Stejně se nic nezmění?

Autor

Dnes mají ve Francii druhé kolo voleb, ve kterém se podle mě voliči leknou své vlastní odvahy a nakonec to dopadne spíš povolebním patem než vládou Le Pennové. Ale jak by řekli škarohlídi v diskusi, vždyť ono se stejně nic nezmění. Le Pennová se už dávno vzdala snah o nějakou společenskou změnu. Naopak, pracovala dlouhé roky na tom, aby přestala majnstrýmovými mééédii démonizována. Dělá to podobně jako Babiš u nás. Oba přetvořili původní naději na změnu v hnutí mírného odporu v mezích zákona.

Včera jsme si řekli, že se nic nezmění v Británii. V podstatě přijde jen nový premiér, který bude pokračovat ve stejné politice, jen si na vysvětlování vezme jiného strategického komunikátora. Podpora války na Ukrajině zůstane naprosto stejná, Islamabád se dál bude stěhovat do Londýna a žádné migranty do Rwandy umisťovat nebudou.

Ve Francii se také nic nezmění. Formálně nebudou posílat vojáky na Ukrajinu a zakážou jim střílet francouzskými střelami na ruské území, ale v praxi tam vojáci budou, jen se budou jmenovat kontraktoři a kdyby Velký bratr potřeboval, aby se zase střílelo někam na sevastopolské pláže kazetovou municí, tak se rakety prodají nějaké třetí zemi, která je tam pak dodá. Třeba Česká republika se nabízí… Se střílením na Bělgorod máme výborné zkušenosti. Naše zbraně tam už zabily jednoho vojáka, deset žen a dvacet dětí a padesát starců.

Fico také dál dodává Ukrajině munici… jen za peníze. Většina ukrajinské munice je dneska ze Slovenska a náplň do slovenských granátů pochází z Pardubic. Nedělejme si iluze. I maďarské zbrojovky dodávají na Ukrajinu… ale Orbán zase kupuje ruský plyn, takže se to tak nějak vyškrtává. Vojenský kanonenfutr na obou stranách fronty z toho má jistě radost.

O co se bude lišit náš současný premiér od toho budoucího? Politika bude stejná, jen to bude manažersky lépe zvládnuto a bude víc pod mediálním tlakem, protože Babišovi by nějaký Foltýn neprošel. A nová uskupení? Filip Turek se ztratí v Bruseli, tady zůstane jen Šlachta, který má uhuhňaný projev a on se stejně stane senátorem a tím zmizí i on. Macinkovi zbudou jen staří ODSáci z devadesátkového palerma, například Boris Šťastný. PRO se spojí s SPD, což bude asi tak stejně dobré spojení jako s Trikolorou. Včerejší rovnice 10 + 3 = 6 se změní na 6 + 2 = 3.

Kateřina Konečná se pokusí ještě lépe a radostněji udělat spojení nikoliv stran, ale především osobností, což bude fungovat… Pokud se tedy najdou henty osobnosti, co by se nechaly napsat na kandidátku. Každý člověk, který není jájínek a narcis, si sakra rozmyslí, jestli mu stojí za to, nechat si od pravdomluvných intervjuků zničit pověst, následně pak rodinu a nakonec i život.

A kdyby náhodou byl zvolen a opravdu mohl něco změnit, stačí jeden pomatený progresivistický Cintula a nasype vám pět kulí do břicha. Legálních držitelů zbraní, kteří milují Ukrajinu, bojí se Ruska a věří České televizi je u nás víc než dost. To se totiž při vydávání průkazu neposuzuje. Jak víme, když už policie po nějakém takovém pomateném střelci pátrá, tak se do databáze nepodívá, kamerové záznamy si nevyžádá a budovy nevyklízí. Fica zachránili… ale to byl premiér. Kdyby stejnou dávku projektilů schytal nějaký kandidát spodiny (jak by řekla Vašáryová), tak byl na prkně a ne v domácím ošetřování.

Vynechal jsem něco? Je ještě něco depresívnějšího, než co jsem právě napsal? Z toho pramení ty pocity, že se stejně nic změnit nedá, ne? Kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zakázali, jako na Ukrajině. Nemá smysl se o nic pokoušet, má smysl jen čekat, až nás zase někdo osvobodí, že? Adam Votruba má na Argumentu bezvadný článek o české loajalitě k hegemonům a českém pragmatismu k penězům. Vlastně se na tu atomovou válku těšíme, protože Rusové konečně Američany zaženou za moře. Případně Američané konečně zadupou Rusy do doby kamenné.

My tady nezměníme nic, leda tak po padesáti letech tvrdé vlastenecké práce, která zařídí pro vlastence školy, zařídí pro vlastence neziskovky a nějak vytvoří vlasteneckou elitu… má to jediný háček – zaplatí to jedině vlastenecké babičky po pětistovkách z důchodu a z toho člověk žádnou díru do světa neudělá. Alespoň že ta konzervativní a vlastenecká média už existují a mají své donátory… kteří to samozřejmě nesmějí přehnat, protože by jinak měli problémy od progresivistických bank i progresivistických úředníků.

Přes to všechno, není lhostejné, kdo drží moc. Není lhostejné, kdo jezdí pro rozkazy do CIA, stejně jako nebylo kdysi jedno, kdo jezdí pro rozkazy do Moskvy, i když nám to tak tehdy připadalo. Mezi Gottwaldem a Husákem byl podstatný rozdíl, který člověk poznal na první pohled, když se dostal k soudu a nebo když se dostal na celu. Mezi Hamáčkem a Rakušanem byl také velký rozdíl a když vedle sebe dáte Babišovu a Fialovu drahotu, tak to není stejné.

Když Babiš jezdil na Evropskou radu, tak si prý pořád bral slovo, v jednom kuse něco namítal, žádal změny, protestoval. Fiala se tam usmívá a vždycky souhlasí. Není divu, že ho má Leyenová raději než Babiše. Je rozdíl, jestli unijní vlak někdo popohání vpřed a nebo jestli jede neochotně a za úplatu. Je rozdíl, jestli na ministerstvu financí sedí ekonom a nebo elektrikář. Je rozdíl, jestli ministerstvo vnitra vede novinářsky oblíbený Dozimetr a nebo novinářsky neoblíbený sociální demokrat.

Ale hlavně – víte, kdy v tom bude největší rozdíl? Až se to celé sesype. Pak bude velký rozdíl, jestli ministerstvo zahraničí vede Lipánek nebo Petr Drulák. Pak bude velký rozdíl, jestli vláda naslouchá Tykačovi a nebo Švihlíkové. Bude velký rozdíl, jestli toxické úvěry u amerických bank dopadnou na Stanjuru a nebo na Babiše. Bude sakra rozdíl, jestli v případě krize bude moci premiér jít mezi lidi bez ochranky nebo bude muset zalézt do bunkru a raději nic neříkat o novém návrhu státního rozpočtu.

Když začala normalizace, mohl Brežněva přesvědčit nějaký jiný sekáč, že tady udrží kázeň, než Husák. Mohl to být někdo, kdo neměl zkušenost s vězněním a lágry. Mohl to být někdo, kdo by se v tom naopak vyžíval.

Jaký člověk je, to se pozná až v krizi. Proto jsme také zjistili, jaký je doopravdy Petr Fiala i celá jeho pětikoaliční banda. Proto jsme zjistili, jaká je celá EU. Možná nemůžeme ovlivnit, odkud fouká geopolitický vítr a nevybíráme si, v jakém stavu nás zastihne bouře. Ale na osobnosti kapitána prostě záleží.

Mějte to na paměti… volby možná nic nezmění. Ale pořád rozhodují o tom, kdo zrovna bude u kormidla, až do Pardubic přiletí nějaká ta raketa. Až v Berlíně nebudou brát telefony a pan prezident USA bude sladce spinkat. Až se jednoho rána probudíme a bankomaty nebudou vydávat peníze. Až se doopravdy začnou lidé bouřit. Až apel na semknutí už bude jen napřeshubu. Stejné je to s demonstracemi. Samy o sobě nic nezmění, až na tu poslední, která pak změní úplně všechno s fakt hodně záleží, kdo tam u toho zrovna bude. Představte si, že by v roce 89 nemluvil z balkonu Havel, ale třeba Ivo Budil.

Málokdo umí přímočaře plout proti větru. Většinou se křižuje a nebo nadšeně pluje po větru. Ale když pak přijde dokonalá bouře, přestaneme se dohadovat, kam chceme doplout, ale začneme řešit jediné – abychom se nepotopili. Hodně záleží na tom, kdo bude v okamžiku nárazu u kormidla.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (328 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

"...Až se jednoho rána probudíme a bankomaty nebudou vydávat peníze. Až se doopravdy začnou lidé bouřit...."

Pak ale už bude pozdě bycha honit.

Průměrný počet slepic: 4.1 (95 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

To bude včelko Májo přesně ten okamžik, kdy z lesa vyběhnou hladoví, patřičně naštvaní vlci a nějaký Akéla se jim postaví do čela. Možná, že tam bude i silný, rozvážný medvěd Balů.

A vypráskají hašteřivé, nespolehlivé Bandary. Šer-chán už je celkem slabý, soustředil se na pomstu a zpomněl na vše ostatní. 

Tedy podle Kipplinga.

Průměrný počet slepic: 4.4 (63 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Možná že nebude pozdě bycha honit, možná že Patrioti pro Evropu vše změní. O moc více když teď Patrioti pro Evropu již splnili podmínku pro frakci v EU.

Dánská lidová strana se připojí k Patriotům pro Evropu. Aliance tak má v současnosti dostatek národních delegací na vytvoření politické skupiny v Evropském parlamentu.

V sobotu to oznámil na sociální síti X europoslanec a člen DF Anders Vistisen.

Vistisen dodal, že DF se těší na spolupráci se svými bývalými spojenci z frakce Identita a demokracie (ID) a taktéž s „novými přáteli ze Španělska, Česka a Maďarska“

zdroj+foto zde: https://t.me/neCT24/58652

Průměrný počet slepic: 4 (82 hlasů)

Jsem rád, že se suverenisté všech zemí umí účinně spojovat i na evropské úrovni. Sice Ursula a její parta bude dál vymýšlet koniny, ale už bude mít větší honičku je v europarlamentu prosazovat. A další eurovolby by mohli jít libtardi od válu úplně, a to by se mi moc líbilo. Docela mě překvapilo, že u vzniku frakce stál i Babiš - kam se poděla jeho opatrnost? Poměrně přesně odhadl změnu nálad v EU a včas se přidal na tu správnou stranu. To chtělo politickou odvahu, takže za mě palec nahoru. Také spojení SPD a PRO pro další české volby vnímám spíš pozitivně, protože každý nepropadlý národovecký hlas se počítá. A možná až se Rajchl dostane do TV, bude to podobné překvapení jako Turek. Uvidíme jak to všechno dopadne a jestli se nakonec dokážeme vrátit od nesmyslné a úchylácké agendy EU zpět do normálu.....

Průměrný počet slepic: 4.8 (83 hlasů)

Taky si myslím. Rajchl se nebojí říct jim to naplno, jak bylo patrné v předvolebních diskuzích, ale ty viděl jen málokdo. Lidi u nás pořád dají na televizi a ta šance v ní vystoupit, je malá, vlastně byla jen před těmi volbami, aby se neřeklo..., teď už zase chcíp pes. Taky Foldyna není připuštěn, aj., a v parlamentu to říká pěkně zostra. Potřebovali bychom slovenský model, kde už veřejnoprávní zrušili - tak se na obra musí! 

Průměrný počet slepic: 4.2 (40 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

❗️🇭🇺Ministr zahraničních věcí a zahraničních hospodářských vztahů Maďarska Péter Szijjártó

doporučil evropským politikům, aby „se připoutali“ před dalšími akcemi maďarského premiéra

Viktora Orbána v rámci „mírové mise“, které budou následovat příští týden.
neCT24

------------------------------------------

PS. To je jiný kafe než předsednictví naší loutkové vlády...

Průměrný počet slepic: 4.1 (38 hlasů)

❗️🇺🇦„Obyčejní ukrajinští vojáci v zákopech diskutují o korupci a také o zprávách o nákupu manželkou Zelenského Bugatti,“ uvedl ukrajinský novinář Artem Ilyin, který odešel sloužit.
„Jsem upřímně ztracen a nevím, co všem odpovídat. Argumenty o Putinovi a moskevských dezinformacích nefungují,“ citují novináře ukrajinská média.
Také podle něj „dostatečně velká“ část lidí otevřeně prohlašuje: „Za mých 30-40-50 letech nám stát nedal nic kromě Kalašnikova.“
@neCT24 

-----------------------------------------------------------------------------

🇺🇦Německo darovalo Moldavsku terénní vozy a čluny na boj proti ukrajinským prchajícím mužům.

🤪Abychom pochopili bestialitu Němců vůči Ukrajincům, měli bychom věnovat pozornost skutečnosti, že moldavská pohraniční stráž obdržela od Německa až 38 terénních automobilů a 5 rychlých motorových člunů, aby společně chytali muže, prchající ze spárů ukrajinských náborových úřadů.
👉 @marsalMalinovskij

Průměrný počet slepic: 3.9 (29 hlasů)

doufám, že to jednou i vyjde tak slibně, jak to vypadá a jak jste to popsal. Agendu EU vrátit do normálu se asi nepovede hned zítra, ani to nebude jednoduché, ale možné ano a možná to i vyjde.  Nepříjemný je fakt, že ten stávající systém živí, velmi dobře živí, u nás hodně pražáků a v dalších zemích ještě víc hlavně mladých zblblých lidí. A ti udělají všchno proto, aby jím jejich slastné živobytí vydrželo. Mnozí neumějí nic jiného než kejvat hlavou, jásat a libtardit. Studovali to!

Díky za příspěvek.

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

kde to jde (všude) používám cash.

Průměrný počet slepic: 3.9 (50 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

 Dnes je přesně toto naprostou nutností! Platební transakce, kdy dochází k fyzickému předání peněž. Dělá to málokdo, přesto že je právě toto zásadní postup pro ochranu osobních údajů každého z nás.

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

Souhlas s tou hotovostí, kartou platím jen výjimečně, rozhodně ne potraviny. Když karty začínaly, lidi se rádi "pochlubili", že ji mají a platili jimi i drobné nákupy. Pořád k tomu chtějí lidi přesvědčit, kolikrát dají jen jednu pokladnu hotovostní, kde je fronta (u nás třeba Albert) a chtějí nás tak nahnat k placení kartou. Nechci, radši beru frontu. Kolikrát to "kartáři" přede mnou trvá déle než mně, když mám prachy už v ruce.

Průměrný počet slepic: 3.9 (29 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

leží, těžce vzdychá. Asi si zase honí "bycha."

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Danieli, opět „skotské střiky“ mezi beznadějí a nadějí.
A když naděje, tak daleko na obzoru, jako nejasná fata morgána.
A nikdo nevzpomene ani MistraJana ani Cyrila a Metoděje. Byli vůbec?
Existoval vůbec Tomáš Baťa? Křižík? Škoda? Heyerovský? Richard Konkolski? Smetana? Janáček? Čapek?
Zikmund a Hanzelka? Ne? Tak to jsme fakt v prdeli!

Jenom poznámka: Proti větru se s plachtami plout nedá. Jedině křižovat, lavírovat.
To ví každý jachtař – začátečník. Ono se proti větru ani nedá čůrat.

Tedy dá se – ale co na to vaše boty?

Průměrný počet slepic: 4.6 (101 hlas)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

- Orbán jako předseda Rady EU přijel do Moskvy na mírová jednání s Putinem – zaznělo, že Moskva již se Zelenským jednat nebude, protože již podle ukrajinské ústavy nemá mandát!

MAĎARSKO / RUSKO: Evropa potřebuje mír a přijel jsem zjistit, jaká je k němu nejkratší cesta! Viktor Orbán v pozici předsedy Rady Evropské unie přijel do Moskvy na mírová jednání s Vladimirem Putinem! Kdyby měl Robert Fico lepší zdraví, přijel by do Moskvy také, prohlásil na Děvíně! Fico a Orbán připravují půdu pro Trumpa! 

Sotva skončila návštěva Viktora Orbána v Kyjevě s Volodymyrem Zelenským, tak jen pár dní poté se maďarský premiér zcela neočekávaně zjevil v Kremlu v Moskvě a třásl si pravicí s Vladimirem Putinem. Viktor Orbán jen pár dní po uvedení do funkce předsedy Rady Evropské unie na příštích 6 měsíců v rámci tzv. Evropského předsednictví Maďarska v EU se rozhodl navštívit druhou stranu konfliktu na Ukrajině, tedy Rusko.

Orbán chtěl zjistit odpovědi na celkem 3 klíčové otázky, na základě kterých chce Orbán zvážit, jak nejrychleji dojednat mír na Ukrajině. Maďarský premiér byl v Moskvě přivítán ve velkém stylu, a přestože Orbán trvá na tom, že jel do Moskvy jen jako premiér Maďarska, nikoliv jako předseda Rady Evropské unie, tak mu to přesto nikdo nevěří. Moskvu totiž navštívil 5 dní po uvedeni do funkce Evropského předsednictví.

V Evropské unii je doslova boží dopuštění, protože předáci EU tvrdí, že to Orbán udělal schválně a jako provokaci, když si prý úmyslně počkal na to, až převezme 1. července Evropské předsednictví, aby mohl už jako předseda Rady EU vyjet do Moskvy a setkat se tam s Putinem. Pokud by to prý byla jen bilaterální návštěva maďarského premiéra, tak by se prý Orbán vydal do Moskvy ještě před převzetím předsednictví EU, anebo by s návštěvou počkal až na leden příštího roku, až předsednictví Maďarska v EU skončí. Jenže, to není jediný šok, který přišel v pátek 5. června na svátek Cyrila a Metoděje.

Robert Fico by přijel do Moskvy také, kdyby byl v lepším zdravotním stavu, zaznělo v pátek večer na Děvíně.

Na slovenském Děvíně se totiž zjevil a zhmotnil živý a podle všeho již relativně uzdravený slovenský premiér Robert Fico, který vystoupil s projevem o slovanské vzájemnosti. Už to samo o sobě bylo hodně odvážné, protože mluvit o slovanské vzájemnosti v dnešní fašistické Evropě je opravdu vysoce nebezpečné...atd

https://cz24.news/fico-a-orban-pripravuji-pudu-pro-trumpa-orban-jako-predseda-rady-eu-prijel-do-moskvy-na-mirova-jednani-s-putinem-zaznelo-ze-moskva-jiz-se-zelenskym-jednat-nebude-protoze-jiz-podle-ukrajinske-usta/

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Zatímco Viktor Orbán navštívil Kyjev i

Moskvu a snaží se dojednat mír v

Evropě, tak Joe Biden se prohlásil za

první černošskou ženu v Bílém domě.

Lépe už úpadek Západu a vzestup

střední Evropy ilustrovat nelze.

(FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (130 hlasů)

bys řešil slepice, když máš dobré vejce? Jenže, o této pravdě nepřesvědčíš kdejakého strejce.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

… Až se bude psát rok dva tisíce šest Až se všichni přestěhujem do obrovských měst Až dálnicí zeměkouli opředem Až budem pyšní na všechno co dovedem Pak bude možná pozdě na to chtít se ptát Co děti? Mají si kde hrát?

… Až suroviny budem vozit z Měsíce Až počasí bude řídit družice Až budem létat na Venuši na výlet Až za nás budou počítače přemýšlet Pak bude možná pozdě na to chtít se ptát Co děti? Mají si kde hrát?

… Až budeme mít továrny i na stromy Až umělá tráva bude před domy Až zavládne v celém světě blahobyt Až budem umět skoro všechno vyrobit Pak bude možná pozdě na to chtít se ptát Co děti? Mají si kde hrát?

Průměrný počet slepic: 4.1 (67 hlasů)

Mccarthismus 50. let se nám uhnízdil v “našich sdělovacích prostředcích”.  Docela by zajímalo jak hluboko chce ČT ještě klesnout ve svých protiruských lží jak výstižně satirizuje Petr Bohuš ve svém pořadu Modrý Jelen zde: https://youtu.be/1NsOXfc3agA

fiala protirus

 

Průměrný počet slepic: 4 (58 hlasů)

Tady se Říha-Vostárek vyřádil. Katapult hrál tehdy ještě v dobré sestavě. Já jsem tento jejich song považoval za ten méně povedený. Nějak vybočoval z řady jejich tvorby. Text mi připadal takový ujetý.

Zatím bez slepic

Dostane předsednictví EU a obratem jede do Kyjeva a Moskvy.  Určité ví, kdo ho  v EU podporuje, i  když ne hlasitě a zná “mapu”, co by mohlo být schůdné. 

Zkouší začit komunikaci  znepřátelených stran a otevřít  cestu k diplomatickému řešeni sporu. Je to v zájmu obyčejných lidi, kteří válkou trpí na všech stranách konfliktu. Dal si to jako hlavní cíl  svého předsednictví a hned začal.

Je to jasný  lídr , jde proti válečným fanatikům od začátku sporu  a teď bude zajímavé, co udělají poslanců EU parlamentu. Začnou postupně následovat Orbána nebo  loutku von de Leyen ?

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (66 hlasů)

Orbán je jeden z mála lidí, který se z nich v EP nepo*ral. Je chytrý, ví, že jsou to ve skutečnosti slaboši, kteří jen mají velkou moc. S nikým se nebavil a jednal. Palce hore!

Průměrný počet slepic: 4.2 (31 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Souhlasím i s tím Jindrou Rajchlem 

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

proti větru se dá na jachtě křižovat

Průměrný počet slepic: 3.4 (20 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

to není žádný problém. Horší je to s kalhotama.

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

zhodnotil jste Vidlákův článek naprosto  přesně. Tolik skepse a beznaděje na nás z něj vyšplíchlo, že snad ani nemá smysl jej komentovat. Z Vidláka buditel nebude, protože správný buditel národa neztrácí naději ani v tom nejhorším okamžiku svého bytí. Když pochybuje už i o Konečné (o které já osobně pochybuji od samého začátku a bylo mi to vyčítáno) , jde to s námi opravdu z kopce. Přesto přeze všechno já naději neztrácím.

Průměrný počet slepic: 4 (49 hlasů)

Každý člověk, vlastenec, buditel, má právo někdy mít pochmurné myšlenky. Význam ale je pokračování v boji. 

A Vidlák pokračuje v boji, je to rozený bojovník a je buditel !!! 

Jeho Vidlákovy Kydy a každodenní články to potvrzují, budí hodně lidí v naší ČR.

Průměrný počet slepic: 2.6 (89 hlasů)

nepodlézejte, není to pěkné. Nedokážete být objektivní, kdyby padaly trakaře. Jinak buditel a bojovník vypadá trošku jinak. Nemám nic proti tomu, když se hodnotí skutečnost, nač mazat med kolem úst, ale ne ode zdi, ke zdi. Trošku slabší povaha by se mohla položit. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (81 hlas)

Měli jsme zde opakovaně "samozvané moderátory" ,  kteří byli královští více než sám král teď dokonce máme i "samozvané kritiky" Vidláka a to přímo na Vidlákových Kydech. Zaregistroval jsem to od vás opakovaně. Nepřehánějte to Menhiro aby jste nenásledovala případ "samozvaných moderátorů" kteří byli "odejíti". Král je zde jen Vidlák a nikdo jiný.

Průměrný počet slepic: 2 (68 hlasů)

Vážení, je asi hodně věcí, které o Vidlákovi nevíme. Je i hodně vécí, které na sebe Vidlák  prozradil. Jedna z těch nedávných je zájem o něho ze strany vyšetřovatelů. Při jeho aktivitách to zřejmě není první, jediné a ani poslední podání vysvětlení. Moje osobní zkušenost s předvoláními k podání vysvětlení je taková, že jediným kusem papíru to obvykle nekončí. S tím se pracuje dál. Podání vysvětlení mívá vždy nějakou předehru i dohru. Některá podání vysvětlení travají několik dlouhých hodin a mohou mít i několikeré opakování. Při některých je třeba, abyste vedle sebe měli právníka, takového co má vaší plnou moc a co na vás má vždy čas, když vy to potřebujete. Takového co věci rozumí a co má zájem se vás později kdekoliv a kdykoliv zastat. Navíc je to tak, že právník po celou tu dobu co ho potřebujete, pracuje. Vidlák možná podporu některých právníku ztratil, ale podporu jiných získal. Nevím, netuším. Já osobně žádného dobrého, levicově orientovaného právníka neznám, ani nevím zda takový existuje? Slyšel jsem před časem o jednom tuším holiči co později působil jako soudce a dotáhl na hodně vysoký soud, až úplně nejvýše, ale přesto dobrý nikdy nebyl. Možná je to jenom báchorka=povídačka=narativ.

Vidlák je pro mne velmi výjimečná osoba, je chytrý a při tom levicově uvažující člověk. Solitér. Je jediným takovým člověkem, sociálem, kterého aspoň na dálku znám. Všichni ostatní sociálové mi připadají spíš tak nějak bajdnovsky, jeden jako druhý.

Navíc hrdinské činy se nedají dělat každým dnem. Tak buďme trpěliví. Trpělivost přináší růže. (V tomto případě krásné, stolisté, barvy narudlé. A mějme na paměti, že každá růže má trny.) 

Průměrný počet slepic: 4.9 (38 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

Martina Kociánová má s Richardem Konkolským pěkný rozhovor na radiu universum

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Předposlední věta článku je krásně moudro-pravdivá. (nenapadlo mě teď adjektivum, které by obě vlastnosti spojilo tak jsem použil pomlčku)

 

Jinak kdyby došlo na spojeni SPD a PRO tak já bych to viděl pozitivně. Konečně by měl možnost Rajchl aka Trojský kůň, aby se pravidelně dostával do televizních debat, kde by dával na budku každému nešťastníkovi, který se s ním v kleci ocitne. Předvolební panika majnstrýmu a podhodnocené průzkumy v eurovolbách mají svoji vypovídající hodnotu. (joo správně tušíte, že jsem skalním fanouškem) :-) Ale trochu se bojím, že Okamura si Rajchla nepustí k tělu, protože ví, že by ho přejel.

 

Díky za fajn článek,

Jen

Průměrný počet slepic: 4.4 (68 hlasů)

Kanimůra vedle lháře Haška

Průměrný počet slepic: 2.9 (43 hlasů)

Před Eurovolbami jsem v dlouhém seznamu kandidátů našel pouze dvanáct lidí, kteří by v Bruselu měli sedět, protože na to mají hlavu, prachy a kontakty. Pan Rajchl mezi těch dvanáct patřil. Nevyšlo mu to. Neprošel. Že tam nesedí je škoda nás všech, i těch kdo s tímto výrokem teď nesouhlasí. I těch, kteří k tomu, aby se tam nedostal napomáhali. Z těch mých dvanácti vybraných se do Bruselu dostali čtyři. Aspoň tak. Dvěma z nich jsem svým hlasem pomohl. Nemám strach, že se tam ztratí. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (41 hlas)

Vidím to stejně.  A s tou "klecí" je to i fakt!  😉

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

----------------------------------------------------------

Jan Keller: Na jaké elity máme být hrdi?

To, že společnost není v dobrém stavu, vidí snad každý. Podle herce Jiřího Mádla problém naší společnosti spočívá zejména v tom, že Češi neuznávají autority. Ponižujeme elity, ať již to jsou podnikatelé, vědci anebo umělci, soudí tento český elitní umělec. K tomu dodává, že podceňujeme i současné vládní politiky, místo toho, abychom se jimi chlubili. „Je třeba mít úctu k elitám a být na ně pyšný“, uzavírá...

https://cz24.news/jan-keller-na-jake-elity-mame-byt-hrdi/

-----------------------------------------------------------------------------------

ČR MÁ NEJHORŠÍ VLÁDU NA CELÉM SVĚTĚ!

Nejprestižnější vzdělávací instituce světa IMD o fialovém gangu: ČESKÁ REPUBLIKA MÁ NEJHORŠÍ VLÁDU NA CELÉM SVĚTĚ!

Nejprestižnější manažerská vzdělávací instituce světa vyhlásila Českou republiku za zemi řízenou v letech 2023-24 nejhorší vládou na celém světě.

Minulý týden uplynul rok, co profesor Fiala vyhlásil svůj ambiciózní program “Restart Česka”, ve kterém slíbil, jak českou ekonomiku rychle zmodernizuje a pozvedne na světovou úroveň.

U příležitosti ročního výročí vyhlášení tohoto svého plánu dokonce Fiala nelenil, a zorganizoval tiskovou konferenci, a na ní přítomným novinářům tloukl hodinu klíny do hlavy, jakých skvělých úspěchů už bylo pod jeho velením dosaženo.

Jen pár set kilometrů od Fialovy Prahy ve švýcarském městě Lausanne tou dobou zorganizoval tiskovou konferenci i nejlepší vzdělávací ústav celého světa, (IMD), ve kterém se o studijní místa rvou ti nejlepší manažeři a bankéři. IMD na konferenci vyhlásil výsledky své každoroční analýzy o konkurenceschopnosti jednotlivých zemí. A českého profesora Fialu za jeho údajné skvělé úspěchy, kterými se v Praze chlubil, ani trochu nechválili. Ba naopak.

Zpráva IMD suše konstatovala, že za rok 2023 se Česká republika propadla o dalších 11 pozic v celosvětovém řebříčku, který měří konkurenceschopnost, digitalizaci, efektivitu státní zprávy a rozvoj moderní ekonomiky.

Fiala dokonce v žebříčku neměl žádnou konkurenci. Ani jednomu dalšímu předsedovi vlády na celém světě se v roce 2023 nepodařilo tak razantním způsobem rozvrátit svou zemi jako Fialovi. Jeho výkonnosti ( -11 ) se přiblížila pouze současná peruánská diktátorka Dina ( -8 ).

https://cz24.news/nejprestiznejsi-vzdelavaci-instituce-sveta-imd-o-fialovem-gangu-ceska-republika-ma-nejhorsi-vladu-na-celem-svete/

 

Průměrný počet slepic: 4 (87 hlasů)

aby potom slavným byl. Už dávno nemáme umělce, ale jenom vychcance. Čím více s námi vychcávají, tím lépe se sami mají.

Průměrný počet slepic: 4 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

" Naše zbraně tam už zabily jednoho vojáka, deset žen a dvacet dětí a padesát starců."

Vidláku, sice s vámi zde občas nesouhlasím, ale zatím jsem si vás vážil. Ale tato vaše věta, lživá, ideologicky zabarvená a cílící na konkrétní publikum, z ní se mi zvedl kufr.

Já zde, když jsem v ráži, to taky občas přeženu, ale takovou kravinu, jaká se vám povedla dnes, to jsem dosud nedokázal. O čem byl zbytek článku netuším, protože jsem si po přečtení tohoto znechuceně odplivl a dál nepokračoval.

Průměrný počet slepic: 2.5 (73 hlasů)

Bobe, dovoluji si Vás upřesnit.

Vidlák chtěl napsat : Naše kanony jednoho vojáka zranily, dva vystrašily a tři zesměšnily. To pochopí každý. Tedy. doufám.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

staří Římané prý říkali: ,,Nemusí to být pravda, ale mělo by to být alespoň dobře vymyšlené!"

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)

když jsem si přečet, tvoji reakci, napadla mě spousta jízlivostí, kterými bych tě docela rád nadzvedl. Pak mě došlo, že jsi asi večer se sousedem popíjel a taky, že jsme spolu uzavřeli smír a že ráno už střízlivej, to budeš vidět trochu jinak a že si pak dočteš ten Vidlákův článek a zjistíš, že vůbec není špatný. Že je snad trochu moc skeptický, ale dost možná, že i realistický. Bereme to, že ten tvůj půlnoční pokus víc vypovídal o tvým momentálním stavu než o tvých názorech. :-)
Uvidíme, jak dnes večer dopadne Macron. Ale důležité věci se dějí v našem regionu, jen je škoda, že ti kluci ze Slovenska a Maďarska jdou na to každý z jiné strany. Fico zleva a Orbán zprava a to brání, aby se jejich síla dala vzájemně posčítat. Ale ty naše zkušenosti ze socialismu se teď úročí, a umožňují nám se mnohem lépe orientovat, než dokážou ti na Západě, kteří to nikdy nezažili. Já v tom vidím určitou naději.
Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)

tak dám na tvou radu. Článek si dočtu.

Ale, když budu chtít vyvolat dojem, prdnu do toho mrtvé děti. To vždy zafunguje. Osobně to nedělám, protože mi to přijde laciné, bez konkrétních příkladů.

Ale dát do toho deset mrtvých žen, dvacet dětí a padesát starců, to už mi prostě přišlo za hranou. Takže i když jsem si sám sobě řekl, že jak se zde bude psát něco o té válce, měl bych radši držet hubu, jelikož to stejně nemá cenu, po tomto mi bouchly saze.

Jo a včera jsem u souseda nebyl. Odpoledne jsem vydrandil se svojí vnučkou na výlet s kočárkem a večer si pustil Krále Rybáře od Gilliama.

 

Průměrný počet slepic: 3 (20 hlasů)

Vidlák sice psal v nadsázce, ale fakta jsou jasná. RM-70 VAMPIRE z České republiky se opakovaně používal (po vzniku předmostí na charkovském směru už nedostřelí) na ostřelování Bělgorodu bez jakéhokoli vojenského smyslu, protože to Fiala nezakázal (Biden apod. u konkrétních zbraní zakazují Kyjevu střílet do Ruska). Několikrát tím rozpárali panelák, nebo přestěhovali parkoviště, počty mrtvých náhodných civilistů budou odhadem někde u půl stovky.

Ale tohle jsou jen takové epizodky, tahle válka se stejně "odehrává" někde trochu jinde a jinak. Jen je dobré si uvědomit, že tohle Rusáky dost nasralo a někam pěkně hluboko si to zapsali. Doufejme, že to celé nakonec prohrají, protože jinak budou mít tendeci se dost nepěkně pomstít. Píšu to jen proto, aby nebylo nějaké divení, to ostřelování Bělgorodu z českých zbraní bylo a je v Rusku velké téma (zatímco u nás ani čárka).

Průměrný počet slepic: 4.3 (75 hlasů)

Úmyslné vraždění ruských  civilistů od fanatických banderovců nazýváte pane  ..." jen takové epizodky"...

Ruské občany nazýváte  ..."Rusáky" ... a  nakonec jste si i vylil tu vaši protiruskou žluč s tím ..."Doufejme, že to celé nakonec prohrají"...

Je to jako by jsem četl bahno od Forum24 či seznam.cz!

*Dodatek* To že ten jednoslepičák který zde řádí vám navalil 60 pětislepic a mně 60 jednoslepic jen potvrzuje moji  pravdu o vás.

 

 

Průměrný počet slepic: 2.2 (73 hlasů)

Já nazývám strany různě. Rusáky, Ukroše atp. Nemám velké sympatie k žádné straně, ale zas umím ocenit, když se někomu něco povede, něčeho dosáhne. Beru to jen jako nezaujatý divák, protože jinak to ani brát nelze, to by se z toho člověk už dávno musel zbláznit.

Mrtví civilisté v Belgorodu jsou skutečně jen taková malá epizodka v celém tomu 10 letém dění. Mrtvých civilistů už jsou desetitisíce, vojáků statisíce. Inu, je to válka. Také je to epizodka z pohledu války jako celku, protože ji nerozhoduje ostřelování nějakého Belgorodu, ale v současnosti zejména souboje na nebi a blízkost hrozby zapojení jaderných zbraní.

Zcela pragmaticky můžeme doufat, a bernard především, že Rusáci prohrajou, protože pokud by Ukroše porazili, tak si vytáhnou seznam. Ale to nebude seznam nějakých "imperiálních choutek", které se furt řeší, ale seznam obyčejné pomsty. A ČR je díky Fialovi hodně vysoko. Určitě TOP5. A oni pak nebudou koukat na to, jestli je Antonín přítel nebo nepřítel, prostě se svezete i s tím, co naše fialová vláda napáchala. Upozorňuju na to, že se tu tomu vůbec nevěnuje pozornost, ale v Rusku je to opravdu téma. Tak až se zas někdo bude mooooc divit, tak já to tady a teď říkal.

Průměrný počet slepic: 2.9 (19 hlasů)

že jsem u rusů na nějakém seznamu na odstřel?

Tak jim vyřiďte, ať se s ním postavěj do fronty.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Jako jednotlivec s marginálním společenským dosahem pochybuju. Spíš jsem to myslel tak, že toto je dobré mít na zřeteli, což málokdo má. Že některé kroky našeho státu, které se zdejšímu obyvatelstvu jeví jako nepodstatné, případně o nich vůbec neví, jsou pro někoho jiného dost zásadní. A přiházívá se, že věci nedopadají úplně tak, jak si člověk představuje, a najednou mohou přijít určité reakční efekty. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

ty by ses divil odplatě vrahům, kteří dodávají na UA rakety, které jsou bez vojenského významu používány ke genocidě civilního obyvatelstva ?

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)