A takhle to teď bude furt...

Autor

Sledujete trochu volební situaci v Německu? Oni tam teď mají zemské volby v Sasku a Durynsku. Očekává se velký nárůst AfD a také BSW Sáry Wagenknecht, což je německá Kateřina Konečná. Sára Wagenknecht byla původně u die Linken a také se nemohla dívat na neustálé oteplování, ozeleňování a omigrování této strany, tak prostě založila novou konzervativně levicovou partaj. Měla úspěch v eurovolbách, teď se očekává, že bude mít úspěch i doma. Průzkumy jí dávají kolem dvaceti procent. Především v bývalém východním Německu, protože tam ještě existuje kolektivní paměť ohledně praktik utlačujících svobodu.

Vedle konzervativní pravice v podobě AfD tak mají Němci i konzervativní levici v podobě BSW. Někdy se budu muset zeptat Kateřiny Konečné, kdo s tou koncepcí vlastně přišel první, jestli Sára nebo Kateřina, ale obě dělají vlastně to samé – alianci zajímavých jmen, boj za chudé a pracující, národní zájmy a svobodu slova. Obě jsou protimigrační a nejsou ani zelené, ani LGBTXYZ.

Na německé mediální scéně to vypadá podobně jako u Hrušínského v divadle. Zděšení. Ruský agent, kam se podíváš, tolik kolaborantů a tak málo Foltýnů… Strategická komunikace tam také nezabrala (ano i oni mají podobné tupé zelené lampasácké debily), nepomohly ani tajné služby, které se pokoušely AfD přišít nějaké náckovské paragrafy a stejně tak nepomohlo, označovat Sáru Wagenknecht jako „Rudou Sáru.“

A tak se tam teď novináři hemží, komentář stíhá komentář, moudré hlavy ověnčené tituly z těch nejlepších univerzit se předhánějí v odsudcích, ale je to k ničemu. Dehonestace je zbraň, která častým opakováním ztrácí na účinnosti. Strach a panika se dá vyvolat jednou. Podruhé je to poloviční a potřetí si toho nikdo ani nevšimne. To je třeba ten důvod, proč si myslím, že z opičích neštovic nic nebude. Za covidu se lidé báli. Teď už je jim to jedno. Obzvlášť, když covid ukončil Putin svou speciální vojenskou operací ze dne na den.

Do toho se začíná mluvit o tom, kdo odpálil Nordstrým… že Scholz (i když od první minuty věděl, která bije) pomáhal vlastně německému nepříteli, který provedl největší teroristický útok proti kritické infrastruktuře v dějinách. Zakazují se nože a čím víc se budou zakazovat, tím víc se bude bodat do lidí zakázanými noži a policie to bude zvládat stále méně… obzvlášť, když má tolik práce s odhalováním verbálních trestních činů, které zpravidla spočívají v tom, že se nějakému Helmutovi nelíbí to píchání do lidí a vyjádří se rozhořčeně až sprostě.

Není náhoda, že právě teď před volbami odletělo do Afghanistánu první letadlo s několika deportovanými. Vláda prostě potřebovala podpořit ty své systémové strany, aby to nevypadalo jako totální kapitulace. Teď až do dalších voleb zase žádné letadlo s deportovanými nepoletí.

Do toho se ruští vojáci už prý probojovali do Pokrovsku a celá ukrajinská ofenzíva v „kurském oblouku“ uvázla úplně stejně, jako tenkrát ve čtyřicátém třetím. Poslanci ukrajinského parlamentu se už navzájem obviňují ze zrady banderovských hodnot a předhazují si, kdo může za zničení první stíhačky F-16. Rusům se hlásí stále více dobrovolníků, protože bojovat na Ukrajině je stále lépe placené a stále méně rizikové, úměrně tomu, jak ubývá bojeschopných Ukrajinců.

Ve chvíli, kdy čtete tento článek, tak už zřejmě víte, jak ty volby v Německu dopadly. Dívejte se pozorně na tamní cvrkot. Jednak to tam teď budou mít skoro furt a jednak v tom uvidíte odlesk toho, co se stane u nás. Málo platné, Čeká republika je německý zadní dvorek a díky tomu, že se Petr Fiala odstřihl od Ruska, tak nás zároveň o to pevněji přimknul k německé ekonomice, která v poslední době jaksi hapruje. Politicky to není jiné. Co se stane v Německu, to se stane i tady. Saša Vondra by řekl, že právě proto tu máme americké velvyslanectví, abychom mohli lézt do řiti ještě i jiné velmoci, ale oni teď Amíci mají také svých starostí dost. Nainstalovat Kamalu, to dá práci. Ona je něco jak naše Danuše Nerudová.

Fialova vláda a Scholzova vláda, to jsou v podstatě spojené nádoby. Ekonomicky i politicky. Zděšení v Berlíně se projeví i v Praze a klid v Berlíně uklidní i Strakovku. Zděšení v ARD nebo ZDF se takřka dokonale zrcadlí v České televizi. Německé praktiky ohledně politické opozice se dělají i u nás a pro každého našeho politického kašpárka najdeme protějšek i v Německu.

Tak se dívejme. Bude to velmi poučné a bude to takřka dokonale předjímat i situaci u nás. Všechny evropské slavné prohry teď začnou být stále zřetelněji vidět. Stejně tak začne být vidět, že patřit na Západ není žádná výhra a že tam mají vlastně větší bordel než v Kotlince. To, co uvidíme v Německu, to teď bude pořád. V Rakousku mají také zanedlouho volby a také jim tam asi vyhrají ti zlí Svobodní. Bude to vypadat přesně stejně jako na Ukrajině. Couvání krok za krokem a den za dnem větší beznaděj elit.

Dívejme se, protože takhle to teď bude skoro furt.

__________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (353 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Triumf ve východoněmeckých spolkových zemích Durynsko a Sasko pro vlasteneckou pravici.
AfD vede v jednom státě s velkým náskokem a ve druhém je si rovna  s křesťanskými demokraty

Politická scéna v Německu vstupuje do nové éry po dominanci „Alternativy pro Německo“ (AfD), která zvítězila ve volbách v německé spolkové zemi  Durynsko, jak ukazují průzkumy exit polls. V Sasku, kde se také konaly volby, strana zaostala jen o 0,5 % za CDU. Konkrétně exit poll ARD v Durynsku ukazuje, že AfD je na 30,5 % a CDU na 24,5 %. Aliance Sarah Wagenknecht následuje se 16 % ve svém prvním volebním vystoupení.

Vládní koalice byla poražena
Exit poll v obou státech ukazují, že vládní koalice (SPD, Zelení a FDP) si jen stěží zajistí kumulativně 15 %. V Sasku se SPD pohybuje kolem čísel z roku 2019, tedy kolem 9 %, ale propad Zelených je velmi velký (ztrácejí kolem 3,5 %) a drží se na 5 jednotkách bojujících o vstup do zemského parlamentu. FDP, která si zajišťuje pouhé 1 % hlasů, téměř zmizela. Významný je propad SPD v Sasku, který zůstává na 6,5 ​​až 7 %, Zelení budou pravděpodobně mimo Parlament a FDP na 1 %. Strana levice (Die Linke) s 12 % a ještě níže tři strany vládní koalice na federální úrovni, SPD s pouhými 7 %, Zelení se 4 % a FDP, která ve státě zanikla a nyní je počítáno s „Ostatními“ ».V Sasku je obrázek mírně odlišný, CDU vede s velmi krátkým náskokem -31,5 % proti 30 % AfD - podle exit poll. Aliance je s 12 % následována ostatními stranami.

Triumf vlastenecké pravice v regionálních volbách v Durynsku a východoněmeckém Sasku: Podle exit poll je v Durynsku na prvním místě AfD s 33,5 %, následuje Křesťanskodemokratická unie (CDU) s 24,5 % a „Sarah Wagenknecht Alliance“ (BSW) se 14,5 %. Sociální demokraté, Zelení a Svobodní demokraté tripartitní koalice kancléře Olafa Solze získali 6,5 %, 4 % a 1 %, v tomto pořadí, oproti 8,2 %, 5,2 % a 5 % v roce 2019. V Sasku si podle exit poll udržují středopraví křesťanští demokraté (CDU) těsný náskok (32 %) před pravicovou Alternativou pro Německo (AfD) s 31,5 %. Následuje „Sarah Wagenknecht Alliance“ (BSW) s 11,5 % a Sociálně demokratická strana (SPD) se 7,5 %.

zdroj: pronews.gr
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (113 hlasů)

- německému vládnímu zákazu nožů s čepelí delší než 6 cm

NĚMECKO: Reakce německé vlády po útoku v Solingenu už nejsou k smíchu jen místním, kteří nyní komentují nejen zákaz nožů nad 6 cm, ale i deportaci 28 afghánských zločinců. Těm totiž dala německá vláda na cestu „kapesné“ tisíc eur v hotovosti. Samozřejmě každému.

Tyto peníze mohou být dobrým základem pro zaplacení cesty zpět do Evropy, případně opět rovnu do Německa. Jak se totiž ukazuje, tak mnoho deportovaných se vrací zpět jako bumerang.

Mezi deportovanými byli většinou těžcí zločinci. Byli tam například pachatelé, kteří se dopustili znásilnění dětí nebo hromadných znásilnění. „Za odměnu“ tedy dostali ještě toto „kapesné.“...

...Teroristé z IS dále vyzývají muslimy k dalším útokům za použití všech nástrojů, jako jsou nože a kladiva. Výzva doslova zní:

Buď, ó Mudžahíde, ‚mužem kladiva‘, který ničí své oběti a rozbíjí jim lebky, aniž by za sebou zanechal stopu vedoucí k němu – ne z obavy o vlastní život, ale proto, aby se operace mohla opakovat znovu a znovu, dokud nebudete nasyceni jejich krví.“

Teroristé nyní chtějí využít své „hybné síly“ poté, co útok na Západě zafungoval poprvé po letech a najít nové džihádisty ochotné provést další útok.

Zpracoval: Slovanka/Necenzurovaná Pravda

https://cz24.news/teroriste-islamskeho-statu-isis-se-vysmali-nemeckemu-vladnimu-zakazu-nozu-s-cepeli-delsi-nez-6-cm/

https://www.nius.de/news/nach-solingen-terror-isis-macht-sich-ueber-deutsche-messerverbote-lustig/7de67708-c57b-4830-9210-34617ffbaa5d

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (90 hlasů)

ještě toto „kapesné.“...

...Teroristé z IS dále vyzývají muslimy k dalším útokům za použití všech nástrojů, jako jsou nože a kladiva. Výzva doslova zní:

Buď, ó Mudžahíde, ‚mužem kladiva‘, který ničí své oběti a rozbíjí jim lebky, aniž by za sebou zanechal stopu vedoucí k němu – ne z obavy o vlastní život, ale proto, aby se operace mohla opakovat znovu a znovu, dokud nebudete nasyceni jejich krví.“

 

Tehdy, před léty,  jsem v mejlu dostal úryvek z pořadu TV, kde Jiří X. Doležal před reportérkou vytahoval  z igelitky různé domácí nástroje - nůžky, kladivo, pilník, ale i kravatu, a dokazoval, že s nimi lze pěkně zabíjet.

Obdobně - už to na FB nemohu najít - v r. 2009  bylo zveřejněno video Evropa v r. 2029. Bylo docela vizionářské. A do toho roku už moc nezbývá.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (49 hlasů)

tak doufám, že nám je jednou taky nezakážou, protože čím si pak vytřu prdel, to fakt netuším.

Průměrný počet slepic: 4 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

 ...   Aby tomu nebylo dost, Foltýn úřaduje skutečně pečlivě, začínají být předvoláváni spoluobčané na podání vysvětlení za uveřejněné texty na internetu a sociálních sítích. Kopie jednoho takového už válcuje Facebook a další platformy... Ti šmejdi tvořící právo si zadní vrátka vždy nechají pootevřené tak, aby mohli zahájit vůči občanům šikanu a měli ji podloženou zákonem. Uměly to gestapo, STB a dokáže to i Foltýn. Justice funguje ne pro lidi, ale pro stát, který má vždy navrch. Boj se státní mocí, s EU i vzepření se justiční mafii či policejní zvůli je o to těžší, že si tyto instituce vychovávají své pohůnky. Ať už jsou to státní zaměstnanci či dobrovolní udavači, ne vždy je poznáte na první pohled. Třeba sociální sítě jsou jich plné a jejich provozovatelé mají i své týmy. Nezapomínejme na Milion chvilek, Cempera, Hřebenáře, Evropské hodnoty, a další jednotlivce i udavačské partičky. A to jim skončilo 168 hodin s Fridrichovou. Vracíme se do doby, kdy musíte přemýšlet, co, kde a kdy řeknete (tedy nejen doma před žárlivou manželkou), musíte se ohlížet, zda li Vás někdo nesleduje a sociální sítě můžete používat beze strachu tak na fotky dětí, pozor však, jestli Váš pes v pozadí nezvedá nohu před ukrajinskou vlajkou. A pokud jakkoliv nesouhlasíte třeba s vysokými cenami potravin, plynu či elektřiny, nesedí Vám hodnoty Green Dealu a emisí CO2, nechcete elektropohybovadlo, a už vůbec se Vám nechce posílat peníze Zelenskému či barmským ženám, přičemž Vám vadí Dozimetr a korespondenční volby (obojí je zločin), šíříte ruský narativ a jste trestně postižitelní. Vítejte v realitě, kde demokracie a svoboda jsou opět historickými exponáty a STB drsnou realitou.

celé zde: https://www.inadhled.live/zajimavosti/vse-uz-tu-nekdy-bylo/
 

Průměrný počet slepic: 4.4 (108 hlasů)
Trvalý odkaz

že ve volbách nevolila Marine Le Penovou

Dva měsíce po předčasných parlamentních volbách zveřejnila mezinárodní marketingová a výzkumná společnost z Paříže, výzkumný institut Ipsos Group SA, výsledky kuriózního průzkumu. Francouzů se ptali, zda litují své volby a zda by změnili svůj názor, kdyby měli volit nyní. Celkem 62 % respondentů uvedlo, že by ve druhém kole volilo Le Penovou místo levicového Jeana-Luca Mélanchona. Francouzi zatím místo nových sociálních jistot vidí, že se parlament země nadále rozpouští v neoliberální bažině. Lidé zvolili Mélenchona na základě požadavku sociální spravedlnosti. Ten však nemůže splnit to, co slíbil: Macron nejmenoval levicového premiéra. Ve skutečnosti si prezident ponechal možnost kontrolovat vládu. Navíc novou francouzskou vládu se nepodařilo postavit kvůli neshodám mezi levicovým blokem a Macronovými stoupenci, kteří získali pouze 166 mandátů. „Nepodrobená Francie“ stejně jako další levicové a středolevé síly získaly 180 mandátů.

zdroj: neČT24

Průměrný počet slepic: 4.3 (81 hlas)

cokoli honit

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

- JEDNÍM Z NEJVĚTŠÍCH „HRÁČŮ“ NA SVĚTĚ! Miniaturizace jaderných zbraní která může vést ke konci světa

Kdyby plzeňská Škodovka a její jaderný program v devadesátých letech nebyl uměle zastaven, dnes by se firma jistě stala jedním z největších „hráčů“ na světě a všichni ti, kteří nám dnes nabízejí dostavbu elektráren, by se od ní učili.

Ve světě se staví desítky reaktorů a nám zůstanou jen oči pro pláč. Války vznikají pro to, aby se kradlo a boj o nerostné zdroje a území je jejich spouštěčem. Václav Vítovec, ředitel Nadace Železná Opona, jenž má ve správě také bývalý depot sovětských jaderných zbraní v Míšově, varuje před miniaturizací jaderných zbraní.

Kdyby dnes existoval koncern Škoda Plzeň, patřil by mezi nejbohatší firmy na světě. Jenom Čína plánuje postavit 68 jaderných reaktorů. V Asii Škodovka, Plzeň a českoslovenští technici měli obrovský respekt. Stejný jako němečtí, ale s jednou obrovskou výhodou, že byli daleko flexibilnější. Vezměte si, že Škodovka ve svých nejlepších letech měla okolo 72 000 zaměstnanců,“ uvedl na začátku besedy Vítovec….

Celý článek:  https://cz24.news/…ta/

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (86 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák: ...Poslanci ukrajinského parlamentu se už navzájem obviňují ze zrady banderovských hodnot a předhazují si, kdo může za zničení první stíhačky F-16...

Jeden obraz je lepší než tisíce slov tvrdí čínský citát. A pravdu Vidláku o zničení první stíhačky F-16 ukazuje výstižně viz níže obrázek. Nebyla to chyba ukrajinského pilota jak se od začátku pokoušeli lživě tvrdit Ukrajinci, sami si sestřelili svoji stíhačku

 pravda o zničení první stíhačky F-16

Průměrný počet slepic: 4.4 (77 hlasů)
Trvalý odkaz

dotaz: Můžete porovnat výsledky dnešních voleb Durynsku s těmi předchozími?
odpověď:

Srovnání výsledků voleb v Durynsku v roce 2024 s předchozími volbami v roce 2019 ukazuje na výrazné změny v politické dynamice tohoto německého spolkového státu.

Volby 2019:

  • Die Linke (Levice): Dosáhla historického vítězství s 31,0 % hlasů a stala se nejsilnější stranou.
  • AfD (Alternativa pro Německo): Získala 23,4 % hlasů, což z ní udělalo druhou nejsilnější stranu.
  • CDU (Křesťanskodemokratická unie): Ztratila téměř 12 procentních bodů a skončila na třetím místě s 21,7 %.
  • SPD (Sociálnědemokratická strana Německa): Sklouzla na čtvrté místo s 8,2 %.
  • Zelení: Udrželi si těsnou přítomnost v parlamentu s 5,2 % hlasů.
  • FDP (Svobodná demokratická strana): Poprvé od roku 2009 překonala volební práh s 5 % hlasů.
  •  

Volby 2024:

  • AfD zaznamenala ještě výraznější růst a překonala Die Linke, čímž se stala nejsilnější stranou v Durynsku s přibližně 31 % hlasů.
  • Die Linke zažila pokles podpory na přibližně 14 %.
  • CDU zůstala na druhém místě s podporou kolem 22 %.
  • SPD a Zelení nadále klesali, s SPD na přibližně 6 % a Zelenými pod 5 %.
  • FDP se pravděpodobně nepodařilo znovu překonat volební práh.

Tyto výsledky ukazují na posun politické krajiny v Durynsku směrem k pravicovému populismu zastoupenému AfD, zatímco tradiční levicové a středové strany ztrácí podporu voličů

  2024 2019
AfD 31% 23,4%
Die Linke 14% 31%
CDU 22%

21,7%

SPD  6% 8,2%
Zelení ne 5,2%
FDP ne 5%

dotaz: Jaký je volební program AfD?

odpověď:

AfD (Alternativa pro Německo) je politická strana, která se zaměřuje na řadu klíčových témat, která odrážejí její konzervativní a nacionalistický postoj. Hlavní body jejího programu zahrnují:

  1. Migrace a azylová politika: AfD usiluje o přísnější azylovou politiku, omezení počtu migrantů a zastavení nelegální migrace. Strana kritizuje současnou imigrační politiku jako příliš liberální a ohrožující německou kulturu a bezpečnost.

  2. Suverenita a vztah k EU: AfD podporuje výrazné omezení pravomocí Evropské unie a požaduje, aby Německo znovu získalo kontrolu nad svými hranicemi a legislativou. Některé frakce strany dokonce podporují myšlenku odchodu Německa z EU, pokud by nebylo možné provést potřebné reformy.

  3. Ekonomika a sociální politika: AfD kritizuje ekologické politiky, které podle ní poškozují německou ekonomiku, a upřednostňuje tradiční průmyslová odvětví. Strana podporuje snižování daní a omezení vládních regulací.

  4. Bezpečnost a obrana: AfD volá po posílení německých ozbrojených sil a přísnějších opatřeních proti kriminalitě, včetně přísnějších trestů a lepší ochrany hranic.

  5. Kultura a identita: Strana klade důraz na ochranu německé kultury a tradičních hodnot, často kritizuje multikulturalismus a globalizaci, které považuje za hrozby pro národní identitu.

Výsledky nedávných voleb v Durynsku ukazují, že AfD získala značnou podporu, zejména v oblastech bývalého východního Německa, kde má vysokou podporu mladých voličů. To naznačuje rostoucí vliv strany na politické scéně, přestože jiné strany odmítají spolupracovat s AfD na vytvoření koalice.


dotaz: Program strany AfD mi silně připomíná politický program maďarské strany FIDESZ, kterou vede Viktor Orbán. Je tomu tak?
odpověď:

Politické programy AfD (Alternativy pro Německo) a maďarské strany Fidesz vedené Viktorem Orbánem skutečně vykazují několik podobností, zejména v některých klíčových oblastech, jako jsou migrace, národní identita a euroskepticismus. Nicméně, existují také rozdíly, které je třeba zohlednit.

Podobnosti mezi AfD a Fidesz:

  1. Migrace a národní suverenita:
    • AfD i Fidesz jsou proti masové migraci a prosazují přísnou kontrolu hranic. Obě strany kladou důraz na ochranu národní identity a suverenity, často s negativním postojem k multikulturalismu.
  2. Euroskepticismus:
    • Obě strany jsou kritické vůči EU, i když Fidesz stále podporuje členství Maďarska v EU, zatímco AfD v některých případech zvažuje možnost "Dexitu" (odchod Německa z EU). Obě strany kritizují údajné zasahování EU do národních záležitostí.
  3. Kulturní a sociální konzervatismus:
    • Fidesz i AfD se staví za tradiční rodinné hodnoty a jsou proti progresivním sociálním změnám, jako jsou práva LGBTQ+ komunity. Obě strany kladou důraz na křesťanskou kulturu a hodnoty.

Rozdíly mezi AfD a Fidesz:

  1. Ekonomická politika:

    • Fidesz má dlouhou historii jako strana, která vládne v Maďarsku, a prosazuje ekonomický nacionalismus s prvky státního intervencionismu. Orbánova vláda například zasahovala do trhů, aby ochránila maďarské podniky a domácnosti.
    • AfD je v tomto ohledu více tržně orientovaná a klade důraz na ekonomické svobody a snížení daní, i když podporuje ochranu německých zájmů před globalizací.
  2. Zahraniční politika:

    • Zatímco Fidesz pod vedením Orbána má složitý, ale pragmatický vztah s EU a NATO a často hledá aliance s dalšími státy v regionu (např. Polsko), AfD má daleko tvrdší postoj k EU a NATO a je častěji kritická k těmto organizacím.
  3. Politický kontext:

    • Fidesz je vládnoucí stranou s dlouhou historií v maďarské politice, která konsolidovala moc a kontroluje mnoho institucí v zemi. AfD je naopak opoziční stranou v Německu, která čelí větší politické izolaci a nemá stejnou úroveň politické moci nebo vlivu jako Fidesz.

Shrnutí:

Zatímco AfD a Fidesz sdílejí některé společné politické postoje, zejména v otázkách národní suverenity, migrace a kritiky EU, rozdíly ve vládnoucí pozici, ekonomické politice a zahraniční orientaci ukazují, že nejde o identické strany. Fidesz má delší a bohatší historii vládnutí, zatímco AfD je relativně nová opoziční strana, která teprve hledá cestu k širšímu vlivu.

 
Průměrný počet slepic: 4.6 (59 hlasů)

Je to přitom tak snadno dohledatelné:

Programm für Deutschland - 1. Demokracie a základní hodnoty - 1.1 Volksabstimungen nach Schweizer Vorbild = Lidová hlasování dle švýcarského vzoru

Grundsatzprogramm für Deutschland
Als freie Bürger treten wir ein für direkte Demokratie, Gewaltenteilung und Rechtsstaatlichkeit, soziale Marktwirtschaft, Subsidiarität, Föderalismus, Familie und die gelebte Tradition der deutschen Kultur.
Jako svobodní občané prosazujeme přímou demokracii, dělbu moci a právní stát, sociálně tržní hospodářství, subsidiaritu, federalismus, rodinu a živoucí tradici německé kultury.

Zatím to ale vypadá, že se dočkáme přímé demokracie v další zemi až po roce 2029, kdy AfD plánuje v Německu usednout za volant ...

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

Teď v týdnu jsem četla, že někdo ze švýcarských politiků navrhuje zrušení neutrality ve Švýcarsku. Souviselo to i se zbrojením a přikloněním se k NATO. Co vy na to...

Průměrný počet slepic: 4.1 (29 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Někteří navrhují dokonce přistoupení k EU... takových je naštěstí také velmi málo. Nejsilnější politické síly - možná i proto, aby neztratily podporu - stojí na straně většinového názoru Suveréna, takže obě možnosti v dohledné době nehrozí.

Ale pro zajímavost, vláda se teď odklání od výsledku hlasování o zákazu budování nových jaderných elektráren. Připravuje protinávrh k jedné aktuální lidové iniciativě, kterým chce přimět národ, aby své předchozí rozhodnutí zrušil. Mnozí politici jsou z toho zděšeni, jiní to podporují ...

Podrobněji například zde: Schweiz schliesst Neubau von Atomkraftwerken nicht mehr aus

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

To u nás naneštěstí nehrozí, poslední slovo má kdekdo, jen ne lid. Referendum se žádným šmejdům nehodí do krámu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Chat GPT je především jazykový modul, který tvoří text na základě ohromného množství dat, které do něj nalili. Už jsem ho dlouho nepoužil, ale moje zkušenost je, že si dokáže dost vymýšlet a také byl dost indoktrinovaný liberální propagandou. Nechtěl mi např. sdělit názvy studií zpochybňující globální oteplování a nakonec si nějaké vymyslel. Dokonce si i vymyslel odkazy na ně (když jsem je požadoval) a já jsem zjistil, že nikdy neexistovaly. Také byl omezen informacemi, které měl jen do roku 2021, takže mě překvapuje, že teď ví jak dopadla Afd ve včerejších volbách. Zřejmě pokrok nezastavíš :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

Přesně tak, plně souhlasím s iw23   a ještě dodám:

- pojem "UMĚLÁ  INTELIGENCE"  je zcela matoucí a zakrývající fakt, že tenhle rodící se fenomén  je jen a pouze  mašina, která dokáže v mžiku zpracovat obrovské množství dat. Nic víc, žádná inteligence zde není.

- velký pozor na to, že  tyhle umělé mrchy si vymýšlí. A mnohdy tak, jak jim to programátoři naplánovali, tedy klidně mohou "nadržovat" nějaké politické straně nebo třeba "grýndýlu"  nebo čemukoli jinému, co jim bylo naprogramováno. Chraň nás Bůh, pokud by tzv. umělá inteligence byla  používána v soudnictví, jak se o tom již mluví.  Fungování justice  by zcela  jistě   bylo ještě  daleko  horší, než je tomu nyní. Nebylo by jak se dovolat spravedlnosti ( tedy ne že by to teď šlo )  a za rozhodnutí  by nenesl  žádný konkrétní soudce zodpovědnost. A mám nepříjemné tušení, že právě toto je plán.   

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

In reply to by BoBo

Trvalý odkaz

Souhlasím s tím, že AI by neměla nahradit soudní tribunál.
Ale nebylo by vůbec od věci, aby AI dala do pořádku právní zákony. Slavný parlament v tom během 35 let udělal takovou spoušť, že celý systém už nemůže fungovat.
Nic, kromě právníků, nebrání tomu, aby se celý systém zákonů byl prověřen a upozornilo se na platné zákony, které si vzájemně odporují, zákony které řeší totéž, ale každý s jinými závěry. Určitě by se dal celý systém optimalizovat, aby třeba setina promyšlených zákonů měla úplně stejný právní účinek jako dnešní systém. Tím by se celé soudnictví stalo mnohem přehlednější a efektivnější než je dnes.
Ovšem taková optimalizace je dnes nad lidské schopnosti, to může zvládnout jen AI.
Nemyslím, si AI někdy bude schopna skutečné invence. Ale už dnes je schopna "pochopit" smysl textu a inteligentně s ním zacházet.
Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

In reply to by BoBo

Trvalý odkaz

Uměl bych si představit rozsudek AI jako soudce. Ale schválení rozsudku volenou porotou 12 osob jako je tomu například v USA. Čehož se česká justice bojí jako čert kříže. Krucifixy už soudní budovy dávno opustily a vládnou tam služebníci čehokoliv jenom ne práva a zákonů.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Používám placený ($20 + DPH měsíčně) ChatGPT 40, který dokáže v reálném čase prohledávat internet, čímž se okamžitá odpověď může protáhnout i na 10 min. Samozřejmě má tendenci poskytovat politicky korektní informace.  Už v samotném dotazu můžu vymezit oblast, ve které se má nebo nemá pohybovat, třeba, že si nepřeji nějaké relativizující úvahy. Proti starým (bezplatným) verzím 3.0 a 3.5 je vidět znatelný pokrok, ale nemám dosud vyzkoušené všechny možnosti.
 
Zkoušel jsem zopakovat tvůj dotaz na studie zpochybňující oteplování. Uvedl 5 studií, a ve zhodnocení napsal: široký vědecký konsenzus zůstává na straně toho, že globální oteplování je reálné a že lidská činnost hraje významnou roli v jeho urychlení.
tak jsem mu odpověděl: Dobře oba víme, že vědecký konsensus je nesmysl, o vědeckém poznání se nedá hlasovat, jeden vědec s průlomovou teorii má větší váhu než doposud zažité názory, které zastávají všichni ostatní.

což komentoval: Máte pravdu, že vědecký pokrok často závisí na jednotlivcích, kteří přicházejí s novými teoriemi, jež mohou zpochybnit stávající konsenzus. Historie vědy je plná příkladů, kde jednotlivci, jako byli Galileo Galilei nebo Albert Einstein, přinesli nové myšlenky, které změnily naše chápání světa.

Nicméně v případě globálního oteplování, ačkoliv jednotlivé studie mohou zpochybňovat některé aspekty klimatických modelů nebo interpretaci dat, většina důkazů, které máme k dispozici, podporuje teorii, že lidská činnost, zejména emise skleníkových plynů, má významný vliv na globální klimatické změny. Vědecký konsensus v tomto případě znamená, že většina odborníků v oboru souhlasí na základě dostupných dat, že lidská činnost přispívá k oteplování planety.

To však neznamená, že by se věda neměla neustále zpochybňovat a zkoumat nové důkazy. Výzkum v oblasti klimatologie pokračuje a je možné, že se objeví nové poznatky, které mohou náš současný pohled na tuto problematiku změnit. Věda je proces neustálého přehodnocování a rozšiřování poznání na základě nových důkazů.

Je důležité zkoumat jak konsenzuální vědecké názory, tak i ty, které jsou vůči nim kritické, a to s otevřenou myslí, ale také s kritickým myšlením a důrazem na vědeckou metodologii a kvalitu důkazů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

Když si vezmeš ta správná data, ta, která se ti nehodí vyhodíš, tak vědecky dokážeš, že Země je placatá.

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

Když vědec přijde s nějakým názorem, teorii, měl by otevřeně popsat důkazy, které ji potvrzují. Svoji teorii předkládá vědecké obci a kdokoliv ji nyní může zpochybnit. Teprve když jsou všechny oponentní názory vyvráceny, může být teorie pokládaná za potvrzenou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

že fůra vědeckých teorií není předkládána vědecké obci, ale nám nevědcům. Ty jsi Inzo inteligentní člověk, ale vidíš to ze svého úzkého výhledu.

A tak je to se vším. Svého času jsem byl vědec na to, jak ti prodat něco, co vůbec nepotřebuješ, ale mě se podařilo tě přesvědšit o tom, že to vlastně nutně musíš mít. A přesně toto dnes vidím v tom gryndýlu, který je podepřený těmi vědeckými názory, že když do něj nepůjdeme, tak se za pár let uvaříme.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Toto je teorie, ale praxe bývá jiná. Dovolím si upravit Váš text na: Svoji teorii předkládá vědecké obci a kdokoliv ji nyní může zpochybnit, pokud se nebojí následků. Teprve když jsou všechny oponentní názory potlačeny, může být teorie pokládaná za potvrzenou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Ano, souhlasím, že v totalitě liberální demokracie to tak funguje. Pro názory se opět vyhazuje z práce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

ale kowidová vědecká doktrína nebyla podrobena oponentůře za každou cenu. Média, politici, vědci se do oponentů pustili jako slepice rosničky! Rosničky nám nebudou hlásit jaký bude počasí! My máme vědce!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

AI používám na denní denní bázi, je to mocný nástroj, souhlasím s tím že slovo inteligence je nadsazené,  tuto službu pohánějí algoritmy které naprogramoval člověk, ale pokud se budeme bavit o soudnictví nebo léčení nebo podobných analytických službách, tak jsem pro ať existuje robotická analýza a lidská anlýza, a vezmou se do úvahy obě se stejnou váhou,  Vy se snažíte vyždímat z AI nějaký názor na něco,  očem lidstvo jen něco tuší ( oteplování), ale např. posoudit protiprávní jednání nebo riziko pojistné údalosti, diagnózu pacienta tam je AI lepší než člověk, do  20 let bude AI nejlepší doktor :)

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

In reply to by Jan

Trvalý odkaz

Taky si myslím, že praktičtí lékaři budou patřit mezi první profese, které zruší AI. Roboti vytlačují manuální zaměstnance, AI  duševně pracující, zejména ty, kteří svoji profesi vykonávají především na základě znalostí, předepíšou nějaké léky a nebo vás předají ke specialistovi.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

bože to je chyba! "O koalici s CDU už v neděli večer mluvila i Wagenknechová z BSW. Spolupráci s AfD odmítla."

 

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-zemske-volby-debakl-pro-vladu-v-berline-historicky-uspech-afd-258783#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=RVfGasi3hyR-202409012109&dop_id=258783&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

dokud se nespojí lidé z alternativy, je to konec nadějím...

 

V ekonomice mohla Wagenknechtová s AfD udělat kompromis, v kultuře by byla jednota = národní konzervatismus. Takhle půjde s neomarxisticko-neoliberální CDU a lidi od ní odejdou...

Průměrný počet slepic: 4.9 (48 hlasů)

To nebude chyba, ale výsledek nátlaku EU. Po volbách na Slovensku se taky ukázalo, že všichni měli zakázáno koalici se SMEREM, jinak je vyloučí z frakce v europarlamentu a oni si tam ani neškrtnou. Myslím, že toto bude stejný případ. A proč o tom Seznam informuje? Abychom získali pocit, že nic nemá cenu a že volby nemohou nic změnit.....

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

Odkdy alternativa poslouchá EU?

 

Hele, oni už jí vyloučili z frakce, bude mít svou vlastní.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Do toho se ruští vojáci už prý probojovali do Pokrovsku a celá ukrajinská ofenzíva v „kurském oblouku“ uvázla úplně stejně, jako tenkrát ve čtyřicátém třetím. ....................

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/pres-noc-zmizelo-milion-lidi-situace-kterou-kreml-nehodla-op/r~da5fc17c65d611efb689ac1f6b220ee8/

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Krátce po Sameťáku jsem se seznámil s jedním týpkem z Německa Zastával funkci prezidenta odborové organizace v jedné firmě s 20ti tisíci zaměstnanci. Tato firma měla, jak se tehdy říkalo, fronšaft s jinou firmou z Ukrajiny. A protože přátelství je přátelství, došlo na pozvání Ukrajiny do Němec. Po týdnu byl odjezd autobusem na letiště. U autobusu se z 50ti lidí sešlo pět. Všichni ostatní požádali o politický statut utečence. Jak jinak, byla to bomba. Ani na příslib 10ti tisíce  marek ( tehdy ještě marky) ne nikdo nechtěl vrátit. No a bylo po fronšaftu. Toho mého kámoše to tenkrát stálo místo, musel odstoupit. Tak aby bylo jasné, že co všechno bylo možné i za časů Komančů.

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, jásáš předčasně: Sára se stane členkou národní fronty-všichni proti AFD. A tím splní svůj úkol: netvrdím, že vědomý, ale užitečný idiot neví, že je užitečným idiotem.
Rád bych se mýlil - ale silné pochybnosti ve mě vzbuzuje její zástupkyně v čele kandidátky Durynska -zuřivá maoistka a zastánkyně migrace a zeleného údělu.
Boj proti pravici a další: Jak alternativní je ve skutečnosti nejlepší kandidátka BSW Katja Wolfová?
Starostka Eisenachu Katja Wolfová změnila stranu. Bývalá členka „Die Linken“chce v nadcházejících zemských volbách v Durynsku kandidovat za alianci Sahra Wagenknecht.
Erfurt . – Katja Wolfová chce svou kandidaturou pomoci ukrást hlasy AfD a zabránit premiérovi Höckemu. Po posledních komunálních volbách předala svou funkci starostky kandidátovi CDU Christophu Ihlingovi. Katja Wolffová dala hned po volbách jasně najevo svůj postoj k AfD. Při angažování nově zvolených zastupitelů odmítla podat ruku zvoleným zástupcům Heimatu a AfD. V reakci na stížnost šéfa poslaneckého klubu AfD Tima Schnitgera, že Wolfová neuznává čtvrtinu voličů Eisenachu, odpověděla, že "náležitě zavázala" městské zastupitele.
Nebylo to poprvé. Wolfová, která v roce 1992 vstoupila do Levice (tehdy PDS), již odmítla podat ruku některým nově zvoleným zástupcům. To, že má zásadní problém se stranami a organizacemi, které jsou napravo od strany Levice, se ukázalo i v roce 2014, kdy město Eisenach postupně omezovalo prostor pro oslavy Dne chlapců německého bratrstva.
https://www.freilich-magazin.com/politik/kampf-gegen-rechts-und-mehr-wie-alternativ-ist-die-bsw-spitzenkandidatin-katja-wolf-wirklich?

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Bude to stejné jako s Meloniovou. Nalákat voliče a potom vést politiku, jak se jim hodí (pak už na voličích nezáleží).

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

Počkejte na naše parlamentní volby. I u nás se rýsuje podobný scénář.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Kvůli "chybě softwaru" opravil vedoucí volební komise  v Sasku výsledky voleb:  jenom CDU a AfD mají o jeden mandát méně, zatímco SPD a Zelení mají o jeden mandát více. To znamená, že AfD přece jenom nemá blokační menšinu.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Někde tomu říkají chyba softwaru, jinde podvod a falšování výsledků. Bylo to v Americe, je to v Německu a bude to taky u nás. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Zajímavé je, že  právě u těchto voleb prý použili novou volební metodu.   Chybu navíc odhalil člověk, který jel  před časem v nějakém drogovém skandálu, několikrát byl při  dřívějších volbách obviněn, že se snaží ovlivňovat výsledky, apod.  Jak je možné, že s touhle historií může být u sčítání hlasů?  V Německu jako v Česku - na charakteru  nezáleží a zákon na to nemyslí.  Nechci vidět tu naši "korespondenční" volbu.   

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

I kdyby u nás vyhrála dnešní opozice, "objeví se" pytel zahraničních voličů, který zapomněli přičíst. Nevěřím to Němcům stejně jako nevěřím Rakušanově policii "Kozákův dopis na rozloučenou".

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

No, tak oni  moc dobře vědí, proč tou korespondenční volbou riskují  nedůvěru většiny voličů. Jinou možnost už nemají a doufám, že to bude poslední hřebíček do jejich rakve. Buďme optimisté :-)

Viděla jste dneska ty průzkumy?    Kéž by to tak vyšlo.  Jediné řešení je, jít volit a zásadně nikoho z té squadry.  Pod jedním tím průzkumem bylo dokonce vysvětlení, že všechny ty názvy  "Starostové pro ... Občané pro...  a pod., jsou vždycky někdo z pětikoly.  Podvody  jim vždycky šly a ti lidé, kteří se moc nezajímají, jim to tam hodí se zdůvodněním, že chtějí někoho nového, ani je nenapadne, že v novém kabátě je stará mrcha.  

Tý vogo, teď slyším na Primě, že v Norsku vylovili běluhu s obojkem, že pochází z Ruska, už ji vyšetřují špionážní služby.  Magoři! :-)))

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Dotaz: Má AfD v programu přímou demokracii dle švýcarského vzoru?

Ano, Alternativa pro Německo (AfD) zahrnuje ve svém programu prvky přímé demokracie inspirované švýcarským modelem. Strana se zasazuje o větší zapojení občanů do politického rozhodování prostřednictvím nástrojů přímé demokracie, jako jsou referenda a lidové iniciativy.

V politickém programu AfD jsou následující body týkající se přímé demokracie:

  1. Referenda na celostátní úrovni: AfD podporuje zavedení závazných referend na celostátní úrovni, což by občanům umožnilo hlasovat o důležitých otázkách přímo. Tento návrh je inspirován švýcarským systémem, kde občané mohou iniciovat referenda a hlasovat o širokém spektru legislativních a ústavních změn.

  2. Snížení prahových hodnot pro vyhlášení referend: AfD navrhuje snížení požadovaného počtu podpisů pro iniciaci referenda, aby byl proces pro občany jednodušší a dostupnější. Cílem je zajistit, aby občané měli skutečnou moc ovlivňovat politiku a rozhodování.

  3. Zavedení lidových iniciativ: Strana podporuje možnost, aby občané mohli sami navrhnout zákony nebo změny ústavy, pokud shromáždí dostatečný počet podpisů. To by občanům umožnilo přímý vliv na legislativní proces.

AfD argumentuje tím, že přímá demokracie posiluje demokratickou legitimitu a zapojení občanů do politického procesu. Strana také tvrdí, že by to mohlo přispět ke zvýšení důvěry v politický systém, který někteří občané vnímají jako vzdálený a odtržený od jejich potřeb a názorů.

Nicméně, kritici poukazují na to, že takové nástroje by mohly být zneužity k prosazování populistických nebo extremistických agend, pokud by byly iniciovány s využitím emocí a dezinformací. Je proto důležité, aby byly zavedeny dostatečné mechanismy a pravidla, které zajistí, že přímá demokracie bude používána odpovědně a v souladu s demokratickými hodnotami.

Jak vidno, ChatGPT současně plní úlohu "poučujícího usměrňovače" ...

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale nakonec zesměšnil sám sebe!  Jiří Pospíšil se pokusil zesměšnit Kateřinu Konečnou sdílením falešné fotografie, což se mu nakonec vymstilo a předsedkyni koalice Stačilo se nakonec i omluvil ...(Jan Skopec).

 A můj názor: Lepší mít doma bolševičku než buzeranta! Totiž, dovedl bych si představit noc v ložnici s Konečnou, ale s Pospíšilem bych své lůžko určitě nechtěl sdílet.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

(Zdroj:TN Live) který má mimo jiné omezit laické přísedící. Změny jsou podle něj nekoncepční a měla jim předcházet podrobnější diskuze s opozicí....

Co dodat? Prezident hrdina!! Člověk si už na něj zvyk (l), kam se sere Masaryk!  Ó ta jeho hlava milá, jak je krásná, chytrá a ušlechtilá.
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

která umístila na platformu Patreon své nahé snímky (zdroj X Extra)....

Černoprdelnice s velkými kozami  se v jiné politické straně jistě uplatní více!

 

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Noční úprava výsledků voleb v Sasku je v souladu s platným volebním systémem -problém je v tom, že tento systém, zvýhodňující malé strany, byl přijat teprve před těmito volbami: ONI už věděli, že to pro NĚ bude průser a tak se připravili.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

V Británii jeden pičus nožem ubodá tři malé holčičky, které byly na baletě. Veřejnost se nasere a vyrazí do ulic.

Ony se ty protesty ještě podařily potlačit, ale papiňák už je natlakovaný. Mohou ještě nějakou dobu se pokoušet ucpat tu dírku, aby to nesyčelo, ale o to větší to pak bude prda. Pak už nepůjde o syčící dírku, ale o roztrhlý hrnec a komplet zaflákanou kuchyň.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

volil jsem pány Jandejska a Bureše. 

Poslouchal jsem rozhovor s Wagwnknchtocou. Tak tohle bych opravdu nevolil ani proti Fajalhydře! 

Je zvláštní, že kromě několika bůlbordů různých Stanistů se tady v kraji nic neděje. Jenom spousta zábavných akcí bez vstupného, které zaplatili radní měst z peněz občanů. Ani na krajské krmelce nevolím lidi podle partají. Tady není jediná, která by nehrabala pod sebe. Chci volit zastupitele pracovité a solidní. 

Zatím bez slepic