Spolu dotahuje hnutí ANO...

Autor
Štítky

To jsme si mohli přečíst v mnoha příspěvcích v posledních několika dnech. Zpravidla u toho zaznívalo bědování, že jsme jako národ nepoučitelní, že stačí šermovat slovy jako Putin, Rusko a Babiš a zpitomělí Pražáci to Fialově skvadře zase naházejí. Považte, ona ta Pětikolka má pořád 42% a SPOLU má přes 20%. Zkrátka a dobře si tu třetí světovou válku zasloužíme, vlastenci se zase nedokázali spojit, zase propadnou hlasy… vynechal jsem něco?

Dovolte mi k tomu jeden malý vidlácký rozbor:

Houby, SPOLU nikoho nedotahuje. Celé slavné dotahování není nic jiného než porovnání dvou průzkumů, které vyšly o procento jinak. Nic víc, nic míň. Celé velkouhubé Vondrovo chvástání vychází z rozdílu na úrovni statistické chyby. SPOLU má podobné preference dlouhodobě.

Modroptáčtí marketéři si snadno spočítali, že jim Babiš bere hodně hlasů a přiklání se k němu i významní podnikatelé, kteří kdysi do roztrhání těla podporovali ODS. Například takový Šnobr. A tak se samozřejmě vymezují právě proti Andrejkovi – on se totiž hodně snažil, aby byl pro konzervativnější voliče ODS přijatelný. Jednak posílal na Ukrajinu peníze, nezapomněl mluvit o pevném ukotvení v NATO i EU a jen si tam pro Okamurovy voliče nechal i fráze o míru.

Vlastenecké scéně může být tento vzájemný boj naprosto ukradený, protože z něj stejně nijak netěží. Maximálně tak, že co Andrej získá svou vstřícností od ODS, to mu zase odejde na opačné straně směrem ke STAČILO! a trošku možná i k SPD, ale tam o tom pochybuju. Podle všech průzkumů i trendů má Andrej Babiš stále šest mandátů a co u Pětikolky získal, to zase jinde ztratil. To je tak, když se zaměřujete na hlasy zhrzelých voličů ODS. Proto jsem to vždycky považoval za mrtvou cestu a platí to nejen pro Andreje, ale i pro Svobodné a PRO.

Voliči vám totiž kašlou na vaše kvalitní programy o čtyřiceti stránkách. Volby jsou o tvářích, o lidech, o symbolech a o značkách. Nikdy nezískáte voliče ODS tím, že před nimi budete často říkat slovo Orbán. Fakt ne. Ti, na které to dělá dojem, ti už u Modroptáků minimálně tři roky nejsou.

Co jsem napsal výše, neplatí to pro Motoristy, protože oni nevysávají ODS, ale vysávají Starosty. Jde jim to tak dobře, že si Kandidátuše střihla s Turkem duel, po kterém se obě strany mohou cítit jako vítězové a diváci se museli cítit jako idioti. Takže ani tady se nic moc nemění. Vítek udělal debaty bez cenzury, aby Fialovi přetáhl voliče, že právě on je ten správný a jediný liberál a maják na stráži před Východem, ale angažoval Danuši a ta mu to všechno svojí nebetyčnou blbostí a sebestředností zase rozebrala. Jsem rád, že do STAN rovnou vstoupila, takže tam toho ještě hodně zničí.

Rozložení sil mezi Pětidemolicí a opozicí se nijak nezměnilo. Pořád platí, že Pětikolka praděpodobně přijde o tři mandáty a pořád platí, že nejblíž k jejich získání je mimoparlamentní opozice. Pořád platí, že ANO ani SPD zřejmě nezesílí ani nezeslábnou. Pořád platí, že nalevo je koalice STAČILO! jako jediná relevantní politická síla, protože Šmardu ani Paroubka nemá nikdo rád. Pořád platí, že napravo to mají v rukou pravicoví voliči, kteří mají na výběr z několika možností. A pořád platí, že český národ je prosíravý, takže to spolehlivě udělá blbě, protože se mu nedá nic říct. Oni jsou voliči hned naštvaní, když jim někdo sahá na jejich oblíbeného lídra. Akorát tam bohužel jsou oblíbení lídři hned čtyři.

Ve SPOLU jen zvolili dobrý závěr kampaně, vymezili se proti svému velkému odsávači hlasů a Vondra s Vrecionovou zřejmě utekli hrobníkovi z lopaty díky Danuši. STAN zřejmě nebude vítězem těchto voleb, ale zůstanou přesně tam, kam je Kandidátuše navedla – v Bruseli. A i když Vondru fakt nemám rád, protože to jeho kompro na Jandejska byla sviňárna non plus ultra, kterou mu nikdy neodpustím, pořád je menší zlo než třeba nebinární Pekso nebo Kolajo.

Jestli si neparlamentní opozice urve tři mandáty, to záleží zcela a jedině na těch, kteří se v pátek a v sobotu postarají o propadnutí svých hlasů někde mezi Svobodnými, PRO, Motoristy, Aliancí a Petrem Machem. Na nich záleží, jestli dokáží rozlišit mezi zdravým rozumem a nebo se spolehnou na sliby z kampaně své oblíbené strany. Volte moudře. Hodně moudře. Jinak si prožijete volby 2021 ještě jednou. Sázka na jistotu existuje.

Já vím, budete volit srdíčkem a volit to jediné dobro, protože už bylo dost menšího zla, které je pořád zlo. Výsledek tomu bude přesně odpovídat. Zcela škarohlídky řeknu, že propadne akorát tolik hlasů, že mimoparlamentní opozice ten jeden mandát, co by bez problémů mohla mít, zase ztratí ve prospěch SPOLU a získá ho ausgerechnet Ondra Kolářů… papínek bude mít radost. To jen abyste věděli, jak bude ta vaše volba dobra po zásluze potrestána.

Ale abych neskončil tak varovně a pesimisticky, tak na závěr jen zkonstatuji, že ve všech eurovolbách agentury přisuzovaly vládnoucím stranám větší preference než jakých pak dosáhly. Nevidím důvod, aby to tentokrát nebylo stejné. Rozdíly mohou být až o pět procent. To je opravdu hodně. Rozumný člověk se ale nespoléhá na dojmy, nejedná podle zbožných přání, nýbrž upravuje svou taktiku tak, aby byla maximálně úspěšná.

Dumejte, dumejte.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (271 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

reakce na Vidláka..

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)

A

Průměrný počet slepic: 4.8 (123 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

b

Průměrný počet slepic: 4.6 (106 hlasů)

ČESKO: Předvolební televizní debaty jsou většinou směsí nekorektní práce moderátorského týmu, napadání protistran a snahy poškodit konkurenci. Proto se na ně dívat je kontraproduktivní a často velmi záměrně záporně ovlivňující. Chcete li dát někomu hlas, musíte ho sledovat déle a jeho linie táhnoucí se předvolebním děním musí být konzistentní. Proto většinu těchto debat moudří lidé nesledují a není k čemu se vyjadřovat. Chybějící nestrannost médií jen dokresluje tento stav. Přesto jsme si po mnohých reakcích na sociálních sítích pustili záznam diskuze vedené paní Wolfovou na CNN Prima.

 

Střet Nerudové s Turkem by při inteligentním vedení pořadu dopadnul jednoznačně pro lídra kandidátky do evropských voleb Přísahy a Motoristů Filipa Turka. Plán byl však jiný a liberální televize předem určila taktiku. Ke cti Nerudové lze přičíst vynikající přípravu ze strany jejích marketérů snažících se eliminovat její časté bláboly, reakce na stranické průšvihy nových kolegů ze strany STAN, mezi které se čerstvě zařadila, a připravujících veškeré očerňující podklady na protivníka. K tomu jim pomohla i Bobošíková, která z nám neznámých důvodů útok na Turka začala, a jen ona ví, na čí popud. To je asi tak všechno, za co lze Nerudovou pochválit, protože zbytek bal tragický.

 

 

Nerudová dlouhodobě papouškuje názory jiných, staví se do pozice zkušené ekonomky, ke které má dále než lenochod ke sprintu, absolutně není schopná něco rozebrat do hloubky a její tlachání dává za pravdu těm, kteří o ní říkají, že je hloupá. Je to trochu špatné ocenění, ona je ve skutečnosti na tom ještě hůře. Mimo naučených frází o pár větách není schopna vstřebat více informací, zanalyzovat je a ponořit se do větší hloubky jakékoliv problematiky. Něco tak povrchního se jen málokdy vidí a pravděpodobně nebýt zájmů sponzorů Danuše, asi by neexistoval důvod vzestupu z ničeho zrozené hvězdy naší politiky. Nerudová je ukázkou toho, jak málo stačí k popularitě a nominaci do výšek, ve kterých se pohybovat znamená mít dostatečný příjem a vliv. Ignorace škraloupů jejích i spolustraníků, to už byla zase práce Wolfové. Je za ni placena a při vynechání jistých morálních zábran lze vést diskuzi tak, jak byla vedena.

 

Filip Turek je živel, který vlétl do politiky ještě rychleji než Nerudová. I za ním stojí určití vlivní lidé, ale tak to v politice prostě je. Turek je člověk relativně mladý, prošel podnikatelskou sférou a ano, jeho koníček ho předurčuje k nepřátelství ke Green Dealu, Great Resetu a vzhledem k určité zdravé míře ,,machovství“ i k odporu vůči genderové zvrhlosti. To není nerespektování jistých odlišností, ale jedná se o použití selského rozumu a uznávání přírodních zákonů. Bohužel ještě nemá dostatek politického nadhledu a v zmíněné debatě se nechal strhnout k zbytečnému hašteření. Choval se jako normální člověk používající rozum. Nechal zasahovat do svého soukromí, což mohl odmítnout jednou větou a požadovat po Nerudové vysvětlení kauz s ní spojovaných. Pravděpodobně poprvé tvrdě narazil na praktickou ukázku drsných politických čachrů, manipulací a mediálních tlaků. A je třeba říct, že existence koučů připravujících lidi na střet se zkušenými moderátory je vcelku potřebná a neprojít kursem chování v takovéto debatě je jisté riziko.

 

 

Nerudové je koncentrovaná hloupost, její kandidatura kamkoliv je výsměchem stejně, jako pedagogická práce na jakékoliv vysoké škole. Turek doplácí na jistou naivitu a krátkou dobu v politice, nicméně samozřejmě má svou historii a prochází vývojem stejně jako každý jiný. Jeho názory však pozitivně rezonují mezi lidmi vnímajícími idiocii dnešní doby. Debata na CNN Prima může pár lidí ovlivnit. Ale ve skutečnosti inteligentní člověk chápe záměrně vyvolanou dramatičnost, za kterou jsou moderátoři placeni. A je li jejich nestrannost pouze hranou snahou, nečekejme vytvořené reálně stejného prostředí pro obě strany. Zkuste uvažovat po svém a ne tak, jak se po vás chce. Nikoho neprosazujeme, nebudeme napovídat tím, že budeme říkat, koho preferujeme. Jen přiznáme, že to není Pětikoalice. Je to jen na vás.

Průměrný počet slepic: 4.6 (102 hlasů)

Tunelování, podvody. Tím se předvedla Evropská unie v době pandemie podle zdravotnice a kandidátky STAČILO! Petry Rédové. Za kšefty se společností Pfizer, jak věří, komisařku von der Leyenovou nemine peklo. Na tomto světě by chtěla spojit vlastenecké síly za lidským programem.

Peklo Leyenovou nemine, doufá kandidátka Rédová. S Konečnou jde za změnou

Vrcholí kampaň před eurovolbami; jak se voliči dívají na vaši kandidátku STAČILO!?

 

Naši voliči jsou ti, kteří volali po spojování vlasteneckých sil, a Kateřina byla jediná, která tomu dala čas i snahu. Ti, kteří naopak naši kandidátku kritizují, si málo uvědomují, že náš nepřítel sedí ve Strakovce a je zapotřebí bojovat proti němu, ne proti sobě navzájem. Naši voliči prostě chtějí změnu, nikoliv výměnu, a oceňují naši dlouholetou práci. Jejich podporu vnímám velmi intenzivně a jsem za ni vděčná.

 

Od odpůrců jsem zaznamenal výroky jako „to jsou ti komunisti“. Jak to tedy máte s KSČM, které vaše lídryně Kateřina Konečná předsedá?

 

Řekněme si na rovinu, že spousta lidí nezná fakta, jako třeba, že ti „zlí komunisti“ dávno ze strany odešli a najdeme je ve všech stranách. Znárodňovací program dnes razí především Piráti a celá pětikolka je přímo posedlá snahou vše zregulovat, omezit, zakázat a vychovávat. Slovo „komunismus“ je jen strašák, který nemá nic společného ani s námi ani s Kateřinou, která je navíc o pár let mladší. 

Soudit někoho na základě starých chyb jejich otců, je hloupost... kterou mimochodem nejvíc razí ti, kteří třicet let mluvili o nepřípustnosti kolektivní viny sudetských Němců. Odmítám kolektivní vinu a nejen ve straně, ale i ve sportu, v umění apod.

 

Kandiduji jako nezávislá kandidátka v koalici, kde je lídrem Kateřina, která je úspěšnou političkou, je drobná, ale má silný hlas, velké srdce a smysl pro humor. Jsem dcerou armádního důstojníka, který byl členem KSČ, stejně tak moje maminka. Oba rodiče byli rozdílní. Naše uskupení je především o lidech, ne o stranách. 

 

Stran a kandidátek kritizujících vládu se sešlo v letošních eurovolbách docela dost. Není to škoda, že se hlasy zklamaných voličů takto tříští?

 

Upřímně, je to velká škoda, ale přestože mnozí volali po spojování, byly to jen výkřiky do tmy a skrytý alibismus. Ve skutečnosti se spojovat nechtěli, neboť zde vítězilo ego a sponzoři. Ti, co se spojit chtěli, ti se spojili. Ti, co vsadili na černého Petra, ti si ho na konci bohužel vytáhnou. Pokud chcete porazit nepřítele, musíte udělat ústupky, spojit se a vyrazit do boje společně. Kdo není schopen ustoupit v zájmu společné věci, ten nezvítězí.

 

Ať v tom tedy uděláme jasno: Jak byste popsala program, se kterým vaše kandidátka STAČILO! jde do voleb?

 

Náš program je lidský, zastupuje všechny důležité aspekty života našich občanů. Brání jejich práva, suverenitu, národní měnu. Přináší řešení problémů, neslibuje nic, co nelze splnit. Prioritním a také prvním bodem je mír. Na tom stojí vše. Pokud chceme napravovat paskvily, které odsouhlasili současní europoslanci, pokud chceme zastavit destrukci naší země, potřebujeme k tomu podmínky, klid a možnost jednání. Bez míru to nepůjde. 

 

Kde selhává diplomacie, nastupuje válka. V současné době jsme součástí mediální války, ale k té vojenské nemáme daleko. Naše krvelačná vláda o tom sní denně. Zažila jsem bombové útoky v Londýně v roce 2005 a vím, jaké to je, slepovat lidi. Jak moc to změní člověka a jaké trauma to zanechává pozůstalým. Je to trauma, které si nesete po zbytek života. A proto jsem ráda, že mír máme jako bod číslo jedna.

Vysmívání lidem, to je Rakušanův marketing. STAČILO, říká kandidátka Rédová

Češka v Británii, zdravotní sestra. Za covidu špiněna, nyní spustila tento projekt

„Nic ruského. Lid řekl dost.“ Z Brna přišla odpověď Rakušanovi. A je to síla. 

Ptáme se každého kandidáta: Do jaké frakce byste případně chtěli vstoupit v europarlamentu?

Do Orbánovy a Ficovy frakce, samozřejmě. A pokud taková frakce nevznikne, tak do té, která umožní svým členům hlasovat podle svého svědomí, nikoliv podle kuloárních dohod. 

 

Vaším tématem je zdravotnictví. To je zrovna věc, která doposud v EU není až tolik integrovaná, i když po pandemii i tam běží iniciativy k „evropskému řešení“. Jak a v čem by podle vás měla být Evropská unie a členství v ní přínosná pro české lékaře a pacienty?

 

Myslím si, že EU dost často strká nos, kam nemá, a plete se do věcí, kterým nerozumí. Selhaní zdravotní péče v době covidu bylo zřetelné. V nemocnici nejsou věci černé a bílé a nelze vše řešit jedním mustrem. Lidé nejsou roboti a je potřeba k nim přistupovat individuálně. Největší chybou bylo, že neléčili lékaři, ale politici a jejich poradci, kteří neměli ponětí o tom, co dělají, ale přesto si hráli na chytré, což vedlo nejen k rozdělení společnosti, ale i k velkým problémům, k selháním a k úmrtím. Skuteční odborníci byli vymlčování a dehonestování. 

 

EU by se měla věnovat tomu, k čemu byla primárně stvořena, a vrátit se ke čtyřem základním svobodám. Náš stát měl mnohem lépe organizované zdravotnictví než celá EU, a kdyby se do toho necpali političtí neumětelové, mohlo to tak i zůstat. Nedostatek léků, pharma korupce, jakož i podvody s vakcínami, to vše je výsledek fungování EU a její nekompetentnosti. Nelze si hrát na mistra, když nerozumím řemeslu, a takových chytráků je tam požehnaně.

Pandemie také vnesla do zdravotnictví klasický unijní slogan, že „spolu získáme více“, což je dokazováno nákupem vakcín. Ale nyní se ukazuje, že celá kauza možná byla gigantickou korupcí mezi společností Pfizer a předsedkyní Evropské komise von der Leyenovou. Jak se na tuto kauzu a celkově na unijní „nákupy“ za pandemie díváte?

 

Pandemie byla jedním velkým podvodem, která si vyžádala velké oběti. Nejen v lidském sektoru, ale v průmyslu, ve školství. Rozdělila společnost na dva různé tábory. Došlo zde k útoku na lidská práva, která byla vědomě porušována. Tunelování peněz daňových poplatníků, zneužívání pravomoci bylo denním chlebem. To, že společnost Pfizer přišla s podvodnou smlouvou, je jedna věc, ale nechápu, jak ji mohli podepsat zástupci naší země.

 

Ze smlouvy je zcela zřetelně jasné, že výrobce vakcíny se vzdává zodpovědnosti u vedlejších účinků, a že jich je. Nelze se s nimi soudit, a navíc si výrobce klade podmínky, které jsou proti zdravému rozumu. Pokud nemůžeme žalovat tenhle korporát, měli bychom žalovat ty, jejichž podpis je na smlouvách, které jsou začerněné. Kateřina Konečná hlasovala pro odtajnění smlouvy, zatímco poslanci typu „podržtaška Zdechovský“ hlasovali proti. Doufám, že peklo Leyenovou nemine.

 

V závěrečné předvolební debatě na veřejnoprávní ČT mají vystupovat pouze sněmovní strany, takže vaše kandidátní listina nebude mít zastoupení, i když ji všechny agentury odhadují přes 5 procent. Je to podle vás férový přístup?

 

Férové to není, ale ČT již dávno ztratila punc objektivity a poctivosti, takže by mě u nich naopak překvapilo, kdyby nás do debaty také přizvali. Naše „šéfka“ Kateřina Konečná ale ve všech ostatních debatách excelovala, takže nám jednání České televize nijak neuškodí. Ale nezapomeneme. Nikdy. 

 

Jaký máte jinak dojem z toho, jak média prezentují vaši kandidátku?

 

Většinou docela pozitivně. Najdou se výjimky, které vytrhávají věci z kontextu a hledají to, co není. Ale to je jejich práce. Většina médii už nehledá pravdu a fakta, papouškuji jeden druhého, fungují podle daných notiček a bojí se mít svůj názor. Nedivím se, že většině mainstreamových médií klesá čtenost. V budoucnu budou nahrazena současnými alternativními medii, a to je dobře. Mediální „trh“ se mění přímo před očima a já věřím, že za pár let budeme číst mnohem lepší novinářskou tvorbu než dneska

Průměrný počet slepic: 4.7 (86 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

To není trest boží. To je trest za naší lidskou blbost. Tak jednoduché to je.

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

 

Majitel olomoucké restaurace U Ervina natočil videovzkaz vládě Petra Fialy, ve kterém odmítá zatahování Česka do války. Při té příležitosti restauratér urazil vládní špičky, jejich voliče označil za „kretény“ a nakonec přihodil výhrůžku premiérovi a ministrovi vnitra Vítu Rakušanovi, že „si je najde.“

„Fakt jste normální?“ Fialově vládě od plic. Uvidí prý ten fofr. 

Kontroverzní restauratér vzkázal premiérovi Petru Fialovi, ministryni obrany Janě Černochové a nejspíše předsedkyni Poslanecké sněmovny Markétě Pekarové Adamové, že nechce, aby bylo Česko zataženo do války. Volil k tomu ostřejší slovník.

„Mám tady vzkaz pro Fialu, pro Černochovou, pro tu blbku, pěknou, mladou, ale blbou a mám tady vzkaz pro všechny ty, co nás tady ženou do války. Vy svině jedny, jestli si myslíte, že nás zatáhnete do války, to jste na omylu. Kurva běžte si válčit sami, tahat nás tady kurva do třetí světové, jste normální?“ prohlásil ve videu restauratér.

„Máme tady kurva málo problémů a ještě tady budeme válčit s celým světem? Amerika nás do toho zatahuje a vám to je úplně jedno. Vy jste tak blbí všichni v tom Parlamentu, fakt jste normální?“ pokračoval ve své emotivní promluvě.

Restauratér přidal ostrý vzkaz i voličům vládních stran. „Vy všichni, co je chcete volit, vy jste normální kreténi, vy jste normální čůráci, kterým není obdoby. Migranty sem zatahovat, ty vole,“ nebral si servítky.

Nakonec přišla dokonce i výhrůžka premiérovi a ministrovi vnitra Vítu Rakušanovi. „Fialo s Rakušanem, chraň vás ruka páně, jak se něco stane mojí ženě, nebo dceři. Vás vole najdu kurva a uvidíte ten fofr vy parchanti jedni zkurvení,“ dodal vytočený majitel restaurace U Ervina.

Tento podnik se proslavil už v době covidové pandemie, kdy odmítal zavedené vládní restrikce a restaurace nadále zůstávala otevřená. Majitel odmítal zavřít, i když mu do restaurace pravidelně chodila policejní hlídka a ukládala mu pokuty. Do restaurace i tak každý den mířili na pivo a jídlo lidé z obce i z okolí.

Majitel výzvy policie na ukončení provozu a k uzavření místa opakovaně odmítal a navíc vyhrožoval policii, aby se nedopustila zneužití pravomoci úřední osoby, protože proti covidovým restrikcím běží trestní oznámení.

„Jen abyste věděl, je podané trestní oznámení na Českou republiku, které jsem vám teďka předal a ještě bych vám chtěl říct jednu věc, že v případě, že použijete zaklínadlo jménem zákona, tak se dopouštíte trestného činu, jenom abyste to věděl,“ varoval muž velitele zásahu v roce 2021.

Průměrný počet slepic: 4.7 (67 hlasů)

U Ervína stavím. 👍

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

.. a že dva mandáty získá STAČILO!

Platí zde von Clausewitzova poučka o mlze bitvy. Uvidíme v neděli v noci..

Paní LePenová by měla být vítězem voleb ve Francii, její neteř Marion je u "konkurence", a vypadá to, že snad společně i přehlasují německé progresivisty..

edit 22:30 : Mám depresi.. Komunální družstvo nesoudných tapetářů zase řádí.. Jdu si dát Lexaurin a se*u  na snahu něco duchaplného sepsat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (36 hlasů)

     Asi vám nedošlo, že ty dnešní moje tapety jsou odpovědí na vaše zelené a žluté pruhy. Původně jsem těch tapet chtěl umístit mnohem více, ale nebaví mě to. 

     Co takhle nechat lidem svobodu v rozhodování, kam umístí jejich příspěvek a nenutit je nesmyslnýma pruhama podřizovat se jedinýmu správnýmu organizátorovi, co to s přispěvateli myslí zaručeně správně a dobře? 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

a to je jisté, dostaneš své hlasy. Tak to bylo a tak to bude až na ty věčné časy!

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

.. vymyslel je INZA, jako řešení toho, aby hned pod Vidlákovým článkem byla debata a ne tapety aktivistických parazitů na Vidlákově popularitě.

Když si myslíte, že to co, děláte vy, Vidlákovým Kydům prospívá, budiž vám přáno..

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. 

A jen tak na okraj - vrchní tapetovač je tady někdo úplně jinej. 

Moje dnešní tapety by měly být zamyšlením jak pro tapetáře tak i pro pruhovače. Ani jedno totiž nedává smysl. Místo tapety může být odkaz a místo pruhu svoboda rozhodování kam si kdo umístí svůj příspěvek. 

Je na každém, jak si to přebere. 

A Vidlákovým kydům by především prospělo, kdyby si tu různí organizátoři přestali hrát na správce JEHO webu. 

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

.. to je známá věc. Vše ostatní je jen otázka míry. Nikdo si na nic nehraje, jen se snažíme, aby pod Vidlákem byl prostor pro autentickou diskusi a hodnotné tapety kousek níže. 

Když si myslíš, že tvé řešení je to pravé, budiž ti přáno.

Mimochodem, kdy naposledy sem něco napsal INZA a Mája?

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Tebe mám za inteligentního člověka a těší mě, že mi přeješ a to hned dvakrát. A skutečně nesleduji, kdy jak a co sem kdo přispívá. Je věcí každého, jak, kdy a co sem bude nebo nebude dávat. 

Přeju hezkej den. Jedu do pryč. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

.. pěkně rozesr*l.. Gratuluji k hodnotnému počinu.

Nemám rád permakulturu, ani herbicidní úhor vytvořený totálním herbicidem.

Počkám si, až Vidlák aplikuje hlubokou orbu. Jsou i jiné hromady, na které má smysl přisypávat. Není jich mnoho, ale jsou.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Ano souhlasím. Svoboda rozhodování na diskuzi je neodiskutovatelná! :-) Pokud ji chcete uplatňovat ale jen pro sebe, je něco špatně! Dopřejte ji prosím i ostatním. To že  Vám "to nedává smysl" není důvod k ovlivňování druhých, ale spíše k zamyšlení sama nad sebou. Děkuji. P.S. Co nechte aby druzí činili vám, nečiňte vy jim!" Je pozoruhodné (či spíše úsměvné), že chcete bojovat proti " různým organizátorům a správcům Vidlákovy webu" a sám máte tendenci  moderovat jeho diskuzi. Zvláštní. Opradu to stojí za zamyšlení se nad sebou... 

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

Osobně jsem raději, když tu pruhy jsou, ale nebrečím, když tu nejsou. Dokonce se dobře vyrovnávám i se situací, kdy tu pruhy jsou a někdo to nerespektuje (a dává příspěvky "blbě"). Nestěžuji si. Jelikož si jsou všichni diskutéři rovni, neni možné si ten "svůj" vzhled diskuze nijak vynutit, takže jediné řešení je pochopit to a prostě se s tím vyrovnat. Vzhled prostě bude jeden den takový a příště třeba zase jiný. Na tom ale přeci nezáleží. Zkrátka si myslím, že bychom se tím měli přestat zabývat, jelikož to k ničemu nevede. Přesněji to vede k vzájemnému napadání a následnému znechucení všech. P.S. pane Richarde klidně pište dál, jelikož si Vás v té džungli dokážu najít (Ctrl+F, nebo Najít na stránce) :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

In reply to by iw23

Trvalý odkaz

Dávám pět slepic. Tolerance k druhým dává jistotu slušné diskuze. Pokud chce někdo provokovat, nejlepší obranou je na něj nereagovat. Takové je nejlíp odbyt tichem. On se časem utluče sám a slušní diskutéři, prosím diskutujte dál. Děkuji. Hezký den. :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

In reply to by iw23

Trvalý odkaz

ty pruhy americké. Ty jsou takové milé, lidské!

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Když mě něco napadne, prdnu to dospodu, když chci na někoho reagovat, dám to pod něj.

A co s tím uděláte?

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Pexeso a Koleje, je to vůbec možný? Ano, je!

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

potažmo pro Rakušana ještě horším průserem než ten Dozimetr!

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

poslechla rozhovor s Martinem Kollerem o volbách do EP. Vím, že jej řada lidí nemá ráda. Říkají o něm, že je rozvraceč národa, že si vymýšlí a osočuje politiky, ale pokud si jej poslechnete bez těchto emocí a popřemýšlíte o jeho slovech, tak se vám řada věcí vyjasní. Jistě toho ví o politice a politicích více nežli my, obyčejní občané. Pohybuje se v těchto vodách od hadráku a pokud politickou scénu nazývá bažinou, ví o čem mluví. Je dost nepříjemné poslouchat jeho argumenty a informace, protože najednou zjišťujeme, že politikům nejde o naše blaho, ale o koryta. Nejsou takoví všichni, to určitě ne. V každé straně se najdou slušní lidé, kteří jdou do politiky s tím nejlepším úmyslem pomáhat nám, ale jsou většinou přehlasováni. Je známo, že má většina států nadnárodní řízení a jsou to spíše kolonie, nežli svébytné útvary . Jak říká M.Koller, řídí je globální lichváři-jak příhodný název a těm zcela jistě nejde o naše blaho. Podle Kollera má Babiš v rukou bič, s kterým práská lídrům stran nad hlavou a oni poslouchají. Nakonec za ty peníze, které si tam vysedí, kdo by neposlouchal. Takovým lidem musí být naše starosti naprosto cizí a vzdálené.  Odkaz na rozhovor nedávám, kdo si jej bude chtít poslechnout, najde si jej na paralelne.cz

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

 volná debata..

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

.. nebudu se muset trmácet do Čáslavi.

Obálka s voličským průkazem se už od minulého úterý povalovala na poště, a kdyby mi paní z MěÚ neřekla její podací číslo, putovala by v den voleb zpět do Čáslavi. Nejen že nedoručili, ale už ani papírek do schránky nevhodili..

Skutečnost, že Česká pošta není schopna korektně doručit ani zásilku do vlastních rukou, odeslanou tzv. ORGÁNEM STÁTNÍ MOCI, kterým Městský úřad s rozšířenou působností nepochybně je, ve mně budí doslova hrůzu..

Jak chce generál Řehka rozesílat POVOLÁVACÍ ROZKAZY?

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)

nečtu diskuzi. Někteří lidé by si měli pořídit vlastní  blog a nezasírat diskuzi převzatými texty.

Ad Richard CZ 22:30

Průměrný počet slepic: 3.5 (23 hlasů)

.. dle starého latinského Quod licet Iovi, non licet bovi 
                                      tedy: Co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi.

Staré diskutérské "Božstvo" jako je Inza a Mája nechť si sem vkládají co chtějí, protože u toho myslí, a vědí proč tak činí, a nesoudně aktivisticko - tapetářské "Volstvo", vytrvale nosící dříví do lesa a sovy do Athén, to holt bude mít zakázané - nechť publikují jen plody vlastní kůry mozkové..

Tito lidé k uzoufání tragicky ne a ne a nedokáží pochopit, že tady agitovat nemá smysl..

Ale to je na rozhodnutí pana Domácího, ten je tu pánem, a když si nechává svou zahrádku zarůst aktivistickým plevelem, je to jeho právo. Mohu se jen pokoušet sázet svoje sazeničky..

Otázkou je, jak dlouho mne bude bavit sázet své, za oknem předpěstované keříčky rajských jablíček do bodlákového podsevu.. Nemám rád tzv. permakulturní záhony, já jako podsev rajčat používám bílý jetel, a bodláky cílevědomě vytrhávám..

Proč jsem pořád tady a snažím se o kultivaci a přehlednost diskuse?

             Zkrátka a po "Vidlácku",  sypu své zrní na větší hromadu..

Průměrný počet slepic: 3 (35 hlasů)

moc namachrovanej, šlechtiteli ?

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

Trefa do černého. Máš tendenci někdy se trefit přímo do černého Bobíku jako v tomto případě.

To teda on takový namachrovaný šlechtitel opravdu je.  A jelikož se rád vytahuje z výroky slavných tak pro něho patří to slavné starořecké přísloví "Ειναι βασιλικώτερος του βασιλιά" (je více královský než sám král). Král ale zde je jen Vidlák a nikdo jiný.

Průměrný počet slepic: 3.9 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

stejně to vše jsou jen taky menší zla, ale furt lepší menší zlo co máš šanci se tam dostat než nejisté menší zlo kolem 4%...

 

"Já vím, budete volit srdíčkem a volit to jediné dobro, protože už bylo dost menšího zla, které je pořád zlo. Výsledek tomu bude přesně odpovídat. Zcela škarohlídky řeknu, že propadne akorát tolik hlasů, že mimoparlamentní opozice ten jeden mandát, co by bez problémů mohla mít, zase ztratí ve prospěch SPOLU a získá ho ausgerechnet Ondra Kolářů… papínek bude mít radost. To jen abyste věděli, jak bude ta vaše volba dobra po zásluze potrestána."
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

jsme tady ve při, diskuzi to pepří. Ale já vám na mou věru, na ten pepř už seru.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Když nebude vysoká účast ve volbách a nezapojí se do voleb i venkov tak zase o Česku rozhodne jen Praha a pár aktivních studentů...

Pěkný den všem přeje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

a všichni to dobře víme. V těhle volbách, stejně jako v hokeji, po letech konečně zvítězíme!

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

aspoň jeden den, nejlépe třeba i sto dní!

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Kéž by to tak bylo můj drahý příteli Zaubere. Když ale zdejší "vlastenci" nebo samozvaní "moderátoři" kteří se předpokládá že stojí na stejné protiliberální straně řeky a přesto se nedokáží dohodnout na tomto webu (viz pruhy či ne, samozvané moderování Vydlákových Kydů, negativně konstantovani příspěvků druhých, osobní útoky na jiné atd) tak nečekejme že takto porazíme fanatické proamerické loutky, proevropské zanícené neoliberály či podporovatele ukrajinských fašistů. Již mnohokrát jsem uvažoval se odmlčet a přestat psát. Až doteď jsem to neudělal chvála skvělých každodenních Vidlákových článků a komentářů různých pisatelů jako je například Zauber, Včelka Mája, Itkica, Agarin, Jirkafik, Olin, Inza, Agios a mnoho jiných skvělých pisatelů. Nezapomeňte přátelé že nás čtou naši nepřátelé kteří se radují z každého rozruchu zde na Kydech. Neudělejte jim tu radost a přestaňte se bít mezi sebou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Nevím jak koho, ale mě to přímo bije do očí a je mně vcelku jasné kdo jsou ti nepřátelé (možná, že je  jenom jeden a odpovídá sám sobě). Oni to takhle dělají. Nevšímat si jich a nereagovat.  A navíc! "Diskutovat s hlupákem lze max. 2 minuty, po té už diskutují hlupáci dva: J. Werich". "Tmu nelze potírat ještě větší tmou. Tmu lze zlikvidovat pouze světlem"!

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Já myslel, že nás čtou naši názoroví oponenti.

Tys mě, Antoníne kdysi zval na pivo, pak jsem se stal tvým zřejmě nepřítelem. Když to takhle vnímáš, je to tvoje věc. Dle mého jsi internetový bojovník. Vidlákovi mažeš med kolem huby, jak je skvělej, dokážeš hledat a kopírovat, pak to prdnout někam, kde s tebou většina souzní.

Upřímně, Antoníne, asi bych nechtěl být s tebou ve stejném zákopu, abys mi ochránil prdel. To už bych jí radši vytrčil do trojky trestné věznice a nalhal jim , že jsem pedofil. Vím, jak by dopadl prostředek, ale moc se bojím, jak by moje půlky dopadly, pokud bys je ve válce měl bránit ty.

Antoníne, tímto okamžikem ze své strany ruším naše tykání. Ty jsi pouhý pózista a ti jsou v reálu většinou úplně k hovnu.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

na tu debatu na Primě Hrůz. Bylo to dobré, kdybych nebyl voličem SPD, tak tu Konečnou klidně volím. Nic lepšího tu asi fakt nemáme.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Taky jsem se vydržel dívat, ale po pravdě musel jsem si hned zkraje po slovech Rakušana dát velkého ferneta abych to nevypnul. Konečná byla opět skvělá a musím říct, že i Okamura byl ostrý jako břitva. Přidal se i Šlachta. Rakušan a Bartoš dostali pěknou dávku kritiky. Mají ale zřejmě hroší kůži, bo všechna ta kritika od nich odskakovala jako hrách od zdi. Prostě oni jsou ti nejlepší a "úspěšně nás vedou k demokracii a prosperitě"
Ovšem myslím si že měli v debatě být i Rajchl s Vondráčkem. PRO a Svobodní hodně vyrostli a jejich příznivci měli mít v debatě odpovídající zastoupení. Jejich preference se pohybují na hraně volitelnosti a je to právě tím, že nejsou slyšet v médiích.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

a diskutujme konečně raději svými hlavami!

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Turka s Nerudovou, dle mého očekávání vyhrála ta nejdůležitější a nejchytřejší moderátorka na světě - Wolfová (chytrá a důležitá po staré Filipovské).

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

v televizích je k nekoukání a neprofesionalita mluvících hlav se ukazuje ve vedení všech předvolebních diskusí - nestrannost moderátorů je chimérou; vypadá to na plánované otrávení lidí, kteří se chystají jít volit. Má to i jednu výhodu, duchovní striptýz některých uchazečů o zvolení do EP je tak "skvěle" zvolen, že snad po ukončení tohoto balábile od nich pes ani kůrku nevezme. Jen mi je líto, že naše současná vládní i nevládní opozice není schopna najít společnou řeč alespoň v základních věcech, vybrat kvalitní, racionálně uvažující lidi - a že by se jich na jednotlivých jejich kandidátkách dalo najít dost - a nabídnou voličům místo zmateného mišmaše kvantity, jednojednoznačnou kvalitu; to, že si jdou často dost nevybíravě po krku, je rajskou hudbou pro vládní koalici a její příznivce.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Omlouvám se za tapetu, byť jen malou. Nejsem si jist zda odkaz na článek FB půjde otevřít i těm, co na FB nechodí, tak ještě jednou omluva. Pěkný den :-)
První rána kapitána, měli bychom na Rusko zaútočit jako první. Česká republika, Polsko, pobaltské státy... Tak nějak mi připadá že se do protiruské ofenzivy ten slavný západ nějak moc zapojovat nechce... Státy sousedící s Ukrajinou, tedy Maďarsko, Slovensko, Rumunsko a Moldávie, tak tam z Ruského strašáka rozhodně obavy nemají... Tak proč ČR, proč pobaltí a Polsko? No tyto státy mají jedno společné. A to že mají ve vedení proamerické lidi. Od prezidentů přes premiéry až po ministry. Noty, noty, noty... Jsem si naprosto jistý že nás Rusko nenapadne, bohužel jsem i tak téměř stejně jistý, že některý z těchto států má za úkol Rusko vyprovokovat. Díky bohu za Slovensko a jeho zeměpisnou polohu, neboť sousedit ČR s Ukrajinou, tak už jsme k ní připojeni... A tím protektorátem by byla ČR... Ona už vlastně skoro je...
Připadá mi že bývalý východní blok má za úkol ty Rusy prostě vyprovokovat. A nechat poté jako vždy na holičkách. NATO? smlouvy? Vždyť to jsou jen bezcenné kusy papíru. Ano, můžeme vyhlásit válku Rusku, ale ty 3 tanky co nám zbyly, to jedno dělo co táhlo ještě Havla na pohřbu, nulová protivzdušná obrana, ta slavná armáda o 20.000 mužích z nichž je 1000 generálů 1000 plukovníků, 1000 kuchařů 10.000 logistiků, spojařů a pomocných pracovníků nás jistě spasí. I Švýcarská nebo Vatikánská garda by nás rozdrtila za den.
Jen Rusy provokujte... Nerudová, Zdechovský, aspol, tedy kandidáti do EP veřejně prohlašují, že bychom měli vyslat vojáky proti Rusku. Jsou volby, tak si vzponeňte...
Aleš Svoboda
Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

nic zlého jsem jim neprovedl a oni mně taky ne. A UA je mi ukradená. Kdo z ukáček tady pracuje, ať zůstane a zbytek vyhnat domů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Jistě, nikdo z obyčejných lidí Rusku nic neprovedl, ale naše vláda ho nasírá víc než je zdrávo a Putin má s námi zlatou trpělivost, ale i ta není nekonečená! Jednou mu trpělivost dojde a blištivý Péťa si myslí, že ho to mine a dožije v klidu za oceánem jak Gorbačov?  Kdepak odskáče to s námi!!! Dnes už se s užitečnýma idiotama nikdi nepáře! A někdo za mořem se bude zase tetelit blahem a vidinou velkých kšeftů, jak po všech uměle vyvolaných válkách. A víš proč vláda ČR okopává Rusku kotníky? No protože trpaslík výš nedošáhne! 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

jste u mě hrdinové, já bych ten hnůj nedal

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Robert Fico a jeho prohlášení po atentátu - video. Fico zní ještě unaveně (kdo by se taky divil) ale jeho odhodlání pokračovat v nastaveném směru je pevné.

Pane premiére, přeji Vám brzké nabytí všech sil a pevné zdraví. V České republice vám fandí hodně lidí a mrzí nás, že v čele České vlády nestojí takový chlap, jakým jste Vy.

https://www.youtube.com/watch?v=D1L7FfaLaxM

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Bylo velmi poučné sledovat, jak velký je rozdíl mezi tím, co probíhalo při debatě a jak to vypadalo před debatou a po debatě. Je vidět, že Poslanecká sněmovna posiluje přátelství i mezi nepřáteli. Vidět Tomia Okamuru v družném, usměvavém rozhovoru s Vítkem Rakušanem, to je něco, co si zapamatujete. .....to jen pro voliče SPD

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)