovolně vzdálil.

Prosím… tohle všechno platí pro onoho přelétavého voliče, který rozhoduje volby. Tohle neplatí pro tvrdé voličské jádro. Kdokoliv se může cítit dotčen tím, že je levicový, ale přesto volí Rajchla, protože ten má ve straně nejlepší a nejmorálnější lidi. Nebo sice nemá rád Macha, ale stejně bude volit SPD, protože je to záruka nepropadlého hlasu. Nebo se mu líbí, co Rajchl říká, ale raději to hodí hnutí ANO. Volby vyhrávají voliči, kteří politiku sledují povrchně a rozhodnou se nikoliv podle velkého množství informací, které si za dva roky nasbírali, ale podle jedné debaty v televizi. Je zbytečné mi psát, že vy osobně to máte jinak. Neřeším jednotlivé lidské příběhy, řeším trendy.

K volbám si toho ještě řekneme hodně, ale v této chvíli bych řekl, že se stále hraje o tři mandáty pro mimoparlamentní opozici. Voliči mimoparlamentních pravicových stran mají ve svých rukou, zda budou mít jednoho svého zástupce a nebo zda zachrání kůži SPOLU nebo ANO. Vše ostatní se zdá být nepřekvapivé, tedy pokud nepřiletí ještě nějaká černá labuť ala atentát na Fica.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (275 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Abych si zachoval tvář, budu volit Svobodné. Asi můj hlas propadne, ale zase si říkám, když to takhle bude vnímat každý, tak hlasy menších stran vždy propadnou, a ti menší vlastně dopředu nemají šanci.

Takže zvedám prapor nás, co jsme v menšině, ale hodláme zachovat svojí tvář a v něco věříme. Promiňte, vidláku, vím, že vaše argumenty jsou správné, ale já neumím dělat kompromisy.

Průměrný počet slepic: 3 (98 hlasů)

Buďto vyhraju, nebo si nabiju držku. S oběma variantami mám letité zkušenosti. Ale to, co je mezi tím, je nuda a mě nuda nebaví.

Průměrný počet slepic: 2.7 (62 hlasů)

Nic si z toho nedělejte, berrnarde. Já Vám jen budu až do voleb furt přehazovat, že jste to byl právě Vy, který udržel v sedle Petra Fialu a zachránil mu kejhák... :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (120 hlasů)

že jsem ho vlastně zachránil já. Takový křesílko někde v dozorčí radě by se šiklo. Nejsem náročnej. 100 kolíků mi měsíčně stačí.

Teď vážně. Vládní koalice je u mě volebně nepřijatelná. Nebudu to rozvádět, ale jeden příklad - ODS zlevicověla, už to dávno není konzervativní strana. Vlastně druhý příklad, nemohu si pomoci - Piráti, to je extrémně levicově zaměřená skvadra volů a já araba a transsexuála za souseda nechci.

Co se týče opozice, hnutí ovládané jedním člověkem hlas nedám, jelikož si myslím, že Měsíc není planeta. SPD nedokázala využít svůj potenciál a její vedení evidentně nemá na to se chopit vesla. Konečná je možná dobrá, ale já jsem kromě svojí rusofobie i komunistofob. Oni se hezky usmívají, ale zatím to vždy s nimi dopadlo blbě. A jak řekl hezky ten žid Einstein, nemůžete dělat stejné postupy a očekávat jiné výsledky. Motoristy vůbec neznám. Šlachta mě sere, že má hustší vousy než já. Rajchl, to byl pokus na tři demonstrace a za chvíli po něm pes neštěkne. Jestli jsem na někoho zapomněl, omlouvám se, ale to taky o něčem svědší.

Takže vlastně jinou možnost, jako opravdu konzervativní pravicový volič, nemám.

Průměrný počet slepic: 2.5 (83 hlasů)

Rusové mě neděsí, ale jinak to vidím stejně. Nejhorší je, že ani ti Svobodní nejsou ideální, ale jsou jediná nelevicová volba.

Průměrný počet slepic: 2.4 (43 hlasů)

Proto mi před chvíli poslali žádost o "nějaký příspěvek", aby mohli "slavně zvítězit". Poslal jsem. Ale nevěřím, volit budu někoho jiného. Nejsem naivní, tahle volební romantika (matematika) mě nebere. Ale co s penězi, že? Peníze jsou hnůj, je potřeba je rozházet, aby z nich byl nějaký užitek.

(Mařenka z Arény)

Průměrný počet slepic: 2.4 (23 hlasů)

Berrnarde, mám to úplně stejně. Tentokrát chci opravdu volit podle svého svědomí. Tedy Svobodné. Je k zblití, že nikdo nedokáže udělat nic s tím, aby nebyli v předvolební kampani diskriminováni, aby cinknuté "průzkumy" ovlivňovaly nerozhodnuté voliče, aby neinformovaní voliči vůbec neměli šanci se o nich něco dozvědět, protože veřejnoprávní námi placená média dávají svůj prostor jenom "kandidátům s potenciálem".

Bohužel je stále ještě moc/většina lidí, kteří čerpají info pouze z propagandistického mainstreamu a proto se budou rozhodovat mezi pětikolkou a Babišem... a taky škoda těch, kteří jsou z toho svinstva frustrovaní tak, že k volbám vůbec nepůjdou.

 

Průměrný počet slepic: 3 (58 hlasů)

Mám nového našeho voliče. Mojí ženu. Původně tam vůbec jít nechtěla, navrhl jsem jí Svobodné, ona na to, že ten hlas propadne. Já na to, že sice propadne, ale do urny. Teď jde o eurovolby, kdy těch našich pár poslanců tam stejně nic nezmůže. I když vidlákem tak nenáviděný Saša tam něco dokázal s tou Euro 7.

Ale důležitější budou ty další volby pro naší zemi. A já si říkám, že když ta naše strana nebude mít preference 2,5 ale třeba 4, mnoho lidí, kterým se tato myšlenka líbí, už začnou uvažovat, že by pak jejich hlas nemusel být ztracený. A pak to tam třeba hoděj. Taky třeba nehoděj. Já jsem v tomto tchatcherovec. Ona taky vždy šla přímo za svým cílem.

Průměrný počet slepic: 2.5 (49 hlasů)

Také mi vadí nerovné podmínky při propagaci neparlamentních stran v mainstreamových médiích. Zvlášť do očí bijící mi přijde účast pana Šlachty v některých diskuzích, kam se Svobodní ani PRO nikdy nemají šanci dostat. Pan Šlachta založil stranu těsně před parlamentními volbami a stačilo ho párkrát ukázat v televizi a za pár měsíců měl 4,5% vpodstatě bez práce. Pan Raichl místo toho dostává v TV jen rozhovory s moderátorem (Wolfová) nebo dikuzi společně s Mourkem a Lanem :-) , přestože na své straně pilně pracuje už dva roky. Hlavně aby nemohl konfrontovat Víta Rakušana jako to mohl třeba pan Šlachta. Další nefér taktika jsou předvolební průzkumy, které sice nikdy nevyjdou, ale dokážou ovlivnit volbu hodně voličů. Přece nehodím hlas Rajchlovi, když ho v předvolebních průzkumech ani nepíšou. Jenže ty průzkumy platí zadavatel, což bývají velké parlamentní strany nebo mainstreamová média. To ONI si určí, koho tam chtějí a koho ne. Když jde zmanipulovat "hokejkový graf" globálních teplot pro podporu Green dealu, tak věřte, že jde zmanipulovat výsledek předvolebního průzkumu pro podporu šancí "opravdových demokratů" ve volbách. Jak by jste za týden volili, kdyby Stačilo! v následujícím grafu mělo jen 2,5%, nebo by tam zcela chybělo? Pravděpodobně by jste to raději hodili někomu, komu ONI přisoudili nad 5% a zároveň Vám názorově jakžtakž vyhovuje. Hlavně aby Vám nepropadl hlas. Tomu já tedy říkám manipulace jako hrom......

průzkum

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

je to přesně tak, jak píšete. Takhle to opravdu funguje. Někdo vidět a slyšet je a někdo není. Někomu lidé naslouchají a někoho ignorují. Někdo „trousí moudro když promluví a někdo trousí blbosti kudy chodí“. Máte pravdu, protože spravedlnost ani rovnost příležitostí v praxi neexistuje. A stejné to je s i politikou, ta která po spravedlnosti a rovnosti touží bývá vždy neúspěšná.

A zároveň právě v tomhle je ta finta. Někdo si dokáže zařídit, že je vidět a slyšte a někdy dokonce i má co sdělit národu právě tam, kde chce aby ho vidět a slyšet bylo.  Někdo to nedokáže a tak mu zbývá jen čekat, zda si na něho náhodou někdo vzpomene, nebo zda mu nějaký rovnostářský systém dá rovnou příležitost a pak si tam může stěžovat, že ho jinde vynechávají. A že takových je i mezi těmi co teď kandidují.

 Existuje však způsob jak se zviditelnit a být slyšen i pro toho, kdo není libtardím favoritem a oblíbencem, není ani středobodem zájmu velkých médií, která o něm přesto píší, protože je to potřeba. Příkladem je Vidlák. Pronikne všude, kam má zájem proniknout, protože ví  kde, kdy a jak.

„A o tom to je“.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

Pravda, a proto budu volit Rajchla, odpracoval si to tak má dostat šanci ukázat, jestli to co říká bude taky dělat. Znalosti, odhodlání a energie má dost. Konečnou ne. Sice taky "maká", ale jak je tam dlouho? A nic, stejně jako Okamura. Řečí má dost, ale co přetavil do nějakého viditelného posunu a výsledku. Takže nám ty hlasy opravdu asi propadnou... prostě alternativa se na jednom spolku nedomluví. Tak nám to patří, makat pro 5kolku a nechat se okrádat a být za voly celé EU.

Průměrný počet slepic: 3.5 (30 hlasů)

si to odpracoval, ale nemá "body."  Ale paraziti co se jenom vezou, ti budou mít hody!

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Jsem dlouholetý volič SPD a v parlamentních volbách 2025 je budu nejspíš opět volit, ALE.....objevila se zde nová strana PRO a pan Rajchl. Samozřejmě ho neznám osobně, takže ho mohu hodnotit jen podle výstupů z médií a jeho FB profilu. Každopádně na mě působí že ví co chce a jak toho dosáhnout. Jeho plány jsou racionální, všechno má promyšlené. Za kovidu byl aktivní a dokázal účinně bojovat proti tehdejšímu establishmentu (strana ANO), což je jistě užitečná zkušenost. Uvědomuje si, že ta ABSOLUTNĚ NEJDŮLEŽITĚJŠÍ VĚC NA SVĚTĚ JE SPOJENÍ VLASTENECKÝCH STRAN PŘED PARLAMENTNÍMI VOLBAMI (myslím si to samé) a po eurovolbách se o to chce pokusit. Čím víc hlasů teď dostane, tím silnější bude mít pro jednání mandát. Proto v těchto volbách udělám vyjímku a hodím č. 6, protože chci, aby už konečně tu skutečnou opozici někdo sjednotil (když to nejde samo) , abychom se zde pořád neplácali v takovém hrozném marastu. Možná se pletu a pan Rajchl je jen kariérista, něčí loutka, řízená opozice, která nic nedokáže, ale abych to zjistil, tak klidně risknu propadnutí svého hlasu. Ať se s tím jedním europoslancem navíc v sedmisetčleném europarlamentu Pětikolka a ANO třeba zadáví......Howgh

Video čas 9,20-12,30

https://m.youtube.com/watch?v=io7rdfeoYUI&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fstranapro.cz%2F&embeds_referring_origin=https%3A%2F%2Fstranapro.cz&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo

Průměrný počet slepic: 3.7 (22 hlasů)

Rajchl nejen že postavil dobrou stranu a hedně si odpracoval, ale Rajchl je chytrý a vzdělaný chlap, který navíc rozumí právu. Je schopný organizátor, ví co kdy, kde a jak má a může říct, doufám že zná slušně jazyky a navíc je to táta tří dětí, což je pro mi sympatické. Někteří z jeho blízkých spolupracovníků a sympatizantů jsou lidé na svých místech. Faktem je, že Rajchl má spoustu nepřátel a udělal nějaké věci, které mu vyčítají a hned tak nezapomenou. Rajchl jak jsem ho slyšel, má zájem v Europarlamentu pracovat hlavně proto, aby získal přístup do médií, která ho nyní ignorují. Ale tenhle flek, jak také říkal, není jeho vysněnou funkcí. Zajímá ho práce v parlamentu České republiky. Rozhodně ale patří mezi těch pár co se dají spočítat na prstech, kteří pokud budou sedět v Bruselu budou tam něco platní.

Já Rajchla volit nebudu, ale to nic nemění na faktu, že bych byl rád, kdyby byl úspěšný. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

nevadí ?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Generální tajemník Jens Stoltenberg dostal od komunistického rozvědčíka Řád TGM za zásluhy o rozvoj demokracie a upevňování stability ve střední Evropě.

A že jsem tak smělý - mohl bych vědět, jak konkrétně tady tu demokracii a stabilitu upevnil?

Bytostně mi vadí degradace vážnosti vyznamenání nesoucího jméno nejvýznamnější osobnosti našich dějin. O to více, že Tomáš Masaryk by s ohledem na své morální zásady jak předávajícímu tak i přebírajícímu v životě nepodal ani ruku. (FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.8 (90 hlasů)

 

Včelka mája napsala: Generální tajemník Jens Stoltenberg dostal od komunistického rozvědčíka Řád TGM za zásluhy o rozvoj demokracie a upevňování stability ve střední Evropě.

 

PŘIPOMENUTÍ

Ve druhém kole prezidentských voleb prezidentský kandidát Petr Pavel získal 3 359 301 hlasů oprávněných voličů. To je fakt neuvěřitelná porce! Teď jsou všichni tito voliči určitě šťastní, pyšní a hrdí na svou šikovnost při rozhodnutí komu to do té urny hodili. Teď už konečně všichni máme co jsme chtěli…

A další volby jsou za už rohem...  je to další příležitost,  komunisté se už těší, očekávají tři mandáty.

Kupředu levá

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

Vůbec bych si nedovolil hodnotit TGM , je to od vzniku republiky jedna z mála jejích trvalych jistot.  Právě jsem dočetl historickou práci Josefa Kalivody (historik žijící v USA) “Genese Československa” a musel jsem konstatovat , že jsem ve svých 72 letech stále naivní a pro politiku nepoužitelný. TGM byl především politik  a své zásady, pokud to bylo nutné dokázal podřídit postupu účel světí prostředky (např. svého soka Düricha v Rusku obvinit , že je financován carskou vládou, která umožnila vznik československé armády a sám podobně pobíral britské peníze atp.). Takže si myslím, že by se nerozpakoval podat ruku leckomu, pokud by to pomohlo jeho jeho věci. Vůbec to nemyslím jako kritiku, politik musí jít tvrdě za svým cílem , jinak nemá šanci na úspěch a může poškodit i celý národ.

S poznámkou k TGM bych se vůbec neozval, nebýt právě souvislosti s tím cílem politiky a dneškem . Pánové si tenkrát také nic nedarovali a používali i nepěkné postupy, ale jedno měli všichni (Masaryk, Beneš, Kramář , Štefánik, Dürich, Hlinka, Šrobár, Rašín a další) společné - pracovali pro národ a samostatné Československo.

Bylo by krásné volit různé strany jako různé cesty k cíli, který je nezpochybnitelný. Dnes si volič není jistý ani tím cílem politika ani tím pro koho pracuje …. a už jsme si na to zvykli.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Dlouho, dlouho, jsem myslel, že to hodím Turkovi.

Ale jeho vášnivé obhajování NATO kvůli hlasům bývalých voličů ODS mě přesvědčilo, abych to hodil Konečné. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (94 hlasů)

není konečná volba. To je jenom vyhrůžka věrchušce. A proto ji asi budu volit. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (47 hlasů)

ani kdybych přehlédl že je komunistka. Už předvedla jak hlasuje, tak to by tedy opravdu nešlo. Nebo se nějak najednou polepšila?

Průměrný počet slepic: 2.4 (30 hlasů)

O tom hlasování Kateřiny to rozšířil Okamura před 5 lety, ona ho zažalovala a musel se jí omluvit.  Máte problém - teď budete muset volit ji a ne Tomia, protože jste určitě zásadový člověk a lháře volit nemůžete, že? 

Tady máte důkaz: 

https://www.youtube.com/watch?v=go07y41X_Kk

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

35:30 min

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Ještě jsem se  k tomu včera vracela, abych mohla napsat i čas, ale  zůstal jen v mé hlavě. Naštěstí jsou lidé jako Vy, kteří rádi vypomohou :-). Hezký zbytek dne. 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

se moc nemění a tak očekáme to Konečné řešení. Přesto, poraď moudrá hlavo, není účinnější Turek a jeho Savo?  Dnes už mohu zvolat hurá, neb to zvládne Okamura. Co se týče Danuše, tak to je dost nepovedená STANu retuše, či vyumělkovaná inteligence bez duše.

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Trump je prvním odsouzeným prezidentem USA a jeho uvěznění má vyvolat občanskou válku! Slovensko se mění na Sicílii a Bratislava na Palermo! Otec v luxusním SUV navedl 6-letého syna, aby si natáhl kuklu, vyklonil se z auta a namířil atrapu pistole na dům nového slovenského prezidenta! Mezitím strana slovenského ex-ministra obrany rozesílá do schránek Slovákům štvavý předvolební pamflet plný nenávisti proti SMERu, to neuvěříte!

podrobně zde: https://aeronet.news/trump-je-prvnim-odsouzenym-prezidentem-usa-a-jeho-uvezneni-ma-vyvolat-obcanskou-valku-slovensko-se-meni-na-sicilii-a-bratislava-na-palermo-otec-v-luxusnim-suv-navedl-6-leteho-syna/

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

PRONEWS.GR

dnes píše:

Čína: "Společně s Rusy budeme bránit spravedlnost ve světě"! – Peking se připojí k Moskvě ve třetí světové válce. Ani USA nemohou čelit spojené síle dvou supervelmocí.

-----

Americký ministr zahraničí: "Spojené státy nemohou být v bezpečí, pokud není bezpečná Asie".

Navzdory válkám v Evropě a na Středním východě asijsko-pacifický region „zůstává dějištěm operací“, jemuž USA dávají „prioritu“, dodal.

-----

Voličská podpora N. Trumpovi po jeho odsouzení a politickém „převratu“ demokratů „raketově vzrostla“.

Získané z darů přes 50 milionů dolarů za 24 hodin na svou volební kampaň!

-----

Elon Musk: Podpora D. Trumpa po jeho odsouzení. Obhájil bývalého prezidenta a vyjádřil obavy o právní systém USA.

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

kulhavy jsme nepoucitelni

Týden před volbami do Evropského parlamentu jsme měli možnost vidět řadu výzkumů veřejného mínění a predikací výsledků. Vzhledem k současné situaci u nás i ve světě k relativně šokujícím. Je evidentní, že lidem stále nic nedochází a jsou schopni volit ty, kteří jim systematicky škodí.

   V podstatě se částečně opakují parlamentní volby. Tedy aspoň podle těchto výzkumů. Celé klání vyhraje ANO, tedy liberální prounijní strana vysílající dosud do  Bruselu taková esa, jakými jsou Jourová a třeba Charanzová. O jejich kolaboraci se systémem mířícím proti národním státům nelze pochybovat. Náskok ANO se tenčí a zmizí úplně při součtu předpokládaného počtu europoslanců zvolených koalici Spolu a dále se STAN a Piráty. Současná vládní Pětikoalice tak získá opět převahu a ostudná Nerudová se zashnízdí ve zlatém dolu. Pro aspoň trochu přemýšlející lidi je to hrozná představa. Nicméně to ukazuje, že Čechům a Moravanům vůbec nedochází, jaké následky jejich hloupost bude mít. Preference SPD naopak poklesly a přiblížily se k nim dvě sdružení, tedy Stačilo s Kateřinou Konečnou a Přísaha s Motoristy představovaní Filipem Turkem. Konečné ve větším rozletu brání předsednictví v KSČM a její bývalé nadšení pro vakcinaci, Turka zase potápí Bobošíkovou vznesené dotazy na minulost lídra kandidátky a na jeho vztah k NATO, EU a adopci dětí homosexuály. Jisté je, že dle predikce by SPD, Stačilo a ve volbách Turkem vedení Motoristé společně s Přísahou získali celkem cca 23 % hlasů, což je skutečně málo na to, co se tu děje.

  Mimo EP by tak zůstali Svobodní mající po dlouhé době rozumné kandidáty a názory. Jsme nepoučitelní. Pošleme do Bruselu zástupce těch, kteří dostali Českou republiku do naprosto nejhlubšího ekonomického propadu v moderních dějinách a udělali z nás vazaly Západu. Niedermayer je více Evropan než Čech, navíc pořádný grázl, ale zdaleka není jediným multimilionářem zbohatlým na přikyvování vedení EU. Evropská unie se militarizuje a stává se odnoží NATO. Plní příkazy jeho vedení ve vztahu k Rusku a Ukrajině, což umožňuje plenění našeho i evropského rozpočtu ve jménu agresivního chování k Ruské federaci. Jsme svědky zatahování Evropy do 3.světové války, přičemž právě její území bude bojištěm, dojde li k ní. Ptáme se. Jak je možné, že lidé u nás dávají hlasy ODS, Top 09 na KDU-ČSL a jejich kandidátům, když oblíbenost Fialy, Pekarové a Jurečky jsou téměř na nule? A kdo může podpořit Nerudovou hlásající ve velkém bludy a nesmysly, navíc jako favoritku Dozimetra Rakušana? A s ní v USA vyučeného Farského? Kdo mimo fanatiků a feťáků podporuje demagogy Piráty Kolaju, Peksu či Gregorovou? Kde se berou ta jejich vysoká čísla znamenající další pohodlné roky v bruselském kokainovém paláci?

  Zatím ještě nejde o skutečné výsledky, pouze o průzkum možných preferencí. Přejeme si, aby byl cinknutý, tedy aby ukazoval pro Pětikoalici a ANO optimističtější výsledky, než jaká bude realita. Pokud je však blížícím se skutečnosti, považujeme český národ za nemocný a směřující k sebevražedným úmyslům. V Evropských volbách se očekává celkově větší vzestup stran majících částečně euroskeptické názory. Tento předpoklad se však u nás zatím nenaplňuje, protože pokud přibyde někdo nový s podobnými myšlenkami, jako má SPD, jde to na úkor této parlamentní strany. Eurohujeři si nadále drží svá procenta a jen se o ně mezi sebou nepatrně přetahují. Celé to pak vytváří dojem, že se tady máme díky EU dobře, nic nám nechybí a v podstatě jsme s vývojem spokojení. Jako fakt?

  Máte ještě týden na přemýšlení. Dle nás Gregor a Šichtařová do Bruselu patří více než Niedermayer, Vrecionová, Vondra, Nerudová, Farský, Piráti či kdokoliv z ANO. Důvodů je k tomu mnoho, jen si musíte srovnat v hlavě, jestli chcete radši prosperitu, svrchovanost, samostatnost a mír, nebo preferujete Green Deal, zbrojeni, válku a Great Reset provázené vysokými daněmi, nadvládou zahraničních korporací, obchodních řetězců a bank, centralizování moci v Bruselu a ztrátu svobod. Pokud jste zastánci druhé možnosti, vaše děti budou jednou nešťastné. Ale je to na vás….

Jindřich Kulhavý    1. 06 2024

www.inadhled.live     

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Vtipy a obrázky - Redakční diskuse - Diskuse - Šťastné ženy - zábava,  soutěže, články, diskuse to jsou Šťastné ženy

O moc vlastně ani tolik neběží....

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

Trendy! Vidlák jako prognostik pracuje výjimečně. On používá hlavu. Přiznává, že není nestranný. Pozoruje a zaměřuje se obecně na  trendy! Trendy v souvislosti s volbami představují stylizované chování lidí ve smyslu módní, moderní, přizpůsobivé, účelové, neryzí. Proto Vidlákova předvolební prognóza pravděpodobně dosti přesně vyjde, na rozdíl od výsledku práce prognostiků co důsledně svá díla přizpůsobují přání svých zadavatelů.

Když jsem přečetl dnešní Vidlákovy Trendy, pochopil jsem, že můj způsob předvolebního uvažování je zcela mimo mísu.  U toho, komu z nějakého důvodu svěřuji zastoupení, vždy zkoumám jeho schopnost zastat výborně a spolehlivě danou úlohu. Dávám mu důvěru a předpokládám, že zůstane názorově pevný i v době, kdy mu to nepřinese prospěch.

Ale  pro některé voliče tohle asi není důležité, jak to tak sleduji. Výběr osob ucházejících se o pozici poslanců, volených do Evropského parlamentu, zřejmě vůbec s jejich schopností důvěryhodně, spolehlivě a výborně odvádět poslaneckou práci, nesouvisí. Kandidátní listina je rozsáhlá. Ale ti použitelní se dají spočítat na prstech. Pravděpodobně, někteří z těch co tam mohou být  něco platní a mají co říct, na poslanecký mandát nedosáhnou, neuspějí a vypadnou. (Budižkničemu Danušovského typu se naopak chytí a uspějí.)

Kdo v Bruselu na několik let usedne se dozvíme už za pár dnů, ale k čemu tam většina zvolených bude, to tušíme už teď…

Průměrný počet slepic: 4.4 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

poslední debaty v různém složení kandidátů a mohu za sebe říci, že nejlepší z nich byl Zaorálek. Mluvil zasvěceně, věcně a hlavně věděl o čem mluví. Je na něm vidět, že se pohybuje v politice dlouho a může vznášet připomínky a argumenty z vlastních zkušeností, ne jen ty naučené, jako Blbuše. Kolaja se jen přiblble usmíval a neustále kroutil hlavou, ať už mluvil, kdo chtěl. Jen Blbuši obhajoval i když plácala nesmysly. Kateřina také zůstala svá a pokoušela se překřičet všechny, kteří říkali něco, co se jí nelíbilo. Ostatně jako vždycky. Moc velký dojem tím na lidi neudělá, bude třeba ji vytěsnit a zakroužkovat p. Rédovou  a Jandejska. Ti budou přínosem, protože se drží svého kopyta a budou se za něj bít. Je mi líto Dr. Davida. Svojí slušností nemá šanci přesvědčit voliče, že i když je s SPD, je to tahoun a odpracoval v EP nejvíce ze všech.

Průměrný počet slepic: 3.8 (27 hlasů)

Zadolárek, pardon Zaorálek, umí mluvit dobře. Ovšem, pamatuji si na dobu, kdy nejen rád čekal na "Godota", ale byl i viditelně tzv.  proruský. Časy se však mění a jen blbci údajně nemění názory (viz. Miloš Zeman). David je dobrej a slušnej chlap, snad proto si na něj v nedávné diskuzi na TV Hrůz ( nebo Njůz) vyšlápla ta nejsvětější politička Katka Konečná. Body  tím u mě samozřejmě nejen nezískala.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

"Kibic, drž klapajznu, nebo tě po ní čmajznu!"

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

mariáše

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdo volí pětikolku a nevolitelné strany, volí toto:

https://english.pravda.ru/news/hotspots/159745-stabbing-attack-german

Uvádím ruský web, protože jinde to video rychle mizí. K blití jsou rovněž komentáře "majnstýmu"...

Přidávám odkaz na další -delší video, z něhož je vidět neschopnost  (?!) policie: policajt pacifikuje jednoho z obránců napadeného, přičemž je sám málem zabit skutečným vrahounem. A tento obránce napadeného je pak  předmětem zájmu policie.  Dobrý je i text, přeloží google.

https://x.com/Haintz_MediaLaw/status/1796580827494539470

Podívejte se na střelce, který jako jediný reagoval správně a islamistu zneškodnil:

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

padouch začal bodat do policajta, před tím nechali padoucha, aby se vyřádil na civilech a pak ho nepochopitelně nechali jít. Po akci nasazují klepeta obětem, krásná práce. Už jsem to i viděl, že policie padoucha nechává být a útočí na oběti, asi je to standardní postup. Jen tenkrát nebyl ve hře nůž, ale bojový pes. Jakpak to asi bylo na FF UK? Jak nahnali ty studenty na náměstí do střelcova zorného pole, úžasné! A pak se ještě pochválili. Kdypak se dozvíme o co šlo?

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Vše už tu bylo. Před lety jsme měli taky jednu univerzální kandidátku, která se hlásila na kde co. Jakmile Bobošíková poznala, jak se ztrapnila, vrátila se ke svému řemeslu a tam jí to docela jde. Tohle však KRAMLA (krásná, mladá) v sobě nenalezne, navíc se může vrátit jen k dýlování titulů. Docela se divím, že si ještě nikdo nedal tu práci, aby nalezl její publikační činnost pro získání profesury. Četl jsem, že tkvěla dost v těch predátorských časopisech, kde vám za prachy otisknou třeba zdraví prospěšnost receptu na klobásy ze starých mobilů, uzených pneumatikami. No, a pak bychom se mohli z první řady kochat, jak ji ty tituly s nebetyčnou ostudou odnímají.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

byla taky hrozně až nechutně ambiciózní, ale faktem je, že většinou měla rozumné názory na rozdíl od té brněnské krávy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

její reportáže jsou jasné a rychlé, podložené. Třeba když u ní byl Turek, pěkně se potil...

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Bobošíková je vždy perfektně připravena a většinou ji stačí krátký čas aby řekla to podstatné, na rozdíl od mnohých komentátorů, kteří většinu času stráví tím, jakou měli cestu do studia a podobných nepodstatných informací.

Filip Turek je kandidát mladých elit. Nejsem ani mladý, a nikdy jsem nepatřil mezi elitu, takže jej volit nebudu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

volte kyvadýlko! Za odměnu pak spatříte pěkný divadýlko!

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Místo jiné strany lumpů, zvolte rovnou pěknou žumpu!

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

volí ROMA LUMA!

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Lepší život pro lidi - min. mzda 70.000Kč, min. důchod 50.000Kč... Většinu kravinu, volič těžko uvidí!

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

PRO - Jindřicha Rajchla.  Šest není sex! Tahle strana nemá žádného Pávka a tudíž to není žádná ojebávka!

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Urza.cz: Nechceme vaše hlasy...Chceme jen prachy za hovno a to na věčné časy!

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Už dnes mají prý své jisté! Tak přísahají motoristé!

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Měl jsem těžký SEN, že bez Voltů nepřežiji ani den.

 

 

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)