Spasitel přichází

Autor
Štítky

Je to asi půl roku, kdy jsem napsal článek, že jediný, kdo u nás může zachránit klesající preference líbodémo, je Kalousek. Jen nevíme, jestli to udělá před eurovolbami, nebo až po nich.

Myrda byl ministr financí ve vládě ODS. Byl členem Lidovců, měl koalici se Starosty, založil TOP09. Je nezpochybnitelně proamerický a prounijní. Je nezpochybnitelně liberál, je nezpochybnitelně pravicový… hlavně zdravotnickými poplatky a snahou o převedení důchodového systému pod soukromé společnosti. Za Myrdy se u nás odhlasovalo těch šest set miliard, na kterých zbohatli solární baroni a za které dneska máme asi tři procenta výroby elektřiny.

Kalousek si zařídil fíkový list v podobě knížete Kchárla, který byl takový předobraz Bidena… ale jen po česku. Sice často pospával, ale když mluvil, tak to ještě mělo hlavu a patu. Ale právě Myrek mu dokázal udělat image, které zabíralo na mládež.

Počítejte se mnou. Liberální pravicoví voliči ODS s Kalouskem nemají problém. Voliči STANu s Kalouskem nemají problém. Voliči pirátů… už žádní nejsou, voliči TOPky s Kalouskem nemají problém a voliči Lidovců už také nejsou. Narozdíl od Fialy, Jurečky, Stanjury či Markéty Pekarové Adamové, Kalousek nikdy nepůsobil hloupě a tragicky, a to ani tehdy, když byl zpitý pod obraz. A narozdíl od Rakušana, uměl být mnohem lepší mafián. Svoje chybující podřízené profesně likvidoval včas.

Teď přichází Kalouskova chvíle. Chudáci libtardi jsou dezorientovaní. Chápou, že Fiala je tragéd, ale nikoho lepšího nemají. Chápou, že Stanjura je vůl, chápou, že Rakušan je křivák, vidí, že Pekarová je kráva a Nerudová je nutrie. Ale… nikoho lepšího nemají. A tak se z nouze začínají poohlížet po hranatém Dýzlovi a leckdo i po Babišovi. Když teď Kalousek přijde, bude zachránce liberalismu. Navíc má dost peněz a dost sponzorů, protože vždycky věděl, jak se to v politice dělá. Kalousek je vedle Babiše jediný, kdo tady může založit stranu lusknutím prstů.

Mimochodem… je mu teprve šedesát čtyři let. Je o pět let mladší než Babiš, o sto procent chytřejší než Fiala a desetkrát bezohlednější než Rakušan. S americkou ambasádou má super vztahy, s Bruselí jakbysmet. Je sice trochu vypitý, ale to pro libtardy spíš přednost než hendikep.

Eurovolby vyvolaly v liberálních kruzích patřičné zděšení. Zděšení vyvolalo patřičné hemžení a poptávku po spasiteli. Kalousek má ideální příležitost. Může bez problémů posbírat dvacet procent hlasů. Víc, než měl kdy v TOPce. Může to udělat čistě. Novou stranou. On to udělá, protože jakmile vystoupí, liberálové se na něj upnou jako na jedinou záchranu.

Před půl rokem jsem také spekuloval, kdo bude Kalouskovi dělat fíkový list. Napadl mě Hilšer. Tomu teď končí senátní mandát. Podle mě je ideální. Je patřičně mladý, hezký a má nainstalované přesně ty správné názory. Vůbec bych se nedivil, kdyby to takhle dopadlo. Ale Kalousek samozřejmě může mít vyhlédnutého ještě někoho lepšího.

Podle mě to nebude trvat dlouho a Myrda se znovu postaví do záře reflektorů České televize, která ho vždycky milovala a on jí patřičně oplácel.

Kalousek vysbírá celou SPOLUkoalici i PIRSTAN. Dokončí sjednocení liberálů pod jednou značkou a pokusí se získat čtvrtinu voličů. Bude na to mít peníze i možnosti. Zároveň tím torpéduje veškeré námluvy pravicových voličů od Babiše i malých stran. Andrejko se bude muset rozhodnout, jestli se dál bude ucházet o modroptácké voliče, protože pokud ano, tak se bude muset začít podobat nejen Fialovi, ale rovnou Myrdovi a to mu bude odrazovat voliče na druhé straně spektra.

Motoristé vysbírají zbylé konzervativní voliče ODS. Možná i pár osobností z ODS. Vondra už s Turkem jezdí v jednom autě. Jako by už tušil, co nastane. K Macinkovi se už přidal Boris Šťastný. ODS revival se rýsuje.

SOC-DEM je definitivně mrtvá a nezachrání to ani Šmardovy klipy o pomoci seniorům. Nalevo je a zůstane jen STAČILO! jako jediná relevantní levicová síla.

SPD se od prezidentské volby co půl roku střílí do vlastní nohy. Obávám se, že spojením udělala krok, který je logický z hlediska PRO a Trikolory, ale nelogický z hlediska voličů SPD. Jestliže jsou fejsbůky plné jásajících příznivců Jindry Rajchla a Zuzany Majerové, že se konečně spojili do konzervativního bloku, tak bohužel nikde není slyšet jásání voličů SPD. Přitom oni jsou ti rozhodující. Ještě nedávno jich bylo půl milionu…

Skoro mám chuť prohlásit, že po příštích parlamentních volbách budeme mít ve sněmovně Kalouska, Babiše, STAČILO a Motoristy. Nic víc.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (283 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

"Mimochodem… je mu teprve šedesát čtyři let. Je o patnáct let mladší než Babiš..."

Ale Babišovi není 79 let... Jestli je Kalouskovi 64, tak je jen o něco (cca 5 let) mladší než Babiš...  🤫

(pozn.: tak jsem na to koukla, Babiš ročník 1954, Myrda 1960)

Průměrný počet slepic: 4.1 (57 hlasů)

Důvěřuj, ale prověřuj. 😀

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

"Vondra už s Turkem jezdí v jednom autě. Jako by už tušil, co nastane."

On to Vondra zdůvodňoval tak, že Turek neměl auto a jeli společným směrem. Trochu divné.., to je jako kdyby Fiala (Pekarová, Němcová, Rakušan ...) svezl Babiše nebo Konečnou...

😁

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (59 hlasů)

Zrovna Turek neměl auto?

Právě aut má, myslím, více, než dobré vůle.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Taky si myslím, že "chudák" není bez auta - na co jiného se ale zmůže Vondra než na takový argument. Já od začátku nevím, co si o Turkovi myslet, něco jiného jsou řeči a něco jiného pak skutky (takových řečí už od všech bylo...), takže zase uvidíme. O Vondrovi vím dávno, co si myslet.)

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Májo, prosím podívejte se na toto video:

https://www.youtube.com/watch?v=NImRmxv24Yo

pochází z úterního večera. Najdete v něm odpověď i vysvětlení k Vašemu příspěvku, který jste zde dnes uvedla. Zasílám Vám tento odkaz proto, že rád Vaše příspěvky čtu a bude mne těšit, když nebudete muset pochybovat o věcech, které se dějí v Bruselu ve smyslu zda jsou či nejsou divné.

Plně s Vámi souhlasím, že kdyby Markéta Pekarová nabídla někomu odvoz, pokud ona řídí tak jak vládne, je její nabídka život ohrožující, nabídka kterou by dotyčný měl v zájmu přežití ihned a bez rozmýšlení kategoricky odmítnout. (Tak jako všechno ostatní co ta ženská vyvádí.) 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Opraveno

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)

nebyl ministr, když se prosadil solární průšvih i když byl taky pro, hlasování je tu. Ministr byl až o dva roky později. Mrkněte se, to ještě byla ODS pravicová.

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)

Možná jste to už četli, Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump přežil pokus o atentát na předvolebním mítinku v Pensylvánii. Byl postřelen v horní části ucha a po lékařském ošetření by měl být již v pořádku. Střelec je po smrti. Informovala o tom agentura Reuters . Jmenuje se Thomas Matthew Crooks. Bylo mu dvacet let. Podle informací FBI pocházel z Bethel Parku v Pensylvánii a podle volebních seznamů byl registrován jako republikán. 

Thomas Matthew Crooks je vrahem. Jeho výstřely mířené na Trumpa zabily jiného amerického občana, a další dva vážně zranily, jednoho velmi vážně.

V Pensilvánii to dopadlo trochu podobně, ale přesto odlišně než na Slovensku, kde střelec zůstal na živu a Fico mu odpustil...

O stejnou věc se snažila i Ukrajina ve vztahu k Putinovi, ale zpackala to, stejně jako mnoho ostatního. Prozradil to Kirill Budanov, šéf Hlavního zpravodajského ředitelství (HUR) Ministerstva obrany Ukrajiny. Řekl, že došlo k pokusům o atentát na Vladimira Putina, ale všechny selhaly.

Ještě další zajímavost ze zahraničního tisku:

Byla zveřejněna zpráva odhalující, že americké zpravodajské služby konzultují s šéfem ukrajinského předsednictví a politickým šéfem velení ozbrojených sil Ukrajiny Andrijem Germakem, bývalým velitelem ozbrojených sil Ukrajiny Valerijem Zalužnym a bývalým předsedou ukrajinského parlamentu Dmytro Razumkovem možnosti týkající se výměny prezidenta Volodymyra Zelenského.

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

Takhle mají ti sráči ve zvyku zbavovat se konkurence..., jak v Amíkově, tak už i v Evropě. Kdyby na Slovensku na místě zastřelili toho pitomce, tak z toho nakonec měli ještě problémy... Kdo je tady dneska chráněný a kdo ne! Obyčejnými lidmi počínaje (jako u nás ten vrah holky a další případy). Zastřelíme Trumpa a Biden vyhraje..., jak ve středověku. Ani opice se tak nechovají, i tam se vyhrává v souboji.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

riskuje pokusy o fyzickou likvidaci jako zažili Fico a teď Trump.

...Pax Americana ve světě se rozpadá a Donald Trump má tuto rozborku Pax Americana dokončit. A všichni jeho pomocníci organizovaní v EU v nové frakci Patrioti pro Evropu jsou už dnes terčem stejně, jako jsou terčem Fico a Trump. Bestie zahnaná do kouta, která chcípá, je vždy smrtelně a nejvíce nebezpečná. A je ochotná vzít s sebou na Onen svět všechno a všechny okolo. Rozpoutání války s Ruskem a Čínou je proto po neúspěšném atentátu na Trumpa reálnější než kdykoliv předtím...

celý článek zde:

https://aeronet.news/donald-trump-prezil-pokus-o-atentat-sniper-zabil-jednoho-cloveka-dalsi-dva-jsou-v-kritickem-stavu-fotograf-bileho-domu-vyfotil-letici-projektil-kolem-trumpovy-hlavy-aeronet-predpovedel-atentat/

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Kalousek

Miroslav Kalousek byl nejvíce nenáviděný ministr v ČR. To je ten šílenec který chtěl zavést "daň ze vzduchu". Pokud by Kalouskova nová daň prošla, stalo by se Česko světovým unikátem. Žádná jiná země totiž přímou daň, která by zasáhla celou populaci včetně starců a nemluvňat, nemá. Naposledy se takzvanou daň z hlavy pokusila v 80. letech minulého století prosadit britská "železná lady" Margaret Thatcherová. Vše ale skončilo bouřlivými demonstracemi v ulicích britských měst, které byly příčinou neslavného pádu světoznámé političky.

Krásnou pohádku o Miroslavovi Kalouskovi jsi nám dnes Vidláku přinesl. Ale přicházíš druhý. Byli i další před tebou kteří napsali Pohádku O králi Miroslavovi viz zde:
http://www.wistarie.net/sites/default/files/pohadka_o_krali_miroslavovi_-_ec.mp4
 

Průměrný počet slepic: 3.4 (45 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnešní Vidlákův článek může mít docela blízko k realitě. Kalousek na návrat pomýšlí už nějakou dobu. Dříve či později se o něj pokusí. Nevím, zda jeho pokus dopadne tak úspěšně jak Vidlák popsal. Ale jen pomyšlení, že ho voliči přijmou a on zase bude mít možnost vymýšlet a zavádět věci, podobné těm, které z jeho minulého aktivního působení v politice známe, můj dnešní, jinak celkem příjemný večer pokazilo, spíše otrávilo. Pokud dopustíme, že Kalousek tak přesvědčivě a velkolepě uspěje, nic lepšího si nezasloužíme a dobře nám tak.

Průměrný počet slepic: 4.8 (83 hlasů)

On prý má ve svém kraji "své příznivce", ale proboha, snad si všichni pamatujeme, co to bylo za hajzla, to by bylo z bláta do louže, kolem lítaly i nějaké mrtvoly...

Průměrný počet slepic: 4.6 (71 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Už jen s tohoto rozhovoru s Kalouskem který byl tehdy ministr financí ve vládě ODS je snadné rozeznat že tento člověk se nemůže stát spasitelem ODS a pětikolky.

Ministr financí Kalousek o povodních: Neuvěříte, co řekl. Pokud mu budete rozumět...

video zde: https://www.youtube.com/watch?v=xpWhWwxKFKM

Průměrný počet slepic: 3.6 (35 hlasů)

na srazu ožralého. Na příštím srazu jsem točil já, ale nebyl jsem takový hajzl a nedal jsem to na net jako oni. Jen jsem jim to poslal, aby ti managoři a ředitelé věděli, že mají dvojí metr. Paní hlasatelka a pan redaktor se zachoval odporně, pokud by měli měřit stejným metrem všem, musela by být teď televize plná slibů o nezvyšování daní a koncesionářských poplatků, a to nebyli soudruzi ani ožralí.  No a já, kdybych měl vybírat mezi Kaldou a Babišem, tak vyberu Kaldu. Pro ty, co z toho usoudí, že chci Kaldu, napíšu, že nechci, nikdy jsem ho nevolil a volit nebudu. Znamená to, že Kalda je pro mě menší zlo než Babiš.

Průměrný počet slepic: 1.6 (21 hlas)

jak jsem psala již včera. Dokud budou u moci nekompetentní a všehoschopní straníci se svými kamarádíčky, nikam to nepovede. Může přijít Myrda i Nemyrda, budeme v háji i s mladými. Takže jedině změna systému a řízení státu odborníky, to je jediná cesta. Už STAČILA všechna uskupení a strany, politici to s námi nikdy nemysleli dobře a je jedno z jaké strany jsou a jak se jmenují.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Je to převážně lidmi, kteří do politiky jdou. V tomto s Vámi souhlasím úplně. Je to z velké části v nás voličích, že se tam takoví politici dostanou a je to možné kvůli příšernému volebnímu systému, který je v Evropě i u nás používán. Odlišnosti, které jednotlivé státy mají nic zásadního neměmí. Volební systém je příšerný všude.

Senát by měl být čestná funkce, nikoliv placená.

Vláda nemůže vzniknout jako dobrá, ve smyslu znalá, protože vždy bude složená z koalic, na základě sranické hierarchie, nikoliv na základě předpokladů. Ale máte pravdu v tom, že v politice, až na výjimky jde všem především o prachy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

...Jo Biden byl čilý jako rybička…Až moc

Hlavní hostitel, na něhož byly upřeny zraky světa, Jo Biden, opět nezklamal a slovní překlepy, jen ty, které byly zaznamenány, stály za to. Při setkání s Volodymyrem Zelenskym jej opakovaně oslovil coby prezidenta Putina. A když na jiném místě veřejně diskutoval s viceprezidentkou Harrisovou, opakovaně ji oslovil coby viceprezidentku Trumpovou. Je prostě boží.

...Jeden z komentářů velmi vážně upozorňoval, že žonglování s přijetím Ukrajiny do NATO prohlubuje světové napětí a může potencionálně přiblížit 3.světovou. Naši čtenáři jsou inteligentní a nemusím jim to vysvětlovat. Mnohem horší jsou české, ale naše i ostatní západní elity, které věří tomu, že v případě ještě větší eskalace si NATO lehce s Ruskem poradí.

A nato je jediný lék: Biden, Macron, Scholz, případně Ursula von der Leyen musí být odstraněni z funkcí. A ještě lepší variantou je, že 5. listopadu vyhraje Donald Trump, který, ať je jakýkoliv, války rozhodně odmítá. Orbán se následně setkal s Donaldem Trumpem

Zatímco na summitu 32 států NATO podepsalo bombasticky znějící Ukrajinský pakt, Viktor Orbán, neúnavný buřič, nově označovaný jako darebák, 12. července zavítal za svým přítelem Donaldem Trumpem, prodiskutovával s ním průběh summitu a označil návštěvu jako „mírovou misi 5.0″, která se uskutečnila v Trumpově letovisku Mar-a-Lago po summitu NATO ve Washingtonu.

Diskutovali jsme o způsobech, jak uzavřít mír. Dobrá zpráva dne: on (Trump) to vyřeší,” napsal Orbán na X.

Jiří Vyvadil / celé na: https://cz24.news/perlicky-kolem-summitu-nato/

 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (55 hlasů)

- že mu byla ze strany Evropské komise nabídnuta dohoda, že pokud bude cenzurovat obsah na síti X, aniž by o tom komukoliv řekl, tak jej EK nebude pokutovat.

Ostatní platformy tuto nabídku přijali, Musk ji odmítl.

Tak až vám zase Rakušan, Foltýn a ostatní “strážci jediného správného názoru” budou tvrdit, že tady žádná cenzura není, tak už se jim můžete jen vysmát.

A nezapomeňte na staré známé pořekadlo - lež můžete porazit tím, že ji vyvrátíte. Pravdu pouze tím, že ji umlčíte.

Tohle pravidlo platilo po celé dějiny lidstva, ovšem s nástupem covidu a války na Ukrajině to platilo ještě tisíckrát víc.

Eurosoudruzi, včetně těch našich ve vládě, vám lžou, jak když Reflex tiskne. A jediná jejich šance je utajit před lidmi pravdu. Jinak by je od těch koryt vypráskali bičem za týden.

A proto EK nabízí cenzorské obchody sociálním sítím, proto si pětikolka najala Foltýna a proto chtějí Piráti zakotvit do zákona o ČT povinnost bojovat proti dezinformacím. Což je v pojetí 5K každá informace, která se jim nehodil do krámu.

Proto udělám vše, aby spojení národně-konzervativních sil pokračovalo a ještě více se prohloubilo. Jedině tak je můžeme příští rok porazit. A vrátit se k pravdě.  (FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (73 hlasů)

A teď, ta přeřeknutí a ztráta orientace, to není nic mimořádného. To se může stát každému. Těm kteří to dělají, se kvůli tomu do určité míry a docela často odpouštějí chyby.

Vzpomeňme, kolik blábolů v nedávné době řekli a nyní i prosadili někteří našinci. Náš nejhezčí, nejlepší a světový lídr.  A je tu i jeden, ten stojí ještě o schod výš. Že jde o chyby, se neříká ani potichu. Mluví se místo toho o úspěších, signálech, vizích a tak.

Proč kritizujeme amerického Bidena až teď, když už jen sklízí zasetou úrodu.

Největší chyby přeci on nedělá až teď. Vznikly převážně  v minulosti, v době jeho největší slávy a nebetyčného obdivu mezi Libtardy celého světa. Některé chyby vznikly už v době, kdy spolupracoval s čarodějským mistrem Obamou. A po té další, ihned jak se stal nejvyšším bohem. Byl člověkem, který jen pootevřel pusu a Libtardi celého světa se spojili a konali, tleskali ve stoje a okamžitě plnili všechna jeho přání s předstihem. On je na oplátku zahrnoval cizíma prachama. 

A ty chyby?

Například konflikt na Ukrajině je jednou z Bidenových největších chyb.

Soud s bývalou hlavou země, Donaldem Trumpem je další Bidenovou velikou chybou.

A všechny ty další, ty už jsou jen něco navíc, takový bonus, aby bylo o čem mluvit, jakýsi důvod, za který ho Libtardi přesto pořád chválí a ostatní odsuzují.

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

putin kamala harris

Ráda vás poznávám prezidente Putine
Rád vás poznávám viceprezidentko Trumph

Joe Biden se opět špatně vyjádřil a nazval Kamalu Harris „viceprezidentem Trumpem“... 
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Můj bratr krátce po revoluci pod Myrdou sloužil, byl to jeho šéf. Byl absolvent dvou vysokých škol, jedné v Košicích, druhé v Moskvě. I tak byl odejit, tedy vyhozen. Ale nikdy nic o Myrdovi neřekl. Bál se o svojí rodinu a asi i o sebe. Ani mamce nic neřekl. Jen jednou jedinkrát prý utrousil  větičku. Myrdu bych mohl utopil na lžíci vody. Ale nemohu, jsou to grázlové. ( Brácha dělal v té době šéfa privatizační komise na ministerstvu.) Mělo to pokračování. To bohužel, ani po těch letech nelze zveřejnit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

Kalousek nikdy na vas nezapomeneme

Průměrný počet slepic: 4 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Trump-postrelen-utocnik-je-po-smrti-Atentat-v-USA-758379

V dnešní době člověk neví dne ani hodiny, kdy přijde samo o sobě téma které hravě přebije všechna ostatní témata předem připravená.

Je zajímavé, jak nadšeně se lidé houfují do masových shromáždění všeho druhu. Ať už sportovních, na velkých stadionech, nebo na koncertech různých kapel, nebo na shromážděních politických. Čím je přenosová technika dokonalejší a bez problému zprostředkuje ať už sportovní výkony, hudbu, nebo názory politika, tím větší je snaha zúčastnit se masových shromáždění osobně.

S rostoucím počtem masových shromáždění, roste i počet blbů, kteří udělají všechno proto, aby se proslavili tím že někoho, nejlépe politika na pódiu, zabijí. Ale politikům stejně nezbývá nic jiného než se těchto podle mne úplně zbytečných akcí zúčastnit a riskovat při tom život.

Také matičku přírodu už to pomalu sere a občas některé to přiblblé shromáždění rozežene, aby dala najevo kdo je tu pořád ještě pánem.

Teď jenom čekám kdy to těm lidem dojde že v dnešní době s dnešní technikou, jsou taková shromáždění úplně zbytečná. Možná po Olympijských hrách, pokud se teroristům zadaří, by to mohlo leckoho trknout.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

řekla posluhovačka panu Švejkovi, který opustiv před léty vojenskou službu, když byl definitivně prohlášen vojenskou lékařskou komisí za blba...

V Americe, v té vyhlášené zemi svobody, nelze atentáty považovat za nějaká díla náhody.

Průměrný počet slepic: 4.4 (33 hlasů)

https://www.youtube.com/watch?v=LXyEwUYCyS8

Má to titulky kde se dá nastavit čeština v automatickém překladu

Střelec a atentátník je již po smrti a byl to 20 letý Thomas Matthew Crooks s Bethel Park v Pensylvánii. Crooks údajně vypálil několik výstřelů z vyvýšeného místa na střeše výrobního závodu, více než 130 yardů od jeviště, kde Trump oslovoval své příznivce. Crooksovy výstřely zranily Trumpa, odřely mu ucho a tragicky si vyžádaly život nevinného přihlížejícího, zatímco další dva kriticky zranily. 

Rychlá reakce odstřelovacího týmu Tajné služby vedla k přímé střele do hlavy, která Crookse okamžitě neutralizovala. Tento dramatický moment, zachycený na videu, ukazuje intenzitu situace, když se agenti tajné služby vyrojili na pódium, aby ochránili Trumpa a bezpečně ho evakuovali.

Incident se odehrál těsně poté, co Trump začal svůj projev, kdy se bývalý prezident šklebil bolestí a držel se za pravé ucho, když byla vidět krev. Navzdory chaosu se Trump obrátil k davu a vzdorovitě zvedl pěst v mocném obrazu odolnosti.

"Byl jsem postřelen kulkou, která mi prorazila horní část pravého ucha," napsal Trump později na Truth Social. Popsal ten okamžik a vybavil si svištící zvuk a palčivou bolest, když mu kulka prorazila kůži.

více zde (v angličtině): https://www.businesstoday.in/world/us/story/donald-trump-assassination-bid-who-is-thomas-matthew-crooks-the-20-year-old-suspected-shooter-437085-2024-07-14

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

Souhlasím. Už takhle je dnes všude dost pomatenců, kteří se chovají jak kdyby utekli z psychiatrie... Sama za sebe bych nestála a neseděla nikde v davu, ani na Wimbledonu, kde buď prší nebo si lidi kryjí obličej proti slunci. To si radši udělám kafíčko a jahody se šlehačkou doma u TV (a občas si přepnu na cyklistiku).

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

A tak se dostal Turek k Vondrovi. Nechci zde spekulovat o nějaké této ceně, ale přesto: Nemělo to být obráceně? Vondra po žních k Turkovi - nekažte nám hlášky! Ale hlavně že jdou do kelu, ty pirátské smažky!

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)
Trvalý odkaz

pro léta příští je nutný si zachovat. Do sněmovny se prý dostane již menší množství hovad.

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

A navíc ještě se Soukupem se do vysoké politiky vrátí šupem. Kalousek má skvělou vizi, Soukupovi pořídí novou televizi. Diváci pak budou tleskat této změně, neboť Jaromír k nim bude mluvit opět denně a zasvěceně.

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

Ti dva se k sobě hodí jak prdel na hrnec, z těch jejich rozhovorů bych nezvládla ani jeden, stačil ten pohled na ně.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

pro ukrajinské  vojáky. Není jiného zbytí, musí najít nějaké užití.

Průměrný počet slepic: 4.4 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Vyměnila jestřába Kalouska za slepici Pekarovou. Tímto udělala TOPka ze sebe ještě menšího mrňouska a nikoliv stranu zbrusu novou.  Volič TOP sice tyto změny unese, škoda jen, že ta jejich slepička žádné zlaté vejce nesnese. Holt, to není nosnice, ale jenom dojnice.

Průměrný počet slepic: 4.5 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

to vezme pěkně zostra, kam se na něj sere celá Cosa nostra!

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

dostal pěstí do nosu.

To od tebe není Vidláku hezké.

Tvoje teorie je docela možná a v našem ovčíně dokonce pravděpodobná a to mne dost vykolejilo.

Tak že ranní kafe nic moc, díky.

Kolem bílých skal a z bláta přímo do hoven?

Pane Bóže, kam jsi nás to dovedl?

Tady už nezbývá než vydat se na čtyřicetiletou cestu do Země zaslíbené. Po té cestě staří vymřou a do cíle dojde jen Nová generace. Užijí si božské Many, Zlatého telete i Radioaktivní truhly s andělíčky. Bude ji zjeven Nový Zákon, u nás se tomu říká Desatero které fungovalo tisíce let. Budou jiní, mladí, ambiciosní, ale nevím zda dokáží založit a udržet novou a lepčejší společnost.

Na názor o přeměně v "Kalouskovo" mám spoustu připomínek a jako pamětník i podkladů, ale nejhorší je že to je možné a i pravděpodobné......pokud si udržíme stávající vývoj a nesmete nás válečné dění.

(Že by jiná varianta Potopy světa nebo cesty Židů do vyhnanství?)

Co chci k tomuto tématu napsat je na několik stran, tak že dejte mi na to čas.

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

Vidlákův článek je opět dobrý, ale dnes jeho obsahu nevěřím, i když to může mít svou logiku. Elektrikář nebo chemik oba dobří rétoři, ale oba zralí za své umění na financech DO BASY!! A kdyby Kalous chtěl vytvořil njů stranu, tak se mu to nepovede a "oni" by ho nenechali! Zase by se tak rozchlastal (jestli v tom nejede stále), že by bylo opět vidět jeho absťáky přímo v TV. Prostě nevěřím!

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

Mění se nejen člověk sám. Současně se mění i nálada ve společnosti a okolí toho každého. Dovolí dnešek panu Kalouskovi chovat se stejně?  Objeví se spolu s ním na scéně i jeho kostlivci ze skříně, která se rozhodně reinstalací otevře?  Ideálem by bylo, kdyby se v něm objevil politik, který si chce na "postarší kolena" napravit image, kterou ve společnosti nosí.  

Průměrný počet slepic: 3.5 (19 hlasů)

o to se pokouší Klaus, Paroubek, Tlustý, Vaigl, Hašek, Hájek z PP a spousta dalších.

V očích pamětnéků jako jsem já je to beznadějné. Kdo se jednou ušpinil politikou a má svoji zásluhu na tom že nás dovedl tam kde jsme tak patří před soud.

V každém stádu, pokud chci udržet chovnost jdou špatné kusy na jatka.

To jsou zákony přírody, růstu a vývoje a ty ani GPP+MPA nepředělají.

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

proto tahle jména do jednoho pytle nepatří a vložit je tam je nerozumnou chybou, které nedává smysl. Nesouhlasím s Vámi. Pro mne je tohle vaše srovnání do jedné řady neodůvodnitelné a hrubé. Nechápu, jak právě na tohle jste přišel a proč? Váš názor vám neberu, ale prosím, neurážejte tímto srovnáním lidi jen proto, že zřejmě dělali věci jinak, než by se vám líbilo, či hodilo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Liborovo hodnocení politiků, silně připomíná jak kočička s pejskem pekli dort. Jinak řečeno zmatek a dávání dohromady to co dohromady nepatří. Bohužel tak primitivní hodnocení není výjimkou ale spíše pravidlem. Taky proto naše volby tak dopadají.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

odpověď na kritiku mého názoru.

Vy souhlasíte s návratem minulých "osobností" co nás dovedly na pokraj bankrotu?

Uznávám že třeba umí, mají konexe a znají obor, ale za koho táhnou, za nás?

Oni se omluví, uznají a odčiní sve chby a jedeme dál?

Tak proto máme prezidenta Komunistu a špiona? Děkuji voliči.

Chtěl bych nahradit tyto staré páky mladými odborníky, ale neptejte se mne kde je vzít.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

že už to je taková, ale už velká násobilka o spoustě neznámých.

Nezájem voličů

x velká lobistická klika + celá státní správa

x politici co se bojí odplaty

x lepší Kalousek než Babiš

x tlak nadnárodních sil

x viditelnost Kalouska bude fungovat jako u GPP

x stávající klika tahačů za provázky

= setrvalý stav, mírná obměna dle vynucených okolností, ale vývoj slěrem do Kopru nezastavíš.

PS: vzdal jsem se už jakýchkoli nadělí na "Bude líp". Spíše to připomíná boj "proti všem" a čekáme na to kdy a kdo nám sešle skutečnou Osobnost do vedení. (Bacha, půjde jí o kejhák).

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

ten nový Hurvínek se bude jmenovat Hilšer a Kalda bude pan Skupa. To by jeho nevznešené podrazáckosti zcela sedělo. Jo a pekari by mohlo dělat Máničku.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Hilšer je sketa, Libor Michálek (bývalý senátor) by mohl vyprávět.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

..je spojeno tolik kontroverzí, že může oslovit pouze svou nezpochybnitelnou rétorickou dovedností a břitkým humorem mladší generace bez paměti. Je otázkou jak se změnil a jak životaschopné kostlivce má ve skříni, kterou svou reinstalací rozhodně otevře. 

Skvěle naaranžované zasunutí paměti typ PP by mohlo posloužit i v tomto případě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)